آرشیو اخبار
.
1397/03/30
جلسه ی بررسی مبارزه با قاچاق مواد مخدر

نشست مشترک انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با حضور مديراني ازمعاونت دادستاني کل کشور، مرزباني جمهوري اسلامي ايران، سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت امور خارجه، گمرک جمهوري اسلامي ايران ،امور کارنه تير و حمل و نقل بين المللي اتاق بازرگاني ايران، فدراسيون حمل و نقل وبه همراه تعدادي از مديران و فعالان شرکتهاي حمل و نقل بين المللي در انجمن ايران برگزار گرديد. به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران  اين نشست  پيرو جلسات قبلي که آخرين آن در فروردين ماه سال جاري در خصوص مسائل مربوط به قاچاق مواد مخدر در جوف کالاهاي صادراتي و تاثيراتي که اين پديده بر حمل و نقل بين المللي دارد و پيگيري هايي که در اين مدت براي رفع مشکلات رانندگان زنداني انجام شده ، برگزار گرديد.

1397/03/29
اولویت‌های جدید تامین ارز اعلام شد

به نقل از روابط عمومي بانک مرکزي، بخشنامه شماره 97214 اين بانک، پيرو اطلاعيه شماره7 صادر شده و تامين و انتقال ارز به نرخ اعلامي بانک مرکزي بابت موارد 9 گانه زير را بلامانع اعلام کرده است:

1-تامين و انتقال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏/پرداخت ارز بابت هزينه‌هاي دفاتر نمايندگي‌ خارجي در ايران(از جمله دفاتر نمايندگي بانک‌هاي خارجي در داخل کشور)، از محل حساب ارزي اين نمايندگي‌ها،مشروط بر آنکه ارز مورد نظر قبلا توسط آنها تامين شده باشد.

2-تامين و انتقال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏/پرداخت ارز بابت ارائه خدمات کنسولي سفارتخانه‌هاي خارجي داخل کشور و نمايندگي‌هاي ديپلماتيک مقيم ايران از جمله خدمات اخذ رواديد و کنسولي از محل حساب‌هاي ارزي متصل به دستگاه‌هاي POS ارزي مستقر در سفارتخانه‌ها و يا کنسولگري‌ها بلامانع است.

3-تامين و انتقال ارز براي صندوق ضمانت صادرات ايران بابت پرداخت هزينه‌هاي بيمه اتکايي به بيمه‌گران خارجي، پرداخت خسارت بيمه‌نامه‌ها و ضمانت نامه‌هاي اعتباري ارزي به صادرکنندگان و سيستم بانکي، پرداخت هزينه‌هاي حقوقي وصول مطالبات خارجي به موسسات خارجي، پرداخت حق اشتراک بانک‌هاي اطلاعات خريداران و بانک‌هاي خارجي به منظور اعتبارسنجي آن‌ها، با تائيد بالاترين مقام صندوق ضمانت صادرات ايران بلامانع است.

4-تامين و انتقال ارز بابت حق الوکاله دعاوي خارجي و ساير هزينه‌هاي حقوقي مربوط به بخش دولتي، در صورت ارائه تاييديه دفتر مرکز امور خدمات حقوقي بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران که در آن مبلغ حق الوکاله و موسسه خارجي مورد نظر قيد شده، در وجه حساب اعلام شده توسط دفتر مذکور بلامانع است. ضمنا در رابطه با حق الوکاله دعاوي خارجي اشخاص حقيقي و حقوقي ايراني (بخش غير دولتي) به ميزان صورتحساب وکيل در خارج از کشور در وجه وکيل که اصالت و اعتبار آن توسط نمايندگي جمهوري اسلامي ايران درکشور مورد نظر تاييد شده باشد، بلامانع است.

5-تامين و انتقال ارز بابت اصل، سود و تمام عوايد حاصل از سرمايه‌گذاري خارجي درکشور با تاييد سازمان سرمايه‌گذاري و کمک‌هاي اقتصادي و فني ايران بلامانع است.

6-تامين و انتقال ارز بابت هزينه‌هاي حمل، ترانزيت و توزيع محموله‌هاي پستي بين‌المللي براي شرکت ملي پست جمهوري اسلامي ايران با امضاي ذيحساب يا مدير امور مالي ومعاونت برنامه‌ريزي، پشتيباني و توسعه مديريت شرکت مذکور با تاييد وزارت ارتباطاتو فناوري اطلاعات و براي کاروران پستي غير دولتي و شرکت‌هاي فعال خدمات پستي سريع بين‌الملل (داراي مجوز‌‌‌‌‏/پروانه فعاليت از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي)با ارائه اصل صورتحساب و تاييد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از طريق پست بانک بلامانع است.

7-تامين و انتقال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت برگزاري همايش‌هاي بين‌المللي و اعطاي جوائز جشنواره‌ها و مسابقات به درخواست وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها،موسسات و شرکت‌هاي دولتي و واحدهاي وابسته و نهادهاي انقلاب اسلامي و نهاد عمومي غيردولتي با امضاي ذيحساب يا مدير امور مالي و معاونت اداري و مالي بلامانع است.

8-   تامين و انتقال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏/پرداخت ارز به اتباع خارجي (جهانگردان خارجي) بابت تبديل مجدد ريال‌هاي اضافي ناشي از تبديل ارز در سيستم بانکي کشور با ارائه صورتحساب فروش ارز و حداکثر در سقف آن از محل منابع آن بانک بلامانع است.

9-   تامين و انتقال ارز بابت هزينه اجاره و حق اشتراک شبکه‌هاي اطلاعاتي و بازاريابي ديجيتال (اينترنت، رويترز، گوگل و...) باارائه درخواست متقاضي غيردولتي منضم به اصل صورتحساب و با تاييد وزارت ارتباطات وفناوري اطلاعات، حداکثر به ميزان مندرج در آن تا سقف 80 هزار يورو يا معادل آن به ساير ارزها بلامانع است.
1397/03/28
ابلاغ تفاهم نامه چهارجانبه برای تسریع پیگیری پرونده های قاچاق
تفاهم نامه همکاري چهارجانبه ميان گمرک ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نيروي انتظامي و سازمان تعزيرات حکومتي با هدف رسيدگي به موقع به پرونده هاي قاچاق کالا و تعيين تکليف کالاهاي مکشوفه منعقد شد.
اين تفاهم نامه همکاري چهارجانبه با امضاي فرود عسگري رئيس کل گمرک ، علي مويدي خرم آبادي رئيس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سردار سرتيپ پاسدار ايوب سليماني معاون هماهنگ کننده ناجا و جمال انصاري رئيس سازمان تعزيرات حکومتي منعقد گرديد .
 اين تفاهم نامه در راستاي اجراي مصوبه اعضاي اصلي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به استناد بند ب رديف 8 و رديف 17 ماده (4) قانون نيروي انتظامي ايران در مبارزه با قاچاق منعقد شد. تفاهم نامه همکاري چهارجانبه در جهت رفع مشکلات و افزايش ضريب دقت کارشناسي در تشکيل پرونده هاي قاچاق کالا و همچنين سرعت در رسيدگي و حذف اطاله مراحل رسيدگي ، رعايت حقوق شهروندي و کاهش آثار و تبعات رواني و اجتماعي حاصل از ورود اتهام بي دليل به مردم ، کاهش هزينه نگهداري توسط سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليکي به سبب دقت در کشف قاچاق و افزايش ضريب سلامت اداري و کاهش تخلفات منعقد شده است .
بر اساس اين تفاهم نامه، از اين پس کارشناسان امور گمرکي و فني گمرک با حکم مديرکل يا ناظر گمرکات استان مي توانند در ايستگاه هاي ايست و بازرسي در راستاي ماموريت مبارزه با قاچاق کالا و ارز مستقر شوند.
به همين ترتيب در صورت مواجهه موارد مظنون به قاچاق در صورت ارائه هرگونه سند مثبته گمرکي، نماينده گمرک با استفاده از دسترسي هاي موجود به سامانه هاي الکترونيکي گمرک ، نسبت به بررسي اصالت و انطباق يا عدم انطباق کالا با سند ابزاري اقدام خواهد کرد. و در غير اين صورت و در صورت جاسازي کالا و فقدان سند مثبته گمرکي نماينده ناجا بررسي و اظهار نظر خواهد کرد.
همچنين براساس اين تفاهم نامه، در صورت عدم انطباق اسناد مثبته گمرکي با کالا يا عدم ارائه اين اسناد، ضمن ارزش گذاري کالاي مکشوفه، صورت جلسه اي تنظيم و با درج جزييات جزييات مقرر به امضاء نمايندگان گمرک و ناجا رسيده و به صورت جلسه کشف که توسط ناجا مطابق فرم پيوست آيين نامه اجرايي مواد 6 و 5 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پيوست خواهد شد.
افزون بر اين، در حالتي که اسناد ارائه شده از سوي اشخاص مظنون به قاچاق به تشخيص کارشناس فني گمرک منطبق با محموله موجود باشد، پس از تنظيم صورت جلسه توسط گمرک،ناجا و تعزيرات ادامه مسير حامل کالا بلا مانع خواهد بود.
همچنين در مواردي که با وجود نظريه کارشناس فني گمرک مبني بر انطباق سند با کالاي مظنون به قاچاق ، دستگاه کاشف مستنداتي داير بر ارتکاب قاچاق در اختيار داشته باشد، در بدو امر نسبت به ارائه مستندات به کارشناسان  فني گمرک، جهت بررسي و اظهار نظر اقدام و سپس مستندات موضوف ضم پرونده به شعبه تعزيرات مستقر در گلوگاه ها جهت اتخاذ تصميم ارجاع خواهد شد.
با توجه به تفاهم نامه همکاري چهارجانبه ، در صورتي که حامل کالا، اسناد مثبته گمرکي را همراه نداشته باشد، ضابط ظرف حداکثر 24 ساعت نسبت به نگهداري کالا به منظور ارائه سند توسط حامل مبادرت مي کند . در صورت عدم ارائه سند مثبته طي اين مدت نسبت به تشکيل پرونده مطابق ترتيبات مقرر قانوني اقدام مي شود.
اين اقدام پس از آن صورت مي گيرد که در ماههاي گذشته برخي محموله ها به ظن قاچاق توقيف و با وجود داشتن اسناد مثبته گمرکي مبني بر واردات کالا از طريق گمرکات همچنان بلاتکليف هستند که اين اقدام موجب وارد آمدن ميليارد ها تومان ضرر و زيان به صاحبان کالا شده است .
1397/03/28
بالغ بر يك ميليون و 595 هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد
بيش از يك ميليون و 595 هزار تن كالا از 32 مرز فعال زميني و آبي كشور در فروردين و ارديبهشت ماه سال جاري ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 11درصد افزايش داشته است. 
 به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل نقل بين المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود:
در پي اقدامات انجام شده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه توسعه و بهبود زيرساخت‌هاي حمل و نقل و تقويت كريدورهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران، هماهنگي با سازمانهاي ذيربط و برنامه‌ريزي و فعال نمودن مناسبات ترانزيتي و حمل و نقلي با كشورهاي منطقه، همچنين تعامل و همكاري بخش خصوصي فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي در كشور، طي مدت مذكور از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، 547 هزار تن را مواد نفتي و يك ميليون و 47هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، قطعات يدكي ، انواع پنبه، محصولات كشاورزي و مواد غذايي بوده است.
مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي افزود: در مدت زمان ياد شده، از ميان مرزهاي كشور بندر شهيد رجايي با 459 هزار تن معادل 8 / 28  درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با  7 / 20  درصد و بازرگان با 4 / 9درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
نفيسي بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد كالا از مرزهاي كشور طي مدت مذكور از پرويزخان به بندر امام، بندر شهيد رجايي به مرز باشماق و بندر شهيد رجايي به مرز دوغارون بوده است.
1397/03/28
آغاز بکار خدمات مبادلات موقت مرزی در گمرک بازارچه مرزی شوشمی شهرستان پاوه

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه از آغازبه کار خدمات مبادلات موقت مرزي در گمرک بازارچه مرزي شوشمي خبر داد .

  خليل حيدري گفت: گمرک بازارچه مرزيشوشمي به عنوان اولين مرز در سطح کشور، با ورود دو کانتينرکالا به صورت رسمي خدماتمبادلات موقت مرزي را آغاز به کار نمود .

خليل حيدري بيان داشت: مستند به دستورالعمل ابلاغي دو کانتينر کالاوارد شده با معافيت 159 ميليون توماني و تنها با پرداخت عوارض ، جهت 228 نفر از دارندگان کارت پيله‌وري از طريقبازارچه مرزي شوشمي وارد گرديد .

مديرکل گمرکات استان افزود: برابر ضوابط و مقررات، دارنده کارت پيله‌وريبه تناسب تعداد افراد تحت تکفل به ازاي هر نفر 700 هزار تومان مشمول معافيت سود (خانوار يک نفره = 700 هزار تومان، خانوار 2 نفره يک ميليون وچهارصدهزار تومان، خانوار سه نفره = 2 ميليون و يکصد هزار تومان، خانوار چهار نفره =دوميليون و هشتصد هزار تومان و...) مي‌گردد .

وي در ادامه به يکي از مزيت هاي اجراي اين طرحاشاره نمود و گفت: دولت براي ايجاد رونق اقتصادي در شهرهاي مرزنشين مقرر نمود،اجناس ورودي تنها بايد در داخل شهرهاي مرزنشين به فروش رسد به عبارتي خروج از مرکزشهرستان به صورت تجمعي و يا جنبه ي تجاري ممنوع و مجوزي ندارد، بنابراين انتظارداريم؛ تجار محلي نگاه خويش را معطوف به تزريق کالا در سطح شهر نمايند که اين امرقطعاً منجر به رونق اقتصادي کسبه محل مي‌شود .
1397/03/27
کشف 101 مورد قاچاق انسان در 85 روز توسط ماموران گمرک
 
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ ماموران گمرک طي دو عمليات تازه  6 نفر از اتباع کشورهاي همسايه  که قصد خروج غير قانوني از مرزهاي ايران را داشتند ، شناسايي کردند.

در يکي از عمليات هاي مبارزه با قاچاق،  3 نفر از اتباع کشورهاي همسايه که در يک کاميون حامل بار قير معدني مخفي شده بودند شناسايي و دستگير شدند، اين محموله صادراتي از مبدا گمرک کرمانشاه به مقصد کشور ترکيه در حال حرکت بود.

در عمليات ديگري، 3 نفر ديگر از اتباع کشورهاي همسايه قصد داشتن در لابه لاي بار تريلي هاي خروجي از طريق مرز ايران وارد کشور ترکيه شوند که با توجه به هوشياري و دقت عمل ماموران گمرک شناسايي و دستگير شدند.

بر همين اساس، با گذشت 85 روز از ابتداي سال تاکنون ماموران گمرک موفق به کشف 101 نفر با رصد اطلاعات و به کمک دستگاههاي کنترلي پيشرفته ايکس ري شدند. در سال 96، ماموران گمرک موفق به کشف 550 مورد قاچاق انسان شده بودند.

نکته جالب اين است که در سه ماهه نخست امسال بيشتر افراد شناسايي شده از اتباع کشورهاي خارجي و غالبا از اتباع همسايگان  ايران بوده اند.
با الکترونيکي شدن گمرک و تجهيز اين سازمان به دستگاه هاي کنترلي پيشرفته ايکس ري، کشفيات قاچاق انسان رشد قابل توجهي داشته و ريسک خروج غير قانوني از مرزهاي کشور را افزايش داده است.
1397/03/27
رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی عنوان کرد: ضرورت استفاده از بخش‌خصوصی برای ترانزیت ریلی

رئيس کميسيون حمل و نقل اتاق بازرگاني با تأکيد بر اينکه بايد عرضه و تقاضا در تعيين تعرفه‌ ريلي در نظر گرفته شود، گفت: اگر راه‌آهن وارد رقابت نشود، پيشرفت نکرده و به هدف‌گذاري خود نمي‌رسد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي راه آهن جمهوري اسلامي ايران به نقل از فارس، مجتبي بهاروند به هدف‌گذاري راه‌آهن براي افزايش حجم حمل بار و ترانزيت در سال جاري اشاره کرد و افزود: اگر چه حجم بار ترانزيت راه‌آهن نسبت به سال‌هاي گذشته افزايش پيدا کرده‌، اما هنوز اين ميزان به مقدار مورد انتظار آن نرسيده است.

وي ادامه داد: انتظار مي‌رود راه‌آهن در حوزه بنادر جنوبي ايران‌، مسيرهاي ارتباطي با افغانستان و آسياي ميانه فعال‌تر بوده و حجم بيشتري از بارهاي ترانزيتي را در اين مسير انتقال دهد.
رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني اظهار داشت: ايران به لحاظ جغرافيايي در مسير ‌شاهراه ترانزيتي آسيا، آسياي جنوب شرقي و آسياي ميانه قرار دارد، اما به طور مطلوب از اين موقعيت به خوبي استفاده نشده است.

بهاروند ‌تأکيد کرد: اگر از وضعيت جغرافيايي و شرايط ايران به درستي استفاده شود، مي‌توان ميزان ترانزيت کالا را به ده‌ها برابر افزايش داد و درآمد ارزي خوبي را نصيب کشور کرد.

وي با بيان اينکه عوامل مختلفي در طول سال‌هاي گذشته مانع از پيشروي صنعت ريلي کشور شده است، وجود قوانين سخت‌گيرانه براي ترانزيت کالا يکي از موانع پيش روي اين صنعت دانست.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني افزود: وجود دستگاه‌هاي نظارتي متعدد و نبود متولي واحد، مانع از آن شده است که از نظر سرمايه‌گذاران ترانزيت کالا به عنوان يکي از فرصت‌هاي ممتاز اقتصادي کشور تلقي شود.

بهاروند با تأکيد بر اينکه قاچاق کالا، مشکلات متعددي را براي ترانزيت کالا به وجود آورده است، اظهار داشت: وجود قوانين نظارتي و کنترل‌ها در بسياري از موارد ضروري است، اما در همه دستگاه‌هاي نظارتي و کنترلي تحت يک نظارت واحد قرار دارند.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني، ‌نبود سرعت لازم در حمل و نقل ريلي را يکي ديگر از موانع موجود در ترانزيت ريلي کالا خواند و بيان کرد: متاسفانه ناوگان ريلي کشور با مشکلاتي از جمله تأمين واگن براي حمل کالا مواجه است و اين مسأله خود بر طولاني شدن زمان ترانزيت ريلي اثر مي‌گذارد.

وي همچنين با بيان اينکه وجود بروکراسي دولتي در حمل و نقل ريلي يکي از دلايل نبود سرعت لازم در حمل و نقل ريلي است، تصريح کرد: در ‌دنيا تجربه نشان داده است که سيستم دولتي در حوزه شرکت‌داري نتوانسته موفقيت لازم را کسب کند.

بهاروند با تاکيد بر اينکه حمل و نقل ريلي از مطمئن ترين، کم هزينه‌ترين و پاکترين انواع حمل و نقل محسوب مي‌شود، گفت: علاوه بر اين اگر سيستم حمل و نقل ريلي تجهيز و بخشي از بار به آن منتقل شود‌، زير‌ساخت‌هاي جاده‌اي آسيب کمتري ديده و در مصرف سوخت صرفه‌جويي مي‌شود.

وي با طرح اين سؤال که چرا در تصميم‌گيري‌هاي ريلي از نظرات و تجربيات بخش خصوصي استفاده نمي‌شود، افزود: دولت و مجلس قوانيني را درباره حمل و نقل ريلي تصويب کرده‌اند، اما شرکت هاي حمل و نقل ريلي مي‌گويند که در اين باره از آنها هيچ گونه نظرخواهي نشده است.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني تصريح کرد: بايد در نظر داشته باشيم که اگر امنيت و ثبات در کشورهاي افغانستان و پاکستان حاصل مي‌شد، کالاي ترانزيتي که در حال حاضر جابه‌جا مي‌کنيم‌ را نيز از دست مي‌داديم.

وي با اشاره به اينکه ايران در گذشته در حوزه ريلي آسياي ميانه حرف اول را مي زد، بيان کرد: به عنوان مثال در گذشته اغلب بارهاي ريلي کشور ترکمنستان توسط ايران حمل و نقل مي‌شد، اما وجود عوامل مختلف و تغيير سياست‌گذاري دولت ها اين بازار را از دست داديم.

بهاروند با بيان اينکه در حال حاضر 90 درصد از کالاهاي ترانزيتي از مرز افغانستان و آسياي ميانه از طريق جاده منتقل مي‌شود، اظهار داشت: در حال حاضر تجار بيشتر براي حمل کالاهاي حجيم و فاسد‌نشدني که عجله‌اي براي حمل آن وجود ندارد، از حمل و نقل ريلي استفاده مي‌کنند.

وي گفت: به گفته کارشناسان درآمد ترانزيت کشور را مي‌توان به رقمي بالغ بر 10 ميليارد دلار برسانيم، اما لازمه اين امر مانند بسياري از کشور‌ها دنيا ، تهيه ابزارها و زير ساخت‌ها است.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني، اقتصاد خصوصي، آزاد و رقابتي را راه حل رفع مشکلات اقتصادي کشور دانست و درباره کمک بخش خصوصي به توسعه ترانزيت در راه‌آهن گفت: اقتصاد کشور چنين تا سال 1978 دولتي بود و تنها يک درصد آن به بخش خصوصي اختصاص داشت، اما در حال حاضر 80 درصد اقتصاد چين را بخش خصوصي اداره مي‌کند و بنا بر آمارها اقتصاد اين کشور از رشد 70 برابري برخوردار بوده است.

وي با اشاره به اينکه اغلب مجموعه‌ها و بنگاه‌هاي تحت پوشش دولت زيان‌ده هستند، بيان کرد: بسياري از کشورهاي دنيا‌، راه‌آهن را به بخش خصوصي واگذار کرده‌اند، در ايران نيز شايد ملاحظاتي براي حمل مسافر وجود داشته باشد، اما واگذاري راه‌آهن به بخش خصوصي مي‌تواند مزاياي اقتصادي بسياري براي راه‌آهن داشته باشد.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني با تأکيد بر اينکه خصوصي‌سازي واقعي همواره نتايج مثبتي به دنبال داشته است، يادآور شد: برخلاف بخش دولتي، بخش خصوصي مي‌تواند در بسياري از موارد انعطاف نشان دهد، با در نظر گرفتن حداکثر سود و حداقل زيان کار را مديريت کند، همچنين بخش دولتي نيز به جاي تصدي‌گري مي‌تواند با حمايت از بخش خصوصي و بستر‌سازي، شرايط براي پيشرفت بخش خصوصي فراهم آورد.

بهاروند ميزان تعرفه‌هاي حمل بار ريلي را نيز غير رقابتي خواند و گفت: بايد در تعيين تعرفه‌ها عرضه و تقاضا در نظر گرفته شود، اگر راه‌آهن وارد رقابت نشود، پيشرفت نکرده و به ميزان هدف‌گذاري خود نمي‌رسد.

رئيس کميسيون حمل و نقل، لجستيک و گمرک اتاق بازرگاني در مورد راه‌اندازي کريدورهاي ريلي گفت: زماني مي‌توانيم با همکاري همسايگان در اين کريدورها فعال عمل کنيم که لوازم و تجهيزات حمل و نقل، نيروي آموزش ديده و کارآمد را در سيستم ريلي خود به روز کنيم و در نتيجه بتوانيم از امکانات همسايگان خود نيز استفاده کنيم.

بهاروند همچنين به برگزاري نمايشگاه ريلي توسط راه‌آهن اشاره کرد و ‌اظهار داشت: برگزاري نمايشگاه ريلي يکي از ابزارهاي جذب مشتري و معرفي کالا در تمام دنيا است‌؛ ضرورت دارد تا در اين نمايشگاه به بخش خصوصي توجه ويژه شده و به آن‌ها ميدان داده شود.

1397/03/24
جلسه بررسی مشکلات ارزی شرکتهای حمل و نقل بین المللی

 به گزار ش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران نشست بررسي مشکلات ارزي اخير شرکتهاي حمل و نقل بين المللي  با توجه به مصوبات اخير بانک مرکزي ،عدم اجراي بخشنامه ها تاکنون  و عدم تامين ارز شرکتهاي حمل و نقل با حضور تعدادي مديران و فعالان شرکتهاي حمل و نقل بين المللي امروز در سالن اجتماعات انجمن برگزار شد.
1397/03/23
ورود 13هزارتن کالا از مرز سرو در دوماهه اول سال جاری

طي ارديبهشت‌ماه سال جاري، 690 خودرو از مرز سرو تردد کرده اند که اکثراً ون هاي يک روزه ترکيه بوده اند. محمديان مدير گمرک سرو با اعلام اين خبر افزود: طي دوماهه نخست سال جاري 59 تن کالا از مرز سرو به ارزش 8 هزار و 781 دلار، معادل 369 ميليون ريال صادر شده است.

مدير گمرک سرو با اشاره به ميزان واردات کالا از اين مرز تصريح کرد: طي دوماه نخست سالجاري 13 هزار تن کالا به ارزش بيش از 102 ميليارد ريال از گمرک سرو وارد کشور شده است که عمده کالاي وارداتي خاک روي است.

او ادامه داد: امسال در مقايسه با سال گذشته ميزان واردات از لحاظ وزني از مرز سرو 18 درصد و از لحاظ ارزشي نيز 37 درصد کاهش داشته است.

محمديان با اشاره به اينکه طي دو ماه نخست سال جاري 2798 خودروي خروجي از مرز سرو ثبت شده است، تصريح کرد: 108 هزار دستگاه خودرو از مرز سرو طي فروردين خارج شدند.

مدير گمرک سرو با اشاره به قاچاق کالا در سال جاري از مرز مذکور تصريح کرد: امسال 8 فقره قاچاق به ارزش 760ميليون ريال کشف شده که بذر چغندر، مغز فندق و زيورالات نقره از جمله عمده کالاهاي قاچاق کشف شده است.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از ايسنا، او با بيان اينکه ارزش کالاهاي قاچاق کشف شده در دوماهه نخست سال 96 يک ميليارد و 500 ميليون ريال بوده ادامه داد: امسال ميزان قاچاق کشف شده در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 50درصد کاهش داشته است.

1397/03/23
بارنامه کاغذی تا سه ماه آینده حذف می شود

معاون برنامه ريزي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي گفت: بارنامه کاغذي با هدف شفاف شدن کميسيون دريافتي شرکت هاي حمل و نقل از رانندگان، تا سه ماه آينده حذف مي شود و جاي خود را به بارنامه هاي الکترونيکي مي دهد.
«فرامرز مداح» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هر چند در بارنامه هاي کاغذي مطالبي قيد مي شود که هنوز برخي از دستگاه هاي اجرايي به آن استناد مي کنند اما حذف بارنامه هاي کاغذي در جلوگيري از دريافت کميسيون اضافي از رانندگان موثر است.
وي بيان کرد: اکنون تمام اطلاعات بارنامه هاي کاغذي و الکترونيکي در سامانه سازمان راهداري ثبت مي شود و مدير فني در شرکت هاي حمل و نقل موظفند پس از بارگيري کاميون را بازديد کنند.
معاون برنامه ريزي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي اظهار داشت: براي جلوگيري از حضور رخ به رخ رانندگان در شرکت هاي حمل ونقل براي دريافت بار، اصلاح آيين نامه وظايف مدير فني در شرکت هاي حمل و نقل آماده شده است که با تصويب دولت، شرکت هاي حمل ونقل به صورت الکترونيکي با رانندگان ارتباط برقرار مي کنند و هرگونه پرداخت کميسيون از طرف رانندگان به صورت الکترونيکي و شفاف خواهد بود.
مداح افزود: ارتباط رخ به رخ بين شرکت هاي حمل ونقل و رانندگان سبب شده که هرگونه پرداختي اضافي از طرف رانندگان به شرکت ها به صورت نقدي انجام شود و هيچگونه ردپايي باقي نماند در حالي که با حذف بارنامه کاغذي و با صدور بارنامه الکترونيکي مسايل و مشکلات مربوط به دريافت کميسيون اضافي از رانندگان حل و فصل مي شود.
وي تاکيد کرد: در صورتي که صدور بارنامه کاغذي در کشور متوقف و تمام بارنامه ها و پرداخت کميسيون رانندگان نيز به صورت الکترونيکي انجام شود، بسياري از مشکلات کاميونداران در اين زمينه برطرف مي شود.
معاون برنامه ريزي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي اظهارداشت: بسترهاي لازم براي صدور بارنامه الکترونيکي در کشور فراهم شده و اکنون در بسياري از استانها بارنامه ها به صورت الکترونيکي صادر مي شود و به تدريج با برنامه ريزي مناسب تا 3 ماه آينده صدور بارنامه کاغذي در حمل ونقل جاده اي متوقف مي شود.
به گزارش ايرنا، صدور بارنامه الکترونيکي حلقه مفقوده در حمل و نقل جاده اي به شمار مي رود زيرا با همگاني شدن صدور اين بارنامه همه اطلاعات مربوط به ناوگان، راننده و محموله بار و کميسيون دريافتي آن به صورت مستمر قابل رصد است.
صدور بارنامه الکترونيکي عامل اصلي امنيت جابجايي کالا، بهبود استانداردهاي حمل بار، کاهش تلفات و برقراري عدالت جاده‌اي و ايجاد سامانه بارنامه برخط و يا همان الکترونيکي شدن صدور بارنامه به عنوان يک تحول شگرف در حوزه حمل و نقل محسوب مي‌شود.
با وجود همه مزاياي الکترونيکي شدن صدور بارنامه، هنوز هم صدور اين بارنامه در سطح کشور همگاني نشده و اين سبب شده زمينه مناسب براي سوداگري شرکت هاي حمل و نقل در کشور فراهم شود.
با توجه به برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در زمينه کنترل و نظارت بر فعاليت ناوگان حمل‌ و نقل جاده‌اي کالا، زيرساخت‌هاي مورد نياز براي اجراي طرح صدور بارنامه الکترونيکي در کشور فراهم شده به گونه‌اي که با حذف صدور بارنامه‌هاي کاغذي، براي هر خودروي حامل کالا کد رهگيري صادر مي‌شود که از سوي سازمان راهداري و حمل ‌و نقل جاده‌اي و ساير دستگاه‌هاي نظارتي از جمله پليس راه قابل کنترل و رديابي است.
تسهيل در فرآيند صدور بارنامه، حذف تردد‌هاي غيرضروري و طي مسافت‌هاي طولاني براي اخذ بارنامه، کاهش مصرف سوخت، تسهيل در صدور بارنامه الکترونيکي از جمله ويژگي‌ها و مزيت هاي اجرايي شدن اين کار در کشور است.
قرار بود بر اساس هماهنگي‌هاي انجام شده با دستگاه‌هاي ذي‌ربط و ادارات کل راهداري و حمل‌ و نقل جاده‌اي استان‌هاي سراسر کشور، صدور بارنامه الکترونيکي تا پايان 96 به صورت آزمايشي اجرا شود و پس از ارزيابي صحت و درستي اجراي اين طرح، از ابتداي خردادماه سال 97 در سراسر کشور به مرحله اجرا درآيد و از اين رو صدور بارنامه الکترونيکي در بسياري از استانها آغاز شده است.
حذف بارنامه کاغذي و صدور بارنامه الکترونيکي تغيير و تحول بزرگي در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي محسوب مي‌شود و انتظار مي رود با همکاري و مساعدت ساير دستگاه‌ها از جمله پليس راه اين طرح مهم به بهترين شکل و کمترين مشکل در کشور اجرايي شود.
عده‌اي از کارشناسان بر اين باورند که مزيت هاي زيادي صدور بارنامه الکترونيکي را در کشور ضروري کرده است زيرا تمام مسايل مربوط به تعيين نرخ کرايه حمل ونقل کالا در کشور به صورت شفاف در اين سند ثبت مي شود و هيچ شرکت و يا شخصي نمي تواند از آن تخطي کند.
محمدامين نورشاهي کارشناس صنعت حمل و نقل در اين زمينه معتقد است: هزينه حمل بار با استفاده از بازارگاه هاي الکترونيکي و هوشمند حمل بار و حذف واسطه ها، تا 40 درصد کاهش مي يابد.
به گفته وي، 60 درصد بار در کشور با قيمت واقعي جابجا نمي شود و استفاده از سيستم هاي هوشمند بار مي تواند بسياري از هزينه هاي اضافي را در اين بخش کاهش دهد.
وي يادآور شد: بازارگاه هاي الکترونيک حمل ونقل بار با اتصال به سيستم هاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به آخرين اطلاعات رانندگان داراي کارت هوشمند دسترسي دارند و اين مساله در کاهش ريسک حمل بار در کشور اثرگذار است.
اين کارشناس صنعت حمل و نقل بار گفت: آمارها نشان مي دهد که اکنون 500 هزار راننده در سطح کشور در امر جابجايي بار ايفاي نقش مي کنند و سيستم هاي هوشمند کمک خواهند کرد که صاحبان کالا به سهولت راننده مورد نظر خود را براي حمل بار تعيين و روي قيمت حمل آن نيز توافق شود.
وي با اشاره به مزيت هاي صدور بارنامه هاي الکترونيکي اظهارداشت: قرار است صدور بارنامه هاي کاغذي در کشور متوقف شود و اين مساله در تسهيل سفر کاميون ها براي جابجايي بار که به روش سنتي انجام مي شود، موثر خواهد بود.
اين کارشناس صنعت حمل و نقل بار بيان کرد: آمارها نشان مي دهد که سالانه حدود 400 ميليون تن کالا در سطح کشور جابجا مي شود و استان تهران با وجود دوري آن از بنادر کشور بيشترين جابجايي بار را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
نورشاهي با بيان اينکه با پيشرفت هاي صنعت حمل و نقل و هوشمند سازي اين بخش استفاده از روش هاي سنتي در جابجايي بار در کشور جوابگو نيست، تاکيد کرد: بايد استفاده از سيستم هاي هوشمند در فضاي مجازي به صورت گسترده مورد توجه قرار گيرد و بازارگاه هاي الکترونيکي کشور در زمينه حمل هوشمند بار در حمل و نقل برون شهري و در حوزه هاي مختلف کشاورزي، صنعتي، معدني و بازرگاني نقش مهمي را ايفا کند.

1397/03/22
دو دستگاه ایکس ری پر سرعت ساخت داخل به زودی در گمرک به بهره برداری می رسد

وزير اقتصاد در مراسم رونمايي از شش سامانه جديد وزارت اقتصاد و دستگاه ‌هاي تابعه از بهره برداري دو دستگاه ايکس ري پرسرعت ساخت داخل در گمرک ايران خبر داد و گفت : مراحل ساخت اين ايکس ري ها به اتمام رسيده و به زودي به بهره برداري مي رسد .
 مسعود کرباسيان صبح امروز در مراسم آغاز بهره‌برداري از شش سامانه و خدمت الکترونيکي وزارت اقتصاد هدف از راه‌ اندازي اين سامانه‌ها را ايجاد شفافيت و قرارگرفتن مردم در جريان امور عنوان کرد و گفت: از تمامي دستگاه‌هاي تابع وزارت اقتصاد که در زمينه‌ الکترونيکي شدن فعاليت‌هاي خوبي داشته تشکر مي‌کنم . کرباسيان به گمرک کشور به عنوان يکي از سازمان هايي که در الکترونيکي شدن پيشتاز بود اشاره کرد و گفت: به زودي نيز دو ايکس ري پرسرعت ساخت داخل در گمرک به بهره‌برداري مي‌رسد.
وي با اشاره به سامانه ارتباط مردمي وزارت اقتصاد به عنوان اولين سامانه، اظهار کرد: اين سامانه توسط دفتر بازرسي و فاوا وزارتخانه طراحي شده و مردم مي‌توانند از اين طريق نظرات، شکايات و درخواست‌هاي خود را به صورت الکترونيکي ارسال کنند که ظرف 10 روز اين موارد بايد پاسخ داده شود و پس از آن ما راستي‌آزمايي مي‌کنيم که آيا اين پاسخ‌ها داده شده يا خير.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اين‌که سامانه دوم سامانه درخواست وجه الکترونيکي خزانه است، گفت: از طريق اين سامانه بالغ بر 60 هزار دسته چک جمع خواهد شد و کسي لازم نيست براي گرفتن پول از خزانه به تهران مراجعه کند.
کرباسيان ادامه داد: علاوه بر آن اين‌که چه دستگاهي و به چه ميزان از اين سامانه استفاده کرده‌اند نيز مي‌توان به صورت لحظه‌اي مشاهده کرد و ميزان برداشت از خزانه هم مشخص خواهد شد.
وي با اشاره به سومين طرح از شش سامانه رونمايي شده، تصريح کرد: طرح سوم در ارتباط با بهبود مستمر فضاي کسب‌ و کار و حذف موانع در جهت فعال‌سازي و پيشرفت فعاليت‌هاي اقتصادي است که در مجموع شامل چهار سامانه مي‌شود که دو سامانه دادور و ياور امروز رونمايي شده و دو مورد آن نيز به زودي به بهره برداري مي‌رسند.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اين‌که از طريق سامانه دادور صدور مجوز براي فعاليت‌هاي اقتصادي کنترل مي‌شود، ادامه داد: در همين راستا دستگاه‌هايي که بايد مجوز براي فعاليت بدهند مشخص شده و مجوزهاي غيرضرور نيز شناسايي مي‌شوند که تاکنون حدود 600 مجوز غيرضرور حذف شده است.
به گفته کرباسيان چهارمين سامانه، سامانه دادخواهي مالياتي موضوع ماده 251 مکرر قانون ماليات‌هاست که پيش از اين، اين کار به صورت دستي و فقط در تهران انجام مي‌شد و از طريق اين سامانه درخواست‌ها به صورت الکترونيکي انجام مي‌شود.
وي از سامانه تبادل الکترونيکي اسناد و مکاتبات وزارت اقتصاد به عنوان پنجمين سامانه طراحي شده نام برد و گفت: ما سعي مي‌کنيم به طبيعت کمک کنيم و با حذف کاغذ علاوه بر استفاده کمتر از کاغذ، شفافيت و پيگيري فعاليت اقتصادي را بيشتر کنيم.
وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اين‌که از طريق سامانه ويدئو کنفرانس وزارت اقتصاد يک ارتباط جمعي بين تمامي همکاران اين وزارتخانه در کشور انجام مي‌شود، گفت: به اين ترتيب هماهنگي از طريق اين سامانه انجام شده و نياز نيست که همکاران ما حتما براي کارهاي خود به تهران مراجعه کنند.
به گفته کرباسيان در کنار اين شش سامانه طرح اجرايي شدن نظام فني و اجرايي مناطق آزاد کشور نيز با حضور مسئولان مربوطه رونمايي مي‌شود که هدف آن شفافيت در اجراي پروژه‌هاي عمراني مناطق آزاد است.
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران هم اکنون تمامي گمرکات حساس کشور به ايکس ري مجهز هستند وکنترل 100 درصدي کالاهاي وارداتي به روش هوشمند انجام مي شود.
1397/03/22
برگزاري بيست‌وپنجمين آزمون تاسيس شركتهاي حمل‌ونقل بين المللي كالا
بيست‌وپنجمين آزمون تأسيس شركتهاي حمل‌ونقل بين‌المللي كالا روز جمعه 19 مردادماه سال جاري به‌صورت متمركز در تهران برگزار مي‌گردد.
به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي اين سازمان با اعلام اين خبر اظهار داشت: 
ثبت‌نام آزمون از روز يكشنبه 27 خرداد آغاز و در پايان وقت اداري چهارشنبه 13 تير خاتمه مي‌يابد. كارت ورود به جلسه متقاضيان واجد شرايط، دربرگيرنده محل و زمان‌بندي آزمون، از روز دوشنبه 15 مرداد با مراجعه به تارنماي آزمون (transit.rmto.ir)، قابل دريافت است.هرگونه موارد لازم نيز در تارنماي آزمون، اطلاع‌رساني خواهد شد. 
مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي، در خاتمه يادآور شد: فرايند ثبت‌نام كليه متقاضيان، مستلزم تکميل و بارگذاري اطلاعات درخواستي در تارنماي آزمون و متعاقباً تحويل مدارك مي‌باشد كه در اين دوره نيز، جهت مساعدت به متقاضيان، امكان تحويل مدارك به واحد ترانزيت اداره‌كل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان دلخواه، از جمله استان محل سكونت يا فعاليت، پيش‌بيني شده است.
1397/03/21
صبح امروز برگزار می‌شود: بررسی مشکلات کامیونداران با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های مرتبط
در اين نشست که به دعوت داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي برگزار مي‌شود تمامي مراجع مرتبط با حوزه حمل‌ونقل از وزارت خانه هاي مرتبط حضور دارند.

مشکلات کاميونداران با حضور نمايندگان وزارتخانه هاي مرتبط در جلسه‌اي در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي برگزار مي شود.

به گزارش خبرنگار تين نيوز نشست بررسي مشکلات بخش حمل‌ونقل به‌ويژه مشکلات کاميون‌داران قرار است رأس ساعت 10 صبح امروز در محل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي انجام شود.

در اين نشست که به دعوت داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي برگزار مي‌شود تمامي مراجع مرتبط با حوزه حمل‌ونقل از وزارت خانه هاي صنعت معدن، تجارت وزارت راه و تعاون و هم‌چنين وزارت راه و شهرسازي حضور دارند.

قرار است در نشست امروز سهم هر يک از وزارتخانه‌ها در اجرايي شدن مطالبات کاميون‌داران و رانندگان مشخص شود.

1397/03/21
آغاز برخورد با شرکت‌های حمل‌ونقلی متخلف از هفته آینده

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از اجراي طرح برخورد ضربتي با شرکت هاي متخلفي که حق کميسيون بيشتري از رانندگان مي گيرند؛ خبر داد.

داريوش اماني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در گفت‌وگو با خبرنگار تين‌نيوز به تشريح جزييات جلسه امروز کارگروه ويژه رسيدگي به مشکلات کاميون‌داران پرداخت.

وي در پاسخ به اين سؤال که امروز چه موضوعاتي در اين جلسه مطرح و چه تصميمات جديدي اتخاذ شد، گفت: موضوع دريافت حق کميسيون اضافه از سوي شرکت‌هاي حمل‌ونقلي هم چنان در حال بررسي است و برنامه جدي سازمان براي مقابله با شرکت‌هايي متخلف ادامه دارد.

او خبر داد که سازوکارهاي اجرايي تصميم سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اکنون در دفتر حقوقي و فناوري سازمان در حال بررسي است و گفت: درگذشته روال کار بر اين بود که رسيدگي به شرکت‌هاي متخلف مشمول گذشت زمان مي‌شد و در ابتدا به کميسيون ماده 12 مي‌رسيد اما اکنون و بر اساس تصميم جديد کارشناسان ما به‌صورت نامحسوس در پايانه‌ها و محل شرکت‌هاي حمل‌ونقلي قرار دارند و در صورت ديدن هر تخلفي همانجا اقدام مي‌کنند.

به گفته اماني اکنون کارگروهي ويژه در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين موضوع را بررسي مي‌کند.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي خبر داد که از هفته آينده اين طرح در ابتدا در استان تهران و بعد استان‌هايي که بيشترين ميزان حمل بار را دارند اجرايي مي‌شود. بدين ترتيب که نمايندگان سازمان راهداري در محل پايانه‌ها و شرکت‌هاي حمل‌ونقلي حضور دارند و با هر تخلف شرکت‌هاي حمل‌ونقلي به‌صورت ضربتي برخورد مي‌کنند.

اماني هم‌چنين به موضوع تن بر کيلومتر اشاره کرد و گفت: تعيين نهايي کرايه حمل بر اساس تن بر کيلومتر هم يکي ديگر از الويت هاي ما است که اکنون در حال چکش‌کاري و کار کارشناسي است. اجراي اين قانون به دليل آميختگي با پارامترهاي گوناگون و مهمي چون انواع بار انواع وسايل حمل‌کننده و انواع محورهاي مواصلاتي سخت است و اکنون به دنبال رسيدن به يک فرمول مشخص و درست هستيم.

وي با توضيح اينکه علاوه بر نمايندگان کانون‌ها که فرصتي براي ارائه پيشنهاد‌ات خود براي نحوه محاسبه تن بر کيلومتر پيدا کرده اند، کارگروهي هم در خود سازمان اين موضوع را بررسي مي‌کند.

اماني هم‌چنين به موضوع بيمه رانندگان اشاره کرد و گفت: بيمه تکميلي رانندگان نيز از سوي سازمان بررسي و قرار است براي انها اعمال شود.

1397/03/19
هماهنگي با وزارت صنعت ، معدن و تجارت براي تامين نياز كاميون داران جاده اي
معاون وزير راه و شهرسازي از هماهنگي با وزارت صنعت ، معدن و تجارت براي تامين لوازم يدكي و قطعات پر مصرف به ويژه لاستيك با نرخ مصوب دولت در بخش ناوگان حمل و نقل جاده اي كشور خبر داد . 
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي مهندس عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني وزارت راه و شهرسازي اظهار داشت : وزارتخانه ياد شده موافقت خود را براي واردات لوازم يدکي پر مصرف کاميون‌ها بدون واسطه اعلام کرده تا گام موثري در راستاي رفع کمبود‌‌ها و تنظيم قيمت در بازار برداشته شود.
معاون وزير راه و شهرسازي همچنين بيان كرد : اقدامات و توافقاتي براي آرامش خاطر رانندگان تلاشگر بخش حمل و نقل جاده اي و فعالان اين عرصه در روزهاي اخير برداشته شده و كانون ها و تشكلهاي صنفي ذيربط نيز بطور كامل در جريان تصميات قرار گرفته اند . 
وي با اشاره به پيگيري توزيع لاستيک با قيمت مصوب و بدون واسطه اظهار کرد: با هماهنگي وزارت صنعت، معدن و تجارت مقرر شد به زودي لاستيک با قيمت مصوب در پايانه‌هاي بار و مسافر به صاحبان ناوگان عرضه شود.
مهندس حسن‌نيا يادآور شد: در آينده اي نزديك جلسات مربوط به لوازم يدکي ميان سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي  و نمايندگان وزارت «صمت» نيز برگزار و در  خصوص مسائل مربوط به واردات لوازم يدکي مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت .
وي با قدرداني از تمامي فعالان بخش حمل‌و‌نقل جاده‌اي به ويژه رانندگان و دست اندركاران كانون ها و تشكلهاي صنفي در مركز و در سراسر كشور ، ابراز اميدواري كرد تا با ايجاد آرامش خاطر هرچه بيشتر و آسايش فكري آنان خدمات اين عزيزان در كنار حاكميت افزايش يافته و اين نقش همچون گذشته همراه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران پا بر جا بماند.
 مهندس حسن نيا به هماهنگي و تعامل مورد انتظار از سوي تلاشگران بخش حمل و نقل جاده اي اشاره كرد و گفت : فقط در يک روز 116 هزار بارنامه صادر شد که حاکي از روند رو به رشد بارگيري در کشور است.
گفتني است، بر اساس آمار سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در سال 96 روزانه به طور متوسط 100 هزار بارنامه صادر مي‌گرديد.
1397/03/19
تاکید بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و ترانزیتی بین ایران و قزاقستان

طي ديدار سفير قزاقستان با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ايران، طرفين ضمن تاکيد بر همکاري هاي دوجانبه در شقوق مختلف حمل‌ونقل به بررسي افزايش تبادل پروانه‌هاي تردد کاميون، همکاري‌هاي فني در زمينه ريلي، ترانزيت کالا و غلات از مسير ايران و سرمايه‌گذاري براي ايجاد پايانه‌هاي لجستيکي در مرز اينچه‌برون و بنادر شمالي و جنوبي ايران توسط قزاقستان پرداختند.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي سفير قزاقستان با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در تهران ديدار و گفتگو کرد.

در اين ديدار طرفين ضمن بررسي همکاري هاي دوجانبه در شقوق مختلف حمل ونقل بر برگزاري نشست‌هاي مشترک به منظور توسعه همکاري‌هاي في‌مابين تاکيد کردند.

افزايش تبادل پروانه‌هاي تردد کاميون، همکاري‌هاي فني در زمينه ريلي، ترانزيت کالا و غلات از مسير ايران و سرمايه‌گذاري براي ايجاد پايانه‌هاي لجستيکي در مرز اينچه‌برون و بنادر شمالي و جنوبي ايران توسط قزاقستان و کاهش هزينه‌اي بندري بين دو کشور و نيز همکاري‌هاي چندجانبه حمل‌ونقل و ترانزيت از محورهاي مذاکرات بغداد امريف با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي ايران بود.

1397/03/19
سفير تركمنستان با معاون وزير راه و شهرسازي ديدار و گفتگو كرد
با توجه به افزايش يك جانبه اخذ عوارض از ناوگان ترانزيتي ايراني در خاك تركمنستان، سفير تركمنستان با درخواست معاون وزير راه و شهرسازي  و حضور در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ديدار و در خصوص رفع موانع ترانزيتي و توسعه روابط حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو كشور گفت و گو كردند. 
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي ، مهندس عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان ، اظهار داشت: 
در پي برگزاري نشست قبلي با حضور وزير حمل‌ونقل جاده‌اي تركمنستان و هيات همراه، در زمينه توسعه مناسبات حمل‌ونقلي جاده‌اي بين دو كشور و رفع موانع ترانزيتي تمايل و خواست اين سازمان را مطرح كرده و در زمينه حذف عوارض تردد ميان دو كشور در هر زمان اعلام آمادگي گرديد. 
وي افزود :
در حال حاضر با افزايش يك جانبه 50 درصدي عوارض از كاميون‌هاي ايراني روند همكاري‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي و ترانزيتي ممكن است رو به كاهش ‌رود و از سفير تركمنستان انتظار مي‌رود با انتقال اين پيام به مقامات و مسئولين حمل‌ونقل تركمنستان در زمينه كاهش و يا حذف اين عوارض تلاش نمايند با توجه به اينكه  طرف ايراني با حسن‌نيت و با هدف ارايه تسهيلات بهتر براي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي دو كشور، عوارض متقابل افزايش نداشته و كاميون‌هاي تركمن عازم بندر عباس ?از پرداخت عوارض معاف مي‌باشند. 
مهندس حسن‌نيا تصريح كرد : 
در راستاي دستيابي به توافق و اعمال رفتار مناسب و متقابل در زمينه دريافت عوارض از ناوگان دو كشور نشست كارشناسي بررسي مسائل و مشكلات موجود مي‌بايست هرچه زودتر برگزار شود و مذاكرات با ديدگاه مثبت تداوم پيدا كند. 
بر اساس اين گزارش احمد قربانف سفير تركمنستان ضمن ابراز علاقمندي به توسعه مناسبات و همكاري‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو كشور اظهار داشت : 
ما از طرح پيشنهادهاي خوب و گزينه‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي با صرفه اقتصادي و تسهيل در روابط ترانزيت ميان دو كشور استقبال كرده و انتظار مي‌رود با برگزاري نشست‌هاي كارشناسي به نتايج خوبي دست يافت. 
اين گزارش حاكي است رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي با حضور در اين نشست گزارشي از عملكرد ترانزيت از سوي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي دو كشور ارايه كرد و بر كاهش عوارضي‌ها و كاهش هزينه‌هاي دولتي و بهينه‌سازي همكاري هاي تجاري و اقتصادي تاكيد كرد.
1397/03/13
روند رو به رشد صدور بارنامه حمل جاده اي كالا در روزهاي اخير
با همت و تلاش فعالان بخش حمل و نقل جاده اي كالاي كشور به ويژه رانندگان تلاشگر و كاميونداران ، تشكلهاي صنفي  و موسسات و شركتهاي بخش روند صدور بارنامه در روزهاي اخير افزايش چشمگيري داشته است. 
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي مهندس عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان در گفتگو با خبرگزاري تسنيم  با قدرداني از تعامل و همکاري مناسب کاميون‌داران با دولت از تشکيل کارگروهي براي نظارت بر عملکرد شرکت‌هاي باربري خبر داد و اظهار داشت : يکشنبه آينده نشست بعدي با مسئولين تشكلهاي صنفي و نمايندگان کاميون‌داران برگزار و در خصوص نحوه توزيع منطقي كالا در مبادي ، بنادر و تجمع كالا تصميم‌گيري مي‌شود.
مهندس حسن‌نيا صدور بيش از  81 هزار بارنامه در يك روز را بيانگر همكاري و تعلق خاطر رانندگان بخش حمل و نقل كالاي جاده اي كشور به مسائل اقتصادي و اجتماعي كشور دانست و ادامه داد : در اولين نشست سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با نمايندگان کاميون‌داران ، موارد و نقطه نظرات رانندگان به صورت مشروح بيان شد. شاخص‌ترين خواسته رانندگان در رابطه با کرايه و همچنين کنترل شرکت‌هايي است که بارنامه صادر مي‌کنند.
وي با بيان اين‌که اين شرکت‌ها داراي مجوز بوده و رابط بين صاحب کالا و راننده هستند، تصريح کرد: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به دنبال  شفاف‌سازي پرداخت‌ها از صاحب کالا به راننده است و در اين رابطه بايد فرآيند تعريف شود تا شائبه‌هاي احتمالي برطرف شود.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به دغدغه تامين قطعات و اقلام مورد نياز کاميون‌داران نيز خاطر نشان كرد : يکي ديگر از خواسته‌هاي کاميون‌داران زيان‌آور بودن شغل رانندگي است که اين مسئله نيازمند مصوبه مجلس است كه در حال پيگيري مي باشد . 
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي با اشاره به اين‌که حقوق و بيمه تامين اجتماعي از ديگر مباحث مطرح شده در جلسه با نمايندگان کاميون‌داران بود، تصريح كرد : رانندگان در رابطه با نحوه ي توزيع بار نقطه نظراتي داشتند که در اين پروسه در برخي مراكز توزيع كالا اعمال نفوذ مي‌شود.
وي با تاکيد بر اين‌که سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي وظيفه دارد در راستاي احقاق حقوق رانندگان براي حرکت به سمت عدالت اقدام کند، گفت :‌ با حضور نماينده ستاد سازمان راهداري و حمل‌و نقل جاده‌اي و حضور نمايندگان مختلف دست اندرکاران (رانندگان، شرکت‌ها و...) کارگروه نظارت بر عملکرد شرکت‌ها در حال شكل گيري است كه قطعاً تصميمات مناسبي اتخاذ خواهد شد . 
مهندس حسن نيا با اشاره به اين‌که اتفاقات خوبي براي اقتصاد کشور با همکاري قشر زحمت‌کش رانندگان و فعالان بخش روي داده است، گفت : خوشبختانه دولت، حاکميت و اصناف به تعامل خوبي براي حل مشکل کاميون‌داران رسيده‌اند.

1397/03/13
محاسبه کرایه بر حسب تن-کیلومتر بهترین راه‌حل مشکلات بخش حمل‌ونقل است

درحالي‌که بر اساس خبرهاي منتشر شده در شبکه‌هاي اجتماعي امروز دومين جلسه کارگروه پيگيري مشکلات و مطالبات رانندگان و کاميونداران برگزار مي‌شود، يک فعال صنفي محاسبه کرايه بر حسب تن-کيلومتر را تنها راه برون رفت از مشکلات بخش حمل‌ونقل در موضوع تخلفات مالي و اجحاف در حق رانندگان دانست.

به گزارش تين‌نيوز، دبير انجمن صنفي تانکرداران اصفهان در شبکه‌هاي اجتماعي، با بيان اين مطلب نوشت: تن- کيلومتر معياري است که با در نظر گرفتن تمامي پارامترهاي دخيل (استهلاک لاستيک، روغن، گازوئيل، بيمه، سود سرمايه و...) در جابجايي يک کالا از نقطه‌اي به نقطه ديگر  حق و حقوق راننده و مالک را مشخص مي‌کند.

نويد خيرمند با بيان اين‌که با اين معيار هيچ شرکت حمل‌ونقل و يا صاحب کالايي نمي‌تواند از حقوق راننده در جهت منافع خود برداشت کند، اظهار کرد: بايد توجه داشت افزايش درصدي کرايه حمل، دواي درد نيست و با فشار بيشتر جهت افزايش کرايهدر پايانه‌ها، راه رسيدن به قانون تن کيلومتر سخت‌تر مي‌شود. 

وي افزود: تن-کيلومتر به معني ساده‌تر يعني کرايه رفت و برگشت در يک مسير يکسان است. به‌طور مثال اگر کرايه بندرعباس به تهران 2 ميليون و 800 هزار تومان به ازاي 22 تن بار است، کرايه تهران به بندرعباس نيز با همين مقدار بار بايد 2 ميليون و 800 هزار تومان باشد مانند اتوبوس‌ها، تاکسي‌ها و...

خيرمند تاکيد کرد: محاسبه نرخ کرايه بر اساس تن-کيلومتر راه سواستفاده صاحبان کالا و شرکت‌هاي حمل‌ونقل از رانندگان را مسدود خواهد کرد.

1397/03/13
امکان رهگیری کالا پس از ترخیص در گمرک فراهم شد
گمرک ايران از فراهم شدن امکان رهگيري کالا پس از ترخيص خبر داد و اعلام کرد : در حال حاضر با ايجاد اتاق شيشه اي در گمرک به کمک سامانه جامع گمرکي امکان رهگيري لحظه اي کالاها پس از ترخيص فراهم شده است .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ در حال حاضر جزئي ترين اطلاعات ترخيص در تمامي گمرکات به لحظه قابل رهگيري است و روشن و مشخص است که چه کالايي  به نام چه افرادي به تفکيک نوع کالا ، مجوزها ، وزن و ارزش از کدام گمرکات ترخيص و از طريق چه کاميوني به کدام انبار بارگيري و در آنجا تخليه شده است .

اين گزارش به بررسي موردي واردات برنج از ابتداي سالجاري پرداخته و اعلام کرده است : بر اساس گزارش خروجي از اين سامانه ورود برنج خارجي به استان اصفهان از اواسط ارديبهشت ماه افزايش چشمگيري داشته  و در روزهاي پاياني ارديبهشت  ورود اين کالا به استان سير نزولي رو طي کرده است.

سامانه "مديريت کالا و خدمات پس از ترخيص"  بابهره گيري از ابزارهاي فناوري و هوش سيستمي، امکان کنترل موجودي و همچنين رهگيري کالا در کشور را  فراهم آورده است.

با استفاده از اين سامانه امکان استعلام منشاء کالا براي مراجع ذيصلاح مهيا شده و صاحبان کالا مي توانند به راحتي نسبت به جابجايي کالا در محورهاي مواصلاتي کشور اقدام نمايند.
1397/03/13
وزیر راه و شهرسازی در استانداری بخارا مطرح کرد:وجود قابلیت استفاده از امکانات لجستیکی ایران

  وزير راه و شهرسازي در ديدار با وزير ساختمان و شهرسازي ازبکستان، استاندار بخارا و مديران حوزه گردشگري اين کشور تصريح کرد: اگر در سطح دولت‌ها تسهيلاتي براي حوزه حمل‌ونقل و گردشگري ايجاد شود، دو ملت در اسرع وقت ارتباطات گسترده‌اي با يکديگر برقرار خواهند کرد و اين به نفع منافع و اقتصاد دو کشور خواهد بود.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي عباس آخوندي در ديدار با وزير ساختمان و شهرسازي ازبکستان، استاندار بخارا، مديران حوزه گردشگري و سرمايه‌گذاري استان در محل ساختمان استانداري بخارا ديدار کرد.

اين عضو کابينه دولت جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: معاون اول نخست‌وزير ازبکستان در سفر به تهران اظهار تمايل زيادي به تسهيل روابط حمل‌ونقل بين ايران و ازبکستان داشت و بر همين اساس بلافاصله براي سفر به ازبکستان برنامه‌‌ريزي‌ها انجام شد.

وي افزود: در اين سفر راه‌هاي توسعه ارتباطات هوايي، ريلي و زميني مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. البته در حوزه حمل‌و‌نقل ريلي ارتباطات بسيار خوبي بين ايران و ازبکستان وجود دارد و براي حمل محصولات اين کشور به جنوب ايران تخفيف‌هاي بسيار خوبي حتي تا 40 درصد براي محصولاتي مانند پنبه نيز در نظر گرفته‌شده است.

آخوندي از اعمال تخفيف قابل‌توجهي براي حمل ريلي محمولات نفتي خريداري‌شده از جانب ازبکستان خبر داد و گفت: اميدوارم خط آهن ازبکستان از ترمز به مزار شريف و هرات هرچه سريع‌تر برقرار و مسير ديگري براي ارتباط ريلي با ازبکستان ايجاد شود.

وزير راه و شهرسازي خاطرنشان کرد: راه‌آهن ايران از سمت خواف وارد افغانستان شده و به‌زودي به هرات متصل مي‌شود در مقابل ريل ازبکستان نيز تا مزار شريف پيشروي داشته و فقط اتصال مزار شريف تا هرات باقيمانده است.

اين عضو کابينه دولت دوازدهم با اشاره به همکاري ازبکستان، بانک توسعه آسيايي و افغانستان برنامه‌ريزي خوبي انجام داده‌اند و ايران از بابت بسيار خوشنود است و اميدواريم به‌زودي برنامه‌ها عملياتي شود.

آخوندي با اشاره به مذاکرات انجام‌شده در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي طي سفر به ازبکستان نيز بيان داشت: اميدواريم شرايط حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو کشور آسان‌تر از گذشته شود و اين آمادگي در ايران وجود دارد که امکانات لجستيکي در بنادر عباس، امام خميني (ره) و چابهار همچنين نقاط سرزميني داخل ايران به متقاضيان ازبکستاني داده شود.

وزير راه و شهرسازي ايران مذاکرات دو کشور در زمينه حمل‌ونقل هوايي را مثبت ارزيابي کرد و گفت: اميدواريم پروازهاي مستقيم بين ايران و تاشکند هرچه سريع‌تر آغاز شود.

وي با بيان اينکه «چه در زمينه‌ حمل‌ونقل و چه حوزه‌هاي گردشگري امکان ارتباطات بسيار گسترده‌اي بين ايران و ازبکستان وجود دارد» يادآور شد: سالانه حدود 10 ميليون گردشگر ايراني به ترتيب اکثريت به کشورهاي ترکيه، گرجستان، ‌روسيه و ساير کشورهاي جهان از طريق هوايي و زميني سفر مي‌کنند؛ اما اين در حالي است که مردم ايران شناخت بيشتري از شهر‌هاي بخارا، سمرقند، تاشکند، ترمز نسبت به شهر‌هاي ترکيه دارند.

آخوندي تصريح کرد: اگر در سطح دولت‌ها تسهيلاتي براي حوزه حمل‌ونقل و گردشگري ايجاد شود، دو ملت در اسرع وقت ارتباطات گسترده‌اي با يکديگر برقرار خواهند کرد و اين به نفع منافع و اقتصاد دو کشور خواهد بود.

1397/03/13
نشست رسیدگی به مسائل و مشکلات ارزی شرکتهای حمل و نقل بین المللی کریر

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران نشست رسيدگي به مسائل   و مشکلات ارزي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي کريربا محوريت مصوبات اخير بانک مرکزي در خصوص نحوه تامين ارز رانندگان و عدم دريافت ارز توسط رانندگان تاکنون با حضور تعدادي از اعضاي هيئت مديره، دبير، مديران وفعالان شرکتهاي حمل و نقل بين المللي در سالن اجتماعات انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران برگزار شد.

1397/03/12
خاکبازان هشدار داد: بار اروپا به ایران را ترک‌ها حمل می‌کنند

رئيس انجمن صنفي رانندگان ناوگان يخچال دار بين‌المللي شهر تهران از وضعيت رانندگان ايراني در مرز بازرگان گلايه کرد و گفت: ترک‌ها محدوديت‌هاي خاصي براي رانندگان ايراني قائل مي‌شوند.

عباس خاک‌بازان رئيس انجمن صنفي رانندگان ناوگان يخچال‌دار بين‌المللي شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تين نيوز به تشريح مشکلات اين بخش پرداخت.

وي در ابتدا با گلايه از اينکه در جلسه مشترک با وزير راه و شهرسازي تمامي نمايندگان کاميون‌داران حضور نداشتند، گفت: لازم بود که از انجمن‌هاي سراسري ايران در اين جلسه دعوت به عمل مي‌آمد.

رئيس انجمن صنفي رانندگان ناوگان يخچال‌دار بين‌المللي شهر تهران توضيح داد که درحال حاضر نزديک به 2 هزار شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي در ايران داريم که به دليل کمبود بار و ازدياد اين شرکت‌ها با رشد قارچ‌گونه دلالان مواجه هستيم، گفت: اين وضعيت براي رشد صنعت حمل‌ونقل مانعي بزرگ است..

خاک‌بازان به مشکل دريافت اضافي حق کميسيون از کاميون داران از سوي شرکت‌هاي حمل‌ونقلي اشاره کرد و گفت: اگر کرايه ثبت‌شده در بارنامه را به ما بدهند مشکل حل است اما بارها پيش‌آمده است که از بارنامه 4 ميليوني 2 ميليون حق کميسيون گرفته‌شده است.

وي به مشکلات رانندگان در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: يکي از مشکلات ما اين است که فقط يک هفته براي عبور از مرز معطل هستيم آن‌هم بدون هيچ امکاناتي، متأسفانه دولت ترکيه ما را اذيت مي‌کند و حتي در برخي موارد پيش‌آمده است که رانندگان ايراني از سوي ترک‌ها مضروب شده‌اند.

به گفته‌ خاکبازان يکي از محدوديت‌هاي دولت ترکيه در مرز بازرگان عليه کاميون‌داران ايراني اين است که  به ايراني‌ها مي‌گويند نمي‌توانيد غذاي خود را بخوريد و راننده‌ها را مجبور به خوردن غذاي رستوران‌هاي ترک مي‌کنند و راننده ايراني نبايد درب غذاي خود را باز کند درحالي‌که رانندگان ترک در همان حوالي راحت اتراق مي‌کنند و از آذوقه خود مي‌خورند.

خاک‌بازان ادامه داد: قراردادي في‌مابين ايران و ترکيه وجود دارد که اگر ايراني‌ها بخواهند از اروپا  با بار خالي به ايران بازگردند حق زدن بار در ترکيه را ندارند. ترک‌ها هم وقتي قرار است از آسياي ميانه به سمت ايران بيايند نمي‌توانند در ايران بار بزنند اما اکنون شاهد اجراي معکوس اين قرارداد هستيم به‌گونه‌اي که ماشين از آسياي ميانه خالي مي‌آيد در ايران بار مي‌زنند بعد سمت ترکيه مي روند ولي ما نمي‌توانيم موقع برگشت از اروپا در ترکيه بار بزنيم.

او با تاکيد بر اينکه بايد به اين رقابت غيرمنصفانه دولت پايان دهد، ادامه داد: بار اروپا به ايران را ترک‌ها حمل مي‌کنند درحالي‌که اکنون  ماشين‌هاي ترانزيت ايراني در هامبورگ و ايتاليا و ساير کشورهاي اروپايي بيش از دو ماه است که خوابيده و منتظر بار هستند.

او هم‌چنين به موضوع رانندگان قرباني قاچاق کالا اشاره کرد و خواستار بررسي مشکلات رانندگي شد که اکنون دوران حبس خود را بدون ارتکاب جرم در بلغارستان و ترکيه مي‌گذرانند.

1397/03/12
تفاهم اولیه برای تبادل مجوز تردد کامیون میان ایران و ازبکستان

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از تفاهم اوليه براي تبادل تعداد نامحدود مجوز تردد کاميون ميان ايران و ازبکستان خبر داد و گفت: مذاکرات براي الحاق ازبکستان به کريدور شمال-جنوب در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، رضا نفيسي، مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي درباره مذاکرات انجام شده در سفر اخير وزير راه و شهرسازي به ازبکستان با مسئولان آژانس حمل و نقل جاده‌اي اين کشور گفت: در اين مذاکرات اهم مشکلات طرفين در اين بخش ونحوه توسعه روابط حمل‌ونقلي جاده‌اي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

وي ادامه داد: حذف عوارض ورودي از ناوگان جاده‌اي يکديگر با هدف کاهش هزينه هاي جابجايي کالا بين دو کشور و ترانزيت از قلمرو يکديگر، چگونگي افزايش تردد جاده‌اي ناوگان ازبکي به ايران، مسائل مربوط به تردد کاميون هاي دو طرف از مرز‌هاي جاده‌اي و همچنين هزينه‌هاي پرداختي  توسط رانندگان از جمله مواردي بود که در مذاکرات مطرح شد.

نفيسي همچنين از انجام دور دوم مذاکرات مربوط به اصلاح موافقنامه حمل‌ونقل جاده‌اي سال 1372 خبر داد و گفت: هيات ازبکي به سرپرستي دهقان‌اف، رييس آژانس حمل و نقل جاده‌اي  جمهوري ازبکستان با پيشنهادات طرف ايراني مبني بر مبادله ساليانه تعداد نامحدود مجوز تردد براي کاميون‌هاي دو طرف و مبادله تعداد مشخصي پروانه تردد معاف از عوارض ورود به صورت اصولي موافقت کرد و پيشنويس  پروتکل اصلاحي در اين خصوص تنظيم و آماده مبادله شد.

وي افزود: نهايتا مقرر گرديد نشست کارشناسي اتي براي جمع‌بندي و نهايي کردن پيشنويس موافقت‌نامه در شهر تاشکند، پيش از سفر رييس جمهور به کشور ازبکستان برگزار شود.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از دعوت از مسئولان حمل‌ونقل جاده اي ازبکستان براي سفر به ايران خبر داد و گفت: به منظور آشنايي با رويه‌هاي تردد و تسهيلات ايجاد شده در مباني ورودي کشور، طرف ايراني از مسئولان ذي‌ربط جمهوري ازبکستان دعوت کرد تا از پايانه هاي مرزي سرخس و بازرگان ديدن کنند. طرف ازبکي نيز از اين اتفاق استقبال کرده و مقرر شد ظرف 10 روز آينده اين سفر محقق شود.

نفيسي ادامه داد: ساير موارد از جمله افزايش همکاري در چهارچوب موافقتنامه عشق‌آباد و پيشنهاد طرف ايراني براي الحاق به موافقتنامه چابهار و کريدور شمال-جنوب و فعال کردن موافقت‌نامه حمل‌ونقل ايران-افغانستان-ازبکستان در دستور کار مذاکرات آتي قرار گرفت.

1397/03/12
عرضه لاستیک با قیمت مصوب و بدون واسطه به بخش حمل‌ونقل جاده‌ای

  طبق ابلاغيه وزارت «صمت»، نمايندگي‌هاي مجاز بر اساس نياز بخش حمل‌ونقل بايد با قيمت مصوب و بدون واسطه لاستيک را عرضه کنند که انتظار مي‌رود از هفته آينده عملياتي شود.

داريوش اماني در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي با اشاره به آخرين وضعيت پيگيري‌هاي انجام‌شده از سوي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي براي تسهيل شرايط و پاسخگويي به خواسته‌هاي آن‌ها اظهار داشت: در نامه‌اي که براي معاون اول رئيس‌جمهوري به‌منظور تشريح وضعيت اعتصاب رانندگان کاميون و خواسته‌هاي آن‌ها ارسال شد، مسئله واردات مستقيم و بدون واسطه لاستيک و لوازم‌يدکي پرمصرف از سوي صنف نيز مطرح شد.

وي افزود: خوشبختانه تصميمات مطلوبي در زمينه تأمين لاستيک مورد نياز رانندگان اتخاذ و مقرر شد؛ طبق ابلاغيه وزارت «صمت»، نمايندگي‌هاي مجاز بر اساس نياز بخش حمل‌ونقل بايد با قيمت مصوب و بدون واسطه لاستيک را عرضه کنند که انتظار مي‌رود از هفته آينده عملياتي شود.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از پيگيري مسئله تأمين لوازم‌يدکي پرمصرف با ارسال نامه‌اي به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: سازمان به جد اين مسئله را پيگيري مي‌کند و قرار است پيرو نامه ارسالي به وزارتخانه «صمت» ‌ جلسه‌اي در اين خصوص برگزار شود.

اماني با اشاره به اين نکته که طبق آمار به دست آمده وضعت حمل بار به نسبت روزهاي قبل در حد قابل‌توجهي بهبود يافته است يادآور شد: حمل‌ونقل کالا در ماه مبارک رمضان نسبت به ساير ايام سال با کاهش مواجه است.

1397/03/10
آخوندی در حاشیه سفر به ازبکستان اعلام کرد: ضرورت ارتقای روابط اقتصادی و تجاری بین تهران و تاشکند

  وزير راه و شهرسازي افزايش روابط بين ايران و ازبکستان را به نفع اقتصادي هر 2 ملت دانست و افزود: در مذاکرات انجام شده پيرامون تسهيلات تجاري 2 کشور نيز صحبت کرديم چراکه هم‌اکنون ميزان تجارت فعلي با توجه به ظرفيت هر 2 کشور بسيار پايين بوده و بايد از امکانات موجود حداکثر بهروري را داشته و در جهت توسعه سطح تجاري گام برداريم.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي در حاشيه سفر به کشور ازبکستان و ديدار با مسئولان اين کشور در جمع خبرنگاران گفت: ما همواره شاهد روابط و علايق بسيار ديرينه بين ايران و ازبکستان بوده‌ايم چرا که ملت‌هاي 2 کشور به شکل تاريخي بسيار خوب يکديگر را مي‌شناسند.

آخوندي ضمن قدرداني از استقبال مقامات اين کشور از زمان ورود هيئت ايراني به ازبکستان بيان کرد: در اين سفر موفق شديم تا در زمينه‌هاي مختلف مذاکره و به توافقات خوبي دست يابيم، خوشبختانه در زمينه ريلي ارتباط خوبي با ازبکستان داشته و در بحث حمل و نقل جاده‌اي نيز صحبت کرديم تا در حد توان شرايط را تسهيل و هرگونه مانع و مشکل موجود را مرتفع سازيم.

وزير راه و شهرسازي با تأکيد براينکه حمل و نقل هوايي چه در حوزه حمل مسافر و چه بار براي ارتباط بين 2 ملت نکته بسيار مهمي است گفت: خوشبختانه در اين سفر آقاي رحمت‌اف تأکيد بسياري بر فعال‌سازي حوزه حمل و نقل هوايي داشتند که در اين حوزه نيز چون داراي ارتباط مستقيمي با صنعت توريسم و صدور ويزا است بايد در تسهيل شرايط مربوطه تلاش کنيم.

وي با بيان اينکه پيشنهادات بسيار مثبتي را در زمينه توريسم و صدور ويزا از سوي طرف ازبکستان در اين مذاکرات داشتيم گفت: ما نيز از اين پيشنهادات استقبال کرده و اميدواريم تا بتوانيم هرچه زودتر خطوط هوايي بين 2 کشور را فعال کنيم .

اين مقام مسئول در اين راستا افزود: شهرهاي ازبکستان ازجمله خوارزم، تاشکند، ترمذ، سمرقند و بخارا براي بسياري از مردم ايران شناخته شده است و در ادبيات کشور ما حضور دارد لذا اگر شرايط صدور ويزا براي سفر به 2 کشور تسهيل شود شاهد سفر ميليون‌ها نفر در اين بين خواهيم بود.

آخوندي با تأکيد براينکه شهرهاي ايران نيز مانند شيراز، اصفهان، تبريز و ... براي ملت ازبکستان آشنا خواهند بود گفت: قطعا مردم هر 2 کشور به دليل وجود تاريخ و ادبيات مشترک علاقمند ملاقات‌هاي بيشتر با يکديگر خواهند بود.

وزير راه و شهرسازي در ادامه افزايش روابط بين ايران و ازبکستان را به نفع اقتصادي هر 2 ملت دانست و افزود: در مذاکرات انجام شده پيرامون تسهيلات تجاري 2 کشور نيز صحبت کرديم چراکه هم‌اکنون ميزان تجارت فعلي با توجه به ظرفيت هر 2 کشور بسيار پايين است، در اين راستا بايد از امکانات موجود حداکثر بهروري را داشته و در جهت توسعه سطح تجاري گام برداريم.

وي در اين خصوص تأکيد کرد: قطعا براي ارتقاي روابط تجاري نياز به امضاي موافقت‌نامه‌هاي ترجيحي تجاري بين 2 کشور داريم تا از ارتقاي سطح روابط در اين حوزه اطمينان لازم را به دست اوريم.

آخوندي با اشاره به اينکه امروز تيم بسيار خوبي از حوزه‌هاي حمل و نقل، بخش مالي، کشاورزي و مجلس شوراي اسلامي در اين سفر همراه من هستند گفت: اميد است تا بتوانيم در اين سفر مقدمات لازم براي بروز نتايج خوب و مناسب از اين مذاکرات را در سفر آتي رئيس‌جمهور کشورمان به ازبکستان فراهم کنيم.

وي در پايان خاطرنشان کرد: ما از سياست اصلاحيه رئيس‌جمهور ازبکستان نيز در اين راستا خوشحال بوده و آرزوي بهترين اتفاقات را براي دولت و ملت اين کشور داريم./

1397/03/10
فعاليت رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كالاي كشورادامه دارد

در پي اقدامات به عمل آمده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي و ساير دستگاه‌ها و نهادهاي ذي‌ربط درخصوص رسيدگي به مشكلات معيشتي رانندگان بخش حمل و نقل جاده اي كالا، طي 2 روز گذشته ، بارنامه‌هاي جديد حمل كالا متناسب با تقاضاي موجود در بازار صادر گرديده است.

به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌‌اي، مهندس عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير را ه و شهرسازي و رئيس اين سازمان با بيان اين مطلب اظهار داشت: با همكاري خوب رانندگان تلاشگر اين بخش طي روز دوشنبه 7 خرداد ماه سال‌جاري بالغ بر 55 هزار بارنامه براي انتقال بار از بنادر كشور همچون بندرعباس و مناطق بارخيز به مقصد كارخانجات صادر شد كه در اكثر آنها افزايش 20 درصدي كرايه حمل اعمال شده و روند بارگيري‌ها رو به افزايش است.

وي خاطرنشان كرد: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي برنامه‌ريزي و اصلاح فرايند كاري حمل و نقل جاده‌اي كالا را در دستور كارهاي اولويت‌دار قرار داده است و با تشكيل اولين جلسه كارگروه به مشكلات معيشتي و درخواست‌هاي به حق رانندگان رسيدگي مي‌گردد.

مهندس حسن‌نيا درخصوص تعيين مبلغ كرايه حمل كالا نيز افزود : نگاه ما به كرايه‌ها براساس تن – كيلومتر است كه در اين زمينه بررسي‌هاي كارشناسي و قانوني به زودي آغاز به كار خواهد كرد كه بدون ترديد در سال‌هاي آتي درصد افزايش كرايه‌ها براساس شاخص بانك مركزي تعيين خواهد شد.

وي از همراهي و تعامل ارزشمند حضور پررنگ رانندگان تلاشگر بخش حمل و نقل جاده‌اي كالا در رساندن كالاهاي اساسي و مايحتاج هموطنان در ايام ماه پربركت رمضان به مقاصد و شهرهاي كشور ، همچنين از همكاري كانون ها و تشكلهاي صنفي مربوطه در مركز و سراسر كشور تقدير و قدرداني كرد.

اين گزارش مي‌افزايد غلامحسين دغاغله مديركل دفتر حمل و نقل كالا  نيز در اين ارتباط و موضوعات مطرح شده در روزهاي گذشته با بيان اين كه اولين نشست كارگروه بررسي مسائل و مشكلات حمل و نقل جاده‌اي برگزار شد، افزود : اين نشست با حضور نمايندگان كانون انجمن‌هاي صنفي رانندگان ناوگان جاده‌اي حمل كالا و مسافر، كانون سراسري انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي كاميون‌داران ، نماينده وزارت راه و شهرسازي و نمايندگان سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در محل اين سازمان برگزار و پس از بحث و بررسي تصميمات لازم اتخاذ گرديد.

وي با بيان اين كه مقرر شد درخصوص تأمين امنيت تردد ناوگان حمل و نقل عمومي در جاده‌ها ، پيگيري‌هاي لازم از سوي مقامات ذي‌ربط انجام شود، افزود : موضوعات مربوط به اين بند در 23 محور بيان و در سه گروه اولويت‌بندي گرديد كه اولويت‌هاي اول به موضوعات تغيير در نحوه محاسبه نرخ براساس تن – كيلومتر، اخذ كميسيون اضافي توسط برخي شركت‌ها و وجود دلال‌ها و موارد مرتبط ، توزيع عادلانه بار و مشكلات نوبت‌دهي و مشكلات پايانه بار بندرعباس ، برخورد با شركتها و رانندگان متخلف در كميسيون‌هاي ماده 11 و 12  همچنين پرداخت به موقع كرايه به رانندگان اختصاص يافت.

دغاغله خاطرنشان كرد : در زمينه محاسبه نرخ برحسب تن – كيلومتر باتوجه به درخواست اصناف مقرر شد كارگروهي منتخب از تشكل‌هاي صنفي طرح پيشنهادي خود را به زودي به سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي ارايه نمايند.

مديركل دفتر حمل و نقل كالا همچنين افزود : در زمينه كمبود لاستيك و اقلام مصرفي نيز مقرر شد نيازهاي بخش حمل و نقل بار و مسافر به ملزومات مورد نظر به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارايه و هماهنگي‌هاي لازم براي برگزاري جلسه با اين وزارتخانه به عمل آمد.

شايان ذكر است دومين جلسه كارگروه يكشنبه آينده در محل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي برگزار خواهد شد.

1397/03/10
ورود هفتمین قطار کانتینری چینی به ایران

هفتمين قطار کانتينري چين در ماه جاري وارد ايران مي‌شود.

بابک احمدي معاون بهره‌برداري و سير و حرکت راه‌آهن با اعلام اين خبر افزود: اين قطار از شهر لينه چين شامل 50 دستگاه کانتينر 40 ‌فوت مکعب خرداد‌ماه سال جاري از مرز اينچه‌برون وارد کشور ايران شد.

احمدي اظهار کرد: در راستاي اجراي سياست‌هاي توسعه حمل‌ونقل بين‌المللي ريلي به‌ويژه توسعه کريدورهاي ترانزيتي بين‌المللي، راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران مذاکرات گسترده‌اي را در مورد کريدورهاي مختلف انجام داده است.

او ادامه داد: يکي از اين کريدورها که پس از پيگيري و مذاکرات با کشورهاي چين، قزاقستان و ترکمنستان شکل عملياتي به خود گرفت کريدور چين به تهران بود که در جريان مذاکرات با راه‌آهن‌هاي کشورهاي مسير، در مورد زمان حمل از مبدأ تا مقصد و همچنين نرخ تعرفه توافق حاصل شد، به‌نحوي‌که در مقايسه با حمل دريايي براي اين مسير، مزيت رقابتي ايجاد شود.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از عصر امروز، معاون بهره‌برداري و سير و حرکت راه‌آهن اظهار اميدواري کرد: با راه‌اندازي موفقيت‌آميز اين مسير، در آينده امکان حمل کالاهاي ترانزيتي از مبدأ چين به کشورهاي ترکيه و بخشي از آن به اروپا و کشور عراق فراهم خواهد شد.

چين در پي ايجاد يک‌راه ابريشم ريلي از چين تا اروپا است که با توجه به مزاياي بسيار مسير ايران، توافقاتي بين ايران و چين انجام‌شده تا بخشي از اين کريدور مهم از ايران عبور کند.

1397/03/09
کشف یک محموله قاچاق بذر چغندر قند توسط ماموران گمرک


به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ مرحمت سليمان‌نژاد مديرکل گمرک تمرچين پيرانشهر اعلام کرد :  مأموران گمرک به کمک سامانه هاي الکترونيکي و دستگاه کنترلي ايکس ري ، پس از بررسي و رصد يک محموله ترانزيت خارجي که از گمرک بازرگان با محموله "بذر چغندر قند" وارد و پس از ورود به کشور، محموله بذر چغندر قند تخليه و به جاي آن محموله جو بارگيري شده بود  و قصد خروج غيرقانوني کالا از مرز تمرچين را داشت، کشف و ضبط کردند .
وي در ادامه افزود: با هوشياري کارکنان گمرک تمرچين، اين کاميون که محموله آن به طرز ماهرانه‌اي تعويض و جابجا شده بود شناسايي و  به استناد بندهاي "الف" و "ت" ماده 113 قانون مبارزه با قاچاق کالا توقيف گرديد . ارزش قاچاق بذر چغندر قند جابجا شده ( مال از بين رفته) با احتساب جريمه، بالغ بر بيست و يک ميليارد ريال مي‌باشد
 و در همين راستا پيرو هماهنگي‌هاي به عمل آمده با مقامات قضايي، عوامل اصلي اين جرم نيز تحت پيگرد قانوني هستند.
سليمان‌نژاد در ادامه افزود: هنوز انگيزه قاچاقچيان از قاچاق بذر چغندر قند مشخص نيست اما بر اساس بررسي هاي مقدماتي موضوع عدم دريافت مجوز هاي ثبت سفارش و جهاد کشاورزي براي واردات اين کالا و حقوق و عوارض گمرکي از انگيزه هاي اوليه قاچاق اين کالا به شمار مي رود .
به گفته مديرکل گمرک تمرچين پيرانشهر "محموله جو" کشف شده داراي وزن16930 کيلوگرم و ارزش قاچاق آن بالغ بر يک ميليارد و پانصد ميليون ريال مي باشد که پرونده مذکور پس از طي مراحل قانوني به همراه متهمين به مراجع قضايي تحويل گرديده است.
1397/03/09
نقشه جدید ترکمنستان برای انزوای ترانزیت ایران + سند

درحالي که هنوز دريافت دلار با نرخ 4200 توماني براي تامين هزينه سفرهاي ترانزيتي  رانندگان اجرايي نشده است؛ کشور ترکمنستان  اعلام کرده که از دو روز ديگر هزينه‌هاي تن بر کيلومتر را براي کاميون‌هاي عبوري ايراني از يک دلار به 1.5 دلار  افزايش خواهد داد.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز، آخرين اطلاعات دريافتي از کشور ترکمنستان حاکي از آن است که از تاريخ 11 خردادماه هزينه تن-کيلومتر کاميون‌هاي عبوري از اين کشور، از يک دلار به 1.5 دلار افزايش مي‌بايد و مديران شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي مجبور هستند اين افزايش قيمت را در بارگيري محمولات خود مدنظر داشته باشند.

اين اقدام از سوي بسياري از فعالان حوزه ترانزيت در ايران به معناي تلاش ترکمنستان براي حذف ايران از عرصه ترانزيت منطقه معنا شده است؛ چراکه در پي اين افزايش قيمت عملاً ترانزيت محمولات از ايران براي مسير آسياي ميانه تا پشت گمرک سرخس ايران امکان‌پذير است که در اين صورت ترانزيت ايران به انزوا خواهد رفت.

برخي از کارشناسان معتقدند با افزايش قيمت جديد از سوي ترکمنستان، حدود 700 دلار به هزينه‌هاي ترانزيت کالا، براي هر محموله ترانزيتي افزوده خواهد شد که فشار زيادي را بر ترانزيت ايران مي اورد.

1397/03/09
نایب رییس کانون انجمن‌های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور خبر داد: رضایت رانندگان از توافق حاصل شده با وزارت راه و شهرسازی

  نايب رييس کانون انجمن‌هاي صنفي رانندگان حمل کالاي سراسر کشور با اشاره به رضايت رانندگان از توافق حاصل شده با وزارت راه و شهرسازي گفت: اگر دست‌هاي پشت پرده اجازه دهند، رانندگان آماده بارگيري هستند.

هاشم مظاهري، نايب رييس کانون انجمن‌هاي صنفي رانندگان حمل کالاي سراسر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي با اشاره به جلسه اين کانون با وزير راه و شهرسازي و توافق حاصل شده با اين وزارتخانه گفت: در جلسه‌اي که با آقاي آخوندي داشتيم، تمامي مطالبات انباشته شده چندين ساله صنف که در 14 بند مکتوب شده بود، به گوش وزير رسيد و وي با سعه صدر همه را شنيده و با آن‌ها موافقت کرد.

 مظاهري ادامه داد: اگر اين‌ خواسته‌ها محقق شود، صد درصد مطالبات به حقه رانندگان پاسخ گفته خواهد شد. ما بسيار اميدواريم که اين خواسته‌ها با پيگيري وزير و مسئولين مربوطه و رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، آقاي حسن‌نيا دارند، محقق خواهد شد.

وي با اشاره به پيشنهادات آخوندي براي رفع مشکلات رانندگان افزود: پيشنهادات وزير کاملا کارشناسي و مبتني بر نياز رانندگان بود که اگر تحقق پيدا کند عملا مشکلات انباشته شده صنف بر طرف مي‌شود.

مظاهري به بازخورد مثبت توافق با وزارت راه و شهرسازي ميان رانندگان اشاره کرد و گفت: الحمدالله بعد از ارسال بيانيه به نمايندگان استاني بازخورد خوبي گرفتيم. همکاران ما زياده خواه نيستند. عواملي هستند که باعث شدند به اين مرحله برسيم که آن خارج از اراده دوستان ما در شهرستان بود.

وي ادامه داد: دوستان ما در طول 40 سالي که از عمر انقلاب مي‌گذرد، بارها ثابت کردند که پشت نظام و رهبر هستند و بارها هنگام حوادث غير مترقبه به ياري کشور شتافتند. رانندگان در طول 8 سال دفاع مقدس مردانه از جان و مال خود مايه گذاشتند و از کيان کشور دفاع کردند. امروز هم رانندگان ما همان رانندگان هستند.

مظاهري اعتراضات اخير رانندگان را منحصر به خواسته‌هاي صنفي دانست و افزود: اعتراضات ما از روز اول صنفي بوده، و الحمدالله مسئولين هم گوش شنوا داشتند. از روز اولي که اين مطالبات را شنيدند دستور موکد دادند و مشکلات را پيگيري مي‌کنند. ما نيز به رفع اين مشکلات اميدواريم. همکاران من بايد بدانند که مسئولين نظام جمهوري اسلامي خواهان احقاق حقوق مظلومين هستند و فلسفه انقلاب نيز همين بوده است.

نايب رييس کانون انجمن‌هاي صنفي رانندگان حمل کالاي سراسر کشور به رضايت رانندگان از توافقات حاصله اشاره کرد و گفت: اگر دست‌هاي پشت پرده که در اين خصوص التهاب به وجود مي‌آورند، دست از عناد با ما بردارند، رانندگان مشکلي براي بارگيري ندارند. خيلي از رانندگاني که بارگيري کردند مواجه با سنگ پراکني شدند و ما نمي دانيم منشا اين سنگ پران‌ها کجاست. با اين حال به عادي شدن اوضاع خوشبين و اميدوارم.

مظاهري ادامه داد: ما يک سري مطالبات صنفي داشتيم که صداي آن به گوش مسئولين رسيده است. دو وزارتخانه راه و شهرسازي و کار و رفاه اجتماعي درگير اين مساله شدند و وزيران مربوطه چند روز است که شبانه روز پيگير مطالبات ما بودند. عزم اين دو وزير اين بوده که تا احقاق حقوق رانندگان پيگير مساله باشند. دو کميته دائمي در خصوص اين موارد نيز تشکيل دادند که دائما حق و حقوق رانندگان رصد خواهد کرد.

1397/03/09
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: تولیدکنندگان برای کمک به رانندگان اعلام آمادگی کردند

  رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گفت: به نظر مي‌رسد برخي فروشندگان صنف لوازم يدکي خودروهاي سنگين از جمله لاستيک، اقدام به احتکار اين اقلام کرده‌اند که اگر چنين موضوعي اثبات شود، سازمان راهداري با همکاري صنف رانندگان کاميون، اقدام به واردات لوازم يدکي خواهد کرد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي عبدالهاشم حسن‌نيا در خصوص اقدامات انجام شده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در راستاي رفع مشکلات رانندگان خودروهاي سنگين بين شهري گفت: امروز اولين جلسه با رانندگان کاميون‌ها و نمايندگان تشکل‌هاي صنف حمل کالا در محل سازمان راهداري برگزار شد که مهمترين دستور کار اين نشست، اصلاح روش‌هاي قيمت‌گذاري حمل کالا و همچنين اصلاح آئين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي مرتبط با حمل و نقل جاده‌اي بود.

وي ادامه داد: در روزهاي اخير ميزان همکاري رانندگان با سازمان راهداري و ديگر دستگاه‌هاي ذيربط در بخش حمل و نقل افزايش يافته که در همين راستا ديروز نمايندگان تشکل‌هاي مرتبط با رانندگان خودروهاي سنگين بين شهري، ديدارهايي با اعضاي کميسيون عمران مجلس، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رئيس سازمان تأمين اجتماعي داشتند.

افزايش 20 درصدي کرايه حمل از شنبه اعمال شد

حسن‌نيا با اشاره به صدور بيانيه‌ تعدادي از تشکل‌هاي حمل و نقل کالا و اتحاديه‌هاي رانندگان کاميون‌ها مبني بر پايان دادن به اعتراضات اخير خود و آغاز فعاليت حمل کالا در جاده‌ها افزود: از شنبه افزايش 20 درصدي کرايه حمل بار اعمال شده که نشان مي‌دهد سازمان راهداري آماده همکاري متقابل با رانندگان است.

معاون وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر آمادگي سازمان راهداري براي ارتقاي معيشت رانندگان کاميون اظهار داشت: اين سازمان جلساتي با دستگاه‌هاي مربوطه از جمله شرکت پخش و پالايش فرآورده‌هاي سوختي براي افزايش سهميه سوخت کاميون‌ها و همچنين وزارت صنعت، معدن و تجارت و توليدکنندگان لاستيک و لوازم يدکي خودروهاي سنگين برگزار کرده است که در راستاي بهبود وضعيت اقتصادي صنف رانندگان کاميون بوده است.

اختصاص ارز دولتي براي واردات لوازم يدکي

رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي با اشاره به جلسه‌اي که با معاون اول رئيس‌جمهور در اين خصوص داشته است، يادآور شد: جهانگيري در اين نشست اعلام کرد اگر نتوانيم از طريق توليد داخل، کمبود لاستيک و لوازم يدکي خودروهاي سنگين را برطرف کنيم، دولت حاضر است ارز دولتي به واردات اين اقلام تخصيص دهد؛ ضمن اينکه شرکت‌هاي داخلي توليدکننده لوازم يدکي خودروهاي سنگين از جمله لاستيک نيز آمادگي همکاري با راهداري را اعلام کرده‌اند.

وي با اشاره به فعاليت 330 هزار دستگاه خودروي سنگين در بخش ناوگان باري و 70 هزار دستگاه خودرو در بخش ناوگان مسافري بين شهري گفت: به نظر مي‌رسد برخي فروشندگان صنف لوازم يدکي خودروهاي سنگين از جمله لاستيک، اقدام به احتکار اين اقلام کرده‌اند که اگر چنين موضوعي اثبات شود، سازمان راهداري با همکاري صنف رانندگان کاميون، اقدام به واردات لوازم يدکي خواهد کرد.

اصلاح سيستم نوبت‌دهي براي کاهش خواب کاميون‌ها در پايانه‌ها

حسن‌نيا از ديگر درخواست‌هاي رانندگان کاميون را استفاده از روش تُن- کيلومتر در محاسبه کرايه حمل کالا عنوان و تصريح کرد: طراحي استفاده از اين روش در دستور کار کميته پيگيري مطالبات رانندگان کاميون است و به زودي نحوه محاسبه آن را به شرکت‌هاي حمل و نقل ابلاغ خواهيم کرد.

معاون وزير راه و شهرسازي  درباره سيستم نوبت‌دهي الکترونيکي و پيامکي به رانندگان کاميون در پايانه‌هاي بار  به خبرنگار مهر گفت: قرار است سيستم‌هاي اينترنتي و نوبت‌دهي موجود را ارتقاء دهيم تا از ميزان خواب رانندگان در پايانه‌هاي بار کاسته شود. در همين راستا قرار است کيف پول الکترونيکي براي رانندگان طراحي و ايجاد شود. در حال حاضر برخي رانندگان 20 روز در پايانه‌هاي بزرگ بار، منتظر دريافت بار هستند که با اجراي سيستم نوبت‌دهي الکترونيکي پيشرفته اين مشکل نيز برطرف خواهد شد.

1397/03/08
اطلاعيه سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای: منافع صاحبان و فعالان بخش حمل و نقل جاده‌اي اولويت كار دولت دوازدهم

وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي به عنوان سياستگذار بخش حمل ونقل جاده‌اي كشور با همراهي و همكاري تشكلهاي صنفي اين بخش براي حفظ منافع صاحبان سرمايه، فعالان و تلاشگران اين عرصه و ارتقاء جايگاه اين صنعت مهم باتوجه به سهم بيش از 90 درصدي جابجايي كالا و مسافر از جاده‌ها از هيچ‌گونه تلاش و كوشش دريغ ننموده و پيگيري و رفع مشكلات و موانع موجود و تسهيل كسب و كار اين قشر عزيز را به عنوان اولويت برنامه‌هاي خود در دستور كار دارند.

به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي باعنايت به درخواست‌هاي چند روز گذشته تعدادي از رانندگان حمل ونقل كالا در محل كارخانجات سيمان و پايانه‌هاي كالا و طرح پاره‌اي از مشكلات و مطالبات از سوي ايشان به آگاهي مي‌رساند ، اقدامات لازم و جدي از سوي اين سازمان و ادارات كل راهداري و حمل‌و‌نقل جاده‌اي استانهاي مربوطه با تماس‌هاي لازم با ذينفعان، مسئولين و دست‌اندركاران تشكلهاي صنفي و كانون‌هاي مربوطه همچنين حضور در جمع اين تلاشگران و مذاكراتي با آنان انجام ،  برنامه‌هاي اجرا شده و در دست اجرا به ذينفعان اطلاع رساني گرديد و براي رسيدگي كامل و تحقق اين درخواست‌ها پيگيري‌هاي لازم و برنامه‌هاي پيش‌رو تشريح شد.

اين گزارش مي‌افزايد باتوجه به سهم بالاي حمل‌ونقل جاده‌اي در اقتصاد كشور كه گردش اصلي آن برعهده فعالان بخش حمل‌ونقل جاده‌اي به طور خاص رانندگان تلاشگر مي‌باشد ، سياست و رويكرد اصلي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي جهت پيشبرد برنامه‌ها  ، تعامل ، هم‌انديشي و همكاري با نمايندگان اين گروه از زحمتكشان جامعه در قالب تمامي تشكلهاي صنفي حمل و نقل و كانون‌هاي سراسري در مركز و استانهاي سراسر كشور قرار دارد و اين سازمان خود را موظف به پيگيري موضوعات مربوط به ادامه منطقي و صحيح گردش چرخه حمل و نقل جاده اي و منافع دست اندركاران اين بخش و به طور ويژه معيشت آنان كه منجر به ارتقاي آرامش و آسايش خاطر اين افراد و خانواده‌هاي آنان ، افزايش ضريب بهره‌وري فعاليت‌ها و حفظ منافع ملي كشور مي‌شود، مي‌داند و تنها در دو ماه ابتداي سال‌جاري مسئولين سازمان بيش از ده‌ها جلسه در سطوح مختلف با مسئولين كانون‌ها و تشكلهاي صنفي، همچنين سازمانها و نهادهاي همكار برگزار و تصميماتي در راستاي فوق اتخاذ شده است.

اين اطلاعيه خاطرنشان مي‌نمايد ، از زحمتكشان حمل و نقل جاده‌اي به ويژه حمل و نقل كالا، فعالان و ذينفعان بخش كه راهبري  جابجايي تمامي مايحتاج هموطنان ، نقل و انتقال كالاهاي صنعتي ، كشاورزي، بهداشتي و ... را برعهده دارند درخواست شده است همانطور كه در برهه‌هاي مختلف تاريخ كشورمان با حضور پررنگ ، با قوت و تعهد صنفي و شغلي نقش اساسي و ارزشمندي در رونق اقتصاد و توسعه كشور داشته و دارند همانند به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي در سال  57 ، پيروزي ملت قهرمان در دوران 8 سال دفاع مقدس و ساير مقاطع زماني و شرايط و تنگناهاي ملي ،اقتصادي – اجتماعي همواره همراه نظام بوده و با پذيرش مشكلات صبور بوده و به هيچ گونه اخبار و سخنان مشكوك عده‌اي مغرض توجه‌اي نداشتند ، امروز نيز با افتخار تمام عيار و با درايت و تعهد هميشگي علاقمندي خود را به مردم كشورعزيز و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران ثابت نمودند .

براساس اين گزارش باتوجه به طرح مطالبات و خواسته‌هاي اين قشر زحمتكش توسط نمايندگان منتخب رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كالا و مسافر در قالب تشكلها در جلسه‌اي كه در دو روز گذشته با وزير راه و شهرسازي و مسئولين ارشد سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي برگزار شد خوشبختانه مقرر گرديد موضوع افزايش 20 درصدي نرخ كرايه‌ها كه پيش از اين در برخي از استانها عملياتي شده بود ، در تمامي استانها نيز اِعمال و موذد اجرا قرار گرفت ضمن آنكه خواسته ي ديگر عزيزان نظير مشكل پرداخت سهم دولت جهت بيمه تأمين اجتماعي در هفته گذشته با هماهنگي با نهاد ذيربط مرتفع و هم‌اينك مطابق روال گذشته جاري و انجام مي‌گردد و درخصوص ساير موضوعات مطرح شده مقرر است به منظور بررسي دقيق و اساسي ظرف چند روز آينده كارگروهي متشكل از 9 نفر نماينده از فعالان و تلاشگران بخش حمل و نقل جاده‌اي، نمايندگاني از سوي وزارت راه و شهرسازي و با مسئولين سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آغاز بكار نموده و با اولويت‌بندي موضوعاتي راه‌كارهاي اجرايي تهيه و تنظيم و به مبادي ذيربط ابلاغ گردد .

1397/03/08
حسن نیا خبر داد: برگزاری اولین جلسه کارگروه رسیدگی به مشکلات رانندگان طی چند روز آینده

معاون وزير راه و شهرسازي گفت: اولين جلسه کارگروه متشکل از 9 نفر از نمايندگان رانندگان به علاوه مسئولان و مديران سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي و وزارت راه و شهرسازي ظرف چند روز آينده به منظور دسته‌بندي، اولويت‌بندي و ارائه راهکارهاي لازم برگزار مي‌شود.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي عبدالهاشم حسن‌نيا معاون‌ وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان با تشريح اقدامات و برنامه‌هاي در دست اقدام وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي جهت ارتقاءي جايگاه و اجراي حقوق تلاشگران بخش به ويژه رانندگان، از همراهي كانون‌ها و انجمن‌هاي صنفي دست‌اندركار تقدير نمود .

وي با  اشاره به جلسه‌اي كه مسئولين و دست‌اندركاران تشكلهاي صنفي بخش رانندگان حمل و نقل جاده اي در حضور وزير راه و شهرسازي داشتند، اظهار داشت: در اين جلسه نمايندگانِ  فعالان و تلاشگران بخش گزارشي از درخواست‌ها و پاره‌‌اي از مشكلات و تنگ‌ناهاي حاكم بر رانندگان را ارائه نمودند و از آنجا كه شخص وزير و تمامي دست‌اندركاران و مسئولين سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي همواره در تلاش هستند تا توجه لازم و بيشتري به اين قشر كه سهم مهمي در چرخه اقتصادي كشور به معناي واقعي را برعهده دارند، ‌  معطوف گردد .

حسن‌نيا از تغيير و افزايش نرخ كرايه حمل جاده‌اي كالا، كه از ابتداي سال‌جاري در دستور كار سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي بوده و در ارديبهشت ماه در برخي از استانها اِعمال گرديده  است خبر داد و افزود: يكي از تصميمات مهمي كه در جلسه مشترك با تشكل‌هاي صنفي و كانون‌هاي رانندگان حمل‌و‌نقل جاده‌اي اتخاذ گرديد، شكل‌گيري فوري يك كارگروه متشكل از 9 نفر از نمايندگان اين صنوف، نمايندگاني از سوي وزارت راه و شهرسازي و با مسئوليت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي بود كه انشاءا... ظرف چند روز آينده اولين جلسه آن برگزار و مسائل و موضوعات دسته‌بندي، اولويت‌بندي و با هم انديشي راه‌كارهاي لازم اجرايي خواهد شد .

وي ديگر مطالبات قشر زحمتكش رانندگان بين‌شهري در بخش كالا و مسافر را كه مرتبط با ساير نهادها و سازمان‌ها مي‌باشد را نيز به درستي خواند و گفت: بخشي از اين درخواست‌ها با هماهنگي، همكاري و انجام مكاتبات لازم با ديگر دستگاه‌هاي اجرايي نيز پيگيري مي‌شد، مطرح گرديده و برخي منتج به نتيج شده و يا در شرف انجام است از جمله موارد لاستيك، قطعات يدكي و روغن كه پيگيري‌هاي جدي و لازم از طريق مبادي ذيربط از طريق وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در حال انجام است .

معاون وزير راه و شهرسازي با قدرداني از تمامي فعالان بخش حمل و نقل جاده‌اي كه به طور مستقيم و غيرمستقيم جامعه‌ي قابل توجه‌اي از جمعيت كشورمان را دربرمي‌گيرند و در عين حال به كل آحاد هموطنان خدمت مي‌رسانند، ابراز اميدواري كرد تا با ايجاد آرامش خاطر هرچه بيشتر و آسايش فكري آنان اين خدمات افزايش يافته و اين نقش همانند دوران گذشته چه در دوران پيروزي انقلاب اسلامي، 8 سال دفاع مقدس و دوره هاي مختلف كه تا امروز ادامه داشته، همچنان همراه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران پا بر جا بماند .

1397/03/08
فرصت بی‌نظیر ترکمنستان برای ارسال کالا به همه نقاط دنیا از طریق چابهار

عضو اتاق بازرگاني ترکمنستان در ديدار با مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان گفت: چابهار از ساليان دور موردتوجه کشور ترکمنستان بوده است و نگاه ترکمنستان به ارسال کالا و محصولات به اقصي نقاط دنيا از طريق چابهار خواهد بود.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط عمومي اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان، عضو اتاق بازرگاني ترکمنستان به همراه هيئتي متشکل از اعضاي شرکت‌هاي فعال در زمينه صادرات و واردات کالا، در سفر به چابهار ضمن بازديد از زيرساخت‌ها و تجهيزات بندر شهيد بهشتي چابهار، با مديرکل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان ديدار و گفت‌وگو کردند.

کريم اکمامدوف، عضو اتاق بازرگاني ترکمنستان، با اشاره به فرصت‌ها و پتانسيل‌هاي بندر چابهار بيان کرد: چابهار از ساليان دور موردتوجه کشور ترکمنستان بوده و نگاه ترکمنستان به ارسال کالا و محصولات به اقصي نقاط دنيا از طريق چابهار خواهد بود.

وي گفت: اعتقاد داريم که زيرساخت‌هاي ايجادشده در بندر چابهار فرصت بي‌نظيري براي ايفاي نقش کشورهاي آسياي ميانه خصوصاً کشور ترکمنستان در معادلات تجاري با کشورها ايجاد کرده است و در گام نخست در حال برنامه‌ريزي براي صادرات محموله‌هاي 120 هزار تني از طريق بندر چابهار هستيم.

در ادامه اين مراسم، مديرکل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان ضمن معرفي امکانات و زيرساخت‌هاي ايجادشده در بندر چابهار گفت:‌ استراتژي ساخت و توسعه بندر چابهار اتصال کشورهاي همسايه خصوصاً کشورهاي CIS و افغانستان به آب‌هاي آزاد است.

بهروز آقايي با اشاره به آغاز فعاليت‌هاي ترانزيتي از طريق بندر چابهار در چهار ماه گذشته، تأکيد کرد: آمادگي لازم براي استقبال سرمايه‌گذاران کشور ترکمنستان جهت سرمايه‌گذاري در پروژه ساخت انبار سيلو و کارخانه‌هاي فرآوري کالا در بندر چابهار وجود دارد.

با توجه به محدوديت‌هاي کشورهاي CIS و افغانستان در دسترسي به آب‌هاي آزاد، ترانزيت کالا از بندر چابهار ازنظر زمان و هزينه به‌صرفه خواهد بود، به‌طوري‌که در چهار ماه گذشته 4 هزار و 720 دستگاه کانتينر پر به وزن 110 هزار تن از طريق بندر چابهار به کشور افغانستان ترانزيت شد.

1397/03/08
رتبه دوم ترانزیت کشوری برای مرز پرویزخان

مرز پرويزخان با سهم 16 درصدي از حجم کل کالاهاي ترانزيتي به داخل کشور  در سال گذشته دومين مرز فعال کشور در زمينه ورود کالاهاي ترانزيتي شناخته شد.

به گزارش تين‌نيوز، مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان کرمانشاه گفت: اين مرز در سال گذشته 16 درصد از حجم کل کالاهاي ترانزيتي به داخل کشور را به خود اختصاص داد.

بهمن خسرواني با اشاره به ترانزيت يک‌ميليون و 450 هزار و 272 تن کالا در سال گذشته از اين مرز، افزود: مرز پرويزخان سال گذشته دومين مرز فعال کشور درزمينه ورود کالاهاي ترانزيتي شناخته شد.

او به افزايش 19 درصدي ترانزيت نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از بندر شهيد رجايي، مرزهاي پرويزخان، بازرگان و باشماق به ترتيب با 16 و 10 درصد به‌عنوان فعال‌ترين مرزهاي کشور در امر ورود کالاهاي ترانزيتي به شمار مي‌روند، به‌طوري‌که 71 درصد از حجم ترانزيت کل کشور به اين مرزها اختصاص دارد.

خسرواني افزود: بيش‌ترين حجم مسيرهاي پرتردد کالا از مرزهاي کشور به مسير پرويز خان - بندر امام با جابجايي يک‌ميليون و 450 هزار و 272 تن کالا اختصاص دارد.

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه نيز به رشد 56 درصدي ترانزيت کالا ازنظر ارزش از مرز پرويزخان نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت:

خليل حيدري گفت: وي عمده کالاهاي ترانزيت خارجي ورودي به گمرک پرويزخان را مازوت، نفتا و کاندانسيت عنوان کرد.

مدير شرکت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي منطقه کرمانشاه نيز درباره اين مرز گفت: سال گذشته 34 ميليون ليتر سوخت به ارزش 435 ميليارد ريال در جايگاه‌هاي مرزي پرويزخان فروش رفته است.

به گزارش ايرنا، مرادحاصل مرادي گفت: بر اساس ارقام ذکرشده، فروش نفت گاز در جايگاه‌هاي سيار پرويزخان در سال گذشته نسبت به سال 95، ازنظر ريالي 65 و ازنظر حجم 52 درصد افزايش داشته است.

او گفت: 88 هزار ليتر بنزين به شيوه باک پر در مرز پرويزخان در سال گذشته جابه‌جا شد که نسبت به بازه زماني سال 95؛ حدود 13 درصد رشد داشته است.

1397/03/07
گفت و گو با دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس آن ؛نهادهای مدنی حمل ونقل بازوی کارشناسی دولت
ماهنامه صنعت حمل ونقل ارديبهشت 1397
1397/03/07
آگهی پنجاهمین سالگرد تاسیس انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران
ماهنامه صنعت حمل و نقل ارديبهشت 1397
1397/03/06
کشف قاچاق انسان توسط ماموران گمرک به ۸۹ مورد رسید
با کشف 16 نفر از دو‌محموله تعداد کشفيات قاچاق انسان توسط ماموران گمرک به 89 نفر رسيد.

ماموران گمرک در تازه ترين عمليات از دو محموله جداگانه 16 تبعه يکي از کشورهاي همسايه را کشف کردند .

ماموران گمرک در عملياتي 14 نفر را از داخل بار کاميونها کشف کردند که اين افراد قصد داشتند به صورت غير قانوني از طريق مرزهاي ايران وارد ترکيه شوند .

در اين عمليات اين افراد در محفظه بار يک دستگاه کاميون مخفي شده بودند که با هوشياري ماموران گمرک و با کمک دستگاه هاي ايکس ري کشف و تحويل مراجع قانوني داده شدند.

همچنين طي عمليات ديگري 2 نفر در يک بار ترانزيتي سولفات مس از مبدا ازبکستان به مقصد ترکيه مخفي شده بودند که با هوشياري و رصد دقيق ماموران گمرک کشف شدند.

بر همين اساس، ماموران گمرک از ابتداي سال جاري تا کنون موفق به کشف 89 مورد قاچاق انسان شده اند .
1397/03/06
وزیر با تمام درخواست‌های کامیون‌داران به جز افزایش 50 درصدی کرایه موافقت کرد

در پي اعتراض سراسري کاميون‌داران کشور، عصر امروز جلسه مشترکي بين انجمن‌هاي صنفي کارفرمايي کاميون‌داران با وزير راه و شهرسازي برگزار شد که پنج ساعت به طول انجاميد.

احمد کريمي دبير کانون انجمن‌هاي صنفي کاميون‌داران در گفت‌وگو با خبرنگار تين‌نيوز به تشريح نتايج  اين جلسه مشترک موفقيت‌آميز پرداخت و گفت: اين جلسه از ساعت 2 امروز آغاز و به مدت 5 ساعت ادامه داشت که وزير راه و شهرسازي در اين جلسه شنونده صحبت‌هاي نمايندگان جامعه کاميون‌داران  بودند و بعد از طرح موضوعات و مشکلات موجود با تمامي درخواست‌هاي کاميون‌داران موافقت کردند.

کريمي ادامه داد: تنها مخالفت وزير با افزايش 50 درصدي کرايه حمل بود که ازنظر وي بازار فعلاً کشش اين افزايش قيمت را ندارد. به‌غيراز اين موضوع آقاي آخوندي با تمامي درخواست‌ها حتي محاسبه کرايه حمل براساس تن بر کيلومتر موافقت کردند.

1397/03/06
مرز بازرگان فعال‌ترین مرز در واردات کالا شد

طي 12 ماهه سال 96، درمجموع 2 ميليون و 114 هزار تن کالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني وارد و 6 ميليون و 839 هزار تن کالا از مرزهاي کشور صادرشده است، که نسبت به مدت مشابه در سال 95 ميزان واردات از مرزهاي جاده‌اي 6 درصد افزايش و ميزان صادرات 10 درصد افزايش داشته است.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، حسين متولي حبيبي مديرکل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اين سازمان با اعلام اين خبر افزود: از ميان مرزهاي جاده‌اي کشور، مرز بازرگان با سهم 64 درصدي فعال‌ترين مرز درزمينه? واردات کالا به کشور به شمار مي‌رود. پس‌ از آن مرزهاي آستارا و ميرجاوه  با 11 و  9 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

وي افزود: عملکرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه? صادرات کالا از کشور نشان مي‌دهد در مدت مذکور مرز بازرگان با 25درصد در رده نخست و پس‌ازآن مرزهاي ميلک با 19 درصد و دوغارون با 12 درصد قرار دارند.

مديرکل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اظهار کرد: سهم کاميون‌هاي ايراني در صادرات کالا 67 درصد و در جابه‌جايي واردات کالا 42 درصد بوده است.

وي با اشاره به اين‌که در مدت يادشده، 475هزار نفر مسافر توسط 61 هزار دستگاه وسيله نقليه مسافري وارد کشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 23 درصد، ميني‌بوس 19درصد و سواري 58 درصد است.

همچنين تعداد 512 هزار نفر توسط 62 هزار دستگاه وسيله نقليه مسافري از کشور خارج شدند که سهم اتوبوس 36 درصد ، ميني‌بوس 12 درصد و سواري 52 درصد بوده است.

متولي در خصوص آمار تردد وسايل نقليه مسافري در مرزهاي کشور گفت: در مدت مذکور، بيشترين تردد ورودي وسايل نقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 34 درصد و رازي با 16 درصد و بيشترين تردد خروجي در مرزهاي دوغارون 30درصد و بازرگان با 15درصد بوده است.

وي خاطرنشان کرد: از مجموع مسافران واردشده به کشور 215هزار نفر مسافر خارجي و260 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج‌شده از کشور 149 هزار نفر مسافر خارجي و  363 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاده‌اي کشور خارج شدند.

1397/03/06
افزایش تولید کامیون در فروردین 97

باوجود تمام مشکلات صنعت خودرو، خودروهاي سنگين به لطف فناوري روز محصولات و مگاپروژه کليد به کليد دولت براي نوسازي ناوگان سنگين جاده‌اي، همچنان در کيفيت و کميت روند صعودي دارند.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ماه نخست امسال توليد کاميون با 23.7 درصد افزايش نسبت به مدت مشابه سال قبل از 515 به 637 دستگاه رسيد.

توليد اين محصولات در ايران‌خودرو ديزل صعودي بوده و از دو دستگاه در فروردين‌ماه 1396 به 28 دستگاه افزايش‌يافته است.

توليد انواع کاميون در سايپاديزل نيز افزايش‌يافته و از 75 دستگاه در فروردين‌ماه سال گذشته به 211 دستگاه رسيد.

در اين مدت توليد انواع کاميون در گروه بهمن نيز با افزايش همراه بوده و از 208 دستگاه در فروردين‌ماه سال 1396به 253 دستگاه افزايش يافت.

همچنين توليد انواع کاميون در ماموت صعودي بوده و از 45 دستگاه در فروردين‌ماه سال گذشته به 102 دستگاه رسيد.

برخلاف اين شرکت‌ها اما توليد انواع کاميون در چند خودروساز داخلي با کاهش و توقف همراه بوده است.

فروردين‌ماه امسال توليد انواع کاميون در زامياد و کاريزان خودرو متوقف‌شده و به ترتيب از 11 و 91 دستگاه در فروردين‌ماه سال گذشته به صفر کاهش يافت.

توليد اين محصولات در شرکت آذهايتکس که کاميون‌هاي «ماز» توليد مي‌کند نيز کاهش‌يافته و از پنج دستگاه در فروردين‌ماه 1396 به چهار دستگاه رسيد.

توليد انواع کاميون در تيراژه‌ديزل نيز نزولي بوده و از 12 دستگاه در فروردين‌ماه سال گذشته به سه دستگاه کاهش يافت.

با نگاهي دقيق به اين آمار متوجه مي‌شويم که خريداران از کاميون‌هاي مدرن‌تر ولوو، اسکانيا و بنز بيشتر از کاميون‌هاي چيني استقبال کرده‌اند و به‌اين‌ترتيب ايمني حمل بار در جاده‌ها افزايش خواهد يافت.

1397/03/05
داریوش امانی معاون حمل و نقل این سازمان در گفتگو با بخش خبری شبکه خبر :رفع مشکلات رانندگان بخش حمل و نقل به عنوان یکی از زحمتکش ترین اقشار اقتصادی کشور با تمام توان و ظرفيت دولت

تضمين و برقراري آرامش خاطر و حفظ منافع فعالان و دست اندركاران بخش حمل و نقل جاده اي به ويژه رانندگان تلاشگر و صديق حمل و نقل كالا و مسافر با رويكردي جديد از ابتداي سال در دستور کار سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي و ديگر نهادهاي مرتبط دولت قرار دارد.

 به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي داريوش اماني معاون حمل و نقل اين سازمان در گفتگو با بخش خبري شبکه خبر سيماي جمهوري اسلامي ضمن بيان اين مطلب گفت : با توجه به شرايط زير ساختي و جغرافيايي کشور، بيش از 90 درصد جابجايي كالا و مسافر در کشور از طريق جاده ها و توسط رانندگان که از تلاشگرترين اقشار جامعه در اقتصاد جامعه هستند، انجام مي شود به طوري که رانندگان كالا و مسافر را که امانت مردم و جامعه هستند، در گرما و سرما و در نهايت امانتداري به سلامت به مقصد مي رسانند که اين امر به نوبه خود جاي قدرداني دارد. 

وي در خصوص کرايه حمل رانندگان اظهار داشت : ميزان کرايه رانندگان موضوعي توافقي است که بر اساس توافق بين انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل کالا و انجمن صنفي رانندگان و همه ساله بر مبناي ميزان تورم و اعلام بانک مرکزي تعيين مي شود که البته اين رقم طي سه سال گذشته افزايشي نداشته است و اين امر البته و به طور يقين از همراهي رانندگان با سياست هاي دولت حکايت دارد و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي نيز از مدتي قبل در اين خصوص اقدامات مثبتي را آغاز كرده است .

اماني با بيان اين مطلب که پس از بروز نوسانات نرخ ارز و افزايش هزينه لاستيک، لوازم يدکي و قطعات، راننده ها انتظار افزايش نرخ کرايه ها را داشته اند،افزود : اين انتظار که امري منطقي است از ارديبهشت ماه امسال در دستور کار سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي قرار گرفت، بررسي ها و اقدامات کارشناسي در مورد آن انجام شد و با مشورت صنوف مربوط به رانندگان، نرخ ها مشخص و از مجاري قانوني، مجوزهاي لازم اخذ شده است. وي با اشاره به اين که مقرر بوده است از ابتداي ماه مبارک رمضان ، افزايش نرخ کرايه به طور ميانگين به ميزان 15 درصد و تا سقف 20 درصد در خصوص رانندگان جاده اي کالا اعمال گردد، اظهار داشت : در حال حاضر افزايش نرخ کرايه در اکثر استان هاي کشور انجام شده و در شهرستان هايي که انجام نشده، موَضوع به دليل عدم توافق انجمن هاي صنفي مربوطه بوده و اجراي آن در شهرستان هاي مذکور به ابتداي تير ماه موکول شده است.

 معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ، بيمه درماني را از ديگر موضوعات مورد درخواست رانندگان ذکر کرد و گفت : بر اساس قانون خاص سال 1388 در زمان هدفمندي يارانه ها، مقرر شد 50 درصد بيمه رانندگان به صورت يارانه از طرف دولت به سازمان تامين اجتماعي پرداخت شود و 50 درصد ديگر توسط خود رانندگان پرداخت شود که با توجه به عدم تامين اعتبار اين موضوع، طي روزهاي گذشته در برخي شهرستان ها، سازمان تامين اجتماعي اقدام به محاسبه يارانه نکرده بود که موجبات گلايه مندي رانندگان را فراهم کرد که به محض مطلع شدن از اين موضوع ، پيگيري هاي لازم توسط اين سازمان انجام شد و با همکاري هاي دستگاه هاي مرتبط، اين مشکل رفع شد و در حال حاضر 50 در صد مبلغ ياد شده در حال پرداخت است.

 اماني يکي از موضوعات مورد انتظار رانندگان را زمان بازنشستگي عنوان کرد و خاطرنشان کرد : اين قشر تلاشگر پس از 30 سال کار پر مشقت با حداقل دستمزد بازنشسته مي شوند که انتظار همراهي دولت در اين زمينه را دارند و آمادگي دارند داوطلبانه مازاد پرداختي بيمه را متقبل شوند تا در پايان خدمت با بيمه مناسبي بازنشسته شوند که اين موضوع به وزير کار و تعاون انعکاس يافته و دستور صريح وي به تامين اجتماعي ابلاغ شده و با تشکيل کارگروه هاي مرتبط، اميد مي رود ظرف يکي دو ماه آينده اين مشکل نيز مرتفع شود. 

معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در پاسخ به پرسشي در خصوص دريافت کميسيون هاي اضافه توسط برخي شرکت هاي حمل و نقل در برخي شهرستان ها و بنادر تصريح کرد : سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي با ايجاد زمينه و زيرساخت هاي لازم و امکانات نرم افزاري مورد نياز به اين موضوع ورود کرده است و کميسيون ماده 12 اين سازمات که وظيفه رسيدگي به تخلفات شرکت هاي حمل و نقل را دارد، در صورت دريافت گزارش يا کشف هرگونه تخلفي با قاطعيت تمام برخورد خواهد کرد.

 وي در خصوص محسوب شدن شغل رانندگي در زمره مشاغل سخت و زيان آور نيز گفت : سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به جد پيگير تصويب اين قانون است اما با قانون فعلي ، معايب آن براي رانندگان بيش از مزاياي آن خواهد بود مگر اين که قانون مذکور اصلاح گردد‌. وي افزود: طبق اين قانون رانندگان الزاما" بايد با 25 سال سابقه کار بازنشسته شوند در حالي که بسياري از آنان با توجه به وضعيت معيشتي ، حتي پس از 30 سال تقاضاي ادامه فعاليت دارند، همچنين بر اساس اين قانون ، مشمولان تنها شش ساعت در طول روز امکان فعاليت دارند در حالي که در شرايط فعلي اين ميزان، 9 ساعت در طول روز مي باشد، همچنين ضريب بيمه پرداختي بالاتر خواهد بود که توسط خود راننده پرداخت خواهد شد. 

اماني افزود: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي امکان ارتباط رو در رو با 600 هزار راننده زحمتکش جاده اي شاغل در سراسر کشور را ندارد و ليکن از طريق تشکل هاي صنفي که نمايندگان منتخب رانندگان هستند، مشکلات اين قشر را پيگيري مي نمايد کما اين که اين سازمان از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قول مساعد گرفته است که نمايندگان در مجلس طرحي را پيگيري کنند که منجر به رفع مشکلات بازنشستگي رانندگان خواهد شد.

 معاون حمل و نقل سازمان در پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص دريافت گزارش هايي مبني بر عدم پرداخت کامل کرايه رانندگان اظهار داشت : موضوع نرخ کرايه حمل و نقل جزء خط قرمزهاي اين سازمان است و در حال حاضر با فراهم ساختن بسترهاي نرم افزاري تلاش مي کنيم طي 2 ماه آينده سيستمي راه اندازي شود که از طريق sms server به محض صدور بارنامه، اطلاعات بارنامه بر روي سرور سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي قرار مي گيرد و همزمان نحوه محاسبه و پرداخت نرخ کرايه و کميسيون به تلفن همراه راننده مربوطه ارسال مي گردد. وي با اشاره به نوسانات نرخ ارز و تاثير آن بر قيمت قطعات و لوازم يدکي کاميون ها از رايزني اين سازمان با وزارت بازرگاني جهت تعيين سهميه لاستيک و لوازم يدکي با ارز دولتي و قيمت مناسب براي رانندگان بخش حمل و نقل جاده اي کالا خبر داد.
1397/03/05
لاستیک و لوازم یدکی کامیون با ارز دولتی

معاون سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از خريد لاستيک و لوازم يدکي با ارز دولتي وعده داد و گفت: کاميون‌دارها نگران افزايش قيمت اين لوازم نباشند.

به گزارش تين‌نيوز، داريوش اماني به رقابت ريل و جاده در حوزه حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: عده‌‌اي از رانندگان مطالبه افزايش قيمت 50 درصدي رادارند که اين موضوع در نهايت به ضرر خودشان تمام مي‌‌شود و افزايش قيمت‌‌‌ها رقابت با بخش ريلي را سخت‌‌‌تر مي‌کند.

او در ادامه گفت: با افزايش قيمت 50 درصدي قيمت تمام‌شده محصول افزايش مي‌‌يابد و انگيزه صاحبان بار و شرکت‌‌ها براي انتقال بار از طريق جاده کاهش مي‌يابد.

اماني بابيان اينکه کاميون‌دارها نگران افزايش قيمت لوازم يدکي و لاستيک نباشند،گفت: با تمام نهادهاي مسئول از جمله وزارت صنعت و بانک مرکزي مذاکره شده است که تمام اين لوازم موردنياز با ارز دولتي خريداري و توزيع شود.

به ابلاغ دستور افزايش کرايه بها حمل‌ونقل جاده‌اي تا 20 درصد از يک ماه پيش اشاره کرد و گفت: برخي از استان‌‌ها اين دستورالعمل را اجرايي کردند  و تنها در چند استان اجرانشده بود که در اين مناطق هم از فردا اعمال خواهد شد.

او به در دست اجرا بودن افزايش کرايه بها رانندگان کاميون‌‌ها، بيمه اين قشر و بازنشستگي آن‌ها از ماه‌‌هاي اشاره کرد و گفت: يارانه حق بيمه رانندگان به مدت چند روز قطع‌شده بود که بلافاصله اين موضوع را با همکاري تامين اجتماعي رفع کرديم. 

اماني ادامه داد: بيمه بازنشستگي از ديگر مشکلاتي است که رانندگان مطرح مي‌‌کنند و در حال رايزني با نهادهاي مربوطه براي رفع اين مشکل هستيم و نهايتا تا دو ماه ديگر هم اين موضوع حل خواهد شد.

به گزارش ايلنا، او در ادامه گفت: برخي از مشکلاتي که رانندگان مطرح کرده‌‌‌‌اند، مشکل صنفي است که خود اين رانندگان روساي صنف خود را انتخاب کرده‌‌‌‌اند و اين مشکلات بايد در داخل صنف حل شود البته سازمان راهداري به اين موضوع هم ورود کرده و شرکت‌‌‌هايي که حق کميسيون بالاتري از رانندگان دريافت کنند، در صورت شکايت راننده با آن‌ها برخورد قانوني خواهد شد.

1397/03/05
مشارکت 1000 شرکت حمل و نقل با گمرک برای پیشگیری از قاچاق کالا
گمرک ايران از مشارکت بيش از 1000 شرکت حمل و نقل بين المللي با گمرک براي تجارت سالم و پيشگيري از قاچاق کالا خبر داد .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ بر اساس اين برنامه مشارکت ، شرکتهاي حمل و نقل ملزم به ارائه اطلاعات دقيق و شفاف از فهرست محموله ها هستند.

فهرست محموله ها يا مانيفست بار شامل اطلاعات محموله به تفکيک نوع کالا،وزن و ديگر مشخصات است که  امروز کاملا الکترونيکي و از طرف شرکت هاي حمل و نقل قبل از صدور ترخيصيه به گمرک ارسال مي شود و اين کار موجب شده تا اطلاعات کامل تر، معتبر و قابل اعتمادي در اختيار گمرک قرار گيرد و به نوعي شرکت هاي حمل و نقل در تجارت سالم و پيشگيري از قاچاق کالا درگير شده اند.

اطلاعات كالاها به محض حمل به صورت الكترونيكي به مقصد ارسال مي‌شود، يعني  به محض حركت وسيله حامل كالا از مبدا و تا قبل از رسيدن به مقصد، ورود اطلاعات و مشخصات كالاها به صورت الكترونيكي به گمرك ارسال و در پايگاههاي اطلاعاتي گمرك ثبت مي شود .

در اين جهت، همه شرکت‌هاي کشتيراني و حمل‌و نقل براي صدور ترخيصيه، مانيفست کالاهاي خود را به صورت الکترونيکي در سامانه جامع امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي ثبت مي کنند. با کمک اين فرآيندها ، امكان ارسال اطلاعات  بارنامه و مانيفست پيش از اظهار از هر نقطه‌اي از جهان وجود دارد و در کنترل هاي بعدي اين اطلاعات در سامانه جامع گمرکي با بارنامه الکترونيک ، فاکتور و عدل بندي و اظهار الکترونيک ، اطلاعات ثبت سفارش ، گواهي بازرسي در مبدا و اطلاعات ايکس ري ها در گمرک تطبيق داده مي شوند .

با اين اقدام ، گمرک به راحتي و به صورت هوشمند بر اصالت اطلاعات بارنامه ها و مانيفست اظهارنامه ها پي مي برد و در صورت مغايرت در ورود اطلاعات شرکت هاي حمل و نقل ، امکان ادامه فعاليت براي اين شرکت ها وجود نخواهد داشت و گمرک عملا اين شرکت ها را در برنامه تجارت سالم و پيشگيري از قاچاق کالا درگير کرده است .
1397/03/03
آغاز فعالیت‌های لجستیکی و توزیع کالا در بندر چابهار

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در مراسم امضاي قرارداد ترمينال تمام مکانيزه مواد معدني و امضاي تفاهم‌نامه احداث و بهره‌برداري از کارخانه تصفيه شکر در بندر شهيد بهشتي چابهار از سرمايه‌گذاري 404 ميليارد توماني بخش خصوصي در بندر چابهار خبر داد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، محمد راستاد مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در مراسم فوق گفت: در راستاي سياست‌هاي توسعه دريامحور کشور و توسعه سواحل مکران، سال گذشته در آذرماه سال گذشته شاهد بهره‌برداري از فاز اول بندر چابهار با حضور رئيس جمهوري و هيات هايي از کشورهاي همسايه بوديم.

راستاد ادامه داد: در قالب اجراي فاز يک بندر شهيد بهشتي چابهار شاهد بوديم که ظرفيت آن بندر از 2.5 ميليون تن به 8 ميليون تن ارتقا يافت و توانستيم بندر چابهار را به بندر نسل سومي که صرفا براي تخليه و بارگيري کالا نيست بلکه فعاليت هاي لجستيکي و توزيع کالا نيز در آن رخ مي دهد، تبديل کنيم.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي افزود: امروز دو پروژه مهم به جهت ارتقاي بندر چابهار که يکي از آنها قرارداد ترمينال تمام مکانيزه مواد معدني و ديگري تفاهم نامه احداث و بهره برداري از کارخانه تصفيه شکر است با بخش خصوصي به امضا مي رسد که اين ها مي تواند روند توسعه را در چابهار سرعت بدهد.

معاون وزير راه و شهرسازي همچنين خاطرنشان کرد: در کنار اين پروژه ها شاهد هستيم که سرمايه گذاري هاي مناسبي در بندر چابهار در حال انجام است. شرکت IPGL هندوستان سرمايه گذاري 85 ميليون دلاري را براي خريد تجهيزات بندري در قالب پروژه BOT در استان سيستان و بلوچستان آغاز کرده است که بر اساس آن توافق نامه، تا اواسط تيرماه بهره برداري موقت از پايانه بندر چابهار آغاز مي شود.

راستاد گفت: براي توسعه آتي بندر چابهار، حدود 400 هکتار از اراضي پيرامون بندر را تصرف کرديم تا به صورت حلقه اتصالي براي سرمايه گذاري ايران با کشورهاي همسايه و ساير مناطق دنيا باشد.

وي افزود: قرارداد مربوط به ترمينال تمام مکانيزه مواد معدني صادرات محور و در راستاي افزايش صادرات از بندر چابهار انجام مي شود که مي تواند براي تزانزيت مواد معدني مورد استفاده قرار بگيرد.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي درباره مشخصات قرارداد ترمينال تمام مکانيزه مواد معدني، گفت: ترمينال تمام مکانيزه مواد معدني به سرمايه گذاري شرکت توسعه تجارت زندگي با سرمايه 2800 ميليارد ريال احداث خواهد شد. که اين ترمينال ظرفيت اشتغال 75 نفر را به صورت مستقيم و 175 نفر را به صورت غيرمستقيم دارد. همچنين، تجهيزات اين طرح شامل واگن تيپلر، بلت کانواير، ريکلايمر، استاکر، شيپ لودر و شيپ آنلودر است. ظرفيت طرح نيز 15 ميليون تن است که براي احداث ترمينال فوق، 13 هکتار زمين در حاشيه محوطه بندر چابهار استحصال شده است.

معاون وزير راه و شهرسازي همچنين اطلاعات تفاهم نامه احداث و بهره برداري از کارخانه تصفيه شکر را اينگونه اعلام کرد: فاهم‌نامه احداث و بهره‌برداري از کارخانه تصفيه شکر که اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان و شرکت صبا پيش‌رو کالا منعقد شد به منظور احداث کارخانه تصفيه شکر است. ميزان سرمايه گذاري اين طرح 1240 ميليارد ريال است و ظرفيت طرح نيز 150 هزار تن پيش بيني شده است. در عين حال، ماشين آلات خط توليد اين طرح شامل بخش افيناسيون، بخش فيلتراسيون، بخش تغليظ، بخش کريستاليزاسيون است و براي احداث اين کارخانه 5 هکتار زمين از اراضي تحت اختيار بندر، تخصيص يافته است.

راستاد در ادامه اظهار اميدواري کرد: اميدوارم اين پروژه ها بتواند به توسعه سواحل مکران و بندر چابهار کمک کند و ما بتوانيم از ظرفيت هاي بنادر نهايت استفاده را ببريم.

وي همچنين گفت: با تکميل فاز 4 بندر شهيدبهشتي چابهار، ظرفيت آن بندر به 77 ميليون تن خواهد رسيد.

1397/03/02
در شورای‌عالی هماهنگی ترابری كشور آيين‌نامه ستاد مراكز لجستيك كشور تصويب شد

آيين‌نامه ستاد مراكز لجستيك كشور» که توسط دفتر طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل معاونت حمل‌ونقل تهيه شده است در جريان برگزاري نشست اخير شوراي‌عالي ترابري کشور با رياست وزير راه و شهرسازي به تصويب رسيد.

 به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي طبق اعلام دفتر طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل معاونت حمل‌ونقل؛ در راستاي سياست‌هاي وزارت راه‌وشهرسازي در زمينه افزايش سهم حمل‌ونقل ريلي، توسعه حمل‌ونقل چندوجهي و كاهش هزينه‌هاي لجستيك كشور، و به منظور تسريع در روند ايجاد شبكه يكپارچه مراكز لجستيك كشور،«آيين‌نامه ستاد مراكز لجستيك كشور» در دفتر طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل معاونت حمل‌ونقل تهيه شده و پس از برگزاري نشست‌هاي متعدد با ذينفعان و متخصصان لجستيك كشور در تاريخ 97.02.30 در شوراي‌عالي هماهنگي ترابري كشور به تصويب رسيد.

در اين آيين‌نامه تركيب ستاد مراكز لجستيك كشور كه به رياست وزير راه‌وشهرسازي تشكيل مي‌شود مشخص شده‌است. معاون حمل‌ونقل وزارت راه‌وشهرسازي به عنوان عضو و دبير ستاد و رؤساي سازمان‌هاي دولتي متولي 4 شيوه اصلي حمل‌ونقل، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت، رئيس گمرك جهموري اسلامي ايران، دبير شوراي‌عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي، رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران و رئيس اتاق تعاون ايران به عنوان اعضاي اصلي ستاد تعيين شده‌اند.

همچنين كميسيون تخصصي به عنوان بازوي مشورتي ستاد، متشكل از همه ذينفعان و متوليان لجستيك كشور از بخش‌هاي دولتي و خصوصي تعيين شده‌است كه وظيفه انجام بررسي‌هاي كارشناسي مسائل مربوط به مراكز لجستيك را به عهده خواهد داشت.

با تصويب آيين‌نامه، جلسات ستاد مراكز لجستيك كشور از خردادماه با دستور كار بررسي پهنه‌هاي به دست‌آمده از مدل رياضي و همچنين تعيين فرآيند‌ها و دستورالعمل‌هاي ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك تشكيل خواهد شد.

گفتني است، آيين­نامه ستاد مراکز لجستيک کشور با هدف فراهم نمودن چارچوب اجرايي بند «چ» ماده 30 قانون احكام دائمي برنامه توسعه كشور، مصوب سال 1395 مجلس محترم شوراي اسلامي، تدوين گرديده است.

بند «چ» ماده 30 قانون احكام دائمي برنامه توسعه كشور:

«به‌منظور تسهيل تجارت، رقابت‌پذير كردن فعاليت‌هاي حمل‌ونقل با توجه به مزيت‌هاي نسبي در زنجيره عرضه و خدمات ترابري منطقه‌اي و بين‌المللي، دولت مجاز است:

1-از ايجاد پارك‌هاي پشتيباني (لجستيك)، احداث پايانه‌ها،‌ شهرك‌هاي حمل‌ونقل تركيبي مسافري و باري و گسترش بنادرخشك توسط بخش خصوصي و تعاوني حمايت نمايد.

2-نسبت به تهيه طرح مکان‌يابي پايانه‌هاي بارگُنج (كانتينري) و حمل‌ونقل تركيبي در شبكه اصلي و عبوري (ترانزيتي) كشور اعم از شمالي- جنوبي، شرقي- غربي و نيز شبكه آسيايي تا پايان سال دوم برنامه و اجراي آن از طريق بخش خصوصي و تعاوني اقدام نمايد.

3-ساز و کارهاي لازم را براي تحقق افزايش سالانه ده درصد (10%) حجم عبور (ترانزيت) خارجي کالا فراهم کند .»

بنا بر ضرورت نگاه جامع و يكپارچه در جانمايي و بهره­برداري از انواع مراكز لجستيك و همچنين ايجاد وحدت رويه در صدور مجوز تأسيس و بهره­برداري از اين مراكز، اين آيين­نامه جايگزين «آيين­نامه­ تأسيس و بهره­برداري از بنادر خشك» مي‌گردد.

بخش اول- تعاريف

ماده 1-اصطلاحات به كار رفته در آيين‌نامه در معاني مشروح زير به كار مي‌رود:

  1. لجستيك: مديريت جريان كالاها از محل موجودي به محل مصرف شامل فرآيند مطالعه، برنامه‌ريزي، نظارت بر خدمات، عمليات و اطلاعات مرتبط با حمل كالا، نگهداري و فعاليت‌هاي ارزش افزوده است كه با هدف تأمين نياز مشتريان و كاهش هزينه‌ها انجام مي‌پذيرد.
  2. مرکز لجستيک: محدوده مشخصي است كه در آن تمامي فعاليت‌هاي مرتبط با حمل، لجستيک و توزيع کالا در دو بُعد داخلي يا بين‌المللي انجام مي‌شود.
  3. ستاد: ستاد مراكز لجستيك که با محوريت وزارت راه و شهرسازي تشکيل ‌شده و سياست‌گذاري و هماهنگي و تنظيم مقررات مرتبط با مراکز لجستيک را به عهده خواهد داشت.
  4. دبيرخانه: دبيرخانه ستاد مراکز لجستيک در محل دفتر طرح‌هاي جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي مستقر خواهد بود.
  5. كميسيون تخصصي: بازوي مشورتي ستاد كه بررسي‌هاي كارشناسي محوله از سوي ستاد يا دبيرخانه را انجام مي‌دهد.
  6. سازمان مسئول: دستگاه دولتي كه به نمايندگي از ستاد، به عنوان مرجع صدور «مجوز ايجاد و بهره‌برداري» مركز لجستيك تعيين مي‌گردد.
  7. متقاضي: شخص حقوقي كه جهت مشاركت يا سرمايه‌گذاري در ايجاد يا بهره‌برداري مركز لجستيك، پيشنهاد خود را به سازمان مسئول ارائه مي‌كند.
  8. مجوز ايجاد و بهره‌برداري مركز لجستيك: مجوزي كه از سوي سازمان مسئول و پس از تصويب ستاد براي متقاضي جهت شروع فرآيند ايجاد يا بهره‌برداري مركز لجستيك صادر مي‌شود.
  9. طرح آمايش مراكز لجستيك كشور: مجموعه مطالعاتي كه ساختار كلي شبكه حمل‌ونقل بار داخلي و عبوري،‌ جانمايي مراکز لجستيک و تعيين كاركردهاي هريك از زيرساخت‌هاي لجستيك در سطح كشور را تعيين مي‌نمايد. تعيين نوع و رده عملكردي، بازه ظرفيت دسته‌ها، خدمات الزامي آن‌ها و شبكه دسترسي مراكز لجستيك از جمله نتايج و دستاوردهاي اصلي طرح آمايش لجستيك كشور مي‏باشد.

بخش دوم –تركيب،‌ ساختار و وظايف ستاد مراكز لجستيك

ماده 2-ستاد مراكز لجستيک با تركيب زير به عنوان اعضاي اصلي ذيل تشكيل مي‌گردد:

1-وزير راه و شهرسازي به عنوان رئيس ستاد

2-معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي به عنوان دبير ستاد

3-دبير شوراي عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي

4-معاون ذي‌ربط وزير صنعت، معدن و تجارت

5-رئيس‌کل گمرك جمهوري اسلامي ايران

6-مديرعامل شركت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران

7-رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي

8-مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي

9-رئيس سازمان هواپيمايي كشوري

10-رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران

11-رئيس اتاق تعاون ايران

ماده 3-جلسات ستاد با حضور حداقل 7 نفر از اعضا رسميت مي‌يابد و تصميمات ستاد با رأي‌گيري و در صورت كسب اكثريت مطلق آرا (6 رأي) به تصويب مي‌رسد.

ماده 4-كميسيون تخصصي ستاد جهت بررسي‌هاي كارشناسي با اعضاي ذيل تشكيل مي‌گردد:

1-دفتر طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي به عنوان رئيس كميسيون

2-نماينده دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي و ويژه اقتصادي

3-نماينده معاونت امور اقتصادي وزارت صنعت، معدن و تجارت

4-نماينده گمرك جمهوري اسلامي ايران

5-نماينده شركت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران

6-نماينده سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي

7-نماينده سازمان بنادر و دريانوردي

8-نماينده سازمان هواپيمايي كشوري

9-نماينده سازمان توسعه تجارت ايران

10-نماينده سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران

11-نماينده اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران

12-نماينده اتاق تعاون ايران

13-نماينده انجمن شركت‌هاي هواپيمايي

14-نماينده انجمن سراسري شركت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران

15-نماينده انجمن شركت‌هاي حمل‌ونقل ريلي و خدمات وابسته

16-نماينده كانون انجمن‌هاي صنفي كارفرمايان مؤسسات و شركت‌هاي حمل‌ونقل داخلي كالاي كشور

17-نماينده انجمن كشتيراني و خدمات وابسته

18-نماينده انجمن پايانه‌داران ايران

19-نماينده انجمن صنفي انبارهاي عمومي

20-نماينده انجمن شركت‌هاي صنعت پخش ايران

21-نماينده شركت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي ايران

22-نماينده شركت شهر فرودگاهي امام خميني

تبصره 1: كميسيون تخصصي بر حسب ضرورت مي‌تواند از ساير تشكل‌هاي تخصصي يا اشخاص حقوقي و حقيقي مورد نياز –به‌صورت مدعو- دعوت به عمل آورد.

تبصره 2: كميسيون تخصصي به منظور انجام بررسي‌هاي موضوعي مي‌تواند نسبت به تشكيل كارگروه‌هاي تخصصي يا تعريف پروژه اقدام نمايد. تركيب اعضا و شرح وظايف اين كارگروه‌ها توسط كميسيون تخصصي تعيين مي‌گردد.

ماده 5-دبيرخانه ستاد مراكز لجستيك به‌منظور برگزاري جلسات ستاد و كميسيون تخصصي، ايجاد هماهنگي‌هاي لازم بين دستگاه‌ها و پيگيري امور اجرايي در دفتر طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي تشکيل خواهد شد.

ماده 6-وظايف ستاد شامل موارد زير است:

1-سياست‌گذاري و تعيين خط مشي‌هاي لازم براي توسعه مراكز لجستيك به منظور افزايش كارايي و يكپارچگي شبكه لجستيك كشور

2-تصويب مطالعات اوليه و به‌روزرساني‌هاي آتي جانمايي مراكز لجستيك به‌صورت شبكه يكپارچه كشوري در قالب طرح آمايش مراكز لجستيك

3-تعيين سازمان‌هاي مسئول هر يك از مراكز لجستيك بر اساس شيوه حمل‌ونقل و فعاليت غالب

4-تعيين سياست‌هاي كلي همكاري و مشاركت بخش‌هاي دولتي و غيردولتي، انواع مالكيت مراكز، نحوه تأمين سرمايه و مشوق‌هاي لازم در ايجاد و بهره‌برداري از مراكز لجستيك

5-ايجاد هماهنگي بين نهادهاي دولتي و غيردولتي به‌منظور تسهيل روند ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك

6-ايجاد هماهنگي با نهادهاي بين‌المللي ذي‌ربط جهت ارتقاء جايگاه مراكز لجستيكي

7-بررسي و تصويب نقاط پيشنهادي از سوي سازمان مسئول در هر پهنه مصوب، جهت ايجاد و بهره‌برداري مراکز لجستيک

8-نظارت كلان بر روند ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك

9-تصويب چارچوب فرآيندها و دستورالعمل‌هاي عمومي جانمايي نقاط، صدور مجوز و بهره‌برداري مراكز لجستيك

10-اطلاع‌رساني جامع و مؤثر در مورد عملكرد، سياست‌ها و مقررات مربوط به مراكز لجستيك از طريق دبيرخانه

ماده 7-وظايف كميسيون تخصصي ستاد مراكز لجستيك به شرح زير است:

1-تشكيل كارگروه‌هاي تخصصي مورد نياز

2-تعيين تركيب اعضاي كارگروه‌هاي تخصصي و شرح وظايف آن‌ها

3-بررسي و اعلام نظر در مورد موضوعات ارجاع شده از سوي ستاد يا دبيرخانه

4-ارائه چارچوب تهيه پيش‌نويس قوانين، مقررات، آيين‌نامه‌ها، فرآيندها، دستورالعمل‌ها و بازبينه‌هاي مورد نياز احداث، بهره‌برداري، نگهداري و نظارت بر مراكز لجستيك

5-بررسي و اظهار نظر در مورد مطالعات طرح آمايش مراكز لجستيك

6-ارائه پيشنهاد در مورد سياست‌ها، خط مشي‌ها و برنامه‌هاي توسعه مراكز لجستيك به ستاد

بخش سوم –سازمان مسئول مراكز لجستيك

ماده 8-وظايف سازمان مسئول مطابق موارد زير است:

1-ايفاي نقش نمايندگي دولت به‌عنوان مسئول برنامه‌ريزي و صدور مجوز «احداث و بهره‌برداري مركز لجستيك» در پهنه‌هاي مصوب ستاد

2-اخذ مصوبه ستاد در مورد نقاط پيشنهادي ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك

3-جذب متقاضي براي ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك در نقاط مصوب ستاد

4-تهيه دستورالعمل‌هاي اجرايي کليه فرآيندهاي مربوط به ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك بر اساس چارچوب‌هاي مصوب ستاد

5-ارائه برنامه زمان‌بندي و اجرايي براي ايجاد و بهره‌برداري از مراكز لجستيك به ستاد

6-نظارت جامع و مؤثر بر روند ايجاد،‌ مديريت و بهره‌برداري مراكز لجستيك و ارائه گزارش‌هاي دوره‌اي به ستاد

ماده 9-تعيين و تغيير سازمان مسئول با در نظر گرفتن فعاليت و يا شيوه حمل‌ونقل غالب مركز لجستيك موضوعه، توسط ستاد صورت خواهد پذيرفت.

        ماده 10-فرآيند صدور، تمديد و ابطال مجوز ايجاد و بهره‌برداري مراكز لجستيك با تصويب ستاد تعيين خواهد شد.

         ماده 11-مصوبات ستاد مراكز لجستيك از تاريخ تصويب آيين‌نامه به‌موجب تفويض اختيارات قانوني شوراي عالي هماهنگي ترابري كشور، براي كليه دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط لازم‌الاجراست. 

1397/03/02
دلیل ازدحام کامیون‌ها در مرز دوغارون مشخص شد

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي خراسان رضوي از سرگرداني کاميون‌هاي ترانزيتي و صادراتي  در مرز دوغارون خبر داد و دلايل آن را تشريح کرد.

به گزارش تين‌نيوز، جواد وحدتي فرد گفت: ظرفيت و زمان پذيرش کاميون‌هاي ترانزيتي در مرز دوغارون  از طرف افغانستان باعث ايجاد صف‌هاي طولاني در اين مرز شده است.

او گفت: ازدحام کاميون‌ها در مرز دوغارون پيش‌ازاين نيز وجود داشته است و  بارها به‌طرف افغانستاني اعلام‌شده تا ظرفيت و زمان پذيرش کاميون‌هاي ترانزيتي را افزايش دهند اما متأسفانه اين امر تاکنون محقق نشده است.

وحدتي فرد درباره ميزان تردد  کاميون ها در مرز ايران و افغانستان گفت: روزانه 220 دستگاه کاميون از پايانه مرزي و 180 دستگاه نيز از بازارچه مرزي و منطقه ويژه وارد افغانستان مي‌شود .

به گزارش ايرنا، او در ادامه گفت: حال‌آنکه تقاضا براي ورود به اين کشور بيش از اين است و اکنون حدود 600 کاميون با بار ترانزيتي و صادراتي در انتظار ورود به خاک افغانستان هستند. 

اين در حالي است که از يک ماه قبل به دليل ناامني در استان فراه افغانستان، تردد از مرز ميلک کاهش‌يافته و بيشتر ترددها به مرز دوغارون منتقل‌شده است.

تردد بيشتر به مرز دوغارون بدون افزايش ظرفيت‌هاي آن صورت گرفته است و بنابراين باعث ايجاد مشکلات تردد در اين مرز و ايجاد صف‌هاي طولاني کاميون‌ها شده است.

1397/03/01
افزایش 164 درصدی حمل ونقل بین‌المللی از مرز اینچه‌برون

مديرکل راه‌آهن شمال شرق دو گفت: از ابتداي سال 1397 تاکنون 19 هزار و 727 تن از طريق مرز ريلي اينچه‌برون بار حمل شده بين‌المللي صورت پذيرفت.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از روابط عمومي اداره کل راه‌آهن شمال شرق دو، محمدرضا قرباني از افزايش 164 درصدي حمل‌ونقل بين‌المللي اداره کل راه‌آهن شمال شرق دو خبر داد، اظهار کرد: از ابتداي سال 1397 تاکنون مجموع بار حمل شده بين‌المللي 19 هزار و 727 تن شامل 2 هزار و 365 تن محموله صادراتي و 17 هزار و 362 تن محموله وارداتي است که اين آمار از طريق حوزه ريلي اداره کل راه‌آهن منطقه شمال‌ شرق دو و از طريق مرز ريلي اينچه‌برون صورت پذيرفت.

وي تصريح کرد: از ابتداي امسال براي نخستين بار ميزان 62 تن انواع روفرشي صادراتي، 21 واگن خرما به ميزان يک هزار و 356 تن، 6 واگن سنگ گرانيت به وزن 384 تن، دو واگن سيب 85 تني و يک واگن مواد پلاستيک 57 تني به مقصد کشور قزاقستان از ايستگاه‌هاي گرگان و اينچه‌برون بارگيري و صادر شد.

مديرکل راه‌آهن شمال شرق دو گفت: محموله‌هايي همچون جو، دانه آفتابگردان، کلزا، سبوس گندم، روغن‌پايه و الوار از کشورهاي قزاقستان، ترکمنستان و روسيه نيز وارد و پس از تخليه به مقاصد مختلف کشور اعزام و حمل مي‌شود.

قرباني خاطرنشان کرد: طي 54 روز گذشته 24 هزار و 699 تن کالا بارگيري و ميزان 15 هزار و 598 تن بار در اين ناحيه تخليه صورت گرفته است.

وي تصريح کرد: تن کيلومتر مرزي در سال جاري 3 ميليون و 313 هزار و 577 تن کيلومتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد افزايش نشان مي‌دهد.

1397/03/01
نظارت و کنترل مکانیزه کالاهای ورودی از گمرکات کشور
رئيس کل گمرک ايران از افزايش 25 درصدي صادرات غير نفتي کشورمان تا 29 ارديبهشت ماه سالجاري خبر داد .

فرود عسگري با اعلام رقم 7 ميليارد دلاري صادرات تا 29 ارديبهشت 97 گفت:  با توجه به تصميمات جديد دولت و راه‌اندازي سامانه نيما، صادرات کالا نسبت به سال‌گذشته افزايش 25 درصدي  و واردات کاهش يک و نيم درصدي داشته است که نشان از موفقيت هاي سياست‌هاي ارزي دولت دارد.

وي گفت : در اين مدت واردات به رقم 6 ميليارد دلار  رسيده است و در حال حاضر واردات کالاهاي اساسي و ديگر اقلام عمده وارداتي شامل نهاده هاي دامي ، کنجاله سويا ، ذرت و قطعات منفصله خودرو در گمرکات در حال انجام تشريفات گمرکي و ترخيص است و اختصاص ارز به کالاهاي وارداتي طبق مصوبه ساماندهي ارزي از سوي بانک مرکزي در حال انجام است .

رئيس کل گمرک ايران تاکيد کرد: در حال حاضر نظارت و کنترل تمامي کالاهاي ورودي به گمرکات کشور به صورت مکانيزه و سيستمي انجام مي شود .

 عسگري درباره ميزان قاچاق از مبادي رسمي گمرکي گفت: ما مدعي هستيم با کنترل‌هايي که از طريق سيستم‌ها انجام مي‌دهيم و با دريافت بارنامه الکترونيکي و گواهي بازرسي از مبدا و مانيفست الکترونيکي و تطبيق اطلاعات با قبض انبار الکترونيکي و دريافت اطلاعات از شرکت هاي حمل و نقل و سازمان هاي مجوز دهنده ، نظارت و کنترل کالاهاي ورودي به گمرکات کشور به صورت سيستمي و مکانيزه انجام مي شود .

رئيس کل گمرک ايران افزود : در راستاي مکانيزه کردن گمرک ايران و سيستم‌هاي کنترلي در سال گذشته و امسال، دستگاه‌هاي ايکس‌ري فوق پيشرفته‌ و پرسرعت خريداري و در گمرکات مستقر شدند که با قرارگرفتن اين دستگاه‌ها در مبادي اصلي ورود کالا به کشور مثل بندر شهيد رجايي علاوه بر کنترل هاي هوشمند تمامي کالاهاي ورودي به کشور از طريق سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي  ، 100 درصد کالاهاي ترانزيتي از اين ايکس‌ري‌ها عبور مي کنند و همه ي کالاهاي وارداتي که در سطح سه قرار دارند به وسيله ايکس‌ري‌ها کنترل مي‌شوند.

وي 15 ميليارد دلار آمار رسمي قاچاق ورودي به کشور را برآورد دستگاه‌هاي ديگر عنوان کرد و گفت: گمرک وفق قانون متولي برآورد ميزان ورود کالاي قاچاق به کشور نيست و برآورد حجم قاچاق بر عهده سازمان هاي ديگر است ، ضمن اينکه مسئوليت گمرک در زمينه مبارزه با قاچاق کالا صرفا در حوزه مبادي رسمي گمرکي است .

رئيس کل گمرک با بيان اينکه در حال حاضر نقش گمرک در مناطق آزاد پررنگ تر شده است و همکاري هاي خيلي خوبي را في مابين گمرک و مناطق آزاد شاهد هستيم ؛ افزود : بر اساس مصوبات مقرر شد که گمرک هم در ورودي و هم در خروجي مناطق آزاد حضور داشته باشد و اين کار به کمک سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي صورت مي گيرد . با توجه به مصوبه ساماندهي و مديريت بازار ارز همه کالاهاي ورودي به کشور بايد داراي ثبت سفارش باشند و در سامانه جامع گمرک کالاها را اظهار کنند . بنابراين در بخش ورود کالا به مناطق آزاد گمرک مستقر شده و تشريفات گمرکي صورت مي گيرد و کالا در اختيار توليدکنندگان در اين مناطق قرار مي گيرد و يا از طريق مناطق وارد سرزمين اصلي مي شود .

عسگري گفت : يکي از مباحثي که الان در مناطق آزاد مطرح است بحث ورود کالاي همراه مسافر بوده که براي اين دو تا کار انجام داديم . اول، به موجب مصوبه دولت کارگروهي تشکيل و بانک مرکزي ، گمرک و وزارت صنعت ، معدن و تجارت از شوراي عالي مناطق آزاد اين تقاضا را داشتند و اينها سهميه هر منطقه را مشخص و الان کالاها تحت مديريت و نظارت گمرک وارد مي شوند و ورود و خروج را گمرکات چک مي کنند .
 عسگري تاکيد کرد: با اقداماتي که انجام شده و سامانه هايي که ما مستقر کرديم و سهميه بندي که انجام داديم، مي توانيم بگوييم که قاچاق از مناطق آزاد کنترل شده است.
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر