آرشیو اخبار
.
1397/05/30
دو ویژگی تعرفه‌های حمل ریلی بار در سال ۹۷

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن از مبنا قرار گرفتن تُن کيلومتر به جاي محور کيلومتر در دستورالعمل تعرفه‌ 97 خبر داد و گفت: در تعرفه هاي امسال نسبت تعرفه واگن‌هاي پر و خالي با هدف تشويق به حمل دو سر بار تغيير يافته است.

بابک احمدي با اشاره به ويژگي هاي تعرفه ابلاغي حمل ريلي بار در سال 97 اظهار داشت: در دستورالعملي که خردادماه امسال ابلاغ و از اول تيرماه عملياتي شد، تن کيلومتر به جاي محور کيلومتر مبناي محاسبه قرار گرفته است.

وي افزود: همچنين تعرفه واگن پر و خالي نسبت به گذشته تغيير يافته است.

معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه آهن در خصوص تغيير تعرفه‌هاي پر و خالي بيان داشت: در سنوات گذشته 75 درصد تعرفه سهم واگن پر و 25 درصد تعرفه سهم واگن خالي بود که حالا 60 درصد تعرفه سهم واگن پر و  40درصد تعرفه سهم واگن خالي در نظر گرفته شده است.

احمدي هدف از اجراي اين نحوه تعرفه گذاري را تشويق به حمل دو سربار عنوان کرد و گفت: بر اساس تعرفه‌هاي سال 97 هزينه حمل دو سر بار نسبت به گذشته کاهش مي يابد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/30
کشف محموله بزرگ مشروبات الکلی توسط ماموران گمرک
کشف محموله بزرگ مشروبات الکلي توسط ماموران گمرک

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان بوشهر از کشف و ضبط يک محموله بزرگ مشروبات الکلي توسط ماموران گمرک خبر داد .
 منصور بازيار با بيان اين مطلب افزود: اين محموله مشروبات الکلي شامل 9 هزار و 216 بطري مشروبات الکلي بود که با هوشياري کارکنان گمرک بندر دير از يک شناور ورودي به اسکله اين گمرک کشف و ضبط شده است.

وي با بيان اينکه مشروبات الکلي مکشوفه در قالب نوشيدني هاي مجاز و تحت رويه ملواني قصد ورود به کشور داشته است، اظهار داشت: قاچاقچيان با زدن برچسپ و مخدوش نمودن  ميزان درصد الکل قصد مجاز جلوه دادن کالاي ياد شده را داشتند که با رصد اطلاعات و هوشياري ماموران حراست گمرک مواجه شدند.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان بوشهر  يادآورد شد:  کالاي مکشوفه فوق طي صورت‌جلسه‌اي تحويل مراجع قضايي شهرستان دير گرديده است.

بازيار با بيان اينکه اولويت‌هاي گمرک  مبارزه با قاچاق كالا به ويژه  ممانعت از ورود كالاهاي ممنوعه به كشور است ، گفت: در همين راستا ماموران و کارکنان گمرکات استان بوشهر با حساسيت و هوشياري بالا همواره سعي نموده اند به عنوان مرزبانان اقتصادي کشور در امر مبارزه با قاچاق کالا پيش قدم باشند.


منبع: ستاد نظارت گمرکات استان بوشهر
1397/05/30
فعالسازی کریدور چابهار با اتصال بندر به شبکه ریلی

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان از اختصاص تخليه 20 درصد کالاهاي اساسي در بندر شهيدبهشتي چابهار خبر داد و گفت: واگذاري اين پروژه نيمه‌تمام به بخش خصوصي مي‌تواند با هدف تسريع در اتمام پروژه و جلوگيري از تحميل هزينه و فرصت از دست رفته بيشتر به عنوان يکي از راهبردهاي اصلي دولت براي ايجاد جذابيت و تحرک در توسعه محور شرق ايفاي نقش نمايد.

 بهروز آقايي مدير کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان گفت: امروزه امکان اتصال بنادر به شبکه‌هاي ريلي کشور به عنوان يکي از مزيتهاي رقابتي؛ عامل اصلي کاهش قيمت تمام شده کالا و افزايش رقابت‌پذيري است که از شاخصه‌هاي مطلوب تجار و صاحبان کالا در انتخاب بندر و کريدورهاي حمل و نقل خواهد بود. در همين راستا فعال‌سازي کريدور شمال – جنوب (کريدور چابهار) با اتصال بندر چابهار به شبکه‌ريلي به عنوان اولويتي مهم در رقابت‌پذيري حمل کالا و ارتقاء سهم ترانزيت و تجارت دريايي حائز اهميت فراوان خواهد بود. واگذاري اين پروژه نيمه‌تمام به بخش خصوصي مي‌تواند با هدف تسريع در اتمام پروژه و جلوگيري از تحميل هزينه و فرصت از دست رفته بيشتر به عنوان يکي از راهبردهاي اصلي دولت براي ايجاد جذابيت و تحرک در توسعه محور شرق ايفاي نقش نمايد.

آقايي اظهار کرد: با توجه به ارتقاي ظرفيت بندر شهيدبهشتي چابهار به 8 و نيم ميليون تن به عنوان زيرساخت‌هاي پيش‌نياز توسعه سواحل مکران،ضرورت بهره‌مندي اين بندر استراتژيک از قابليت ريلي مي‌بايست به اولويت اول وزارت راه و شهرسازي مبدل شود که با واگذاري پروژه مذکور به بخش خصوصي (ترجيحا پيمانکارهاي مربوطه)؛ سه اولويت اصلي دولت در پهناورترين و کم‌بهره‌مندترين استان شرقي، منجمله فعال‌سازي بندر شهيدبهشتي چابهار، تکميل روند پروژه خط ريلي چابهار – زاهدان و احياي محور شرق به جهت انتقال کالاهاي اساسي کشور در زمان بحران محقق خواهد شد.

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان، ادامه داد: در اين مدل واگذاري، جذابيت‌هاي بازگشت سرمايه با سپردن تضامين تأمين بار و کالا با تخصيص تخليه 20 درصد کالاي اساسي کشور (سهم استان سيستان و بلوچستان و استان‌هاي همجوار) در بندر شهيد بهشتي چابهار به بخش خصوصي و تكميل پروژه با مدل BOT در بازه زماني منطقي و تامين هزينه‌هاي ساخت و اتمام طرح از محل درآمدهاي حاصل از انتقال محموله‌هاي كالاي اساسي و بارهاي انتقالي در اين محور، امکان‌پذير خواهد بود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/29
تازه ترین گزارش گمرک از محموله های قاچاق انسان
ماموران گمرک طي هفته گذشته از 9 محموله 31 نفر را  از محموله هاي قير ، شيشه ، حبوبات و روغن شناسايي و‌ دستگير کردند که تعداد کشفيات قاچاق انسان به 139 مورد در امسال رسيد.

 اين محموله ها عمدتا بعد از نيمه شب با هوشياري ماموران گمرک و رصد اطلاعات محموله ها به کمک سامانه جامع گمرکي و همچنين بهره گيري از دستگاههاي کنترلي ايکس ري شناسايي و کشف گرديد .

در محموله اول 3 نفر تبعه ايراني دستگير شد . اين سه نفر به صورت غيرمجاز  لابه لاي تريلي هاي خروجي مخفي شده بودند و قصد عبور مخفيانه داشتند که با دقت و هوشياري ماموران گمرک بازرگان در نيمه شب شناسايي و دستگير شدند.
محموله دوم يک نفر تبعه افغان از يک دستگاه تريلي خروجي ايراني حامل روغن  صنعتي (هيدروليک) کشف و دستگير شد.

محموله سوم، دو نفر تبعه سوريه  از داخل محفظه بار يکدستگاه تريلي خروجي ترانزيتي ترک که از مبدا ازبکستان حرکت کرده بود و حامل بار حبوبات به مقصد ترکيه بود بعد از نيمه شب از داخل محموله شناسايي و دستگير شدند.
در محموله چهارم، ماموران گمرک بازرگان همچنين 8 نفر تبعه افغان را از يکدستگاه تريلي خروجي ترانزيتي ترک حامل گوگرد از مبدا به مقصد تركيه شناسايي و دستگير کردند .

محموله پنجم، 7 نفر تبعه يکي از کشورهاي همسايه از داخل كانتينر يکدستگاه تريلي خروجي ايراني حامل قير بشکه اي به مقصد تركيه کشف شدند.
در محموله ششم، 3 نفر تبعه يکي از کشورهاي همسايه و يک نفر تبعه ايران در مسير در زمان خروج از داخل محموله به اتهام ورود غير مجاز دستگير گرديد .

محموله هفتم،  دو نفر تبعه ايران اهل تهران از داخل محفظه بار يک دستگاه تريلي خروجي ترانزيتي حامل بار شيشه وسيگار به مقصد تركيه کشف شدند.
محموله هشتم، يک نفر تبعه ايراني اهل شيراز از لابه لاي تريلي هاي خروجي صادرات به اتهام خروج غير مجاز دستگير شد.
محموله نهم، 2 نفر تبعه ايران  و3 نفر تبعه پاکستان از داخل محفظه بار يک دستگاه تريلي خروجي حامل بار کاشي به مقصد تركيه کشف و دستگير شدند.

شايان ذکر است، گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب نمايد .

منبع: گمرک نيوز
1397/05/29
بی‌توجهی به لجستیک در سطح ملی

مديرکل امورلجستيکي و حمل ونقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي لزوم اتصال بنادر به ريل را تشريح کرد.

خسرو سرايي در ميزگرد هم‌انديشي حمل‌ونقل چندوجهي گفت: اتصال ريل به بندربايد  مورد توجه قرار گيرد چون از يک طرف موجب کاهش هزينه‌ها مي‌شود و از طرفي ديگر بندر مي‌تواند از توجيه اقتصادي ريل منتفع شود.

او ادامه داد: بايد توجه داشت افزايش سهم ريل در بندر به معناي کاهش سهم جاده نيست بلکه بر اساس وجود موازنه بين ريل و جاده  مساله اقتصادي بودن ريل را مطرح مي‌کند.

اين مقام مسئول به بازنگري اتصال کيفي ريل به بندر و طراحي‌هاي داخلي بندر شهيد رجايي  اشاره کرد و گفت: قدم اول راه اندازي قطارهاي برنامه‌اي با همکاري شرکت راه‌آهن است تا بهره‌برداري از اين قطارها بر مبناي ورود کشتي به بندر باشد.

سرايي تاکيد کرد: از راه‌آهن انتظار مي‌رود که قبل از ورود قطار به بندر جزئيات تخليه يا بارگيري  خود را همچون فراينده کشتي‌هاي ورودي به بندر تا 48 ساعت قبل اعلام کنند.

او گفت: هر چه زمان ماندگاري کاميون در بندر کاهش يابد به اين معني است که يک کاميون مي‌تواند چند سفر بيشتر انجام دهد و درآمد بيشتر براي صاحب واگن يا کاميون خواهد بود و سر‌انجام مصرف‌کننده نهايي از آن منتفع مي‌شود.

وي با اشاره به درون‌گرا بودن ديدگاه‌ها بيان داشت: اقدامات و فعاليت‌ها در داخل مرز‌ها صورت مي‌گيرد و بيرون از مرز‌ها به دنبال سهم‌خواهي از حمل‌ونقل نيستيم. سهم شقوق حمل‌ونقل مي‌تواند با توسعه حمل‌ونقل و تجارت افزايش يابد.

او به مورد توجه قرار نگرفتن لجستيک در سطح ملي تاکيد کرد و گفت: هنگامي که لجستيک با حمل‌ونقل چند وجهي در نظر گرفته مي‌شود اثربخشي بيشتري براي کل کشور خواهد داشت.

کاهش وي افزود: براي مقابله با تحريم‌ها و در نظر گرفتن شرايط روز کشور با اهميت دادن به لجستيک و بنادر مي‌توان شاهد توسعه 25 درصدي غيرفيزيکي ظرفيت‌ها و کاهش 30 درصدي هزينه‌ها در سطح ملي بود که مصرف کننده نهايي نيز از آن منتفع مي‌شود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه‌و‌شهرسازي

1397/05/29
اثر تغییرات مهم پایانه مرزی بیله‌سوار بر ترانزیت منطقه

مدير کريدورهاي حمل‌ونقل بين‌المللي وزارت راه‌وشهرسازي گفت: پايانه مرزي بيله‌سوار يکي از بهترين پايانه هاي مرزي کشور است.

امين ترفع با اشاره به سفر اخير خود به پايانه مرزي بيله‌سوار، گفت: بازديد از پايانه مرزي بيله‌سوار در پي تأکيد وزير راه و شهرسازي براي بررسي بيشتر مشکلات اين مرز صورت گرفت.

وي با توضيح اينکه پايانه مرزي بيله‌سوار يکي از منظم‌ترين و قاعده‌مندترين پايانه‌هاي مرزي کشور است، گفت: اين پايانه از نظر تسهيلات ايجادشده در سطح خوبي قرار داشته و ساختار فيزيکي و فرآيندي مناسبي  دارد.

به گفته ترفع فعاليت در مرز به‌تازگي 24 ساعته شده است که پتانسيل خوبي را براي فعاليت‌هاي ترانزيتي ايجاد کرده است.

او در خصوص ساير مزاياي اين پايانه مرزي ادامه داد: يکي از گزينه‌هاي مرزي مهم در کريدور شمال - جنوب در شيوه جاده‌اي، مرز بيله‌سوار است و ترددها به سمت آذربايجان در اين مسير است و چون اکثر کاميون‌هاي گرجستاني هم در اين مسير تردد دارند مرز بيله‌سوار يکي از مهم‌ترين زيرساخت‌هاي ما در کريدور خليج‌فارس- درياي سياه محسوب مي شود.

مدير کريدورهاي بين‌المللي وزارت راه و شهرسازي، ادامه‌داد: آذربايجان نخجوان را به‌عنوان يکي از سکوهاي صادراتي خود تبديل کرده که از مسير بيله‌سوار مي‌تواند با طي مسافت 300 کيلومتري به نخجوان دسترسي پيدا کند. در صورتي که اتصال آذربايجان و نخجوان از طريق گرجستان و ترکيه مستلزم طي مسافتي بيش از هزار  کيلومتر است.

به گفته ترفع دسترسي آذربايجان به نخجوان از طريق ايران جايگاه ترانزيتي بيله‌سوار را ارتقا مي‌بخشد.

او در خصوص نيازهاي اين پايانه مرزي، گفت: نياز اصلي اين پايانه مرزي بهسازي مسير ارتباطي آن تا اردبيل است که اکنون 35 کيلومتر از اين جاده در وضعيت مناسبي قرار دارد اما 130 کيلومتر آن به‌عنوان يک جاده ترانزيتي استاندارد نيست و براي نقش‌آفريني بيشتر اين مرز لازم است که اين مسير اصلاح  و دو بانده  شود.

وي ادامه داد: باوجود 24 ساعته شدن مرز ارزيابي گمرکي در شب انجام نمي‌گيرد. مخصوصاً کاميون‌هايي که سوخت دارند مجبور هستند شب در مرز بمانند که علاوه بر ايجاد کندي در فرآيند عبور و مرور و زير سوال رفتن ماهيت 24 ساعته بودن پايانه، تهديد بروز حوادث را هم افزايش مي‌دهد بنابراين اين موضوع را در شوراي ساماندهي مبادي زميني با گمرک به شور و گفت‌وگو خواهيم گذاشت.

ترفع اين را هم گفت که نيروهاي پليس گذرنامه بعد از اينکه مرز 24 ساعته شده است از 12 نفر به 8 نفر کاهش يافته که اين وضعيت فشار زيادي را روي نيروهاي کنوني وارد کرده و در زمان‌هاي اوج تردد قطعا کندي فرايند را به دنبال خواهد داشت.

وي به تعطيلي بازارچه مرزي بيله‌سوار اشاره کرد و گفت: با توجه به ايجاد فرصتي براي رونق صادرات کالاهاي ايراني لازم است اين بازارچه احيا و زمينه حضور توليدکنندگان ايراني براي عرضه مستقيم کالا به آذربايجان فراهم شود.

منبع: تين نيوز
1397/05/28
امکان افزایش زمان خواب کامیون‌ها در بندرعباس به یک ماه

در حالي‌که مشکلات رانندگان در پايانه بار بندرعباس همچنان ادامه دارد، يک فعال حمل‌ونقل جاده‌اي کالا پيشنهاد داد براي برطرف شدن اين مشکلات، به ازاي هر تعداد باري که توسط شرکت‌ها به سالن اعلان بار اعلام مي‌شود به همان تعداد از طرف سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي کد صدور بارنامه در اختيار شرکت حمل‌ونقل قرار گيرد.

 سيد دلاور موسوي با بيان اين مطلب گفت: وقتي دولت اعلام مي‌کند بعضي از کالاها اجازه ورود به کشور را ندارد اين يعني کم شدن بار و در اين شرايط کساني‌که بار خارج از سيستم نوبت‌دهي و اعلان بار حمل مي‌کردند همچنان به کار خود ادامه مي‌دهند و اين باري که کم شده در حقيقت از سهميه رانندگان قانون‌مند کم شده و بدين ترتيب خواب اين کاميون‌ها شايد به يک‌ماه هم برسد.

وي  افزود: در حال حاضر رانندگان و کاميونداران از نبود لاستيک، گراني لوازم يدکي و به تازگي از نبود کالا براي حمل رنج مي‌برند که پيشنهاد مي‌شود به منظور جلوگيري از سوءاستفاده شرکت‌ها هر تعداد باري که توسط شرکت‌ها به سالن اعلان بار اعلام مي‌شود به همان تعداد از طرف سازمان کد صدور بارنامه در اختيار شرکت حمل‌ونقل قرار گيرد.

اين راننده خود مالک با تاکيد بر اين‌که در اين‌صورت شرکت‌ها قادر به صدور بارنامه خارج از سيستم اعلان بار نخواهند بود، اظهار کرد: در وضعيت کنوني باتوجه به عدم توازن بين عرضه و تقاضاي کاميون و بار، به تدبير فوري از طرف مسئولان نياز است.

موسوي يکي ديگر از راهکارهاي اصلاح وضعيت پايانه بار بندرعباس را جلوگيري از پديده بومي‌گرايي دانست و گفت: جلوگيري از فعاليت کاميون‌هاي صوري که شرکت‌ها به‌نام خود زده‌اند و همچنين تعيين سقف تعداد حمل بار، از مبدا استان هرمزگان براي تمامي کاميون‌ها با همکاري سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي به طوري‌که مثلا هر کاميون در ماه مجاز به دريافت سه تا چهار بارنامه از کل سيستم موجود در هرمزگان باشد نيز از ديگر راهکارهاي پيشنهادي براي برطرف شدن برخي مشکلات پايانه بار بندرعباس است.

در چند روز اخير رانندگان و کاميونداران به بيان مشکلات خود در مورد پايانه بار بندرعباس در شبکه‌هاي اجتماعي پرداخته‌اند که از جمله آنها افزايش زمان خواب کاميون‌ها، عدم توزيع بار، افزايش حق پارکينگ به ميزان 2 برابر، فعاليت شرکت‌هاي پلمپ شده و ... بوده است.

منبع: تين نيوز

1397/05/28
خروج هند از چابهار مانع ترانزیت نمی‌شود

معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: خروج هند از چابهار مانع ترانزيت اين بندر نيست.

 محمدعلي حسن‌زاده گفت: بندر چابهار در همين لحظه هم در حال ترانزيت کالا است و خروج هند نمي‌تواند جلوي کار بندر در حوزه ترانزيت را بگيرد.

او  گفت: در حالي کشور امريکا سعي در خارج کردن هند از قرارداد چابهار دارد که اين بندر يکي از ورودي‌هاي اصلي کالا به افغانستان است و عدم راه‌اندازي آن با ادعاي علت حضور امريکا در افغانستان براي توسعه اين کشور در تناقض است.

اين مقام مسئول  افزود: قرارداد طرح توسعه چابهار با کشور هند يک قرارداد 10 ساله است که بر اساس آن کشور هند موظف است 85 ميليون دلار تجهيزات را در بندر چابهار نصب و راه‌اندازي کند.

حسن‌زاده ادامه داد: چندين شرکت بيمه‌اي که بازارهاي کوچکي در کشور آمريکا داشتند هنوز علاقه‌مند به کار در ايران هستند و تعدادي از شرکت‌هاي اروپايي و آسيايي هم که در بازارهاي آمريکا کار نمي‌کنند براي فعاليت در بازار ايران اعلام آمادگي کرده‌اند.

او تصريح کرد: سازمان بنادر با مشوق‌هايي مثل حذف 10 درصد حق پرچم باعث شده تا شرکت‌هاي خارجي براي ادامه فعاليت در ايران و بحث ترانزيت کالا از کشور علاقه بيشتري داشته باشند.

حسن‌زاده گفت: دريانوردان هميشه به‌صورت ارزي دستمزد دريافت مي‌کردند و به همين دليل به نظر مي‌رسد که با توجه به ارزآوري اين بخش با چالش جدي براي پرداخت دست مزدها روبرو نباشيم.

منبع: ايلنا

1397/05/28
محدودیت ترکیه برای پر کردن باک کامیون‌های ترانزیتی در مرز

محمدکاظم نيمه‌فروش راننده کاميون و فعال حمل‌ونقلي گفت: رانندگان ترانزيتي درخواست تسهيل روابط ترانزيتي ايران و ترکيه را دارند.

وي دراين‌باره توضيح داد: درحال حاضر مشکل اين است که ترکيه اجازه نمي‌دهد کاميون‌هاي ايراني از حد بيشتري در مرز بازرگان گازوييل بزنند و ايران و ترکيه به يک توافق ساده نيازمند هستند تا اين مشکل حل شود.

نيمه‌فروش ادامه داد: دولت ترکيه اجازه نمي‌دهد که کاميون‌دار با خود گالن سوخت حمل کند و درعين‌حال هم اجازه نمي‌دهد که کاميون ايراني فول باک مرز را رد کند و وارد ترکيه شود. اين درحالي است که اگر کاميون ايراني بتواند فول باک وارد ترکيه شود تا حدود زيادي از مخارجش کاهش مي‌يابد.

اين فعال ترانزيتي به مشکلات کاميون‌داران بعد از افزايش قيمت ارز اشاره کرد و با بيان اين‌که اين مشکل هم‌ ريشه در افزايش نرخ ارز دارد، گفت: اگر بتوانيم فول‌باک و با گازوييل کامل مرز را رد کنيم ديگر به حمل مقدار زيادي ارز نياز نداريم و مسولان ايران و ترکيه لازم است در اين باره با يکدگير به تفاهم برسند.

او همچنين اين را هم گفت که اکنون قيمت گازوييل در مرز بازرگان ليتري 3600 تومان است که ماه گذشته 3200 تومان بوده است و اخيراً افزايش يافته است اما کاميون‌دار ايراني ترجيح مي‌دهد با همين نرخ فول باک از مرز خارج شود تا اين‌که مجبور باشد گازوييل را با پرداخت ارز گران در کشور خارجي تهيه کند.

منبع: تين نيوز

1397/05/28
صرفه جویی ۴۰ درصدی در حمل کالا با تسریع در تکمیل کریدور شمال-جنوب

  عضو کميسيون عمران مجلس، با تاکيد بر اينکه تکميل هر چه سريع تر کريدور شمال جنوب کاهش 40 درصدي هزينه حمل بار را به دنبال دارد، گفت: توسعه حمل و نقل ترکيبي يکي از ملزومات استفاده از ظرفيت کريدور مذکور است.

 مجيد کيان پور با تاکيد بر ضرورت تسريع در تکميل کريدور شمال جنوب گفت: موقعيت سوق الجيشي ايران در خاورميانه مي تواند دروازه ورود کالا به 15 کشور همسايه باشد از اين رو تسريع در تکميل اين کريدور لازم است.

نماينده مردم درود و ازنا در مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه بايد از شرايط موجود در راستاي کاهش هزينه حمل و نقل کالا استفاده کرد، افزود: تکميل هر چه سريع تر اين کريدور هزينه حمل و نقل کالا را تا 40 درصد کاهش مي دهد.

تاخير در تکميل کريدور شمال-جنوب مشکل ضعف سخت افزاري و نرم افزاري است

وي با تاکيد بر اينکه علت تاخير در تکميل اين کريدور سخت افزاري و نرم افزاري است، تصريح کرد: مشکل سخت افزاري اين مسير عدم تکميل آن در جنوب و شمال کشور است.

اين نماينده مردم در مجلس دهم، با بيان اينکه براي اينکه بتوانيم کوتاه ترين مسير دسترسي در حداقل زمان ممکن را براي انتقال کالا در نظر بگيريم بايد در بخش ريلي و جاده اي اقدامات لازم انجام شود، گفت: به طور مثال از جنوب  بوشهر تا شيراز و از شمال هم از رشت تا آستارا بايد خطوط ريلي تکميل شود تا اتصال به اين کريدور تسهيل شود.

وي با تاکيد بر اينکه براي تسريع در کريدور شمال-جنوب بايد توجه ويژه اي به حمل و نقل ترکيبي صورت بگيرد، به لحاظ نرم افزاري نيز با يک برنامه ريزي منسجم بايد تلاش کنيم که هزينه حمل و نقل کالا به حداقل برسد.

کيان پور با بيان اينکه با تکميل کريدور شمال جنوب دروازه ورود کالا به آسياي ميانه و اروپا را پيدا خواهيم کرد، ادامه داد: با استفاده از اين کريدور در حمل و نقل بار و کالا علاوه بر کاهش استهلاک صرفه جويي در زمان نيز ممکن مي شود.

وي با تاکيد بر اينکه بايد با استفاده از ظرفيت هاي داخلي مزيت نسبي در جهت حمل و نقل کالا ايجاد شود، گفت:بايد بتوانيم با کاهش هزينه ها حمل بار و کالا را از کشور به صرفه کنيم زيرا بي بهره بودن از صرفه اقتصادي در مسير عبوري از کشور ما بسياري از کالاها را به مسيرهاي مجاور هدايت مي کند.

توسعه کريدور شمال جنوب اشتغال مناسبي ايجاد خواهد کرد

کيان پور با بيان اينکه توسعه کريدور شمال جنوب حتي اشتغال مناسبي را بيش از آنچه پيش بيني شده ايجاد خواهد کرد، افزود: نحوه فعاليت براي تکميل اين کريدور بايد به گونه اي باشد که حداقل بتواند در بحث اشتغال پايدار و ترانزيت کالا تاثير به سزايي در ارزآوري و کاهش هزينه براي ما داشته باشد.

وي با تاکيد بر اينکه مي توان از ظرفيت سرمايه گذاري کشورهاي ديگر نيز در مسير توسعه اين کريدور استفاده کرد، اظهار کرد: بايد با تشکيل شرکت هاي مشترک از اين ظرفيت در راستاي تسريع در تکميل اين کريدور بهره جست.

عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي به خبرگزاري خانه ملت گفت: توجيه اقتصادي مناسب براي توسعه زيرساخت هاي کريدور شمال جنوب مي تواند مزيت نسبي ايجاد کرده و تکميل هر چه سريع تر اين مسير را رقم بزند.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/24
حمل بار ترانزیتی دیگر برای کامیوندار صرف ندارد

يک راننده کاميون و فعال ترانزيتي نسبت به افزايش هزينه‌هاي رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي در مسيرهاي ترانزيتي هشدار داد.

محمدکاظم نيمه فروش راننده کاميون و فعال ترانزيتي گفت:به دليل شرايط حاکم بر بخش حمل کالاي بين‌المللي ميزان بار در اين مسير کاهش پيداکرده است ضمن اينکه افزايش هزينه‌ها انگيزه رانندگان ترانزيتي را کاهش داده است.

او دراين‌باره گفت: شرايط ارزي امکان تأمين هزينه‌هاي بين‌راهي رانندگان را سخت کرده است ضمن اينکه قيمت ارز مشخص نيست و ما حتي نمي‌توانيم از بازار آزاد، ارز موردنظر را تأمين کنيم.

نيمه‌فروش بابيان اينکه رانندگان در مسيرهاي اروپايي و به‌خصوص اوکراين  نمي‌توانند ارز موردنظر خود را تأمين کنند، گفت: از بخشنامه ارزي بانک مرکزي هم چيزي نصيب ما نشد و لااقل در استان ما (آذربايجان شرقي) اين بخشنامه اجرا نمي‌شود.

به گفته  اين راننده کاميون هنوز ارزي که وعده آن داده‌شده است به رانندگان ترانزيت اختصاص پيدا نکرده است.

نيمه‌فروش گفت: حتي براي دريافت اين ارز و با داشتن تمام مدارک موردنياز به بانک‌ها در سطح شهر تبريز مراجعه کرديم اما موفق به تأمين ارز موردنياز نشديم.

اين فعال ترانزيتي توضيح داد که پيش‌تر در مسيرهاي اروپايي امکان تأمين ارز در مرز وجود داشت و ما مي‌توانستيم در مرز بازرگان ارز مورد نظر را به‌صورت آزاد خريداري کنيم اما اکنون تأمين ارز به‌صورت آزاد قاچاق محسوب مي شودو يا اينکه اصلاً فروشنده‌اي وجود ندارد.

نيمه‌فروش درعين‌حال از نحوه توزيع لاستيک نيز گلايه کرد و گفت: بحث لاستيک هم  وجود دارد و ما نتوانستيم لاستيک موردنظر را در سطح استان تأمين کنيم که نشان مي‌دهد در توزيع لاستيک هم نظارتي وجود ندارد.

منبع: تين نيوز

1397/05/23
آغاز به کار موسسه ضامن و صادرکننده کارنه‌تیر از ماه‌جاری

فدراسيون اتاق بازرگاني و صنايع هندوستان به‌عنوان موسسه ضامن و صادرکننده کارنه تير آغاز به کار کرد.

  فدراسيون اتاق بازرگاني و صنايع هندوستان ( ( FICCI/096 به‌عنوان موسسه ضامن و صادرکننده کارنه تير از تاريخ 15 آگوست مطابق با 24 مرداد‌ماه امسال فعاليت خود را آغاز خواهد کرد.

اطلاعيه آغاز به کار اين فدراسيون با امضاي دبيرکل انجمن کشتيراني و صنايع وابسته به تمامي مديران شرکت‌هاي عضو انجمن ابلاغ شده است و از تاريخ مذکور به بعد تمامي شرکت‌هاي عضو موظف به انجام مراحل کارنه تير در ترانزيت کالا با اين موسسه هستند.

همچنين محمدجواد عطرچيان، دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي بين‌المللي ايران نيز اطلاعيه مذکور را به کليه شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي عضو و غير عضو ابلاغ کرد.

طي اطلاعيه‌هاي مذکور که توسط مديران سازمان‌هاي مرتبط به شرکت‌هاي حمل‌ونقلي ابلاغ شده است نمونه مهر و امضا موسسه ضامن و نمونه مهر و ليست گمرکات مجاز کارنه‌تير نيز پيوست شده است.

منبع: تين نيوز

1397/05/23
دستورالعمل جدید بانک مرکزی جهت تامین ارز حوزه های حمل و نقل و هزینه های بازرسی واردات کالا
بانک مرکزي پس از اجرايي شدن بسته جديد ارزي، پيرو دستورالعمل قبلي تامين ارز حوزه‌هاي حمل‌ و نقل و هزينه‌هاي بازرسي واردات کالا، دستورالعمل جديدي صادر کرد که شرايط تامين ارز اين مصارف را تعيين مي‌کند.

 پس از اجرايي شدن بسته جديدي ارزي، علاوه بر قيمت ارز، نحوه تخصيص آن به برخي از مصارف قانوني نيز تغيير کرد. حالا بانک مرکزي پيرو دستورالعمل قبلي تأمين ارز حوزه‌هاي حمل‌ونقل و بازرسي کالا، دستورالعمل جديدي صادر کرده که نحوه و شرايط تامين ارز اين مصارف را تعيين مي‌کند.

 بر اين اساس تامين و انتقال ارز بابت هزينه حمل کالاهاي صادراتي (به‌ صورت پيش‌کرانه) در صورتي‌که بهاي کالاي صادراتي شامل کرايه حمل بوده (فروش بر اساس ترم‌هاي گروه‌هاي سي و دي اينکوترمز) و در پروفرما، اسناد حمل و اظهارنامه صادراتي مربوطه نيز ذکر شده باشد، با انجام ثبت خدمات از محل ارز اشخاص و با ارائه اظهارنامه صادراتي کرايه حمل و نسخه‌اي از بارنامه/ راهنامه بلامانع است.

 همچنين تامين و انتقال ارز بابت هزينه‌هاي بازرسي مؤسسات بازرسي کننده مجاز در چارچوب بند 8 قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزي (چنانچه هزينه بازرسي به عهده خريدار باشد) امکان‌پذير است. بر اساس بند 8 قسمت سوم بخش دوم مجموعه مقررات ارزي سفارش‌ انجام‌ کار بازرسي‌ و پرداخت هزينه بازرسي‌ مي‌تواند بر عهده خريدار يا فروشنده‌ کالا باشد، ‌درصورتي‌که ‌اين ‌هزينه ‌به عهده ‌فروشنده ‌باشد، ‌بايد ‌مراتب ‌صراحتاً ‌توسط ‌فروشنده‌ در پروفرما يا قرارداد فروش تقبل شده باشد. در مواردي که هزينه بازرسي بر عهده خريدار است،‌ درج شرط پرداخت هزينه بازرسي توسط واردکننده در شرايط اعتبار و يا انتقال هزينه بازرسي‌ پس از طي مراحل ثبت سفارش و در قبال ارائه اصل صورتحساب هزينه بازرسي‌ صادره توسط مؤسسه بازرسي کننده که‌ به‌ تاييد اتاق‌ بازرگاني ‌محل ‌صدور ‌رسيده ‌باشد ‌(درمورد ‌شرکت‌هاي ‌بازرسي ‌ايراني ‌نيازي ‌به ‌تاييد ‌اتاق‌ بازرگاني‌ندارد) در وجه مؤسسه بازرسي کننده بلامانع است.

 پرداخت کرايه حمل و هزينه‌هاي بازرسي به نمايندگان شرکت‌هاي خارجي در داخل کشور با ارائه تائيديه ذينفع (شرکت حمال و نقل يا بازرسي خارجي) و همچنين انجام پرداخت‌هاي مذکور به شرکت‌هاي بازرسي کننده مجاز بلامانع است. ضمناً نقل‌وانتقال موجودي حساب‌هاي ارزي اين نمايندگي‌ها و شرکت‌ها حسب تقاضاي نمايندگي‌ها و شرکت‌هاي مزبور (تا سقف صورتحساب و مستندات تائيد شده) به ظرف خارجي و خارج از چارچوب نامه عمومي شماره51216/97 مورخ 22ارديبهشت سال جاري مجاز است.

 بر اساس اين دستورالعمل رفع تعهد ارزي بابت کرايه حمل و هزينه‌هاي بازرسي کالاهاي وارداتي منوط به رفع تعهد از بخش کالايي (وفق بخش هفتم از مجموعه مقررات ارزي) خواهد بود و با توجه به لزوم انجام نقل‌وانتقالات ارزي صرفاً از سيستم بانکي، در صورت عدم امکان انجام حواله ارزي از طريق آن بانک، استفاده از خدمات صرافي‌هاي مجاز به عامليت آن بانک امکان‌پذير خواهد بود.

منبع: گمرک نيوز
1397/05/22
رشد ۵۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی ماهیرود
مهدي گرجي اظهارکرد: پايانه مرزي (ميل 78) مهم‌ترين معبر رسمي فعال در خراسان جنوبي است که در فاصله 200 کيلومتري مرکز استان و130 کيلومتري مرکز استان فراه(افغانستان)واقع شده است.

وي تردد در پايانه مرزي ماهيرود در تيرماه سال 96 را هزار و 841 سفر کاميون صادرات و در سال 97، دو هزارو 726 سفر کاميون صادرات و ميزان ترانزيت را 2 سفر کاميون عنوان کرد.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خراسان جنوبي، يادآور شد: ميزان افزايش تردد در سال 96 نسبت به سال97 در بحث صادرات 48 درصد افزايش داشته است.

به گفته وي عمده ترين کالاهاي صادراتي از پايانه مرزي ماهيرود محمولات سوختي بوده است.

وي، در پايان ميزان تردد مسافر در ارديبهشت ماه 96 را دو هزارو 643 نفر مسافر و در ارديبهشت ماه 97 را سه هزارو 224 نفر مسافر اعلام کرد و افزود: اين ميزان تردد نسبت به سال 96 ،22 درصد افزايش داشته است.

منبع: روابط عمومي اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خراسان جنوبي

1397/05/22
ظرفیت های ترانزیتی ایران و قزاقستان مکمل یکدیگر هستند
حجت‌الاسلام حسن روحاني روز يکشنبه در ديدار نور سلطان نظربايف رئيس جمهور قزاقستان، در حاشيه اجلاس سران کشورهاي ساحلي درياي خزر در شهر آکتائو قزاقستان، با بيان اينکه اراده دولت جمهوري اسلامي ايران برقراري روابط صميمانه و پايدار با قزاقستان است، اظهار داشت: تهران براي توسعه روابط با آستانه اهميت زيادي قائل است چرا که اين روابط از ارتباط عميق تاريخي و اشتراکات فرهنگي دو ملت نشأت مي‌گيرد و امروز دو کشور در زمينه‌هاي مختلف داراي ديدگاه‌هاي نزديک بوده و از منافع مشترکي در منطقه برخوردار هستند.

رئيس جمهور کشورمان با بيان اينکه تهران و آستانه در مسايل منطقه‌اي و بين‌المللي نيز در کنار يکديگر قرار دارند، حضور فعال آستانه در تحولات منطقه بويژه مذاکرات صلح سوريه و ساير موضوعات امنيت منطقه اي را تأثيرگذار توصيف کرد و گفت: قزاقستان در مسايل بين‌المللي از جمله برجام همواره در کنار ملت ايران بوده است و اين قابل تقدير است و مصمم هستيم روابط خود را در اين عرصه‌ها هر چه بيشتر تقويت کنيم.

روحاني همچنين با اشاره به اينکه دو کشور زمينه‌هاي فراواني براي سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک و صدور خدمات متقابل دارند، اظهار داشت: ظرفيت‌هاي ايران و قزاقستان در بخش‌هاي مختلف بويژه در حوزه ترانزيتي مي‌تواند مکمل يکديگر باشد به نحوي که قزاقستان از طريق ايران به آبهاي جنوب و ايران نيز از طريق قزاقستان مي‌توان به چين متصل شود.

رئيس جمهور کشورمان همچنين تقويت روابط بانکي در مسير توسعه روابط اقتصادي دو کشور را مورد تأکيد قرار داد و گفت: تهران و آستانه با برقراري روابط کارگزاري بيشتر و نيز استفاده از پول ملي مي‌توانند، گام‌هاي مؤثري در مسير توسعه روابط دو جانبه بردارند.

نور سلطان نظر بايف رئيس جمهور قزاقستان نيز در اين ديدار روابط تهران – آستانه را دوستانه و با چشم‌انداز خوب توصيف کرد و گفت: روابط تجاري دو کشور طي سال‌هاي اخير افزايش قابل توجهي داشته است و مصمم هستيم اين مسير را هر چه بيشتر تقويت کنيم.

رئيس جمهور قزاقستان با بيان اينکه دو کشور همواره از روابط سطح بالايي با يکديگر برخوردار بودند، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران دوست و شريک منطقه‌اي قزاقستان است و همواره به دنبال توسعه و تحکيم روابط خود با تهران هستيم.

رئيس جمهور قزاقستان با اشاره به نقش تاريخي و تمدني ايران در منطقه، اظهار داشت: به رغم مشکلات خارجي که براي ايران ايجاد مي‌شود، مطمئن هستيم کشور بزرگ و با تاريخ کهني مانند ايران، مشکلات را پشت سر گذاشته و به پيش خواهد رفت.

نظر بايف تصريح کرد: قزاقستان از پايداري و اجراي کامل برجام حمايت مي‌کند و مصمم هستيم روابط خود را در عرصه‌هاي مختلف با جمهوري اسلامي ايران افزايش دهيم و ضمن حل مشکلات بانکي معتقديم تجارت بيشتر با پول ملي به نفع دو کشور است.

منبع:پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري

1397/05/20
روابط ایران و جمهوری آذربایجان رو به توسعه است
عباس آخوندي روز پنجشنبه در بازديد از پايانه و گمرک بيله سوار مغان افزود: مناسبات اقتصادي تهران و باکو با توجه به علائق مشترک در حال گسترش بوده و مرزهاي 2 کشور نيز فعال و اغلب شبانه روزي هستند.
وي بيان کرد: پارسال تنها از طريق پايانه مرزي بيله سوار مغان يک ميليون و 50 هزار نفر ازاتباع جمهوري آذربايجان به ايران سفر کردند و پيش بيني مي شود اين تعداد امسال افزايش خواهد يافت.
به گفته وي، هم اکنون روزانه بطور متوسط بالاي 6 هزار نفر از اتباع جمهوري آذربايجان از اين پايانه وارد خاک ايران شده و 176 دستگاه کاميون باربري نيز بين 2 کشور تردد مي کنند.
آخوندي بيان کرد: با توجه به گسترش مراودات بين دو کشور ، فعاليت پايانه و گمرک بيله سوار مغان شبانه روزي شده و تکميل وتوسعه جاده هاي ترانزيتي اين شهرستان در اولويت برنامه هاي توسعه اي وزارت راه و شهرسازي قرار دارد.
وزير راه و شهرسازي وضعيت راه هاي شهرستان بيله سوار مغان را رضايت بخش ندانسته و افزود: در اين شهرستان مرزي که گمرگ به عنوان رکن حيات اقتصادي آن محسوب مي‌شود وجود جاده هاي مناسب از اهميت بيشتري برخوردار است.
آخوندي اضافه کرد: توجه به اين نکته ضروري است که نبود زيرساخت‌هاي لازم براي امور ترانزيتي مي‌تواند به مرور زمان بر اين ظرفيت اقتصادي تاثير منفي گذاشته و آن را با مشکلات بسيار مواجه سازد.
وي اضافه کرد: از دست دادن ظرفيت تجاري بيله‌سوار بدون‌شک اقتصاد استان را تحت تاثير منفي قرار داده و سرمايه‌گذاران را به جاي ترغيب براي سرمايه‌گذاري در استان، فراري خواهد داد.
او تاکيد کرد که با توجه به قابليت هاي شهرستان بيله سوار در حوزه ترانزيت ، کشاورزي و تردد وسايط نقليه اعتبارات مورد نياز براي ايجاد و گسترش جاده هاي ترانزيتي تامين و مشکلات موجود حل خواهد شد
به گزارش ايرنا ، وزير راه و شهرسازي در سفر به استان اردبيل از پايانه مرزي بيله سوار، فاز دوم محوطه پايانه مرزي بيله سوار، جاده بيله سوار به گوگ تپه و بيله سوار به انجيرلو ، جاده پارس آباد- سربند و بيمارستان آماده افتتاح شهداي پارس آباد مغان بازديد کرد.
عباس آخوندي پس از بازديد از اين 2 شهرستان عازم استان آذربايجان شرقي شد.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1397/05/18
دالان شمال – جنوب از مسیرهای مهم ترانزیتی در آسیای میانه است

  در ديدار جاويد قربان اف رييس شرکت دولتي راه آهن جمهوري آذربايجان و آلان لوشنيکف معاون وزارت راه فدراسيون روسيه تکميل دالان بين المللي حمل و نقل شمال – جنوب بررسي شد.

 قربان اف در اين ديدار گفت: مرحله نخست تکميل دالان شمال – جنوب به پايان رسيده و اين مسير بين المللي در بخش جمهوري آذربايجان بطور کامل آماده بهره برداري است. 

وي افزود: اين دالان نه تنها در توسعه جمهوري آذربايجان، ايران و فدراسيون روسيه بلکه ديگر کشورهاي منطقه که در صدد گسترش مبادلات تجاري از طريق صادر ات و واردات هستند، نقش مهمي خواهد داشت. 

به گفته قربان اف دالان شمال – جنوب،اروپاي شمالي را به آسياي جنوب شرقي متصل مي کند و پيش بيني ها نشان مي دهد در صورت بهره برداري کامل اين مسير شرايط مناسب براي ورود کشورهاي اروپا، روسيه ، آسياي مرکزي و قفقاز به خليج فارس، هند و توسعه روابط بازرگاني کشورهاي حاشيه درياي خزر با بنادر درياي سياه فراهم خواهد شد. 

لوشنيکف معاون وزارت راه فدراسيون روسيه نيز با اشاره به اهميت تکميل دالان بين المللي حمل و نقل شمال – جنوب، بر ضرورت جذب محموله براي حمل از اين مسير بين المللي تاکيد کرد. 

در اين ديدار همچنين در خصوص استفاده از ظرفيت هاي دالان بين المللي حمل و نقل جنوب – غرب که مسير فرعي از شمال – جنوب براي انتقال محموله ها از خليج فارس از طريق خاک ايران، جمهوري آذربايجان و گرجستان به بنادر درياي سياه و بالعکس و نيز خط ريلي باکو – تفليس – قارص تبادل نظر شد. 

موافقتنامه راه اندازي دالان حمل ونقل بين‌المللي شمال - جنوب در شهريور ماه 1379 در سن پترزبورگ روسيه به امضاي وزيران حمل و نقل اين کشور، ايران و هند رسيد.

اين راه‌گذر مهم‌ترين حلقه تجارت ميان آسيا و اروپا است که در مقايسه با مسيرهاي سنتي از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاهتر و از نظر هزينه تا 30 درصد ارزانتر مي‌باشد. 

دالان شمال – جنوب يکي از مسيرهاي مهم ترانزيتي در آسياي ميانه است و کشورهاي در مسير اين راه‌گذر هر يک با تشکيل اتحاديه و انعقاد قراردادهاي همکاري در رقابتي همه‌جانبه به توسعه و تجهيز بنادر، جاده‌ها، ترمينال و مسيرهاي ريلي خود مي‌پردازند./

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي (به نقل از شرکت دولتي راه آهن جمهوري آذربايجان)

1397/05/17
رشد ۴۴ درصدی ترانزیت خارجی وارده به گمرک پرویزخان
خليل حيدري در نشست با خبرنگاران با اشاره به رشد 44 درصدي ترانزيت خارجي وارده به گمرک پرويزخان اظهار داشت: در 4 ماهه نخست سالجاري ، 242 ميليون و 507 هزارو 930 دلار کالاي ترانزيت خارجي به وزن 683 هزارو 895 تن به گمرک پرويزخان وارد شده است.

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه افزود: اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال 96 ، از نظر وزني 22 درصد رشد واز حيث ارزش 44 افزايش يافته است.

وي عمده کالاهاي ترانزيت خارجي ورودي به گمرک پرويزخان را مازوت ، نفتا وکاندانسيت عنوان کرد.


منبع: خبرگزاري مهر

1397/05/17
مروری بر توافقات و تفاهمات ترانزیت جاده‌ای ایران از ابتدای سال ۹۷

  مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ضمن تشريح مذاکرات دو جانبه با کشورهاي مختلف از ابتداي سال 97 تا کنون گفت: توسعه ارتباطات با کشورهاي داراي مراودات ترانزيتي از طريق برگزاري جلسات و ديدار‌هاي دوجانبه در دستور کار اين دفتر قرار دارد.

رضا نفيسي با اشاره به اقدامات انجام‌شده در دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اظهار داشت: در اين مدت سعي شد ارتباطات حمل‌ونقلي با کشورهاي همسايه و ساير کشورها توسعه يابد.

وي افزود: توسعه ارتباطات با کشورهاي داراي مراودات ترانزيتي از طريق برگزاري جلسات و ديدار‌هاي دوجانبه در دستور کار اين دفتر قرار گرفت تا مسائل و مشکلات با تعامل و تبادل‌نظر برطرف يا در صورتي نبود مشکلات و موانع روابط تحکيم شود.

مديرکل دفتر ترانزيت حمل‌ونقل بين‌المللي با اشاره به برنامه سازمان براي توسعه ارتباطات حمل‌ونقلي با ساير کشور‌ها بيان داشت: در سال جاري جلساتي با کشورهاي سوئيس و يونان، ترکمنستان،  ازبکستان، گرجستان، آذربايجان برگزار شده است.

نفيسي با اشاره به نتايج جلسه با مسئولان حمل‌ونقل  کشور گرجستان گفت: در اين جلسه دو كشور با حسن نيت و با هدف ارائه تسهيلات بيشتر براي شرکت‌هاي حمل‌ونقل ايراني و گرجي، موافقت کردند  تسهيلاتي براي کاميون‌هاي گرجي و ايراني قائل شوند و تا سال 2019 بالغ‌بر 19 هزار پروانه تردد بين دو کشور تبادل شود.

وي در خصوص نشست دوجانبه ايران و ترکمنستان نيز گفت: با توجه به افزايش يک‌جانبه اخذ عوارض از ناوگان ترانزيتي ايراني در خاك تركمنستان از 1 به 1.5 دلار، سفير تركمنستان با درخواست معاون وزير راه و شهرسازي  و حضور در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ديدار و در خصوص رفع موانع ترانزيتي و توسعه روابط حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو كشور گفت‌وگو كردند که سفير ترکمنستان يکي از دلايل اين افزايش را اخذ مابه‌التفاوت سوخت در مرز بازرگان از کاميون‌هاي ترکمني اعلام کرد.

مديرکل دفتر ترانزيت و پايانه‌هاي مرزي يادآور شد: مابه‌التفاوت سوخت در مرز بازرگان نه‌تنها از کاميون‌هاي خارجي بلکه از ناوگان ايراني نيز اخذ مي‌شود.

اين مقام مسئول در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با اشاره به نارضايتي رانندگان ناوگان ايراني عبوري از مرز ترکمنستان و افزايش 600 دلاري هزينه‌هاي آن‌ها بيان داشت: در بخش‌نامه ابلاغي 15 تيرماه، بارگيري کاميون‌هاي ترکمني که مبادرت به حمل کالاي ترانزيتي ترکمنستان و صادراتي ايران از داخل پايانه‌هاي مرزي ايران را داشتند ممنوع گرديد؛ اما مجدد از آن‌ها دعوت شد تا براي رفع اين مشکل در جلسات حضور يابند.

نفيسي در خصوص امضا توافق‌نامه‌ حمل‌ونقل جاده‌اي در سفر رئيس‌جمهوري به سوئيس اظهار داشت: سوئيس تنها کشوري بود که موافقت‌نامه حمل‌ونقلي با ايران نداشت که پيش‌نويس اين توافق‌نامه در اواخر فروردين‌ماه سال جاري با هيئت سوئيسي امضا و مقرر شد در سفر رئيس‌جمهوري اسلامي ايران به سوئيس اين توافقنامه امضا شود.

وي افزود: اين توافق‌نامه در بخش کالا و مسافر است بين دو کشور منعقد شد و از مزاياي آن مي‌توان به نامحدود بودن تردد و حمايت سازمان‌هاي بين‌المللي حمل‌ونقلي از آن اشاره کرد.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي همچنين به نشست با مسئولان حمل‌ونقل جاده‌اي ازبکستان اشاره کرد و گفت: حذف عوارض ورود از ناوگان جاده‌اي يكديگر باهدف كاهش هزينه‌هاي جابجايي كالا بين دو كشور و ترانزيت از قلمرو يكديگر، چگونگي افزايش تردد ناوگان جاده‌اي ازبكي به ايران و مسائل مربوط به تردد کاميون‌هاي دو طرف از مرزهاي جاده‌اي دو كشور، عوارض و هزينه‌هاي پرداختي توسط رانندگان ازجمله مواردي بودند كه مورد مذاكره قرار گرفت.

نفيسي در ادامه گفت: دور دوم مذاكرات كارشناسي مربوط به اصلاح موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي سال 1372 انجام گرديد و آقاي دهقان اف رئيس كميته حمل‌ونقل جاده‌اي ازبكستان با پيشنهادهاي طرف ايراني مبني بر مبادله ساليانه تعداد نامحدود مجوز تردد براي کاميون‌هاي دو طرف و مبادله تعداد مشخصي پروانه تردد معاف از عوارض ورود به‌صورت اصولي موافقت نمود و پيش‌نويس پروتكل اصلاحي مربوط به آن در اين خصوص تنظيم و مبادله شد.

وي در ادامه با اشاره به اجلاس كميسون مشترك همكاري‌هاي حمل‌و‌نقل جاده‌اي في‌مابين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري يونان به منظور توسعه هرچه بيشتر روابط حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي في‌مابين برگزار و در زمينه بررسي مسائل و مشكلات حمل‌ونقل كالا و مسافر بين دو كشور و ساير موارد مذاكره شد كه طرفين به توافقاتي دست يافتند.

مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي در زمينه دستيابي بر توافق‌هايي در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي مسافر، اظهار داشت: هر دو طرف علاقه خود را براي گسترش حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌‌اي مسافر بين دو كشور ابراز كرده و بر اجراي كامل ماده سوم جلسه اول كارگروه مشترك در آتن سال 2015 تأكيد کردند. همچنين باتوجه به اهميت حمل و نقل چندمنظوره طرف ايراني اعلام كرد كه همكاري چندجانبه براي پيگيري راه‌اندازي کريدور خليج‌فارس–درياي سياه بين كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، آذربايجان‌، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و يونان ضرورت دارد.

نفيسي که عضو کميته برگزاري اجلاس وزراي کريدور شمال-جنوب نيز هست در خصوص برگزاري اين جلاس که در مهرماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود، گفت: کريدور شمال-جنوب که وظيفه حمل بار هند به روسيه را دارد براي فعال شدن مي‌تواند توسط اعضاي اين کريدور مورد حمايت قرار گيرد که در اين خصوص برگزاري نشست‌هايي با کشورهاي عضور به منظور تبادل نظر و بحث و بررسي، تاثير گذار خواهد بود.

 وي با بيان اينکه «بايد تجار و صاحب کالا با مزايا و امکانات کريدور شمال-جنوب آشنا شوند» گفت: در کنار اين اقدام به رفع مشکلات فني در زمينه بندر و ريل و جاده همت گمارده و تسهيلاتي براي تردد کالا از اين کريدور در نظر گرفته شود.

اين مقام مسئول در سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي به شناسايي بارهاي عبوري از کريدور شمال-جنوب اشاره کرد و گفت: نزديک  4.5 ميليون تن بين هند و روسيه مبادلات تجاري وجود دارد که اين کريدور مي‌تواند نقش بسزايي در جابجايي کالا بين دو کشور ايفا کند. از اين رو از تجار و بازرگانان براي آشنايي با مسير کريدور دعوت به عمل آورد و تسهيلات حمل کالا از اين کريدور را به آنها معرفي کرد.

نفيسي يادآور شد: يکي از اقدامات قابل توجه مي‌تواند شناسايي مسيرهاي موازي کريدور شمال-جنوب است از نظر قيمت، زمان و مسافت است، اما مهم‌ترين اقدام فعال شدن اين کريدور است.

منبع:پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/16
تخلیه و بارگیری ۷۷۵هزار کانتینر در بندر شهید رجایی

 اله مراد عفيفي پور اظهارداشت: بندر شهيد رجايي با بهره مندي از پيشرفته ترين پايانه هاي کانتينري و برخورداري از تجهيزات روز دنيا، به عنوان بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران محسوب مي شود که تخليه و بارگيري 85 درصد کالاهاي کانتينري در سطح کل بنادر کشور را پشتيباني مي کند.

وي با تشريح عملکرد کانتينري بندر شهيد رجايي طي چهار ماه نخست سال جاري، افزود: در اين دوره زماني، در مجموع 775 هزار و 611 TEU کانتينر(هر تي اي يو معادل يک کانتينر 20 فوت) در بندر شهيد رجايي تخليه و بارگيري شد.

به گفته عفيفي پور، از مجموع 587 هزار TEU کانتينر پر تخليه و بارگيري شده طي چهار ماهه گذشته، نزديک به 89 هزار TEU کانتينر در بندر شهيدرجايي ترانشيپ شده است.

وي اضافه کرد: همچنين بيش از 144 هزار TEU کانتينر مربوط به محموله هاي ترانزيتي بوده است .

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از جابجايي 139 هزار و 497 TEU کانتينر صادراتي با رشد 9 درصدي و 195 هزار و333 TEU کانتينر وارداتي با کاهش 22 درصدي در اين بندر خبر داد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/05/16
افغانستان از چابهار کالا صادر می کند
«حسني مبارک عزيزي» روز دوشنبه در جمع مديران بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان در بندر چابهار اظهار داشت: سفر وزير حمل و نقل افغانستان به تهران دستاوردهاي خوبي داشته است که بر اساس توافق هاي جديد مي توانيم کالاهاي خود را از بندر چابهار به ديگر کشورها صادر کنيم.
وي بيان کرد: امضاي تفاهم نامه سه جانبه ميان افغانستان، ايران و هند فصل جديدي از توسعه پيوندهاي تجاري و اقتصادي را رقم زده است.
رئيس قوانين و ارتباط خارجي وزارت حمل و نقل افغانستان بر کاهش هزينه هاي انتقال در بندر چابهار تاکيد کرد و افزود: بندر شهيد بهشتي چابهار پس از افتتاح فاز نخست ظرفيت ها، پتانسيل ها و زيرساخت هاي خوبي براي ترانزيت کالا دارد.
وي با بيان اينکه بر اساس توافق نامه ‌هاي جديد ميان وزراي حمل و نقل افغانستان و راه و شهرسازي ايران، افغانستان فقط وارد کننده نيست و مي تواند صادرات نيز داشته باشد، گفت: بندر چابهار کم هزينه ترين و نزديک ترين مسير براي ترانزيت کالاهاي اين کشور است.
عزيزي بر حل مشکلات تردد تجار و سرمايه گذاران افغانستان تاکيد کرد.
رئيس ترانزيت و تسهيلات خارجي وزارت صنعت و تجارت افغانستان نيز در اين نشست اظهار داشت: براي نخستين بار درصدد صادرات محصولات کشاورزي نظير خشکبار از بندر چابهار به هند هستيم.
«سيد يحيي اخلاقي» افزود: انواع کالاهاي کشور افغانستان نظير محصولات معدني، سنگ هاي قيمتي و غيره را مي توان از چابهار به کشورهاي جهان صادر کرد.
وي بر توسعه پيوندهاي اقتصادي و سياسي با ايران تاکيد کرد و گفت: از مهمان نوازي مردم و دولت ايران و ميزباني خوب آنان در طول چندين دهه از هموطنانم بسيار سپاسگزاريم.
مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: تاسيسات و زيرساخت‌هاي بندر چابهار براي صادرات و واردات کالاهاي افغانستان آماده شده است.
«بهروز آقايي» با اشاره به اينکه از طرح افغانستان براي خريداري کشتي استقبال مي کنيم، بيان کرد: دولت در کنار سرمايه گذاران کشور افغانستان مي ‌تواند با امضاي تفاهم نامه جداگانه از تخفيف‌ هاي ويژه در حوزه خطوط کشتيراني بهره‌ مند شود.
وي بيان کرد: بندر چابهار مشوق ‌ها و تخفيف هاي زيادي براي ترانزيت کالا دارد و از جمله آنها تخفيف 85 درصدي در انبارداري، تخفيف 80 درصدي در هزينه توقف در کنار اسکله، تخفيف 75 درصد در انبارداري کانتينر خالي، تخفيف 30 درصد در تخليه و بارگيري کانتينر و حقوق و عوارض وارده به کشتي کانتينري و تخفيف‌ 90 درصدي در خطوط بندري براي ورود کالا است.
آقايي گفت: انتقال کالا از مسير بندر چابهار نسبت به ديگر بنادر همجوار ارزان ‌تر و با صرفه تر بوده به طوري که عوارض اين بندر 2 درصد از بندر کاندلاي هند نيز ارزان ‌تر است.هيات کشور افغانستان ديروز يکشنبه وارد فرودگاه کنارک شد و مورد استقبال مديرکل بنادر و دريانوردي و مسئولان محلي چابهار قرار گرفت.
اعضاي اين هيات از زيرساخت ها، تجهيزات، اسکله ها و ظرفيت هاي تجاري و اقتصادي بندرشهيد بهشتي و کلانتري چابهار ديدن کردند.

منبع: ايرنا
1397/05/16
هیچ شرکت حمل‌و‌نقلی در تهران، هنوز ارز دولتی دریافت نکرده است
براي تحويل ارز قوانيني وجود دارد و در ابتدا بايد فعاليت شرکت و راننده به ثبت رسيده باشد و محرز شود و بنابراين دريافت ارز بين‌راهي براي رانندگان ترانزيت به اين راحتي‌ها هم نيست.

اخبار متناقض از احتمال آغاز تخصيص ارز بين راهي به رانندگان ترانزيت خبر مي‌دهد. درحالي‌که روز گذشته در اطلاعيه‌اي بانک تجارت از آغاز تخصيص ارز به رانندگان بخش حمل‌ونقل جاده‌اي خبر داد يونس جاويد رئيس هيئت‌مديره انجمن شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي اين خبر را رد کرد.

وي بابيان اينکه هنوز هيچ‌يک از شرکت‌هاي حمل‌ونقلي نتوانسته‌اند ارز موردنظر را براي رانندگان خود تأمين کنند، گفت: براي تحويل ارز قوانيني وجود دارد و در ابتدا بايد فعاليت شرکت و راننده به ثبت رسيده باشد و محرز شود و بنابراين دريافت ارز بين‌راهي براي رانندگان ترانزيت به اين راحتي‌ها هم نيست.

جاويد اين را هم گفت که قرار بود ارز تخصيصي به رانندگان ترانزيت در سطح گسترده‌تر و با همکاري بانک‌هاي بيشتري صورت گيرد.

وي خبر داد که در صورت اجراي قطعي و گسترده اين طرح شرکت‌هاي حمل‌ونقلي نسبت به تخصيص ارز اطلاعيه را صادر خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار تين‌نيوز روز گذشته انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي در استان خراساني رضوي خبر داد که بخشنامه آغاز و تخصيص ارز بين‌راهي به کليه شرکت‌ها ابلاغ‌شده است و رانندگان مي‌توانند نسبت به دريافت ارز تخصيصي خود به قيمت دولتي اقدام کنند.

منبع: تين نيوز

1397/05/16
مصاحبه محمد جواد عطرچیان دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل ونقل بین المللی ایران با هفته نامه حمل و نقل (شماره 172)
1397/05/15
لزوم توجه به ترانزیت زمینی و عملکرد پایانه‌های مرزی در صورت آغاز تحریم‌های احتمالی

  داريوش اماني با توجه به احتمال آغاز تحريم‌ها گفت: توجه بيش از پيش به ترانزيت زميني و عملکرد پايانه‌هاي مرزي در دستور کار قرار دارد و قرارگيري پايانه مرزي بازرگان به عنوان مهمترين مرز زميني ايران با کشور ترکيه در استان آذربايجان غربي نشان از پتانسيل بالاي استان در ترانزيت است.

 در مراسمي با حضور معاون حملونقل، مديرکل دفتر ترانزيت و پايانه هاي مرزي، مديرکل دفتر فني و امور پيمان هاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، مقامات و مسئولان و نمايندگان استان آذربايجان غربي، ارسلان شكري به عنوان مديركل جديد راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان معرفي و از خدمات مديركل پيشين اين استان تقدير شد.

در اين مراسم معاون حمل و نقل اين سازمان ضمن قدرداني از زحمات و تلاش هاي سازنده مديرکل سابق راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي گفت: بيش از470هزار راننده در بخش حمل و نقل کالا و  500 کانون تشکل‌هاي صنفي در سطح کشور فعاليت دارند و سازمان به صورت مستمر مطالبات و درخواستهاي صنفي و رفاهي رانندگان را پيگيري کرده و تاکنون نيز با همکاري سازنده دولت محترم بخش اعظم مشکلات رانندگان حل شده است. 

وي يادآور شد: با توجه به احتمال آغاز تحريم‌ها، توجه بيش از پيش به ترانزيت زميني و عملکرد پايانه‌هاي مرزي در دستور کار قرار دارد که آذربايجان غربي در اين بخش از جايگاه ويژه اي برخوردار است و قرارگيري پايانه مرزي بازرگان به عنوان مهمترين مرز زميني ايران با کشور ترکيه در اين استان نشان از پتانسيل بالاي استان در  ترانزيت بين المللي است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي کشور ابراز اميدواري کرد با همدلي و تلاش مسوولان راهداري و حملونقل جادهاي استان، بيش از پيش رونق يافته  و نقش ارزندهاي در پيشرفت بخش راهداري و حملونقل جادهاي استان داشته باشد.

معاون عمراني استانداري آذربايجان غربي نيز در اين مراسم ضمن تشکر از زحمات مدير کل سابق راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي به ويژه در خصوص تکميل و بهره برداري از پايانه هاي استان عنوان کرد: تکميل پايانه مرزي پلدشت و اجراي عمليات عمراني و توسعه پايانه هاي مرزي رازي و سرو از مهمترين اقدامات ارزنده ايشان در استان را شامل مي شود که اميدواريم با توجه به سوابق درخشان مديرکل جديد اين روند توسعه اي در بخش راهداري و حمل و نقل جاده اي استان ادامه يابد.

تقي کهوريان گفت: با توجه به وسعت راههاي استان و نيز وجود 5  مرز زميني با سه کشور ايران، عراق و ترکيه و دستور معاون اول رئيس جمهور مبني بر تامين کالاهاي اساسي کشور مخصوصا در استانهاي مرزي، آذربايجان غربي نقش عمده اي در تامين کالا هاي اساسي در کشور را دارد که توجه به حمل و نقل ايمن نيز از اساسي ترين ضروريات است

اين مقام مسئول بر لزوم ايجاد بزرگراه جهت دسترسي به پايانه هاي مرزي استان براي سهولت حمل و نقل کالا و مسافر تاکيد کرد.

بر اساس اين گزارش مدير کل سابق راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي هم در اين مراسم ضمن تشکر از همکاري و حمايت کارکنان اين اداره کل در طول مدت مديريتشان و نيز تعامل ساير مسئولين استاني و کشوري و در بين تشويق هاي مستمر و بي امان کارکنان اين اداره کل گفت: استان آذربايجان غربي سهم 23 درصدي از مجموع پايانه هاي مرزي در کشور را دارد و در اين بين20 درصد از ترانزيت کشور نيز اختصاص به پايانه مرزي بازرگان دارد.

عبدالحسين علي اکبري با اشاره به وجود 12 هزار کيلومتر انواع راهها در استان و تبديل شدن آن به يک استان طولي و مهم در اين بخش اظهار کرد: فاز اول پايانه مرزي رازي در هفته دولت افتتاح خواهد شد و فاز دوم آن نيز در مراحل انتخاب پيمانکار بوده و سالن مسافري پايانه مرزي سرو نيز در دهه فجر امسال به بهره برداري خواهد رسيد.

وي گفت: از مهمترين چالش هاي بخش راهداري استان ميتوان به گستردگي راهها و کمبود منابع مالي براي نگهداري راهها اشاره نمود که اميد است با حمايت استاندار محترم و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي کشور مشکلات مالي نگهداري و حفظ و ايمن سازي جاده هاي استان حل شود.

اين گزارش حاكي است مديرکل جديد راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي در ادامه اين مراسم با بيان اينکه حمل و نقل يکي از اساسي‌ترين مولفه‌هاي اقتصاد است، گفت: با توجه به اينکه 90 درصد حمل و نقل کالا و مسافر از طريق جاده‌ها انجام مي شود و دسترسي شهروندان به حمل و نقل ايمن، سريع، همراه با رفاه و آسايش نيازمند توجه و نگهداري و حفظ سطح خدمات راهها، بستر سازي براي ورود بخش خصوصي در توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل در حوزه ناوگان و توسعه راه و بنادر خشک و پارکهاي پشتيباني  و خدمات حرفه اي و البته ايمني جاده ها و توسعه راههاي هوشمند است.

ارسلان شکري ادامه داد: دسترسي به اين اهداف در استان آذربايجان غربي همگام با ساير نقاط کشور نيازمند افزايش سطح علم و آگاهي و همدلي و همت خانواده بزرگ حمل و نقل جاده اي و راهداري و مسئولين است.

وي توجه به توسعه، آموزش، رفاه پرسنل زحمتکش و خدوم راهداري و حمل و نقل جاده اي، برقراري تعاملات بين انجمن هاي صنفي و پيگيري مطالبات اين قشر زحمت کش از مجاري قانوني، برنامه ريزي و توجه به پايانه هاي مرزي استان به عنوان کانون توسعه ترانزيت و مبادلات اقتصادي را بخشي از برنامه هاي کاري اولويت دار ايناداره کل برشمرد و يادآور شد: استفاده از روشهاي زودبازده و کم هزينه براي حذف نقاط پر حادثه استان و اجراي روکش هاي محورهاي مواصلاتي و ابنيه فني محورها بويژه راههاي شرياني و ترانزيتي استان، توجه به روکش و بهسازي و ارتقا محورهاي روستايي با توجه به دارا بودن حدود 2800 روستا در استان و 8000 کيلومتر انواع راه روستايي، برنامه ريزي و تدبير جهت نوسازي ناوگان حمل و نقل جاده اي و همچنين ناوگان راهداري نيز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

در پايان اين مراسم از خدمات و تلاش هاي عبدالحسين علي اکبري تقدير و ارسلان شکري بعنوان مديرکل جديد راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي معرفي شد.

منبع: روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/05/15
پیش‌بینی 12 مرکز لجستیک بار در کشور

نشست مشترک حل چالش‌هاي حوزه ريلي متشکل از اعضاي کميسيون صنايع مجلس و رييس و هيات عامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران، با حضور وزير راه و شهرسازي عصر امروز در محل شرکت راه آهن برگزار شد.

عباس آخوندي در اين نشست گفت: در حال حاضر يارانه‌هاي وحشتناکي در کشور براي مصرف سوخت داده مي شود.

وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: يارانه براي مصرف يک ميليارد ليتر گازوئيل يعني يک ميليارد دلار هزينه براي کشور. حال اگر حمل و نقل از جاده به ريل منتقل نشود، اين هزينه‌ها به صورت پرداخت يارانه به کشور تحميل مي‌شود.

آخوندي با تاکيد بر اين‌که بايد شبکه ريلي به چشمه‌هاي بار متصل شوند، افزود: اين مساله برگرفته از سياست‌هاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب است که در برنامه ششم توسعه انعکاس داده شده است.

او با بيان اين‌که ترانزيت ريلي در مقابل ترانزيت حمل جاده‌اي استهلاک کم‌تري دارد، افزود: درکنار صنعت ريلي صدها صنعت شکل مي‌گيرد. از اين‌رو  کميسيون صنايع بايد به بخش توجه کند.

آخوندي با بيان اين‌که هفت‌ميليون سفر از حومه به شهرها داريم، تصريح کرد: همه اين سفرها توسط جاده انجام مي شود و مسائلي هم‌چون ناامني و آلودگي ايجاد مي کنند. چراکه روزانه 550 هزار خودرو وارد تهران و از آن خارج مي‌شوند و همين مسئله باعث شده  بزرگراه‌هاي ساخته شده در اطراف تهران به سرعت اشباع شوند.

او با اشاره به اين‌که بايد حمل‌و‌نقل در بخش‌هاي جاده‌اي و ريلي توزيع شوند، گفت: در حال حاضر 90‌درصد ورودي و خروجي کالا در کشور از طريق درياست و بايد نقشه لجستيک با قابليت بارگيري و انتقال بار از طريق کاميون به خرده‌فروشي تهيه و اجرا شود.

آخوندي با بيان اين‌که در حال حاضر 12 مرکز لجستيک بار در کشور پيش‌بيني شده است گفت: قرار است اين مراکز در اختيار بخش خصوصي قرار گيرند براي نمونه براي تهران مرکزي با وسعت800 هکتار نزديک فرودگاه امام‌خميني پيش‌بيني شده است، تا 25‌هزار کاميوني که روزانه وارد تهران مي‌شود به حومه منتقل شوند.

وزير  راه و شهرسازي با اشاره به اين‌که سال 92 نزديک به 57‌درصد هزينه حق دسترسي بود که الان به 19‌درصد کاهش يافته است گفت: در چهار سال گذشته، راه‌آهن تنها بخشي بود که تورمي کم‌تر از ميانگين تورم کشور  را تجربه کرد.

 آخوندي با اشاره به اين‌که امسال اروميه به شبکه ريلي کشور متصل مي‌شود، گفت: به دليل عدم اختصاص يارانه به حمل ريلي مسافر، سرعت توسعه در اين بخش کم تر از کل شبکه است و توسعه اين بخش در گرو حمايت کميسيون صنايع و معادن است. 

او در پاسخ به سوال قاضي‌پور نمايندگان مجلس که گفت پيشنهاد شما براي تامين مالي در بخش ناوگان چيست گفت: ما چندين لايحه تاکنون در اين به مجلس ارائه کرده‌ايم.

وزير راه‌و‌شهرسازي با تاکيد بر اين‌که برقي‌کردن راه آهن مسير بندر عباس به تهران نيازمند سه‌ميليارد دلار اعتبارات است؛ گفت: اين مسئله باعث افزايش سرعت حمل و نقل تا 200 کيلومتر در ساعت مي‌شود و ظرفيت انتقال بدون ايجاد خط جديد دوبرابر افزايش مي يابد.

منبع: تين نيوز

1397/05/15
بازار سیاه منبع تأمین ارز رانندگان ترانزیت

دبير انجمن شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي ايران بابيان اينکه علي‌رغم بخش‌نامه‌هاي متعدد بانک مرکزي براي تخصيص ارز به رانندگان ترانزيت يک يورو نيز به اعضاي اين حيطه قرار نگرفته است گفت: انجمن به‌شدت پيگير اجرايي شدن اين بخش‌نامه‌ها است اما تاکنون به موفقيت خوبي در اين حيطه نداشته است.
محمدجواد عطرچيان بابيان مطلب فوق اظهار کرد: در حال حاضر رانندگان ترانزيت ايراني به 40 کشور دنيا سفرکرده و صادرات دارند؛ و متأسفانه هم‌اکنون همه صرافي‌هاي رسمي ايران در مرز کشورهاي مذکور بسته‌شده و رانندگان تمام ارز خود را از بازار سياه ايران تهيه مي‌کنند که اين مورد چالش‌هاي جدي براي رانندگان ايجاد کرده است.

وي گفت: در حال حاضر تناقض در صادرات موج مي‌زند از يک‌سو مسئولان به اهميت صادرات اشاره مي‌کند و از سوي ديگر زيرساخت‌هاي صادرات را اصلاح نمي‌کنند.

مديرکل پيشين دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل جاده‌اي سازمان راهداري بابيان اينکه در حال حاضر مشکلات تهيه ارز خارجي گريبان گير رانندگان ترانزيتي است عنوان کرد: اين اعضا براي تأمين گازوئيل و مايحتاج خود نيازمند ارز خارجي هستند.

به گفته وي اين عده از دولت درخواست ارز دولتي ندارند بلکه مي‌خواهند مسئولان صرافي‌ها مجازي را براي خريد ارز خارجي معرفي کنند چراکه تمام صرافي‌ها لب مرز تعطيل‌شده و بايد ارز خود را از بازار سياه تهيه کنند.

وي در ادامه گفت: رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي بخش مهمي از نياز کشور به صادرات و واردات را انجام مي‌دهند اين‌ها بايد براي هزينه‌هاي بين‌راهي خود مانند مصرف سوختي که در کشورهاي اروپايي يا همسايه مصرف مي‌کنند و يا ساير هزينه‌ها، پول (ارز) نقد به همراه داشته باشند؛ اما متأسفانه گام‌هاي خوبي براي اين موضوع بسيار حساس برداشته نشده است.

عطرچيان يادآور شد: اگرچه عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي يک ماه پيش خبر تصويب سازوکار و تصميمات لازم جهت تخصيص ارز موردنياز شرکت‌ها و رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي توسط بانک مرکزي را داد اما باگذشت يک ماه بانک مرکزي زير بار تأمين اين ارز نرفته است.

وي در ادامه گفت: علي‌رغم تلاش‌ها و مذاکرات متعدد مسئولان و انجمن شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي ايران مشکل تأمين ارز رانندگان حل‌وفصل نشده است.

عطرچيان با اشاره به اينکه تمام رانندگان ترانزيت به‌جز رانندگان ايراني مشکلي در خصوص تأمين ارز خود در مرزها ندارند. درنهايت عنوان کرد: اين موضوع مي‌تواند لطمات زيادي به بخش صادرات کشور وارد کنند. چراکه آمار و ارقام بيانگر اين موضوع است که در طي چندماهه اخير علي‌رغم
مشکلات متعدد اقتصادي شاهد روند رو به رشد بازار صادرات بوده‌ايم.

منبع: صما

1397/05/14
دولت گازوییل کامیون‌های ایرانی در مرز بازرگان را گران کرد

رئيس هيات‌مديره انجمن شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران از افزايش قيمت گازوييل در مرز بازرگان براي کاميون‌هاي ايراني شکايت کرد.

يونس جاويد با اعلام اين خبرکه هم‌اکنون کاميون ايراني گازوييل در مرز بازرگان را ليتري 3900 تومان مي‌زند ادامه داد: اين نرخ تا همين ده روز گذشته 3200 تومان بود که به يک‌باره و با دستور يک‌طرفه دولت افزايش يافت.

وي افزايش هزينه‌هاي کاميون‌داران در شرايط فعلي را غيرمنصافه خواند و گفت: اين تصميم براي ترانزيت کشور مشکل ايجاد مي‌کند.

او ادامه داد: از هفته پيش متوجه شديم دولت بدون مشورت و در اقدامي يک‌طرفه و بدون اين‌که آثار اين تصميم را در حمل‌ونقل و قيمت تمام‌شده کالاي صادراتي ايران در نظر بگيرد يک‌شبه تصميم به افزايش قيمت گازوييل براي کاميون‌دار ايراني کرده است.

به گفته جاويد درحالي‌که بايد رويکرد دولت حمايت از کالاي صادراتي ايراني و کاميون‌دار باشد و براي حمايت از ترانزيت تصميمات مناسب‌تري بگيرد اکنون با تصميم جديد به افزايش قيمت حمل در ايران دامن زده است.

منبع : تين نيوز

1397/05/14
ماجرای صف طولانی کامیون‌ها در بازرگان چیست؟

به دنبال انتشار اخباري درباره تشکيل صفي طولاني از کاميون ها در مرز بازرگان و امکان پذير نبودن تردد براي بسياري از آنها، معاون دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان راهداري توضيحاتي را در اين زمينه ارائه کرد.

سيد حسن حسيني اظهار کرد: رصد آخرين وضعيت تردد در مرز بازرگان نشان مي دهد که تا عصر ديروز(شنبه) تمامي کاميون هاي ايراني و خودروهايي که از سمت ايران قصد عزيمت به ترکيه را داشته بدون هيچ مشکلي عبور کرده اند و هيچ صف يا محدوديتي براي عبور و مرورهاي وجود ندارد.

وي با بيان اينکه اگر صفي تشکيل شده باشد نيز مربوط به خروجي هايي است که از سمت ترکيه به ايران مي آيند، تصريح کرد: پيگيري‌هاي ما نشان داد که نه تنها کاميون‌هايي که بار مواد غذايي فاسدشدني دارند با اولويت تردد به ايران اعزام مي‌شوند که حتي ديگر کاميون‌هاي ايراني نيز بدون صف طولاني و شرايط غير عادي وارد ايران مي شوند و اوضاع در مرز براي ايراني ها کاملا عادي است.

معاون دفتر ترانزيت سازمان راهداري اضافه کرد: آنچه به اسم صف طولاني و توقف کاميون ها شکل گرفته نه ارتباطي با کاميون هاي ايراني دارد و نه با بارهايي که بناست در ايران تخليه شود، تنها مربوط به توافقاتي است که ترکيه با کشورهاي CIS مانند قزاقستان دارد.

حسيني درباره اين توافقات توضيح داد: برخي کشورها براي تردد ناوگان باري ديگران در خاک خود توافقات دو جانبه اي دارند و به شکل برابر براي کاميون هاي دو طرف پروانه تردد صادر مي شود. يعني براي مثال وقتي به 1000 کاميون ترک پروانه تردد داده مي شود، از آن سو 1000 کاميون قزاق اجازه ورود به ترکيه را خواهند داشت. صف شکل گرفته مربوط به همين کاميون هاست و مشکلي که دولت ترکيه در تامين اين مجوزها داشته است. ما جزيياتي از اين اتفاق نداريم زيرا هيچ ارتباطي به ايران پيدا نکرده و تنها اين کاميون ها به شکلي ترانزيتي از خاک ما عبور مي کنند.

به گفته وي، ميان ايران و ترکيه توافقي براي صدور پروانه تردد وجود ندارد و در اين زمينه نيز نگراني وجود ندارد.

 پس از پايان يافتن ناامني هاي سياسي در ترکيه مرز بازرگان بار ديگر به عنوان يکي از اصلي ترين محل هاي ترددترانزيتي ايران کار خود را آغاز کرده و در آمارهاي اخير نيز جز سه مرز پر ترافيک کشور بوده است.

در سال هاي قبل ميان دو طرف بر سر نرخ سوخت اختلاف نظرهايي به وجود آمده بود که با انجام مذاکرات لازم بار ديگر شرايط به شکل عادي در امد.

منبع: ايسنا

1397/05/14
بالغ بر 3 ميليون و 368 هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد
بيش از 3 ميليون و 368 هزار تن كالا از 32 مرز فعال زميني و آبي كشور در 4 ماهه ابتداي  سال جاري ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل  10درصد افزايش داشته است.
رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود:
در پي اقدامات انجام شده از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه توسعه و بهبود زيرساخت‌هاي حمل و نقل و تقويت كريدورهاي ترانزيتي از مسير جمهوري اسلامي ايران، هماهنگي با سازمانهاي ذيربط و برنامه‌ريزي و فعال نمودن مناسبات ترانزيتي و حمل و نقلي با كشورهاي منطقه، همچنين تعامل و همكاري بخش خصوصي فعال در حوزه حمل و نقل بين‌المللي در كشور، طي چهار ماهه ابتداي سال جاري از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، يك ميليون و 294 هزار تن را مواد نفتي و 2ميليون و 74 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، قطعات يدكي ، انواع پنبه، محصولات كشاورزي و مواد غذايي بوده است.
مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي افزود: در مدت زمان ياد شده، از ميان مرزهاي كشور بندر شهيد رجايي با 998 هزار تن معادل 30  درصد فعال‌ترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با  24  درصد ،باشماق با 10 درصد  و بازرگان با 9درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
نفيسي بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد كالا از مرزهاي كشور طي مدت مذكور از پرويزخان به بندر امام، بندر شهيد رجايي به مرز دوغارون و باشماق به بندر امام بوده است. 

منبع: روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي،
1397/05/14
توزيع كارت آزمون تاسيس شركت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي كالا
آزمون تاسيس شركتهاي حمل‌ونقل بين‌المللي كالا روز جمعه 19 مرداد برگزار مي‌شود. 
متقاضيان واجد شرايط  بيست و چهارمين آزمون شركت‌هاي حمل‌ونقل مي‌توانند 16 تا 18 مرداد براي دريافت كارت آزمون به تارنماي transit.rmto.ir مراجعه نمايند. 
آزمون راس ساعت  8 صبح روز جمعه برگزار مي‌شود و درب‌هاي محل برگزاري، از نيم ساعت قبل بسته خواهد شد.

منبع:روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/05/14
امضای صورتجلسه مشترک همکاری‌های حمل و نقلی بین ایران و افغانستان


صبح امروز صورتجلسه مشترک همکاري‌هاي حمل و نقل بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي افغانستان به امضاي وزراي دو کشور رسيد.

در اين جلسه که در محل وزارت راه و شهرسازي برگزار شد، عباس آخوندي و محمدحميد طهماسي وزراي راه و شهرسازي ايران و ترانسپورت افغانستان براساس اين صورتجلسه بر تسهيل ترانزيت و حمل و نقل به مقاصد يکديگر از رهگذر کاهش هزينه‌ها و همچنين ارائه تسهيلات ترانزيت و سرمايه‌گذاري مشترک بين دو کشور در بندر چابهار تاکيد کردند.

شايان ذکر است آخوندي روز گذشته با اشاره به توافقات حاصله براي تسهيل حمل‌ونقل و ترانزيت ميان دو کشور گفته بود براي گسترش ترانزيت گفت‌و‌گو هاي زيادي داشتيم و به نتايج خوبي براي کاهش هزينه‌ها رسيديم.

وي ادامه داد:  در حال حاضر هزينه‌هايي بابت تردد ميان دو کشور اخذ مي‌شود که برخي از اين هزينه ها رسمي و برخي غير رسمي است. قرار بر آن شد که کليه هزينه‌هاي غير رسمي شناسايي و کاهش يافته يا حذف شوند. هيچ دليلي براي آنکه کسي هزينه غيررسمي دريافت کند، وجود ندارد.

اين عضو کابينه تدبير و اميد افزود: در مورد هزينه‌هاي رسمي بايد گفت، در جمهوري اسلامي ايران ارقام بر اساس اقدام متقابل دريافت مي‌شود. اگر دوستان ما در افغانستان تمايل به کاهش هزينه‌هاي رسمي داشته باشند، ما نيز به صورت متقابل اين هزينه‌ها را کاهش خواهيم داد. قرار بر آن شد که کميسيون مشترکي براي شناسايي اين هزينه‌ها تشکيل شده و در جهت کاهش اين هزينه ها گام برداريم.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/14
توافق برای تسهیل ترانزیت میان ایران و افغانستان

  وزير راه و شهرسازي در حاشيه ديدار با وزير حمل و نقل و هوانوردي ملکي افغانستان، از توافق ميان دو کشور براي توسعه ترانزيت ريلي و جاده‌اي خبر داد و گفت: ظرفيت زيادي براي حمل‌ونقل و ترانزيت ميان دو کشور وجود دارد.

عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي در نشست خبري مشترک با محمد حميد طهماسي، وزير حمل و نقل و هوانوردي ملکي جمهوري اسلامي افغانستان، با اشاره به مذاکرات دو طرف گفت: خوشوقتم که ميزبان جناب آقاي طهماسي، وزير محترم حمل و نقل و هوانوردي جمهوري اسلامي افغانستان در تهران هستيم. جلسه بسيار خوب و موثري داشتيم و يکبار تمام مسائل حمل‌ونقلي و ترانزيتي را با هم مرور کرديم.

وي به حجم بالاي ترانزيت کالا بين دو کشور اشاره کرد و افزود: سالانه در حدود 180 هزار کاميون از ايران به سمت افغانستان  و بالعکس عبور مي‌کند و همين نشان مي‌دهد مبادلات بسيار گسترده‌اي ميان دو کشور وجود دارد.

آخوندي با اشاره به توافقات حاصله براي تسهيل حمل‌ونقل و ترانزيت ميان دو کشور گفت: براي گسترش ترانزيت گفت‌و‌گو هاي زيادي داشتيم و به نتايج خوبي براي کاهش هزينه‌ها رسيديم.

وي ادامه داد:  در حال حاضر هزينه‌هايي بابت تردد ميان دو کشور اخذ مي‌شود که برخي از اين هزينه ها رسمي و برخي غير رسمي است. قرار بر آن شد که کليه هزينه‌هاي غير رسمي شناسايي و کاهش يافته يا حذف شوند. هيچ دليلي براي آنکه کسي هزينه غيررسمي دريافت کند، وجود ندارد.

اين عضو کابينه تدبير و اميد افزود: در مورد هزينه‌هاي رسمي بايد گفت، در جمهوري اسلامي ايران ارقام بر اساس اقدام متقابل دريافت مي‌شود. اگر دوستان ما در افغانستان تمايل به کاهش هزينه‌هاي رسمي داشته باشند، ما نيز به صورت متقابل اين هزينه‌ها را کاهش خواهيم داد. قرار بر آن شد که کميسيون مشترکي براي شناسايي اين هزينه‌ها تشکيل شده و در جهت کاهش اين هزينه ها گام برداريم.

راه آهن خواف-هرات در آستانه بهره‌برداري

وزير راه و شهرسازي با اشاره به موافقتنامه ترانزيتي سه جانبه چابهار براي گسترش روابط ترانزيتي ميان ايران، هند و افغانستان گفت: موافقت نامه چابهار خيلي خوب عمل کرده و اکنون بين سه کشور کريدور جديدي را ايجاد کرده است. به عنوان مثال محموله‌هاي گندمي که براي افغانستان از هند آمده در بندر چابهار تخليه و منتقل شد. در همين چند روز گذشته محموله‌ حبوبات از طريق بندر چابهار از هند به افغانستان منتقل شد.

وي ادامه داد: ترانزيت بين هند-ايران و افغانستان کاملا فعال است. ما آمادگي داريم به بخش خصوصي و دولتي افغانستان امکانات لجستيکي را چه در بندر چابهار، چه درياي خزر و چه ساير بنادر دريايي و خشک اختصاص دهيم.

آخوندي با اشاره به حوزه حمل و نقل ريلي نيز گفت: در حوزه ريلي خوشبختانه 3 فاز از راه‌آهن خواف به سمت هرات در جمهوري اسلامي افغانستان اجرايي شده است. اين راه‌آهن اکنون به جنو رسيده است و مي‌تواند به زودي افتتاح شود. منتظر تصميم دولت افغانستان براي احداث فاز ? ميان جنو تا هرات هستيم.

وي ادامه داد: اميدوارم بر اساس تصميم قبلي رييس جمهور افغانستان مبني بر يکسان سازي استاندارد راه‌آهن در افغانستان با استاندارد بين‌المللي، نيازي به تغيير بوژي در داخل اين کشور نداشته باشيم.

اين عضو کابينه دوازدهم افزود: براي آنکه بتوانيم اين راه‌آهن را فعال کنيم، نياز داريم مرز شمتيغ را هم از سمت ايران و هم افغانستان به عنوان مرز رسمي بشناسيم. آقاي طهماسي گفتند مراحل تصويب اين مرز در افغانستان طي شده و به زودي مي‌توانيم اين مرز را به عنوان مرز رسمي جديد بين دو کشور گشايش کنيم.

اعلام آمادگي براي جاده‌سازي در افغانستان

وزير راه و شهرسازي در ادامه به مساله حمل و نقل جاده‌اي نيز اشاره کرد و گفت: غير از بحث راه‌آهن، علاقه‌مند هستيم تا حمل و نقل جاده‌اي به سمت فراه را نيز گسترش دهيم.

وي ادامه داد: محورهاي خوبي در افغانستان قابل تعريف است، که مي‌توان از آزادراه کابل-دوغارون-مشهد، فراه-مرز ايران و پل دوم ميلک نام برد. از افغانستان درخواست داريم هرچه سريع‌تر موافقت خود را با احداث پل دوم ميلک اعلام کنند تا در جهت سهولت حمل و نقل مرزي اقدام کنيم.

اين عضو کابينه دوازدهم افزود: مذاکرات بسياري خوبي انجام شد و اميدوارم هرچه بيشتر شاهد گسترش روابط ايران و افغانستان باشيم.

آخوندي در انتها گفت: دو ملت در تمام ريشه‌ها، حوزه تمدني، زبان، تعلقات و سرنوشت مشترک هستند. در اين سنوات اخير ما ميزبان بيش از ? ميليون مهاجر افغانستاني در ايران بوديم و با دوستان و برادران افغانستاني زندگي مشترک و مسالمت آميز داشتيم. اميدوارم هر روز اين وحدت و برابري رو به گسترش باشد.

گسترش صادرات افغانستان با استفاده از ظرفيت چابهار

محمد حميد طهماسي، وزير حمل و نقل و هوانوردي ملکي جمهوري اسلامي افغانستان نيز در اين نشست ضمن تشکر از وزير راه و شهرسازي ايران گفت: بر اساس دعوت جناب وزير، هيات افغانستاني امروز به تهران آمدند تا براي بهبود روابط ترانزيتي صحبت کنند.

وي افزود: امروز بر سر موضوعات بسياري توافق کرديم و اولين مساله استفاده بهينه از بندر چابهار بود.

طهماسي ادامه داد: توافق شد تا زمينه بهتر صادرات و واردات بين هر دو کشور فراهم شده و همچنين زمينه صادرات کالاهاي افغانستان از قبيل ميوه تازه، ميوه خشک و سنگ به کشورهاي ثالث با همکاري جمهوري اسلامي ايران از طريق بندر چابهار فراهم شود.

اين عضو دولت افغانستان گفت: موضوع دومي که درباره آن به تفاهم رسيديم درباره هزينه‌هاي حمل‌ونقل و ترانزيت بود. قرار بر آن شد که هزينه‌هاي غير رسمي شناسايي و حذف شود. در قسمت هزينه‌هاي رسمي نيز براي کاهش هزينه‌ها اتفاق نظر وجود داشت.

طهماسي با اشاره به توافقات گمرکي ميان دو کشور افزود: آماده هستيم تمام مقررات گمرکي را يکسان کنيم تا از قاچاق و فساد در هر دو گمرک جلوگيري شود.

وي ادامه داد: در بحث مسدود ساختن بازارچه‌ها که در مرز هر دو کشور وجود دارد، توافق صورت گرفت. سياست دولت جمهوري اسلامي افغانستان مسدود شدن اين بازارچه‌ها و ايجاد مرزهاي جديد و گمرکات رسمي است.

وزير حمل و نقل و هوانوردي ملکي جمهوري اسلامي افغانستان به موضوع گشايش مرز شمتيغ نيز اشاره کرد . افزود: در بحث ايجاد بندر خشک رسمي در شمتيغ، موضوع به شوراي امنيت ملي افغانستان احاله شده است. انشاالله آماده هستيم که اين مرز هرچه زودتر باز شود.

طهماسي در انتها گفت: يکبار ديگر از کشور دوست و همسايه و خصوصا جناب آقاي دکتر آخوندي تشکر و قدرداني مي‌کنم. حسن نيت در حوزه توسعه ترانزيت بين هر دو کشور وجود دارد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/14
تردد کامیون ها در مرز بازرگان عادی است
مدير کل گمرک بازرگان گفت : تردد کاميون ها در مرز بازرگان عادي و روان است و مشکلي در مرز دو طرف وجود ندارد .

علي معصومي با بيان اين مطلب افزود : به طور متوسط روزانه تشريفات گمرکي 800 کاميون ورودي و خروجي در گمرک بازرگان انجام مي شود که شامل کالاهاي وارداتي ، صادراتي و ترانزيتي است  .

وي افزود : در حال حاضر گمرک بازرگان مجهز به دو دستگاه ايکس ري کاميوني است که يک دستگاه توليد داخل است و در هفته هاي گذشته به بهره برداري رسيده است .  با افزايش امکانات کنترلي ، گمرک بازرگان اين ظرفيت را دارد که روزانه تشريفات 800 کاميون ورودي را انجام دهد که البته طرف ترکيه اي اعلام کرده در حال حاضر صرفا امکانات و تجهيزات کنترلي 400 کاميون ورودي از سمت ترکيه به ايران را با توجه به شيفت هاي کاري و تجهيزات کنترلي موجود دارد و اين موضوع در مواقعي موجب معطلي کاميون هاي ورودي در سمت گمرک ترکيه مي شود که اميدواريم معطلي هاي موردي در گمرک ترکيه نيز با افزايش شيفت هاي کاري برطرف شود .

معصومي ادامه داد : فعاليت گمرک بازرگان در حال حاضر به صورت شبانه روزي انجام مي شود و کارکنان گمرک 24ساعته به مسافران و در بخش تجاري خدمات رساني مي کنند .

منبع: گمرک نيوز
1397/05/14
تخصيص ارز مورد نياز شركت‌ها و رانندگان بخش حمل‌ونقل بين‌المللي
پايان يافتن عمليات آزمايشي سامانه مكانيزه تخصيص ارز دولتي از طريق بانك‌هاي عامل، از نيمه دوم مردادماه سال‌جاري تخصيص ارز مورد نياز شركت‌ها و رانندگان بخش ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي آغاز مي‌شود.
 رضا نفيسي مديركل دفتر حمل‌ونقل بين‌‌المللي و ترانزيت اين سازمان در پنجمين نشست رسيدگي به مشكلات تأمين ارز مورد نياز رانندگان ترانزيت با بيان اين خبر اظهار داشت:
از ميان پنج بانك عامل تعيين شده از سوي بانك مركزي بانك تجارت موفق به راه‌‌اندازي سامانه مكانيزه تخصيص ارز مورد نياز به رانندگان شد و پس از انجام آخرين مراحل تست آزمايشي از نيمه دوم مرداد ماه، در فاز اول در شعب منتخب استان‌هاي تهران، آذربايجان‌غربي، آذربايجان‌شرقي و خراسان‌رضوي، از طريق پيش‌فروش ارز به متقاضيان، نسبت به تأمين ارز مورد نياز از بانك مركزي اقدام و در حداقل زمان ممكن ارز به رانندگان و شركت‌هاي حمل و نقل توزيع گردد.
وي خاطرنشان كرد: رانندگان مي‌توانند بعد از انجام سفر هم با ارايه مدارك و اسناد CMR ارز مورد نياز را دريافت كنند.
نفيسي كه با بيان اين كه فرايند تسهيل در انجام كار در حداقل زمان ممكن همچنان از طريق برگزاري جلسات مستمر با نمايندگان بانك هاي عامل و بانك مركزي در دست بررسي است، افزود: پس از اجراي موفق مرحله اول سامانه مذكور، شعب ساير استان‌هاي با حجم بالاي تردد از مرزها نيز به اين سيستم اضافه مي‌شوند و با همكاري و مشاركت ساير بانك‌هاي عامل در پرداخت ارز مورد نياز رانندگان عزيز تسريع مي‌گردد. 
وي اظهار اميدواري كرد با همكاري و تعامل ساير بانكهاي عامل ،جهت  تأمين ارز مورد نياز رانندگان بخش حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت، رونق بيشتري در فعاليت ناوگان ايراني ترانزيتي صورت گيرد و منافع اقتصادي حاصل از اين صنعت به چرخه اقتصادي كشور وارد شود.

منبع: روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي
1397/05/14
برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با سرپرست امورکارنه تیر و حمل ونقل بین المللی اتاق بازرگانی

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران نشست پرسش و پاسخ در خصوص کارنه تير با حضور دبير انجمن ، بهنام فرامرزيان سرپرست امورکارنه تيراتاق بازرگاني ، صنايع و معادن و کشاورزي ايران و تعدادي از همکاران ايشان، مديران و اعضاي هيئت مديره شرکتهاي حمل و نقل بين المللي در سالن اجتماعات انجمن برگزار گرديد.
حاضرين در اين نشست به طرح پرسش ها و مسائلي که در خصوص امور کارنه تير با آن مواجه هستند پرداخته و سرپرست امور کارنه تير اتاق بازرگاني پاسخگوي سوالات آنان بود.
مهم ترين  مسائلي که در اين جلسه مطرح شدعبارتند از هزينه هاي  کارنه تير مفقودي شرکتها در سال گذشته، ميزان و نحوه دريافت ضمانت که شرکتها در مقابل دريافت کارنه تير بايد پرداخت کنند،دريافت تيرپلاس، نحوه تاييد اعضاي هيئت مديره و مديرعامل شرکتهاو...   بود.

1397/05/11
کشف ۷ مورد قاچاق انسان توسط ماموران گمرک طی ۴۸ ساعت گذشته
مرک ايران از کشف 7 نفر در 4 محموله قاچاق انسان طي 48 ساعت گذشته خبر داد و اعلام کرد : تعداد کشفيات قاچاق انسان توسط ماموران گمرک به 118 مورد در سالجاري افزايش يافت .
ماموران گمرک بازرگان در اين عمليات موفق به کشف 7 نفر از داخل بار 4 محموله صادراتي  شدند.

ماموران گمرک  با هوشياري و رصد  از يک محموله تختال آهني موفق به کشف 2 نفر از شهروندان ايراني شدند که لابه لاي بار تختال آهمي مخفي شده بودند و قصد داشتند از مرز به صورت غير قانوني خارج شوند.

همچنين ماموران گمرک بازرگان از لابه لاي تريلي هاي صادراتي يک نفر از اتباع کشورهاي همسايه را کشف کردند.

ماموران گمرک از ديگر محموله خروجي از ايران از داخل يک دستگاه تريلي 3 نفر از اتباع خارجي را شناسايي کردند.
همچنين از عمليات چهارم، از لابه لاي تريلي ها يک فرد ايراني را شناسايي کردند که با انجام اين 4 عمليات شناسايي اکنون تعداد کشفيات قاچاق انسان به 118 مورد رسيده است.

لازم به ذکر است که گمرک بازرگان يکي از فعالترين و‌پر ترددترين گمرکات مرزي و هم مرز با کشور ترکيه است که با استقرار دستگاه هاي ايکس ري‌ و الکترونيک شدن فرايندهاي گمرکي موفقيت هاي بسياري را در زمينه کشف کالاهاي قاچاق و قاچاق انسان داشته است.

بنابراين گزارش با الکترونيکي شدن گمرک و تجهيز گمرکات کشور به دستگاه‌هاي پيشرفته ايکس‌ري  ، اين سازمان در سال 96 موفق به کشف بيش از 550 مورد قاچاق انسان شد.

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/11
حدود ۵۰۰هزار راننده در بخش حمل بار کشور فعالیت می‌کنند

  معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي گفت: نزديک به 500 هزار نفر راننده در بخش حمل بار فعاليت دارند که سالانه حدود 960 ميليون تن بار را در کشور جابجا مي کنند.

داريوش اماني در آيين توديع و معارفه مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي افزود: با توجه به اين آمار، متوسط حمل بار توسط هر راننده در طول سال حدود 2 هزار تن است که ظرفيت اين بخش را نشان مي دهد.

وي با اشاره به اينکه حمل بار بدون بارنامه يکي از مهمترين چالش هاي اين بخش به شمار مي رود، بيان کرد: سالانه نزديک به 580 ميليون تن بار در سطح کشور بدون بارنامه و تنها 380 هزار تن بار با بارنامه جابجا مي شود.
اماني، نقش بخش خصوصي را در حوزه حمل و نقل بار کشور بسيار زياد ارزيابي کرد و گفت: 90 درصد فعاليت هاي اين حوزه با سرمايه بخش خصوصي انجام مي شود.

وي با يادآوري تحريم هاي ظالمانه عليه کشورمان افزود: با توجه به اين تحريم ها به ويژه در حوزه هاي حمل و نقل هوايي و ريلي، حمل زميني اهميت بسياري مي يابد و پايانه هاي مرزي به ويژه بازرگان در اين خصوص نقش بسزايي دارند.

معاون استاندار آذربايجان غربي نيز در اين مراسم اين استان را مهمترين منطقه کشور در حوزه حمل و نقل بار دانست و گفت: بايد از ظرفيت مرزي آذربايجان غربي در راستاي توسعه حمل و نقل بين المللي به ويژه در شرايط خاص کنوني بيشترين بهره برده شود.

تقي کهوريان با اشاره به اينکه در پنج سال گذشته اقدامات زيربنايي بسيار خوبي در حوزه حمل و نقل آذربايجان غربي انجام شده است، اضافه کرد: ثمره اين اقدامات مي تواند در کاهش مشکلات حوزه حمل و نقل به ويژه در زمينه کاهش نقاط حادثه خيز موثر باشد.

وي اضافه کرد: بهسازي راه ها و احداث راه هاي جديد از جمله مواردي است که آذربايجان غربي بيش از پيش به آن نياز دارد و اميدواريم با اهتمام ويژه نهادهاي مربوطه اين روند با سرعت بيشتري ادامه يابد.

در اين آيين ارسلان شکري به عنوان مديرکل جديد راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي معرفي شد.

پيش از اين عبدالحسين علي اکبري، مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي و ارسلان شکري، معاون راهداري اين اداره کل بود.

منبع: ايرنا

1397/05/10
ارز تخصیصی به رانندگان ترانزیت درگیر بروکراسی شد

 دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي بين‌المللي ايران به تشريح آخرين وضعيت تخصيص ارز بين‌راهي به رانندگان بين‌المللي پرداخت.

محمدجواد عطرچيان در گفت‌وگو با خبرنگار تين‌نيوز خبر داد که روز گذشته در محل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي جلسه مشترک ارزي با نمايندگان بانک‌هاي عامل، نمايندگان سازمان راهداري و شرکت‌هاي حمل‌ونقلي برگزار شد و گفت: متأسفانه تاکنون هيچ نتيجه‌اي به دست نيامده است و تخصيص ارز بين‌راهي به رانندگان درگير بروکراسي شده است.

عطرچيان گفت: تا اين زمان يعني 10 مرداد ماه حتي يک ريال ارز به رانندگان بين‌المللي تخصيص پيدا نکرده و فعالان خطوط بين‌المللي مجبور هستند ارز موردنظر براي هزينه در اروپا را  از بازار آزاد و با قيمت‌هاي گران تهيه کنند.

وي در پاسخ به اين سؤال که دليل اين کم‌کاري کدام ارگان و دستگاه است، گفت: اينکه مقصر کدام گروه است را بايد وزارت راه و شهرسازي، بانک مرکزي، بانک‌هاي عامل يا سازمان راهداري پاسخ دهد اما حرف ما اين است که بخشنامه بانک مرکزي تا اين زمان عملي نشده است و متأسفانه بانک‌هاي عاملي هم که در تهران براي تخصيص ارز معرفي شدند فعلاً کاري براي رانندگان نکرده‌اند.

عطرچيان اين را هم گفت که عملاً با بخشنامه بانک مرکزي مخالفتي نشده است و هيچ‌کس تا الان نگفته ارز  دولتي به رانندگان ترانزيت داده نمي‌شود اما بخشنامه بانک مرکزي درگير بروکراسي شده است و روي زمين مانده است.

منبع: تين نيوز
1397/05/10
مجلس به دنبال رفع موانع ‌توسعه ترانزیت و ظرفیت‌های ترانشیبی کشور

نماينده مردم بندرعباس در مجلس گفت: به دنبال دلايل عدم استقبال و همچنين اعمال مشوق‌ها براي افزايش ترانزيت و ترانشيپ هستيم.

 ‌حسين هاشمي تختي پيرامون موارد پيگيري شده اخير در مجلس به مبحث جلوگيري از انحراف کمک اعتباري مختص شهرداري‌ها و دهياري‌ها در برنامه ششم توسعه و بررسي راه‌هاي عدم استقبال از ظرفيت‌هاي ترانزيتي و ترانشيپي کشور به‌ويژه هرمزگان سخناني را مطرح کرد.

وي پيرامون پيگيري‌هاي مجلس براي جلوگيري از اعتبار کمکي شهرداري‌ها و دهياري‌ها گفت: اعتباري در سال‌هاي قبل در اختيار سازمان همياري شهرداري‌ها قرار مي‌گرفت و در بين شهرداري‌هاي و دهياري‌ها توزيع مي‌شد اين در حالي است که اين اعتبار امسال در باب مرجع توزيع‌کننده نگراني‌هاي را به وجود آورده بود که در اين راستا مجلس به‌طور جد پيگير بازگشت اين اعتبار در يد وزارت کشور است که مي‌تواند همانند سال‌هاي گذشته در بين شهرداري‌ها و دهياري توزيع شود.

نماينده مردم شهرستان‌هاي بندرعباس، بندرخمير، قشم، حاجي‌آباد و ابوموسي در مجلس ‌بر تقويت هر چه بيشتر شهرداري‌ها و دهياري‌ها تأکيد کرد و افزود: در استان نيز برخي از شهرداري‌ها با ضعف شديد درآمدي و ساختاري روبرو هستند که تاکنون نشست‌هايي در اين راستا با مقامات ارشد استان و شهرداران تشکيل داد و به دنبال ايجاد درآمدهاي پايدار براي آن‌ها هستيم.

وي به مباحث بندري به‌ويژه‌ترانزيت و ترانشيپ اشاره و افزود: همچنين در مجلس در حال بررسي و رفع موانع موجود بر سر راه توسعه ترانزيت و ظرفيت‌هاي ترانشيبي کشور به‌ويژه هرمزگان هستيم.

هاشمي تختي با اشاره به اينکه کشوري همانند امارات سهمي چندين برابري از بازار ترانشيپ منطقه نسبت به ايران دارد، افزود: اين در حالي است که بنادر جنوبي ايران و سواحل فرادست در فلات ايران موقعيتي ويژه‌تر و به‌صرفه‌تر براي ترانزيت و ترانشيپ دارند.

اين نماينده مجلس اضافه کرد: به همين دليل است که به دنبال بررسي و احصا نواقص و گره‌هاي احتمالي موجود بر سر راه توسعه ترانزيت و ترانشيپ هستيم.

هاشمي تختي با بيان اينکه بنادر استان قابليت‌هاي ويژه‌اي دارند، افزود: با توسعه بنادر شرقي، غربي و مرکزي استان مي‌توانيم کمک فراواني به تغيير و بهبود وجوه اقتصاد خانوارها و حتي اقتصاد ملي داشته باشيم.

منبع: ايسنا

1397/05/10
بانک‌ها از پرداخت ارز به رانندگان ترانزیت خودداری می‌کنند

در پي مشکلات ايجادشده در تأمين ارز، دولت قول داده بود تا به راننده‌هاي ترانزيتي که به کشورهاي خارجي تردد دارند ارز دولتي به‌عنوان تنخواه پرداخت شود.

 در اين مورد مهدي نفيسي، مديرکل دفتر ترانزيت سازمان راهداري گفت: دولت قرار بود براي تأمين هزينه‌هاي جاري رانندگان ترانزيت که به کشورهاي خارجي تردد دارند، ارز دولتي اختصاص دهد که اين کار تاکنون انجام‌نشده است.

نفيسي درباره مشکلات تأمين ارز از سوي رانندگان حمل‌ونقل بين‌المللي کالا گفت: رانندگان مشمول ارز مسافرتي نبودند بلکه به‌اين‌علت که به کشورهاي خارجي تردد دارند، قرار بود براي تأمين هزينه‌هاي جاري‌شان ارز دولتي به آنها اختصاص يابد؛ بنابراين هرگونه تغيير و تحولي در نحوه تخصيص ارز مسافرتي، شامل رانندگان کاميون‌هاي ترانزيت و بين‌المللي نمي‌شود.

او ادامه داد: از اواخر فروردين‌ماه که مشکلات ارزي آغاز شد، سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با مسئولان بانک مرکزي جلساتي، برگزار و مشکلات راننده‌ها را مطرح کرد. در اين نشست‌ها، نمايندگان تشکل‌هاي بخش‌خصوصي رانندگان بين‌المللي نيز حضور داشتند و مشکلات خود را به‌طور کامل تشريح کردند.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اظهارکرد: رانندگان ترانزيت در سفرهاي بين‌المللي خود علاوه‌بر نياز ارزي براي تأمين هزينه‌هاي سفر، مشکلات گسترده‌اي نيز درزمينه? تأمين ارز براي پرداخت عوارض عبور از کشورهاي مختلف و عوارض آزادراهي داشته و دارند، به همين دليل راهکاري پيشنهاد کرديم تا CMRI (کد ره‌گيري) صادره از سازمان راهداري بتواند هم‌زمان به بانک عامل نيز براي ارائه ارز موردنياز رانندگان ترانزيت ارائه شود.

نفيسي افزود: براي تکميل اين سامانه، تعداد کشورها و ميزان هزينه‌هايي که هر کشور به رانندگان ترانزيت تحميل مي‌کند را فهرست کرديم و جدول مذکور را به بانک مرکزي ارائه داديم؛ بانک مرکزي نيز پيرو اين جدول، پنج بانک عامل را به تشکل‌هاي صنفي رانندگان ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي کالا معرفي کرد. وقتي رانندگان به بانک‌هاي عامل مراجعه کردند، به آنها اعلام شد اين دستورالعمل اجرايي نمي‌شود. به همين دليل قرار است امروز جلسه‌اي با بانک مرکزي درخصوص اجرايي شدن سامانه برگزار کنيم که اميدواريم اين جلسه به نتيجه برسد.

او اظهارکرد: بانک‌هاي عامل مدعي هستند بايد براي اجرايي شدن اين دستورالعمل، سامانه‌اي طراحي شود تا ديتاهاي سازمان راهداري به سرورهاي بانک‌هاي عامل متصل شود، ولي متأسفانه تاکنون مشکل ارزي رانندگان ترانزيت حل‌نشده است.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تصريح کرد: اگر مشکلات ارزي رانندگان بين‌المللي حل نشود، عملاً ترانزيت ما از بين خواهد رفت و ناوگان خارجي گوي رقابت را از رانندگان ايراني خواهد ربود که نمونه شاخص آن، افزايش تردد کاميون‌هاي ترکيه‌اي در کشورهاي منطقه‌ است.

نفيسي با اشاره به توانمندي‌هاي سامانه‌اي که از سوي سازمان راهداري براي ارائه به بانک‌هاي عامل طراحي‌شده، گفت: براساس اين سامانه، اگر راننده‌اي بدون دريافت ارز از کشور خارج شود، مي‌تواند در هنگام برگشت ارز تخصيصي را دريافت کند. همچنين اگر راننده‌اي ارز را تحويل گرفت ولي از کشور خارج نشد، پس از مدت‌زماني مشخصي اين ارز به بانک عامل برگردانده مي‌شود؛ ضمن اينکه اگر راننده‌اي که ارز را دريافت کرده و آن را در داخل خرج کند، سيستم خودبه‌خود کارت سوخت راننده کاميون ترانزيت را باطل کرده و اجازه حمل بار بين‌الملل به او داده نخواهد شد.

او در پاسخ به پرسشي درباره احتمال ايجاد رانت براي رانندگاني که در شعب داخلي بانک‌هاي عامل ارز دريافت مي‌کنند، افزود: براساس توافقي که با بانک‌هاي عامل داشته‌ايم، رانندگان مي‌توانند علاوه‌بر شعب مرزي بانک‌ها، در شعب استان‌ها نيز ارز موردنظر را دريافت کنند، اما اگر در مرتبه اول ارز دريافتي را بدون خروج از کشور خرج کنند يا آن را به بانک برنگردانند، به‌صورت خودکار کارت هوشمند راننده مذکور باطل خواهد شد.

نفيسي تصريح کرد: عليرغم تمام امکاناتي که اين سامانه دارد، بانک‌هاي عامل همچنان از پرداخت ارز به رانندگان ترانزيت خودداري مي‌کنند.

رانندگان ترانزيتي به‌دليل تردد هميشگي در کشورهاي مختلف نياز بسياري به ارز دارند و بدون تخصيص ارز قادر به تردد در کشورهاي ديگر نيستند. در بسياري از کشورهاي همسايه از رانندگان ايراني فقط دلار و يورو مي‌پذيرند و حتي ارز رايج همان کشور را از رانندگان ايراني نمي‌پذيرند.

منبع:خبرگزاري مهر

1397/05/10
ترانزیت اولین کشتی حامل محموله حبوبات از هندوستان به افغانستان از طریق چابهار

  معاون بندري اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان گفت: اولين محموله حبوبات ترانزيتي از مبدا بندر «کاندلاي هند» به مقصد افغانستان امروز توسط کشتي کانتينري وارد بندر چابهار شد.

 حسين شهدادي؛ معاون بندري و اقتصادي  اداره کل استان سيستان و بلوچستان بيان کرد: پس از ترانزيت موفقيت‌آميز محموله گندم اهدايي کشور هندوستان به افغانستان در نيمه دوم سالd گذشته و در ابتداي سال جاري اولين محموله حبوبات ترانزيتي از مبدا بندر کاندلاي هند به مقصد افغانستان امروز توسط کشتي کانتينري نگار وارد بندر چابهار شد .

وي اضافه کرد: با سرمايه‌گذاري سازمان بنادر و دريانوردي در ايجاد زيرساخت‌هاي بندري و تأمين تجهيزات استراتژيک تخليه و بارگيري، بستر مناسب ترانزيت از طريق بندر چابهار به مقصد افغانستان ايجاد شده است که با جابه‌جايي موفقيت آميز محموله‌هاي گندم ترانزيتي توجه تجار افغان به ترانزيت از مسير چابهار معطوف شده است .

معاون بندري اداره‌کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان گفت: همه تلاش اين اداره کل، تسهيل ترانزيت در راستاي رقابت‌پذيري خدمات بندري و کاهش هزينه تمام شده کالاي ترانزيتي از طريق بندر چابهار است که براي تحقق اين موضوع تشريک مساعي همه دستگاه‌هاي مرتبط با موضوع ترانزيت ضروري ‌است .

وي اضافه کرد: با برنامه‌ريزي صورت گرفته، تلاش ‌مي‌کنيم با کسب رضايت تجار افغاني، از همه ظرفيت‌هاي ترانزيتي براي ترانزيت کالا به افغانستان استفاده کنيم .

منبع:اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان

1397/05/10
بندرعباس فعال‌ترین مرز کشور در ترانزیت ورود کالا طی سه‌ماهه اول سال ۹۷

  مديرکل راهداري وحمل ونقل جاده‌اي استان هرمزگان گفت: بندرعباس فعال‌ترين مرز کشور در ترانزيت ورود کالا طي سه‌ماهه اول سال 97 بوده است.

داريوش باقرجوان گفت: در سه‌ماهه اول سال 1397 استان هرمزگان با حمل با 879.933 تن کالا، فعال‌ترين مرز کشور در زمينه ترانزيت ورود کالا بوده است و از بين 32 مرز فعال کشور شامل 22 مرز زميني و 10 مرز آبي استان هرمزگان با 36 درصد ترانزيت کل کشور، فعال‌ترين استان در زمينه ترانزيت ورودي کالا بوده است.

پس از بندرعباس مرزهاي پرويزخان (کردستان)، بازرگان (آذربايجان غربي)، باشماق (کردستان) و سرخس (خراسان رضوي) به عنوان فعالترين مرزهاي کشور در امر ورود کالاهاي ترانزيت بشمار مي‌رود که عمده‌ترين کالاهاي ترانزيت شده طي اين مدت کالاهايي نظير مواد سوختي، کالاهاي ساختماني، وسايل نقليه باري و قطعات خودرو مستعمل و مسافري و مواد غذائي، انواع پنبه بوده است.

مديرکل راهداري وحمل ونقل جاده‌اي استان هرمزگان ضمن اشاره به سهم عمده حمل ونقل جاده‌اي کشور در جابجائي کالا در سال گذشته گفت: بندر عباس به دليل دارا بودن امکانات مناسب تخليه و بار گيري وبندر مهم شهيد رجائي بيشترين سهم ترانزيت کشور را به خود اختصاص داده است لذا توجه همزمان به توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي در مبادي ورودي وخروجي کالا در شمال – جنوب و شرق– غرب کشور که تکميل کننده کريدورهاي حمل ونقل بين المللي هستند؛ جايگاه ايران را در اين صنعت بارزتر خواهد کرد.

باقرجوان در ادامه افزود: آمار ترانزيت کالا از کشور و ميزان کالاهاي عبوري نشان دهنده نقش و اهميت کريدور بين المللي شمال وجنوب در ترانزيت کشور است که با توسعه زيرساخت‌هاي لازم در مسير اين کريدور اين نقش به مراتب افزايش خواهد يافت.

منبع: روابط عمومي اداره کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان هرمزگان

1397/05/09
از ابتدای سالجاری تا کنون؛ کشف 111 مورد قاچاق انسان توسط دستگاه ایکس ری در گمرکات کشور
گمرک ايران از ابتداي سالجاري با استفاده از دستگاه ايکس ري، موفق به کشف تعداد 111 فقره قاچاق انسان در مبادي خروجي و ورودي کشور شده است.

  در پي انتشار  اخبار منتشره پيرامون بازداشت شهرام جزايري حين خروج غير قانوني از مرز هاي کشور طي روز هاي اخير توسط ماموران گمرک جمهوري اسلامي ايران ، گمرک ايران با صدور اطلاعيه اي تاکيد کرد: اين امر حاصل يک کار جمعي و هوشمندانه بوده و با کمک و همياري همه عوامل و همکاران اين سازمان محقق شده است.

اين گزارش با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در نوروز 1396 و ابراز رضايت ايشان از اقدامات انجام شده توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با قاچاق و لزوم تجهيز اين سازمان به دستگاه ههاي پيشرفته براي مبارزه بهتر با اين پديده، يادآور مي شود: به تاسي از فرمايشات رهبري و سياست هاي وزارت امور اقتصادي و دارايي، مجموعه گمرک جمهوري اسلامي ايران ضمن افزايش تلاش براي ايفاي مطلوب تر وظايف محوله، يکي از اولويت هاي خود را تجهيز گمرکات کشور به دستگاههاي ايکس ري قرار داد.

بنابراين گزارش، از ابتداي سال جاري تاکنون ماموران گمرک موفق به کشف 111 مورد قاچاق انسان با رصد اطلاعات و به کمک دستگاههاي کنترلي پيشرفته ايکس ري شدند؛ اين رقم در 12 ماهه سال 1396، بالغ بر 550 مورد بوده است.

اين گزارش يکي از مهم ترين کارکردهاي دستگاه‌هاي ايکس‌ري را کمک به کشفيات بيشتر قاچاق انسان در مبادي مرزي کشور معرفي کرده و مي افزايد: طي هفته جاري، فردي با مدارک شناسايي به نام حبيب‌الله احمدي و تبعه افغانستان توسط دستگاه ايکس‌ري و با هوشياري ماموران گمرکي، در داخل يک دستگاه تريلي خروجي حامل بار ترانزيتي عدس و ماش به مقصد ترکمنستان از مبدا گمرک لطف آباد شناسايي و دستگير شد که پس از تحقيقات تکميلي از اين فرد، وي با نام و مشخصات اصلي، شهرام جزايري توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران به مقامات انتظامي استان تحويل داده‌ شد.

اين گزارش با بيان اينکه بيش از 90 درصد از کشفيات قاچاق انسان در گمرک بازرگان صورت گرفته است، مي افزايد: در چهار ماهه نخست امسال، بيشتر افراد شناسايي شده در گمرکات کشور از اتباع کشورهاي خارجي و غالبا از اتباع همسايگان شرق ايران بوده اند.
اين گزارش تصريح دارد، با الکترونيکي شدن گمرک جمهوري اسلامي ايران و تجهيز اين سازمان به دستگاه هاي کنترلي پيشرفته ايکس ري، کشفيات قاچاق انسان رشد قابل توجهي داشته و ريسک خروج غير قانوني از مرزهاي کشور افزايش يافته است.

گزارش مذکور با اعلام اينکه تعداد ايکس ري هاي کاميوني گمرک جمهوري اسلامي ايران نسبت به سال  92 بيش از سه برابر شده است، تعداد دستگاه هاي ايکس ري کاميوني فعال در حال حاضر در گمرکات را 16 مورد عنوان کرده و يادآور مي شود: اولين ايکس ري کاميوني توليد داخل در تفاهم ميان وزارت امور اقتصادي و دارايي و وزارت دفاع توسط متخصصان داخلي ساخته و هفته گذشته در گمرک بازرگان افتتاح شد.

همچنين، گفتني است، در سالجاري، سه دستگاه ايکس ري کاميوني پيشرفته نيز در گمرکات سرخس ، دوغارون و بازرگان مورد بهره برداري قرار گرفته اند.
اين گزارش يادآور مي شود: گمرکات مهم و حساس کشور تا پايان سالجاري به ايکس ري هاي کاميوني مجهز شده و پيش بيني مي شود تا پايان سال 90 درصد واردات و ترانزيت، با دستگاه هاي کنترلي ايکس ري انجام شود.

شايان ذکر است، گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب نمايد .

منبع:  شبکه اخبار اقتصادي و دارايي (شادا)
1397/05/09
افزایش صادرات از گمرک مرزی دوغارون به افغانستان

مديرکل گمرک مرزي دوغارون گفت: از ابتداي امسال 796 هزارتن انواع کالا از گمرک دوغارون اين شهرستان به سمت کشور افغانستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 48 درصد افزايش داشته است.

محمد کوه‌گرد ارزش کالاهاي صادراتي را يک ميليارد دلار اعلام و اظهار کرد: روزانه حدود 400 دستگاه کاميون از طريق گمرک مرزي دوغارون  بارگيري، صادرات و ترانزيت انواع کالا شامل مصالح ساختماني، فرآورده‌هاي سوختي، مواد غذايي و تره‌بار به کشور افغانستان را انجام مي‌دهند.

وي در ادامه افزود: همچنين در مدت چهار ماه نخست سال جاري مجموع ترانزيت خروجي انواع کالا از اين گمرک مرزي 317 هزارتن بود که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل تقريبا يکسان بوده است.

کوه‌گرد بيان کرد: عمده کالاهاي ترانزيتي از اين گمرک شامل پارچه، لوازم يدکي و پوشاک به ارزش يک ميليارد دلار است.

مديرکل گمرک مرزي دوغارون با اشاره به انواع کشفيات در اين مدت گفت: کشف انواع کالا به ارزش 31 ميليارد و 460 ميليون ريال و همچنين 80 هزار ليتر سوخت به ارزش يک ميليارد و 800 ميليون ريال در اين گمرک مرزي انجام شده است.

شهرستان تايباد در فاصله 18 کيلومتري مرز دوغارون و 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.

منبع: ايسنا

1397/05/07
​عزم جدی وزرای حمل‌ونقل ایران و آذربایجان در رفع موانع با همکاری‌های دوجانبه

  وزير حمل‌ونقل،‌ ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته جمهوري آذربايجان در تهران با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران ديدار کرد و در اين ديدار در خصوص رفع مشکلات و موانع حمل‌ونقلي ميان دو کشور با همکاري مشترک، تامين مالي راه‌آهن رشت-آستار، مشکلات تردد کاميون‌ها و ترانزيت جاده‌اي ميان دو کشور بحث و گفتگو شد.

 عصر ديروز رامين قلي‌زاده وزير حمل‌ونقل،‌ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته جمهوري آذربايجان در ساختمان وزارت راه و شهرسازي با عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران به منظور بررسي و تبادل‌نظر در خصوص رفع مشکلات و موانع حمل‌ونقلي ميان دو کشور با همکاري مشترک، فاينانس راه‌آهن رشت-آستار، مشکلات تردد کاميون‌ها و ترانزيت جاده‌اي بحث و گفتگو کرد.

عباس آخوندي در اين ديدار ضمن خوش‌آمدگويي به وزير حمل‌ونقل،‌ ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته جمهوري آذربايجان، به اتصال آستارا ايران به آستارا آذربايجان از طريق راه‌آهن و نيز در دستور كار بودن تكميل راه‌آهن رشت-آستارا اشاره نمود.

وي افزود: ساخت راه‌آهن قزوين-رشت رو به اتمام است و به‌زودي مراسم افتتاح اين خط ريلي برگزار مي‌شود.

وزير راه و شهرسازي با توجه به تامين مالي 500 ميليون دلاري طرف آذري در ساخت راه‌آهن رشت-آستارا  و از طرفي پيگيري رئيس‌جمهوري اسلامي ايران و ابراز حمايت الهام علي‌اف رئيس‌جمهوري آذربايجان از اين پروژه، اشاره نموده است انتظار ايران تسريع امور مربوط به فاينانس راه‌آهن رشت-آستارا ميباشد.

اين عضو کابينه دولت دوازدهم در ادامه خواستار تسريع در معرفي بانک عامل از سوي طرف آذري شد.

آخوندي همچنين پروژه ريلي پارس‌آباد مغان را به همتاي آذري معرفي کرد و گفت: اين پروژه مهمي با کارکردي شبيه به آستارا-آستارا بين دو کشور است و مي‌تواند کمک شاياني به هر دو کشور کند.

وي ضمن ابراز علاقه‌مندي خود براي کاهش مشکلات و رفع موانع ترانزيت کالا بين دو کشور به حداقل ممکن، به برگزاري سه نشست کارشناسي جهت بررسي متن پيش‌نويس موافقت‌نامه‌ کريدور خليج‌فارس-درياي سياه اشاره و از طرف آذري درخواست نمود نطرات خود را در خصوص متن موافقتنامه به منظور نهايي سازي و امضاي آن توسط وزراي ذي ربط اعلام نمايد.

آمادگي ايران براي کاهش تعرفه‌ها و هزينه‌هاي متقابل

وزير راه و شهرسازي ايران آمادگي خود براي کاهش تعرفه‌ها و هزينه‌هاي متقابل در جهت توسعه ترانزيت بين دو کشور را اعلام کرد.

اين عضو کابينه دولت دوازدهم با اشاره به ارسال دعوت‌نامه به وزارت حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته آذربايجان به‌منظور شرکت در اجلاس وزراي کريدور شمال-جنوب يادآور شد: ايران علاقه‌مند به فعال‌سازي کريدور شمال-جنوب با کمک جمهوري آذربايجان است و به‌منظور فعال‌سازي اين کريدور، بيش‌ازپيش با دو کشور هند و روسيه مذاکراتي صورت گرفته است.

وي همچنين منافع کشور آذربايجان در فعال شدن دو کريدور شمال-جنوب و خليج فارس-درياي سياه را دخيل دانست.

آمادگي ايران براي بررسي بسته تسهيلات متقابل حمل‌ونقل جاده‌اي

آخوندي در خصوص پيگيري مسائل مربوط به تردد کاميون‌هاي ترانزيتي آذربايجان به نخجوان از خاک ايران بيان داشت: تمامي موارد در صورت اعلام به وزارت راه و شهرسازي ايران به‌سرعت رسيدگي خواهد شد و در ساير موارد حاضر به بررسي بسته تسهيلات متقابل تردد ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو کشور هستيم. به‌طوري‌که طرف آذري مي‌تواند گروه کارشناسي خود براي بررسي موارد به ايران اعزام کند.

وزير راه ‌و شهرسازي يادآور شد: بر اساس گزارش‌هاي دريافت شده، کاميون‌هاي ايراني در گمرک باکو ازنظر تناژ و ارتفاع در محدوديت‌ هستند و مدت زيادي در گمرک باکو معطل مي‌مانند که براي مالک کاميون پرداخت هزينه‌هاي اضافي را در بر دارد.

وي ضمن ابراز علاقه‌مندي به منظور برطرف کردن سختگيري‌هاي دو جانبه و مرور جزئيات با کمک و مشارکت طرفين گفت: فهرستي از مسائل و مشکلات در زمينه حمل‌ونقل تهيه و براي طرف آذري ارسال خواهد شد. همچنين اين آمادگي از جانب ايران براي اعزام تيم کارشناسي جهت بررسي مشکلات يا استقبال از تيم کارشناسي اعزامي طرف آذري در ايران وجود دارد.

آخوندي تأکيد کرد: بايد گمرک هر دو کشور نيز به منظور بررسي و رفع موانع في‌مابين مشارکت کنند زيرا بخشي از موارد مربوط به امور گمرکي است.

تهيه گزارشي از آخرين وضعيت روابط حمل‌ونقلي بين ايران و آذربايجان براي ارائه به رئيس جمهوري

وزير راه و شهرسازي ايران پيشنهاد همتاي آذري مبني بر اينکه « مسائل و مشکلات طرفين از طريق دستگاه‌هاي مربوطه به طور موازي و موارد بالادستي نيز از سوي مقامات عالي دو کشور مورد بررسي و پيگيري قرار گيرند» را پذيرفت و بيان کرد: گزارشي از آخرين وضعيت روابط حمل‌ونقلي بين دو کشور تهيه و به سمع و نظر رئيس‌جمهوري اسلامي ايران خواهد رسيد.

وزير حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته جمهوري آذربايجان نيز در اين جلسه به اهميت همکاري مربوط به کريدور شمال-جنوب و نيز تسريع در امضاي تفاهم‌نامه‌ بين بانک‌هاي عامل دو کشور اشاره نمود..

وي افزود: اسناد مربوط به فاينانس راه‌آهن رشت-آستارا هم‌اکنون در وزارت امور مالي آذربايجان در جريان است و اميدواريم در آينده نزديک نتايج خوبي در خصوص فاينانس اين پروژه حاصل شود.

رامين قلي‌زاده با توجه به اهميت بالاي ترافيک بار عبوري و رفع مشکلات گمرکي ميان دو کشور بر تحکيم روابط دو جانبه تأکيد و نسبت به پيگيري و رفع موارد قانوني اعلام آمادگي کرد و گفت: وزارت حمل‌ونقل آذربايجان نيز فهرست مشکلات و موانع مربوط به اين بخش را تهيه و براي وزارت راه و شهرسازي ايران ارسال خواهد كرد.

هدف‌گذاري آذربايجان براي افزايش تردد خودرو‌هاي شخصي بين دو کشور به 18 هزار خودرو

در ادامه اين جلسه وزير حمل‌ونقل آذربايجان از تردد 14 هزار خودرو شخصي بين دو کشور ايران و آذربايجان و هدف‌گذاري براي افزايش به ميزان 18 هزار خودرو خبر داد.

گفتني است وزير راه و شهرسازي ايران در اين جلسه را اصغر فخريه کاشان مشاور وزير در امور بين‌الملل، سعيد محمدزاده معاون وزير و مديرعامل شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران، نورالله بيرانوند معاون برنامه‌ريزي و اقتصاد حمل‌ونقل شرکت راه‌آهن، عباس نظري مديرکل امور بين الملل شرکت راه‌آهن، رضا نفيسي مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي و تيمور بشيرگنبدي مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي همراهي مي‌کردند.

گفتني است، وزير حمل‌ونقل، ارتباطات و فناوري‌هاي پيشرفته آذربايجان به منظور بازديد از نمايشگاه بين‌المللي الکامپ به تهران آمده بود که در جريان اين سفر با وزير راه و شهرسازي ايران نيز ديدار کرد .

منبع:پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/07
تسهیلات ۱۷ گانه گمرکی برای ورود موقت و استرداد حقوق ورودی کالا
رئيس کل گمرک ايران تسهيلات جديد 17 گانه گمرکي براي حمايت از توليد و صادرات را تشريح کرد .
 فرود عسگري با اشاره به دستور وزير اقتصاد مبني بر استفاده از تمامي ظرفيت هاي گمرکي براي حمايت از توليد و صادرات تصريح کرد : دستورالعمل هاي تفويض اختيار ورود موقت و استرداد حقوق ورودي در شيوه نامه اي جديد تنظيم و به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد که در مقايسه با دستورالعمل قبلي ، تسهيلات گمرکي براي ورود موقت کالا و استرداد حقوق ورودي با هدف حمايت از  توليد و صادرات در 17 بند افزايش يافته است .

عسگري گفت: محدوديت ها در شيوه نامه جديد نسبت به قبل برطرف شده و گمرک بر اساس اهداف از پيش اعلام شده در جهت حمايت از توليد کنندگان و صادرات گام برداشته است.

رئيس کل گمرک ايران در تشريح بخشي از تسهيلات جديد گمرکي براي حمايت از توليد و صادرات بر اساس ماده 51 قانون امور گمرکي گفت: درشيوه نامه قبلي، اختيار صدور و تمديد مجوز ورود موقت به تعداد محدودي از گمرکات اجرايي کشور تفويض شده بود در حالي که در دستورالعمل اخير، اين اختيار به کليه حوزه هاي نظارت و گمرکات اجرايي مراکز استانها تفويض شده است.

عسگري گفت: پيش از اين امکان مجوزهاي صادره توسط گمرکات تفويض اختيار شده، قابل پذيرش جهت ورود موقت کالاي موضوع مجوز در ساير گمرکات نبود و واحدهاي توليدي مي بايست مجوز ورود موقت خود را از گمرکات ورودي دريافت و يا اينکه کالاي ورود موقت را تحت رويه ترانزيت داخلي از گمرک مرزي به گمرک ورودموقت کننده منتقل مي کردند که هر دو مورد مستلزم صرف هزينه براي واحدهاي توليدي بود . بر اين اساس و به منظور کاهش هزينه هاي غيرضرور واحدهاي توليدي، مطابق دستورالعمل اخير مجوزهاي صادره توسط گمرکات مراکز استان يعني محل وقوع واحد توليدي ، در تمامي گمرکات مجاز کشور که رويه ورود موقت را دارند قابل پذيرش است.

رئيس کل گمرک گسترده تر شدن دامنه کالا ها را در تفويض اختيار اخير از ديگر مزاياي آن دانست و گفت: مهلت اعتبار مجوزهاي ورود موقت در شيوه نامه قبلي 3ماه درنظر گرفته شده بود که به جهت حمايت از واحدهاي توليدي وتسهيل جريان ترخيص مواد اوليه مورد نياز ايشان، مهلت استفاده از مجوز ورود موقت طي دستورالعمل اخير به 4ماه افزايش يافته است. ضمن اينکه در صورت درخواست ذينفع، مهلت اشاره شده دو ماه ديگر نيز قابل تمديد است.

به گفته رئيس کل گمرک ايران، به منظور تسهيل ارائه درخواستهاي ورود موقت، برخي اسنادي که به ضميمه درخواست ورود موقت بايد ارائه مي شد، حذف شده واقدامات اوليه جهت اخذ الکترونيکي اسناد نيز انجام شده است. ضمن اينکه در صورت وجود سابقه ورود موقت از سوي متقاضي، اسنادي که قبلاً دريافت شده است نيز مجدداً به ضميمه درخواست جديد اخذ نخواهد شد.

فرود عسگري ،سقف جديد ميزان مجوز ورود موقت قابل صدور در شيوه نامه جديد را 30 درصد عنوان کرد که افزايش يافته است .

او گفت: مطابق دستورالعمل اخير، درخصوص پروانه هاي ورود موقتي که مهلت آنها منقضي شده و درخواست تمديد يا تبديل به قطعي آنها در کميته موضوع مواد 82 و 87 آيين نامه اجرايي قانون امورگمرکي مطرح رسيدگي است، امکان تمديد مهلت يکماه توسط دفتر صادرات مهيا شده است.

رئيس کل گمرک ايران در تشريح مقايسه دو شيوه نامه قديم و جديد در استرداد حقوق گمرکي با اشاره به ماده 66 قانون امور گمرکي گفت: درشيوه نامه قبلي،اختيار استرداد حقوق ورودي موضوع ماده 66 قانون امورگمرکي به تعداد محدودي از گمرکات اجرايي کشور تفويض شده بود. اما در دستورالعمل اخير، اين اختيار به کليه حوزه هاي نظارت و گمرکات اجرايي مراکز استانها تفويض شده است.
عسگري در ادامه توضيح داد: با هدف تسهيل امر و کاهش هزينه هاي غيرضرور صادرکنندگان ناشي از رفت و آمدبه گمرکات محل واردت ، مطابق دستورالعمل فارغ از اينکه کالاي وارداتي از کدام گمرک واردات قطعي شده و نيز بدون توجه به اينکه عين کالاي وارداتي يا محصول توليد شده از مواد اوليه وارداتي، از کدام گمرک صادرات شده است، اختيار استرداد حقوق ورودي به حوزه نظارت يا گمرک مرکز استان محل وقوع واحد توليدي يا محل صدور کارت بازرگاني تفويض شده است.

به گفته وي در شيوه نامه قبلي در مواردي که مواد اوليه مختلف، از طريق گمرکات متفاوتي وارد کشور شده و جمعاً تشکيل يک محصول صادراتي را مي دادند، امکان استرداد حقوق ورودي از طريق گمرکات محل ورود با توجه به تعدد عملاً امکانپذير نبود، و اين مشکل با تفويض اختيار اخير به گمرک مرکز استان محل واحدتوليدي صادرکننده يا محل صدور کارت بازرگاني صادرکننده بر طرف شده است.

وي اختيار تفويض شده اخير در استرداد حقوق ورودي را شامل کالاهاي بيشتري عنوان کرد و ادامه داد: در دستورالعمل اخير، تسهيلات مناسبي در خصوص متقاضياني که جزء صادرکنندگان نمونه ملي، استاني يا فعالان مجاز اقتصادي هستند در نظر گرفته شده است.

به گفته رئيس کل گمرک ايران، به منظور جلوگيري از سردرگمي متقاضياني که درخواستهاي خود را تا قبل از ابلاغ دستورالعمل اخير، در گمرکات تفويض شده قبلي به ثبت رسانده بودند، مقرر شده است، بررسي درخواست و صدور حکم استرداد مربوط به درخواستهاي قبلي ايشان در همان گمرکات انجام شود.

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/06
بخارایی: تصرف جاده‌های ترانزیتی از سوی شهرها ایمنی را به خطر انداخته است

رئيس هيئت‌مديره جمعيت ايمني راه‌ها گفت:جاده‌هاي ترانزيتي درخطر محاصره شهرها قرار گرفته‌اند.

محمد بخارايي رئيس هيئت‌مديره جمعيت ايمني راه‌ها توسعه همه‌جانبه فرهنگ ايمني با تأکيد بر توسعه فرهنگ رسانه‌اي ايمني شد و گفت: حادثه سنندج يک‌بار ديگر ضرورت اصلاح و ايمن‌سازي مسيرهاي ترانزيتي عبوري از شهرها و يا حاشيه شهرها را آشکار ساخت.

وي در اين‌باره توضيح داد: يکي از مشکلات حمل‌ونقل در ايران تصرف جاده‌هاي ترانزيتي و تصرف کمربندي‌ها است که موجبات افزايش تصادف را فراهم ساخت و ضريب ايمني را کاهش داده است.

به گفته بخارايي ساخت‌وسازهاي بي‌رويه با استفاده از جوازهايي که شهرداري‌ها مي‌دهند در کنار مسيرهاي ترانزيتي و در کمربندي‌ها، مسيرهاي اصلي را ناامن کرده است که اين وضعيت در برخي استان‌ها بيشتر ديده مي‌شود.

رئيس هيئت‌مديره جمعيت ايمني راه‌ها به افزايش گزارش‌ها در خصوص افزايش سوانح رانندگي در 30 کيلومتري شهرها اشاره کرد و گفت: 62 درصد سوانح رانندگي در 30 کيلومتري شهرها رخ مي‌دهد.

وي ادامه داد: بسياري از افراد فکر مي‌کنند که دليل تصادفات در نزديکي شهرها به دليل خستگي و خواب‌آلودگي راننده است؛ درحالي‌که تصادفات در ورودي شهرها به دليل تصرف راه‌ها و ساخت‌وسازهاي بي‌مورد و به همان نسبت افزايش جمعيت و عبور و مرور زياد است.

بخارايي با بيان اينکه اين سؤال مطرح است که چرا در جاده‌هاي کشور کشته از نوع عابر پياده داريم ادامه داد؟به دليل تصرف بي‌مورد حريم راه‌ها است و  اينکه هم‌زمان مجوز ساخت جاده و مدرسه و خانه با هم صادرشده است، ايمني را به خطر انداخته است.

اين فعال ايمني ادامه داد: به نظر من ادغام وزارت مسکن و راه تنها مي‌توانست يک ويژگي مثبت داشته باشد و آن‌هم اينکه راه و شهر رعايت حال هم را کنند و راه از تصرف غيرمنطقي و قانوني شهري مصون بماند که اين موضوع اصلاً جدي گرفته نشد.

وي به حادثه سنندج اشاره کرد و ادامه داد: ما در سنندج جاده ترانزيتي نداشتيم و جاده را از داخل شهر عبور داديم و به همين دليل ممکن است مجدداً اين اتفاق بيفتد و براي همين از رسانه‌ها توقع داريم. اين موضوع بايد موضوع جاري رسانه‌ها بماند و بايد به آن پرداخته شود. براي پايان کشته‌هاي 60 درصدي در حريم راه‌ها بايد مسيرهاي ترانزيتي را امن کنيم.

منبع: تين نيوز

1397/05/06
دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک طی بیانیه ای اعلام کرد: ممنوعیت تنها در واردات است نه ترانزیت خارجی
دفتر نظارت بر ترانزيت گمرک ايران اعلام کرد : ممنوعيت اعلام شده از سوي وزارت صنعت, معدن و تجارت در خصوص 1339 کالا فقط در رويه واردات است و ترانزيت خارجي اين کالا ها از طريق ايران براي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي بلامانع است.

دفتر نظارت بر ترانزيت گمرک ايران با اعلام اين خبر و ارسال تصوير نامه انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران به گمرکات سراسر کشور با انتشار بيانيه اي تصريح کرد ؛ در پي دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت مبني بر ممنوعيت ثبت سفارش و واردات 1339 رديف کالا و انتشار آن در سطح بين المللي، با سوء برداشت از مفاد اين دستورالعمل و تلقي کردن ممنوع شدن ورود اين دسته از کالا ها به ايران،  شرکت هاي کشتيراني و حمل و نقل بين المللي خارجي به مشتريان خود در کليه کشورها و همچنين به دفاتر و نمايندگي هاي خود در بنادر مختلف دستور داده اند ضمن رعايت دقيق نکات مربوط به مقررات بين المللي ، در خصوص ايران از پذيرش و حمل 1339 رديف کالاي ياد شده به ايران خود داري کنند .

اين اخبار نگراني هاي زيادي را براي شرکت هاي حمل و نقل ايجاد کرده است و شرکت هاي بين المللي از ترانزيت اين کالاها از طريق ايران خودداري مي کنند و اين مسئله کاهش ترانزيت خارجي را به دنبال خواهد داشت ، در حالي که دستورالعمل اعلام شده تنها در خصوص واردات قطعي است.

دفتر نظارت بر ترانزيت گمرک ايران بدينوسيله اعلام مي کند، ممنوعيت در نظر گرفته شده براي 1339 رديف کالا به هيچ عنوان شامل کالاهاي ترانزيت خارجي از طريق ايران نمي شود و اين فهرست صرفا مشمول ممنوعيت صدور مجوز واردات قطعي به کشور و مناطق آزاد و ويژه اقتصادي است و عبور محمولات مشمول اين فهرست از قلمرو ايران مجاز است .

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/06
کشف یک محموله قاچاق صادراتی توسط ماموران گمرک

 ماموران گمرک ايلام يک تريلر حامل کالاي قاچاق در مرز مهران را متوقف کردند.

بنابراين گزارش ؛  با رصد اطلاعات محموله ها وهوشياري ماموران گمرک مستقر در مرز مهران يک محموله کالاي قاچاق روغن چرخ و شيرآلات بهداشتي کشف و ضبط شد.

ماموران اين گمرک پس از مشکوک شدن به محموله ، تريلر را متوقف کرده و به بازرسي آن اقدام کردند. ماموران گمرک در اين عمليات موفق شدند مقدار34800 قوطي روغن روانکاري (روغن چرخ) و تعداد1480 عدد شيرآلات بهداشتي را کشف کنند.

 با الکترونيکي شدن گمرک و انجام تمامي تشريفات گمرکي در سامانه هاي الکترونيکي اين سازمان، افزايش تخصص و مهارت ماموران گمرک ،هم چنين تجهيز گمرکات به دستگاههاي کنترلي، ريسک قاچاق در کشور بالا رفته و عملکرد اين سازمان جايگاه جهاني گمرک ايران را ارتقاء داده است.

منبع:روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/06
اجرای طرح حمل ‌و نقل ترکیبی بین المللی برای نخستین بار در ایران
رئيس کل گمرک ايران گفت : 27 سازمان در صدور مجوزهاي واردات و تشريفات گمرکي کالاها دخالت دارند .
 فرود عسگري  که در جمع بازرگانان و فعالان اقتصادي ماکو سخن مي گفت با بيان اين مطلب افزود : 27 سازمان ديگر همراه با اين نهاد در روند تشريفات ترخيص کالا موثر است که تمامي اقدامات اجرايي اين بخش به صورت الکترونيکي انجام مي شود . گمرک صرفا مجري قوانين و مقررات تجارت خارجي است و  براي ورود هر کالايي به کشور حداقل به يکي از مجوزهاي اين سازمان ها نيازمند است .

وي اظهار داشت : فرآيند الکترونيکي شدن امور گمرکي در کشور از چهار سال پيش شروع شده و در حال حاضر مراحل تکميلي را سپري مي کند.
وي اضافه کرد: ارتباط همه نهادهاي دخيل در ترخيص کالا با پياده سازي پنجره واحد تجاري، الکترونيکي شده که اين امر تسريع در روند اجرايي اين اقدامات را در پي داشته است. همچنين جزئي ترين اطلاعات ترخيص در تمامي گمرکات به لحظه قابل رهگيري است و روشن و مشخص است که چه کالايي  به نام چه افرادي به تفکيک نوع کالا ، مجوزها ، وزن و ارزش از کدام گمرکات ترخيص و از طريق چه کاميوني به کدام انبار بارگيري و در آنجا تخليه شده است .
عسگري ادامه داد: گمرک ايران در بخش تبادل الکترونيکي داده‌ها تجربيات خوبي دارد که نمونه آن اجراي موفق طرح موسوم به 'تير الکترونيک' است و آمادگي داريم تجربيات خود را در اين خصوص به کشورهاي علاقه مند منتقل کنيم.
رييس کل گمرک ايران با اشاره به اينکه پروژه 'تير الکترونيک' براي نخستين‌ بار در دنيا توسط اين گمرک پياده‌ سازي شده است، بيان کرد: زيرساخت هاي مناسب زمينه اجراي کامل اين پروژه تجاري را بين 2 کشور ايران و ترکيه فراهم کرد.

رئيس کل گمرک ايران از اجراي طرح حمل و نقل ترکيبي و چند وجهي در گستره بين المللي براي نخستين بار توسط گمرک ايران خبر داد و گفت : اين طرح با همکاري مشترک کميسيون اقتصادي اروپايي سازمان ملل و گمرک ايران با موفقيت طراحي و پياده سازي شد .

عسگري از توسعه اجراي پروژه موسوم به تير الکترونيک توسط گمرک ايران خبر داد و گفت: در ادامه اين پروژه، توانستيم طرح حمل ‌و نقل ترکيبي و چندوجهي تحت‌عنوان پروژه اسلووني - ايران را براي نخستين ‌بار با موفقيت پياده‌سازي کنيم.

وي اقدامات زيرساختي انجام شده در منطقه آزاد ماکو را خوب ارزيابي کرد و افزود: مشکلات مربوط به مرز بازرگان به ويژه بازارچه مرزي ساري سو، ورود ماشين آلات سنگين و کاميون به منطقه و مسائل مربوط به ثبت سفارش در اين مرز با جديت مورد بررسي قرار مي گيرد تا زمينه حل آنها فراهم شود.


منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/06
کشف محموله جدید قاچاق انسان از داخل بار یک تریلر
ماموران گمرک در اين عمليات موفق به کشف 6 نفر از داخل بار يک تريلر شدند. ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد يک محموله ترانزيتي موفق به کشف 6 نفر شدند که در داخل بار اين تريلر مخفي شده بودند و قصد داشتند توسط قاچاقچيان انسان به ترکيه و از آنجا به اروپا منتقل شوند.

با کشف اين محموله، آمارکشف قاچاق انسان توسط ماموران گمرک از ابتداي سال جاري تا کنون به110 مورد رسيد. در محموله جديد قاچاق انسان يک زن و دو کودک نيز توسط ماموران گمرک کشف شده است.

ماموران گمرک با مشکوک شدن به اين محموله که حامل بار تزانزيتي مس بود، و با رصد اطلاعات محموله و استفاده از دستگاه ايکس، به بازرسي اين محموله اقدام کردند.

 اين افراد که خود را در محموله مس مخفي کردند بودند، تبعه يکي از کشورهاي همسايه هستند. گمرک بازرگان در حال حاضر مجهز به دو دستگاه ايکس ري کاميوني است که يک دستگاه از اين ايکس ري ها اين هفته به بهره برداري رسيد و اولين ايکس کاميوني ساخت داخل به شمار مي رود.
منبع: خبرگزاري مهر

1397/05/06
بیش از 26 هزار تن کالا از راه‌آهن آستارا صادر شد

مديرکل گمرک آستارا گفت: 26 هزار و 632 تن کالا در قالب 422 واگن قطار در تيرماه امسال از راه‌آهن اين شهرستان به خارج از کشور صادر شد.

رسول اميدي در نشست خبري در گمرک ريلي آستارا افزود: در اين مدت چهار هزار و 647 تن کالا در قالب 77 واگن به بارانداز راه‌آهن آستارا وارد و 26 هزار و 632 تن کالا در قالب 422 واگن از آن خارج شده است.

وي افزود: لوازم خانگي، سراميک، سيمان، ميوه ، سنگ و کلينکر از کالاهاي صادره به کشورهاي روسيه، گرجستان و آذربايجان بوده و از آن کشورها، تخته ام دي اف و غلات وارد شده است.

اميدي ادامه داد: گمرک بارانداز از اوايل تيرماه امسال فعال و طي آن ماه، 2 هزار و 521 تن کالا با 40 واگن حمل و نقل شده و با استقرار سازمان هاي خدمات رسان حوزه تجارت، صادرات، واردات و حمل و نقل در بارانداز، راه‌آهن آستارا - آستارا رونق بيشتر خواهد گرفت.

راه‌آهن آستارا-آستارا بين ايران و جمهوري آذربايجان، فروردين ماه امسال افتتاح شد.

اداره کل گمرک آستارا در امور واردات و صادرات قطعي کالا، ورود و خروج موقت، تعاوني مرزنشينان، حمل و نقل داخلي و خارجي، صدور موافقت نامه تجارت بين المللي و برگ خروج خودرو، امور مسافري، مرجوعي، امانت هاي پستي و قضايي فعاليت مي کند.

شهرستان مرزي بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در شمال غربي استان گيلان و نوار مرزي جمهوري آذربايجان واقع است.

منبع: ايرنا

1397/05/06
ارتقا جایگاه اقتصادی-سیاسی ایران با راه‌اندازی کریدور شمال-جنوب

  کريدور شمال-جنوب به عنوان يکي از فرصت‌هاي مهم اقتصادي ايران نه تنها مي‌تواند درآمد سرشاري را از محل ترانزيت نصيب کشور کند، بلکه جايگاه سياسي کشور را نيز ارتقاء خواهد داد.

 اکثر کارشناسان متفق القول هستند که ايران به عنوان چهار راه حمل و نقلي منطقه و نيز محل تلاقي شرق به غرب دنيا، مي تواند از اين موقعيت خدادادي به سود توسعه اقتصادي و حتي سياسي ـ فرهنگي خود استفاده ببرد.

با اين حال آنچه کارشناسان را نگران کرده، تعلل ايران در استفاده از اين مزيت جغرافيايي و فرصت سوزي براي تبديل اين مزيت جغرافيايي به يک مزيت رقابتي است. به گونه اي که کشورهاي همسايه آبي ـ خاکي ايران حتي علي رغم امنيت سياسي ـ نظامي و همچنين زيرساخت هاي ريلي ـ جاده اي به مراتب کمتر از ايران، در حال ترغيب کشورهاي اصلي توليد و مصرف کننده کالا در شرق (چين، هند و روسيه) و غرب (اروپا و آمريکا) براي سرمايه گذاري در توسعه زيرساخت هاي ريلي، جادهاي، دريايي و فرودگاهي خود هستند. نمونه اين اقدامات سرمايه گذاري 46 ميليارد دلاري چين در احداث زيرساخت هاي بندري پاکستان است.فارغ از اينکه آيا اين ادعا امکان اجرايي در ايران دارد يا خير، اما معمولا براي اثبات ادعاهايي از اين دست، کشور لهستان را به عنوان مرکز ترانزيت اروپا شاهد مثال مي آورند که توانسته با مديريت خوب در صنعت لجستيک، به قطب ترانزيت و حمل و نقل جاده اي اروپا و پل ارتباطي شرق و غرب قاره سبز تبديل شود. همچنين در حجمي کوچکتر مي توان به موفقيت ترکيه در کسب بيشترين سهم از بازار ترانزيت جاده اي منطقه شمال خاورميانه، قفقاز، اروپاي شرقي و آسياي ميانه با استفاده از نوسازي ناوگان جادهاي همراه با آزادسازي واقعي قيمت سوخت اشاره کرد.

کريدور شمال-جنوب؛ مزيت جعرافيايي ايران که بايد مزيت رقابتي شود

در حال حاضر علاوه بر کريدورهاي 10 گانه جادهاي داخلي و اتصال آنها به کشورهاي منطقه و همسايه، زيرساخت هاي دو کريدور ريلي شمالي ـ جنوبي و شرقي ـ غربي نيز در کشور گسترده شده است. با اين حال با توجه به زيرساخت هاي خوبي که در بنادر جنوبي کشور داريم و نيز سرمايه گذاري کلاني که در توسعه بندر شهيد بهشتي چابهار انجام شده و نزديکي اين بندر از منطقه شرق کشور به آسياي ميانه و کشورهاي حوزه CIS در حال حاضر بهترين مسير براي توسعه ترانزيت، کريدور شمال به جنوب است.

از ديگر مزاياي اين کريدور، علاقه مندي دو قطب اقتصاي جنوب آسيا و شرق اروپا (هند و روسيه) به استفاده از اين کريدور - بخش مسير ايران- براي انجام تبادلات اقتصادي خود است.

اقيانوس ها و قاره هاي مسير کريدور شمال-جنوب و جايگاه ايران

کريدور شمال - جنوب شامل اين مسير اصلي است: بندر بمبئي- اقيانوس هند- خليج‌فارس- بندر انزلي در جنوب غرب درياي خزر (يا بندر اميرآباد در جنوب شرق درياي خزر) - بندر آستاراخان- مسکو- اروپاي شمالي و شرقي.

بنابراين کريدور شمال ـ جنوب يک مفهوم وسيع از مسير ترانزيتي را شامل مي شود که تعداد زيادي زيرکريدور در خود دارد. از جمله زيرکريدورهاي اين کريدور بزرگ که از خاک ايران عبور مي کند مي توان به کريدور بندر چابهار ـ افغانستان (جاده اي و ريلي در صورت تکميل راه آهن خواف ـ هرات) بندر چابهار ـ سرخس ـ آسياي ميانه، کريدور بندرعباس به آسياي ميانه (ريلي، جاده اي و دريايي از بندر اميرآباد)، کريدور بندرعباس ـ قفقاز ـ روسيه (جاده اي، ريلي و دريايي از بندر انزلي در صورت تکميل راه آهن رشت ـ انزلي ـ آستارا) و کريدور بندرعباس ـ ترکيه (اعم از زميني و ريلي) اشاره کرد.

همه اين موارد نشان مي دهد تسريع در دو مسير ريلي چابهار ـ سرخس و نيز قزوين ـ رشت ـ آستارا از اهم اقدامات مورد نياز براي تکميل اين کريدور و توسعه زيربناهاي حمل و نقلي کشور است و مي بايست وزارت راه و شهرسازي و شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور از احداث مسيرهاي غير ضروري و غير اقتصادي همچون اتصال راه آهن به مراکز استان هاي کم جمعيت با اهداف مسافري به احداث مسيرهاي ريلي ترنزيتي و پُردرآمد تغيير مأموريت دهند.

مسير فعلي کريدور شمال-جنوب: عبور از کانال سوئز/ مسيرهاي جايگزين و اقتصادي

در حال حاضر کشورهاي عضو کريدور شمال- جنوب براي تبادلات تجاري خود از مسير «بندر بمبئي- اقيانوس هند- خليج عدن (باب المندب) -درياي سرخ-کانال سوئز-تنگه جبل‌الطارق- اقيانوس اطلس-درياي مانش-درياي بالتيک» استفاده مي کنند.

با اين حال طبق مطالعات و بررسي‌هاي انجام‌شده در دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي، برآورد ذي‌نفعان اقتصادي و صاحبان کالا حاکي از آن است که کريدور شمال-جنوب در مقايسه با مسير سنتي کانال سوئز نزديک به 25 درصد هزينه حمل و 30 درصد زمان حمل به‌صرفه‌تري دارد.

در کنار مسير اصلي تعريف‌شده، شش مسير جايگزين نيز جهت اتصال کشور هندوستان به روسيه با عبور از قلمرو سرزميني ايران تعريف شده است:

بندر بمبئي- بندرعباس- آستارا- باکو- آستراخان- مسکو- سنت پترزبورگ

بندر بمبئي- بندرعباس- يزد- اينچه‌برون- ترکمنستان-قزاقستان- مسکو- سنت پترزبورگ

بندر بمبئي- بندرعباس- مرز نوردوز- ارمنستان- گرجستان-داغستان- مسکو- سنت پترزبورگ

بندر بمبئي- بندرعباس (يا بندر چابهار) - سرخس- ترکمنستان- ازبکستان- قزاقستان- روسيه

بندر بمبئي- بندرعباس (يا بندر چابهار) - مرز بازرگان- ترکيه- درياي سياه- بندر سامسون- بندر نوروسيسک- مسکو- سنت پترزبورگ

بندر بمبئي- بندرعباس(يا بندر چابهار) - مرز بازرگان- ترکيه- درياي سياه- بندر سامسون- بندر اودسا- اوکراين- مسکو- سنت پترزبورگ

مدير کريدورها: راه آهن رشت-آستارا؛ کليد توسعه کريدور شمال-جنوب

امين ترفع، مدير کريدورهاي بين‌المللي معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي مدتي قبل درباره اهميت اين کريدور گفته بود: کشور هندوستان دومين خريدار بزرگ نفت و شريک تجاري ايران در خصوص توسعه بندر چابهار و همچنين متولي برگزاري رالي دوستي کريدور شمال-جنوب است. اين موارد نشان‌دهنده انگيزه بالاي کشور هندوستان براي مشارکت در راه‌اندازي اين کريدور است.

به گفته او، در حال حاضر روسيه تحت تحريم‌هاي اقتصادي اروپا قرار دارد و انگيزه بالايي براي جايگزين کردن مسيرهاي عبوري از ايران به‌جاي مسير سنتي کانال سوئز دارد. همچنين دو مرکز تماس در ايران و روسيه با موضوعات لجستيکي، ريلي، دريايي و جاده‌اي در وزارت راه و شهرسازي ايران و وزارت حمل‌ونقل روسيه ايجاد شد تا نه‌تنها ارتباط نزديک طرفين را حفظ کنند بلکه ارتباط دو وزارتخانه را در دراز مدت در اين کريدور پايدار نگاه دارد.

مدير کريدورهاي بين‌المللي، نقش جمهوري آذربايجان در شاخه ريلي کريدور را کليدي خوانده  و گفته بود: مشارکت و سرمايه‌گذاري آذربايجان در ساخت و توسعه راه‌آهن رشت-آستارا نشان از انگيزه بالاي اين کشور براي راه‌اندازي کريدور شمال-جنوب و رفع حلقه‌هاي مفقوده اين کريدور دارد.

ترفع گفته بود: آمادگي که امروز در ميان اعضاي مهم کريدور شمال-جنوب وجود دارد، طي سال‌هاي اخير کم‌نظير است.

وي از شروع مطالعات در زمينه گردشگري در کريدور شمال-جنوب خبر داده و افزوده بود: کارگروهي در ذيل کميته اجرايي وزراي راه کشورهاي عضو اين کريدور تشکيل شده که مسائل مربوط به گردشگري را پيگيري مي‌کنند و به زودي اولين پيشنهادها و راهکارهاي خود با محتواي چگونگي توسعه گردشگري در بين کشورهاي عضو کريدور را ارائه خواهد کرد.

موانع و مزاياي راه اندازي کريدور شمال-جنوب

ترفع کريدور حمل و نقلي را مجموعه‌اي از زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي شامل مسيرها و مدهاي مختلف حمل‌ونقلي مانند جاده، ريل، بندر و ...، ‌ به همراه بخش هاي نرم‌افزاري شامل فرايند ها، رويه ها، قوانين و مقرراتي مي داند که به منظور جابه جايي بار و مسافر بين دو نقطه ايجاد مي‌شود.

اين مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازي اهداف ايجاد کريدور را توسعه اقتصادي، اجتماعي، گردشگري، روابط تجاري، ايجاد شغل و کاهش فقر عنوان کرده و با اشاره به مفهوم کريدورهاي توسعه‌اي گفته بود: کريدور توسعه‌اي مجموعه‌اي از زيرساخت‌هاي سخت افزاري و نرم افزاري يکپارچه است، ‌ که به ابزاري براي توسعه اقتصادي و اجتماعي مناطق جغرافيايي بدل مي‌شود بنابراين افزايش کسب و کارها و عمليات تجاري و اقتصادي در کريدور، با استفاده از زيرساخت‌ها افزايش مي يابد و با افزايش استفاده از زيرساخت‌ها علاوه بر ايجاد صرفه جويي ناشي از اقتصاد مقياس، زيرساخت‌ها نيز توسعه مي يابند و اين چرخه در کريدورهاي توسعه‌اي بطور مستمر ادامه دارد.

چرا کريدور شمال- جنوب به نتيجه نمي‌رسد؟

ترفع، مدير کريدورهاي بين‌المللي معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي آسيب هاي موجود در کريدور شمال-جنوب را براساس مطالعه انجام شده ،اينگونه تشريح کرد: 

فقدان رويکرد جامع نگر در کشور امين موافقتنامه

تعيين متولي بخشي براي کريدور

توافق هاي قيمت گذاري غير اجرايي و غير رقابتي

در نظر نگرفتن بخش خصوصي و تجار به عنوان مالکان بار در توافقات دولتي

بخشي نگري در فقدان محوريت دبيرخانه منسجم کريدور جهت هماهنگي اقدامات در داخل و ميان اعضا

رويکرد غالب دولتي بدون توجه به لزوم خلق ارزش و ايجاد مزيت رقابتي براي تجار

رويکرد حمل و نقلي صرف به کريدور

نگرش زير ساخت محور به جاي بازار محوري

فاصله قابل توجه نگرش دولتي از بخش خصوصي

اکتفا به مزيت ژئوپلتيکي و غفلت از رقابت بين المللي

تحريم هاي بين المللي

معاون آخوندي: راه آهن رشت انزلي تا 2.5 سال ديگر

در همين ارتباط، خيرالله خادمي معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور نيز در خصوص توسعه کريدور شمال ـ جنوب و لزوم توسعه آن مدتي قبل گفته بود: اقدامات خوبي در جهت تکميل کريدورهاي ريلي کشور به خصوص شمال ـ جنوب و نيز توسعه راه آهن به بنادر کشور در راستاي ترانزيت هرچه بهتر کالا صورت گرفته است.

وي افزود: کريدور ريلي از بندرعباس تا تهران و از تهران تا قزوين تکميل شده است و تکميل کريدور ريلي قزوين-رشت در دو شاخه به انزلي و آستارا در دستور کار قرار دارد و اين درحالي است که کريدور ريلي قزوين-رشت تا چند ماه آينده به مرحله بهره برداري مي رسد.

معاون وزير راه با اشاره به اينکه کريدور ريلي رشت-انزلي نيز طي 2.5 سال آينده به مرحله بهره برداري مي رسد، گفت: در حال فعاليت بر روي اين کريدور هستيم. به همين دليل ايجاد 40 کيلومتر ريل در دستور کار قرار دارد.

بهره برداري از کريدور ريلي رشت-آستارا؛ 5 ساله

مديرعامل شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور همچنين به کريدور ريلي رشت-آستارا اشاره و اعلام کرد: اين کريدور با مسافتي 170 کيلومتر ظرف مدت پنج سال با سرمايه اي معادل 3 هزار ميليارد تومان به بهره برداري مي رسد.

چابهار بايد به شبکه ريلي متصل شود

خادمي در ادامه صحبت هايش به سرمايه گذاري کلان کشور در بندر چابهار به عنوان اولين بندر اقيانوسي کشور اشاره و بيان کرد: نگاه کلان وزارت راه و شهرسازي و سازمان بنادر و دريانوردي به توسعه بندر چابهار است و به همين منظور تکميل پس کرانه ريلي و جاده اي آن از جمله برنامه هايي است که با سرعت عملياتي خواهد شد.

وي ادامه داد: مسير ريلي چابهار به زاهدان که در ادامه به زابل، بيرجند و مشهد مي رسد در دو بخش مدنظر قرار گرفته است تا چابهار به مسير ريلي کشور متصل شود.

اهميت کريدور شمال-جنوب در ديدار پوتين و ولايتي

بر اساس اين گزارش تسريع در راه اندازي کريدور شمال ـ جنوب به حدي ارزشمند است که يکي از محورهاي اصلي ديدار دو ساعته پنج شنبه هفته گذشته علي اکبر ولايتي مشاور رهبر انقلاب در امور بين الملل با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در مسکو بود.

راه اندازي اين کريدور براي روسيه نيز از اهميت بالايي برخوردار است؛ به گونه اي که حاضر به سرمايه گذاري 1.2ميليارد يورويي براي برقي کردن راه آهن گرمسار ـ اينچه برون به عنوان يکي از مهم ترين بخش ها و محورهاي موجود در کريدور شمال ـ جنوب است. قراردادي که سال گذشته تفاهم نامه آن ميان شرکت هاي دولتي راه آهن ايران و روسيه به امضا رسيد و تيرماه امسال با حضور وزير راه و شهرسازي متن نهايي قرارداد آن امضا شد.

جرئيات نشست پوتين-ولايتي درباره کريدور شمال-جنوب/ علاقه پوتين به چابهار

ولايتي پس از اتمام ديدار دو ساعته خود با پوتين، از اظهار رضايت روسيه و جمهوري اسلامي ايران، از همکاري‌ها در توسعه راه‌آهن خبر داد و خاطرنشان کرد: طي ده روز گذشته، مقدمات عملياتي برقي‌کردن راه‌آهن اينچه‌برون- گرمسار در شهر ساري آغاز شد و آقاي پوتين بر سرمايه‌گذاري در اين حوزه اعلام آمادگي کرد.

وي افزود: پوتين بر کريدور شمال- جنوب به خصوص کريدور سن‌پترزبورگ ـ چابهار تأکيد داشت که براي حمل کالا از آسياي جنوبي و آسياي جنوب شرقي از طريق ايران، باعث صرفه‌جويي 40 درصدي در زمان و هزينه مي‌شود.

 پيگيري و تمايل شديد طرفين درگير در کريدور شمال- جنوب و پيگيري هاي متعدد آنها از مقامات ايراني براي به سرانجام رسيدن اين پروژه مهم که درآمدهاي ارزي سرشازي را نصيب کشور خواهد کرد، بيانگر لزوم تسريع در
برنامه هاي عمراني و زيربنايي دولت در اين حوزه و تحقق آن تا سند چشم انداز20 ساله جمهوري اسلامي ايران است.

منبع: مهر

1397/05/04
ایران کامیونهای جمهوری آذربایجان را از پرداخت عوارض معاف کرد
خبرگزاري رسمي ' آذرتاج ' روز چهارشنبه ،به نقل از «ابراهيم علي اف» معاون نهاد دولتي حمل و نقل جاده اي وابسته به وزارت راه ، ارتباطات و فنآوري پيشرفته جمهوري آذرايجان گزارش داد :ايران کاميون هاي جمهوري آذربايجان حامل محصولات کشاورزي براي قطر را از پرداخت 600 دلار عوارض -براي هر کاميون- معاف کرد .
وي افزود: جمهوري آذربايجان محصولات کشاورزي قابل توجهي به کشور قطر صادر مي کند و صادرات اين محصولات از طريق خاک ايران انجام مي گيرد .
علي اف افزود: ايران پيشتر از هر يک کاميون جمهوري آذربايجان صادر کننده محصولات کشاورزي به قطر 600 دلار دريافت مي کرد که براي شرکت هاي حمل و نقل با صرفه نبود .
به گفته وي در جلسه اخير کميسيون مربوطه بين ايران و جمهوري آذربايجان تصميم در باره لغو اين عوارض اتخاذ شد.
منبع: ايرنا
1397/05/04
انعقاد قرارداد بيمه تكميلي درمان و حوادث رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كشور

طي مراسمي با حضور معاون وزير راه و شهرسازي، دبير كانون انجمن‌هاي صنفي مؤسسات و شركت‌هاي حمل ونقل جاده‌اي كالا ، مديرعامل شركت‌هاي بيمه‌گر، اعضاي هيأت عامل و معاونين سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، از قرارداد بيمه تكميلي درمان و حوادث رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌‌اي، رونمايي شد. عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان، ضمن اظهار خوشنودي از انعقاد قرارداد مذكور جهت رفاه حال رانندگان و خانواده‌‌هاي ايشان، افزود: براساس تعهداتي كه به رانندگان عزيز در سراسر كشور جهت برخورداري از خدمات بيمه تكميلي درمان به صورت رايگان داده شد، اين موضوع در دستور كار و پيگيري از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي قرار گرفت و به ياري خداوند هم‌زمان با ميلاد باسعادت امام رضا (ع) قرارداد بيمه تكميلي درمان و حوادث رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كشور في‌مابين شركت‌هاي بيمه‌گر و كانون انجمن‌هاي صنفي كارفرمايان مؤسسات و شركت‌هاي حمل و نقلي داخلي كالاي كشور منعقد شد. وي افراد مشمول اين بيمه را 900 هزار نفر از رانندگان به همراه همسر ايشان اعلام كرد و افزود: متقاضيان مي‌توانند تا تاريخ 15 مرداد ماه به مراكز صدور كارت هوشمند در استان محل زندگي مراجعه و نسبت به ثبت‌نام خود و همسر جهت بهره‌مندي از مزاياي بيمه تكميلي درمان و عمر و حوادث اقدام كنند. رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي يكي ديگر از تعهدات اين سازمان به رانندگان را پيگيري تأسيس صندوق حمايتي جهت تأمين هزينه‌هاي تعميرات ناوگان رانندگان بيان كرد و افزود: در اين طرح با مشاركت و مساعدت مالي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي و بانك عامل وام‌هاي كم‌بهره به متقاضيان پرداخت مي‌شود و در نظر است از سال آينده منابع مالي اين تسهيلات به دو برابر افزايش پيدا كند. وي خاطرنشان كرد: باتوجه به اين كه 90 درصد جابه‌جايي بار و مسافر در كشور از طريق ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي انجام مي‌شود رسيدگي به مطالبات به حق رانندگان عزيز و ارتقاي كيفيت خدمات مورد نياز اين فعالان در اولويت اصلي برنامه‌هاي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي بوده و به طور مستمر پيگيري مي‌شود. براساس اين گزارش داريوش اماني معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي ضمن تقدير و تشكر از همراهي و همدلي رانندگان، كانون و ا نجمن‌هاي صنفي رانندگان، كاميون‌داران و اتوبوس‌رانان در جابه‌جايي بار و مسافر طبق روال معمول و تأمين ايمني حمل و نقل جاده‌اي در راه‌هاي مواصلاتي كشور، اظهار داشت: با حمايت‌ها و پيگيري‌هاي دلسوزانه معاون وزير و رئيس سازمان راهداري و حمل‌‌ونقل جاده‌اي، اعضاي هيأت عامل و كارگروه رسيدگي به مطالبات رانندگان در ماه اخير،‌ خوشبختانه قرارداد بيمه تكميلي درمان و حوادث رانندگان منعقد شد و از تاريخ 15 مرداد ماه سال‌جاري خدمات درماني به بيمه‌شدگان ارايه مي‌شود. وي افزود: قرارداد بيمه تكميلي درمان في‌مابين شركت آتيه سازان حافظ وابسته به سازمان بيمه سلامت ايران و كانون انجمن‌هاي صنفي كارفرمايان مؤسسات و شركت‌هاي حمل‌ونقل داخلي كالاي كشور منعقد شده است و باتوجه به سابقه فعاليتي خوب اين شركت دولتي، خدمات درماني در سطح مطلوبي جهت رفاه حال 900 هزار نفر از رانندگان و همسران آنها در نظر گرفته شده است. اماني همچنين از انعقاد قرارداد بيمه عمر و حوادث گروهي جهت 480 هزار نفر از رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كالا خبر داد و افزود: اين قرارداد في‌مابين شركت بيمه زندگي خاورميانه و شركت كانون انجمن‌‌هاي صنفي كارفرمايان مؤسسات و شركت‌هاي حمل‌ونقل داخلي كالاي كشور منعقد شده است و هريك از بيمه شدگان مشمول خدمات سرمايه بيمه‌اي به مبلغ 10 ميليون تومان براي فوت و 5 ميليون تومان براي حوادث شغلي مي‌شوند. اين گزارش حاكي است در ادامه اين مراسم گلپاگون دبير كانون انجمن‌هاي صنفي مؤسسات و شركت‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي كالاي داخلي كشور، انگوتي نايب رئيس هيأت مديره اين كانون و تعدادي ديگر از نمايندگان بخش حمل و نقل جاده‌‌اي كالاي كشور، انعقاد اين قرارداد را گام بزرگي در راستاي رفع مشكلات معيشتي رانندگان بيان كردند و از همراهي و مشاركت رانندگان عزيز در فعاليت شبانه‌روزي جابه‌جايي كالا و مسافر و جلوگيري از سوءاستفاده فرصت‌طلبان و اختلال در نظم و امنيت شغلي اين تلاش‌گران تقدير و تشكر كردند. اين گزارش مي‌افزايد در بخش ديگري از اين مراسم دكتر مهدي رياحي مديرعامل شركت آتيه‌سازان حافظ به عنوان بيمه‌گر بيمه تكميلي درمان و خليل حسن‌زاده مديرعامل شركت بيمه زندگي خاورميانه به عنوان بيمه‌گر عمر و حوادث گروهي ضمن تبريك از انعقاد قرارداد‌هاي مذكور هم‌زمان با ميلاد با سعادت امام رضا (ع) و ابراز خشنودي از خدمات‌ساني به قشر رانندگان عزي و تلاشگر، مفاد قراردادهاي منعقد شده و نوع خدمات و سقف پوشش‌هاي بيمه‌اي را بيان كردند. گفتني است با حمايت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، در آينده بسته‌هاي حمايتي بهتر و خدمات بيشتري از سوي شركت‌هاي بيمه‌گر به متقاضيان ارايه مي‌شود.

منبع: روابط عمومي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي

1397/05/03
گمرک باکو مدعی کشف 49 کیلوگرم تریاک از کامیون ایرانی شد
شعبه مبارزه با تخلفات اداره گمرک آستاراي جمهوري آذربايجان اطلاعاتي درباره تلاش براي انتقال مقدار زيادي مواد مخدر از ايران به اروپا، از طريق خاک جمهوري آذربايجان دريافت کرد .
اين گزارش افزود: بر اساس اطلاعات دريافت شده يک دستگاه کاميون متعلق به تبعه ايراني و حامل وسايل برقي که قرار بود به مقصد دانمارک حرکت کند از سوي مامورين اداره گمرک آستاراي جمهوري آذربايجان متوقف شد .
در جريان بازرسي هاي انجام گرفته با استفاده از سگ آموزش ديده 49 کيلوگرم و 200 گرم ترياک بسته بندي شده در اين کاميون کشف و مصادره شد.
اين گزارش افزود: در حال حاضر تحقيقات بيشتر در اين رابطه توسط نيروهاي انتظامي ادامه دارد .
منبع: ايرنا
1397/05/03
بلاتکلیفی رانندگان شرکت‌ها و صاحبان کالا در عقد قراردادهای بین‌المللی

عضو اتاق بازرگاني استان خراسان رضوي هم‌زمان با افزايش نوسانات نرخ ارز در کشور، گفت: ترانزيت کشور بيش از گذشته به حمايت دولت‌مردان نيازمنداست.

ابراهيم عطايي بابيان اينکه حمل‌ونقل بين‌المللي از طوفان ارزي در امان نماند و مانند ديگر شاخه‌هاي اقتصادي کشور، حتي بيش‌تر دچار بحران شده است، گفت: قراردادهاي از پيش منعقدشده با صاحبان کالاهاي خارجي، افزايش آني عوارض ارزي به ريال، دريافت ترخيصيه‌هاي کشتيراني همه و همه باعث شدند تا اين مجموعه دچار آسيب و چالش جدي‌تري شود.

وي ادامه داد: البته مسئولين بانک مرکزي از همان روزهاي اول طي دستورالعمل‌هايي به انجمن‌هاي صنفي و وزارت راه قصد کنترل و مهار اين بحران را داشتند اما متاسفانه عليرغم راهکارهاي پيشنهادي از طرف اين انجمن‌ها تاکنون موفق به اجراي آن نشدند و رانندگان،  شرکت‌ها و صاحبان کالا را در بلاتکليفي جهت عقدقراردهاي حمل‌ونقلي به سر مي‌برند.

عطايي گفت :افزايش 20 تا 30 درصدي کرايه حمل، افزايش کرايه حمل کشتي‌ها به خاطر تحريم‌ها، همه و همه دست‌به‌دست هم دادند تا بخش حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت کشور دچار نابساماني شده و از مسير خارج شود.

او اين راهم گفت که به نظر مي‌رسد دولتمردان ما در اين شرايط بايد با بخش خصوصي يک هدف مشترک را دنبال کنند تا ضمن ثبات و امنيت، حمل نقل بين‌المللي و ترانزيت را به‌سوي اهداف بلندتري سوق دهند.

به گفته‌ اين عضو اتاق بازرگاني خراسان دورخيز کشورهاي همسايه خصوصا ترکمنستان جهت خروج ايران از مسير ترانزيت با افزايش عوارض يک‌طرفه و بهانه‌تراشي‌هاي گوناگون، بر اين بحران دامن زده است.

وي گفت: همسايگان به اهميت ترانزيت پي‌برده‌اند و به اين نيز واقف‌اند که با سرمايه‌گذاري در اين بخش علاوه بر مزايا ديگر به بهره‌برداري‌هاي بلندمدت خواهند رسيد. ولي ما مي‌دانيم که هيچ‌کدام از همسايگان ما موقعيت جغرافيايي خدادادي ما را ندارند و لازم است هر چه سريع‌تر از اين فرصت استفاده کنيم.

منبع: تين نيوز

1397/05/02
بومی سازی تولید ایکس ری کانتینری با حمایت های گمرک
رئيس کل گمرک ايران از بومي سازي توليد ايکس ري کانتينري با حمايت هاي گمرک خبر داد و اعلام کرد : نخستين ايکس ري کانتينري پيشرفته بومي امروز در گمرک بازرگان به بهره برداري رسيد .

 فرود عسگري با بيان اين مطلب در حاشيه بهره برداري از اين سامانه بومي اظهار داشت : اين دستگاه مي تواند کاميون ها را به صورت پيشرفته و با جزئيات کامل اسکن کند .

وي افزود: تجهيز مرز بازرگان به دستگاه هاي کنترلي پيشرفته نقش مهمي در تسهيل تجارت در يکي از بزرگترين مرزهاي زميني کشور خواهد داشت و مي تواند در سرعت بخشيدن به تجارت بين ايران و ترکيه و اروپا مفيد باشد.

رييس کل گمرک ايران گفت : طرح جامعي براي مرز بازرگان تدوين شده است که اجراي آن نقش مهمي در توسعه مبادلات مرزي بين ايران و ترکيه و رسيدن به حجم 30 ميليارد دلاري تجارت بين 2 کشور خواهد داشت.

وي يکي از مهمترين ابزارهاي کنترلي در گمرک را سامانه ها و سيستم هاي الکترونيکي موجود دانست و گفت: در سال 90 و 91 ، گمرک فاقد سيستم هاي پيشرفته کنوني بود اما در حاضر با کمک سامانه هاي الکترونيکي و با استفاده از تصاوير ايکس ري مي توانيم دقت و کنترل بيشتري بر روي محموله هاي ورودي و خروجي داشته باشيم .

 رئيس کل گمرک ايران در ادامه به پيشگامي گمرک در شفافيت و در دسترس قرار دادن اطلاعات اشاره کرد و گفت :  در حال حاضر به کمک سامانه هاي هوشمند در گمرک ، جزئي ترين اطلاعات ترخيص انواع کالا در تمامي گمرکات به لحظه قابل رهگيري است و روشن و مشخص است که چه کالايي به نام چه افرادي به تفکيک نوع کالا ، مجوزها ، وزن و ارزش و از کدام گمرکات ترخيص و از طريق چه کاميوني به کدام انبار بارگيري و در آنجا تخليه شده است .

عسگري ادامه داد : تا پايان سال 97 گمرکات حساس و مهم کشور به دستگاه هاي کنترلي ايکس مجهز خواهد شد . ايکس ري گمرک بازرگان سومين دستگاه ايکس ري کاميوني است که در سالجاري در گمرکات کشور راه اندازي و به بهره برداري مي رسد .

به گفته رئيس کل گمرک ايران ايکس ري هاي پيشرفته کانتينري از محل اعتبارات داخلي گمرک خريداري و در گمرکات به بهره برداري رسيده است .

بنابراين گزارش ؛ در پي تاکيد رهبر معظم انقلاب براي حمايت از توليد داخلي و تجهيز مبادي ورودي به تجهيزات پيشرفته کنترلي ، سفارش ساخت پنج دستگاه ايکس ري کاميوني از سوي گمرک به توليدکنندگان داخلي به توليدکنندگان داخلي داده شده است  .

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/02
21 روز از توقف کامیون ها در مرز باشماق گذشت

در حالي‌که اواسط تيرماه (19 تير) خبري در تين‌نيوز منتشر شد که حکايت از توقف حدود  150 کاميون در مرز باشماق داشت، يک راننده کاميون از عدم حل اين مشکل و ادامه توقف تعداد زيادي کاميون‌ در اين مرز خبر داد.

 يک راننده کاميون در تماس با اين شبکه خبري با بيان‌اين‌که از زمان توقف کاميون وي و تعدادي ديگر از رانندگان در مرز باشماق حدود 24 روز مي‌گذرد، بار اکثر اين کاميون‌ها را کولر و لوازم خانگي ذکر کرد.

 به گفته وي مشکلات مربوط به عدم اجازه ورود اين رانندگان به داخل کشور در مرز باشماق به عملکرد گمرک اين منطقه مرتبط است که به نظر مي‌رسد چون در گذشته و قبل از ممنوعيت فعاليت کولبران، صاحبان اين نوع کالاها، بارهاي مذکور را بدون پرداخت گمرکي و به صورت غير مجاز به داخل کشور حمل مي‌کردند اکنون و در فرصت پيش آمده گمرک قصد تلافي اين موضوع را دارد.

اين راننده کاميون همچنين از انجام سريع تشريفات گمرکي از سوي عراقي‌ها خبر داد و گفت: مشکل به وجود آمده مربوط به تشريفات اداري گمرک ايران است که اين کاميون‌ها را به کندي ترخيص مي‌کند. 

وي گفت: مسلم است وقتي صاحب کالا براي اين توقف به صاحبان کاميون‌هايي که بار مورد نظر را حمل‌ مي‌کنند پول خواب پرداخت مي‌کند، براي جلوگيري از متضرر شدن خود، اين هزينه را در قيمت نهايي کالا محاسبه کرده و همين موضوع موجب افزايش قيمت کالا در بازار داخل و در نهايت متضرر شدن مصرف کننده داخلي مي‌شود.

اين راننده کاميون همچنين با انتقاد از اين عملکرد و طولاني شدن زمان توقف کاميون‌ها در مرز باشماق، نبود امکانات بهداشتي، رفاهي و تغذيه‌اي و همچنين گراني مايحتاج ضروري رانندگان را از مشکلاتي دانست که رانندگان به علت اين توقف حدودا يک ماهه با آن مواجه‌اند.

منبع: تين نيوز

1397/05/01
بهره برداری از اولین ایکس ری کامیونی پر سرعت تولید داخل
اولين ايکس ري کاميوني پر سرعت توليد داخل با حضور فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران در گمرک بازرگان به بهره برداري رسيد .

 اين ايکس ري کاميوني پيشرفته در وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ساخته شده و قرار است 4 دستگاه ديگر نيز به زودي تحويل گمرک گردد .

گمرک ايران پيرو فرمايشات مقام معظم رهبري در رابطه با تجهيز گمرکات به دستگاههاي کنترلي ساخت داخل ، سفارش ساخت 5 دستگاه ايکس ري کاميوني را به توليد کنندگان داخلي داد که با حمايت ها و پشتيباني مالي گمرک ايران اولين دستگاه ايکس ري کاميوني توليد داخل امروز به بهره برداري رسيد .

گمرک بازرگان پيش از اين مجهز به يک دستگاه ايکس ري کاميوني بود و با بهره برداري از ايکس ري جديد ، گمرک بازرگان با دو دستگاه ايکس ري کاميوني کنترل هاي گمرکي را انجام خواهد داد .

اين گزارش مي افزايد ؛ هم اکنون گمرکات مهم کشور مجهز به دستگاههاي کنترلي ايکس ري هستند و تجهيزات ايکس ري گمرک طي سالهاي اخير به چهار برابر افزايش پيدا کرده است .

ايکس ري گمرک بازرگان سومين دستگاه ايکس ري کاميوني است که در سالجاري در گمرکات کشور راه اندازي و به بهره برداري مي رسد .

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/05/01
افزایش تناژ کالاهای متروکه بنادر

معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي از  افزايش تناژ کالاهاي متروکه در بنادر خبر داد.

  محمدعلي ‌حسن‌زاده گفت: در سطح کشور در حدود 10 تا 12 درصد محوطه‌هاي نگهداري کالا در اشغال کالاهاي متروکه و رسوبي است.

او گفت: افزايش تناژ کالاهاي متروکه بين سال گذشته و امسال متاسفانه روند افزايشي داشته است.

معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه تشريح کرد: حدود 15 درصد محوطه‌هاي نگهداري کالا در بندر امام در اشغال کالاهاي متروکه و رسوبي است.

حسن‌زاده به لزوم کاهش کالاهاي متروکه در بندر امام تاکيد کرد و گفت: 225 هزار تن کالاي متروکه و 143 هزارتن کالاي رسوبي در بندر امام خميني وجود دارد که از زمان رسوب آن‌ها گذشته است .

او گفت: 13 انبار و مخزن در بندر امام در اشغال کالاهاي متروکه است که به‌رغم پيگيري‌هاي سازمان بنادر تاکنون تعيين تکليفي در اينباره نشده است.

عضو هيات عامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: 95 هزار TEU کالاي کانتينري و حدود 3 ميليون تن کالهاي غيرکانتينري در بندر شهيدرجايي رسوب کرده‌اند.

حسن‌زاده گفت: مجموعا در حدود 121 هزار کانتينر 20 فوت در بنادر داريم و هنوز صاحبان کالا اميدوارند که بتوانند آن‌ها را ترخيص کنند.

عضو هيات عامل سازمان بنادر و دريانوردي تصريح کرد: براي تحقق حمل يکسره در بنادر کشور نياز است تا در بنادر کشور، محوطه‌هاي مناسبي براي نگهداري انواع کالا وجود داشته باشد.

حسن‌زاده تاکيد کرد: يکي از امتيازاتي که محوطه‌هاي حمل کالا دارند اين است که مجازيم، حداکثر ضريب اشغال انبار را تا 60  درصد نگه داريم و بيشتر از آن مجاز نيستيم.

او در ادامه تشريح کرد: بنادر کشور سه زمانِ دوئل تايم، زمان رسوب کالا و زمان متروکه شدن وجود دارد که به صاحبان کالا تعلق مي‌گيرد.

معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي ادامه داد: مدت زمان انجام تشريفات بندري وعمليات بندري به صاحبان کالا مي دهد و اين زمان، زمان ماندگاري موقت است که بين 5 تا 10 روز در بندر است، زمان رسوب کالا در بازه زماني 3 ماهه است و در اين زمان نيز صاحب کالا، هزينه کالا را به اپراتورها مي‌دهد.

حسن‌زاده درباره زمان متروکه شدن گفت: زمان متروکه شدن هرچه کوتاه‌تر باشد بهتري است و هرچه اين زمان طولاني‌تر باشد به معناي اشغال محوطه‌هاي بندري و از دست رفتن، زمان است.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/05/01
مدیریت واحد مرزی صادرات کالا را آسان تر می کند
مدير کل دفتر هماهنگي استانها و امور مجلس گمرک بر آسان تر شدن صادرات کالا با مديريت واحد مرزي تاکيد کرد .

 محمد رضا جعفري که در مراسم معارفه مدير کل گمرک باشماق مريوان سخن مي گفت با بيان اين مطلب افزود :  تسريع در انجام تشريفات صادرات که مورد تاکيد دولت و رئيس کل گمرک است توليد ملي را تقويت مي کند و گمرکات بايد حمايت از توليد ملي را بعنوان اولويت نخست در دستور کار قرار دهند .

جعفري گفت : اين اقدام موجب تقويت سرمايه گذاري و اشتغال فراگير در کشور مي شود و جهت انجام اين امور نيازمند شفاف سازي ، کاهش زمان و کاهش هزينه هاي ترخيص کالا و مبارزه با قاچاق کالا در کشور هستيم .

وي در ادامه به سامانه جامع و هوشمند گمرک اشاره کرد و با بيان اينکه با اين سامانه فرآيند انجام تشريفات گمرکي الکترونيکي شده و کاغذ از اين فرآيندها حذف شده است بر استفاده بيشتر از تجهيزات الکترونيکي و  کنترلي پيشرفته در گمرگات تاکيد کرد .

مدير کل دفتر هماهنگي استانها و امور مجلس گمرک بر اجراي کامل بسته حمايت از توليد که از سوي رئيس کل گمرک ابلاغ شده تاکيد کرد و گفت : در بسته حمايت از توليد گمرک ابزارهايي پيش بيني شده که مهمترين محور آن تسهيل صادرات و ورود مواد اوليه بکار رفته در توليد است .

جعفري اجراي بهتر مديريت واحد مرزي در گمرکات را ضروري دانست و در ادامه گفت : تعاملات بهتر سازمان ها در مرزها تبادلات تجاري را تسريع و آسان مي کند و بهبود شرايط اقتصادي و امنيت در مرزها را افزايش مي دهد .

بنابراين گزارش ؛ در اين مراسم فريد حق پناه به عنوان مدير کل گمرک باشماق مريوان معرفي شد . حق پناه پيش از اين مدير کل گمرک پرويزخان بود و کارنامه موفقي در مديريت گمرکات مرزي کشور داشته است .

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر