آرشیو اخبار
.
1397/06/31
در شورایعالی هماهنگی ترابری کشور مطرح شد: بررسی مجدد تغییر مسیر ترانزیت مواد خطرناک در کردستان

  وزير راه و شهرسازي در شورايعالي هماهنگي ترابري از دستور اخير رئيس جمهوري در زمينه تامين ناوگان ريلي خبر داد و گفت: در حاليکه صرفه‌جويي حاصل از تأمين ناوگان ريلي در اقتصادي ملي نسبت به توليد بيشتر است، اما به خاطر دستيابي به يک صرفه‌جويي احتمالي در توليد، ميليارد‌ها دلار به سوخت يارانه تعلق مي‌گيرد.

 دويست و هشتمين نشست شورايعالي هماهنگي ترابري کشور به رياست عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي و حضور اعضا و نمايندگان در ساختمان وزارتخانه پيرامون رسيدگي به سه موضوع؛ الف) بررسي تغيير مسير تردد ناوگان ترانزيت حامل مواد خطرناک در استان کردستان، ب) برنامه جامع نوسازي و تأمين ناوگان زميني، ج)گزارش مقايسه کرايه حمل دريايي شرکت‌هاي کشتيراني داخلي با خطوط بين‌المللي برگزار شد.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به دستور جلسه بررسي تغيير مسير تردد ناوگان ترانزيت حامل مواد خطرناک در استان کردستان اظهار داشت: در صورت انتقال مبدأ حرکت کاميون‌هاي ترانزيتي در داخل کشور از کردستان به آذربايجان غربي، کاميون‌ها بايد 130 کيلومتر تردد داشته باشند که مخاطرات مورد بحث با آن‌ها منتقل مي‌شود، لذا اين دستور جلسه مجدد بايد در کارگروه مربوطه مورد بررسي قرار گيرد.

در ادامه مهرداد تقي زاده دبير شورايعالي هماهنگي ترابري کشور تأکيد کرد: اين دستور جلسه مجدد به کارگروه بازگردد و در جلسه فوق‌العاده بعدي مورد پيگيري قرار گيرد. به علاوه در کارگروه چند موضوع ديگر شامل خطرات مسير جاده‌اي، احتمال جايگزين شدن مسير ترکيه در صورت کاهش حجم صادرات و ترانزيت مواد نفتي عراق، همچنين سوانح احتمالي در مسير مرز به ايستگاه راه‌آهن بايد مورد بررسي قرار گيرد و شرکت راه‌آهن نيز نظر نهايي خود را آماده ارائه کند.

قابليت سرمايه‌گذاري در دو پايانه ترکيبي نقده و کرمانشاه در صورت تضمين بار

در ادامه عنوان شد که مسير ترانزيت محمولات نفتي عراق به کشور‌هاي حاشيه خليج‌فارس از طريق بنادر امام خميني(ره)، ماهشهر، عباس و براي ترانزيت به افغانستان از مرز شمتيغ انجام مي‌شود. همچنين مطرح شد که با توجه به بازدهي پايانه‌هاي حمل ترکيبي مراغه، پايانه‌هاي حمل ترکيبي نقده و کرمانشاه از پتانسيل بالايي برخوردار هستند که در صورت تضمين بار از سوي شرکت راه‌آهن شرکت‌هايي آماده سرمايه‌گذاري در اين دو پايانه هستند.

همچنين حدود 20 درصد از حمل بار جاده‌اي از طريق مرزهاي تمرچين و باشماق و 80 درصد از مرز پرويزخان وارد کشور مي‌شود که براي تحقق حمل ترکيبي بايد کاميون‌ها از تمرچين تا مراغه 183 کيلومتر از باشماق 287 کيلومتر و از پرويزخان 175 کيلومتر براي مقصد کرمانشاه بايد سير کنند تا به شبکه ريلي دست يابند.

از طرفي مسافت ريلي از مراغه به شمتيغ حدود 1764 کيلومتر و به بندرعباس 1981 کيلومتر، از کرمانشاه به شمتيغ 1739 کيلومتر و به بندر عباس 1616 کيلومتر، از کرمانشاه به بندر امام 844 کيلومتر محاسبه شده است.

در خصوص دستور جلسه دوم، بابک احمدي معاون بهره‌برداري و سير و حرکت شرکت راه‌آهن در جلسه گزارشي در خصوص شرايط فعلي ناوگان باري حمل‌ونقل ريلي ارائه و پيشنهاد‌هايي در خصوص چگونگي دريافت مجوز براي تأمين ناوگان باري مورد نياز را عنوان کرد.

بررسي پيشنهادات شرکت راه‌آهن براي تامين ناوگان ريلي مورد نياز کشور

وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه «رئيس‌جمهوري در زمينه تأمين ناوگان دستوري را صادر کرده است» گفت: صرفه‌جويي اقتصادي ملي حاصل از تأمين ناوگان ريلي در حمل‌ونقل و مصرف به‌مراتب بيشتر از توليد است، اما به خاطر دستيابي به يک صرفه‌جويي احتمالي در توليد ميليارد‌ها دلار به سوخت يارانه تعلق مي‌گيرد.

به دستور رئيس شورايعالي هماهنگي ترابري کشور مقرر شد، بند ذيل به پيشنهاد‌هاي شرکت راه‌آهن جهت تأمين ناوگان ريلي اضافه شود؛ «شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران پس از تأمين ناوگان نسبت به واگذاري مالکيت و بهره‌برداري در قالب اجاره يا اجاره به‌شرط تمليک به بخش خصوصي اقدام خواهد نمود.»

دبير شورايعالي هماهنگي ترابري کشور در ادامه با اشاره به رد نامه‌اي مبني بر اينکه «نرخ ارز براي حمل‌ونقل ريلي همانند کالاي اساسي محاسبه شود» گفت: اين درخواست ضمن تصويب در شورايعالي هماهنگي ترابري کشور مجدد به دولت ارسال شود.

در پيشنهاد شرکت راه‌آهن آمده است؛ در حال حاضر 25 هزار واگن در ناوگان باري حمل‌ونقل ريلي کشور فعاليت دارند که قرار است طبق برنامه ششم توسعه به 58 هزار واگن افزايش يابد؛ اما با توجه به ظرفيت توليد سالانه 1600 دستگاه واگن از سوي سه توليدکننده داخلي حد اقل 15 سال زمان لازم است.

از طرفي حق دسترسي از 57 درصد به زير 20 درصد رسيد اما به دليل برخي سياست‌ها از ظرفيت پديد آمده بهره لازم برده نشده و حدود 850 دستگاه واگن باري در پشت مرزها يا در مسير رسيدن به ايران هستند.

سه پيشنهاد شرکت راه‌آهن به شرح زير است؛
1- وزارت صنعت، معدن و تجارت با ايجاد منابع، تسهيلات لازم براي تأمين 9 هزار واگن را فراهم کرده و شرکت راه‌آهن بازپرداخت اين تسهيلات را تضمين مي‌کند تا توليدکننده قادر به فروش اقساطي واگن باشد.
2- وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌جاي ممانعت از واردات ناوگان، مجوز ورود 9 هزار دستگاه واگن خارجي به کشور را صادر کند و در مقابل شرکت راه‌آهن نيز ضمانت‌نامه‌ها را صادر کند تا مجموعاً 18 هزار دستگاه واگن باري به ناوگان ريلي کشور اضافه شود.
3- شرکت ايران-روسي توليدکننده ناوگان ريلي که با هدف توليد براي بازارهاي جهاني شکل گرفت تا 1400 نسبت به تأمين 9 هزار واگن و 100 دستگاه لکوموتيو باري از طريق تأمين‌کنندگان داخلي اقدام نمايد اما به‌شرط اينکه وزارت صنعت، معدن و تجارت به هر روش ممکن تأمين مالي کند.

ضرورت اعطاي تسهيلات و امکان واردات کانتينر دست دوم در شرايط خاص

سرانجام محمد راستاد معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي به ارائه گزارش مقايسه کرايه حمل دريايي شرکت‌هاي کشتيراني داخلي با خطوط بين‌المللي پرداخت و گفت: يکي از ضرورت‌ها براي تأمين ناوگان خارجي، دست‌دوم و تأمين کانتينر در شرايط خاص،‌ ايجاد امکان واردات و اعطاي تسهيلات است.

وي با اشاره به برگزاري جلساتي با شرکت‌هاي کشتيراني بيان داشت: با توجه به زمان‌بر بودن ساخت کانتينر در داخل کشور در صورت ايجاد تسهيلات مناسب مي‌توان شرايط خريد کانتينرهاي دست‌دوم را فراهم کرد.

تقي زاده دبير شورايعالي هماهنگي ترابري در خصوص دستور جلسه سوم بيان داشت: ابعاد موضوع دستور جلسه در کارگروه موردبحث قرار گيرد اما اصل موضوع به تصويب برسد تا در صورت نياز به اخذ مصوبه در شورا مطرح شود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/31
لزوم ارائه تخفیفات مناسب به ترخیص‌کنندگان کالا از بنادر

  عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: در برهه حساس اقتصادي کشور، سازمان بنادر و دريانوردي و گمرک جمهوري اسلامي ايران، مي‌توانند تمهيداتي بيانديشند تا رسوب کالا با پرداخت هزينه‌هاي سنگين همراه و ترخيص آن مشمول تخفيف مناسب شود.

  محمد مهدي افتخاري، در خصوص آثار مخرب رسوب کالا در بنادر و لطمه اي که بر اقتصاد کشور خواهد داشت، اظهار کرد: به طور حتم در برهه زماني کنوني رسوب کالا در بنادر نه تنها آسيب بيشتري بر اقتصاد کشور وارد خواهد کرد بلکه آثار رواني بر مردم خواهد داشت.

وي ادامه داد: اصلي ترين اثر ماندگاري و رسوب هرچه بيشتر کالا در بنادر و گمرک در حال حاضر افزايش قيمت ها است و بايد هرچه سريعتر نسبت به ترخيص کالا از بنادر کشور اقدام کرد و کالاهاي مربوطه را جهت مصرف به بازار رساند.

اين عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه رسوب کالا در بنادر موجب خواهد شد کيفيت کالاها کاهش يابد، گفت: ماندگاري کالا بر کيفيت کالا اثرگذار است و در خصوص برخي کالاهاي مصرفي و معيشتي بايد هرچه سريع تر ترخيص شوند.

افتخاري ادامه داد: افزايش ميزان کالا در بازار مصرف در بهترين حالت موجب کاهش قيمت خواهد شد و در بدترين حالت از رشد قيمت ها جلوگيري خواهد کرد، بنابراين بايد تمهيداتي انديشيده شود تا به محض ورود کالا در برهه زماني کنوني به بنادر، ترخيص شوند.

وي با بيان اينکه ممکن است برخي تجار بخواهند به دلايلي از جمله افزايش قيمت، کالاي خود را در بنادر نگه دارند، تصريح کرد: سازمان بنادر و دريانوردي و نيز گمرک جمهوري اسلامي ايران مي توانند به گونه اي عمل کنند تا رسوب کالا در بنادر هزينه بر شود و در صورتي هم که يک تاجر در جهت ترخيص کالاي خود اقدام مي کند، وي را تشويق نموده و تخفيفاتي مورد نظر را ارائه کنند.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، اين عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، افزود: تجار نيز بايد بدانند که ممکن است با ماندگاري کالاي خود در برهه هاي زماني کوتاه مدت افزايش قيمت ها را رقم بزنند و سود بيشتري کسب کنند، اما اثرات ناشي از اين اقدام در دراز مدت بر اقتصاد کشور تاثير نامطلوبي خواهد داشت و خود تجار بيشتر ضررها را متحمل مي شوند.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/27
توقیف 125 تن مواد پتروشیمی بدون مجوز به جرم قاچاق توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک 125 تن مواد پتروشيمي بدون مجوز صادراتي را به جرم قاچاق توقيف کردند .
ماموران گمرک بيله سوار اردبيل با همکاري اداره اطلاعات استان ، اطلاعات پنج دستگاه تريلر حامل مواد پتروشيمي را که از نوع پلي اتيلن بود به کمک سامانه جامع گمرکي ردگيري و رصد مي کنند و در بررسي اين اطلاعات متوجه مي شوند که اين محموله در فهرست کالاهاي پتروشيمي مجاز مشروط است و مشمول مجوز صادراتي بوده در حاليکه فاقد اين مجوز صادراتي است .

بنابراين گزارش ؛ در بررسي بيشتر ماموران گمرک مشخص مي شود صاحب کالا براي عدم ارائه مجوز صادراتي اقدام به اظهار محموله در رديف تعرفه اي ديگري از محصولات پتروشيمي نموده تا با اظهار خلاف مجوز صادرات را ارائه ندهد و اقدام به خروج غير قانوني کالا از مرز نمايد .

با بررسي هاي بيشتر ماموران حراست گمرک بيله سوار اردبيل و استعلام دقيق ماهيت مواد ، تخلف در اظهار کالا و عدم ارائه مجوز براي ماموران گمرک محرز و اين محموله توسط ماموران گمرک توقيف و با شکايت گمرک به ظن قاچاق پرونده قضايي براي اين محموله در مراجع قضايي تشکيل مي شود .

منبع: گمرک نيوز
1397/06/27
برای اعمال محدودیت‌های ترکمنستان مسیرهای دیگری جایگزین شود

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران گفت: ترکمنستان به جهت اعمال محدوديت‌ها از جمله عوارض مختلف در مرز‎هاي ورودي خود بايستي مسيرهاي ديگر جايگزين آن شود، از اين جهت با حمايت دولت اميدواريم بخشي از اين مشکلات کاهش پيدا کند.

محمد جواد عطرچيان با اشاره به اينکه لازمه رسيدن به کشورهاي آسياي ميانه عبور از مسير ترکمنستان است، عنوان کرد: ترکمنستان سخت‌گيري‌ و محدوديت‌هايي اعمال مي‌کند و از طرفي با توجه به اينکه ترکمنستان، کشور محصور در خشکي و همچنين بخشي از کالاهاي ترکمنستان از طريق بندرعباس به اين کشور توسط کاميون‌هاي ايراني و ترکمني حمل مي‌شود، بايستي ما هم در زمينه محدوديت‌ها و سخت‌گيري‌ها اقدامات مشابه‌اي انجام دهيم.

وي با بيان اينکه کشوري که در مرزهاي ورودي خود محدوديت‌هايي به وجود مي‌آورد بايستي مسيرش دور زده شود، افزود: ترکمنستان در مرزهاي ورودي خود در کشور ما محدويت‌هايي براي کاميون‌هاي ايراني و غيرايراني ايجاد کرده از اين جهت کشوري که اعمال محدوديت‌ها در مرزهاي خود دارد بايستي دور زده شود.

دبيرانجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين المللي ايران ادامه داد: براي دور زدن ترکمنستان دو مسير وجود داشته لذا لازمه استفاده اين‌ مسيرها عملياتي شدن توسط سازمان‌هاي متولي است.

عطرچيان در خصوص استفاده از مسير افغانستان، بيان کرد: مسير افغانستان به جهت امنيت کم، مسير مناسبي نيست مگر در حالتي که کاميون‌هاي ايراني اسکورت داشته باشند از اين جهت بايستي با کشور افغانستان مذاکره جهت تامين امنيت کاميون‌هاي ايراني صورت گيرد. درست همانند زمان‌هاي گذشته که کاميون‌هاي ايراني براي گذشت از چچن با تامين امنيت عبور مي‌کردنند.

وي در خصوص مسير دريايي جهت دور زدن کشور ترکمنستان، عنوان کرد: ظرفيت‌هاي بسيار خوبي در بندراميرآباد وجود دارد از اين جهت بايستي مسير مشخص دريايي و منتظم بين بنادر ايران و قزاقستان جهت حمل کاميون‌هاي و کانتينرها تدوين شود. لذا لازمه اين مسير مذاکرات، همکاري‌ها و کشتي‌هاي کاميون‌بر است.

دبيرانجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين المللي ايران با اشاره به اينکه بايستي مسير کشور ترکمنستان را دور بزنيم، عنوان کرد: هرچند ممکن است مسيرهاي جايگزين ترکمنستان گران‌تر شود اما به جهت اعمال محدوديت‌ها و عوارض اين کشور صرفه بهتري دارد، لذا به جهت اعمال محدوديت‌ها از سوي ترکمنستان از جمله عوارض مختلف در مرز‎هاي ورودي خود بايستي مسيرهاي ديگر جايگزين شود، از اين جهت با حمايت دولت اميدواريم بخشي از اين مشکلات کاهش پيدا کند.

عطرچيان عنوان کرد: به نظر مي‌رسيد اعمال محدويت‌هاي مختلف از سوي ترکمنستان به جهت کم‌رنگ کردن دسترسي ايران به کشورهاي آسياي ميانه و جايگزيني خود در اين مسير است، در حالي که ترکمنستان به جهت لجستيک و حمل‌ونقل چنين توانايي ندارد، همچنين باتوجه به اينکه ترکمنستان، کشور محصور در خشکي بوده و ارتباطي با آب‌هاي آزاد نداشته کشور ايران نيز مي‌تواند محدويت‌هايي براي اين کشور اعمال کند اما به جهت حسن هم‌جواري چنين اقداماتي صورت نگرفته است.


منبع: ايسنا

1397/06/26
فعالان حمل‌ونقل بین‌المللی و تــــــــرانزیت ایران آسیب‌شناسی کردند؛شرکت‌های حمل‌و‌نقلــــی؛ همه‌کاره هیچ‌کاره

پس از حادثه‌اي که براي يک اتوبوس مسافربري در سنندج رخ داد، شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي خاورميانه  به‌عنوان مقصر حادثه معرفي و مجوز فعاليت آن به مدت يک سال تعليق شد. با اين حال و با گذشت چند هفته از اين حادثه تلخ، اين موضوع بهانه‌اي شد تا با حضور برخي فعالان حوزه حمل‌ونقل بين‌المللي، مشکلات و شرايط امروز اين شرکت‌ها را بررسي کنيم. در اين ميزگرد سعيد صيادي مديرعامل شرکت شاهو ترابر پارس، بهرام دلاوري مديرعامل شرکت دالاهو ترابر شايان، جواد ترکمن مديرعامل شرکت حمل‌ونقل خاورميانه، رضا قاسمي مديرعامل شرکت نورهان و عيسي خاوندکار مديرعامل شرکت حمل‌ونقل بهارستان حضور داشتند و هر يک به بيان برخي از مشکلات حوزه خود پرداختند. اين نشست با طرح موضوع مهمي با عنوان «نظارت» بر فعاليت شرکت‌هاي حمل‌ونقلي آغاز شد؛ اما در ادامه حاضران به بيان برخي مشکلاتي پرداختند که از ديدگاه آنها، متولي ديگري دارد و بايد در جاي ديگري حل‌وفصل شود که اگر اين مشکلات برطرف نشود، چيزي به نام «ترانزيت ايران» باقي نمي‌ماند.

 

 

موضوع بحث ما بررسي شرايط و مشکلات شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي است که به بهانه تصادف يک دستگاه تانکر با اتوبوس مسافري در سنندج انجام مي‌شود. پيش‌ازاين يک ميزگرد ديگر دراين‌باره برگزار شد و تمرکز اصلي آن ميزگرد بر تصادفات رانندگي بود؛ اما الان هدف ما شنيدن نقطه نظرات بخشي است که شرايط دشواري را دنبال مي‌کند. ابتدا بفرماييد که چگونه نام شرکت حمل‌ونقل خاورميانه به‌عنوان مقصر اين حادثه معرفي شد و اعتراض شما به چيست؟

 


ترکمن: اجازه بدهيد جريان اين حکم را اين‌گونه روايت کنم که ساعت هشت صبح همان روز اعلام حکم، براي کميسيون دعوت شدم؛ اما نمي‌دانستم که چه کميسيوني بود. من به اداره پايانه‌هاي استان تهران در خيابان دماوند رفتم. گفتند که بايد به خيابان دمشق و سازمان راهداري و کميسيون ماده 12 بروم. درحالي‌که تخلفات شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي در کميسيون ماده 10 پيگيري مي‌شود. به‌هرحال در کميسيون بدون حضور نماينده صنف ما نماينده پليس‌راهور حضور داشت و صحبت‌هايي مطرح شد که هيچ ارتباطي به فعاليت ما نداشت.

از ما خواسته شد که لايحه‌اي براي دفاع از خود ارائه کنيم؛ اما بلافاصله در همين زمان اعلام شد که شرکت صاحب تانکر يک سال تعليق شده است. بايد توجه کنيد که انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران هيچ ابزاري براي دفاع از صنف ندارد. درحالي‌که حمل‌ونقل بين‌المللي با ريسک بسيار بالايي در حال فعاليت است و تمام شرکت‌ها با مسائل و مشکلاتي روبه‌رو هستند.

 

يعني شما اصلا خبر نداشتيد که قرار است در کميسيون ماده 12 حضور پيدا کنيد؟
ترکمن: کميسيون ماده 12 قوانين خود را دارد و مربوط به حمل‌ونقل داخلي است. اگر جرائم شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي در کميسيون ماده 12 بررسي مي‌شود پس وزارت راه هم بايد به ما اجازه دهد بارنامه داخلي صادر کنيم. در حادثه سنندج چون حادثه فوتي بوده تفسير سازمان راهداري اين بوده که موضوع بايد در کميسيون ماده 12 بررسي شود.

درحالي‌که در آئين‌نامه تأسيس شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي اين موضوع وجود ندارد. البته اين موضوع هم مراحلي داشته و خودش داستاني است. نماينده صنف بندرعباس از اين شهر اطلاع داشته و از بندرعباس به تهران آمده؛ اما من صبح همان روز خبردار شدم. در يک ساعت و نيم تفهيم اتهام و محاکمه شدم و حکم را با بي‌اخلاقي تمام در تلويزيون با ذکر اسم شرکت اعلام کرده‌اند. قبل از اينکه حکمي به دست من برسد.

 

آقاي ترکمن از نبود ابزار صنفي براي دفاع از حقوق مي‌گويند. اين موضوع تا چه حد درست است؟
قاسمي: ما از اتفاق رخ‌داده متأسف هستيم اما شرايطي که در ايران براي حمل‌ونقل بين‌المللي کالا ايجاد شده و جرائمي که براي اين ‌جور موارد در نظر گرفته مي‌شود به‌گونه‌اي است که انگار ديواري کوتاه‌تر از شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي وجود ندارد. سؤال من به‌عنوان يک فعال صنف اين است که اگر تخلف از سوي راننده اتوبوس رخ نمي‌داد بازهم حادثه به وجود مي‌آمد؟ اصل موضوع مهم است و نبايد مشکلات را فرافکني کرد. تعليق يک‌ساله يک شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي اثرات بدي را بر اشتغال عده‌اي راننده مي‌گذارد که از اين راه نان مي‌خورند.

 


در واقع اصل موضوع مورد اعتراض، کارشناسي حوادث است؟
صيادي: در بحث کارشناسي حوادث کار کارشناسي انجام نمي‌شود. مشابه همين حادثه چند سال پيش براي شرکت من هم رخ داد. يک نفت‌کش خالي به تعميرگاه رفت و منفجر شد و خساراتي هم زد. گفتند که شاهوترابر محکوم است. ما اعلام کرديم که به ما ارتباطي ندارد. نه باري در اين پروسه داشته‌ايم و نه سند حملي صادر شده است. گفتند که هيئت هفت ‌نفره کارشناسي، شما را محکوم کرده است. اين هيئت متشکل از دو سرهنگ بازنشسته، دو آتش‌نشان بازنشسته و سه مأمور بيمه بودند.

اينها تخصصي در حمل‌ونقل نداشتند. اگر اطلاعي از پروسه حمل‌ونقل داشتند مي‌دانستند که وقتي سند حمل براي اين پروسه صادر نشده يا مسئول آن حادثه شرکت نيست حکم ديگري مي‌دادند. اين مثل اين مي‌ماند که در يک کلاس درس، دو تا شاگرد بيرون مدرسه باهم دعوا کنند و يکي آسيب ببيند و بيايند سراغ معلم کلاس و او را محکوم کنند. در آن جريان قاضي دادگاه من را تبرئه کرد. چون نفت‌کش حين عمليات جوشکاري بود، اما اين هيئت مي‌توانست شرکت را محکوم کند. يا راننده‌اي که قاچاق مي‌کند ارتباطي با شرکت حمل‌ونقل ندارد.

شرکت ضامن رفتار اجتماعي راننده که نيست. تا ديروز آدم خوبي بوده و امروز فکر کرده که با اين‌همه بدهي، قسط و ليزينگ و سود اقساط بانک‌ها و بي‌پولي اگر اين جنس را به‌صورت قاچاق ببرد به‌صرفه‌تر است. اين يک ريسک است که راننده مي‌کند و مسبب آن هم شرايط بد راننده است.

خب يکسري راننده هم آن‌سوي مرزها به خاطر مواد مخدر زنداني هستند
صيادي: چرا اين‌طوري است؟ چون ماشين بي‌کيفيت چيني 500 ميليون تومان به‌صورت اقساطي فروخته مي‌شود و راننده مجبور به خريد است. بهره بانکي هم که 30 درصد است و راننده از پس هزينه‌هاي خود برنمي‌آيد؟

 

 

يعني در اين پروسه شرکت وظيفه نظارت ندارد؟
صيادي: شرکت چه نظارتي مي‌تواند داشته باشد؟ مثل اين است که بانک دسته‌چک بدهد و نظارت کند که کسي چک بي‌محل نکشد. به‌هرحال قوانين به‌گونه‌اي است که صاحب بار در کنسرو هم مي‌تواند مواد مخدر جاسازي کند اما اين شرکت است که مقصر قلمداد مي‌شود. درحالي‌که شرکت ابزاري براي اسکن محتويات بار ندارد. وقتي گمرک باري را پلمب مي‌کند، موظف است نظارت داشته باشد و با دستگاه ايکس‌ري جلوي قاچاق را بگيرد. کاميون و راننده در يکجا ساکن نيستند. شرکت هم نمي‌تواند پيگيري کند که اين راننده کجا مي‌رود. وظيفه شرکت، صدور اسناد راننده و هماهنگي بين مبدأ و مقصد است و مسئوليت رفتار اجتماعي يک راننده را ندارد. نهادهاي ديگري مثل نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و گمرک و ... هستند که بايد بر اين روند نظارت کنند.

 

 

يعني هيچ ابزار کنترلي براي نظارت بر راننده وجود ندارد؟
قاسمي: هر کنترلي يک ابزاري نياز دارد. ابزار لازم براي کنترل ناوگان رانندگان شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي از نظر مدت ‌زمان رانندگي از قديم تا الان «تاخوگراف» بوده و هست. اين ابزاري است که نشان مي‌دهد راننده چه مدت‌زماني را رانندگي کرده و چه شرايطي دارد. من سؤالم اين است که چنين چيزي در ايران چقدر قابل اجراست؟ پليس‌راه تاخوگراف راننده را کنترل مي‌کند و اين ابزار به‌عنوان يک دکور در ماشين قرار داده‌ شده و هيچ کنترلي انجام نمي‌شود. در حال حاضر دو نوع تاخوگراف آنالوگ و ديجيتال وجود دارد.

در سطح بين‌الملل تاخوگراف‌هاي ديجيتال استفاده مي‌شود و شش ماه گزارش کارکرد راننده را مي‌دهد. ما کمي هم متوليان امر را بايد نقد کنيم. چه آموزش‌هايي براي ناوگان بين‌المللي کالا داده‌ شده که راننده بداند چگونه بايد رانندگي کند؟ ايران به‌تازگي به کنوانسيون ATP وارد شده و اين کنوانسيون مدت‌زمان رانندگي را براي کاميون مشخص کرده است. هيچ کنترلي براي راننده‌اي که مثلا از بندرعباس حرکت مي‌کند و به تهران مي‌آيد وجود ندارد. هيچ نهادي اين را کنترل نمي‌کند و متأسفانه اين‌ همه‌گير شده است.

اگر واقعا قرار است که به شرايط ناوگان بين‌المللي خود کمکي کنيم و خطرات تصادفات رانندگي را کاهش دهيم پيشنهاد مي‌کنم به‌جاي استفاده از سيستم آنالوگ تاخوگراف به کنوانسيون تاخوگراف ديجيتال ملحق شويم، چون هيچ دستبرد و تغيير و تحولي را نمي‌توان در اين دستگاه‌ها ايجاد کرد.

بحث هزينه هم البته مطرح است.
قاسمي: بله هزينه دارد؛ اما خيال شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي راحت مي‌شود. در حال حاضر رانندگان به خاطر يک سهل‌انگاري شرکت را از بين مي‌برند. 24 ساعت شبانه‌روز،  18 ساعت بدون هيچ کنترلي پشت رل مي‌نشينند و اين مشکل ايجاد مي‌کند.


يعني سامانه سپهتن هم کارگشا نبوده است؟
قاسمي: اين سامانه که اصلا پياده نشده است. شرکت حمل‌ونقل چگونه مي‌تواند کنترلي روي خودروي خود داشته باشد؟ من همين ‌الان اينجا نشسته‌ام. من چگونه بدانم که الان راننده در چه شرايطي است؟ چند ساعت رانندگي کرده است؟ سيستم جي‌پي‌اس داخلي و فراگستر يکي از جي‌پي‌اس‌هايي که براي ناوگان خارجي نصب‌شده و مدت‌زمان رانندگي را نشان مي‌دهد اما تا زماني که سيستم کنترلي ايجاد نشود مطمئن باشيد اتفاق خاصي نمي‌افتد.

ترکمن: ابزارهاي کنترلي در دست دولت است و حتي نظر بخش خصوصي پرسيده نمي‌شود. سپهتن را نمي‌توان در کاميون و تريلر استفاده کرد و قطعا راننده با آن مخالف است. چون حريم شخصي را نشانه گرفته است. دوربين براي قسمت جلوي کاميون استفاده مي‌شود. نه اينکه داخل کابين را نشان دهد. زندگي خصوصي راننده را که نمي‌توان با دوربين زير نظر برد. من يک مثال مي‌زنم. مازوت کم‌خطرترين مواد نفتي است. الان خودروهاي عراقي به ايران مي‌آيند و از حداقل مدرک هم ندارند. عراقي‌ها بدون گواهينامه، نفتا و بنزين به آن طرف مي‌برند. نه کلاس آموزشي رفته‌اند نه معاينه فني دارند، نه مدير فني استانداردهاي تانکرها را در نظر گرفته است.

بار مي‌زنند و مي‌روند درحالي‌که راننده ايراني نمي‌تواند بار بزند. خود ما هم مقصريم. مسئولي نيست که اينها را کارشناسي واقعي کند. شرکت که نمي‌تواند کنترل کند. کاميون‌ها خودمالک هستند و پليس بايد کنترل و نظارت کند. همين‌الان برويم ببينيم چند تا راننده دوم در حال فعاليتند. فقط اتوبوس‌ها راننده دوم دارند و آن هم دليلش اين است که مسافت دور است و9 ساعت به بالا رانندگي دارند. در همان منطقه مريوان به سنندج شبانه در کمربندي ماشين‌هاي عراقي تردد مي‌کنند.

 

 

تا اينجا بيش‌تر دوستان معتقدند که کار شرکت حمل‌ونقلي نظارت نيست. پس چه راهکاري مي‌تواند دراين‌باره وجود داشته باشد؟
دلاوري: فرياد مظلوميت اين صنف که پيش‌قراول واردات و صادرات است به گوش مسئولان رسيده اما متأسفانه هيچ‌کسي نيست که گوش کند. اين قوانين در تضاد و تقابل با حمل‌ونقل هستند. اولين کسي که در اين حادثه محاکمه و محکوم شده شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي است. درحالي‌که بايد پرسيد چرا راه رفت‌وآمد کاميون‌ها درست نمي‌شود؟ کسي که گواهينامه مي‌دهد بايد آموزش لازم را هم به راننده بدهد. برخلاف تمام کشورهاي دنيا در اينجا مدرک داده مي‌شود ولي آموزش ضمن و بعد از خدمتي به راننده نمي‌دهد.

پليس مي‌گويد کاميون بايد دو راننده داشته باشد. آيا همان نظارتي که روي ناوگان مسافري مي‌شد و راننده بعد از 9 ساعت بايد عوض شود براي ناوگان باري کشور هم رعايت مي‌شود؟ وقتي يک هواپيما سقوط مي‌کند خسارت را ايرلاين پرداخت مي‌کند؟ در کشور ما وقتي کاميون تصادف مي‌کند اولين کسي که محکوم مي‌شود شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي است. وظيفه شرکت فقط صدور اسناد است، درحالي‌که بدترين عواقب نصيب اين شرکت‌ها مي‌شود. کسي دنبال ايجاد زيرساخت نيست. زيرساخت‌ها در کشور درست نيست و به دليل نبود زيرساخت‌ها تصادف رخ مي‌دهد.

چرا در حومه سنندج جاده تنگ مي‌شود؟ اتوبوس آنجا چکار مي‌کرده؟ راهسازي، گمرک، علائم و ... همه در بروز حادثه مقصرند. تانکر به دليل حمل محموله آتش‌زا و غير آتش‌زا نبايد شبانه رفت‌وآمد کند. درحالي‌که گمرک ساعت پنج بعدازظهر اجازه تردد مي‌دهد. اين کار غيرقانوني است. کاميون حامل مواد آتش‌زا نبايد در فاصله 20 کيلومتري شهرها توقف داشته باشد. خب حدفاصل اين 20 کيلومتر يک‌جايي را نشان بدهيد که کاميون در آنجا توقف کند. وقتي وجود ندارد کاميون بايد چکار کند؟ امکانات رفاهي و آسايشي براي راننده وجود ندارد. درحالي‌که از شرکت حمل مي‌خواهد مدير فني بگذارند. خودروي شرکت وقتي در آلمان بارگيري مي‌کند از کجا بايد مديرفني بياورد؟ معاينه فني و برخورداري از اجازه حرکت در اختيار پليس‌ راهور است و در اختيار شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي نمي‌تواند باشد.

قاسمي: يکي از راهکارهاي اساسي در سيستم‌هاي کنترلي شرايط أخذ معاينه فني توسط رانندگان از مراکز است. متأسفانه مراکز معاينه فني ما استاندارد جهاني ندارند و تنها جايي که مي‌تواند شرايط صلاحيت تردد در جاده‌ها را صادر کند همين مراکز معاينه فني است. دستگاه‌هايي که براي معاينه فني وارد کرده‌اند، استانداردهاي لازم را ندارند. همين ترکيه کشور همسايه ما، سيستم معاينه فني با الگوبرداري از کشور آلمان پياده کرده است. در آلمان سه يا چهار شرکت معاينه فني خصوصي وجود دارند که کل ناوگان حمل‌ونقل بين‌المللي را کنترل مي‌کنند. يک مثال مي‌زنم؛ يکي از رانندگان ناوگان شرکت ما لاستيک uv مخصوص تردد در شب داشت که لاستيک بي‌صدا و گران‌قيمتي است. با همان لاستيک که گران‌قيمت و پيشرفته است در مرکز معاينه فني در تهران نتوانسته بود معاينه فني بگيرد. اين يعني اطلاعات خوبي وجود ندارد و به سيستم جهاني متصل نيستند.

اين موجب مي‌شود که کاميون‌هاي ارتشي که در مناقصه مي‌گذارند در سيستم پيچيده‌اي به چرخه حمل‌ونقل برگردد. ماشين آيفا هنوز پلاک مي‌شود و در راه‌هاي کشور تردد مي‌کند. سرعت مجاز 120 است اما آيفا با بار 20 تني با سرعت 20 کيلومتر در ساعت تردد مي‌کند و حادثه مي‌آفريند. ساختار در سيستم حمل‌ونقل چه از نظر جاده و چه از نظر ناوگان، فاصله زيادي با کشورهاي اروپايي دارد. حداقلش همين ترکيه است. يک عزم ملي و اتحاد صنفي و پليس و سازمان‌هاي ديگر بايد ايجاد شود و شرايط تغيير کند. کاميون‌هاي ترکيه با تغيير نسل با بهترين شرايط و امکانات به ايران مي‌آيند. درحالي‌که اين کاميون‌هاي رده دوم و سوم اين کشور است. ناوگان بهتر به اروپا مي‌رود.

خاوندکار: من مي‌خواهم ابتدا به يک نتيجه کلي برسم. ما شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي متولي‌مان کيست؟ هر صنفي يک متولي دارد. سازمان راهداري پروانه فعاليت مي‌دهد و هزار و يک شرط مي‌گذارد؛ اما ضمانت ما با اتاق بازرگاني است. يک سؤال کلي مي‌پرسم. براي شرکت خاورميانه يا هر شرکت ديگر اتفاقاتي در جاده‌ها مي‌افتد که اسمش مشخص است: حادثه، تصادف. عمداً کسي را نمي‌کشند. در تمام دنيا براي حوادث بيمه تعريف مي‌شود. بيمه نهادي است که به بازماندگان خسارت مي‌دهد. در کشورهاي مختلف سيستم بيمه حمايت مي‌کند. حادثه اتفاقي است که افتاده و ريشه‌يابي هم در بسياري موارد نمي‌شود.

کشتي سانچي با آن وضعيت تصادف مي‌کند و غرق مي‌شود قطار تبريز-مشهد از ريل خارج مي‌شود و هواپيما در ياسوج به کوه مي‌خورد اما فقط بخش جاده‌اي به‌عنوان حادثه و تصادف ديده مي‌شود. چون متولي ندارد. وقتي حادثه‌اي رخ مي‌دهد بيمه‌اي که پشتيبان کالاست بايد جواب دهد. شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي سالانه ميلياردها تومان به بيمه‌ها پول پرداخت مي‌کنند و سودش به جيب شرکت‌هاي دولتي و نيمه‌دولتي مي‌رود؛ اما وقتي اتفاقي مي‌افتد پشتيبان نيستند. موضوع ديگر ناوگان است. از سال 90 تا امروز در تصادفات منجر به فوت در حمل‌ونقل بين‌المللي، چند درصد ماشين‌ها با استاندارد يورو بوده‌اند و چند درصد ماشين‌ها چيني بودند؟ ماشين چيني را چه کسي وارد مي‌کند؟ چرا راننده بايد مجبور باشد ماشين چيني بخرد؟

دولت در حال واردات ماشين چيني است. من ساليان سال پشت فرمان کاميون بودم. مي‌دانم که ماشين چيني پس از چهار تا ترمز از کار مي‌افتد و نياز به امداد غيبي براي توقف دارد. سه روز قبل از اتفاق سنندج، در گمرک ماهيرود مشابه همين اتفاق افتاد که خودروي چيني وارد گمرک شد و فنس را از جا کند، کانکس ترمز را سوزاند و در داخل افغانستان ماشين ايستاد. برخورد نمايشي با شرکت‌هاي حمل‌ونقلي چه فايده دارد؟ مديرفني به‌جز اينکه اسما فعاليت کند چه نقشي در شرکت دارد؟ مديرفني چه ابزاري براي نظارت و کنترل دارد؟ کارت معاينه فني که سه‌ماهه است و به راننده داده مي‌شود و سه تا چهار تا سازمان هم متولي آن هستند قابل‌قبول نيست و حرف ‌و حديث دارد چگونه مي‌توان مديرفني را قبول کرد؟ راننده که خودش معاينه فني را صادر نمي‌کند.

در بخشي از صحبت‌ها موضوع ناوگان فرسوده مطرح شد. طرح کليد به کليد چقدر توانسته به نوسازي ناوگان کمک کند؟
خاوندکار: يک نفر بيايد و بگويد که در اين طرح به چه کسي خودرو دادند؟ در يک برنامه تلويزيوني کليدي به راننده دادند و گفتند که طرح کليد به کليد راه افتاد. کدام راننده در ايران در اين طرح توانسته ماشين بگيرد؟ من متولد 1350 هستم. همين‌الان ماشيني که سنش از من بيش‌تر است در ناوگان کار مي‌کند و التماس مي‌کند که بتواند عوض کند و نمي‌تواند. ضمن اينکه خودرو نو هم بايد تحويل شرکت‌هاي حمل‌ونقلي شود؛ به راننده که نبايد بدهند. بزرگ‌ترين مشکل حمل‌ونقل ما، پرورش راننده‌هاي خودمالک است و شرکت‌هاي حمل‌ونقلي را قرباني مي‌کنيم.

 

ساختار حمل‌ونقلي ما بر پايه خودمالکي بوده است، آيا مي‌توان اين ساختار را در کوتاه‌مدت تغيير داد؟
دلاوري: اول بايد ديد اين خودمالکي چگونه اتفاق افتاده است؟ به 20 سال پيش برگرديم. در آن زمان شرکت‌هايي مثل تي.بي.تي، خرمشهر، آبادان و... آيا کاميون دار نبودند؟ امروز حرکت به سمت خودمالکي رفته است. قبلاً اين‌طور نبود. براي شرکت‌ها ديگر مقرون‌به‌صرفه نيست که کاميون‌داري کنند. چون توان خريد کاميون ندارند.

دوره‌اي بود که کاميون با قيمت مناسب در اختيار شرکت‌ها قرار مي‌گرفت. امروز کاميون به شرکت تحويل داده نمي‌شود.
ترکمن: ما امروز تاوان اشتباهات مسئولان گذشته را مي‌دهيم. در ترکيه به شرکت‌هاي حمل‌ونقل وام دادند و با دوره تنفس يک‌ساله براي پرداخت اقساط ماشين‌هاي به‌روز با کم‌ترين بهره بانک. در همان زمان ايران اين کار را به‌طور مشابه انجام داد و به رانندگان داد. امروز اگر ناوگان ترکيه قوي هست دليلش همين است.

در ترکيه خودمالکي وجود نداشت؟
ترکمن: در ترکيه به راننده‌ها اعلام شد که قرارداد بنويسند و ظرف 5 سال اين خودرو به راننده منتقل مي‌شد. 5 سال بعد شرکت ماشين‌هاي بيش‌تري مي‌گرفت. شرکت‌هاي حمل‌ونقلي ترکيه انقدر قوي شده‌اند که در ايران هم حرف اول را مي‌زنند؛ يعني در ايران بازاريابي و حمل مي‌کنند چون ماشين در اختيار آن‌هاست. الان به راننده گفته مي‌شود که بار بزند اول سر کرايه حمل چانه‌زني مي‌کند.

 

ما کار تيمي بلد نيستيم و رقابت هم زياد است. ساليانه نزديک به 100 مجوز تأسيس شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي صادر مي‌شود. مگر چقدر ظرفيت حمل بار در ايران وجود دارد؟ نه صادرات نه واردات آن‌چناني داريم. شرکت‌هاي حمل‌ونقلي زياد مي‌شوند و رقابت هم ناسالم است. ما با خودمان رقابت داريم چون دخل‌وخرج باهم نمي‌خواند. ايران به‌جاي حمايت از شرکت‌ها از راننده حمايت کرد اما اين هم درست انجام نشد. راننده با قرض‌وقوله رفت ماشين خريد و چون نتوانست از آن استفاده کند به بازار رفت و ماشين خود را فروخت و دلالان خودرو با چهار برابر قيمت به خود اين راننده‌ها فروختند.

با توجه به مباحث مطرح‌شده مي‌توان گفت که اهميت راننده از شرکت بيش‌تر شده است؟
صيادي: چند سال پيش همين کاميون‌هاي هوو وارد شد که اصلا ترمز ندارد. ما بارها گفتيم که برويم ماشين دست‌دوم باکيفيت اروپايي بياوريم؛ اما مافياي قدرتمند و رانت قوي نمايشگاه‌داران خودرو قيمت تريلر را به بيش از 500 تا 700ميليون تومان رساند تا هوو 60 ميليوني را که از چين خريده مي‌شد با چهار برابر قيمت به راننده بفروشند. همين هوو الان زمزمه افزايش قيمت به نزديک 500 ميليون تومان دارد. درحالي‌که اين خودرو قاتل است. ما نيازي به ماشين چيني نداريم.

با اين حساب و مباحث مطرح‌شده در اين نشست، آينده ترانزيت را چگونه مي‌بينيد؟
صيادي: انگيزه قوي وجود دارد که ترانزيت ايران تعطيل شود. اين انگيزه در داخل ايران بوده و هست. ترانزيت ايران در حال از دست دادن تجارت با افغانستان، تاجيکستان و عراق است. همين‌الان ترکمنستان عوارض به کاميون‌هاي ايراني اعمال کرده و کسي اعتراضي نکرده است. اين کشور حتي مرز را هم بسته است. به‌زودي وقتي توان رقابت نداشته باشيم، کار به‌جايي مي‌رسد که از ما مي‌خواهند بار در مرز تخليه شود.

قاسمي: آماري دارم برگرفته از سازمان راهداري براي سه‌ماهه اول سال جاري که شنيدن آن آزاردهنده است. در همين گمرک شهريار تهران برويد و ببينيد که پر از کاميون‌هاي ترکيه است. بزرگ‌ترين مرز زميني ما همين مرز بازرگان است. آمار سازمان راهداري نشان مي‌دهد در گمرک بازرگان کاميون‌هاي پلاک ترکيه از گذرگاه بازرگان در سه‌ماهه نخست اول سال 6 هزار و 525 دستگاه عبور کرده و در ايران تخليه شده‌اند که هزار و 299 دستگاه از اين کاميون‌ها در بازرگان و 5 هزار و296 دستگاه هم در ايران تخليه شده است.

در مقابل 11 هزار و 516 دستگاه راننده ايراني از بازرگان عبور کرده و به ايران آمده که بار وارداتي بوده است؛ يعني بيش از نيمي از کاميون‌هاي وارداتي ترکيه بوده‌اند. حال‌آنکه با اين آمار مشخص مي‌شود ارز هنگفتي از ايران خارج شده و ناوگان ايراني تضعيف شده است. کرايه حمل کاميون ترک از آلمان به ايران بيش از 4 هزار و 500 يورو و از استانبول به ايران 2 هزار و 500 دلار است. اگر متوسط را 3 هزار و 500 بگيريم تقريباً در سه‌ماهه اول 24 ميليون يورو ارز از ايران خارج شده است.

اين هم‌زمان به تقويت ناوگان ترکيه‌اي مي‌انجامد. يک شرکت حمل‌ونقلي ترکيه‌اي نيز به‌تازگي 2 هزار کاميون خريده‌اند و از مديرعامل پرسيده‌اند که چرا اين کار را کرده و گفته که بازار ايران را در اختيار مي‌گيريم. در ساليان نه‌چندان دور اين منطقه براي ايران بود و از کره و ترکيه راننده استخدام مي‌کرديم؛ حال‌آنکه الان در قزوين ترک‌ها در حال ساخت انبار 25 هزار متري هستند. ديري نخواهد گذشت که صاحبان حمل‌ونقل بين‌المللي براي ترک‌ها کار کنند. در چند ماه گذشته 101 شرکت حمل‌ونقل بين‌المللي در ترکيه مشمول قوانين ماده 38 شده‌اند و اين ترفندي است که شرکت‌هاي ايراني از رده خارج شوند.

ماشين نقد از راننده‌ها گرفته‌ايم و ماشين اقساطي با بهره‌هاي بالا به آن‌ها داده‌ايم و انتظار داريم زماني که اين ماشين در اروپا نزديک به يک ماه بدون بار مانده دست به قاچاق نزند؟ به ناوگان بين‌المللي چه داده‌ايم که انتظار گرفتن نتيجه داريم. ما بررسي کرديم در همين مرز بازرگان  هشت نقطه ايستايي وجود دارد که توضيح داديم اين مشکلات ماست چه کاري کردند؟ بيش از 30 سال در گذرگاه‌هاي مرزي تحولي رخ نداده و اين فرآيند به ضرر ترانزيت ايران است.

منبع: هفته نامه حمل ونقل

1397/06/26
مرز رسمی پرویزخان اهمیت راهبردی برای ایران و عراق دارد

فرماندار قصرشيرين گفت: مرز رسمي پرويزخان از مهمترين مرزهاي ايران با عراق است که با توجه به اهميت راهبردي آن براي 2 طرف، درصدد افزايش همکاري ها و مبادلات مرزي از اين شاهراه اقتصادي هستيم.
مراد علي تاتار صبح دوشنبه در نشست با هيات عراقي به سرپرستي رئيس اداره گرميان اقليم کردستان عراق در محل پايانه مرز رسمي پرويزخان، افزود: پرويزخان يکي از بزرگترين مرزهاي صادراتي ايران با کشور عراق است که به منظور رونق هرچه بيشتر آن و تسهيل در امر صادرات کالا، براي تقويت نقاط قوت و حل مشکلات موجود در مرز در کمترين زمان ممکن تلاش مي کنيم.
وي اظهار داشت: اگر مشکلات موجود در مرز برطرف نشود نمي توانيم شاهد افزايش صادرات و واردات باشيم از اين رو تلاش مي کنيم که با پيگيري مسايل و مشکلات، شرايط را براي تسهيل در مبادلات تجاري و اقتصادي هموار کنيم.
نماينده عالي دولت در قصرشيرين در ادامه بر تعيين نمايندگاني از طرف ايران و عراق براي ايجاد هماهنگي بيشتر و حل مشکلات به صورت روزانه به منظور سامان دهي و جلوگيري از رکود کاري تاکيد کرد.
مانيفستي شدن اظهارنامه کالاهاي صادراتي، اتخاذ تمهيدات لازم از سوي طرف عراقي براي جلوگيري از اعتصاب رانندگان آن ها و پيشگيري از رکود کاري در مرز، اطلاع رساني در خصوص کالاهاي مرجوعي به ايران با ذکر دلايل ارجاع، تسريع در صادرات تره بار، ديپ گيري باک کاميون هاي عراقي در هنگام خروج از مرز رسمي پرويزخان به عراق، برگزاري نشست هاي مرزي ماهيانه در مرز پرويزخان با شرکت مسئولان ذيربط و هيات ايراني با مسئوليت فرماندار قصرشيرين و همتاي عراقي از ديگر مواردي بود که تاتار به آن ها اشاره کرد.
رئيس اداره گرميان اقليم کردستان عراق نيز در اين نشست گفت: مرز رسمي پرويزخان مهمترين مرز جمهوري اسلامي ايران با اقليم کردستان عراق است که مزيت هاي زيادي براي مردم 2 کشور دارد از اين رو بايد از تمام ظرفيت هاي آن بايد به شکل مطلوب استفاده کرد.
عبدالله نوري عبدالله افزود: مشکلات موجود در مرز بايد با همکاري ايران و عراق در کمترين زمان ممکن حل شود و براي اين امر ما آمادگي داريم تا هر زمان که نياز باشد با طرف ايراني براي حل مشکلات و مسايل مرزي نشست برگزار کنيم.
وي اظهار داشت: تداوم نشست هاي مسوولان 2 طرف ايران و عراق علاوه بر کاهش مشکلات موجود، در روان سازي صادرات کالا از مرز رسمي پرويزخان نيز بسيار موثر است.
رئيس اداره گرميان اقليم کردستان عراق در صدر هياتي به منظور بررسي مشکلات مرز پرويزخان و روان سازي صادرات کالا روز دوشنبه با فرماندار و مسئولان دستگاه هاي اجرايي ذيربط در محل بازارچه پرويزخان شهرستان قصرشيرين ديدار کرد.
شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب استان کرمانشاه با 186 کيلومتر مرز مشترک با عراق يکي از مهمترين شهرهاي غرب کشور براي توسعه روابط اقتصادي با اين کشور و اقليم کردستان است که با داشتن 2 مرز رسمي پرويزخان و خسروي اکنون به مرکزي براي فعاليت هاي مهم اقتصادي، صادرات و واردات کالا به اين کشور همسايه تبديل شده است.
اکنون روزانه به طور ميانگين 800 تا يک هزار دستگاه کاميون حامل کالاهاي صادراتي از جمله ميوه و تره بار، خشکبار، لوازم و مصالح ساختماني، لوازم خانگي و ديگر کالاهاي مورد نياز مردم عراق و اقليم کردستان از مرز پرويزخان صادر مي شود.
همچنين در اين مرز روزانه به طور متوسط 500 دستگاه تانکر ترانزيت سوخت ايراني و عراقي از مبدا اقليم کردستان به مقصد بنادر جنوبي کشورمان وارد خاک ايران اسلامي مي شود.
بيشترين حجم مبادلات اقتصادي به کشورعراق معادل 54 درصد کالاهاي صادراتي کشورمان (يک هزار و 500 کاميون صادراتي و ترانزيتي) از مرز رسمي پرويزخان به عراق صادر مي شود ضمن اينکه اين مرز به عنوان فعال ترين مرز کشور شناخته شده است.

منبع: ايرنا

1397/06/26
برگزاری نشست دو روزه ایران و ایتالیا در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی

  مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از برگزاري نشست دوروزه با مديرکل حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي ايتاليا به ميزباني اين سازمان طي روزهاي 26 و 27 شهريورماه خبر داد.

رضا نفيسي  از برگزاري نشست دوجانبه با ماسيمو کاستا مديرکل حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي ايتاليا طي امروز و فردا (26 و 27 شهريورماه‌) خبر داد و گفت: با توجه به تردد سالانه 4000 کاميون بين دو کشور که عمدتاً از ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي ايران هستند، مسائل و مشکلات طرفين باهدف رفع موانع مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.

وي افزود: در همين رابطه جلسه‌اي با نمايندگان انجمن‌ها و تشکل‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي ايران برگزار شد تا درخواست‌هاي آن‌ها در قالب موارد مورد بحث در جلسه با طرف ايتاليايي مطرح شود.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با توجه تردد 3000 کاميون ايراني در سال گذشته بين دو کشور گفت: بخشي از اين مشکلات مربوط با اخذ ويزا براي رانندگان ايراني مي‌شود که البته با ايتاليا نسبت به ساير کشور‌ها از مشکلات کمتري برخوردار است. همچنين حفظ امنيت رانندگان ايراني در کشور مقصد و حذف «کاغذ پليس» از ديگر مواردي مورد بررسي در اين جلسه خواهد بود.

نفيسي در ادامه خاطرنشان کرد: در اين جلسه، تسهيل تردد کاميون‌هاي ايراني از طريق کشتي‌هاي رو-رو از مسير استانبول ترکيه به شمال ايتاليا و يونان به جنوب اين کشور مطرح خواهد شد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/26
کشف ۱۷ کیلو تریاک از داخل باطری کامیون توسط ماموران گمرک

   17 کيلوو 500 گرم ترياک توسط تيم مربيان سگهاي مواد ياب در گمرک سرخس   کشف شد .

  اين مقدار مواد مخدر به طرز ماهرانه اي پس از خالي کردن محتواي باطري ، در داخل باطري کاميون جاسازي شده بود که تيم مربيان سگهاي مواد ياب با هوشياري و بررسي دقيق کاميون اين مقدار ترياک را کشف و‌ضبط کردند .

  گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب کند .

  همچنين به تازگي سازمان جهاني گمرک در گزارشي اعلام کرد که گمرک ايران در شناسايي و کشف مخدرهاي جديد نيز در دنيا رتبه اول را کسب کرده است .

منبع: گمرک نيوز

1397/06/26
8.5 میلیون تن فرآورده دامی از طریق مرز بازرگان ترانزیت شد

رييس اداره دامپزشکي ماکو گفت: طي سال جاري پس از بازديدها و نظارت هاي بهداشتي در قرنطينه مرز بازرگان براي 8.5 ميليون تن انواع فرآورده هاي دامي مجوزهاي ترانزيتي صادر شد.

فاطمه آيرم عنوان کرد: اين فرآورده‌هاي دامي پس از بازديدهاي بهداشتي به کشورهاي جمهوري آذربايجان، ترکمنستان، تاجيکستان، عراق، افغانستان، قرقيزستان، پاکستان و ازبکستان ترانزيت شد.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران در اين نقطه مرزي به عنوان پل ترانزيتي کشورهاي غربي و آسيايي ايفاي نقش مي کند و همچنان در تسهيل تجارت منطقه اي تاثيرگذار است.
وي اظهار داشت: در اين مدت از طريق قرنطينه مرز بازرگان 6 ميليون و 838 هزار و 638 کيلوگرم انواع فرآورده‌هاي دامي از کشورهاي اتريش، اسپانيا، اسکاتلند، ايرلند جنوبي، مجارستان، آلمان، اکراين، ترکيه، مصر، هلند، بلژيک، بلغارستان، ژاپن، ترکمنستان، چک، چين، فرانسه، لهستان و ليتواني وارد کشور شد.
'آيرم'، عمده ترين کالاهاي وارداتي بر اساس اولويت از طريق بازرگان را ويتامين، مکمل داروئي، افزودني خوارک دام، تخم مرغ خوراکي، تخم مرغ نطفه دار، غذاي حيوانات کوچک، غذاي ماهي و داروهاي دامي و فرآورده هاي بيولوژيک عنوان کرد.
وي همچنين بيان کرد: ميزان صادرات فرآورده هاي دامي کشور از طريق مرز بازرگان نيز در اين مدت 798 هزار و40 کيلوگرم بوده است.
اگرچه نگراني هايي از کاهش نقش ايران در ترانزيت کالا وجود دارد اما اتصال شبکه راه هاي کشور به مسير حمل و نقل بين المللي با ايجاد 10 کريدور شمال - جنوب و شرق - غرب به طول 21 هزار کيلومتر از مهمترين برنامه هاي وزارت راه و شهرسازي در طرح جامع حمل و نقل براي تقويت اين نقش است.
مرز بازرگان که دروازه ورود ايران به کشورهاي اروپايي به شمار مي رود در فاصله? يک کيلومتري شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو (در آذربايجان غربي) قرار دارد؛ اين گمرک در سال 1305 شمسي راه اندازي شد و تنها مرز 24 ساعته و بين‌المللي مابين ايران و ترکيه است.

منبع: ايرنا
1397/06/26
استقبال سرد فعالان حمل‌ونقلی از جایگزینی ناوگان فرسوده با برندهای چینی
چند روز پيش اعلام شد ناوگان چيني جايگزين ناوگان سوئدي در طرح نوسازي کاميون‌ها فرسوده شده و مراحل قانوني براي ورود کاميون چيني «KX» دانگ‌فنگ به جاي کاميون‌هاي ولوو صورت گرفته است.

انتشار اين خبر در شبکه‌هاي اجتماعي با واکنش منفي رانندگان و کاميونداران مواجه شده است به طوري‌که آنان در اين زمينه عنوان کرده‌اند: تجربه صنعت حمل‌ونقل نشان داده پس از ورود کاميون‌هاي چيني از سال 1384 به چرخه ناوگان کشور، به علت کيفيت و ايمني بسيار پايين اين خودروها، تصادفات بسيار سنگين به وقوع پيوسته و خسارات جاني و مالي بسيار زيادي به رانندگان و ساير افراد جامعه تحميل شده است.

به اعتقاد آنان با تصميم اخير مبني بر جايگزيني اين کاميون‌ها با کاميون‌هاي اروپايي تحت عنوان طرح تعويض ناوگان فرسوده، ضربه سنگين و جبران ناپذيري به صنعت حمل‌ونقل وارد خواهد شد که تاوان آن‌ را رانندگان و مردم پرداخت مي‌کنند نه وارد‌کنندگان اين کاميون‌ها.

يک فعال بخش حمل‌ونقل جاده‌اي کالا در مورد تاثير مونتاژ ناوگان چيني در ايران به‌جاي ناوگان اروپايي بر فعاليت شرکت‌هاي خودروساز داخلي، معتقد است: اين کار سود سرشاري براي شرکت‌هاي خودروساز داخلي به همراه دارد.

يوسف منتظري با بيان اين مطلب در شبکه‌هاي اجتماعي نوشت: يکي ديگر از تاثيرات اين اقدام، دريافت ارز دولتي(4300) براي واردات کشنده‌ها و فروش کشنده‌ها با ارز آزاد 15 هزار توماني است.

وي گفت: همچنين واردات قطعات به صورت منفصله(CKD) که فقط با پرداخت 35 درصد گمرکي در اختيار خودروسازان قرار مي‌گيرد و به کاميوندار با احتساب 100 درصد گمرکي فروخته مي‌شود از ديگر امتيازاتي است که نصيب خودروسان مي‌شود.

اين راننده افزود: در کنار اين مزايا براي خودروسازان، کيفيت بسيار پايين کشنده‌هاي چيني و غير قابل اطمينان بودن آنها چه در بحث فني و چه در بحث ايمني، عدم کارايي لازم در مسافت‌هاي طولاني و يافت نشدن قطعات و عدم ارايه خدمات اين خودروها در ساير کشورها از جمله مشکلاتي است که با ورود اين خودروها به کشور براي رانندگان و کاميونداران به وجود مي‌آيد.

اين راننده تاکيد کرد: مقرون به صرفه نبودن در طولاني مدت (خرابي‌هاي متعدد و مصرف سوخت بالا)، هزينه نگهداري بالا براي مالک به علت خرابي‌هاي متعدد و کارکرد نامتعادل و غير قابل اطمينان در دماي منفي20 درجه و بالاي 40 درجه نيز از ديگر مشکلاتي است که در صورت ورود اين خودروها به ناوگان حمل‌ونقل بار جاده‌اي کشور گريبانگير رانندگان مي‌شود.

منتظري با بيان اين‌که قيمت‌ اين خودروها نيز به مراتب بالاتر از قيمت واقعي کشنده‌هاي اروپايي است، گفت: در بسياري از کشورها، ورود اين کشنده‌ها به علت ايمني پايين و آلايندگي بالا نسبت به کشنده‌هاي اروپايي، ممنوع است و اين خودروها فقط تا ايتاليا مي‌توانند تردد کنند.

منبع: تين نيوز

1397/06/25
محدودیت صادرات کالا به افغانستان صرفا در مرز ماهیرود است
گمرک ايران توقف صادرات کالاهاي ايراني به افغانستان را تکذيب و اعلام کرد: محدوديت هاي صادرات کالا به افغانستان صرفا در مرز ماهيرود خراسان جنوبي است . هنوز علت محدوديت صادرات کالا به افغانستان از مرز فراه مشخص نيست . گمرک فراه افغانستان صادرات مواد سوختي ، فولاد ، سيمان و کاشي و سراميک از اين مرز را ممنوع کرده اما  از ديگر مرزهاي دو کشور امکان صادرات اين کالاها وجود دارد ، ضمنا صادرات ساير کالاها از اين مرز به غير از 4 قلم کالاي ياد شده امکان پذير است .

بنابراين گزارش ؛ دفتر بين الملل گمرک ايران در حال مکاتبه و پيگيري موضوع از گمرکات افغانستان بوده و نتيجه اين پيگيري ها به زودي اطلاع رساني مي شود .

اين گزارش مي افزايد ؛  بر اساس نامه موجود صادرات 4 قلم کالاي ايراني در گمرک فراه افغانستان پذيرش نمي شود و صادرکنندگان مي توانند از طريق مرزهاي جايگزين از جمله گمرک دوغارون و ميلک اين کالاها را به افغانستان صادر کنند .

منبع: گمرک نيوز
1397/06/25
بارگیری و اعزام نخستین محموله ترانزیتی خودرو از بندر امیرآباد

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد، بابيان اين‌که براي نخستين بار ظرفيت ترانزيت خودرو در بندر اميرآباد مورداستفاده قرار گرفت، گفت: عصر ديروز 14 دستگاه اتوبوس متعلق به کشور تاجيکستان در بندر اميرآباد بارگيري شد که پس از تخليه در بندر آکتائو قزاقستان، از طريق مرز زميني به ازبکستان و سپس به دوشنبه پايتخت تاجيکستان منتقل خواهند شد.

 سياوش رضواني افزود: اين 14 دستگاه اتوبوس بخشي از محموله 184 دستگاه اتوبوس است که از مرز زميني سرخس وارد ايران شد و طبق رايزني‌هاي انجام‌شده بايد از بندر اميرآباد به سمت قزاقستان، ازبکستان و درنهايت تاجيکستان منتقل شود.

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد خاطرنشان کرد: بارگيري و اعزام اين محموله ترانزيتي خودرو از بندر اميرآباد بخشي از نتايج همايش توسعه صادرات از درياي خزر و رايزني با مقامات کشورهاي منطقه CIS و هم‌چنين بازديد اخير تعدادي از سفيران کشورهاي همسايه شمالي ايران و آسياي ميانه بود که به بار نشست و ادامه خواهد داشت.

رضواني بابيان اين‌که تعاملات بندر اميرآباد با سرمايه‌گذاران و کشورهاي همسايه گسترده و مستمر است، تصريح کرد: در شرايط خاص کنوني کشور و مسائلي که در عرصه بين‌الملل ايجادشده است، اين ارتباطات خاص اقتصادي و فعال کردن ترانزيت کالا در بخش‌هاي مختلف، ظرفيت‌هاي فرامنطقه‌اي مجموعه‌هايي مانند بندر اميرآباد را نشان مي‌دهد و ما نيز در تلاش هستيم که از زواياي گوناگون اين ظرفيت‌ها را به کار بگيريم تا شاهد توسعه اقتصادي و اقتصاد پويا در منطقه باشيم.

منبع: واحد اطلاعات و اخبار روابط عمومي بندر اميرآباد

1397/06/24
پادرمیانی دولت برای حل مشکل ترانزیتی ایران و ترکمنستان

چند ماه بعد از سنگ اندازي‌هاي ترکمنستان در مسير ترانزيت ايران، مقامات دولت ايران با هدف گسترش روابط تهران و دوشنبه به اين کشور سفر و مذاکرات جديدي براي بهبود روابط اقتصادي و حمل‌ونقلي داشتند.

از نخستين روزهاي امسال کشور، ترکمنستان در بخشنامه‌هاي متنوع و پرسروصدا، هر روز محدوديت‌هاي جديدي بر سر راه کاميون‌هاي ايراني گذاشت تا جايي که رانندگان ترانزيتي و اعضاي شرکت‌هاي حمل‌ونقلي در گفت‌وگوهاي متعدد خواستار ورود مقامات دولت ايران و گفت‌وگوي مستقيم براي حل مشکلات شدند.

چند هفته پيش هم اين کشور در سناريوي جديدي ورود کاميون‌هاي حامل کالا به مقصد تاجيکستان را ممنوع کرد که به‌مراتب از افزايش ناگهاني عوارض براي کاميون‌هاي ايراني اقدامي بدتر و سخت‌تر بود.

يک منبع آگاه در وزارت راه و شهرسازي در خصوص نتايج اين گفت‌وگوها گفت:  از آنجايي‌که بحران در روابط ترانزيتي ايران و ترکمنستان به اوج خود رسيده، لازم بود که گفت‌وگوهاي جديد توسط يکي از مقامات دولتي انجام شود.

او گفت: به نظر مي‌رسد در سفر اخير واعظي رئيس دفتر رئيس‌جمهور که در رأس يک هيئت بلندپايه سياسي و اقتصادي به ترکمنستان انجام شد، اتفاقات جديد رخ‌داده است که البته هنوز از نتايج ان به طور رسمي بي‌خبر هستيم.

به گفته او حل مشکلات ترانزيتي ايران و ترکمنستان يکي از دستور کارهاي جدي اين نشست بوده است که در عين حال دستور کاري جدي در وزارتخانه هم هست؛ اما بدون حمايت دولت و دستگاه ديپلماسي شدني نيست.

آن‌طور که گفته مي‌شود مقامات دو کشور در ديدار اخير ضمن تأکيد بر توسعه روابط راهبردي دو کشور خواستار تعميق و تسريع در روابط دو کشور در زمينه مختلف شدند و محمود واعظي با تأکيد بر راهبرد اصلي سياست خارجي ايران در توسعه روابط با همسايگان خود به هدف راهبردي ايران در تعميق روابط با همسايگان خود در توسعه روابط دوجانبه در تمامي حوزه‌ها با ترکمنستان اعلام آمادگي کرده است.

واعظي در اين ديدار با اعلام آمادگي ايران براي عملياتي کردن تمامي توافقات انجام‌شده گفته است: تهران هيچ‌گونه محدوديتي در همکارهاي دوجانبه در حوزه‌هاي مختلف نظير  انرژي، همکاري‌هاي گمرکي، خدمات فني و مهندسي، حمل‌ونقل و ترانزيت ، همکاري‌هاي دريايي در حوزه درياچه خزر و روابط تجاري با عشق‌آباد ندارد.

رئيس دفتر رئيس‌جمهور با برشمردن مزيت‌هاي اقتصادي ايران و ترکمنستان به‌عنوان دو همسايه داراي منافع مشترک منطقه‌اي گفته است: مرز مشترک و اشتراک فرهنگي دو کشور يک مزيت منحصربه‌فرد براي رونق روابط تجاري و گردشگري دو کشور است و ما خواستار رفع موانع و گسترش روابط تجاري و گردشگري دو کشور هستيم.

منبع: تين نيوز

1397/06/24
لزوم تقویت دستگاه «ایکس ری» مستقر در مرز پرویزخان

دادستان کرمانشاه گفت: دستگاه ايکس ري مستقر در مرز پرويز خان بايد تقويت شود.
محمد حسين صادقي باتاکيد براستفاده از همه ظرفيت ها جهت جلوگيري از ورود هرگونه کالاي قاچاق به داخل کشور، اظهار داشت: در اين راستا و براساس ماده 22 قانون آئين دادرسي کيفري مصوب سال 92 جهت حفظ حقوق عامه ضروريست که نظارت بيشتري در بحث امکانات و نيروي انساني گمرکات استان از جمله گمرک پرويز خان انجام گيرد.

وي افزود: در اين زمينه تقويت دستگاه ايکس ري مستقر در مرز پرويز خان از جمله اقداماتي است که بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.

دادستان کرمانشاه اضافه کرد: گاهي ضعف هايي که در اين مرز در بخش هاي مختلف وجود دارد، باعث ايجاد صف هاي طولاني و چند روزه تانکرهاي ترانزيتي سوخت ايراني وعراقي مي شود.

وي تصريح کرد: لازم است، در بحث نيروي انساني نيز حضور به موقع کارکنان در گمرک و تسريع در رفع تردد مشکلات ماشين ها انجام گيرد.

صادقي اظهار اميدواري کرد که با بروزرساني تجهيزات اين مرز و دقت کارکنان در راستاي کاهش ورود هرگونه کالاي قاچاق اقدامات اساسي صورت گيرد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/21
کشف محموله های جدید قاچاق انسان در گمرک
کشفيات قاچاق انسان توسط ماموران در سال جاري از مرز 150 تن فراتر رفت

ماموران گمرک درطي4 عمليات کشف و شناسايي ، موفق به کشف 7 مورد قاچاق انسان شدند که در بين آنها  تعداد افراد کم سن و سال و جوانان در حال افزايش است .

 با رصد و هوشياري ماموران گمرک  بازرگان در طي 4 عمليات جداگانه، 7 مورد قاچاق انسان  در محموله هاي ورودي و خروجي کشف شد و آمار کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 152 مورد رسيد.

بر اساس اين گزارش ماموران گمرک با رصد يک تريلي خروجي به مقصد آلمان و پس از تطبيق اطلاعات  محموله ، با استفاده از دستگاه ايکس ري محموله را اسکن کرده و به بازرسي آن اقدام کردند. ماموران گمرک بازرگان موفق شدند در اين عمليات 3 نفر تبعه يکي از کشورهاي همسايه را که در ميان بار الياف مصنوعي مخفي شده بودند، شناسايي و دستگير کنند.

همچنين ماموران گمرک بازرگان در اقدام ديگري  با هوشياري کامل ورصد محموله هاي خروجي و کنترل دقيق محل خروج کاميون ها موفق به کشف يک مورد قاچاق انسان شدند، در اين عمليات دو نفر تبعه يکي از کشورهاي  همسايه با پنهان شدن در ميان تريلي هاي خروجي قصد خروج ازکشور را داشت که هر دو از سوي گمرک شناسايي و دستگير شدند.

بر اساس اين گزارش ماموران گمرک بازرگان طي يک عمليات ديگر موفق شدند، يک تبعه ايراني را که با پنهان شدن در محموله يک تريلي ورودي از ترکيه قصد ورود غيرمجاز به کشور را داشت شناسايي کنند.

ماموران گمرک بازرگان هم چنين درعمليات ديگري با رصد يک دستگاه تريلي خروجي و پس از مشکوک شدن به آن، با استفاده از دستگاه ايکس ري و بازرسي آن موفق به کشف دو مورد قاچاق انسان شدند، اين دو نفر تبعه ايراني بوده و قصد داشتند با پنهان شدن در اين محموله از کشور خارج شوند. اين افراد پس از کشف از سوي گمرک  به دستگاه قضايي تحويل شدند.

 با تجهيز گمرکات به دستگاههاي ايکس ري و ديگر تجهيزات کنترلي و افزايش دانش و تخصص ماموران گمرک کشفيات قاچاق انسان افزايش يافته و از ابتداي سال جاري تا کنون به  رقم 152 نفر رسيده است. افراد کشف شده عموما  زنان و مردان تبعه کشورهاي همسايه و در ميان آنها گاهي کودکان هم مشاهده شده است.

ماموران گمرک ايران در سال گذشته موفق شدند 550 کشف قاچاق انسان را به نام خود ثبت کنند.آمار ها نشان مي دهد که کشفيات قاچاق انسان در سال جاري رشد قابل توجهي داشته است.کشفيات قاچاق از سوي گمرک ايران ، اين سازمان را در صدر گمرکات موفق جهان قرار داده و توانسته در دو سال پي در پي مقام اول را در کشفيات قاچاق در جهان از آن خود کند.

منبع: گمرک نيوز
1397/06/21
ترانزیت ۹۲۹هزارتن کالا از مرزباشماق

 بختيار رحماني پور  با اشاره به اينکه در 5 ماهه نخست اسمال 780 هزارتن کالا از گمرکات استان صادر شده است، گفت: اين ميزان کالا به ارزش 510 ميليون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه آن درسال گذشته از نظر وزني 60 درصد و از لحاظ ارزش دلاري 37 درصد افزايش داشته است.

وي با اشاره به اينکه بيش از 90 درصد حجم صادرات از گمرکات استان مربوط به کشورهاي عراق، افغانستان، پاکستان، روسيه و روماني بوده است، عنوان کرد: در اين مدت بيش از 800 قلم کالاي صادراتي ازگمرکات استان به اين کشورها صادر شده است.

وي با بيان اينکه در اين 5 ماهه 426 هزار تن کالا به ارزش 251 ميليون دلاردر گمرکات استان اظهارشده است، بيان کرد: علاوه براين  353 هزار تن کالا به ارزش 259 ميليون دلار کالاي اظهار شده ساير گمرکات کشور ازطريق مرزهاي استان به خارج از کشور صادر شده است.

  مديرکل گمرکات استان کردستان عمده ترين گروه کالاهاي صادراتي در اين مدت  را شامل مواد پلاستيکي، سبزيجات و ميوه، گوساله پرواري ذکر کرد و افزود: 119 هزارتن سبزيجات و مصنوعات پلاستيکي به ارزش 47 ميليون دلار بيشترين سهم ارزشي کالاي صادراتي را دراين مدت به خود اختصاص دادند.

رحماني پور ادامه داد: مجموع تشريفات واردات کالا هم در اين مدت به ارزش بيش از 19 ميليون دلار و به وزن بيش از 5 هزار تن کالا در گمرکات استان کردستان انجام شده است.

وي اضافه کرد: اين ميزان واردات  نسبت به مدت مشابه سال قبل ازنظر ارزش دلاري 35 درصد و از لحاظ وزني 83 درصد کاهش داشته است . 

وي با بيان اينکه بيش از 30 درصد واردات کالا از ترکيه انجام شده است، عنوان کرد: عمده ترين کالاهاي وارداتي به استان  ماشين آلات خط توليد، محصولات شيميايي و مصنوعات آلومينيومي بوده است.

مديرکل گمرکات استان کردستان از ترانزيت 929 هزارتن کالا به ارزش 2 ميليارد دلار از گمرک باشماق مريوان خبرداد و گفت: اين ميزان ترانزيت در 5 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از نظر وزن 36 درصد و از لحاظ ارزش دلاري 8 درصد افزايش داشته است.

رحماني پور بيان کرد: گمرک مرزي باشماق در ميان 107 گمرک فعال صادراتي کشور طي 5 ماهه  اول سال 97 از نظر ارزش کالاهاي صادر شده رتبه 20 را کسب کرده است .


منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/21
اگر کالاها از بنادر ترخیص نشود دچار قحطی می‌شویم

رئيس اتاق بازرگاني تهران از رسوب 139 هزار کانتينر در بنادر خبر داد.

مسعود خوانساري در جلسه هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران به رسوب 139 هزار کانتينر در بنادر اشاره کرد و گفت: اگر وضعيت اقتصادي به اين شکل پيش رود، تا سه ماه آينده قحطي را در بازار خواهيم داشت.

او ادامه داد: تعدادي از اقلامي که در گمرک باقي‌مانده، در سال گذشته ثبت سفارش شده و امسال به دليل اينکه بخشي از کالا ممنوع شده، اجازه ترخيص ندارد و برخي از توليدکنندگان به همين دليل دچار مشکل شده‌اند و بنابراين بايد گفت که 139 هزار کانتينر در بنادر کشور رسوب کرده که شامل 7 ميليون تن کالا و 2.5 ميليون تن کالاي اساسي است.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: اين در شرايطي است که هزينه دموراژ، انبارداري و برخي مواردي که ناشي از تغييرات دستورالعمل‌هاي دولتي است، توليدکنندگان را دچار مشکل کرده و کارخانه‌ها يکي پس از ديگري در حال تعطيلي است يا تعديل نيرو دارد. تمام اين‌ها در شرايطي است که اگر وضعيت اقتصادي کنوني به شکل فعلي ادامه يابد، تا سه ماه آينده قحطي کالا و مواد اوليه در بازار خواهيم داشت.

خوانساري افزود: صدور 33 بخشنامه ارزي از سوي دولت  از فروردين‌ماه و بالطبع آن 150 تا 160 دستورالعمل گمرکي باعث شده تا توليدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان دچار سردرگمي شده و عدم قطعيت و بي‌اعتمادي، کلاف سردرگمي را براي توليدکننده و مصرف‌کننده ايجاد کند.

او تصريح کرد: سه‌شنبه هفته گذشته بيش از 200 فعال اقتصادي به اتاق بازرگاني تهران مراجعه کردند که عمده اعتراض آن‌ها در رابطه با بخشنامه 16 مردادماه سال جاري بانک مرکزي است که پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز را براي واردکنندگان تکليف کرده است، اين در حالي است که همين امر باعث بروز مشکلات جدي شده است.

رئيس اتاق بازرگاني تهران  گفت: توجيه سرمايه‌گذاري بسيار مهم است و قيمت ريالي و ارزي در آن، حائز اهميت به شمار مي‌رود، اين در حالي است که برخي مواد اوليه خود را پيش‌فروش کرده‌اند و اکنون با الزام براي پرداخت مابه‌التفاوت، دچار مشکلات بسيار شده‌اند، درحالي‌که پرداخت مابه‌التفاوت با توجه به مشکلات نقدينگي بنگاه‌هاي اقتصادي، کار ساده‌اي نيست.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/21
دیدار سفير تركيه با معاون وزير راه و شهرسازي
سفير جمهوري تركيه درتهران در راستاي تقويت همكاري‌هاي حمل و نقل جاده اي و مبادلات تجاري و بازرگاني بين دو كشور،  با معاون وزير راه و شهرسازي ديدار و گفت‌وگو كرد.
مهندس عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان، ضمن ابراز علاقمندي از توسعه همكاري‌هاي حمل و نقلي جاده‌اي و گسترش و روابط تجاري و بازرگاني بين دو كشور، اظهار داشت:
توسعه حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و تركيه از اولويت‌هاي وزارت راه و شهرسازي است و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي هم به يقين خواستار توسعه اين مناسبات و رفع موانع و مشكلات موجود است.
حسن‌نيا همچنين تصريح كرد:
در زمينه توسعه همكاري‌ها در حوزه انتقال دانش و تجربيات مربوط به نگهداري راه‌ها، تأسيسات بين‌راهي و سيستم‌هاي حمل و نقل هوشمند جاده‌اي وساير موضوعات، طرف ايراني آمادگي  هرگونه همكاري و مشاركت را اعلام مي‌دارد.
براساس اين گزارش، رضا هاكان تكين ، سفير كشور تركيه ضمن ابراز خرسندي از همكاري‌هاي موفق دوجانبه  وترانزيتي حمل و نقل جاده اي ميان دو كشور طي سنوات اخير، اظهار داشت:
ظرفيت‌هاي خوبي در زمينه توسعه روابط حمل و نقلي جاده‌اي و ترانزيت ميان دو كشور وجود دارد كه اميد است در چارچوب تأمين منافع مشترك و دستيابي به راه‌حل‌هاي رفع مسائل و مشكلات موجود، زمينه‌هاي جديد همكاري‌هاي مشترك حمل‌ونقلي، ترانزيتي و تجاري ايجاد شود.
اين گزارش حاكي است رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي با بيان اين كه سالانه حدود 120 هزار وسيله‌نقليه در مرزهاي مشترك سه‌گانه ميان دو كشور جمهوري اسلامي ايران و تركيه تردد مي‌كنند، افزود:
در راستاي حل و فصل مشكلات موجود، توسعه تسهيلات و امكانات در پايانه‌هاي مرزي و اصلاح شبكه‌ راه‌ها هموار ه مورد تأكيد قرار گرفته است .
وي به منظور تسهيل وتوسعه حمل ونقل جاده اي، خواستار برگزاري كميته مشترك حمل و نقل جاده‌اي ميان دو كشور و نشست هاي مشترك مرزي گرديد و افزود:
اميد است با طرح مسائل و مشكلات در اين نشست‌ها، زمينه‌هاي همكاري‌ها و توسعه مناسبات بيش از گذشته فراهم شود و تردد وسايل نقليه عبوري از مرزهاي دو كشور، روند صعودي پيدا كند.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي
1397/06/21
برگزاری آموزش تخصصی ترانزیت و حمل و نقل چندوجهی

  دومين دوره آموزش تخصصي با عنوان" ترانزيت و حمل و نقل چند وجهي" با حضور نمايندگان ترانزيتي بنادر و کارشناسان نهادهاي ذيربط در فرايند ترانزيت کشور از جمله سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، راه آهن جمهوري اسلامي ايران و معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي ، در سازمان بنادر و دريانوردي برگزار شد.
محمدعلي اصل سعيدي مديرکل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دريانوردي،گفت: ترانزيت و حمل و نقل چندوجهي  به واسطه نقش زيربنايي در تجارت، از اجزاي مهم اقتصاد جهاني به شمار مي ‌رود؛ به نحوي که سهم قابل ‌توجهي از درآمد کشورها بالاخص کشورهاي توسعه يافته از اين محل حاصل مي ‌شود .

وي با تاکيد بر اينکه معاونت امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر درصدد است تا با شناسايي و توانمندسازي کارکنان با انگيزه و دست‌اندرکار امور حمل و نقل ترانزيتي بنادر گامي مؤثر در راستاي پرورش و کادرسازي متخصصين عرصه ترانزيت از طريق بنادر بردارد، اذعان کرد:  اين رويکرد را در راستاي منويات مقام معظم رهبري و توجه به اقتصاد مقاومتي است.

وي  تمرکز و تاکيد دولت بر فعال‌سازي ظرفيت‌هاي نهفته و مغفول در عرصه ترانزيت و حمل و نقل چند وجهي را مهم ارزيابي کرد و اظهار کرد: ايران با توجه به موقعيت استراتژيک و ژئوپولوتيک خود از زمانهاي دور، معبر امني براي تجارت به‌شمار رفته است . با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، پيدايش کشورها و ظهور بازارهاي جديدي که عمدتاً محصور در خشکي هستند،  بر اهميت اين مسير افزوده شده است. بنابراين بهره ‌مندي از اين مزيت و حرکت در جهت توسعه پايدار،بي‌شک نيازمند برنامه‌ريزي، سرمايه ‌گذاري و توسعه زيرساخت ‌ها،بازنگري قوانين و مقررات، تنظيم تعرفه‌هاي مناسب و توانمندسازي کارکنان خواهد بود .

به گفته مدير کل  توافقنامه‌ها و توسعه بازار، اولين دوره از سلسله آموزش‌هاي مستمر مربوطه ، با عنوان " آشنايي با مفاهيم اصول تجارت و حمل و نقل بين المللي (ترانزيت)" در7 و 8 اسفند سال  1396برگزار شد.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي و بر اساس اين گزارش و برنامه‌ريزي‌هاي به عمل آمده از سوي اداره کل توافقنامه‌ها و توسعه بازار ، مقرر شد سومين دوره از سلسله دورهاي تخصصي مرتبط با ترانزيت با عنوان " کنوانسيون‌هاي حمل و نقل بين‌المللي" در تاريخ 29 و 30 مهرماه سال جاري با حضور کليه افراد ذيربط از سازمان بنادر و دريانوردي و بنادر تابعه و دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط پيگيري و تشکيل شود.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1397/06/21
رشد ۵۲‌درصدی صادرات ریلی از زاهدان به کویته پاکستان

مديرکل راه‌آهن جنوب شرق گفت: صادرات کالا از طريق خط ريلي زاهدان - کويته پاکستان در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 52 درصد رشد داشته است.

مجيد ارجوني در زمينه بار و ترانزيت افزود: در پنج ماه نخست امسال 18 هزار و 285 ‌تن کالا از طريق اين خط ريلي به پاکستان صادر شد که نسبت به 12هزار و 19 تن سال قبل رشد 52 درصدي را نشان مي‌دهد.

وي  بيان کرد: سيمان، قير، گوگرد، گل سرخ و فوتس اويل عمده کالاهاي صادراتي از طريق اين خط ريلي به پاکستان است.

مديرکل راه‌آهن جنوب شرق ادامه داد: هم‌چنين عمده کالاهاي وارداتي در اين مسير کنجد و برنج خوراکي و عمده کالاهاي ترانزيتي گوگرد خام است.

وي افزود: در پنج ماه نخست سال جاري 62 رام قطار در اين خط ريلي تردد داشته که نسبت به 54 رام قطار سال قبل، رشد 15 درصدي را نشان مي‌دهد.

وي گفت: در سال 96، 9 هزار و 175 ‌تن کالا از طريق اين خط ريلي به پاکستان وارد شد که نسبت به هفت‌هزار و 998 تن سال 95 رشد 15 درصدي را نشان مي‌دهد.

ارجوني اضافه کرد: هم‌چنين ميزان ترانزيت کالا از پاکستان به ايران از طريق اين خط ريلي از چهارهزار و 782 تن سال 95 با رشد 151 درصدي به 12 هزار و 26 تن در سال 96 رسيد.

وي تصريح کرد: در سال 96، 33هزار و 436  تن کالا از طريق اين خط ريلي به پاکستان وارد شد که نسبت به 17هزار و 207 تن سال 95 رشد 94 درصدي داشته است.

مديرکل راه‌آهن جنوب شرق خاطرنشان کرد: در سال 96 ميزان کالا حمل شده در زمينه صادرات توسط هزار و 446 دستگاه واگن، در زمينه واردات توسط 392 دستگاه واگن و در زمينه ترانزيت توسط 521 واگن انجام‌شده است.

وي افزود: در سال 95 ميزان کالا حمل شده در زمينه صادرات توسط 718 دستگاه واگن، در زمينه واردات توسط 336 دستگاه واگن و در زمينه ترانزيت توسط 195 واگن انجام‌شده است.

مجيد ارجوني تاکيد کرد: مجموعا در سال 90، 16 رام، در سال‌هاي 91 و 92 به ترتيب چهار رام، در سال 93 هشت رام، در سال 94، 6 رام قطار باري پاکستاني در مسير زاهدان به کويته تردد داشته اما با توجه به پيگيري‌ها و تعامل صورت گرفته با راه‌آهن کويته پاکستان ميزان تعداد رام قطارهاي پاکستاني در سال‌هاي 95 و 96 به ترتيب 82 و 138 رام در اين مسير رشد چشمگيري داشته است.

منبع: اداره کل راه آهن جنوب شرق

1397/06/21
وزیر راه سند آمایش مراکز لجستیک کشور را ابلاغ کرد

وزير راه و شهرسازي سند آمايش مراکز لجستيک کشور و همه اطلاعات لازم براي ايجاد انواع اين مراکز را به سازمان بنادر و دريانوردي، سازمان راهداري و همچنين شرکت‌هاي راه‌آهن و شهر فرودگاهي امام خميني (ره) ابلاغ کرد.

 عباس آخوندي در اين ابلاغيه به دستگاه‌هاي ياد شده تاکيد کرده است که با توجه به مشخصات پهنه‌هاي تعيين‌ شده براي مراکز لجستيک، گزارش‌هاي آن به صورت دوره‌اي به دبيرخانه ستاد مرکزي ارسال شود.

 سند آمايش مراکز لجستيک در دومين نشست ستاد مراکز لجستيک کشور در 30مرداد ماه امسال به تصويب رسيد.

طبق اين سند مرکز لجستيک محدوده مشخصي است که به منظور تجميع فعاليت‌هاي مرتبط با لجستيک و حمل و نقل کالا در بعد داخلي يا بين‌المللي و در جهت بهينه‌سازي فرآيندها و کاهش هزينه‌ها ايجاد مي‌شود.

طبق اين سند بندر دريايي، شهر لجستيک، دهکده لجستيک، پارک لجستيک، مرکز لجستيک مرزي، پايانه بار و انبار و مرکز توزيع محلي از انوع مراکز لجستيک تصويب شده به شمار مي‌روند.

پيش از اين وزير راه و شهرسازي با اشاره به اهميت تشويق رقابت در مراکز لجستيک تاکيد کرده بود هنگام واگذاري مديريت و بهره‌برداري اين مراکز به بخش خصوصي، بايد تمهيداتي ايجاد شود که از انحصار در اين زمينه جلوگيري شده و رقابت تشويق شود.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/06/19
کلاس "آشنایی با اسناد و قراردادهای حمل و نقل بین المللی " برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران  "کلاس آشنايي با اسناد و قراردادها ي حمل ونقل بين المللي" از امروز به مدت 30 ساعت در بخش آموزش انجمن صنفي شرکتهاي حمل و  نقل بين المللي ايران برگزار مي گردد.
اشخاصي که متقاضي عضويت شرکت تحت مديريت خود در سازمان فياتا ، بهره مندي از بارنامه هاي  FBL و تاييد صلاحيت حرفه اي متقاضي مديرعاملي هستند در اين دوره حضور دارند.
اين کلاس توسط استاد قاسم مقتدايي عضو شوراي آموزش انجمن و مدرس دورهاي فياتا تدريس مي گردد.
1397/06/19
کشف ۳۶ کیلوگرم تریاک از داخل پمپ ترمز توسط ماموران گمرک

36 کيلو گرم ترياک در يک کاميون حامل پمپ ترمز کشف شد.

ماموران گمرک بازرگان با هوشياري کامل و رصد اطلاعات به دو محموله حاوي قطعات يدکي مشکوک مي شوند . در بازرسي از تريلر اول که حاوي ديسک و کلاج خودرو بود چيزي کشف نمي شود .

 ماموران گمرک محموله تريلر دوم را با رصد اطلاعات و هوشياري کامل بازرسي مي کنند و در بازرسي اين تريلر ولوو با استفاده از دستگاه ايکس ري کاميوني و سگ هاي مواد ياب موفق به شناسايي و کشف  مقدار 36 کيلو گرم مواد مخدر جاسازي شده مي شوند که در داخل مخزن پمپ هاي ترمز به طرز ماهرانه اي جاسازي شده بود و قرار بود اين مقدار مواد مخدر به اروپا ترانزيت شود .

کشفيات مواد مخدر توسط ماموران گمرک در سال 97 در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته 570 درصد رشد داشته است.  

گمرک جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب نمايد .

همچنين به تازگي سازمان جهاني گمرک در گزارشي اعلام کرد که گمرک ايران در شناسايي و کشف مخدرهاي جديد نيز در دنيا رتبه اول را کسب کرده است .


منبع: گمرک نيوز
1397/06/19
رشد ۱۲۱ درصدی حمل‌و‌نقل بین‌المللی از مرز ریلی اینچه‌برون

مديرکل راه‌آهن شمالشرق 2 از رشد 121 درصدي حمل و نقل بين المللي اين اداره کل در ? ماهه نخست امسال خبر داد.

محمدرضا قرباني گفت: در 5 ماهه نخست امسال، 52 هزار و 669 تن کالا از طريق مرز ريلي اينچه برون با کشورهاي قزاقستان، ترکمنستان، چين، قرقيزستان، ازبکستان و روسيه مبادله شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 121 درصد رشد داشته است.

وي افزود: از ميزان بار حمل شده، 44 هزار و 557 تن مربوط به واردات بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 310درصد افزايش داشته و 8 هزار و 112 تن آن نيز مربوط به صادرات محمولات غير نفتي از طريق مرز ريلي اينچه برون است.

به گفته قرباني؛ از ابتداي سال جاري، 47 هزار و 237 تن بار توسط 787 دستگاه واگن تخليه شده است که اين ميزان، بيانگر افزايش 467 درصدي تناژ تخليه نسبت به مدت مشابه سال 96 و همچنين تحقق 138 درصدي نسبت به برنامه حمل اين اداره کل است.

مديرکل راه‌آهن شمالشرق 2 ادامه داد: همچنين در حوزه حمل و نقل داخلي در سال جاري، 37 هزار و 354 تن کالاي داخلي بارگيري شده که از اين ميزان 35 هزار و 489 تن گندم به مقاصد اراک، زاهدان، يزد، اصفهان، کرج، رباط کريم و بندرعباس حمل شده است.

وي گفت: در اين مدت تن کيلومتر مرزي نيز با 10 ميليون و 336 هزار و 571 ، رشد 25 درصدي نسبت به مدت مشابه قبل دارد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/18
7 درخواست شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی از وزیر راه

شرکتهاي حمل و نقل بين المللي اين روزها شرايط نامطلوبي را سپري مي کنند مشکلاتي اعم ازتامين ارز، سوخت کاميونها، ماليات بر ارزش افزوده شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ،مشکلات بيمه تامين اجتماعي و ... که طي ماههاي اخير با آن رو به رو بوده اندو  تاکنون نتيجه مطلوبي با توجه به پيگيريهاي انجام شده حاصل نشده است.

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران شرايط نامساعد کنوني شرکتهاي حمل و نقل بين المللي  محمد جواد عطرچيان دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران را بر آن داشت که بارديگر درخواست هاي حوزه حمل و نقل بين المللي را در 7 بند با وزير راه و شهرسازي پيرو نامه اي مطرح کنند.

متن نامه به شرح ذيل است:

 

 

" حداقل تحريم‌هاي داخلي را کاهش دهيد "

 

جناب آقاي دکتر آخوندي

وزير محترم و معزز راه و شهرسازي

 

با سلام و احترامات فائقه،

بخش حمل و نقل بين‌المللي کشور نه توقعات خارج از حدود و اختيارات جنابعالي از شمادارد و نه از شرايط و امکانات کشور غافل است ولي حداقل انتظار آن، اين است که کف مطالبات شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي پس از اين همه جلسات و مکاتبات متعدد که نه ربطي به تحريم‌ها دارد و نه خارج از توان دولت است، با توجه به شرايط حساس و تحريم‌هاي کنوني ، عملياتي گردد.

به نوعي تحريم‌هاي داخلي، به مراتب بيشتر از تحريم‌هاي خارجي بر شرکتها فشار وارد آورده وشرايط تعطيلي و بي رمقي را بر آنان تحميل نموده است. لذا به عنوان فعال سي ساله بخش حمل و نقل بين‌المللي کشور، به خود اجازه مي‌دهم از شما عاجزانه تقاضا نمايم از جايگاه وزير مرتبط و صاحب منصب دولتي در هيئت وزيران، اين هفت تقاضاي عاجل صنفي بخش را که مدتها در پي جلسات و مکاتبات بي‌انتها در سيستم بوروکراسي اداري کشورمعطل و روي زمين مانده است در جهت کمک به تن رنجور و بيمار حمل و نقل بين‌المللي کشور، حداقل در يک دوره زماني کوتاه مدت يک ماهه با پيگيري‌هاي شخصي خود عملياتي فرموده و نتيجه را امر به ابلاغ فرمايند:

 

1- پيگيري عاجل حذف ماليات بر ارزش افزوده بر شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي کشور که چندين سال است که علي‌رغم موافقت هيئت دولت در صحن مجلس هنوز بي جواب مانده است.

2- کاهش ماليات بر عملکرد شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي از 25 و 18 درصد به 12 درصد به مانند و مشابه شرکتهاي حمل و نقل دريايي، هوايي و داخلي و يکسان سازي آنان.

3-آغاز فوري فروش سوخت به قيمت جايگاه در حد يک باک استاندارد براي کاميونهاي ايراني حامل محمولات صادراتي و ترانزيتي کشور در مرز بازرگان پيرو توافقات اوليه با وزيرمحترم نفت.

4-دستور حل مشکلات بيمه تأمين اجتماعلي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي کالا با سازمان ذي‌ربط.

5-تعيين تکليف عاجل سيستم حواله کرايه حمل و ساير هزينه‌هاي مرتبط بر فعاليت‌هاي حملو نقل بين‌المللي با طرفهاي خارجي و با توجه به نظام بانکي کشور.

6-تعيين تکليف فوري با سازمان امور مالياتي کشور در خصوص نوسانات ارزي و دلاري صورتحساب‌هاي صادره   شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي در چند ماهه اخير براي جلوگيري از ماليات‌هاي سنگين آتي بر شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي.

7- تعليق موقت تبصره 2 قانون مقررات تردد وسايل نقليه خارجي مصوب 12/4/1373 هيئت وزيران در خصوص اخذ ميزان 10 درصد کرايه حمل کالا در صورت حمل کالا با ناوگان خارجي در بخش دريايي و براي تشويق ورود کشتيرانهاي خارجي به کشور به مدت دو سال.

جناب وزير:   هفت مورد تقاضاي فوق ارتباط نزديکي با تحريم‌هاو آمريکا نداشته بلکه موضوعات و مشکلات داخلي ما است که در شرايط کنوني و براي کاهش اثرات مخرب تحريم‌ها بر شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي کالا، ضرورت دارد تاتدابير جدي براي حل و فصل آن در داخل کشور اتخاذ و سريعاً براي بهبود فعاليت شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي که خسته و ناتوان از بار اين همه مشکلات مي‌باشند،عملياتي و منجر به نتيجه اتخاذ گردد. ايمان راسخ دارم که اين مشکلات داخلي قابل حل و فصل بوده و نياز به عزم جدي مسئولين امر را دارد. شايان ذکر است که موضوعات ديگري نيز در اين خصوص از جمله مشکلات گمرکي، قاچاق و ... نيز وجود دارد که درفرصتي ديگر به آن پرداخته خواهد شد.

ضمن اينکه در حوزه روابط خارجي حمل و نقل جاده‌اي با کشورهاي اتحاديه اروپا بايد به استحضار برساند که طي دو ماه گذشته علي‌رغم اعلام رسمي پايبندي اروپا به برجام تعداد صدور ويزاي رانندگان و تحويل پروانه‌هاي تردد کاميونهاي ايراني در اروپا از جانب چند کشور اروپايي، طولاني، به سختي و کاهش يافته است.

   « موفق و مؤيد باشيد»

 

 

                      محمدجواد عطرچيان

دبيـر انجمن صنفيشرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي ايران

 


1397/06/17
گمرک ایران در مرز لطف آباد محدودیت ایجاد نکرده است

ناظر گمرکات خراسان رضوي گفت: گمرک ايران هيچ محدوديتي براي عبور کاميون هاي ترانزيتي به کشورهاي ترکمنستان يا تاجيکستان در مرز لطف آباد ايجاد نکرده است.

اميد جهانخواه روز جمعه عنوان کرد: اگر هم کاميون هاي ترانزيتي دچار مشکل شده و نمي توانند از طريق کشور ترکمنستان وارد کشور تاجيکستان شوند، به گمرک ايران ارتباطي ندارد.

وي اظهار داشت: اين محدوديت مربوط به گمرک ايران نيست، بلکه دولت ترکمنستان مانع از ورود کاميون ها و واگن هايي شده است که از طريق مرز لطف آباد و خاک کشور ترکمنستان قصد ورود به کشور تاجيکستان را دارند.

وي گفت: از حدود يک هفته قبل کشور ترکمنستان از عبور کاميون هاي حامل کالا به مقصد کشور تاجيکستان از طريق گمرک لطف آباد و کشور ترکمنستان ممانعت مي کند.

دولت ترکمنستان در تصميم جديد از ورود خودروهاي ترانزيتي به مقصد تاجيکستان ممانعت کرده و کاميون هاي رسيده به مرز لطف آباد مجبور به بازگشت و ادامه مسير از مرزهاي شمال غربي ايران هستند.

گمرک ايران ششم شهريور ماه طي نامه اي ممانعت کشور ترکمنستان از ورود کاميون هاي حامل کالا به مقصد کشور تاجيکستان از طريق آن کشور و مرز لطف آباد را به ناظر گمرکات خراسان رضوي ابلاغ کرده است.

خراسان رضوي پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگيران، دوغارون و مشهد و 2 بازارچه مرزي در تايباد در مرز افغانستان و باجگيران در مرز ترکمنستان دارد.

کشورهاي هدف صادراتي خراسان رضوي به ترتيب افغانستان، ترکمنستان، تاجيکستان و کشورهاي آسياي ميانه هستند.

منبع: ايرنا

1397/06/17
ایران یک تقاطع راهبردی در راه ابریشم محسوب می‌شود

معاون وزير خارجه چين با اشاره به گذشت پنج سال از آغاز طرح 'يک کمربند - يک جاده' چين تاکيد کرد هيچ کشوري نمي تواند از نقش ايران در پيشبرد برنامه راه ابريشم نوين چشم پوشي کند.

'ژانگ جان' (zhang jun) اظهار داشت: راه ابريشم قديم و 'يک کمربند - يک جاده' جديد، مسيري پر از فرصت ها و ظرفيت ها است و ايران يک تقاطع راهبردي در اين مسير به حساب مي آيد.

وي با اشاره به اهميت ايران در برنامه راه ابريشم نوين چين تصريح کرد: دولت هاي دو کشور و شرکت هاي دو طرف در اين زمينه در ارتباط نزديک هستند و با يکديگر فعاليت مي کنند.

دستيار وزير امور خارجه چين تاکيد کرد: از ديرباز دو کشور در راه ابريشم همکاري هاي تاريخي داشته اند و اين مناسبات در فصل نوين راه ابريشم نيز ادامه خواهد يافت.

'ژانگ' تاکيد کرد چين داراي روابط بسيار عالي، سالم، گسترده و با ثبات با ايران بخصوص در عرصه هاي اقتصادي است و مي خواهيم اين مناسبات باز هم گسترش يابد.

اين مقام چيني جاي گرفتن ايران در يک منطقه راهبردي از جهان را براي استفاده بهينه از راه ابريشم نوين و مرتبط کردن آن با مناطق ديگر دنيا مورد اهتمام قرار داد و تصريح کرد چين خواستار استفاده طرفين از اين فرصت است.

معاون وزير خارجه چين، راه ابريشم را يک برنامه گسترده دانست و بيان کرد در طول تاريخ ايران در اين مسير نقش مهمي داشته است و اکنون هم نمي توان اين نقش را ناديده گرفت.

وي ارتباط چين با دنيا و بخش هايي از خاورميانه و غرب و اروپا را از طريق راه ابريشم مورد توجه قرار داد و تصريح کرد در اجراي اين طرح، ايران نقش تسهيلگر روابط را براي چين دارد.

ژانگ خواستار آن شد که همچنان ارتباطات سالم و پايدار ميان ايران و چين در عرصه هاي مختلف تجاري و اقتصادي ادامه يابد.

اين مقام چين يادآور شد ظرف 5 سال گذشته، طرح يک کمربند - يک جاده از مرحله انديشه و آرزو به مرحله عمليات واقعي تبديل شده و به پيشرفت هاي مهمي رسيده است.

معاون وزير خارجه چين تصريح کرد دولت چين در شرايط جديد بر اصول مشورت، سازندگي مشترک و بهره مندي مشترک، طبق کيفيت عالي و استاندارد بالا، سازندگي کمربند و جاده را به پيش سوق خواهد داد و در اين ميان کشورهاي خاورميانه از جمله ايران از اهميت بسيار زياد برخوردار است.

'ژانگ' در مورد اهميت طرح يک کمربند - يک جاده اظهار داشت: سازندگي مشترک يک کمربند يک جاده مي تواند به کشورهاي مسير در شکل دادن اولويت خود و تحقق سود متقابل و معادله برد - برد کمک کند.

معاون وزير امور خارجه چين افزود: تفاهمنامه هاي همکاري در طرح 'يک کمربند - يک جاده' که بين چين و کشورهاي مختلف به امضاء رسيده است، محرک جديد روابط ميان چين و اين کشورها است.

سال 2013 ميلادي بود که 'شي جين پينگ' رييس جمهوري خلق چين در جريان ديدارهاي خود از قزاقستان و اندونزي به ترتيب پيشنهاد ساخت 'کمربند اقتصادي جاده ابريشم' و ساخت 'راه ابريشم دريايي در قرين بيست و يکم' را مطرح کرد و از آن تاريخ به بعد اين طرح با عنوان 'يک کمربند - يک جاده' در جهان شناخته مي شود.

منبع: ايرنا

1397/06/14
17 شرکت بین‌المللی کشتیرانی دیگر به ایران تردد نمی‌کنند

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي کاهش واردات را بي‌ارتباط به خروج شرکت‌هاي کشتيراني از ايران در آستانه تحريم‌هاي آمريکا ،خواند.

 محمد راستاد گفت: شرکت‌هاي کشتيراني خارجي که پس از برجام تردد خود را به بنادر کشورمان از سرگرفته بودند، در فاصله دو ماه مانده تا آغاز تحريم‌هاي وعده داده شده آمريکا، ورود به مبادي بندري ايران را متوقف و محدود کرده‌اند.

او ادامه داد:  واردات کالا به بنادر ايران 16.6 درصد و صادرات کالا از مبادي بندري 1.2 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال تنزل يافته که بخشي از آن مربوط به توقف تردد شناورهاي خارجي به ايران است.

معاون وزير راه و شهرسازي تاکيد کرد: بررسي عملکرد تخليه و بارگيري کالا در بنادر ايران از ابتداي امسال تا ديروز (13 شهريور) نشان مي‌دهد حجم اين عمليات به 61 ميليون و 700 هزار تن رسيده که حدود 9.2 درصد از مدت مشابه پارسال کمتر است.

راستاد افزود:  17 شرکت بين‌المللي کشتيراني که پس از برجام تردد خود را به بنادر ايران آغاز کرده بودند، فعاليت خود را متوقف کرده‌اند اما کاهش واردات ارتباطي به تحريم‌ها ندارد.

منبع : ايرنا

1397/06/14
تخلیه و بارگیری ۳۲میلیون تن کالا در بندر شهید رجایی

اله مراد عفيفي پور با اشاره به آمار پنج ماهه از وضعيت عملياتي بندر شهيد رجايي، اظهار داشت: از آغاز سال جاري تا ابتداي شهريورماه جاري، بيش از 32 ميليون تن انواع کالا در بزرگترين بندر تجاري ايران تخليه و بارگيري شد که 21 ميليون و 494 و 582 تن مربوط به کالاهاي غيرنفتي و 10 ميليون و 512 هزار و 486 تن به فرآورده هاي نفتي اختصاص دارد.

وي حجم صادرات غيرنفتي را 14 ميليون و 432 هزار و 622 تن و حجم محموله هاي ترانزيتي اينگونه کالاها را دو ميليون و 213 هزار و 383 تن اعلام کرد و گفت: طي مدت ياد شده، دو ميليون و 987هزار و 293 تن محموله غيرنفتي وارد اين بندر شد.

به گفته مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي، طي پنج ماه نخست سال جاري، يک ميليون و 227 هزار و 644 تن کالاي غيرنفتي از اين بندر به بنادر ديگر منطقه ترانشيپ و 15هزار و 862 تن نيز کابوتاژ(حمل و نقل ساحلي) شد.

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان همچنين از آمار عمليات نفتي در بزرگترين بندر تجاري کشور نيز سخن به ميان آورد و گفت: طي اين دوره زماني، 595هزار و 462 تن فرآورده نفتي وارد بندر شهيد رجايي شد که همسنجي اين رقم با مدت مشابه سال گذشته، نشانگر کاهش 52 درصدي است.

وي حجم صادرات اينگونه فرآورده ها را سه ميليون و 342 هزار و 597 تن اعلام کرد و اظهار داشت: علاوه براين، 21هزار و 651 تن فرآورده نفتي، ترانزيت و شش ميليون و 552 هزار تن نيز کابوتاژ شد.

عفيفي پور گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون، يکهزار و 627 فروند شناور به دروازه طلايي اقتصاد ايران وارد شد که از اين تعداد، يکهزار و 373 فروند مربوط به کشتي هاي داراي تناژ بالاي هزار تن بوده است.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/14
ترکمنستان ترانزیت کالا به تاجیکستان از گمرک لطف آباد را ممنوع کرد

 مديرکل دفتر صادرات گمرک ايران از خودداري ترکمنستان براي ارسال کاميون‌هاي ترانزيتي حامل کالا به مقصد تاجيکستان از طريق گمرک لطف‌آباد ايران خبر داد.

علي اکبر شاماني در نامه‌اي به گمرکات اجرايي کشور اظهار کرد: با عنايت به نامه ناظر گمرکات استان خراسان رضوي و مديرکل گمرک مشهد مبني بر ممانعت کشور ترکمنستان از ورود کاميون‌هاي حامل کالا به مقصد کشور تاجيکستان از طريق آن کشور، دستور فرماييد مراتب را به نحو مقتضي به خدمت‌گيرندگان اطلاع‌رساني نموده و تا اطلاع ثانوي نيز از ارسال کاميون‌هاي حامل کالا به مقصد کشور تاجيکستان از طريق گمرک لطف‌آباد و کشور ترکمنستان خودداري نمايند.

منبع: گمرک ايران

1397/06/14
ترانزیت کالا از بندرامیرآباد به باکو انجام شد

 سياوش رضواني عصر سه شنبه در بازديد طالح محمد زيادف؛ مدير بنادر کشور آذربايجان و هيئت عالي رتبه اين کشور از بندراميرآباد افزود: اين بندر با دارا بودن 15 پست اسکله و ظرفيت تخليه و بارگيري 7.5 ميليون تن در سال که قابل افزايش به 18 ميليون تن در 2030 است؛ تنها بندر متصل به راه آهن سراسري در شمال کشور و تنها بندر داراي اسکله رورو ريلي است که توانايي ارسال واگن هاي حامل کالا از طريق کشتي به کشور هاي حاشيه خزر را دارا است.

وي گفت: بندر اميرآباد به دليل دارا بودن کارخانجات متعددي همچون گچ، فولاد، کاغذ و سيلوهاي متعدد از بنادر نسل سوم است که توسعه اقتصادي در آن رونق فراوان دارد و بخش زيادي از امور بندري به صورت الکترونيکي در اين بندر انجام مي شود.

مدير بندر اميرآباد با اعلام اينکه اين بندر داراي 200 هکتار انبار است؛ خاطر نشان کرد: 7.5 هکتار انبار مسقف، سردخانه 4500 تني، ظرفيت سلو 205 هزار تني که قابل افزايش به 420 هزار تن است و دارا بودن مخازن خوراکي 15 هزار تني قابل افزايش به 25 هزار تن؛ از مهمترين ظرفيت هاي اين بندر است.

 وي با اشاره به ظرفيت هاي مختلف اميرآباد گفت: بندر اميرآباد بزرگترين بندر شمال کشور با هزار و 60 هکتار وسعت و پايلوت غلات شمال کشور است.

رضواني بيان داشت: بندر اميرآباد يکي از بنادر داراي جاذبه بالاي سرمايه گذاري است و بخش خصوصي تاکنون 1200ميليارد تومان در اين بندر سرمايه گذاري کرده و مهمترين برنامه در اين بندر، جذب سرمايه گذار است.

وي با عنوان اينکه بندر اميرآباد مي تواند شمال کشور را متحول کند؛ يادآور شد: بندر اميرآباد از بنادر بزرگ شمال کشور است و مي تواند با حضور و سرمايه گذاري بخش خصوصي، تحول خوبي در اقتصاد منطقه ايجاد کند.

مدير بندر اميرآباد بهشهر در اين نشست ابراز اميدواري کرد که با برگزاري نشست هاي مشترک، در نهايت اتفاقات خوبي براي جذب سرمايه گذاري، توسعه اقتصادي و حمل و نقل ريلي از بندر صورت بگيرد.

رضواني گفت: اين بندر، ظرفيت هاي لازم را براي توسعه روابط با آذربايجان دارد و امکانات و تسهيلات مناسبي را در اختيار سرمايه گذران قرار مي دهد و توسعه روابط تجاري و اقتصادي مي تواند يکي از اهداف مهم اين سفر باشد.

وي افزود: اولويت ها و فرصت هاي سرمايه گذاري در بندر اميرآباد شامل احداث صنايع تبديلي مرتبط با چوب و کاغذ، احداث مخازن و صنايع تبديلي روغن خوراکي، احداث مخازن جهت ترانزيت فرآورده هاي نفتي و ساير صنايع و خدمات ايجاد ارزش افزوده (توليدي، تبديلي و مونتاژي) وابسته به حمل و نقل دريايي است.

به گفته مدير بندراميرآباد بهشهر، اين بندر با تمرکز بر صادرات و ترانزيت، از ظرفيت هاي خاص براي سرمايه گذاري برخوردار است.

 اين مسئول با اعلام اينکه در شرايط فعلي ميزان گسترش مبادلات دريايي و بندري بين دو کشور ايران و آذربايجان به خصوص از مسير بندر اميرآباد ناچيز است؛ خاطر نشان کرد: پايين بودن اين مبادلات ناشي از کمبود امکانات بنادري در آذربايجان است.

 رضواني افزود: در سال جاري ميزان مبادلات تجاري بين آذربايجان با اميرآباد حدود 2 درصد از حدود 2 ميليون تن ترانزيت کالا را شامل مي شود و بيشترين مبادلات تجاري از بنادر آذربايجان را مواد خوراکي و غلات تشکيل مي دهد.

وي همچنين گفت: مهمترين واردات از از آذربايجان به بندر اميرآباد شامل جو، گندم، ذرت و کانتينر و مهمترين صادرات از بندر اميرآباد به کشور آذربايجان هم در بخش کالاي ساختماني، مواد اوليه و ترکيبات شيميايي است.

مدير بندر اميرآباد بيان داشت: برهمين اساس در سال جاري هشت هزار تن گندم روسيه از آذربايجان وارد بندراميرآباد به عنوان مرکز غلات بنادر استان هاي شمالي کشور شده است.

رضواني ابراز اميدواري کرد تا با سفر مديرعامل بنادر آذربايجان به بنادر و دريانوردي اميرآباد و برقراري تفاهم نامه في مابين، ميزان روابط بندري گسترش و فرم جابه جايي کالا از آذربايجان به بندراميرآباد رونق يابد.
طالح محمد زيادف؛ مدير بنادر کشور آذربايجان به همراه هيئت عالي رتبه کشور آذربايجان، براي بازديد از پتانسيل ها و ظرفيت هاي تجاري بنادر شمال ايران در راس هيأتي وارد استان مازندران شده است، از بندر اميرآباد و ظرفيت هاي اقتصادي و گردشگري موجود ديدن کردند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/14
سالانه یک میلیارد دلار کالا از ایران وارد افغانستان می شود
محمد انور رحماني روز سه شنبه در حاشيه بازديد از منطقه ويژه اقتصادي دوغارون عنوان کرد: بيش از 50 درصد کالاهاي مورد نياز افغانستان از گمرک دوغارون در ايران وارد مي شود و ناوگان ورودي از اين معبر رسمي در سال جاري نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
وي اظهار داشت: افزايش تعامل و مبادلات با استان خراسان رضوي به عنوان يکي از مهترين کانون هاي اقتصادي ايران از اهداف کشور افغانستان و استان هرات مي باشد.
وي گفت: هم اکنون يک سوم نياز بازار افغانستان و 50 درصد کالاهاي صادراتي استان خراسان رضوي از مرز دوغارون وارد اين کشور مي شود که اين امر نشان دهنده بازار پسندي کالاهاي ايراني در افغانستان است.
رحماني افزود: روزانه بيش از 700 دستگاه کاميون ترانزيت از معبر رسمي دوغارون راهي افغانستان مي شود.
وي ادامه داد: گمرک دوغارون در 120 کيلومتري شهر هرات يکي از مهترين بازارهاي کشور افغانستان واقع است که توانسته نقش بسزايي در اقتصاد اين شهر داشته باشد.
وي به ايجاد ظرفيت هاي مختلف در دو سوي مرز ايران و افغانستان اشاره کرد و گفت: با فراهم کردن و ايجاد زيرساخت هاي لازم و به حداقل رساندن مشکلات در حوزه رانندگان مي توان در حوزه صادرات و ترانزيت گام هاي بلندتر برداشت.
رحماني افزود: مشترکات فرهنگي سرمايه بزرگ براي توسعه روابط سياسي و اقتصادي 2 کشور است و از هر گونه ابتکار در اين زمينه حمايت مي شود.
وي اظهار داشت: دولت افغانستان با کسب اطلاعات و تجربيات فراوان از ايران در حوزه هاي مختلف به موفقيت هاي فراوان رسيده است.
شهرستان تايباد در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد قرار دارد.

منبع: ايرنا
1397/06/13
خطر کاهش حجم صادرات همزمان با افزایش ارزش ترانزیت

معاون برنامه‌ريزي و مديريت منابع وزارت راه و شهرسازي گفت: لازم است دولت براي پابرجا ماندن ترانزيت هزينه کند.

امير اميني  در خصوص وضعيت نوسانات دلار و تأثير آن روي وضعيت ترانزيت، گفت: اگر دولت از ترانزيت در شرايط فعلي حمايت نکند ارزش وزني (صادرات) ترانزيت، کاهش مي‌بايد.

معاون برنامه‌ريزي و مديريت منابع وزارت و راه و شهرسازي، گفت: در شرايط بحراني نقش حمايتي دولت از يک سيستم ارزآور (ترانزيت) بايد پررنگ شود. وقتي با بحران ارز در کشور مواجه هستيم و مي‌دانيم ترانزيت ارزآور و مهم است بايد از آن حمايت کنيم.

وي ادامه داد: سياست سازمان راهداري و وزارت راه و شهرسازي حمايت از ترانزيت از طريق ستاد مبارزه با تحريم‌ها و بانک مرکزي است و مي‌خواهيم  تا ارز را با نرخ منطقي در اختيار بخش ترانزيت بگذاريم.

به گفته اميني در شرايط فعلي اولويت دارد که براي ايجاد ثبات از بخش صادراتي و ترانزيت حمايت کنيم.

او گفت: ترانزيت عين صادرات است و به نفع مملکت است که حمايت از ترانزيت در اولويت باشد.

او در پاسخ به اين سؤال که به نظر مي‌رسد برنامه‌ريزي براي ترانزيت براي کشور مهم نيست، گفت: افزايش ترانزيت جزو سياست‌هاي ابلاغي نظام است و تلاش مي‌کنيم به‌عنوان دستگاه تخصصي عدله کافي و منطقي بياوريم و اثبات کنيم که مهم است. دولت از ترانزيت حمايت کند که هم چنان پابرجا بماند.

او پيش‌بيني کرد که به دليل افزايش قيمت دلار درآمدهاي ترانزيت در سال جاري افزايش يابد و گفت: اما بايد تلاش کنيم به لحاظ وزني هم اين سطح را حفظ کنيم اگر حمايت نکنيم ترانزيت از لحاظ ارزشي افزايش مي‌يابد اما به لحاظ وزني خير.

منبع: تين نيوز

1397/06/13
کشف محموله اشیای تاریخی توسط ماموران گمرک

گمرک ايران از کشف يک محموله اشياي تاريخي خبر داد و اعلام کرد :ماموران گمرک يک محموله اشياي تاريخي ارزشمند را از داخل بار يک کاميون صادراتيکشف و ضبط کردند.

    ماموران گمرک بازرگان به کمک تجهيزات کنترليموفق شدند 11 قطعه سفال تاريخي را در بار فرش يک کاميون که از مبدا تهران به مقصداروپا ، کشور سوئيس در حال خروج از ايران بود، کشف و ضبط کنند.

  بر اساس اين گزارش ، ماموران گمرک در نيمه شباطلاعات بار يک کاميون خروجي را به کمک سامانه هاي الکترونيکي رصد کرده و سپس بهبررسي جزئيات کامل اطلاعات اين کاميون اقدام کردند. ماموران گمرک پس از بررسياطلاعات با سامانه جامع گمرکي به محموله مشکوک مي شوند و محموله کاميون را به کمکدستگاه ايکس ري کاميوني اسکن کرده و متوجه اشيايي متفاوت ازمحموله فرش ها در لابهلاي بار شدند.

  ماموران گمرک با باز کردن پلمپ کاميون محموله رابازرسي و 11 سفال تاريخي را که به شيوه ماهرانه اي در ميان فرش هاي بسته بندي،جاسازي شده بود، کشف کردند. اين محموله قاچاق از سوي گمرک بازرگان به مراجع قضاييتحويل داده شد. بر اساس اين گزارش در ميان اين سفالهاي تاريخي، قطعاتي مربوط بهدورهاي تاريخي اشکانيان، هم چنين دوره هاي پس از اسلام، قرون 6 و 7 هجري قمري ديدهمي شود.

 بنابراين گزارش ؛  با تجهيز گمرکات به دستگاههاي ايکس ري و ديگر تجهيزات کنترلي و افزايش دانشو تخصص ماموران گمرک کشفيات قاچاق توسط ماموران گمرک افزايش يافته است. با افزايشچشمگير کشفيات قاچاق و اقدامات گمرک ايران ، سازمان جهاني گمرک اين سازمان را درصدر گمرکات موفق جهان قرار داده وتوانسته مقام اول را در کشفيات قاچاق در جهان ازآن خود کند.


منبع: گمرک نيوز

 

1397/06/13
باز کردن مسیر ترانزیت مواد مخدر به اروپا صحت ندارد

سردار قاسم رضايي  با اشاره به اينکه اقتصاد مقاومتي در مرزباني به طور کامل جاري و ساري است، افزود: هيچ گاه در مرزباني احساسي نسبت به وجود برجام نداشتيم و امروز هم احساس تحريم نمي کنيم.

وي ادامه داد: مرزهاي کشورمان به قدري خودکفاست که تحريمها هيچ تاثيري بر ماموريت‌هاي ما ندارد.

فرمانده مرزباني ناجا تاکيد کرد: در مرزباني هيچ مشکلي از نظر تجهيزات نداريم و با استفاده از توان توليد داخل امنيت کشور را در مرزها برقرار مي کنيم.

سردار رضايي با رد برخي شايعات در خصوص مقابله به مثل مرزباني کشورمان با تحريم‌ها از طريق باز کردن مسير ترانزيت مواد مخدر به سمت اروپا افزود: در بحث مواد مخدر ما يک آرمان انقلاب اسلامي داريم و هيچ فرقي نمي کند کسي که از مواد مخدر آسيب مي بيند؛ جوان ايراني باشد يا اروپايي.

وي گفت: تحريم هاي آمريکا تاثيري در ماموريت ما در مبارزه با مواد مخدر ندارد. ايران اسلامي بر پايه انديشه اسلامي حاکميت خود را استوار کرده است و رفتار اروپايي‌ها در اين زمينه تاثيري ندارد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/12
آینده مبهم صنعت لجستیک

اخير بانک جهاني اعلام کرد ايران در صنعت لجستيک رشد 32 پله اي داشته و در سال 2018 در جايگاه 64 از ميان 160 کشور قرار گرفته است.

صنعت لجستيک به عنوان نسل جديد صنعت حمل و نقل شناخته شده که از نسل قبلي آن (حمل و نقل ترکيبي) يک گام جلوتر و در راستاي تسهيل جابه جايي کالا و بار طرح ريزي شده است. در اين صنعت علاوه بر آنکه مزاياي حمل و نقل ترکيبي حفظ شده، دانش آي تي و فناوري اطلاعات نيز به کمک آن مي آيد و با برنامه ريزي جامع، از انواع شقوق حمل و نقل(جاده اي، ريلي، هوايي، دريايي) براي انتقال ارزانتر و بهينه بار استفاده مي شود.

يکي از مشکلاتي که صنعت لجستيک در کشور ما با آن روبه رو است، خلأ قانوني در اين زمينه است و فعالان اقتصادي که مي خواهند در اين حوزه سرمايه گذاري کنند، از يک سو با لزوم دريافت تعداد زيادي  مجوز از دستگاه هاي متعدد دولتي روبه رو هستند و از سوي ديگر از نظر دستگاه هاي خدماتي مانند سازمان امور مالياتي، سازمان ثبت شرکت ها، بيمه و ... چيزي به نام لجستيک و شرکت لجستيکي به رسميت شناخته نمي شود و تنها شرکت هاي انبارداري، حمل و نقلي يا مواردي از اين دست از سوي اين سازمان ها شناخته شده هستند.

شوراي عالي ترابري و ستاد لجستيک کشور وظيفه دارند در کنار تصويب اسناد بالادستي در خصوص صنعت لجستيک، به مشکلات شرکت هاي فعال در اين حوزه و همچنين علاقه مندان به سرمايه گذاري در اين صنعت رسيدگي کرده و زيرساخت هاي قانوني مورد نياز را تدوين کنند.

جزئيات نحوه راه اندازي مراکز و شرکت هاي لجستيک

مهدي صفري مقدم، مديرکل طرح جامع و مدل هاي حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي درباره سند آمايش مراکز لجستيک با بيان اينکه در اين سند تعاريفي از انواع مراکز لجستيک مورد نياز در کشور و همچنين انواع آن در ايران ذکر شده، گفت: بر اساس مدل رياضي، به صورت کلان همه تبادلات داخلي و خارجي و جابه جايي بار را در کشور مشخص کرده ايم تا بتوانيم شيوه حمل و نقل بار را به صورت بهينه طرح ريزي کنيم. به عبارت ديگر بر اساس اين مدل رياضي، برنامه ريزي شده که چه باري با چه ميزان تناژ و طول مسير از طريق ريل يا جاده جابه جا شود.

وي ادامه داد: براي اجراي اين حالت بهينه و اجراي حمل و نقل ترکيبي، نياز به مراکز لجستيک داريم تا اين ترانشيپمنت و جابه جايي بار از ريل به جاده يا بالعکس را در آن مراکز ساماندهي کنيم. مراکز لجستيک بر اساس سطح عملکرد و منطقه محل احداث دسته بندي شده اند. در سند آمايش مراکز لجستيک کشور، 58 پهنه براي راه اندازي انواع مراکز لجستيک معرفي شده که شامل 4 شهر لجستيک، 14 دهکده لجستيک 12 پارک لجستيک عمومي، 18 پارک لجستيک تخصصي کشاورزي و 10 مراکز لجستيک مرزي هستند که در مراکز لجستيک مرزي ، بار از کشور ما به کشورهاي همسايه از طريق ريل جابه جا مي شود تا هزينه صادرات و ترانزيت کاهش يابد.

اين مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازي با بيان اينکه بهترين نقاطي که امکان اجراي حمل ترکيبي را داشته باشند، در اين سند معرفي شده اند، گفت: مراکز لجستيک مذکور در اين سند، ملي هستند اما مراکز لجستيک تخصصي، انبارها و پايانه ها جنبه مرکز لجستيکي محلي دارند و بخش خصوصي مي تواند بر اساس پتانسيل سنجي که خودشان انجام داده اند،  مرکز لجستيک محلي معرفي کند تا در ستاد لجستيک فرآيند صدور مجوز براي آن طي شود.

وي با بيان اينکه کمترين هزينه در اين مدل رياضي لجستيکي، حمل و نقل ترکيبي ولي ريل پايه است گفت: اين حالت براي بارهاي بزرگ، ترانزيتي و صادراتي است که کمترين هزينه را به مصرف کننده نهايي تحميل مي کند اما براي بارهاي کوچک يا مسيرهاي کوتاه، مود حمل و نقل جاده اي اولويت دارد؛ مراکز لجستيک محلي نيز براي همين منظور در سند آمايش لجستيک کشور ديده شده اند؛ چون بار يا محصول کشاورزي در اين مراکز لجستيکي با وانت به پايانه منتقل شده و از آنجا با تجميع بارها به سردخانه، کارخانه هاي بسته بندي و فرآوري يا ديگر مقاصد با کاميون يخچال دار حمل مي شود.

برخي آمار از تلفات 15 تا 20 درصدي محصولات کشاورزي به دليل نبود فرآيند لجستيک خبر مي دهند.

صنعت لجستيک را به رسميت نمي‌شناسند

مديرکل طرح جامع و مدل هاي حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي تأکيد کرد: تاکنون نه مراکز لجستيک داشته ايم نه شرکت هاي لجستيک؛ تا زماني که مرکز و محلي براي فعاليت صنعت لجستيک نداشته باشيم، شرکت هاي لجستيک هم امکان فعاليت ندارند. متأسفانه ثبت شرکت ها، بيمه، ماليات و ديگر ملزومات راه اندازي شرکتهاي لجستيک، چيزي به اين نام را به رسميت نمي شناسند.

وي خاطرنشان کرد: برخي سازمان هاي خدماتي چيزي به نام شرکت لجستيکي را به رسميت نمي شناسند و مي گويند يا بايد شرکت انبارداري باشيد يا شرکت هاي حمل و نقل؛ از آنجايي که سند مصوب ستاد لجستيک عمدتا به مراکز فيزيکي لجستيک مي پردازد، نمي تواند اين خلأ قانوني را پُر کند و براي رفع معضلات نرم افزاري اين بخش بايد اسناد و مصوبات قانوني ديگري را طراحي کرد. بسته سياست هاي مالي ـ حقوقي نياز داريم تا شرکت هاي لجستيکي بتوانند شکل بگيرند.

صفري مقدم درباره تعيين سازمان مسئول صنعت لجستيک تصريح کرد: در اين سند، مسئوليت صدور مجوزها درباره 6 مرکز لجستيک سازمان بنادر و دريانوردي، 17 مرکز  شرکت راه آهن به عنوان دستگاه مسئول ولي با سرمايه گذاري و بهره برداري بخش خصوصي، 28 مرکز لجستيک سازمان راهداري، 3 مرکز لجستيک  وزارت صنعت، معدن و تجارت و 3 مرکز لجستيک هم شوراي عالي مناطق آزاد تعيين شده است تا فراخوان جذب سرمايه گذار را نيز پيگيري کنند.

وي درباره دستگاه اصلي صادرکننده مجوزهاي متعدد براي صنعت لجستيک يادآور شد: راه اندازي پنجره واحد براي بخش خصوصي در نظر گرفته شده تا دستگاهي که صادرکننده مجوز راه اندازي مرکز لجستيک براي بخش خصوصي سرمايه گذار است، خود اين دستگاه مسئول اخذ همه مجوزها از دستگاه هاي متعدد دولتي ديگر ذي ربط مانند وزارت بهداشت، وزارت نيرو، محيط زيست، دستگاه هاي محلي مانند سازمان صمت استان يا سازمان مديريت برنامه ريزي استان، گمرک، بيمه، وزارت جهاد کشاورزي و ... باشد و خود همان دستگاه صادرکننده مجوز اصلي پيگيري کرده و سرمايه گذار تنها با يک دستگاه ارتباط داشته باشد.

وي گفت: اجراي پنجره واحد در کميته و کميسيون هاي مربوطه تصويب شده و نيازمند تصويب نهايي در ستاد لجستيک کشور است.

 از آنجا توسعه صنعت لجستيک مي تواند منجر به توسعه صادرات غيرنفتي و افزايش درامدهاي ارزي ناشي از صادرات و رونق درامد حاصل از ترانزيت در کشور شود، شايسته است دولت براي رفع خلاهاي قانوني پيش روي توسعه شرکت هاي لجستيکي اقدامات لازم را انجام دهد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/12
کشف لوازم یدکی قاچاق نو ومستعمل از کامیون ورودی
ماموران گمرک انواع قطعات و لوازم يدکي قاچاق نو ومستعمل را از يک کاميون ورودي کشف کردند.

 با هوشياري و رصد ماموران گمرک بازرگان 284 قطعه لوازم يدکي قاچاق با نشان PIANA  از يک کاميون ورودي از ترکيه کشف و ضبط شد. اين ماموران پس از مشکوک شدن به کاميون، با استفاده از تجهيزات کنترلي ، آن را بازرسي کرده و متوجه جاسازي يک محموله خارج از کانتينربار کاميون شدند .

 پس از بازرسي دقيق، محموله جاسازي شده را در پشت بادگير کاميون شناسايي و کشف کردند. بر اساس اين گزارش لوازم يدکي نو ومستعمل بوده و به شيوه ماهرانه اي در پشت بادگير کاميون پنهان شده بود.

گمرک بازرگان از نظر کشفيات يکي از موفق ترين گمرکات در کشور است. همچنين اين گمرک به واسطه هم مرز بودن با ترکيه و مسير تجاري با اروپا، يکي از گمرکات استراتژيک و از پرترددترين گمرکات کشور است.

منبع: گمرک نيوز
1397/06/12
توسعه همکاری‌های بندری ایران و آذربایجان

هيأت آذربايجاني با هدف بررسي پتانسيل و ظرفيت‌هاي بنادر شمالي کشور وارد ايران شدند و طي4 روز از بنادر استان گيلان، مازندران و اميرآباد بازديد مي‌کنند.

 هيأت آذربايجاني که به دعوت محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي به ايران آمدند، قرار است از بنادر شمالي کشور بازديد کنند.

هيأت آذربايجاني در نشست مشترک با مديران بنادر و مسولان استاني گيلان، مازندران و منطقه ويژه اقتصادي اميرآباد از نزديک با توانمندي هاي عملياتي و ظرفيت هاي توسعه اي بنادر آشنا خواهند شد.

 طالح محمد زيادف؛ مدير بنادر آذربايجان، مفتون قربان عباس اف؛ قائم مقام مدير بنادر آذربايجان و رافائل ميرداداش ميرغلاف اف؛ مشاور ارشد مدير بنادر آذربايجان در راس هيأت آذربايجاني هستند.

هيأت آذربايجاني با هدف توسعه همکاري‌ها و افزايش تجارت بين دو کشور از بنادر شمالي ايران بازديد مي‌کنند.

بنابر اعلام اداره کل موافقت‌نامه‌ها و توسعه بازار، هيات آذربايجاني در سفر 4 روزه خود از ايران، از ظرفيت‌هاي توسعه‌اي و توانمندي‌هاي عملکردي بنادر ايران در سواحل خزر آشنا خواهند شد .

بر اساس اين گزارش، بخش دريايي و بندري کشور آذربايجان سابقه بسيار خوبي در حوزه ساخت و توسعه اسکله رو _ رو ريلي دارد که مقرر شد در نشست‌هاي کاري از تجربيات و ظرفيت‌هاي فکري آنها براي ارتقاي بنادر ايران در اين زمينه استفاده شود.

بازديد مقام عالي بندري و دريايي کشور آذربايجان از بنادر ايراني حاشيه خزر در حالي انجام مي گيرد که رژيم حقوقي درياي خزر اخيرا با امضاي روساي جمهوري 5 کشور ساحلي اين دريا رسيده است .

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، در جمهوري آذربايجان 5 بندر و پايانه باکو، هوسان، ديوبندي، سنگچال و آلات فعاليت دارند که  بر اساس برنامه توسعه اي اين کشور، توان عملياتي بنادر آذربايجان تا پايان سال 2018 به ميزان 59 ميليون تن افزايش مي يابد و براي سال 2020 به 76 ميليون تن خواهد رسيد.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/12
بارگیری و تخلیه ۱۰۰هزار تُن کالا طی۶ماهه نخست سال جاری در آستارا
حسين چراغي بعد از ظهر يکشنبه در جريان بازديد مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي جمهوري آذربايجان از منطقه ويژه اقتصادي آستارا در جمع خبرنگاران اظهارکرد: بندر آستارا با رشد 57 درصدي در زمينه تخليه و بارگيري در صدر بنادر شمال کشور قرار دارد.

وي با بيان اينکه آستارا در بخش صادرات بسيار موفق عمل کرده است، افزود: در شش ماهه نخست سال جاري حدود 100 هزار تُن کالا در بندر آستارا تخليه و بارگيري شده است که 80 تُن آن را صادرات تشکيل مي دهد.

مديرکل بنادر و دريانوردي گيلان با بيان اينکه بندر آستارا از ظرفيت بسيار خوبي در حمل و نقل دريايي و صادرات کالا به جمهوري آذربايجان و همچنين  کشورهاي سي آي اس برخوردار است، گفت: بنادر استان گيلان در زمينه حمل و نقل دريايي و تبادلات تجاري، ترانزيت، صادرات و واردات کالا با کشورهاي همسايه داراي پتانسيل هاي خوبي بوده و افزايش و تقويت آن در دستور کار قرار دارد.

چراغي با اشاره به پتانسيل هاي خوب گيلان در حوزه گردشگري و سفرهاي دريايي با کشور جمهوري آذربايجان، خاطرنشان کرد: سالانه شاهد سفر بيش از 40 هزار نفر از اتباع جمهوري آذربايجان به ايران هستيم که اين حجم از سفر در قالب سفرهاي گردشگري و دريايي است.

مدير کل بنادر و دريانوردي استان گيلان با اشاره به حمل و نقل ترکيبي و اهميت آن براي توسعه اقتصادي منطقه، افزود: حمل بار توسط ريل به جاده و دريا داراي اهميت اقتصادي بسياري است و در استان گيلان نيز تلاش هاي لازم براي توسعه حمل و نقل از ريل به دريا و بالعکس و همچنين ريل به جاده در مسير کريدور شمال به جنوب، کشورهاي سي آي اس و کشورهاي همسايه از جمله عراق و ترکيه براي انتقال کالا در حال است.

وي رايزني در راستاي توسعه سفرهاي دريايي بين باکو به آستارا و باکو به انزلي را يکي از محورهاي گفتگو مقامات دو کشور در اين سفر عنوان کرد و گفت: فعال شدن اين دو مسير در حوزه حمل و نقل مسافر براي دو کشور حائز اهميت است و اميدواريم با همراهي بخش هاي خصوصي دو کشور اين دو خط مسافري براي اولين بار در شمال کشور راه اندازي شود.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/06/11
دیدار نمایندگان انجمن با کاردار بازرگانی سفارت ایتالیا

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران دبير ورئيس بخش بين الملل انجمن با کاردار بازرگاني سفارت ايتاليا در تهران ديدار و گفت و گو کردند. در اين ديدار موضوعات و مشکلات بخش حمل و نقل بين المللي و کاميونهاي ايراني مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

در اين جلسه در خصوص افزايش تعداد پروانه هاي تردد براي کاميون هاي ايراني و تسريع در روند صدور ويزا براي رانندگان بحث و گفتگو شد.

طرف ايراني با تاکيد بر افزايش حجم مبادلات بازرگاني با کشور ايتاليا، خصوصاً پسا برجام و کمبود تعداد برگهاي تردد، درخواست6000 پروانه تردد را نمود. همچنين دراين ملاقات در مورد روند اخذ ويزا، تقاضاي کاهش مدت زمان و وقت مدارک ويزا را داشتند که در هر دو مورد طرف ايتاليايي نظر مساعد خود را اعلام و قرار براين شد که موارد مطرح شده با هماهنگي مقامات ذي ربط مجدداً بررسي گردد.

لازم به ذکر است با توجه به سفر هيئت حمل و نقل جاده اي ايتاليا در اواخر شهريورماه به تهران و برگزاري کميسيون مشترک جاده اي، مقرر گرديد موضوع درخواستهاي طرف ايراني در آن جلسه مطرح و نهايي گردد

1397/06/11
کشف 6 مورد قاچاق انسان توسط ماموران گمرک

گمرک ايران ازکشف 6 مورد قاچاق انسان در روزهاي اخير خبر داد و اعلام کرد : آمار کشفيات قاچاقانسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 145 نفر رسيد .  

 ماموران گمرک بازرگان در دو عمليات جداگانه موفق به کشف 6 موردقاچاق انسان شدند. با هوشياري و رصد ماموران گمرک بازرگان در دو عمليات 6 موردقاچاق انسان در محموله هاي خروجي کشف شد و آمار کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سالجاري تا کنون به 145 نفر رسيد .  

  بر اساس اينگزارش ماموران اين گمرک در يکي از اين عمليات ها ،در ساعات بامدادي با مشکوک شدنبه يک دستگاه تريلر حامل بار رول کاغذ به مقصد ترکيه ، پس رصد اطلاعات و مدارکمحموله با استفاده از دستگاه ايکس ري به بازرسي آن اقدام کردند. ماموران گمرک پساز بازرسي اين محموله موفق به کشف 5 انسان شدند که در ميان بار کانتينر مخفي شدهبودند. اين افراد تبعه يکي از کشورهاي همسايه بودند .  

ماموران گمرکهمچنين درعمليات جداگانه ديگري موفق شدند در مسير درب صادرات، يک نفرايراني با هويتنامعلوم را که در زير يک دستگاه تريلي خروجي مخفي شده بود، شناسايي و کشف   کنند. اين افراد به دستگااهاي قضايي تحويل دادهشد .  

بنابراين گزارش؛   با تجهيز گمرکات به دستگاههاي ايکس ري وديگر تجهيزات کنترلي و افزايش دانش و تخصص ماموران گمرک ، کشفيات قاچاق انسان افزايشيافته و از ابتداي سال جاري تا کنون از 140 نفر فراتر رفته است . هويت انسان هايکشف شده در اين عمليات ها عموما تبعه هاي کشورهاي همسايه هستند. کشفيات قاچاق ازسوي گمرک ايران ، اين سازمان را در صدر گمرکات موفق جهان قرار داده و توانسته مقاماول را در کشفيات قاچاق در جهان از آن خود کند.

منبع: گمرک نيوز

1397/06/11
فعال سازی کریدور شرق-غرب ترانزیت بندر چابهار را متحول می کند
کريدور شرق- غرب يا جاده باستاني ابريشم مي تواند کالاهاي ترانزيتي چين و آسياي ميانه در شرق و شمال شرقي را از طريق قلمرو ايران به حوزه هاي قفقاز، آسياي غربي و حوزه درياي مديترانه منتقل کرده و متقابلا کالاهاي توليدي در اين نواحي را نيز به بازارهاي آسياي ميانه و چين ترانزيت کند.
مسير ايراني کريدور شرق- غرب از مرزهاي شمال شرقي ايران «دوغارون، سرخس، باجگيران، لطف آباد و اينچه برون» به مرزهاي خروجي غربي و شمال غربي «جلفا، بازرگان، سرو، رازي، تمرچين، باشماق، خسروي» و بالعکس را شامل مي شود.
اين مسير داراي دسترسي ريلي در محور سرخس- رازي به طول 2 هزار کيلومتر و با ظرفيت حمل نقل 2 ميليون تن بار است.
اتصال ريلي بندر چابهار به زاهدان و سرخس مي تواند تحولي عظيم در ترانزيت کالا از کشورهاي حوزه خليج فارس و حاشيه اقيانوس هند به کشورهاي آسياي ميانه داشته باشد.
هم اينک طرح ملي راه آهن چابهار- زاهدان به سرخس با پيشرفت حدود 30 درصد در حال کار است که پس از افتتاح جابجايي کالا رونق خوبي خواهد گرفت.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابهار به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: فعال سازي کريدورهاي بين‌ المللي حمل و نقل شمال – جنوب و شرق- غرب مي تواند نقش چابهار در توسعه استان محروم سيستان وبلوچستان را بيشتر کند.
غلامرضا مجيدي نژاديزدي افزود: فعال سازي اين کريدورها به توسعه مناسبات حمل و نقلي و جابجايي کالا و مسافر منجر مي شود.
‌‌وي بيان کرد: کريدور بين المللي شرق- غرب محل اتصال چين به آسياي ميانه از طريق ايران است و اتصال چابهار به سرخس از طريق راه آهن فعاليت بندر چابهار را بيشتر مي کند.
مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان نيز ظهار داشت: درياي عمان و سواحل مکران يک گنج کشف نشده است و بايد با سرمايه گذاري و فعال سازي کريدورهاي بين المللي حمل و نقل هر چه سريعتر اقدام کرد.
بهروز آقايي افزود: توافقنامه هاي مهمي در بندر چابهار امضا شده است که مي توان به توافق نامه سه جانبه بين ايران، هند و افغانستان به منظور توسعه بندر چابهار اشاره کرد و همچنين حضور شرکت هاي بزرگي نظير پتروشيمي، فولاد، صنايع خودرو سازي و راه آهن نويد دهنده آينده اي روشن براي اين بندر است.
وي تصريح کرد: اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان با بهره مندي از کليه امکانات پيشرفته عملياتي و فناوريهاي نوين بندري و دريايي، کليه بسترهاي اداري، حقوقي و زير ساختي مناسب را جهت صاحبان کالا، سرمايه گذاران داخلي و خارجي و کارگزاران بندري و دريايي مهيا کرده است.
آقايي گفت: کشور ايران با توجه به موقعيت جغرافيايي در شمال و جنوب از لحاظ موقعيت استراتژيکي بدليل قرار گرفتن در کريدورهاي بين المللي شمال- جنوب و شرق به غرب از لحاظ ترانزيتي براي جهانيان داراي اهميت ويژه اي است.
وي بيان کرد: بندر چابهار بعنوان پيشاني توسعه کشور و دروازه ورود به آبهاي آزاد در سالهاي اخير مورد توجه بسياري از کشورها قرار گرفته است.


منبع:ايرنا
1397/06/11
بررسی چالش‌های پایانه‌های مرزی در دوران تحریم با برگزاری جلسات منطقه‌ای

  مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از برگزاري جلسات منطقه‌اي با هدف بررسي چالش‌هاي پايانه‌هاي مرزي در دوران تحريم‌ با حضور مديران و نمايندگان بخش خصوصي هر منطقه خبر داد.

رضا نفيسي با اشاره به اقدامات سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در خصوص مديريت پايانه‌هاي مرزي کشور اظهار داشت: در همين راستا نشست‌هاي منطقه‌اي مد نظر قرار گرفت که اولين نشست نيز با حضور مديران پايانه‌ها و بخش خصوصي شامل نمايندگان انجم شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي و اتاق بازرگاني در شمال شرق کشور برگزار شد.

وي افزود: در اين جلسات اثرات تحريم‌هاي خسمانه استکبار جهاني عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي در بخش حمل‌و‌نقل جاده اي مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد تا راهکارهاي لازم براي توسعه ارتباطات با کشورهاي همسايه و تسهيل تردد ناوگان باري اتخاذ شود.

حمايت سازمان از طرح‌ پيشنهادي بخش خصوصي منطقه شمال شرق

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از حمايت سازمان نسبت به طرح‌هاي پيشنهادي بخش خصوصي طي برگزاري اين جلسات خبر داد و گفت: به طور مثال يکي از پيشنهادات استفاده از مسير‌‌هاي جايگزين مانند اتصال بندر اميرآباد و انزلي به بندر اکتائو بود که بخش خصوصي ايران نسبت به واردات کشتي‌هاي رو-رو براي جابجايي کاميون‌هاي ترانزيتي اعلام آمادگي کرد.

نفيسي  در ادامه بيان داشت: آمادگي لازم براي ارائه تخفيف به ناوگان عبوري با هدف فعال‌سازي مسير پيشنهادي وجود دارد.

وي خاطرنشان کرد: مسائل فوق‌الذکر در جلسه مشترک با مقامات قزاقستان به منظور عملياتي شدن مسير مذکور مورد تاکيد قرار خواهد گرفت تا بخشي از ناوگان بين‌المللي عبوري از مسير ترکمنستان از اين مسير جابجا شوند.  

راه‌اندازي مسير جديد ترانزيتي بين ايران و افغانستان بررسي مي‌شود

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي پيشنهادات ديگر را فعال کردن مسير اسلام قلعه به هرات عنوان کرد و گفت: راه‌اندازي اين مسير طي برگزاري جلسات مشترک با مقامات کشور افغانستان در هفته‌هاي پيش‌رو مورد برسي قرار خواهد گرفت.

نفيسي از احتمال برگزاري نشست منطقه‌اي غرب کشوردر دو بخش جداگانه با توجه به اهميت پايانه مرزي بازرگان با کشور ترکيه خبر داد و گفت: در اين جلسات مسائل و مشکلات مربوط به ورود و خرو ج کالا که با حضور مديران پايانه‌هاي مرزي بازرگان و لطف‌آباد   تا مورد بررسي قرار گيرند .


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/10
آخرین اقدامات گمرک در حوزه توسعه ﭘﻨﺠﺮه واﺣﺪ ﺗﺠﺎرت ﻓﺮاﻣﺮزی
گمرک ايران آخرين اقدامات در حوزه توسعه پنجره واحد تجارت فرامرزي را تشريح کرد . اقدامات انجام شده بدين شرح است :

 تسهيل فرآيند  با فراهم نمودن امکان اظهار الکترونيکي قبل از ورود کالا  

 امکان اظهار الکترونيکي صادرات به گمرک مرز خروج

  امکان اظهار ارز همراه مسافر در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي

  راه‌اندازي پنجره واحد تجارت فرامرزي در مناطق آزاد اروند و جلفا-ارس

  توسعه زيرسامانه مانيفست الکترونيک و قبض انبار

  دريافت اطلاعات گواهي بازرسي کالا از شرکت‌هاي بازرسي کالا

  توسعه زيرسامانه متمركز وصول درآمدهاي گمرکي

 راه‌اندازي سامانه ثبت و دريافت شماره شناسه گوشي‌هاي وارداتي (IMEI) در پنجره واحد

 تبادل الکترونيکي داده با سازمان‌هاي همجوار و توسعه سرويس‌هاي مرتبط از جمله بانک مرکزي، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزي، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي، وزارت دفاع، سازمان‌هاي استاندارد، بنادر و دريانوردي، نيروي انتظامي، بورس، اموال تمليکي، انرژي اتمي، اتاق‌هاي بازرگاني و ساير سازمان‌هاي مرتبط و دريافت الکترونيک نظر آزمايشگاه‌هاي تعيين ماهيت کالا از طريق پنجره واحد

 دريافت اطلاعات پروانه بهره‌برداري شرکت‌هاي توليدي از وزارت صمت و ارسال اطلاعات ارزش کالاهاي وارداتي موضوع ماده 30
 تبادل الکترونيکي اطلاعات کالاهاي متروکه ميان گمرک و سازمان اموال تمليکي

  اتصال به بورس کالا با دريافت اطلاعات فاکتور و قفل تعرفه

 دريافت اطلاعات قبض انبار وارسال اطلاعات بدهي ماده 7 به سازمان بنادر و واگذاري مالکيت پس از تاييد سيستمي گمرک

 تبادل اطلاعات منشا ارز کالاي وارداتي و تبادل اطلاعات ارز همراه مسافر با بانک مرکزي

 اتصال گلوگاه‌هاي پليس (در 16 گلوگاه و ايست بازرسي) به سامانه يکپارچه امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي در راستاي پيشگيري و ميارزه با قاچاق کالا

  اجراي فاز دوم پروژه تير الکترونيک (E-TIR) و اتصال کارنه تير به صادرات همراه با تبادل اطلاعات الکترونيک في‌مابين گمرکات کشورهاي ايران و ترکيه، اتاق‌هاي بازرگاني ايران و ترکيه و سازمان حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي (IRU)
  راه‌اندازي دروازه مشترک مجازي با اجراي تبادل اطلاعات في‌مابين گمرکات کشورهاي آذربايجان و ترکيه با گمرک ايران و توسعه تبادل اطلاعات با ساير کشورها از جمله گمرکات افغانستان، روسيه و ارمنستان در راستاي توسعه پنجره واحد تجارت فرامرزي، تبادل اطلاعات با گمرک کشورآذربايجان با موفقيت عملياتي گرديده و راه‌اندازي آزمايشي تبادل اطلاعات با گمركات روسيه، ارمنستان و افغانستان  صورت پذيرفته است. بدين ترتيب اطلاعات اظهارنامه‌هاي وارداتي و يا صادراتي هرکشور به عنوان اطلاعات منشأ به صورت سيستمي جهت طرف مقابل ارسال شده و نياز به ورود اطلاعات مجدد در زمان اظهار الکترونيکي کالا نخواهد بود و با اعمال مديريت ريسک و کنترل‌هاي لازم براساس تبادل داده خودکار و ارتباط با  پايگاه داده‌ها، امکان ارائه خدمات پيش از رسيدن محموله ميسر گرديده که اين امر نقش موثري در ايجاد شفافيت و ارائه تسهيلات در زنجيره تأمين خواهد داشت.
1397/06/10
رشد بی سابقه تقاضای ترانزیت هوایی در خاورمیانه

رشد تقاضاي ترانزيت هوايي خاورميانه در ماه جولاي رتبه اول را به خود اختصاص داد.

بر اساس گزارش انجمن بين‌المللي حمل‌ونقل هوايي (ياتا) رشد تقاضا براي ترانزيت هوايي خاورميانه در ماه جولاي بيشترين ميزان را به خود اختصاص داده است.

در بيانيه موسسه ياتا مشخص است که افزايش حجم جابه‌جايي بار از طريق حمل‌ونقل هوايي خاورميانه،  فصلي است و همچنان روند رو به رشد دارد اما اين افزايش همگام با افزايش ظرفيت نبوده است.

شرکت‌هاي حمل‌ونقل هوايي خاورميانه در ماه جولاي شاهد رشد 5.4 درصدي تقاضاي ترانزيت نسبت به ماه ژوئن بوده‌اند و اين در حالي است که  ظرفيت ناوگان آن‌ها 6.3 درصد افزايش داشته است.

بازار جهاني تقاضاي ترانزيت هوايي در ماه جولاي نسبت به مدت مشابه در ماه ژوئن 2.1 درصد افزايش داشته است. اين در حالي است که سرعت افزايش نرخ رشد در مدت مذکور از ماه مي سال 2016 کمترين ميزان را داشته است و از ميانگين رشد پنج‌ساله اخير (5.1 درصد) است نيز کمتر بوده است.

تقاضاي ترانزيت هوايي در ماه جولاي امسال کمترين ميزان را در دو سال گذشته و از سال 2016 را داشته است. به‌طوري‌که از جولاي 2017 تا جولاي امسال ظرفيت ترانزيت هوايي جهاني حدود 3.8 درصد افزايش داشته است و اين چهارمين بار در پنج ماه گذشته است که رشد ظرفيت بيش از رشد تقاضا بوده است.

مديرکل ياتا گفت: هرچند خطر نزولي شدن تقاضاي حمل‌ونقل هوايي افزايش پيدا کرده است اما هنوز انتظار رشد چهار درصدي در سال جاري را داريم.

او درباره علت ايجاد اين نرخ نزولي گفت:مذاکره‌هاي متعدد و بي‌ثبات بين آمريکا و چين به‌عنوان دو قدرت تجاري جهاني باعث کاهش تمايل به سرمايه‌گذاري و تجارت  شده است.

منبع: تين نيوز

1397/06/10
اخذ مجوز ورود واگن‌های بخش خصوصی ایران از ترکمنستان

مديرکل راه آهن خراسان رضوي گفت: مجوزهاي لازم براي واردات واگن‌هاي بخش خصوصي ايران از ترکمنستان را اخذ کرديم.

محمدهادي ضيايي‌مهر امروز در نشست کميسيون تجارت اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خراسان رضوي اظهار کرد: در پنج ماهه اول سال جاري حدود 4242 دستگاه واگن با 258 هزار تن کالا را به آسياي ميانه و عمدتا به کشورهاي تاجيکستان، ترکمنستان، قرقيزستان و ازبکستان صادر کرديم.

وي ادامه داد: حدود 45 درصد افزايش تناژ صادراتي به آسياي ميانه را داشتيم که از کل واگن‌هايي که به آسياي ميانه فرستاده شده، حدود 3377 واگن از خراسان رضوي بارگيري شدند يعني حدود 206 هزار تن از استان بارگيري کرديم که 80 درصد سهم بارگيري در مرز سرخس به آسياي ميانه در استان انجام شده است.

مديرکل راه آهن خراسان رضوي با بيان اين‌که ميزان افزايش ارسال کالاي صادراتي حدود 61 درصد بوده، عنوان کرد: از کل ميزان صادرات، 52 درصد آن سيمان، 15 درصد مصالح ساختماني، 12 درصد مواد شيميايي، 8 درصد مواد غذايي و مابقي ساير کالاها بوده است.

ضيايي‌مهر افزود: در واقع ميزان حمل و نقل ريلي به آسياي ميانه افزايش يافته و علت آن تقاضاي بسيار زياد سيمان بوده که وارد سبد صادراتي استان شده است، به طوري که شرايط صادرات بهبود پيدا کرده اما از طرفي ورود واگن‌هاي ترانزيت که به آن نيازمند هستيم، کاهش پيدا کرده است.

وي اضافه کرد: در واقع محموله‌ها به سمت ترانزيت فله‌بر و لبه بلند سوق داده شده است؛ در مجموع عملکرد خوب بوده و کالاهاي صادراتي افزايش يافته است. حدود دو ماه گذشته با کمبود واگن مواجه شديم که حجم کالاهاي صادراتي متناسب با تعداد ورود واگن نبوده و نتوانستيم واگن مورد نياز را تامين کنيم.

ضيايي‌مهر در خصوص روش‌هاي تامين واگن، تصريح کرد: اولين روش، استفاده از واگن‌هاي ترانزيتي است که بايد مسقف باشد تا مورد استفاده کالاهاي صادراتي ما قرار گيرد. روند ارسال پنبه ازبکستان يک روند کاهشي بوده به طوري که در سال‌هاي گذشته حدود 650 هزار تن صادرات داشتيم اين در حاليست که در سال‌هاي اخير اين ميزان به کمتر از 200هزار تن رسيده است.

مديرکل راه آهن خراسان رضوي خاطرنشان کرد: کود شيميايي ازبکستان و ترکمنستان به بندرعباس توسط واگن‌هاي مسقف انجام مي‌شد اما به دليل افزايش هزينه، اين کودها با واگن فله‌بر ترانزيت مي‌شود و در راه بازگشت براي صادرات کالاهاي ما مفيد نيست.

وي با اشاره به اينکه راه ديگر اين است که از ورود واگن‌هاي امدادي دولتي از راه‌آهن آسياي ميانه استفاده کنيم، بيان کرد: بنا به پيگيري‌هاي ما در راه‌آهن‌هاي آسياي ميانه، ميزان ورودي واگن‌هاي امدادي نسبت به سال گذشته افزايش يافته به طوري که تعداد واگن‌هاي امدادي امسال به 784 دستگاه رسيده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد افزايش يافته است اما با وجود ورود واگن‌هاي امدادي باز هم پاسخگوي تقاضا براي صادرات کالاهاي استان نيست.

ضيايي‌مهر در خصوص استفاده از واگن‌هاي خصوصي، تصريح کرد: روش ديگر، استفاده از واگن‌هاي اختصاصي است که عموما از کشور قرقيزستان وارد مي‌شود تا نهاده‌هاي دامي را حمل مي‌کند اما اين واگن‌ها، متعلق به بخش خصوصي آن کشور است.

مديرکل راه‌آهن خراسان رضوي با بيان اينکه سيمان در سبد صادراتي ما قرار گرفت، خاطرنشان کرد: بازار خوبي در ازبکستان ايجاد شد به طوري که حجم صادرات ايران به حدود يک ميليون تن سيمان رسيد. ما همواره سعي داريم تا اين کالاي صادراتي جديد را به سوي واگن لبه بلند سوق دهيم.

وي ادامه داد: براي سيمان صادراتي از اين واگن‌هاي ترانزيتي گوگرد ترکمنستان در مسير برگشت استفاده شده تا سيمان ما به ازبکستان حمل شود. اين در حاليست که رشد 136 درصدي صادرات سيمان را به نسبت سال گذشته شاهد هستيم.

ضيايي‌مهر بيان کرد: در شرايط عادي براي حمل کالاها از واگن‌هاي مسقف استفاده مي‌شد اما در شرايط کنوني با استفاده از ظرفيت واگن‌هاي لبه بلند که در ايستگاه شهيد مطهري بارگيري مي‌شود، از فشار موجود بر اين حوزه براي صادرات کم شده اما با توجه به حجم تقاضاي صادراتي، تقاضا براي استفاده از واگن‌هاي مسقف همچنان ادامه دارد.

مديرکل راه آهن خراسان رضوي در خصوص اعطاي واگن‌هاي کشورهاي آسياي ميانه به بخش خصوصي، عنوان کرد: راه‌آهن‌هاي کشورهايي چون ازبکستان، تاجيکستان و ترکمنستان داراي واگن‌هاي دولتي هستند که به بخش خصوصي داده نشده اما در برنامه خود قرار داده‌اند که واگن‌ها را به بخش خصوصي منتقل کنند. از طرفي افزايش 24 درصدي ورود واگن‌هاي امدادي عمدتا از ترکمنستان است.

وي اضافه کرد: از طرفي ديگر نمي‌توان بر واگن‌هاي دولتي کشورهاي آسياي ميانه حساب باز کرد زيرا اکثر آن‎ها واگن‌هاي خود را به بخش خصوصي منتقل کردند و اين بخش واگن‌هاي خود را اجاره مي‌دهد و براي عقد قرارداد هزينه‌هايي را دريافت مي‌کند.

ضيايي‌مهر خاطرنشان کرد: در واقع واگن‌ها از طريق راه‌آهن دولتي وارد مي‌شوند که با رويکرد ورود واگن‌هاي دولتي، صادرکنندگان هزينه‌هاي کمتري را متحمل خواهند شد به طوري که 40 ميليون دلار به نفع صادرکنندگان بود. 

مديرکل راه آهن خراسان رضوي ادامه داد: هم‌چنين تامين واگن امدادي براي حمل سيمان از کشور ازبکستان حدود 100واگن بوده که ظرف اين هفته 50 واگن اول آن اعزام خواهد شد. حدود 13 درصد کالاي صادراتي ما از طريق حمل و نقل ريلي به تاجيکستان صادر مي‌شود، اما از طرف ديگر تاجيکستان از شبکه ريلي خود براي صادرات کشورش استفاده مي‌کند به طوري که ظرف 1.5 سال گذشته 3 ميليون تن سيمان صادر کرده است.

وي بيان کرد: بايد شرکتي که مورد اعتماد بخش خصوصي و دولت در استان باشد را انتخاب کرد و در آسياي ميانه به ثبت رساند تا اقدامات لازم حمل‌ونقل ريلي در بخش خصوصي را انجام دهد. درواقع مي‌توان با واگن‌هاي خصوصي روسيه و آسياي ميانه قراردادهايي بست تا از اين طريق بتوانيم کسري واگن‌هاي مورد نياز صادرات را جبران کنيم.

مديرکل راه‌آهن خراسان رضوي با بيان اين‌که بايد به دنبال راهکاري اساسي بود، عنوان کرد: در بلندمدت بايد به فکر خريد واگن براي بخش صادرات باشيم و بر اساس اصل 44، راه‌آهن دولتي ايران هيچ واگني ندارد، بنابراين بخش خصوصي بايد واگن‌هايي را خريداري کند تا مجوزهاي سير آن در آسياي ميانه اخذ شود. مجوزهاي لازم براي ورود واگن‌هاي بخش خصوصي جمهوري اسلامي ايران از ترکمنستان را اخذ کرديم.


منبع: ايسنا

1397/06/07
حمل ۴۳ هزار و ۱۱۷ تن کالا از طریق مرز ریلی اینچه برون

طي پنج‌ماه نخست سال جاري 43 هزار و 117 تن کالا از طريق مرز ريلي اينچه برون با کشورهاي قزاقستان، ترکمنستان، چين، قرقيزستان، ازبکستان و روسيه مبادله و به مقاصد مختلف ريلي کشور حمل شده است.

 قرباني گفت: طي اين مدت، 43 هزار و 117  تن کالا از طريق مرز ريلي اينچه برون با کشورهاي قزاقستان، ترکمنستان، چين، قرقيزستان، ازبکستان و روسيه مبادله و به مقاصد مختلف ريلي کشور حمل شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 75 درصد رشد دارد.

وي افزود: از ميزان بار حمل شده، 36 هزار و 42 تن مربوط به واردات و 7 هزار و 75 تن آن مربوط به صادرات محمولات غير نفتي از طريق مرز ريلي اينچه برون بوده است.

قرباني ادامه داد: در 5 ماهه نخست امسال 84  هزار و 382 تن بار توسط 1384 دستگاه واگن بارگيري و 47 هزار و 237 تن بار توسط 787 دستگاه واگن تخليه شده است.

به گفته قرباني؛ همچنين در حوزه حمل و نقل داخلي در5 ماهه نخست سال جاري، 37 هزار و 354 تن كالا بارگيري و حمل شده كه از اين ميزان 35 هزار و 489 تن گندم به مقاصد اراک، زاهدان، يزد، اصفهان، کرج، رباط کريم و بندرعباس بوده است

وي ادامه داد: اداره كل راه آهن شمالشرق 2 در تن كيلومتر بار خالص حمل شده با 10 ميليون و 336 هزار و 571 و در تن كيلومتر بار ناخالص حمل شده با 19 ميليون و 837 هزار و 280  به ترتيب 25 و 17 درصد رشد داشته است.

منبع: روابط عمومي راه آهن جمهوري اسلامي ايران

1397/06/07
حمل ترکیبی محموله کانتینری مس با هدف صادرات به چین

محموله کانتينري مس انجرد شهرستان اهر بصورت ترکيبي با جاده و قطار به بندر عباس حمل مي‌شود تا تا به کشور چين صادر شود.

  شاپور ارصلاني مدير کل راه‌آهن آذربايجان از بارگيري و اعزام اولين محموله کانتينري مس انجرد شهرستان اهر بصورت ترکيبي باجاده و قطار به مقصد بندر عباس خبرداد.

در توضيح اين خبر تصريح کرد: در تاريخ 25/ 5/ 1397 طي مذاکرات به عمل آمده با مدير عامل معدن مس انجرد شهرستان اهر اقدام به جذب 20 هزار تن کنسانتره مس گرديد اين محموله از معدن تا ايستگاه راه‌آهن سهلان از طريق جاده و از ايستگاه سهلان تا بندر عباس با راه‌آهن حمل مي گردد.

مدير کل راه آهن آذربايجان اضافه کرد: پارتي اول اين محموله در تاريخ 1397/6/3 در قالب 32 واگن حامل 64 کانتينر باردار به وزن 1856 تن از سهلان بارگيري و به مقصد بندر عباس اعزام گرديد تا به کشور چين صادر شود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/06/07
آغاز همکاری های جدید گمرکی بین ایران و پاکستان

گمرکات ايران و پاکستان همکاري ها خودرا در زمينه تسهيل و سرعت بخشي در ترخيص کالا ، ايجاد دروازه مشترک و تبادلالکترونيکي اطلاعات توسعه مي دهند .

  ناظر گمرکات سيستان و بلوچستان و مدير کل گمرک ايالت بلوچستان در نشستي که روزگذشته در گمرک تفتان پاکستان برگزار شد ضمن تاکيد بر توسعه همکاري هاي گمرکي مياندو کشور، خواستارتسهيل و تسريع در ترخيص کالاها ميان دو کشورشدند .

  رضا راستي ناظر گمرکات سيستان وبلوچستان در اين نشست با اشاره به ضرورت توسعه همکاري هاي گمرکي ميان ايران وپاکستان در خصوص موضوعات مطرح شده در اين نشست گفت: درباره برتسهيل و سرعت بخشيترخيص کالاها و هم چنين تعيين ساعات کاري در مرز ميرجاوه و تفتان جهت ارائه هر چهسريعتر اين تسهيلات صحبت شد و مقرر شد جهت رفع چالش ها و مشکلات مطرح شده جلساتماهيانه بين مديران گمرکات ميرجاوه و تفتان برگزار شود .

  ناظر گمرکات سيستان وبلوچستان مبادله الکترونيکي اطلاعات ميان دو کشور و ايجاد دروازه مشترک را از ديگرموضوعات مهم مطرح شده دراين نشست عنوان کرد و توضيح داد: در آينده اي نزديک باحضورنمايندگان گمرک ايران و گمرک پاکستان در تهران نشستي برگزار خواهد شد و اين موضوعاتبررسي و تصميمات لازم اتخاذ خواهد شد .

منبع: گمرک نيوز
1397/06/07
طی پنج ماه گذشته؛ ۵۴ هزار تُن کالا وارد بندر ریلی آستارا شد

رسول اميدي با اشاره به فعال شدن تخليه و بارگيري در باراندازي ريلي آستارا، اظهارکرد: مبدأ و مقصد کالاهاي وارداتي، صادراتي و ترانزيت ريلي به آستارا بيشتر کشورهاي آسياي ميانه و حوزه قفقاز اعم از روسيه، گرجستان، اوکراين، قزاقستان و جمهوري آذربايجان است.

وي افزود: طي پنج ماه گذشته 54 هزار تُن کالا نظير MDF، غلات، چوب و تخته در قالب 907 واگن قطار باري از کشورهاي جمهوري آذربايجان و روسيه وارد بارانداز ريلي آستارا شده است.

مديرکل گمرک آستارا با اشاره به اينکه در اين مدت 48 هزار و 674 تُن کالاي توليد شده در ايران اعم‌ از کلينگر(ماده اوليه سيمان)، سيمان، کاشي و سراميک توسط 766 واگن قطاري باري به خارج از کشور صادر شده است، گفت: مقصد کالاهاي صادر شده کشورهاي اوکراين، روسيه، گرجستان و قزاقستان بوده است.

وي ميزان کالاي ترانزيت‌ شده توسط محور ريلي و بين المللي آستارا در اين مدت را هشت ‌هزار و 466 تُن کالا عنوان و خاطرنشان کرد: ترانزيت اين ميزان کالا با 102 واگن قطار باري صورت گرفته است.

اميدي در ادامه با بيان اينکه گمرک بارانداز ريلي آستارا از اوايل تيرماه سال جاري فعال شده است، تصريح کرد: خط ريلي آستارا- آستارا با توجه به ظرفيت و اهميت اقتصادي مورد توجه بازرگانان داخلي و خارجي قرار گرفته است.

منبع: مهر

1397/06/06
رشد 400 درصدی ترانزیت خارجی در سیستان و بلوچستان

ناظر گمرکات سيستان و بلوچستان گفت: در پنج ماهه گذشته در بخش ترانزيت خارجي 482 هزار تن کالا به ارزش شش ميليارد دلار از گمرکات رسمي استان ترانزيت شد که در بخش ارزش، رشد چشمگير بالاي 400 درصد داشت.

منطقه سيستان و بلوچستان، رضا راستي در جمع خبرنگاران افزود: در پنج ماه گذشته بيش از هزار و 502 ميليون دلار کالا از گمرکات استان صادر يا وارد شده است.

راستي در ادامه بيان کرد: در پنج ماه امسال ميزان صادرات، واردات و ترانزيت کالا از گمرکات و بازارچه هاي مرزي نسبت به سال گذشته افزايش قابل توجهي داشت.

ناظر گمرکات سيستان و بلوچستان در ادامه گفت: در اين مدت، 671 هزار تن کالا به ميزان ارزي بيش از 242 ميليون دلار از گمرکات و بازارچه هاي استان صادر شد که نسبت به سال قبل از نظر ارزشي 70 درصد رشد داشت و عمده کالاهاي صادراتي سيمان، گاز و ميله بود.

وي اظهار کرد: مقداري کالا هم از مبادي استان صادر شد که فرايند تشريفات مربوط به صادرات در گمرکات ديگر انجام گرفته بود و فقط از استان خارج شد که اين ميزان به 1.5 تن با ارزش 740 ميليون دلار رسيد و به لحاظ ارزش 47 درصد رشد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته داشته است و کاشي، سيمان و قير عمده کالاها صادراتي بود.

به گفته وي، در بخش واردات 450 هزار تن کالا به ارزش 514 ميليون دلار از گمرکات و بازارچه هاي استان ترخيص شد که انبه و برنج به همراه لوازم خانگي عمده آن ها بود و استان در اين حوزه نسبت به سال قبل رشد 29 درصدي داشته است.

وي بيان کرد: در گذشته فرايند ترخيص کالا در گمرکات استان به صورت کاغذي و دستي انجام مي شد که علاوه بر زمان بر بودن گاهي سبب تخريب محموله و زيان ديدن تجار مي شد اما با تغيير رويه و سيستمي شدن اقدام ها تجار مي توانند در هر لحظه حتي از منزل علاوه بر تکميل فرايند صادرات و واردات به طور کامل محموله خود را رصد کنند.

به گفته وي، در ميان گمرکات استان، واردات از زاهدان و چابهار بيش از ديگر نقاط استان بود و در صادرات هم افغانستان و پاکستان بيشترين صادرات را داشتند و تصويب منطقه آزاد سيستان و ايجاد مناطق ويژه اقتصادي ايرانشهر و سراوان هم به دليل تخصيص معافيت هاي گمرکي مي تواند زمينه ساز توسعه بيشتر صادرات و واردات در استان شود.

منبع: ايسنا

1397/06/05
مرز گمرگ یزدان خراسان جنوبی بازگشایی می شود

محمود افخمي رشيدي يکشنبه شب در جلسه نشست والي ولايت فراه افغانستان با تجار بخش خصوصي خراسان جنوبي در بيرجند بيان کرد: نگاه نظام در سطح کلان به کشورهاي همسايه مطلوب است .

وي با بيان اينکه دولت در حوزه اقتصاد ريل گذار است، گفت: بخش خصوصي متولي انجام کار اقتصادي است و بايد مشکلات موجود را به مراکز ذيربط منتقل کند .

سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در هرات با اشاره به تردد تجار در مرز بيان کرد: تمام تجار افغاني که داراي مجوز تجارت هستند نبايد دغدغه اي براي تردد داشته باشند .

افخمي با بيان اينکه سه هزار تاجر افغاني در سيستم کنسولگري ثبت بوده و خدمات مي گيرند، افزود: به صورت شبانه روزي پاسخگوي نيازهاي کنسولگري تجار هستيم .

وي با بيان اينکه 10 هزار دستگاه از خودروهاي افغانستان در ايران تردد دارند، افزود: تمام راننده هاي ترانزيت، ويزاي شش ماهه مي گيرند .

سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در هرات بيان کرد: بر اساس قوانين افغانستان، خودروهايي که مواد مخدر حمل مي کنند اگر حامل مواد صاحب ماشين باشد، خودرو مصادره شده در غير اين صورت استرداد مي شود .

وي يکي از رسالت هاي اول کنسولگري را حمايت از اتباع کشور عنوان کرد و گفت: تلاش براي توسعه همه جانبه در مرحله دوم اين رسالت ها قرار دارد .

افخمي با تاکيد بر اينکه بايد اتاق مشترک بيرجند و فراه تشکيل شود، افزود: بسياري از مشکلات طرفين با حکميت حل و فصل مي شود .

سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در هرات بيان کرد: در آينده اي نه چندان دور، مرز گمرک يزدان باز مي شود.

منبع: مهر
1397/06/05
ترانزیت ایران و چین ارزان شد

مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي با اشاره به راه‌اندازي مسير جديد تجاري اروم‌چي چين، اکتائو قزاقستان و منطقه آزاد انزلي، اعلام کرد: مسافت فعلي حمل کالا از 30 به 12 روز کاهش مي‌يابد که کاهش هزينه تمام شده ترانزيت کالا ميان چين و ايران را دربرخواهد داشت. همچنين امکان ترانزيت 10 ميليون تن کالا از مسير منطقه آزاد انزلي فراهم شده است.

رضا مسرور درباره ويژگي‌ها و فرصت‌هاي کريدور بين‌المللي جديد تجاري در مسير اروم‌چي چين، اکتائو قزاقستان و منطقه آزاد انزلي که براي صادرات و واررات مابين ايران و چين گشوده شده است، اظهار کرد: با توجه به سياست‌هاي راهبردي دولت چين در ارتباط با اجراي طرح بين‌المللي يک کمربند - يک جاده که با هدف کاهش اتکا اين کشور به مسير موجود از کانال سوئز، مسيرهاي جديد ترانزيتي ميان اين کشور و اروپا را جستجو مي‌کند، اين مسير ترانزيتي ترکيبي که مرداد امسال با پهلوگيري اولين محموله تجاري از اين مسير در مجتمع بندري کاسپين رسما شروع به کار کرد و با هدف ايجاد مسيرهاي جديد و ترکيبي و به ‌منظور افزايش ظرفيت بار در درياي خزر پيشنهاد و راه‌اندازي شد.

مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي ادامه داد: اين مسير از مرکز اروم‌چي در غرب چين شروع مي‌شود و با عبور از خط ريلي چين - قزاقستان و منطقه ويژه اقتصادي خورگوس در مرز دو کشور به بندر اکتائو کشور قزاقستان رسيده و با طي مسير در درياي خزر به بنادر منطقه آزاد انزلي متصل مي‌شود.

مسرور در مورد اقدامات صورت گرفته در جهت راه‌اندازي و تثبيت جايگاه اين کريدور جديد تجاري، اظهار کرد: رايزني با سفيران ايران در کشورهاي چين، قزاقستان و سفراي کشورهاي مزبور در ايران و حضور درکشورهاي مسير کريدور از اقدامات اين سازمان است. همچنين تفاهم‌نامه همکاري با منطقه ويژه اقتصادي اکتائو و اتاق بازرگاني بخش خصوصي چين منعقد شده و با سرمايه‌گذاران و مسئولان دولتي کشورهاي چين و قزاقستان مذاکره شده تا مزاياي کريدور مزبور براي طرفين معرفي شود.

به گفته وي، کنسرسيوم سه جانبه با حضور شرکت چيني، کشتيراني جمهوري اسلامي و منطقه آزاد انزلي براي حمل کالا در اين مسير تجاري نيز تشکيل شده است.

مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي ادامه داد: در کنار حضور و حمايت مسئولان عالي رتبه کشور از نقشي که کريدور اروم‌چي، اکتائو، انزلي مي‌تواند در تقويت جايگاه ترانزيتي کشور ايفا کند، ديگر برنامه‌هاي اين سازمان در جهت بسترسازي به منظور تسهيل و تسريع در مسير مزبور براي فعاليت تجاري بازرگانان خواهد بود.

وي با بيان اينکه کريدور جديد ميان دو کشور ايران و چين پشتوانه مطالعات کارشناسي و پيگيري‌هاي چند ساله اخير اين سازمان در حوزه بين‌المللي و ملي را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به قدمت ديرينه مسير ترانزيتي انزلي به اروپا و با شروع فعاليت اين کريدور، امکان ترانزيت 10 ميليون تن کالا از مسير منطقه آزاد انزلي فراهم شده و مزيت اصلي اين کريدور، کاهش مسافت نسبت به مسير فعلي کالايي و در نتيجه کاهش زمان از 30 روز در مسير فعلي به 12 روز در کريدور جديد است. همچنين کاهش هزينه تمام شده ترانزيت کالا ميان چين و ايران را دربرخواهد داشت که اين مزيت‌ها در کسب و کار بين‌المللي رقم قابل ملاحظه‌اي است.

مسرور با اشاره به ظرفيت‌هاي اين مسير جديد براي ترانزيت کالاي چيني به کشورهاي منطقه همانند ترکيه، عراق، سوريه و اروپا، گفت: با توجه به رويکرد دولت چين در جهت کاهش اتکاي 85 درصدي اين کشور به مسير ترانزيتي از کانال سوئز، براي مبادله کالا با اروپا، مي‌توان کريدور جديد را تا مرزهاي ايران و ترکيه جهت ترانزيت کالا به اروپا ادامه داد تا به عنوان مسير جديد تجاري چين و اروپا ايفاي نقش کند.

وي با اشاره به طرح توسعه‌اي اتصال بنادر کاسپين و انزلي به خط ريلي سراسري کشور، اظهار کرد: علاوه بر تبديل شدن منطقه آزاد انزلي و کشور به مرکز مبادله کالاي کشورهاي منطقه با چين و افزايش درآمدهاي ارزي کشور، ايجاد فضاي کسب و کار مناسب در سطح منطقه ديگر خروجي کريدور اروم‌چي، اکتائو، انزلي است که با استفاده از پتانسيل‌هاي بندر کاسپين در درياي خزر، ظرفيت صادراتي به ويژه ترانزيتي کشور افزايش خواهد يافت.

منبع: ايسنا

1397/06/05
کاهش هزینه های حمل و افزایش ظرفیت بنادر با به کارگیری اصول لجستیکی

 مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: بايد به دنبال راهکاري باشيم که توقف در کل زنجيره حمل کالا از مبدا تا مقصد کاهش پيدا کند؛ زيرا کاهش توقف در کل زنجيره حمل به معني کاهش هزينه صاحب کالا و مصرف کننده نهايي خواهد بود.

خسرو سرايي گفت: کشورهاي پيشرفته با به کارگيري اصول لجستيکي و توسعه هاي غيرفيزيکي تا 30 درصد ، موفق شده اند ضمن کاهش بسياري ازهزينه ها، ظرفيت بنادر خود را افزايش دهند.کاهش اسناد، کاهش زمان فرايند انتقال کالا و کاهش هزينه ها در نهايت کل هزينه هاي تجاري را کاهش مي دهد.   

وي با تاکيد بر اينکه براي رسيدن به اين هدف، بايد رويکرد مان از توسعه هاي فيزيکي بنادر به سمت توسعه هاي غيرفيزيکي  باشد، اظهار داشت: هماهنگي بين روش هاي مختلف حمل و نقل توسعه غير فيزيکي بنادر را به دنبال خواهد داشت به گونه اي که ضمن کاهش هزينه ها، ظرفيت بنادر هم افزايش مي يابد.

مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي ادامه داد:  لازم است هماهنگي هاي لازم در سطوح بالاي کشور بين وزارتخانه هاي مختلف دولتي و کليه بخش هايي که در زنجيره حمل کالا دخالت دارند ايجاد شود تا در نهايت کشور از مزاياي لجستيک بهره مند شود.

وي با بيان اينکه بندر به عنوان يک حلقه مهم در زنجيره لجستيکي  کشور حرکت خود را آغاز کرده است و با بخش هاي مختلف حمل و نقل کشور هماهنگ شده است، افزود: در همين خصوص چندي پيش يک مانور عملياتي در بندر امام خميني( ره)  انجام شد و در اين مانور طي يک روز حدود 150 واگن غلات بارگيري شد که در پيشينه عملياتي اين بندر بي سابقه بود.

سرايي گفت: هرگاه هماهنگي هاي لازم با راه آهن و جاده صورت گيرد، توازن بين کالاي ورودي و خروجي به بندر ايجاد و بندر به عنوان محل گذر کالا شناخته مي شود.

 وي مهم ترين مشکل فعلي لجستيک کشور را نبود هماهنگي بين روش هاي مختلف حمل و نهاد هاي درگير بيان کرد و اظهار داشت: متاسفانه هنوز به لحاظ نرم افزاري و تبادل اطلاعات الکترونيک ارتباطات مناسب بين همه نهادها فراهم نشده است.   

سرايي همچنين خاطر نشان کرد: به منظور توسعه لجستيک در کشور جلسات بسيار کاربردي  بين بخش هاي فن آوري اطلاعات( آي تي)  سازمان بنادر و دريانوردي و  راه  آهن ، حمل و نقل جاده اي و گمرک برگزار شده است  و اميدواريم اين نقيصه بزودي جبران شود.

منبع:پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر و دريانوردي


1397/06/05
پرش ۳۲ پله‌ای ایران در رتبه‌بندی شاخص لجستیک ۲۰۱۸

ايران از نظر شاخص لجستيک LPI از رتبه 96 در سال 2016 با کسب امتياز 2.85 به رتبه 64 در سال 2018 رسيده است که حاکي از يک پرش 32 پله‌اي در رتبه‌‌بندي جهان است.
جلسه کارگروه لجستيک در وزارت راه و شهرسازي با حضور مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي، شهرام آدم نژاد مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني(ره)، عبداله هندياني معاون پيشگيري و کاهش تقاضاي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنين ساير اعضا و نمايندگان در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.

مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي در اين جلسه تاکيد کرد: امروز هماهنگي وزارت راه و شهرسازي با ساير وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌هاي دخيل در حوزه ترانزيت و لجستيک در اوج قرار دارد و بايد مقتنم شمرده شود.

وي افزود: خوشبختانه مصوبات شوراي عالي ترابري مورد تاييد تمام سازمان‌هاي عضو قرار دارد و  در حال حاضر تمام سازمان‌ها در چارچوب شورايعالي هماهنگي ترابري حضور دارند  و با همکاري يکديگر مشکلات را بررسي و رفع مي‌کنند.

مهدي اشرفي مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي معاونت حمل‌ونقل در اين جلسه گزارشي از تحليل جايگاه ايران در رتبه بندي شاخص لجستيک ارائه کرد و گفت: ايران از نظر شاخص LPI از رتبه 96 در سال 2016 با کسب امتياز 2.85 به رتبه 64 در سال 2018 رسيده است.

وي با اشاره به ارتقا 32 پله‌اي ايران در شاخص لجستيک اظهار داشت: در تمامي شش شاخص زير شاخص LPI شامل امتياز گمرکي، تحويل به موقع، شناسايي‌و رديابي، کيفيت لجستيک، توسعه زيرساخت و حمل‌ونقل بين‌المللي ايران عملکرد بهتري نسبت به گذشته داشته است.

دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي معاونت حمل‌ونقل خاطرنشان کرد: در شاخص گمرک امتيازات 12.44  درصد، زيرساخت حمل‌‌ونقل 3.74 درصد، حمل‌ونقل بين‌المللي 3.37 درصد، کيفيت خدمات لجستيک 6.37 درصد، شناسايي و رديابي فرايند حمل‌ 13.52 درصد و  تواتر حمل برنامه‌ ريزي شده 19.57 درصد رشد داشته است.

اعداد منتشر شده براي هر کشور بر اساس يک نظر سنجي به دست مي‌ايد و هر چه واريانس آن کمتر باشد حد بالايي و پاييني به يکديگر نزديک تر خواهد بود.  همچنين هرچه واريانس جمع آوري شده براي کشورهاي مختلف جمع آوري شده بيشتر باشد، بازده‌اي  که براي امتياز مشخص شده بيشتر خواهد شد.

با توجه به معنادار نبودن رشد شاخص LPI از نظر آماري بين سالهاي 2016 تا 2018 تصريح کرد: تلاش براي بهبود جايگاه لجستيكي با توجه به قرارگيري ايران در مرز دسته‌بندي كشورهاي با ثبات لجستيكي  تلاش شود.

با بيان اينکه «برجام يکي از مهمترين عوامل تاثير گذار بر روي پيشرفت شاخص لجستيک ايران در جهان بوده است» گفت: برجام باعث بازگشت شرکت‌هاي بين‌المللي به خصوص ايرلاين‌ها و لاينر‌ها، شکل‌گيري برنامه نوسازي ناوگان هواپيمايي کشور و بهبود فضاي کسب و کار در حوزه لجستيک کشور شد.

وي افزود: علاوه بر اجراي طرح پنجره واحد گمرکي، شناسايي 77 مشکل ترانزيت و برنامه‌ريزي باي رفع آن‌ها  در دست اقدامات قرار گرفت که درصورت رفع مشکلات شناسايي شده بازتاب بين‌المللي داشته باشد مي‌تواند در بهبود وضعيت لجستيک ايران بر اساس شاخص LPI  تاثيرگذار باشد. البته اين مساله در دفتر طرح‌هاي جامع و مدل هاي حمل ونقل نيز قابليت ارزيابي دارد.

گفتني است در ادامه جلسه گزارش‌هاي مختلفي از تعاريف بين‌المللي نظام لجستيک و مشتقات آن، انواع جريان‌هاي زنجيره تامين، تاريخچه لجستيک در جهان‌ و معرفي اقدامات کشور ترکيه در زمينه توسعه لجستيک از سوي کارشناسان و دست‌اندرکاران حاضر در جلسه ارائه شد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1397/06/05
درخواست قطری‌ها برای افزایش تردد خطوط دریایی با ایران

معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي از درخواست قطري‌ها براي افزايش تردد خطوط دريايي بين بندر بوشهر و بندر حمد خبر داد.
هادي حق‌شناس­­ با اشاره به ديدارهاي صورت گرفته با هيئت­­ عاليرتبه وزارت حمل‌ونقل و سازمان بنادر قطر براي­ توسعه روابط حمل‌ونقلي با ايران، اظهار داشت: قطري‌ها پيش از تحريم‌هاي صورت گرفته از سوي عربستان و امارات،­ کالاي خود را از اين کشورها تامين مي‌کردند حال درخواست کرده‌اند که تردد خطوط دريايي بين ايران و قطر افزايش يابد تا تجارت دو کشور­ تقويت شود.­

وي ادامه داد: با توجه به اينکه قطري‌ها از سوي امارات و عربستان سعودي در تحريم هستند، به آنها اعلام کرديم که از بندر بوشهر مي توانيم کالاهاي شما را صادر يا وارد کنيم، که در حال حاضر بخشي از اين اتفاق رخ داده است و به طور مشخص بخشي از محصولات کشاورزي از بنادر بوشهر به بندر حمد قطر ترانزيت مي شود و به لحاظ خطوط کشتيراني و عبور کشتي بين دو بندر هيچ مشکلي وجود ندارد.

معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي تاکيد کرد: کالاهاي ترانزيتي از مقصد ترکيه و ساير کشورهاي همجوار نيز مي‌توانند از خطوط کشتيراني مناسب در بندر بوشهر براي حمل کالا به بنادر قطر بهره‌مند شوند.

حق‌شناس با اشاره به اينکه در ملاقات بين مسئولان دو کشور،­ قطري‌ها درخواست کردند بين دو بندر حمد و بوشهر خطوط دريايي فعال شود که عملا اين اتفاق نيز رخ داده است، بيان کرد: قبلا هم خطوط دريايي بين بنادر دو کشور فعال بودند اما شرايط فعلي قابل مقايسه با گذشته نيست و شاهد رشد چشمگير خطوط دريايي بين بنادر ايران و قطر هستيم.

منبع: پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر و دريانوردي­

1397/06/05
افزایش ۴۱ درصدی صادرات غیر نفتی از گمرکات استان هرمزگان
ناظر گمرکات استان هرمزگان از افزايش 41 درصدي ارزش صادرات غير نفتي در پنج ماهه ابتدايي سالجاري خبر داد و گفت : کالاهاي صادراتي در کمتر از يک روز ترخيص مي شود .

عليرضا دشتاني با بيان اين مطلب گفت : در پنج ماهه سالجاري بيش از 18 ميليون تن انواع کالا از گمرکات استان هرمزگان صادر شده است .

وي افزود : در پنج ماهه سالجاري مجموع ارزش کالاهاي صادراتي از گمرکات استان هرمزگان به بيش از 5 ميليارد و 306 ميليون دلار رسيد که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل به ميزان 41 درصد افزايش نشان مي دهد .

دشتاني در ادامه گفت : با اقداماتي که صورت گرفته ترخيص کالاهاي صادراتي واحدهاي توليدي و فعالان اقتصادي معتبر بدون معطلي از گمرکات هرمزگان به سمت کشورهاي هدف ترخيص مي شود .

ناظر گمرکات استان هرمزگان عمده دلايل کاهش زمان صادرات را برنامه هاي جديد در گمرک اعلام کرد و گفت : در حال حاضر کنترل اطلاعات و مجوزهاي صادراتي به کمک سامانه جامع گمرکي صورت مي گيرد و با حذف برخي فرآيندهاي زائد از صادرات پس از اظهار کالا در سامانه جامع گمرکي کنترل ها به صورت الکترونيکي انجام و کالا جهت خروج از کشور در کمترين زمان ممکن به سمت گمرکات مرزي هدايت مي شود .

دشتاني در ادامه با اشاره به ضرورت حمايت از صادرات غير نفتي در شرايط ويژه اقتصادي تصريح کرد : گمرک ايران برنامه هاي متعددي در جهت حمايت از صادرات غير نفتي تنظيم و اجرايي کرده که خوشبختانه با پياده سازي اين سياست ها شاهد تسهيل صادرات و افزايش چشمگير در سالجاري بوده ايم .

ناظر گمرکات استان هرمزگان در رابطه آخرين وضعيت واردات کالا از بندر عباس هم گفت : بررسي تحليلي آمار واردات پس از اجراي سياست هاي جديد نشان مي دهد که سهم واردات مواد اوليه از واردات پس از اجراي اين سياست ها افزايش قابل توجهي در مقايسه با ساير کالاها داشته است .

دشتاني گفت : در پنج ماهه سالجاري ارزش واردات کالا از گمرکات هرمزگان نسبت به مدت مشابه سال قبل تغييري نداشته اما به لحاظ وزن با 9 درصد کاهش واردات همراه بوده است .

وي در ادامه با اشاره به افزايش قابل توجه درآمدهاي گمرکي تاکيد کرد : همزمان با افزايش کنترل هاي گمرکي در سالجاري ارزش درآمدهاي ماخوذه در گمرکات استان هرمزگان طي پنج ماهه سالجاري به 5 هزار و 223 ميليارد تومان رسيد که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 57 درصد افزايش داشته است .

منبع: گمرک نيوز
1397/06/05
قابلیت اتصال کریدور اروم‌چی- اکتائو- انزلی به اروپا از داخل ایران

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با اشاره به راه‌اندازي کريدور اروم‌چي-اکتائو-انزلي گفت: مي‌توان اين مسير را به داخل کشور و از طريق مرز بازرگان به سمت اروپا ادامه داد.
مهرداد تقي زاده معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با رئيس هيئت‌مديره و مديرعامل سازمان ديدار و از پروژه‌هاي عمراني-زيرساختي، گردشگري و مجتمع بندري کاسپين اين منطقه‌ نيز بازديد به عمل آورد.

مهرداد تقي زاده معاون وزير راه نيز پس از بازديد از توانمندي‌ها و زيرساخت‌هاي اين منطقه، اقدامات انجام‌شده از سوي سازمان منطقه آزاد انزلي طي سال‌هاي اخير را بسيار ارزشمند ارزيابي نمود و با بيان اينکه عدم بهره‌گيري از منابع و بودجه دولتي در احداث پروژه‌هاي زيرساختي منطقه بسيار ارزشمند است، افزود: استفاده از توانمندي‌هاي بخش خصوصي داخلي و خارجي نکته مهمي است که مي‌تواند به‌عنوان الگو در سطح کشور مورد بهره‌برداري قرار گيرد.

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با تاکيد بر اينکه استفاده از سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در احداث بخش‌هاي مختلف بندر کاسپين از جمله اسکله‌ها، انبار و سيلو، سردخانه بهترين و جذاب‌ترين اقدامات در حال اجرا از سوي سازمان منطقه آزاد انزلي در مجتمع بندري است، اضافه کرد: عملکرد منطقه آزاد انزلي در بخش‌هاي توريستي و گردشگري قابل‌توجه بوده و اين منطقه يکي از مناطق آزاد موفق کشور است که در ستاد لجستيک کشور که در وزارت راه با حضور نمايندگان نهادهاي مختلف فعال است بررسي جايگاه لجستيکي اين منطقه به سمت جايگاه مناسب و مؤثر در دستور کار قرار مي‌گيرد.

مهرداد تقي زاده فعال‌سازي کريدور بين‌المللي جديد ايجادشده از سوي منطقه آزاد انزلي در مسير ايران و چين را بسيار مهم اعلام کرد و گفت: مي‌توان اين مسير را به داخل کشور و از طريق مرز بازرگان به اروپا ادامه داد.

وي توجه به نيازهاي کاهش هزينه، زمان و امنيت کالا با حضور شرکت‌هاي بيمه‌اي را به‌منظور اقتصادي کردن کريدوها براي بازرگانان مهم ارزيابي کرد و اظهار داشت: بعد از راه‌اندازي کريدور جديد اروم چي-اکتائو- انزلي، بخش قزاقستان تا انزلي را جزو کريدور شمال_جنوب قرار داده‌ايم.

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي بهره‌گيري از سرمايه‌گذاري، بازرگاناني که در مسير کشورهاي درياي خزر تجارت مي‌کنند در اين منطقه را مهم قلمداد کرد و افزود: منطقه آزاد انزلي در توسعه مناسبات تجاري ايران با کشورهاي همسايه درياي خزر نقش مهمي ايفا خواهد کرد.

بازيد از بندر کاسپين، طرح‌هاي توسعه‌اي و زيرساختي، فاز تجارت و گردشگري و بزرگ‌ترين آکواريوم ايران در منطقه آزاد انزلي از ديگر بخش‌هاي اين ديدار بود که مديرکل راه و شهرسازي گيلان و معاون و مديران سازمان حضور داشتند.

رضا مسرور، رئيس هيئت‌مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي در نشست با معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه طرح‌هاي توسعه‌اي سازمان بر محور توسعه ترانزيت و تجارت با کشورهاي حاشيه خزر و تبديل‌شدن به پايگاه دادوستد منطقه خزر استوار است اظهار داشت: محور و هسته اصلي کسب‌وکار اين منطقه، ترانزيت و کسب‌وکار با کشورهاي حاشيه خزر به‌ويژه روسيه است.

وي با شاره به اينکه با تشکيل کنسرسيوم مشترک با اتاق بازرگاني چين و کشتيراني درياي خزر نسبت به فعال‌سازي کريدور جديد چين، آکتائو-انزلي اقدام کرديم اضافه کرد: اين مسير از نظر زمان و هزينه براي حمل‌ونقل کالا از کشور چين به‌ويژه کالاهايي که از مرکز و غرب چين به ايران و اروپا و کشورهاي همسايه منتقل مي‌شود مقرون‌به‌صرفه تر است.

رضا مسرور با تصريح بر اينکه بندر کاسپين با رويکرد صادراتي با مشارکت اين سازمان و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي احداث شده، گفت: 120 هزار تن سيلو و 90 هزار تن مخازن سوخت، چندين انبار و سردخانه نيز با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در پس‌کرانه بندر کاسپين در حال احداث است.

وي به اقدامات سازمان متبوع خود در مسير تکميل حلقه‌هاي مختلف توسعه‌اي مجتمع بندري کاسپين اشاره کرد و افزود: فعاليت شهرک صنعتي شماره 2 منطقه با ميزان اشتغال‌زايي 2000 هزار نفر در کنار احداث شهرک صنعتي شماره 3 و پارک لجستيک که در طرح جامع منطقه مورد تصويب هيئت دولت قرار گرفته را از جمله مهم‌ترين برنامه‌ها و اقدامات اين سازمان جهت توسعه صادرات، توليد و اشتغال در پس‌کرانه بندر است.

مسرور در ادامه اقدامات و برنامه‌هاي سازمان در توسعه و تکميل زيرساخت‌ها حمل‌ونقلي، صنعتي؛ گردشگري و فعال‌سازي کريدورهاي بين‌المللي عبوري از منطقه به‌ويژه راه‌اندازي مسير گردشگري دريايي در خزر با بهره‌برداري از اسکله مارينا منطقه آزاد انزلي و برنامه‌هاي توسعه‌اي کشورهاي منطقه در توسعه ظرفيت‌هاي بندري در خزر را تشريح کرد.

منبع:  روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلي


1397/06/03
تردد 37هزار شناور در هرمزگان طی چهارماهه نخست سال
الله‌مراد عفيفي‌پور، مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان با اعلام اين آمار گفت: در اين مدت 37 هزار شناور نيز به بنادر اين استان تردد کرده‌اند.

  عفيفي‌پور، با ارائه گزارشي از عملکرد مجموعه بيش از 70 بندر استان هرمزگان در چهارماهه نخست سال 97  اظهار داشت: از مجموع 32 ميليون و 825 هزار تن کالاي تخليه و بارگيري شده در اين بنادر، 21 ميليون و 540 هزار تن مربوط به کالاهاي غيرنفتي و 11 ميليون و 285 هزار تن به کالاهاي نفتي اختصاص دارد.

اين مقام مسئول حجم صادرات کالاهاي غيرنفتي از طريق بنادر تجاري اين استان را 12 ميليون و 683 هزار و 770 تن با رشد مثبت سه‌درصدي اعلام کرد و افزود: از آغاز سال‌جاري تا ابتداي مردادماه، يک‌ميليون و 57 هزار و 891 تن از اين کالاها، ترانشيپ و يک‌ميليون و 903 هزار تن نيز ترانزيت شد.

عفيفي‌پور از کابوتاژ (حمل‌ونقل کالا از طريق آب‌هاي ساحلي) دو ميليون و 674 هزار و 395 تن و همچنين واردات دو ميليون و 702 هزار و 779 تن کالاي غيرنفتي در بنادر اين استان خبر داد.

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان حجم صادرات فرآورده‌هاي نفتي در بنادر اين استان را چهار ميليون و 542  هزار و 942 تن اعلام کرد و گفت: طي مدت يادشده، 15هزار و 437 تن، ترانزيت و شش ميليون و 344 هزار تن، کابوتاژ شد. همچنين جابجايي 382 هزار و 213 تن محموله‌هاي وارداتي فرآورده نفتي نيز به انجام رسيد.

او اظهار داشت: در دوره زماني چهارماهه نخست سال‌جاري، 785 هزار و 585 TEU کانتينر (هر تي.اي. يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در مجموعه بنادر بازرگاني اين استان تخليه و بارگيري شد.

هرمزگان به‌عنوان مهم‌ترين استان بندري کشور داراي بنادر بزرگي مانند شهيدرجايي است که به دروازه تجارت با ايران معروف شده است. فعال‌ترين مرز کشور نيز بندرعباس است که نشان‌دهنده اهميت ترانزيتي بنادر اين استان است.

منبع:روابط‌عمومي اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان

1397/06/03
تولید چهار خودروی سنگین متوقف شد

تيرماه امسال توليد چهار مدل خودروي سنگين در خودروسازان داخلي متوقف شد.

در اين مدت توليد کاميونت کاويان k105  شرکت کاريزان خودرو قزوين با کاهش 100 درصدي همراه بوده و از 35 دستگاه در تير ماه سال گذشته به صفر رسيد.

توليد کاميونت ايسوزو   NQR  شرکت بهمن ديزل نيز 100 درصد کاهش يافته و از 150 دستگاه در تير ماه 1396 به صفر کاهش يافت.

تير ماه امسال توليد کشنده ماز   544018  شرکت‌ آذهايتکس نيز متوقف شده و از 15 دستگاه در تير ماه سال گذشته به صفر رسيد.

توليد کاميون اسکانيا   P410 شرکت ماموت ديزل نيز با کاهش 100 درصدي همراه بوده و از 18 دستگاه در تير ماه 1396 به صفر کاهش يافت.

به نظر مي‌رسد شرکت‌هاي سازنده خودروهاي سنگين بايد به‌سرعت به دنبال شرکاي جديد باشند. درگذشته تعدادي کاميون چيني به ايران وارد شدند و در خط توليد برخي شرکت‌هاي داخلي قرار گرفتند؛ اما تجربه ثابت کرده که خودروهاي سنگين چيني قادر نيستند جاي محصولات شرکت‌هاي معتبري مانند بنز، ولوو و يا اسکانيا را بگيرند.

منبع: ايسنا

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر