آرشیو اخبار
.
1400/04/26
برقراری تجارت مرزی با افغانستان و لغو ممنوعیت تردد مرزی

مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از حل مشکل تجارت مرزي با افغانستان از مرزهاي ماهيرود و دوغارون خبر داد و گفت: طي روزهاي گذشته کاميونداران افغانستاني در حال تردد در اين دو مرز هستند و در هفته آتي با ادامه داشتن اين وضعيت، ممنوعيت ترددي که اعلام کرده بوديم لغو خواهد شد.

در پي سقوط مرزهاي ماهيرود و دوغارون افغاستان توسط طالبان و متواري شدن مسئولان افغانستاني اين دو مرز مشترک با ايران، يکشنبه گذشته سازمان راهداري در بخشنامه‌اي ابلاغ کرد که «با توجه به تحولات مرزي به وجود آمده در مرزهاي مشترک کشور افغانستان با جمهوري اسلامي ايران و ساقط شدن مديريت مرزهاي جاده‌اي ماهيرود و دوغارون از دولت مرکزي کشور افغانستان خواهشمند است دستور فرماييد اطلاع‌رساني به تشکل‌هاي صنفي، شرکت‌هاي حمل و نقل و رانندگان معمول نمايند»

در ادامه اين بخشنامه آمده است: «شايان ذکر است با توجه به عدم امکان تردد از مرزهاي مذکور، در صورت صدور سند حمل و اعزام ناوگان و سرگرداني رانندگان در مرز مذکور مسئوليت تبعات بعدي با شرکت حمل و نقل صادرکننده سند حمل مي‌باشد. خاطرنشان مي‌گردد در حال حاضر امکان تردد به افغانستان صرفا از پايانه مرزي ميلک و با کسب اطلاع قبلي از وضعيت مرز امکان‌پذير مي‌باشد. »

جواد هدايتي - مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي -  درباره آخرين وضعيت اين پايانه مرزي مشترک اظهار کرد: به دليل بروز مشکلات امنيتي و جهت احتياط اين بخشنامه صادر شد اما در حال حاضر اين مشکل برطرف شده و جريان تجاري بين ايران و افغانستان برقرار شده است.

وي افزود: اگر اين بخشنامه صادر شد به دليل اين بود که به غير از مسائل امنيتي و حفاظت از سلامت رانندگان کاميون، عوامل اجرايي طرف افغانستان، مرزهاي ماهيرود و دوغارون را ترک کردند و اطلاع‌رساني به اين دليل بود که اين مشکلات تشديد نشود و صاحبان کالا و کاميون‌داران بيش از اين معطل و متضرر نشوند چرا که در اين صورت بايد حق خواب، توقف و خسارت زيادي پرداخت کنند.

مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي  ادامه داد: از زماني که مرزهاي ماهيرود و دوغارون به دست طالبان افتاد نتنها کاميونداران ايراني پس از چند روز به ايران برگشتند و ممانعتي نداشتند بلکه در حال حاضر مسير تردد از ايران به افغانستان در اين دو مرز باز شده و هم اکنون ماشين به آنجا اعزام مي‌شود. البته عمدتا کاميون‌هاي افغانستاني به اين کشور اعزام مي‌شود اما بدون مشکل مي‌روند و مي‌آيند و جريان تجاري برقرار شده است.

هدايتي با بيان اينکه طي روزهاي آتي تجارت مرزي ايران و افغانستان به حالت عادي بر مي‌گردد، گفت: در هفته آينده بررسي خواهيم کرد و اگر تا آن زمان مشکلي براي کاميون‌داران افغانستاني و ايراني که به اين کشور مي‌فرستيم پيش نيايد، ممنوعيت تردد ابلاغ شده به طور کلي لغو خواهد شد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1400/04/26
ورود ۴۴ هزار تن کالا از پایانه مرزی پرویزخان در سه ماهه نخست امسال

ميزان ترانزيت ورودي کالا به پايانه پرويزخان 44 هزار تن بوده که توسط يک هزار و 665 کاميون داخلي و 165کاميون خارجي انجام شده است .
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان کرمانشاه درباره آمار ترانزيت و حمل کالا از پايانه مرزي پرويزخان اظهار داشت : در سه ماهه امسال مجموع275 هزار تن کالا توسط هشت هزار و 894 کاميون ايراني و چهار هزار و 224 کاميون خارجي ترانزيت شده است .

فريبرز کرمي درباره آمار ترانزيت و حمل کالا از پايانه مرزي پرويزخان اظهار داشت : در سه ماهه امسال مجموع 275 هزار تن کالا توسط هشت هزار و 894 کاميون ايراني و چهار هزار و 224 کاميون خارجي ترانزيت شده که 52 هزار تن کالا توسط دو هزار و 17 کاميون در پايانه مرزي پرويزخان به داخل کشور بارگيري شده است .

کرمي از ترانزيت خروجي يک هزار و 549 تن کالا به وسيله 86 کاميون ايراني خبر داد و گفت : 143 هزار تن کالا توسط سه هزار و 320 کاميون داخلي و يک هزار و 973 کاميون خارجي به صورت ترانزيت وارد شده است . ميزان ترانزيت ورودي کالا به پايانه پرويزخان 44 هزار تن بوده که توسط يک هزار و 665 کاميون داخلي و165 کاميون خارجي انجام شده است .

منبع: پرتال حمل و نقل

1400/04/20
تصویب طرح جامع جدید پایانه مرزی میلک با رویکرد ساماندهی لجستیکی
مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي ضمن اعلام برگزاري نشست شورا از بررسي دو طرح پايانه ريلي شلمچه و پايانه مرزي ميلک در شورا خبر داد .

نشست کارگروه ساماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني کشور در ساختمان دادمان با حضور نمايندگان عضو دبيرخانه و با مديريت امين ترفع مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي و مسئول دبيرخانه شورا ، در ساختمان دادمان برگزار شد .

در اين نشست ضمن مروري بر مصوبات پيشين کارگروه ، دو موضوعِ طرح پيشنهادي پايانه ريلي شلمچه و همچنين طرح جامع پيشنهادي پايانه مرزي ميلک مورد بررسي قرار گرفت و با نظر اعضا در خصوص آنها تصميم گيري شد .

بنا بر اعلام ترفع مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي ، در خصوص بررسي طرح جامع پيشنهادي پايانه مرزي ميلک ضمن تاکيد بر اينکه پل فعلي پاسخگوي نياز حمل و نقلي پايانه است گفت با کليات طرح پيشنهادي پايانه با رويکرد ساماندهي فرايند و لجستيک پايانه موافقت شد .

در رابطه با طرح پيشنهادي پايانه ريلي شلمچه نيز کليات طرح بررسي و نظرات اعضا اخذ شد . مقرر شد تا شرکت سرمايه‌گذار مطالعات کامل جانمايي را انجام و پس جهت بررسي و تصويب به دبيرخانه شوراي ساماندهي مبادي و خروجي مجاز زميني کشور ارسال کند .

منبع: پرتال حمل و نقل

1400/04/20
ترانشیپ بیش از ۶۰۰ هزار تن کالا از مرزهای شلمچه و چذابه طی سه ماه گذشته
معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خوزستان ، از ترانشيپ بيش از600 هزار تن کالا از مرزهاي شلمچه و چذابه در سه ماه گذشته خبر داد .

فواد غزيعلي اظهار کرد : در سه ماه نخست امسال ، 634 هزار و 540 تن کالا از پايانه‌هاي مرزي خوزستان صادر شد .

وي با بيان اينکه مرز شلمچه در سه ماه نخست 99 به دليل شيوع ويروس کرونا بسته بود ، افزود : سهم ترانشيپ کالا از اين پايانه در مدت مشابه امسال ، 239 هزار و 40 تن بود که توسط 11 هزار و 685 کاميون انجام شد .

معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خوزستان تصريح کرد : در سه ماهه نخست امسال در پايانه مرزي چذابه نيز ترانشيپ 395 هزار و 500 تن کالا توسط7 هزار و 901 کاميون به ثبت رسيده است .

غزيعلي گفت : عمده کالاهاي ترانشيپ شده از پايانه‌هاي مرزي خوزستان ، مصالح ساختماني و تره‌بار هستند .

منبع:
پرتال حمل و نقل

1400/04/19
صاحبان کالا و تجار از ارسال محموله‌های تجاری به مرزهای دوغارون و ماهیرود تا اطلاع ثانوی خودداری کنند
روح‌اله لطيفي، سخنگوي گمرک مي‌گويد: از عصر ديروز و متاثر از تحولات صورت گرفته در کشور افغانستان در اسلام‌قلعه ولايت هرات در  نزديک مرز مقابل دوغارون خراسان رضوي و  بندر ابونصر فراهي در ولايت فراه افغانستان در  مقابل مرز  ماهيرود در خراسان جنوبي روند تجارت کشور با افغانستان متوقف شد.

از تجار و بازرگانان درخواست مي‌شود تا اطلاع ثانوي از ارسال محموله‌هاي تجاري به مرزهاي "دوغارون" و "ماهيرود" خودداري کنند.

مرز ميلک در استان سيستان و بلوچستان شامل اين محدوديت نيست و فعال است.

منبع: گمرک نيوز
1400/04/19
دهها کامیون خارجی بلاتکلیف، قبل از تشدید بحران از گمرکات خارج شدند
بعد از پيگيريهاي رسانه ‌اي اخير در خصوص چالش خروج کاميونهاي خارجي معطل در گمرکات مرکزي کشور، با صدور يک دستور جديد شرايط خروج اين کاميونها فراهم شد.

 با ابطال بخشنامه اخير دفتر واردات گمرک ايران در خصوص الزام به اظهار مرجوعي براي کاميونهاي خارجي با توجه به عدم دسترسي به کارت بازرگاني و... شرايط براي خروج کانيتنرهاي متوقف در گمرکات داخلي از جمله گمرک غرب و گمرک تهران فراهم شد.

 در همين راستا هم اکنون با ابطال يک بخشنامه در دسر ساز که از سوي دفتر واردات گمرک ايران صادر شده بود، شرايط براي خروج کاميونها و کانتينرهاي معطل در گمرکات داخلي فراهم و در نهايت رانندگان اين کانتينرها با بدرقه کارکنان، گمرک خارج شدند. همچنين با توجه به پيگيريهاي رسانه اي موضوع،  قبل تحميل شرايط متقابل از سوي طرفهاي خارجي، معاون گمرک از عملکرد خبرگزاري تسنيم تقدير کرد.

 گفتني است، با توجه به اينکه زيرساخت لازم براي اجراي مفاد بخشنامه اخير دفتر واردات در خصوص الزام اظهار مرجوعي براي کاميونهاي حامل بار،‌ وجود نداشته و اجراي بخشنامه دفتر واردات گمرک ايران، باعث ماندن کاميونهاي با پلاک خارجي در کشور شده بود، بخشنامه مذکور لغو شد.

 ارونقي معاون گمرک در اين خصوص گفت، البته موضوع به وزارت خارجه منعکس شده  و ظاهرا کشورهاي خارجي نيز در حال عمل متقابل درخصوص کاميونهاي ايراني بودند که اين موضوع ميتوانست تبعات کوتاه مدت جدي براي کشور ايجاد کند. بر همين اساس اعلام شد  فعلا طبق روال قبل اقدام تا مفاد بخشنامه در فرصت مقتضي رسيدگي شود.

 به اين ترتيب به دفتر واردات از حوزه فني گمرک ايران اعلام شد،  مراتب به گمرکات مربوطه ابلاغ و تاکيد شود تا اجازه خروج کاميون هاي خارجي مانند روال سابق داده شود .

منبع:گمرک نيوز
1400/04/19
ترخیص کامیون‌های وارداتی سرعت گرفت/ گواهی اسقاط کامیون به بعد از ترخیص موکول شد

معاون گمرک ايران اظهار داشت: با موافقت پيشنهادات گمرک توسط وزارت راه و شهرسازي، قرار بر اين گرديد که از اين پس اعلام اسقاط به گمرک پس از ترخيص و قبل از شماره‌گذاري انجام شود.

مهرداد ارونقي  درباره تغييرات در فرايند واردات کاميون‌هاي سه سال کارکرده در گمرکات کشور اظهار داشت: پس از اظهار نظر وزير راه و شهرسازي مبني بر طولاني بودن روند ترخيص حدود 2 هزار کاميون سه سال کار کرده در گمرکات کشور، گمرک براي تسهيل در فرايند ترخيص 4 پيشنهاد را ارايه داد. يکي از پيشنهادات گمرک اين بود که ارايه گواهي اسقاط به بعد از ترخيص کاميون ها موکول شود. 

وي ادامه داد: از ديگر پيشنهادات گمرک اين بود که در صورت وجود هر نوع مغايرت در مشخصات کاميون‌ها، گمرک نسبت به ترخيص آنها اقدام و توضيحات لازم در سامانه درج شود. همچنين ترخيص کاميون ها بدون کد رهگيري بانک و ارائه کد رهگيري بانک به بعد از ترخيص کاميون ها، از ديگر پيشنهادات گمرک بود.        

ارونقي تاکيد کرد: با موافقت پيشنهادات گمرک توسط وزارت راه و شهرسازي، قرار بر اين گرديد که از اين پس اعلام اسقاط به گمرک پس از ترخيص و قبل از شماره‌گذاري انجام شود. 

وي ادامه داد: بديهي است که عوارض گمرکي بايد به صورت 100 درصدي پرداخت شود و پس از ترخيص و با اعلام سازمان راهداري مبني بر اسقاط کاميون فرسوده به ازاي واردات کاميون سه سال کار کرده، تخفيفات مربوطه اعمال شود. 

معاون گمرک ايران تاکيد کرد: همچنين براي ترخيص کاميون‌هاي وارداتي، وارد کننده بايد تاييديه استاندارد ايمني و کيفيت را از سازمان ملي استاندارد، استاندارد آلايندگي را از سازمان محيط زيست و خدمات پس از فروش را از شرکت ارايه دهنده اخذ کرده باشد و اگر مغايرت در مشخصات مربوطه باشد اين مغايرت هاي جزئي مانع ترخيص کاميون ها نباشد. 

ارونقي با بيان اينکه کد ساتا طبق روال گذشته توسط گمرک اخذ مي‌شود، گفت: کد ساتا به صورت سيستمي از بانک مرکزي به گمرک اعلام و ارسال مي‌شود و اين فرايند در بستر سامانه بوده و سازمان راهداري اعلام نموده که اطلاعاتي در زمينه اين کد ندارند و چون اين کد صرفا به گمرک اعلام مي شود، اخذ آن قبل از ترخيص، توسط گمرک الزامي است.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1400/04/19
بررسی راهکارهای توسعه همکاری های گمرکی و مرزی بین گمرک ایران و آذربایجان
  به منظور بررسي مسائل و مشكلات و راهكارهاي توسعه همكاري هاي گمركي و مرزي بين دوكشورجمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان جلسه ويدئو كنفرانس مقام محترم  رياست کل  گمرک جمهوري اسلامي ايران و رييس كميته درآمدي گمرك جمهوري آذربايجان برگزار شد.
 درخصوص 24 ساعته شدن فعاليت گمرك بيله سوار، درخواست طرف آذري مبني بر صدور مجوز ترانزيت حيوان زنده و گل و گياه و نباتات از مبدآ جمهوري آذربايجان به مقصد جمهوري خود مختار نخجوان از طريق گمرك پلدشت آذربايجان غربي و بالعکس، تاكيد طرفين بر تكميل پروژه تبادل الكترونيكي اطلاعات، پيگيري بازگشايي دومين مرز زميني مشترك آذربايجان با روسيه با هدف كاهش ترافيك در مرزهاي آستارا و بيله سوار و درخواست تسريع در تكميل زيرساخت ها و امكانات لازم در پايانه ريلي آستارا از طرف رياست محترم کل گمرک ايران ,اعلام آمادگي جهت  امضاي سند سه جانبه تسهيل ترانزيت ايران، روسيه و آذربايجان در تهران توسط روساي كل گمركات سه كشور و طرح درخواست افزايش سرعت و ظرفيت پذيرش كاميون هاي حامل كالاهاي صادراتي ايراني از مرز آستارا باتوجه به افزايش حجم  کالاهاي صادراتي در فصل تابستان ( حداقل روزانه 400 دستگاه كاميون) و همچنين افزايش گذرگاه هاي مرزي موجود بين دو كشور با توجه به درخواست مقامات استاني مطرح گرديد.

اين گزارش مي افزايد: روساي کل گمرک ايران و آذربايجان بر اجراي کليات موارد مطروحه توافق و مقرر شد پيگيري هاي لازم از سوي طرفين صوت پذيرد.
شايان ذکر است دراين جلسه ويدئو کنفرانس علاوه بر مديران کل همکاري هاي بين الملل  گمرک ايران و  آذربايجان نمايندگاني از وزارت امور خارجه و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي نيز شرکت داشتند.

منبع: گمرک نيوز
1400/04/13
پیشنهادات گمرک به سازمان راهداری برای رفع مشکل کامیون‌های اسقاطی و واردات کامیون
معاون فني گمرک از پيشنهاداتي براي رفع مشکل کاميون‌هاي اسقاطي و واردات کاميون به سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خبر داد .

مهرداد جمال ارونقي معاون فني گمرک در رابطه با ظرفيت واردات کاميون براساس کاميون‌هاي اسقاطي و رفع موانع اين موضوع به سازمان راهداري پيشنهاداتي را ارائه کرد .

در اين نامه آمده است : عطف به نام? شمار? 71/45275 مورخ 1400/04/1 مدير محترم نوسازي توسعه و برنامه ريزي ناوگان عمومي حمل و نقل جاده اي به استحضار مي رساند با توجه به اينکه در زمان شماره گذاري ، وضعيت ظرفيت کاميون هاي وارداتي مشخص مي‌شود و در آن زمان ، در شناسنامه مالکيت و کارت خودرو ، ظرفيت ، توسط ناجا درج مي گردد که برابري ظرفيت کاميون هاي اسقاطي با ظرفيت کاميون هاي وارداتي بصورت دقيق امکان پذير است ، پيشنهاد مي‌گردد جهت جلوگيري از تجمع و انباشت کاميون ها در گمرکات :

1- شمار? شاسي کاميون هاي اسقاطي پس از ترخيص و قبل از شماره گذاري به ناجا اعلام گردد .

2- در صورت بروز هرگونه مغايرت در تايپ موتور يا ساير مشخصات ، در صورت صدور مجوزهاي قانوني ، با رعايت سال ساخت و بخشنامه هاي ابلاغي، ضمن درج مشخصات صحيح موتور و ... در سوابق گمرک ، بدون استعلام مجدد ، نسبت به ترخيص کالا اقدام گردد تا مراتب در زمان شماره گذاري ملحوظ نظر قرار گيرد .

3- يکي از مواردي که باعث عدم ترخيص کاميون هاي وارداتي از گمرکات گرديده تأخير در صدور و ارسال کد رهگيري بانک مي باشد که در اين خصوص نيز پيشنهاد مي گردد در صورت تأييد و پذيرش موضوع توسط آن وزارتخانه ، نسبت به ترخيص فوري کاميون ها اقدام و ارائه کد رهگيري بانک به زمان شماره گذاري کاميون ها موکول گردد .

4- با توجه به احتمال وجود ايرادات جزئي در حين تشريفات گمرکي ، گمرک آمادگي دارد تا پذيراي حضور نمايندگان آن سازمان در گمرکات اجرايي براي رفع مشکلات احتمالي موجود باشند .

منبع:پرتال حمل و نقل

1400/04/13
رشد نزدیک به ۲۴۰۰ درصدی تناژ ترانزیت خروجی از پایانه های مرزی آذربایجان غربی

بيشترين رشد تناژ ترانزيت خروجي در بين پايانه هاي مرزي متعلق به پايانه مرزي بازرگان با افزون بر 81 هزار تن و رشد 3155 درصدي نسبت به مدت مشابه سال 1399 است .
معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي گفت : در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد نزديک به 2400 درصدي تناژ ترانزيت خروجي از پايانه هاي مرزي استان را شاهد بوديم .

فروغ فاريابي گفت : در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد نزديک به 2400 درصدي تناژ ترانزيت خروجي از پايانه هاي مرزي استان را شاهد بوديم . با توجه به بازگشايي مرزها و انجام ترانزيت کالا با رعايت کامل پروتکل هاي بهداشتي شاهد رشد چشمگير تناژ ترانزيت ورودي و خروجي کالا در مرزهاي استان هستيم .

وي تصريح کرد: در سه ماهه نخست امسال افزون بر 108 هزار تن تناژ ترانزيت ورودي و نزديک به 91 هزار تن تناژ ترانزيت خروجي از پايانه هاي مرزي استان انجام گرفته که در مقايسه با مدت زمان مشابه سال گذشته به ترتيب بالغ بر 665 و نزديک به 2400 درصد رشد داشته است .

معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي افزود : بيشترين رشد تناژ ترانزيت خروجي در بين پايانه هاي مرزي متعلق به پايانه مرزي بازرگان با افزون بر 81 هزار تن و رشد 3155 درصدي نسبت به مدت مشابه سال 1399 است .

اين مقام مسئول در پايان به رشد تناژ صادرات و واردات در سه ماهه سال 1400 نسبت به مدت مشابه سال قبل آن اشاره کرد و اظهار داشت : در اين مدت رشد تناژ صادرات بالغ بر 270 درصد و رشد تناژ واردات نزديک به 439 درصد بوده است .

منبع: پرتال حمل و نقل

1400/04/13
تردد تجاری بین ایران و هرات افغانستان در امنیت کامل جریان دارد
رييس انجمن شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ولايت هرات افغانستان گفت: هيچ مشکل و درگيري در مرز دوغارون و ولايت هرات وجود ندارد و تردد کاميون‌هاي تجاري بين ايران و اين منطقه به شکل عادي و در امنيت کامل جريان دارد.

عارف رضايي در حاشيه نشست مشترک دو انجمن شرکتهاي حمل و نقل بين المللي هرات و خراسان رضوي در مشهد افزود: اکنون وضعيت منطقه آرام است و در چند روز اخير هيچ درگيري در ولسوالي (شهرستان) هاي مختلف ولايت هرات گزارش نشده است و تردد در مسير مرز اسلام قلعه تا شهر هرات در امينت کامل برقرار است.

وي گفت: در حال حاضر روزانه حدود 450 کاميون از منطقه ويژه اقتصادي دوغارون، بازارچه مرزي و مرز ترانزيتي به صورت ورودي و خروجي در مرز مشترک دو کشور تردد مي‌کنند.   

رييس انجمن شرکتهاي حمل و نقل بين المللي هرات افغانستان گفت: فقط کمي پذيرش کاميونها در دو سوي مرز به دليل قطعي سيستم، بعضا مشکل ايجاد مي کند.

رضايي همچنين با تاکيد بر ارائه تست کرونا توسط رانندگان در مرز دوغارون گفت: مدت زمان اعتبار تست کروناي رانندگان چهار روز است و مساله تست از حلق و بيني، برخي رانندگان را با مشکل مواجه کرده است.

وي خاطرنشان کرد: علاوه بر رانندگان ترانزيت، رانندگاني هم که در منطقه مرزي فقط بار ايراني را تحويل گرفته و به داخل افغانستان برمي گردند بايد تست کرونا بدهند، که به دليل مشکلات پيش‌گفته مي خواهيم در خصوص دوره اعتبار تست کرونا و همچنين الزام رانندگان داخلي افغانستان به ارائه تست در مرز دوغارون تجديد نظر شود.

به گزارش ايرنا، گروه طالبان در ماه هاي ارديبهشت و خرداد و مطابق گزارش هاي ميداني، بيش از 60 شهرستان در استان هاي مختلف افغانستان را همزمان با آغاز خروج نظاميان خارجي تصرف کرد که اکنون در برخي از اين مناطق همچنان با نيروهاي دولتي درگير است.

يافته‌هاي نشريه آمريکايي "لانگ وار ژورنال "نشان مي‌دهد که براي نخستين بار در 2 دهه گذشته مناطق تحت کنترل طالبان از مناطق تحت کنترل دولت افغانستان بيشتر شده است.

اين گزارش درحالي منتشر مي‌شود که سقوط سريالي مناطق مختلف افغانستان ادامه دارد و برخي مناطق اين کشور نيز بدون درگيري به اين گروه واگذار شده اند.

اين نشريه آمريکايي نوشت که در حال حاضر تنها 92 شهرستان يا 23 درصد از مجموع شهرستان‌هاي افغانستان تحت کنترل دولت قرار دارند.

اين درحالي است که 107 شهرستان يا 27 درصد از مجموع شهرستان‌هاي افغانستان تحت کنترل طالبان است و 199 شهرستان ديگر يا 50 درصد از آنها نيز همچنان صحنه درگيري طالبان و نيروهاي دولتي هستند.

بر اساس اعلام منابع محلي، شهرستانهاي اوبه، فارسي و غوريان استان هرات نيز يا به دست طالبان سقوط کرده و يا درگيري براي تصرف آنها بين طالبان و نيروهاي دولتي در جريان است.

بر اساس اعلام مسوولان گمرک، پارسال 7.1 ميليون تن کالا از مرز دوغارون به افغانستان صادر شده است که 1.9 ميليون تن آن از خراسان رضوي بارگيري شده است، همچنين از نظر ارزش بيش از 50 درصد مجموع ارزش اين اقلام صادراتي مربوط به کالاهاي صادراتي خراسان رضوي بوده است.

پايانه مرزي و گمرک دوغارون در 18 کيلومتري شهر تايباد و همجوار با کشور افغانستان، با قدمتي 100 ساله، در زمره پنج گمرک برتر کشور و فعالترين گمرک خراسان رضوي پس از گمرک مشهد و تنها گمرک مستقل اين استان است که تمام ترانزيت کالا به افغانستان از طريق آن صورت مي‌گيرد.

بيشترين حجم کار اين گمرک، ترانزيت کالا از طريق بندرعباس است و کالاهاي تجار افغانستاني، پاکستاني و گاه هندي و ديگر ملل همسايه افغانستان از طريق کشورهاي حوزه خليج فارس به گمرک‌هاي بندرعباس، بندر لنگه و ديگر گمرک هاي مرزي آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمي دوغارون ترانزيت مي‌شود.

تايباد در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد قرار دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1400/04/13
تعیین تکلیف ۸۳ هزار پروانه صادراتی فروش ریالی به عراق و افغانستان

معاون وزير و رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران در سي و پنجمين جلسه کميته اقدام ارزي از تعيين تکليف بيش از 83 هزار پروانه صادراتي فروش ريالي به عراق و افغانستان مربوط به بازه زماني 22 فروردين تا 16 مردادماه 97 در سامانه جامع تجارت خبر داد.
حميد زادبوم با بيان اين خبر گفت: تاکنون نسبت به فراخوان ثبت فروش ريالي به عراق و افغانستان در چهار مرحله اقدام شده که آخرين دوره آن پايان خردادماه 1400 به اتمام رسيد. 

 وي افزود: بر اساس بررسي پروانه‌هاي صادراتي ثبت شده در سامانه جامع تجارت تا نيمه خردادماه، تعداد 83041 پروانه صادراتي به ارزش معادل 2/7ميليارد يورو مورد تاييد قرار گرفته و در زمره ايفاي تعهدات ارزي صادرکنندگان در نظرگرفته شده است. 

رئيس کميته اقدام ارزي يادآور شد: اطلاعات ثبت‌ شده مربوط به 2090 صادرکننده بوده و صادرکنندگان مي‌توانند با مراجعه به سامانه جامع تجارت، به صورت برخط از آخرين وضعيت ايفاي تعهدات ارزي صادرات خود مطلع شوند.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1400/04/13
ترانزیت هر یک تن کالا، ۲۰۰ دلار برای کشور درآمد دارد

دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گفت: هر تن کالايي که در کشور ترانزيت مي‌شود 200 دلار درآمدزايي دارد. در اولين نشست شوراي تخصصي لجستيکي مناطق آزاد با حضور «حميدرضا مؤمني» مشاور رئيس جمهور و دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، حرکت به سوي بازار 10 ميليارد دلاري لجستيک در دستور کار مناطق آزاد کشور قرار گرفت.

نشست با محوريت ارائه گزارش عملکرد در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط سازمان‌هاي مناطق آزاد در حوزه لجستيک، بررسي و تبادل نظر در خصوص سياستگذاري، برنامه ريزي راهبردي و تبيين نقش و جايگاه مناطق آزاد در حوزه لجستيکي کشور، بررسي و پشتيباني اولويت‌هاي لجستيکي هريک از مناطق و برنامه ريزي توسعه منابع انساني در جهت ارتقاي ظرفيت تخصصي کارشناسي حوزه لجستيک در سازمان‌هاي مناطق آزاد برگزار و بررسي و تبادل نظر شد.

حميدرضا مؤمني مشاور رئيس جمهور و دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور در اين نشست با اشاره به نقش پررنگ مناطق آزاد کشور در حوزه لجستيک و تأثير آن گفت: سالانه يک ميليارد تن کالا از طريق کانال سوئز ترانزيت مي‌شود، با توجه به اينکه هر تن کالايي که در کشور ترانزيت مي‌شود 200 دلار درآمدزايي دارد در صورتي که 5 درصد اين ترانزيت‌ها از طريق مناطق آزاد وارد کشور شوند علاوه بر اشتغالزايي در اين مناطق، درآمد و ارزآوري چشمگيري براي مناطق آزاد و کشور ايجاد مي‌کند.

برگزاري هفتگي شوراي تخصصي لجستيکي مناطق آزاد با حضور معاونان لجستيک و حمل و نقل مناطق و به ميزباني يکي از مناطق آزاد کشور از ديگر مصوبات اين نشست بود که در همين راستا مقرر شد دومين جلسه اين شورا هفته آتي در منطقه آزاد چابهار برگزار شود.

منبع: دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي،

1400/04/06
تجارت ۷ میلیارد دلاری غیرنفتی در اردیبهشت ماه

سخنگوي گمرک ايران گفت: تجارت خارجي غيرنفتي کشور در ارديبهشت ماه به 11 ميليون و 900 هزار تن  و به ارزش هفت ميليارد و 83 ميليون دلار رسيد.
سيد روح الله لطيفي اظهار داشت: تجارت خارجي غيرنفتي دو ماهه کشور به 22.2 ميليون تن کالا و به ارزش 12.8 ميليارد دلار رسيد که 11.9 ميليون تن، به ارزش هفت ميليارد و 83 ميليون دلار آن مربوط به ارديبهشت ماه است.

سخنگوي گمرک ايران افزود: از اين ميزان تجارت خارجي در ماه ارديبهشت، هشت ميليون و 579 هزار تن به ارزش سه ميليارد و 352 ميليون دلار مربوط به صادرات کالاهاي ايراني است و مابقي آن به وزن سه ميليون و 321 هزار تن، به ارزش سه ميليارد و 731 ميليون دلار مربوط به واردات کالا به کشور است.

وي توضيح داد: با وجود رشد 48 درصدي صادرات از لحاظ ارزش در مجموع دو ماه ابتدايي سال نسبت به اين مدت در سال قبل، در ارديبهشت ماه نسبت به فروردين ماه با 277 هزار تن کالاي بيشتر و 384 ميليون دلار فروش بيشتر، رشد 3.3 درصدي در وزن و 13 درصدي در ارزش را شاهد بوديم و در واردات نيز يک ميليون و 280 هزار تن کالا با ارزشي بيش از 937 ميليون دلار نسبت به فروردين ماه، واردات قطعي بيشتري داشتيم که اين ميزان، رشد 62.5 درصدي در وزن و 33.5 درصدي در ارزش واردات نسبت به فروردين ماه به شمار مي‌آيد.

لطيفي در خصوص تجارت کشور در ارديبهشت ماه افزود: در ارديبهشت امسال در رويه صادرات نسبت به ارديبهشت سال 99، 720 ميليون دلار کالا بيشتر صادر شد که معادل رشدي 27.5 درصدي است و در همين مدت نسبت به ارديبهشت سال قبل در رويه واردات، 595 ميليون دلار کالا بيشتر وارد شده که 19 درصد بيشتر بوده است. البته در وزن در هر دو رويه کاهش 531 هزار تني و 612 هزار تني را شاهد بوديم که منفي 6 درصد وزن صادرات و منفي 15.5 درصد وزن واردات است.

سخنگوي گمرک ايران در خصوص مقاصد صادراتي کالاهاي ايراني در ارديبهشت ماه 1400 گفت: چين با دو ميليون و 399 هزار تن به ارزش يک ميليارد و 89 ميليون دلار، عراق با يک ميليون و 586 هزار تن به ارزش 525 ميليون دلار، امارات با يک ميليون و205 هزار تن به ارزش 432 ميليون دلار، ترکيه با 193 هزار تن به ارزش 211 ميليون دلار و افغانستان با 459 هزار تن به ارزش 190 ميليون دلار، پنج مقصد اول کالاهاي صادراتي کشور در ارديبهشت ماه بودند.

وي افزود: امارات با 953 هزار تن کالا به ارزش يک ميليارد و 55 ميليون دلار، چين با 240 هزار تن به ارزش 832 ميليون دلار، ترکيه با 409 هزار تن به ارزش 395 ميليون دلار، سوئيس با 300 هزار تن به ارزش 227 ميليون دلار و آلمان با 118.5 هزار تن به ارزش 171 ميليون تن، پنج شريک کشورمان براي تأمين کالاهاي مورد نياز کشور بودند.

لطيفي در خصوص ميزان کالاهاي عبوري از کشور توضيح داد: ترانزيت کشور در ارديبهشت ماه مانند فروردين روند خوبي دارد و 933 هزار تن کيلومتر، ميزان کالاهاي عبوري از کشورمان در اين ماه بوده است.

منبع: گمرک نيوز

1400/04/06
پایانه مرزی باشماق مریوان در توسعه صادرات غیرنفتی موثر است
بدالله گيتي‌منش در بازديد از پايانه مرزي باشماق مريوان که به منظور نظارت بر فرآيند کنترل و پايش کاميون‌هاي ترانزيتي و ترانشيپي عبوري از مرز، نحوه صادرات فرآورده‌هاي نفتي و پايش عملکرد کنترلي عوامل سازمان همياري شاغل در جايگاه مرزي باشماق انجام شد، با اشاره به اهميت پايانه مرزي باشماق مريوان در راستاي رشد اقتصادي استان و توسعه صادرات غير نفتي و ايجاد اشتغال و رونق توليد اظهار کرد: اجراي طرح الکترونيکي پايش وکنترل موجودي باک کاميون‌ها از اقدامات اين شرکت در راستاي روان‌سازي و تسهيل صادارات در پايانه مرزي است.

وي افزود: کاهش مدت زمان کنترل باک کاميون‌هاي ترانزيتي و ترانشيپي با استفاده از ابزارهاي ديجيتال و بهره‌مندي از سامانه فروش مرزي، اعطاي معافيت 300 ليتري مصوبه هيات وزيران به کاميون‌هاي ايراني خروجي از مرز، ساماندهي نيروهاي کنترلي متصدي کنترل باک کاميون‌هاي ترانشيپي و غيره از ديگر اقدامات اين شرکت در راستاي روان‌سازي و تسهيل صادارات در پايانه مرزي به شمار مي‌رود.

وي در ديدار با مديرکل گمرک و حراست گمرک باشماق ضمن معارفه عليپور به عنوان رئيس حراست منطقه، تعامل، همکاري و هماهنگي حراست‌هاي دو سازمان را براي جلوگيري از بروز تخلفات و عرضه خارج از شبکه فرآورده با اهميت عنوان کرد.

مدير شرکت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي منطقه کردستان پايانه باشماق را فرصتي مناسب براي جذب بازار اقليم کردستان عراق عنوان و به شرايط موجود در پايانه‌هاي مرزي مشترک با اقليم کردستان عراق اشاره کرد و افزود: با توجه به افزايش قابل توجه تردد خودروهاي ترانزيتي و ترانشيپي دراين بازارچه در راستاي روان‌سازي و تسهيل فرآيندهاي عملياتي با استفاده از سامانه‌هاي نرم‌افزاري و پايش و کنترل کارکنان اين شرکت، جلوگيري از عرضه خارج از شبکه نفتگاز، صرفه جويي در مصرف سوخت، جمع‌آوري دلالان سوخت، تسريع در امور کنترل کاميون‌هاي ترانزيتي، درآمدزايي دولت و غيره از جمله اهداف و برنامه‌هاي اين شرکت بوده است

گيتي منش سپس در ديدار با پرسنل سازمان همياري شاغل در جايگاه باشماق بر اهميت نحوه کنترل و بررسي کاميون‌هاي ترانزيتي و ترانشيپي متردد در پايانه مرزي توسط اين عوامل بارعايت مجموعه مقررات شرکت و تکريم ارباب رجوع تاکيد و اظهارکرد: جلوگيري از عرضه خارج از شبکه فرآورده، صيانت از فرآورده‌هاي نفتي به عنوان سرمايه ملي، همکاري و تعامل با ديگر سازمان‌هاي متولي در پايانه مرزي باشماق و غيره از وظايف مهم اين پرسنل است.

وي ضمن اشاره به تفاوت قيمت سوخت در دو سوي مرز و سواستفاده افراد سودجو از اين موضوع و مزاياي جلوگيري از قاچاق سوخت و اقدامات اين منطقه دراين راستا اضافه کرد: صادرات فرآورده به اقليم کردستان عراق و واريز سود ناشي از اجراي اين طرح به حساب بيش از 28 هزار خانوار مرزنشين استان از جمله مزاياي جلوگيري از قاچاق و عرضه خارج از شبکه نفتگاز در پايانه مرزي باشماق است.

منبع: خبرگزاري فارس
1400/04/06
صادرات بیش از ۱۴۳ هزار تُن کالا‌های غیرنفتی به عراق از مرز چذابه
حميد سيلاوي فرماندار دشت آزادگان صادرات 700 دستگاه کاميون و تريلر حامل بار از مرز چذابه به عراق به خصوص استان‌هاي شرقي اين کشور  را رکورد جديدي عنوان کرد و گفت: در 2 ماه نخست امسال ارسال 143هزار و 288 تن کالاي غيرنفتي به ارزش 29 ميليون و 420 هزار دلار از مرز تجاري چذابه به عراق انجام شده است.

او با بيان اينکه اقلام عمده صادرات غيرنفتي از مرز تجاري چذابه تره بار، مواد غذايي و لبني، مصالح ساختماني، آهن آلات و وسايل خانگي بوده اند، اظهار کرد: صادرات کالا‌هاي غيرنفتي در ماه‌هاي پيش رو روند افزايشي خواهد داشت و البته با بهبود شرايط کرونايي، رعايت شيوه‌هاي بهداشتي و استفاده از ظرفيت‌هاي بالقوه، صادرات اين کالا‌ها شتاب مي‌گيرد.

سيلاوي هدف گذاري صادرات کالا‌هاي غيرنفتي از مرز چذابه را رسيدن به صادرات يک هزار دستگاه کاميون و تريلر حامل کالا در روز به عراق از اين مرز بين‌المللي عنوان کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر