آرشیو اخبار
.
1397/04/31
واکنش گمرک به برخی انتقادات در خصوص دپوی کالا در گمرکات
مدير کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک به برخي انتقادات در خصوص دپوي کالا در گمرکات
واکنش نشان داد و اعلام کرد : مشکل واردکنندگان گمرکي نيست .

علي معقولي، مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه گمرک در خصوص دپوي کالاهاي مختلف در گمرک و اعتراض واردکنندگان به اين موضوع تصريح کرد : در مورد کالاهاي دپو شده خود واردکنندگان بايد روشن و شفاف توضيح دهند که دليل آن چيست چرا که خودشان بهتر مي‌دانند به چه دليل کالايشان در گمرک متوقف شده است و مشکلات مطرح شده در اين خصوص از سوي واردکنندگان، گمرکي نيست  .

وي ادامه داد: اما در حيطه کار گمرک مي‌توانيم بگوييم که از ابتداي امسال دو موضوع را با توجه به مسائلي که به وجود آمده براي تسهيل کار توليدکنندگان بخشنامه کرديم.

مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه گمرک ايران ادامه داد: يکي از موارد بحث اين بود که واحدهاي توليدي بتوانند کالاهاي خود را به صورت نسيه ترخيص کنند؛ در واقع ما بخشي از کالاها را نگه مي‌داريم و بخش عمده کالا بدون پرداخت هر گونه حقوق گمرکي ترخيص مي‌شود و پس از آنکه اين کالاها به چرخه توليد رفت، از محل گردش مالي ايجاد شده از آن توليدکننده بتواند هم حقوق گمرکي را بدهد و هم مابقي کالاي خود را ترخيص کند.

به گفته معقولي مورد دوم موضوع ضمانت‌نامه براي واحدهاي توليدي و موارد مشابه آن بود که اين ضمانت‌نامه‌ها يکساله شد و حتي واحدهايي که نمي‌خواهند درصدي باشند، بتوانند کالاي خود را وارد کنند و در ازاي آن ضمانت‌نامه بانکي بدهند که کمک شاياني به آنهاست.

وي با بيان اينکه با توجه به دستور و پيگيري‌هاي وزير امور اقتصادي و دارايي گمرک تمام تلاش خود را براي تسهيل کار توليدکنندگان انجام مي‌دهد، اظهار کرد: در مدت اخير ما از تمام ظرفيت‌هاي قانون امور گمرکي، ماده ?? و ساير موارد استفاده کرديم که در پي آن به سرعت ستادي در معاونت امور گمرکي تشکيل شد که خودمان سريعا به موارد مهم رسيدگي کنيم و آن چيزي که مربوط به گمرک است را به سرعت انجام دهيم. در واقع ما در گمرک تمام امکانات را بسيج کرديم که کمترين مشکل براي واردات کالاهاي اساسي، تجهيزات پزشکي و واحدهاي توليدي ايجاد شود.

منبع: ايسنا
1397/04/31
کشف 13 کیلو گرم ماده مخدر پان در خودرو توسط ماموران گمرک
تيم سگهاي مواد ياب گمرک (سمگا) در دوغارون موفق به کشف  13 کيلو گرم ماده مخدر پان شد.

 ماموران گمرک دوغارون در يک عمليات ، پس از مشکوک شدن به يک دستگاه خودرو ، اقدام به توقف آن کرده و پس از بازرسي اين وسيله نقليه موفق شدند، 13 کيلو گرم مواد مخدر پان را که به شيوه اي ماهرانه در اين خودرو جاسازي شده بود، کشف کنند.

بر اساس اين گزارش موارد کشف شده ضبط و به مقامات قضايي تحويل داده شد. گمرک دوغارون يکي از گمرکات کشور در کشفيات قاچاق کالا و مواد مخدر است. اين گمرک از نظر کشفيات قاچاق در سال گذشته پس از گمرکات شهيد رجايي ، جلفا  و گمرک غرب تهران، رازي، فرودگاه امام، باشماق قرار گرفت. بر اساس آمارهاي سال گذشته ، 360 مورد انواع مواد مخدر سنتي و صنعتي و پيش‌سازها به وزن 153 تن در گمرکات ايران شناسايي و کشف شده است. گمرک ايران به دليل عمليات هاي موفق در کشفيات مواد مخدر توانست در ميان گمرکات جهان مقام اول را در کشفيات مواد مخدر به نام خود ثبت کند.

بنابراين گزارش ؛ پان يکي از خطرناک ترين مواد مخدر است، پايه اين مواد مخدر ، گياهي است اما افزودني هاي خطرناکي دارد و مصرف آن اعتياد آور و عوارض کوتاه مدت و بلند مدت شديدي به دنبال دارد.

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/04/30
تعطیلی موقت و دائم ۶۵ شرکت حمل‌و‌نقل

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از ثبت 12 هزار و 400 شکايت توسط رانندگان در سامانه‌هاي ارتباطي سازمان اين سازمان خبر داد و گفت: عملکرد بيش از 370 شرکت حمل‌ونقل بررسي و در نهايت منجر به تعطيلي موقت و دائم 65 شرکت شده است.

 عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان هفته گذشته با حضور سرزده در استان‌هاي اصفهان و چهارمحال‌وبختياري، مسائل و مشکلات رانندگان بخش حمل‌ونقل کالاي اين استان‌ها را از نزديک بررسي کرد و در بازديد از پايانه بار اميرکبير اصفهان گفت: براي حل مشکلات سيستم حمل‌ونقل بار، روابط صاحب کالا، شرکت‌هاي حمل‌ونقل و راننده سيستماتيک و ديگر مولفه‌هاي موجود در اين حلقه حذف مي‌شوند.

وي افزود: با ساماندهي سامانه بار کشور، منابع توليد بار، انبارهاي بار، کارخانجات و بنادر شناسايي مي‌شوند و انجمن‌هاي صنفي سراسر کشور مي‌توانند نسبت به ثبت‌نام، پيگيري و تقاضاي حمل‌بار اقدام کنند. ‌

حسن‌نيا گفت:‌ تا زمان راه‌اندازي ارتباط منظم و سيستماتيک بين صاحب کالا و شرکت‌هاي حمل‌ونقل، کرايه و حق کميسيون‌ها پيامکي به رانندگان اعلام مي‌شود و در بارنامه نيز ذکر خواهد شد.

وي بابيان اين که اصفهان با دارا بودن حدود 50 هزار راننده و 35 هزار ماشين يکي از قطب‌هاي حمل‌ونقل کشور است، افزود: حدود 70 درصد بار توليدي در اصفهان، توسط ناوگان حمل‌ونقل خود استان جابه‌جا مي‌شود.

معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اين که ناوگان حمل‌ونقل اصفهان همواره در زمان‌هاي بحران و شرايط سخت به کمک نظام حمل‌ونقل کشور آمده است، از آغاز پوشش بيمه‌تکميلي 900 نفر از رانندگان و همسران آنان از ابتداي مردادماه خبر داد و گفت:‌ منابع مالي اين اقدام توسط شرکت‌هاي حمل‌ونقل بار کشور تامين شده است.

حسن‌نيا اقدامات سازمان تامين‌اجتماعي و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي براي رفع دغدغه رانندگان در رابطه با سنوات بازنشستگي را مثبت ارزيابي کرد و افزود: کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز قرار گرفتن شغل رانندگي در زمره مشاغل سخت وزيان آور را در دستور کار خود قرار داده است.

 حسن‌نيا گفت: کارت هوشمند رانندگان و پيمايش ماشين‌ها در اختيار ادارات کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان‌ها قرارگرفته است تا رانندگان از اين طريق بتوانند لاستيک موردنياز خود را از طريق نمايندگان فروش و باقيمت مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت خريداري کنند.

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي کشور با اشاره به نظارت جدي اين نهاد بر شرکت‌هاي حمل‌ونقل اظهار کرد:‌ جهت شفاف‌سازي صدور بارنامه‌ها، نظارت مستمري بر فعاليت شرکت‌هاي حمل‌ونقل کالا داشته‌ايم و در اين راستا عملکرد بيش از 370 شرکت حمل‌ونقل بررسي و در نهايت منجر به تعطيلي موقت و دائم 65 شرکت شده است. وي افزود:‌ همچنين کميسيون ماده 12 ستاد مرکز با حضور در استان‌ها و شرکت در جلسات کميسيون‌هاي استاني نسبت به بررسي شکايت رانندگان و رفع مشکلات آن‌ها اقدام مي‌کنند.

 وي با اشاره به ثبت 12 هزار و 400 شکايت توسط رانندگان در سامانه‌هاي ارتباطي سازمان خاطرنشان کرد: سامانه 141، تلفن گوياي 141، سامانه پيامکي 3000141 پاسخگوي شکايات و مطالبات رانندگان است و به سرعت به شکايات واصل‌شده رسيدگي مي‌کند. حسن‌نيا که بدون اطلاع قبلي و سرزده جهت بررسي اقدامات صورت گرفته در خصوص مطالبات رانندگان استان چهارمحال‌وبختياري به شهرکرد سفرکرده بود، طي نشستي با استاندار و معاونان ايشان و همچنين مديرکل راهداري و حمل‌ونقل استان چهارمحال‌وبختياري اقدامات و مشکلات دو حوزه حمل‌ونقل و راهداري استان را رسيدگي و راهکارهاي آن را نيز موردبررسي قرارداد.

وي در اين نشست گفت: بايد کارهاي مطالعاتي و ساختاري کلاني در حوزه راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي انجام شود و به عنوان يک بنگاه اقتصادي به فعاليت‌ها نگريسته شده و با تحليل مسائل و مشکلات موجود در اين دو حوزه، چشم‌انداز روشني در آينده براي اين دو مهم ترسيم شود.

 معاون وزير راه و شهرسازي اظهار کرد: پيشنهادها و راهکارهاي موثري درخصوص رسيدگي به مطالبات و خواسته‌هاي شرکت‌ها و رانندگان از مجموعه اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين استان ارايه شده است که لازم است با همکاري جدي مقام ارشد دولت در استان، معاونان ايشان و مديران ساير دستگاه‌هاي ذي‌ربط در استان به نتيجه مورد انتظار برسد.

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ضمن بازديد از محورهاي مواصلاتي مرکز استان از اقدامات و فعاليت‌هاي صورت گرفته در دو حوزه راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در استان چهارمحال‌وبختياري ابراز رضايت کرد و فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين دو حوزه را نقطه عطف و نشان عزم راسخ متوليان امر در اين استان برشمرد و بر تداوم و نيز افزايش اين گونه فعاليت‌هاي جهاد گونه تاکيد کرد.

 عبدالهاشم حسن‌نيا همچنين اقدامات صورت گرفته در خصوص رفع مشکلات و محقق شدن خواست رانندگان در استان چهارمحال‌وبختياري را بسيار مطلوب بيان کرد و خواستار رسيدگي موثرتر به مطالبات رانندگان و پاسخگويي سريع به مشکلات و رفع مسائل آن‌ها، خارج از نوبت شد.

معاون وزير راه و شهرسازي در پايان از نماينده اين سازمان در استان درخواست کرد با حساسيت بيشتري به مشکلات و چالش‌ها رسيدگي کنند و با برگزاري نشست‌هاي مستمر با نمايندگان حوزه‌هاي مختلف پيش‌بيني‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي لازم را جهت بهره‌وري بيشتر از گذشته را در اين دو حوزه کاربردي به انجام برسانند.


منبع: روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1397/04/30
لغو پروانه و جریمه 70 میلیون تومانی یک شرکت متخلف در پایانه بار بندرعباس

معاون حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از لغو پروانه چند شرکت حمل‌ونقلي و جريمه 70 ميليون توماني در پايانه بار بندرعباس خبر داد.

عباسعلي بني‌اسدي معاون حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي  در خصوص شکايت برخي کاميون‌داران از وجود دلالان در پايانه بار بندرعباس، گفت: در پايانه بار بندرعباس کميسيون ويژه اقتصادي يک‌بار و کميسيون ويژه استاني مرتب حضور دارند. بااين‌حال بحث دلالي‌ها خيلي به کميسيون ماده 12 مربوط نمي‌شود.

وي با توضيح اينکه معمولاً نمي‌شود از وجود فردي به اسم دلال شکايت کرد، گفت: اين اشکال فرايندي است که بايد حل‌وفصل شود چون دلال فردي است که در چرخه حمل‌ونقل به‌صورت محسوس وجود ندارد و يا تعريفي از وجود دلال در قوانين حمل‌ونقل نشده است و ما تنها در خصوص فعاليت شرکت حمل‌ونقلي آن‌هم وقتي شکايتي وجود داشته باشد ورود پيدا مي‌کنيم..

بني‌اسدي در خصوص اقدامات انجام‌شده طي اين دو ماه با هدف کنترل وضعيت شرکت‌هاي حمل‌ونقلي نيز گفت: در اين مدت لغو پروانه چند شرکت را داشتيم و تا سقف 70 ميليون تومان جريمه نقدي داشتيم.

معاون حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي و عضو کارگروه ويژه رسيدگي به مطالبات کاميون‌داران گفت: در بنادر کشور نوع تضييع حقوق راننده بيش‌تر در بخش اعلام بار و تخلفات شرکت‌هاي حمل‌ونقلي است که بار را آزاد مي‌فرستند و در سيستم اعلام بار نمي‌برند در اين صورت مدت خواب يک راننده 20 روز مي‌شود و راننده ديگر 5 روز و عدالت در توزيع بار بر هم مي‌خورد.

و ي گفت: نوع تخلفاتي که فراواني آن در پايانه بار بندرعباس است معمولاً با پايانه‌هاي تهران و باقي استان‌ها تفاوت دارد. مثلاً درحالي‌که عدم اعلام بار در سيستم اعلام بار در بندرعباس بيشتر عامل تخلفات است اما در پايانه بار تهران اخذ کميسيون اضافي بيش‌ترين درصد از حجم تخلفات را شامل مي‌شود.

منبع: تين نيوز

1397/04/30
برگزاری آزمون تاسیس شرکت‌های حمل‌و‌نقل بین المللی
بيست‌وپنجمين آزمون تأسيس شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌المللي کالا نوزدهم مرداد امسال برگزار مي‌شود.

 معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي اين استان گفت: اين آزمون ويژه متقاضيان تأسيس شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي کالا، از همه استان‌هاي کشور در روز جمعه نوزدهم مرداد سال جاري به شکل متمرکز در تهران برگزار مي‌شود.

مصطفي پناهنده با اشاره به پايان مهلت ثبت‌نام اينترنتي اين آزمون، افزود: تمامي نواقص احتمالي مدارک دريافتي، رسيدگي و اسامي متقاضيان واجد شرايط بر مبناي استان محل تحويل مدارک، حداکثر تا روز شنبه 30 تيرماه اعلام مي‌شود.

او اضافه کرد: کارت ورود به جلسه متقاضيان واجد شرايط از 16 تا 18 مردادماه سال جاري با مراجعه به تارنماي ثبت‌نام به آدرس اينترنتي transit.rmto.ir  قابل دريافت است.

به گفته پناهنده، محل و ساعت آزمون، متعاقباً در تارنماي ثبت‌نام اعلام و بر روي کارت ورود به جلسه درج مي‌شود.

منبع: روابط‌عمومي اداره کل راهداري و حمل‌و‌نقل جاده‌اي استان همدان

1397/04/30
اطلاعیه جدید کانون انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل کالای جاده‌ای سراسر کشور

  کانون انجمن‌هاي صنفي رانندگان ناوگان حمل کالاي جاده‌اي سراسر کشور اطلاعيه‌اي خطاب به هيئت مديره و دبير انجمن‌هاي صنفي رانندگان شهرستان‌هاي سراسر کشور صادر کرد.

متن اين اطلاعيه به شرح زير است:

هيئت مديره محترم و دبير معزز انجمنهاي صنفي رانندگان شهرستان‌هاي سراسر کشور

احتراما با توجه به اعتراضات 97/3/1 رانندگان محترم بخش حمل‌ونقل کالاي کشور و مطالبات بحق صنفي اين عزيزان که منجر به برگزاري جلسات متعدد با حضور وزيران محترم راه و شهرسازي، تعاون، کار و رفاه اجتماعي و ايجاد کارگروههاي ويژه در کميسيون‌هاي عمران، اجتماعي، امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي، سازمان برنامه و بودجه، سازمان راهداري و حملونقل جادهاي کشور، سازمان تامين اجتماعي و معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت گرديد که نتيجه اقدامات بعمل آمده به شرح ذيل ميباشد.

1-افزايش 20% نرخ کرايه حمل

2-اجراي فاز اول رصد نرخ و هزينههاي حمل براساس تن کيلومتر تا تاريخ97/5/5

3-نصب دستگاه پوز در محل شرکتهاي حملونقل جهت پرداخت کميسيون، راهاندازي سامانه پيامکي 3000141 جهت دريافت شکايات رانندگان و رسيدگي فوري توسط سازمان و تشکيل کارگروه ويژه کميسيون ماده 12 در محل تجمع مراکز بار

4-صدور بخشنامههاي کنترل و نظارت دقيق بر عملکرد شرکتها از قبيل ممنوعيت صدور بارنامه در دفاتر بازاريابي، عدم قطع خدمات پوشش بيمه تامين اجتماعي در صورت عدم توانايي دريافت(کارت سلامت)، شرايط و نحوه فعاليت ناوگان ملکي شرکتهاي حملونقل داخلي، نظارت بر فعاليت شرکتهاي حملونقل داخلي علي الخصوص تاکيد بر درج صحيح مبلغ واقعي ارزش بار و همچنين مبلغ حق بيمه، ايجاد سيستم يکپارچه بين بنادر فقط ثبت يک نوبت براي يک بارگير، ممنوعيت دريافت هرگونه وجهي تحت عناوين پشت بارنامه، بارچيني، دالانداري، انعام، گاراژداري، انبارداري از جانب موسسات و شرکتهاي حملونقل از رانندگان.

5-ايجاد وحدت رويه در برخورد با تخلفات رانندگان در کميسيون ماده 11 بدين ترتيب که براي اولين بار به رانندگان تذکر کتبي داده شود.

6-در خصوص مشکلات پايانه بندرعباس، موافقت اجراي لينک سيستم اعلام بار با گمرک، براي صدور حواله بارگيري و بارنامه شماره مجوز سالن اعلام بار الزامي است(نصب سيستم DLL)

7-تعليق نصب دستگاه سپهتن

8-لغو محدوديت منطقه بندي سوخت، لغو محدوديت سقف سهميه سوخت براساس پيمايش

9-تداوم پرداخت 50% حق بيمه تامين اجتماعي توسط دولت محترم طبق سنوات گذشته

10-انعقاد قرارداد بيمه تکميلي از تاريخ 97/5/1 براي شخص راننده و همسرش به طور رايگان

11-عدم تمديد پروانه فعاليت شرکت خليج فارس و شعب آن در سراسر کشور تا پرداخت کامل بدهي اين شرکت به رانندگان

12-افزايش ضريب پرداخت حق بيمه رانندگان از 1/3 به 1/5و افزايش حقوق بازنشستگي رانندگان.

همانطور که شما عزيزان راننده استحضار داريد اين مشکلات به صورت آني بوجود نيامده است که يک شبه قابل پيگيري و حصول نتيجه باشد برخي از مطالبات نياز به تصويب قانون در بازه زماني چند ماهه دارد و نياز به کار کارشناسي دقيق، که در آينده دچار مشکل نشويم.

در ضمن شما عزيزان راننده خوب واقف به اين امر بوديد که توقف يک هفتهاي چه ضرر و زياني به رانندگان وارد نمود. لذا ما رانندگان بخش حمل کالاي کشور اعلام مينماييم که منافقين، معاندين نظام جمهوري اسلامي و استکبار جهاني و عوامل داخلي و خارجي آنها بدانند ما رانندگان عاشق نظام مقدس جمهوري اسلامي و مقام معظم رهبري و مردم کشورمان هستيم و اين مهم را به کرات ثابت نموده‌ايم و مطالباتمان کاملا صنفي بود و خواستار حل مشکلات و پيگيري از مجاري قانوني هستيم. ما رانندگان بخش حمل‌ونقل کالاي کشور در 97/5/1 هيچگونه اعتصابي نخواهيم داشت و همانند چهل سال گذشته دشمنان نظام جمهوري اسلامي را حسرت به دل گذاشته و پشتيبان و مطيع اوامر مقام عظماي ولايت همچون گذشته هستيم.

خواهشمند است روساي محترم انجمن‌هاي صنفي رانندگان سراسر کشور به طور شايسته و بايسته تمامي پيگيري‌هاي مستمر اين کانون و اقدامات صورت گرفته توسط مسئولين خدوم کشورمان را طي چهل روز گذشته به تمامي رانندگان زحمتکش حوزه جغرافيايي فعاليت خود اطلاع‌رساني نمايند. 

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/04/30
اجرای تیر الکترونیک برای نخستین بار در ایران
رئيس کل گمرک ايران گفت: پروژه تير الکترونيک براي نخستين بار در دنيا توسط گمرک جمهوري اسلامي با موفقيت پياده‌سازي شد.

 فرود عسگري با بيان اين مطلب افزود: پس از امضاي آئين نامه اجرايي طرح الکترونيکي تير با هدف تسهيل روند ترانزيت و کاهش خطر پذيري در سال 1394 توسط رئيس کل وقت گمرک و رئيس اتاق بازرگاني ايران مقرر شد کارنه تير که بصورت کاغذي مبادله مي شد به شکل الکترونيکي مورد استفاده قرار گيرد.

وي همچنين اظهارداشت: براي نخستين بار در دنيا با توجه به زير ساخت هايي که در گمرک جمهوري اسلامي ايران فراهم شده بود پروژه کارنه تير الکترونيکي بين ايران و ترکيه با موفقيت انجام شد.

رئيس کل گمرک ايران گفت: انجام موفقيت آميز پروژه مزبور باعث شد اتحاديه حمل و نقل جاده اي (ايرو) اين فعاليت را در ساير کشورها توسعه دهد.

وي افزود: با توجه به موقعيت استراتژيک ايران در منطقه و همينطور فعاليت هاي صورت گرفته اين امر توسعه پيدا کرد و گمرک جمهوري اسلامي توانست پروژه حمل‌ونقل ترکيبي و چند وجهي تحت عنوان پروژه اسلووني - ايران را براي نخستين بار تحت رويه تير با موفقيت پياده سازي کند.

رئيس کل گمرک ايران ادامه داد: ايران آمادگي دارد که پروژه کارنه تير الکترونيکي را با ساير کشورهاي جهان نيز اجرا نمايد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: تمامي کالاهايي که از طريق جاده در بين کشورها حمل مي شود اتحاديه حمل و نقل بين المللي جاده اي (ايرو) مسئوليت هماهنگي اين کالاها را برعهده دارد و سندي تحت عنوان کارنه تير صادر و در اختيار رانندگان حمل و نقل جاده اي قرار مي دهد.

عسگري تصريح کرد: مسيرهايي که کاميون ها تردد مي کنند با استفاده از اين سند عمليات نقل و انتقال کالاها انجام مي شود.

کلمه تير (TIR) مخفف حمل‌ونقل جاده‌اي بين‌المللي است و در حال حاضر سيستم TIR تنها سيستم ترانزيت جهاني و تحت نظارت کميسيون اقتصادي اروپايي سازمان ملل است که تحت آن کالاها از گمرک مبدأ به گمرک مقصد با کنترل‌هاي هماهنگ و پروسه‌هاي مشترک با تضمين بين‌المللي معتبر منتقل مي‌شود. اين امر موجب تسهيل تجارت و حمل‌ونقل شده و از بروز مشکل در جمع‌آوري حقوق و عوارض گمرکي جلوگيري مي‌کند.

منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/04/28
معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان مطبوعات:قابلیت انتقال بیش از ۱۰۰ میلیون تن بار از جاده به ریل وجود دارد

  مديرعامل راه‌آهن با بيان اينکه «پتانسيل باري که امروز مي‌تواند روي ريل قرار گيرد بالاي 100 ميليون تن است». تصريح کرد: در حال حاضر کشور با جنگ اقتصادي روبروست، لذا اگر در ظرفيت حمل بار ريلي دو برابر و به 60 ميليون تن بار برسد، صرفه‌جويي فراواني به دنبال خواهد داشت.
سعيد محمدزاده در نشست هم‌انديشي با نمايندگان و سردبيران مطبوعات با ابراز اميدواري از اينکه اين جلسه نقطه آغازي براي تعامل بيشتر صنعت حمل‌ونقل ريلي و اصحاب رسانه باشد، افزود: حضور 4 نفر از اعضاي هيئت‌مديره در اين جلسه نشان‌دهنده اهميت اين مسئله براي راه‌آهن است . 

وي يکي از بخش‌هاي جدي ارتباط صنعت ريلي با مردم را بخش مسافري خواند و اظهار داشت: بعد از انقلاب اهميت ريل در تمام اسناد بالادستي ديده شد و در برنامه ششم توسعه و سياست‌هايي که مقام معظم رهبري براي تدوين اين سند ابلاغ کرده‌اند، اين موضوع مطرح‌شده است . 

مديرعامل راه‌آهن، با يادآوري اهميت بندهاي 24 و 25 سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري، تصريح کرد: در برنامه ششم توسعه مبناي مسير توسعه حمل‌ونقل کشور، توسعه حمل‌ونقل ريلي قرار داده شده است .

وي با بيان پيگيري‌ها و حمايت‌هاي دولت از حمل‌ونقل ريلي گفت: خوشبختانه در مجلس نيز نگاه‌ها به راه‌آهن روشن است .

محمدزاده با طرح اين مسئله که چرا راه‌آهن در ايران در نقطه مطلوب نايستاده است، افزود: در سال 1385-1384 سهم راه‌آهن از بار کشور حدود 18 درصد از تن کيلومتر بار کشور بود که قرار بود بر طبق برنامه‌هاي تدويني به 30 درصد در سال 92 برسد اما اين اتفاق نيفتاد و سهم بار کشور در سال 92 به زير 10 درصد رسيد . 

وي با بيان اينکه در سال‌هاي يادشده در راه‌آهن خصوصي‌سازي نيز انجام شده بود، اظهار داشت: کل بار حمل شده در تمام سال‌هاي قبل از سال 92 حداکثر 33 ميليون تن و مقدار تن کيلومتر بار حمل شده در راه‌آهن در سال 92 حدود 22 ميليارد تن کيلومتر بوده است .

مديرعامل راه‌آهن با بيان اينکه فراز و نشيب‌ها در اين مسير ادامه داشت، اضافه کرد: در سال 94 ميزان حمل بار به 35 ميليون تن، سال 95 به 40 ميليون تن و 96 به نزديک 47 ميليون تن افزايش يافت . 

وي افزود: همچنين مقدار تن کيلومتر بار حمل شده در راه‌آهن از 22 ميليارد تن کيلومتر به 30 ميليارد تن کيلومتر در سال 96 رسيد که اين ميزان يک جهش قابل‌توجه بود .

محمدزاده با تأکيد بر اينکه اين جهش قابل‌قبول نيست، تصريح کرد: سهم ما از ريل، تن کيلومتر کشور نزديک به 12 درصد شد درحالي‌که قرار بود که بر اساس برنامه ششم اين سهم به 30 درصد افزايش يابد .

وي با بيان اينکه صاحبان رسانه و مطبوعات در کشور بايستي با مسئولان بخش‌هاي اقتصادي تعامل داشته باشند، گفت: بر اساس گزارش‌هاي موجود، در ايران وقتي يک تن کيلومتر بار از جاده به ريل منتقل مي‌شود، حدود 43 تا 47 سي‌سي صرفه‌جويي سوخت به دنبال دارد . 

مديرعامل راه‌آهن ميزان مشخص‌شده از سوي سازمان بهينه‌سازي سوخت کشور که شامل بند «ق» مي‌شود را 35 سي‌سي عنوان کرد و افزود: پتانسيل باري که امروز مي‌تواند روي ريل قرار گيرد بالاي 100 ميليون تن است .

وي با بيان اينکه لازم است علت اينکه چرا اين ميزان بار به ريل منتقل نمي‌شود با کمک رسانه‌ها مورد بحث و بررسي قرار گيرد و مشخص شود، اظهار داشت: بسياري از دولت‌ها براي حمايت از توليد برخي از کالاها سياست‌هاي حمايتي تدوين کرده‌اند و براي بخش‌هاي اقتصادي کشور سوبسيد قائل هستند، اين در حالي است که اگر بتوانيم نشان دهيم که حمل‌ونقل ريلي چه ميزان براي کشور صرفه‌جويي به دنبال دارد، مي‌توانيم به اقتصاد کشور کمک شايان توجهي کنيم .

مديرعامل راه‌آهن با تأکيد بر اينکه در حال حاضر کشور با جنگ اقتصادي روبروست، خاطرنشان ساخت: بايد در اقتصاد درست بينديشيم، در حمل بار، تناژ مي‌تواند دو برابر شود و به 60 ميليون تن بار برسد و صرفه‌جويي فراواني به دنبال خواهد داشت . 

وي افزود: در بخش مسافر نيز در مسيرهاي بلند، جايگزيني يک نفر کيلومتر از جاده به ريل 20 سي‌سي صرفه‌جويي به دنبال دارد و در مسيرهاي کوتاه چون سفرهاي حومه‌اي، نزديک 78 سي‌سي صرفه‌جويي سوخت را شاهد خواهيم بود . 

مديرعامل راه‌آهن با اشاره به اينکه صرفه‌جويي سوخت تنها بخشي از مزاياي حمل‌ونقل ريلي محسوب مي‌شود، گفت: حفاظت از محيط‌زيست، جلوگيري از کشتار جاده‌اي و از دست رفتن زيرساخت‌هاي جاده‌اي از ديگر مزاياي استفاده از حمل‌ونقل ريلي است .

مديرعامل راه‌آهن بابيان اينکه سال 95 بارهاي معدني که در حوزه ايميدرو جابجا شده، نزديک 60 ميليون تن بوده است، تصريح کرد: فقط 20 ميليون تن از اين بار روي ريل آمده است و از 40 ميليون تني که روي جاده رفته است نيز 20 ميليون تن آن موازي با ريل بوده و مابقي در جاهايي بوده که ريل وجود نداشته است .

وي با اشاره به اينکه 35 ميليارد دلار طرح توسعه فولاد در کشور در حال انجام است، يادآور شد: اگر اين طرح اجرايي شود در سال 1404، 60 ميليون تن بار سال 95 به 210 ميليون تن بار مي‌رسد و اگر يک‌سوم آن يعني 70 ميليون تن روي ريل منتقل شود، باز هم 140 ميليون تن با روي جاده خواهد رفت و اين امر سبب افزايش مصرف سوخت و از بين رفتن زيرساخت‌هاي جاده‌اي کشور خواهد شد . 

وي با انتقاد از اينکه در 35 ميليارد دلار طرح توسعه فولاد، 35 ريال هم براي حمل‌ونقل آن انديشيده نشده است، تأکيد کرد: سياست‌هاي توزيع و حمل بار بايستي همگام سياست‌هاي توسعه کشور شود .

مديرعامل راه‌آهن با طرح اين سؤال که چند پالايشگاه و پتروشيمي و ... در کشور به ريل متصل هستند و چه مقدار از بار آن‌ها به روي ريل منتقل مي‌شود، اظهار داشت: وقتي قيمت سوخت در کشور رقابت ريل و جاده را به هم مي‌زند اين امر موجب استقبال از جاده مي‌شود . 

وي همچنين رساندن ريل به مراکز بار را ضروري دانست و تصريح کرد: در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري بر اين موضوع تأکيد شده است . 

محمدزاده با اشاره به اينکه راه‌آهن تعرفه حمل بار بر ريل را از عدد 57 درصد در سال 92 به 19 درصد در سال جاري رسانده است، تصريح کرد: اين در حالي است که تعرفه جاده 4 درصد است و اين موضوع مانع از اقتصادي شدن حمل بار مي‌شود، مضاف بر اينکه ما در حوزه حمل مسافر نيز يک ريال حق دسترسي نمي‌گيريم . 

مديرعامل راه‌آهن با يادآوري اينکه مطابق برنامه ششم توسعه بايستي در پايان برنامه ميزان حمل بار بر روي ريل به ميزان 185 ميليون تن برسد، گفت: ظرفيت‌هاي زيادي در زمينه ترانزيت کالا در کشور وجود دارد و وزير راه و شهرسازي در زمينه ترانزيت ريلي شخصاً جلسات متعددي با کشورهاي همسايه برگزار کردند و اقدامات زيادي در زمينه ترانزيت صورت گرفته است. بايد توجه داشته باشيم که اگر ترانزيت را فعال نکنيم ممکن است صاحبان کالا جذب مسيرهاي ديگر شوند و ترانزيت را از دست دهيم . 

وي با بيان اينکه تخليه و بارگيري بايستي درمبدا و مقصد حمل بار مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: در کشورهاي پيشرفته براي مراجعه کاميون‌ها به پارک لجستيک معافيت مالياتي قرار داده‌اند تا باردر مقصد کوتاه با کاميون و در مقصد طولاني با ريل حمل شود .

مديرعامل راه‌آهن در ادامه با تشريح مشکلات خريدوفروش ناوگان در بخش ريلي گفت: نه فروشنده توان فروش اقساطي و نه خريدار توان خريد نقدي را دارد و در اين زمينه نيازمند توسعه مکانيزمهاي ليزينگ در کشور هستيم .

محمدزاده با تأکيد بر ضرورت ريل‌گذاري مجدد براي تعامل راه‌آهن و رسانه‌ها و ايجاد فضاي مطالبه براي پاسخ گوئي افزود: موضوعات بسياري در راه‌آهن براي بررسي و واکاوي وجود دارد که لازم است در فضايي کارشناسي و علمي مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گيرد تا بتوانيم راهکارهاي مناسبي براي آن بي انديشيم . 

توازن در عملکرد کليد تحقق برنامه ششم 

از سوي ديگر رئيس شوراي اطلاع‌رساني راه‌آهن تأکيد کرد: اگر برنامه ششم را يک بسته بدانيم بايد تمام بخش‌هاي آن متوازن با يکديگر عمل کنند تا راه‌آهن به اهداف خود در اين برنامه دست يابد .

سعيد رسولي عضو هيئت‌مديره با اشاره به هدف‌گذاري 30 و 20 درصدي براي حمل بار و مسافر از سوي راه‌آهن در انتهاي برنامه ششم، افزود: در برنامه ششم الزامات ديگري در بندها و احکام آمده است که تحقق برنامه مستلزم تحقق احکام و اهداف و حمايت‌ها نيز است .

وي با اشاره اينکه عملکرد نامتوازن در برنامه‌هاي پيشين و نرسيدن به اهداف همواره مورد انتقاد و سؤال بوده است، تصريح کرد: ضرورت دارد تا اصحاب رسانه اين موضوع را مورد سؤال قرار دهند تا بتوانيم در پايان برنامه به همه اهداف مورد نظر دست يابيم .

رسولي بابيان اينکه در سال 90 تا 95 مجموعاً 211 ميليون تن بار با ريل جابجا شده است، اظهار داشت: در زمان ياد شده 242 ميليون تن بار در جاده و مسيرهاي موازي و ريل پسند جابجا شده است که با محاسبه مي‌توان دريافت که در طي اين سال‌ها حدود 25 هزار ميليارد تومان عدم نفع براي اقتصاد ملي داشته‌ايم .

رئيس شوراي اطلاع‌رساني راه‌آهن گفت: اگر اعداد و ارقام بودجه عمراني کشور را در سال‌هاي مختلف بررسي کنيم، متوجه مي‌شويم که در سال‌هاي اخير حدود 60 هزار ميليارد تومان عدد مصوب است که 20 تا 50 درصد تخصيص مي‌گيرد بنابراين 25 هزار ميليارد تومان مي‌توانست در آن سال‌ها در ساير بخش‌هاي کشور مثمر ثمر باشد و ايجاد تحول کند . 

وي با اشاره به اينکه صنعت ريلي مي‌تواند مانند يک قهرمان ملي براي اقتصاد کشور نقش‌آفريني کند، افزود: مزيت‌هاي حمل‌ونقل ريلي جزو بديهيات است اما باوجود سياست‌هاي غلط توزيع بار، کمبود ظرفيت و ناوگان، صنعت ريلي نمي‌تواند نقش شايسته خود را ايفا کند و اين موانع نياز به پرسشگري دارد . 

رسولي با بيان اينکه اگر در کشور تنها يک نفر متولي توزيع و سياست‌هاي حمل بار بود، مي‌توانست سهم بار هريک از اشکال حمل‌ونقل را به تناسب تعيين کند، اظهار داشت: انجام هم‌زمان طرح‌هاي حمل‌ونقلي در کشور نشان‌دهنده نبود استراتژي حمل‌ونقل است . 

وي با اشاره به اينکه بسياري از تصميم گيران در کشور از توسعه حمل‌ونقل ريل حمايت مي‌کنند تصريح کرد: بااين‌حال اين عده در عمل هماهنگي لازم را ندارند لذا بايد در تدوين و اختصاص اعتبار در کشور به درک مشترکي در مورد اولويت‌هاي کشور و منافع ملي دست‌يابيم .

عضو هيئت‌مديره راه‌آهن با يادآوري اينکه دست‌يابي راه‌آهن به امکانات، توسعه و تجهيز حمل‌ونقل ريلي باعث ايجاد ارزش‌افزوده بيشتري براي کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: در قوانين و مقررات فعلي در کشور، اتصال کارخانجات و مراکز توليدي به شبکه ريلي ديده نشده است، لذا طراحان آن‌ها مدل اقتصادي بدون اتصال به شبکه ريلي را در نظر مي‌گيرند. درنتيجه زماني که ما از آن‌ها مشارکت در اتصال به شبکه را درخواست مي‌کنيم به لحاظ اقتصادي براي آن‌ها مقرون به‌ صرفه نيست .

وي با بيان اينکه اين مشکلات به دولت و مراجع ذي‌صلاح منتقل و برخي از آن‌ها تبديل به قانون شده است، افزود: برخي ديگر از اين مشکلات در دست بررسي است که اگر به کمک رسانه‌ها، رفع اين نقاط ضعف به‌عنوان يک گفتمان و مطالبه ملي مطرح شود، حتماً مي‌توانيم اثرات آن را در اقتصاد ملي شاهد باشيم .

تأکيد بر ارتباط بيشتر با رسانه‌ها 

همچنين در اين مراسم صادق سکري مديرکل روابط عمومي راه‌آهن با اشاره به نگاه مثبت و حمايت‌هاي دولت در سال‌هاي اخير از حمل‌ونقل ريلي گفت: اين امر سبب شده است تا شاهد پيشرفت‌هاي خوبي در راه‌آهن کشور باشيم . 

وي با اشاره به توسعه حمل‌ونقل ريلي در قسمت‌هاي مختلف شبکه، بخش‌هاي ناوگان، خطوط، قطارهاي حومه‌اي، پروژه‌هاي علائم و ... افزود: به دنبال اين توسعه‌ها شاهد اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور بوديم .

وي با بيان اينکه رشد فزاينده رسانه‌ها، به‌ويژه رسانه‌هاي ديجيتال و الکترونيک، فضاي مجازي و خبرگزاري‌ها موجب دور شدن ما از روزنامه‌ها و نشريات مکتوب شده است، اظهار داشت: اگرچه با سردبيران و خبرنگاران روزنامه ارتباط داشتيم و از صفحات اقتصادي نيز در برخي از روزنامه‌ها برخوردار هستيم، اما با تأکيد مديرعامل راه‌آهن مبني بر ارتباط بيشتر با رسانه‌ها تصميم گرفتيم تا فصل جديدي را با روزنامه‌ها آغاز کنيم و شاهد اتفاقات مثبت در راه‌آهن کشور باشيم .

وي با اشاره به تلاش روابط عمومي راه‌آهن براي ارتباط با حوزه‌هاي مختلف رسانه‌ها تصريح کرد: تنوع کار راه‌آهن مي‌طلبد که ما علاوه بر حوزه اقتصادي در ساير حوزه‌ها نيز فعال باشيم . 

سکري از تشکيل ميز خبر در بخش رسانه روابط عمومي راه‌آهن خبر داد و گفت: از حضور خبرنگاران در اين مجموعه استقبال و در صورت نياز خبرنگاران، آن‌ها را به مديران و کارشناسان را آهن معرفي مي‌کنيم .

طرح صريح چالش‌ها

در اين جلسه نمايندگان مطبوعات نيز خواستار طرح صريح و بدون تعارف چالش‌ها و مشکلات حمل‌ونقل در کشور شدند و بر ضرورت توسعه ترانزيت ريلي در کشور و تشريح اقدامات انجام‌شده در اين زمينه تأکيد کردند . 

همچنين نمايندگان مطبوعات در اين جلسه خواستار بين‌المللي کردن خبرنگاران حوزه ريلي و تحمل انتقادپذيري و ارائه آمار واقعي و جلوگيري از تعدد و تقابل برنامه‌ها از سوي راه‌آهن شدند .
مدعوين در اين جلسه درعين‌حال از ارتباط، تعامل و اطلاع‌رساني به‌موقع راه‌آهن تشکر کردند .

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

 

1397/04/27
برگزاري نشست رسيدگي به مشكلات تأمين ارز مورد نياز رانندگان ترانزيت
نشست رسيدگي به مشكلات مربوط به تأمين ارز مورد نياز شركت‌ها و رانندگان فعال در بخش حمل و نقل بين‌المللي و ترانزيت با حضور نماينده بانك مركزي، نمايندگان بانك‌هاي عامل ، نماينده انجمن شركت‌هاي حمل و نقل بين‌‌المللي در محل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي برگزار شد.
رضا نفيسي مديركل دفتر حمل و نقل بين‌المللي و ترانزيت، در اين جلسه  بر ضرورت رسيدگي فوري و با جديت نسبت به تأمين ارز مورد نياز رانندگان جهت جابه‌جايي كالاهاي ترانزيتي به مقصد كشورهاي مورد نظر تاکيد کرد.
وي افزود : پس از ابلاغ بخشنامه بانك مركزي به بانك‌هاي عامل و ارايه ساز و كار اجرايي تخصيص ارز به شركت‌ها و رانندگان، تاكنون چندين جلسه با حضور مديران امور بين‌المللي پنج بانك عامل (ملت، تجارت، ملي، پارسيان و سامان) برگزار شده و وب سرويس هاي مورد درخواست بانك هاي عامل كه در جلسات مشترك قبلي در خصوص آنها به تفاهم رسيده ايم در اختيار بانكها قرار گرفته  و تعدادي از بانكها در حال حاضر بصورت تستي از آنها استفاده مي نمايند ، ولي تاكنون عليرغم سپري شدن مدت زمان سه ماه رانندگان موفق به دريافت ارزنشده اند.
مدير کل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي تصريح كرد:
باتوجه به اهميت موضوع و رسيدگي به مشكلات ارزي رانندگان، در اين نشست مقرر شد تا بانك‌هاي عامل هرچه سريعتر فاز عملياتي اجراي سامانه را آغاز و از طريق شعب فعال در استان‌‌ها و پايانه‌هاي مرزي، ارز مورد نياز رانندگان را پرداخت نمايند. 
نفيسي يادآور شد: در حال حاضر بالغ بر 30 هزار راننده در بخش حمل و نقل بين‌المللي و ترانزيت فعاليت دارند كه سالانه به طور متوسط 400 الي 500 هزار تردد در اين بخش به ثبت رسيده است.

منبع: روابط عمومي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1397/04/27
به ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شد: گزارش دویست و چهارمین نشست شورایعالی هماهنگی ترابری کشور

نشست شورايعالي هماهنگي ترابري کشور به رياست عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي و مشارکت اعضا پيرامون بررسي ساماندهي فعاليت تاکسي‌هاي اينترنتي در فرودگاه‌ها، ارزيابي عملکرد پنج‌ساله اين شورا، همچنين روابط حمل‌ونقلي ايران و ترکمنستان برگزار شد.

 طبق اعلام دبيرخانه شورايعالي هماهنگي ترابري کشور، دويست‌وچهارمين نشست شورايعالي هماهنگي ترابري كشور با رياست مقام عالي وزارت راه و شهرسازي و مشاركت اعضا برگزار و پس از بحث و بررسي پيرامون دستوركار، جمع‌بندي‌هاي زير حاصل گرديد:

1- گزارش اقدامات شركت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي كشور و شركت شهر فرودگاهي امام خميني در زمينه ساماندهي فعاليت تاكسي‌هاي اينترنتي در فرودگاه‌ها ارائه گرديد.

2- ارزيابي عملكرد پنج‌ساله شورايعالي هماهنگي ترابري كشور با دسته‌بندي وضعيت مصوبات شورا از منظر مصوبات انجام‌شده، مصوبات در دست انجام و مصوبات انجام نشده از سال 1392 تبيين و مهلت زماني براي اعلام نتايج و ماحصل اقدامات مصوبات در دست انجام و انجام نشده تعيين گرديد.

3- روابط جاري در بخش حمل و نقل ايران و تركمنستان ، مسيرهاي موجود و جايگزين تردد ناوگان و تعاملات تجاري ميان دو كشور به همراه پيشنهادات بهبود روابط مطرح گرديد.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/04/27
برنامه های جدید ایران و اروپا برای توسعه و تسهیل ترانزیت


برنامه هاي جديد ايران و اروپا براي توسعه و تسهيل ترانزيت کالا در ديدار امبرتو دپرتو دبير کل اتحاديه بين المللي حمل و نقل جاده اي (IRU) و فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران بررسي شد .

طبق اين گزارش ؛  توسعه کارنه تير محور اصلي اين برنامه ها است که توافق شد تا در چارچوب کريدور شمال _ جنوب ، شرق به غرب و با اتصال کشورهاي چين ، هند و پاکستان به تير همکاري هاي گمرک ايران با ايرو گسترش يابد .

بنابراين گزارش ؛ فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران در اين ديدار با اشاره به اينکه فرآيند الکترونيکي شدن امور گمرکي در کشورمان از چهار سال قبل شروع و در حاضر مراحل تکميلي را سپري مي کند ،  به دخالت 27 سازمان همجوار گمرک در تشريفات ترخيص کالا اشاره کرد و افزود : ارتباط گمرک با اين 27 سازمان قبل از سيستمي شدن به صورت فيزيکي بود اما با الکترونيکي شدن گمرک و پياده سازي پنجره واحد تجاري ، ارتباط گمرک با اين سازمان ها به صورت الکترونيکي انجام مي شود .

عسگري گفت : يکي از کارهاي بزرگ دکتر کرباسيان وزير امور اقتصادي و دارايي ، ايجاد پنجره واحد است .
وي تصريح کرد : به دليل اقدامات گمرک در الکترونيکي شدن فرآيندها ، سال گذشته در ديجيتالي شدن ، گمرک ايران به عنوان سازمان برتر معرفي و لوح برتر دريافت کرد .

رئيس کل گمرک ايران در ادامه به پياده سازي موفق تير الکترونيک در  کشورمان اشاره کرد و گفت : اين پروژه براي نخستين بار در دنيا توسط گمرک ايران با موفقيت پياده سازي شد . ما رويه کارنه تير را توسعه داديم و اخيرا به 7 گمرک کشور مجوز کارنه تير داده ايم .
فرود عسگري به علاقه مندي کشورهاي همجوار براي توسعه و تسهيل ترانزيت با ايران اشاره کرد و ادامه داد : هفته پيش من در سفر به جمهوري آذربايجان با همتاي آذري خود ديدار و در خصوص تير الکترونيک صحبت کردم و به توافقات خوبي رسيديم . با اتصال آذربايجان به هند از طريق ايران ما کريدور شمال _ جنوب را پياده خواهيم کرد و اخيرا کارنه تير را با کشور پاکستان با موفقيت پياده سازي کرديم و خوشبختانه از اين سياست هاي گمرک ايران از سوي کشورهاي ديگر استقبال خوبي بعمل آمده است .

وي ادامه داد : گمرک ايران در بخش تبادل الکترونيکي داده ها تجربيات خوبي دارد که نمونه آن اجراي موفق تير الکترونيک است و آمادگي داريم تجربيات خود را به کشورهاي علاقمند منتقل کنيم .

بنابراين گزارش ؛ امبرتو دپرتو دبير کل حمل و نقل بين المللي جاده اي (IRU) نيز در اين ديدار گفت : اروپا هميشه بهترين نتيجه را در همکاري مشترک با گمرک ايران گرفته است که نمونه موفق آن پياده سازي و توسعه ترانزيت و کارنه تير است .

وي افزود : گمرک ايران با پيشقدم شدن در اجراي کارنه تير  الکترونيک به همه کشورها نشان داد که اين پروژه قابليت اجرايي شدن را دارد .

دپرتو با اشاره به پيوستن چين ، هند و پاکستان  به کارنه تير اعلام کرد که با اين اقدام فصل جديدي در حوزه کارنه تير و حمل و نقل ترکيبي با توجه خاص به بنادر و راه آهن و با محوريت ايران آغاز خواهد شد .

دبير کل حمل و نقل بين المللي جاده اي (IRU) به پياده سازي موفق پروژه حمل و نقل ترکيبي و چند وجهي تحت عنوان پروژه اسلووني _ ايران براي نخستين بار تحت رويه تير اشاره کرد و از گمرک ايران که رهبري ديجيتالي شدن حمل و نقل تحت رويه کارنه تير را دارد تقدير و تشکر نمود .


منبع: روابط عمومي گمرک ايران
1397/04/26
افزایش ۷ درصدی حمل ریلی در هرمزگان

مديرکل راه‌آهن هرمزگان از تخليه و بارگيري بيش از 5 ميليون و 150 هزار تن کالا در راه‌آهن هرمزگان از ابتداي سال تاکنون و افزايش 7 درصدي آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

‌به گزارش ايسنا، ‌محمد پورفخري در جمع خبرنگاران با بيان اينکه از ابتداي سال تاکنون بيش از 5 ميليون و 150 هزار تن کالا در راه‌آهن هرمزگان تخليه و بارگيري شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7 درصد افزايش دارد، اظهار کرد: از اين شمار دو ميليون و 300 هزار تن در بندر شهيد رجايي بندرعباس تخليه و بارگيري شد.

وي با اشاره به اينکه در اين مدت بيش از 84 هزار واگن، کالا حمل کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد افزايش دارد، افزود: اين ميزان کالا در پالايشگاه، منطقه ويژه اقتصادي خليج‌فارس (بارکو)، بندر شهيد رجايي و خطوط تخليه دستي مانوري تخليه شده است.

مديرکل راه‌آهن هرمزگان با بيان اينکه در اين مدت همچنين 400 هزار تن کالا به کشور‌هاي آسياي ميانه ترانزيت شد که 96 درصد افزايش دارد، تصريح کرد: در بخش کانتينري هم 28 هزار teu تخليه و بارگيري شد که نسبت به مدت مشابه پارسال 16 درصد افزايش دارد.

پورفخري اضافه کرد: روغن‌هاي خوراکي، چاي، صابون، و ماشين آلان صنعتي ازجمله کالا‌هايي هستند که به کشور‌هاي آسياي ميانه ترانزيت شد.

وي با اشاره به اينکه ايمني، صرفه‌جويي در مصرف سوخت، کاهش هزينه حمل‌ونقل از مهم‌ترين مزاياي حمل‌ونقل ريلي است، عنوان کرد: ايجاد خطوط فرعي و احداث روسازي و زيرسازي خطوط ريلي، خريد واگن و واگن برگردان ازجمله تسهيلات به سرمايه‌گذاران در اين بخش است.

مديرکل راه‌آهن هرمزگان خاطرنشان کرد: 24 درصد از کالا‌هاي صادراتي و ترانزيتي در بندر شهيد رجايي بندرعباس با ناوگان ريلي جابجا مي‌شود.

1397/04/26
پروژه راه‌آهن آستارا-آستارا تسریع شود

سفير کشورمان در جمهوري آذربايجان به لزوم تسريع بهره‌برداري از راه‌آهن بين‌المللي آستارا – آستارا تاکيد کرد.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از ايرنا، جواد جهانگير‌زاده در فرمانداري شهرستان  آستارا گفت: اتصال راه‌آهن آستارا به خط ريلي رشت-قزوين، نقش مهمي در اقتصاد کشور و روابط سياسي و اقتصادي ايران با جمهوري آذربايجان خواهد داشت.

فرماندار آستارا نيز به ظرفيت بالاي اين شهرستان براي حمل‌ونقل کالا، خدمات تجاري و تردد مسافر اشاره کرد و گفت: آستارا پيشاني ورودي جمهوري اسلامي ايران است و توجه بيشتر به اين شهرستان مرزي، نقش‌آفريني آن را در اقتصاد کشور افزايش خواهد داد.

يوسف رنجکش گفت: مشکلات آستارا از سوي سفير جمهوري اسلامي ايران در باکو  در حال پيگيري است.

او به اهميت راه‌آهن آستارا- آستارا تاکيد کرد و گفت: در يک و نيم سال گذشته براي تکميل اين طرح ملي تلاش شده و با همکاري ساير سازمان‌هاي مستقر در شهرستان، از ظرفيت‌هاي آن استفاده مي‌شود.

1397/04/26
توزيع لاستيك مورد نياز رانندگان بخش حمل و نقل جاده‌اي كالا آغاز شد

طرح توزيع انبوه لاستيك مورد نياز رانندگان شاغل در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي بر اساس نرخ مصوب سازمان صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.

به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي براساس توافق صورت گرفته بين اين سازمان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن‌هاي صنفي توليدكنندگان و واردكنندگان لاستيك توزيع لاستيك مورد نياز رانندگان به صورت انبوه در شهرهاي مختلف كشور آغاز شد و به تدريج طي روزهاي آتي در شهرهاي مختلف كشور، فرايند توزيع اجرايي مي‌شود.

اين گزارش حاكي است ميزان سهميه اختصاص يافته براي توزيع لاستيك براساس اولويت‌بندي شهرهاي كشور و بر مبناي ميزان فعاليت در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي و حجم كالاي جابجا شده در شهرهاي مذكور صورت گرفته است.

براين اساس، توزيع لاستيك در سه اولويت انجام مي‌شود كه در اولويت نخست ، لاستيك مورد نياز در شهرهاي بندرعباس، بندر امام (ره)، اصفهان، شيراز، قزوين، تهران، كرمان، تبريز ، يزد و اراك انجام شده و اولويت‌هاي بعدي طي روزهاي آتي از طريق مجاري رسمي اطلاع‌رساني خواهد شد. 

اين گزارش با اشاره به اين كه اين لاستيك‌ها هم شامل لاستيك‌هاي وارداتي و هم لاستيك‌هاي مربوط به توليدكنندگان داخلي مي‌باشد، مي‌افزايد: طبق توافق صورت گرفته انجمن واردكنندگان لاستيك در پايانه بندرعباس، بندر امام (ره) و شيراز مستقر شده‌اند و در حال حاضر محموله لاستيك‌هاي درخواستي به مقصد اين شهرها اعزام شده كه در روزهاي آينده توزيع مي‌شود، در شهرهاي بزرگ نيز توزيع لاستيك در محل پايانه‌هاي بار و در ساير شهرها از طريق نمايندگي‌هاي فروش لاستيك انجام خواهد شد.


1397/04/26
افزایش کرایه حمل بار بر اساس توافقات

ميانگين رشد کرايه حمل بار در مسيرهاي مختلف، تفاوت دارد، اما ميانگين آن 20درصد است. عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، با اعلام اين مطلب گفت: اين قيمت براساس توافق صاحب بار و نظام حمل‌ونقل کشور شکل‌گرفته است.

به گزارش تين‌نيوز به نقل از وزارت راه و شهرسازي، آخوندي در حاشيه جلسه با نمايندگان کانون‌هاي صنفي رانندگان و کاميون‌داران، در جمع خبرنگاران گفت: من جلسه‌اي را در تاريخ پنجم‌خردادماه با کانون‌هاي مختلف رانندگان و کاميون‌داران از سراسر کشور و استان‌هاي مختلف داشتم. در آن جلسه مسائلي درباره بحث قيمت‌ها، نحوه ارتباط با شرکت‌ها، نحوه اعلام بار، بحث‌ بارگيري در بندرها، تامين اجتماعي، نحوه تامين قطعات يدکي، لاستيک و مسائل مختلف ديگري مطرح شد.

او ادامه داد: همان موقع قرار گذاشتيم که جلسات مشترکي بين سازمان راهداري و کانون‌هاي مختلف حمل‌ونقلي، عمدتا در بخش رانندگان و صاحبان کاميون مطرح شود تا تمام اين موارد را مشترک پيگيري کنيم. اين روند پيگيري شد تا اين‌طور نباشد که ما وعده‌اي دهيم و مطالبه‌اي يک‌طرفه در طرف مقابل ايجاد شود. معتقديم که بايد تمام‌مسير را باهم پيش برويم.

آخوندي با اشاره به جلسه اخير خود با اين نمايندگان گفت: امروز جلسه‌اي داشتيم تا ببينيم بعد از گذشت شش هفته از جلسه اول چه اتفاقاتي رخ‌داده است و مجددا هم همکاران من در سازمان راهداري و هم نمايندگان بخش‌هاي مختلف حمل‌ونقلي در اين جلسه حضور داشتند و همه موارد را باهم مرور کرديم.

اين عضو کابينه دوازدهم با اشاره به تحقق افزايش 20 درصدي کرايه حمل بار گفت: از جهت قيمت توافقي صورت گرفته بود که قيمت براساس توافق صاحب بار و نظام حمل‌ونقل شکل بگيرد. رشد ميانگين 20 درصدي در کرايه حمل بار نيز پذيرفته‌شده بود. براساس گزارش اين افزايش در مسيرهاي مختلف، متفاوت بود اما ميانگين رشد همان 20 درصد توافق شده بود که البته براساس توافق دو طرف شکل‌گرفته بود.

تاکيد بر لزوم پايبندي به قراردادهاي رسمي

وزير راه و شهرسازي يکي از مطالبات رانندگان را اصلاح ارتباط با شرکت‌هاي حمل‌ونقلي دانست و گفت: بحث بسيار مهمي که رانندگان و صاحبان کاميون مطرح مي‌کنند نحوه ارتباطشان با شرکت‌هاي حمل‌ونقل است. يکي از ادعا‌ها اين بود که برخي شرکت‌ها به حقوق رانندگان بي‌توجه هستند. براي اينکه اين موضوع از حالت گله خارج شود، با کمک صنوف توافق کرديم که سامانه‌اي ايجاد شود و اگر راننده‌اي در هرلحظه و هر جا احتمال دهد که حقي از او ضايع‌شده، بلافاصله شکايت کند. ما نيز بلافاصله براساس ماده‌هاي 11 و 12 قانون به شکايت رسيدگي کنيم.

آخوندي با اشاره به ايجاد نظام شکايت تلفني افزود: خوشبختانه اين روش موفقيت‌آميز بود. طي اين مدت 385 مورد شکايت ثبت‌شده و در کميسيون ماده‌هاي 11 و 12 بلافاصله رسيدگي شد. نکته جالب‌توجه اين است که در اين 45 روز تمام 385مورد شکايت موردبررسي قرار گرفت. 65 مورد منجر به لغو موقت پروانه شرکت شد. 224 مورد منجر به جريمه نقدي شرکت شد و در 50 مورد نيز به شرکت‌ها تذکر داده شد. در 46 مورد نيز شکايت وارد دانسته نشد.

او ادامه داد: بنابراين يک سيستم فوري و برخط ايجادشده که اگر راننده‌اي حس کند در حقش ظلم شده مي‌تواند بلافاصله شکايت کرده و رسيدگي ما نيز فوري است. معتقدم بعد از مدتي شکايت‌ها کاهش پيدا خواهد کرد و ارتباط بين شرکت‌ها و رانندگان که با بي‌نظمي همراه بوده نظم بهتري پيدا خواهد کرد.

اين عضو کابينه دوازدهم وجود قراردادهاي غيررسمي را يکي از ديگر مشکلات صنف کاميون‌داران دانست و گفت: از رانندگان مي‌خواهيم که از هيچ قرارداد شفاهي تبعيت نکنند. همه قراردادها بايد مستند، کتبي و شفاف باشد. ما مطمئنا نمي‌خواهيم در حق شرکت‌ها، صاحبان کاميون، رانندگان و مشتري اجحاف شود و هرکس بايد براساس قانون از حق قانوني خود بهره‌مند شود. لازمه اين مورد اين است که همه قراردادها برمبناي قانون و به‌صورت کتبي باشد.

تاکيد بر مرور دوباره فرآيند‌ها

وزير راه و شهرسازي با اشاره به تامين قطعات مصرفي ماشين‌آلات سنگين براي رانندگان گفت: نکته ديگري که بسيار مهم است بحث دسترسي به قطعات پرمصرف کاميون‌ها است. هماهنگي‌هاي بسيار خوبي را با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتيم. مقاديري لاستيک اختصاص داده شد که دراختيار کانون‌ها و انجمن‌ها قرار داده شد تا خود ميان رانندگان توزيع کنند، چراکه ما به‌هيچ‌عنوان وارد بحث توزيع نمي‌شويم.

او ادامه داد: خود انجمن‌ها و اتحاديه‌ها مي‌توانند مستقيما براي واردات قطعه و لاستيک ثبت‌سفارش کنند. ما هم‌جهت تخصيص ارز تمام پشتيباني لازم را خواهيم داشت تا کانون‌ها بتوانند کار خود را مستقيما انجام دهند.

آخوندي در ارتباط با بحث تامين اجتماعي رانندگان نيز گفت: بحث تامين اجتماعي مذاکرات مستقيم دوستان با وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي است و اين مذاکرات ادامه خواهد يافت. برخي اختلافات حل‌وفصل شده و برخي ديگر نيز کماکان مورد مذاکره است، من نيز حتماً در هيأت وزيران پيگير کار خواهم بود.

اين عضو کابينه تدبير و اميد با تاکيد بر اهميت نظارت عمومي افزود: نکته بسيار مهمي که وجود دارد اين است که هيچ نظارتي مانند نظارت عمومي نيست. ما فکر مي‌کنيم که رانندگان و صاحبان کاميون براي آنکه بتوانند به حقوق خود برسند، خود بايد بر تمام فرآيند نظارت داشته باشند. ما با آن‌ها در اين فرايند همگام و همراه هستيم تا اگر جايي در حق راننده‌اي اجحاف شد بلافاصله عکس‌العمل نشان دهيم.

آخوندي در انتها گفت: در برخي موارد مانند نظام نوبت‌دهي بار يا فرآيند بارگيري در بندرها با مشکلاتي روبه‌رو هستيم. مقرر شد که مشترک تمام فرآيند از ابتدا تا انتها با يکديگر مرور شود و اگر جايي لازم است فرآيند‌ها مورد تجديدنظر قرار بگيرد حتما اين اصلاحات انجام خواهد شد.

1397/04/25
ترانزیت بالغ بر 119 هزار تن کالا از مرز آستارا و انزلی

مديرکل راهداري و حمل و نقل جادهاي گيلان، از ترانزيت بالغ بر 119 هزار و 258 تن کالا از استان طي سه ماهه نخست سال جاري خبر داد.

نازک کار در گفت وگو با ايسنا، اظهار کرد: طي سه ماهه نخست سال جاري بالغ بر 119 هزار و 258 تن کالا از استان ترانزيت شده که از اين مقدار 95 هزار و 476 تن از مرز آستارا و 23 هزار و 782 تن از مرز انزلي بوده است.

وي افزود: طي مدت مذکور 41 هزار و 926 تن سهم ترانزيت ورودي کالا به استان و نيز 77 هزار و 332 تن کالا آمار ترانزيت خروجي کالا از استان بوده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، شاهد کاهش 34 درصدي ترانزيت ورودي و رشد سه درصدي ترانزيت خروجي از استان هستيم.

  نازک کار،  انواع لاستيک، تخته، ارزن و پارچه را عمده‌ترين کالاهاي ترانزيت شده طي مدت ياد شده دانست و گفت: در اين مدت 33 هزار و 204 تن کالا از مرز آستارا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 32 درصد کاهش داشته است.

اين مقام مسئول، با بيان اينکه عمده کالاهاي وارداتي مرز آستارا در سه ماهه سال جاري نيز انواع تخته، ارزن و گوشت بوده است، يادآور شد: طي اين مدت همچنين بالغ بر 165 هزار تن کالا از اين مرز صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد رشد داشته است. ميوه و تره بار، انواع کاشي و پلي‌اتيلين نيز عمده کالاهاي صادر شده از مرز آستارا در سه ماهه سال جاري است.

نازک کار، با اشاره به ميانگين تردد روزانه 248 دستگاه کاميون و چهار دستگاه وسيله نقليه مسافري از مرز آستارا، خاطرنشان کرد: 9832 دستگاه کاميون طي اين مدت به مرز آستارا وارد و 12 هزار و 499 دستگاه کاميون نيز از اين مرز خارج شده‌اند. همچنين طي اين مدت 151 دستگاه وسيله نقليه مسافري به مرز آستارا وارد و 149 دستگاه وسيله نقليه مسافري از اين مرز خارج شده‌اند.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گيلان، به تشريح وضعيت تردد سه ماهه مسافر از مرز آستارا پرداخت و متذکر شد: در سه ماهه نخست سال جاري با ميانگين تردد روزانه 2906 نفر مسافر حدود 261 هزار و 602 نفر مسافر از مرز آستارا تردد کرده‌اند که از اين تعداد 137 هزار و 94 نفر مسافر وارد و 124 هزار و 508 نفر مسافر نيز از اين مرز خارج شده اند.

وي عنوان کرد: سه شرکت حمل و نقل بين‌المللي کالا، يک شرکت حمل و نقل بين‌المللي مسافر و 85 نمايندگي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي کالا در حال حاضر در استان گيلان مشغول فعاليت هستند.

1397/04/25
توسعه روابط حمل و نقلي جاده‌اي جمهوري اسلامي ايران و ارمنستان
در ديدار سفير جمهوري ارمنستان، با معاون وزير راه و شهرسازي ، راهكارهاي توسعه حمل و نقل جاده اي و مسائل في‌مابين دوكشور و همچنين موضوعات مرتبط با فعال‌سازي كريدورهاي حمل‌ونقلي عبوري از دوكشور، بررسي و بر ضرورت تعيين مناسبات حمل‌ونقل تاكيد كرد.
به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير و رئيس اين سازمان با ابراز خوشامدگويي به سفير ارمنستان و همراهان ايشان، به سوابق طولاني و همكاريهاي متقابل دو كشور به ويژه در بخش حمل و نقل جاده‌اي اشاره كرد و اظهار داشت:
پتانسيل و ظرفيت‌هاي خوبي در زمينه توسعه روابط حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي ميان دو كشور وجود دارد كه اميد است با همكاريهاي بيشتر دو كشور راهكارهاي توسعه روابط حمل و نقلي، حل و فصل مشكل اخذ عوارض بالا از كاميونهاي ايراني متردد در خاك ارمنستان (كه بر خلاف معاهدات في مابين نيز مي‌باشد) اتخاذ گردد و در راستاي افزايش حجم مبادلات تجاري جاده‌اي دو كشور گام‌هاي اساسي برداشته شود. 
وي در ادامه به  توانمندي‌هاي طرف ايراني در زمينه بكارگيري سيستم‌هاي هوشمند اشاره كرد و آمادگي طرف ايراني را در جهت انتقال دانش و تجربيات به طرف ارمني بيان كرد.
آرتاش تومانيان، سفير جمهوري ارمنستان ضمن اشاره به سوابق ديرينه همكاري دو كشور در بسياري از  زمينه‌ها اعم از گردشگري، حمل و نقل جاده‌اي و غيره اظهار داشت: همكاريهاي خوبي در زمينه توسعه روابط حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي ميان دو كشور وجود دارد كه برگزاري كميسيون‌هاي مشترك اقتصادي و كميته‌هاي مختلف اعم از جاده‌اي نشان‌دهنده  اين موضوع مي‌باشد و خواستار طرح مباحث و پيگيري موضوعات باقيمانده از طريق كميته هاي مذكور گرديد.
وي ابراز اميدواري كرد با همكاريهاي بيشتر دو كشور، حجم مبادلات تجاري جاده‌اي بيش از قبل شود.
اين گزارش حاكي است در اين جلسه مقرر شد طرف ايراني در جهت ارتقاي حمل و نقل جاده‌اي و حل و فصل موضوعات فيمابين، ضمن ارائه دستوركارها و گزارشي از مشكلات موجود، زمان پيشنهادي براي برگزاي نشست آتي كميته مشترك حمل و نقل جادهاي دو كشور در سال 2018 در تهران را به طرف مقابل اعلام كند.
1397/04/25
کشف قاچاق انسان در زیر شاسی کانتینر توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک بامداد امروز موفق به کشف صد وچهارمين محموله قاچاق انسان در سالجاري شدند .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ در اين محموله يک تبعه خارجي کشف شد که زير شاسي کانتينر و روي محور چرخ هاي عقب يک دستگاه کاميون ايراني جاسازي شده بود و قاچاقچيان انسان قصد داشتند با اين شگرد تبعه خارجي را که يک پسر جوان بود به صورت غير قانوني وارد کشور کنند .

بنابراين گزارش ؛ ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد اطلاعات و به کمک دستگاه هاي کنترلي ايکس ري موفق به کشف قاچاق انسان شدند . مقصد نهايي کاميون حامل قاچاق انسان مشهد بود و اين کاميون از ترکيه وارد گمرک بازرگان شده بود .

با الکترونيکي شدن گمرک و تجهز گمرکات کشور به دستگاههاي پيشرفته ايکس ري، کشفيات قاچاق انسان در سال 96 به 550 نفر رسيد. همچنين در سال جاري 104 مورد کشف قاچاق انسان توسط ماموران گمرک صورت گرفته است .

گمرک ايران در سالهاي 2016 و 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع قاچاق در دنيا کسب نمايد .
1397/04/25
توافق گمرکات ایران و آذربایجان برای تسهیل و توسعه تجارت در 7 محور
روساي گمرکات ايران و آذربايجان براي تسهيل و توسعه تجارت 7 محور توافق کردند .
 
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران در نشست دوجانبه روساي کل گمرکات ايران و آذربايجان در جلفا بر لزوم  تسريع در حل گمرکي مشکلات طرفين تاکيد کرد.
در اين نشست دو جانبه که مديران کل گمرکات هم مرز با آذربايجان  و جمهوري نخجوان نيز حضور داشتند  پس از طرح مسايل ومشکلات موجود در 7 بند به توافق رسيدند.

 7  محور مورد توافق گمرکات ايران و آذربايجان براي تسهيل و توسعه تجارت به شرح زير است:
1- مشکلات فني موجود تبادل اطلاعات  در اسرع وقت با تشکيل کميته کارشناسي فناوري اطلاعات مرتفع شود.
2- بحث تبادل  اطلاعات  دستگاههاي ايکس ري  در دستور کار قرار گيرد.
3_ با توجه به درخواست مسئولين گمرک نخجوان موضوع ترانزيت خارجي دام وگل و گياه  از مبدا جمهوري نخجوان به مقصد آدربايجان  بررسي و مراتب به وزارت جهاد کشاورزي منعکس شود.
4- موضوع وضع تعرفه‌هاي ترجيحي فيمابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري نخجوان با توجه به استقبال  طرفين بررسي مي شود.
5- ‌با توجه به تجربه موفق  تبادل اطلاعات کارنه تير ايران و ترکيه  پيشنهاد  تبادل اطلاعات  کارنه تير از طرف رييس کل گمرک کشورمان مطرح و با  استقبال طرف آذري  مواجه شد .
6- با توجه به شبانه روزي شدن مرزهاي بيله سوار و جلفا مقرر شد نواقص موجود از جمله  عدم حضور شرکتهاي حمل و نقل  و شرکتهاي بيمه در ساعات  پاياني شب  حل و فصل شود.
7-رييس کل گمرک کشورمان با توجه به تجارب ارزشمند کشورمان در کشفيات مواد مخدر و انسان پيشنهاد برگزاري برگزاري دورهاي آموزشي براي پرسنل گمرک آذربايجان را مطرح کرد و رييس کل گمرک آذربايجان دستور داد در اولين  فرصت نسبت به اعزام کارشناس اقدام شود.

لازم به ذکر است که رييس کل گمرک ايران را در اين سفر کاخکي مديرکل دفتر همکاري هاي بين الملل، بهپوري مشاور رييس کل و حبيب وند رييس گروه همکاري هاي دو جانبه دفتر همکاري هاي بين الملل همراهي مي کنند.
1397/04/25
کشف محموله قرص قاچاق توسط ماموران گمرک

ماموران گمرک ايران به کمک سگ هاي مواد ياب موفق به کشف يک محموله قرص قاچاق از يک دستگاه کاميون شدند.
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ ماموران گمرک دوغارون از يک دستگاه  کاميون ورودي از کشور افغانستان 4900 عدد قرص کشف و ضبط کردند.
 تيم مربيان سگهاي موادياب در گمرک دوغارون حين بازرسي از اين کاميون ورودي اين تعداد قرص را کشف کردند.
در حال حاضر گمرک 30 قلاده سگ آموزش ديده موادياب دارد .  

1397/04/24
در بندر شهید رجایی صورت گرفت؛ترانزیت ۱.۳ میلیون تن کالای غیرنفتی

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر و دريانوردي، اله مراد عفيفي پور؛ مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي درباره وضعيت عملياتي بندر شهيد رجايي، گفت: در ماه هاي فروردين، ارديبهشت و خرداد سال 97، شاهد تخليه و بارگيري 19 ميليون و 578 هزار و 751 تن انواع کالاي نفتي و غير نفتي در اين بندر بوديم.

وي حجم عمليات تخليه و بارگيري کالاهاي غير نفتي را بالغ بر 13 ميليون اعلام کرد و افزود: همچنين طي اين مدت، 6 ميليون و 536 هزار تن فرآورده هاي نفتي در اين بندر تخليه و بارگيري شد.

حجم صادرات کالاهاي غيرنفتي در بزرگترين بندر تجاري ايران را 8 ميليون و 872 هزار و 794 تن اعلام کرد و افزود: اين رقم در مقايسه با سال گذشته رشد 3.8  درصدي داشته است.

عفيفي پور خاطرنشان کرد: طي فصل بهار سال جاري، 724 هزار و 149 تن کالاي غيرنفتي از بندر شهيد رجايي به عنوان بندر اصلي با استفاده از کشتي هاي کوچکتر به بنادر ديگر منطقه ترانشيپ شد.

وي از ترانزيت بالغ بر يک ميليون و 323هزار تن و کابوتاژ 9 هزار و 474 تن کالاي غيرنفتي طي سه ماه نخست سال جاري سخن به ميان آورد و گفت: طي اين مدت، واردات يک ميليون و 773 هزار تن از اينگونه کالاها در بندر شهيد رجايي به ثبت رسيد که کاهش 30 درصدي را نشان مي دهد.

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود به تشريح آمار عمليات نفتي در منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي پرداخت و گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون، دو ميليون و 143 هزار و 352 تن فرآورده هاي نفتي به خارج از کشور صادر شد که شاهد رشد 14.8 درصدي در اين بخش از عمليات بندري بوديم.

به گفته عفيفي پور، ترانزيت اينگونه فرآورده ها نيز با ثبت حجم عمليات 15 هزار و 437 تن، رشد 100 درصدي داشته است. 

وي اظهار داشت: طي اين مدت، بيش از چهار ميليون تن فرآورده نفتي، کابوتاژ و بالغ بر 333 هزار تن نيز از طريق اين بندر وارد شد که کاهش 53 درصدي داشته است.

افزايش 5 درصدي کشتي هاي ورودي به بندر  

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اشاره به آمار ترافيک دريايي در حوضچه ها و اسکله هاي بندر شهيد رجايي نيز گفت: از ابتداي امسال تاکنون، يک هزار فروند شناور به بزرگترين بندر تجاري کشور وارد شدند. همسنجي اين تعداد از تردد شناورها به بندر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشانگر افزايش4.7  درصدي است.

وي گفت: از مجموع کل شناورهاي ورودي به اين بندر، 844 فروند مربوط به کشتي هاي داراي تناژ بالاي هزار تن بوده است.

1397/04/24
بازدید حسن‌نیا از طرح جامع پایانه مرزی رازی

معاون وزير و رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در جريان سفر يک‌روزه به آذربايجان غربي از محورهاي ارتباطي شهرستان‌هاي خوي، سلماس و عمليات اجرايي طرح جامع پايانه مرزي رازي بازديد بر بهينه‌سازي امور و کيفي سازي خدمات تاکيد کرد.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير و رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در جريان سفر يک‌روزه به استان آذربايجان غربي با اشاره به لزوم اجراي دستورالعمل نوسازي سه هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي در يک دوره پنج ساله گفت: اميد است فعالان حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان غربي هم به‌عنوان يکي از استان‌هاي مهم حمل‌ونقلي کشور باهدف کاهش ميانگين عمر اين نوع ناوگان، افزايش ايمني ترددهاي جاده‌اي و کاهش هزينه‌هاي نگهداري در اين طرح مشارکت فعال داشته باشند.

وي در خصوص برنامه‌هاي ايمن‌سازي محورهاي ارتباطي شهرستان سلماس و خوي به‌عنوان بخشي از کريدور شمال به جنوب بيان کرد: اجراي طرح‌هاي تقاطع‌هاي غيره مسطح جهت ارتباط روستاهاي مختلف و اتصال به شبکه راه‌هاي اصلي از سال آينده در دستور کار قرار مي‌گيرد که اميدواريم نمايندگان مجلس نيز در زمينه تخصيص اعتبارات در اين بخش همراهي بيشتري داشته باشند.

اين مقام مسئول همچنين با تاکيد بر اهميت روان‌سازي و سرعت بخشي ترددها از پايانه‌هاي مرزي ، گفت: راهبرد اصلي اين است که «پايانه‌هاي مرزي محل گذر است نه توقف» و اجراي طرح‌هاي مختلف عمراني در اين مبادي ورودي و خروجي ازجمله پايانه مرزي رازي در همين راستا و به‌طورجدي در حال اجرا است.

وي با اشاره به اجراي طرح‌هاي عمراني به ميزان 50 ميليارد تومان در پايانه‌هاي مرزي آذربايجان غربي افزود: اين حجم از سرمايه‌گذاري نشان از توجه ويژه به توسعه بخش مهم حمل‌و‌نقل جاده‌اي و بين‌المللي به‌عنوان يکي از مهم‌ترين زمينه‌هاي توسعه اقتصادي است.

براساس اين گزارش فاز نخست پايانه رازي با مبلغ قرارداد 81 ميليارد ريال و مدت‌زمان 16 ماه در حال انجام بوده و در حال حاضر ازنظر فيزيکي 62‌درصد و ريالي 64‌درصد پيشرفت دارد. براساس پيش‌بيني‌هاي انجام‌شده و روند پيشرفت فاز نخست پايانه مرزي رازي زودتر از موعد و در شهريورماه سال جاري به بهره‌برداري مي‌رسد.

 مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان، نمايندگان مردم شهرستان‌هاي سلماس و خوي، فرمانداران اين شهرستان و ساير مسئولان محلي و استاني معاون وزير راه‌و‌شهرسازي را در اين سفر همراهي کردند.

1397/04/24
تسهیلات جدید گمرکی میان گمرکات ایران و جمهوری آذربایجان
روساي کل گمرکات ايران و جمهوري آذربايجان ديدار و در خصوص تسهيلات جديد گمرکي ميان دو کشور با هدف تسهيل تجارت و ورود و خروج مسافران توافق کردند .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ مشکلات بيمه و تضمين ورود موقت سواري ها از کشور آذربايجان در نشست مشترک ميان  روساي گمرکات جمهوري اسلامي ايران و کميته دولتي گمرکات جمهوري آذربايجان مطرح و بحث و بررسي شد.

بنابراين گزارش ؛ در اين نشست فرود عسگري رئيس کل گمرک ايران و صفر مهدي اف رئيس کل گمرک جمهوري آذربايجان طي مذاکراتي بر حل و فصل موانع تجاري و تسهيل مبادلات کالايي ميان دو کشور تاکيد کردند . در اين مذاکرات همچنين درباره حل مسائل تبادل الکترونيکي داده ها و تسهيل انجام تشريفات گمرکي با دريافت اطلاعات دو سويه ترخيص از هردو کشور تاکيد شد.

در  اين نشست که با هدف گسترش همکاري ها و افزايش تعاملات في مابين گمرکات دو کشور برگزار شد، رييس کل گمرک ايران و هيات همراه وناظرين و مديران گمرکات  مشترک مرزي و رييس کميته دولتي گمرکات آذربايجان با بررسي مشکلات وموانع موجود،  مواردي را جهت بهبود روابط گمرکي و تسهيل تشريفات پيشنهاد کردند.

دو طرف همچنين در خصوص مبادله  تصاوير اسکن شده محموله هاي ترانزيتي نيز تبادل نظر کردند. نشست مشترک روساي گمرکات جمهوري اسلامي ايران و کميته دولتي گمرکات جمهوري آذربايجان در جلفا برگزار شد.
1397/04/23
تاکید پوتین بر راه‌اندازی کریدورهای شمال- جنوب و سن پترزبورگ- چابهار

  رئيس جمهور روسيه در ديدار با مشاورعالي رهبري در امور بين الملل نسبت به سرمايه گذاري در حمل و نقل ريلي ايران اعلام آمادگي و بر راه اندازي کريدور هاي شمال-جنوب و سن پترزبورگ-چابهار تاکيد کرد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي علي اکبر ولايتي مشاور رهبر معظّم انقلاب در امور بين‌الملل که براي تسليم پيام رهبر انقلاب و رئيس‌جمهور به ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه به اين کشو  سفر کرده است، اين ملاقات دو ساعته را مفيد و سازنده توصيف کرد.

در اين ديدار يکي از مباحث مطرح شد همکاري هاي حمل و نقلي دو جانبه به ويژه حمل و نقل ريلي بود. 

طبق اظهارات مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور بين الملل، رهبر انقلاب، به رابطه ايران و روسيه، از ديرباز، به عنوان رابطه‌اي راهبردي و استراتژيک نگاه مي‌کنند‌، و اين سياست، تحت اشراف رهبر معظّم انقلاب ادامه پيدا مي‌کند.

ولايتي پس از اتمام اين ديدار دو ساعته از اظهار رضايت پوتين و جمهوري اسلامي ايران، از همکاري‌ها در توسعه راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران خبر داد و خاطرنشان کرد: طي ده روز گذشته، مقدمات عملياتي برقي‌کردن راه‌آهن اينچه‌برون- گرمسار، در شهر ساري آغاز شد و آقاي پوتين، بر سرمايه‌گذاري در اين حوزه، اعلام آمادگي کرد.

وي افزود: پوتين، بر کريدور شمال- جنوب؛ سن‌پترزبورگ- چابهار تأکيد داشتند که براي حمل کالا از آسياي جنوبي و آسياي جنوب شرقي از طريق ايران، باعث صرفه‌جويي 40 درصدي در در زمان و هزينه مي‌شود. 

اعلام آمادگي مجدد پوتين در حوزه حمل و نقل ريلي به ويژه پروژه هاي خطوط و ناوگان برقي بيانگر تحکيم برنامه هاي دولت در اين حوزه و تحقق آن تا سند چشم انداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود. 

همان طوريکه سعيد محمدزاده معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شرکت راه آهن در مراسم آغاز عمليات برقي سازي راه آهن گرمسار-اينچه برون بيان داشت : در سند چشم‌انداز 1404 پيش‌بيني‌شده است به 6000 کيلومتر راه‌آهن برقي دست‌يافته باشد و مهم‌ترين اين مسير‌ها دوخطه و برقي کردن خط ريلي بين بافق تا سرخس و اتصال آن به خواف همچنين برقي کردن از سرخس تا بندرعباس است. 

مديرعامل راه‌آهن همچنين اظهار داشت: در مسر شرق خزر با برقي کردن گرمسار-اينچه‌برون، ارتباط حمل‌ونقل بين ايران و کشورهاي قزاقستان، ترکمنستان و روسيه همچنين ايران، ترکمنستان و ازبکستان افزايش پيدا خواهد کرد و اميدواريم اين پروژه در زمان مقرر تکميل شود

بر اساس اين گزارش، اجلاس وزراي کريدور شمال-جنوب در مهرماه سال جاري به ميزباني تهران برگزار خواهد شد و تاکنون شش اجلاس شوراي هماهنگي کريدور شمال-جنوب و تنها يک اجلاس وزرا در بدو تاسيس اين کريدور در سال 2000 برگزار شده است.

همچنين، هفتمين شوراي هماهنگي کريدور شمال-جنوب نيز در خلال اجلاس وزراي کريدور شمال-جنوب به ميزباني تهران برگزار مي‌شود و در صورت امضاي پروتکل‌ گمرکي جديد در دومين اجلاس کريدور شمال-جنوب، مي‌‌توان شرايط تردد بدون توقف در گمرک‌ کشورهاي عضو را فراهم کرد.

امين ترفع مدير کريدور هاي بين المللي معاونت حمل و نقل وزارت راه. و شهرسازي معتقد است: اهميت برگزاري اجلاس وزراي حمل‌ونقل کشورهاي عضو کريدور شمال-جنوب در شرايط کنوني که  شدت هجمه‌هاي سياسي عليه جمهوري اسلامي را در پي دارد و به‌رغم تهديدات، فشارهاي خارجي و تلاش‌هاي گسترده براي دور زدن مسيرهاي ترانزيتي ايران و تغيير مسير ترانزيت کالا در منطقه،  از اهميت بالايي برخوردار است.

وي همچنين بيان داشته که برگزاري اجلاس وزراي کريدور شمال-جنوب به لحاظ سياسي يک دستاورد مهم شمرده مي‌شود زيرا ابتکار عمل و محوريت فعال‌سازي اين کريدور در اختيار ايران به عنوان امين موافقت‌نامه و ميزبان دبيرخانه است.

در پايان مي توان اين جمله وزير راه و شهرسازي را يادآور شد که تهديدات يك جانبه امريكا نمي‌تواند ساير كشورها را تهديد كند و ايران به تعهدات خود پايبند است.

1397/04/23
کشف 3کیلوگرم بذر خشخاش توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک ايران موفق به کشف 3 کيلوگرم بذر مواد مخدر خشخاش به کمک سگ هاي مواد ياب شدند.

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ ماموران گمرک ماهيرود از يک دستگاه کاميون ورودي 3 کيلو گرم بذر خشخاش کشف و ضبط کردند .
بنابراين گزارش ؛ تيم مربيان سگهاي موادياب در گمرک ماهيرود حين بازرسي از کابين اين کاميون ورودي 3 کيلو گرم مواد مخدر را که به طرز ماهرانه اي جاسازي شده بود کشف و پرونده قضايي تشکيل دادند .

گمرک ايران در سال 2017 موفق شد رتبه نخست مبارزه با قاچاق مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با انواع کالاي قاچاق در دنيا کسب نمايد .
1397/04/21
استفاده حداکثری از ظرفیت های گمرک برای حمایت از تولید و صادرات در شرایط تحریم
رئيس کل گمرک ايران استفاده حداکثري از ظرفيت هاي گمرک براي رفع مشکلات واحدهاي توليدي و تسهيل صادرات در شرايط تحريم را مهمترين اولويت گمرکات خواند و تاکيد کرد : در شرايط فعلي احتمال سوء استفاده از کارت هاي بازرگاني اجاره اي در صادرات نيز وجود دارد با اينکه تاکنون از اين کارت ها در واردات استفاده مي شد اما اکنون احتمال استفاده در صادرات نيز وجود دارد.

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ فرود عسگري در نشست مديران ستادي و اجرايي گمرکات سراسر کشور اظهار داشت: با توجه به اينکه هدف از تحريم هاي اقتصادي عليه ايران ، توليد و اشتغال است بايد گمرکات اجرايي بيشترين تلاش خود را براي کمک به رفع مشکلات ناشي از تحريم از طريق تسهيل فرايند گمرکي ، ترخيص سريع و آسان کالاهاي واحد هاي توليدي به کار بگيرند.

وي توضيح داد: نبايد ترخيص کالاهاي واحدهاي توليدي در پيچ و خم فرآيندهاي اداري گير کند. همه از گمرک انتظار کمک دارند و ما با تمام قوا و حتي خارج از نوبت آماده کمک هستيم.

عسگري با قدرداني از زحمات تمامي کارکنان گمرک به ويژه در مناطق سخت و محروم گفت: بهبود معيشت کارکنان از برنامه هاي اولويت دار گمرک است و از معاونت توسعه مديريت و منابع براي حل مشکلات معيشتي و رفاه کارکنان درخواست رسيدگي کرده ايم و اين موضوع در اولويت برنامه هاي کاري اين معاونت قرار دارد و من به طور منظم اقدامات انجام شده در اين حوزه را شخصا پيگيري مي کنم .

وي با اشاره به آمار تجارت خارجي در سال 96 گفت: در 96 سال خوبي را پشت سر گذاشتيم، حجم عمليات گمرکي در ارائه خدمات بسيار بالا بود. به طوري که گمرک براي 100 ميليارد دلار کالا، خدمات گمرکي در بخش تجارت خارجي ارائه داد .

وي افزود: در سال گذشته  47 ميليارد دلار صادرات با رشد 6.5 درصد،54 ميليارد دلار واردات با رشد 24.3 درصد و حدود 10 ميليون تن ترانزيت با رشد 28 درصدي داشتيم و توانستيم يکي از دستگاه هاي پيشتاز باشيم.

عسگري گفت : گمرک در اخذ حقوق ورودي و تامين منابع در آمدي دولت پيشرفت داشته و از سوي رئيس جمهور و ساير مسوولان مورد تقدير قرار گرفته است.

به گفته رئيس کل گمرک ايران در سال 96 در مجموع 22 هزار و 300 ميليارد تومان درآمد از محل حقوق ورودي، 12هزار و 200 ميليارد تومان درآمد حاصل از ماليات ارزش افزوده و عوارض کالاهاي وارداتي و 6 هزار و 200 ميليارد تومان معافيت به واحدهاي توليدي اعطا شده است که اميدواريم در سال 97 بتوانيم تسهيلات بيشتري را جهت ارائه معافيت هاي گمرکي به واحدهاي توليدي داشته باشيم.

رئيس کل گمرک در ادامه گفت: سال 97 را خوب آغاز کرديم و به خصوص در صادرات وضعيت خوبي داريم و در واردات هم علي رغم کاهش واردات خودرو تنها با رشد منفي 2 درصد روبرو بوده ايم.

وي گفت : در سه ماهه اول سال 96 ، 27 هزار دستگاه خودرو وارد شد که اين رقم امسال به 7 هزار دستگاه رسيده است.

عسگري با تاکيد بر بهره گيري مناسب از تجربيات گذشته از جمله در زمان جنگ و تحريم هاي سال 90 و 91 افزود: اميدواريم بتوانيم با استفاده از اين تجربيات از تمام ظرفيت هاي گمرک براي کمک به پشت سر گذاشتن شرايط خاص و کنوني استفاده کنيم .
رئيس کل گمرک در مورد تفاوت نرخ ارز براي واردات کالاهاي اساسي و‌ دارو به وجود زمينه هايي جهت احتمال بيش اظهاري اشاره کرد و گفت:  گمرکات اجرايي توجه جدي به موضوع بيش اظهاري درباره واردات دارو و کالاهاي اساسي داشته باشند.
وي توجه دقيق و کامل گمرکات به سيستم هاي الکترونيکي ارزش و تعرفه به منظور جلو گيري از بيش اظهاري کالا را مورد تاکيد قرار داد.

رئيس کل گمرک همچنين گفت: کالاها بايد حداقل توقف را در انبار ها داشته باشند.
وي تاکيد کرد: در گمرکات اجرايي از ظرفيت بازرسي و باز بيني بيشتر استفاده شود.

وي يکي از ابزارهاي کنترلي در اين زمينه را سامانه ها و سيستم هاي الکترونيکي موجود در گمرک دانست و گفت: در شرايط مشابه در سال 90 و 91 ، گمرک فاقد سيستم هاي پيشرفته کنوني بود اما در حاضر با کمک سامانه هاي الکترونيکي و  با استفاده از تصاوير ايکس ري مي توانيم دقت و کنترل بيشتري داشته باشيم .

رئيس کل گمرک ايران در مورد سوء استفاده از کارت هاي اجاره اي هشدار داد و گفت: احتمال استفاده از کارت هاي اجاره اي در صادرات نيز وجود دارد ، تاکنون از اين کارتها در واردات استفاده مي شد اما اکنون احتمال استفاده در صادرات نيز وجود دارد. البته خوشبختانه وزارت صنعت در حال کنترل و بررسي همه کارتهاي اجاره اي است تا جلوي تخلفات ناشي از اين کار گرفته شود .
1397/04/20
صادرات بیش از 204 هزار تن انواع کالا از پایانه مرزی «دوغارون»

مدير پايانه مرزي دوغارون در شهرستان تايباد گفت: از ابتداي امسال تاکنون 204 هزار و 137 تن انواع کالا از اين پايانه مرزي به کشور افغانستان صادر شده است.

«کريم نوايي نظامي» در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، به صادرات اين ميزان کالا توسط 8633 دستگاه کاميون به کشور افغانستان اشاره و اظهار کرد: همچنين از همين پايانه مرزي 2069 تن کالا وارد ايران شده است.

وي در ادامه افزود: در همين بازه زماني صادرات 195 هزار و 962 تن انواع کالاهاي ترانزيت در قالب 9723 دستگاه کاميون ترانزيتي از اين مرز انجام گرفته است.

نوايي نظامي جايگاه صادرات از پايانه مرزي دوغارون در بين پايانه‌هاي مرزي کشور را در رده دوم و ترانزيت کالا را رده پنچم دانست و بيان کرد: عمده کالاهاي ورودي و خروجي از اين پايانه  شامل انواع لوازم اتومبيل، منسوجات، نوشابه، گاز مايع، پنل خورشيدي، روغن نباتي، پوست گاو و سنگ‌هاي ساختماني است.

مدير پايانه مرزي دوغارون با اشاره به ويژگي‌هاي خاص پايانه مرزي دوغارون به عنوان تنها معبر رسمي زميني در کشور گفت: از مهم‌ترين خصوصيات اين معبر، قرار گرفتن در کريدورهاي حمل و نقل بين المللي شرق به غرب، توسعه محور شرق و جاده باستاني ابريشم، فعال‌ترين مرز کشور در ترانزيت خروجي کالا، فعال‌ترين مرز کشور در تردد پياده مسافرين خارجي و وسعت و گستردگي پايانه و نيز تنوع کالاهاي عبوري است.

وي با توجه به مسائل و مشکلات موجود در کشور افغانستان براي رانندگان ايراني، افزود: عمده اعتراض رانندگان ايراني از مواردي شامل دريافت مبالغ خط سير و رودپاس توسط طرف افغاني، دريافت مبالغي با عناوين مختلف از رانندگان ايراني به صورت نقدي و بدون ارائه رسيد معتبر، عدم رعايت نوبت دهي به ناوگان ورودي به کشور از سمت اسلام قلعه، عدم ارائه حق و حقوقات رانندگان در کشور افغانستان از قبيل حق خواب و غيره، درخواست رانندگان ايراني متردد به کشور افغانستان در خصوص حذف شماره پلاک وسيله نقليه درج شده در ويزا (در کشور افغانستان در صورت عدم همخواني شماره پلاک با شماره مندرج در ويزا مبالغي تحت عنوان جريمه دريافت مي گردد) و همچنين عدم وجود امنيت لازم براي تردد ناوگان ايراني در کشور افغانستان است.

نوايي نظامي اظهار کرد: اکنون روزانه بيش از 3500 نفر شامل رانندگان، مسافران، کارکنان بخش‌هاي مختلف اداري و خدماتي در اين پايانه مرزي تردد دارند. همچنين مشکلاتي در اين منطقه وجود دارد که بايد با تعامل تمام دستگاه‌هاي ذيربط برطرف شود.

سال گذشته ترانزيت ورودي و خروجي از اين پايانه مرزي به بيش از 8384 تن انواع کالا در قالب 4225 دستگاه کاميون ترانزيت رسيد.

پايانه مرزي دوغارون در فاصله 18 کيلومتري شهر تايباد قرار دارد.

1397/04/20
طی سه ماهه ابتدای امسال؛ پرویزخان دومین مرز فعال زمینی کشور شد
به گزارش خبرنگار مهر و به نقل از اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان کرمانشاه، بهمن خسرواني با اشاره به اينکه در حال حاضر 32 مرز فعال در کشور وجود دارد اظهار داشت: از اين تعداد 22 مرز زميني و 10 مرز آبي مي باشد.

وي آمار ترانزيت کالاي ورودي به کشور را 2 ميليون و 440 هزار تن کالاي نفتي و غير نفتي اعلام کرد و افزود: اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد افزايش يافته است.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان کرمانشاه،  مرز پرويزخان را با جابجايي 553 هزارو 920 تن کالا دومين مرز فعال کشور در امر واردات کالا دانست و تصريح کرد: پس از مرز شهيد رجايي با اختصاص 29 درصد از حجم کل جابجايي و ترانزيت ورودي به کشور به ترتيب مرزهاي پرويزخان، بازرگان و باشماق با 23 و 9 و 9 درصد فعاليت بعنوان فعالترين مرزهاي کشور بشمار مي روند بطوريکه 70 درصد از حجم ترانزيت کالاهاي وارداتي به آنها اختصاص دارد.

خسرواني ضمن تاکيد بر اينکه پايانه مرزي پرويزخان در سال قبل 16 درصد از حجم ترانزيت ورودي را به خود اختصاص داده گفت: سهم فعاليت اين پايانه مرزي در حال حاضر با 7 درصد ارتقاء به 23 درصد افزايش يافته است.

وي بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد کالا از مرزهاي کشور را ،مسير پرويزخان به بندر امام با اختصاص جابجايي 481 هزارو 481 تن کالا اعلام کرد و عمده ترين کالاهاي عبوري از مرزها را به تفکيک مبدأ و مقصد کالا، مازوت، قطعات اتومبيل و انواع پنبه برشمرد.
1397/04/20
با افزایش ساعت کار گمرک افغانستان؛ تردد کامیون ها در مرز دوغارون روان شد
حامد قرباني، سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پيش از اين پايين بودن ظرفيت پذيرش گمرک افغانستان و ناهمخواني آن با ميزان خروجي کاميون از مرز دوغارون، موجب کندي تردد شده و صف هاي انبوهي از کاميون ها ايجاد مي کرد.
وي افزود: گمرک اسلام قلعه در گذشته از ساعت 8 صبح تا 16 فعال بود که با توجه به مشکل ايجاد شده براي تردد کاميون هاي ترانزيت در سمت مرز دوغارون، ساعات کاري اين گمرک افزايش يافته و از ساعت 6و 30 دقيقه صبح آغاز شده و تا 18 عصر ادامه مي يابد.
وي اظهارداشت: با توجه به افزايش صادرات و ترانزيت در مرز دوغارون هم اکنون ورود کاميون هاي ترانزيتي به سمت اين معبر رسمي افزايش يافته که بايد گمرک افغانستان به صورت اساسي پيگير فراهم کردن زيرساخت هاي لازم در اين بخش باشد.
وي اظهارداشت: روزانه بيش از 400 دستگاه کاميون ترانزيت از سمت پايانه مرزي، منطقه ويژه اقتصادي دوغارون و بازارچه مرزي به سمت کشور افغانستان تردد دارند که نبود زيرساخت لازم در گمرک افغانستان، ظرفيت پذيرش کشور همسايه را به حداقل رسانده است.
معاون سياسي، امنيتي فرماندار تايباد از انجام ملاقات هاي مرزي در چند روز گذشته با مسئولان گمرک و مقامات کشور افغانستان براي رفع مشکلات موجود و افزايش ساعات کار گمرک آن سوي مرز خبر داد.
قرباني به افزايش صادرات گمرک دوغارون در بهار امسال اشاره و بيان کرد: در اين مدت بيش از 366 هزار و 266 تن انواع کالا به کشور افغانستان صادر شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 64 درصد افزايش داشته است.
وي ادامه داد: همچنين در همين بازه زماني ارزش کالاهاي صادر شده 379 ميليون و 383 هزار و 544 دلار بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 52 درصد افزايش را نشان مي دهد.
گمرک دوغارون با قدمتي 100 ساله يکي از پنج گمرک برتر کشور محسوب مي شود، سالانه بيش از يک ميليون تن انواع کالا از سمت اين کشور به سمت کشور افغانستان صادر مي شود.
در حال حاضر بيش از يک سوم کالاهاي مورد نياز اين کشور از طريق اين معبر به سمت کشور افغانستان صادر مي شود.
گمرک دوغارون در فاصله 18 کيلومتري شهر تايباد قرار دارد.
تايباد در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.
1397/04/20
امکان افزایش سه برابری ظرفیت صادرات از بنادر شمالی کشور

  معاون سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه از ظرفيت حدود 30 ميليون تني بنادر شمال کشور تنها از 5 ميليون تن آن استفاده مي‌کنيم، گفت: امکان افزايش سه برابري ظرفيت صادرات از بنادر شمالي کشور وجود دارد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، هادي حق‌شناس درباره اهميت استفاده از ظرفيت‌هاي درياي خزر براي توسعه صادرات اظهار داشت: يکي از اشکالات دستگاه‌هاي اجرايي در استفاده از ظرفيت‌هاي درياي خزر اين است که به پتانسيل‌هاي صادراتي کشورهاي همسايه کمتر توجه مي‌کنند و همواره به دنبال صادرات به کشورهايي مانند آمريکاي لاتين و کشورهاي اروپايي هستند.

وي افزود: کشورمان با 15 کشور همسايه مرز دريايي و زميني دارد که مي‌توانيم با فعال‌سازي بنادر به ويژه بنادر شمالي صادرات به اين کشورها را افزايش دهيم.  

معاون سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به اهميت فعال شدن کريدور شمال – جنوب در توسعه صادرات گفت: کشورهاي حاشيه درياي خزر کشورهاي صادرات پذير هستند که در حوزه‌هاي محصولات کشاورزي، معادن، سيمان و برخي از توليدات ايران مي‌توانند خط صادراتي با کشورمان ايجاد کنند. از سوي ديگر ايران مي‌تواند بهترين مسير براي دسترسي اين کشورها به آ‌ب‌هاي خليج فارس باشد بنابراين مي‌تواند بخشي از ترانزيت کالاهاي کشورهاي حاشيه درياي خزر به مقصد حاشيه درياي خليج فارس را انجام دهد.  

وي با تاکيد بر اينکه در اين مسير ترانزيتي مي‌توان از کالاهاي توليد داخل هم استفاده کرد، گفت:‌ بايد نگاه تجاري و بازرگاني به کشورهاي حوزه درياي خزر تغيير کند و تمرکز صادرات را بايد از کشورهاي دور مانند اروپا و آسياي شرقي به سمت کشورهاي همسايه حاشيه خزر معطوف کرد.  

حق‌شناس افزود: معتقدم مجموع واردات کشورهاي حاشيه درياي خزر هر عددي که باشد ايران مي‌تواند 30 درصد آن را تامين کند.  

وي خاطرنشان کرد: زماني که دو کشور ترکيه و روسيه دچار چالش‌هايي شدند ايران توانست جايگزين بخشي از صادرات ميوه ترکيه به روسيه شود و درآمد قابل توجهي را کسب کند اما زماني که روابط دو کشور بهبود يافت صادرات محصولات کشاورزي به روسيه هم کاهش يافت.

حق‌شناس با بيان اينکه متاسفانه ويژگي رقابتي براي صادرات نداريم، به ايلنا، گفت: در شرايطي صادرات ما افزايش مي‌يابد که روابط دو کشور به هم بخورد درحالي که ما مي‌توانيم با رقابت سهم خود از بازار را بگيريم.  

وي ادامه داد:‌متاسفانه در حال حاضر به دليل بازاريابي‌هاي خوبي که در حوزه کشورهاي حاشيه درياي خزر انجام نمي‌شود بازار صادراتي قابل توجهي را از دست داده‌ايم.

معاون سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه ظرفيت بنادر شمالي کشورمان در حوزه تخليه و بارگيري به حدود 30 ميليون تن مي‌رسد، گفت: تنها حدود شش ميليون تن از اين ظرفيت استفاده مي‌کنيم که 20 درصد آن صادرات و 80 درصد آن واردات است حال اينکه اين ظرفيت را مي‌توانيم به سه برابر افزايش دهيم.

1397/04/19
پروژه جدید ایران و اروپا با موفقیت کلید خورد اجرایی شدن تیر الکترونیک میان گمرکات ایران و پاکستان
ايران و پاکستان ارتباط الکترونيکي ميان گمرکات دو کشور را کليد زدند و اولين محموله صادراتي در رويه تير الکترونيک در گمرک زاهدان به مقصد کشور پاکستان از طريق گمرک مرزي ميرجاوه انجام شد.

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ تير الکترونيک پروژه جديد کميسيون اقتصادي اروپا به شمار مي رود که با محوريت گمرک ايران در حال پياده سازي و اجرا است .

در گام جديد تبادل اطلاعات گمرکي محموله هاي ترانزيتي ميان گمرکات کشورهاي ايران و پاکستان پس از اين از طريق الکترونيکي انجام خواهد شد.

بنابراين گزارش ؛ با الکترونيکي شدن اين سازمان و پس از پشت سر گذاشتن تجربه هاي بين المللي گمرک ايران در حمل ترکيبي و تير الکترونيک، به تدريج برخي کشورهاي منطقه مانند ؛ چين هند، آذربايجان، پاکستان به کنوانسيون تير پيوستند و اين اقدام سرآغازي براي ايجاد ارتباطات الکترونيک ميان اين کشورها شد.

سيستم "تير الکترونيک" (e- TIR) برمبناي تبادل سريع اطلاعات ديجيتال ميان شرکت حمل‌ونقل، مقامات گمرک، سازمان‌هاي تضمين‌کننده سيستم TIRو کميسيون اقتصادي اروپايي سازمان ملل عمل مي کند.

در سيستم الکترونيک، دو کشور مي‌توانند در هر زمان به تمامي اطلاعات مرتبط دسترسي داشته باشند و اطلاعات محموله را پيش از رسيدن مشاهده کنند که اين امر با استفاده از مديريت خطر و نکات ايمني اضافه کاملاً براي طرفين سودمند خواهد بود و ضمن کاهش خطر تقلب، رويه‌هاي گمرکي تسريع شده و هزينه‌ها کاهش مي‌يابد.
گفتني است، از عضويت ايران در کنوانسيون تير بيش از 40 سال مي گذرد. اخيرا نيز کشورهاي عضو در منطقه در صدد اجراي تيرالکترونيکي در کريدور شمال- جنوب هستند و به زودي اين طرح را با همکاري مشترک آغاز خواهند کرد.
 
کلمه تير (TIR) مخفف حمل‌ونقل جاده‌اي بين‌المللي است و در حال حاضر سيستم TIRتنها سيستم ترانزيت جهاني است که تحت آن کالاها از گمرک مبدأ به گمرک مقصد با کنترل‌هاي هماهنگ و پروسه‌هاي مشترک با تضمين بين‌المللي معتبر منتقل مي‌شود. اين امر موجب تسهيل تجارت و حمل‌ونقل شده و از بروز مشکل در جمع‌آوري حقوق و عوارض گمرکي جلوگيري مي‌کند.
1397/04/19
توقف دوهفته‌ای 150 کامیون پشت مرز «باشماق»

يک راننده کاميون از توقف بيش از دو هفته‌اي حدود  150 کاميون در مرز باشماق به دليل کمبود امکانات گمرک اين منطقه خبر داد.

به گزارش تين‌نيوز، اين راننده که نخواست نامش ذکر شود، در تماس با اين شبکه خبري با بيان مشکلات مربوط به عدم اجازه ورود تعداد زيادي راننده در مرز باشماق به دليل نبود امکانات کافي گمرکي، در شرح مشکل خود گفت: بيش از 10 روز پيش از بندرعباس به سليمانيه عراق بار بردم و پس از تخليه بار در سليمانيه، مطلع شدم در شهر «پنجوين» عراق بار براي بارگيري به ايران موجود است.

وي افزود: بار مورد نظر را بارگيري کرده و به مقصد ايران عزيمت کردم اما در مرز باشماق با تجمع کاميون‌هاي ايراني مواجه شدم که از حدود 10 روز قبل از آن، در اين مرز متوقف شده بودند.

اين راننده کاميون با بيان‌ اين‌که بار قريب به اتفاق اين کاميون‌ها از جمله خودم کولر گازي و ديگر لوازم خانگي است، ادامه داد: با وجود انجام تشريفات گمرکي از سوي عراقي‌ها، تشريفات اداري گمرک ايران به دليل کمبود امکانات، بسيار وقت‌گير بوده و کار به کندي صورت مي‌گيرد و همين موضوع موجب تجمع و توقف دوهفته‌اي کاميون‌ها شده است.

او افزود: در تماسي که با صاحب کالاي بارگيري شده در ايران داشتم، او نيز هر روز از رفع مشکلات خبر مي‌داد اما با وجود گذشت بيش از 10 روز از توقف در پشت مرز ايران، اين مشکلات هنوز برطرف نشده است.

اين راننده کاميون، امکانات بهداشتي، رفاهي و تغذيه‌اي مورد استفاده رانندگان در اين منطقه مرزي را بسيار ناچيز و در عين حال گران توصيف کرد و گفت: رانندگان با مشکلات و سختي فراوان در اين مکان اسکان يافته‌اند.

اين خبر در حالي در اختيار شبکه خبري تين‌نيوز قرار گرفت که روز گذشته شبکه‌هاي اجتماعي نيز به انعکاس آن پرداخته و با انتشار تصاويري از تجمع کاميون‌ها در مرز باشماق خواستار پيگيري اين موضوع از سوي مسئولان گمرک شدند.

آنچنان که در شبکه‌هاي اجتماعي آمده است، علت بروز اين مشکل، امکانات محدود گمرک مرز باشماق است چراکه پس از ممانعت از فعاليت کولبران و ساماندهي آنها، مقرر شده تشريفات گمرکي کليه اجناس به مقصد بانه، از طريق مرز باشماق و بازارچه خان شيخان انجام شود اما اين بازارچه امکانات پاسخگويي به اين حجم کاميون  و ترخيص آنها را ندارد.

1397/04/19
ترانزيت و لجستيك دو محور توسعه منطقه آزاد ماكو
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: لجستيک و ترانزيت محورهاي مهم توسعه منطقه آزاد ماکو بوده  که با توجه به موقعيت استراتژيک منطقه مي توان از اين مزيت بهره برد.

 به گزارش آريا از ماكو، غلامرضا سليماني، در مورد بسترهاي سرمايه گذاري و پتانسيل‌هاي منطقه آزاد ماکو افزود: اين منطقه به عنوان بزرگ‌ترين منطقه آزاد کشور داراي 140 کيلومتر مرز مشترک با کشور جمهوري آذربايجان و 130 کيلومتر مرز مشترک با کشور ترکيه است.

وي افزود: بر اساس سياست‌هاي نظام، منطقه آزاد ماکو ايجاد شد تا در مرحله اول محورهاي توسعه و زير ساخت‌هاي منطقه را فراهم کند و در مرحله دوم با جذب سرمايه گذار، افزايش توليد و صادرات نقش توسعه دهندگي براي استان و کشور فراهم آورد. لذا بر همين اساس برنامه ريزي هاي لازم انجام و مطالعات اوليه با تاسيس انديشکده توسعه اي منطقه صورت گرفت.
سليماني با اشاره به اينکه در محور توسعه اولين موردي که مطالعه شد بحث لجستيک است ادامه داد: با توجه به موقعيتي که اين منطقه از لحاظ لجستيکي و ترانزيتي دارد و با عنايت به  قدمت مرز بازرگان به عنوان دروازه ورودي اروپا و کشورهاي ديگر به ايران، بهترين ظرفيت براي سرمايه گذاري است.وي گفت: اين منطقه با قرار کرفتن در جاده ابريشم داراي موقعيت استراتژيکي براي ورود به بازارهاي خارجي است و با توسعه روابط ديپلماتيک و جذب سرمايه‌گذاران خارجي مي توان گام‌هايي موثر در تحقق شعار سال برداشت.
سليماني در مورد تردد ترانزيت در مرز  ماکو گفت:  تردد کاميون از اين مرز روزانه 700 الي هزار دستگاه کاميون است که با توجه به سند توسعه بايد روزانه به يک هزار و 500 دستگاه کاميون افزايش يابد.

مديرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اينکه در سه ماهه نخست سال 22 هزار و 767 دستگاه کاميون از اين مرز تردد کرد با ايجاد شهرک لجستيک و افزايش تعداد تردد کاميون، درآمدزايي خوبي براي منطقه ايجاد مي شود.

وي ميزان کاميون هاي خروجي را 31 هزار و 384 دستگاه عنوان کرد و ادامه داد: تردد کاميون ها در مسير ايران – ترکيه در سال جاري 3 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
1397/04/19
صادرات از گمرک تمرچین بیش از 3.8 برابر افزایش یافت
مرحمت سليمان نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: صادرات از اين مرز زميني به سه روش کارت هاي پيله وري، صادرات قطعي و صادرات کالا از ساير گمرکات کشور که خروج آنها مرز تمرچين ثبت شده، صورت مي گيرد و در اين مدت هر سه نوع از شيوه هاي صادراتي افزايش چشمگير داشته است.
وي اضافه کرد: در اين مدت 44 هزار و 506 تن کالا به ارزش 29 ميليون دلار به وسيله کارت هاي پيله وري از مرز تمرچين صادر شده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزني 22 درصد و به لحاظ ارزشي 45 درصد افزايش داشته است.
سليمان نژاد در خصوص صادرات قطعي از اين گمرک نيز افزود: در سه ماهه اول امسال بيش از 163 هزار و 128 تن کالا به ارزش 42 ميليون دلار به صورت قطعي صادر شده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزني 21 درصد و به لحاظ ارزشي 2 درصد افزايش يافته است.
مديرکل گمرک تمرچين افزود: صادرات کالاها از ساير گمرکات کشور که خروجي آنها تمرچين ثبت شده نيز در اين مدت 192 هزار و 16 تن به ارزش 163 ميليون دلار بوده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزني حدود سه برابر و به لحاظ ارزشي حدود 3.8 برابر افزايش يافته است.
وي با تاکيد بر اينکه اين گمرک به مقصدي مطمئن و راحت براي تجار داخلي تبديل شده است، مجموع کالاهاي ترانزيت خارجي گمرک تمرچين را در اين مدت 64 هزار و 688 تن به ارزش بيش از 261 ميليون دلار اعلام کرد.
مديرکل گمرک تمرچين اضافه کرد: ترانزيت داخلي اين پايانه مرزي در اين مدت سه هزار و 615 تن به ارزش 261 ميليون دلار بوده که در اين زمينه نيز افزايش ميزان صادرات مشهود است.
سليمان نژاد با اشاره به افزايش تعرفه خروج مسافر از کشور و تاثير آن بر تردد مسافران از مرز، گفت: در سه ماهه نخست امسال در مجموع 112 هزار و 958 نفر از طريق اين پايانه مرزي تردد کردند که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل حدود 18 درصد کاهش داشته است.
وي واردات انجام شده از طريق اين گمرک را 186 تن به ارزش 0.08 ميليون دلار عنوان کرد که در مقايسه با مدت مشابه سال 1396، افزايش 18 درصدي به لحاظ وزني و کاهش چهار درصدي به لحاظ ارزشي را نشان مي دهد.
به گزارش ايرنا گمرک تمرچين پيرانشهر از مراکز مهم صادراتي کشور است که از سال گذشته به اداره کل ارتقا يافته و در حال توسعه است.
مرز تمرچين در 15 کيلومتري غرب پيرانشهر، جنوب آذربايجان غربي و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و يکي از نزديکترين مسيرهاي زميني جمهوري اسلامي به درياي مديترانه شرقي است.
اين مرز زميني تا شهر اروميه، مرکز استان 160 کيلومتر فاصله دارد و فاصله نزديکترين شهرها به اين مرز، پيرانشهر در ايران و چومان در عراق است که به ترتيب حدود 11 کيلومتر و 25 کيلومتر با گمرک تمرچين فاصله دارد.
مرز تمرچين پيرانشهر در سال 1386 به عنوان مرز رسمي زميني شناخته شد و نقش آن در توسعه اقتصادي منطقه چشمگير است.
شهرستان مرزي پيرانشهر در جنوب آذربايجان غربي و 145 کيلومتري مرکز استان واقع شده است.
1397/04/17
کانتینرهای وارداتی به بندر شهید رجایی 19.4 درصد کاهش یافت
به گزارش ايرنا، الله مراد عفيفي پور روز يکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم چنين در اين مدت افزون بر 105 هزار TEU کانتينر صادراتي با افزايش 12.5 درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل در بندر شهيد رجايي جابجا شد.
وي بيان داشت: در سه ماهه نخست امسال در مجموع 567 هزار و 421 TEU کانتينر پر و خالي در بندر شهيد رجايي تخليه و بارگيري شد.
مدير کل بنادر و دريانوردي هرمزگان اظهار داشت: از اين ميزان، 418 هزار و 504 کانتينر پُر بوده که بيش از 103 هزار کانتينر مربوط به محموله هاي ترانزيتي و 56 هزار کانتينر محموله هاي ترانشيپي بوده است.
عفيفي پور گفت: بندر شهيد رجايي با بهره مندي از پيشرفته ترين پايانه هاي کانتينري و برخورداري از تجهيزات روز دنيا، بزرگ ترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران است که تخليه و بارگيري بيش از 80 درصد کالاهاي کانتينري در سطح کل بنادر کشور را پشتيباني مي کند.
بندر شهيد رجايي دروازه طلايي اقتصاد ايران است که 53 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزيت نيز از اين بندر انجام مي شود.
اين بندر در 23 کيلومتري غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
1397/04/17
امضاي تفاهم نامه همكاري هاي حمل و نقل بين المللي جاده اي في مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان

تفاهم نامه همكاري هاي حمل و نقل بين المللي جادهاي في مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان با حضور مسئولين حوزه ترانزيت و حمل و نقل بين المللي دو كشور در تهران امضاء شد.
به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، رضا نفيسي مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي اين سازمان كه رياست هيات ايراني را در اين اجلاس دو روزه بر عهده داشت، اظهار داشت: نشست كميته مشترك حمل و نقل جاده اي ايران و آذربايجان، به منظور توسعه هرچه بيشتر روابط حمل و نقل بين المللي جاده اي في مابين برگزار شد و در زمينه تبادل اطلاعات و آمار،بررسي مسائل و مشكلات حمل و نقل كالا و مسافر بين دو كشور، نحوه تبادل پروانه هاي معاف از بخشي از عوارض و ساير موارد مذاكره گرديد كه پس از دو روز طرفين به توافقاتي دست يافتند.
نفيسي افزود: طرفين ضمن ابراز خشنودي از روند روبه رشد همكاري هاي حمل و نقل بين المللي جادهاي آمار تردد ناوگان جاده اي كالا و مسافر بين دو كشور در سال 2017 ميلادي و طي ماه هاي اخيرمبادله نموده و همچنين براي اتخاذ تدابير لازم در راستاي توسعه مناسبات حمل و نقل بين المللي در حوزه جاده اي به تفاهم رسيدند.
وي تصريح كرد :در اين اجلاس موضوعات مختلفي از جمله افزايش پروانه هاي تردد معاف از عوارض براي سال2018 و تعيين سقف براي سال 2019، همچنين اتخاذ تدابير لازم براي تسهيل و تسريع عبور مسافرين از سوي طرفين مطرح و تصميم گيري شد.
اين گزارش حاكي است دو طرف موافقت نمودند اجلاس آتي در سال 2019 ميلادي به منظور پيگيري موضوعات در  جمهوري آذربايجان برگزار شود.
براساس اين گزارش حبيب حسن اف رئيس سرويس دولتي حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل،ارتباطات و فناوري نوين جمهوري آذربايجان در پايان اين نشست دو روزه با ابراز خرسندي از مناسبات روبه رشدحمل و نقلي ، بين دو كشور و قدرداني از ميزباني طرف ايراني، ادامه روند مذاكرات في مابين را خواستار شد.
شايان ذكر است در اين اجلاس دو روزه نمايندگاني از وزارت امور خارجه، گمرك جمهوري اسلامي ايران، مديران پايانه مرزي مرتبط ،انجمن صنفي شركتهاي حمل و نقل بين المللي ايران و انجمن صنفي شركتهاي مسافربري كشور نيز حضور داشتند

1397/04/16
گمرک باکو مدعی کشف 260 کیلو گرم هروئین در مرز آستارا شد

باکو – ايرنا – کميته دولتي گمرک جمهوري آذربايجان روز جمعه طي گزارشي مدعي شد از قاچاق 260 کيلوگرم هروئين از مرز آستارا به مقصد اوکراين جلوگيري کرده است .
بنا به اين گزارش ، مامورين گمرک آستارا درجمهوري آذربايجان کاميون ' Mercedes-Benz Axor' متعلق به امام وردي آقايوف تبعه جمهوري آذربايجان و حامل کربنات سديم شرکت 'M .S.A ' ايران راکه از طريق خاک جمهوري آذربايجان بطور ترانزيت به مقصد اوکراين در حرکت بود ،متوقف کردند .
در جريان بازرسي هاي انجام گرفته با دستگاه اشعه ايکس ثابت، در اين کاميون مواد مشکوک در ميان بسته هاي کربنات سديم مشاهده شد و در ادامه بازرسي ها با سگ آموزش ديده ، 25 عدد بسته در مجموع 260 کيلوگرم مواد مخدر کشف و مصادره شد. به گزارش مرکز آزمايش قضايي وزار ت دادگستري جمهوري آذربايجان مواد مخدر کشف شده در اين کاميون هروئين دست ساز است .

1397/04/16
هرمزگان فعال‌ترین مرز ترانزیتی کشور

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان گفت: هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور جايگاه نخست ترانزيت را کسب کرد.

به گزارش ايسنا، داريوش باقر جوان افزود: در 3 ماه نخست سال هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور جايگاه نخست ترانزيت کالا را کسب کرد.

وي اظهار کرد: بندر شهيد رجايي با کسب 29 درصد از مجموع ترانزيت کالا‌هاي ورودي، مهم‌ترين و فعال‌ترين مرز ترانزيتي در کشور بود.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان اضافه کرد: در اين مدت هفت‌صد و سه هزار و ششصد و هفتاد و يک تن کالا از  بندرعباس به ديگر مرز‌هاي کشور ترانزيت شده است.

باقر جوان بيشترين کالا‌هاي ترانزيتي از مرز بندرعباس را مواد سوختي، انواع ترکيبات شيميايي، کالا‌هاي ساختماني، لوازم‌خانگي و انواع پنبه برشمرد.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان همچنين مرز‌هاي پرويزخان، بازرگان و باشماق را ديگر مرز‌هايي نام برد که در جايگاه‌هاي بعدي ترانزيت ورود کالا به کشور قرار دارند و 70 درصد از حجم کل ترانزيت کالا در کشور از طريق مرز‌هاي نام برده شده صورت مي‌گيرد و تنها 30 درصد متعلق به ساير مرز‌هاي کشور است.

باقر جوان با اشاره به ميزان ترانزيت کالا در کشور، اظهار کرد: در 3 ماهه نخست سال ، 2هزار و 440 هزار تن کالا‌هاي مصرفي و مواد نفتي از کشور ترانزيت شده است که اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد افزايش داشته است.

وي کريدور جنوب به شمال را يکي از مهم‌ترين کريدور‌هاي بين‌المللي برشمرد که از مرز بندرعباس و استان هرمزگان گذر مي‌کند و قاره آسيا را به اروپا متصل و نياز‌هاي مواد اوليه کشور‌هاي آسياي شمالي و اروپا را فراهم مي‌کند.

اين مقام مسئول در پايان گفت: ترکمنستان - قزاقستان - گرجستان - آذربايجان - ارمنستان - روسيه – ازبکستان و ترکيه مقاصد کالا‌هاي ترانزيتي از کشورمان است.

1397/04/16
نخستین محموله صادراتی از بندرامیرآباد به مقصد گرجستان ارسال شد
براي نخستين بار از بندراميرآباد 9 هزار تن مواد معدني به مقصد کشور گرجستان به صورت حمل ترکيبي صادرشد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان بنادر و دريانوردي ، در راستاي حمايت از توسعه صادرات  کالاهاي ايراني،  بندراميرآباد  براي اولين بار اقدام به صادرات کالا به حجم 9 هزار تن به مقصد کشور گرجستان کرده است.

از 9 هزار تن کالاي صادراتي به کشور گرجستان،  6 هزار تن مواد معدني کلينکر  و 3 هزار تن سيمان  مي باشد که پس از تخليه در بنادر آستارا ايران و الک آذربايجان از طريق حمل ريلي به کشور گرجستان ارسال گرديد.

گفتني است، منطقه ويژه اقتصادي بندراميرآباد با دارابودن 15 پست اسکله و ظرفيت تخليه و بارگيري7.5 ميليون تن درسال ، تنها بندر متصل به راه آهن سراسري در شمال کشورو تنها بندر داراي اسکله رورو ريلي در کشور است که توانايي ارسال واگن هاي حامل کالا از طريق کشتي به کشورهاي حاشيه درياي خزر  را دارا مي باشد.
1397/04/14
ایران و سوئیس در زمینه حمل‌و‌نقل بین‌المللی توافق کردند

دنياي اقتصاد : مقصد اول تور اروپايي رئيس‌جمهور پس از خروج ترامپ از برجام به سوئيس صورت گرفت؛‌ در اين سفر دو بيانيه همکاري علمي و بهداشتي و يک موافقت‌نامه همکاري حمل‌و‌نقل جاده‌اي با حضور روساي جمهور ايران و سوئيس، بين مقامات دو کشور به امضا رسيد.

موافقت‌نامه حمل‌و‌نقل جاده‌اي بين ايران  و سوئيس ميان منصور معظمي معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مدير دفتر فدرال حمل‌و‌نقل وزارت محيط زيست، ‌انرژي و ارتباط سوئيس منعقد شد. براساس اين موافقت‌نامه توسعه همکاري بين ايران و سوئيس در زمينه ريلي، زميني و انتقال فناوري در دستورکار قرار گرفت. از سوي ديگر براساس اين موافقت‌نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت  متعهد شده هرگونه همکاري براي اجرايي کردن اين موافقت‌نامه را انجام دهد. به گفته معظمي، براساس اين موافقت‌نامه دولت جمهوري اسلامي ايران و شوراي فدرال روسيه از اين پس طرف‌هاي متعهد ناميده خواهند شد و با تمايل به تسهيل حمل‌و‌نقل بين‌المللي جاده‌اي بين دو کشور و به‌صورت عبور از قلمروهاي خود متعهد خواهند شد. به گفته معظمي، توافق‌نامه صورت گرفته از  زمان امضاء قابليت اجرايي دارد و براساس پيش‌بيني‌ها قرار است اين طرح در بخش قطارهاي سريع، بين شهري و مترو اجرايي شود تا به اين طريق بتوانيم گامي بلند در توسعه حمل‌و‌نقل ريلي برداريم.

اين موافقت‌نامه داراي بخش تعاريف است که براساس آن اصطلاحات جديدي براي تسهيل اين موافقت‌نامه در نظر گرفته شده است. اصطلاح «متصدي حمل‌و‌نقل» يکي از اصطلاحاتي است که در اين موافقت مدنظر قرار گرفته و منظور، عبارت از هر شخص حقيقي يا حقوقي مقيم ايران يا سوئيس است که طبق قوانين و مقررات ملي مربوط به خود مجاز به حمل‌و‌نقل بين‌المللي جاده‌اي مسافر و کالا هستند. وسيله نقليه يکي ديگر از عباراتي است که در اين موافقت‌نامه گنجانده شده است و براساس آن هر خودروي جاده‌اي داراي نيروي محرکه مکانيکي، مورد اشاره قرار گرفته است، اما اصطلاح مجوز نيز براساس اين موافقت‌نامه به معناي هر جواز با تاييد رسمي، از قبيل پروانه يا اجازه است که طبق مقررات لازم‌الاجرا در کشور متعاهد داشتن آن الزامي است. از سوي ديگر اين موافقت‌نامه متصديان حمل‌و‌نقل را محق مي‌سازد که با استفاده از وسايل نقليه جاده‌اي به حمل‌و‌نقل مسافر يا کالا بين قلمرو طرف‌هاي متعهد يا به‌صورت عبوري از قلمرو آنان يا به کشور ثالث مبادرت ورزند.

پيشنهادهاي بخش خصوصي

در اين سفر هياتي 110 نفري از فعالان بخش خصوصي به سرپرستي غلامحسين شافعي رئيس اتاق ايران نيز رئيس‌جمهوري را همراهي کردند. شافعي رئيس اتاق ايران در اين همايش در حضور روساي جمهور دو کشور طي سخناني تاکيد کرد: اقتصاد ايران آمادگي دارد هم مبادلات کالا و خدمات را با سوئيس افزايش دهد و هم ميزبان سرمايه‌گذاران اروپايي و به‌ويژه سوئيس براي مشارکت و اجراي پروژه‌هاي مشترک باشد. شافعي افزود: باعث خرسندي است که در ميان جمعي از صاحبان صنايع و فعالان اقتصادي دو کشور هستم. اين گردهمايي چهره‌اي مثبت و سازنده از تعاملات اقتصادي در روابط خارجي است، تعاملاتي که در کاهش التهابات و بهبود همزيستي ملت‌ها اثري وضعي دارد. همه ما به اهميت روابط اقتصادي تجاري واقف هستيم و اقتصاد ديرزماني است که از محورهاي مهم پيشرفت‌ و جهش‌ فکري جوامع محسوب مي‌شود. به گفته رئيس اتاق ايران، همه به‌خوبي مي‌دانيم که مناسبات اقتصادي حلقه اتصال جهانيان است و تا چه اندازه مي‌تواند انسان‌ها را به يکديگر نزديک کند و در کنار هم قرار دهد. اين مناسبات اقتصادي است که کانون آزادانديشي، نوآوري، رفتار اقتصادي و پرورش افکار انساني بوده و پيوسته جهان را دگرگون مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه روابط دو کشور از سال 1917 پايه‌گذاري شد و از آن زمان همکاري‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و بين‌المللي دو کشور مستمر و پايدار ادامه يافته است، عنوان کرد: به‌رغم تحريم‌هاي تحميل‌شده بر ايران، سوئيس در طول اين سال‌ها، سياست خارجي خود را دنبال کرده و روابط خود با ايران را کماکان ادامه داده است. به‌طوري‌که حتي مجلس سوئيس در سال ???? امضاي قرارداد تجاري با ايران را تصويب کرد. همچنين، شرکت‌هاي سوئيسي متعددي در ايران مشغول فعاليت هستند که با ترسيم درستي از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي اقتصادي ايران در مسير توسعه روابط گام برداشته‌اند.

شافعي با اشاره به اينکه ما امروز به دلايل مهمي گردهم آمده‌ايم و حضورمان در سوئيس به همراهي با رئيس‌جمهور ايران، نشان از خواست عميق بخش‌هاي خصوصي دو کشور براي توسعه و تعميق روابط اقتصادي است، گفت: اتاق بازرگاني ايران، با حضور بيش از يکصد فعال اقتصادي به اين سفر اقدام کرده است و اين نمايانگر عزم جدي و خواست بخش خصوصي و فعالان اقتصادي براي حل چالش‌هاي سياسي و اقتصادي است. بخش خصوصي خواستار رفع موانع اقتصادي در بازارهاي بين‌المللي است. ايران در سال‌هاي گذشته و در پشت ميزهاي مذاکره نشان داده است که قويا خواستار صلح و توسعه روابط با بازارهاي جهاني است و با تقويت بخش خصوصي به دنبال راهبردهاي موثر و کارآمد است.به گفته رئيس اتاق ايران، انرژي ارزان، نيروي کار ماهر و مواد اوليه موجود در ايران و منطقه پيراموني زمينه سرمايه‌گذاري مشترک در توليد محصولات متنوع مصرفي براي بازار 500 ميليون نفري را فراهم کرده و امکان دسترسي به اين بازار بزرگ براي شرکت‌هاي سوئيسي مهيا است. اتاق ايران آمادگي همکاري در اين بخش را اعلام مي‌دارد.

وي افزود: به‌عنوان رئيس پارلمان  بخش خصوصي ايران، همين‌جا اعلام مي‌کنم اقتصاد ايران آمادگي دارد هم مبادلات کالا و خدمات را با سوئيس افزايش دهد و هم ميزبان سرمايه‌گذاران اروپايي و به‌ويژه سوئيس براي مشارکت و اجراي پروژه‌هاي مشترک باشد. در اين نشست، فعالاني از بخش‌هاي مختلف ازجمله انرژي، نفت و گاز، دارو و سلامت، حمل‌ونقل، بانک، مواد غذايي و محصولات کشاورزي، گردشگري،‌ آي‌تي و زيرساخت حضور دارند و اميدوار هستم اين نشست نقطه عطف همکاري‌هاي دوجانبه و افزايش روابط تجاري دو کشور باشد.شافعي در ادامه اظهار اميدواري کرد که در آينده نزديک شاهد مذاکراتي براي رفع موانع بانکي، تسهيل در صدور ويزا به‌ويژه براي تجار و فعالان اقتصادي و تبادل هيات‌هاي تجاري متعددي در دو کشور باشيم. شافعي گفت: معتقدم تبادل هيات‌هاي تجاري و شرکت در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي و سمينارهاي اقتصادي و آموزشي يکي از مهم‌ترين ارکان توسعه روابط تجاري است.

1397/04/13
اقدامات صورت گرفته در خصوص توزيع لاستيك مورد نياز بخش حمل‌ونقل جاده‌اي

از 14 تيرماه سال‌جاري توزيع لاستيك مورد نياز رانندگان جاده‌اي با نرخ مصوب دولتي صرفاً از طريق صدور معرفي‌نامه از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي به توزيع‌كنندگان انجام مي‌شود.

به گزارش روابط‌عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي  داريوش اماني معاون حمل و نقل اين سازمان با بيان اين خبر اظهار داشت: طي جلسات برگزار شده در روزهاي 11 و 12 تير ماه در محل وزارت صنعت معدن و تجارت با حضور نمايندگان سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، ستاد تنظيم بازار، سازمان حمايت از توليد كنندگان و مصرف كنندگان، انجمن صنفي توليد و وارد كنندگان لاستيك، تشكل‌هاي صنفي حمل‌ونقل بار و مسافر مقرر گرديد از روز پنجشنبه چهاردهم تيرماه اطلاعات لاستيك‌هاي مورد نياز از نظر تعداد، سايز و قيمت كه در اختيار عاملين مجاز توزيع كننده قرار گرفته است، در اختيار سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي قرار داده شود كه بر اساس آن توزيع كنندگان صرفاً با معرفي‌نامه‌هاي صادره توسط سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي براي رانندگان اجازه دارند به مدت يك هفته نسبت به فروش لاستيك با قيمت مصوب اقدام نمايند.

وي افزود: توزيع‌كنندگان به هيچ عنوان حق فروش خارج از معرفي‌نامه‌هاي صادره نداشته و در صورت مشاهده مصداق تخلف عرضه خارج از شبكه مجاز ، با متخلفين برخورد قانوني خواهد شد. اين روند هر هفته بصورت مستمر ادامه خواهد داشت.

اماني درخصوص توزيع لاستيك‌هاي وارداتي اظهار داشت: موجودي لاستيك‌ها از وارد كنندگان اخذ و طبق روال فوق اقدام مي‌شود و از اين تاريخ به بعد كليه لاستيك‌هاي وارداتي مورد نياز بخش حمل‌ونقل جاده‌اي صرفاً از روش مذكور توزيع خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: در صورت نياز اين آمادگي از طرف سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي وجود دارد تا محل مناسبي را در پايانه‌هاي بار و مسافر در اختيار توزيع كنندگان لاستيك قرار دهد.


1397/04/13
ترانزیت کالاهای غیرنفتی از مرز پرویزخان مجاز شد
مرادعلي تاتار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اقلام غيرنفتي که هم اکنون ترانزيت آن از مرز پرويزخان انجام مي شود، شامل برنج ، خودروي سواري ، وسايل نقليه موتوري ، لاستيک و دانه آفتابگردان است.
وي اظهار داشت: تا پيش از اين دستورالعمل ، تنها شاهد ترانزيت مواد سوختي از مرز پرويزخان بوديم.
تاتار گفت: هم اکنون روزانه بيش از يک هزار دستگاه کاميون از مرز بين المللي پرويزخان و 500 دستگاه کاميون نيز از مرز خسروي ، کالاهاي صادراتي به عراق را حمل و جا به جا مي کنند.
فرماندار قصرشيرين ادامه داد: همچنين روزانه به طور ميانگين 500 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقي و ايراني از مبدا اقليم کردستان عراق از طريق مرز پرويزخان به مقصد بنادر جنوبي کشورمان، وارد خاک جمهوري اسلامي ايران مي شوند.
تاتار اضافه کرد که بيشترين حجم مبادلات اقتصادي کشورمان به عراق معادل 51 درصد کالاهاي صادراتي (يک هزار و500 کاميون صادراتي و ترانزيتي) از مرز پرويزخان به عراق صادر مي شود ضمن اينکه اين مرز به عنوان فعالترين بازارچه مرزي کشور شناخته شده است.
شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب کرمانشاه با بيش از 27 هزار تن جمعيت، با عراق 186 کيلومتر مرز دارد که در امتداد اين مرز، 2 معبر رسمي پرويزخان و خسروي قرار دارد که مبادلات اقتصادي، تجاري و صادرات کالا به اقليم کردستان و حکومت مرکزي عراق از اين مرزها انجام مي شود.
سالانه بيش از 2 ميليارد دلار کالا از استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر مي شود.
1397/04/13
رشد ۲۹درصدی ورودی ترانزیت کالا به بندرعباس

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان، گفت: تلاش شبانه‌روزي فعالان حوزه حمل‌ونقل استان موجب شد تا هرمزگان از بين 32 مرز فعال کشور در جايگاه نخست ترانزيت کالا قرار گيرد.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط‌عمومي اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان، داريوش باقرجوان افزود: در سه ماهه نخست سال 1397 بندر شهيدرجايي با کسب 29 درصد از مجموع ترانزيت کالاهاي ورودي، مهم‌ترين و فعال‌ترين مرز ترانزيتي در کشور بود.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان، اضافه کرد: در اين مدت 703 هزار و 671 تن کالا از طريق بندرعباس به ديگر مرزهاي کشور ترانزيت شده است.

باقرجوان بيشترين کالاهاي ترانزيتي از مرز بندرعباس را مواد سوختي، انواع ترکيبات شيميايي، کالاهاي ساختماني، لوازم‌خانگي و انواع پنبه برشمرد.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان همچنين مرزهاي پرويزخان، بازرگان و باشماق را ديگر مرزهايي نام برد که در جايگاه‌هاي بعدي ترانزيت ورود کالا به کشور قرار دارند و 70 درصد از حجم کل ترانزيت کالا در کشور از طريق مرزهاي نام‌برده شده صورت مي‌گيرد و تنها 30 درصد متعلق به ساير مرزهاي کشور است.

داريوش باقرجوان به ميزان ترانزيت کالا در کشور اشاره کرد و گفت: آمار و اطلاعات جمع‌آوري‌شده حاکي از اين است که طي 3 ماهه نخست امسال، دوهزار و 440 تن کالاهاي مصرفي و مواد نفتي از کشور ترانزيت شده است که اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد افزايش داشته است.

1397/04/13
افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری کانتینری کشور به بیش از ۶ هزار TEU

  معاون مهندسي و توسعه امور زيربنايي سازمان بنادر و دريانوردي آخرين وضعيت تامين 12 دستگاه گنتري کرين در بندر شهيد رجايي را تشريح و اظهار کرد: اين پروژه بيش از 90  درصد پيشرفت فيزيکي داشته است.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از روابط عمومي سازمان بنادر و دريانوردي، محمدرضا اله يار با اشاره به اينکه به منظور افزايش ظرفيت کانتينري کشور و امکان پهلوگيري کشتي هاي پهن پيکر ( Ultra Large Container Vessel ULCV ) قرارداد خريد 12 دستگاه گنتري کرين مدنظر قرار گرفت، بيان کرد: خريد اين 12دستگاه گنتري کرين سوپر پست پاناماکس به ارتفاع زير اسپريدر 45 متر با طول بوم 67 متر و 61 متر به مبلغ 105 ميليون يورو و دوره تحويل دهي 28 ماه از محل اندوخته داخلي سازمان بنادر و دريانوردي در دستور کار قرار گرفت.

وي افزود: قرارداد مذکور با شرکت آلماني ليبهر (يکي از معتبرترين سازند گان اين گونه تجهيزات در جهان) که توانسته بود در فرآيند مناقصه عمومي ضمن ارائه قيمت مناسب و زمان تحويل کوتاه، پيشنهاد بهتري را ارائه کند، منعقد شد.

عضو هيات عامل سازمان بنادر و دريانوردي همچنين به پيشرفت فيزيکي فعلي پروژه اشاره کرد و گفت: پيشرفت فيزيکي فعلي پروژه جلوتر از موعد زمانبندي قرارداد و بيش از 90 درصد بوده است که شامل عمليات کامل طراحي، تامين مواد و قطعات، ساخت و بارگيري و حمل به بندر شهيد رجايي از يکسو و نصب و راه اندازي 12 دستگاه  از سوي ديگر است.

اله يار ادامه داد: درحال حاضر شش دستگاه اول به صورت کامل مونتاژ شده و روي ريل يال جنوبي حوضچه 2 مستقر شده اند که از اين تعداد  4  دستگاه تحويل کارفرما شده است و دو دستگاه نيز در حال راه اندازي و اماده تحويل موقت هستند.

معاون مهندسي و توسعه امور زيربنايي   سازمان بنادر و دريانوردي، بيان کرد: اين درحالي است که دو دستگاه ديگر نيز آماده انتقال به اسکله جنوبي شده اند که بلافاصله پس از جابجايي 8 دستگاه جرثقيل کانتينري چيني تحت عنوان زد پي ام سي اين انتقال عملي خواهد شد و چهار دستگاه ديگر نيز در حال مونتاژ در محوطه هستند که در اسکله غربي مستقر مي شوند.

اله يار با اشاره به اينکه پيش بيني مي شود اين پروژه در نيمه دوم سال 1397 به اتمام برسد، ابراز اميدواري کرد که با اتمام اين پروژه علاوه بر افزايش ظرفيت تخليه و بارگيري کانتينري کشور به بيش از 6 هزار TEU ، براي اولين بار در کشور امکان تخليه نسل هفتم کشتي هاي پهن پيکر با 24 رديف کانتينر نيز فرآهم  شود.

1397/04/12
ترانزیت ریلی کریدور سرخس-رازی 11 درصد افزایش یافت

در سه‌ماهه نخست سال جاري، 14هزار تن کالاي ترانزيتي در کريدور ترانزيتي ريلي سرخس- رازي (عمدتا کود شيميايي از مبدا ترکمنستان) به مقصد ترکيه حمل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش 11درصدي داشته است.

به گزارش تين‌نيوز، مديرکل راه‌آهن خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: همچنين در فصل بهار، 403 هزارتن کالاي ترانزيتي از مبادي کشورهاي آسياي ميانه بارگيري و از طريق مرز ريلي سرخس وارد و به مبادي خروجي ريلي کشور به‌ويژه بندرعباس حمل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 121درصد رشد داشته است.

محمدهادي ضيايي‌مهر دراين‌باره توضيح داد:   اداره‌کل خراسان در اين مرز ريلي توانسته است به رشدي بالاتر از 100درصد در حمل بار دست يابد. چراکه با حمل حجم مذکور از بار ترانزيتي در اين سه ماه، بيش از يک‌ميليون و 300هزار ليتر در مقايسه با حمل جاده‌اي سوخت کمتري مصرف‌شده که به‌تبع آن کاهش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي را در پي داشته است.

ضيايي‌مهر افزود: براي جابه‌جايي اين ميزان بار به‌طور متوسط به تعداد 700 کاميون موردنياز بوده که با جابه‌جايي ريلي آن حجم قابل‌توجهي از ترافيک، سوانح، تلفات جاني و مالي تصادفات جاده‌اي در اين مسير کاهش يافته است.

ضيايي‌مهر با اشاره به بندهاي 24 و 25 برنامه ششم توسعه گفت: در شرايط اقتصادي کنوني توسعه ترانزيت ريلي به‌عنوان يک شاخص اساسي در اشتغال پايدار و رونق اقتصادي مي‌تواند نقش بسزايي در اجرايي شدن بندهاي 24 و 25 برنامه ششم توسعه داشته باشد.

ضيايي‌مهر خاطرنشان کرد: در فصل بهار يک هزار و 194 تن کالاي ترانزيتي توسط 98 واگن از ترکيه با عبور از کشور ما به مقصد کشورهاي آسياي ميانه به‌ويژه ترکمنستان حمل شده است.

مديرکل راه‌آهن خراسان همچنين با اشاره به درآمد چهار برابري ترانزيت ريلي نسبت به ترانزيت جاده‌اي تصريح کرد: در دنيا سه عامل تشويقي براي استفاده از ريل به‌جاي جاده وجود دارد که سرعت انتقال بار، تعرفه دسترسي به ريل و امنيت مسير از جمله آن‌ها است.

اين مقام مسئول توضيح داد: بنابراين به برکت امنيت موجود در کشور نسبت به ساير کشورهاي منطقه و همچنين با تقويت عوامل ديگر، يعني اعطاي 50درصد تخفيف به همه محمولات در مسير ترانزيتي سرخس-رازي، اعطاي تخفيفات 15 تا 50 درصدي در تعرفه حمل کالاهاي ترانزيتي مرز ريلي سرخس، استمرار قطارهاي برنامه‌اي و مستقيم ترانزيتي سرخس به بندرعباس از يک هفته به 53 ساعت، رفع گلوگاه‌هاي زيرساختي ترانزيت در پايانه مرزي ريلي سرخس و کاهش زمان سير واگن‌هاي ترانزيتي توسط راه‌آهن ج.ا.ا ايران، گام‌هاي ارزنده‌اي در شکوفايي صنعت حمل‌ونقل ريلي به‌خصوص در بخش ترانزيت برداشته شده است.

مديرکل راه‌آهن خراسان درباره کريدور ترانزيت ريلي سرخس- بندرعباس نيز گفت: اين کريدور، فعال‌ترين کريدور ريلي ترانزيتي راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران است که در سال جاري سهم 95 درصدي ترانزيت ريلي سرخس را به خود اختصاص داده و موجب کاهش تردد کاميون‌ها در جاده‌ها شده است.

ضيايي‌مهر افزود: به‌طوري‌که ميزان تناژ ترانزيتي ورودي از مرز سرخس سبب حذف 18 هزار دستگاه کاميون از سطح جاده و باعث کاهش مصرف سوخت، کاهش تصادفات جاده‌اي و کاهش آلودگي محيط‌زيست شده است.

ضيايي مهر اضافه کرد: عمده محمولات ترانزيتي حمل شده در اين مدت از اين مرز ريلي، گوگرد ترانزيتي با 273 هزار تن بوده که 68 درصد سهم را داشته و نسبت به مدت مشابه سال قبل 3 برابر شده است.  کود شيميايي با 88 هزار تن، 22 درصد سهم داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 36 درصد افزايش داشته و ساير کالاهاي ترانزيتي حمل شده از مرز سرخس، پنبه، شمش آلومينيوم بوده است. همچنين عمده مبادي بارگيري کالاهاي ترانزيتي، کشورهاي ترکمنستان با 75 درصد، ازبکستان با 24 درصد و تاجيکستان با يک درصد سهم بوده است.

کاهش 26 درصدي شکايات حوزه مسافري در اداره کل راه‌آهن خراسان در فصل بهار

مديرکل راه‌آهن خراسان از کاهش 26 درصدي شکايات حوزه مسافري در اداره کل راه‌آهن خراسان در فصل بهار خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده و ارتقاي کيفيت در داخل قطارهاي مسافري، مجهز نمودن قطارها به تجهيزات مناسب و ارائه خدمات مطلوب و شايسته به مسافران و همچنين ارتقاي خدمات در حوزه ايستگاهي و دفاتر فروش بليت، شاهد کاهش36 درصدي شکايات در حوزه مسافري هستيم.

1397/04/12
فعال سازی کارنه تیر الکترونیک در کریدورشمال- جنوب

نشست فعال سازي کارنه تير الکترونيک در کريدور شمال _ جنوب با حضور معاون حقوقي و نظارت گمرک ايران ، مدير کل دفتر نظارت بر ترانزيت  و نمايندگان سازمان حمل و نقل بين المللي جاده اي (ايرو) در تهران برگزارشد .

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛معاون حقوقي و نظارت گمرک جمهوري اسلامي ايران در اين نشست گفت : ايران آماده انتقال تجربيات تيرالکترونيک به کشورهاي هند و آذربايجان در پروژه کريدور شمال-جنوب است .

عليرضا مقدسي در نشست فعال سازي کارنه تير در کريدور شمال-جنوب با اعلام اين خبر به نمايندگان اين دو کشور و نماينده ايرو در اين جلسه گفت: با توجه به زيرساخت هاي الکترونيکي هند و آمادگي مناسبي که کشور آذربايجان در پروژه تيرالکترونيک نشان داده است ما از دو کشور دعوت مي کنيم که تيرالکترنيک را در کريدور شمال –جنوب ادامه دهند و پيشگام اين اقدام در منطقه باشند چرا که هدف نهايي ما اجراي تيرالکترونيک در کريدور شمال- جنوب است .

معاون حقوقي گمرک کشور به تجربيات ايران در زمينه همکاري هاي بين المللي در اين حوزه اشاره کرد و توضيح داد: گمرک ايران با ايجاد زيرساخت هاي الکترونيکي در گمرک و حذف کاغذ وبرقراري تبادلات الکترونيکي اطلاعات بين گمرکات توانست تجربه موفق تيرالکترونيکي بين گمرک ايران و ترکيه را رقم بزند. مقدسي هم چنين به تجربه حمل ترکيبي ميان ايران و اسلووني اشاره کرد و با موفق خواندن آن گفت: اين يک تجربه اينتر مدال بود و ايران آماده پروژه حمل ترکيبي با همکاري هند و آذربايجان است، چرا که اين اقدام نه تنها کاهش هزينه ها را به دنبال خواهد داشت که موجب همگرايي کشورهاي منطقه نيز خواهد شد .

فريد ولي اف نماينده گمرک آذربايجان در آغاز صحبت هايش در اين نشست به موقعيت کشورخود اشاره کرد و گفت: رئيس جمهور ما بر گسترش ترانزيت با ايران تاکيد بسيار کرده است و ما در راستاي راهبردهاي ايشان بر گسترش و تسهيل تجارت بين ايران و آذربايجان جدي و پيگير هستيم .

در پايان اين نشست عليرضا مقدسي معاون حقوقي و نظارت گمرک ايران با اشاره به کسب  رتبه برتر گمرک ايران در کشفيات قاچاق و مواد مخدر در جهان از سوي سازمان جهاني گمرک، از آن به عنوان يکي از افتخارات گمرک ايران در مبارزه با قاچاق کالا ومواد مخدر در منطقه نام برد   .

بنابراين گزارش ؛  هند در سال گذشته به کنوانسيون تير پيوست. ايران و ترکيه در سال گذشته در زمينه تير الکترونيک براي اولين بار در دنيا همکاري مشترکي را کليد زدند که منجر به تجربه موفقي در اين زمينه شد. هند نيز به زودي پروژه تيررا در کشورش آغاز خواهد کرد. سه کشور ايران ، هند و آذربايجان در صدد همکاري مشترک براي اجراي تير الکترونيک در کريدور شمال – جنوب هستند .



 

1397/04/12
گرمسار- اینچه‌برون مسیر ترانزیتی شمال کشور را تقویت می‌کند

مديرعامل شرکت راه‌آهن در مراسم آغاز عمليات اجراي برقي‌سازي خط راه‌آهن گرمسار-اينچه‌برون عنوان کرد با انجام پروژه گرمسار-اينچه‌برون ارتباط تجاري با کشورهاي آسياي ميانه ترکمنستان قراقستان افزايش مي‌يابد که اميدواريم کشور روسيه اين پروژه را با سرعت و کيفيت مناسب همانطور که تا به‌حال ديده‌ايم انجام دهند.

به گزارش تين‌نيوز، سعيد محمدزاده مديرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به مزايايي اين قرارداد گفت: خط ريلي گرمسار- اينچه‌برون اهميت زيادي دارد  و از اين طريق شرق و غرب خزر به شهرهاي بزرگ ايران و همچنين کشورهاي اطراف خزر دسترسي پيداخواهيم کرد. در شرق خزر با افزايش مسير تا اينچه برون، بندراميرآباد و انزلي به شبکه ريلي وصل خواهند شد که اين مسير مي تواند در تقويت ارتباط بين روسيه و جنوب کشور و حمل بارهاي ترانزيتي منطقه موثر باشد.

محمدزاده  اضافه کرد: در سال‌هاي اخير  همزمان با تحولات اقتصادي حمل ونقل ريلي نيز متحول شده است. با اين حال رشد و بالندگي در حمل و نقل ريلي در گرو توسعه زيرساخت‌ها و تقويت ارتباطات با کشورهاي آسياي ميانه و جنوب ايران است.

وي افزود: در سال‌هاي اخير، بدون احتساب فاينانس‌ها به‌طور متوسط سالانه يک ميليارد دلار صرف توسعه ريلي کشور شده  و توسعه شبکه ريلي نيز  منجربه صرفه جويي در مصرف سوخت شده است.

محمدزاده اعلام کرد: پيش بيني شده که در سال1404 ايران شش‌هزار کيلومتر راه‌آهن برقي داشته باشد. شروع اين ماجرا با برقي‌سازي تهران مشهد و تهران - اينچه برون صورت گرفته است. دوخطه کردن خط آهن بافق -سرخس و اتصال سرخس به بندرعباس نيز در دست اجراست، تا از اين طريق ظرفيت حمل بار در خطوط ريلي افزايش يابد.

لازم به ذکر است که بين ايران و روسيه مجموعه اي از همکاريها در حال انجام است که در جهت توسعه حمل ونقل هردو کشور خواهد بود. طبق برنامه ششم توسعه ما در پايان اين برنامه بايد به توسعه 30درصدي در زمينه حمل بار برسيم که ان شالله به هدفمان خواهيم رسيد.

1397/04/12
جریمه 500 هزارتومانی شرکت‌های حمل‌و نقلی تا 3 بار تخلف

معاون حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي گفت: در مواردي که تضييع حقوق راننده محرز شود جريمه500هزار توماني را اعمال خواهيم کرد و و اگر اين تخلف بيش از 3 سه بار رخ دهد؛ شرکت حمل‌ونقلي را  تعطيل خواهيم کرد.

به گزارش خبرنگار تين نيوز نشست خبري مسوولان سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي پيش از ظهر امروز با موضوع تشريح آخرين اقدامات انجام‌شده براي مطالبات کاميون‌داران معترض برگزار شد.

بني‌اسدي معاون حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در اين نشست خبري به تشريح چگونگي ورود سازمان به اختلافات رانندگان با شرکت‌هاي حمل‌ونقلي پرداخت و گفت: در فرايندهاي رسيدگي به شکايات بايد شاکي وجود داشته باشد ضمن اينکه لازم است ادله کافي به ما ارائه دهد اما متأسفانه رانندگان به دليل اينکه با شرکت‌هاي حمل‌ونقلي در حال همکاري هستند اقدام به شکايت نمي‌کنند تا بتوانند بالاجبار با آن شرکت حمل‌ونقلي کار کنند.

وي افزود: به همين دليل تصميم گرفتيم که منتظر شکايت رانندگان از شرکت‌هاي حمل‌ونقلي نمانيم و با مکانيزمي نسبت به شناسايي شرکت‌هاي متخلف اقدام کرديم حالا چه فرد شاکي باشد چه نباشد و اگر مشخص شود که کمسيون اضافه‌اي دريافت شده است بدون اينکه اسير بوروکراسي شويم با شرکت حمل‌ونقلي برخورد مي‌شود.

وي توضيح داد: بر اين اساس در صورتي که حق کميسيون اضافه‌اي از راننده گرفته شده باشد يا کرايه در مقصد به راننده پرداخت نشده باشد شرکت حمل‌ونقلي براي بار اول تا سوم بين يک تا پنج ميليون ريال جريمه خواهد شد.

مديرکل حقوقي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تاکيد کرد: در مواردي که تضييع حقوق راننده محرز شود جريمه 5 ميليون ريالي را اعمال خواهيم کرد و و اگر اين تخلف بيش از 3 سه بار رخ دهد شرکت حمل‌ونقلي را  تعطيل خواهيم کرد.

بني‌اسدي گفت: موضوع مهم اين است که کميسيون ويژه اختيار صدور حکم را دارد و در پيچ‌وخم بوروکراسي‌هاي اداري براي اجراي حکم قرار نمي‌گيريم.

1397/04/10
ایران قربانی مسیر ترانزیت مواد مخدر

بر اساس اعلام سازمان ملل در حال حاضر حدود 30 درصد از توليدات مواد مخدر در کشور افغانستان از طريق مرزهاي ايران به ساير کشورها منتقل مي شود.

به گزارش ايسنا، سرهنگ مجيد کريمي معاون عمليات و اطلاعات پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در يک برنامه راديويي با اشاره به همسايگي کشورهاي افغانستان و پاکستان با ايران، گفت: در حال حاضر افغانستان در سراسر دنيا يکي از مهم ترين کانون هاي توليد خشخاش و هروئين به شمار مي آيد.


وي با اشاره به توليد 9000 تني ترياک در کشور افغانستان، اظهار داشت: بسياري از کشورهاي غربي با اهتمام به شعار مبارزه با توليد مواد مخدر در افغانستان وارد اين کشور شدند و با جنگ افروزي هاي مختلف سال ها به مقابله با گروهک هاي تروريستي پرداختند، اما پس از اتمام اين جنگ ها توليد مواد در کشور افعانستان نه تنها متوقف نشد بلکه رشد چشمگيري نيز به خود گرفت.

معاون عمليات و اطلاعات پليس مبارزه با موادمخدر ناجا در ادامه افزود: کشور ايران نزديک ترين و کم هزينه ترين مسير براي انتقال مواد مخدر از افغانستان به کشورهاي غربي است.

وي با اشاره به اين که ايران حدود 900 کيلومتر مرز مشترک با کشور افعانستان دارد، عنوان کرد: وزارت کشور، سازمان مرزباني و پليس مبارزه با مواد مخدر همواره با اقدامات مختلف در تلاش هستند تا شرايط امنيتي مرزهاي مشترک با افغانستان را در بهترين شکل ممکن حفظ کنند.

سرهنگ مجيد کريمي در ادامه اضافه کرد: بر اساس اعلام سازمان ملل در حال حاضر حدود 30 درصد از توليدات مواد مخدر در کشور افغانستان از طريق مرزهاي ايران به ساير کشورها منتقل مي شود.

وي با بيان اينکه ايران قرباني مسير ترانزيت مواد مخدر است، عنوان کرد: کشورهاي اروپايي و آمريکايي مهم ترين مصرف کنندگان موادي هستند که در افغانستان توليد مي شود.

معاون عمليات و اطلاعات پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه افزود: در مرحله انتقال مواد مخدر از مرزهاي شرقي به مرزهاي غربي بخش عمده اي از مواد در حال گذر به واسطه ي بازارهاي مختلف در سطح کشور پخش مي شوند.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: علاوه بر مواد مخدرسنتي که از افعانستان وارد کشور مي شود، بنا به تقاضاي داخلي به طور سالانه قرص ها و مواد صنعتي متعددي از کشورهاي اروپايي به داخل مرزهاي ايران نفوذ مي کنند.

1397/04/09
استقرار رسمی گمرک در پایانه بین المللی ریلی آستارا
گمرک جمهوري اسلامي ايران به شکل رسمي و مستقل در بارانداز و پايانه بين المللي ريلي آستارا مستقر شد.
رسول اميدي، مديرکل گمرک آستارا لحظاتي پيش در جريان افتتاح دفاتر مرتبط با انجام رويه هاي گمرکي در بارانداز بين المللي ريلي آستارا، اظهار کرد: در راستاي اهميت ترانزيت و حمل و نقل سيستم ريلي و آثار مثبت و منافع ناشي از آن براي کشور، گمرک به شکل رسمي و مستقل در بارانداز و پايانه بين المللي ريلي آستارا براي انجام «صادرات» مستقر شد.
1397/04/09
بازدید رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از گمرک پرویزخان
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي از گمرک پرويزخان بازديد کرد و گفت: مرزهاي پرويزخان و خسروي در شهرستان قصرشيرين، ظرفيت بسيار بالايي در منافع ملي کشور دارند.
حشمت الله فلاحت پيشه در بازديد از مرز پرويزخان در قصرشيرين افزود: برنامه امسال کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي پرداختن به امور مرزهاست و با توجه به تحريم هايي که ناجوانمردانه عليه کشور شکل گرفته ، تقويت مرزها با هدف دستيابي به بخش عمده اي از سياست هاي اقتصادي کشور در دستور کار است.
وي اظهار داشت: براي نخستين بار در تاريخ شکل گيري کميسيون امنيت ملي ، هر هفته جلسات مربوط به امور مرزي را پيگيري مي کنيم تا با حل مشکلات فراروي ، شاهد توسعه مراودات در مناطق مرزي کشور باشيم.
1397/04/09
توافقات جدید گمرکی میان ایران و چین

به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ، اين اقدام در حاشيه اجلاس روساي گمرکات جهان در بروکسل و در گفت و گوي دوجانبه ميان رئيس کل گمرک ايران و وزير گمرک چين صورت گرفت .
فرود عسگري که براي شرکت در يکصد و سي ودومين اجلاس شوراي سازمان جهاني گمرک  به بروکسل سفر کرده است درحاشيه اجلاس با وزير گمرک چين  ديدار و گفتگو کرد . در اين ملاقات در خصوص مسائل مختلف دو جانبه بحث وتبادل نظر شد.
بر اساس توافقات بعمل آمده ؛ گمرکات ايران و چين همکاري هاي گمرکي خود را در سه حوزه تبادل الکترونيکي اطلاعات ميان گمرکات دو کشور ، دسترسي به گواهي هاي مبدا و ارائه تسهيلات گمرکي به تجار و بازرگانان دو کشور گسترش مي دهند .
همچنين  مقرر شد تسهيل و توسعه  تجارت ميان دو کشور در چارچوب مذاکرات همايش تجارت فرامرزي چين  گسترش يابد و براي رفع موانع گمرکي و تجاري وزير گمرک چين به تهران سفر کند .
1397/04/09
تاکید ایران و بلاروس بر گسترش همکاری‌ها در صنعت حمل و نقل

  سفير جمهوري اسلامي ايران و وزير حمل و نقل بلاروس بر همکاري در حوزه حمل و نقل دو جانبه، منطقه اي و بين المللي تاکيد کردند.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي به نقل از ايرنا، مصطفي اويسي در ديدار با آناتولي سيواک وزير حمل و نقل بلاروس با اشاره به حضور بلاروس در توافقنامه چهار جانبه ريلي باکو نقش ايران و اين کشور در تکميل و تسهيل ترانزيت بين المللي را مهم خواند. 

وي گفت: همکاري هاي دو کشور در سال گذشته تجربه خوبي است که گسترش آن نه تنها به رشد روابط اقتصادي دو کشور بلکه به رونق اقتصادي کشورهاي منطقه منجر خواهد شد. 

اويسي اضافه کرد که گسترش هرچه بيشتر مناسبات حمل و نقلي در منطقه مي تواند مستقيم و غير مستقيم موجب ايجاد تنوع در حوزه‌هاي درآمدزايي دو کشور شود. 

سفير کشورمان يادآور شد: مناسبات راهبردي در حوزه هاي اقتصادي، محتاج تدابير مشترک و همکاري در سايه دوستي دو کشور است و در اين راستا ايجاد مسيرهاي پروازي مستقيم بين ايران و بلاروس اهميت فراواني دارد.

آناتولي سيواک وزير حمل و نقل بلاروس نيز در اين ديدار ضمن استقبال از گسترش همکاري هاي اقتصادي با ايران اظهار داشت: ارتباطات جاده اي، ريلي يا هوايي از پايه هاي اصلي توسعه واقعي روابط اقتصادي بين کشورها است 

وي در ادامه گفت: برقراري پروازهاي مستقيم بين دو کشور موجب افزايش استانداردهاي امنيت اقتصادي و ثبات در روابط تجاري، فرهنگي و سياسي مي شود و اين موضوع از اولويت هاي مذاکرات حمل و نقلي ايران و بلاروس خواهد بود. 

برگزاري نشست هاي مشترک کميته حمل و نقل جاده اي، همکاري در پروژه هاي ريلي و ترکيبي از ديگر محورهاي ديدار مصطفي اويسي و آناتولي سيواک بود.

1397/04/05
کابوتاژ محموله ۳ هزار تنی کالا به بندر آستارا

مديرکل بنادر و دريانوردي استان گيلان گفت: براي نخستين بار در ميان بنادر شمال کشور، محموله‌اي 3 هزار تني به بندر آستارا کابوتاژ شد.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط عمومي اداره‌کل بنادر و دريانوردي استان گيلان، حسين چراغي افزود: هم‌اکنون بنادر سواحل درياي خزر در کشورهاي همسايه سه برابر حجم تجارت موجود در درياي خزر ظرفيت دارند و با توجه به اين شرايط، رقابت شديدي براي جذب کالا و فعاليت‌هاي بندري و دريايي وجود دارد که در اين راستا منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا از جايگاه بسيار بالايي برخوردار است.

وي با اشاره به ظرفيت نهايي بندر تجاري آستارا و نقش مهم اين بندر در منطقه، گفت: در حال حاضر طراحي بندر آستارا براي ايجاد ظرفيتي معادل 2 و نيم ميليون تن در سال براي کالاهاي غيرنفتي و حدود يک تا يک و نيم ميليون تن جهت غلات و مابقي جهت کالاهاي عمومي پيش‌بيني‌شده است.

چراغي با قدرداني از همکاري و تعامل بسيار خوب اداره کل گمرک آستارا در انجام تشريفات گمرکي نخستين محموله کابوتاژي به منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا، تصريح کرد: براي نخستين بار در بنادر شمالي کشور، محموله 3 هزار تني «کلينکر» توسط يک کشتي به صورت کابوتاژ از بندر اميرآباد به منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا بارگيري کرد و لحظاتي پيش در اسکله اين بندر پهلو گرفت.

وي بابيان اينکه محموله اين کشتي پس از تخليه، به بارانداز راه‌آهن آستارا منتقل خواهد شد، خاطرنشان کرد: اين محموله از طريق خط آهن آستارا به مقصد گرجستان توسط واگن بارگيري مي شود.

مديرکل بنادر و دريانوردي استان گيلان با بيان اينکه ايستگاه راه‌آهن آستارا و منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا مکمل همديگر هستند، بر لزوم توجه هر چه بيشتر مسئولين ذي‌ربط به ايجاد و توسعه حمل‌ونقل ترکيبي در اين منطقه تاکيد کرد.

به گزارش تين‌نيوز و به نقل از روابط‌عمومي اداره‌کل بنادر و دريانوردي استان گيلان، «کران بري» يا «کابوتاژ» رويه‌اي است که کالاي داخلي از يک گمرک مرزي به گمرک مرزي ديگري در قلمرو گمرکي از راه دريا يا رودخانه مرزي حمل مي‌شود.

منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا با 60 هکتار وسعت، نخستين بندر در شمال کشور است که با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي احداث شد.

عمليات احداث بندر تجاري آستارا در فروردين ماه سال 1388 توسط شرکت خدمات بندري و دريايي کاوه آغاز شد و فاز نخست آن در فروردين ماه 1392 به بهره‌برداري رسيد.

1397/04/04
در جلسه تیم اقتصادی با روحانی؛ معامله توافقی ارز آزاد شد

يک مقام مسئول در نظام بانکي در گفتگو با خبرنگار مهر، با تشريح جزئيات جلسه روز گذشته تيم اقتصادي دولت با حسن روحاني رئيس جمهور در خصوص تغيير در برخي سياست هاي ارزي گفت: در جلسه اي که صبح روز گذشته تيم اقتصادي دولت با رئيس جمهور برگزار کرده، توانسته شخص وي را قانع کند که خريد و فروش توافقي ارز ميان صادر کننده و وارد کننده عملياتي شود.

وي افزود: مدتها بود تيم اقتصادي دولت بدنبال برقراري چنين شرايطي در معاملات ارزي کشور بود اما رئيس جمهور بنا بر دلايلي خواستار در نظر گرفتن تنها يک نرخ و آن هم 4200 تومان به ازاي هر دلار شده بود و همين موضوع پذيرش طرح تيم اقتصادي که مورد تاييد فعالان اقتصادي هم بود را براي حدود يک ماهي به تعويق انداخت.

اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: صبح روز گذشته تيم اقتصادي دولت بالاخره توانست رئيس جمهور را قانع کند که نرخ معاملاتي دلار براي صادر کنندگاني که ارز حاصل از صادرات آنها از شمول خريد و فروش در سامانه نيما خارج است همان 4200 تومان باشد و در مقابل، اظهارنامه صادراتي ارزش پيدا کند.

بر اين اساس، اين تصميم مورد توافق با رئيس جمهور در جلسه ديروز قرار گرفته و البته ممکن است دولت برخي ضوابط را براي کنترل نرخ در نظر گيرد.

وي خاطرنشان کرد: البته براي تصميم گيري نهايي تيم اقتصادي قرار شده بود جلسه اي با معاون اول رئيس جمهور برگزار کنند که برخي شنيده ها حکايت از آن دارد که اين جلسه در ساعات منتهي به شب گذشته برگزار شده است.

به گزارش مهر، پيش بيني ها حکايت از آن دارد که اتخاذ اين تصميم منجر به تخليه بخشي از حباب بازار ارز شود و البته نيازهاي خرد مردم هم پاسخ داده شود. البته گفته مي‌شود که سقفي هم براي ارزش اظهارنامه‌هاي صادراتي در نظر گرفته شده که با احتساب نرخ دلار 4200 توماني، نرخ نهايي اين ارز فاصله زيادي با نرخ دولتي دلار نداشته باشد.

1397/04/02
نامه مشترک انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین‌المللی ایران و انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته در خصوص وضعیت نابسامان ارزی

1397/04/02
کشف 3 تن شمش مس از لابه لای پوست گوسفند توسط ماموران گمرک

ماموران گمرک ايران در يک کشف جالبي از لابه لاي يک محموله پوست گوسفند مقدار 3 تن شمش مس کشف کردند .  

  به گزارش روابط عمومي گمرک ايران ؛ اين مقدارشمش مس قاچاق از يک کاميون ورودي حامل محموله پوست گوسفند کشف و ضبط شد و ماموران گمرک ايران از داخل اين محموله و ازلابه لاي پوست گوسفند هايي که در داخل کاميون وجود داشت مقدار 2990 کيلوگرم شمش مس کشف و ضبط کردند.

  ماموران گمرک سرخس با هوشياري و دقت و بااستفاده از دستگاه ايکس ري از دو کاميون ورودي حامل پوست گوسفند اين مقدار شمش مس قاچاق را کشف و ضبط کردند.  

  گمرک سرخس در شمال شرقي استان خراسان و هم مرزبان کشور ترکمنستان است. اين گمرک در ارديبهشت ماه به يک دستگاه ايکس ري کاميوني مجهز شد و همين مساله به کمک ماموران گمرک سرخس در افزايش کشفيات قاچاق آمده است.  

  گمرک ايران برترين گمرک جهان در مبارزه باقاچاق در دنيا به شمار مي رود که بر اساس ارزيابي سازمان جهاني گمرک رتبه نخست دنيادر مبارزه با قاچاق   را در سال هاي 2016 و2017 به خود اختصاص داده است .

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر