آرشیو اخبار
.
1398/07/30
گزارشی از جلسات برگزار شده در بخش بیمه ، ترانزیت و امور گمرکی انجمن

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، تاکنون 8 جلسه با حضور قربان جعفرزادگان عضوهيئت مديره و رابط بخش، مجيد خياطي مطلق رئيس بخش، نسرين مکري،محمد عدديان، اميرمنصوري   نائبان رئيس بخش و ميانگين حضور 15نفر از اعضاء برگزار شده است.
موضوعاتي که طي اين جلسات بررسي شده به  شرح ذيل است:
1- دعوت از فريده زبيدي ، مصطفي آيتي از گمرک ايران ،  مهندس سلمانزاده مديرکل دفتر ترانزيت و حمل ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي و تشکيل جلسه در تاريخ10شهريور ماه و بررسي راهکارها و پيشنهادات در خصوص کاهش حمل مواد مخدر و جرائم سازمان يافته
2- دعوت از معاونت حقوقي و قضائي دادستاني کل کشور و رياست مبارزه با مواد مخدرناجا، معاونت مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، رياست پليس مبارزه با مواد مخدر ، فريده زبيدي و مصطفي آيتي از گمرک ايران، مدير کل دفترترانزيت و حمل و نقل بين المللي و سرپرست امور کارنه تير اتاق بارزگاني به منظورپيگيري مصوبات قبل و ارائه راهکارها و پيشنهادات در خصوص پيشگيري از معضل قاچاق ومواد مخدر
در اين جلسه نماينده گمرک با حذف آزمايشگاه مرزي موافقت کردند.
 3- بررسي نامه ارجاعي از سوي مرکز تدوين مقررات ايمني حمل ونقل و پدافند غيرعامل ومديريت بحران وزارت راه و شهرسازي و ارائه راهکار و پيشنهاد در اين خصوص
4- بررسي نامه رسيده از شرکت پيشرو ناوگان سيراف و ارسال پاسخ کارشناسي در خصوص ادعاي سازمان تامين اجتماعي
5- موضوع شرکتهاي گرفتار تعزيرات، گمرک و همچنين حق توقف کانتينرها و سپرده نقدي در جلسه مورخ 24 مهر ماه بررسي شد.

1398/07/29
گزارشی از جلسات برگزار شده در بخش جاده ای انجمن

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي در خصوص جلساتي که تاکنون در بخش جاده اي برگزارشده، اظهار داشت: پس از برگزاري نخستين جلسه در تاريخ 2شهريورماه که رئيس و نائبان رئيس بخش انتخاب شدند، دومين جلسه در تاريخ 9 شهريورماه برگزار وانتخابات کارگروه ها انجام شد. که طي آن 7 کارگروه و اعضاء آن مشخص گرديدند.
سومين جلسه مورخ 16 شهريورماه برگزارشد. اين جلسه به رسيدگي و پاسخ به استعلامات دواير دولتي و همچنين بحث و بررسي مشکلات مرز بازرگان و مرز گوربلاغ در کشور ترکيه اختصاص داده شد.
جلسه چهارم  مورخ 23 شهريورماه برگزار شد. دراين جلسه به بررسي مشکلات اداره گذرنامه و نامه هاي رسيده همکاران و وزارت راه وترابري در رابطه با تردد ناوگان ايراني به جمهوري نخجوران پرداخته شد.
جلسه پنجم بخش مذکور در تاريخ 30 شهريور ماه برگزار و به بررسي نامه هاي ارسالي همکاران و دواير دولتي پرداخته شد و همچنين مشکلات مرز گوربلاغ ترکيه مطرح و موردبحث و بررسي قرار گرفت و مشخص شد که تاکنون هيچ گونه مکاتبه اي با مسئولين کشورترکيه صورت نگرفته است.
جلسه ششم بخش جاده اي در تاريخ 6 مهرماه برگزار و در خصوص کاپيتاژ کاميونها بحث وتبادل نظر انجام گرفت.
جلسه هفتم مورخ 13 مهرماه در رابطه با تردد سه برابري کاميونهاي خارجي نسبت به کاميونهاي ايراني مسائلي برگزار شد.
همچنين رئيس بخش جاده اي عنوان کرد: در سومين جلسه بخش جاده اي مورخ 16 شهريورماه متوجه شديم که در ادوار گذشته نيز ظاهراً رسم بر آرشيو کردن صورت جلسات بخش جاده اي نبوده و اين معضل منجر به سردرگمي بخش فعلي در دسترسي به آمار و ارقام گذشته شده است . لذا با هميت رابط محترم بخش در حال سر وسامان دادن به بخش مربوطه هستيم که اطلاعات تکميلي در اين رابطه متعاقباً اعلام خواهد شد.
ضمنا بعد از پنجمين جلسه بخش جاده اي در خصوص مسائل مطرح شده در جلسات، از هيئت مديره محترم انجمن پيگيري انجام شد و متوجه شديم که گزارشات کليه بخشها مستقيم وبدون مطرح شدن در هيئت مديره بايگاني مي شود که اين موضوع مورد اعتراض بخش جاده اي قرار گرفت.

1398/07/28
ارسال سومین محموله ترانزیتی کشور افغانستان از طریق بندر چابهار

در شهريور ماه ? محموله کشتي ذرت و جو مجموعا معادل حدود 200 هزار تن ، در بندر چابهار تخليه شده است و هم اکنون نيز کشتي جديد حاوي شکر به بندر چابهار وارد شده و فرآيند تخليه آن در حال انجام است .
مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان گفت : سومين محموله ترانزيتي کشور افغانستان که شامل محصولات کشاورزي و ميوه خشک است از طريق بندر چابهار به هند ارسال شد .

بهروز آقايي اشاره به ارسال سومين محموله ترانزيتي کشور افغانستان از طريق بندر چابهار ، اظهار داشت : اين محموله شامل محصولات کشاورزي و ميوه خشک است که به بندر ناواشيواي هندوستان ارسال شد .

وي با تأکيد بر اهميت ترانزيت کالاهاي کشور افغانستان براي بندر چابهار ، افزود : پيش از اين نيز اولين محموله کالاهاي يخچالي شامل انگور تازه از افغانستان به سوي هند روانه شده بود . براي صادرات کالاهاي يخچالي نياز به امکانات ويژه اي است تا محصولات با کيفيت مطلوب به دست خريدار برسد و اين موضوع براي تجار از اهميت بالايي برخوردار است . با راه اندازي زيرساخت هاي مورد نياز براي کانتينرهاي يخچالي، اولين محموله صادراتي کالاهاي يخچالي  کرمان که شامل خرما است نيز به مقصد کشور هندوستان بارگيري و صادر شد .

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان همچنين از صادرات اولين محموله سيمان از طريق بندر چابهار خبر داد و گفت : بازاريابي هاي ما براي افزايش ترانزيت و ترافيک بار و کالا از طريق بندر چابهار ادامه دارد.

وي با اشاره به بازاريابي هاي انجام شده براي افزايش ترافيک بار و کالا در بندر چابهار ، گفت : در شهريور ماه 3 محموله کشتي ذرت و جو مجموعا معادل حدود 200 هزار تن ، در بندر چابهار تخليه شده است و هم اکنون نيز کشتي جديد حاوي شکر به بندر چابهار وارد شده و فرآيند تخليه آن در حال انجام است . اين کشتي با ظرفيتي حدود 60 هزار تن شکر و از مبدأ کشور تايلند به اين بندر وارد شده که تسريع در عمليات و حفظ نرم مطلوب تخليه در دستور کار تمامي واحدها قرار دارد .

آقايي با اشاره به عملکرد مثبت بندر چابهار در تخليه کشتي هاي غلات ، عنوان کرد : پيش از اين کشتي هاي حامل محموله هاي برنج ، گندم و شکر با مدرن ترين تجهيزات در اين بندر اقيانوسي پهلودهي و تخليه گرديده که با ورود شناورهاي جديد شاهد رونق جديدي در استان خواهيم بود . علاوه بر آشنايي تجار افغانستاني با بندر چابهار براي ترانزيت بار خود، اين بندر در معرفي پتانسيل هاي خود به سرمايه گذاران استان هاي همجوار از موفقيت خوبي برخوردار بوده است .

منبع: پرتال حمل ونقل

1398/07/28
رشد ۵۳ درصدی تردد کامیون از مرز بازرگان
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي با اشاره به اينکه سالانه هزاران دستگاه کاميون از مرز بازرگان تردد مي‌کنند، گفت: از ابتداي سال تاکنون پنج هزار و 33 دستگاه کاميون از مرز بازرگان تردد کرده که نسبت به سال گذشته 53 درصد افزايش داشته است.; در دومين جلسه ميز ملي توسعه صادرات سيب درختي که در محل سالن اتاق بازرگاني استان برگزار شد، با اشاره به اينکه 60 درصد کنستانتره کشور از طريق گمرکات استان حمل مي‌شود، اظهار کرد: پايانه مرزي بازرگان رتبه يک ترانزيت کالا در بين پايانه‌هاي زميني در جايگاه بين‌نفتي دارد.وي با اشاره به اينکه سالانه هزاران دستگاه کاميون از مرز بازرگان تردد مي‌کنند، تصريح کرد: از ابتداي سال تاکنون پنج هزار و 33 دستگاه کاميون از مرز بازرگان تردد کرده که نسبت به سال گذشته 53 درصد افزايش داشته است.مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي با اشاره به اينکه صادرات استان در 6 ماهه نخست سال 97، 951 هزار و 727 مورد بوده است که امسال 14 درصد افزايش را نشان مي‌دهد گفت: همچنين واردات به استان نسبت به سال گذشته 29.5 درصد افزايش داشته است.وي با اشاره به اينکه ناوگان يخچالدار در کشور و استان با کمبود مواجه است، افزود: کمبود ناوگان حمل و نقل يخچال دار از جمله مشکلات اصلي حمل و نقل استان  بوده و نبايد وابسته به کشورهاي همسايه بود چرا که اين مسئله به ضرر استان و کشاورزان است.شکري بيان کرد: هم اکنون در استان پنج دستگاه ناوگان حمل و نقل يخچالدکار ، 170 دستگاه 6 چرخ، 18 چرخ يک دستگاه، و در کشور نيز 280 دستگاه يخچالدار، 12 چرخ چهار دستگاه، 6 چرخ دو هزار و 417 دستگاه وجود دارد.

منبع: خبرگزاري فارس
1398/07/28
صادرات کالا در مرز مهران از یک میلیون تن فراتر رفت
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت ايلام گفت: بيش از يک ميليون تن کالا در نيمه اول سال جاري از مرزهاي اين استان به کشور عراق صادر شده است.

 سعيد شريفي اظهار داشت: طي 6 ماه ابتدايي سال جاري در استان ايلام يک ميليون و 24 هزار تن کالا به ارزش بيش از 624 ميليون دلار از استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزشي 13 درصد و از لحاظ وزني 31 درصد افزايش داشته است.

وي افزود: مهم ترين اقلام صادراتي استان ايلام شامل مصالح ساختماني، ميوه و تره بار، محصولات پلاستيکي، محصولات صنعتي، شيشه و جام، لوازم خانگي و محصولات فلزي بوده است.

معاون سازمان  صمت ايلام يادآور شد: سال گذشته در اين بازه زماني 784 هزار تن کالا به ارزش 552 ميليون دلار به کشور عراق از طريق مرز بين المللي مهران صادر شد.

شريفي اضافه کرد: صادرات و واردات کالا از طريق بازارچه‌هاي مرزي کشور راهکاري براي کم کردن فاصله مناطق محروم از برخوردار است تا با کمک آن  زمينه‌هاي اشتغال را در اين مناطق فراهم آورد.

وي تاکيد کرد: به فرموده مقام معظم رهبري توليدکنندگان رزمندگان جنگ اقتصادي با دشمن و صادر کنندگان خط شکن اين عرصه هستند و دولت تمام توان خود را براي حمايت از اين قشر و رفع دغدغه هاي آن ها بکار گرفته است.

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت ايلام گفت: افزايش صادرات غيرنفتي نشانگر اقتصاد سالم و پوياست که به منزله توانمندي و ظرفيت بالفعل کشور براي ايجاد درآمد پايدار است، هر چه صادرات غيرنفتي افزايش پيدا کند فرصت حضور در بازارهاي جهاني هم گسترده‌ تر خواهد شد که نتيجه اساسي اين امر هم شکوفايي اقتصاد کشور و استفاده از درآمد هاي آن است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/07/28
تا پایان سال 2020 انجام می‌شود: برخورداری ایران، روسیه و آذربایجان از نظام حمل‌ و نقل یکپارچه
;محمد اسلامي که براي شرکت در «نشست مشترک وزراي حمل‌ و‌ نقل پنج کشور ساحلي درياي خزر با هدف توسعه همکاري‌ها» بيستم مردادماه به ترکمنستان سفر کرده بود،  با اشاره مذاکرات صورت گرفته در حوزه حمل‌‌ونقل جاده‌اي بيان داشت: با هدف دستيابي به وحدت رويه ميان سه کشور ايران، آذربايجان و روسيه، برقراري سيستم صدور بارنامه الکترونيک و عدم فک پلمپ بارهاي عبوري ميان سه کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

او افزود: همچنين پيش‌نويس يکسان‌سازي مابه‌التفاوت قيمت سوخت و نرخ عوارض عبوري در اين اجلاس مرور و مقرر شد، سند سه جانبه بعد از امضا معاونان حمل‌ونقل به امضا وزراي سه کشور برسد تا در پايان 2020 شاهد برخورداري سه کشوراز نظام حمل‌ونقل يکپارچه و هماهنگ باشيم.

  وي همچنين به حجم 30 ميليون تني جابه جايي بار بين خاور دور، هندوستان، روسيه و اروپا اشاره کرد و گفت: ظرفيت جابه جايي بار در اين مسير  تا 100 ميليون تن قابل افزايش است.

اسلامي تاکيد کرد: بر همين اساس در تلاش هستيم تا بتوانيم در سال‌هاي آينده فرصت از دست رفته در سال‌هاي گذشته را جبران کرده و سهم ايران را در جريان جابه جايي بار بين شرق به غرب افزايش دهيم.

منبع: تين نيوز

1398/07/28
افزایش صادرات کالا از مرز دریایی امیرآباد
معاون بندري و امور اقتصادي بندر اميرآباد گفت: اولين محموله ميلگرد به عنوان کالاي جديد صادراتي به وزن 3 هزار تن از ازطريق بندراميرآباد به کشورهاي حوزه CIS صادر شد.

محمد صادق رنگ آور با بيان اين مطلب افزود: محموله ميلگرد براي اولين بار بصورت صادرات دريايي از مبدا بندر اميرآباد به کشور هاي آسياي ميانه و CIS صادر و تداوم خواهد داشت.

وي خاطرنشان کرد: بندراميرآباد از آمادگي کامل و توان تجهيزاتي و پشتيباني در راستاي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي براي جذب صاحبان کالا و سرمايه گذاران  بخش خصوصي  در راستاي رونق توليد و اشتغال منطقه  برخوردار است و اميدواريم با اين آمادگي سهم صادرات کالا از طريق مرز دريايي اميرآباد در مدت باقيمانده سال جاري افزايش يابد.

منبع:  سازمان بنادر و دريانوردي

1398/07/28
کشف 3 هزار و 500 لیتر سوخت جاسازی شده در کامیون های خروجی در مرزهای گمرکی
تيم کارشناسان راهبر سمگا در هفته جاري ودر سه عمليات متفاوت وجدا گانه موفق به کشف بيش از سه 3500 ليتر گازوئيل در مرزهاي ميلک وماهيرود که به طرز ماهرانه اي در گالن هاي بيست ليتري وبطري اب معدني ونوشابه در زير بار صادراتي جاسازي شده بودند
گرديدند .
اين محموله ها به سمت کشورهاي همسايه شرقي قاچاق و جاسازي شده بودند که با تيز بيني کارشناسان سمگا کشف وضبط گرديد .

منبع: گمرک نيوز
1398/07/24
پنجمین جلسه بخش فورواردري و لجستيك برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، پنجمين جلسه بخش فورواردري  و لجستيک مورخ 23 مهرماه با حضور افسانه فخري عضو هيئت مديره و رابط بخش، مسعود عطري رئيس بخش و 11 نفر از اعضا برگزار شد.

 مواردي که در اين جلسه مورد بحث و بررسي قرار گرفت به شرح ذيل است:

1- بحث و تبادل نظر در خصوص هزينه ها محلي محمولات خرده بار دريايي و برخي سوء استفاده ها در تحميل هزينه هاي غير واقعي  به صاحبان كالا و شركتهاي فورواردر كه منجر به تهيه پيش نويس  اعلام نظر به هيات مديره جهت پيگيري مطلب گرديد

2- ادامه بررسي آيين نامه پيشنهادي ستاد هماهنگي لجستيك كشور و ايجاد برخي اصلاحات در نامه اعلام نظر بخش به هيات مديره

3- صحبت در خصوص سرويسهاي حمل و نقل ريلي - كانتينري از مبادي چين به تهران و بررسي نقاط ضعف و قدرت عملياتي اين سرويسها
1398/07/24
در پی برگزاری کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان؛ گسترش همکاری های اقتصادی تهران - عشق آباد
پانزدهمين کميسيون مشترک اقتصادي ايران و ترکمنستان در وزارت امور خارجه اين کشور برگزار شد.
در اين کميسيون مشترک که به رياست "محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي" و "رشيد مردوف" وزير امور خارجه و معاون هيئت وزراي ترکمنستان برگزار شد دو طرف يک يادداشت تفاهم همکاري در زمينه‌هاي سوآپ گاز، برق و انرژي، مصالح ساختماني و آهن آلات و فولاد، ترانزيت ريلي و جاده‌اي کالا و همچنين توسعه خطوط پروازي امضا کردند. همچنين، يکسان سازي تعرفه‌هاي گمرکي و مقررات مربوط به آن بين دو کشور از ديگر مفاد توافق دو کشور بود.
وزير امور خارجه ترکمنستان در اين اجلاس با اشاره به سطح خوب روابط سياسي دو کشور در سال‌هاي اخير و به ويژه در دوران رياست جمهوري "قربان قلي بردي محمدوف" بر ارتقاي سطح روابط اقتصادي دو کشور تاکيد کرد.
وزير راه و شهرسازي کشورمان نيز بر توسعه ترانزيت کالا از طريق ريل و از طريق جاده براي تحقق عبور روزانه هزار کاميون که مورد توافق دو کشور در گذشته بوده، و همچنين توسعه همکاري در زمينه حمل و نقل دريايي و افزايش خطوط پروازي تاکيد کرد.
در اين نشست، "اميرحسين زماني نيا" معاون بازرگاني و امور بين الملل وزارت نفت از آمادگي اين وزارتخانه براي سوآپ گاز ترکمنستان به کشور‌هايي که بطور سنتي خريدار گاز ايران نيستند به ويژه در غرب خزر خبر داد.
وي افزود: ترکمنستان با توجه به ارجاع پرونده فروش گاز به ايران به داوري بين المللي، در چند سال گذشته سطح روابط تجاري خود را با وزارت نفت ايران کاهش داد، اما خوشبختانه در ماه‌هاي اخير به اين جمع بندي رسيده اند که داوري در اين پرونده، مانع همکاري دو کشور نخواهد شد.
"شهرام آدم نژاد" معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي‌ و "حسين سلاح ورزي" نايب رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن و کشاورزي ايران هم در اين اجلاس در سخناني، از آمادگي بخش‌هاي متبوع خود براي حل و فصل موضوعات في‌مابين با هدف ارتقاي سطح روابط اقتصادي دو کشور خبر دادند.
وزرا و مسئولان ترکمنستاني عضو کميسيون مشترک اقتصادي دو کشور هم هر يک در سخناني، با اشاره به فرصت‌ها و مزاياي اقتصادي ترکمنستان از آمادگي اين کشور براي گسترش همکاري با جمهوري اسلامي ايران خبر دادند.

منبع: خبرگزراي صدا وسيما
1398/07/24
توافقات اولیه برای بازگشایی مرز سومار از امروز

سيد حميد حسيني  درباره روند صادرات ايران در ايام اربعين به عراق گفت: روند صادرات به دليل عدم امکان تردد کاميون‌ها در جاده‌ها به دليل ازدحام جمعيت زائران  تقريبا متوقف شده است. 

دبيرکل اتاق مشترک ايران و عراق با اشاره به توقف 40 کاميون در مرز شلمچه بيان داشت: متاسفانه محموله اين کاميون‌ها که بيشتر  محصولات کشاورزي است در حال از بين رفتن  و عليرغم اينکه  امور گمرکي  اين کاميون‌ها براي خروج از مرز و ورود به خاک عراق انجام شده اما امکان عبور از مرز را ندارند. 

وي بيان داشت: امروز جلسه‌اي در مرز سومار با حضور استاندار کرمانشاه، استاندار دياله و مسئول تردد مرزي عراق انجام شد که پيرو اين جلسه تصميماتي در رابطه با بازگشايي مرز سومار براي عبور کاميون‌ها حامل بار از اين مرز اتخاذ شده است. 

دبيرکل اتاق مشترک ايران و عراق اظهار داشت: بنابراين مرز سومار از فردا باز مي‌شود و اين مرز براي تردد کاميون‌هاي حامل کالاهاي صادراتي در نظر گرفته شده است.

حسيني با بيان اينکه براساس تصميمات اتخاذ شده براي بازگشايي مرز سومار از فردا توافقات لازم انجام شده است، گفت: اما در مورد اينکه اجازه عبور چه کالاهايي از اين مرز داده شود و نحوه تخليه و بارگيري به چه صورتي باشد تصميمات نهايي اتخاذ نشده است. 

دبيرکل اتاق مشترک ايران و عراق در پاسخ به اين سوال که چرا صادرکنندگان عليرغم اينکه مي‌دانند مرزها و جاده‌ها در اين ايام شلوغ است باز هم اقدام به صادرات مي‌کنند، گفت: امسال استقبال از مراسم اربعين بسيار زياد بود و حدود 4 ميليون زائر براي زيارت مشرف شده‌اند و مرزها زودتر پر شد، ضمن اينکه مراسم پياده‌روي اربعين کمي زودتر آغاز شد و اين مساله پيش‌بيني نشده بود. 

وي گفت: از طرفي مرز خسروي هم به طور کامل باز نشد و فشار براي عبور کاميون‌ها به مرز شلمچه و مهران بيشتر شد. 

حسيني اظهار داشت: جاده شلمچه به بصره جاده‌اي 12 متري و با ظرفيت محدود است بنابراين با افزايش ترددها مشکلات حمل و نقل هم بروز مي‌کند.

منبع: خبرگزاري فارس

1398/07/24
گزارشی از جلسات برگزار شده در بخش حقوقی انجمن
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، تاکنون 3 جلسه در تاريخهاي 12 و 26 شهريورماه و 9 مهرماه در سال جاري با حضور يونس جاويد عضو هيئت مديره و رابط بخش، پوريا سعيدي رئيس بخش و با ميانگين حضور 4 نفر از اعضا برگزار شده است.

 مواردي که طي اين جلسات محقق شده، به شرح ذيل است:

1- تنظيم آيين نامه پيشنهادي کميته ها و کارگروه هاي تخصصي انجمن (بخش‌ها) و ارائه به هيات مديره جهت تصويب
2-  نگارش نمونه قرارداد کرير با راننده و ارائه به هيات مديره جهت اشتراک با اعضاي انجمن

 مواردي که در جلسات آتي اين بخش بررسي خواهد شد:

1- نگارش نمونه قراردادهاي فورواردر با کرير، فورواردر با تامين کنندگان خارجي و فورواردر با مشتري
2- تنظيم آيين نامه مرکز داوري انجمن
3- تهيه و پيشنهاد اصلاح نظامنامه انجمن
1398/07/24
گزارشی از جلسات برگزار شده در بخش فورواردری و لجستیک انجمن
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، تاکنون 4 جلسه در بخش فورواردري و لجستيک در تاريخ هاي 15 و 22 مرداد ماه، 5 شهريورماه، 2 مهرماه سال جاري با حضور افسانه فخري عضو هيئت مديره و رابط بخش، مسعود عطري رئيس بخش و  با ميانگين حضور 15 نفر از اعضا تشکيل شده است.
 مواردي که تاکنون طي اين جلسات محقق شده، به شرح  ذيل است:
1- تبيين استراتژي، اهداف و رويکرد بخش در سال جاري
2- تحقيق در زمينه مفاهيم (خدمات فورواردري) و ( لجستيک) و تمايز آنها
3- بررسي مشکلات شرکتهاي فورواردر در خصوص عمليات و نحوه ثبت پرداخت‌هاي ارزي و استعلام از بخش مالياتي
4-  تشخيص نياز مبرم اعضاي انجمن به وجود قراردادهاي متحدالشکل و درخواست تدارک امر از بخش حقوقي
5-  بررسي و اعلام نظر در خصوص آيين نامه پيشنهادي ستاد لجستيک کشور

مواردي که در جلسات آتي اين بخش بررسي خواهد شد به شرح ذيل است:
1- واکاوي مشکلات شرکتهاي فورواردر در مواجهه با کريرهاي دريايي و نمايندگان آنها
2- ارزيابي شرايط جاري و پيشنهاد شرايط مطلوب در زمينه بيمه مسئوليت فورواردر
3- تبادل و تجميع اطلاعات در خصوص روند هوشمندسازي حمل و نقل کشور
4- تحليل راهکارهاي مسئوليت پذيري شرکتهاي فورواردر خارجي فعال در کشور
1398/07/21
ترانزیت ۱۹۷۰ تن کالا به کشور افغانستان از مرز ماهیرود
مديرکل گمرکات خراسان جنوبي گفت: طي شش ماهه نخست امسال هزار و 970 تن کالا از طريق گمرک ماهيرود به کشور افغانستان ترانزيت شد.محمدعلي خاشي اظهار داشت: طي شش ماه گذشته تعداد 75 دستگاه کاميون به وزن هزار و 970 تن از مرز ماهيرود ترانزيت شده است.

وي، گاز مايع، گردو آرکاء کود شيميايي و کود آلي را از جمله محصولات ترانزيت شده عنوان کرد و گفت: اين محصولات از کشورهاي عراق، اندونزي، ترکيه و مالزي به کشور افغانستان ترانزيت شده است.

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي از ارائه خدمت به 13 هزار و 262 نفر مسافر ورودي در گمرک ماهيرود خبر داد و گفت: همچنين طي اين مدت براي 9 هزار و 169 مسافر خروجي از گمرک ماهيرود خدمات گمرکي ارائه و تشريفات مسافر امور گمرکي انجام شده است.

ارسال 2 هزار دلار محموله پستي

خاشي ادامه داد: علاوه بر اين فرودگاه بيرجند طي اين مدت دو هزار و 501 مسافر ورودي و دو هزار و 504 مسافر خروجي داشته است.

وي با اشاره به تشکيل 76 فقره اظهارنامه صادراتي در بخش امانات پستي طي شش ماهه نخست امسال، بيان داشت: ارزش ريالي اين اظهارنامه ها بالغ بر دو هزار و 152 دلار بوده است.

مديرکل گمرکات خراسان جنوبي، زعفران، البسه، داروي گياهي، لوازم آرايشي و خشکبار را از جمله اقلام صادراتي از طريق امانات پستي برشمرد.

خاشي ادامه داد: همچنين از ابتداي امسال تعداد 10 فقره اظهارنامه واردات امانت پستي داشته ايم که نسبت به سال گذشته تغييري نداشته است.

به گفته وي کشورهاي مبدا و مقصد صادرات و واردات امانات پستي آلمان، فرانسه، سوئد، يونان و سنگاپور بوده است.

منبع: خبرگزاري مهر

1398/07/21
۵۱/۸ میلیون دلار کالا از خراسان شمالی صادر شد
184 هزار و 800 تن کالاي توليدي خراسان شمالي به ارزش 51 ميليون و800 هزار دلار در نيمه نخست امسال به ديگر کشورها صادر شده است.

سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي گفت: ميزان صدور کالا از استان در مقايسه با مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزشي 14.3 درصد و به لحاظ وزني 22.2 درصد کاهش داشته است.

امين قرباني اظهار داشت: عمده کالاهاي صادراتي استان در سال جاري محصولات پتروشيمي، پلاستيکي، فولادي و مواد غذايي بوده است.

وي افزود: در اين مدت بيشترين صادرات استان معادل 31 درصد آن به کشور افغانستان صادر شده است و مقصد 26 درصد از کالاهاي توليدي استان نيز هند، 8.5 درصد چين و 7.9 درصد مالزي بوده است.

سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي گفت: در نيمه نخست امسال 100 هزار تن کالا به ارزش 26.6 ميليون دلار از گمرک استان صادر شده است.

وي گفت: ميزان صدور کالا از گمرک استان در مقايسه با مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزشي 58.8درصد و به لحاظ وزني 63.2 درصد رشد داشته است که به کشورهاي افعانستان، ترکمنستان، آذربايجان، ترکيه و هند صادر شده است.

قرباني درباره ميزان صدور توليدات مجتمع پتروشيمي خراسان گفت: در نيمه نخست امسال، ميزان صدور محصولات پتروشيمي استان، به نسبت مدت مشابه پارسال به لحاظ وزني 10/4 درصد رشد و از نظر ارزشي 10.8درصد کاهش دارد.

سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي تصريح کرد: در اين مدت 171 هزار و 400 تن محصولات پتروشيمي به ارزش 41 ميليون و 800 هزار دلار از استان صادر شده است.

قرباني درباره ميزان واردات کالا به استان نيز اظهار داشت: در اين مدت دو هزار و 300 تن کالا به ارزش 14 ميليون دلار به استان وارد شده است که اين رقم در مقايسه با مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزشي 30/3 درصد افزايش و به لحاظ وزني 25/2درصد کاهش دارد.

به گفته سرپرست معاونت امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي، عمده کالاهاي وارداتي به استان در اين مدت لامپ روشنايي، کنتور گاز و برنج بوده که از کشورهاي چين، آلمان، اسپانيا و پاکستان منتقل شده است.

استان 863 هزار نفري خراسان شمالي در شمال شرق کشور واقع است.

خراسان شمالي حدود 400 واحد توليدي و صنعتي با سرمايه گذاري 13 هزار ميليارد ريال و اشتغال يازده هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنايع بزرگ صنعتي در بين31 استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در اين استان در بخش کشاورزي 39.6 درصد، صنعت 24/3 درصد و خدمات 36/1 درصد است.

سهم اشتغال اين استان در حوزه کشاورزي بيش از ميانگين کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پايين تر است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/07/21
روزانه ۹۵۰ تردد خروجی در مرز باشماق انجام می‌شود
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان کردستان گفت: روزانه 550 تردد ورودي اعم از ترانزيت و صادرات و 950 تردد خروجي در مرز باشماق مريوان انجام مي‌شود.سيدالبرز حسيني عصر امروز در جريان بازديد وزير راه و شهرسازي از مرز باشماق مريوان اظهار داشت: مرز باشماق مريوان در سال 85 به عنوان مرز رسمي در 7.5 هکتار مساحت ساماندهي شد.وي افزود: طبق سند آمايش مرز باشماق مريوان يکي از مرزهاي استراتژيک است که با دو کريدور شرق به غرب آسيايي و شمال اروپا در يک مسير است.مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان کردستان ادامه داد: روزانه 550 تردد ورودي اعم از ترانزيت و صادرات و 950 تردد خروجي در اين مرز انجام مي‌شود.وي گفت: در اين حجم از ورودي و خروجي 758 هزار تن کالا به ارزش 880 ميليون دلار صادرات که عمدتا مواد نفتي و مصالح ساختماني است انجام مي‌شود.حسيني تصريح کرد: مرز باشماق مريوان از حيث ورودي رتبه چهارم کشور و از حيث خروجي رتبه دوم کشور را دارد.وي يادآور شد: مسير ترانزيتي بندر شهيد رجايي به مرز باشماق دومين مرز ترانزيتي پرتردد کشور است.مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان کردستان افزود: در استان کردستان64 نقطه حادثه‌خيز داريم که قريب به 50 درصد اين نقاط در مسير مرز باشماق قرار دارد و سالانه چندين واژگوني‌ کاميون در اين مسير اتفاق مي‌افتد که آثار زيست محيطي بسياري هم برجا مي‌گذارد.وي ادامه داد: هر چند 3 پروژه در اين مسير فعال هستند اما از لحاظ اعتباري مشکلاتي دارند که لازم است براي تکميل سريعتر اين پروژه‌ها اعتبارات لازم تخصيص پيدا کند.حسيني به مشکلات داخل پايانه مرز باشماق اشاره کرد و گفت: نبود مديريت واحد، نبود سردرب واحد، نبود پارکينگ مسافربري و تداخلات ترافيکي عمده مشکلات داخل پايانه است.>وي اصلي‌ترين مشکل مرز باشماق را نابساماني ترافيکي و معطلي طولاني کاميون‌ها عنوان کرد و گفت: تمام خروج‌ها اعم از صادرات و ترانزيت در يک مکان انجام مي‌شود و همين باعث معطلي بيش از حد مي‌شود‌.حسيني با بيان اينکه براي ساماندهي مرز باشماق به اعتبار ويژه‌اي نياز است گفت: اگر اين ساماندهي انجام شود بيش از 70 درصد از مشکلات مرز باشماق حل مي‌شود.

منبع: خبرگزراي فارس

1398/07/20
امضای توافقنامه تجاری بین ‌ایران، هندوستان و افغانستان / ترانزیت کالا از ایران رونق می‌گیرد
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران از امضاي توافقنامه تجاري بين ‌ايران، هندوستان و افغانستان خبر داد و گفت: اين توافقنامه ‌با هدف بهبود و ارتقاء وضعيت ترانزيت کالا امضا شده است.

محمد راستاد  يکي از اهداف تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران را ايجاد موانع بر سرراه تجارت و حمل و نقل دريايي دانست و اظهار داشت: در اين راستا خوشبختانه با اتکا به توان داخلي و ظرفيت‌هاي موجود در کشور به خوبي فرايندهاي حمل و نقل تجارت دريايي تداوم داده شده است.

معاون وزير راه و شهرسازي، مويد اين مهم را روند رو به رشد تخليه و بارگيري کالا در بنادر دانست و تصريح کرد: از سوي ديگر تمام طرح‌هاي توسعه‌اي کشور هم براي زيربناهاي بندري و هم براي تجهيزات بنادر با قوت خود در حال اجراست.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران، مهم‌ترين طرح توسعه بنادر کشور را توسعه فاز سوم پايانه کانتينري بندر شهيد رجايي دانست  و خاطر‌نشان کرد: اين طرح با اعتباري افزون بر 1000 ميليارد تومان در حال اجرا‌ست و انتظار مي‌رود در بازه زمان پيش بيني شده يعني تا سال 1400 تکميل و به بهره‌برداري برسد.

راستاد با بيان اينکه بندر چابهار تنها بندر اقيانوسي کشور است گفت: مرحله نخست توسعه اين بندر انجام شده و اکنون مراحل تجهيز آن طي مي‌شود که بندر چابهار نقش مهم و حياتي در دالان ترانزيتي شمال ـ جنوب و به ويژه ترانزيت بين کشورهاي ساحلي اقيانوس هند، آسياي ميانه، افغانستان  ايفا مي‌کند.

وي‌ مهم‌ترين بندر کالاي اساسي ايران را بندر امام خميني(ره) دانست و تصريح کرد: در اين بندر اين روزها شاهد حجم انبوه محموله‌ها و کشتي‌هايي است که در اين بندر تردد مي‌کنند و با استفاده از ظرفيت‌هاي بندري به خوبي پاسخگوي تقاضا براي واردات کالاهاي اساسي است.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران، با اشاره به افزايش 49 درصدي  تخليه کالاهاي اساسي در نيمه نخست امسال نسبت به سال قبل خاطر نشان کرد: در استان بوشهر هم به سبب طول سواحل با خليج فارس و بنادر متعدد تجاري، زمينه براي بهبود فعاليت رونق تجارت و اشتغال ساحل نشينان فراهم شده است.

راستاد با تاکيد بر توسعه زيرساخت‌هاي بندري در استان بوشهر بيان کرد: اکنون افزون بر 70 ميليارد تومان پروژه‌هاي بندري در استان بوشهر افتتاح و يا عمليات اجرايي آنها آغاز شد.

معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه بندر تجاري بوشهر نقش مهمي در تجارت بين‌المللي دارد تاکيد کرد: ما دنبال اين هستيم که بندر تجاري بوشهر نقش خود را در تجارت بين‌المللي به خوبي ايفاء کند و زمينه تردد، پذيرش و پهلوگيري کشتي‌هاي اقيانوس‌پيما در اسکله‌هاي آن فراهم شود.

وي، با تاکيد بر نقش مهم بنادر ديگر استان بوشهر در تجارت منطقه‌اي افزود: رونق بنادر کوچک‌تر استان بوشهر در تجارت منطقه‌اي، کاپوتاژ و فرانشيز کالا از بنادر اصلي مورد توجه سازمان بنادر است که در اين راستا نقش آفريني کنند.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران، مستلزم نقش آفريني بنادر استان بوشهر در  تجارت منطقه‌اي و فرانشيز کالا و کاپوتاز را توسعه زيرساخت‌هاي بندري دانست و تاکيد کرد: توسعه زيرساخت‌هاي بنادر استان بوشهر و تناسب يافتن اين زيرساخت‌ها با تقاضاهايي که وجود دارد مورد توجه ويژه قرار دارد تا در کوتاه زمان، بنادر استان بوشهر شرايط آنان به‌گونه‌اي فراهم شود تا بتوانند پاسخگوي حجم تقاضاي رو به رشد باشند.

معاون وزير راه و شهرسازي، تقويت تجاري با کشورهاي مختلف را يکي از برنامه‌هاي سازمان بنادر دانست و افزود: مهم‌ترين شرکاي تجاري ايران از لحاظ صادرات و  واردات  و ترانزيت کالا کشورهايي که در منطقه وجود دارند است و در اين راستا توافقنامه‌هاي ترانزيني متعددي بين جمهوري اسلامي و کشورهاي پيراموني به ويژه کشورهايي که در مسير دالان ترانزيني قرار دارند منعقد شده است.

راستاد به توافقنامه تجاري بين جمهوري اسلامي ايران، هندوستان و افغانستان اشاره کرد و گفت: اين توافقنامه موسوم به چابهار با هدف بهبود و ارتقاء وضعيت ترانزيت کالا بين سه کشور ياد شده است که در اين ميان کشورهاي ديگر مي‌توانند به اين توافقنامه بپيوندند.

وي با  اشاره به فعاليت تجارت در سطح بين‌المللي خاطر نشان کرد: در سطح بين‌المللي با مراجع دريايي و سازمان‌هاي متولي بنادر و بازرگاني دنيا ارتباطات گسترده‌اي براي انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي همکاري و  تشکيل کميته‌هاي تخصصي همکاري‌هاي دريايي و بندري به صورت منسجم دنبال مي‌شود تا بتوان به صورت متقابل از مزيت‌هاي کشورها در راستا بهبود وضعيت تجاري و حمل و نقل دريايي بهره ببريم.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ايران، توسعه گردشگري‌ دريايي را از ديگر اولويت‌هاي اين سازمان دانست و تصريح کرد: در توسعه  طرح‌هاي دريايي محدوديت خاصي براي پرداخت تسهيلات به ويژه در بخش گردشگري و مسافرت‌هاي دريايي قائل نيستيم.

راستاد بيان کرد: عمده ناوگان مسافري دريايي کشور به ويژه در استان هرمزگان با تسهيلات وجوه اداره شده سازمان بنادر و دريانوردي و توانمندي صنايع دريايي داخلي نوسازي و به‌روز رساني شده است.

وي خاطرنشان کرد: کماکان اين ظرفيت در سازمان بنادر و دريانوردي ايران وجود دارد که در اين زمينه استان بوشهر قابليت‌هاي مهمي در عرصه رشد گردشکري دريايي دارد و بايد زمينه تشويق سرمايه‌گذاران بخش خصوصي با مکانيزم‌هاي حمايتي در پرداخت تسهيلات وجوه اداره شده در اين عرصه فراهم شود.

منبع: خبرگزاري تسنيم

1398/07/17
ایران تنها کشور تولید کننده کانتینر در منطقه خلیج فارس، آسیای میانه و آفریقا است
معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: در منطقه خليج فارس، آسياي ميانه و آفريقا، جمهوري اسلامي ايران تنها کشوري است که به امکان خط توليد کانتينر حمل دريايي دست يافته است.

، محمد علي حسن زاده در مراسم بهره برداري از خط توليد کانتينر حمل دريايي، اذعان داشت: نياز فعلي کشور به کانتينر حمل دريايي حدود 750 هزار TEU کانتينر20 فوت است که از اين تعداد حدود 200 هزار TEU کانتينر 20 فوت در اختيار شرکت هاي کشتيراني قرار دارد و بقيه خريداري و يا اجاره مي شود.

عضو هيأت عامل سازمان بنادر و دريانوردي افزود: با توجه به نياز کشور به 550 هزار TEU کانتينر 20 فوت ، براي خريد هر يک از اين کانتينرها بين 2000 تا 2400 دلار ارز از کشور خارج مي شود.
حسن زاده ميزان اجاره هر کانتينر را روزانه 5 دلار بيان و نتيجه گيري کرد: با ساخت و توليد اين نوع کانتينر در داخل کشور ، علاوه بر جلوگيري خروج ارز از کشور، مي توانيم با صادرات آن، ارز قابل توجهي را وارد کشور کنيم.

به گفته معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر، در حال حاضر امکان توليد روزانه 100 کانتينر در مجتمع کانتينر سازي ايراني وجود دارد.

حسن زاده با اشاره به اهميت توليد و خودکفايي در ساخت انواع کانتينرهاي حمل و نقل دريايي در کشور، تصريح کرد: با ساخت استاندارد کانتينرهاي ويژه تجارت دريايي در ايران، وابستگي به خارج از بين مي رود و از اين پس با خروج خطوط کشتيراني از بنادر کشور، با کمبود کانتينر براي جابه جايي بار مواجه نخواهيم شد.

معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه در منطقه خليج فارس، آسياي ميانه و آفريقا، جمهوري اسلامي ايران تنها کشوري است که به امکان خط توليد کانتينر حمل دريايي دست يافته است، تاکيد کرد: ساخت و توليد کانتينر استاندارد و مخصوص ترافيک دريايي به جز پوشش نياز هاي داخلي ، قطعا مي تواند از محل صادرات، براي کشور ارز آوري هم داشته باشد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/07/15
مشکل ارزی رانندگان بین‌المللی ادامه دارد
با وجود اجازه بانک مرکزي براي استفاده رانندگان بين‌المللي از ارز نيمايي، هنگ مرزي در بازرسي‌هاي خود اجازه خروج بيش از 2 هزار دلار را به رانندگان نمي‌دهد.ابولقاسم حاجي‌علي دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران، با اعلام اين مطلب به «دنياي‌اقتصاد» گفت: مشکلات صنعت حمل‌ونقل بسيار متنوع بوده و اولويت‌بندي آنها کار دشواري است. يکي از مشکلات و چالش‌هاي اساسي که در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي با آن مواجه هستيم، بحث تخصيص ارز به رانندگان است.وي افزود: راننده‌اي يک ماه در خارج از ايران است، تنها از طريق ارز مرجع مي‌تواند نيازهاي خود از قبيل سوخت، خورد و خوراک و مايحتاج تامين کند. حال آيا 2 هزار دلار کفاف اين مدت زندگي در خارج از مرزهاي ايران را مي‌دهد؟

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران ادامه داد: در تلاش هستيم با مذاکره با ارگان‌هاي ذي‌ربط اين موضوع را هر چه سريع‌تر پيگيري کنيم و به نتيجه برسانيم.حاجي‌علي با اشاره به ديگر مشکلات پيش روي صنعت حمل‌ونقل بين‌المللي تصريح کرد: فقدان زيرساخت‌هاي نوين و به‌روز فناوري اطلاعات در صنعت حمل‌ونقل، يکي ديگر از چالش‌هاي اين صنعت است. همان‌طور که مي‌دانيد امروزه در دنيا بسياري از فرآيندها به‌صورت الکترونيکي و ديجيتالي انجام مي‌شود و صنعت حمل‌ونقل در جهان تبديل به يک صنعت هوشمند شده است. بنابراين ما نيز بايد در مسير اين هوشمندي گام برداريم و استانداردها، فرآيندها و زيرساخت‌هاي خود را با تکنولوژي روز منطبق کنيم.وي افزود: در اين موضوع به شرکت‌هاي فعال در صنعت حمل‌ونقل توصيه مي‌کنم از سامانه ترابري هوشمند (ITS) استفاده کنند تا ضمن بهره‌مندي از مزاياي اين فناوري، فرآيند و چابکي سيستم‌هاي خود را افزايش دهند.

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در اين حوزه نيز اعلام کرد: استفاده کاميون‌هاي باري از سيستم‌هاي GTS و GPS و همچنين ارتباط يکپارچه گمرکات کشور با نيروي انتظامي و سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي، از جمله اقداماتي است که در حوزه فناوري اطلاعات در صنعت حمل‌ونقل انجام گرفته است، اما کافي نيست.حاجي‌علي با بيان اينکه تلاش انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران حمايت و دفاع از حقوق بخش‌خصوصي است، افزود: در ايران 25 ارگان در بحث حمل‌ونقل ايفاي نقش مي‌کنند که همين مورد موجب افزايش فرآيندها و پيچيده‌تر شدن فرآيند کاري است. اين پيچيدگي باعث افزايش بهاي تمام‌شده خدمات و در نتيجه ضرر شرکت‌هاي حمل‌ونقل مي‌شود؛ زيرا آنها توانايي رقابت با شرکت‌هاي ديگر را از دست مي‌دهند.وي افزود: به‌عنوان مثال براي حمل يک بار ساده گاهي رانندگان مجبور مي‌شوند روزها در مرز يا گمرکات کشور منتظر و سرگردان باشند؛ زيرا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ستاد مبارزه با موادمخدر و... بايد يک به يک بار را بررسي کنند تا تخلفي صورت نگيرد. حال آنکه هيچ‌کس به فکر راننده يا شرکتي که مسووليت حمل اين بار را برعهده گرفته نيست.

دبير انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران ادامه داد: در برخي موارد گمرک از رانندگان اسناد ثبت‌سفارش مي‌خواهد. اين در حالي است که اسناد ثبت‌سفارش به نوعي اسناد بازرگاني محسوب مي‌شود و ارتباطي به راننده و حمل بار ندارد. تمامي اين موارد باعث مي‌شود ضمن افزايش هزينه‌ها براي شرکت خدمات‌دهنده، کالا يا بار با مدت زمان بيشتري به مقصد برسد.حاجي‌علي تصريح کرد: به نظرم تمامي 25 ارگاني که در امر حمل‌ونقل دخيل هستند، بايد در قالب يک شورا يا يک نهاد تصميم‌گير تجميع شوند تا فرآيندها کوتاه‌تر و ساده‌تر شود.وي در مورد توسعه صنعت حمل‌ونقل جاده‌اي و موانع پيش روي آن نيز گفت: درحال‌حاضر سن ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي ايران بيشتر از حد استاندارد بوده و اين موضوع موجب افزايش مصرف سوخت، افزايش آلودگي هوا، کاهش سرعت خدمات‌رساني و افزايش هزينه تمام‌شده خدمات مي‌شود.وي ضمن انتقاد از عملکرد دولت در واگذاري واردات ماشين‌هاي کشنده سنگين به توليد‌کنندگان داخلي گفت: معتقدم اين اقدام دولت اقدام شايسته‌اي نبود و بيش از آنکه موجب تقويت صنعت حمل‌ونقل کشور شود، موجب تضعيف آن و کشيده شدن فعاليت توليدکنندگان از توليد به امر بازرگاني و واردات خواهد شد.وي افزود: بايد دست شرکت‌هاي حمل‌ونقل در واردات ماشين‌هاي سنگين مخصوص حمل بار باز باشد و فرآيند اين خريد و واردات نيز تسهيل شود تا شرکت‌هاي ايراني بتوانند از ظرفيت‌هاي خود به منظور رقابت با شرکت‌هاي بين‌المللي استفاده کنند.

منبع: روزنامه دنياي اقتصاد

1398/07/14
رشد ۴۵ درصدی درآمد وصولی گمرکات گیلان
<ناظر گمرکات گيلان با اشاره به اينکه در شش ماه نخست امسال گمرکات اين استان دو هزار و 900 ميليارد ريال درآمد وصولي اخذ کرده است، گفت: در مقايسه با سال گذشته شاهد رشد 45 درصدي هستيم.

ابوالقاسم يوسفي نژاد با بيان اينکه در شش ماهه نخست امسال ميزان ترانزيت خارجي در گمرکات استان گيلان معادل 80 هزار و 169 تن کالا به ارزش بيش از 145 ميليون دلار است، اظهار کرد: اين ميزان در مقايسه با سال گذشته از نظر وزني و ارزش دلاري به ترتيب با کاهش 29 و 3 درصدي همراه بوده است.

وي در ادامه عمده‌ترين کالاهاي ترانزيتي استان را چوب و تخته، تريلر، کاميون کشنده، خودروي سواري، لوازم يدکي و ماشين آلات صنعتي، اجزا و قطعات، غلات و خشکبار، ميوه صيفي جات، روغن و محصولات شيميايي عنوان کرد و گفت: کالاهاي ترانزيت از کشورهاي مبدا روسيه، آذربايجان، ترکمنستان، تاجيکستان، گرجستان و قزاقستان به کشورهاي مقصد عراق، امارات، ترکيه، افغانستان و مناطق آزاد و ويژه بوده که از مرز گمرکات خروجي پيرانشهر، باشماق، بازرگان، سرخس، حسن رود و مهران ترانزيت مي‌شود.

يوسفي نژاد همچنين با بيان اينکه در شش ماهه نخست امسال به مقصد گمرکات استان گيلان به وزن 104 هزار و 398 تن کالا به ارزش بيش از 464 ميليون دلار ترانزيت خارجي بوده است، افزود: اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته از نظر وزني و ارزش دلاري به ترتيب با کاهش 32 و 38 درصدي همراه بوده است.

وي با اشاره به ورود و خروج مسافر، تصريح کرد: در 6 ماهه نخست امسال 459 هزار و 551 مسافر با افزايش 51 درصدي نسبت به سال گذشته به کشور وارد و451 هزار و 920 نفر با 64 درصد افزايش نسبت به مدت مشابه از کشور خارج شده‌اند.

مديرکل گمرکات گيلان به ميزان کسب درآمد نيز اشاره و بيان کرد: در شش ماهه نخست امسال گمرکات استان گيلان به مبلغ بيش از دو هزار و 900 ميليارد ريال درآمد وصول کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته  افزايش 47 درصدي داشته است.

وي ميزان درآمد ماليات بر ارزش افزوده، عوارض کالا و خدمات وصولي گمرکات گيلان را نيز معادل بيش از هزار و 368 هزار ميليارد ريال عنوان کرد و افزود: اين ميزان نسبت به مدت مشابه با رشد 45 درصدي همراه بوده است.

يوسفي نژاد ادامه داد: عمده درآمدهاي وصولي معادل 1500 ميليارد ريال توسط گمرک آستارا اخذ شده که تقريبا معادل 52 درصد از کل درآمد وصولي استان گيلان است.

منبع: خبرگزاري مهر

1398/07/13
تردد کامیون‌های صادراتی در ایام اربعین به عراق ممنوع شد

رئيس پليس‌راه استان ايلام گفت: به‌منظور جلوگيري از گره‌هاي ترافيکي در شهر مهران و مسيرهاي منتهي به پايانه مرزي، تردد کاميون‌ها به عراق از 17 مهرماه تا 4 آبان‌ماه امسال از مهران ممنوع است.

سرهنگ رضا همتي‌زاده رئيس پليس‌راه استان ايلام ظهر امروز در ايلام گفت: امسال نيز همانند سال گذشته در ايام اربعين شاهد حجم بالاي ترافيک در راه‌هاي منتهي به پايانه مرزي استان به سمت کشور عراق هستيم که به همين منظور پليس‌راه انتظامي استان با همکاري کليه دستگاههاي مرتبط و حداکثر توان، طرح ترافيکي اربعين حسيني(ع)را بر تمرکز بر محورهاي پرتردد به مرحله اجرا در مي‌آورد.

وي افزود: تردد کاميون‌ها به عراق از 17 مهر تا 4 آبان امسال از مهران ممنوع است.

رئيس پليس‌راه استان ايلام اظهار کرد: همچنين تردد انواع تريلر، کاميون و کاميونت از روز دوشنبه 15 مهرماه تا پايان روز شنبه 4 آبان‌ماه در مسيرهاي حميل_سرابله_ايلام، قلاجه_ايوان_ايلام، ايلام_مهران، ايلام_ملکشاهي_مهران و مهران_دهلران و باالعکس ممنوع خواهد بود.

وي ادامه داد:  با توجه به دوطرفه و کوهستاني بودن جاده‌هاي استان از رانندگان وسايل نقليه و به‌ويژه افراد غيربومي که آشنايي لازم را با جاده‌هاي استان ندارند تقاضا مي‌شود که با رعايت سرعت مطمئنه و پرهيز از هرگونه عجله و شتاب بي‌مورد در مسيرهاي منتهي به مرز مهران رانندگي کنند.

همتي‌زاده بيان کرد: در طول مسير تردد زائران، با نصب تابلو و بنرهاي هشداردهنده آشکارسازي لازم به‌منظور افزايش آگاهي رانندگان و پيشگيري از تصادفات، اقدامات لازم صورت گرفته است.

وي عنوان کرد: برنامه‌ريزي‌هاي لازم در خصوص اطلاع رساني مستمر در خصوص وضعيت راه‌هاي استان، اعلام محدوديت‌هاي ترافيکي، ساماندهي موکب‌ها و ثبت ساعت وسايل نقليه عمومي در پايانه برکت صورت گرفته است.

گفتني است، در اربعين امسال به‌منظور جلوگيري از گره‌هاي ترافيکي در شهر مهران و مسيرهاي منتهي به پايانه مرزي، کارت‌هاي تردد دستگاههاي درگير در ايام اربعين صادر شده که فقط دارندگان کارت‌هاي ياد شده و اتوبوسهاي مسافربري اجازه تردد دارند و ساير وسايل نقليه در اين ايام در مسيرهاي اشاره شده اجازه تردد داده نخواهد شد.

منبع: خبرگزاري فارس

1398/07/13
۶۴ میلیون دلار کالا از گمرکات گلستان صادر شد
<;مديرکل گمرکات گلستان اعلام کرد: درنيمه نخست امسال مقدار 180 هزار تن انواع کالا به ارزش 64 ميليون دلار از مبادي گمرکي اين استان صادر شده که برابر بامدت مشابه سال قبل است.
سيدابراهيم حسيني گفت: عمده کالاهاي صادراتي گلستان در نيمه نخست امسال شامل لبنيات، انواع ميلگرد، آهن و پروفيل، سيمان، رب‌گوجه‌فرنگي و پلي‌استايرن بوده است که بيش‌تر به چهار کشور عراق، ترکمنستان، قزاقستان و افغانستان صادر شده است.

وي با بيان اين‌که در 6 ماه نخست امسال مقدار 13 هزار تن کالا به ارزش 27 ميليون دلار از مبادي گمرکي گلستان وارد کشور شده که از نظر وزني 64 درصد افزايش داشته است، اضافه کرد: عمده کالاهاي وارداتي به گلستان شامل قطعات و ماشين‌آلات خط توليد و روغن خام سويا و از کشورهاي چين، ترکيه، ترکمنستان و قزاقستان بوده است.

وي تصريح کرد: اگرچه ارزش دلاري صادرات و واردات کالاها از مبادي گمرکي اين استان به دليل اختلاف قيمت دلار کاهش يافته اما از نظر ريالي در هر دو بخش افزايش حاصل شده است.

مديرکل گمرکات گلستان همچنين گفت: در نيمه نخست امسال سه ميليون دلار صادرات چمداني از استان انجام شده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 61 درصد افزايش دارد.

حسيني افزود: گمرکات گلستان در مدت ياده شده و از محل صادرات و واردات کالاها 123 ميليارد ريال درآمد داشته‌اند که در همسنجي با مدت مشابه سال قبل 121 درصد رشد داشته است.

 اينچه برون، تنها گمرک زميني و ريلي استان گلستان در بخش داشلي برون شهرستان 350 هزار نفري گنبدکاووس در مرز ايران و ترکمنستان واقع است.

اينچه برون مرکز گمرکات اين استان بوده و زيرمجموعه آن پايانه هاي صادراتي در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستي در گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بين‌المللي گرگان است.

در سال هاي اخير با بهره‌برداري از راه آهن بين المللي قزاقستان - ترکمنستان - ايران و گذر آن از اينچه برون، خدمات گمرک ريلي نيز به فعاليت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.

استان مرزي گلستان در شمال ايران با کشور ترکمنستان و استان هاي مازندران، سمنان و خراسان شمالي همسايه است.

منبع:پايگاه خبري ايرانا

1398/07/11
جابجایی بیش از ۷۶۹ هزار TEU کانتینر در بندر شهید رجایی طی نیمه نخست امسال

از مجموع 147 هزار TEU کانتينر پر تخليه و بارگيري شده طي نيمه نخست امسال، بيش از 657 هزار TEU از طريق بندر شهيدرجايي ترانشيپ شده است . همچنين 84 هزار TEU کانتينر مربوط به محموله هاي ترانزيتي بوده است .
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت : طي شش ماهه نخست امسال بيش از 769 هزار TEU کانتينر در بندر شهيد رجايي جابجا شد .

اله مراد عفيفي پور درباره عملکرد کانتينري بندر شهيد رجايي طي نيمه نخست سال جاري ، اظهار داشت : در اين دوره زماني ، در مجموع 769 هزار و 63 TEU کانتينر(هر تي اي يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در اين بندر کانوني ايران تخليه و بارگيري شد .

به گفته وي ، از مجموع 147 هزار TEU کانتينر پر تخليه و بارگيري شده طي نيمه نخست امسال، بيش از  657 هزار TEU از طريق بندر شهيدرجايي ترانشيپ شده است . همچنين 84 هزار TEU کانتينر مربوط به محموله هاي ترانزيتي بوده است .

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از جابجايي 251 هزار TEU کانتينر صادراتي و 174 هزار TEU کانتينر وارداتي با کاهش 27 درصدي در اين بندر طي دوره زماني فروردين تا ابتداي مهر ماه جاري سخن گفت.

لازم به ذکر است ، منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با بهره مندي از دو پايانه پيشرفته کانتينري و برخورداري از تجهيزات مدرن دنيا در زمينه خدمات رساني به کشتي هاي نسل هفتم(سوپرپست پانامکس) بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران است که تخليه و بارگيري 82 درصد از اينگونه کالاها در سطح کل بنادر کشور را بر عهده دارد .

منبع: پرتال حمل ونقل
1398/07/11
افزایش 73 درصدی ارزش صادرات از گمرک پرویرخان
مديرکل گمرکات استان کرمانشاه گفت: صادرات اظهار شده در گمرک پرويرخان درشش ماه امسال از نظر ارزش ?? درصد افزايش يافته است.

 خليل حيدري در نشست خبري که امروز برگزار شد اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال 567 ميليون و 360 هزار و 117 دلار کالا با وزن يک ميليون و 319 هزار و 111 تن در گمرکات کرمانشاه،  پرويزخان، خسروي و پاوه اظهار و صادر شده است.

مديرکل گمرکات استان کرمانشاه عنوان کرد: اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 14 درصد و از نظر وزن 21 درصد کاهش داشته است.

ناظر گمرکات استان  کرمانشاه گفت: از اين ميزان، تشريفات صادرات از گمرک پرويزخان 245 ميليون و 89 هزار و 469 دلار کالا به وزن 440 هزار و 462 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 73  درصد افزايش و از نظر وزن سه درصد کاهش داشته است. 

حيدري افزود: در اين مدت نيز تشريفات صادرات از گمرک کرمانشاه 253 ميليون و 165 هزار و 771 دلار کالا به وزن 612 هزار و 213 تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 46 درصد و از نظر وزن 43 درصد کاهش داشته است.

وي خاطر نشان کرد: در 6 ماهه نخست امسال تشريفات صادرات از گمرک خسروي 57 ميليون و 333 هزار و 411 دلار کالا به وزن 140 هزار و 272 تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن 27 درصد و از نظر ارزش 23 درصد رشد داشته است.

حيدري تشريفات صادرات گمرک پاوه را يازده ميليون 771 هزار و 466 دلار کالا به وزن 126 هزار و 163 تن عنوان کرد و افزود: اين ميزان کالا در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 17 درصد و از نظر وزن 727 درصد افزايش داشته است.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه عمده کالاهاي صادراتي از طريق اين گمرکات را گوجه‌فرنگي تازه يا سردکرده، لوازم خانه‌داري و پاکيزگي از مواد پلاستيکي، هندوانه تازه، رخام پوليش داده شده شکل داده شده يا کار شده، کود اوره، رب‌گوجه فرنگي، خربزه، کيسه نايلوني، ظروف ملامين، پياز و موسير، انواع بستني حتي داراي کاکائو عنوان کرد.

منبع: خبرگزاري تسنيم

1398/07/11
توافقات جدید گمرکات ایران و ترکیه
رؤساي گمرکات ايران و ترکيه با ابراز علاقه نسبت به توسعه تجارت و بهبود روابط گمرکي به توافق‌هاي تازه‌اي دست يافتند.

مقامات گمرکي دو کشور در نشستي که در محل ستاد مرکزي گمرک ايران برگزار شد، تمايل خود را به همکاري کامل براي اجراي مرحله نهايي تير الکترونيکي، امنيت و تسهيل تجارت، مقابله با قاچاق مواد مخدر و کالا، نوسازي و مکانيزاسيون رويه‌هاي گمرکي، ايجاد دروازه مشترک مرزي مجازي، تبادل اطلاعات الکترونيکي درباره فعالان مجاز اقتصادي (AEO)، موافقت‌نامه تجارت ترجيحي و افزايش ساعات کاري بين گمرکات و بازارچه‌هاي مرزي اعلام کردند.
براساس اين گزارش، مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران با اشاره به مشترکات فراوان فرهنگي، ديني و جغرافيايي بين دو کشور گفت: مناسبات خوب دو کشور موجب تقويت صلح و دوستي است و يکي از کم‌هزينه‌ترين راه‌هاي اشاعه صلح، ارتقاي سطح تجارت مي‌باشد. به همين دليل در افق مناسبات تجاري دو کشور 30 ميليارد دلار تبادل کالا ديده شده است.
رئيس کل گمرک ايران تأکيد کرد: تسهيل تجارت همچنين موجب کاهش قيمت کالاها براي مصرف‌کنندگان در بازارهاي دو کشور و منطقه خواهد شد و ما با ارتقاي سطح همکاري گمرکي مي‌توانيم هزينه‌هاي تجارت را کاهش دهيم.
ميراشرفي با اشاره به لزوم همکاري و هماهنگي بيشتر بين ايران و ترکيه در زمينه مبارزه با قاچاق مواد مخدر گفت: ناامن کردن مسير ترانزيت قاچاق مواد مخدر در گرو همکاري نزديک دو کشور است و به يک برنامه جامع نياز دارد.
وي تسريع در نوسازي و مکانيزاسيون رويه‌هاي گمرکي بين دو کشور را حائز اهميت خواند و گفت: بايد در زمينه ايجاد دروازه مشترک مرزي تلاش بيشتري صورت گيرد.
رئيس کل گمرک ايران شناسايي و معرفي فعالان مجاز اقتصادي (AEO) و تبادل اطلاعات آنها بين گمرکات دو کشور را از موارد مؤثر در تسهيل تجارت خواند و در مورد موافقت‌نامه تجارت ترجيحي که به دليل تحريم‌هاي آمريکا در حال حاضر براي طرف ايراني با دشواري‌هايي مواجه شده است، گفت: خوشبختانه با سفر اخير رئيس دفتر رئيس جمهوري که رياست کميسيون مشترک اقتصادي ايران و ترکيه را برعهده دارد اين اميدواري به وجود آمده است که محدوديت ايجاد شده در اين زمينه برطرف شود.
معاون وزير اقتصاد در ادامه به موضوع صدور گواهي مبدأ به صورت الکترونيکي بين ايران و ترکيه اشاره کرد و در  مورد هماهنگ‌سازي ساعات کاري در مرزهاي مشترک دو کشور مطالبي بيان کرد.
ميراشرفي گفت: روزانه بيش از 5 هزار نفر از طريق مرز رازي- کاپي کوي تردد مي‌کنند که زمان فعلي براي انجام تشريفات گمرکي آنان کم است و ما خواهان افزايش ساعت کاري و هماهنگي بيشتر در اين زمينه هستيم. همچنين موضوع افزايش تردد کاميون‌ها در مرز بازرگان و گوربلاغ داراي اهميت است، چراکه تعداد پذيرش فعلي کاميون‌ها از سوي گمرک گوربلاغ ترکيه کافي نيست و باعث ترافيک در دو طرف مرز مي‌شود. درخواست ما اين است که ارزيابي کالاهاي ايراني به جاي گمرک گوربلاغ در منطقه دوبايزيد انجام شود تا از معطلي کاميون‌ها جلوگيري به عمل آيد.
ميراشرفي تبادل تصاوير اسکن شده کاميون‌ها به روش الکترونيک در مرزهاي ايران و ترکيه را از ديگر موارد مهم در تجارت بين دو کشور عنوان کرد و اظهارداشت: با توجه به تجارت 5 ميليارد دلاري بين دو کشور در 6 ماهه نخست سال‌جاري و وجود توازن تجاري في‌مابين، ارتقاي سطح واردات و صادرات مي‌تواند به تحقق اهداف تجاري دو کشور کمک کند.
بر پايه اين گزارش "رضا توناتوراگاي" معاون وزير تجارت و رئيس کل گمرک ترکيه نيز در اين نشست با اظهار خرسندي از حضور در ايران و تأکيد بر لزوم افزايش حجم مبادلات تجاري دو کشور گفت: ما به خوبي از مشکلات و مسائل شما در ارتباط با تحريم اقتصادي مطلع هستيم و اميدواريم در آينده نزديک اين مشکل برطرف شود.
رئيس کل گمرک ترکيه که به همراه جمعي از مسئولان و مديران بخش‌هاي مختلف گمرک اين کشور در اين نشست حضور يافته بود، موافقت و آمادگي خود را براي همکاري در مورد اکثر موضوعاتي که از سوي رئيس کل گمرک ايران مطرح شد، ازجمله بحث تير الکترونيکي، تبادل آنلاين اطلاعات گمرکي از طريق پنجره واحد تجاري، مبارزه با قاچاق کالا، مواد مخدر و انسان اعلام کرد و گفت: گمرک ترکيه طرح‌ها و پروژه‌هاي متعددي را براي مدرن‌سازي گمرکات هم‌مرز خود با ايران به ويژه گمرک گوربلاغ در دست اجرا يا مطالعه دارد و به همين خاطر از گمرک ايران مي‌خواهيم در مورد مسائل و مشکلاتي که از اين بابت براي تجار و مسافران ايراني به وجود مي‌آيد سعه صدر نشان داده و همکاري کند.
برپايه اين گزارش در پايان اين نشست که در فضايي دوستانه و صميمانه برگزار شد و ناظر گمرکات استان آذربايجان غربي و مديران گمرکات بازرگان، سرو، رازي، مديرکل دفتر ترانزيت، مديرکل دفتر همکاري‌هاي بين‌الملل و معاونين
و کارشناسان اين دفتر و معاون مرکز واردات گمرک ايران حضور داشتند، صورتجلسه نشست به امضاي رؤساي کل دو کشور رسيد.

منبع: گمرک نيوز
1398/07/10
افزایش پروانه ها ی تردد؛ از مهمترین دستاوردهای انجمن ایران در شانزدهیمن اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قزاقستان

شانزدهيمن اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي ايران و قزاقستان مورخ 4 و 5   مهرماه سال جاري در  نورسلطان پايتخت اين کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ، در اين اجلاس محمد نيک پي نائب رئيس انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ونمايندگاني از سازمان بنادر، سازمان راهداري  و حمل و نقل جاده اي ، سازمان راه آهن ، شرکت توسعه و تجهيز وزارت راه و شهرسازي   وانجمن حمل و نقل بين المللي خراسان حضور داشتند.
محمد نيک پي نائب رئيس انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در خصوص توافقات حاصل شده در بخش جاده اي اين اجلاس اظهار داشت: خوشبختانه در حوزه جاده اي به توافقات بسيار مطلوبي با قزاقستان دست يافتيم. باتوجه به اينکه موارد مطرح شده درپيش نويس تفاهمنامه ذکر نشده بود اما با هماهنگي من  و آقاي جميلي معاون ترازيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي بحث پروانه هاي تردد را مجددا مطرح کرديم چون جزو   مهمترين مشکلات ما با طرف قزاقستاني طي ساليان طولاني بوده است. همانطور که مي دانيد پروانه هاي تردد بين ايران و قزاقستان به دوصورت پروانه هاي تردد دو جانبه و ترانزيت است . پروانه هاي تردد دو جانبه به طرفين اين اجازه را ميدهد که کاميونهايي که به مقصد هر دو کشور تردد مي کنند دربرگشت هم بتوانند بار صادراتي از مبدا به مقصد کشور خودشان حمل کنند و پروانه هاي ترانزيت هم به اين صورت است که کاميونهاي ايراني که از خاک قزاقستان جهت حمل کالاهايي که مقصدشان جايي فراتر از خاک قزاقستان است  از خاک آن کشورعبور کنند. اين اجلاس  فرصت مناسبي بود که بعد از آخرين نشست دو جانبه کميسيونهاي حمل و نقل بين ايران و قزاقستان  که در سال 97 برگزار شده بود بحث پروانه هاي تردد را مجدد مطرح و سعي کنيم تاميزان آن افزايش دهيم . علي رغم اينکه 3 ماه تا پايان سال ميلادي 2019  باقي مانده ، پروانه هاي تردد قزاقستان به اتمام رسيده است و اتفاق بسيار مثبتي که رخ داد توانستيم طرف قزاقستاني را متقاعدکنيم که تعداد 300 برگ پروانه تردد دو جانبه را براي باقي مانده سال  2019  ازطريق مجاري ديپلماتيک در اختيار ما قرار دهند.  براي سال 2020 هم  موفق شديم با طرف قزاقستاني به توافق برسيم که تعداد پروانه هاي تردد را به 700 برگ پروانه تردد دو جانبه ( 300 برگ ترانزيت و 50برگ براي کشور ثالث ) افزايش دهيم .
وي در ادامه بيان کرد: همچنين توانستيم طرف قزاقي را متقاعد کنيم در هر زمان که نيازبه افزايش تعداد پروانه تردد بود اين امر از جانب آنها صورت پذيرد  و خوشبختانه  تمام اين موارد در پيش نويس تفاهم نامه ذکر شد.
نائب رئيس انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در خصوص برخي موارد ذکرشده در پيش نويس تفاهم نامه عنوان کرد: در پيش نويس اوليه اين تفاهمنامه که درهمان زمان شروع اجلاس به ما ارائه شد با مطلبي مواجه شدم تحت عنوان مناطق آزاد که مي توانست مخاطرات زيادي براي شرکتهاي حمل و نقلي  به دنبال داشته باشد . براي  يک منطقه خاص آزاد در پيش نويس آمده بود که  به هر کسي اجازه تاسيس شرکت حمل و نقلي را در آن منطقه آزاد داده شود  بدون اينکه نظارت سازمان هاي متناظر وجود داشته باشد و اين مورد تنها  به خاطر حمايت از يک شرکت خاص در حال انجام شدن بود.
من به عنوان نماينده انجمن ايران و نماينده تمامي شرکتهاي حمل و نقلي که در اين اجلاس حضور داشتم مخالفت شديد خود را نسبت به اين موضوع به رئيس گروه حمل ونقلي آقاي انزانپور مدير کل بنادر و دريانوردي استان مازندران و آقاي جميلي معاون ترازيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي اعلام داشته و خوشبختانه با همکاري آنان توانستيم به نفع تمامي شرکتها اين مورد رااز پيش نويس حذف کنيم . موردي ديگري که در پيش نويس تفاهمنامه با آن مواجه شديمايجاد  يک کريدور خاص براي يک بندر بود که اين مورد هم به نفع همه شرکتها حذف شد اگر قرار است کريدوري ايجاد شود بايد براي همه شرکتهاي حمل و نقلي باشد نه فقط يک جا و براي يک شرکت خاص.
وي در پايان اظهار داشت: در ارتباط با بحث دريايي و کشتي رو – روکه براي طرفين از اهميت بالايي برخوردار بود و با توجه به مشکلاتي که کشورترکمنستان براي تردد ناوگان ايراني ايجاد کرده و دولت قزاقستان هم از اين موضوع گله مند بودند، با راه اندازي کشتي رو – رو اين امکان به وجود مي آيد که حامل کاميونهاي ما از بنادر شمالي به بنادر آکتائو باشد همچنين  به گسترش و راه اندازي کريدور شمال و جنوب کمک خواهد کرد.

1398/07/10
جهش مناسبات ایران و ارمنستان با توسعه کریدور‌های شمال-جنوب و خلیج‌فارس-دریای سیاه
رئيس جمهوري در ديدار با نخست وزير ارمنستان گفت: همکاري دو کشور در بخش کريدور شمال-جنوب و اتصال درياي سياه به خليج فارس از طريق راه‌آهن و جاده، مي تواند جهشي در مناسبات تهران- ايروان و ساير کشورهاي منطقه ايجاد کند.

 حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني روز سه‌شنبه در جريان سفر به ارمنستان براي شرکت در اجلاس سران اتحاديه اوراسيا و در ديدار نيکول پاشينيان نخست وزير ارمنستان، با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران همواره براي ارمنستان به عنوان يک کشور همسايه و دوست قديمي اهميت زيادي قائل است ،اظهار داشت: آمادگي داريم سطح روابط و همکاري‌هاي تهران- ايروان را در عرصه هاي مختلف به ويژه در زمينه اقتصادي و تجاري هر چه بيشتر ارتقا دهيم.

وي با بيان اينکه طرح‌ها و پروژه‌هاي مهمي بر اساس ظرفيت‌هاي گسترده دو کشور براي تحکيم هر چه بيشتر روابط ،در دستور کار دو کشور قرار دارد گفت: تهران و ايروان در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي به ويژه حوزه انرژي، ساخت نيروگاه هاي آبي، بادي و خورشيدي، حمل و نقل، ارتباطات، فن‌اوري‌هاي نو ، داروسازي و خدمات فني مهندسي مي توانند همکاري‌هاي سازنده اي به نفع ملت‌هاي خود داشته باشند.

رئيس جمهور با اشاره به اينکه تهران و ايروان در زمينه حمل و نقل، ارتباطات و ترانزيت از ظرفيت‌هاي زيادي براي همکاري در سطح دوجانبه و منطقه‌اي برخوردار هستند، گفت: همکاري دو کشور در بخش کريدور شمال به جنوب و اتصال درياي سياه به خليج فارس از طريق راه آهن و جاده، به نفع دو ملت و ملت هاي منطقه بوده و مي تواند جهشي در مناسبات- ايروان و ساير کشورهاي منطقه ايجاد کند.

 رئيس جمهور در ادامه با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران تا يک ماه آينده اولين گام را براي فعاليت در قالب اتحاديه اوراسيا بر مي‌دارد، گفت: بايد کارگروه‌هايي براي آغاز همکاري ايران با اوراسيا ايجاد کرد که در زمينه‌هاي مختلف از جمله انرژي، برق و حمل‌و‌نقل ظرفيت‌هاي موجود را بررسي و روند اجرايي شدن آنها را پيگيري کند.

 رئيس‌جمهور همچنين تسريع در اجرايي شدن توافقات دوجانبه و اهميت توجه به مسايل زيست محيطي را مورد تاکيد قرار داد و گفت :مناطق آزاد مرزي مي تواند نقش بسيار مهمي در توسعه روابط دو کشور ايجاد کند و در اين زمينه بايد بخش خصوصي و کارآفرينان را براي سرمايه‌گذاري در اين مناطق تشويق نماييم.

دکتر روحاني همچنين ضمن اعلام آمادگي کامل جمهوري اسلامي ايران براي تامين نيازمندي‌هاي ارمنستان در حوزه انرژي تصريح کرد: قرارداد تهاتر گاز و برق بين دو کشور مي‌تواند در حوزه کالا و خدمات نيز توسعه يابد.

نيکول پاشينيان نخست وزير ارمنستان نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از سفر دکتر روحاني به ايروان ، با بيان اينکه کشورش خواهان توسعه هر چه بيشتر روابط با تهران است، گفت: مصمم هستيم حجم روابط و مناسبات دو کشور به ويژه در زمينه اقتصادي را هر چه بيشتر افزايش دهيم.

 وي خاطر نشان کرد: همکاري تجاري در مناطق مرزي با ايران اهميت به سزايي براي ارمنستان برخوردار است و به دنبال تقويت همکاري در اين مناطق هستيم.

نخست وزير ارمنستان با اعلام علاقه مندي نسبت به خريد گاز از ايران گفت: ايران منبع پايداري براي تامين انرژي و گاز ارمنستان است و ايروان خواستار تمديد موافقتنامه تهاتر گاز و برق با ايران تا سال2040 است.

نخست وزير ارمنستان خاطرنشان کرد:  ارمنستان  از حضور و مشارکت شرکت‌هاي ايراني در پروژه هاي راه سازي ارمنستان به خاطر کيفيت بالاي اين شرکت ها استقبال ميکند.

 وي گفت: اتصال بنادر ايران از خليج فارس به درياي سياه براي دورنماي روابط دو کشور و منطقه از اهميت بالايي برخوردار است لذا به دنبال همکاري و مشارکت در اين حوزه هستيم.

همچنين دو طرف بر لزوم اتمام پروژه خط سوم انتقال برق ميان دو کشور تا سال 2020 تاکيد کردند.

منبع: پايگاه اطلاع رساني دولت

1398/07/09
ضرورت توسعه همکاری‌های حمل‌‌ونقل، ترانزیت و زیرساخت بین ایران و ارمنستان

وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران در ديدار با وزير مديريت منطقه‌اي و زيرساخت و معاون نخست وزير ارمنستان بر ضرورت توسعه همکاري‌هاي حمل‌‌ونقل، ترانزيت و زيرساخت بين ايران و ارمنستان، همچنين کاهش متقابل عوارض جاده‌اي تاکيد کرد و تشکيل کميته‌ مدلسازي اتصال زيرساخت‌هاي ريلي و جاد‌ه‌اي مورد موافقت طرفين قرار گرفت.

 محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران که، به سبب اهميت موضوع ترانزيت در اجلاس روساي جمهور کشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا، شرکت ‌کرده است. با سورن پاپيکيان وزير مديريت منطقه اي و زير ساخت ارمنستان ديدار و گفت‌وگو کرد.

در اين ديدار پيرامون همکاري‌هاي حمل‌و‌نقلي و ترانزيتي و توسعه زير ساخت مذاکره شد و دو طرف بر نهايي سازي فوري توافقنامه خليج فارس-درياي سياه تاکيد کردند، همچنين طرفين براي تشکيل فوري کميته‌اي که اتصال زير ساخت‌هاي ريلي و جاده اي دو طرف را مدلسازي کند موافقت کردند.

وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران در اين ديدار به ضرورت کاهش متقابل عوارض جاده‌اي اشاره کرد و خواستار برگزاري کميته جاده‌اي در سريع‌ترين زمان ممکن شد.

اسلامي از وزير مديريت منطقه‌اي و زيرساخت ارمنستان براي شرکت در نمايشگاه هفته حمل‌و‌نقل در تهران دعوت به عمل آورد.

وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران همچنين با مهر گريگوريان معاون نخست وزير ارمنستان ملاقات و پيرامون  ضرورت همکاري ترانزيتي دو کشور در زمينه جاده ابريشم، کريدور خليج فارس-درياي سياه و کريدور شمال-جنوب گفت‌وگو کرد.

در جريان اين ديدار دو طرف براي تشکيل فوري کميته حمل‌و‌نقل و زير ساخت بين دو کشور در سريع‌ترين زمان با هدف ايجاد تحول در ارتباطات حمل‌و‌نقلي دو کشور و حل‌و‌فصل برخي مشکلات فعلي موافقت کردند.

کاهش عوارض از سوي طرف ارمني؛ برگزاري نشست در زمينه حمل‌ونقل جاده‌اي؛ آمادگي براي ارتقاي زيرساخت هاي جاده اي و ريلي طرف ارمني توسط شرکت هاي توانمند طرف ايراني؛ طراحي ايده‌ها و مدل‌هاي مختلف مالي براي اجراي پروژه‌ها؛ اشاره به وضعيت حمل‌و‌نقل در  ايران با ذکر آمار و ارقام در  حوزه هاي مختلف حمل‌و‌نقلي؛ طرح موضوع همکاري در حوزه حمل‌ونقل هوايي؛ پيشنهاد  وزير راه و شهرسازي مبني بر تشکيل نشست در حوزه زير ساختي براي پيگيري موضوعات مربوط به پروژه‌هاي موردنظر با توجه به پيشنهاد طرف ارمني براي برگزاري کميسيون جهت ارتقاي روابط حمل‌و‌نقلي و  آمادگي براي دعوت از مقامات ارمني جهت شرکت در مناسبت‌هاي حمل‌و‌نقلي کشورمان نظير هفته حمل‌و‌نقل از مهم‌ترين موضوعات مطروحه بين وزير راه و شهرسازي در ملاقات با همتاي ارمني وي بود.

محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران براي شرکت در همايش بين‌المللي ظرفيت‌هاي ترانزيتي اوراسيا، ملاقات با مقامات و وزراي شرکت‌کننده در اين همايش و همچنين پيگيري توسعه روابط کشورمان با جمهوري ارمنستان در حوزه حمل و نقل و ترانزيت به ارمنستان سفر کرده است.

همايش ترانزيتي اوراسيا با حضور نمايندگان عالي‌رتبه از کشو‌رهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا و کشورهاي منطقه، سازمان‌ها و نهادهاي تخصصي اقتصادي، زيربنايي و حمل‌و‌نقلي و با حضور وزير محترم راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران به عنوان ميهمان ويژه در تاريخ ? و ? مهرماه در ايروان پايتخت ارمنستان برگزار مي‌شود.

گفتني است: وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران صبح امروز براي پيگيري توافقات گذشته و بررسي راهکارهاي افزايش سطح همکاري‌هاي ايران و جمهوري ارمنستان با وزير مديريت منطقه‌اي و زيرساخت ارمنستان و معاون نخست‌وزير ارمنستان ملاقات کرد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/07/09
کریدورهای ترانزیتی ایران عامل شکوفایی اقتصادی کشورهای همسایه محصور در خشکی/
وزير راه و شهرسازي در همايش بين‌المللي ظرفيت‌هاي ترانزيتي اوراسيا، طرح‌هاي توسعه کريدورهاي ترانزيتي جمهوري اسلامي ايران را براي کشورهاي محصور در خشکي با محوريت اوراسيا عاملي جهت شکوفايي اقتصادي عنوان کرد.

محمد اسلامي در همايش بين‌المللي ظرفيت‌هاي ترانزيتي اوراسيا با اشاره به اهميت و موقعيت استراتژيک جمهوري اسلامي ايران و قرار گرفتن در مسير کريدورهاي شمال-جنوب و شرق- غرب، به ظرفيت مناسب بنادر، پايانه‌هاي مرزي و ديگر زيرساخت‌هاي حمل‌و‌نقل موجود در كشور براي تسهيل جريان حمل‌و‌نقل و تجارت بين‌المللي و منطقه‌اي تأكيد کرد.

وي با اشاره به ترانزيت بيش از 10 ميليون تن بار عبوري از مسير ايران در سال گذشته، نسبت به تصويب و اجراي موافقتنامه تجارت آزاد با اتحاديه اوراسيا در ايران و تاثير آن در افزايش حجم ترانزيت ابراز خرسندي کرد.

اسلامي در جريان اين اجلاس از برنامه توسعه مراكز لجستيک کشور خبر داد و از کشورهاي عضو و منطقه براي سرمايه‌گذاري در اين مراکز دعوت کرد.

وزير راه و شهرسازي همچنين طرح‌هاي توسعه کريدورهاي ترانزيتي جمهوري اسلامي ايران را براي کشورهاي محصور در خشکي با محوريت اوراسيا عاملي جهت شکوفايي اقتصادي عنوان کرد.

همچنين وزير راه و شهرسازي در حاشيه اجلاس دو روزه اتحاديه همکاري اقتصادي اوراسيا که در شهر ايروان در حال برگزاري است، اظهار داشت: موافقتنامه حاصل از اجلاس سران کشورهاي عضو شوراي همکاري ‌هاي اقتصادي اوراسيا به برداشته شدن گام‌هاي بزرگ در توسعه مبادلات تجاري و اقتصادي از جانب جمهوري اسلامي ايران کمک مي‌کند.

وزير مديريت منطقه‌اي و زير ساخت ارمنستان نيز در حاشيه همين اجلاس اعلام کرد که کشورش از برنامه‌هاي راهبردي با ايران برخوردار است و تلاش مي‌کند در زمينه‌هاي مختلف با جمهوري اسلامي ايران برنامه‌ريزي‌هاي بلند مدت داشته باشد.

ارمنستان تا پايان سال جاري ميلادي رياست دوره‌‌اي اتحاديه همکاري‌هاي اقتصادي اوراسيا را بر عهده دارد.

 نخست وزير ارمنستان نيز در جريان برگزاري اين اجلاس اعلام کرده، همانقدر که همکاري اقتصادي ميان کشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا از اهميت بالايي برخوردار است، همکاري با ايران نيز مهم است.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/07/08
رشد 145 درصدی ارزش صادرات کالا از گمرکات آذربایجان غربی
ناظر گمرکات آذربايجان غربي گفت: ارزش صادرات کالاهاي غير نفتي استان 145 درصد افزايش يافت.;احمد برکابيان افزود: در ?ماهه سال جاري ميزان صادرات قطعي کالاهاي غير نفتي استان بالغ بر 600هزار تن و به ارزش 769دلار بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در بخش وزني 14 درصد کاهش و در بخش دلاري  145 درصد افزايش ارزشي داشته است.

برکابيان به  بيشترين اقلام صادر شده  از گمرکات آذربايجان غربي اشاره و تصريح کرد: بيشترين اقلامي که از گمرکات مرزي استان صادرشده مربوط به روغن هاي سبک به ارزش 78 ميليون دلار و سهم ارزي 10 درصد، هندوانه به ارزش 44 ميليون و سهم ارزي  پنج درصد، انواع نان ها به ارزش 19 ميليون دلار و سهم ارزي 2و4 درصد، پلي اتيلن ها به ارزش 18 ميليون دلار وسهم ارزي 2/3 درصد و قير نفت به ارش 16 ميليون دلار و سهم ارزي 2 درصد است.

وي بااشاره به اينکه عراق با 411 هزار تن و ارزش 529 ميليون دلار بيشترين واردات محصول را از آذربايجان غربي به خود اختصاص داده است يادآور شد: بعد از عراق کشورهاي ترکيه با125هزارتن، گرجستان با18 هزارتن، آذربايجان 8 هزارتن و پاکستان4هزارتن بيشترين  مبدا صادرات محصولات  آذربايجان غربي هستند.

ناظر گمرکات آذربايجان غربي ميزان واردات از گمرک استان را در5 ماهه سال جاري 33هزارتن و 341 ميليون دلار اعلام و اظهار کرد: ميزان واردات از گمرک استان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از نظر وزني 44 درصد و از نظر ارزش دلاري 76 درصد افزايش يافته است.

برکابيان يادآورشد: موز با ارزش 77 ميليون دلار و سهم ارزشي 22 درصد، موتورگيربکس آسانسور به ارزش 10 ميليون دلار وسهم ارزشي سه درصد، انواع ريل آسانسور به ارزش هفت ميليون دلار وسهم ارزشي دو درصد وسبزيجات غلاف دار به ارزش 5 ميليون دلار و سهم ارزش يک ونيم درصد بيشترين محصولات وارداتي به استان هستند.

برکابيان ‌با بيان اينکه ميزان ترانزيت خارجي در5 ماه سال جاري از گمرکات آذربايجان غربي 622هزار تن و به ارزش يک ميليارد و 850 ميليون دلار بوده است افزود: ميزان ترانزيت خارجي از نظر ارزش دلاري 55درصد و وزني 622 درصد افزايش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان مي دهد.

وي تصريح کرد: بيشترين ترانزيت خارجي در پنج ماهه سال جاري  مربوط به مرز پيرانشهر با وزن 110هزار تن و ارزش 715 ميليون دلار است.

ناظر گمرکات آذربايجان غربي با اشاره به اينکه بايد گمرکات استان از نظر فيزيکي و تجهيزات گمرکي به روز شوند گفت: با تخصيص اعتبار برنامه ريزي شده ، ميزان دستگاه هاي ايکس ري در گمرکات استان افزايش مي‌يابد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/07/08
۲۸هزارتن کالا از گمرک رازی خوی به خارج از کشور صادر شد
مدير گمرک رازي خوي گفت: از ابتداي سال‌جاري تاکنون 28 هزارتن کالا از گمرک رازي به خارج از کشور صادر شده است.;سيف‌اله راثي ارزش کالاهاي صادراتي را 20 ميليون دلار عنوان کرد و افزود: کالاهاي صادراتي از گمرک رازي از لحاظ ارزش و وزن نسبت به مدت مشابه پارسال دو برابر افزايش نشان مي دهد.وي با بيان اينکه 50 درصد کالاهاي صادراتي از اين گمرک مربوط به توليدات واحدهاي صنعتي آذربايجان غربي بوده است افزود: همچنين از ابتداي امسال 150 هزارتن انواع کالا به ارزش 192 ميليون دلارو با 10 هزار واگن قطار از طريق اين راه ريلي ترانزيت شده و اين راه نقش مهمي را در دستيبابي کشورمان به بازارهاي جهاني ايفاء کرده است.راثي با اشاره به مهم‌ترين محموله‌هاي صادراتي از اين مرز افزود: کنسانتره، سيمان خاکستري، نمک صنعتي، سنگ تزئيني کوپ و ايزوگام از مهم‌ترين اين کالاها به شمار مي رود.مدير گمرک رازي خوي ادامه داد: مهم‌ترين مقاصد کالاهاي صادراتي از گمرک ريلي رازي خوي در اين مدت کشورهاي ترکيه، آلمان، ايتاليا، بلغارستان، گرجستان و يونان بوده است.مرز رازي خوي سومين مرز رسمي کشورمان با کشور ترکيه در شمال آذربايجان غربي است.

منبع: خبرگزاري مهر

1398/07/08
تردد بیش از ۱۵۰ هزار دستگاه کامیون از مرز بازرگان
مدير پايانه مرزي بازرگان با اشاره به اينکه اين مرز يکي از پايانه‌هاي مهم زميني کشور است، گفت: در نيمه نخست سال‌جاري تاکنون 150 هزار و796 دستگاه کاميون از اين مرز تردد کرده که نسبت به مشابه سال قبل 12 درصد افزايش يافته‌است.جابر اکبرزاده متوسط تردد روزانه کاميون از اين مرز را 810 دستگاه عنوان کرد و افزود: در اين مدت 65 هزار و 466 دستگاه کاميون از کشور خارج شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، هشت درصد افزايش نشان مي‌دهد.

وي  ادامه داد: تعداد کاميون ورودي به کشور از اين پايانه نيز امسال 85 هزار و 330 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد افزايش يافته‌است.

وي اظهار داشت: عمده کالاهاي صادراتي در اين مدت شامل محصولات کشاورزي و پتروشيمي و مصنوعات سنگي و فلزي بود که به کشورهاي آسيايي و اروپايي صادر شد.

مدير پايانه مرزي بازرگان همچنين عمده کالاهاي وارداتي از طريق اين پايانه مرزي را انواع ماشين آلات صنعتي، MDF، موز، رنگ، اسکلت فلزي، انواع پارچه، لوازم و قطعات يدکي عنوان کرد.

تيرماه سال‌جاري در نشست مشترک مديران گمرک ايران و ترکيه، 2 طرف در خصوص افزايش تردد کاميون‌ها تا 500 دستگاه از سوي ايران و 700 دستگاه از سوي ترکيه و ساماندهي مسافران خروجي به توافق رسيدند.

آذربايجان‌غربي داراي پنج پايانه مرزي شامل بازرگان ماکو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز ترکيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق است.

کل پايانه‌هاي مرزي کشور 22 مورد است که حدود يک چهارم آنها در آذربايجان غربي قرار دارد؛ گمرک بازرگان يکي از مبادي سه گانه تجارت مرزي ايران و ترکيه به شمار مي‌رود و در شمال آذربايجان‌غربي واقع است

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/07/08
سازمان بنادر از دالان ترانزیتی چابهار –ونیز حمایت می کند
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي با مثبت خواندن همکاري هاي دريايي و بندري ايران و ايتاليا، عنوان کرد: جامعه دريايي ايران ارتباط خوبي با مقامات دريايي کشور ايتاليا دارد.محمد راستاد صبح امروز در ديدار با دبيرکل گروه حمل و نقل دريايي ونيز و هيات همراه، تاکيد کرد: سازمان بنادر ضمن استقبال از سرمايه گذاري شرکت هاي زير مجموعه گروه حمل و نقل دريايي ونيز در فعاليت هاي بندري چابهار، از دالان ترانزيتي تعريف شده بين بندر چابهار و ونيز يا تسهيلات موجود حمايت خواهد کرد.معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه سازمان بنادر و دريانوردي تمام تلاش خود را براي عملياتي شدن همکاري گروه حمل و نقل دريايي ونيز در بندر چابهار به کار خواهد بست، افزود: کليه عمليات هاي بندري در ايران توسط بخش خصوصي انجام مي گيرد و بخش هاي غير دولتي با سرمايه گذاري و ايجاد صنايع توليدي در پسکرانه هاي بندري فعال هستند.راستاد با اشاره به ظرفيت سالانه 8.5 ميليون تني بندر چابهار ، تاکيد کرد:  با تکميل طرح هاي توسعه اي در بندر چابهار ظرفيت اين بندر به بيش از 50 ميليون تن در سال خواهد رسيد.به گفته راستاد، بندر چابهار با توجه به موقعيت ايده ال، نقطه اتصال مناسبي در حوزه درياي عمان، اقيانوس هندو کشورهاي آسياي ميانه است.وي اظهار داشت: در صورت اتصال کامل بندر چابهار به شبکه ريلي کشور، به مزيت هاي ارتباطي اين بندر افزوده خواد شد و اين بندر ديگر تنها يک نقطه براي تخليه و بارگيري کالا نخواهد بود، بلکه يک حلقه از زنجيره لجستيکي جا به جايي کالا محسوب خواهد شد.وي خاطرنشان کرد: در حال حاضر بندر تريستر در ايتاليا و بندر شهيد رجايي در ايران، با امضاي پيمان خواهرخواندگي، آماده توسعه همکاري هاي متقابل هستند.رايزني براي ايجاد خط کشتيراني بين بندر چابهار و بندر ونيزپائولو مالاگوتي؛ دبيرکل گروه حمل و نقل دريايي ونيز در اين ديدار گفت: طي تحقيقاتي و مطالعاتي که انجام داديم، پتانسيل بالاي بندر چابهار و منطقه آزاد چابهار توجه ما را به خود جلب کرد.;پائولو مالاگوتي با ابراز اميدواري مبني بر اينکه گروه حمل و نقل دريايي ونيز بتواند پل ارتباطي بين ايتاليا و ايران باشد، افزود: بندر خشک و مکانيزه پادووا در 40 کيلومتري بندر ونيز توسط ريل يه تمام نقاط اروپا متصل است و فرصت خوبي براي جا به جايي کالا از بندر ونيز به نقاط مختلف اروپا ايجاد کرده است.وي اضافه کرد: در صورت ايجاد خط کشتيراني بين بندر چابهار و بندر ونيز، حمل و نقل کالا مي تواند از بندر چابهار به تمام نقاط اروپا صورت بگيرد و متقابلا امکان حمل و نقل کالا از بندر ونيز به کشورهاي حوزه خليج فارس و آسياي ميانه از طريق چابهار امکانپذير خواهد بود .فرصت خوب استقرار صنايع توليدي ايتاليا در پسکرانه بندر چابهارعبدالرحيم کردي، مديرعامل منطقه آزاد چابهار نيز در اين ديدار  گفت: گروه حمل و نقل دريايي ونيز مجموعه اي از شرکت هاي فعال در حوزه خدمات دريايي، بندري و توليدي است که توسط صنف صنايع ونيز مديريت مي شود.کردي خاطر نشان کرد: برخي از شرکت هاي اين مجموعه درنظر دارند تعدادي از صنايع توليدي خود را در بندر پسکرانه بندر چابهار مستقر کنند.به گفته مديرعامل منطقه آزاد چابهار ، ايجاد ارتباط موثر بين بندر چابهار و بندر ونيز مي تواند مشوق خوبي براي حضور اين صنايع توليدي در بندر چابهار و حمل ونقل کالا بين دو بندر باشد.لازم به ذکر است، گروه حمل و نقل دريايي ونيز مجموعه اي از شرکت هاي مستقل و غيرانتفاعي است که به دنبال تحولات اخير دولتي در سيستم مديريت بنادر ايتاليا ، در صدد معرفي کمپاني ها و گروه هاي تجاري فعال در زمينه هاي مختلف کشتيراني و اقتصاد بنادر ونيز است.

منبع:سازمان بنادر و دريانوردي
1398/07/07
پیگیری تداوم تردد کامیون‌های صادراتی از مرز چذابه در ایام اربعین
;رئيس اتاق بازرگاني اهواز با اشاره به ضرورت جلوگيري از توقف صادرات کالا به کشور عراق همزمان با ايام اربعين، گفت: در حال حاضر پيگيري‌ها براي ادامه تردد کاميون‌هاي حامل کالاها از مرز چذابه دراين ايام، در دستور کار اين اتاق قرار دارد.

شهلا عموري با اشاره به اعلام صورت گرفته مبني بر ممنوعيت تردد کاميون ها به کشور عراق از 17 مهر تا سوم آبان در مرزهاي مشترک با اين کشور، اظهارداشت: براي جلوگيري از توقف روند صادرات کالاهاي غيرنفتي از چندي پيش تقاضاي احداث يک مسير جايگزين به سطوح مختلف مديريتي استان پيشنهاد شده بود.

وي با تاکيد بر اينکه تا کنون نتيجه مشخص و ملموسي در اين رابطه حاصل نشده است، افزود: مرز چذابه به عنوان يک گذرگاه مرزي در زمينه صادرات اهميت ويژه اي داشته و نياز به توجه بسيار زيادي دارد.

چذابه ظرفيت تردد همزمان زائران و کاميون هاي صادراتي را ندارد

دبير شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي استان خوزستان يادآور شد: فعالان اقتصادي و تجار بر تداوم انجام صادرات کالاهاي توليدي به کشور عراق تاکيد دارند و بر همين اساس نياز است با انديشيدن تدابيري خاص، کار صادرات در مرز به نحو صحيحي ادامه داشته باشد.

 عموري با اشاره به اهميت رويداد اربعين حسيني ادامه داد: مرزهاي مشترک با کشور عراق از جمله چذابه ظرفيت تردد همزمان کالا و حجم بسيار زياد زائران را ندارد و به همين منظور نياز است راه اندازي يک مسير موقت مرزي ويژه تردد کاميون ها در طول مناسبت هاي مذهبي ، مورد توجه مسئولان مربوطه قرار بگيرد.

سختي بازاريابي در عراق

وي با اشاره به فوايد اقتصادي اين طرح، تصريح کرد: با توجه به سختي بازاريابي در عراق و رقابت شديد صاحبان کالاها و برندها در آن کشور، بازرگانان ما به سختي قراردادي را با طرف عراقي منعقد مي کنند و با ارسال منظم محموله هاي مورد سفارش سعي در ايفاي تعهدات خود و جلب هر چه بيشتر اعتماد طرف عراقي دارند.

رئيس اتاق بازرگاني اهواز خاطرنشان کرد: اما زماني که مرز به مدت 2 تا سه هفته به روي صادرکنندگان  بسته مي شود، طبيعي است که در نظم کاري و امکان ايفاي تعهدات تجار و حتي کارخانه هاي ما با طرف هاي عراقي اختلال ايجاد شود که نتيجه آن احتمال از دست دادن قراردادهاي تجاري، کاهش توليد و  خسارت فعالان اقتصادي و درنتيجه کاهش درآمدهاي ارزي مي شود.

عموري تاکيد بر لزوم حل و فصل نهايي اين موضوع بدون کمترين خلل به مراسم مذهبي را  از جمله دستور کارهاي جدي اتاق بازرگاني اهواز دانست و ادامه داد: در همين راستا طرح جامعي در زمينه امکان تردد کاميون هاي صادراتي 2 طرف به منظور جلوگيري از هر گونه وقفه در امر صادرات ويژه مرز چذابه تهيه و به مراکز تصميم گيري استاني و ملي ارسال خواهد شد.

وي همچنين گفت: توقف صادرات مواد غذايي به کشور عراق به ويژه در ايام اربعين مي تواند منجر به کمبود کالاهاي اساسي مورد نياز موکب ها در استان هاي مسير نجف تا کربلا شود و همين مسئله لزوم توجه به طرح تردد بدون وقفه کاميون‌هاي صادراتي در مرز چذابه را دو چندان کرده است.

 به گزارش ايرنا بر اساس تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران، 27 مهرماه 1398 مطابق با بيستم صفر روز اربعين حسيني است.

حرکت تدريجي کاروان‌هاي اربعين حسيني به سمت 2 گذرگاه بين المللي چذابه و شلمچه در استان خوزستان از هفتم مهرماه (اول صفر) شروع مي‌شود.

پيش بيني شده با حذف رواديد براي زائران اربعين حسيني تعداد زائراني که امسال از مرزهاي شلمچه و چذابه به کربلاي معلي و نجف اشرف مشرف مي شوند افزايش چشمگيري نسبت به سال هاي گذشته داشته باشد.

اربعين پارسال236 هزار زائرحسيني از گذرگاه مرزي چذابه و 535 هزار زائر ايراني و اتباع خارجي از مرز بين المللي شلمچه به شهرهاي مقدس عراق عزيمت کردند.

امسال مرزهاي چذابه و شلمچه در خوزستان، مهران در استان ايلام و مرز خسروي در استان کرمانشاه براي تردد زائران اربعين حسيني درنظر گرفته شده است.

مرز خسروي  15 شهريور امسال با حضور وزيران کشور جمهوري اسلامي ايران و عراق پس از 6 سال بازگشايي شد تا تردد زائران 2 کشور با سهولت بيشتري صورت گيرد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/07/06
تشکیل نخستین کارگروه ترانزیت و مبادله کالا میان ایران و اتحادیه اوراسیا
مذاکرات گمرکي ايران با اتحاديه اوراسيا آغاز شد .
 در چارچوب اين مذاکرات يک هيات بلند پايه گمرک کشورمان به سرپرستي مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران با وزير امور گمرکي اتحاديه اقتصادي اوراسيا ديدار و گفت و گو کرد .

مير اشرفي در اين ديدار گفت: تلاش در راستاى رفع برخى از محدوديت هاي تعرفه اي و غيرتعرفه اي عامل موفقيت گمرکات عضو اتحاديه اوراسيا در همکاري هاي متقابل و افزايش حجم مبادلات است.
مهدي ميراشرفي افزود: اجراي کامل و دقيق مفاد موافقتنامه بين گمرکات کشورهاي عضو اوراسيا مستلزم اين است که کشورهاي عضو با تشکيل گروه هاي کاري نسبت به اجرايي کردن آن اقدام کنند.
به گفته وي تبادل فرم هاي گمرکي مشترک، هماهنگ سازي رديف هاي تعرفه اي بين کشورهاي عضو اوراسيا ، به روزرساني ارزش گمرکي کالاهاى مورد مبادله و شناسايي و معرفي فعالان مجاز (AEO) از جمله مواردي است که به اجراي موفقيت آميز  موافقتنامه کمک خواهد کرد.
ميراشرفي با اشاره به اينکه در حال حاضر اقدامات خوبي در حوزه مکانيزاسيون رويه هاي گمرکي در گمرک ايران انجام شده است، گفت: اکنون تشريفات و فرايندهاي گمرکي در گمرک ايران در بستر الکترونيکي انجام مي شود.
وزير امور گمرکي اتحاديه اقتصادي اوراسيا نيز در اين ديدار آمادگي مجموعه خود را براي تسهيل و تسريع تجارت با کشورهاي عضو اوراسيا اعلام کرد.
تشکيل نخستين کارگروه ترانزيت و مبادله کالا ميان ايران و اتحاديه اوراسيا در دستور کار دو طرف قرار گرفت .

تيگران سرکيسيان رييس هيئت اتحاديه اقتصادي اوراسيا خواهان تشکيل کارگروهي براي بهره مندي کشورهاي عضو اوراسيا از ظرفيت هاي ايران براي ترانزيت و مبادله کالا با هند,  پاکستان و کشورهاي جنوب شرق آسيا شد.
سرکيسيان استفاده از ظرفيت هاي ايران در زمينه ترانزيت و استفاده از ظرفيت ايران براي مبادلات تجاري کشورهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا با هند و پاکستان و جنوب شرق آسيا را بسيار حائز اهميت برشمرد و آنرا يکي از فاکتورهاي مهم توسعه تجارت اوراسيا و به تبع ان همگرايي اقتصادي کشورهاي منطقه و خارج دور دانست.
  تيگران سركيسيان در ديدار با هيأت اعزامى از سوى جمهورى اسلامى ايران، از ضرورت تشکيل کار گروه هاي فرعي در حوزه هاي مختلف به ويژه کار گروه همکاري هاي بانکي و مالي، تجارت و گمرک خبر داد و ضمن معرفي وزير امور مالي اتحاديه (تبعه قزاقستان)، خواستار بررسي زمينه هاي همکاري مالي در چارچوب قرار داد امضا شده و تعيين مکانيسم هاي تسويه حساب مبادلات تجاري گرديد.
وي استفاده از ارزهاي ملي در تبادلات کالايي را به عنوان يکي از مکانيسم هاي موثر در شرايط تحريمي اعلام و خواستار برگزاري جلسات کارشناسي و تخصصي جهت تبيين و اجرايي سازي مکانيسم مربوطه گرديد.
رييس اتحاديه اقتصادي اوراسيا ضمن اشاره به امضاي قرارداد تجارت آزاد اتحاديه اقتصادي اوراسيا با ويتنام، ايران و چين افزود: به زودي قراردادهاي تجارت آزاد با سنگاپور و صربستان نيز امضا و بدين ترتيب  روند توسعه همکاري هاي اين اتحاديه در حال توسعه است.

منبع: گمرک نيوز
1398/07/06
توسعه ترانزیت در مرز سرخس منوط به توسعه روابط با ترکمنستان است
توسعه شهرستان مرزي سرخس برپايه توسعه ترانزيت در اين مرز برنامه ريزي خواهد شد که لازمه اين مهم توسعه روابط با کشور ترکمنستان است. به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ،محمد اسلامي در جريان بازديد از پايانه مرزي سرخس در 185 کيلومتري شمال شرق مشهد در جمع خبرنگاران گفت: کميته هاي مشترک با کشور ترکمنستان درخصوص توسعه روابط ترانزيتي جلسات متعددي برگزار کرده و خواهند داشت که اميد است علاوه بر تاثيرات ملي بواسطه توسعه ترانزيت اثرات مثبت بر اقتصاد محلي نيز خواهد داشت.

وي همچنين به پل بتني تازه ساخته شده در مرز سرخس نيز اشاره کرد و گفت: افتتاح اين پل نيازمند پيگيري هاي مرزي است و کميسيون مشترک مهرماه در ترکمنستان تشکيل مي شود و اين پيگيري ها به انجام مي رسد وزير راه و شهرسازي افزود: پيمانکارتخريب پل قديم توسط سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي انتخاب شده و توافقات لازم در اين باره با ترکمنستان براي حضور مسئولان جهت افتتاح در حال انجام است.

اسلامي همچنين درباره تکميل باند دوم جاده مشهد-سرخس نيز گفت : بخشهايي باقي مانده اين محور داراي حجم ترافيک بالا بوده و در بخش رضويه مشهد است که باتوجه به فعاليت واحدهاي شن شويي در آن منطقه ازدحام و تردد و حوادث جاده اي را موجب مي شود.

وي افزود: مناقصه برگزار و پيمانکاران با کفايت براي تکميل طرح انتخاب خواهند شد ، البته بقيه مسير نيز پيمانکاران خوبي در حال فعاليت هستند و برنامه ريزي شده است بتوانيم تا پايان کار دولت راه ايمني را به مردم منطقه تحويل دهيم.

وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنان خود به تمهيدات وزارت راه و شهرسازي در جابه جايي زائرين اربعين سال جاري اشاره کرد و افزود : هريک از سازمان هاي زيرمجموعه متناسب با شرايط مقتضي و مصوبات ستاد اربعين اقداماتي انجام دادند که در سه بخش اصلي است ازجمله بهسازي راه هاي مواصلاتي در راستاي افزايش ظرفيت و احداث باند دوم که در مسير ايلام به مهران به عنوان مهمترين مسير از 102 کيلومتر ، 93 کيلومتر باند دوم استفاده مي شود و مابقي در ماه هاي آينده تکميل خواهد شد. وي افزود : بخش دوم اقدامات گسترش ظرفيت پايانه ها ، بهسازي محيط ، دسترسي ها ، پارکينگ و غيره است که در مرزها انجام شده است.

 اسلامي گسترش حمل و نقل ريلي و هوايي را به عنوان موضوع سوم بيان کرد و افزود: برقراري پروازهاي فوق العاده از ايلام و کرمانشاه و سرويس هاي ويژه ريلي به کرمانشاه و خرمشهر براي گسترش ظرفيت اين دو بخش در نظر گرفته شده است. وزير راه و شهرسازي خاطر نشان کرد :زائران عزيز تمهيدات ستاد اربعين را به رسميت بشناسند تا از سرويس ها و ظرفيت هاي موجود متناسب با تقاضا به کار گرفته شود و انتقال زائران به مرزها به خوبي انجام شود.

 گفتني است ،محمد اسلامي به همراه رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ، مديران کل راه و شهرسازي و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي و فرماندار سرخس از منطقه ويژه اقتصادي سرخس، پل تازه تاسيس مرز ايران و ترکمنستان و تاسيسات گمرک و مرزي اين شهرستان بازيد کردند.. پل مرزي تازه تاسيس سرخس از سال گذشته ساخته شده است و مراحل اداري و اجرايي جهت افتتاح آن در حال انجام است.

روزانه 60 دستگاه کاميون حامل بار ترانزيتي و صادرات و واردات به صورت ورودي و خروجي در دو سوي پايانه مرزي سرخس تردد مي کند. در ادامه اين سفر وزير راه از پايانه مرزي لطف آباد شهرستان درگز هم بازديد مي کند

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1398/07/03
مرز چذابه و شلمچه از ۱۷ مهر بر روی کامیون‌های حامل بار بسته می‌شود
ناظر گمرکات خوزستان گفت: تردد کاميون‌ها و تريلرهاي حامل کالاهاي صادراتي ايران در پايانه‌هاي چذابه و شلمچه از روز 17 مهر تا سوم آبان( دهم تا 26 صفر) به دليل تردد زائران اربعين حسيني ممنوع خواهد بود.;غلامرضا بلوطي ميرزا  افزود: تردد کاميون ها و تريلرهاي حامل کالا در مسيرهاي منتهي به مرزهاي چذابه و شلمچه در زماني که زائران اربعين حسيني با خودروهاي سواري و عمومي و نيز با پاي پياده به سمت پايانه هاي مرزي در حرکت هستند احتمال بروز خطرات و حوادث رانندگي را افزايش مي دهد بنابراين تردد کاميون هاي حامل کالاهاي صادراتي به مصحلت نيست.وي گفت: براساس تجارب سال هاي گذشته ، تجار و بازرگانان عراقي نيز در ايام اربعين حسيني فعاليت تجاري خود را متوقف مي کنند و تجار ايراني نيز در ايام اربعين تمايلي به فعاليت ندارند.ناظر گمرکات خوزستان در ادامه افزود: مجموعه شرايط ايجاب مي کند تا حدود17 روز ، پايانه هاي صادراتي چذابه و شلمچه تعطيل شوند هرچند واحدهاي گمرکي مايل به تعطيلي نيستند.بلوطي ميرزا با اشاره به تاکيد استاندار خوزستان و مسئولان ارشد کشور مبني بر ادامه صادرات کالاهاي غيرنفتي از پايانه هاي مرزي بيان کرد:اگر چنانچه مسيرهاي تردد زائران اربعين حسيني و کاميون هاي صادراتي به عراق تفکيک شود امکان ادامه فعاليت گمرکي در پايانه هاي چذابه و شلمچه در ايام اربعين فراهم خواهد شد.تعطيلي پايانه هاي تجاري چذابه و شلمچه در روزهاي تردد زائران اربعين حسيني در سال هاي گذشته رويه اي معمول بوده است.گفته مي شود پايانه هاي تجاري خسروي در استان کرمانشاه و مهران در استان ايلام نيز در ايام تردد زائران اربعين تعطيل خواهند بود.برخي بازرگانان ايراني ترجيح مي دهند در ايام اربعين حسيني که پايانه هاي تجاري استان هاي خوزستان، ايلام و کرمانشاه تعطيل هستند، کالاهاي خود را از طريق پايانه هاي تجاري استان هاي کردستان و آذربايجان غربي صادر کنند.حرکت تدريجي کاروان هاي اربعين حسيني به سمت گذرگاه‌هاي مرزي چذابه و شلمچه از هشتم مهر برابر با اول ماه صفر شروع مي شود و تا چند روز مانده به روز اربعين به اوج خود مي رسد. 27 مهر برابر با بيستم صفر روز اربعين حسيني است.مسئولان حج و زيارت و ستاد بازسازي عتبات عاليات خوزستان پيش بيني کرده اند با حذف رواديد براي زائران اربعين حسيني ، شمار زائران مشتاق زيارت حرم مطهر امام حسين عليه السلام که از مرزهاي چذابه و شلمچه راهي کربلاي معلا مي شوند نسبت به 800 هزار نفر پارسال افزايش چشمگيري يابد.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1398/07/02
در ایام اربعین تردد کامیون‌ها از 4 مرز به سمت عراق ممنوع شد
معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي مي‌گويد از 17 مهر تا 3 آبان، تردد کاميون از ايران به سمت عراق از 4 مرز خسروي، مهران، چزابه و شلمچه ممنوع است.
جاده‌اي با بيان اينکه تردد کاميون‌ها در ايام اربعين از مرزهاي 4 گانه خسروي، مهران، چزابه و شلمچه به سمت عراق ممنوع است، گفت: اين ممنوعيت از 17 مهر آغاز مي‌شود و تا 3 آبان ادامه خواهد داشت.

مهران قرباني ادامه داد: کاميون‌هاي صادراتي که به عراق کالا حمل مي‌کنند، مي‌توانند در اين ايام از مرزهاي جايگزين استفاده کنند که شامل مرز باشماق در استان آذربايجان غربي و سه بازارچه مرزي در استان‌هاي آذربايجان غربي و کرمانشاه است.

معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي تصريح کرد: اين سه بازارچه مرزي به ترتيب «کيله» در سردشت آذربايجان غربي و «تيله رش» و «شوشمي» در استان کرمانشاه هستند.

سال‌هاي گذشته در ايام اربعين تردد کاميون‌ها به سمت عراق از سه پايانه مرزي مهران در استان ايلام و چزابه و شلمچه در استان خوزستان ممنوع بود اما تردد کاميون‌ها از پايانه مرزي خسروي برقرار بود چراکه زائران از مرز خسروي تردد نمي‌کردند. اما امسال به دليل رفع ملاحظات امنيتي، پايانه مرزي خسروي نيز براي تردد زائران بازگشايي شده است؛ بنابراين کاميون‌هاي حامل کالاهاي صادراتي به عراق، اجازه تردد از مرز خسروي را هم ندارند.

27 مهرماه امسال اربعين شهادت اباعبدالله الحسين (ع) است که به دليل پيش‌بيني سفر حدود 3 ميليون زائر در سال جاري به عتبات عاليات، امسال براي اولين بار 4 پايانه مرزي براي تردد زائران به عراق در نظر گرفته شده است.


منبع: خبرگزاري مهر
1398/07/02
ایجاد تسهیلات برای ناوگان حمل‌ونقل بین‌المللی ایران برای عبور از ترکیه
عبدالهاشم حسن‌نيا با بيان اينکه سالانه حدود 32 هزار کاميون‌ ترانزيتي ايراني به مقصد کشورهاي اروپايي از خاک ترکيه عبور مي‌کنند، گفت: در شش ماه گذشته توافقاتي بين دو کشور حاصل شد که طبق آن حدود 500 تا 700 يورو به ازاي تردد هر کاميون‌ ترانزيتي ايراني صرفه‌جويي مي‌شود.

عبدالهاشم حسن‌نيا  با اشاره به سطوح همکاري ايران و ترکيه در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي اظهار داشت: در شش ماه گذشته دو بار با طرف ترک نشست مشترک برگزار و دو موضوع بسيار مهم مطرح، بررسي، حل‌وفصل و اجرايي شد.

وي افزود: طبق توافق قبلي کاميون‌هاي ايراني مي‌توانستند حد اکثر 550 ليتر سوخت وارد کشور ترکيه کنند و در ادامه مسير مجبور به سوخت‌گيري با قيمت بالاتر بودند که منجر به افزايش هزينه‌ها مي‌شد.

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با اشاره به اولين دستاورد مذاکرات دو جانبه در شش ماه اخير بيان داشت: با توجه به تردد سالانه 32 هزار دستگاه کاميون‌ ترانزيتي ايراني از قلمرو ترکيه به اروپا و گرجستان، مجوز همراه داشتن سوخت به اندازه ظرفيت باک ‌آنها در طول سفر از سوي طرف ترک صادر شد.

معاون وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: با اين توافق به ازاي تردد هر کاميون ترانزيتي عبوري از خاک ترکيه 500 تا 700 يورو در هزينه‌ها صرفه جويي مي‌شود.

حسن‌نيا در ادامه يادآور شد: در مقابل به کاميون‌هاي ترک نيز اجازه داده شد سوختي که همراه خود از ترکمنستان وارد ايران مي‌کنند همراه خود داشته باشند. اما باک ناوگان آن‌ها در زمان ورود به داخل مرز کشور اندازه‌گيري و پلمپ و در زمان خروج نيز مجدد اندازه ‌گيري و پس از راستي آزمايي مجوز خروج صادر مي‌شود.

وي دومين دستاورد مذاکرات را رفع محدوديت‌هاي زمان ترانزيت در قلمرو هر دو کشور عنوان کرد و گفت: در گذشته محدوديت‌هايي باعث افزايش زمان حمل محمولات ترانزيتي توسط ناوگان ايراني مي‌شد که بعد ار انجام مذاکرات آن‌ها از سوي مقامات ترکيه براي ناوگان ايراني لغو شد.

رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با اشاره به دستاورد‌هاي مذاکرات مشترک در بخش حمل‌ونقل مسافر نيز بيان داشت: پيش‌از انجام مذاکرات اخير، ناوگان مسافربري ايراني براي انجام سفرهاي غيرمنظم در زمان  ورود به خاک ترکيه بايد اجازه‌نامه‌هايي را براي ارائه به طرف مقابل همراه خود مي داشت که در جريان مذاکرات اين مورد نيز حذف شد.‌

معاون وزير راه و شهرسازي افزود: طبق توافق صورت‌گرفته در بخش حمل‌ونقل مسافري جاده‌اي بين ايران و ترکيه، ناوگان ايراني آسان‌تر از گذشته و به راحتي مي‌تواند به ارائه خدمات بپردازد.

حسن‌نيا در پايان  يادآور شد: با توجه نياز نبودن به رواديد، دوزبلاغ و عوارضي بين ايران و ترکيه در بخش حمل‌ونقل جاده‌اي، روابط بين دو کشور در بخش حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت رو به‌ رشد و در حال توسعه است.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي

1398/07/02
ترکیه با ورود بار ترانزیتی چین از طریق ایران موافقت کرد
معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه در کميته حمل‌ونقل بيست و هفتمين اجلاس همکاري‌هاي اقتصادي ايران-ترکيه طرف ترک پيشنهاد احداث مسير ريلي جايگزين بين دو کشور را در اين اجلاس مطرح کرد، گفت: در اين رابطه انجام بازديد ميداني در ايران و ترکيه ظرف مدت دو ماه آينده مورد موافقت قرار گرفت.

شهرام آدم نژاد با اشاره به دستاورد‌هاي بيست و هفتمين اجلاس همکاري‌هاي اقتصادي ايران-ترکيه در بخش حمل‌ونقل اظهار داشت: با آغاز فعاليت کميته حمل‌ونقل ايران و ترکيه توسط اينجانب و معاون وزير حمل‌و‌نقل و زيرساخت ترکيه، مذاکرات کارشناسي به سرپرستي مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌ها برگزار شد. همچنين در حاشيه اين اجلاس نيز مذاکراتي با معاون وزير حمل‌و‌نقل ترکيه پيرامون برخي ابتکارات در چارچوب اقدامات مشترک انجام گرفت.

 وي در خصوص توافقات انجام شده در حوزه حمل‌ونقل جاده‌اي بيان داشت: ابتدا طرفين نسبت به نتايج کميته مشترک حمل‌و‌نقل بين‌المللي جاده‌اي که در تير ماه 1398 در ازمير ترکيه برگزار شد رضايت خود را اعلام کردند. سپس به منظور اجراي ماده 7 موافقتنامه حمل‌و‌نقل جاده‌اي ميان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ترکيه،‌ دو طرف موافقت کردند ‌نشست کميته مشترک همکاري‌هاي حمل‌و‌نقل جاده‌اي دو کشور را در سه ماهه دوم سال 2020 ميلادي در تهران برگزار کنند.

تاکيد بر افزايش سهم ريل در چشم‌انداز حمل‌ونقل يک ميليون تن بار در سال ميان ايران و ترکيه

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي در ادامه به مذاکرات و توافقات حوزه حمل‌و‌نقل ريلي اشاره کرد و گفت: در اين بخش دو طرف تمايل خود را براي تلاش در جهت ادامه و تعميق همکاري‌ها در زمينه افزايش و توسعه سهم حمل‌و‌نقل بار به وسيله ريل بين دو کشور اعلام کردند تا حمل‌و‌نقل ميان ترکيه و کشورهاي آسياي مرکزي از طريق مسيرهاي ترانزيت ريلي ايران تسهيل شده و اين مسيرها احيا شوند.

آدم‌نژاد افزود: دو طرف موافقت خود را نسبت به پيگيري هدف دستيابي به جابه‌جايي يک ميليون تن بار در سال بين دو کشور اعلام کردند.

وي با بيان اينکه، طرف ترک پيشنهاد احداث مسير ريلي جايگزين بين دو کشور را در اين اجلاس مطرح کرد، گفت: در اين رابطه انجام بازديد ميداني در ايران و ترکيه ظرف مدت دو ماه آينده مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد‌ راه آهن‌ ايران و ترکيه جلسه‌اي را ظرف يک ماه آينده با هدف گفت‌وگو دزبازه برقراري سرويس تبادل داده براي اتصال داخلي راه‌آهن دو کشور برگزار کنند.

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي يادآور شد: در راستاي برقراري حمل‌و‌نقل ريلي از چين و کشورهاي CIS از مسير ايران به ترکيه، اروپا و بالعکس، همچنين به‌منظور سير واگن‌هاي کشورهاي CIS در خاک ترکيه و نهايي شدن يادداشت تفاهم شش جانبه بين راه آهن‌ جمهوري اسلامي ايران، ترکمنستان، قزاقستان، تاجيکستان، ازبکستان و ترکيه اين کشورها تمايل خود را براي برگزاري جلسه‌اي چند جانبه با حضور تمام طرف‌ها براي نهايي‌سازي تفاهم‌نامه مذکور در سريع‌ترين زمان ممکن ابراز کردند.

توافق ايران و ترکيه براي برگزاري نشست بررسي راه‌اندازي قطار تهران-استانبول

آدم‌نژاد با اشاره به مذاکرات انجام شده در بخش حمل‌ونقل ريلي مسافري نيز اظهار داشت: طرفين از راه‌اندازي قطار مسافري تهران – وان و تهران – آنکارا ابراز خرسندي کردند و در اين راستا توافق شد با هدف بررسي راه‌اندازي قطار مسافري تهران – استانبول جلسه‌اي در سريع‌ترين زمان ممکن در تهران برگزار شود.

وي در ادامه به مذاکرات صورت گرفته در حوزه حمل‌ونقل دريايي اشاره کرد و گفت: در اين بخش دو طرف براي جستجوي فرصت همکاري در زمينه ايجاد و پياده سازي فناوري‌هاي پيشرفته براي ساخت کشتي‌هاي تفريحي، تعميرات و نگهداري کشتي،‌ بازيافت کشتي و لايروبي و اتوماسيون فرايندها و تهيه جانمايي ها تمايل خود را اعلام کردند.  

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي افزود: طرفين توافق کردند چهارمين کميته مشترک همکاري‌هاي بندري و دريايي بين دو کشور در سه ماهه اول سال ???? در ترکيه برگزار شود. همچنين طرفين بر توسعه روابط و همکاري‌ها در زمينه آموزشي دريانوردي، بازرسي فني کشتي‌ها، فعاليت‌هاي مربوط به نظارت و کنترل کشتي‌ها، ‌ايمني و حفاظت محيط زيست دريايي توافق کردند.

آدم نژاد سپس به مذاکرات حوزه حمل‌و‌نقل هوايي اشاره کرد و گفت: دو طرف رضايت خود از همکاري فعلي دو کشور در زمينه حمل‌و‌نقل هوايي را اعلام و موافقت کردند تا در صورت لزوم جلساتي براي توسعه روابط برگزار شود.

وي با اشاره به مذاکرات و توافقات صورت گرفته در زمينه حمل‌و‌نقل ترکيبي و ترانزيت نيز اظهار داشت: در جريان اين اجلاس طرفين بر راه‌اندازي سه کريدور ترانزيتي افغانستان-ايران-ترکيه در راستاي مسير شرق به غرب، ارتفا فعاليت‌‌هاي ترانزيتي کريدورترکيه ايران-قطر و اجرايي‌سازي کريدور اسلام آباد- تهران- استانبول  تاکيد کردند و مقرر شد ظرف سه ماه آينده براي تحقق خواسته‌ها، طرفين تبادل نظر کنند.

همکاري مشترک ايران و ترکيه در حوزه لجستيک و تجارت شکل مي‌گيرد

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي سپس به حوزه لجستيک و گمرک ( توافقات حمل‌ونقلي حاصله در ساير کميته‌ها شامل مناطق آزاد و گمرک) اشاره کرد و گفت: در اين زمينه طرفين بر احداث مرکز لجستيکي مجهز به تأسيسات مشترک دو کشور براي تسهيل در اتصال اروپا و آسيا در منطقه آزاد تجاري-صنعتي ماکو و  بر ايجاد دروازه مشترک مرزي بين دو کشور با هدف تسهيل فرايندهاي مرزي و تجارت مرزها توافق کردند.

گفتني است، در جريان برگزاري کميته حمل‌ونقل بيست و هفتيمن اجلاس همکاري‌هاي اقتصادي ايران-ترکيه، دکتر محمود واعظي رئيس دفتر رئيس جمهوري ابراز داشت؛ اين اولين جلسه‌ مشترک با وزارت حمل‌ونقل ترکيه طي ساليان گذشته است که در مذاکره با وزير حمل و نقل ترکيه  کمترين مشکل ميان دو طرف وجود داشت و تمرکز طرف ها بر ارائه ابتکاراتي جهت توسعه سطح روابط آتي بود.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/07/02
مراسم تودیع و معارفه دبیر انجمن صنفی شرکتهای حمل ونقل بین المللی ایران
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران،مراسم تکريم از خدمات مهندس محمدجواد عطرچيان دبير اسبق انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران و معارفه ابوالقاسم حاجيعلي دبير جديد انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران روز يکشنبه مورخ 31 شهريور ماه  با حضور رئيس ، اعضاي هيئت مديره و جمعي از پيشکسوتان و فعالان حمل و نقل بين المللي برگزار شد.
در اين مراسم جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره از زحمات مهندس محمد جواد عطرچيان در دوران تصدي دبيري انجمن حمل ونقل بين المللي ايران  تقدير به عمل آورد و ابوالقاسم حاجيعلي به عنوان دبير جديد انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران معرفي شد.
در پايان مراسم  لوح تقديري  به رسم يادبود و به پاس زحمات و خدمات شايسته مهندس محمدجواد عطرچيان از طرف انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران به وي اهداء شد.
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر