آرشیو اخبار
.
1399/09/26
علاقه‌مندی ازبکستان برای حضور و سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌ای بندر چابهار و ایجاد پایانه لجستیکی

مديرکل ترانزيت ، لجستيک و توافق‌نامه‌هاي سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به تجربه خوب هندي‌ها در جذب کالا و کشتي به بندر چابهار ، از مسئولان حمل و نقل ازبکستان دعوت کرد تا از ظرفيت‌هاي مهيا شده در چابهار استفاده کنند .
نشست دوجانبه حمل و نقلي دو کشور ايران و ازبکستان با هدف بررسي راهکارهاي اجرايي ترانزيت کالا به/از کشور ازبکستان به مبدا و مقصد هند و ساير کشورهاي ثالث از طريق بندر چابهار ، برگزار شد و همچنين طرف ازبک از علاقه‌مندي کشورش براي حضور در بندر چابهار و استفاده از ظرفيت‌هاي حمل و نقلي و لجستيک بندر چابهار خبر داد .

شهرام آدم نژاد ؛ معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي ايران در نشست دوجانبه حمل و نقلي دو کشور ايران و ازبکستان که به صورت ويدئو کنفرانس برگزار شد ، گفت : بندر چابهار ؛ يک درگاه مطمئن و بسيار مناسب براي ترانزيت کالا است و کشورهاي همسايه و منطقه مي‌توانند از سرمايه‌گذاري در اين بندر و پسکرانه آن منتفع شوند .

وي با اشاره به محدوديت‌هاي ايجاد شده از سوي کشور ترکمنستان براي ورود و يا عبور کالا از اين کشور ، از اقدامات موثر ايران در حوزه حمل و نقل کالا و کاميون از طريق شناورهاي رو-رو از بنادر شمالي ايران در درياي خزر خبر داد و تاکيد کرد : اين پروژه مي‌تواند ما را از شرايط ايجاد شده خارج کند .

دوران دهقانوف ؛ معاون حمل و نقل ازبکستان نيز در اين نشست امکانات و تجهيزات بندر چابهار را بسيار مطلوب بر‌شمرد و اظهار داشت : با توجه به توانمندي هاي عملياتي ، تجهيزاتي و موقعيت ژئواستراتژيک بندر چابهار پيشنهاد مي شود کارگروهي مشترک با حضور نمايندگان سازمان بنادر و کميته توسعه حمل و نقل ازبکستان براي بررسي دقيق طرح‌ها و ارائه برنامه‌هاي عملياتي حضور ازبکستان در بندر شهيد بهشتي چابهار ، تشکيل شود تا اين کارگروه نسبت به تهيه نقشه راه اقدام کند .

همچنين خسرو سرايي ؛ مديرکل ترانزيت ، لجستيک و توافق‌نامه‌هاي بين‌المللي سازمان بنادر و دريانوردي ، ضمن اعلام اين موضوع که نه تنها بندر چابهار ، بلکه هيچ بندري از ايران تحت تحريم‌هاي ظالمانه قرار ندارد ، گفت : بندر چابهار با قرار گرفتن در منطقه استراتژيک و خارج از تنگه هرمز ، به آب‌هاي آزاد عميق دسترسي دارد .

وي با اشاره به پيشرفت‌هاي صورت گرفته در بندر چابهار و حضور سرمايه‌گذاران هندي ، خاطرنشان کرد : طي 22 ماه گذشته ، 72 فروند کشتي کانتينري ، 20 فروند کشتي جنرال کارگو ، 3 فروند کشتي دام و يک فروند کشتي باري در بندر چابهار پذيرش شد که اين عدد حاکي از رونق بندر چابهار و افزايش حجم عمليات است .

وي با اعلام ملحق شدن بندر چابهار به منطقه آزاد و برخوردار شدن از قوانين و مقررات مترتب بر منطقه آزاد ، از تخفيف50 درصدي در ترانزيت کالا و معافيت 25 ساله مالياتي و انتقال آزاد ارز به خارج از کشور به عنوان گوشه‌اي از مزيت‌هاي سرمايه‌گذاري در بندر چابهار خبر داد .

مديرکل ترانزيت ، لجستيک و توافق‌نامه‌هاي سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به تجربه خوب هندي‌ها در جذب کالا و کشتي به بندر چابهار ، از مسئولان حمل و نقل ازبکستان دعوت کرد تا از ظرفيت‌هاي مهيا شده در چابهار استفاده کنند .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/09/26
پیام تبریک رئیس هیئت مدیره انجمن ایران به مناسبت 26 آذر روز ملی حمل ونقل
1399/09/25
نقش ظرفیت تعاملات تجاری ایران و افغانستان در گام‌های توسعه‌ای حمل و نقل تجاری
در سال‌هاي اخير، بخش خصوصي دو کشور ايران و افغانستان مطالبه گري فراواني داشته تا زيرساخت‌ها و اقتضائات لازم در حوزه تعاملات اقتصادي را بهبود ببخشند. بخشي از اين تلاش‌ها بر توسعه تجارت، تسهيل در بخش حمل و نقل تجاري، مسائل مرزي بوده است.

پس از افزايش ساعت کاري مرز‌هاي دوغارون و اسلام قلعه و به دنبال آن، کاهش مدت زمان معطلي کاميون‌هاي پشت مرز، راه اندازي راه آهن خواف- هرات بارقه اميد ديگري شد بر بهبود حوزه ترانزيت و حمل و نقل کالا بين ايران و افغانستان.

راه آهن خواف- هرات که البته تا خط سوم و ايستگاه روزنک در افغانستان به بهره برداري رسيد، بارقه اميدي براي افزايش مبادلات تجاري دو کشور به شمار مي‌آيد، زيرا از مهمترين آثار آن، افزايش ايمني در ترابري منطقه و امکان مبادله حجم بيشتري از کالا است.

افزايش ساعات کاري مرز دوغارون و تسهيل در تعاملات تجاري ايران و افغانستان

ميرا جان سليمان خيل، رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و افغانستان در هرات در نشست نمايندگان اتاق بازرگاني ايران و افغانستان در مشهد، درباره آثار افزايش ساعت کاري مرز دوغارون و اسلام قلعه مي‌گويد: اين اتفاق هم در قسمت صادرات ايران و هم واردات افغانستان و به ويژه براي تجار نتيجه بخش بوده است.

او مي‌افزايد: زيرا پيش از اين شاهد معطلي 15-10 روزه کاميون‌ها در صف‌هايي طولاني در اين مرز بوديم که به موجب آن، بار تجار معطل مي‌ماند و رانندگان نيز در سرما و گرما پشت مرز منتظر بودند.

رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و افغانستان ادامه مي‌دهد: افزايش ساعت کاري در ميزان واردات و صادرات هر دو کشور اثرگذار بوده و در ترافيک مرز هم تاثير چشمگيري داشته به طوري که معطلي کاميون‌ها از 15-10 روز به 4-3 روز کاهش يافته است.

سليمان خيل بيان مي‌کند: در 20  سال اخير ساعت کاري مرز از8-7 صبح تا 4 عصر بوده و حجم بار پشت مرز زياد بود. اين کاهش معطلي در حدود 20 روز گذشته اتفاق افتاده و اميدواريم با ادامه اين روند، در 3-2 ماه آينده شاهد خروج روزانه کاميون‌ها از دو طرف مرز باشيم و ديگر صف‌هاي طولاني ايجاد نشود.

او در پاسخ به اين سوال که آيا در صورت تداوم ساعت کاري کنوني در مرز ايران، افغانستان هم مي‌تواند اين روال را ادامه دهد، تصريح مي‌کند: افغانستان بار‌ها در اين زمينه اعلام آمادگي کرده و تا هر ساعتي که مرز ايران فعال باشد، مرز افغانستان به ويژه گمرک مي‌تواند بيش از آن هم کار کند. بنابراين، تا هر زماني ايران به اين روال ادامه دهد، افغانستان هم حاضر به ادامه کار است.

رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و افغانستان در هرات درباره افتتاح راه آهن خواف- هرات نيز تاکيد مي‌کند: بدون شک حمل و نقل ريلي نسبت به زميني تفاوت زيادي دارد و اين براي تمام دنيا مشخص است، زيرا يک واگن مي‌تواند بالغ بر 60 تن بار و معادل سه کاميون کالا حمل کند و هر کِشنده واگن حداقل 60 تا 50 ماشين را حمل ميکند و به همين دليل در بحث هزينه‌ها و زمان صرفه جويي صورت مي‌گيرد و اين موضوع در کاهش ترافيک مرز‌ها نيز اثرگذار است.

بيشتر بخوانيد


سلمان خيل اظهار مي‌کند: هزينه حمل کالا‌هاي صادراتي افغانستان به مقصد کشور‌هاي آسياي ميانه از طريق ايران بالا است و پيشنهاد تجار تجديدنظر در بعضي هزينه هاست و در اين صورت، حمل و نقل ريلي روند تجارت را بهبود خواهد بخشيد.

او مي‌افزايد: صادرکنندگان حوزه غرب افغانستان از هم اکنون اعلام آمادگي کرده اند تا براي مبادله روزانه بالغ بر 10 هزار تن بار اقدام کنند، اما با توجه به هزينه‌هاي بالاي ترانزيت ايران، اين کار براي آن‌ها توجيه اقتصادي چنداني ندارد و اگر در اين زمينه از سوي ايران تجديدنظر صورت بگيرد، مي‌توانيم تعاملات خود را در اين بخش تا حد زيادي ارتقا ببخشيم.

راه آهن خواف – هرات و ظرفيتي براي توسعه تعاملات تجاري دو کشور

محمود سيادت، نايب رئيس اتاق بازرگاني خراسان رضوي نيز درباره ادامه مسير راه آهن تا هرات مي‌گويد: طبق شنيده‌ها قرار است ايتاليا تسهيلات ادامه اين پروژه را تخصيص بدهد و اين يعني همزمان با افتتاح خط سوم، فاز بعدي نيز در فاصله اندکي کليد مي‌خورد و اين اميدواري وجود دارد که ادامه مسير با سرعت بيشتري انجام شود.

او مي‌افزايد: اميدواريم بخش چهارم راه آهن خواف- هرات هم که حمايت مقامات محلي و دولت‌هاي خارجي برخوردار است، با سرعت بيشتري محقق شود.

نايب رئيس اتاق بازرگاني خراسان رضوي با بيان اينکه پيش بيني مي‌شود انتقال مواد خام و معدني از طريق خط آهن خواف- هرات اتفاق بيافتد، ادامه مي‌دهد: در صورت تامين ضرورت‌هاي امنيتي، بحث استخراج معادن و انتقال محصولات توليدي معادن افغانستان به نسبت بالايي توجيه مي‌يابد و با توجه به اينکه بخش زيادي از مواد معدني در حوزه هرات و جنوب غرب افغانستان وجود دارد، بهترين گزينه براي انتقال آن‌ها به مقاصد مختلف واگن و خط ريل تجاري است. اميدواريم ذيل تعاملات رو به رشد اقتصادي دو کشور، شاهد تحولات مثبت بيشتري باشيم.

منبع: باشگاه خبرنگاران
1399/09/25
بیش از ۳۵۹ هزار تن کالا از مرز پرویزخان صادر شد

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان کرمانشاه اعلام کرد: بيش از 359 هزار تن کالا در يک سال اخير از پايانه مرزي پرويزخان قصرشيرين به کشور عراق صادر شده است.

  فريبرز کرمي روز دوشنبه به مناسبت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداري در گفت وگو با ايرنا افزود: همچنين در اين مدت 43 هزار تن ترانزيت ديگر کشورها به مقصد عراق نيز از اين پايانه مرزي عبور کرده است.

وي، ميزان تردد خودروهاي خروجي از پايانه مرزي پرويزخان از آذر ماه سال گذشته تاکنون را نيز سه هزار و 264مورد عنوان کرده است.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان کرمانشاه افزود: در اين مدت تناژ وارداتي از کشور عراق به ايران 985 تن و تعداد ناوگان حامل بار ترانزيت ورودي به پايانه مرزي پرويزخان از عراق به ايران چهار هزار و 107 دستگاه خودرو بود.

کرمي گفت: تعداد ناوگان حامل بار ترانزيت خروجي پايانه مرزي، از ايران به عراق 19 هزار و 924 خودرو، تناژ کالاي ترانزيتي ورودي از پرويزخان 109 هزار و 597 تن و تناژ خروجي از پايانه مرزي پرويزخان 43 هزار تن به ثبت رسيده است.

شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب کرمانشاه با بيش از 27 هزار تن جمعيت، با عراق 186 کيلومتر مرز دارد که در امتداد اين مرز، 2 معبر رسمي پرويزخان و خسروي قرار دارد که مبادلات اقتصادي، تجاري و صادرات کالا به اقليم کردستان و حکومت مرکزي عراق از اين 2 مرز انجام مي شود.

پرويزخان اکنون يکي از مرزهاي راهبردي و مهم کشور است که بيشترين ميزان صادرات غيرنفتي کشور به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کليدي و حياتي در جذب بازار اين کشور همسايه دارد.  

منبع: تين نيوز

1399/09/22
ارتباط با چین و آسیای میانه از مسیر مزارشریف از طریق خط ریلی خواف-هرات

مشاور وزير راه گفت: مسير ترانزيتي جديد با افتتاح راه‌آهن خواف-هرات برقرار شد که ارتباط با چين و آسياي ميانه از مسير مزارشريف را ميسر کرد.

سيدحسين ميرشفيع مشاور و نماينده وزير راه و شهرسازي در امور زيربنايي و طرح‌هاي ويژه گفت: خط راه‌آهن خواف – هرات مسير ترانزيت ريلي ايران را توسعه خواهد بخشيد و ضمن اتصال کشورمان به آسياي ميانه، زمينه را فراهم مي کند تا در فازهاي توسعه‌اي بعدي، اين ارتباط تا چين نيز برقرار شود.

او با اشاره به ظرفيت هاي اين خط ريلي افزود: راه آهن خواف-هرات در چهار قطعه و به طول حدود 220 کيلومتر تعريف شده است که 77 کيلومتر آن در قالب دو قطعه پيش از اين در داخل خاک ايران ايجاد شد و تا نقطه مرزي شمتيغ به طور کامل مورد بهره برداري قرار گرفته بود و حتي معادن سنگان خواف نيز از آن بهره مي برند.

مشاور و نماينده وزير راه ادامه داد: در اين مرحله قطعه سوم راه آهن خواف – هرات مورد بهره برداري قرار گرفت که در خاک افغانستان واقع شده است. به بيان بهتر، تعهد اجراي سه قطعه اول که شامل دو قطعه در خاک ايران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزي به طول 62 کيلومتر در خاک افغانستان است، بر عهده ايران بود.اين قطعه از مرز ايران و افغانستان تا ايستگاه روزنک، ادامه خواهد داشت. بهره‌برداري از فاز فعلي، اين امکان را فراهم مي کند تا در نقطه روزنک که تلاقي با جاده اصلي «دوغارون به هرات» وجود دارد، امکان تخليه و بارگيري فراهم شود و براي ادامه حمل از ظرفيت ناوگان حمل و نقل جاده اي استفاده شود.

قطعه چهارم را ايتاليايي‌ها تامين مالي خواهند کرد

ميرشفيع در خصوص ادامه روند توسعه اين خط آهن بيان کرد: در باب قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات، ذکر اين نکته ضروري است که تامين مالي آن از سوي کشور ايتاليا انجام مي‌گيرد و در حال حاضر يکي از مشاوران ايراني در حال انجام مطالعات لازم براي تکميل اين خط است.

او تصريح کرد: قطعه چهارم در دو فاز «4 الف» و «4 ب» اجرا خواهد شد. مورد اول پيش از اين به يک شرکت قزاق واگذار شده است و قطعه «4 ب» نيز تا ميدان هوايي هرات ادامه پيدا مي‌کند، پس از تکميل مطالعات به مناقصه گذاشته خواهد شد.

مشاور وزير راه و شهرسازي تاکيد کرد: چنانچه قطعه «4 الف» تکميل شود، اين امکان وجود دارد تا ما به سمت مزارشريف هم اين مسير را ادامه داده و از مزار به حيرتان (بندرگاه کوچکي که در مرز ميان ازبکستان وافغانستان واقع شده) پيش برويم و از آنجا نيز به کشور‌هاي ازبکستان و در ادامه کريدور حمل‌ونقلي چين مرتبط شويم.

مير شفيع اظهار کرد: طول اين راه آهن با قسمت‌هاي فرعي که براي آن پيش بيني شده، حدود 700 کيلومتر خواهد بود. وزير راه اعلام آمادگي کرده است تا با همکاري و سرمايه گذاري بخش خصوصي براي اجراي اين راه آهن برنامه ريزي انجام بگيرد.

تامين واگن‌هاي صادراتي و نقش افغانستان در تضمين امنيت اين خط آهن

او افزود: تکميل چنين زيرساختي به توسعه اقتصادي منطقه و به ويژه کشور افغانستان کمک خواهد کرد و قطعا تمامي طرفين از ظرفيت‌هاي آن منتفع مي‌شوند.

مشاور و نماينده وزير راه در خصوص روند تامين واگن تجاري براي حمل کالا‌هاي ايراني، ادامه داد: به استناد توافقي که ميان راه آهن دو کشور انجام گرفت، حدود يک سال بهره برداري و نگهداري از اين خط آهن توسط راه آهن جمهوري اسلامي انجام مي‌گيرد و ما واگن‌هاي مورد نياز را تامين کرده و در اختيار قرار مي‌دهيم تا بار تجار انتقال پيدا کند.

مير شفيع اشاره‌اي به موضوع دغدغه‌هاي فعالان اقتصادي در باب تامين امنيت اين خط آهن در خاک افغانستان داشت و ادامه داد: در باب امنيت نيز براساس توافقات انجام گرفته، اين ماموريت بر ذمه کشور افغانستان خواهد بود و ايستگاه‌هاي جديدي در طول مسير شکل گرفته که اين مهم را تضمين خواهند کرد. اگرچه که شرايط کشور افغانستان به گونه‌اي نيست که بتوان تا حد زيادي به اين موضوع اتکا کنيم.

مشاور وزير راه و شهرسازي تاکيد کرد: با تکميل راه آهن چابهار اين ظرفيت وجود خواهد داشت که مسير تجاري ما از اين بندر تا افغانستان و آسياي ميانه ادامه پيدا کند. البته همين حالا ارتباط راه آهن ما از بندرعباس به خواف وجود دارد و مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي بندرعباس نيز براي توسعه ارتباطات تجاري بهره بگيريم.

منبع: باشگاه خبرنگاران
1399/09/22
رکود ترانزیت کالا در مرز ترکمنستان/ سخت‌گیری‌ها مانع تردد می‌شود
پس از بازگشايي مرز ترکمنستان براي تردد کالاها، اين کشور با سخت گيري هاي خود، مانع ترانزيت کالا و رکود آن نسبت به قبل شده است.
بعد از شيوع کرونا تردد جاده‌اي در مرز ترکمنستان محدود شد و کاميون داران امکان تردد از اين مسير را نداشتند اما پس از گذشت ماه‌ها از شيوع کرونا ترکمنستان اقدام به بازگشايي مرز لطف آباد و آرتيق کرده است اما اين بازگشايي با محدوديت‌هاي کشور ترکمنستان تأثيري در مسير تجارت مرزي ما نداشته است.

سخت گيريهاي طرف ترکمن که نه تنها براي ايران بلکه براي ساير کشورهايي که با اين کشور هم مرز هستند، اعمال مي‌شود، باعث شده تا مشکلاتي را براي تردد کاميون‌ها ايجاد کند و ترانزيت رونق گذشته را نداشته باشد.

تراز مثبت 637 ميليون دلاري گمرک خراسان رضوي از ابتداي سال

اميد جهانخواه درباره آخرين وضعيت گمرک‌هاي استان گفت: بر اساس نتايج حاصل از آمار مقدماتي، ميزان صادرات کالا از گمرک‌هاي خراسان رضوي طي هشت ماهه نخست سال جاري معادل هزار و 708 تن و به ارزش 873 ميليون دلار و ميزان واردات استان هم، 112 هزار تن و به ارزش بالغ بر 236 ميليون دلار بوده که نشان دهنده تراز مثبت گمرک‌هاي خراسان رضوي معادل 637 ميليون دلار است.

ناظر گمرکات خراسان رضوي با بيان اينکه کشورهاي عمده مقصد صادرات، افغانستان، ازبکستان هنگ کنگ، ترکمنستان و عراق هستند، افزود: اقلام عمده صادرات شامل پسته، زعفران، مقاطع فلزي، کفپوش‌ها، مصالح ساختماني و پيه صنعتي مورد مصرف در صنعت صابون سازي است. همچنين اقلام عمده واردات هم پنبه حلاجي نشده، مواد اوليه واحدهاي توليدي، ابريشم خام و ماشين آلات واحدهاي توليدي است که از کشورهاي امارات، ازبکستان، چين و ترکيه وارد مي‌شود.

جهانخواه درباره وضعيت فعلي تبادل کالا با کشور ترکمنستان گفت: تبادل کالا با کشور ترکمنستان در مرز سرخس، به صورت ريلي و جاده‌اي، به صورت محدود و با تعويض کشنده به جز کالاهاي خوراکي و ميوه و تره بار در حال انجام است.

وي درباره وضعيت گمرک لطف آباد و آرتيق هم گفت: از 11 آذر ماه کشور ترکمنستان اقدام به باز کردن اين دو گمرک کرده تا با شرايط خاص و محدود مانند گمرک سرخس، تبادل کالا انجام شود ولي به دليل عدم وجود کاميون فعلاً کالايي از اين دو مرز خارج نشده است.

جهانخواه درباره وضعيت آينده اين دو گمرک هم افزود: اميدواريم در آينده نزديک وضعيت تبادل کالا با کشور ترکمنستان در گمرک‌هاي استان به حالت عادي بازگردد. همچنين گلايه رانندگان و مشکلات تردد و پيشنهادات مدنظر، موارد توسط گمرک و ساير دستگاه‌ها، به مراجع زيربط منعکس شده و قرار است در آينده‌اي نزديک جلسه‌اي بدين منظور برگزار و موضوع مطرح و تصميم گيري شود.

گمرک لطف آباد آماده خدمت رساني است اما کاميوني وجود ندارد!

همچنين محمدعلي باقري، مديرکل گمرک لطف آباد در گفتگو با خبرنگار مهر، هم اکنون گمرک لطف آباد با تمام امکانات و نيروهاي خود در حال خدمت رساني است اما هم اکنون به دلايل مختلف از جمله مشکلات حمل و نقل از طرف ترکمنستان و زمان بر بودن طي مسير از گمرک‌هاي بندرعباس و بازرگان، کاميوني در مرز وجود ندارد.

مديرکل گمرک لطف آباد اضافه کرد: ان شاء الله با جلسه‌اي که به زودي بين مسئولين وزارت راه ايران و ترکمنستان برگزار مي‌شود، شرايط بررسي و نحوه ادامه کار در مرزها مشخص خواهد شد.

در همين رابطه اسماعيل پورعابد، مدير پايانه مرزي لطف آباد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از تاريخ 11 آذر کشور ترکمنستان گمرک لطف آباد را به روي ايران باز کرده اما هنوز کاميوني براي تبادل کالا وجود ندارد که علت آن مي‌تواند شرايط سختگيرانه طرف ترکمنستاني باشد.

مدير پايانه مرزي لطف آباد ادامه داد: از تاريخ 4 اسفند ماه سال گذشته و با شيوع کرونا کشور ترکمنستان مرز لطف آباد را بست و هم اکنون هم که پس از ماه‌ها اين مرز باز شده، ترکمنستان قوانين سخت گيرانه اي براي جلوگيري از شيوع کرونا وضع کرده که باعث شده کاميون داران دچار مشکلاتي شوند.

کاميون‌هاي ايراني حق عبور از مرز ترکمنستان را ندارند!

وي ادامه داد: از جمله اين قوانين اين است که کاميون‌هاي ايراني حق عبور از مرز را ندارند و محموله‌ها بعد از جدا شدن از کشنده‌ها توسط کاميون‌هاي ترکمنستاني به داخل خاک آن کشور برده مي‌شوند و مجدداً به کاميون داران ايراني پس داده مي‌شود که اين مسئله با توجه به وقت گير بودن موجب اعتراضات زيادي از طرف کاميون داران و صنف مربوطه شده است.

پورعابد اضافه کرد: البته ترکمنستان در قبال کشورهاي ديگر هم مثل ازبکستان چنين دستورالعمل‌هايي را اجرا مي‌کند و از اين طرف کشورهايي مثل ترکيه که صادرات خود را از طريق ايران انجام مي‌دهند با مشکلاتي روبرو شده‌اند.

مدير پايانه مرزي لطف آباد با بيان اينکه تا به حال موردي مبني بر ابتلاي به کرونا در بين رانندگان نداشته‌ايم، افزود: تا قبل از شيوع کرونا تبادلات تجاري از طريق مرزها به خوبي انجام مي‌شد و ترانزيت کالا بسيار رونق داشت اما بعد از آن با رکودي عميق در اين زمينه مواجه شديم.

مدير پايانه مرزي لطف آباد ابراز اميدواري کرد با جلسه‌اي که قرار است به زودي از طريق ويدئو کنفرانس بين طرفين ايراني و ترکمنستاني انجام شود، مشکلات حل و فصل گردد و طرفين به جمع بندي خوبي برسند.

با توجه به اهميت مرز ترکمنستان و صادرات و واردات کالا، حال بايد منتظر اين جلسه ماند و ديد که آيا مشکلات تردد کاميون‌داران از مرز ترکمنستان حل مي‌شود و روال تزانزيت کالا به روزهاي از کرونا بازگشته و رونق مي‌گيرد يا خير.

منبع: خبرگزاري مهر


1399/09/22
آغاز ترخیص کامیون‌های وارداتی دست دوم از گمرک

گمرک ايران بخشنامه مجاز بودن ترخيص کاميون‌هاي دست دوم وارداتي را با هماهنگي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي به کليه گمرکات اجرايي کشور ابلاغ کرد.

 پس از آنکه وزير راه و شهرسازي طي نامه‌اي به رئيس جمهور، خواهان موافقت وي با ترخيص کاميون‌هاي وارداتي دست دوم (زير 3 سال ساخت) اروپايي و کره‌اي و ژاپني که در انبارهاي گمرکات کشور دپو شده‌اند، شد، رئيس جمهور نيز بلافاصله با درخواست وي موافقت کرد و به وزير صمت دستور داد تا با ترخيص آنها موافقت کند.

*کاميون ارزان مي‌شود؟

پس از موافقت وزارت صمت با ترخيص کاميون‌هاي دست دوم وارداتي که در سامانه جامع تجارت، ثبت سفارش واردات شده بودند، گمرک و سازمان راهداري نيز با يکديگر توافق کرده‌اند که به ازاي هر يک دستگاه کاميون فرسوده که گواهي اسقاط دريافت کرده باشد، يک دستگاه کاميون دست دوم زير 3 سال ساخت از انبارهاي گمرکات ترخيص شوند.

صدرالله بمانا مشاور سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در امور نوسازي ناوگان عمومي حمل و نقل نيز دو هفته قبل، از موافقت رئيس جمهور با درخواست وزير راه براي ترخيص حدود 2 هزار دستگاه کاميون مانده در انبارهاي گمرک خبر داده بود.

کارشناسان بازار خودرو معتقدند با اجراي طرح واردات کاميون‌هاي دست دوم اروپايي، علاوه بر آنکه مشکل کمبود کاميون نوساز و شبه نوساز در کشور تا حدودي برطرف مي‌شود، مصرف سوخت نيز کاهش يافته و قيمت کاميون‌هاي فرسوده که در حال حاضر به دليل کمبود خودروي سنگين، نجومي شده، به شدت افت خواهد کرد.

منبع: خبرگزاري مهر

1399/09/22
نرخ های رقابتی و افزایش مسیر کانتینری، اولویت کشتیرانی در چابهار

مديرعامل گروه کشتيراني جمهوري اسلامي ايران با حضور در بندر راهبردي چابهار از اسکله، زيرساخت‌ها، امکانات و تجهيزات اين بندر بازديد کرد.
ديدار و گفتگوي مديرعامل کشتيراني جمهوري اسلامي ايران با مديرکل اداره بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان از جمله برنامه‌هاي اين سفر بود که طرفين پيرامون قابليت‌ها و پتانسيل‌هاي بندر چابهار و مشارکت دو جانبه، بحث و تبادل نظر کردند.

در اين جلسه مديرعامل کشتيراني جمهوري اسلامي ايران در خصوص تسهيل فرايند حمل کانتينري، ارائه قيمت‌هاي حمل دريايي رقابتي در مقايسه با ساير خطوط کشتيراني و نيز افزايش مسيرهاي حمل کانتينري به مقاصد بنادر منطقه قول مساعد داد.

افزايش free time و هزينه‌هاي حمل کانتينرها در مقصد براي کانتينرهاي صادراتي و ترانزيتي و همچنين تأمين کانتينر خالي و در نهايت کاهش بوروکراسي اداري و انعطاف در صدور بارنامه و ترخيصيه‌ها با توجه به نياز مشتريان در شرايط کنوني از جمله مواردي بود که در اين ديدار مطرح شد.

مديرعامل کشتيراني جمهوري اسلامي ايران همچنين با فرماندهان و دريانوردان کشتي ديدار و گفتگو کرد.

منبع: کشتيراني جمهوري اسلامي ايران

1399/09/22
محدودیتی در پذیرش کامیون از طرف ترکیه در مرز بازرگان وجود ندارد

مجتبي بازگير روز چهارشنبه گفت: اعتراض رانندگان ايراني به صورت غيررسمي به مسوولان مرزي گوربولاغ ترکيه اعلام شده و منتظر اقدامات آنان هستيم.

وي اضافه کرد: کارکنان اين مرز در درب ورود و خروج به صورت 24 ساعت براي پذيرش کاميون تلاش مي کنند و طبق آخرين آمار، روز گذشته 350 دستگاه کاميون وارد کشور شده در حالي که ظرفيت ما، ورود 600 کاميون در روز است.

سرپرست اداره کل گمرک بازرگان ادامه داد: در حال رايزني هستيم تا با هماهنگي هنگ مرزي، با برگزاري يک جلسه رسمي در سمت ترکيه تمامي مسائل و مشکلات طرفين را در آنجا بررسي کنيم.

بازگير با ارائه آماري در خصوص ورود و خروج کاميون طي سال جاري با وجود محدوديت‌هاي کرونايي در مرز بازرگان اظهار کرد: در هشت ماه گذشته 63 هزار و 32 دستگاه کاميون از اين گمرک خارج و 32 هزار و 855 دستگاه کاميون نيز وارد کشورمان شده است.

حدود يک چهارم از کل پايانه‌هاي مرزي کشور در آذربايجان‌غربي قرار دارد و اين استان داراي پنج پايانه مرزي شامل بازرگان ماکو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز ترکيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق است.

گمرک بازرگان يکي از مبادي سه‌گانه تجارت مرزي ايران و ترکيه به شمار مي‌رود که به صورت شبانه‌روزي در شمال آذربايجان‌غربي فعال است؛ اين مرز که دروازه ورود ايران به کشورهاي اروپايي به شمار مي‌رود، در فاصله? يک کيلومتري شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربايجان‌غربي قرار دارد.

گمرک بازرگان در سال 1305 شمسي راه‌اندازي شد و تنها مرز 24 ساعته و بين‌المللي مابين ايران و ترکيه است.

آذربايجان‌غربي 967 کيلومتر مرز مشترک با ترکيه، عراق و نخجوان دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/09/22
هدفگذاری ارتقای ترانزیت از ایران به 50 میلیون تن‌

وزير راه و شهرسازي گفت: سالانه 10 ميليون تن کالا از بنادر ايران و کريدورهاي موجود، ترانزيت مي‌شود، در اين باره هدف‌گذاري ما ارتقاي اين عدد به سالانه 50 ميليون تن است.

 آيين بهره‌برداري از راه‌آهن خواف-هرات امروز به صورت ويدئو کنفرانسي، با حضور رؤساي جمهور ايران و افغانستان در حال برگزاري است.

در اين مراسم وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: امروز ريل دوستي بين ايران و افغانستان در قالب ‌تعاملي کم نظير بهره‌برداري شد.

محمد اسلامي با اشاره به شعار امروز در افتتاح اين خط ريلي «ايران و افغانستان، يک فرهنگ يک تاريخ» گفت: اين حرف زيبا و ماندگار است و ضرورت دارد همواره پيوندهاي دوستي را گسترش دهيم.

وي اظهار کرد: اين پروژه ريلي 225 کيلومتر است که امروز 140 کيلومتر آن به بهره‌برداري مي‌رسد.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: مابقي مسير در قطعه 4 حدود 85 کيلومتر است که با همکاري دو کشور، اين مسير باقيمانده هم اجرا خواهد شد تا از اتصال کامل برخوردار باشيم.

اسلامي بيان کرد: خط‌آهن‌ خواف-هرات‌ قابليت جابه جايي سالانه يک ميليون مسافر در سال و 6 ميليون تن بار را دارد و به مرکز جمعيتي افغانستان (هرات) متصل مي‌شود.

وزير راه و شهرسازي با اشاره توسعه ترانزيت ريلي از ايران با اجراي اين خط‌آهن، اظهار داشت: سالانه 10 ميليون تن کالا از بنادر ايران و کريدورهاي موجود، ترانزيت مي‌شود؛ در اين باره هدف گذاري ما ارتقاي اين عدد به سالانه 50 ميليون تن است که افغانستان سهم قابل توجهي در اين موضوع خواهد داشت.

منبع: خبرگزاري فارس

1399/09/22
برقراری سرویس منظم حمل کانتینر از بندر آستارا به بنادر اکتائو قزاقستان و آستاراخان روسیه

متناسب با ميزان جذب بار و افزايش تمايل سرمايه گذاران به جابه جايي دريايي کالا ، کانتينر به اندازه کافي وجود دارد و هيچ مشکلي در تامين کانتينر مورد تقاضا نداريم . اين مجموعه يک شرکت مشتري مدار است و براساس نياز مشتري ها خدمات ارايه مي دهد و به هر ميزاني که کانتينر از يک هفته قبل از زمان مورد نظر براي حمل درخواست شود، چه از بنادر شمالي و چه از بنادر جنوبي اين نياز را تامين مي‌کنيم .
مديرعامل شرکت کشتيراني درياي خزر اظهار داشت : وزارت نفت بايد سوخت يارانه‌اي در اختيار شرکت کشتيراني قرار دهد و شرکت پخش و پالايش فراورده‌هاي نفتي اين سوخت را با قيمت مناسب حمل به کشتي‌ها برساند تا ما هم بتوانيم نسبت به آن ، کرايه‌ها را تعديل کنيم که خوشبختانه تمام اين نهادها ازجمله وزارت امور خارجه ، بانک مرکزي ، سازمان بنادر و دريانوردي و وزارت نفت با شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي براي رشد و توسعه حمل و نقل دريايي بيشترين همکاري را دارند .

داود تفتي درباره برقراري سرويس منظم حمل کانتينر از بندر آستارا به بنادر اکتائو قزاقستان و آستاراخان روسيه اظهار داشت : طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده دو سرويس منظم حمل به صورت هفتگي در اين مسير تردد خواهند داشت که يک سرويس از آستارا به بندر آکتائو و سرويس ديگر از مسير انزلي - آستارا به بندر آکتائو انجام مي‌شود .

وي با تاکيد بر اينکه با راه اندازي اين سرويس‌هاي منظم ، شرايط رقابتي بين حمل و نقل جاده‌اي و دريايي ايجاد شده است ، ادامه داد : يکي از مهم‌ترين اثرات راه‌اندازي سرويس منظم حمل دريايي کانتينر بين آستارا و بنادر آکتائو و آستاراخان کاهش نرخ حمل زميني و شکسته شدن انحصار حمل زميني است به طوري که به محض انتشار خبر فعال شدن اين سرويس‌هاي منظم حمل دريايي کانتينر، نرخ حمل جاده‌اي در اين مسير تا هزار دلار کاهش پيدا کرد .

مديرعامل شرکت کشتيراني درياي خزر افزود : تنها با انتشار خبر راه‌اندازي اين سرويس منظم حمل دريايي و حرکت چند کشتي از بندر آستارا با کانتينر يخچالي به مقاصد ذکر شده ، ديديم که جمهوري آذربايجان که مرزهاي زميني خود را تقريبا بسته بود، به يکباره نسبت به بازگشايي مرز زميني اقدام کرد و طي چند شب عبور صدها کاميون را پذيرفت .

تفتي با بيان اينکه رونق بندر آستارا و فعالسازي حمل کانتينري در آن باعث شد تا در شرايط رقابتي ، حمل کالا از انحصار جاده و کاميون‌هاي عمدتا غيرايراني خارج شود ، گفت : شکست انحصار به معني کاهش هزينه‌ها و افزايش قدرت انتخاب تجار، صادرکنندگان و صاحبان بار است .    

وي با اشاره به موضوع کاهش هزينه‌هاي حمل کالا از مسير دريا ، اظهار داشت : نرخ حمل از طريق دريا با احتساب حمل و نقل ترکيبي نسبت به حمل جاده‌اي به‌صرفه‌تر است و اعلام کرده‎ايم که هر صاحب کالايي که نرخ حمل و نقل جاده‌اي ارزان‌تر از حمل دريايي را با مدارک مستند به ما ارايه دهد ، شرکت کشتيراني درياي خزر نرخ پايين‌تري را براي حمل کالا در اين مسير ارايه مي دهد . همواره اعلام کرده‌ايم که گروه کشتيراني جمهوري اسلامي ايران به دنبال منافع سودجويانه نيست و هدف گروه کشتيراني اين است که در شرايط جنگ اقتصادي بتواند بحث صادرات را به ويژه در حوزه صادرات غيرنفتي توسعه دهد و در رشد اقتصاد کشور سهيم باشد .

وي ادامه داد : شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ، ناوگان ملي محسوب مي‌شود و ناگان ملي بايد در راستاي حفظ منافع ملي کار کند و اين گروه در شرايط جنگ اقتصادي براي انجام پدافند غير عامل نقش آفريني کرده و خواهد کرد .

تفتي با اشاره به امکانات شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران براي حمل کالا در اين مسير جديد کانتينري اظهار داشت : متناسب با ميزان جذب بار و افزايش تمايل سرمايه گذاران به جابه جايي دريايي کالا ، کانتينر به اندازه کافي وجود دارد و هيچ مشکلي در تامين کانتينر مورد تقاضا نداريم . اين مجموعه يک شرکت مشتري مدار است و براساس نياز مشتري ها خدمات ارايه مي دهد و به هر ميزاني که کانتينر از يک هفته قبل از زمان مورد نظر براي حمل درخواست شود ، چه از بنادر شمالي و چه از بنادر جنوبي اين نياز را تامين مي‌کنيم .

وي با بيان اينکه امکان انتقال کانتينر يخچالي از بنادر جنوبي به بنادر شمالي براي حمل کالا در مسير جديد کانتينري از آستارا و انزلي وجود دارد ، گفت : در طي روزهاي گذشته تعداد قابل توجهي کانتينر يخچالي و معمولي درخواست شده را از بنادر جنوبي به بندر آستارا انتقال داديم .   

تفتي با بيان اينکه مهم‌ترين اصل ، منظم بودن اين سرويس حمل کانتينري است ، ادامه داد : براي اين خط ، برنامه منظم وجود داشته و دارد که جزئيات اين برنامه بر روي سايت کشتيراني درياي خزر بارگزاري شده و به صورت هفتگي اين برنامه به روز رساني مي‌شود . بايد تاکيد کنم که در حمل دريايي ، امنيت بار از نظر کيفيت و کميت از ساير شقوق حمل و نقل بالاتر بوده و در اين مسير سعي داريم هزينه‌ها را کم کنيم .

مديرعامل شرکت کشتيراني درياي خزر درباره ارايه تخفيفات حمل بار در اين مسير اظهار داشت : تخفيفاتي در نظر گرفته شده است که اين تخفيفات تنها از سوي شرکت کشتيراني اعمال نمي‌شود بلکه سازمان بنادر و دريانوردي و همچنين اپراتور بندر آستارا در بخش عوارض مترتب بر کشتي‌ها هم تخفيفاتي را ارايه مي‌دهد که هرچه ميزان اين تخفيفات بالاتر باشد کشتيراني هم مي‌تواند تخفيفات بيشتري را در بخش بار لحاظ کند .

وي با اشاره به ميزان جابه جايي کالا از مسير بندر آستارا به بندر آکتائو و بندر آستاراخان اظهار داشت : خوشبختانه هر ماه شاهد افزايش امار جابه جايي از اين خط هستيم که نشان مي‌دهد فرهنگ استفاده از انواع کانتينر يخچالي و معمولي در بنادر شمالي در حال نهادينه شدن است .

مديرعامل شرکت کشتيراني درياي خزر  درباره امکان حضور ساير شرکت هاي کشتيراني در اين خط گفت : رقابت هر چه بيشتر باشد به نفع مشتري خواهد بود و مشتري انتخاب بيشتري خواهد داشت و هدف ما هم به عنوان ناوگان ملي تسهيل‌گري صادرات براي مشتريان است تا ارزآوري در اين شرايط جنگ اقتصادي افزايش يابد .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/09/19
افزایش ۶۰ درصدی صادرات كالا از گمرك آستارا در سال جاری
مدير کل گمرک آستارا در جريان بازديد نماينده مردم آستارا در مجلس شوراي اسلامي، فرماندار و مسئولين انتظامي و دستگاه هاي اجرايي شهرستان از اداره کل گمرک آستارا، محوطه گمرک و همچنين پل مرزي آستارا با بيان اينکه منابع انساني و توزيع عادلانه نيروي کار از ارکان اساسي هر مجموعه محسوب مي‌شود، اظهار کرد: اداره کل گمرک آستارا علي رغم محدوديت و کمبود شرايط منابع انساني در اين نهاد با 160 نفر در سه شيفت زماني فعاليت مي کند و امکانات گمرکي و تاسيساتي اين شهرستان مرزي نيازمند بروزرساني استوي با اشاره به اينکه از هفت سال پيش بيشتر رويه هاي گمرکي در گمرک آستارا الکترونيکي شده است، افزود: در سال جاري  صادرات کالا از گمرک آستارا 60 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است و در صورت اتمام طرح بهسازي محوطه گمرک آستارا شاهد ترافيک در محدوده اين گمرک نخواهيم بود. رسولي با بيان اينکه متاسفانه پيش از تکميل بارانداز راه آهن، بهره برداري از آن صورت مي گيرد و گمرک ريلي آستارا با حداقل امکانات و کمبود نيروي انساني فعاليت مي کند، اظهار کرد: در صورت تکميل زيرساخت هاي منطقه ويژه اقتصادي، کد گمرکي براي آن صادر خواهد شدفرماندار آستارا در اين بازديد با بيان اينکه طرح جامع براي اداره کل گمرک آستارا تدوين و در اين راستا براي تسهيل در امور صادرات و واردات برنامه ريزي شود، اظهار کرد: بايد از تمامي ظرفيت هاي گمرک اين شهرستان با قدمت يکصدساله استفاده کرد و نامناسب بودن وضعيت ساختاري و محوطه گمرک در مراودات تجاري تاثيرگذار خواهد بود. عباس صابر، افزود: بايد از توان نيروي انتظامي، پايانه مرزي و مرزباني در فرآيند صادرات و واردات استفاده شود و کنترل کاميون هاي باري در گمرک آستارانماينده مردم آستارا در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين بازديد، اظهار کرد: با پيگيري هاي صورت گرفته، شرکت انبارهاي عمومي در بارانداز ريلي آستارا - آستارا مستقر مي شود و با اجراي اين طرح، تشريفات گمرکي در همان محل انجام خواهد شد. غلامرضا مرحبا، افزود: طرح محوطه سازي گمرک بايد تسريع شود و گمرک آستارا نيازمند تجهيزات بروز و کافي مي باشد و درآينده اي نزديک دستگاه ايکس ري با فناوري روز براي کنترل کاميون ها در اين اداره کل مستقر خواهد شد
منبع: گمرک نيوز
1399/09/16
ترانزیت کالا بین چین و اروپا از مسیر ایران با افتتاح راه‌آهن خواف-هرات

 معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه فعاليت راه‌آهن خواف-هرات مي‌تواند باعث رشد اقتصاد منطقه شود، گفت: براساس برآوردها با بهره‌گيري از ظرفيت اين خط ريلي قادر به جابجايي حدود 12 ميليون تن کالا در سال در اين مسير خواهيم بود.

 شهرام آدم‌نژاد، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي در گفت‌وگو با ايلنا با اشاره افتتاح راه آهن خواف- هرات تا چند روز آينده و اتصال دو کشور ايران و افغانستان از طريق اين مسير ريلي جديد،    اظهار داشت: راه آهن خواف-هرات به طول حدود 220 کيلومتر در چهار قطعه اجرا مي‌شود که 77 کيلومتر آن در قالب دو قطعه در داخل خاک ايران و مابقي قطعات در خاک افغانستان واقع شده است. تعهد اجراي سه قطعه اول که دو شامل دو قطعه در خاک ايران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزي به طول 66 کيلومتر در خاک افغانستان است، بر عهده ايران بوده که آماده بهره‌برداري است و در چند روز آينده با حضور مسئولان دو کشور به بهره برداري مي‌رسد.

وي ادامه داد: به صورت مرسوم عمليات احداث تا بهره‌برداري بايد به صورت همزمان از سوي دو کشور اجرا مي‌شد اما افغانستان مشکلاتي در تامين سرمايه‌ قطعه چهارم داشت؛ بنا بر اعلام اين کشور، تأمين بودجه و سرمايه‌گذاري موردنياز اين قطعه، در دست پيگيري است.

آدم‌نژاد با اشاره به مزيت‌هاي اين خط ريلي براي کشورمان تاکيد کرد: خط ريلي خواف-هرات يکي از طرح‌هاي بسيار مهم ملي و بين‌المللي است که سبب افزايش توسعه اقتصادي و انتقال ارزان و به‌صرفه کالا و خدمات براي دو کشور ايران و افغانستان شده، و علاوه بر ايجاد ثبات امنيت و معيشت در منطقه در افزايش اشتغال نقش بسزايي دارد.

وي ادامه داد: راه آهن خواف-هرات، امکان حمل مقرون‌به‌صرفه کالاهاي سنگين و حجيم را از مبادي داخلي کشور، و از مبادي ورودي نظير مرز با کشورهاي همسايه به ويژه همسايگان شمالي و غربي، بنادر شمالي و جنوبي به ويژه چابهار و شهيدرجايي به افغانستان و بالعکس، را در چارچوب عمليات صادرات، واردات و ترانزيت فراهم مي‌سازد.

معاون وزير راه وشهرسازي افزود: اين خط ريلي علاوه بر توسعه و پيشرفت منطقه به ويژه کشور افغانستان در تکميل و توسعه شبکه ريلي کشورهاي اکو و ترانزيت از کشورهاي آسياي‌ميانه به اقيانوس هند و همچنين از طريق ايران به ترکيه و اروپا تاثير به سزايي خواهد داشت. از اين مسير مي‌توانيم به چين متصل شويم و کالا بين چين و اروپا از طريق ايران ترانزيت شود .

آدم‌نژاد با بيان اينکه براساس برآوردها با بهره‌گيري از ظرفيت اين خط ريلي قادر به جابجايي حدود12 ميليون تن کالا در سال در اين مسير خواهيم بود، گفت: مجزا از تمامي درآمدها و منافع مستقيم اجراي اين طرح که شامل رونق تبادلات تجاري بين دو کشور و کشورهاي ثالث و همچنين درآمدهاي ناشي از ارائه خدمات حمل‌ونقل مي‌شود، تسهيل روابط تجاري به صورت غير مستقيم نيز منافعي به دنبال دارد، که شامل درآمدهاي ناشي از ارائه ساير خدمات به استفاده‌کنندگان از کريدور و همچنين توسعه اجتماعي پيرامون کريدور مي‌شود.

وي درباره منافع کشورهاي منطقه از فعال‌سازي اين مسير ريلي  اظهار داشت: اين خط آهن مي‌تواند باعث رشد اقتصاد منطقه باشد. کشورهايي که در اين مسير اتصال قرار دارند نيز نه تنها از درآمدهاي اقتصادي شامل ارائه خدمات، بلکه از منافع سياسي شامل افزايش قدرت سياسي و اتصالات قويتر سياسي با همسايگان، منافع اجتماعي شامل افزايش سطح اشتغال بهره‌مند خواهند شد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي افزود: وجود سنگ‌آهن هم در ايران و هم افغانستان و امکان صادرات و واردات آن، ترانزيت کالاي هندي به ويژه گندم و شکر به مقصد افغانستان و ترانزيت کالاي افغانستاني به ويژه مواد معدني، خشکبار و ميوه به مقصد هندوستان از جمله پتانسيل‌هايي خواهد بود که انتفاع ايران از ايجاد اتصال بين هند و افغانستان را به دنبال دارد.

آدم‌نژد درباره آثار اقتصادي تکميل کريدور شرق به غرب با تکميل اين مسير و اتصال آن به بندر چابهار تاکيد کرد: با توجه به تاثير دوسويه کاربري زمين و حمل‌ونقل بر يکديگر، امروزه نقش کريدورها در توسعه اقتصادي مناطق پيراموني آنها ثابت شده است. ابتدايي‌ترين نوع کريدورها، کريدورهاي حمل‌ونقلي هستند که در مراحل اوليه تنها نقش جابجايي کالاها را عهده دارند. به مرور زمان و با افزايش فعاليت کريدور و پررنگ‌تر شدن نقش آن در سيستم تجارت، توسعه اجتماعي و اقتصادي در مناطق پيراموني آن، کريدور را به يک کريدور اقتصادي تبديل خواهد کرد.

وي گفت: نقش کشورهاي شرقي مانند چين و هند از ديرباز در زنجيره تامين جهاني به عنوان تقاضاکننده مواد خام و همچنين عرضه‌کننده کالاهاي اوليه در زنجيره توليد، و همچنين نقش کشورهاي غربي به عنوان تقاضاکنندگان کالاهاي مذکور، جريان کالا از شرق به غرب را به دنبال داشته است. چنانکه وجود جاده ابريشم به عنوان اصلي‌ترين کريدور در سده‌هاي گذشته موکد اين امر است. بر اين اساس ايجاد زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي تضمين‌کننده افزايش جريان کالا در اين مسير خواهد بود.

معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: با تکميل راه آهن خواف – هرات کشور افغانستان از طريق خطوط ريلي ايران به آبهاي آزاد و ساير کشورهاي خاورميانه متصل مي‌شود. در اين ميان نکته اي که بسيار اهميت دارد اتصال بندر چابهار به عمق خاک افغانستان و در آينده به کشورهاي ازبکستان و ترکمنستان است که سبب مي‌شود پسکرانه بندر چابهار بسيار گسترده شده و شعاع نفوذ اين بندر تا کشورهاي همسايه شمالي افغانستان توسعه خواهد يافت.

منبع: تين نيوز

1399/09/16
شروع به کار خط کانتینری خزری بین ایران و استان آستراخان
تخليه اولين محموله کانتينري آزمايشي در چارچوب خدمات جديد شرکت «خطوط کانتينري خزر» براي حمل کالا در بندر «آرمادا» بين آستراخان روسيه و ايران انجام شد.
تخليه اولين محموله کانتينري آزمايشي در چارچوب خدمات جديد شرکت «خطوط کانتينري خزر» در بندر «آرمادا» آستراخان انجام شد. اين خدمات در منطقه ويژه بندري آستراخان ادامه خواهد يافت.

اين اولين کشتي اختصاصي در خط کانتينري آزمايشي ايران-آستراخان است و سفر بعدي آن در اواسط دسامبر، خواهد بود.

در حال حاضر دو کشتي با ظرفيت 131 کانتينر 20 فوتي در اين مسير فعاليت خود را آغاز کرده و در چند روز آينده 60 کانتينر حاوي مواد غذايي، مقوا و غلات به ايران ارسال خواهد شد.
 
منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/09/11
جزییات بازگشایی مرز ترکمنستان و شروط روی میز مذاکره

مديرکل ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي از بازگشايي مرز لطف آباد بين ايران و ترکمنستان در آينده نزديک خبر داد و گفت: آن‌ها شروطي را مطرح کرده‌اند که مورد تاييد ما و کاميون‌داران نيست و به همين دليل ما هم شرايط جديدي را اعلام کرده‌ايم و اميدواريم هر چه سريعتر اين مرز تجاري نيز بازگشايي شود.

 در پي شيوع و گسترش ويروس کرونا در جهان، بسياري از کشورها مرزهاي زميني، هوايي و دريايي خود را به روي يکديگر بستند تا بتوانند بهتر در مقابله با اين ويروس عمل کرده و آن را مهار کنند اما پس از گذشت چندين ماه اين مرزها کم کم با شروط و پروتکل‌هاي مشترکي باز و دوباره مراودات تجاري و سفرهاي بين‌المللي از سر گرفته شد.

در اين ميان يکي از مرزهايي که همچنان بسته مانده مرزهاي مشترک تجاري ترکمنستان و ايران است که البته در بين چهار مرز سرخس، اينچه برون، لطف آباد و بازگيران، مرز تجاري سرخس شهريور ماه امسال بازگشايي شد و عمليات تبادل محموله‌هاي تجاري به صورت ترانشيپ‌منت انجام مي‌شد.

جواد هدايتي – مديرکل ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي- درباره آخرين وضعيت مرزهاي تجاري کشور به ايسنا گفت: در حال حاضر تمامي مرزهاي تجاري ايران با کشورهاي همسايه باز است و مشکلي در اين زمينه نداريم اما سه مرز تجاري اينچه‌برون، بازگيران و لطف آباد بين ايران و ترکمنستان بسته است.

وي افزود: ترکمنستاني‌ها پيشنهاد دادند که با بازگشايي مرز لطف آباد مانند سرخس و به صورت ترانشيپ‌منت موافق هستند اما کاميون‌داران ايراني به اين کار رضايت ندارند چرا که هزينه‌هاي آن‌ها را افزايش داده و مدت زمان زيادي بايد در مرز بيکار منتظر بمانند.

مديرکل ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي ادامه داد: در مدل ترانشيپ‌منت کاميون‌داران ايراني خودشان را بايد به مرز لطف آباد برسانند و کشنده را از يدک تريلر (بار) جدا کرده و آن را تحويل کاميون‌داران ترکمنستاني دهند و منتظر تخليه آن و بازگرداندن تريلرشان بمانند که به همين دليل کاميون‌داران ايراني از اين وضعيت ناراضي هستند و ما هم اين شرط را فعلا قبول نکرده‌ايم.

هدايتي گفت: مقرر شده جلساتي بين مسئولان ايران و ترکمنستان برگزار شود تا در اين باره صحبت کنيم تا ما هم شرايط خودمان را مطرح کنيم. البته ترکمنستان پس از شيوع ويروس کرونا همين شروط را براي ديگر کشورها از جمله ترکيه، ازبکستان و قزاقستان اعلام کرده است چرا که اعلام کرده مي‌خواهد از اين طريق تماس ديگر شهروندان را با کشورش به حداقل برساند.

وي اظهار کرد: در همين راستا پيشنهاداتي مطرح کرده‌ايم  که اميدواريم شروط ما مورد تاييد طرف ترکمنستاني نيز قرار گيرد چرا که در اين صورت ناوگان و راننده‌هاي کاميون ايراني متضرر نمي‌شوند و مجبور نيستند بيش از يک هفته منتظر بازگردانده شدن تريلر کاميون‌شان باشند. از سوي ديگر به نظر مي‌رسد بايد بازگشايي مرز تجاري به گونه‌اي باشد که ضمن رعايت شدن پروتکل‌هاي بهداشتي دو طرفه، شرايط و الزامات عادلانه باشد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/09/11
دستور رئیس‌جمهور به وزیر صمت برای ترخیص ۲۰۰۰ دستگاه کامیون معطل مانده در گمرک

کاميون‌ها توسط شرکت‌ها وارد شده است و منشأ ارز آن هم داخلي نيست . شرط ترخيص هم کسب گواهي استاندارد ، ايمني ، کيفيت آلايندگي و خدمات پس‌از فروش است که تمام اين موارد کسب شده و کاميون‌ها براي ترخيص ممانعتي از اين نظر ندارد . همچنين در قبال هر کاميون وارداتي بايد شرکت‌هاي واردکننده يک خودرو فرسوده را از رده خارج کنند .
وزير راه و شهرسازي از رئيس‌جمهوري درخواست کرده بود تا دستور ترخيص هرچه سريع‌تر2000 دستگاه کاميون معطل مانده در گمرک را صادر کند . اکنون رئيس‌جمهوري به وزير صمت براي ترخيص‌ کاميون‌ها دستور داده است .

کاميون‌هاي وارداتي ، مربوط به اجراي طرح نوسازي ناوگان باري جاده‌اي است که از خردادماه امسال شروع شده است . اما تا الان اجازه ترخيص آنها صادر نشده است .

با گذشت 7 ماه از شروع طرح نوسازي کاميون‌هاي فرسوده و واردات 2 هزار کاميون در اين راستا ، بر اساس نامه محمداسلامي ، وزير راه و شهرسازي به رئيس‌جمهوري ، حدود 2 هزار دستگاه کاميون وارداتي در گمرک‌هاي کشور منتظر اخذ تأييديه‌هاي لازم براي ترخيص هستند . به اين ترتيب به‌خاطر ترخيص نشدن کاميون‌هاي وارداتي زير سه سال ساخت طرح نوسازي ناوگان فرسوده ، وزير راه و شهرسازي از رئيس‌جمهوري درخواست کرده تا دستور ترخيص هرچه سريع‌تر کاميون‌هاي معطل مانده در گمرک را صادر کند .

7 ماه از اجراي طرح گذشته

ثبت‌نام نوسازي کاميون‌هاي فرسوده از خردادماه راه‌اندازي شد . توليد و واردات 2 برنامه براي نوسازي کاميون‌هاي آزاد شده است . چهار گروه توليدکنندگان داخلي ناوگان با سهميه 1000 دستگاه براي هر يک ، شرکت‌هاي حمل ونقل بزرگ مقياس با مجوز واردات 100 دستگاه کاميون براي هر شرکت ، شرکت‌هاي واردکننده داراي مجوز از وزارت صمت با سهميه 10 دستگاه براي هر شرکت و مالکان حقيقي و حقوقي کاميون‌هاي فرسوده واجد شرايط و متقاضي واردات مي‌توانند در اين طرح مشارکت کنند. خدمات پس از فروش و مشخص بودن منشأ ارز دو شرط واردات کاميون است . کاميون‌هاي وارداتي کارکرده و حداقل با 3 سال فعاليت هستند . اولويت اين طرح قشر رانندگان است . در طرح نوسازي کاميون‌ها قرار است 53 هزار دستگاه کاميون از راه واردات يا توليد داخل وارد ناوگان شود .

در طرح نوسازي ، کاميون‌هاي بالاي 40 سال سن در اولويت قرار دارند . در اين طرح براي نوسازي 53 هزار دستگاه در مدت 3سال هدف‌گذاري شده است و با اجراي آن ، سن ناوگان حمل‌ونقل بار کشور 5.5 سال کاهش مي‌يابد .

بر اساس طرح نوسازي کاميون‌ها ، متقاضياني که مي‌خواهند از کاميون‌هاي دست دوم براي نوسازي کاميون‌هايشان استفاده کنند با شرايط اعلام شده از سوي سازمان راهداري و با ارز متقاضي و نرخ آزاد بتوانند اين کار را انجام دهند اما با‌وجود وارد شدن 2 هزار دستگاه کاميون زير سه سال ساخت اروپايي توسط کاميون‌داران، همچنان اقدامي براي ترخيص آنها صورت نگرفته است.در نامه وزير راه به اين موضوع اشاره شده که «بيش از چهار ماه است با‌وجود دريافت گواهي استاندارد از سازمان ملي استاندارد ايران و همچنين گواهي خدمات پس‌از فروش از شرکت‌هاي معتبر داخلي و ورود حدود 2000 دستگاه کاميون اروپايي، وزارت صمت تاکنون از معرفي افراد براي ترخيص کاميون‌ها خودداري نموده است لذا با توجه به اينکه سال ساخت اين کاميون‌ها (2017) مي‌باشد براي ترخيص آنها کمتر از 40 روز فرصت باقي مانده است و عدم تعهد و عدم ترخيص آنها موجب وارد آمدن خسارات فراواني به اين بخش خواهد شد.»

وزير راه و شهرسازي از رئيس‌جمهوري درخواست کرده همانند کالاهايي که ارز آنها توسط متقاضي تأمين شده است و بر اساس مصوبه جديد ستاد اقتصادي از گمرکات کشور ترخيص مي‌شوند ، وزارت صمت اجازه ترخيص کاميون‌هاي وارداتي را هم صادر کند . جلوگيري از افزايش بي‌رويه قيمت کاميون در کشور و پرهيز از ايجاد نارضايتي کاميون‌داران دو دليلي است که وزير راه و شهرسازي با استناد به آن ، خواستار ترخيص هر چه سريعتر کاميون‌ها شده است .

با توجه به افزايش نرخ ارز ، واردکنندگان نگرانند با گذشت زمان ، اجازه ترخيص به آنها داده نشود . چون بر اساس طرح ، شرط سني کاميون‌ها 3 سال است . کاميون‌هاي وارداتي مدل سال 2017 هستند و اگر تا اول سال ميلادي جديد يعني حدود يک ماه ديگر ترخيص نشوند ، شرط سني آنها اجازه ورود را نمي‌دهد .

مشاور رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با اشاره به موجود بودن 2 هزار دستگاه کاميون زير سه سال در مرزها و گمرک‌هاي کشور ، اظهار کرده که اگر مهلت زماني تعيين شده براي انجام کارهاي ترخيص واردات کاميون‌هاي 3 سال کارکرده بگذرد ، بايد عودت داده شوند . با توجه به زمان اندک باقيمانده بايد ديد آيا اين کاميون‌ها مانند کالاهاي ديگر که در حال ترخيص از گمرک است ، بزودي اجازه ترخيص پيدا مي‌کنند ؟

به‌گفته بمانا ، با توجه به اينکه دولت دستور ترخيص کالاهايي با منشأ ارز خارجي را که ارز متقاضي‌ است صادر کرده ، وزير راه و شهرسازي از رئيس جمهوري درخواست کرده تا کاميون‌ها هم مانند کالاهايي که با منشأ ارز متضاضي وارد شده ، اجازه ترخيص بگيرد . درست است که کاميون کالاي اساسي نيست اما با توجه به فرسوده بودن 125 هزار کاميون بين شهري ، ترخيص اين کاميون‌ها براي جابه‌جايي بار ضروري است .

کاميون‌هاي وارداتي 4 ماه است که از سازمان استاندارد گواهي استاندارد و همچنين گواهي خدمات پس‌از فروش از شرکت‌هاي معتبر داخلي را گرفته‌اند اما مشخص نيست چرا وزارت صمت اجازه ترخيص کاميون‌ها را صادر نکرده است .

مشاور رئيس سازمان راهداري گفت : کاميون‌ها توسط شرکت‌ها وارد شده است و منشأ ارز آن هم داخلي نيست . شرط ترخيص هم کسب گواهي استاندارد ، ايمني ، کيفيت آلايندگي و خدمات پس‌از فروش است که تمام اين موارد کسب شده و کاميون‌ها براي ترخيص ممانعتي از اين نظر ندارد . همچنين در قبال هر کاميون وارداتي بايد شرکت‌هاي واردکننده يک خودرو فرسوده را از رده خارج کنند .

بر اساس اين گزارش هم اکنون حدود 200 هزار دستگاه کاميون فرسوده در کشورموجود است که ازاين تعداد 125 هزار دستگاه در شبکه حمل‌ونقل جاده‌اي فعال است. به‌گفته مشاور رئيس سازمان راهداري ، « در زمينه نوسازي تأکيد بر توليد داخل است و هر قدر توليد شود ، خريداري شده و دولت بابت آن 9 درصد از سود تسهيلات 18 درصدي را نيز مي‌پردازد.»

طرح رئيس‌جمهوري براي حمايت از توليد

بر اساس طرح نوسازي ، براي نوسازي ناوگان فرسوده مبنا بر اساس سهميه 80 درصدي توليد داخل و 20 درصدي واردات تنظيم شده است اما اگر کاميون توليدي جوابگوي نياز نباشد ، واردات برنامه بعدي براي تأمين و نوسازي ناوگان باري جاده‌اي است .

مشاور رئيس سازمان راهداري با اشاره به اين موضوع گفت : اولويت نوسازي با توليد داخل است اما با توجه به تحريم‌ها و افزايش نرخ ارز ، فعلاً توليد داخل جوابگوي نياز نيست . بر اين اساس طرحي براي حمايت از توليد کاميون به تصويب رسيده که طرح رياست جمهوري است . در اين طرح دولت 50 درصد هزينه توليد را از محل صرفه‌جويي سوخت مي‌پردازد و همچنين 30درصد ديگر هزينه هم تسهيلات با سود 18 درصدي به توليدکنندگان پرداخت مي‌شود .

بمانا افزود : اگر کاميون وارد نشود با توجه به تقاضاي بالايي که هست ، افزايش بيش از پيش قيمت کاميون اتفاق مي‌افتد به همين دليل رئيس‌جمهوري هم خواستار ترخيص سريع‌تر کاميون‌ها است .

منبع: روزنامه ايران

1399/09/11
افزایش ۶۰ درصدی روابط تجاری ایران و بلغارستان طی ۸ ماه گذشته

اگرچه هم‌اکنون شاهد شيوع کرونا هستيم اما با توجه به اينکه روابط تجاري ايران با بلغارستان از يکسري پارامترهاي پايه اي نشات مي‌گيرد ، توسعه همکاري‌هاي تجاري ايران با بلغارستان در هشت ماه گذشته به ميزان 50 تا 60 درصد افزايش يافت که اين خود آمار قابل توجهي است و نشان مي‌دهد که در روابط تجاري دو کشور ، يکسري تعاملات پايه‌اي وجود دارد .
مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي ، با اعلام اينکه نتايج نشست کميته هاي پيگيري نوزدهمين اجلاس همکاري‌هاي اقتصادي در قالب سند مجزا به تفاهم ايران و بلغارستان مي‌رسد از افزايش 60 درصدي روابط تجاري دو کشور در هشت ماه گذشته خبر داد .

کميته پيگيري نوزدهمين اجلاس کميسيون مشترک همکاري‌هاي اقتصادي ، بازرگاني ، علمي ، فني و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري بلغارستان با هدف بررسي مفاد سند اجلاس نوزدهم و پيگيري تفاهمات وزراي جمهوري اسلامي ايران و بلغارستان تشکيل جلسه داد .

اين جلسه با هدف اجرايي‌سازي بندهاي اجلاس نوزدهم در حوزه‌هاي حمل‌و‌نقل ، ترانزيت ، ارتباطات، بانکي، همکاري‌هاي بين سازماني ، صنعتي ، هوايي ، ريلي ، مناطق آزاد ، سرمايه گذاري ، فناوري و ارتباطات ، نفت و... برگزار شده است که تا چهارشنبه 12 آذر ادامه خواهد يافت .  

تيمور بشيرگنبدي با اعلام اينکه کميته پيگيري نوزدهمين اجلاس کميسيون مشترک همکاري‌هاي اقتصادي بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري بلغارستان برگزار شد ، در خصوص جزئيات اين نشست و دستاوردهاي آن توضيحاتي را ارايه کرد .

مديرکل دفتر توسعه امور بين‌الملل وزارت راه و شهرسازي با اشاره به اينکه نوزدهمين اجلاس کميسيون مشترک همکاري‌هاي اقتصادي بين جمهوري اسلامي ايران يکي از منظم‌ترين کميسيون‌هاي مشترک ايران با کشورهاي اروپايي است ، يادآور شد :  نوزدهمين اجلاس در آوريل 2019 در صوفيا برگزار شد که همواره يکسال بعد کميته پيگيري آن تشکيل مي شود اما امسال با توجه به شيوع کرونا شش ماه از گذشت زمان مقرر کميته پيگيري تشکيل جلسه داد که تا روز چهارشنبه 12 آذرماه به طول مي‌انجامد .

اين مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازي توضيح داد : مهندس اسلامي وزير راه و شهرسازي در کميسيون مشترک با طرف بلغارستاني هشت تفاهم‌نامه مجزا و سند اجلاس را امضا کردند . تفاهم‌نامه‌هاي امضا شده تفاهمات گسترده‌اي در حوزه‌هاي صنعتي ، تجاري ، صنايع کوچک ، حوزه گردشگري ، حوزه کار و امور اجتماعي ، حوزه سرمايه‌گذاري ، همکاري‌هاي بانکي ، همکاري‌هاي حمل‌و‌نقل هوايي ، ريلي ، دريايي و بندري بود که لازم بود کميته پيگيري بار ديگر همکاري هاي دو کشور ايران و بلغارستان را تنظيم و ترسيم کند .

بشيرگنبدي افزود : اگرچه هم‌اکنون شاهد شيوع کرونا هستيم اما با توجه به اينکه روابط تجاري ايران با بلغارستان از يکسري پارامترهاي پايه اي نشات مي‌گيرد ، توسعه همکاري‌هاي تجاري ايران با بلغارستان در هشت ماه گذشته به ميزان 50 تا 60 درصد افزايش يافت که اين خود آمار قابل توجهي است و نشان مي‌دهد که در روابط تجاري دو کشور ، يکسري تعاملات پايه‌اي وجود دارد . وزارت راه و شهرسازي به عنوان بخشي از دولت وظيفه ايجاد هماهنگي و تسهيل در روابط تجاري بين دو کشور را برعهده گرفته است و انتظار است که اين روان‌سازي و تسهيل روابط در حوزه‌هاي حمل و نقل ، تجارت ، ‌صنعت ، گمرک ، گردشگري ، کار و امور اجتماعي ، IT، تمامي حوزه هاي بخش خصوصي و اتاق بازرگاني، به وجود بيايد.

بشيرگبندي گفت : کميته بانکي ، کميته انرژي در حوزه نفت و گاز ، حوزه همکاري‌هاي تجاري و اتاق‌هاي بازرگاني ، حوزه گردشگري و IT ، روز 10 آذر ، تشکيل جلسه دادند و به بحث و تبادل‌نظر در خصوص همکاري‌هاي آتي پرداختند . فردا 11 آذر نيز کميته‌هاي حمل‌و‌نقل هوايي ، حمل‌و‌نقل ريلي ايران و بلغارستان برگزار  خواهد شد .

مديرکل توسعه امور بين‌الملل همچنين از تشکيل جلسه جمع‌بندي نشست در روز چهارشنبه 12 آذر ، خبر داد . بعد از جلسه جمع بندي ، نتايج اين نشست ها در قالب سند مجزايي به تفاهم خواهد رسيد . بلغارستان يکي از شرکاي تجاري و همکار روان جمهوري اسلامي ايران حتي در دوران تحريم است . بلغارستان جمهوري اسلامي ايران در دهه‌هاي گذشته حجم روابط تجاري تا 500 ميليون دلار را با بلغارستان تجربه کرد . اگرچه اخيرا شرکاي ديگر تجاري جاي بلغارستان را گرفتند اما اين به معناي کم شدن روابط تجاري با بلغارستان نبود . بلکه بلغارستان در مقعطي به منظور عضويت در اتحاديه اروپا، همکاري تجاري اش با ايران تحت تاثير قرار گرفت .

بشير گنبدي گفت : بلغارستان يکي از اعضاي اتحاديه اروپا در شرق اروپاست که با جمهوري اسلامي ايران همکاري مناسبي دارد و در حوزه هاي حمل و نقل و کريدورهاي حمل و نقل ، منافع مشترک بين دو کشور وجود دارد . ايران همواره در صدد است به منظور ايجاد شرايط برد - برد همکاري خود را با بلغارستان افزايش دهد .


منبع: پرتال حمل ونقل

1399/09/11
ظرفیت جابه‌جایی ۱۲ میلیون تن کالا در سال از مسیر ریلی ایران - افغانستان

ايران با اجراي سه قطعه از طرح مهم ريلي خواف به هرات ثابت کرد که همچنان مدافع مردم افغانستان است و متعهدانه در بازسازي اين کشور مشارکت فعال دارد و منافع اين کشور با منافع کشور ما گره خورده است .
فرماندار خواف گفت : 4200 ميليارد ريال براي اجراي سه قطعه خط ريلي خواف تا هرات افغانستان طي سنوات گذشته هزينه شده است که با افزايش هزينه ها و نرخ امروزي اين ميزان 20 هزار ميليارد ريال برآورد مي‌شود .

حسين سنجراني گفت : راه آهن خواف - هرات به طول حدود 220 کيلومتر در چهار قطعه اجرا مي‌شود که 77 کيلومتر آن در قالب دو قطعه در داخل خاک ايران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزي تا ايستگاه روزنگ افغانستان يه طول 66 کيلومتر ادامه يافته و هم اکنون آماده بهره برداري است و در چند روز آينده با حضور مسئولان دو کشور به بهره برداري مي رسد . بهره برداري از خط ريلي خواف به هرات نقش مهمي در افزايش صادرات و واردات و رونق اقتصادي افغانستان و توسعه مبادلات بين ايران و اين کشور دارد و با بهره گيري از ظرفيت اين خط ريلي سالانه 12 ميليون تن کالا در اين مسير جابه‌جا مي شود .

فرماندار خواف گفت : خط ريلي خواف به هرات يکي از طرحهاي بسيار مهم ملي و بين المللي است که موجب افزايش ارز آوري اقتصادي و انتقال ارزان و به صرفه کالا و خدمات براي دو کشور ايران و افغانستان مي شود و علاوه بر ثبات امنيت و معيشت در منطقه در افزايش اشتغال نقش بسزايي دارد . با راه اندازي خط ريلي خواف به هرات زنجيره حمل و نقل کالا و نقطه اتصال کريدور شمال به جنوب کامل مي شود و امکان اتصال و ترانزيت کالا از افغانستان از طريق حمل نقل ريلي تا آبهاي آزاد و در آينده نزديک با تکميل خط ريلي چابهار به زاهدان و مشهد تا درياي عمان فراهم مي شود .

سنجراني ادامه داد : ايران با اجراي سه قطعه از طرح مهم ريلي خواف به هرات ثابت کرد که همچنان مدافع مردم افغانستان است و متعهدانه در بازسازي اين کشور مشارکت فعال دارد و منافع اين کشور با منافع کشور ما گره خورده است . عزم و اراده نظام جمهوري اسلامي ايران از جمله دولت دکتر روحاني سرعت بخشي در بهره برداري از خط ريلي خواف به هرات است و اين طرح مهم با تلاش متخصصان ايراني به اتمام رسيده و آماده بهره برداري است .

فرماندار خواف افزود : ايران حتي بعد از بهره برداري از خط ريلي خواف به هرات متعهد شده که مدت 6 ماه آموزش متخصصان کشور افغانستان را براي بهره برداري مناسب از ظرفيتهاي اين بخش انجام دهد .

شايان ذکر است که عباس خطيبي ، معاون ساخت و توسعه راه آهن پيش از اين اظهار کرده بود که از طريق هماهنگي‌هاي انجام شده با وزارت امور خارجه افغانستان و راه آهن اين کشور پروژه ريلي و مهم خواف - هرات 20 تا 22 آذر ماه افتتاح مي‌شود که با بهره برداري از اين طرح کشور افغانستان با اتصال به شبکه ريلي ايران علاوه بر اروپا به بنادر جنوبي کشور ، آسياي مرکزي و قفقاز و حتي کشور عراق متصل خواهد شد.

مرکز شهرستان 150 هزار نفري خواف با 123 کيلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در 267 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است .

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/09/11
ترانزیت ریلی به رشد ۲۲۰ درصدی رسید

معاون وزير راه وشهرسازي گفت: سهم راه‌آهن از ترانزيت زميني از 10 درصد در سال 98 به 30 درصد در 6 ماهه اول امسال رسيده است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 220 درصد سهم رشد در اين حوزه را تجربه کرديم.

 معاون وزير راه وشهرسازي گفت: سهم راه‌آهن از ترانزيت زميني از 10 درصد در سال 98 به 30 درصد در 6 ماهه اول امسال رسيده است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 220 درصد سهم رشد در اين حوزه را تجربه کرديم.

سعيد رسولي، مديرعامل شرکت راه آهن با اشاره به افزايش ترافيک ترانزيتي از مسير ايران با افتتاح راه آهن خواف –هرات و اتصال دو کشور ايران و افغانستان از مسير ريلي اظهار داشت: ايران، افغانستان را به آب هاي آزاد متصل مي کند و بخشي از اين بار ترانزيتي محصولات معدني اين کشور از مسير ايران است و بخش مهم پتانسيل راه آهن خواف- هرات ترانزيت بين ترکيه و کشورهاي حوزه CIS به افغانستان است.

وي درباره ميزان بار ترانزيتي پيش بيني شده در اين مسير گفت: مجموعا در اين محور پتانسل 1.7 ميليون تن ترانزيت به افغانستان وجود دارد که چيزي حدود 500 هزار تن آن متعلق به ترکيه است و 1.2 ميليون تن از/به مقصد و مبدا کشورهاي حوزه CIS است.

مديرعامل شرکت راه آهن تاکيد کرد: نکته اي که بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است که وقتي اين اخبار منتشر مي شود عده اي انتظار دارند به سرعت اين محور به ترانزيت 1.7 ميليون تن برسد اما واقعيت اين است که احداث کريدورهاي جديد يا تاسيس محورهاي ريلي و جاده اي جديد يک تاثير القايي ايجاد کرده و  به تدريج بار و بسته به فراهم شدن ساير عوامل موثر با اين مساله بار بيشتر به اين محور جذب مي شود.

رسولي با بيان اينکه در حال حاضر کالاهاي متنوعي در حال صادرات و واردات بين دو کشور ايران و افغانستان در حال انجام است که با فعال شدن اين محور ريلي بخش زيادي از اين بارها مي تواند جذب اين مسير جديد مي شود، گفت:براورد ما اين است که علاوه بر 1.7 ميليون تن بار ترانزيتي، حدود 3 ميليون هم بار صادراتي و وارداتي به محور خواف- هرات جذب شود چراکه در حال حاضر محصولات فولادي، سيمان، غلات و... به افغانستان صادرات و واردات مي شود.

معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به ميزان ترانزيت ريلي در سال جاري اظهار داشت: در مدت زمان 8 ماهه امسال در حالي که به دليل شرايط شيوع ويروس کرونا سه ماه مرزهاي ريلي اينچه برون، سرخس و ميرجاوه مسدود بوده، بيش از 410 هزار تن ترانزيت از مسير ريلي کشورمان انجام شده است

وي ادامه داد: با توجه به اينکه سهم مسير جاده‌اي در ترانزيت به دليل محدوديت‌هاي کرونايي بسيار کاهش داشت،سهم راه‌آهن از ترانزيت زميني از 10 درصد در سال 98 به 30 درصد در 6 ماهه اول امسال رسيده است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 220 درصد سهم رشد در اين حوزه را تجربه کرديم.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/09/11
مشکل دستورهاي محرمانه
ارزيابي فيزيکي و فک پلمب محمولات ترانزيتي خارجي در داخل کشور آن هم بر مبناي ظن قوي، از جمله مواردي است که کار حمل و نقل بين المللي را براي فعالان اين حوزه سخت کرده و گاهي منجر به کاهش سرعت، افزايش هزينه ها و در نهايت نارضايتي مشتري مي شود. آنچه باعث به ستوه آمدن شرکت ها شده، وجود عبارت مبهم و کل نگر «ظن قوي» در ماده 9 قانون حمل و نقل و عبور کالاي خارجي از قلمرو جمهوري اسلامي ايران است که باعث شده سازمان هاي مرتبط با موضوع اين ماده قانوني، با هر بهانه اي اقدام به فک پلمب محمولات ترانزيتي کنند. آن هم محمولاتي که قرار است فقط از خاک ايران عبور کنند.
گزارش پيش رو با هدف پيگيري بند 4 بيانيه پاياني اولين همايش ملي ترانزيت و حمل و نقل تهيه شده که اجراي دقيق ماده قانوني مذکور و به حداقل رساندن ارزيابي فيزيکي و فک پلمب محمولات ترانزيتي را درخواست مي کند.

ميرفتحعلي سيد زنوزي، دبير انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران نيز در توضيح اين مشکل به تبصره ذيل ماده 18 قانون امور گمرکي، اشاره مي کند. بر اساس اين ماده، مسئوليت شرکت هاي حمل‌ و نقل به هنگام تنظيم و تسليم اظهارنامه اجمالي از نظر محتويات بسته‌هاي آکبند محدود به مندرجات بارنامه‌هاي مربوطه است. کانتينرهاي بارگيري و مهروموم شده از طرف فرستنده کالا در حکم بسته آکبند تلقي مي‌گردد. به گفته زنوزي، وقتي قانون مي گويد کانتينر يک بسته تلقي مي شود، اگر مغايرتي در اين زمينه وجود داشته باشد، مسئوليتي متوجه ما نبوده و بر عهده فرستنده کالاست. زيرا بسته هاي آکبند محدود به مندرجات بارنامه است.
وي ادامه مي دهد: اما با وجود اين قانون، کانتينرها اسکن مي شود. پس از اسکن نيز بايد اسکن ورودي را با اسکن خروجي مطابقت بدهند، اگر مغايرت نداشته باشد نبايد جلوي خروج کالا را بگيرند.
زنوزي همچنين به ماده 104 آئين نامه اجرايي قانون امور گمرکي اشاره مي کند. ذيل اين ماده آمده است، چنانچه در مرز خروجي يا گمرک داخلي مشاهده گردد محفظه بار و مهر و موم کانتينر يا وسيله نقليه دست نخورده است، بازرسي محتويات ضرورتي ندارد مگر در موراد ظن قوي به وجود تخلف که در اين صورت با اجازه رئيس گمرک مربوط، پس از بررسي چنانچه مغايرتي مشاهده نشود، صورتمجلس تنظيم و ضمن درج شماره مهر و موم هاي قبلي و جديد در آن نتيجه بررسي قيد و حسب مورد اجازه خروج محموله يا تخليه آن و انجام ساير اقدامات داده مي شود.
زنوزي در اين باره مي گويد: بر اساس اين ماده قانوني و بدليل انجام اسکن ورودي و خروجي بنابراين مطابقت اسکن، کافي به مقصود است. ضمن اينکه اگر مي خواهند با ظن قوي بازرسي انجام دهند، طبق قانون بايد در محوطه گمرکي و در حضور نماينده گمرک اين کار انجام شود نه در ايستگاه هاي پليس و نيروهاي انتظامي؛ اگر شک دارند يک مأمور را با کاميون همراه کنند به اولين گمرک که رسيدند آن را باز کنند.
وي همچنين به ماده 103 آئين نامه اجرايي قانون امورگمرکي اشاره مي کند که بر اساس آن توقف وسيله حمل براي انجام عمليات بازرسي و مهر و موم مجدد موضوع ماده 55 قانون که در نهايت منجر به ادامه مسير وسيله حمل و نقل مي گردد نبايد از بيست و چهار ساعت تجاوز نمايد.
به گفته زنوزي، قانون کاملا مشخص کرده که زمان بررسي نبايد بيشتر از يک شبانه روز طول بکشد اما گاهي مي بينيم که يک دستگاه نزديک به چند ماه مي خوابد، 10 روز آزمايش طول مي کشد، سه روز نامه نگاري و ... . وي خاطرنشان مي کند: ما خواهان اجرايي شدن ماده 103 هستيم.
وي يادآور مي شود که اهالي حمل و نقل با بازرسي هيچ ارگاني مخالفتي ندارند، تنها خواسته آنها اين است که اين کار بدرستي اجرا شود. به گفته زنوزي، در همه کشورها بازرسي انجام مي شود و ارگان هاي مختلف هم دخيل هستند. بازرسي بايد باشد اما خواست ما اين است که قانون بدرستي اجرا شود. حداقل اگر بار يک بسته تلقي نمي شود، اجازه هم داده نشود که بازرسي از 24 ساعت تجاوز کند.
وي به شرايط حال حاضر اشاره مي کند و مي گويد: اخيراً با توجه به اينکه هم اکنون مرز ترکمنستان بسته شده و ترانزيت عمدتاً با قطار مي رود، اين مسائل کمرنگ تر شده است. اما اگر مرز باز شود و شرايط پيشين حاکم شود، گاهي ماشين سه تا چهار ماه در مرز مي ماند.
دبير انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران با اشاره به ضررها و زيان هاي اين مشکل اظهار مي کند: اگر مرز باز شود اين مسائل نه تنها بر ترانزيت که بر کل بدنه حمل و نقل کشور تأثير مي گذارد. بعنوان مثال، يک ماشين که 20 روز تا يک ماه براي بازرسي مي خوابد، چند سرويس را از دست مي دهد، ماشين توقف مي کند، از چرخه حمل و نقل خارج مي شود، ويزاي راننده تمام مي شود و در کل ضرر و زياني که متوجه راننده مي شود بسيار بالاست.
زنوزي با اشاره به پيگيري هاي انجام شده از سوي بخش خصوصي براي حل اين مشکل خاطرنشان مي کند: متأسفانه ما پيگيري انجام مي دهيم، اما ارگان هاي مختلفي در اين امر دخيل هستند. به گمرک معترض مي شويم، به سازمان قاچاق کالا ارجاع مي دهد، آن سازمان مجدد ما را به بخش جرايم سازمان يافته گمرک ارجاع مي دهد. حرف ما اين است که در حمل و نقل مرجع بخشنامه ها مشخص باشد، ما به مرجع مراجعه مي کنيم، يا قانع مي کند يا قانع مي شود.
وي ادامه مي دهد: به ما مي گويند دستور آمده و محرمانه است. مشکل اين است که ما دستورالعمل ها را رويت نمي کنيم. در حمل و نقل همه چيز را قانون مشخص کرده است نيازي به امري محرمانه وجود ندارد.
زنوزي با بيان اينکه چارچوب در حمل و نقل بايد مشخص شود، اظهار مي کند: ما کار خود را انجام مي دهيم اما اگر مشکلي پيش بيايد، ضرر و زيان را ما مي دهيم. اگر سيستم گمرکي قطع مي شود، ما ناچار به پرداخت انبارداري هستيم. براي آنها يک گفتار است، براي ما هزينه است. هرچه اين هزينه ها زياد مي شود، به فرستنده يا خريدار تحميل مي شود و اگر آنها قبول نکنند شرکت حمل و نقل متحمل پرداخت آن مي شود. اگر آن دو طرف هم پرداخت کنند، در نهايت نارضايتي بوجود مي آيد و ترانزيت کشور کاهش پيدا مي کند.
وي به ضرورت پاکسازي بخش خصوصي نيز اشاره مي کند و مي گويد: بخش حمل و نقل هم بايد در داخل خود يک تصفيه انجام دهد و شرکت ها و رانندگان را توجيه کند که در صورت خطا، همه شرکت ها متضرر مي شوند. بايد آموزش را بالا ببريم. بپذيريم که ترانزيت درآمد کشور است و بايد سعي کنيم آن را براي خود و آيندگان حفظ کنيم. تلاش کنيم جاده ترانزيت را همواره سر پا نگه داريم و خودمان هم بعنوان صاحبان منافع با قاچاق مبارزه کنيم. همکاري صنف حمل و نقل بين المللي و دولت الزامي است. اين همکاري دو طرفه است و اگر يکي کوتاهي کند، هر دو طرف ضرر و زيان مي کنند.

منبع: ترابرد
1399/09/05
نشست مقامات حمل و نقل دریایی، بنادر و جاده‌ای ایران و قزاقستان برگزار شد

نشست مقامات حمل و نقل دريايي، بنادر و جاده اي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قزاقستان به صورت ويدئو کنفرانس برگزار شد. 

اين نشست در پي نشست قبلي در تاريخ 27 مردادماه 1399 برگزار شد که در آن دو کشور در مورد آغاز فعاليت کشتي هاي رو- رو موافقت کردند. 

اين نشست بلافاصله پس از آغاز فعاليت و حرکت کشتي رور-رو بين بندر اميرآباد و بندر کوريک برگزار شد.  اولين کشتي رو-رو کاميوني از مبدا بندر اميرآباد چند روز پيش وارد بندر کوريک قزاقستان گرديد. 
در اين نشست دو طرف بر لزوم تداوم سفرهاي دريايي کشتي هاي رو-رو  بين بنادر ايران و قزاقستان تاکيد و بر عزم خود براي افزايش اعطاي تسهيلات متقابل براي ارائه تخفيف هاي بندري، افزايش حجم بار، تسهيل صدور رواديد براي رانندگان و کاهش زمان تخليه و بارگيري کشتي تفاهم کردند. 
مجيد صابر سفير کشورمان در قزاقستان که در اين نشست حضور داشت بر اهميت تداوم موفقيت آميز تردد کشتي هاي رو- رو بين ايران و قزاقستان تاکيد کرد و آغاز اين فعاليت را مرهون هماهنگي ميان وزارت امور خارجه، سازمان بنادر و دريانوردي، وزارت راه و شهرسازي، بندر اميرآباد، سازمان راهداري و حمل نقل جاده اي، بخش خصوصي و ديگر نهادهاي ذيربط کشورمان و هم چنين قزاقستان دانست. وي از همه کساني که در اين زمينه فعاليت کردند قدرداني کرد و عزم سفارت و وزارت امور خارجه براي حمايت به منظور تداوم موفقيت آميز اين اقدام را اعلام کرد. 
روساي هيات هاي مذاکره کننده توافق کردند به منظور پيگيري و اجراي موضوعات مطروحه، ماهانه نشست هاي مشترک برگزار کنند.
لازم به ذکراست در نشست مقامات حمل و نقل دريايي، بنادر و جاده اي دو کشور جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قزاقستان، خسرو سرايي مدير کل ترانزيت، لجستيک و موافقتنامه هاي سازمان بنادر و دريانوردي، مديران کل بنادر انزلي، امير آباد و نوشهر، نمايندگان سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي،  نماينده انجمن شرکت هاي حمل و نقل و همچنين نمايندگان وزارت امور خارجه از سوي جمهوري اسلامي ايران و خيرالدين نورکنوف معاون کميته حمل و نقل وزارت صنعت و توسعه زيربنايي و ديگر مديران بخش هاي حمل ونقل حضور داشتند که از سوي جمهوري قزاقستان به صورت ويدئوکنفرانس برگزار شد.

منبع: خبرگزاري ايسنا
1399/09/05
کریدورهای نوظهور ارمغان اجرای سلیقه ای قانون
ارزيابي فيزيکي و فک پلمب محمولات ترانزيتي خارجي در داخل کشور آن هم بر مبناي ظن قوي، از جمله مواردي است که کار حمل و نقل بين المللي را براي فعالان اين حوزه سخت کرده و گاهي منجر به کاهش سرعت، افزايش هزينه ها و در نهايت نارضايتي مشتري مي شود. آنچه باعث به ستوه آمدن شرکت ها شده، وجود عبارت مبهم و کل نگر «ظن قوي» در ماده 9 قانون حمل و نقل و عبور کالاي خارجي از قلمرو جمهوري اسلامي ايران است که باعث شده سازمان هاي مرتبط با موضوع اين ماده قانوني، با هر بهانه اي اقدام به فک پلمب محمولات ترانزيتي کنند. آن هم محمولاتي که قرار است فقط از خاک ايران عبور کنند.
گزارش پيش رو با هدف پيگيري بند 4 بيانيه پاياني اولين همايش ملي ترانزيت و حمل و نقل تهيه شده که اجراي دقيق ماده قانوني مذکور و به حداقل رساندن ارزيابي فيزيکي و فک پلمب محمولات ترانزيتي را درخواست مي کند.
کريدورهاي نوظهور ارمغان اجراي سليقه اي قانون
در اين باره عضو هيئت مديره انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران مفاد ماده 9 قانون حمل و نقل و عبور کالاهاي خارجي از قلمرو ج.ا.ايران را در نفس خود يکي از مواد مترقي و منطبق بر ضوابط بين المللي ترانزيت کالا مي داند و مي گويد: با اين وجود متأسفانه مشابه بسياري قوانين ديگر اين ماده قانوني نيز در مرحله اجرا دچار آفت برخوردهاي سليقه اي و غير فني و کارشناسي مي شود.
به گفته «افسانه فخري» منشا بروز اين برخوردها نبود يک تعريف دقيق حقوقي از مفهوم «ظن قوي» است که موجب مي شود بيشتر مواقع بدون وجود هيچگونه دليل قطعي و محکمي نظير مغايرت هاي آشکار اسنادي و يا دستخوردگي پلمب مبدا در هنگام اظهار و امثال آن، حسب سليقه و تشخيص ماموران گمرک و يا ناجا، دستور فک پلمب و ارزيابي محتويات کانتينرها صادر شود؛ غافل از اينکه هيچ تضميني براي بازرسي حرفه اي بدون آسيب زدن به کالا وجود نداشته و ماموران مزبور بدليل ناآگاهي از ماهيت برخي اقلام کالايي و شيوه صحيح کار، از شيوه متناسبي براي اين عمل استفاده نمي کنند.
فخري با اشاره به هزينه هاي سنگيني که اين کار بر ترانزيت کشور تحميل مي کند، مي گويد: اتلاف وقت ناشي از ضرورت اجراي رويه هاي اداري زمان بر و هزينه هاي اضافي نيز در اين ميان به لطمات کلي ناشي از اجرا نشدن مقررات مندرج در ماده 9 مي افزايد.
به گفته وي، در موارد بسياري شاهد بوده ايم که در حين عمليات بيرون ريزي کالا، بازرسي و بارچيني مجدد آن، بسياري از کالاها دچار نقصان و خسارت مي شوند و تبعات منفي اين رويکرد خصوصا درميانه مسير، خارج از حيطه مکاني گمرک، و بدون وجود امکانات کافي براي عمليات تخليه و بارگيري، بسيار جدي تر مي شود.
فخري ادامه مي دهد: گاهي نيز مشاهده مي شود که گمرکات بطور رندوم و صرف نظر از وجود زمينه هاي شک و ظن، نسبت به ارزيابي محتويات کانتينرها اقدام مي کنند که حتي از منظر کنترل هاي گمرکي نيز نمي تواند کافي به مقصود باشد.
وي به آثار سوء اين رفتارها بر ترانزيت کشور اشاره مي کند و مي گويد: فضاي هراسناک و ناامن شغلي که براي مجريان ترانزيت ايجاد مي شود، انگيزه هاي بازاريابي و فعاليت در اين حوزه از حمل و نقل را بي رنگ و رمق مي کند. در کمال تاسف بنا به دلايلي نظير نمونه هاي فوق که صرفا يکي از موانع تسهيل ترانزيت در کشور محسوب مي شود، مواهب قابل توجه ژئو پلتيکي کشور براي بهره مندي از فرآيند ترانزيت خارجي که بسيار در توصيف آنها بحث و نگارش شده، کماکان در حال اتلاف است و شاهد حذف تدريجي جايگاه کشور از مسير کريدورهاي نوظهور منطقه اي هستيم.
اين عضو هيئت مديره انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران، اشاره اي هم به راهکار اين مشکل دارد و اظهار مي کند: بنظر مي رسد براي اجتناب از برخوردهاي سليقه اي مخرب، بهتر است چارچوبي براي اعمال ظن قوي در گمرکات و نيروي انتظامي تعريف شود تا بتوان از تکثر اين گونه موارد کاسته و بصورت خوشبينانه، دريک پروسه ميان مدت اعتماد سابق از دست رفته را مجددا در بازارهاي بين المللي حمل و نقل بازيافت کرد.



منبع: ترابرد
1399/09/02
افزایش ترانزیت بارهای عبوری کشورهای همسایه از بندر چابهار
معاون بندري سازمان بنادر و دريانوردي گفت: تخفيف 70 درصدي تعرفه‌هاي بندري و ارزان‌سازي عبور کالا از بندر چابهار نتيجه داده است، به‌طوري که اکنون از 200 هزار تن تخليه و بارگيري در سال‌هاي گذشته به بيش از دو ميليون تن رسيده‌ايم.

«فرهاد منتصر کوهساري»  درباره نتيجه سياست هاي جذب مشتري در بندر چابهار، افزود: حدود 70 درصد تعرفه هاي بندر چابهار را نسبت به دوسال گذشته کاهش داديم که منجر شد بندر چابهار به انتخاب مسير ترانزيتي بسياري از بازرگانان اضافه شود.

وي گفت: اکنون مشتري‌هاي کالاي صادراتي و ترانزيتي اين مسير را انتخاب و براي واردات مواد اوليه اين بندر را مقصد خود و محل گذر کالا قرار داده اند.

کوهساري با بيان اينکه قيمت تمام شده هر تن کالا براي صاحبان بار بسيار مهم است، گفت: در صورتي که هزينه هاي حمل و نقل و هزينه هاي بندري از جمله هزينه توقف کانتينر و هزينه حمل کشتي، منطقي شود مي تواند بازار را روان و جذاب کند.

وي گفت: بيشترين هزينه کالا مربوط به حمل و نقل است، اما به طور کلي حمل و نقل بندري يکي از ارزان‌ترين روش‌هاي حمل بار است.

معاون بندري سازمان بنادر و دريانوردي با بيان اينکه اکنون هدف ما جذب بازار منطقه است، اضافه کرد: هند و افغانستان از شرکاي تجاري ما هستند و کشورهاي حوزه سي. آي. سي (مشترک المنافع)  نيز مي‌توانند با توجه به ميانگين تخفيفي 70 درصد از بندر چابهار استفاده کنند.

منتصر کوهساري در خصوص نتيجه کاهش تعرفه هاي بندري در چابهار گفت: از  رقم200 هزار تن تخليه و بارگيري در سال‌هاي 94 و 95 اکنون  به 2 ميليون تن رسيديم و در ترانزيت 190 درصد رشد داشتيم که تخفيفات مربوط به تعرفه کالا،  کشتي و کانتينر در افزايش اين رقم ها تاثير گذار است.

وي توضيح داد: در واقع بندر را ارزان کرديم تا مشتري از بندر ما عبور کند و اکنون تعرفه پهلو دهي کشتي، تخليه و بارگيري کشتي و انبارداري از همه بندرهاي منطقه ارزان تر است.

کوهساري اضافه کرد: براي جذب بار وضعيت زير ساخت ها را نيز همزمان ارتقا داديم تا بندر را براي تخليه انواع کالا آماده کرده و سرعت تخليه کالا را از کشتي کاهش دهيم.

معاون بندري سازمان بنادر با بيان اينکه بندر چابهار در فهرست تحريم ها نيست، اما تحريم هاي اقتصادي روي فعاليت بندر تاثير گذاشته است، گفت: با اين وجود، در اين شرايط مشتري‌ها را شناسايي مي‌کنيم و تخفيف مي‌دهيم تا بندر چابهار را به پايگاه اصلي خود تبديل کنند.

 آبان امسال14 پروژه دريايي و بندري با اعتبار 14 هزار و 934 ميليارد ريال توسط بخش خصوصي در بندر چابهار افتتاح شد که در راستاي کمک به جذب بار و تسهيل سرمايه گذاري خارجي در اين بندر است.

اين بندر استراتژيک با فرصت‌هاي بي نظير امکان سرمايه گذاري و مشارکت بخش‌هايي خصوصي ايران و ديگر کشورهاي منطقه را در توسعه زيرساخت‌هاي دريايي و بندري دارد و  در همين راستا عمليات احداث پنج پروژه بندري و دريايي شامل مخازن پتروشيمي، انبار نگهداري کالا، 2 باب مخازن فرآورده‌هاي نفتي و ترمينال شستشو و ضدعفوني کاميون توسط بخش خصوصي و با اختصاص 9 هزار و يکصد و چهل ميليارد ريال اعتبار هفته گذشته در اين بندر بزرگ اقيانوسي آغاز شد.

عمليات ساخت 8 پروژه شامل احداث مخازن فراورده‌هاي نفتي، روغن خام و 6 انبار چند منظوره کالا با اختصاص 5 هزار و 794 ميليارد ريال اعتبار در اين بندر استراتژيک در دست اجراست.

افزايش صادرات قير از طريق بندر چابهار به کشورهاي قاره آفريقا، پاکستان، هند و جنوب شرق آسيا و رقابت پذير کردن محصولات صادراتي نسبت به ساير کشورها با توجه به نزديکي اين بندر به کشورهاي هدف از اهداف ساخت مخازن فرآورده‌هاي نفتي در چابهار است.

انبارهاي نگهداري کالا نيز به منظور افزايش ظرفيت انبارش کالا، تسريع در تخليه و بارگيري، نگهداري استاندارد کالا، افزايش ظرفيت پذيرش کشتي و دپوي کالاهاي صادراتي، وارداتي و ترانزيتي با توجه به افزايش حجم ترافيک کالا در بندر شهيد بهشتي احداث مي‌شود.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/09/02
فرسودگی و کمبود ناوگان، مشکل اصلی حمل بار و ترانزیت

عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني تهران مشکلات صنعت حمل و نقل کشور را برشمرد و ضمن ارائه چند پيشنهاد، خواستار تسهيل‌گري در همه امور حمل‌ونقل از سوي مسئولان دولتي شد.

 سيده فاطمه مقيمي، بانوي کارآفرين برتر در حوزه حمل‌ونقل کشور و عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني تهران ضمن برشمردن برخي از مشکلات بخش خصوصي در صنعت حمل‌و‌نقل، پيشنهاد‌هاي خود جهت رونق به اين صنعت را تشريح کرد و اظهار داشت: مشکلات بخش خصوصي در صنعت حمل‌ونقل موضوعات جديدي نيستند؛ چون پيش از شيوع کرونا نيز اين مشکلات که عمدتاً ساختاري هم هستند، وجود داشتند.

وي با اشاره به تأثير مخرب پاندمي کرونا بر صنعت حمل‌ونقل کشور گفت: هرچند شيوع اين ويروس باعث کندي تجارت در دنيا، بسته شدن مرزها و کاهش تردد و جابه‌جايي بار شده است؛ اما اين‌ها در مقابل ساير مشکلات اين صنعت، مسائل جدي نيستند.

مقيمي تصريح کرد: مشکلات صنعت حمل‌ونقل به دو بخش داخلي و خارجي تقسيم‌بندي مي‌شوند. مشکلات خارجي شامل يکسري موضوعات عمومي هستند که به‌واسطه کرونا، ساير کشورها نيز درگير آن شده‌اند؛ اما مشکلات داخلي که اکنون ما با آن درگير هستيم، اغلب ميراث گذشته هستند و تاکنون نيز عزم جدي جهت رفع آن‌ها به عمل نيامده است.

عمده مشکلات صنعت حمل‌ونقل ايران؛ فرسودگي و کمبود ناوگان باري

بانوي کارآفرين در حوزه حمل‌ونقل کشور با بيان اينکه عمده مشکلات داخلي اين حوزه، فرسودگي و کمبود ناوگان باري است، افزود: در گذشته نيز اگر کسي مي‌خواست ناوگان جديدي از خارج از کشور خريداري کند، به سختي اين اجازه داده مي‌شد.

وي گفت: سال‌هاست که با مشکل ناوگان مواجه هستيم. اکثر ناوگان‌هاي کشورمان بالاي 20 سال عمر دارند و اکثرشان فرسوده‌اند و امکان تردد در جاده‌هاي بين‌المللي را ندارند.

مقيمي از رواج ناوگان فرسوده و کهنه در کشور انتقاد کرد و گفت: مشکل فقط مربوط به حادثه‌آفريني اين کاميون‌ها در جاده‌ها خلاصه نمي‌شود، بلکه اين ناوگان‌هاي فرسوده مشکلات بسياري هم از نظر محيط‌زيست و هم از نظر آلودگي صوتي دارند که بايد براي آن‌ها چاره‌اي انديشيد.

به صرفه نبودن خريد ناوگان جديد، به دليل افزايش بي‌رويه نرخ ارز

رئيس سابق بخش رسيدگي به شکايات و حل اختلاف شرکت‌هاي حمل‌ونقل کشور اظهار کرد: با اين نرخ ارز، مگر يک راننده يا صاحب ماشين چقدر سود مي‌برد که بخواهد دو تا سه ميليارد تومان براي خريد يک کاميون يا تريلي هزينه کند. چه توجيهي براي برگشت اين ميزان از سرمايه وجود دارد؟ ضمن اينکه موضوع فقط سرمايه اوليه نيست؛ چون عمر راننده و تجربه‌اش هم مطرح است که تمام آن را به خدمت مي‌گذارد.

وي با اشاره به اينکه نرخ حمل بار بسيار کمتر از هزينه‌هاي جاري است، خاطرنشان کرد: براي رانندگان به غير از عشقي که به کار دارند، توجيه اقتصادي هم بايد وجود داشته باشد. اکنون مشخص نيست که رانندگان با کدام نرخ ارز مي‌توانند اقدام به خريد کاميون کنند.

مقيمي در ادامه گفت: همان‌طور که پيش از اين نيز گفتم، بحث توليد داخل هم مطرح است و مقررات به‌گونه‌اي هستند که به‌منظور حمايت از توليد داخل، مانع از خريد کاميون از خارج کشور مي‌شوند. اين در حالي است که ناوگان توليد داخل مشکلات بسياري دارند و براي خريداران صرفه لازم را ايجاد نمي‌کنند.

مشکلي بزرگ به نام "خود‌مالکي" در صنعت حمل‌ونقل کشور

مديرعامل شرکت حمل‌ونقل بين‌الملل سديد بار عنوان کرد: يکي ديگر از مشکلات اين صنعت، مربوط به خود مالکيتي کاميون‌ها و تريلي‌ها است. سال‌هاست که در کشور ما، هر راننده خودش مالک خودرواش هم هست. درواقع در نبود شرکت‌هاي توانمند در حوزه حمل‌ونقل، ما با رانندگاني مواجه هستيم که تمامي مراحل حمل بار را خودشان به تنهايي انجام مي‌دهند که اين موضوع علاوه بر ايجاد مشکلات مضاعف براي رانندگان، همچنين مشکلاتي را براي سفارش دهنده بار نيز ايجاد مي‌کند.

وي با بيان اينکه خودمالکي مشکلات بسياري را در صنعت حمل‌ونقل به وجود آورده است، افزود: اگر دولت از جمله وزارت راه و شهرسازي از شرکت‌هاي حمل‌ونقل حمايت کند و اجازه دهد که اين شرکت‌ها 10 يا 20 کاميون يا تريلي خريداري کنند، قطعاً بسياري از مشکلات اين صنعت برطرف مي‌شود.

مقيمي گفت: يکي از مشکلاتي که هم‌اکنون در صنعت حمل‌ونقل مطرح است، مربوط به خودداري برخي از رانندگان در حمل برخي از بارها است. بسياري از مواقع رانندگان که خود مالک هم هستند، از حمل برخي  بارها خودداري مي‌کنند. اين در حالي است که اگر شرکت مسئوليت اين کار را به عهده داشته باشد، رانندگان نيز از دستورات تمکين کرده و از آن سر باز نمي‌زنند.

به گفته وي در صورت تقويت شرکت‌هاي حمل‌ونقل، اين امکان براي همه بخش‌هاي دولتي از جمله وزارت راه و شهرسازي به وجود مي‌آيد تا در زمان ضروري عامرانه تقاضاي خود را مطرح کند؛ زيرا در آن زمان مي‌تواند ادعا نمايد که اين تسهيلات را در اختيار قرار دادم و اکنون اين مسئوليت براي شرکت‌ها هم ايجاد شده تا همکاري لازم را با وزارتخانه مذکور داشته باشند.

صنعت حمل‌ونقل ريلي و بندر خشک، طرح‌هاي نيمه‌تمام توسعه‌اي

مقيمي در پاسخ به اين سؤال که «آيا صنعت حمل‌ونقل ريلي مي‌تواند مکمل يا جايگزين صنايع حمل‌ونقل جاده‌اي شود؟»، اظهار کرد: ما در مقايسه با بسياري از کشورها از جمله روسيه، در توسعه راه‌هاي ريلي با مشکلات بسياري مواجه هستيم و بسياري از طرح‌هاي صنعت ريلي کشورمان نيمه‌تمام هستند.

نائب رئيس کميسيون حمل‌ونقل، گمرک و ترانزيت اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران تشريح کرد: در حوزه صنعت حمل‌ونقل ريلي ما يک بخش اعياني و يک بخش عرصه داريم. بخش عرصه متعلق به شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران است و در بخش اعياني نيز شرکت‌هاي خصوصي سرمايه‌گذاري کرده‌اند.

وي گفت: متأسفانه به دليل کمبود بار در کشور، بسياري از شرکت‌هاي خصوصي ضرر کرده‌اند. همچنين به دليل ضعف در ارتباط بار با ريل، تاکنون اين صنعت نتوانسته به جايگاه واقعي خودش دست پيدا کند.

مقيمي درباره وضعيت بنادر خشک در ايران و ارتباط آن با صنعت حمل‌ونقل نيز عنوان کرد: در حالي که ما هنوز در عمليات ترخيص کالا در بنادر دريايي مشکل داريم، بنادر خشک تأسيس شده‌اند. مقررات سخت‌گيرانه‌اي که در بنادر دريايي وجود دارند، هم‌اکنون و به مراتب سخت‌گيرانه‌تر در بنادر خشک اجرا مي‌شوند. معتقدم که بنادر خشک نيز جزو طرح‌هاي نيمه‌تمام کشور هستند که مي‌بايست مشکلات آن‌ها برطرف شوند.

تسهيل گري؛ راه نجات صنعت حمل‌و‌نقل و جهش توليد

اين فعال بخش خصوصي در حوزه حمل‌ونقل گفت: با توجه به اينکه امسال سال جهش توليد نام‌گذاري شده است؛ بنابراين بايد در تمامي ارکان تجارت تسهيل گري به وجود بيايد. تا زماني که مقررات سخت‌گيرانه و بعضاً متناقض وجود دارند، هيچ اميدي به رهايي از مشکلات نمي‌توان داشت.

وي تأکيد کرد: ديگر نمي‌توان جزيره‌اي عمل کرد. اکنون وقت آن رسيده که تسهيل گري در همه امور تجارت ايجاد شود. با چنين عزمي مي‌توان جهش توليد در اقتصاد ايجاد کرد. ما نبايد از خاطر ببريم که ساختار صنعت حمل‌ونقل کشورمان پر از تناقض و پر از ايراد است. در مرحله نخست مي‌بايست اين تناقض‌ها از بين رفته و هماهنگي بين بخشنامه‌هاي داخلي سازمان‌ها با قوانين عامرانه به وجود آيد.

مقيمي تصريح کرد: اکنون بسياري از قوانيني که به تصويب مي‌رسند با مصوبات و آئين‌نامه‌هاي داخلي شرکت‌ها و سازمان‌ها در تضاد هستند و  افراد شاغل در اين ادارات و سازمان‌ها به آئين‌نامه‌هاي گذشته پايبند هستند و در نتيجه قوانين مصوب، در بسياري از اوقات اجرا نمي‌شوند.

عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني تهران گفت: متأسفانه به‌جاي اينکه قوانين به سمت تسهيل گري بروند، هم‌اکنون قوانين جديدي مطرح شده که طي آن مجوز ورود و سرکشي به حساب بانکي فعالان اقتصادي و حتا خانواده‌هاي آن‌ها داده شده است. در واقع با چنين قوانيني، به‌جاي برخورد با مفسدان اقتصادي که مبالغ هنگفتي را از کشور خارج کردند، مشکلات و هراس را براي فعالان اقتصادي وفادار به وجود مي‌آورند که اين موضوع نيز در تناقض با تسهيل گري در سال جهش توليد قلمداد مي‌شود.

منبع: تين نيوز

1399/09/02
فعال سازی کریدور شمال جنوب از طریق بنادر شمالی با استفاده از پوشش کارنه تیر
مديرکل ترانزيت گمرک:با حرکت اولين شناور "رو رو" از بندر "اميرآباد" مازندران، در روز دوشنبه 26 آبان ماه و ارسال محموله هاي تحت پوشش کارنه تير  و پهلو گيري کشتي در بندر کوريک قزاقستان، امکان ارسال کالاهاي ترانزيتي در کريدور شمال جنوب از مسير دريايي مهيا شد.  
                                               مصطفي آيتي، مديرکل ترانزيت گمرک ايران اظهار داشت:با ايجاد خط "رور رو" در مسير درياي خزر توسط سازمان بنادر و دريانوردي و ارسال کالا از اين  مسير دريايي با پوشش کارنه تير، ضمن کاهش زمان ارسال کالا، تجارت هند و کشورهاي جنوب با روسيه، آسياي ميانه و شمال اروپا از اين مسير تسهيل مي شود.
                                              وي افزود: گمرک جمهوري اسلامي ايران با  به کارگيري "کارنه تير" در گمرکات  بنادر جنوبي از جمله چابهار و بنادر شمالي اميرآباد و انزلي،... ، تسهيلات لازم براي توسعه و تسهيل ترانزيت را در کريدور شمال-جنوب مهيا کرده است.

آيتي تاکيد کرد: در بررسي هاي قبلي يکي از مشکلات ترانزيتي در کريدور شمال جنوب، عدم وجود اسناد واحد گمرکي و توقفات ناشي از انجام تشريفات قانوني در مرزهاي کشورهاي مسير عنوان شده بود که با استفاده از" کارنه تير" به عنوان سند گمرکي بين المللي واحد، عملا تسهيلات لازم براي کاهش توقفات ايجاد شد.
 مديرکل ترانزيت گمرک:گمرک جمهوري اسلامي تبادل الکترونيکي اطلاعات کارنه تير در کريدور شمال-جنوب و ساير کريدورها را در دستور کار داشته و   اميداوريم با تبادل الکترونيکي اطلاعات در آينده گامهاي موثرتري در  توسعه اين مسيرها ايجاد کنيم.

آيتي تصريح کرد: بدنبال شيوع کرونا و بروزمحدوديت‌ها در برخي مرزهاي زميني، در مرداد ماه سال جاري نيز دو کريدور کتاي(ايران-افغانستان-تاجيکستان-قرقيزستان) و ايران-افغانستان-ازبکستان با استفاده از پوشش تضمين "کارنه تير" و از طريق  قلمرو افغانستان به عنوان مسيرهاي جديد و جايگزين افتتاح شد و تاکنون از اين طريق محموله هاي زياد صادراتي کشور و ترانزيتي از بنادر جنوبي به مقاصد آسياي ميانه ارسال شده است.

گفتتي است، کنوانسيون تير، مهمترين کنوانسيون ترانزيت بين المللي با 76 کشور عضو و با حضور بزرگترين اقتصادهاي دنيا است که جمهوري اسلامي ايران يکي از موثرترين و فعالترين اعضاي اين کنوانسيون طي سالهاي اخير بوده است.

منبع: گمرک نيوز
1399/09/01
انتقال کانتینر با کشتی و کاهش صف کامیون‌ها در مرز زمینی آستارا

رئيس اداره بندر و دريانوردي آستارا گفت: براي کاهش صف کاميون‌هاي صادرات کالا از مقابل درب زميني گمرک آستارا، کانتينرهاي بار را از طريق بندر و به وسيله کشتي‌ به کشورهاي مقصد ترانزيت مي‌کنيم.

 کيانوش اميري اظهار کرد: از هفته جاري بارگيري کانتينرهاي حاوي کالاهاي صادراتي بر روي کشتي ها در بندر آستارا آغاز و بيش از 30 کانتينر با دو فروند کشتي به کشورهاي مقصد حمل و نقل شده است.

وي افزود: در حال حاضر نيز تعدادي از کاميون ها در محوطه بندر مشغول تخليه بار و کانتينر هستند تا با انتقال و ترانزيت بار آنها از مسير دريا، از حجم صف و ترافيک کاميون ها در شهر آستارا و مقابل درب گمرک زميني آن کاسته شود.

وي ادامه داد: بار کانتينرها اغلب شامل ميوه‌جات، کالاها و مواد يخچالي و مقداري مواد خشک است و ماندگاري آنها در صف هاي طولاني کاميون ها احتمال فساد کالاها را در پي دارد و از اين نظر، تخليه و بارگيري کالاها و صادرات آنها از مسير دريا حائز اهميت است.

رئيس اداره بندر و دريانوردي آستارا پيوستن اين بندر به شبکه حمل و نقل کانتينري درياي خزر در ماه جاري را سبب تسهيل صادرات و واردات و تسريع ترانزيت کانتينرهاي يخچالي و محصولات کشاورزي و گل و گياه دانست.

در اوايل آبان ماه امسال مديرعامل شرکت کشتيراني درياي خزر در بازديد از بندر آستارا گفته بود که براي حمل محصولات کانتينري يخچالي، يک خط دريايي به مقصد آکتائوي قزاقستان ايجاد شده و هر دو هفته يک‌ بار حمل و نقل خواهد شد.

به گفته داوود تفتي محصولاتي نظير ميوه، گل و گياه مورد نياز کشورهاي سي آي اس (کشورهاي همسود مستقل) نظير روسيه و قزاقستان از مسير شبکه حمل و نقل کانتينري درياي خزر ترانزيت خواهد شد و با فعال شدن هر چه بيشتر اين شبکه، محصولات کشاورزي شمال‌ غرب کشور از استان ‌هاي اردبيل، آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و گيلان ‌از بندر آستارا صادر خواهد شد.

طي دو ماه اخير صف هاي کيلومتري کاميون هاي صادرات بار از ورودي شهر آستارا از مسير تالش تا درب گمرک زميني آستارا، باعث ترافيک، معطلي رانندگان، حادثه رانندگي و رنجش شهروندان شده است و اداره کل گمرک آستارا علت تشکيل صف هاي طولاني کاميون ها را کندي ترخيص کالا و کاميون از سوي گمرک جمهوري آذربايجان اعلام کرده است و پيگيري براي تسريع روند ترخيص و صادرات را ادامه مي دهد و سفارت جمهوري اسلامي ايران در باکو نيز اعلام کرده که براي روان تر شدن تردد ناوگان ترانزيتي کشورمان از طريق گذرگاه مرزي آستارا با مقامات و گمرک جمهوري آذربايجان رايزني مي کند.

بندر چند منظوره آستارا با 60 هکتار وسعت، نخستين بندر بخش خصوصي کشور و نزديک ترين و مقرون به صرفه ترين مسير تجارت و حمل و نقل کالا بين آسيا، آفريقا و اروپا براي تخليه و بارگيري کشتي‌هاي دو هزار و 500 تن طراحي شده است.

شهرستان مرزي بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان و همسايگي جمهوري آذربايجان واقع شده و از سه مرز زميني، دريايي و ريلي برخوردار است.

منبع:پايگاه خبري مانا

1399/09/01
رایزنی سفارت ایران در باکو برای روان تر شدن تردد ناوگان ترانزیتی
سفارت جمهوري اسلامي ايران در باکو رايزني ها براي روان تر شدن تردد ناوگان ترانزيتي کشورمان از طريق گذرگاه مرزي آستارا را ادامه مي دهد.

افزايش صادرات ميوه و ساير محصولات کشاورزي ايران به کشورهاي همسود (C.I.S) در اين فصل و ترانزيت آن از طريق جمهوري آذربايجان طي روزهاي اخير در کنار ضرورت هاي ناشي از انجام عمليات حرارت دهي کاميون ها و رعايت پروتکل هاي بهداشتي شرايط پاندمي کرونا، ترافيک و برخي محدوديت ها را در شهر آستارا و پايانه مرزي آن بوجود آورده که بخش اقتصادي سفارت از هفته هاي گذشته در حال رايزني نزديک با مقام هاي گمرکي و راهداري جمهوري آذربايجان براي روان تر شدن تردد کاميون هاي ايراني در اين مسير است.

 بر اين اساس، اکنون 170 تا 180 کاميون ايراني روزانه براي ترانزيت به روسيه از گذرگاه مرزي آستارا و بيش از 100 کاميون از طريق گذرگاه مرزي بيله سوار وارد خاک جمهوري آذربايجان مي شود که در نتيجه پيگيري ها و مذاکرات با مقام هاي ذي ربط اين کشور و  روسيه ،  مقرر گرديد تا طي روزهاي آينده با پذيرش بيش از پيش کاميون ها از طرف روسيه، گمرک جمهوري آذربايجان نيز تعداد کاميون هاي بيشتري از ايران در دو گذرگاه مرزي آستارا و بيله سوار پذيرش کند.

 گزارش سفارت کشورمان در باکو حاکيست: متنوع سازي مسيرهاي انتقال کالا علاوه بر مسيرهاي جاده اي کنوني و تکميل ‌و بهره برداري بيشتر از بارانداز ريلي آستارا و بهره مندي بيشتر از مسير دريايي از ديگر تدابير در اين زمينه است که اميدواريم در همکاري نزديک نهادهاي ايراني، آذربايجاني و روسي بزودي شاهد تغييرات محسوس در اين روند باشيم.

بر اين اساس، در نتيجه پيوستن جمهوري اسلامي ايران به اتحاديه همکاريهاي اقتصادي اورآسيا، حجم صادرات کشورمان به کشورهاي عضو، افزايش قابل توجهي داشته  که اهميت و ضرورت توجه و تکميل کريدور شمال - جنوب را دو چندان کرده است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر