آرشیو اخبار
.
1399/03/31
کاهش پذیرش کامیون‌ها در گمرک مرزی بازرگان به ۱۵۰ دستگاه در روز
مدير کل گمرک بازرگان از کاهش تردد کاميون‌ها در اين گمرک از 450 دستگاه به 150 دستگاه در روز خبر داد.

صادق نامدار شامگاه 29 خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به اينکه، گمرگ بازرگان قبل از شيوع ويروس کرونا در پي رايزني با گمرک گوربلاغ ترکيه، موفق به پذيرش روزانه 450 دستگاه کاميون از طرف کشور ترکيه مي‌شد، افزود: متاسفانه اين رقم بعد از شيوع بيماري به 150 دستگاه در روز تقليل يافته است.

وي با تاکيد براينکه گمرگ بازرگان به عنوان قطب اقتصادي منطقه نقش بسيار مهمي در معيشت و اقتصاد مردم منطقه دارد، ادامه داد: مديريت اين گمرک با توجه به اين موضوع تلاش‌هاي شبانه‌روزي را براي از سرگيري فعاليت و افزايش پذيرش کاميون‌ها انجام مي‌دهند.

به گفته مدير کل گمرک بازرگان، بعد از بازگشايي مرز و محدوديت‌هاي ايجاد شده توسط کشور ترکيه جهت کنترل رانندگان با انجام تست کرونا، موجبات طويل شدن صف کاميون‌ها در جاده منتهي به مرز فراهم شده است.

نامدار تاکيد کرد: اداره کل گمرک بازرگان براي کاهش مشکلات رانندگاني که بيش از دو روز در صف خروج قرار داشتند و براي کاهش هزينه‌ها و نارضايتي رانندگان تدابيري اتخاذ کرده است که در دستور کار قرار خواهد داد.

منبع: ماهنامه ترابران
1399/03/31
گزارش عملیاتی رئیس سازمان فیاتا در شرایط کووید 19
1399/03/31
نشست بررسی چگونگی امکان ورود موقت کانتینر یخچال دار ( اجاره به شرط تملیک) برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، نشست بررسي چگونگي امکان ورود موقت کانتينريخچال دار ( اجاره به شرط تمليک) با حضور ميرفتحعلي سيد زنوزي دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، معاون دفتر توسعه خدمات بازرگاني، نائب رئيس کميسيون اتاق تعاون ايران، مشاوراتاق ايران، صندوق ضمانت صادرات ايران ، معاون دفتر ترانزيت سازمان راهداري و حملو نقل جاده اي، نماينده معاونت فني گمرکايران   سه شنبه  مورخ  27خردادماه در دفتر توسعه خدمات بازرگاني سازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد.
 در ابتداي  جلسه ، ميرخسروي معاون دفتر توسعه خدمات بازرگاني در خصوص جلسه روزگذشته   (26 خردادماه) با شرکت ماموت عنوان کردند: شرکت ماموت اعلام کرد به همانقيمتي که متقاضي مي خواهد کانتينر يخچالي وارد کشور کند   ما به همان قيمت کانتينر را بااستانداردهاي داخلي در اختيار متقاضيان قرارمي دهيم .
دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در اين رابطه اظهار داشتند:در 13 ارديبهشت جلسه اي با حضور آقاي حسن نيا در رابطه با نوسازي ناوگان جاده اي تشکيل شد که در آن نشست تمام توليده کننده هاي داخلي حضور داشتند. اگر توليد کننده داخلي مي تواند با قيمت مشابه و استاندار خارجي در ايران کانتينر توليد کند ما قطعاً ازتوليد کننده داخلي حمايت خواهيم کرد .ماهم اکنون به اين محصول نياز داريم چون صادرات افزايش پيدا کرده است و کمبود ناوگان به شدت احساس مي شود و طبق اعلام  وزارت راه و شهرسازي با کمبود 5000 کانتينريخچالي در کشور مواجه هستيم . ماموت با توجه به اين ميزان کمبود چند دستگاه کانتينرمي تواند توليد کند؟   تعهد شرکت ماموت به بخش خصوصي بايد  شامل کيفيت مطابق استانداردهاي خارج ، قيمت متناسب و مدت زمان معقول تحويل باشد و در صورتي که اين موارد ضمانت اجرايي داشته باشد ما استقبال مي کنيم .

ايشان در ادامه  بيان کردند: در ماده 20 قانون عبور کالاي خارجي تصريح شده که بانک مرکزي موظف است از محل توسعه صادرات تسهيلاتي براي شرکتهاي حمل و نقل فراهم کند   در حال حاضر تسهيلاتي که به اين موضوع تعلق نگرفته است  ما پيشنهاد داديم که  اگر تسهيلاتي تعلق نمي گيرد حداقل موانع را از ميان برداريد ومجوز ورود را صادر کنيد تا ما بتوانيم ناوگان مورد نيازمان را وارد کنيم. پيشنهاد بعدي ما  اجاره ناوگان به شرط تمليک  به مدت 5 سال است .
فضل الله نصيري نائب رئيس  کميسيون اتاق تعاون ايران، دررابطه با اين مسئله عنوان کردند:  صادرات کشور با مشکل مواجه است  ودر حال حاضر 10 برابر تعداد   موجود به کانتينر يخچالي نياز داريم و مسئله کرونا هم براي صادرات مزيد بر علت شده است .اتاق تعاون ايران براي واردات کانتينر و اجاره به شرط تمليک جهت همکاري آمادگي کامل را دارد.

حسيني معاون دفتر ترانزيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به جلسه اي که باکشور ايتاليا در سازمان راهداري بوده اشاره و بيان کردند: کشور ايتاليا در جلسه اي که مربوط به انعقاد قرارداد حمل ونقلي بوداعلام کرد که از يک تاريخ مشخصي اجازه ورود ناوگان غيراستاندارد شما را نمي دهيم وناوگان کشور شما  بايد مطابق بااستانداردهاي  يورو 6 باشد. البته ما اجازه نداديم که اين مورد در پروتکل قيد شود و کشور ايتاليا هم با ما همکاري کرد. اما درآينده ما با ناوگان   توليد داخلي قطعا دراروپا با مشکل مواجه خواهيم شد.ما استاندارد يورو 6 که نداريم ،درحالي که در اروپاهم اکنون ناوگان با استاندارد   يورو 7توليد مي کنند.
 دولت آبادي نماينده معاونت فني گمرک ايران در خصوص پيشنهاد اجاره ناوگان به شرط تمليک بيان کردند: اجاره ناوگان به شرط تمليک در مقررات گمرکي پيش بيني نشده است و نياز به  مصوبه هيئت وزيران دارد تا قابليت اجرايي پيداکند.
يوسفي نژاد مدير صندوق ضمانت صادرات ايران در خصوص ارائه ضمانت نامه اظهارداشنتند: ما آمادگي داريم هر گونه ضمانت نامه و پوششي که لازم است در اختيار قراردهيم اگر بانک ها بخواهند تسهيلاتي را درخصوص نوسازي ناوگان ارائه دهند در مورد ضمانت نامه ما مي توانيم کمک کنيم و اين ضمانت نامه لازم   را به بانک ارائه دهيم .اگر قرار بر ورود موقت ناوگان باشد و گمرک بابت اين ورود موقت ضمانت نامه بخواهد ما اعلام آمادگي ميکنيم که اين ضمانت را در اختيار گمرک قرار خواهيم داد، به شرطي که ضمانت نامه مورد پذيرش گمرک باشد. اخيرا زيرساخت اين موضوع در گمرک و بانک مرکزي در حال آماده سازي است که ضمانت نامه صندوق را گمرک بپذيرد.
 در پايان نشست ميرخسروي معاون   دفتر توسعه خدمات بازرگاني  اعلام کردند:  درجلسه ميز حمل ونقل و لجستيک صادرات  که روز يکشنبه مورخ 1 تيرماه برگزارخواهد شد پيشنهادات ذيل مطرح و جهت حصول نتيجه بررسي خواهد شد . 1- دريافت مصوبه هيئت وزيران براي اجاره ناوگان به شرط تمليک    2- خريد از شرکت ماموت با توجه به اينکه  بخش خصوصي نياز به استاندارد اروپايي دارد.   3-  ترخيص کشنده هايي که حدود 300 دستگاه زير 3 سال ساخت است که نيازمند ماده 30 قانون احکام دائمي است.

1399/03/31
نشست بررسی مسائل مربوط به کمبود کانتینر یخچال دار و راهکارهای تسهیل خرید از شرکت صنعتی ماموت برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ،اين نشست با حضور افسانه فخري عضو هئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، مدير کل دفتر توسعه تجارت ايران، نماينده مجمتمع صنعتي ماموت، رئيس اتحاديه محصولات کشاورزي  ، رئيس کميسيون توسعه صادرات غيرنفتي اتاق بازرگاني ايران و رئيس کميسيون کشاورزي و صنايع غذايي اتاق تعاون ايران روز دوشنبه مورخ 26 خردادماه در دفتر توسعه خدمات بازرگاني  سازمان توسعه و تجارت برگزار شد.
 افسانه فخري عضو هيئت مديره انجمن ايران در رابطه با کمبود کانتينر يخچالي اظهار داشتند:  ما در حال حاضر طرح کلان تري در دست بررسي داريم  که آن طرح نوسازي ناوگان جاده اي است ناوگان يخچالي زير مجموعه اين طرح است . در مورد کانتينر يخچالي در حال حاضر کمبود آن به شدت احساس مي شود ، به طوري که در صادرات و واردات ما در دسترس بودن کانتينرها بسيار حائز اهميت است.  کاميون يخچالي هم در حال حاضر کم است و مانع صادرات و واردات کشور ماست . در رابطه با  اين موضوع  بحث کيفيت بسيار مهم است اما توليد داخل به چه قيمتي ؟  براي تردد بين المللي ما نياز به ابزار و وسايل با کيفيت داريم در غير اينصورت با موانع جدي  روبه رو خواهيم شد. ما با پيشنهاد نماينده اتاق ايران موافق هستيم که با ماموت مي توان فقط براي ناوگان داخلي مذاکره کرد.

 در ادامه احسان قمري مدير کل دفتر توسعه تجارت ايران، در مورد قيمت واردات کانتينر نو و اجاره کانتينر به شرط تمليک  توضيحاتي را ارائه کردند و اظهار داشتند : نتيجه اين جلسات مبناي تصميم گيري براي دومين جلسه ميز حمل ونقل و لجستيک صادراتي است که هفته  آينده برگزار خواهد شد.

 قاسمي رئيس کميسيون کشاورزي و صنايع غذايي اتاق تعاون ايران عنوان کردند: يک کانتينر ماموت 950 ميليون تومان است که با همين مبلغ مي توانيم دو کانتينر وارد کنيم .

توراني نماينده ماموت  اظهار داشت : در حال حاضر ما مي توانيم کانتينر مطابق با استانداردهايي ايران توليد کنيم .  همچنين ايشان اعلام کردند  از زماني که قرارداد  منقعد مي شود تا زمان تحويل حداقل 60 روز نياز است.

در اين نشست مقرر شد که انجمن ايران و ساير نهادهاي حاضر در جلسه   تعداد کانتينر مورد نياز اعضايشان را به  شرکت ماموت اعلام کنند.
1399/03/31
31خرداد مرز ریلی ترکمنستان به روی کالاهای ایرانی باز می‌شود
سخنگوي گمرک از باز شدن مرز ريلي با ترکمنستان به روي کالاهاي ايراني در تاريخ 31 خرداد خبر داد.

سيدروح الله لطيفي در گفت‌وگو با فارس در مورد آخرين وضعيت مرز ترکمنستان اظهار داشت: سفير ايران در ترکمنستان طي تماسي با مديرکل گمرک سرخس از باز شدن مرز ريلي با ترکمنستان در تاريخ 31خرداد خبر داده است.

سخنگوي گمرک افزود: در حال حاضر تمامي پروتکل هاي بهداشتي در رابطه با کالاهاي ريلي اعم از تونل ضدعفوني و موارد ديگر فراهم شده است.

وي با تاکيد بر اينکه براي سومين بار است که ترکمنستان تاريخ به منظور باز شدن مرز اعلام مي کند، بيان داشت:‌  پيش از اين در تاريخ‌هاي 12 و 21 خرداد زمان بازگشايي اعلام کردند اما فعلا به 31 خرداد موکول شده است.

لطيفي با اشاره به اينکه هنوز در رابطه با تجارت جاده‌اي توافقي صورت نگرفته است، گفت:‌ در اين راستا موضوع کنترل سلامت و بهداشت رانندگان از قبيل تب سنجي، قرنطينه و شيوه بازگرداندن رانندگان مطرح است و هنوز نتيجه‌اي حاصل نشده است.

سخنگوي گمرک افزود: در حال حاضر770 واگن کالا در مرز سرخس، 131 واگن در مرز اينچه برون و 6 واگن در مرز لطف آباد متوقف است. اين کالاها عمدتاً اقلام ساختماني و فاسدنشدني هستند که طي چند ماه اخير به دليل بسته بودن راه ها همچنان متوقف است. همچنين 50 کاميون کالاي صادراتي در مرز بار خود را تخليه  کردند و منتظر باز شدن مرز هستند.

به گزارش فارس، برخي منابع غيررسمي گفته‌اند ترکمنستان به دليل رعايت نشدن پروتکل‌هاي بهداشتي در مرز خود با کشور ازبکستان، باز شدن مرز با ايران را به تاخير انداخته است.

منبع: ماهنامه ترابران
1399/03/31
جلسه هم اندیشی هیئت مدیره انجمن شرکتهای حمل ونقل بین المللی ایران با انجمن کشتیرانی برگزار شد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، اين نشست با حضور جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ،مير فتحعلي سيد زنوزي دبير انجمن ايران ، افسانه فخري و قربان جعفرزادگان از اعضاي هيئت مديره انجمن ايران ،  مسعود عطري رئيس بخش فورواردري و لجستيک ، روزبه مختاري رئيس هيئت مديره ، محمد نيک پي نائب رئيس هيئت مديره و حسين ناجي پور عضوهيات مديره و خزانه دار انجمن کشتيراني و خدمات وابسته ايران روز دوشنبه مورخ 26 خرداد ماه در سالن اجتماعات انجمن ايران برگزار شد.
در ابتداي نشست   مير فتحعلي سيد زنوزي دبيرانجمن   دستور جلسه را به اين شرح عنوان کردند :
1-بررسي نحوه اخذ  تعهد شرکتهاي کشتيراني مشخص شود و پيشنهاد ما اين است که با همفکري يکديگر  در مورد تعهدنامه  متحدالشکل به توافق برسيم .
2-  موضوع بعدي قرارداد بيمه کانتينر استکه قرار بر اين بود از طرف انجمن کشتيراني متن قرارداد به همراه اشکالات آن دراختيار انجمن ايران قرار گيرد که تاکنون اين قرارداد از طرف انجمن کشتيراني دريافت نشده است. با توجه به اينکه در حال حاضرانجمن ايران با بيمه پاسارگاد همکاري دارد به نظر مي رسد با درايت آقاي سمساريلربتوانيم نظر مساعد بيمه پاسارگاد را در اين زمينه جلب کنيم.
3- اصلاح تفاهم نامه که براساس مصوبه کميسيون ماده 20 است . پيشنهاد ما اين است کهاين تفاهم نامه يا عوض شود و يا اينکه الحاقيه براي آن صادر شود.
4- نحوه اجراي اين تفاهم نامه و زمان اجراي آن مشخص شود.
 در ادامه افسانه فخري عضو هيئت مديره انجمن ايران به مضامين تعهدنامه ها و 15 روز معافيتي که براي کانتينرهايي که به دليل انسداد مرز معطل شده اند اشاره و اذعان داشتند که برخي از شرکتها در اجراي آن تعلل مي کنند.
جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران مفاد توافقنامه بين انجمن ايران و انجمن کشتيراني را قرائت کردند .
ايشان در ادامه اظهار داشتند : ما بايد برخي از مفاد اين تفاهم نامه را به اطلاع شرکتها برسانيم   تا زماني که يک شرکت فورواردر به يک شرکت کشتيراني مراجعه ميکند در خصوص پرداخت تضامين بتوانند به اين مفاداستناد کنند .
روزبه مختاري رئيس هيئت مديره انجمن کشتيراني و خدمات وابسته ايران در رابطه با مفاد توافقنامه اظهار داشتند: اولين موردي که سريعا بايد بررسي شود مشکلات مربوطبه افزايش تعداد روزي است که براي ماندگاري کانتينر داريم. اگر موافق باشيد يک نامه مشترک به کميسيون ماده 20   وزارت راهو شهرسازي در رابطه با اين موضوع و مشکلاتمربوط به تعداد روزهاي ماندگاري کانتينرارسال کنيم.
 وي همچنين در خصوص تعهد نامه مشترک اظهارداشتند : کميته کانتينري  در حال حاضر اين مورد را در دست بررسي دارد. ما در حال تهيه يک فرم متحد الشکل  در رابطه با تعهد نامه هستيم که ميتوانيم به عنوان پيشنهاد ارايه دهيم همچنين ما مي توانيم اين فرم را بايکديگر در يک جلسه مشترک بررسي کنيم.
در اين نشست در خصوص نحوه گسترش و تحکيم همکاريهاي  في مابين اعضاء دو انجمن تاکيد و مقرر شد  راهکارهاي ارائه تسهيلات لازم از طرف اعضاء انجمن ايران و اعضاء انجمن کشتيراني تدوين و ابلاغ شود.
1399/03/26
سنگ‌اندازی شرکت‌های کشتیرانی در تحویل ترخیصیه
کميسيون حمل‌و‌نقل و لجستيک اتاق بازرگاني ايران با انتقاد از اينکه اخيرا نمايندگي شرکت‌هاي کشتيراني مبادرت به اخذ وجه التزام‌هاي سنگين و مبالغ ارزي بابت حق توقف کانتينر از صاحبان کالا کرده و از تحويل ترخيصيه به مشتريان خودداري مي‌کنند، فعالان اقتصادي، تشکل‌ها و انجمن‌ها را به بازخواني و مرور مصوبه 213 شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور براي جلوگيري از پايمال شدن حقوق خود دعوت کرد.

اين کميسيون طي نامه‌اي با اشاره به اينکه «نمايندگان شرکت‌هاي کشتيراني به هنگام ارائه ترخيصيه به مشتري و صاحبان کالا، مبادرت به اخذ تعهدنامه‌هايي با شروط سنگين از جمله قبولي مبالغ ارزي مندرج در بارنامه به هر مبلغي بابت حق توقف کانتينر مي‌کنند»، آورده ‌است که اين نمايندگي‌ها «تا زماني که تعهدنامه‌ها يک طرف موردنظر خود را اخذ نکرده باشند، از تحويل ترخيصيه خودداري کرده و عملاً موجب استمرار توقف کانتينر و وارد آمدن خسارات سنگين بابت انبارداري کانتينر به صاحبان کالا مي‌شوند».

کميسيون حمل‌و‌نقل و لجستيک اتاق ايران در اين رابطه، با اشاره به مصوبه 213 شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور در تاريخ 25 آذرماه سال 1398 و اينکه از تاريخ اول اسفندماه سال گذشته، وضعيت حق توقف کانتينر تعيين تکليف شده‌، تاکيد کرده است که «در صورت فقدان توافق در مرحله قبل از در اختيار گرفتن کانتينر خالي از مبدا بارگيري، صرفاً جداول حق توقف مصوب کميسيون ماده 20 وزارت راه و شهرسازي ملاک تعيين حق توقف کانتينر بوده و مبالغ حق توقف اعم از ارزي و ريالي مندرج در بارنامه‌ها، کان‌لم‌يکن تلقي مي‌شوند».

منبع: ماهنامه ترابران
1399/03/26
در دیدار سفیر افغانستان در تهران و رئیس کل گمرک ایران، بررسی شد؛ چگونگی توسعه همکاری‌های تجاری، گمرکی و ترانزیتی بین ایران و افغانستان
سفير افغانستان در تهران در ديدار با رئيس کل گمرک ايران، تمايل و آمادگي کشورش را براي توسعه همکاري‌هاي تجاري، گمرکي و ترانزيتي با جمهوري اسلامي ايران بين گمرکات دو کشور را اعلام کرد.
 مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران در ديدار با «عبدل‌‌الغفور ليوال»، سفير کشور افغانستان در ايران گفت: دو کشور، اشتراکات زيادي با يکديگر دارند و همين اشتراکات با همکاري طرفين منجر به افزايش سطح تجارت و ترانزيت کالا از مسير ايران مي شود.
وي افزود: با توجه به وجود زيرساخت‌هاي لازم در منطقه چابهار، مي‌توانيم در زمينه ترانزيت کالا به هند و بالعکس همکاري متقابل داشته باشيم.
رئيس کل گمرک ايران با اشاره به ظرفيت‌هاي موجود در گمرکات مرزي ايران و افغانستان اظهارداشت: چنانچه جاده‌هاي در حال ساخت در استان فراه افغانستان (هم مرز با گمرک ماهيرود) با سرعت بيشتري تکميل و آماده بهره‌برداري شود، حجم مبادلات تجاري دو کشور به نحو قابل توجهي افزايش خواهد يافت.
ميراشرفي همچنين به فعاليت بازارچه‌هاي مرزي بين دو کشور اشاره کرد و گفت: بازگشايي بازارچه‌هاي رسمي که داراي مصوبه قانوني دو کشور باشد سبب افزايش تجارت و دسترسي بهتر مرزنشينان به کالاهاي مورد نياز خواهد شد.
رئيس کل گمرک ايران تأکيد کرد: ساختارها در گمرکات مرزي مي بايست  توسعه يافته و تقويت شود، اين امر مي‌تواند به بهبود و گسترش تجارت دو کشور کمک کند.
ميراشرفي در ادامه به موضوع تکميل عمليات عمراني پل دوم ميلک- زرنج در منطقه مرزي 2 کشور اشاره کرد که طرف افغانستاني در اين زمينه قول همکاري داد.
براساس اين گزارش، عبدل الغفور ليوال، سفير افغانستان در تهران نيز در اين ديدار ضمن اعلام آمادگي کامل براي اجراي طرحهاي مشترک و اسناد امضا شده دو طرف بين گمرکات دو کشور که پيشنهاد آن ماه‌ها قبل از سوي گمرک ايران ارائه شده است، اظهار داشت: ما در مورد اهميت اين اقدام و نقش آن در بهبود همکاري‌هاي گمرکي اعتقاد راسخ داريم و اميدواريم هر چه زودتر زمينه اجراي اين طرح فراهم شود.
وي همچنين درخصوص فعاليت بازارچه‌هاي مرزي بين دو کشور گفت: با قانونمند شدن اين فعاليت‌ها، مشکلات موجود برطرف خواهد شد.
سفير افغانستان در تهران همچنين افزود: ما از همه سازمان‌ها و مسئولان ايراني که در بحث انتقال محموله‌هاي اهدايي هند به افغانستان از طريق گمرک بندر چابهار همکاري و مساعدت کردند، قدرداني مي‌کنيم.
اين گزارش حاکي است در اين ديدار طرفين درخصوص موضوعات مهم تجاري، گمرکي و ترانزيتي تصميماتي گرفتند ازجمله اينکه در بحث افزايش ترانزيت، مقرر شد جلسات کارشناسي و تخصصي با حضور کارشناسان دو کشور در دفتر ترانزيت گمرک ايران برگزار شود تا ضمن رفع مشکلات احتمالي، درخصوص تسهيل و تسريع ترانزيت از گمرکات شهيد رجايي و چابهار به مقصد افغانستان، اقدامات لازم صورت گيرد. همچنين مقرر شد تمام موارد مطرح شده در اين ديدار طبق يک زمانبندي مشخص پيگيري شود.
شايان ذکر است که حسين کاخکي، مديرکل دفتر همکاري‌هاي بين‌الملل گمرک ايران و  نماينده وزارت امور خارجه و تني چند از مسئولان تجاري و سفارت افغانستان در تهران نيز در اين ديدار حضور داشتند.

منبع: گمرک نيوز
1399/03/21
هفتمین جلسه مشترک بخش های جاده ای و فن آوری روز و بیمه، ترانزیت و امور گمرکی


به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، هفتمين جلسه مشترک بخش هاي جاده اي و فن آوري روز و بيمه،ترانزيت و امور گمرکي با حضور آقايان قربان جعفرزادگان عضو هيئت مديره و  رابط بخش بيمه، ترانزيت و امور گمرکي، مجيد مطلق رئيس بخش بيمه، ترانزيت و امور گمرکي ، جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي و فن آوري روز و تعدادي از اعضاء هر دو بخش ، امروز مورخ 21 خردادماه در سالن اجتماعات انجمن برگزار شد.

  درابتداي جلسه رئيس بخش جاده اي  به موضوع نرخ حق توقف ناوگان يخچالدار، اشاره و با توجه به نامه صادره انجمن با شماره 170/3/11399 مورخ99/03/22 اعلام کردند که انجمن با نظربخش موافقت نکردند  و بخشنامه همچنان به قوت خود باقي ست .

در ادامه نامه وفاراه به شماره 99/076 و مورخ 99/03/17 مطرح شد  و نظر بخش در اين رابطه اين چنين بودکه نرخ کرايه حمل داخلي است و بايد از شرکتهاي داخلي استعلام شود.

موضوع بعدي نامه شرکت سابانا به شماره 99/3/9821 و به تاريخ99/03/18 بود که در بخش مطرح و مقرر شد از شرکت مذکور درجلسه آتي دعوت به عمل آمده تا موضوع مورد نظر با حضور شرکت و اعضاء بخش مورد بررسي قرار گيرد.

در انتهاي جلسه کوروش اديب رئيس هيئت مديره شرکت روانه و شهرام خسروآبادي مدير عامل شرکت بي تا ترابر به نمايندگي از چند شرکت، بنا به درخواست خود جهت افزايش نرخ راهنامه و کميسيون، درجلسه شرکت کردند و رئيس بخش جاده اي  در اين رابطه عنوان کردند که انجمن ها در خصوص تعيين نرخ راهنامه نمي توانند اظهارنظرکنند و اين مورد در حيطه اختيارات انجمن نيست.

1399/03/21
مرگ ترانزیت بر اثر مصوبه هیئت دولت

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي مصوبه هيئت دولت را درباره ممنوعيت ترانزيت بنزين، نفت‌گاز و هيدروکربورهاي مشابه، مرگ ترانزيت اعلام کرد.

جواد سمساريلر درباره مصوبه هيئت دولت براي ممنوعيت ترانزيت بنزين، نفت‌گاز و هيدروکربورهاي مشابه از ايران به کشورهاي همسايه تا پايان سال 99 گفت: «اين بخشنامه براي فعالان حمل‌ونقلي به منزله مرگ ترانزيت است زيرا شرکت‌هاي حمل و نقلي که براي اين کار سرمايه‌گذاري کرده و تانکر خريداري کرده، در کشور مخزن اجاره کرده و محموله کشورهاي خارجي را آورده و در مخزن ريخته‌اند تا بعداز آن به مقصد برسانند، اکنون با اين بخشنامه به بن‌بست خورده‌اند. دولت به آنها مي‌گويد نمي‌توانيد محموله کشور ديگر را ببريد.»

او با با اشاره به اينکه با درخواست وزارت نفت و يا شرکت نفت به اين بهانه که چون ما نمي‌توانيم صادر کنيم محموله کشورهاي ديگر هم از اين مسير رد نشود، خاطرنشان کرد: «هيچ‌گونه منطق و عقلانيتي پشت اين ماجرا نيست.»

سمساريلر با بيان اينکه ضرر و زيان هنگفتي با اين بخشنامه به شرکت‌هاي حمل‌ونقلي وارد مي‌شود، افزود: «هيچ‌گاه مسئولان ما از خودشان نپرسيدند که چرا ترانزيتي که تا 2 سال پيش به 15 ميليون تن در سال رسيده بود اکنون حتي به 2 ميليون تن هم نمي‌رسد. به اندازه‌اي مقررات دست و پاگير و ضدترانزيتي در کشور تدوين و وضع مي‌شود که ديگر رمقي براي ترانزيت باقي نمي‌ماند.»

گفتني است؛ هيئت وزيران در جلسه 28 ارديبهشت امسال به پيشنهاد وزارت نفت و به استناد ماده 125 قانون امور گمرکي-مصوب 1390- عبور (ترانزيت) بنزين، نفت‌گاز، هيدروکربورهاي مشابه را از قلمرو ايران به کشورهاي همسايه تا پايان سال 1399 ممنوع اعلام کرد. محموله‌هاي موجود در بنادر و گمرکات جنوبي کشور نيز مشمول اين مصوبه است.

منبع: ماهنامه ترابران

1399/03/20
ششمین جلسه مشترک بخش های جاده ای و فن آوری روز و بیمه، ترانزیت و امور گمرکی برگزار شد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، ششمين جلسه مشترک بخش هاي جاده اي و فن آوري روز و بيمه، ترانزيت و امور گمرکي با حضور آقايان جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي و فن آوري روز، رضا گيلک بازرس انجمن و چند تن از اعضاء هر دو بخش مورخ 17 خرداد ماه در محل انجمن برگزار شد.

 دستورجلسه :

-بررسي نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالدار استان تهران به  شماره 99/689، مورخ 1399/03/06 با موضوع اعلام نرخ حق توقف ناوگان يخچالدار
-اعلام نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالدار استان تهران به  شماره 99/690، مورخ 1399/03/06با موضوع درخواست حذف درج روز کاري از بند 13(cmr) مدت زمان در اختيار ناوگان
-بحث و تبادل نظر پيرامون نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالدار استان تهران به  شماره 691/99، مورخ 1399/03/06 با موضوع استعلام نقطه پاياني قرارداد حمل(cmr) محمولات وارداتي

     درابتداي جلسه جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچال دار استان تهران به  شماره 99/689مورخ 1399/03/06را در جمع اعضا اعلام کردند و در ادامه محمد عدديان نائب رئيس بخش بيمه، ترانزيت و امور گمرکي به جلسه سه نفره اي که طبق تصميم بخش جاده اي با حضور آقايان خانعلي و فيروزفر تشکيل شده بود اشاره و نظرات شرکت کنندگان در جلسه را بشرح زير اعلام کردند:
آقاي خانعلي     روزانه   24/000/000 ريال
آقاي فيروز فر  روزانه    15/000/000 ريال
آقاي عدديان    روزانه    15/000/000 ريال

 و در آخر، بنابر گزارش بالا و تصميم نهايي بخش جاده اي در مورد حق توقف کاميونهاي يخچالدار، روزانه 15/000/000ريال اعلام و مقرر شد نرخ در صورت تصويب و صلاحديد در بخشنامه تغيير و نرخ جديد به شرکتها اعلام شود.

در ادامه رئيس بخش جاده اي  در خصوص نرخ کاميونهاي چادري اعلام کردند که تا تاريخ 1399/03/24 اعلام نظر خواهد شد.
ضمناً نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالداراستان تهران به  شماره 99/690، مورخ 1399/06/03 با موضوع درخواست حذف درج روز کاري از بند 13(cmr) مدت زمان در اختيار ناوگان اعلام و پس از بحث و گفتگو اعضا، نظر بر اعلام عبارت  دو روز کاري داشته و آن را تاييد کردند.

 در انتهاي جلسه نامه انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالدار استان تهران به  شماره 691/99، مورخ 1399/03/06 با موضوع استعلام نقطه پاياني قرارداد حمل(cmr) محمولات وارداتي باز خواني و پس از مطرح کردن موضوع، اعضا اعلام کردند جوابيه طبق اسناد موجود، قبلا به شماره نامه 170/08/8058مورخ 1397/12/09براي انجمن رانندگان کاميونهاي يخچالداراستان تهران ارسال و مقرر شد طي نامه اي تصوير نامه مجددا ارسال شود.
1399/03/20
همکاری ها و روابط تجاری با کشور ترکمنستان گسترش می یابد
با افتتاح پل مشترک مرزي کشور ايران و ترکمنستان ، با عنوان پل دوستي ، همکاري ها و روابط تجاري با کشور ترکمنستان گسترش مي يابد
غلام عباس ارباب خالص سفير جمهوري اسلامي ايران در ترکمنستان در مراسم افتتاحيه اين پل گفت: ترکمن ها با ما نه تنها همسايه؛ بلکه خويشاوند هستند. 
وي افزود: اين پل دومين پروژه عمراني مشترک مرزي بين دو کشور ايران و ترکمنستان است که با هدف گسترش ترانزيت جاده اي و افزايش حمل و نقل جاده اي ايجاد شده است و اميد مي رود که پس از اين در کنار توسعه ترانزيت و حل مسائل مربوط به آن بتوانيم حمل و نقل مسافر را نيز از سربگيريم و مشکلات را برداريم. 
ارباب خالص افزود: پس از ريشه کن شدن ويروس کرونا ، قطعا شاهد جهش بزرگي در تمامي امور در کشور خواهيم بود که يکي از آن ها توسعه همکاري ها و روابط با کشور ترکمنستان است؛ موضوع ترانزيت، حمل و نقل جاده اي و برقراري تردد گردشگر و مسافر از جمله اين اقدامات خواهد بود. 
وي با اعلام اينکه ترکمنستان نگاهش به ايران و به ويژه خراسان رضوي به گونه اي است که بتواند تمامي نيازهاي خود را از طريق مرز مشترک موجود برطرف کند؛ اظهار داشت: ايران آمادگي کامل خود را براي از سرگيري همه جانبه روابط با کشور ترکمنستان را اعلام کرده است .
رضا اکبري معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي کشور نيز در اين مراسم  اظهارداشت : افتتاح پل دوستي  ، توسعه همکاري هاي دو کشور به ويژه برنامه هاي اقتصادي را در پي خواهد داشت. 
وي با اشاره به اينکه حدود 27سال پيش ، پلي احداث شد که به صورت يک طرفه طراحي و ساخته شد و امروز با افتتاح پل دوستي هدف تداوم و گسترش همکاري هاي دو کشور را در پيش خواهيم داشت. 
اکبري تصريح کرد: اين پل قطعا متعلق به شهداي انقلاب، شهداي مرزباني ، جنگ تحميلي و دفاع از حرم است که در اين نقطه صفر مرزي ساخته شده و خون آن شهدا بود که پاسدار اين ديار و مرزو بوم بوده است و با بهره برداري از اين پل اميدواريم رويدادهاي  خوبي حادث شود. 
 بهشتي منفرد مشاوروزير و مسوول نمايندگي وزارت امورخارجه در شرق کشور نيز در مراسم افتتاحيه پل دوستي گفت: پل دوستي يا پل مشترک کاميوني مرزي بين سرخس ايران و سرخس ترکمنستان، راهي است که ترانزيت دو کشور را افزايش و گسترش خواهد داد.  
وي از رايزني هاي خوبي بين وزارتخانه هاي راه و شهرسازي و وزارت هاي کشور دو کشور خبر داد و افزود: اين رايزني ها موجب شد تا بتوانيم عمليات افتتاح رسمي اين پل را داشته باشيم. 
بهشتي منفرد اين پروژه مشترک راه را پروژه اي براي توسعه همکاري هاي دو کشور دانست و گفت: ترانزيت در منطقه به ويژه در ميان کشورهاي همسايه اهميت ويژه اي دارد که در استراتژي هاي دو کشور ترکمنستان و ايران قرار گرفته است. 
وي تصريح کرد: پل قبلي ظرفيت تبادل کاميون و حجم ترانزيتي پاييني داشت اما خوشبختانه پل دوستي در راستاي تامين منافع ملي و برطرف کردن کاستي ها و مشکلات ترانزيتي منطقه است و با ظرفيت ترانزيتي قابل قبولي به بهره برداري مي رسد.  
ابراهيم نصري مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان خراسان رضوي نيز در مراسم افتتاح اين پل ضمن قدرداني از تلاش هاي دوکشور براي ساخت و بهره برداري از اين پل اظهار داشت: افتتاح پل دوستي موجبات افزايش مبادلات تجاري و اقتصاد دو کشور را فراهم خواهد کرد و مي بايست از اين زيرساخت فراهم شده براي بهبود شرايط اقتصادي دو کشور بهره گرفت . 
وي اظهار اميدواري کرد که بتوانيم در آينده حجم ترانزيتي روزانه 500دستگاه کاميون و تريلر را شاهد باشيم و ساکنان مرزي دو کشور و همچنين در سطح کلان نيز مردم ايران و ترکمنستان از منافع اين پروژه عمراني اقتصادي استفاده کنند.  
رجبي مقدم فرماندار سرخس نيز در اين مراسم يکي از مبادلات بين کشورها را مبادلات جاده اي و ريلي دانست و اظهار خرسندي کرد که سرخس به عنوان يک شهر مرزي از هر دو اين زيرساخت هاي ترانزيتي برخوردار است. 
وي از وجود جاده ابريشم و اهميت جايگاه ويژه اين منطقه ياد کرد و افزود: پل دوستي ، سازه مهمي است که بر رودخانه تجن احداث شد و امروز به بهره برداري رسيد. 
رجبي مقدم اظهار اميدواري کرد: با پايان بيماري کرونا بتوانيم ارتباطات بين دو کشور را گسترش داده و از اين زير ساخت هاي مناسب براي توسعه همکاري ها بهره مند شويم.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1399/03/19
تردد بیش از ۶۰۰ کامیون در مرز بازرگان ظرف ۳ روز گذشته
رئيس خانه اقتصاد ايران و ترکيه مي‌گويد: با بازگشايي مرزهاي زميني ميان دو کشور بار ديگر شرايط تجارت مشترک به وجود آمده و در طول سه روز گذشته بيش از 600 کاميون از مرز بازرگان عبور کردند.سيد جلال ابراهيمي  بيان کرد: با توجه به موضوع شيوع ويروس کرونا مرزهاي زميني مشترک ميان ايران و ترکيه در حدود سه ماه گذشته بسته شده بود و به همين دليل براي تجارت ما زمان از دست رفت و براي مثال صادرات برخي محصولات کشاورزي و جاليزي به ترکيه با توجه به گذشته فصل ديگر ممکن نيست.وي ادامه داد: با اين وجود با توجه به اينکه مرکز مشترک ميان دو کشور شاهراه ترافيکي و ترانزيتي به شمار مي‌رود، در روزهاي گذشته بخشي از ماشين آلات مورد نياز کارخانجات کشور و همچنين برخي مواد اوليه براي توليد محصولات جديد که پيش از اين بارگيري شده بود، وارد ايران شده و در اختيار کارخانه‌ها قرار گرفت.رئيس خانه اقتصاد ايران و ترکيه با بيان اينکه در کنار صادرات و واردات مستقيم فعال شدن مرزهاي مشترک به توسعه ترانزيت نيز کمک خواهد کرد، بيان کرد: صادرات کالاهاي ايراني به کشورهاي اروپايي و همچنين واردات محصولات آنها به ايران از طريق ترکيه انجام مي‌شود و از سوي ديگر کالاهاي ترک که قصد رسيدن به کشورهايي مانند افغانستان، امارات متحد عربي يا اعضاي سي آي اس در آسياي ميانه را دارند نيز از مرز ايران عبور مي‌کنند.به گفته ابراهيمي با بازگشايي مرزها در کنار فعال شدن حمل و نقل جاده‌اي فعاليت‌هاي مرتبط به ترانزيت، شرکت‌هاي ارائه دهنده خدمات و همچنين درآمدهاي پيش بيني شده در اين حوزه با سرعت بيشتري محقق خواهد شد.وي با اشاره به مشکلي که براي برخي رانندگان ترک در روزهاي گذشته به وجود آمده گفت: اسناد مربوط به حمل و نقل بار و شرکت فعال در اين حوزه در يک گواهي به نام تريپ پيک ثبت مي‌شود که با توجه به اينکه تنها 10 درصد از رانندگان ترکيه خودروي شخصي دارند و مابقي در اختيار شرکت‌هاي حمل و نقل است، در روزهاي گذشته بحث تاييد اين گواهي با مشکلاتي مواجه بود که با پيگيري مرز بازرگان بنا شده به زودي برطرف شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/03/19
نخستین جلسه " میز حمل و نقل صادراتی و لجستیک " در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، اولين جلسه " ميز   حمل و نقل   صادراتي و لجستيک "   با حضور آقايان جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، ميرفتحعلي سيد زنوزي دبير انجمن، حميدزادبوم معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران ، منوچهر سلمانزاده مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي ،مديران و معاونان  اتاق بازرگاني،صنايع، معادن و کشاورزي ايران، گمرگ جمهوري اسلامي ايران، سازمان بنادر ودريانوردي، وزارت راه و شهرسازي، شرکت ماموت  روز گذشته مورخ 18 خردادماه در خصوص بررسي   مشکلات حوزه لجستيک و حمل و نقل صادراتي در محلسازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد.
 در ابتداي نشست  معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهميت درآمد صادراتي در کشورعنوان کردند: با توجه به اينکه امسال سال جهش توليد   نامگذاري شده است ما معتقديم که سال جهش صادراتهم بايد باشد و در سال 99 چشم اميد اقتصادي به صادرات کشور است.
وي   در ادامه در باره اهميت نقش حمل ونقل ولجستيک در امر صادرات اظهار داشتند: ما از نگاه تجارت بين الملل و مسئوليت تجارتخارجي   که داريم بايد بتوانيم از پتانسيل بخشخصوصي در اين امر استفاده کنيم . يکي ازپايه هاي صادرات کشور بحث لجستيک کشور استو به همکاري و حمايت دو جانبه بخش دولتي و خصوصي اعم از انجمن ها و تشکل ها نيازداريم . هدف گذاري  ما در سال جاري توسعه صادرات 41 ميليارد دلاري به ساير کشورها است که با صادرات سال گذشته برابر است.بازارهاي هدفمان 15 کشورهمسايه   که 7 کشورصادرات زميني و 8 کشور صادرات دريايي و همينطور دو کشور هند و چين است که حدود88% صادراتما بايد به اين 17 کشور باشد. يک ماهه اول امسال صادرات ما با کاهش روبه رو بوداما در اردبيهشت ماه شاهد روند صعودي بوديم.

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ضمن ابراز قدرداني از برگزاري اين نشست بيان کردند: حمل ونقل بين المللي ايران در اين 40 سال متاسفانه پيشرفتي نداشته است که تعدد مراکز تصميم گيري در اين حوزه   يکي از مهم ترين دلايل اين مسئله است.  همچنين به دليل عدم وجود يک متولي خاص در امرحمل و نقل بين المللي شاهد مسائل و مشکلات بسياري در اين صنعت هستيم . بعد ازانقلاب با توجه به مقرراتي که وضع شده وسايل حمل ونقل اين حوزه ارتقاء پيدا نکرده است . به عنوان  مثال حمل توليدات پتروشيمي با کاميون کفي امکان پذير نيست و به دليل نبود وسايل حمل و نقل توليدات پتروشيمي درب کارخانه به فروش ميرسد.
ايشان در ادامه اظهار داشتند: ما در گذشته تا مرز 15 ميليون تن ترانزيت داشتيم   اما در سال 98 اين ميزان به 5ميليون تن کاهش داشته است و هيچ سازماني نمي پرسد که دليل اين کاهش چه بوده است.آقاي جهانگيري اخيرا بخشنامه ممنوعيت ترانزيت مواد سوختني و مشتقات آن را صادرکردند که در حال حاضر در بندرعباس و بندر امام 100 هزار تن کالا در مخازني که شرکت هاي حمل ونقل مالک هستند و يا اجاره کرده اند که با اين بخشنامه، ترانزيت آنها متوقف شده است.شرکت حمل و نقل بااين شرايط نمي تواند رشد کند. بخشنامه هاي خلق الساعه اي که صادر مي شود به تبعات آن فکر نمي کنند. در دنيا شرکتهاي حمل و نقل هر  3 يا 5 سال مي توانند وسايل حمل ونقل خود را ارتقاء دهند و يا تعويض کننداما در ايران ناوگان 25 سال ساخت داريم .ما شرکتهاي حمل ونقل با قوانين و مقررات مختلفي مواجه هستيم که يکي از آنها گمرک است.بعد از 4 سال هنوز سامانه EPL داراي مشکلاتي است که بارهااعلام کرديم اما برطرف نشده است. ما بارها به صورت کتبي درخواست جلسه باآقاي ميراشرفي را داشتيم اما تاکنون پاسخي از جانب ايشان دريافت نکرده ايم.
بحث ماليات بر ارزش افزوده يکي ديگر از مشکلات ماست که پرداخت آن مشکلات بسياري را براي شرکتهاي حمل و نقل به بار مي آرود در حاليکه در دنيا صادرات از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف است.
در ادامه نشست دبير انجمن به برخي ديگر از مسائل و مشکلات اين حوزه اشاره و بيان کردند: يکي از مشکلات ما بازرسي مجدد کالا در مرز است که موجب تحميل هزينه هاي گزافي به شرکت حمل ونقل مي شود.اگر در کالايي مغايرتي وجود دارد بايد اين موضوع درمبدا مشخص شود .
وي همچنين به مشکلات اخذ ويزاي رانندگان ،اعطاي تسهيلات سوخت ، کمبود ناوگان يخچالي ، تغيير مرز خروجي و ايجاد مسير جايگزين ، عدم الحاق به کنوانسيون ADR ، نوسازي ناوگان جاده اي اشاره کردند .
دبير انجمن ايران بر برداشتن موانع حمل و نقل بين المللي تاکيد داشته و اظهارداشتند: با برداشتن موانع مي توانيم حمل ونقل بين المللي ايران را ارتقاء دهيم.
در اين نشست نماينده ماموت در خصوص نوسازي ناوگان و تسهيلاتي که براي شرکتهاي حمل و نقل در نظر گرفته شده است توضيحاتي را ارائه کردند .
در اين نشست رئيس هيئت مديره و دبير انجمن در خصوص نوسازي ناوگان از ميان پيشنهاداتي که در اين خصوص مطرح شد به دريافت مجوز جهت ورود موقت کاميونها تاکيدداشتند.
در پايان نشست معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران   جهت بررسي پيشنهادات جهت نوسازي ناوگان که عبارتند از   واردات کاميون دست دوم، اجازه ورود موقت کاميون از ساير کشورها، توليد داخل مقرر کردند که نشستي هفته آينده باحضور انجمن ايران ، اتاق بازرگاني ، بانک مرکزي ، گمرک برگزار تا اين پيشنهادات مورد بحث و بررسي قرار گيرد. <

1399/03/17
از سرگیری فعالیت تجاری ۲۴ ساعته مرز بازرگان با ترکیه
پس از پيگيري مستمر مقامات ارشد کشور مان با مقامات کشور ترکيه از امروز صبح ?? خرداد تردد کاميونهاي تجاري به حالت عادي برگشت .

همزمان با بازگشايي مرز بازرگان ملاقات مرزي بين مديران گمرک بازرگان گوربلاغ کشور ترکيه برگزار و مقامات محلي مرزي  ضمن بازيد ميداني از اقدامات تمهيدات بهداشتي انجام گرفته از  جمله تونل ضد عفوني و استقرار نماينده وزرات بهداشت در مرز( قرنطينه انساني) در مرز بازرگان ابراز رضايت کرده ومقرر شد کليه رانندگان ايراني وساير اتباع را  با رعايت پروتکل بهداشتي پذيرش نمايند
در اين بازديد طرف ايراني درخواست کرد که در خصوص پذيرش  مسافران و دانشجويان وتجار نيز تمهيداتي  بعمل آيد که
طرف ترک نيز مقررشد موضوع را ازطريق وزرات گمرک ترکيه پيگيري و متعاقبا اعلام نمايند .

منبع: گمرک نيوز
1399/03/17
نشست مشترک انجمن صنفی شرکتهای حمل ونقل بین المللی ایران و فدراسیون حمل ‌و نقل و لجستیک ایران با نمایندگان مجلس یازدهم

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي در جلسه هم‌انديشي مجلس يازدهم با جامعه حمل‌و‌نقل و لجستيک کشور، فدراسيون حمل‌ونقل و لجستيک به همراه تشکل‌هاي حمل‌ونقلي خواسته‌هاي خود را به سمع نمايندگان مجلس رساندند و يکصدا از بهارستان‌نشينان خواستند که از اطلاعات، نظرات و پيشنهادات بخش خصوصي استفاده کنند تا قوانين مصوب در حوزه حمل‌ونقل قابل اجرا باشد.

 جواد سمساريلر، رئيس انجمن سراسري شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران در جلسه هم‌انديشي مجلس با جامعه حمل‌و‌نقل و لجستيک کشور که (دوشنبه، 12 خرداد ماه) برگزار شد، با بيان اينکه مشکلات انباشته شده 40 ساله در حوزه حمل‌ونقل بسيار متنوع و زياد است، گفت: «وضعيت حمل‌ونقل در همه شقوق اعم از جاده‌اي، دريايي، هوايي و ريلي مطلوب نيست و عملا همه اين شقوق متوقف هستند.»

سمساريلر با بيان اينکه بر اساس آمارهاي رسمي سال 1385 بهره‌وري حمل‌ونقل و سهم آن در توليد ناخالص ملي حدود 8 درصد بوده است که به نظر متوليان اين صنعت اين عدد هم واقعي نيست، اظهار کرد: «واقعيت امر اين است که در روند قانون‌گذاري از هيچ تخصص مربوط به حمل‌ونقل استفاده نشده فقط گاهي از اتاق بازرگاني نظرخواهي شده است.»

او خطاب به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حاضر در نشست هم‌انديشي افزود: «از نظر دست‌اندرکاران حمل‌ونقل يکي از مشکلات، عدم استفاده از متخصصان و کارشناسان خبره و تشکل‌هاي با سابقه مرتبط با اين حوزه است. همين موضوع باعث شده است که قوانين ضد و نقيضي آن هم در يک مبحث حمل‌ونقل تصويب شود و فعالان اين صنعت را در چمبره‌اي از بروکراسي در سيستم‌هاي اجرايي کشور گرفتار کند.»

رئيس هيئت مديره انجمن سراسري شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي خاطرنشان کرد: «حمل‌ونقل در دنيا صنعتي پويا است و هر ساله وسايل و زيرساخت‌هاي مرتبط با آن به‌روزرساني مي‌شود، اما با توجه به عدم دسترسي ايران به آن‌ها، هر روز بيش از ديروز عقب‌ماندگي صنعت حمل‌ونقل و تجهيزات آن از جهان احساس مي‌شود.»

او با بيان اينکه متاسفانه بعد از انقلاب يک سازمان خاص به عنوان متولي صنعت حمل‌ونقل در کشور تعريف نشده است، گفت: «حتي وزارت راه و ترابري سابق هم پس از ادغام به وزارت راه، مسکن و شهرسازي تغيير نام داد که باز هم هيچ نام و نشاني از حمل‌ونقل نه در ساختار و نه در نام وزارتخانه ديده نمي‌شود و با توجه به ابعاد اين وزارتخانه، حمل و نقل هيچ جايگاهي در آن ندارد و براي بي نصيب نماندن آن از وزارتخانه فقط به  واژه “راه” اکتفا شده است.»

سمساريلر تاکيد کرد: «در اين وزارتخانه 4 معاونت براي انواع حمل‌و‌نقل ايجاد شده که هيچ کدام از آن‌ها در سياست‌گذاري با هم هماهنگي ندارند و هر يک براي عناوين چهارگانه حمل‌و‌نقل با تعاريف مختلف مقررات خود را اعمال مي‌کنند و موجب اتلاف وقت،  هزينه و عدم استراتژي در سياست‌گذاري واحد براي حمل و نقل کشور مي‌شود. اخيرا هم معاونت حمل و نقل در چارت وزارتخانه ديده شده که براي اتخاذ تصميم از عملکرد آن 4 معاونت بايد موارد را به شوراي عالي ترابري ارسال کند که نشان مي‌دهد خودش جايگاهي ندارد.»

او افزود: « علاوه بر متولي تعريف شده براي حمل‌ونقل، 25 ارگان ديگر در حمل ونقل بين‌المللي و ترانزيت دخالت دارند که بعضي از آن‌ها با مصوبات ستادي، بعضي به موجب قانون و بعضي به‌صورت بخشنامه خود مانع گسترش حمل‌و نقل و ترانزيت از کشور شده‌اند. مثلا دو قانون “حمل‌و نقل و عبور کالاي خارجي مصوب سال 1374” و “قانون امور گمرکي مصوب 1392” با يکديگر ضد و نقيض و در حال اجرا هستند و هر کدام از مجريان اين دو قانون به اجراي موارد خود اصرار دارند که مورد مناقشه خدمت‌دهندگان و خدمت‌گيران است.»

او تصريح کرد: «منشا چنين مشکلاتي که ريشه قانوني دارد، لحاظ نکردن نظرات کارشناسان و متخصصان حوزه حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت است بنابراين پس از ابلاغ در اجرا به مشکل برخورد مي‌کنند و زماني هم که لايحه اصلاح آنها به مجلس مي‌رود مشاهده مي‌شود که بعد از چندين سال هنوز در مجلس خاک مي‌خورد و تصويب نشده است.»

رئيس هيئت مديره انجمن سراسري شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي در پايان سخنان خود خطاب به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حاضر در جلسه گفت: «درخواست جامعه حمل‌و‌نقل از نمايندگان يازدهمين دوره مجلس اين است که از اطلاعات، نظرات و پيشنهادات فدراسيون حمل و نقل و لجستيک کشور به‌عنوان مرجع نظرخواهي در کميسيون‌هاي مجلس استفاده کنند تا قوانين مصوب قابل اجرا باشد.»

مجلس نظارت بر دولت را در اجراي قوانين لحاظ کند/ از ظرفيت بخش خصوصي استفاده شود

 در ادامه اين جلسه؛ مسعود پل‌مه، دبيرکل انجمن کشتيراني و خدمات وابسته نيز با اظهار اميدواري نسبت به تداوم چنين جلسات هم‌انديشي نمايندگان مجلس با فعالان صنعت حمل‌ونقل و لجستيک کشور گفت: «مجلس شوراي اسلامي قانون بهبود مستمر فضاي کسب‌و‌کار را تصويب کرد اما عليرغم متعالي بودن اين قانون، دولت در مرحله اجرا آن‌گونه که بايد و شايد اعتقادي به اجراي اين قانون نداشته است و ندارد. بدنه دولت و آن بخش از حاکميت که مسئول اجراي مفاد اين قانون به ويژه ماده 3 است براي استفاده از تشکل‌هاي حرفه‌اي و اقتصادي هيچ گونه هم و غمي ندارد و اگر هم در شقوقي از تشکل‌ها استفاده مي‌شود خاص شرايط زماني است.»

پل‌مه تاکيد کرد: «در شقوقي که بخش خصوصي به‌عنوان مجريان اصلي اقتصادي و در حوزه‌هاي تخصصي خود اظهار نظر مي‌کند متاسفانه اين نظرات بعضا به شکل سلبي از طرف بدنه دولت مورد تعرض واقع مي‌شود، تا جايي‌که در کميسيون ماده 20 وزارت راه و شهرسازي دو تشکل جاده‌اي و دريايي به راحتي و به دليل اظهارنظرهاي کارشناسانه کنار گذاشته مي‌شود.»

او با اشاره به اين‌که علاوه بر اين، تصديگري دولت روز به روز افزايش مي‌يابد و عليرغم شعار دولت براي انتقال مسئوليت‌ها در اشکال مختلف اعم از مديريت و نظارت و… شاهد اين موضوع نيستيم، افزود: « انتظار داريم مجلس شوراي اسلامي که به مفهوم واقعي بايد در راس امور باشد نظارت لازم را در فعاليت‌هايي که دولت به عنوان مجري است، لحاظ کند. طبيعي است که اگر قوانين تصويب شود و بدون نظارت در اجرا رها شود شاهد آن خواهيم بود که حسب تمايلاتي که در بدنه دولت است به‌صورت قائم به ذات بعضي از قوانين اجرا و بعضي بايگاني مي‌شوند.»

پل‌مه گفت: «ما انتظار داريم مجلس به عنوان منشا تصميم‌گيري براي قانون‌گذاري از ظرفيت‌هاي بخش‌خصوصي استفاده کند و به نحوي عمل شود که اين احساس در بخش خصوصي هم به‌وجود آيد که مي‌تواند تاثيرگذار باشد.»

دبيرکل انجمن کشتراني و خدمات وابسته ايران با تاکيد بر سهم90 درصدي حمل‌ونقل دريايي در جابه‌جايي کالاها، تصريح کرد: «با وجود سهم بالاي صنعت حمل‌ونقل دريايي در تجارت اما هميشه مورد بي‌مهري قرار گرفته است. هميشه  نوک پيکان تحريم‎ها اين بخش از حمل‌ونقل را نشانه رفته و مورد تهاجم قرار داده است اما تحريم‌هاي داخلي با منشا دولتي مشکلات ما را مثلا در حوزه ماليات، تامين اجتماعي تشديد مي‌کند تاجايي که وقتي ما به سازمان‌هاي حاکميتي تخصصي مراجعه مي‌کنيم آنچه مورد توجه قرار مي‌گيرد حفظ منافع و منابع خودشان است و به هيچ وجه توجه به بخش خصوصي ندارند؛ بنابراين ما انتظار داريم به واسطه انتقال اطلاعاتي که به شکل تخصصي در حوزه هاي مختلف در آينده‎‌اي نه چندان دور به مجلس انجام مي‌شود، توجه به بخش خصصوصي در تصويب قوانين براي حوزه حمل‌ونقل در سرلوحه کارها باشد.»

بدهي 400 ميليارد توماني ايرلاين‌ها به مسافران

حرمت‌الله رفيعي، رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و گردشگري کشور نيز در اين جلسه با تاکيد بر اينکه سازمان هواپيمايي کشوري جايگاه نظارتي خود را از دست داده است، گفت: «ايرلاين‌هاي داخلي و خارجي هر تصميمي که بخواهند، مي‌گيرند و سازمان هم هيچ گونه نظارتي بر آن‌ها ندارد. به بيان ديگر ايرلاين‌ها بر سازمان حاکم هستند.»

او گفت: «در همين قضيه هواپيماي ياسوج همه دواير نظارتي و قضايي گرفتارند اما نمي‌توانند مقصر اصلي را پيدا کنند زيرا سازمان هواپيمايي هيچ نظارتي نداشته و با بي‌دقتي در نظارت زمينه ساز اين ماجرا شده است.»

رفيعي درباره تاثير کرونا بر فعاليت دفاتر خدمات مسافرت هوايي و گردشگري اظهار کرد: «در بحران کرونا ايرلاين‌ها 400  ميليارد تومان پول مردم را در اختيار خود گرفتند و پس ندادند. ما نيز از رئيس قوه قضائيه و وزير راه و شهرسازي درخواست کرديم به اين موضوع ورود کنند، اما متأسفانه به نتيجه‌اي نرسيديم.»

او با اشاره به اينکه ايرلاين‌هاي خارجي دست در جيب ما مي‌کنند و به‌راحتي بليت را به چند برابر قيمت مي‌فروشند، گفت: «آن‌ها هر وقت دوست دارند مي‌آيند و هر وقت مي‌خواهند مي‌روند؛ الان هم که به دليل شيوع ويروس کرونا رفته‌اند با وقاحت تمام مي‌گويند چون درگير کرونا هستيد هر وقت ما به بازار ايران برگشتيم 60 روز بعد از آن استرداد پول مردم را  آغاز مي‌کنيم.»

رفيعي افزود: «در حالي که پول در حساب آنها است و تا وقتي که مسافر سوار هواپيما نشده است اجازه ندارند پول را بردارند و در حسابشان مانده است؛ اما متاسفانه کار پيگيري نمي‌شود زيرا نهاد متولي ما مسامحه مي‌کند.»

به گفته رفيعي، ايرلاين‌هاي ديگر بخشنامه مي‌دهند يک سال ديگر پولتان را مي‌دهم يا به جاي پول بليت ادکلن مي‌دهم. دليل همه اين اتفاقات آن است که جايگاه نظارتي سازمان هواپيمايي به حداقل رسيده است.»

او افزود: «شهروند هر کشوري مي‌تواند بليت هر قطعه از سفر خود را از کشور ديگر خريداري کند، اما يک ايراني بايد بليت کل سفر خود را از ايران خريداري کند مثلا اگر به استانبول رود نمي‌تواند از آنجا براي يک کشور ديگر بليت تهيه کند زيرا به دليل روابط ناسالمي که ايجاد شده ايرلاين به او مي‌گويد از تهران بايد خريداري کني. حال آنکه بليت تهران به استانبول و از استانبول به کشور ديگر حدود 30 ميليون تومان براي يک ايراني هزينه دارد در صورتي که اگر بتواند از کشور ديگر بليت خريداري کند حدود 5 تا 6 ميليون مي‌شود.»

رفيعي با بيان اينکه در همين 3 ماه بيش از 25 تا 30 هزار نفر از کارکنان دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري به خاطر کرونا بيکار شدند، تاکيد کرد: «ما از دولت درخواست کرديم وام 50 ميليون توماني حتي با سود 12 درصد به ازاي هر فردي که در اين حوزه فعال است اختصاص دهد، اما دولت از اين کار اجتناب کرد در حالي که  ما اعلام کرده بوديم اگر دولت امروز اين منافع را نبينيد لطمات زياد مي‌بينيد، زيرا کارشناسان دولتي در سال 98 اعلام کردند ايجاد هر شغل در اين زمينه 100 تا 200 ميليون تومان هزينه نياز دارد.»

در اين نشست علي محمودي سراي، رئيس هيئت مديره فدراسيون لجستيک و حمل و نقل کشور نيز اعلام کرد که مشکلات حوزه‌هاي مختلف حمل‌ونقل را به صورت کتبي به مجلس يازدهم تقديم مي‌کند و خواستار هم‌انديشي مجلس با فعالان بخش خصوصي در اين صنعت است.

گفتني است؛ در اين نشست، رحمت‌الله فيروزي‌پور، غلامرضا شريعتي، اقبال شاکري و سيدالبرز حسيني از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در دوره يازدهم حضور داشتند و به فعالان صنعت حمل‌ونقل کشور وعده همکاري و مساعدت دادند.

1399/03/17
ممنوعیت ترانزیت سوخت از ایران؛ به نام جلوگیری از قاچاق به کام همسایگان
رئيس هيئت‌ مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ و نقل بين‌المللي ايران در مورد مصوبه اخير هيئت دولت مبني بر ممنوعيت ترانزيت سوخت از ايران تا پايان سال 99، گفت: اين انجمن مراتب اعتراض شديد خود را به مصوبه مذکور اعلام کرده و درخواست تجديد نظر دارد.;
جواد سمساريلر اين مطلب را در جمع اعضاي باشگاه متخصصان تين نيوز بيان کرد و افزود: هدف از  ابلاغ اين مصوبه ظاهراً جلوگيري از قاچاق سوخت اما نتيجه آن فروپاشي ترانزيت است.وي اظهار کرد: پس از فروپاشي شوروي سابق مقدمات موهبت و موقعيتي استثنائي به‌نام «ترانزيت کالا» از طريق ايران فراهم شد وي افزود: اما، گويي «ابر و باد و مه و خورشيد» را در راه ايجاد مانع بر سر روان‌سازي به‌کار گرفته‌ايم.
رئيس هيئت‌ مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ و نقل بين‌المللي ايران با بيان اين‌که اين اقدام نتيجه‌اي جز سود رساندن به همسايگان  ندارد، عنوان کرد: چراغي که به خانه رواست به مسجد حرام است.
سمساريلر گفت: با اين مصوبه کل درآمد ترانريت سوخت و به‌طور کلي «ترانزيت» به حلقوم همسايگان سرازير مي‌شود و ديگر هيچ.
به گزارش تين نيوز، او افزود: به‌ويژه اينکه مصوبه عطف به ماسبق نيز شده است و اينک ترانزيت کننده ايراني با کلي سرمايه خريد و اجاره مخازن سوخت و اجاره کاميون و قسط و... به‌حال خود رها شده به اميد اين‌که سوخت توليد داخل عرضه شود.
اين مقام صنفي عنوان کرد: آيا مشاوران  معاون اول رئيس جمهوري(که اين مصوبه را ابلاغ کرده است)، از تعداد رانندگان کاميون‌هاي شاغل و کاميون‌هاي «سوخت‌بر» داراي اقساط ليزينگي و هزينه توقف کاميون در پارکينگ‌ها و اجاره مخازن سوخت اطلاع دارند؟ آيا سود و زيان مصوبه اخير به دقت محاسبه شده است؟ آيا با توقف ترانزيت سوخت از طريق ايران، عمليات ترانزيت متوقف مي‌شود يا اين‌که تغيير مسير خواهد داد؟وي تاکيد کرد: انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران با بيش از نيم قرن سابقه ساماندهي به امر حمل و نقل، با در نظر گرفتن جميع جهات، مراتب اعتراض شديد خود را به مصوبه مذکور اعلام و درخواست تجديد نظر دارد.

منبع: تين نيوز


1399/03/13
رئیس هیئت مدیره انجمن حمل و نقل بین المللی ایران در نشست بررسی طرح نوسازی ناوگان جاده ای : جایگاه حمل ونقل بین المللی در این دستور العمل جدید نوسازی ناوگان کجاست ؟

به گزارش روابط عمومي  انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، نشست بررسي نوسازي ناوگان جاده اي با حضور آقايان جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، ميرفتحعلي سيدزنوزي دبير ،   مهران قرباني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌‌ونقل جاده‌اي ، صدراله بمانا مشاوررئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي و منوچهر سلمانزاده مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي امروز 13 خرداد ماه در محل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي برگزار شد.
 رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در رابطه با طرح نوسازي ناوگان اظهار داشتند: شأن نزول نوسازي ناوگان از حمل و نقل بين المللي آغاز شده بود با توجه به اينکه کشورهاي اروپايي وسايل نقليه ما را به علت فرسودگي جريمه مي کردند   و اجازه رفت و آمد نداشتيم   بنابراين در برنامه پنجم توسعه براي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي اين امتياز در نظر گرفته شد که شرکتها مي توانند کاميون نو وارد کنند که تعدادي کاميون توسط شرکتها وارد شد. اما اين طرح جديد فقط مناسب حمل و نقل داخلي است نه بين المللي .در اين طرح توليد کننده را وارد کننده در نظر گرفتيد  . بيش از 10 سال است که اين برنامه وجود دارد واقدامي صورت نگرفته است . جايگاه حمل ونقل بين المللي در اين دستور العمل جديد نوسازي ناوگان کجاست ؟ با توجه به آيين نامه موجود جايگاهي براي حمل ونقل بين المللي در نظر گرفته نشده است.
دبير انجمن حمل و نقل بين المللي ايران  دراين باره عنوان کردند: همانطور که در جلسات قبل هم مطرح شده بود در ماده 13 آيين نامه اجرايي قانون صادرات و واردات اشاره شده که شوراي عالي هماهنگي ترابري كشور در رابطه با اولويت حمل كالاهاي وارداتي توسط وسايط نقليه ايراني اعم از دريايي، هوايي، جاده ‌اي و راه ‌آهن، ‌دستورالعملهاي مربوط را باتوجه به نكات زير تصويب و جهت اجراء به كليه ارگانهاي ذي ‌ربط ابلاغ خواهد نمود :
1 ـ تعيين روش هاي مناسب براي كاهش تشريفات اداري و استفاده ازابزارهاي اقتصادي به منظور گرايش صاحبان كالا به استفاده بيشتر از ناوگان ايراني .
2 ـ ايجاد تسهيلات براي وسايل نقليه ايراني .
 اين قانون سال 99 است در رابطه با تسهيلات شما تسهيلاتي براي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي در نظر نگرفته ايد اگر تسهيلاتي براي ما در نظر گرفته شود ميتوانيم ماشين وارد کنيم . در اين طرح توليده کننده، وارد کننده  هم در نظر گرفته شده است که ما با اين موضع مخالف هستيم . در رابطه با تسهيلات ما دوقانون داريم  ماده 20   قانون حمل و نقل و عبور کالاهاي خارجي از قلمروجمهوري اسلامي ايران بانک مرکزي جمه وري اسلامي ايران مکلف است حمايت‌هاي مالي و اعتباري ازشرکت‌ها حمل و نقل بين‌المللي ايراني که در امر‌ترانزيت فعال مي‌باشند به عمل آ ورد . در حال حاضر دلار 17 هزار تومان است يعني 40 درصد افزايش قيمت داشتيم در حال حاضر هم اگر براي واردات تعللي صورت گيردقطعا افزايش قيمت خواهيم داشت .در اين وضعيت همانطور آقاي سمساريلر عنوان کردند شرکتهاي ما نمي توانند در سامانه   ثبت نام کنند چون ما را با وارد کننده  يکسان در نظر گرفته ايد در حالي ما وارد کننده نيستيم ما طبق آيين نامه سازمان حمل و نقل زمينه فعاليتمان حمل و نقل است اگر قرارباشد شرکت حمل و نقل بين المللي با وارد کننده در يک سطح قرار گيرد پس مزيت ما درحمل ونقل بين المللي چيست؟
اميري معاون سابق دفتر ترانزيت در رابطه با نقاط ضعف اين طرح عنوان کردند: در اين طرح مشخص نشده است که بعد از ثبت سفارش تخصيص ارز به چه صورت است؟

بمانا مشاور رئيس سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در رابطه با انتقادات مطرح شده بيان کردند: تمام انتقادات مطرح شده از سوي انجمنها بجاست . در جلسه امروز سازمان توسعه و تجارت سازمان استاندار مخالفت شديد خود را با اين طرح اعلام کردند و با وارد شدن ناوگان زير 3   سال   مخالف هستند . اين طرح پس از مکاتبات ومخالفتهاي بسياري که طي دو سال گذشته صورت گرفته مورد موافقت واقع شده است ما به مشکلات اين آيين نامه واقف هستيم و تمام تلاشمان را به کار ميگيريم که مشکلات طرح رابرطرف کنيم .
وي در تاييد صحبت مهران قرباني معاون حمل‌ونقل سازما ن راهداري و حمل‌‌ونقل جاده‌اي بيان کردند: همانطور که براي حمل و نقل داخلي ضابطه اي درنظر گرفته شده است بايد براي حمل و نقل بين المللي هم در نظر گرفت . ماهدفمان اين است که موانع را برطرف کنيم تا به مرحله اي برسيم که همه شرکتهاي حمل ونقل بين المللي  اولين و بيشترين واردکننده ناوگان باشند چون تجربه و تخصص بيشتري در اين امر دارند.

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در رابطه با مسائل مطرح شده عنوان کردند: با توجه به صحبت هاي آقاي بمانا کسي که کاميون وارد مي کند با مجوز واردات داشته باشد. واردات و صادرات کار حمل ونقل نيست ، داشتن مجوز واردات منوط به دريافت کارت بازرگاني است که در اين صورت ديگر حمل  و نقل محسوب نمي شود . ما با اين موضوع 100%مخالف هستيم   چون حمل و نقل فقط بايد کارحمل و نقل انجام دهد.
در پايان نشست مهران قرباني معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري و حمل‌‌ونقل جاده‌اي دررابطه با رفع موانع اين طرح عنوان کردند:  حمل و نقل بين المللي جزء   اين طرح هست. اگر شرکتي مالک وسيله حمل باشد قاعدتا فرسوده نيست چون با ناوگان فرسوده اجازه تردد در مسير بين المللي   را ندارد.اگر قصد وارد کردن 10 ماشين نو را دارد ميتواند 10 ماشين فرسوده را تملک کند و از گروه چهار اين طرح استفاده کند . ما کميته فني داريم که در اين کميته سعي مي کنيم به صورت ويژه  ، تسهيلات بيشتري براي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي در نظر گرفته شود . درحال حاضر اينکه 4 گروه اين طرح را به 5 گروه تبديل شود امکان پذير نيست اما ما شروطي رابعد از هماهنگي و مشورت با  انجمن ها درکميته فني در  نظر ميگيريم تا شرکتهاي حمل ونقل بين المللي به صورت ويژه تر در اين طرح نظر گرفته شوند و تلاشمان اين است که اين تغييرات را تا يک هفته آينده در سامانه اعمال کنيم.

1399/03/12
بازگشایی مجدد مرزهای ایران و ترکمنستان به زودی

 در نشست کارگروه مشترک نظارت بر عمليات تجهيز مرزها با ترکمنستان که به شکل ويدئو کنفرانس برگزار شد، دو طرف آخرين اقدام‌هاي انجام شده در زمينه ساخت و تجهيز پايانه‌هاي مرزي به دستگاه‌هاي ضدعفوني کننده را ارايه کردند.

 امين ترفع در اين ويدئو کنفرانس از پايان عمليات تخريب پل سرخس خبر داد و گفت: عمليات تخريب پل سرخس به پايان رسيده و بستر رودخانه در حال بازگشت به حالت قبلي است.

او افزود: علاوه بر اين تجهيزات ضدعفوني کننده در پايانه‌هاي ريلي و جاده‌اي نصب شده و آماده بهره برداري است.

دراين نشست همچنين پروتکل همکاري في مابين دو کشور به منظور انجام اقدام‌هاي لازم براي بازگشايي مجدد مرزهاي دو طرف به امضا رسيد. بر اساس اين پروتکل دو طرف متعهد شدند گزارشي از برنامه‌هاي انجام شده در خصوص ضدعفوني و گندزدايي محموله‌هاي باري در مناطق مرزي را رسما به سازمان بهداشت جهاني ارايه کنند.

ترفع در حاشيه جلسه در گفت و گو با خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي اظهار کرد: بعد از شيوع ويروس کرونا و بسته شدن مرزها اکنون به دنبال اين هستيم تا مجددا مرزها بازگشايي شوند البته با ايجاد اين اطمينان که جلوي شيوع بيماري را خواهيم گرفت. در اين خصوص با کشور ترکمنستان همکاري‌هاي خوبي صورت گرفت تا تجهيزات ضدعفوني کننده و گندزدايي که در پايانه هاي ريلي و جاده اي مستقر شده است را با يکديگر مرور کنيم.

او افزود: درباره زمان بندي بازگشايي مرزها نيز با يکديگر به تفاهم رسيديم و به زودي مرزها بازگشايي مي شوند.همزمان پل جديد سرخس نيز به زودي افتتاح و به بهره برداري مي رسد.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/03/10
اما و اگرهای ممنوعیت ترانزیت سوخت از ایران

اگرچه تصويب نامه اخير هيئت دولت مبني بر ممنوعيت ترانزيت سوخت از ايران تا پايان امسال با هدف جلوگيري از قاچاق سوخت بوده اما ترانزيت کم جان از مسير ايران را به شدت تحت الشعاع قرار خواهد داد.

 مهدي اشرفي مديرکل وقت دفتر سرمايه گذاري و امور تشکل‌هاي معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي در همايشي که شهريور ماه 1396 در وزارت راه و شهرسازي برگزار شده بود، نسبت به احتمال پايان صنعت ترانزيت در ايران تا سال 2030 هشدار داد.

در اين نشست اعلام شد بزرگ‌ترين اقتصاد شرق دنيا از چند مسير در حال دور زدن ايران است: يکي امضاي موافقتنامه سرمايه گذاري 745 ميليون دلاري لاجورد که از خاک افغانستان به ترکمنستان، بندر ترکمن باشي، بندر باکو (آذربايجان)، خط آهن باکو-تفليس-کارِس (ترکيه)، ديگري سرمايه گذاري سنگين 46 ميليارد دلاري در بندر گوادر پاکستان و حذف بندر چابهار ايران از پروژه يک کمربند يک راه، همچنين همکاري با روسيه در احداث خط آهن 850 ميليون دلاري شمال درياي خزر و اتصال چين به اروپا و نهايتاً سرمايه گذاري در خط آهن اتصال کشورهاي جنوب خليج فارس (عمان -امارات-عربستان) به اردن و سپس درياي سياه و راهيابي به اروپا.

به نظر مي‌رسد اگر پروژه‌هايي مانند خط آهن چابهار-زاهدان-سرخس، راه آهن بندر شهيدرجايي-آستارا (قطعه رشت-آستارا)، آزادراه بندر امام خميني (ره) -پايانه مرزي بازرگان، خط آهن خواف-هرات، راه آهن شلمچه-بصره-بندر لاذقيه (سوريه) و چند پروژه بزرگراهي ديگر هر چه سريع‌تر تکميل نشود، پيش بيني کارشناسان مبني بر حذف ايران از حلقه ترانزيت شرق به غرب و حتي شمال به جنوب محقق خواهد شد.

شکست تحريم داخلي؛ سخت‌تر از تحريم‌هاي خارجي

در اين ميان آنچه سبب مي‌شود تا تحقق اين پيش بيني تلخ تسريع شود، علاوه بر کندي اجراي پروژه‌هاي زيرساختي در کنار تحريم‌هاي ظالمانه، قوانين دست و پاگير و تعرفه‌هاي عجيب و غريب گمرکي به همراه برخي مصوبه‌هاي «ضد ترانزيتي» دولت و مجلس باشد.

هيئت دولت در واپسين روزهاي ارديبهشت ماه امسال تصويب نامه‌اي را به نهادهاي ذي ربط شامل وزارت خانه‌هاي نفت و اقتصاد تصويب و ابلاغ کرد که بر اساس آن ترانزيت فرآورده‌هاي نفتي از خاک کشورمان به کشورهاي همسايه تا پايان سال جاري ممنوع شده است.

تصويب نامه‌اي که به پيشنهاد وزارت نفت و تأييد ساير اعضاي دولت بوده است.

 

متن کامل ماده 125 قانون امور گمرکي مصوب 1390 به اين شرح است:

ماده 125. دولت مي‌تواند با صدور تصويب نامه، عبور خارجي، ورود موقت، عمل انتقال يا کران بري (کابوتاژ) هر کالايي را به اقتضاي مصالح اقتصادي يا امنيت عمومي يا بهداشتي منع يا مقيد به شرايطي کند.

مورد عجيب: سوخت موجود در مخازن بنادر هم مشمول اين ممنوعيت مي‌شود!

بر اساس اين تصويب نامه، آن دسته از محموله‌هايي که همچنان در انبارها و مخازن بنادر، منتظر حمل به کشورهاي همسايه هستند نيز مشمول اين ممنوعيت ترانزيت مي‌شوند.

به گفته برخي فعالان ترانزيت و حمل و نقل، عطف به ماسبق شدن اين تصويب نامه سبب شده تا بسياري از سفارش‌هاي حمل محموله‌هاي سوختي از کشورهاي همسايه که در بنادر هستند، روي دست سفارش دهنده باقي بماند.

پيگيري وزير نفت براي اجراي مصوبه دولت، بلافاصله در همان روز ابلاغ از سوي معاون اول رئيس جمهور

سند بالا نشان مي‌دهد، وزير نفت به حدي پيگير اجراي اين مصوبه بوده که در همان روز ابلاغ اين تصويب نامه از سوي معاون اول رئيس جمهور به وزارت نفت، بلافاصله دستور مستقيم و مؤکد اجراي آن را به معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي صادر مي‌کند.

به گفته برخي فعالان صنعت ترانزيت سوخت، دليل پافشاري وزارت نفت در تصويب اين ممنوعيت در هيئت دولت، تلاش براي فروش فرآورده‌هاي نفتي و سوخت مازاد بر نياز توليد داخل به افغانستان، عراق، ترکمنستان، آذربايجان و ترکيه بوده است.

به خصوص که قيمت تمام شده توليد انواع سوخت در پالايشگاه‌ها و پتروشيمي‌هاي داخلي نسبت به قيمت خريد اين محصولات در کشورهاي همسايه تفاوت فاحشي دارد و مي‌تواند با توجه به عدم تحريم خريد بنزين و گازوئيل از ايران از يک سو و کاهش 50 درصدي مصرف سوخت در داخل به دليل شيوع ويروس کرونا که به افزايش مازاد سوخت در داخل کمک بزرگي کرده است، بخش مهمي از کمبود بودجه امسال را جبران کند.

مديرکل ترانزيت سازمان راهداري: شخص وزير نفت، ممنوعيت ترانزيت سوخت را در دولت پيگيري مي‌کرد

در همين خصوص منوچهر سلمان زاده مديرکل دفتر ترانزيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي اظهار داشت: دليل اين ممنوعيت به وزارت راه و شهرسازي اعلام نشده است.

وي ادامه داد: ممنوعيت ترانزيت سوخت به کشورهاي همسايه با پيشنهاد وزارت نفت بوده است؛ شخص وزير نفت آن را در دولت پيشنهاد کرده بود.

سلمان زاده با بيان اينکه قرار است وزارت نفت با وزارت راه در اين خصوص مذاکراتي خواهد داشت، گفت: به نظر مي‌رسد اين تصويبنامه در راستاي افزايش صادرات سوخت توليد داخل به همسايگان در دولت به تصويب رسيده است.

مديرکل دفتر ترانزيت سازمان راهداري افزود: با توجه به اينکه سوختي که کشورهاي همسايه ما از ديگر کشورها خريداري کرده و از طريق خاک ايران منتقل مي‌کنند، رقيب فرآورده‌هاي نفتي توليد ايران است، احتمالاً وزارت نفت با هدف افزايش صادرات فرآورده‌هاي نفتي توليد داخل به همسايگان، پيشنهاد اين مصوبه را در دولت مطرح و پيگيري کرده است.

عضو کميسيون حمل و نقل اتاق تهران: وزارت نفت به دنبال تحت فشار گذاشتن کشورهاي همسايه براي خريد سوخت از ايران است

غلامحسين اميري عضو کميسيون حمل و نقل اتاق بازرگاني تهران نيز  درباره ممنوعيت ترانزيت سوخت از خاک کشورمان گفت: وزارت نفت همواره يکي از مخالفان ترانزيت سوخت از ايران بوده است ولي نمي‌توانست ممنوعتي ترانزيت سوخت را در دولت تصويب کند.

مديرکل اسبق دفتر ترانزيت سازمان راهداري افزود: زماني که من در وزارت راه اين سِمت را بر عهده داشتم، همواره در برابر تلاش وزارت نفت براي ممنوع کردن ترانزيت سوخت از ايران مقاومت مي‌کردم چون معتقد بودم اگر وزارت نفت بتواند جلوي ترانزيت سوخت را به بهانه فروش سوخت مازاد توليد داخل به همسايگان، ممنوع کند، وزارت جهاد کشاورزي هم به بهانه توليد مازاد خرما در کشور، به دنبال تصويب ممنوعيت ترانزيت اين کالا از خاک ايران مي‌افتاد.

وي علت تصويب اين مصوبه در دولت را فروش سوخت و فرآورده‌هاي نفتي توليدي پالايشگاه‌هاي کشورمان که مازاد بر نياز داخل است عنوان و اظهار کرد: نقطه ضعف اين مصوبه اين است که ما تا پيش از کرونا و کاهش سفرهاي داخلي، توليد سوخت مازاد نداشتيم و حتي واردکننده سوخت هم بوديم اما الان بخشي از محصولات نفتي توليد داخل روي دست پالايشگاه‌ها و پتروشيمي‌ها مانده است و مي‌خواهند با اين مصوبه، کشورهاي همسايه را وادار به خريد سوخت از ايران کنند.

فعال صنعت حمل و نقل يادآور شد: تصور مديران وزارت نفت مبني بر تحت فشار گذاشتن همسايگان براي خريد سوخت از ايران اشتباه است؛ چون آنها قطعاً به فکر واردات سوخت از مجاري ديگري غير از ايران خواهند بود. چون مي‌توانند همين فرآورده‌ها را از جاي ديگري با قيمت پايين‌تري خريداري کنند.

وي تصريح کرد: سال هاست که تلاش کرده‌ايم تا خاک ايران به عنوان قلمروي ترانزيتي منطقه شناخته شود؛ اما اين اتفاق سبب مي‌شود تا بي اعتمادي ميان کشورهاي منطقه نسبت به صنعت ترانزيت ايران رخ دهد.

اميري با انتقاد از اينکه در اين مصوبه، ممنوعيت ترانزيت سوخت، عطف به ماسبق شده، بيان کرد: همه محصولاتي که در مخازن بنادر مانده، مي‌بايست به توليدکننده اصلي که کشور ثالث است بازگردانده شود؛ اين در حالي است که پروسه ترانزيت از زمان خريد محصول در کشور توليدکننده تا زمان رسيدن آن به دست کشور مصرف کننده نهايي، حداقل 3 ماه طول مي‌کشد. بنابراين سوختي که بخش خصوصي در مخازن بنادر تخليه کرده، بلاتکليف مانده است؛ چون صاحب کالا بخش دولتي نيست.

وي از ديگر مضرات اين ممنوعيت را وارد آمدن خسارت به سازمان بنادر از محل کاهش درآمد اين سازمان از تخليه کالاهاي نفتي و همچنين وارد آمدن ضرر به شرکت ملي نفتکش به عنوان يکي از شرکت‌هاي حمل کننده اين محصولات به بنادر ايران عنوان و اظهار کرد: بر اساس ماده 125 قانون امور گمرکي، هيئت وزيران مسئول تعيين کالاهاي ممنوعه ترانزيتي هستند. اما در آئين نامه اجرايي همين ماده قانوني که در هيئت دولت تصويب شده، آمده است که پيش از تصويب کالاهاي ممنوعه در هيئت وزيران، بايد ابتدائا در شوراي امنيت کشور (شاک) به رياست وزير کشور درخواست ممنوعيت بررسي و در صورت تأييد، به هيئت وزيران ارسال شود. ولي براي تصويب نامه جديد، اين روند طي نشده و نشان مي‌دهد دولت حتي مصوبات خود هيئت دولت را هم رعايت نمي‌کند.

منبع: خبرگزاري مهر

1399/03/07
آخرین وضعیت مرزهای کشور/ بازگشایی مرزها با ترکمنستان از ۱۲ خرداد

سخنگوي گمرک ايران ضمن تشريح آخرين وضعيت مرزهاي کشور گفت: در صورت تاييد اقدامات مشترک ايران و ترکمنستان، از اول ماه ژوئن يعني 12 خرداد مرزهاي ما با ترکمنستان بازگشايي مي شود.
روح الله لطيفي در مورد آخرين وضعيت مرزهاي کشور، اظهار داشت: پاکستان يک روز در ميان از طريق مرزها و 4 بازارچه مرزي به نام‌هاي ريمدان، پيشين، جالق و کوهک مجاز به پذيرش 20 کاميون ايراني است. از طريق مرز ميرجاوه هم به علاوه بازارچه کنارش حدود 75 کاميون به صورت يک روز در ميان پذيرش مي‌شود.

سخنگوي گمرک ايران افزود: به دليل تعطيلات عيد فطر در افغانستان فعاليت ما از مرزهاي ميلک، ماهيرود و دوغارون محدود شده است که پيش بيني مي‌شود طي يکي دو روز آتي تجارت به حالت عادي بازگردد.

بازگشايي مرزها با ترکمنستان در صورت تأييد نهايي

وي ادمه داد: در صورت تأييد اقدامات مشترک ايران و ترکمنستان از اول ماه ژوئن يعني 12 خرداد مرزهاي ما با ترکمنستان بازگشايي مي‌شود و تا قبل از آن، قرار است کارشناسان به صورت ويدئوکنفرانس و در صورت نياز به شکل حضوري از امکانات بهداشتي مرز بازديد کنند و بعد از تأييد روز 12 خرداد شاهد بازگشايي مرزهايمان در حوزه ريلي و زميني خواهيم بود.

لطيفي گفت: افغانستان براي مسير ترانزيتي ايران-افغانستان-تاجيکستان و ايران-افغانستان-ازبکستان اعلام آمادگي کرده است و کاميون‌هاي ترانزيتي مي‌توانند از اين مسير به سمت ازبکستان يا تاجيکستان باز شود تا زماني که مرزها با ترکمنستان باز شود.

مرزهاي دريايي در همه بنادر فعال است

سخنگوي گمرک ايران افزود: مرزهاي دريايي ايران در شمال در همه بنادر در ورود کالاهاي اساسي و صادرات به سمت کشورهاي حاشيه‌اي و درياي خزر فعال است. تجارت با آذربايحان در حوزه ريلي، دريايي و جاده‌اي فعال است که در حوزه جاده‌اي به صورت تراتشيپ منت فعال هستيم و مسير ترانزيتي به سمت روسيه با در نظر گرفتن پروتکل‌هاي بهداشتي ادامه دارد. نخجوان هم فعال است. همچنين نيز شاهد افزايش مبادلات تجاري با ارمنستان هستيم و مرز نوردوز با اين کشور فعال است.

تجارت با ترکيه صرفاً از مسير ريلي رازي

وي ادامه داد: تجارت ما با ترکيه فعلاً همچنان از طريق ريل و از گمرک رازي فعال است که البته نسبت به قبل سرعت کمتر شده است. مرز بازرگان به صورت کامل از سوم اسفند بسته بوده و بيش از 3 ماه است که ورود کاميون‌هاي ايراني به ترکيه ممنوع است.

لطيفي با اشاره به توقف بار هندوانه به سمت ترکيه، گفت: حدود 7 هزار تن هنداونه به سمت ترکيه رفته بود که به دليل مسائلي که پيش آمد و عدم پذيرش ترکيه، تاکنون فقط 6 واگن هندوانه به ايران بازگشته است. و مابقي منتظر تعيين تکليف هستند.

مرزهاي ما با عراق در 7 گذرگاه باز است

سخنگوي گمرک ايران اظهار داشت: مرزهاي ما با عراق در اقليم در هفت گذرگاه باز است؛ سه مرز اصلي تمرچين، پرويزخان و باشماق و 4 مرز سيرانبند بانه، کيله سردشت و شيخ صله و شوشمي کرمانشاه فعال هستند و صادرات و واردات از اين مبادي در حال انجام است.

وي افزود: مرزهاي ما با حوزه عربي عراق منتظر تصميم دولت عراق هستيم و زمزمه‌هايي مبني بر بازگشايي مرز مهران بعد از تعطيلات عيد فطر به گوش مي‌رسد.

پذيرش لنج‌ها از سوي امارات

لطيفي گفت: با کشورهاي حوز خليج فارس فعاليت تجاري داريم. در همه اين کشورها شناورهاي تجاري فلزي، کانتينري و يخچال دار پذيرفته مي‌شود و براي پذيرش لنج‌ها نيز کم کم محدوديت‌ها در حال برداشته شدن است، البته امارات با سخت گيري هاي بهداشتي لنج‌ها را نيز مي‌پذيرد. با عمان هم سه مسير دريايي مستقل داريم که روزانه کالاهاي موردنياز همچون مواد غذايي به اين کشور ارسال مي‌شود.


نام کشوروضعيت تجارتمسير
ترکيهفعال استمسير ريلي رازي
افغانستانفعال استمرزهاي دوغارون، ميلک، ماهيرود
ارمنستانفعال استمرز نوردوز
ترکمنستان بازگشايي از ?? خرداد
روسيهفعال استدريايي / تزانزيتي از طريق کاميون
آذربايجانفعال استدريايي، زميني، ريلي
پاکستانفعال استبه صورت يک روز در ميان از طريق مرزها و بازارچه‌ها
نخجوانفعال استبه صورت ترانشيپ منت
عراقفعال استاقليم کردستان / مرزهاي تمرچين، پرويزخان، باشماق، سيرانبند، کيله، شوشمي و شيخ صله
عمانفعال است? مسير دريايي
کويتفعال استشناورهاي فلزي و يخچال دار
اماراتفعال استشناورهاي فلزي و يخچال دار / لنج
قطرفعال استشناورهاي فلزي و يخچال دار

 
منبع: خبرگزاري مهر

1399/03/06
امسال ۱۰۰۰ دستگاه کامیون در هر کارخانه داخلی تولید می‌شود

صبح امروز با حضور وزير راه و شهرسازي از سامانه ثبت نام متقاضيان نوسازي ناوگان حمل و نقل رونمايي شد.

محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي صبح امروز سه شنبه 6 خرداد 1399 با حضور در سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي از سامانه ثبت نام متقاضيان نوسازي ناوگان حمل و نقل رونمايي کرد.

وزير راه و شهرسازي در اين مراسم ضمن تبريک عيد سعيد فطر با اشاره به شروع نوسازي ناوگان حمل و نقل کالا به عنوان يکي از اقدامات مهم و ضروري کشور که در سياست هاي کلي نظام توسط مقام معظم رهبري و رياست جمهوري مورد تاکيد قرار دارد، اظهار داشت: اين طرح پاسخي به سياست هاي کلي نظام و دولت جمهوري اسلامي ايران در اجراي بند ث ماده30 قانون احکام دائمي کشور است.

وي افزود: اين طرح با مشارکت وزارت صمت و با اولويت قرار دادن قشر زحمتکش راننده امروز رونمايي شد.

وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: رانندگان عزيز ما در سطح کشور به عنوان اشخاص حقيقي و حقوقي از هم اکنون مي‌توانند با ورود به سامانه و مطابق اطلاعيه‌اي که سازمان راهداري و حمل‌و‌نقل جاده‌اي منتشر کرده، با طي کردن مراحل ثبت نام کنند. به اين شکل اميدواريم بتوانيم نسبت به کاهش سن ناوگان اقدام کرده و با اين اتفاق سه عامل فرسودگي رانندگان، آلايندگي محيط زيست و مخاطرات ايمني در سفر را با نوسازي ناوگان برطرف کنيم.

وي ادامه داد:‌ در اين طرح در اولويت نخست خودروهاي بالاي50 سال سن هدف قرار گرفته‌اند. در اين خصوص خوشبختانه شب عيد سعيد فطر 863 راننده که بالاترين پيمايش را داشتند، پيامکي دريافت کردند که مي‌توانند در قراردادي با شرکت ايرانخودرو ديزل و طبق راهنمايي‌ها نسبت به تهيه خودروي جايگزين که به لحاظ موتور و گيربکس  رضايت آن ها را فراهم کند، اقدام کنند.

اين مقام مسئول ادامه داد: در بخش واردات خودرو با کارکرد 3 سال که تکليف ما بوده و مورد تاکيد قانون است خوشبختانه در سال 98 توانستيم با هماهنگي و رايزني گسترده در سطح کشور اين موضوع را محقق کنيم.

اسلامي با اشاره به اينکه از چهار گروه براي ثبت نام در سامانه نوسازي ناوگان حمل و نقل دعوت به عمل آمده تا به آن محلق شوند، اظهار داشت: گروه اول سازندگان کاميون در داخل کشور هستند. با اين سازندگان مذاکرات انجام گرفته و امسال اولويت براي هرکدام از اين کارخانه ها ساخت 1000 دستگاه کاميون است.

وي افزود: گروه دوم شرکت هاي حمل‌و‌نقل بزرگي هستند که الزام به تکميل ظرفيت خود دارند. اين شرکت‌ها براي لغو نشدن مجوز نيازدارند تا ناوگان خود را تکميل کنند و ضرورت دارد که کسري نداشته باشند. اين شرکت‌ها نياز دارند حداقل 100 دستگاه کاميون در اختيار داشته باشند.

وي ادامه داد: نوع سوم شرکت هاي وارد کننده هستند که مي توانند نسبت به واردات خودرو براساس مجوز دريافتي از وزارت صمت اقدام کرده و در تعامل با شرکت‌هاي سازنده کار خودشان را پيش ببرند.

اسلامي گفت: گروه چهارم اشخاص حقيقي و حقوقي هستند که براساس اين طرح مي توانند تا 10 دستگاه از طرح کاميون هاي سه سال کارکرد استفاده و نسبت به واردات اقدام کنند.

اين عضو کابينه دولت دوازدهم با تاکيد بر دو ملاحظه مهم در بحث واردات خودروهاي با سه سال کارکرد در بحث نوسازي ناوگان حمل‌و‌نقل، اظهار داشت:‌ خدمات پس از فروش و مشخص بودن منشأ ارزي استفاده شده در واردات اين خودروها دو ملاحظه مهم است که در اين مسير بايد رعايت و بسيار مورد تاکيد است.

وي افزود: منشأ ارز استفاده شده بايد به تاييد بانک مرکزي برسد تا موجبات ورود آن به بازار داخل فراهم نشود و اطمينان داشته باشيم از يک منبع مطمئن در مسير توسعه سرمايه گذاري در بخش حمل‌و‌نقل استفاده شده است.

اسلامي ادامه داد: بر اساس سياست‌هاي کلي نظام اين موضوع بسيار مهم است که زيرساخت‌هاي حمل‌و‌نقل به طور متوازن با ناوگان توسعه پيدا کنند. متاسفانه  توسعه ناوگان از سال 78 تاکنون تنها شامل 24 هزار دستگاه  شده که نسبت به حدود 346 هزار دستگاه فعال در ناوگان حمل و نقل باري عدد بسيار ناچيزي است.

وي تاکيد کرد: اين مساله در سال جهش توليد از اهميت بسزايي برخوردار است که کارخانجات به صورت فعال کار کرده و فعاليت خود را مضاعف کنند تا همزمان با توسعه جاده‌ها شاهد نوسازي و رونق ناوگان باشيم.

وزير راه و شهرسازي تصري کرد: از امروز ورود 53 هزار دستگاه کاميون به ناوگان کشور را آغاز مي کنيم و پيش‌بيني براي انجام اين طرح 3 سال است. با اين حال اگر شرکت‌هاي ما مشترکا و مطابق رويه‌اي که تدوين شده تلاش مضاعف داشته باشند، قطعا زودتر از اين زمان مي‌توانيم به اين هدف رسيده و معدل سن ناوگان را 5.5 سال کاهش دهيم.

اسلامي در پايان گفت: اين پرسش از سوي جامعه حمل‌ونقل مطرح بود که چه برنامه‌اي براي رانندگاني که استطاعت کمتر داشته و يا ماشين خود رو فروخته و موفق به خريد نشده‌اند، در نظر گرفته شده است. در اين خصوص اين رانندگان مي‌توانند از طريق مشارکت با شرکت‌هايي که سهميه دارند به صورت مشارکتي خودرو وارد کرده و يا دو نفر با هم شريک شده و نسبت به خريد خودرو اقدام کنند تا  هيچ راننده‌اي از اين طرح بدون بهره نماند.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1399/03/06
افزایش 102 درصدی ارزش ریالی صادرات در گمرک تمرچین
ناظر گمرکات آذربايجان غربي از افزايش 102 درصدي ارزش ريالي صادرات در گمرک تمرچين خبر داد و گفت: در راستاي شيوع بيماري کرونا و به دنبال آن بسته بودن مرزهاي مشترک با ترکيه، عملا گمرک بازرگان نقش چنداني در مبادلات تجاري ندارد ولي گمرک تمرچين طي اين مدت فعال بوده و مبادلات نيز از طريق اين گمرک انجام مي‌شود.

??افزايش 102 درصدي ارزش ريالي صادرات در گمرک تمرچين

توحيد آذربند  در اروميه از افزايش 102 درصدي ارزش ريالي صادرات در گمرک تمرچين خبر داد و گفت: با توجه به اينکه کشور عراق يکي از مهمترين کشورهاي مقصد کالاهاي ايراني است وجود گمرک تمرچين در مرز با کشور عراق حائز اهميت است.

وي با اشاره به تعطيل بودن برخي مرزهاي مشترک با کشور عراق، ادامه داد: 167 هزار تن کالا به ارزش 200ميليون دلار که از توليدات کل کشور به مقصد عراق از گمرک تمرچين پيرانشهر از کشور خارج شده است.

اين مسئول با اشاره به نوسانات صادرات از گمرک تمرچين پيرانشهر، تصريح کرد: در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ميزان صادراتي که از اين گمرک انجام گرفته است از نظر وزن 48 درصد و از نظر ارزش ريالي 102 درصد رشد دارد.

آذربد عمده کالاهاي صادراتي به کشور عراق را از مرز تمرچين پيرانشهر، انواع ميوه، بيسکويت، سبزيجات، قطعات پلاستيک، سيمان و ... عنوان و اظهار کرد: در تلاش براي افزايش ميزان صادرات از کشور هستيم.

ناظر گمرکات آذربايجان‌غربي با اشاره به آمار واردات از طريق اين گمرک، اعلام کرد: در دو ماه امسال بيش از 2 هزار تن کالا به ارزش 927 ميليون دلار از طريق گمرک تمرچين وارد کشور شده است.

وي با اشاره به فعاليت شبانه‌روزي به واسطه افزايش مقدار کاميون‌هاي صادراتي و ترانزيتي ورودي و خروجي گمرک تمرچين، گفت: طي امسال در زمينه تخليه، بارگيري و خروج کالاهاي صادراتي در گمرک پيرانشهر 6478 دستگاه کاميون ثبت شده است.

منبع: خبرگزاري فارس
1399/03/06
آخرین وضعیت ترانزیت و حمل و نقل میان ایران و گرجستان بررسی شد
در نشست مجازي "عبدالهاشم حسن نيا " معاون وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران و "آکاکي ساغيراشويلي"  معاون وزير اقتصاد گرجستان آخرين وضعيت ترانزيت و حمل و نقل کالا و مسافر ميان دو کشور  بررسي شد.به گزارش سفارت جمهوري اسلامي ايران در تفليس در اين نشست که با حضور سيد "جواد قوام شهيدي" سفير کشورمان در گرجستان برگزار شد دو طرف با  ارائه گزارشي از آخرين اقدامات انجام شده در خصوص رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي در مرزهاي خود با کشورهاي همسايه پس از شيوع ويروس کرونا، بر ضرورت ايجاد کريدورهاي سبز براي از سرگيري صادرات و واردات و تجارت بين دو کشور با همکاري با کشورهاي منطقه تاکيد کردند.

معاون وزير راه و شهرسازي ايران با تشريح اقدامات انجام شده در مبادي مرزي ايران با کشورهاي همسايه و اجراي موثر خدمات و مراقبت‌هاي بهداشتي براي بازگشايي مرزها، خواستار  تسهيل ورود ناوگان حمل و نقلي و ترانزيتي ايراني به گرجستان با رعايت مقررات بهداشتي شد.

سفير ايران در گرجستان نيز با تاکيد بر اهميت راه اندازي هر چه سريعتر مسير سبز براي ناوگان حمل ونقل تجاري و ترانزيتي دو کشور خواستار تشريک مساعي دو طرف به منظور رفع مشکلات ترددي در موضوع کالا، خدمات و مسافر شد.

قوام شهيدي همچنين با توجه به مشکلات ايجاد شده براي تردد اتباع  و مقيمين ايراني به گرجستان در پي شيوع کرونا از طرف گرجي خواست آخرين تصميمات و برنامه‌هاي اين کشور در بازگشايي مرزهاي هوايي با ساير کشورها را که قرار است از ابتداي ماه جولاي (12 خرداد) اعمال شود به طور رسمي به سفارت ايران منعکس کند تا اقدامات و تمهيدات لازم در اين خصوص در نظر گرفته شود.

ساغيراشويلي نيز ضمن اشاره به اهميت جايگاه  ايران براي گرجستان در حوزه‌هاي تجاري و گردشگري‌، به تصميمات اخير ستاد هماهنگي مبارزه با کرونا براي کاهش تدريجي محدوديت‌ها  اشاره کرد و تصميم گيري‌ها در زمينه رفع محدوديت‌ها در حوزه‌هاي گردشگري و ترانزيت را با رعايت کامل پروتکل‌هاي بهداشتي و منوط به استعلام از وزارت بهداشت آن کشور کرد.

وي همچنين با تشريح آخرين تصميمات اتخاذ شده در حوزه‌هاي حمل و نقل کالا و مسافر اظهار کرد، تدابير لازم در تمامي حوزه‌ها در نظر گرفته شده لکن نيازمند است که زيرساخت‌هاي آن نيز در مبادي مرزي و فرودگاهي فراهم شود.

 معاون وزير اقتصاد گرجستان در عين حال تاکيد کرد که تردد گردشگران و مسافران به مقصد گرجستان بر اساس رده بندي ميزان گستردگي اپيدمي کرونا در کشورها خواهد بود و بر اين اساس مسافران از مبدا هر گروه از کشورها نيازمند مدارک بهداشتي مربوط به آن گروه خواهند بود.

ساغيراشويلي ضمن استقبال از فعال کردن طرح کريدور سبز، تحقق آن را يکي از اولويت‌هاي دولت گرجستان در حوزه حمل و نقل برشمرد.

وي در عين حال بر افزايش ظرفيت‌هاي ريلي و بهره مندي هر چه بيشتر از آن در حوزه حمل و نقل کالا ميان دو کشور تاکيد کرد.
منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/03/06
در نوسازي ناوگان باري استفاده حداکثری از توان خودرو سازان داخلي توامان با واردات کامیون مد نظر است
در نشست هم انديشي معاون وزير راه و شهرسازي با تشكل هاي صنفي حمل و نقل ، خودروسازان و فعالان  درصنعت خودرو هاي سنگين باري، راهكارهاي اجرايي  نوسازي و توسعه ناوگان باري برون شهري برمبناي قانون احكام  دايمي برنامه توسعه كشور   مبني بر وارادت كاميون هاي سه سال ساخت،  بررسي و راهكارهاي پيشنهادي ارايه  شد .
.   عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان در اين نشست  با اشاره به ظرفيت قانوني ايجاد شده براي نوسازي ناوگان حمل ونقل كالا اظهار داشت:سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي در راستاي فعاليت‌هاي متنوع خود در جهت نوسازي ناوگان باري كشور و استفاده از كليه ظرفيت‌هاي قانوني مندرج در قوانين احكام دائمي توسعه  بهره گرفته است وبه منظور تسريع در انجام روند نوسازي و براساس ماده (30) قانون احكام دائمي برنامه كشور از  هفته اول خرداد ماه  از متقاضيان بخش نوسازي  ناوگان خودروهاي باري سنگين تا سه سال ساخت  براي واردات، ثبت‌ نام اينترنتي و دريافت  درخواستها را بعمل مي آورد.;وي با اشاره به نگراني برخي از شركت هاي توليد كننده داخلي  و در عين حال متقاضي بالقوه براي واردات كاميونها تصريح كرد:  بدون ترديد اولويت  و رويكرد نوسازي ناوگان همواره  بر پايه استفاده حداکثري از ظرفيت توليدات داخلي بوده است  اما به دليل عدم تناسب عرضه و تقاضا و نياز روزافزون بخش به ناوگان جوان ، متاسفانه روند نوسازي ناوگان به شدت به تاخير افتاده که با ايجاد اين ظرفيت قانوني ، ضمن اينكه براي شركت هاي خودرو سازي ظرفيت جديدي در کنار توليداتشان ايجاد شده كه مي توانند در  طرح واردات خودرو  نيز در چارچوب تعيين شده ، مشاركت كنند  تا  سرعت نوسازي شتاب لازم بگيرد.;رئيس سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي  ظرفيت بخش حمل ونقل را براي نوسازي ناوگان بسيار گسترده و بيش از يکصد هزار دستگاه دانست و گفت: بيش از 350 هزار خودرو فعال در بخش حمل ونقل كالا وجود داردكه حدود شصت هزار دستگاه  با عمري بيش از 40 سال هستند که در اولويت نوسازي از آغاز سالجاري قرار گرفته اند.بنابراين در صورت  بهره گيري ازظرفيت  توليدات داخل با سهم هشتاد درصدي و  مابقي به ورود کاميونهاي تا سه سال ساخت به طور همزمان، مي توان  تا حدودي نرخ افزايش عمر ناوگان را كنترل و تعديل كرد.   حسن نيا در بخش ديگر از سخنان خود هم راستا با مواضع و دغدغه هاي نمايندگان تشكل هاي صنفي رانندگان، کاميونداران و شركت هاي حمل  و نقل خاطر نشان كرد:اشتغال مستقيم بيش از 600هزار راننده و بيش از سه ميليون نفر در خدمات اصلي و  جانبي حمل و نقل نقش عظيمي  در اقتصاد كشور دارد،  بنابراين وظيفه سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي ، حمايت از منافع ملي و صنفي بخش حمل و نقل و پاسخگويي به نيازهاي اصلي آنهاست که نوسازي ناوگان در راس نيازهاي بخش مي باشد و رويکرد ما نوساري ناوگان برمبناي  تامين كيفيت خودروها براساس استانداردهاي لارم داخلي و  بين المللي و رساندن ناوگان ايمن و اقتصادي به دست مصرف كننده واقعي است و تلاش مي شود با تداوم  هم انديشي با گروهاي دينفع ، مناسب ترين راهكار ها اتخاد گردد.
 معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: تلاش براين است منافع حداكثري ذينفعان  با حفظ حقوق متقابل  تامين شود  و نگاه  حاكميت و به تبع آن سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي ايجاد يك شرايط برد –برد براي ذينفعان است و در شرايط اقتصادي حاضر، همه ملاحظات متصور براي اهتمام به نوسازي ناوگان با استفاده از توليدات داخلي و خارجي و خدمات پس از فروش مناسب مدنظر مي باشد.
 براساس اين گزارش در اين نشت هم انديشي يادشده، نمايندگان بيش از هشت شركت خودروسازي كاميون داخلي، تعداي از شركت هاي حمل و نقلي ، تشكل هاي صنفي سراسري  رانندگان و تكاميونداران  حضور داشتند و  موانع و مشكلات اجراي طرح  واردات كاميون هاي سه سال ساخت در کنار استفاده حداکثري از توان داخلي مطرح  و راهكار هاي  مربوطه مطرح و مورد تبادل نظر قرار گرفت.   
گفتني است  علاقمندان براي اطلاع از چگونگي  فرايند و ضوابط نوسازي ناوگان باري بين شهري مي توانند به  بخش نوسازي و توسعه ناوگان مراجعه نمايند(www.rmto.ir  سايت سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي ).

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1399/03/06
صادرات کالا از مرز پرویزخان از سرگرفته شد
 فرماندار قصرشيرين گفت: پس از يک روز وقفه و تعطيلي فعاليت‌هاي تجاري در مرز پرويزخان به دليل عيد سعيد فطر از صبح امروز (دوشنبه) صادرات کالا از اين مرز رسمي از سرگيري شد.

مرادعلي تاتار افزود: تعطيلي مرز رسمي پرويزخان روز گذشته مصادف با نخستين روز تعطيلات عيد سعيد فطر از سوي طرف عراقي اعلام شده بود.

وي اظهارداشت: با شروع دوباره مبادلات تجاري از مرز رسمي پرويزخان تاجران ايراني فعال از صبح امروز با مراجعه به اين گذرگاه بين المللي همانند گذشته فعاليت هاي تجاري و صادرات کالاها را از سرگرفتند.

تاتار ادامه داد: هم اکنون روزانه يک هزار و 500 دستگاه کاميون کالاي صادراتي از مرز رسمي پرويزخان به عراق صادر مي شود و اولويت محموله هاي صادراتي با ميوه و تره بار و کالاهاي فاسد شدني است.
قصرشيرين در غرب استان کرمانشاه با بيش از 27 هزار نفر جمعيت داراي 186 کيلومتر مرز مشترک با عراق و 2 مرز رسمي و فعال خسروي و پرويزخان است که اولي هم مرز با بخش حکومت مرکزي و دومي هم مرز با اقليم کردستان عراق است.
54 درصد صادرات غيرنفتي ايران به عراق از طريق مرز رسمي پرويزخان انجام مي شود.  

منبع: خبرگزاري ايرنا

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر