آرشیو اخبار
.
1399/04/31
کامیون‌های سوخت معطل در مرز دوغارون روانه افغانستان شدند
مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون از روان شدن صف طولاني کاميون‌هاي سوخت معطل در مرز دوغارون خبر داد.

حسين آخوندزاده اعلام کرد: طي چند روز گذشته 540 دستگاه کاميون حامل سوخت به دليل اعتصاب نسبت به ارائه نکردن کرايه مناسب و هزينه‌هاي بالا از سمت گمرک افغانستان در پارکينگ انتظار مرز دوغارون معطل شدند که با پيگيري‌ها و مراودات انجام شده از روز گذشته با رفع برخي مشکلات اين صف طولاني در حال روان شدن است.

وي ادامه داد: افت بار و تلف شدن وقت راننده در اين شرايط اقتصادي بسيار نگران کننده است و اميدواريم مسئولان گمرک افغانستان زيرساخت‌هاي لازم را براي پذيرش رانندگان ايراني هرچه زودتر فراهم کنند تا هر چند وقت يک بار شاهد اين معطلي کاميون‌هاي ترانزيت در مرز دوغارون نباشيم.

آخوندزاده اظهار کرد: اکنون 200 دستگاه کاميون از گمرک اسلام قلعه در افغانستان براي بارگيري فرآورده‌هاي نفتي وارد منطقه ويژه اقتصادي دوغارون شده‌اند که با ورود اين تعداد کاميون در هفته جاري توقف کاميون‌هاي در صف انتظار تخليه در مرز دوغارون به حداقل مي‌رسد و روند تردد ناوگان حمل و نقل کاميون‌هاي سوخت نيز به حالت عادي برگشته است.

وي بيان کرد: گمرک دوغارون با بيش از 100 سال قدمت يکي از پنج گمرک برتر در کشور است و مي‌توان گفت تمام ترانزيت کالا به سمت افغانستان از طريق اين معبر رسمي صورت مي‌گيرد.

مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون اظهار کرد: بيشترين حجم کار اين گمرک، ترانزيت کالا از طريق بندرعباس بوده و کالاهاي تجار افغانستاني، پاکستاني و گاه هندي و ديگر ملل همسايه افغانستان از طريق کشورهاي حوزه خليج فارس به گمرک‌هاي بندرعباس، بندر لنگه و ديگر گمرکات مرزي آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمي دوغارون ترانزيت مي‌شوند.

وي گفت: در راستاي تسهيل ورود و خروج خودروهاي سنگين در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون ساعات کار اين منطقه روزانه 10 ساعت از 7تا 17 تعيين شده است.

گمرک دوغارون در فاصله 18 کيلومتري تايباد قرار دارد و روزانه تعداد زيادي کاميون ترانزيت از آن براي مراودات تجاري و اقتصادي عبور مي‌کنند.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/04/30
دروازه جدید مرز شوشمی باز شد
فعاليت دروازه جديد مرز شوشمي با حضور فرمانداران شهرستان‌هاي پاوه و حلبچه عراق روز يکشنبه آغاز شد. فرماندار پاوه در آيين آغاز فعاليت دروازه‌ي جديد خروجي مرز شوشمي گفت: باتوجه به هماهنگي‌ها و رايزني‌هاي صورت گرفته با اقليم کردستان عراق و به منظور تسهيل و افزايش سرعت روند مبادلات تجاري، امروز با حضور مسوولين استان سليمانيه و هم چنين فرماندار حلبچه فعاليت دروازه‌ي دوم شوشمي آغاز شد.
پرويز ايده پور در ادامه افزود: اميدواريم با متنوع شدن زيرساخت هاي موجود در مرز شوشمي در آينده شاهد واردات از اين مرز و افزايش پر قدرت صادرات کشورمان به کشور همسايه باشيم.
بازارچه شوشمي در فاصله 35 کيلومتري شهرستان پاوه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طويله عراق قرار دارد که روزانه حدود150 دستگاه کاميون به بازارچه فوق تردد و کالاهايي همچون ميوه، سيمان، گيوه، نان برنجي، صيفي جات و… از طريق اين بازارچه به عراق صادر مي شود.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1399/04/30
بازگشایی رسمی مرز چذابه از روز پنجشنبه
فرماندار دشت‌آزادگان از بازگشايي رسمي مرز چذابه از روز پنجشنبه خبر داد.

حميد سيلاوي اظهار کرد: امروز (29 تيرماه) بنا به درخواست طرف عراقي جلسه‌اي در مرز چذابه در خصوص آخرين وضعيت بازگشايي اين مرز برگزار شد.

وي افزود: با پيگيري و رايزني مستمر و با موافقت دولت مرکزي عراق، مرز چذابه سرانجام از روز پنجشنبه (دوم مردادماه) به صورت رسمي بازگشايي خواهد شد و صادرات کالا از اين مرز از سر گرفته خواهد شد.

سيلاوي گفت: پذيرش کاميون‌ها در مرز چذابه از ساعت 6 صبح و ترخيص کالا از ساعت 8 صبح تا ساعت 20 همه روزه انجام خواهد شد.

وي افزود: در مرز چذابه از هر نظر آمادگي براي بازگشايي و از سر گرفتن صادرات وجود دارد و پروتکل‌هاي بهداشتي مقابله با ويروس کرونا با دقت بيشتري در مرز مورد توجه است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/04/29
بندر شهید بهشتی چابهار؛ کانون جدید ترانزیت کالا به شرق دور
بهروز آقايي گفت: با ارسال اولين محموله تراتزيتي افغانستان به چين از طريق بندر شهيد بهشتي چابهار، کريدوري جديد براي اين بندر بزرگ اقيانوسي گشوده شد. بهروز آقايي گفت: در حالي که جهان تحت تاثير اپيدمي کرونا قرار دارد، علاوه بر کسب شاخص حائز اهميت ارسال سه فروند کشتي حامل کالاي ترانزيتي افغانستان به هند در يک ماه، رکورد ديگري در بندر چابهار رقم خورد.

وي تصريح کرد: در اين راستا بندر شهيد بهشتي چابهار با ايجاد سرويس هاي منظم حمل و نقل کانتينري، گام بلندي براي تسهيل تجارت بين کشورهاي آسياي ميانه و افغانستان با کشورهاي جنوب و جنوب شرقي آسيا و شرق دور برداشت.

اين مقام مسئول با بيان اين که در اين راستا اولين محموله ترانزيتي افغانستان حامل ميوه خشک به مقصد بندر تيان جين در کشور چين ارسال شد، ادامه داد: اين محموله با ترانشيپ از طريق چابهار به بندر موندراي هند ارسال شد که پس از تخليه در اين بندر و بارگيري به کشتي ديگري به مقصد نهايي منتقل شد.

آقايي با تاکيد بر اين که با ارسال اين محموله، اين کريدور جديد نيز براي بندر شهيد بهشتي گشوده شد، تصريح کرد: در گذشته محموله هايي که از طريق بندر چابهار به هند ارسال مي شد، ابتدا به بندر عباس يا بندر جبل علي منتقل و از آنجا با کشتي عازم چين مي شد که مسير و هزينه اضافه اي را به صاحبان اين کالاها تحميل مي کرد.

وي اضافه کرد: با اقدام جديد بندر شهيد بهشتي در راستاي گشوده شدن اين کريدور، کاهش چشمگيري در هزينه حمل شاهد خواهيم بود و از سويي کالاها با سرعت بيشتري به مقصد مي رسد، اين اقدام براي ارسال کالا براي ساير مقاصد از جمله ويتنام، تايلند و مالزي نيز در آينده اي نزديک صورت خواهد گرفت.

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان ادامه داد: کالاهاي افغانستان در گذشته از طريق کراچي پاکستان به کشورهاي مختلف ارسال مي شد که با توجه به وجود زيرساختهاي مناسب و ارائه خدمات مطلوب توسط بندر چابهار ،تجار و صاحبان کالاي کشور افغانستان راغب به استفاده از اين بندر استراتژيک جهت انتقال محموله هاي خود به سمت مقاصد هدف شدند.

آقايي گفت: اين کالاها در قالب خطوط لاينر که طبق برنامه هفتگي بين بندر چابهار و بنادر هند تردد دارد، به صورت مستقيم از حوزه درياي عمان به سمت هندوستان حرکت مي کند.

وي تاکيد کرد: با تداوم اين تلاش ها و همکاري مطلوب خطوط و شرکت هاي نمايندگي کشتيراني فعال در بندر شهيد بهشتي چابهار، اين بندر از اين پس مي تواند ميزبان کالاهاي ترانزيتي افغانستان به مقصد بنادر شرق دور نيز باشد.

اين مقام مسئول با اشاره به صادرات کالاهاي يخچالي و خشکبار افغانستان از طريق بندر چابهار به مقاصد مختلف، اضافه کرد: براي حمل اين کالاها نياز به وجود کانتينر خشک و يخچالي بود که اين مهم نيز در پي رايزني با خطوط کشتي راني، در بندر شهيد بهشتي محقق شد و در راستاي نگهداري کالاهاي يخچالي نيز ايجاد سايت کانتينر يخچالي در اين بندر در دستور کار قرار گرفت که بخشي از آن به بهره برداري رسيده است.

وي با بيان اين که با تکميل اين سايت مي توان کالاهاي بيشتري را سرويس دهي کرد، خاطرنشان کرد: همزمان با اجراي طرح توسعه بندر شهيد بهشتي، زيرساخت هاي عمراني اين بندر بزرگ اقيانوسي با سرعت و فراتر از برنامه زمان بندي در حال احداث است که اين مهم موجب ايجاد نقطه کانوني جديد ترانزيت کالا به شرق دور شده است.

منبع: پايگاه اطلاع رساني اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان

1399/04/29
پیام تسلیت به مناسبت درگذشت ابوی نائب رئیس انجمن حمل ونقل بین المللی ایران
1399/04/28
۵۱۰ کامیون حامل سوخت در مرز دوغارون منتظر ورود به افغانستان هستند

مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون گفت: معطلي اين خودروهاي ترازيت شده در مرز دوغارون ناشي از فقدان زيرساخت لازم براي پذيرش کاميونهاي حامل سوخت در گمرک افغانستان است.

حسين آخوندزاده افزود: افزايش نيافتن کرايه‌هاي کاميون‌هاي سوختي در کشور افغانستان، پرداخت نکردن عوارض گمرکي در مرز اسلام قلعه و پرداخت نکردن افت بار و معطل شدن رانندگان کشور افغانستان توسط تاجران اين کشور از ديگر علل توقف کاميون‌هاي ترانزيتي از سمت افغانستان به مقصد مرز دوغارون ايران است.

وي ادامه داد: در حال حاضر رانندگان هر کاميون ترانزيتي حامل بار سوخت نفت خام از سمت مرز دوغارون به مقصد شهرک صنعتي هرات افغانستان 21 دلار، حامل بنزين 20 دلار و حامل گازوئيل 19 دلار دريافت مي‌کنند که دولت افغانستان طي چند سال گذشته اين تعرفه را افزايش نداده که باعث اعتراض رانندگان اين کشور شده است.
مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون به فعاليت 10 واحد باسکول در گمرک منطقه ويژه اقتصادي و نيز بازارچه مرزي دوغارون در خاک ايران براي تسهيل و شتاب در اعزام کاميونهاي ترانزيتي و صادراتي اشاره و بيان کرد: اين در حالي است که گمرک افغانستان در آن سوي مرز تنها يک دستگاه باسکول در اختيار دارد و همين امر در برخي از مواقع باعث معطلي کاميونها پشت مرز در اين گذرگاه رسمي مي‌شود.
آخوندزاده افزود: به منظور تسهيل در روند ورود و خروج کاميون‌ها در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون در حال حاضر اين کانون اقتصادي از ساعت 7:30 تا 17 هر روز فعال است.
وي اضافه کرد: با رايزني هاي انجام شده با مسوولان گمرک اسلام قلعه طي هفته جاري توقف کاميون‌هاي حامل سوخت به حالت عادي خود باز مي‌گردد.

مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون گفت: هم اکنون روزانه 150 کاميون ترانزيتي حامل بار از سمت منطقه ويژه اقتصادي دوغارون به مقصد شهر هرات خارج و 70 کاميون ترانزيتي خالي از سمت مرز اسلام قلعه وارد منطقه ويژه اقتصادي دوغارون مي‌شود.
گمرک دوغارون در فاصله 18 کيلومتري تايباد قرار دارد.

مرکز شهرستان 120 هزار نفري تايباد نيز در فاصله 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/04/23
توافق تهران و بغداد برای ورود هفتگی ۵۰۰ کامیون از ایران به عراق

يک مقام محلي در استان ديالي عراق از توافق اين کشور با ايران براي ورود هفتگي 500 کاميون باري به عراق خبر داد.

 طبق اين توافق که پس از سفر روز گذشته «مصطفي الکاظمي» به استان ديالي و ديدار از گذرگاههاي مرزي با ايران قرار است عملي شود، در دو روز از هفته محموله‌هاي ايراني به صورت روزانه 250 کاميون از طريق گذرگاه «مندلي» وارد عراق مي‌شوند.‎

مقامات عراق و جمهوري اسلامي ايران بارها بر عزم خود براي گسترش روزافزون روابط دوجانبه در زمينه هاي مختلف به ويژه اقتصادي و تجاري تاکيد کرده اند.

منبع: خبرگزاري تسنيم

1399/04/23
افزایش تردد ناوگان باری از مرز تمرچین به کردستان عراق
;مدير پايانه مرزي تمرچين، از افزايش تردد ناوگان باري به کردستان عراق خبر داد .ايرج آزادي گفت: با توجه به افزايش تردد در روزهاي آتي از مرز تمرچين، طبق مذاکرات انجام شده با طرف عراقي تردد ناوگان باري به سمت کردستان عراق طي اين هفته افزايش خواهد داشت.وي خاطر نشان کرد: به طور ميانگين روزانه حدود 80 دستگاه خودرو باري از مرز تمرچين به سمت کردستان عراق تردد مي‌کند که به منظور کاهش مدت خروج از مرز براي رانندگان، طبق مذاکرات انجام شده اين ميزان20%افزايش خواهد يافت.آزادي همچنين افزود: طبق روال گذشته رانندگان مي بايست با اخذ نوبت به مرز مراجعه کنند، لذا به منظور تسهيل در رفت و آمد به سمت کردستان عراق اجازه تردد به رانندگاني که نوبت نگرفته اند به هيچ عنوان داده نخواهد شد.

منبع: خبرگزاري ايلنا


1399/04/22
موافقت با بازگشایی مرز‌ شلمچه و‌ مندلی (سومار)
مديرکل دفتر عربي آفريقايي سازمان توسعه تجارت ايران از موافقت نخست ‌وزير عراق با بازگشايي مرزهاي مشترک شلمچه در استان بصره و مندلي (سومار) در استان ديالي اين کشور با ايران خبر داد.

فرزاد پيلتن با اعلام اين خبر گفت: پس از شيوع ويروس کرونا تمامي مرزهاي تجاري بين ايران و عراق بسته شده بود‌ و‌ با کاهش شيوع اين ويروس در موج اول فراگيري آن، به تدريج مرزهاي تجاري بين دو کشور بازگشايي شد.

وي افزود: در اين زمينه با همکاري وزارت بهداشت، وزارت راه و شهرسازي، گمرک ايران و ديگر نهادهاي دست اندرکار و مرتبط، برخي پروتکل‌ها و تدابير بهداشتي براي کاهش تسري ويروس کرونا در مرزهاي تجاري با کشورهاي همسايه از جمله عراق اتخاذ شد که نقش مهمي در بازگشايي مجدد مرزها ايفا کرد.

پيلتن با اشاره به اينکه کاهش تجارت با کشور عراق موجب ضرر و زيان دو طرف است، ادامه داد: تلاش‌هاي ديپلماتيک و مذاکره با مقامات مسئول در کشور عراق موجب شد دولت عراق پس از موافقت با بازگشايي مرزهاي تجاري مشترک با اقليم کردستان، در هفته اخير با بازگشايي مرز شلمچه و همچنين سومار به صورت محدود موافقت کند و به زودي روند صادرات ايران از اين مرزها به عراق از سر گرفته شود.

مدير کل دفتر عربي آفريقايي سازمان توسعه تجارت ايران ابراز اميدواري کرد با بازگشايي مجدد و کامل کليه مرزهاي تجاري با عراق روند مبادلات تجاري ميان دو کشور به حالت عادي برگشته و سير صعودي بگيرد.

گفتني است، حجم روابط تجاري دو کشور حدود 10 ميليارد دلار در سال برآورد شده است.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/04/21
ترانزیت ریلی کالا بین هند و روسیه از طریق ایران
مديرعامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اتصال ريلي چابهار به زاهدان گفت: ايران مي‌تواند از اين مسير براي انتقال بار کشورهاي حوزه سي. آي. اس به درياي عمان و همچنين ترانزيت ريلي هند و روسيه بهره بگيرد.

روز سه شنبه عمليات ريل‌گذاري راه آهن زاهدان به چابهار با دستور وزير راه و شهرسازي آغاز شد. اين خط ريلي در مسير خود از بندر چابهار، شهر جديد تيس، بخشي از شهرستان کنارک، نيکشهر، ايرانشهر، خاش و زاهدان عبور مي‌کند و پس از آن قرار است يک خط به زابل و ميلک در مرز افغانستان و استان‌هاي خراسان جنوبي و رضوي متصل شود.

زيرسازي راه آهن زاهدان - چابهار، در بخش‌هاي زيادي از مسير به اتمام رسيده و عمليات ريل‌گذاري آن روز سه شنبه آغاز شد و تا پايان امسال به ايستگاه خاش به طول ??? کيلومتر مي‌رسد. قرار است روزانه يک کيلومتر از اين مسير ريلي ساخته شود و آنطور که وزير راه و شهرسازي عنوان مي‌کند، از سمت چابهار نيز به زودي عمليات ريل‌گذاري آغاز خواهد شد.

دولت در برنامه خود افزايش ظرفيت بندر چابهار را از ?.? ميليون تن به?.? ميليون تن را در دستور کار دارد که براي جابجايي بار بندر تکميل کريدور ريلي شرق کشور به عنوان هدف نهايي دنبال مي‌شود. اين هدف، منهاي برنامه اصلي دولت براي اتصال بندر چابهار به آسيانه ميانه و بازپس‌گيري سهم خود از جابجايي بار در منطقه است.

مديرعامل شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران روز جمعه در خصوص اهميت ترانزيتي محور ريلي چابهار- زاهدان گفت: اين محور ريلي که با تدبير دولت دوازدهم عمليات ريل‌گذاري آن آغاز شد، يکي از قطعات مهم شبکه ريلي کشور است که علاوه بر نقش منطقه‌اي و ملي، به عنوان قطعه‌اي از کريدور شمال به جنوب منتهي به بندر چابهار اهميت بسيار بالايي دارد.

به گفته سعيد رسولي تاکنون به دليل عدم اتصال بندر اقيانوسي چابهار به شبکه ريلي، کمتر توانستيم در حمل بار از  اين بندر مهم  بهره‌مند باشيم و در واقع ترانزيت بار را در اين محور از دست داده بوديم.

معاون وزير راه و شهرسازي، ضمن اشاره به دستور رهبر انقلاب اسلامي در استفاده 300 ميليون يورويي از منابع صندوق توسعه ملي براي تامين اعتبار اين پروژه،  گفت: پيش‌بيني مي‌کنيم افتتاح و بهره‌برداري از اين مسير با توجه به تامين اعتبار انجام شده طبق برنامه اعلامي باشد.

به گفته رسولي اين مسير ريلي به طول 628 کيلومتر چابهار را به زاهدان و شبکه ريلي متصل مي‌کند و راه آهن جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند از اين مسير براي برخورداري از سهم جابجايي بار ترانزيتي کشورهاي حوزه سي. آي. اس (اتحاديه کشورهاي مستقل) به درياي عمان استفاده کند.

وي اضافه کرد: همچنين از اين مسير مي توان براي ترانزيت بارهايي که به درياي عمان مي‌آيد از جمله بار هند به روسيه که عدد قابل توجهي است بهره بگيرد.

به گفته مديرعامل شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران، در بند 25 سياست‌هاي کلي برنامه ششم، شاهد تاکيد بر توسعه کريدورهاي ترانزيتي هستيم که اقدام چند روز گذشته يکي از مهم‌ترين تلاش‌هاي دولت براي عمل به اين توصيه است.

رسولي به برنامه همزمان دولت براي اتصال رشت به آستارا اشاره کرد و گفت: 168 کيلومتر مسير براي اتصال اين محور در حال عملياتي‌شدن است که در نهايت اميدواريم اين محور هم روزي به ريل چابهار متصل شود و در ادامه با اتصال خواف به هرات که امسال به بهره‌برداري مي‌رسد و مرز سرخس، اينچه برون و اتصال ميرجاوه به پاکستان، صادرات و واردات کالا از طريق شبکه ريلي به اهداف کلان اقتصادي نزديک شود.

مديرعامل شرکت راه‌آهن در خصوص اينکه تکميل شبکه ريلي در محور شرق کشور تا چند درصد منجر به افزايش ترانزيت از مسير ايران مي‌شود، گفت: واقعيت اين است که ترانزيت تنها به تکميل زيرساخت مربوط نمي‌شود و به تقاضاي حمل بار و عناصر ديگر نيز مربوط است.

وي ادامه داد: حجم باري که اکنون از چابهار با کاميون جابجا مي‌شود عدد قابل توجهي است که به دليل پهلوگيري کشتي‌هاي بزرگ در اين بندر اقيانوسي و جذب سرمايه‌گذار در اين بندر تحقق يافته است.

مديرعامل شرکت راه‌آهن با بيان اينکه شبکه ريلي در سراسر جهان بر پايه حمل بار توجيه مي‌شود، گفت: تلاش دولت در اين سال‌ها اين بوده است که چشمه‌هاي بار را به ريل متصل کرده و با انتقال بار از جاده به ريل، بهره‌وري شبکه ريلي کشور را ارتقا دهد.

منبع : خبرگزاري ايرنا

1399/04/21
بازگشایی صادرات از مرز خسروی در چند روز آینده

فرماندار قصر شيرين اعلام کرد: «فعاليت تجاري مرز رسمي خسروي که به دليل شيوع کرونا متوقف شده بود، در روزهاي آينده از سر گرفته مي‌شود.»

مرادعلي تاتار، با اشاره به اينکه فعاليت‌هاي صادراتي مرز خسروي از چند روز آينده از سر گرفت مي‌شود، اظهار داشت: «مرز خسروي به دليل شيوع ويروس کرونا مسدود شده اما مرز پرويزخان به صورت شبانه‌روزي فعال است.»

او عنوان کرد: «با وجود اينکه بسياري از مرزهاي کشور بسته شد مرز پرويزخان فعال است و فعاليت آن نسبت به مدت مشابه سال‌هاي گذشته حدودا دو برابر شده است.»

تاتار گفت: «روز گذشته مطلع شديم که نخست‌وزير عراق به استاندار ديالي در زمينه از سرگيري فعاليت در مرز خسروي ابلاغ کرده و مقرر شده در روزهاي آينده صادرات مرزي خسروي آغاز شود.»

فرماندار قصرشيرين با بيان اينکه براي بازگشايي مرز خسروي منتظر ابلاغ دولت مرکزي هستيم، افزود: «مرز خسروي با دولت مرکزي و مرز پرويزخان با اقليم کردستان در ارتباط است و مبادلات تجاري براساس مقاصد کالاها از يکي از مرزهاي ياد شده صورت مي‌گيرد.»

وي عنوان کرد: «در مرز خسروي علاوه بر تردد زائران فعاليت صادراتي نيز انجام مي‌شود و در سال گذشته در اين مرز معادل مرز پرويزخان صادرات انجام شد.»

استان کرمانشاه داراي پنج مرز رسمي با عراق شامل مرزهاي سومار، خسروي، پرويزخان، شيخ‌صله و شوشمي است که در سال گذشته و بعد از سال‌ها تردد زائران اربعين از مرز خسروي امکان‌پذير شد و 50 درصد صادرات غيرنفتي کشور به عراق از مرز پرويزخان انجام مي‌شود.

منبع: خبرگزاري تسنيم

1399/04/21
تاکید بر افزایش آرامش و امنیت رانندگان درمرزهای جاده ای
معاون حمل و نقل و سرپرست دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در سفر يک‌روزه به آذربايجان غربي با همراهي مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان از بخش هاي مختلف پايانه مرزي بازرگان بازديد و با مديرعامل منطقه آزاد ماکو با هدف توسعه زيرساخت هاي خدماتي به بخش حمل و نقل بين المللي گفتگو کرد.
مهران قرباني، معاون حمل و نقل  درسفر يک‌روزه به آذربايجان غربي، طي بازديد از پايانه مرزي بازرگان با همراهي سرپرست دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي و مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان در گفتگوي مستقيم و چهره به چهره با رانندگان ترانزيت به بررسي وضعيت نحوه خدمات رساني به رانندگان، اقدامات مرتبط با مبارزه با شيوع کرونا را مورد ارزيابي قرار داد. 
 در ديدار هيئت اعزامي از سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به پايانه مرزي بازرگان و در ديدار با مديرعامل منطقه آزاد ماکو، آخرين وضعيت بهسازي شبکه راههاي منتهي به پايانه مرزي بازرگان و وضعيت آماده سازي تيرپارک آنا وطن مورد بررسي قرار گرفت.
قرباني در اين ديدار گفت: با افتتاح تيرپارک آنا وطن در جوار پايانه مرزي بازرگان، رانندگان ترانزيت و حمل و نقل بين المللي به راحتي ضمن استفاده از خدمات رفاهي مستقر در تيرپارک، امکان طي برخي از رويدادهاي زمانبر گمرکي را نيز به تدريج خواهند يافت ‌و با سيستم مکانيزه نوبت دهي که توسط بهره بردار تيرپارک مذکور در دست تهيه است، امکان برنامه ريزي و استفاده از زمان هاي توقف در تيرپارک را خواهند داشت.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي  با بيان اينکه بهره برداري از تيرپارک در حال ساخت در جوار پايانه مرزي بازرگان را در ارتقا امنيت ناوگان و رانندگان تاثيربسزايي خواهد داشت، اذعان داشت: پيش بيني مي شود تيرپارک مذکور تا شهريور ماه سالجاري و مصادف با هفته دولت به بهره برداري برسد.
وي افزود: ضروري است که راحتي و امنيت رانندگان و ‌سهولت مراحل ‌گمرکي‌ و انتظامي ‌در مرزها در راستاي تسهيل و روانسازي ‌‌ بازنگري و ارتقا يابد.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي يادآور شد: عدم مديريت يکپارچه و نگاه بخشي در مرزهاي جاده اي ‌و‌تمرکز اقدامات متعدد گمرکي و‌انتظامي و‌کنترل هاي‌متوالي در مرزها، شرايط دشواري را براي رانندگان ترانزيت ‌‌بين المللي پديد آورده است که سعي خواهد شد با همکاري دستگاههاي متولي و استفاده از ظرفيت هاي موجود وضعيت بهتري براي رانندگان فراهم آيد.
وي در مورد آمار تردد کاميون و مسافر از پايانه مرزي بازرگان بدليل محدوديت هاي اعمال شده در راستاي پيشگيري از شيوع ويروس کرونا گفت: در حال حاضر  عمليات عمراني با عنوان تکميل کارهاي باقيمانده در پايانه مرزي بازرگان اجرا مي شود که اعتبار ريالي اين عمليات عمراني 157 ميليارد ريال است.
قرباني افزود: عمليات عمراني با عنوان تکميل کارهاي باقيمانده در پايانه مرزي بازرگان در حدود 99 درصد پيشرفت فيزيکي دارد که شامل عمليات بتن مسلح جاده لاين مسافري، ساخت پارکينگ کاميوني و آتش زا، اجراي گاردريل مسير لاين ترانزيتي است.
به گفته اين مقام مسئول مرمت و بهسازي سالن تجاري پايانه مرزي بازرگان نيز از جمله ديگر اقدامات عمراني در حال اجرا در اين پايانه مرزي با هدف ارتقا کيفي خدمات رساني به مترددين که از 81 درصد پيشرفت فيزيکي برخوردار  است و با اعتبار 28 ميليارد ريال به زودي به اتمام خواهد رسيد.
در جريان اين سفر معاون حمل و نقل و سرپرست دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين الملل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي به همراه مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي همچنين از سالن چندمنظوره نوبت دهي و نحوه کنترل سوخت کاميون هاي خروجي از کشور پايانه بازرگان و محوطه اين پايانه مرزي، مرکز لجستيک شماره يک منطقه آزاد ماکو- پايانه لجستيک بازرگان بازديد کردند.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1399/04/18
دبیر انجمن ایران در نشست هم اندیشی توسعه صادرات خدمات ترانزیت ، چالش ها و الزامات مطرح کرد:تعلل مسئولان در تصمیم گیری موجب افزایش 100 درصدی هزینه ها شده است

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ،نشست "هم انديشي توسعه صادرات خدمات ترانزيت ، چالش ها و الزامات "امروز مورخ 17 تيرماه سال جاري ، با حضور مير فتحعلي سيد زنوزي دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، مهران سليمي سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات،علي محمودي سراي رئيس هيئت مديره فدراسيون حمل ونقل و لجستيک ايران ، جواد هدايتي مديرکل دفتر ترانزيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ، آيتي مديرکل دفتر نظارت بر ترانزيت – گمرک و شهرام جعفري مدير کل دفتر بازرگاني خارجي شرکت راه آهن در محل سازمان توسعه تجارت ايران برگزار شد.
سليمي سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات در رابطه با بخشنامه "ممنوعيت ترانزيت سوخت " بيان کردند: با توجه به محدوديت هايي که در بخش دولتي وجود دارد سازمان توسعه تجارت ايران هميشه  سعي براين داشته که در بحث صارات کالا و خدمات در جهت توسعه گام بردارد . در رابطه با بخشنامه اخير   تمام سعيمان اين است  که موضوع در شوراي عالي صادرات مطرح کنيم و  به مصوبه هيئت وزيران جهت اصلاح آن دست يابيم   تا از لطمه بيشتر به ترانزيت کشور جلوگيري شود.
هدايتي مديرکل دفتر ترانزيت سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در خصوص ممنوعيت ترانزيت سوخت اظهار داشتند : چون اين مصوبه  بدون نظرخواهي از ارگانهاي تخصصي بوده ،به نظر مي آيد که اين تصميم بايکسري ملاحظات امنيتي و اقتصادي گرفته شده است. ممکن است علت مهم آن در حال حاضر عدم فروش نفت کشورباشد و احتمالاً اين مصوبه به پيشنهاد وزارت نفت بوده است.چنين قوانين خلق الساعه ا ي اعتبار کشور را از بين مي برد.
وي همچنين در خصوص نوسازي ناوگان جاده اي بيان کردند: ما به دليل موقيعت جغرافيايي کشورمان پتانسيل خوبي   براي حمل ونقل داريم.اما در حال حاضربا توجه به نياز اين بخش به ناوگان جاده اي استاندارد متاسفانه به اسم توليد داخل و حمايت از آن اين مزيت نسبي کشو را ناديده گرفته ايم. کليه مرزهاي مشترک ما با افغانستان  همه در اختيارافغانها است . اگر اجازه واردات ناوگان به شرکتهاي حمل ونقل داده شود يکي از مهمترين مشکلات حمل ونقل بين المللي حل خواهد شد.
زنوزي دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در رابطه بانوسازي ناوگان اظهار داشتند: در رابطه با اين موضوع در جلسات متعددي حضور داشتيم و اعلام کرديم که مشکل اساسي ما با توليده کننده داخلي اين است که ناوگان توليد داخل استانداردهاي يورو 3 را دارد درحالي که  ما براي تردد در مسيرهاي اروپايي نيازبه ناوگان با استاندارهاي يورو 5 داريم.  ما پيشنهاداتمان را در اين رابطه در جلسات گذشته مطرح کرده ايم و بايد هر چه زودتر در اين رابطه تصميم نهايي اتخاذ شود چون تعلل شما در تصميم گيري موجب افزايش 100 درصدي هزينه ها شده است .
يکي ديگر از مشکلات اين حوزه هزينه هاي THC  است   باتوجه به اينکه تمام هزينه ها به ريال است از ما به صورت دلاري دريافت مي کنند.همچنين ما خواستار اجراي بند "ه" ماده 4 تصويب نامه 20082/ت/30784    مورخ 1383/04/21 داريم چون  طبق اين تصويب نامه بايد وزرات دارايي   درآمدهاي ارزي ناشي از حمل و نقل کالاي صادراتي را از دريافت ماليات معاف نمايد .
ايشان همچنين به بي نظمي در پايانه هاي مرزي اشاره کرده و اذعان داشتند : بايد بودجه اي براي ساماندهي پايانه هاي مرزي در نظر گرفته شود و پارکينگ هاي مناسب و باامکانات براي ناوگان ترانزيتي ايجاد شود.
در حال حاضر يکي از درخواستهاي ما مکاتبه با مقامات ترکيه   در رابطه با تسريع در راه اندازي   افزايش پذيرش ناوگان است که ميزان پذرش ناوگان را به همان ميزان پذيرش ايران افزايش دهند.
ثبت سفارش در مرز ورودي يکي ديگر از مشکلات اين حوزه است که موجب مسائل عديده اي براي ما مي شود در واقع ثبت سفارش جزو اسناد ترخيص قطعي است و به حمل و نقل کننده ارتباطي ندارد.
در ادامه محمودي سراي رئيس هيئت مديره فدراسيون حمل ونقل و لجستيک ايران عنوان کردند: دو سال قبل انجمن شرکتهاي حمل ونقل بين المللي مالکان کاميون دار در اتاق تاسيس شد . همان زمان هم ما درخواست واردات ناوگان داشتيم. حتي براي اينکه اين ناوگان وارداتي وارد ناوگان داخلي نشوند پيشنهاد داديم که توسط راهنمايي و رانندگي پلاک خاص زده شود. اما هنوز متاسفانه اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است .
جعفري مدير کل دفتر بازرگاني خارجي شرکت راه آهن  در مورد زير ساخت ريلي کشور عنوان کردند: متاسفانه زيرساخت ريلي مناسبي درکشور وجود ندارد،   ما در بخش زيربنايي به شدت با مشکل روبه رو هستيم .
 به عنوان مثال در مرز ميرجاوه عملاًوابسته به پاکستان هستيم چون خط ريلي بسيار قديمي است و فقط تعدادي محدودي واگن از سمت پاکستان وارد مي شود. اين موارد بايد در وزارت راه و شهرسازي که   ما زيرمجموعه آن هستيم مطرح شود اما سازمان توسعه تجارت هم به عنوان متولي توسعه تجارت  بايد به اين موارد ورود کند و ايراداتي که در مرزهاي ريلي وجود دارد را به عنوان يک سازمان مستقل به هيئت وزيران گزارش کند.

آيتي مديرکل دفتر نظارت بر ترانزيت – گمرک در خصوص وضعيت کنوني ترانزيت کشوراظهار داشتند: ترانزيت کشور در شرايط نامساعدي است و در اين شرايطي که به بن بست رسيده ايم تنها راه نجات، بخش خصوصي است. در اين شرايط خاص فقط بايد موانع  فعاليت بخش خصوصي برداشته شود و سازمان  توسعه تجارت بايد نهايت تلاش خود را براي واردات ناوگان به کار گيرد .

1399/04/16
جوابیه انجمن حمل ونقل بین المللی ایران در اعتراض به انتشار گزارش روزنامه جوان با عنوان "«مراقب قاچاق در حوزه ترانزیت باشیم»

1399/04/16
مرزهای تجاری با پاکستان بازگشایی شد
سخنگوي گمرک گفت: صادرات و واردات از سه مرز تجاري در سيستان و بلوچستان با پاکستان به طور کامل از سر گرفته شد.

«روح الله لطيفي»  اظهار داشت: از امروز سه بازارچه ريمدان، کوهک و پيشين در استان سيستان و بلوچستان در مرز پاکستان به صورت کامل بازگشايي شد و تجارت با اين کشور به حالت عادي بازگشته است. همچنين مادرو، ماهيرود و ميلک مرزهاي مشترک با افغانستان به صورت تجاري و مسافري فعال هستند.

وي با اشاره به اينکه مرزهاي تجاري بازگشايي شده است اما بخش مسافري با محدوديت‌هايي روبه رو است تصريح کرد: در مرز با ترکمنستان سرخس و اينچه برون فعاليت‌هاي ريلي خود را از سر گرفته‌اند و روزانه با ظرفيت حدود ?? واگن صادرات کالاي ايراني انجام مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه مرزهاي دريايي فعال هستند، خاطرنشان کرد: واردات کالاي هاي اساسي و صادرات ميوه و خشکبار در بنادر حاشيه درياي خزر با کشورهاي همسايه انجام مي‌شود و همچنين مرزهاي ريلي، دريايي و جاده‌اي با آذربايجان فعال هستند و در حوزه جاده‌اي ترانشيپ يا جابه جايي کالا با کاميون در مرز انجام مي‌شود.

لطيفي به فعاليت تجارت در مرز نخجوان اشاره کرد و گفت: مرزهاي تجاري با ترکيه به صورت ريلي و جاده‌اي باز و فعال است و تجارت با کشور عراق هم در همه مرزها با اقليم کردستان از جمله تمرچين، باشماق و پرويز خان به عنوان سه مرز اصلي و کيله در سر دشت، شيخ صله و شوشمي در کرمانشاه و سيران بند و بانه کردستان انجام مي‌شود و صادرات ما از اين گذرگاه‌ها به صورت مستمر ادامه دارد.

به گفته وي، مرز مهران تنها مرز فعال با حوزه کشورهاي عربي در عراق است و در مرز دريايي خرمشهر نيز به عراق از طريق دريا صادرات انجام مي‌شود.

سخنگوي گمرک اظهار داشت: در مرزهاي دريايي در جنوب و حوزه خليج فارس شناورهاي تجاري و يخچال‌دار فعال هستند اما محدوديت‌هايي براي صادرات با شناورهاي سنتي، چوبي بر اساس دستورالعمل‌هاي خاصي انجام مي‌شئد به عنوان مثال براي صادرات به امارات تاييده سلامت کالا و خدمه ?? ساعت پيش از رسيدن بايد ارسال شده باشد و باقي کشورها نيز سخت‌گيري بيشتري دارند. با وجود اين اصل تجارت با کويت، قطر، امارات و عمان روند افزايشي دارد.

وي با بيان اينکه مرزهاي مسافري همچنان با محدوديت‌هايي روبه است، تاکيد کرد: در حوزه خليج فارس و ساير مقاصد در مبداهاي تجاري دريايي با انجام دستورالعمل‌هايي واردات و صادرات انجام مي‌شود و محدوديت خاصي نداريم.

لطيفي همچنين با اشاره به امحا هندوانه‌هاي صادراتي در مرز با ترکيه، اظهار داشت: بازارهاي صادراتي به سادگي به دست نمي‌آيند و قوانين حاکم بر اين بازار موجب مي‌شود تا در صورت پرداخت نشدن حقوق ورودي صاحبان کالا درخصوص محصول تصميم‌گيري‌هايي را انجام دهند.

وي افزود: در صورت پرداخت نشدن حق ورودي، کالا يا مرجوع مي‌شود، يا در همان منطقه به فروش مي‌رسد و يا امحاء مي‌شود که هندوانه‌هاي مذکور به دليل بالا بودن تعرفه ورودي کشور ترکيه امکان بازگشت محصول و فروش آن وجود نداشت و به همين دليل امحاء شدند.

وي با تاکيد بر اينکه اين قوانين در خصوص محصولات و کالاهاي تمام کشورها اجرا مي‌شود، خاطرنشان کرد: نکته مهم اين است که صاحبان کالا در تجارت بين‌الملل از تغييرات تعرفه‌ها در مرزها اطلاعات کافي به دست مي‌آورند و از سازمان‌هاي دولتي مشاوره‌هاي لازم را دريافت مي‌کنند به همين دليل امکان اشتباهاتي از اين دست کاهش مي‌يابد.

سخنگوي گمرک با اشاره به اينکه در ماه‌هاي گذشته به ويژه ماه مبارک رمضان تعرفه‌هاي ورودي هندوانه با تخفيفاتي همراه بود، اظهار داشت: در اين فصل از سال ترکيه نيز به زمان برداشت محصول هنداونه در داخل کشور خود رسيده و تعرفه‌هاي ورودي به روال عادي بازگشته است به همين دليل صادرات هندوانه‌هاي يادشده براي صاحب کالا مقرون به صرفه نبود.

وي با بيان اينکه توقف طولاني هندوانه‌ها پشت مرز در امحاء آن بي‌تاثير نبود، خاطرنشان کرد: اگر پيش از صادرات مديريت و مشاوره‌هاي مناسب انجام نشود حتي امکان ورشکستگي صاحبان کالا و آسيب‌هاي داخلي به وجود مي‌آيد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/04/15
کاهش ۴۹ درصدی واردات از مرز بیله‌سوار
مدير گمرک بيله‌سوار گفت: واردات از گمرک بيله‌سوار در سه ماه اول سال جاري 49 درصد نسبت به سه ماه نخست سال گذشته کاهش داشته است.
رامين ظهيري در خصوص تأثيرات شيوع کرونا و تأثيرات آن بر امور گمرک عنوان کرد: از زمان شيوع کرونا سالن‌هاي گمرک بيله سوار مسدود شده و تنها يکي دو مورد برگشت اتباع ايراني از اين گمرک صورت گرفته است.وي افزود: در سه ماه اول سال جاري به دليل محدوديت‌هاي ناشي از شيوع بيماري کرونا کل تردد مسافري از محل گمرک بيله سوار 207 نفر بوده که شامل برگشت اتباع ايراني به کشور است که همين آمار در سه ماه اول سال 98 برابر با 370 هزار نفر بوده است.کاهش 50 درصدي صادرات از مرز بيله سوار به دليل شيوع کرونامدير گمرک بيله‌سوار در مقايسه صادرات کالاهاي چمداني سال جاري با سال گذشته عنوان کرد: ارزش صادرات کالاهاي چمداني (کالاهاي همراه مسافر) در سه ماه اول سال 98 بالغ بر 15 ميليون دلار بوده در حالي که اين رقم در سه ماه اول سال جاري به صفر رسيده است.واردات همچنان با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از گمرک بيله سوار انجام مي‌شودظهيري با بيان اين‌که کاميون‌هاي ايران اجازه ورود به خاک آذربايجان را ندارند اظهار کرد: به دليل محدوديت‌هاي اعمال شده در راستاي پيشگيري از شيوع کرونا از سوي کشورهاي همسايه صادرات ايران 50 درصد کاهش يافته چرا که آذربايجان اجازه ورود کاميون‌ها را به خاک خود نمي‌دهد و گرجستان نيز همين رويه را پيش گرفته است.وي تصريح کرد: بيماري کرونا تأثيرات چنداني بر واردات از کشور آذربايجان به کشور نداشته و کاهش محسوسي در اين زمينه مشهود نيست و واردات همچنان با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از گمرک بيله سوار انجام مي‌شود و گمرک ايران محدوديتي در زمينه واردات و صادرات به‌علت شيوع بيماري کرونا اعمال نکرده و با جديت تمام پروتکل‌هاي بهداشتي در اين گمرک اعمال مي‌شود.مدير گمرک بيله‌سوار بيان کرد: در محل‌هاي ورودي و خروجي گمرک گيت محفظه‌ ضدعفوني کاميون نصب شده و ورود و خروج کاميون‌ها با دقت بررسي مي‌شود.کاهش 49 درصدي واردات از مرز بيله سوار به دليل شيوع کروناظهيري افزود: در راستاي غربالگري رانندگان کاميون نماينده اداره بهداشت در مرز بيله سوار مستقر شده و تمامي رانندگان با تب سنج و ساير تجهيزات مرتبط در خصوص احتمال ابتلاء به بيماري کرونا مورد معاينه قرار مي‌گيرند.وي گفت: طي بررسي‌هايي که در مرز آذربايجان انجام شده بود 20 نفر از رانندگان ايراني به کشور بازگردانده شدند و دليل آن مد نظر قرار دادن 37.2 دماي بدن به عنوان موارد مشکوک به کرونا از سوي کشور آذربايجان است.مدير گمرک بيله‌سوار در تشريح محصولات صادراتي و وارداتي از گمرک بيله سوار اظهار کرد: در زمينه صادرات از گمرک بيله سوار مي‌توان به مصنوعات فلزي، شيشه و آئينه، مصنوعات پلاستيکي، کاشي و سراميک، سنگ طبيعي و سيب زميني اشاره کرد که ارزش آن در سه ماهه اول سال جاري قريب به 26 ميليون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تغيير چنداني نداشته است.ظهيري افزود: در زمينه واردات نيز مي‌توان محصولاتي از قبيل پنبه دانه و پنبه حلاجي نشده، ريشه شيرين بيان، گوشت گرم دام سبک و نخ را نام برد که ارزش آن در سه ماه اول سال جاري به ارزش تقريبي2.5ميليون دلار بوده که در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته49 درصد کاهش داشته است.وي با بيان اينکه خام فروشي طبق ابلاغيه‌هاي به دست آمده منتفي است تصريح کرد: خام‌فروشي قضيه‌اي منتفي اعلام شده و تنها برخي از واحدهاي توليدي با تأمين نيازهاي کشور مازاد توليدات خود را صادر مي‌کنند.مدير گمرک بيله‌سوار در خصوص موارد کشف شده در زمينه قاچاق کالا به خبرنگار مهر گفت: در زمينه کالاهاي اساسي آمار قاچاق از مرز بيله سوار صفر است اما بعضاً مواردي در خصوص قاچاق مواد مخدر کشف مي‌شود که آخرين کشفيات در اين مرز 158 کيلوگرم هروئين از دو کاميون بود که به مراجع قضائي معرفي شدند.ظهيري عنوان کرد: روزانه از مرز آذربايجان مشروبات الکلي که قصد ورود به کشور را دارند کشف مي‌شود و از مهمترين آن کشف 150 بطري مشروبات الکي در يک‌ماه گذشته بود.تجهيز گمرک به دستگاه ايکس ري براي بازرسي خودروهاي سواري و کاميون‌هاوي با بيان اينکه ورود و خروج‌ها در مرز بيله سوار به دقت بررسي مي‌شود عنوان کرد: در راستاي مقابله با قاچاق مواد مخدر 2 قلاده سگ موادياب در اين گمرک براي بررسي خودروهاي سبک و سنگين مورد استفاده قرار مي‌گيرد.مدير گمرک بيله‌سوار بيان کرد: تعداد 2 دستگاه ايکس ري چمداني مستقر در سالن مسافري ورودي و خروجي گمرک بيله سوار فعال است و از سوي گمرک ايران بودجه استقرار يک دستگاه ايکس ري خودروهاي سواري نيز به اين گمرک تخصيص يافته است.ظهيري از تجهيز گمرک بيله سوار به دستگاه ايکس ري کاميوني خبر داد و افزود: استقرار يک دستگاه ايکس ري کاميوني نيز به بخش خصوصي واگذار شده که عمليات جانمايي آن به اتمام رسيده و در آينده‌اي نزديک جهت سهولت در بازرسي کاميون‌ها به بهره برداري خواهد رسيد.

منبع: خبرگزاري مهر

1399/04/15
بازگشت رونق تجاری به گمرک ریلی اینچه‌برون
مديرکل گمرکات گلستان گفت: بازگشايي گمرک اينچه‌برون و آغاز تردد ريلي به سمت کشور ترکمنستان، رکود اين بخش از گمرکات استان را از بين برده و رونق تجارت را به اين دروازه مرزي بازگردانده است.

سيدابراهيم حسيني گفت: پس از شروع مجدد مبادلات ريلي ايران و ترکمنستان که با رايزني مقامات دو کشور 10 روز پيش آغاز شد، علاوه بر صادرات 131 واگن کالا به وزن تقريبي هر کدام 65 تن، حدود 70 واگن ديگر هم در چند روز گذشته بارگيري و آماده صادرات از طريق اين خط ريلي بين المللي است.

وي افزود: کالاهاي بارگيري شده که هر روز به تعداد و حجم آن اضافه مي‌شود، بيشتر شامل مواد غيرغذايي از جمله سيمان، انواع آهن آلات (پروفيل، ميلگرد و تيرآهن)، مواد پلاستيکي، رنگ، کاشي و سراميک و سنگ معدني است.

حسيني اضافه کرد: وزن هر يک از واگن‌ها بين 65 تا 70 تن است که پس از انجام کارهاي اداري و گمرکي، با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و گذر از تونل‌هاي ضدعفوني کننده به کشورهاي مقصد صادراتي از جمله ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان به صورت حمل مي‌شوند.

مديرکل گمرکات گلستان ادامه داد: رايزني‌ مقامات ايران و ترکمنستان براي بازگشايي قسمت کاميوني و صادرات مواد غذايي از گمرک اينچه برون ادامه دارد تا پس از توافق طرفين، علاوه بر صادرات اقلام اشاره شده با کاميون‌ها و تريلي‌هاي ترانزيت، مواد غذايي واحدهاي توليدي استان هم به اين کشور و ديگر کشورهاي آسياي ميانه صادر شود. 

به گفته وي قبل از شيوع کرونا، به طور ميانگين گمرکات گلستان سالانه بين 250 تا 300 ميليون دلار صادرات و کمتر از 20 درصد اين مبلغ نيز واردات داشت که بخش زيادي از آن از طريق مرز اينچه برون انجام مي‌شد.

اينچه برون به عنوان تنها گمرک زميني و ريلي گلستان، مرکز گمرکات اين استان بوده و پايانه‌هاي صادراتي گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستي گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بين‌المللي گرگان زيرمجموعه آن است.

از آذر 93 با بهره‌برداري از راه آهن بين المللي قزاقستان - ترکمنستان - ايران و گذر آن از اينچه برون، خدمات گمرک ريلي نيز به فعاليت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.

استان مرزي گلستان در شمال ايران با کشور ترکمنستان و استان هاي مازندران، سمنان و خراسان شمالي همسايه است.

سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ديروز جمعه اعلام کرده بود که تاکنون 235 هزار و 429 نفر در کشور به طور قطعي به ويروس کرونا مبتلا شده و با فوت 154 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 11 هزار و 260 نفر رسيد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/04/11
رئیس هئیت مدیره انجمن حمل ونقل بین المللی ایران در نشست بررسی ترانزیت و قاچاق در اتاق تهران مطرح کردند:تصميم گيرندگان حوزه حمل و نقل اصلاً تخصصي دراين حوزه ندارند

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ، روز گذشته مورخ 10 تير ماه سال جاري نشستي در خصوص بررسي ترانزيت وقاچاق با حضور آقايان جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، دکتر فرهاد فزوني عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران، جواد هدايتي سرپرست دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي، عبداللهي مشاور معاونت حمل ونقل وزارت راه و شهرسازي در امور ترانزيت، ترفع مديرکل دفتر تجاري سازي و امور تشکل در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي و خسروسرايي مدير کل ترانزيت، لجستيک و توافقنامه ها در اتاق بازرگاني ، صنايع،معادن  و کشاوزي تهران برگزار شد.

دليل اين هجمه ها به سمت ترانزيت چيست؟

در ابتداي   جلسه دکتر فرهاد فوزوني عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران ضمن قدرداني از حضور مسئولان در اين نشست عنوان کردند: همانطور که استحضار داريد قبلاً اعلام شده بود که سالانه 24 ميليارد دلار کالا به ايران قاچاق مي شود و هميشه هم صحبت از قاچاق سازمان يافته بود . زماني که پيگير اين مورد  مي شديم که اين ميزان قاچاق از کجا آمده به پاسخ شفافي دست پيدا نمي کرديم. همچنين زماني که  پيگير ادعاي سازمان يافتگي قاچاق مي شديم که چه سازماني اين امر را سازمان مي دهد باز هم به پاسخ روشني نمي رسيديم . در دوره پيشين اتاق بازرگاني  در جلسه اي که رئيس کل گمرک و معاون وزارت صمت حضور داشتند ميزان قاچاق کالا بين 8 تا 12 ميليارد دلار اعلام شد.
اخيراً صحبت از 10ميليارد دلار قاچاق از طريق ترانزيت مي کنند که توسط کاميونها ودر مرزهاي زميني انجام مي شود اما صحبتي از قاچاق توسط لنج ها نمي شود.  به تازگي هجمه اي به سمت ترانزيت راه افتاده و اخيراً گزارشي در خصوص قاچاق توسط شرکتهاي حمل و نقل منتشر شده است .در اين گزارش عنوان شده  که به گزارشي دست يافته اند که نشان از تخلف درحوزه نظارت بر ترانزيت را دارند.من اميدوارم امروز بتوانيم در اين نشست به نتيجه مطلوب برسيم که   دليل اين هجمه ها به سمت ترانزيت چيست ؟ آيا قصد متوقف کردن ترانزيت کشور را دارند؟ کشور در حال حاضر وضعيت اقتصاد مناسبي ندارد  که ترانزيت نداشته باشيم و از طريق ديگر کسب درآمد کنيم .در بند 10 سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي صراحتاً گسترش خدمات تجاري و ترانزيت عنوان  شده است.

تصميم گيرندگان حوزه حمل و نقل اصلاً تخصصي دراين حوزه ندارند

در ادامه نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران اظهار داشتند:   متاسفانه بعد از انقلاب و با 38 سال فعاليتي که در انجمن حمل و نقل بين المللي ايران  داشته ام  ، حرفهاي بسياري در رابطه با مسائل و مشکلات اين حوزه زده ايم که  فقط خودمان شنيديم   دليلش هم مشخص است چون کساني که در مورد حمل ونقل تصميم گير هستند اصلا فعاليت و تجربه در حوزه حمل ونقل را ندارند . ما طي اين سالها نه تنها پيشرفتي در اين حوزه  نداشته ايم بلکه پس رفت هم داشته ايم. ما در قبل از انقلاب فقط 2 ماده در قانون امورگمرکي مصوب سال 1350 داشته ايم که فقط به ترانزيت خارجي اشاره داشته است . بعد ازانقلاب با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و گشوده  شدن مرزهاي جديد با کشورهاي مشترک المنافع منتضع شده از کشور شوروي سابق هيچ مورد قانوني براي ترانزيت خارجي از کشور وجود نداشت لذا ، با همکاري وزارت راه و ترابري، وگمرک ايران و  انجمن حمل ونقل بين المللي  ايران قانون عبور کالاي خارجي نگاشته شد.که به اعتقاد من قانوني است که مي شود با آن کار کرد. همه بحثهايي که امروزه در رابطه با قاچاق بيان مي شود ،  به اين دليل است که اين قانون اجرانمي شود. در اين قانون   مشخص شده کالاي ترانزيت خارجي که از گمرک مبدا  خارج تا به مرزهاي خروجي کشور برسد بايد از يک کانال مشخص عبور کند که فرمهاي آن هم تهيه و دراختيار   گمرکات کشور  قرار گرفت که وسيله حمل  از کدام مسير بايد عبور کند  تا به مرز برسد و نيروي انتظامي   براساس ماده 23 همين قانون موظف است کنترلهاي لازم را به عمل آورد ، در صورتي که چنين کنترل لازمي اجرا نمي شود. اگر قانون اجرا شود خوب است چون هم مي تواند رافع مسوليت سازمانهاي دولتي باشد و هم براي فعالاني که درامر ترانزيت اشتغال دارند.در حال حاضر با توجه به وسعت کشور و وضعيت جغرافيايي ما،   که 2000 کيلومتر در 2000کيلومتر طول و عرض کشور دارد چه کسي اين ترددها را کنترل مي کند؟  که با ايجاد سيستم خود مالکي در ساختار حمل ونقل طبيعي است که يا راننده قاچاقچي باشد يا قاچاقچي راننده باشد. اگر همين قانون به طور کامل اجرا بشود طبيعتاً  از بروز خيلي مسائل جلوگيري خواهد شد. جهت اطلاع گمرک ايران بيش از 200 شرکت حمل ونقل بين المللي که از پوشش بيمه که حق قانوني آنهاست متهم به قاچاق و شامل بند 2 مقررات موضوعه خود نمودند و نتيجتاً  اينگونه شرکتها از گردونه حمل و نقل بين المللي خارج شده اند  .

حال ترانزيت خوب نيست

آيتي سرپرست دفترترانزيت گمرک جمهوري اسلامي ايران در خصوص مسائل مطرح شده عنوان کردند: ما در بخش دولتي بايد پاسخگوي مطالبات شما باشيم. حال ترانزيت در حال حاضر خوب نيست و اگرامروز به فرياد آن نرسيم و اجازه دهيم يک جريان مشکوک نادان لگد به اين بيمار بزند بايد فاتحه ترانزيت را بخوانيم. امروز اگر کسي نداد که مسير ترانزيتي جمهوري اسلامي ايران در حال محو شدن توسط رقبا و دشمنان است يا دشمن منافع ملي است يا نادان به موضوع است . کسي که نداند ترانزيت براي مملکت ما در شرايط فعلي چه  ضرورتي دارد در هر جايگاه و مقامي باشد  در واقع برخلاف منافع ملي حرکت مي کند.
اگر نگاه کلي به حجم ترانزيت کشور داشته باشيم در سال 97 در حدود 9 ميليون و 600هزار تن ترانزيت داشته ايم که با  26% کاهشبه 7 ميلييون و 115 هزارتن در سال 98رسيديم. همچنين  با مقايسه آمار سه ماهه سال 99   با 98 شاهد 40% کاهش آن هستيم. اين روند کاهشي که از سال 97 داشته ايم نشان دهنده اين است که يک جاي کار ايراد دارد و بايد آسيب شناسي کنيم . صراحتاً اعلام ميکنم   هر نوع توقفي در بخش دولتي به هر عنواني يک گلوگاه فساد است   بخش دولتي جز چابک کردن و کوتاه کردن مسير بوروکراسي هر کاري کند فسادآور است و اين بايد مطالبه بخش خصوصي از دولتي باشد.
ايشان  در ادامه عنوان کردند : بايد تکليف اين مسئله روشن شود که عدم استفاده از بن بيمه به شرکتهايي که سابقه تخلف دارند  حق است يا تسهيلات است؟ ما بايد اين بهانه را از جريان مشکوک بگيريم جريان مشکوکي که به دنبال تماميت خواهي در ترانزيت است ما بايد پاسخ قانوني به آن بدهيم.

ترانزيت براي کشور امنيت آور است

جواد هدايتي سرپرست دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي در نقش ترانزيت در کشور عنوان کردند : اگر ترانزيت نبود خيلي از مرزهاي ما باز نمي شد . در حال حاضر ترانزيت در اين شريط خاص  براي کشور غير از ايجاد اشتغال و کسب درآمد ، امنيت آور است   .

کشورهاي منطقه در امر ترانزيت به شدت در حالرقابت با ما هستند

ترفع مديرکل دفتر تجاري سازي و امور تشکل در وزارت راه وشهرسازي در پاسخ به سوال آقاي آيتي در خصوص استفاده شرکتها از بن بيمه  بيان کردند: در قانون عبور کالاي خارجي ماده 10صراحتاً عنوان شده که  (عبور کالاي خارجي از قلمروي جمهوري اسلامي منوط به سپردن وجه ضمان است ) و در تبصره 4 آمده (وجه ضمان مي تواند ضمانت نامه بانکي ، سپرده نقدي وبيمه نامه هاي معتبر باشد)   پس اين حق شرکتهاي حمل ونقل بين المللي است که از بن بيمه استفاده کنند. بسياري ازخبرنگاران در مورد حمل و نقل و ترانزيت ،واردات ، صادرات   اطلاعات کافي ندارند و با انتشار برخي از مطالب موجب ايجاد ابهاماتي مي شوند.
وي همچنين در خصوص ترانزيت ريلي عنوان کردند : ما در سال 97 در حدود يک ميليون تن ترانزيت ريلي داشتيم که در سالهاي بعد 30% کاهش داشته است امسال با توجه به مصوباتي که در مورد ممنوعيت ترانزيت سوخت داشته ايم  باز هم با کاهش مواجه خواهيم بود با توجه به محدويتهايي که در داخل کشور داريم کشورهاي منطقه به شدت درحال رقابت با ما هستند. هر کسي که امروز به هر نحوي   باعث تضعيف ترانزيت کشور شود عملاً مسيرهاي رقيب را تقويت مي کند.

1399/04/09
تضعیف ترانزیت مغایر با اهداف نظام است

مديرکل تجاري‌سازي و تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي تضعيف ترانزيت و مرتبط دانستن آن با موضوع قاچاق را مغاير با اهداف نظام دانست و از کاهش 30 درصدي ترانزيت در سال گذشته خبر داد.

 امين ترفع با اشاره به اهميت نقش ترانزيت در اقتصاد کشور اظهار کرد: متاسفانه برخي به دنبال مطرح کردن اين موضوع هستند که ترانزيت عامل قاچاق کالا در کشور است و با اين عنوان در پي کمرنگ کردن يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي حمل و نقل کشورند. اين درحالي است که در تمام برنامه‌هاي کلان کشور از جمله برنامه ششم توسعه و سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي به اين حوزه اشاره شده است.

او با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص نقش ترانزيت در حمل و نقل کالا يادآور شد: براي مثال ايشان در نوروز سال 93 در حرم امام رضا(ع) عنوان نمودند «حمل و نقل ترانزيت يکي از فرصت‌هاي بزرگ کشور است که از جنوب به درياي آزاد و از شمال به آب‌هاي محدود منتهي مي شود. همسايه‌هاي ما 370 ميليون نفر جميعت دارند و ميزان ارتباط با کشورهاي همسايه براي رونق اقتصادي کشور ما بسيار مهم است.»

مدير کل تجاري‌سازي وتشکل‌هاي وزارت راه و شهر سازي در ادامه آماري در باره ميزان ترانزيت کالا در دو سال گذشته ارايه کرد و گفت: سال 97 حدود 10.4 ميليون تن ترانزيت در کشور انجام شد که اين ميزان در سال 98 به 7.6 کاهش يافته است.

او تصريح کرد: بر اساس اين آمار کاهش 30 درصدي در ترانزيت کالا داشته ايم بنابراين نيازمند يک اراده جدي در سطح ملي براي جبران و تقويت مزيت‌هاي رقابتي ترانزيتي هستيم و 24 دستگاهي که در اين حوزه تاثيرگذارند بايد اين آمار را به عنوان هشدار در نظر بگيرند تا مزيت کشور در حوزه ترانزيت کمرنگ نشود.

او ادامه داد: همچنين در بند 4 ابلاغيه برنامه ششم توسعه آمده است« توسعه پيوندهاي اقتصادي و تجاري متقابل و شبکه اي کشور به ويژه کشورهاي آسيايي جنوب غربي و تبديل شدن به قطب تجاري و ترانزيتي بايد اجرايي شود.» در ابلاغ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي نيز توسعه و اصلاح شبکه حمل و نقلي با توجه به نگرش شبکه اي توسعه محور،آمايش سرزمين، ملاحظات دفاعي و سودآوري ملي و موقعيت ترانزيتي کشور مورد تاکيد قرار گرفته است.

ترفع ادامه داد: تاکيد مکرر بر ترانزيت در قوانين بالادستي بر اهميت ترانزيت و نقش آن در امنيت ملي و افزايش توان ژئوپليتيکي اشاره دارد، بنابراين ضربه زدن به ترانزيت کشور مغاير با سياست‌هاي کلان کشور است.

او با بيان اين که موقعيت جغرافيايي کشور باعث شده تا ترانزيت به يکي از مهمترين ابزارهاي ايجاد چسبندگي اقتصادي با کشورهاي همسايه تبديل شود، گفت: بايد به گونه‌اي روابط خود را در حوزه ترانزيت توسعه دهيم که حتي در شرايط بحراني مانند کرونا نيز اين روابط قطع نشود، همان طور که اين اتفاق افتاد و ارتباط ما با برخي کشورهاي همسايه علي رغم تمام محدوديت‌ها رخ داد.

ترفع با اشاره به تاريخ ترانزيت در کشور گفت: ترانزيت در کشور ما تاريخ ديرينه اي دارد، در دوران صفويه با هدف افزايش نقش کشور در جاده ابريشم، برنامه ريزي شد تا هزار و يک کارونسرا در کشور ساخته شود و هدف اين بود در مسير جاده ابريشم که تجار از مليت‌هاي مختلف تردد مي کنند، تردد و تبادلات تجاري با حداقل هزينه و حداکثر تسهيلات رخ دهد. از سوى ديگر در مجاورت کاروانسراها، بازار و مسجد ساخته مي شد و اين آميختگي فرهنگي، اجتماعي و مذهبي از قرن‌هاي گذشته در بحث ترانزيت ايران وجود داشته است.

او ادامه داد: امروز نيز براي توسعه اين روابط و نيز به منظور ارتقاء موقعيت ژئوپليتيک همواره بايد مزيت نسبي جغرافيايي موجود را به مزيت رقابتي تبديل کنيم و اين امر با کاهش هزينه‌ها، کاهش زمان سفر و توسعه کنترل‌هاي هوشمند بجاي نظارت هاي مداخله گر و هزينه زا به دست مي آيد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1399/04/08
سند ترانزیتی ایران تنظیم می‌شود

سازمان توسعه تجارت خبر از تدوين برنامه جامع توسعه صادرات خدمات ترانزيت کشور داده است، برنامه‌اي که پس از سال‌ها مي‌تواند، خلل موجود در برنامه‌ريزي ترانزيتي کشور را برطرف کند.

 با وجود موقعيت خاص جغرافيايي ايران و قرار گرفتن در مسير اتصال کشورهاي آسياي ميانه و شرق اروپا به اقيانوس هند و آسياي ميانه به اروپا، با توجه به نبود سياست کلان در عرصه ترانزيت، نتوانسته ميزان درآمد بالقوه موجود در اين زمينه را به دست بياورد.

در اين بين اتحاد ترانزيتي برخي کشورهاي همسايه و کشورهاي حاضر در منطقه با يکديگر نيز باعث شده، بعضا ايران در رقابت ترانزيتي با اين کشورها با مشکل مواجه شود و همين امر، باعث شده بسياري از فعالان اقتصادي از نبود يک سند جامع ترانزيتي و دستگاه متولي که در اين زمينه پاسخگوي همه نيازها باشد، انتقاد کنند.

اما پس از سال‌ها گمانه‌زني حالا سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که سند ترانزيتي کشور تدوين خواهد شد. بر اساس اعلام اين سازمان، اين برنامه با مشخص کردن يک متولي واحد در حوزه ترانزيت و با تأکيد بر نقش سازمان توسعه تجارت ايران به عنوان فرمانده اصلي تجارت خارجي کشور، ضمن تدوين سياست‌ها، اهداف و استراتژي‌ها با همکاري ساير دستگاه‌ها نسبت به نظارت و اجراي مفاد سند ارائه شده با هدف توسعه صادرات خدمات ترانزيت از کشور اقدام مي‌کند. فقدان يک سند جامع که قادر به هم‌افزايي و هم‌راستايي بين نهادهاي تصميم‌گير در حوز? ترانزيت باشد، همواره محسوس بوده است که خوشبختانه تهيه اين سند با رويکردي جامع مي‌تواند از طريق کاهش زمان و هزينه حمل و نقل، منجر به افزايش صادرات خدمات ترانزيت از کشور شود.

در اين رابطه جلال ابراهيمي – رييس خانه اقتصاد ايران و ترکيه – در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به مشکلاتي که نبود يک سند ترانزيتي در مسير فعاليت‌هاي اقتصادي کشور به وجود آورده، بيان کرد: نزديک‌ترين مثالي که مي‌توان در اين زمينه به آن اشاره کرد، مشکلي است که ما در ايام کرونا با ترکيه داشتيم. ترکيه از سالها پيش در تلاش بوده که در حوزه ترانزيت با ما رقابت کند و شيوع کرونا به اين هدف کمک کرد.

وي ادامه داد: تعدادي از کشورهاي همسايه و منطقه مانند ترکمنستان و گرجستان نيز همراستا با ترکيه تلاش کرده‌اند در حوزه ترانزيت قدرتمند شوند و اگر ما فکري به حال اين موضوع نکنيم با مشکل مواجه مي‌شويم. نبود يک دستگاه متولي ترانزيت در ايران و برنامه‌اي کلان که بتواند به محدوديت‌ها در اين حوزه پاسخ دهد، حائز اهميت است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/04/07
درخواست بخش خصوصی از دولت: بازنگری در بخشنامه ممنوعیت ترانزیت سوخت

 رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي کشور خواستار بازنگري در بخشنامه ممنوعيت ترانزيت سوخت از کشور شد.

در نامه غلامحسين شافعي به محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي عنوان شده است: برابر بخشنامه شماره ...مورخ 31 ارديبهشت 99 هيئت وزيران در خصوص ممنوعيت ترانزيت مشتقات نفتي و هيدروکربن‌ها از قلمرو کشور تا پايان سال 99، محمولاتي که قبل از صدور اين بخشنامه وارد کشور و پروانه ترانزيت براي آنها صدر شده است نيز مشمول مفاد بخشنامه موصوف شده‌اند.

در بخش ديگري از اين نامه تاکيد شده است: صدور بخشنامه مزبور بدون در نظر گرفته شدن قراردادهاي منعقده موجب شده تا شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي فعال در حوزه ترانزيت با هزينه‌هاي زيادي بابت اجاره مخازن و ناوگان حمل مواد سوختي مواجه شوند و در عين حال صاحبان کالاهاي خارجي نيز ادعاي ضرر و زيان از شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايراني مرتبط با موضوع داشته باشند...

در اين نامه همچنين  آمده است: خواهشمند است به منظور جلوگيري از ضرر و زيان‌هاي احتمالي و به خطر افتادن جايگاه و موقعيت ترانزيتي کشورمان نزد صاحبان کالاهاي خارجي، دستور فرماييد بخشنامه مورد بحث بازنگري شود تا منافع اين ممنوعيت متوجه کشورهاي همسايه نشود.

 بر اساس بخشنامه پيوست ترانزيت مشتقات نفتي و هيدروکربن‌ها از کشور تا پايان امسال ممنوع شد.

منبع: تين نيوز

1399/04/04
ترانزیت در پدیده قاچاق نقشی ندارد/ دست‌های پنهان در تضعیف ترانزیت

در حالي‌که کشورهاي رقيب ايران در ترانزيت براي تغيير مسير جريان تجارت با هدف ارتقاي جايگاه منطقه‌اي به سمت جغرافياي خودشان تلاش‌هاي گسترده‌اي مي‌کنند،  تضعيف ترانزيت مصداق ريختن آب به آسياب دشمن است.

 يکشنبه، 9 تير نشست همفکري بررسي محدوديت‌ها و چالش‌هاي فراروي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي در حوزه ترانزيت با حضور جمعي از دست‌اندرکاران و مسئولان نهادهاي حمل‌ونقل بين‌المللي و نمايندگان بخش خصوصي در محل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.

ابعاد امنيتي و منطقه‌اي ترانزيت مهم‌تر از بعد اقتصادي

به گزارش روابط عمومي وزارت راه و شهرسازي، در اين مراسم، امين ترفع، مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي در ابتداي اين نشست تخصصي، ترانزيت را مقوله‌اي بسيار مهم و داراي ابعاد اجتماعي، سياسي، امنيتي و اقتصادي خواند و با اشاره به اينکه ابعاد امنيتي و منطقه‌اي ترانزيت، بسيار مهم‌تر از بعد اقتصادي آن است، گفت: «وارد کردن ابهاماتي به ترانزيت بدون استناد به ادله منطقي و شواهد واقعي از مصاديق فضاسازي رسانه اي است.»

مديرکل دفتر تجاري‌سازي و امور تشکل‌هاي وزارت راه و شهرسازي با اشاره به فعاليت‌هاي گسترده کشورهاي رقيب در منطقه براي تغيير مسير جريان تجارت با هدف ارتقاي جايگاه منطقه‌اي به سمت جغرافياي خود، هر گونه فضاسازي براي تضعيف ترانزيت را مغاير با سياست هاي کلان نظام دانست.

بن بيمه حق قانوني شرکت هاي حمل و نقل بين المللي است

 وي با اشاره به موضوع بن بيمه ترانزيت تصريح کرد: «بر اساس تبصره 4 ماده 10 آئين‌نامه اجرايي قانون حمل و نقل و عبور کالاي خارجي از قلمرو ايران، صدور بن بيمه براي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي امتياز محسوب نمي‌شود بلکه حق قانوني صريح آنها است و ابهامات رسانه‌اي نمي‌تواند از اجراي قانون جلوگيري کند.»

ترفع تاکيد کرد: «در هيچ جايي از قوانين و آئين‌نامه‌هاي اجرايي مربوطه، صدور بن بيمه از موارد تسهيلات قلمداد نشده که گمرک موظف به قطع در موارد تخلف آن باشد.»

حذف ترانزيت موجب حذف يک زنجيره کامل لجستيک کشور مي‌شود

در ادامه اين جلسه، مسعود پل‌مه، دبيرکل انجمن کشتيراني و خدمات وابسته نيز در بخشي از اين نشست با طرح اين پرسش که خواسته ما از ترانزيت چيست؟ گفت: «هرچند که حمل و نقل داخلي به مراتب آسان‌تر و ساده‌تر و داراي درآمد بيشتر نسبت به شرايط کنوني ترانزيت است و اگر قرار بر اين است که ترانزيت متولي واحدي داشته باشد بايد اقدامات لازم را هر چه سريع‌تر آغاز کنيم.

دبيرکل انجمن کشتيراني و خدمات وابسته با بيان اينکه اعتقاد مجموعه کشتيراني بر اين است که حذف ترانزيت به حذف يک زنجيره کامل لجستيک در کشور مي‌انجامد، گفت: «عمليات کشتيراني، بندري، تخليه و بارگيري و عمليات جاده‌اي و ريلي، همه و همه از اين تعطيلي ضربه‌اي سهمگين خواهند خورد و چه کسي پاسخگوي خيل عظيم شاغلاني خواهد بود که با تعطيلي اين حوزه بزرگ از کار بيکار مي‌شوند؟»

دست‌هاي پنهان پشت پرده شناسايي شوند

جواد سمساري‌لر، رئيس هيئت‌‌مديره انجمن شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌‌المللي ايران نيز يکي از مسائل مهم و مشکلات کنوني ترانزيت را در کشور ضعف در اجراي قوانين مشروح و مصرح دانست که بايد فکري به حال آن شود و خواستار شناسايي و معرفي دست‌هاي پنهان پشت پرده‌اي شد که از رسانه‌ها براي تخريب ترانزيت استفاده ابزاري کرده و هيچ نامي از خود به ميان نمي‌آورند.

رئيس هيئت‌مديره انجمن شرکت‌هاي حمل‌و‌نقل بين‌‌المللي ايران نرخ اشتغال‌زايي هر وسيله حمل بار در محورهاي ترانزيتي را حداقل 4 فرصت شغلي برشمرد و با بيان اينکه اين حوزه يک درآمد ارزي نامحسوس براي کشور به ارمغان مي‌آورد، به مواد ديگري از قانون مصوب سال 74 و بندهايي از آيين‌نامه‌ آن اشاره کرد که علي‌رغم تصويب، ضمانت اجرايي ندارند و در عمل نيز محقق نشده‌اند.

تضعيف ترانزيت آب‌ريختن به آسياب دشمن است

مصطفي آيتي، مديرکل نظارت بر ترانزيت گمرک ايران ادامه داد: «در قانون امور گمرکي سال 1350 و آيين‌نامه آن، تنها دو ماده وجود داشت و تلاش براي تدوين قانون امور گمرکي و آيين‌نامه آن به‌خاطر اهميتي است که ترانزيت در ارکان نظام ما دارد و هر اقدامي که ما در جهت تضعيف ترانزيت انجام مي دهيم آب ريختن به آسياب دشمن است. در شرايطي که دشمن به دنبال بستن مسيرهاي ترانزيتي ايران است و اگر نتوانيم در بخش خدمات توسعه بين‌المللي نقشي داشته باشيم بايد اين حوزه را کنار بگذاريم.»

مديرکل نظارت بر ترانزيت گمرک عنوان کرد: «امروز در سامانه‌هاي گمرک ساعت دقيق خروج کاميون از گمرکات ورودي ثبت مي‌شود؛ وزن و نوع کالا مشخص است، اما مسير تحت پوشش گمرک نيست. با اين حال شرايطي را فراهم کرده‌ايم که کسي به راحتي نمي‌تواند قاچاق کند.»

ترانزيت ?? درصد هم در پديده قاچاق مقصر نيست

آيتي افزود: «امروز بعيد است شرکتي تن به قاچاق دهد. به جرات مي‌توانم بگويم شرکت‌هاي حمل و نقل 10 درصد هم مقصر نبوده‌اند. آمار قاچاق ترانزيت از سال 91 تاکنون به 200 مورد هم نمي‌رسد. همچنين ميانگين کاميون‌هاي ترانزيتي که با اتهام قاچاق متوقف شده‌اند سالانه به 25 تا 35 مورد هم نمي‌رسد و در اين موارد با حداکثر قاطعيت برخورد مي‌شود. اين آمار آماري نيست که بخواهيم روي آن مانور دهيم و فضاسازي کنيم.»

او با قدرداني از تلاش‌هاي فعالان بخش خصوصي، ترانزيت امروز را موجودي در حال احتضار خواند و گفت: «آمار دوماهه اخير ترانزيت در کشور کاهش فاحشي را نشان مي‌دهد. بيمار در حال احتضار را يا بايد به حال خود واگذاشت و يا بايد دست همت داد و او را نجات داد. منطق امر و مصالح نظام مي‌گويد بخش خصوصي و دولتي بايد وراي هياهوي منفعت‌طلبان دست‌به‌دست هم دهند و مشکل را حل کند.»

منبع: ماهنامه ترابران

1399/04/04
بررسی راهکارهای افزایش همکاری‌های دو جانبه ایران و ازبکستان در حوزه حمل و نقل

عوارض دريافتي از رانندگان ترانزيت مشکلي است که مدتهاست بين دو کشور وجود دارد و آمادگي داريم تا اين مانع نيز هر چه زودتر برطرف شود . ضمن اينکه مبلغ عوارض در دو طرف بايد کاملا يکسان و به يک اندازه باشد .
در ديدار معاون حمل و نقل وزير راه و شهرسازي با سفير ازبکستان در ايران ، راهکارهاي افزايش همکاري‌هاي دو جانبه در حوزه حمل و نقل بررسي شد .

شهرام آدم‌نژاد با تاکيد بر افزايش همکاري‌هاي دو جانبه در حوزه حمل و نقل گفت : ايران و ازبکستان ارتباط حمل و نقلي موثري با يکديگر دارند و هنوز هم امکان افزايش جابه‌جايي کالا بين دو کشور وجود دارد و خوشبختانه شيوع کرونا هم نتوانست تاثيري بر روابط دو طرف بگذارد .

آدم‌نژاد در اين جلسه ، پيشنهاد امضاي تفاهمنامه پروتکل‌هاي بهداشتي را مطرح کرد و گفت : بعد از شيوع ويروس کرونا با برخي کشورهاي همسايه تفاهمنامه اجراي پروتکل‌هاي بهداشتي را امضا کرده‌ايم و آمادگي خود را براي امضاي اين تفاهمنامه با ازبکستان اعلام مي کنيم . اين پيشنهاد با استقبال «بهادر عبدالله اف» سفير ازبکستان رو‌به‌‌رو شد .

در ادامه جلسه موضوع انعقاد تفاهمنامه جديد در حوزه حمل و نقل جاده اي مطرح و نتيجه اين شد که روساي سازمان‌هاي حمل و نقل جاده‌اي دو کشور ظرف ? هفته آينده برنامه‌ريزي‌هاي لازم را براي برگزاري يک ويدئوکنفرانس انجام دهند و در خصوص کاهش عوارض متقابل ، بحث و تبادل نظر کنند تا ترانزيت در دو کشور با حداقل هزينه انجام شود .

در اين خصوص همچنين ضرورت کاهش عوارض دو کشور مورد تاکيد قرار گرفت . آدم‌‌نژاد در اين باره توضيح داد : عوارض دريافتي از رانندگان ترانزيت مشکلي است که مدتهاست بين دو کشور وجود دارد و آمادگي داريم تا اين مانع نيز هر چه زودتر برطرف شود . ضمن اينکه مبلغ عوارض در دو طرف بايد کاملا يکسان و به يک اندازه باشد .

معاون وزير راه و شهرسازي در ادامه با اشاره به موافقتنامه سه‌جانبه ايران - ازبکستان - افغانستان که حدود چهار سال است تاريخ آن به اتمام رسيده است ، گفت : براي اين که بتوانيم مسيرهاي جايگزين دسترسي دو کشور را فعال کنيم ، لازم است تا اين توافقنامه مجددا تمديد شود ؛ البته محتواي اين توافقنامه قبلا فقط جاده‌اي بود اما اکنون نياز به اصلاحات دارد و مي‌توان بخش ريلي را نيز در آن گنجاند . سفير ازبکستاني نيز اين پيشنهاد را پذيرفت و قرار شد آن را با مسوولان کشورش در ميان بگذارد و نتيجه در يک ويدئوکنفرانس سه‌جانبه مورد بحث و بررسي قرار گيرد .

بهادر عبدالله‌اف ، سفير ازبکستان نيز خواستار توسعه حمل و نقل اين کشور تا بندر چابهار شد ؛ اين موضوع نيز مورد استقبال معاون وزير راه و شهرسازي قرار گرفت و آدم‌نژاد در اين باره گفت : تمايل داريم ازبکستان محوطه اختصاصي خودش را براي تخليه بار در بندر چابهار داشته باشد و حاضريم امکانات مورد نياز را برايشان فراهم کنيم . در نهايت قرار شد طبق توافق قبلي در اسرع وقت که امکان سفر مهيا شود ، طرف ازبکستاني ضمن بازديد از بندر چابهار در خصوص محوطه‌اي که قرار است در اختيارشان قرار گيرد با سازمان بنادر و دريانوردي بحث و تبادل‌‌نظر کنند .

منبع: پرتال حمل و نقل

1399/04/04
بازگشایی مرز ریلی "اینچه برون" با ترکمنستان بعد از 4 ماه توقف
سخنگوي گمرک : با پذيرش  ??واگن سيمان صادراتي  به مقصد ترکمنستان در ساعت 19:15عصر سه شنبه 3 تيرماه پس از چهار ماه مسير ريلي اينچه برون با ترکمنستان بازگشايي شد .

سيد روح اله لطيفي ، سخنگوي گمرک اظهار داشت :پس از توقف چهار ماهه فعاليت مرزي، در "اينچه برون" گلستان با کشور ترکمنستان در مسيرهاي ريلي و جاده اي،  عصرامروز ??واگن سيمان به وزن هزار  و950 تن از طريق مرز ريلي به  کشور ترکمنستان صادر شد.

وي افزود: امروز 6 واگن ديگر  کالاي صادراتي کشورمان نيز از مسير ريلي گمرک لطف آباد خراسان رضوي نيز پس از توقف طولاني مدت به ترکمنستان صادر شد و با بازگشايي مسير ريلي مرز تجاري اينچه برون سومين گذرگاه مشترک بين ايران و ترکمنستان بعد از توقف طولاني بازگشايي شد.
لطيفي در ادامه اظهار داشت: از پنجشنبه  گذشته نيز بيش از120واگن کالاي صادراتي از مرز سرخس به ترکمنستان صادر شد.

سخنگوي گمرک افزود: با عبور واگن ها از   داکت و تونل هاي ضد عفوني در مرز، کالاها به سمت ترکمنستان انتقال مي يابد.

لطيفي خاطرنشان کرد:  ??? واگن ديگر حامل سيمان ، رول پلاستيک ،کاشي و سراميک ، ظرف شيشه اي، وسايل پارک بازي ، ميلگردوسنگ معدني  در صف انتظار براي صادرات به مقاصد ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان از مرز اينچه برون هستند.

 وي افزود: صادرات مواد غذايي به ترکمنستان همچنان متوقف است و کالاهاي صادراتي  مورد پذيرش اين کشور فاسد نشدني و کالاهاي غيرخوراکي است.

گفتني است با بازگشايي مسيرهاي ريلي بين ايران و ترکمنستان و افتتاح پل خودرويي" دوستي" در سرخس،  انتظار مي رود مسير هاي جاده اي نيز توسط عشق آباد بازگشايي شود.
1399/04/04
همکاری های تجاری و گمرکی بین ایران و افغانستان شتاب گرفت
 همکاري هاي تجاري و گمرکي بين ايران و افغانستان در پي ديدار روز گذشته رئيس کل گمرک کشورمان و معين عوايد و گمرکات وزارت ماليه افغانستان شتاب گرفت.
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران، مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران در ديدار با "محمد عيسي قدرت"، معين عوايد و گمرکات وزارت ماليه افغانستان با اشاره به اشتراکات فرهنگي دو کشور گفت: بايد از اين اشتراکات به نفع گسترش تجارت و تقويت روابط اقتصادي في‌مابين استفاده کنيم.
وي افزود: براساس شعارقبلي سازمان جهاني گمرک، مرزها جداکننده و گمرکات پيوند دهنده کشورها هستند و ما بايد در اين راستا حرکت کنيم و تجارت را با همکاري يکديگر گسترش دهيم.
ميراشرفي با بيان اينکه سند همکاري‌هاي جامع تجاري دو کشور درحال تدوين است ، اظهارداشت: انتظار مي رود موارد همکاري هاي گمرکي نقش  پر رنگي در سند مذکور داشته باشد و پيگيري و عملياتي شدن آن بصورت جدي در دستور کار قرار گيرد.
وي انتقال محموله گندم از هند به افغانستان از طريق گمرک چابهار و تلاش مستمر ايران براي انجام بهينه اين فرآيند را از نمونه‌هاي خوب همکاري گمرکي بين دو کشور در حوزه ترانزيت خواند و گفت: ما انتظار داريم شرايطي فراهم شود تا حجم ترانزيت افزايش يابد.
معاون وزير اقتصاد با اشاره به لزوم حرکت گمرکات به سمت الکترونيکي شدن و تجارت بدون کاغذ، بر آمادگي گمرک ايران براي انتقال تجارب خود در اين زمينه به گمرکات افغانستان تأکيد و ابراز اميدواري کرد که همکاري هاي مشترک گمرکي چه در سطح ستاد و چه گمرکات مرزي مشترک ادامه يابد.
بر پايه اين گزارش "محمد عيسي قدرت"، معين عوايد و گمرکات وزارت ماليه افغانستان نيز با ابراز خشنودي از انجام اين ديدار که در محل گمرک ايران صورت گرفت، آمادگي کشورش را براي الکترونيکي کردن فعاليت‌هاي گمرکي و تبادل اطلاعات با همکاري گمرک ايران اعلام کرد و اظهارداشت: لازم است کارشناسان دو کشور اين موضوع را که براي ما از اهميت زيادي برخوردار است نهايي کنند.
محمد عيسي قدرت افزود: ما تلاش مي‌کنيم تا از قابليت‌هاي صادراتي دو کشور که سبب افزايش مبادلات تجاري طرفين مي‌شود، استفاده کنيم و به طور قطع رعايت استانداردها در مورد کالاهاي صادراتي مي‌تواند به تحقق اين امر کمک کند.
معين عوايد و گمرکات وزار ت ماليه افغانستان همچنين ادامه داد: چنانچه موضوعات گمرکي مطرح شده در اين ديدار به‌خصوص مباحث صادرات و ترانزيت زمان‌بندي و در تاريخ مشخصي عملياتي شود، مي‌توانيم زودتر به اهداف مورد نظر دست يابيم.
مقام گمرکي افغانستان در بخش ديگري از اظهارات خود پيشنهاد تشکيل يک گروه کاري مشترک براي بررسي راه‌هاي افزايش همکاري‌هاي تجاري و گمرکي بين دو کشور را ارائه کرد که رئيس کل گمرک کشورمان با استقبال از اين پيشنهاد گفت: ايجاد دروازه مشترک تجاري که طبق آن فرآيندهاي گمرکي ازجمله کنترل‌ها، بازرسي‌ها و صدور تأييديه‌ها در يک طرف مرز مي‌تواند مورد قبول و پذيرش طرف ديگر قرار گيرد و باعث افزايش سرعت و کاهش هزينه عبور کالا از مرزهاي گمرکي و در نهايت تسهيل تجارت شود، از راهکارهاي مناسبي است که در قالب گروه کاري مذکور قابل بحث و تبادل‌نظر مي‌باشد.
ميراشرفي تأکيد کرد: ما زماني مي‌توانيم در زمينه توسعه همکاري گمرکي و تجاري در قالب کارگروه پيشنهادي به موفقيت بيشتري دست يابيم که قبل از آن مشکلات و چالش‌هاي موجود را به خوبي شناسايي و براي رفع آنها برنامه‌ريزي کرده باشيم و اگر اين کار صورت گيرد مطمئناً تجارت گسترش خواهد يافت.
وي همچنين ضمن اعلام آمادگي براي حضور فعال گمرک ايران در گروه کاري مزبور اظهارداشت: ما مايليم علاوه بر گمرک، نمايندگان ساير سازمان‌هاي مسئول در امر تجارت از جمله استاندارد، قرنطينه، بهداشت و... نيز در اين گروه کاري حضورداشته باشند تا هماهنگي و برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي توسعه و تسهيل تجارت صورت گيرد.
رئيس کل گمرک ايران گفت: سياست جمهوري اسلامي ايران در حوزه تجارت خارجي بر توسعه همکاري با کشورهاي منطقه، به‌خصوص همسايگان پايه‌ريزي شده است و اميدواريم در اين خصوص با کشور دوست و همسايه افغانستان به توافق هاي خوبي دست يابيم.
شايان ذکر است در اين ديدار حسين کاخکي مديرکل دفتر همکاري‌هاي بين‌الملل و تني چند از مسئولان گمرکي کشور افغانستان نيز حضور داشتند. شايان ذکر است معين عوايد و گمرکات وزارت ماليه افغانستان بالاترين مقام گمرکي کشور افغانستان محسوب مي شود که همراه هيئت بلندپايه از کشور افغانستان اخيرا به کشورمان سفر کرده است.

منبع: گمرک نيوز
1399/04/03
دومین جلسه "میزحمل و نقل و لجستیک صادراتی " برگزار شد

دومين جلسه "ميزحمل و نقل و لجستيک صادراتي " با حضور ميرفتحعلي سيد زنوزي دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، حميدزادبوم معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران، مدير کل دفتر توسعه تجارت ايران ، معاونت توسعه بازارهاي صادراتي سازمان توسعه تجارت ايران، مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي،رئيس کميسيون کشاورزي و صنايع غذايي اتاق تعاون ايران، رئيس کميسيون توسعه صادرات غيرنفتي اتاق بازرگاني ايران ،رئيس کميسيون حمل و نقل و لجستيک اتاق بازرگاني ايران عضو انجمن مالکان کاميون دار، رئيس انجمن شرکتهاي هواپيمايي ، مديرعامل مجمتمع صنعتي ماموت روز گذشته مورخ 2 تيرماه سال جاري در محل سازمان توسعه و تجارت ايران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران ،در اين نشست قمري مديرکل دفتر توسعه تجارت ايران خلاصه اي از نخستين جلسه "ميز حمل و نقل و لجستيک صادراتي " ارائه و عنوان کردند: يکي از موضوعاتي که در جلسه گذشته مطرح شده بود تامين کانتينر يخچال دارتوسط شرکت ماموت بود که جلساتي هم در اين خصوص با حضور انجمن حمل ونقل ايران، شرکت ماموت و ساير ارگانها برگزار و اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت.در اين نشست قصد داريم که موضوع تامين کانتينر يخچال داربراي صادرات از طريق توليد داخل يا واردات را نهايي کنيم ، همچنين به بررسي موانع و مشکلات حمل ونقل صادراتي به کشور ترکيه بپردازيم.
موسويان معاونت توسعه بازارهاي صادراتي  سازمان توسعه تجارت ايران عنوان کردند  : در حال حاضر 80% مرزها باز است فقط  مرز کشور ترکمنستان است به طور کامل بازگشايي نشده است البته اخيرا گشايش کوچکي داشتيم که فقط 30 واگن توانست عبور کند اماهمچنان انسداد مرزي ترکمنستان وجود دارد. خوشبختانه انسداد مرزي ترکيه ، ميرجاوه برطرف شده است.
يکي از موارد مهم حوزه حمل و نقل تجمع بيش از حد کاميونها در برخي از مرزها ازجمله مرز ميرجاوه است اين موضوع نشان دهنده اين است که ما متاسفانه براي  پذيرش کاميونها در فواصل 30کيلومتري مرز سيستم نوبت دهي الکترونيکي نداريم در حالي که چنين سيستمي در ترکيه وجود دارد. راننده اي که 70 روز در مرز توقف دارد به دليل عدم وجود توقفگاههاي مناسب با مشکلاتي بسياري روبه رو مي شود. مسئله حمل و نقل فقط   تامين وسيله حمل نيست بلکه به زيرساخت مرزها هم بايد رسيدگي شود. ما  بايد در مرزهاي اصلي خود از جمله   بازرگان، دوغارون، ماهيرود،شلمچه توقفگاه هاي مناسب  با امکانات رفاهي ايجاد کنيم .
بابايي رئيس سازمان صنعت و معدن استان آذربايجان غربي  در رابطه با موضوعات مطرح شده ببيان کردند: درموضوع حمل ونقل ما بايد دو موضوع را مد نظر قرار دهيم  نخست تفاهمات في مابين با طرف ترک و مورد بعدي زيرساختها و شرايطي که داريم . در حال حاضر ما در مرز بازرگان با محدوديت فضايي مواجه هستيم و  بازرگان روزانه بيشتر از700 تا 850   دستگاه کاميون را قبول نميکند.مورد بعدي پايانه مرزي سرو هست   که طرف مقابل از نظر زيرساختها مشکلي ندارد اما ما با مشکلاتي مواجه هستيم. در مورد مديريت پايانه‌هاي مرزي کشور که گمرک به عنوان مرزبان است، به دليل کنترل هاي متعدد عملاً موجب کاهش و کندي تردد ناوگان مي شوند.
دبير انجمن ايران در رابطه با موضوعات مطرح شده اظهار داشتند: درمرز بازرگان ما با صف طولاني ناوگان ها مواجه هستيم و در بررسي که انجام داديم  مشخص شد که مشکل اصلي مربوط به ايران نيست درطرف ترکيه پزشک طي چند دقيقه آزمايشات مربوطه را انجام مي دهد و سپس تشريفات گمرکي انجام مي شودو گروه سومي به تازگي درآنجا راه اندازي شده به نام بررسي قاچاق کالاکه ناوگانها توسط اين گروه مورد بررسي قرار مي گيرد و که اين امر موجب به افزايش توقف مي شود .
وي همچنين به مکاتبه اي که بين انجمن ايران  با انجمن ترکيه صورت گرفته اشاره و اذعان داشتند: در اين مکاتبه انجمن ترکيه تاييد کرده است  که اين گروه سوم موجب افزايش توقف ناوگانها شده است. ما نياز داريم که محوطه مناسبي جهت ساماندهي خروج کاميونهاي خارجي وايراني ايجاد کنيم.
وي همچنين به بخشنامه اخير گمرک بازرگان اشاره کرده و بيان کردند: مديرکل گمرک بازرگان بخشنامه اي به کليه گمرکات کشورارسال کردند مبني بر اينکه بدون هماهنگي با آن گمرک محموله اي ارسال نشود. که اين مسئله موجب بروز مشکلات بسياري شده است . چون براي ارسال محموله گمرکات اعلام ميکنند که از گمرک بازرگان بايد مجوز دريافت کنيم.ما به اين بخشنامه معترض هستيم وکتباً به معاونت  گمرک اين مورد را اعلام کرديم چون اين مسئله موجب مي شود تعهدات صادرکننده به خريدار عملي نشود و تاخير درحمل کالا به وجود آيد. ما پيشنهاد داديم با توجه به تراکم کاميونها در مرز، مرز ساري سو  را براي تردد ناوگان يخچالي در نظربگيريد و ناوگانهاي خالي را از مرز پلدشت خارج شوند، همچنين مرزبازرگان و سرو رابراي ناوگانهاي صادراتي و وارداتي خودمان مورد استقاده قرار دهيم.
متاسفانه در طرف ايران مشکل زيرساخت وجود دارد . در مورد مرز رازي ما کانتينر يخچالي که مناسب حمل باقطار باشد ه نداريم ، واگن يخچالي هم نداريم . ما بايد براي جلوگيري از ايجاد ترافيک ، مسيرها را بايد تفکيک کنيم.
در ادامه نماينده گمرک اظهار کردند: باتوجه به  مسئله کرونا که موجب کاهش تردد کاميونها در مرزها شده است بيشتر کالاهاي صادراتي از طريق مرز رازي ارسال شد ، که در اين مرز متاسفانه محوطه تخليه وبارگيري کاميونها وجود ندارد.
در ادامه حميد زادبوم معاون وزير صنعت، معدن و تجارت  عنوان کردند: ما در حال حاضر بايد ترانزيت کشور را تقويت کنيم در سال 98 هم نسبت به سال97 عملکرد ترانزيت کاهش داشته است که البته دلايل منطقي داشته  اما امروز در شوراي عالي صادرات تصويب شد که وزارت راه و شهرسازي طي مدت يک ماه طرحي را براي توسعه و تقويت ترانزيت کشور ارائه دهد.همه ما به دنبال تقويت ترانزيت هستيم.
در ادامه نشست مديرعامل مجتمع صنعتي ماموت در خصوص تامين کانتيتر يخچال دارتوضيحاتي را ارائه و عنوان کردند : در حال حاضر ظرفيت توليد کانتينر يخچال دار را داريم و طي مدت  يک الي دو ماه به متقاضيان تحويل خواهيم داد.
دبير انجمن ايران ملاک خريد کانتينر از شرکت ماموت را منوط به کيفيت مطابق استانداردهاي خارج ، قيمت متناسب و مدت زمان معقول تحويل دانست.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت صراحتاً اعلام کردند که در حال حاضر امکان تخصيص ارز براي واردات کانتينر وجود ندارد چون دستگاه هاي مختلف در اين امر تصميم گيرنده هستند.
در پايان جلسه مقرر شد که مجددا جلسه اي با حضور انجمن حمل ونقل بين المللي ايران ،اتاق تعاون ايران،اتاق بازرگاني ايران و شرکت ماموت تشکيل شده و اين موضوع  تا حصول نتيجه مورد بررسي قرار گيرد.

1399/04/01
دغدغه های اصناف حمل ونقل جاده ای از کرونا؛ لزوم کمک دولت به فعالان حمل و نقل
منبع: ماهنامه راهبران
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر