آرشیو اخبار
.
1398/06/25
آخرین تغییرات احتمالی در اینکوترمز ۲۰۲۰ در حوزه حمل و نقل اعلام شد

اتاق بازرگاني بين المللي(ICC) در حال تهيه پيش‌نويسي براي اينکوترمز (اصطلاحات تجارت بين المللي) جديد در سال 2020 است.

اتاق بازرگاني بين المللي ( ICC) در حال تهيه پيش‌نويسي براي اينکوترمز (اصطلاحات تجارت بين المللي) جديد در سال 2020 است، همانطور که اين اصطلاحات را از سال 1930 منتشر کرده است. در دهه هاي اخير، همزمان با سال اول هر دهه در سال‌هاي 1990، 2000 و 2010 در قوانين اينکوترمز تجديد نظر شده است. نسخه اصلاح شده در سال 2010 آخرين نسخه بوده و اکنون مورد استفاده قرار  گرفته است.

تهيه پيش‌نويس اصطلاحات اينکوترمز 2020 بر عهده کميته‌اي از متخصصان است که براي نخستين بار نمايندگاني از چين و استراليا نيز در آن حضور دارند، هرچند اکثر اعضاي اين کميته اروپايي هستند. اين کميته جلساتي منظم براي بحث در مورد موارد متعددي که از سوي 150 عضو اتاق بازرگاني بين‌المللي (اکثرا اتاق‌هاي بازرگاني) مطرح مي‌شود، برگزار مي‌کند.

انتظار اين است که اينکوترمز جديد در فصل آخر سال 2019، همزمان با صد سالگي اتاق بازرگاني بين‌المللي تهيه شده و از اول ژانويه سال 2020 اجرايي شود.

برخي از موارد جديد و تغييراتي که مي‌تواند براي گنجاندن در نسخه جديد اينکوترمز 2020 مورد ارزيابي قرار گيرد، به شرح زير است:

حذف اصطلاح   FAS

FAS  يا "تحويل کالا در کنار کشتي" اصطلاحي است که بسيار کم از آن استفاده مي‌شود و در واقع هيچ تفاوتي با اصطلاح   FCA  ( تحويل کالا به حمل‌کننده) در حالتي که هنگام تحويل کالا در بندر مبدأ در کشور صادرکننده انجام مي‌شود، ندارد. با استفاده از اصطلاح   FCA  هم صادرکننده مي‌تواند کالاي خود را همانند   FAS  در بارانداز تحويل دهد، چراکه بارانداز نيز بخشي از ترمينال دريايي است. از سوي ديگر اگر از   FAS  استفاده شود و تاخيري در ورود کشتي وجود داشته باشد، کالا براي خريدار در بارانداز براي چندين روز نگهداري مي‌شود، اما در حالت عکس، اگر کشتي زودتر از موعد مقرر وارد بندر شود، کالا براي حمل با کشتي آماده نخواهد بود. در واقع،   FAS  تنها براي صادرات برخي کالاها ( مواد معدني و غلات) به کار مي‌رود و در اين مورد، کميته تهيه پيش‌نويس در حال ارزيابي ايجاد يک اينکوترم خاص براي اينگونه محصولات است.

تقسيم   FCA  به دو اينکوترم

FCA  پرکاربردترين اينکوترم است (حدود 40 درصد از عمليات تجارت بين‌المللي با استفاده از اين اينکوترم انجام مي‌شود)، چرا که بسيار تطبيق‌پذير است و اجازه تحويل کالاها در مکان‌هاي مختلف (مانند مکان فروشنده، ترمينال حمل‌ونقل زميني، فرودگاه و ...) را مي‌دهد که در بيشتر مواقع، در کشور فروشنده قرار دارند. کميته در حال بررسي احتمال ايجاد دو اينکوترم براي   FCA  است؛ يکي براي تحويل زميني و ديگري براي تحويل دريايي.

FOB  و   CIF  براي حمل دريايي کانتينر

تغييري در نسخه 2010 اينکوترمز اعلام شده بود که بر اساس آن وقتي کالا در کانتينر حمل نمي‌شود، نبايد از اصطلاحات   FOB  و   CIF  استفاده شود، اما همتايان آن‌ها يعني   FCA  و   CIP  توسط بخش بزرگي از بنگاه‌هاي صادرات و واردات و همچنين عوامل درگير در تجارت جهاني (فورواردرها، اپراتورهاي لجستيک، بانک‌ها و غيره) استفاده نمي‌شود. اين به آن خاطر است که   FOB  و   CIF  دو اينکوترم بسيار قديمي هستند (   FOB  در انتهاي قرن هجدهم در انگلستان استفاده مي‌شده است)، و اتاق بازرگاني بين‌المللي تلاش کافي براي ايجاد اين تغيير نکرده است. تغييري که بسيار مهم است، چراکه ?? درصد از تجارت جهاني در کانتينر انجام مي‌شود. در نسخه 2020 اينکوترمز، ممکن است از اصطلاحات   FOB  و   CIF  مجددا براي حمل و نقل دريايي کانتينر استفاده شود، همانطور که در نسخه 2000 و نسخه هاي پيشين اينکوترمز اين امکان وجود داشت.

خلق اينکوترم جديد:   CNI

اينکوترم جديد   CNI  (هزينه و بيمه) ناميده خواهد شد و شکاف ميان   FCA  و   CFR/CIF  را پر خواهد کرد. اين اصطلاح بر خلاف   FCA  که هزينه بيمه را به حساب فروشنده-صادرکننده مي‌گذارد و در تضاد با   CFR/CIF  که حمل را شامل نمي‌شود، خواهد بود. مانند ديگر اينکوترم‌ها در رده   C، اين اينکوترم جديد يک اينکوترم ورودي خواهد بود. به عبارت ديگر ريسک حمل‌ونقل در بندر مبدأ از فروشنده به خريدار منتقل خواهد شد.

دو اينکوترم مبني بر   DDP

مانند   FCA،   DDP  (تحويل در مقصد با پرداخت عوارض گمرکي) نيز باعث به وجود آمدن برخي مشکلات مي‌شود، به اين خاطر که عوارض گمرکي در کشور وارد کننده بدون توجه به محل تحويل کالا، توسط فروشنده-صادرکننده پرداخت مي‌شود. به اين دليل، کميته تهيه پيش‌نويس در حال تهيه دو اينکوترم مبني بر   DDP  است:

  • (تحويل در ترمينال با پرداخت عوارض گمرکي): هنگامي که کالاها به يک ترمينال (مانند بندر، فرودگاه، مرکز حمل‌ونقل و غيره) در کشور خريدار تحويل داده مي‌شود و فروشنده پرداخت عوارض گمرکي را بر عهده مي‌گيرد.
  • (تحويل در محل با پرداخت عوارض گمرکي): هنگامي که کالاها در هر مکان يه غير از ترمينال حمل‌ونقل (به عنوان مثال مکان خريدار) تحويل داده شده و فروشنده پرداخت عوارض گمرکي را بر عهده مي‌گيرد.

در کنار حذف و اضافه کردن برخي اينکوترم‌ها، کميته تدوين پيش‌نويس در حال بررسي موارد ديگري براي گنجاندن در نسخه جديد اينکوترمز 2020 است. اين موارد شامل امنيت حمل‌ونقل، مقرراتي درباره بيمه حمل‌ونقل و رابطه ميان اينکوترمز و قرارداد فروش بين‌المللي مي‌شود.

در چند ماه آينده، کميته به صورت منظم تشکيل جلسه داده تا درباره اين موارد و ساير مواردي که در نهايت در اينکوترمز 2020 گنجانده خواهند شد، بحث و بررسي کند. اميد است که نسخه 2020 اينکوترمز که در تاريخ اول ژانويه سال 2020 اجرايي خواهد شد، با در نظر گرفتن تغييراتي که در دهه اخير رخ داده‌اند، به تسهيل کردن تجارت بين‌المللي بين صادرکنندگان و واردکنندگان کمک کند.

نسخه جديد اينکوترمز از روز نخست ژانويه سال 2020 اجرايي خواهد شد، و اين نسخه که توسط اتاق بازرگاني بين‌المللي پيش‌نويس شده، شامل برخي تغييرات نسبت به نسخه‌هاي پيشين اينکوترمز خواهد بود.

متن اصلي اين تغييرات در اينکوترمز در سال 2020 را  مي توانيد اينجا مشاهده کنيد.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي
1398/06/23
عبور-ورود موقت کالا با کارنه آ.ت.آ ممکن شد
سند بين المللي گمرکي براي عبور-ورود موقت کالا، نقل و انتقال کالا در مرزهاي کشورها را به طور آزادانه امکان پذير مي کند و ورود موقت آنها را در قلمرو گمرکات بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکي مربوطه مجاز مي کند.سند بين المللي گمرکي براي عبور-ورود موقت کالا بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکي و ارائه تضمينات موقت در سمينار کنوانسيون آ.ت.آ که به همت امور کارنه تير و حمل و نقل بين المللي اتاق تبريز برگزار شد، مورد بررسي قرار گرفت.اين سمينار در قالب کارگاه براي تجار، صادرکنندگان و اعضاي اتاق بازرگاني برگزار شد و در خصوص کارنه آ.ت.آ. که سيستم ورود موقت بين المللي کالا مي باشد، توضيحات لازم داده شد.اين سيستم نقل و انتقال کالا در مرزهاي کشورها را به طور آزادانه امکان پذير مي کند و ورود موقت آنها را در قلمرو گمرکات بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکي مربوطه مجاز مي دارد و اگر شخصي يا شرکتي بخواهد کالايي را به صورت ورود موقت جهت ايجاد نمايشگاه يا شرکت در نمايشگاه يا نمونه هايي را براي ارائه به مشتريان وارد کند به موجب اين مدرک نيازي به انجام تشريفات گمرکي مربوط به ورود موقت نخواهد داشت.بر اساس مقررات کارنه آ.ت.آ. صاحبان صنايع و بازرگانان که مايل به صدور موقت کالا براي شرکت در نمايشگاه و يا مسابقات هستند مي توانند با مراجعه به اتاق بازرگاني  وارائه مدارک و اسناد کالا تقاضاي صدور دفترچه کارنه‌آ.ت.آ. نمايند.
کشورهاي عضو اين رويه ايران، پاکستان ، ترکيه ، آلمان ، انگلستان ، ايتاليا ، اسپانيا ، دانمارک ، بلژيک ، استراليا ، اتريش ، سوئد ، سوئيس ، هلند ، پرتقال ، فرانسه ، فنلاند ، نروژ ، لبنان و ... هستند که  بدين طريق تسهيلات فراواني را در امر ورود موقت کالاها در کشورهاي متعاهد فراهم آورد.
اين گزارش حاکي است، ابوالفتح ابراهيمي ، نائب رئيس اتاق بازرگاني تبريز در اين سمينار به خدمات ارزشمند نهفته در اين سند اشاره کرد و گفت: به واسطه کنوانسيون آ.ت.آ اجناس تاجران بدون تشريفات خاص گمرکي و اخذ هزينه هاي گزاف صادر مي شود.
وي افزود: تبريز از لحاظ حمل و نقل و مبادلات شايد از تهران جلوتر باشد اما اين کنوانسيون بعد از تهران به تبريز آمده است ولي آنچه که حائذ اهميت است، سرآغاز اين پروسه در تبريز بدور از هرگونه تشريفات و کاملا حرفه اي است .اين گزارش مي افزايد،کاظم تيمورزاده معاون حمل و نقل اداره كل راهداري وحمل ونقل جاده اي آذربايجان شرقي با بيان اينکه تبريز در مرکز اتصال کريدورهاي بين المللي قرار دارد، اظهار داشت: با کليد خوردن اين کنوانسيون در استان زمينه تاسيس و تشکيل نمايشگاه با محوريت کشورهاي منطقه اي فراهم خواهد شد.وي ادامه داد: کنوانسيون آ.ت.آ مي تواند سهم استان در عرصه ترانزيت و لوجستيک ارتقا دهد و به احداث زيرساخت هاي حمل و نقلي از جمله راه آهن براي ارتباط با اروپا و قفقاز کمک کند.وي ضمن اشاره به ويژگي هاي اخد کارنه آ.ت.آ ، اضافه کرد: به واسطه اين کارنه ، در هنگام ورودکالا، نيازي به ارائه تمهيدات گمرکي در قبال حقوق و عوامل گمرکي کالاي وارد شده است، وجود ندارد و پروسه عمليات گمرکي بسيار ساده است. هم‌چنين کالاهايي که با ضمانتکارنه آ.ت.آ به صورت موقت وارد مي‌شود، حداکثر ظرف يک‌سال مي‌بايست از کشور مقصدبه کشور مبدا مرجوع گردد.

منبع: پايگاه خبري نصر نيوز
1398/06/23
لزوم رفع موانع ترانزیت کالا به جای اسیر شدن در گرداب تعدد کریدورهای ترانزیتی
راه‌گذر شمال - جنوب مهمترين حلقه تجارت بين آسيا و اروپا است که در مقايسه با مسيرهاي سنتي از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاه تر و از نظر هزينه تا 30 درصد ارزانتر است و يکي از مسيرهاي مهم ترانزيتي در آسياي ميانه به شمار مي رود و کشورهاي در مسير اين راه‌گذر هر يک با تشکيل اتحاديه و انعقاد قراردادهاي همکاري در رقابتي همه‌جانبه به توسعه و تجهيز بنادر ، جاده‌ها ، ترمينال و مسيرهاي ريلي خود مي‌پردازند .
مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي گفت : به جاي اسير شدن در گرداب تعدد کريدورهاي ترانزيتي بايد موانع ترانزيتي کالاي عبوري از قلمروي ايران مرتفع شود از اين رو ضرورت دارد که يک سيستم لجستيکي بر حمل و نقل حاکم باشد و جريان گردش اطلاعات روان باشد .

پس از سپري شدن سال ها از انعقاد موافقتنامه ترانزيتي شمال - جنوب به راستي چرا اين کريدور حتي گامي کوچک به اهداف خود نزديک نشده است ، موانع کدامند و چرا براي از سر راه برداشتن چالش ها اقدام موثري صورت نگرفته است ؟ آيا هندي ها و روس ها براي بهره برداري از اين کريدور ثابت قدم و جدي هستند ؟ آيا اصولا نيازي به تعريف تعداد 10 کريدور مختلف عبوري از خاک ايران مي باشد ؟ چرا سرگرم تاسيس کريدورهاي مختلف شده ايم و در عمل حرکت جدي براي عبور کالا از قلمروي ايران صورت نگرفته ؟

در ادامه خسرو سرايي ؛ مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي توضيح داده است که موافقتنامه هاي تجاري دوجانبه و چندجانبه ، لجستيک به معناي گسترده آن و ديجيتالي کردن تجارت و تبادل اطلاعات الکترونيک با ديگر کشورهاي عضو کريدور چگونه به رونق اين کريدور کمک خواهد کرد .

کريدورهاي حمل و نقلي قبل از اينکه از قواعد حمل و نقل تبعيت کنند از قواعد تجارت بين دو نقطه ابتدايي ، انتهايي و البته نقاط لجستيکي واسطه پيروي مي کنند . موافقتنامه راه‌گذر حمل ونقل بين‌المللي شمال - جنوب در شهريور ماه 1379 در سن پترزبورگ به امضاي وزراي حمل و نقل سه کشور ايران ، هند و روسيه رسيد و با پيوستن 11 کشور ديگر يعني ارمنستان ، بلغارستان ، عمان ، ترکيه ، تاجيکستان ، قزاقستان، قرقيزستان ، اوکراين ، بلاروس ، سوريه و جمهوري آذربايجان ، هم اکنون 14عضو دارد .

جابجايي 11 ميليون تن کالا از کريدور شمال - جنوب در سال 2018

در سال 2018 حدود 11 ميليون تن کالا از اين کريدور جابجا شده است و با برگزاري اجلاس کريدور شمال – جنوب در اسفندماه سال گذشته در تهران با حضور 11 کشور عضو مي توان گفت که اين کريدور از کريدورهاي فعال محسوب مي شود ، اما سوال اينجاست که چه هماهنگي هايي در عمل بين کشورهاي عضو انجام شده تا امکان عبور اين حجم از کالا از قلمروي جمهوري اسلامي ايران را فراهم آورد و آيا در غياب چنين هماهنگي هايي اين مقدار از کالا ترانزيت نمي شد ؟

راه‌گذر شمال - جنوب مهمترين حلقه تجارت بين آسيا و اروپا

راه‌گذر شمال - جنوب مهمترين حلقه تجارت بين آسيا و اروپا است که در مقايسه با مسيرهاي سنتي از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاه تر و از نظر هزينه تا 30 درصد ارزانتر است و يکي از مسيرهاي مهم ترانزيتي در آسياي ميانه به شمار مي رود و کشورهاي در مسير اين راه‌گذر هر يک با تشکيل اتحاديه و انعقاد قراردادهاي همکاري در رقابتي همه‌جانبه به توسعه و تجهيز بنادر ، جاده‌ها ، ترمينال و مسيرهاي ريلي خود مي‌پردازند .

براي هند مزاياي استفاده از INSTC واضح است ؛ دسترسي به بازارهاي آسياي ميانه و منابعي که آن را از وابستگي به همسايه مرزي خود يعني پاکستان که هند با آن ها رابطه پر افت و خيزي دارد رها مي کند و توافقنامه چابهار که بين هند ، ايران و افغانستان به امضا رسيده است از طريق راه آهن، چابهار را در ايران به زاهدان و بعد از آن به زرنج و دلارام در افغانستان متصل خواهد کرد و مي تواند براي هندوستان منافع اقتصادي و امنيتي قابل توجهي با دسترسي مستقيم به افغانستان به دنبال داشته باشد و در ارتباط با INSTC مشخص است که در مقابل جاه طلبي هاي منطقه اي ، توازن و ثبات را فراهم آورده است .

در سال هاي آينده براي هند بسيار مهم خواهد بود که هرگونه خلاء قدرت در منطقه صرفا توسط چين پر نشود و جايگاه ژئوپليتيکي اين کشور انگيزه قابل توجهي براي هند به منظور پيشبرد حضور خود در منطقه از طريق INSTC فراهم مي کند و با اين حال جاه طلبي و استدلال هاي ژئوپليتيکي سوختي نيستند که کريدور حمل و نقل چندوجهي توسط آن حرکت کند .

از هنگامي که هند ، ايران و روسيه تصميم به استفاده از کريدور حمل و نقل بين المللي نيمه آماده شمال-جنوب (INSTC) به عنوان يک شبکه چندوجهي با استفاده از مسيرهاي دريايي ، ريلي و جاده اي بين هند، ايران، آسياي ميانه و روسيه گرفتند حدود20 سال مي گذرد اما طي اين ساليان رقباي اين مسير ترانزيتي سياست هاي گسترده تري را در منطقه دنبال کرده اند و پيکربندي هاي جديدتري را شکل داده اند که امکان دارد چشم انداز اين پروژه را زير سوال برده باشد اما با اين حال  هنوز فاکتور اقتصادي کريدور براي صاحبان کالا اهميت بسياري دارد .

مزيت هاي اقتصادي کريدور ترانزيتي شمال - جنوب

اين کريدور حمل و نقلي مراکز مهم جمعيتي و اقتصادي را از طريق يک جريان عمده جهت دار به يکديگر متصل مي سازد و اهميت اين جريان عمده جهت دار در ترانزيت هنگامي بارز مي شود که ظرفيت جابجايي کالا در آن در مقايسه با مسيرهاي رقيب بسيار بالاتر باشد . جريان عمده به معناي فرکانس بالاتر سفر وسايل حمل ، حجم بالاي کالا ، اقتصادي بودن حمل کالا و در نتيجه شاخص هاي اقتصادي يک کريدور حمل و نقل مهم ترين فاکتور در تسهيل ترانزيت و افزايش دسترسي به بازارها است و به اين ترتيب کريدور شمال – جنوب دسترسي مستقيم تري به آسياي ميانه و روسيه به هند خواهد داد و در عين حال مي تواند به ايران و جمهوري آذربايجان جهت تبديل شدن به قطب هاي ترانزيت منطقه اي کمک کند .

عامل دوم ايجاد زنجيره هاي تأمين منطقه اي يا "شبکه توليد کننده مصرف کننده" در سراسر اوراسيا است که به دنبال معکوس کردن مدل سنتي است و به کمک آن شرق به عنوان توليدکننده و غرب به عنوان مصرف کننده در اين شبکه ايفاي نقش خواهند کرد و  پيش بيني مي شود که آسيا تا سال 2030 حدود 66 درصد از طبقه متوسط جهان  که انتظار مي رود قدرت هزينه قابل توجهي داشته باشد را تشکيل دهد .

اقتصاد هند با شتاب در حال توسعه است و بسيار تمايل دارد در مسير توسعه چين حرکت کند و به قولي مسير توسعه چين را براي خود مهندسي معکوس کرده است و در وهله اول نياز به هر نوع انرژي دارد و در وهله دوم بايد بتواند کالاهايي با استانداردهاي مورد پذيرش بازارهاي اروپايي ، اوراسيا و بيش از اندازه مصرف داخلي خود توليد کند .

مزيت اقتصادي سوم شامل مسافت هاي کوتاهتر و تحويل سريعتر است ، مسير جديد 40 درصد کوتاه تر و 30 درصد ارزان تر از مسير سنتي طي شده از طريق کانال سوئز است . ساير آمارهاي موجود نشان مي دهد که نصف زمان از بمبئي به اروپا و روسيه در INSTC از مسير دريايي طول مي کشد و صرفه جويي آن به مبلغ 170  دلار براي هر تن محموله است و اتصال ايران و ترکيه به اين معني است که مسافت بين استانبول و دهلي نيز مي تواند با استفاده از مسير درون شهري (دو هفته) کاهش يابد .

با توجه به ارزان تر بودن هزينه هاي حمل و نقل ، افزايش رقابت نيز يکي ديگر از عواملي است که باعث ايجاد شاخص هاي اقتصادي براي راهروهاي حمل و نقل مي شود . انتظار مي رود INSTC باعث رقابت پذيري تجارت هند شود و با دسترسي آسان تر به بازارهاي غيرقابل استفاده ، نه تنها هند بلکه ساير اعضاي INSTC نيز بتوانند توليد را افزايش و هزينه لجستيک را کاهش دهند . با اين حال مشخص نيست که آيا قيمت کالاهاي هندي که وارد روسيه مي شوند ، ارزان تر از کالاهاي چيني خواهد بود ؟

جنبه ديگر رقابت پذيري اين است که در صورت عدم وجود حلقه هاي گمشده (مانند خط ريلي قزوين - رشت - آستارا) تمام مسير نسبت به ساير راهروهاي حمل و نقل زميني در حال توسعه ساخته شده و موانع غيرمرتبط با زيرساخت ها بر طرف شده است، به عنوان مثال INSTC مي تواند با راهروهاي ديگر (مانند کمربند اقتصادي جاده ابريشم چين) به عنوان يک مسير ترانزيتي بين آسياي جنوب شرقي و اروپا رقابت کند و ASEAN و اتحاديه اروپا به ترتيب سومين و دوم بزرگترين شرکاي تجاري يکديگر هستند و  INSTC عملا بايد به عملياتي شدن ديگر موافقت نامه هاي تجارت آزاد منطقه اي و دو طرفه کمک کند .

موانع غير تعرفه اي توسعه کريدور حمل و نقلي شمال – جنوب

بايد توجه داشت که کمبود اطلاعات از چگونگي حمل و رديابي کالا در مسير و همچنين شناخت ناچيز هندي ها و روس ها از وضعيت لجستيک کالا در مسير ترانزيتي ايران مي توانند به عنوان موانع اساسي عدم رونق مسير ترانزيتي شمال - جنوب معرفي شوند . حال که در ايران دولت نتوانسته در الکترونيکي کردن تجارت با سرعت مورد نياز حرکت کند توجه بيش از پيش به شرکت هاي محلي که تجارت بين المللي را به صورت الکترونيکي تبديل مي کنند ، مي تواند به عنوان منبع قابل اطمينان براي اقتصادي نگه داشتن کريدورهاي حمل و نقل تبديل شوند . در اين زمينه لازم است فضا براي رشد استارتاپ ها فراهم شود و نقش الکترونيکي کردن تجارت را از گمرک مبدا تا گمرک مقصد و اطلاعات مورد نياز حمل و نقل و لجستيک پوشش دهند .

تجارت الکترونيکي کالاهايي که از طريق INSTC حمل و نقل مي شوند با توجه به اولويت هاي ملي از جمله تمرکز بر ديجيتالي سازي داخلي و برنامه ريزي براي افزايش اتصال ديجيتال در منطقه  و در سراسر کشورهاي بهره بردار از کريدور شمال – جنوب داراي پتانسيل قابل توجهي است و در سال هاي آينده ايران بايد همگام با هند و روسيه براي تبديل شدن به يک بازيکن اصلي وضعيت لجستيک خود را به طور قابل توجهي در مقياس بالا پايه گذاري کند .

در اين بين بايد از عوامل موثر بر موفقيت ديگر کريدورها درس هايي آموخت ، مثلا مدل اظهار در خانه و ترخيص در بندر به اين مفهوم که با تفاهمنامه اي که بين گمرکات هند و امارات منعقد شده است بازرگانان کالاي خود را قبل از رسيدن به گمرک مقصد اظهار کرده و همه دست اندرکاران بلافاصله بعد از رسيدن کالا به مقصد آماده ترخيص کالا هستند، اين مدل براي کريدور ترانزيتي شمال جنوب قابل پياده شدن است به شرط آنکه گمرکات ايران ، هند و روسيه در قالب تفاهم نامه اي آن را اجرايي سازند .

از ديگر موانع غير تعرفه اي توسعه کريدور حمل و نقلي شمال – جنوب مي توان به عدم توسعه راه آهن در ايران ، چارچوب هاي قوانين و مقررات ناهمسان گمرکي بين کشورهاي مسير و نيز مقوله لجستيک به عنوان مهم ترين حلقه مفقوده اشاره کرد . نکته قابل توجه ديگر آن است که توسعه کريدور شمال - جنوب بايد در قالب يک پروژه تعريف شود و کشورها متناسب با بهره مند شدن تجارت شان از اين کريدور به سرمايه گذاري در آن اقدام کنند ، همانند آنچه که اخيرا براي اتصال راه آهن رشت - آستارا و سرمايه گذاري آذربايجان اتفاق افتاده است و مباحث بالا نشان مي دهد که INSTC يک پروژه اقتصادي است که ارزش دنبال کردن را دارد ، به ويژه اگر در طولاني مدت به عنوان يک راهرو حمل و نقل با برخورد دقيق با عوامل تجاري يک جايگاه ويژه براي خود دست و پا کند .

کريدورهاي حمل و نقل کوتاه تر و ارزان تر ؛ عامل افزايش کالاها و خدمات مورد معامله

بسيار بديهي است که کريدورهاي حمل و نقل کوتاه تر ، سريعتر و ارزان تر مي توانند به معناي افزايش کالاها و خدمات مورد معامله تعبير شوند که به نوبه خود مستلزم تقويت تجارت و به طور کلي روابط دو جانبه بين کشورها و مناطق است . توليد کننده اي در تجارت قوي تر است که در مقايسه با کالاي مشابه رقيب بتواند کالاي خود را ارزان تر و سريع تر به بازار مصرف برساند ، در غير اين صورت بازار را به حريف واگذار خواهد کرد هرچند که اين سريع تر اصطلاحي است فاقد ديدگاه لجستيکي چرا که امروزه دو مقوله حمل و نقل و لجستيک آن چنان با هم عجين شده اند که با پيش بيني درست ، توليد کننده همواره بازار مصرف را بطور مناسب تغذيه مي کند .

ميزان اهميت سرعت حمل کالا به بازار روسيه براي هند و چين

چه ميزان سرعت در حمل کالا به بازار روسيه براي هندي ها و يا چيني ها مهم است ؟ البته اين پرسش براي انواع کالا پاسخ متفاوتي دارد اما مهمتر از سرعت، تغذيه به موقع بازار مصرف است ، بنابراين سوال به اين نحو تغيير مي کند که آيا چيني ها و هندي ها براي تغذيه مناسب و به موقع بازار روسيه کريدورهاي مناسبي در اختيار دارند ؟ آيا عوامل تاثيرگذار در فاکتورهاي مطلوب بودن يک کريدور ، خود را شريک تجاري توليد کننده  هندي مي دانند ؟ تا زماني که مثلا يک شرکت حمل و نقلي ايراني اولويت هاي يک توليد کننده هندي در بازار روسيه را درک نکند و نتواند براي تحقق آن ها دوشادوش توليد کننده هندي حرکت کند و يا اولويت هاي توليدکننده روس در بازار مصرف هند را، يا به طور خلاصه نتواند هر ارتباط تجاري دو جانبه  ديگري را تسهيل کند ، مسير ترانزيتي مربوطه رونق نمي يابد .

چين با توسعه طرح يک کمربند - يک جاده تا حدود زيادي با استفاده از امکانات کشورهاي مسير در احجام کوچکتر اما با فرکانس سفر بالاتر توانسته است دسترسي سهل تري به بازار روسيه پيدا کند و براي هند مهم است که بتواند در مقايسه با کالاهاي چيني در مجموع با قيمت کمتري کالاهاي خود را به بازارهاي مشترک با چين عرضه نمايد .

آيا هند مي تواند روي شرکت هاي حمل و نقلي و نهادهاي دولتي ايران به عنوان يک شريک تجاري قابل اتکا حساب کند ؟ آيا در بنادر و يا گمرکات و يا شرکت هاي حمل و نقل ايراني ، اپراتورهاي بندري ، کارمندان رده پايين گمرک ، بندر ، قرنطينه ، نيروي انتظامي و ... اين فرهنگ وجود دارد که صاحب کالاي خارجي را به چشم شريک تجاري ببينند ؟ آيا براي کارمندان حقوق بگير دولتي و يا غير دولتي اينکه کالاي بيشتري از خاک جمهوري اسلامي ايران عبور کند اهميت دارد يا آنکه سهم مستقيم نداشتن در منفعت اين نوع از صادرات خدمات (ترانزيت) ايشان را به بي تفاوتي و بي مسئوليتي مضمن رهنمون ساخته است ؟

لزوم بهره مندي بهترين ها در ترانزيت کالا از پاداش مناسب

به عنوان يک راه حل به نظر مي رسد بايد سيستمي طراحي شود تا بهترين ها در ترانزيت کالا از پاداش مناسبي برخوردار شوند . براي کشورهاي عضو کريدور و به طريق اولي براي ايران ضروري و الزام آور است که مشارکت بخش خصوصي در رونق اين کريدور را افزايش دهند . دولت ها تنها بايد زمينه ساز حضور بخش غيردولتي در کليه فعاليت هاي ترانزيتي باشند و به نظر مي رسد تعداد بسيار کريدورهاي ترانزيتي که ايران يا از موسسان آن ها بوده و يا به آنها ملحق شده است بيش از آنکه به کشور منفعت رسانده باشد با ايجاد نگراني در کشورهاي رقيب، سبب انسجام يافتن جبهه رقبا عليه منافع ايران شده است .



1398/06/21
افزایش سهم ترانزیت و تخلیه بارگیری بنادر کشور

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي اعلام کرد که در سال جاري سهم ترانزيت و تخليه و بارگيري بنادر کشور نسبت به سال گذشته افزايش يافته است.محمد راستاد - معاون وزير راه و شهرسازي  اظهار کرد: بخش مهمي از ترانزيت کشور ترانزيت از طريق بنادر جنوبي و بنادر شمالي کشور است. به ويژه از جنوب به شمال که رونق بيشتري دارد.وي افزود: يکي از مزيت هاي مهمي که در بنادر داريم ظرفيت قابل توجه 240 ميليون تني بنادر است. علي الخصوص اينکه عمده بنادر مهم ايران که به ساير شقوق حمل و نقل نيز اتصال مناسبي دارند.مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ادامه داد: به عنوان مثال مي‌توان به بندر امام خميني (ره)، بندر شهيد رجايي و بندر اميرآباد در شمال اشاره کرد که دسترسي ريلي دارند و در حوزه توسعه ترانزيت بسيار اثر گذار هستند و بندري مانند بندر چابهار که بر اساس طرح توسعه‌ نوشته شده براي آن، مي‌تواند يکي از حلقه‌هاي اتصال خيلي مهم براي کشورهاي همسايه در حوزه اقيانوس هند، کشورهاي CIS، افغانستان و...  باشد.راستاد اعلام کرد: ميزان ترانزيت غير نفتي ما از ابتداي امسال تا کنون بيش از يک ميليون و 712 هزار و 117 تن بوده که از طريق بنادر تجاري کشور صورت گرفته و در همين بازه زماني تخليه و بارگيري کل بنادر نيز 66 ميليون و 531 هزار و  824 تن بوده است.به گفته وي، ميزان تخليه و بارگيري بنادر در ماه‌هاي گذشته 4.1 درصد رشد داشته است. تخليه و بارگيري غيرنفتي کشور که بالغ بر 47 ميليون تن بوده و با بيش از 8.8 درصد رشد روبرو شده است.مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي اظهارکرد: واردات غير نفتي با 14.9 ميليون تن حدود 23.5 درصد رشد داشته و صادرات غير نفتي نيز 24.6 ميليون تن بوده و 5.3 درصد افزايش يافته است.

منبع: خبرگزاري ايسنا


1398/06/21
رفت و آمد ناوگان باربری از خراسان رضوی در آسیای مرکزی افزایش یافت
<فت و آمد خودروهاي سنگين ناوگان باربري شامل محموله هاي ترانزيتي، صادراتي و وارداتي از سه پايانه مرزي خراسان رضوي به جمهوري ترکمنستان و ديگر کشورهاي آسياي مرکزي طي پنج ماه گذشته امسال 11 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بيشتر شده است.مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي گفت:64 هزار و 675 دستگاه کاميون و تريلر طي اين مدت از پايانه هاي مرزي لطف آباد، سرخس و باجگيران واقع در نوار مرزي شمال اين استان براي حمل محموله هاي ترانزيتي، صادراتي و وارداتي رفت و آمد کرده اند.

ابراهيم نصري افزود: بر اين اساس امسال تاکنون پايانه مرزي لطف آباد 85 درصد و پايانه مرزي سرخس کمتر از 15 از درصد مجموع رفت و آمد ناوگان باربري خارجي خراسان رضوي را به خود اختصاص دادند. سهم پايانه مرزي باجگيران نيز در اين خصوص بسيار ناچيز بود.  

وي ادامه داد: 30 هزار و 833 دستگاه خودروي سنگين باري ظرف همين مدت از طريق پايانه هاي مرزي لطف آباد، سرخس و باجگيران از خراسان رضوي به سمت آسياي ميانه خارج شده اند.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي به رشد يک درصدي ترانزيت خروجي از طريق سه پايانه مرزي اين استان اشاره و بيان کرد: بر همين اساس فعاليت ناوگان باربري خراسان رضوي در بخش صادرات با بهره گيري از11 هزار دستگاه کاميون رشد23 درصدي را نشان مي دهد.  

وي همچنين به ورود 33 هزار و 842 دستگاه کاميون باري به خراسان رضوي از سمت آسياي ميانه ظرف امسال تاکنون اشاره و بيان کرد: ورود اين تعداد خودروي سنگين باري در قالب کاميونهاي حامل کالاهاي وارداتي و نيز ترانزيت ورودي به ترتيب 55 درصد و 18 درصد رشد داشته است.   

پارسال 148 هزار و 212 دستگاه کاميون حامل بار ترانزيتي، صادراتي و وارداتي از سه پايانه مرزي سرخس، لطف آباد و باجگيران واقع در نوار مرزي شمال خراسان رضوي رفت و آمد کرده بودند. خراسان رضوي از سمت شمال و شمال شرق 531 کيلومتر مرز مشترک با جمهوري ترکمنستان دارد.

منبع: خبرگزراي ايرنا

1398/06/21
کاهش تردد کامیون‌های ترانزیت در مرز سرخس بدون هماهنگی با ایران
مدير پايانه مرزي سرخس گفت: کشور ترکمنستان بدون اطلاع قبلي و با اتخاذ سياست‌هاي غير مسئولانه ورود و خروج کاميون‌هاي ترانزيت از طريق مرز سرخس را کاهش داده است.مجتبي سرگلزايي اظهار کرد: طبق توافق‌هاي انجام شده بين ايران و کشور ترکمنستان تا مرداد ماه سال قبل حجم تردد کاميون روزانه به 230 دستگاه در روز رسيد که کشور مقابل بدون هيچ هماهنگي اين ميزان تردد را به 30 دستگاه در روز کاهش داد و اين اقدام در حالي رخ داده که پايانه سرخس بارها اعلام کرده توانايي پذيرش بيشتري را دارد.

وي با اعلام اينکه اقدام ترکمنستان در اين خصوص مانع از تردد اتباع تاجيک از اين پايانه شد، افزود: ترکمن‌ها در اقدامي ديگر از ورود و خروج کاميون‌هاي تاجيکي که از طريق کشورشان تردد داشتند، ممانعت کردند به نحوي که روزانه تنها 10 دستگاه کاميون از اين مرز خارج مي‌شد و کاميون‌هاي ترانزيتي که مقصد آن‌ها تاجيکستان بود بايد از طريق مرز دوغارون در تايباد و يا درياي خزر عبور مي‌کردند.

سرگلزايي با اشاره به مضرات ديگر اين اقدام کشور ترکمنستان مطرح کرد: از مردادماه سال 97 که کاهش تردد کاميون اعمال شد، اتباع ترکمن نيز به تدريج از اين نقطه مرزي حق ورود به ايران را نداشتند و تنها مي‌توانند از مرز باجگيران وارد ايران و از سرخس خارج شوند که اين امر باعث شد، ورود مسافر چمداني ترکمن به صفر برسد.

او ادامه داد: اين اقدام در حالي انجام شد که طي سال‌هاي گذشته مرز سرخس يکي از مبادي تردد همه روزه اتباع ترکمنستان بود و فعاليت تجارت چمداني نقش موثري در اشتغال و رونق کسب و کار داشت.

مدير پايانه مرزي سرخس عنوان کرد: البته ساير اتباع خارجي کشورهاي آسياي ميانه شامل رانندگان، توريست‌ها و... همچنان از اين پايانه مرزي تردد مي‌کنند و اکنون ماهانه 280 نفر از مليت‌هاي مختلف وارد کشور و 250 نفر خارج مي‌شوند.

وي، رتبه صادرات از طريق اين پايانه در استان را سوم اعلام کرد و گفت: با وجود محدوديت‌هاي پيش آمده اقلامي شامل لوازم خانگي، فرش ماشيني، محصولات پلاستيکي، آهن، ميل گرد، شير آلات ساختماني، سيمان، محصولات لبني از اين طريق صادر مي‌شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/06/21
حمل‌ونقل جاده‌ای نیازمند شفافیت در «برگزیت» است
  يکي از بزرگ ترين نگراني‌ها در پرونده «برگزيت»، مساله «خروج بدون توافق» است که براي ‌«آي آر يو»، حمل‌ونقل جاده‌اي و صنعت لجستيک غير قابل قبول است و به پيگيري براي دستيابي به شفافيت و دريافت جزئيات بيشتري در اين رابطه از سوي مقامات بريتانيا و اتحاديه اروپا ادامه مي دهد.به گزارش خبرنگار پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي سايت اتحاديه حمل‌‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي (IRU) با انتشار پيامي اعلام کرد؛ براساس ملاقات‌هاي اخير بين بوريس جانسون نخست وزير انگلستان و رهبران اتحاديه اروپا قبل از اجلاس «جي 7»،‌ شبح يک «برگزيت بدون توافق» بر روي افق پيش رو به بزرگي ديده مي‌شود.«برگزيت» يک چالش بزرگ براي نرخ کرايه حمل‌ونقل جاده‌اي و صنعت لجستيک است که امروز همکاري نزديکي با بازارهاي انگلستان و ايرلند دارد. طبق سماجت‌هاي سياسي نا معلوم در خصوص ظرفيت خروجي‌هاي «برگزيت»، اين صنعت در برزخ نگه داشته شده است. به همين خاطر شفافيت از جانب دولت انگلستان و اتحاديه اروپا به طور ويژه انتظار مي‌رود.يکي از بزرگترين نگراني‌ها در پرونده «برگزيت»، مساله«خروج بدون توافق» است، که براي ‌«آي آر يو» (اتحاديه حمل‌ونقل بين‌المللي جاده‌اي)، حمل‌ونقل جاده‌اي و صنعت لجستيک  غير قابل قبول است. اين اقدام مي‌تواند بدترين دستاورد ممکن باشد که احتمالا بسياري از مشکلات و موانع حمل‌ونقلي را که سياست تک بازاري اتحاديه اروپا از بين برده بود به حالت اول برمي‌گرداند. اتحاديه اروپا و انگلستان بايد از چنين اتفافي جلوگيري کنند و به توافق قابل قبولي براي افزايش تسهيلات دست يابند که درب‌ها براي مذاکره درباره آينده روابط اتحاديه اروپا-انگلستان باز کند.يکي از اولويت‌هاي «آي آر يو» پايين آوردن ريسک به وسيله ارائه اطلاعات موثق براي صنعت حمل‌ونقل جاده‌اي است اما شرايط سياسي فعلي آن را بسيار سخت کرده است.«ماتياس مادژ» مسئول پيگيري امور «آي آر يو» در اتحاديه اروپا گفته است، «آي آر يو» به دولت انگلستان پيام خود را همانند اتحاديه اروپا ارسال کرده است تا اطلاعات درست در مورد چگونگي فعاليت شرکت‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي و لجستيکي را در اختيار آن‌ها قرار دهند و نيز خود را براي خروج «بدون توافق» آماده کنند.31 دسامبر 2019 به عنوان تاريخ خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا مناسب نيست و براي اين مهم يک فرجه زماني 12 ماهه براي مذاکره-ترجيحا براي تمام مدهاي حمل‌و‌نقل نياز است.«آي آر يو» رسد شرايط موجود و پيشرفت آن در هفته‌هاي پيش ‌رو همراه با ارزيابي را با هدف حمايت از حمل‌ونقل جاده‌اي در دستور کار قرار داده است و به پيگيري براي دستيابي به شفافيت و دريافت جزئيات بيشتري در  اين رابطه از سوي مقامات بريتانيا و اتحاديه اروپا ادامه مي دهد.

منبع: سايت ايرو

1398/06/20
افزایش ۷ درصدی ترازیت کالا از مرز بازرگان آذربایجان‌غربی
مدير پايانه مرزي بازرگان گفت: در چهار ماهه نخست امسال ترانزيت کالا از پايانه مرزي بازرگان افزايش هفت درصدي داشته است.جابر اکبرپور با اشاره به اينکه پايانه مرزي بازرگان يکي از مهمترين پايانه‌هاي مرزي آذربايجان‌غربي و کشور است، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ترانزيت کالا از اين پايانه افزايش هفت درصدي داشته است.وي با بيان اينکه به طور متوسط روزانه 800 دستگاه کاميون از طريق اين پايانه تردد مي‌کنند، افزود: روزانه در حدود 95 دستگاه کاميون از اين پايانه وارد استان مي‌شوند.مدير پايانه مرزي بازرگان با بيان اينکه عمده کالاها و مواد صادراتي از اين گمرک شامل مصالح ساختماني، ميوه و تره‌بار، سنگ‌کوب و قير است، ادامه داد: اين ‌کالاها اغلب به ترکيه و کشورهاي اروپايي صادر مي‌شود.وي عنوان کرد: در اين مدت پايانه مرزي بازرگان پس از پايانه شهيد رجايي و پرويزخان رتبه سوم بيشترين ميزان ترانزيت کالا را به دست آورده است.

منبع: خبرگزاري فارس


1398/06/17
کسب رتبه دوم ترانزیت خارجی صادرات کالا از مرز باشماق
مدير کل گمرکات استان کردستان، گفت: گمرک باشماق مريوان رتبه دوم ترانزيت خارجي را به خود اختصاص داد.رحماني‌پور با بيان اين‌که گمرک باشماق اين رتبه را در بين 57 گمرک مرزي کسب کرده عنوان کرد:در پنج ماهه امسال بيش از 400 هزار تن کالا به ارزش يک ميليارد و604 ميليون دلار از گمرک باشماق ترانزيت شده است.او هم‌چنين با اشاره به ميزان صادرات استان در مدت ياد شده افزود: ميزان صادرات استان نيز امسال 507 ميليون دلار استمدير کل گمرکات استان گفت: اين ميزان صادرات نسبت به‌مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن 10 درصد افزايش و از لحاظ ارزش دلاري يک درصد کاهش داشته است.عراق با بيش از 95 درصد، بيش‌ترين حجم صادرات کالا از مرز باشماق را به خود اختصاص داده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

1398/06/16
برای ارتقای موقعیت اقتصادی ایران باید بر روی حمل‌ونقل تمرکز کرد
معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي گفت: بخش حمل‌ونقل کشور در توليد ناخالص ملي بيش از 8.5 درصد و در بخش اشتغال دو ميليون نفر به صورت مستقيم و 4.5 ميليون نفر را به طور غير مستقيم رقم زده است.

 سومين نشست هم انديشي و گفت وگو با تشکل‌هاي حرفه‌اي حمل‌ونقل بعد از ظهر روز 11 شهريورماه 1398 با حضور شهرام آدم نژاد معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي و مهدي مير اشرفي رئيس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.

در ابتداي اين نشست شهرام آدم نژاد معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: سهم حمل‌ونقل کشور در توليد ناخالص ملي بيش از 8.5 درصد و شرايط اشتغال دو ميليون نفر به صورت مستقيم و 4.5 ميليون نفر به طور غير مستقيم را رقم زده است.

آدم نژاد در ادامه به تشريح سه مشکل بزرگ حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: در اولين مساله به دليل اينکه ورود به اقتصاد حمل‌و‌نقل در جهت تنظيم عرضه و تقاضا و در مسير تنظيم بازار نبوده است، رابطه اقتصادي در نظام حمل‌ونقل به طور دائم با ريسک سرمايه گذاران مواجه مي‌شود. 

معاون حمل‌ونقل وزير راه و شهرسازي دومين مشکل را وجود بروکراسي شديد براي فعاليت تخصصي و حرفه‌اي در حوزه حمل‌ونقل عنوان کرد و يادآور شد: بايد دو اصل توانمندي (مهارت) و سرمايه براي ورود به عرصه حمل‌ونقل پذيرفته شود. 

به گفته وي سومين مشکل پيش روي حمل‌ونقل، موازي کاري دستگاه‌هاي ذي ربط است که باعث عدم گسترش اين صنعت در بخش خصوصي مي‌شود. 

آدم نژاد تصريح کرد: تکامل تدريجي حمل‌ونقل نياز به خلاقيت، توسعه فيزيکي و نرم افزاري دارد و اين جلسه با هدف شناسايي گلوگاه‌هاي موجود و هم فکري براي رفع آ‌نها برگزار شده است.

 در ادامه اين نشست رئيس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران گزارشي از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت: در حالي سال گذشته درآمد 43 ميليارد دلار از صادرات غير نفتي و 42 ميليارد دلار از واردات در سال گذشته  براي کشور حاصل شد که درآمد امارات متحده عربي از صادرات و ري اکسپرت حدود 320 ميليارد دلار بوده است. 

مهدي مير اشرفي با اشاره به مطالعات انجام شده از سوي مراکز علمي بين‌المللي مبني بر انتقال مرکز ثقل ثروت از سيليکن ولي و وال‌استريت به مرزهاي هند و چين اظهار داشت: در نتيجه اين مطالعات آمده است که کشورهاي نزديک به هند و چين مي‌توانند با انتقال کالاهاي ساخته شده توسط آن‌ها يا تامين مواد مورد نياز اين دو کشور از منافع مالي بالايي بهره مند شوند. 

وي تاکيد کرد: بنابر اين با توجه به مطالعات و پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، براي ارتقا موقعيت اقتصادي کشور، فقط بايد بر حمل‌ونقل تمرکز و به آن توجه ويژه شود.

رئيس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران با اشاره به حضور 30 دستگاه دولتي و حاکميتي در عرصه تجارت کشور گفت: هر يک از اين دستگاه قوانين و مقررات خاص خود را دارند که امکان مقايرت با قوانين دستگاه ديگر نيز وجود دارد. 

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: با اتکا به نيروهاي ارزشمند دانشگاهي سامانه پنجره واحد فرامرزي ايجاد و راه‌اندازي شد و طبق گزارش بانک جهاني درسال گذشته رتبه ايران بيش از 39 پله و در تجارت فرامرزي 35 پله ارتقا يافت. همچنين در سه روز گذشته از سه سامانه «خدمات گمرکي موبايلي»، «پيام رسان به فعالان عرصه تجارت» و «پلمپ الکترونيک» براي تسهيل خدمات گمرکي رونمايي شد.

سر انجام پس از بيان مشکلات از سوي نمايندگان تشکل‌هاي حرفه‌اي حمل‌ونقل در زمينه گمرکي، مقرر شد، هر يک از تشکل‌ها نظرات و پيشنهادات خود را به صورت مکتوب تا روز چهارشنبه 13 شهريورماه به معاونت حمل‌ونقل ارسال کنند تا پس از جمع ‌بندي و ارسال براي رويت رئيس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران مورد بررسي و پاسخ‌گويي قرار گيرد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/06/16
پشت‌پرده کاهش صادرات به عراق چیست؟
1398/06/16
رایزنی ایران و اقلیم کردستان عراق درباره همکاری‌های گمرکی و تسهیل روند ترخیص کالا
سرکنسول ايران در اربيل در ديدار با مديرکل گمرکات اقليم کردستان عراق در خصوص همکاري‌هاي گمرکي دوجانبه و راه‌کارهاي تسهيل فرايندها و تشريفات مرتبط با ترخيص کالا و ترانزيت محموله هاي صادراتي با اين مقام مسوول در اقليم کردستان رايزني و گفت وگو کرد.;اين ديدار "سامال عبدالرحمان عزيز" مديرکل گمرکات اقليم کردستان عراق، انتصاب" نصراله رشنودي" به سمت سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در اربيل را تبريک گفته و با اشاره به پيشينه مناسبات دوستانه و پيوندهاي ژرف تاريخي و فرهنگي کردستان عراق با ايران، ابراز اميدواري کرد در دوره مسووليت آقاي رشنودي، شاهد توسعه روابط تجاري دوجانبه بر پايه گسترش تفاهم و همکاري گمرکي باشيم.سرکنسول کشورمان نيز با ابراز خشنودي از  اين ديدار، روند فعاليت گمرکات اقليم کردستان عراق و ايران را مثبت و رضايت‌بخش توصيف و تداوم همکاري موجود را در تسهيل شرايط، موثر ارزيابي کرد.

منبع: خبرگزاري ايسنا
1398/06/16
افزایش ۵۶درصدی ترانزیت نفتی و ۱۵ درصدی صادرات غیرنفتی در بندر شهید رجایی
مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اعلام خبر تخليه و بارگيري 34 ميليون تن کالا در پنج ماهه امسال و ثبت رشد بيش از 7 درصدي، گفت: با صادرات 16 ميليون تن کالاي غيرنفتي از طريق بزرگترين بندر ايران، رشد 15 درصدي را شاهد بوديم."اله مراد عفيفي پور" در نشستي با مديران بزرگترين بندر ايران ضمن بيان تازه ترين آمار و ارقام از عملکرد منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي طي پنج ماه نخست سال 98، اظهار داشت: در دوره زماني ياد شده، حجم مجموع عمليات تخليه و بارگيري کالاهاي نفتي و غير نفتي به رقم 34 ميليون و 233 هزار و 123
تن رسيد که با رونق گرفتن فعاليت هاي اقتصادي و حمل و نقلي در اين بندر، شاهد افزايش 7.2 درصدي جابجايي کالا بوديم .وي حجم تخليه و بارگيري کالاهاي غير نفتي را 23 ميليون و 442 هزار و765 تن با رشد 9.4 درصدي عنوان کرد و افزود: همچنين، 10 ميليون و 790هزار و 358 تن فرآورده نفتي نيز با افزايش 2.6 درصدي در اين جابجا بندر شد.
صادرات غيرنفتي از 16 ميليون تن فراتر رفت
مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اشاره به افزايش 15 درصدي صادرات غيرنفتي در بزرگترين بندر تجاري ايران تصريح کرد: حجم صادرات اين گونه کالاها به رقم 16 ميليون و 654 هزار و 256 تن رسيد.عفيفي پور از ترانشيپ يک ميليون و 574  هزار و 711 تن کالاي غيرنفتي از طريق اين بندر به بنادر ديگر منطقه خبر داد که در اين زمينه، رشد 17 درصدي را شاهد بوديم.
134 هزار تن کالا کابوتاژ شد
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان از کابوتاژ(کران بري) 134 هزار و 135 تن کالاي غيرنفتي با افزايش 100 درصدي طي پنج ماه اخير سخن به ميان آورد و اظهار داشت: در اين مدت، يک ميليون و 407 هزار و 423 تن کالا،  ترانزيت و همچنين سه ميليون و 312 هزار و 423 تن از اينگونه کالاها وارد بندر شهيد رجايي شد.اين مقام مسئول در بخش ديگري از گزارش عمليات پنج ماهه منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي افزود: طي اين مدت، سه ميليون و 726 هزار و 400 تن فرآورده نفتي با رشد 11.3 درصدي به خارج از کشور صادر شده است.
ترانزيت نفتي 56 درصد افزايش يافت
مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي اظهار داشت: در اين مدت، 7 ميليون تن با رشد7.3 درصدي، کابوتاژ و 33 هزار و 894 تن از اينگونه محموله ها، ترانزيت شد که رشد 56.5 درصدي داشته است.
تردد بيش از 1700 شناور به بزرگترين بندر ايران
عفيفي پور گفت: از ابتداي امسال تاکنون، يکهزار و 763 فروند شناور در اسکله هاي بزرگترين بندر تجاري کشور پهلو گرفت که همسنجي اين تعداد از تردد شناورها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بيانگر افزايش 7.8 درصدي است.مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان در پايان خاطرنشان کرد: از مجموع کل شناورهاي ورودي به بندر شهيد رجايي، يکهزار و 453 فروند مربوط به کشتي هاي داراي تناژ بالاي هزار تن(افزايش 5 درصدي) و 310 فروند شناور تناژ اسمي زير هزار تن (رشد 21 درصدي)، داشته است.
منبع: سازمان بنادر و دريانوردي
1398/06/13
۵۰۸ میلیون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت ايلام، گفت: 508 ميليون دلار کالا از ابتداي سال جاري تا پايان مردادماه از مرز بين‌المللي مهران به کشور عراق صادر شده است.

 سعيد شريفي اظهار داشت: اين ميزان کالا(اظهار شده گمرک) با بيش از 823 هزار تن مربوط به صادرات استان ايلام بوده که در مدت ياد شده از اين مرز به عراق صادر شده است.

وي افزود: عمده‌ترين اقلام صادراتي در اين مدت مصالح ساختماني، محصولات فلزي، کشاورزي، پلاستيکي، خودرو، قطعات خودرو، مواد پتروشيمي بوده است.

به گفته شريفي، اين ميزان صادرات کالا در سال جاري از لحاظ وزني 38 درصد و از لحاظ ارزشي 19 درصد رشد داشته است.

وي يادآور شد: هدف‌گذاري ما در ميزان صادرات در سال جاري 650 ميليون دلار است که اين ميزان به‌زودي تحقق پيدا مي‌کند.

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت صمت ايلام تصريح کرد: سال گذشته بيش از يک‌ميليون و 279 ميليون دلار کالا از مرز مهران به کشور عراق صادر شد اين در حالي بود که هدف‌گذاري ما بيش از 500 ميليون دلار بود.

شريفي تصريح کرد: بنا به تاکيدات مديريت ارشد استان مبني بر ادامه روند مثبت صادرات و جديت براي توسعه آن، مي‌توان با اجراي برنامه‌ها و مديريت صحيح همه ظرفيت‌هاي مرز بين‌المللي مهران را براي توسعه اقتصادي استان و کشور به‌کار گرفت.

 شهر مرزي مهران در استان ايلام با حدود 230 کيلومتر فاصله با بغداد نزديک‌ترين شهر مرزي کشورمان به پايتخت عراق و عتبات عاليات اين کشور است که امروز به کانون فعاليت‌هاي صادراتي و تردد زوار با کشور همسايه تبديل شده است.

شهرستان مرزي مهران در 85 کيلومتري جنوب غربي ايلام قرار دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/06/13
توسعه همكاري هاي حمل و نقلي جمهوري اسلامي ايران و افغانستان
هفتمين اجلاس کميته مشترک همکاري هاي حمل و نقل بين المللي جاده اي ايران و افغانستان در روزهاي  10 و 11 شهريور ماه  در کابل برگزار شد و در پايان اجلاس نيز صورتجلسه همکاري هاي حمل و نقل جاده اي به امضاي رؤساي دو هيأت رسيد.
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، منوچهر سلمانزاده مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي  با بيان اين خبر افزود: 
افزايش مراودات حمل و نقلي  دو کشور و ضرورت تسريع و تسهيل در تردد ناوگان حمل و نقلي دو کشور ، پيگيري مشکلات رانندگان ايراني در افغانستان، توافق طرفين بر لزوم تسريع در احداث پل دوم ميلک، همکاري هاي دو جانبه طرفين در زمينه هاي نگهداري و بهره برداري راه ها، فناوري هاي نوين، سامانه هاي حمل و نقلي هوشمند و ايمني تردد در قالب برنامه عمل پيشنهادي طرف ايراني، از مهمترين تصميمات اين اجلاس است.
وي همچنين اظهار داشت:
بازديدهاي دوره اي طرفين از مرزهاي دو کشور جهت حل مشکلات در مرز، توسعه و فعال سازي راه گذر کتاي و تأسيس راه گذر سه جانبه کابل، تهران و استانبول، تسريع در اجراي کامل موافقت نامه چابهار در راستاي افزايش تردد ناوگان ترانزيتي از ديگر تصميمات اتخاذ شده است.
گفتني است، اين اجلاس با حضور عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهر سازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي کشور و معاون وزير و رييس ترانسپورتي افغانستان و با همراهي هياتي متشکل از مدير کل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي، رييس اداره ترانزيت راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي، نمايندگان انجمن هاي صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي ايران و خراسان برگزار شد.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1398/06/13
مدیرعامل شرکت آلی بار: حضور افراد دارای سابقه فعالیت حقوقی در این بخش ضرورت دارد

امير منصوري مديرعامل شرکت آلي بار و از اعضاء بخش حقوقي در خصوص نخستين جلسه اظهار داشت: جلسه بسيار خوبي بود و افراد با تجربه ي حوزه حمل ونقل در اين جلسه حضور داشتند. آقايان سعيدي و حياتي به عنوان رئيس و نائب رئيس انتخاب شدند که اين امر  نشان دهنده مسير خوبي براي بخش حقوقي هست.
 همچنين وي در رابطه با جلسات آتي اين بخش عنوان کرد: من اميدوارم بقيه دوستاني که در اين صنف فعاليت دارند و داراي سابقه فعاليت حقوقي  و دانش حقوقي  هستند حتما در جلسات اين بخش حضور داشته باشند . هرچه  تعداد افرادي که داري اطلاعات در اين زمينه هستند بيشتر باشد قطعا نظرات کامل‌تر و مفيدتري براي صنف به دست خواهد آمد.
1398/06/13
اولین جلسه بخش حقوقی برگزار شد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نخستين جلسه بخش حقوقي با حضور يونس جاويد عضو هيئت مديره انجمن و رابط بخش مذکور و اعضا برگزار شد.
 در اين نشست پوريا سعيدي مديرعامل شرکت حمل و نقل بين المللي نسيم اطلس جاده به عنوان رئيس  و آرمين حياتي مديرعامل شرکت حمل ونقل بين المللي جاده ساحل دريا به عنوان نائب رئيس بخش حقوقي انتخاب شدند.
در ادامه نشست حاضران در خصوص نحوه برگزاري جلسات آتي با يکديگر به تبادل نظر پرداختند.
1398/06/13
رشد ۲۴۵ درصدی ارزش صادارت از گمرک بازرگان
سرپرست اداره‌کل گمرک بازرگان گفت: طي پنج ماهه سال جاري ارزش دلاري کالاهاي صادراتي از اين مرز 245 درصد نسبت به مشابه سال قبل رشد داشت.
صادق نامدار اظهار داشت: عمده کالاهاي صادراتي در اين مدت شامل محصولات کشاورزي و پتروشيمي و مصنوعات سنگي و فلزي است که به کشورهاي مختلف جهان صادر شد.

وي با اشاره به اينکه ارزش دلاري واردات از طريق اين مرز طي پنج ماهه نخست سال جاري و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 66 درصد افزايش داشت، بيان کرد: در اين مدت 277 ميليون و 780 هزار و 905 دلار انواع ماشين‌آلات صنعتي، ورق ام دي اف (MDF)، موز، رنگ‌، اسکلت فلزي، انواع پارچه، لوازم يدکي، قطعات يدکي از طريق مرز بازرگان وارد کشور شد.

وي با بيان اينکه واردات کالا از لحاظ وزني نيز در اين مدت 72 درصد افزايش داشت، افزود: تعداد اظهارنامه‌ها در اين مدت هفت هزار و 191 مورد بود.

«نامدار» با بيان اينکه ارزش دلاري ترانزيت کلي از اين مرز طي پنج ماه نخست سال جاري10 درصد کاهش داشت، گفت: ترانزيت کالا از لحاظ وزني نيز 35 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش يافت.

حدود يک چهارم از کل پايانه‌هاي مرزي کشور در آذربايجان‌غربي قرار دارد و اين استان داراي پنج پايانه مرزي شامل بازرگان ماکو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز ترکيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/06/11
نشست هم اندیشی انجمن ایران با مسئولان گمرک برگزار شد


برگزاري نشست هم انديشي انجمن ايران با مسئولان گمرک جمهوري اسلامي ايران در خصوص مسيرهاي پيشنهادي ارسال کالا به مقصد کشورهاي اروپايي، به منظور کاهش حمل مواد مخدر روزگذشته در محل انجمن برگزار شد.  
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در اين نشست رئيس هيئت مديره ، چند تن از اعضاي هيئت مديره ، دبير انجمن ، معاونان ترانزيت ومرکز جرائم سازمان يافته گمرک جمهوري اسلامي ايران  و تعدادي از مديران و فعالان شرکتهاي حمل ونقل بين المللي حضور داشتند.
نعمت الله موموندي معاون مرکز جرائم سازمان يافته گمرک جمهوري اسلامي ايران درخصوص افزايش حمل محموله در جوف کالاي صادراتي حاوي مواد مخدر اظهار داشت:اخيرا تعداد محموله هايي که از ايران گذر ميکنند و در کشورهاي همسايه از آنها مواد مخدر کشف مي‌شود بسيار زياد شده است . يکي ديگر از مواردي که اخيرا با آن مواجه هستيم تغيير مسيرهاي کاميونها است به عنوان مثال بارگيري از اروميه براي کشورهاي اروپايي انجام شده و قاعدتا اين محموله  بايد از مرزبارزگان عبور کند اما از مرز بيله سوار يا بندرعباس عبور مي کند.  
وي در ادامه عنوان کرد: ما در رابطه با اين مورد پيشنهادمان اين بود که در سيستم جامع گمرکي محدوديت ايجاد کنيم به اين صورت که در سيستم  براي کاميونهاي مقصد اروپا فقط اجازه عبور ازمرز بازرگان ايجاد شود و گمرک کنترل خود را در آن مرز متمرکز کند. گمرک  از اداره کل صادرات و اداره کل ترانزيت خواست که در رابطه با اين پيشنهاد نظرات تخصصي خودشان را مطرح کنند  و نظرات بخش خصوصي هم در اين رابطه دريافت شود.که آيا اينکار منطقي هست يا خير . اما پس از بررسي ها مشخص شد که اين روش ممکن است به بخش حمل ونقل بين المللي کشور آسيب بزند به همين دليل منتفي شد.
معاون مرکز جرائم سازمان يافته در خصوص تجهيزات گمرکات گفت: هدف ما اين است محموله هايي که داراي مواد مخدر جاسازي شده استکمتر از کشور عبور کند. ما در گمرک بازرگان به  2 دستگاه ايکس ري کاميوني ،يک پالتي بزرگ ،8 سگ موادياب، يک دستگاه فايبر اسکوپ مجهز هستيم اما با اين حال با نقاط ضعف مديريتي وساختاري هم مواجه هستيم .
در ادامه نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران اظهار داشت:  اصولا مسير حمل ونقل محموله را شرکت حمل ونقل از لحاظ کوتاه بودن و ارزان بودن مسير تعيين مي‌کند وصاحب کالا در تعيين اين موارد صاحب نظر نيست. پيشنهادي که در مورد تغيير مرزها مطرح شده است منتج به نتيجه نخواهد شد، چون ممکن است به عنوان مثال شرکتي در ترکيه مشکل ماده 38 کنوانسيون تير را داشته باشد و براي ارسال محموله  مسير آستارا را به شمال اروپا انتخاب کند . مامتاسفانه با محدوديت ورودي و خروجي مرزها مواجه هستيم و ورودي و خروجي محدودي باکشورهاي همجوار مثل عراق داريم . ما فقط مرز بازرگان و مرزهاي شمالي را داريم که   براي رفتن به  اروپاي شمالي مناسب‌ترين گزينه از لحاظ ارزانبودن و نزديک بودن هستند .
رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در انتقاد به روش گمرک در پلمپ محموله ها بيان کرد:  گمرک وقتي ارزياب براي پلمپ محموله ميفرست بايد محموله را در همان مبدا کنترل کند امامحموله از مرز بازرگان رد مي‌شود و در مرز گوربلاغ، بلغارستان يا کاپي‌کو به دليل قاچاق مواد مخدر متوقف مي‌شود ما نبايداجازه دهيم که سرمايه هاي ملي‌مان در جاي ديگري متوقف شود.
وي در ادامه اظهار داشت: در مرز بازرگان يک مديريت واحد وجود ندارد همه در آنجا محموله را کنترل مي‌کنند  و اين عدم وجود مديريت واحد موجب  بروز مشکلات زيادي براي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي مي‌شود. ما معتقديم که در مرز بازرگان نبايد توقفي صورت پذيرد چون مرز بازرگان محل عبور است . ما بايد به دنبال راهکارهايي باشيم که  قابليت اجرايي داشته باشد . ايستايي هايي که درمرز ها به وجود مي آيد موجب بروز مشکلات عديده اي مي‌شود ما بايد مرز بازرگان رااز نظر رسيدگي و بازرسي ها خلوت کنيم و بتوانيم از طريق يک مرز کنترل دقيق داشته باشيم .
معاون مرکز جرائم سازمان يافته گمرک ج.ا.ا در رابطه با پروندهاي مربوط به کشفيات گفت : پيشنهاد ما اين است که پرونده هاي مربوط کشفيات را در اختيار کارشناسان  انجمن قرار دهيم تا از جنبه هاي مختلف آسيب شناسي شود .  
در ادامه نشست ميرفتحعلي سيدزنوزي عضو هيئت مديره انجمن عنوان کرد: پيشنهاد ما اين است که گمرک ايران با گمرکات کشورهاي همجوار قراردادي تنظيم کند  تا با همکاري يکديگر  بازرسي هاي مشترک داشته باشند به اين صورت که يک هفته کنترل با گمرک کشور ما  باشد يک هفته کنترل با گمرک کشور همجوار.  مزيت اين روش اين است که اگر موردي کشف شد چه از ايران چه از کشور همجوار به کشورش بازگردانده مي‌شود و از ميزان هزينه هاي گزاف براي رفع مشکل کاسته مي شود. همچنين  تقسيم کنترلها يکي ديگر از موارد گمرکات است کهما با آن مواجه هستيم  اگر ما تجهيزات لازمرا براي کنترل محموله ها نداريم حداقل با همکاري کشورهاي همجوار از تجهيزات آنان بهره ببريم .
در پايان نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران اظهار داشت : تا مديريت واحدي وجود نداشته باشد اين مشکلات همچنان پابرجا خواهد بود اما با اين حال ما آمادگي خودمان را براي هرگونه همکاري و تبادل اطلاعات در جهت کمک و ارتقاي به حمل ونقل بين المللي کشور اعلام مي کنيم .



1398/06/11
ديدار معاون وزير راه و شهرسازي با معاونان وزراي صنعت ‌و تجارت و ترانسپورت افغانستان

معاون وزير راه و شهرسازي و رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در دو ديدار جداگانه با مقدسه يوريش، معاون وزير صنعت و تجارت، يما ياري وزير ترانسپورت افغانستان و معاونان آن وزارت و رييس بخش حمل ‌و نقل جاده‌اي، بر ضرورت حذف برخي كنترل هاي اضافي در داخل قلمرو گمركي افغانستان كه از موانع توسعه روابط ميان دو كشور است، تاكيد كرد.
عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رييس اين سازمان كه در راس هياتي متشكل از مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي اين سازمان، رييس اداره ترانزيت استان خراسان رضوي و نمايندگان انجمن هاي صنفي شركت هاي حمل ‌و نقل بين‌المللي ايران و خراسان رضوي براي شركت در اجلاس كميته مشترك همكاري هاي حمل‌ و نقل بين‌المللي جاده‌اي جمهوري اسلامي ايران و افغانستان در تاريخ 10 و 11 شهريور ماه در كابل حضور دارند، با اشاره به پيشينه، تاريخ و زبان يكسان دو كشور، از نظم مكاتبات طرف افغان و توجه به حجم عمده صادرات و واردات دو كشور كه از طريق جاده انجام مي شود، تشكر كرد.
وي افزود: 
در سال گذشته، صادرات غير نفتي ايران نزديك به سه ميليارد دلار با وزن 5/5 ميليون تن بوده است كه تقريبا" معادل تردد روزانه 800 كاميون حامل محموله است و در مقابل، از افغانستان10 هزار تن كالا با ارزش 11 ميليون دلار به ايران وارد شده است.
حسن‌نيا همچنين با اشاره به پيشينه مساعدت هاي فني و اقتصادي ايران در بازسازي افغانستان، نمونه برنامه عمل پيشنهادي سازمان را به طرف افغان ارايه كرد. 
معاون وزير راه و شهرسازي همچنين تاكيد كرد كه با هدايت مناسب فعاليت هاي تجاري و صنعتي، نبايد دو كشور اجازه دهند كه ‌عرصه تجارت و به تبع آن، حمل ‌و نقل دوجانبه را به تجار و ناوگان ديگر كشورها واگذار كنند و لازم است هر چه سريع تر، جايگاه خود را در تجارت دوجانبه احيا كنند كه اين امر مستلزم درك متقابل بيشتر، صبوري متقابل بيشتر و نگاه جدي‌تر به چشم‌انداز روابط دوجانبه اقتصادي و به ‌ويژه حمل‌ و نقلي است.
حسن‌نيا با اشاره به آمادگي همكاري سازمان راهداري و حمل‌ و نقل جاده‌اي براي دستيابي افغانستان به هدف گذاري از يك ميليارد دلار فعلي به سالانه هشت ميليارد دلار صادرات تا سال 2024 افزود: 
با توجه به تسهيلات فراهم شده در قانون جذب سرمايه گذاري خارجي، تجار افغان امكان دارا بودن سهام و عضويت هيات مديره شركت هاي حمل و نقل بين المللي ايراني را پيدا كرده‌اند و طي سال هاي اخير چند مورد انجام شده كه با استقبال و پشتيباني طرف هاي ايراني مواجه بوده است‌.
وي افزود: 
برخي مشكلات توقف ناوگان حامل سوخت به دليل عدم تطبيق استانداردها در مرز ميلك از سوي طرف افغان كه موجب توقف هاي طولاني در گمركات مرزي مي شود، مشكلات متعددي را ايجاد كرده كه ضرورت دارد نسبت به اصلاح و رفع آن اقدام جدي انجام شود.
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي همچنين به مساعدت جدي به طرف افغان براي احياي نقش تاريخي خود در جاده ابريشم و احياي جايگاه آن به‌عنوان پيوند دهنده دو بلوك قوي اقتصادي آسياي مركزي به آسياي جنوبي براي همکاري هاي منطقه‌اي، انرژي، تسهيل تجارت از طريق ارتقاي مناسبات حمل ‌و نقلي اشاره كرد و با توجه به همسايگي با كشور چين، بر تحقق جايگاه آن كشور در پروژه OBOR از رهگذر آن، تسهيل توسعه صنعتي و تسهيل تجارتي براي افغانستان تاكيد كرد.
معاون وزير راه و شهر سازي ضمن ابراز خرسندي از عضويت افغانستان در سازمان تجارت جهاني اظهار اميدواري كرد كه تجارت بازرگانان ايراني با همتايان افغان روز به روز بيشتر تسهيل و هماهنگ سازي شود.
حسن نيا با تاكيد بر ضرورت پذيرش مستندات حمل براي محمولات خوراكي و كشاورزي توسط مراجع ذيصلاح هر دو كشورگفت: تعدد رويه ها و عدم تعريف شفاف آن قابل توجه است كه بايد مورد بررسي قرار گيرد.
رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي ضرورت ارتقاي همكاري هاي دو جانبه دو كشور را يادآور شد و افزود: 
كمك مي كنيم كه افغانستان نقش خود را در جاده ابريشم احيا و ارتقا دهد تا جايگاه خود را به عنوان پيوند دهنده دو بلوك قوي اقتصادي آسياي مركزي به جنوبي براي همكاري هاي منطقه اي، انرژي، تسهيل تجارت از طريق ارتقاي مناسبات حمل و نقلي، بيش از پيش احيا كند.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي


1398/06/11
افزایش تعرفه ورود کامیون‌های ایرانی به ترکمنستان

در پي انتشار خبري مبني بر افزايش تعرفه ورودي کاميون‌هاي ايراني به کشور ترکمنستان، ناظر گمرکات خراسان رضوي، اين خبر را تائيد نکرد و صحت آن‌را مشروط به پاسخ طرف ترکمن در مکاتبه وزارت امورخارجه کشور دانست.

اميد جهانخواه با بيان اين مطلب که، متأسفانه برخي محدوديت‌ها در گمرکات خراسان رضوي با کشور ترکمنستان وجود دارد، تصريح کرد: گزارشي به گمرک خراسان رضوي مبني بر افزايش تعرفه ورودي کاميون‌هاي ايراني از سوي رانندگان رسيده اماتا به اين ساعت مورد تائيد قرار نگرفته است.

ناظر گمرکات خراسان رضوي در ادامه با اشاره به اين نکته که موضوع افزايش مبالغ ورودي کاميون‌هاي ايراني به خاک ترکمنستان از سوي وزارت خارجه در دست بررسي است، افزود: در اين رابطه مبالغي عنوان شده اما تا اعلام نظر نهايي وزارت امور خارجه اظهار نظر در اين‌باره منطقي نيست.

طبق گفته وي، در اظهارنظر جديد ترکمنستان، کاميون‌هاي غيرترکمن بايد 110 تا 130 مَنات بابت هزينه‌هاي خدمات گمرکي و 80 تا 100 دلار براي عبور از پل چهارجُو پرداخت کنند و اين موضوع به‌صورت رسمي به دفتر نمايندگي وزارت امورخارجه در استان نيز اعلام شده است اما تا کسب نظر از مرکز، بايد منتظر بود.

اين مقام مسئول در پاسخ به اين پرسش که افزايش تعرفه ورود کاميون‌ها به خاک ترکمنستان صحت داشته باشد، آيا ايران نيز اقدام متقابلي خواهد داشت يا خير، يادآور شد: متولي اين موضوع سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي است از همين‌رو اظهارنظر، بررسي و اقدام به افزايش تعرفه از مواردي است که با نظر وزارت راه و شهرسازي از سوي سازمان راهداري، در اين باره صورت مي‌پذيرد.

جهانخواه از حضور نمايندگان وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري در مرز ترکمنستان خبر داد.

منبع: تين نيوز

1398/06/10
نشست مشترک انجمن ایران با دستگاههای متولی مبارزه با قاچاق مواد مخدر برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نشست مشترک انجمن ايران با دستگاههاي متولي مبارزه با قاچاق مواد مخدر روز گذشته در محل انجمن برگزار شد. در اين نشست رئيس هيئت مديره، چند تن از اعضاي هيئت مديره، دبير انجمن، معاونت دادستاني کل کشور، معاونت مقابله با عرضه و امور بين المللل ستاد مبارزه با مواد مخدر، معاون پليس مبارزه با مواد مخدر، سرپرست دفترترانزيت و امور گمرکي گمرک جمهوري اسلامي ايران،کارشناس امور بين الملل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، سرپرست امور کارنه تير   اتاق بازرگاني ايران و  تعدادي از مديران و فعالان شرکتهاي حمل و نقل بين المللي حضور داشتند.
در ابتداي نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ضمن خوشامدگويي به حاضران در جلسه عنوان کرد : تاکنون با همکاري سازمانهاي ذيربط  توانسته ايم  تعدادي از رانندگان بي گناه را آزاد کنيم. با توجه به اينکه ايران عضوکنوانسيونهاي مختلف است اما چون در مسيرترانزيت مواد مخدر قرار دارد  متاسفانه شاهد بروز چنين مشکلاتي هستيم که در اين ميان شرکتهاي حمل و نقلي و خانواده هاي رانندگان متضرر مي شوند که در برخي مواقع جبران ناپذير است.
در ادامه نشست قربان جعفرزادگان عضو هيئت مديره انجمن و رابط بخش بيمه ، ترانزيت وامور گمرکي گزارشي از آخرين وضعيت رانندگان زنداني در سال 97 ارائه کرد و گفت : 11 نفر از رانندگان زنداني که در جوف کالاي صادراتي در ترکيه و بلغارستان مواد مخدر از آنان کشف شده بود ، 9تن از آنان  با همکاري دستگاههاي ذيربط اززندان آزاد شده اند و تنها دو نفر از آنان يکي در بلغارستان و ديگري در ترکيه همچنان زنداني هستند.
 در ادامه محمدجواد عطرچيان دبير انجمن اظهار داشت:   با توجه به مواردي که اخيرابراي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي پيش آمده نشان  دهنده اين است که قاچاق مواد مخدر در جوف کالاي صادراتي به صورت شبکه اي عمل ميشود که  در اين ميان نه شرکت حمل ونقل مقصر است و نه راننده .
سرهنگ صفاييان معاون پليس مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد:مواردي که تاکنون در رابطه با  قاچاق موادمخدر اعلام شده است  به اين صورت بوده که مکان بارگيري مشخص نبوده ، ضوابط و قوانين رعايت نشده و حتي شاهد مواردي بوديم که بار تحويل گرفته شده اما رسيدي از شخص تحويل دهنده بار دريافت نشده است. که چنين مواردي موجب بروز مشکلات بسياري مي شود.
عمراني معاون دادستاني کل کشور اظهار داشت : آموزش به رانندگان حوزه ترانزيت  ازمهم ترين مواردي است  که موجب کاهش مشکلات حوز ه حمل و نقل بين المللي خواهد شد.
معاون دادستاني کل کشور عنوان کرد: شما به عنوان مديران شرکتهاي حمل ونقل بين المللي بايد تجربياتي را که در اين حوزه داريد براي آموزش رانندگان در نظر بگيريدو حتي با دانشکده اي جهت آموزش رانندگان قرار ببنديد. با توجه به اينکه کشور ما درمنطقه اي است که در مسير عبور ترانزيت قرار دارد اما متاسفانه سهم ما از حمل ونقل بين المللي کم است.
فرامرزيان سر پرست امور کارنه تير اتاق بازرگاني در رابطه تعداد پرونده هاي قاچاق در دو سال اخير اظهار داشت: در سال98 تاکنون 44 مورد پرونده قاچاق گزارش شده که از اين تعداد 2 مورد قاچاق انسان، 6 مورد قاچاق هروئين و حشيش ، 22مورد قاچاق سيگار و مابقي کالاي اظهار نشده بوده، همچنين در سال 97 ، از 31 مورد پرونده قاچاق   گزارش شده  4 مورد قاچاق انسان ،10 مورد مواد مخدر،  12 مورد سيگار و گازوئيل و مابقي کالاي اظهار نشده بوده که  اين موارد از کاميونهاي مسير ترکيه و بلغارستان يا ايتاليا کشف شده است. شرکتها بابت اينگونه موارد از طريق ماده 38 کنوانسيون تيرکه تحت نظارت گمرکات کشورها است به صورت دائم يا موقت ممنوع الفعاليت مي شوند . ماتمام تلاشمان اين است که با ارائه اسناد و مدارک به گمرکات کشورها ي خارجي مانع ازتعطيلي شرکتها از طريق ماده 38 کنوانسيون تير شويم.
آيتي سرپرست دفتر ترانزيت و امور گمرکي گمرک جمهوري اسلامي ايران گفت: ما بايد برخي فرايندهايمان را اصلاح کنيم کالاهايي را که براي اروپا ارسال ميکنيم صادراتي است و اگر بخواهيم در بررسي ها دقيق تر شويم صادرات ما آسيب مي بيند و کنترل دقيقي نمي توانيم انجام دهيم . وي همچنين عنوان کرد:  در حال حاضر وظيفه موکد اين است که دستگاههاي متولي حمل نقل با همفکري وهمکاري يکديگر دستور العمل مشخصي براي حمايت از شرکتهاي حمل ونقل صادر کنند .
 در پايان نشست رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران در مورد آزمايشگاههاي موجود در مرزها  اظهار داشت: وجود اين آزمايشگاهها  در مرز موجب توقف طولاني کاميون ها و تحميل هزينه هاي گزافي به شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ميشود. پيشنهادمان اين است که اين آزمايشگاه ها از مرزها به گمرکات مقصد منتقل شود.
لازم به ذکر است نمايندگان گمرک که در جلسه حضور داشتند موافقت خود را با اين پيشنهاد اعلام کردند.

1398/06/06
اتاق‌ها، اجرای توافقنامه همکاری‌های ایران و سوریه را از دولت‌ها پیگیری کنند
اولين اجلاس اتاق مشترک سوريه و ايران روز گذشته برگزار شد. کيوان کاشفي دبير کميته مشترک اقتصادي ايران و سوريه در اين اجلاس تاکيد کرد: اجرايي شدن سند توافقنامه همکاري‌هاي اقتصادي و راهبردي ميان ايران و سوريه بسترهاي مناسبي را براي همکاري‌هاي اقتصادي ايجاد مي‌کند که ضرورت دارد توسط اتاق‌ها از دولت‌ها مطالبه و پيگيري شود.

هيات تجاري از فعالان بخش خصوصي به سرپرستي کيوان کاشفي عضو هيئت‌رئيسه اتاق ايران و رئيس کميته مشترک اقتصادي اتاق‌هاي ايران و سوريه به سوريه سفر کرد. در اولين روز از حضور اين هيات تجاري در سوريه، اولين اجلاس اتاق مشترک ايران و سوريه با حضور وزير بازرگاني داخلي اين کشورحسن دانايي فر رئيس ستاد همکاري‌هاي اقتصادي ايران با سوريه، جواد ترک‌آبادي سفير ايران در دمشق و عدنان محمود سفير جمهوري سوريه در تهران برگزار شد.در اين اجلاس، کاشفي رئيس کميته مشترک اقتصادي ايران و سوريه ضمن ارائه گزارشي از روند تشکيل اتاق مشترک ايران و سوريه، از تشکيل کميته‌هاي تخصصي صنعت و معدن، کميته بازسازي و عمران، کميته حمل‌ونقل، کميته کشاورزي و دامي و کميته مالي و بانکي بين دو اتاق خبر داد.او همچنين خواستار حل مشکلات بانکي و مشکلات انتقال پول بين دو کشور شد و بر راه‌اندازي ترانزيت زميني کالا بين ايران و سوريه تأکيد کرد.کاشفي از اقدام اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران به‌منظور تهيه بانک اطلاعات فعالان اقتصادي در دو حوزه مهم «توليد و تجارت» خبر داد و خواستار انجام اين اقدام مشابه از سوي طرف سوري شد.به اعتقاد عضو هيات رئيسه اتاق ايران، به‌منظور کمک به شناخت هر چه بيشتر فرصت‌هاي همکاري في‌مابين مناسب است در گام نخست اتاق‌هاي مشترک دو طرف زمينه‌هاي همکاري در بخش‌هاي مختلف اقتصادي سرمايه‌گذاري‌هاي مشترک و مبادلات کالايي را شناسايي و فهرست جامعي از ظرفيت‌هاي موجود همکاري ميان بخش‌هاي خصوصي و بنگاه‌هاي اقتصادي فراهم کنند.او در ادامه به ارايه پيشنهاد‌هايي براي توسعه همکاري‌هاي في‌مابين و بهبود عملکرد اتاق مشترک ايران و سوريه پرداخت. در همين زمينه او خواستار تشکيل کميته‌هاي تخصصي صنعتي و معدني،توسعه کشاورزي و دامي، بازسازي و نوسازي و عمران شهري، کميته حمل‌ونقل و امور گمرکي و کميته امور مالي، بانکي و بيمه شد.عضو هيات رئيسه اتاق ايران پيشنهاد داد، يک بانک اطلاعاتي شامل اطلاعات فعالين اقتصادي علاقه‌مند به کار توسط دو طرف تهيه شود که به گفته او بديهي است اين فهرست شامل اعضاي اتاق‌هاي مشترک نيز خواهد بود.او خاطرنشان کرد: اين وظيفه اتاق‌هاي مشترک است که اطلاعات به‌روز مربوط به پروژه‌هاي زيربنايي کشورهاي ايران و سوريه را تهيه و به اتاق‌هاي بازرگاني ايران و سوريه ارسال کنند.به اعتقاد رئيس کميته مشترک اقتصادي ايران و سوريه همان‌گونه که اتاق‌هاي مشترک منبع قابل وثوقي براي اطلاعات اقتصادي و تجاري به‌روز هستند، محلي براي طرح مشکلات و موانع موجود بر سر راه تجار دو کشور نيز به شمار مي روند؛ بنابراين اتاق مشترک ايران و سوريه بايد به‌صورت منظم زمينه‌هاي همکاري و موانع موجود را رصد کرده و پيگيري‌هاي لازم را براي رفع موانع مذکور به عمل آورد؛  همچنين به‌صورت ارائه گزارش‌هاي منظم فعالين اقتصادي طرفين را از آخرين وضعيت همکاري‌ها و مشکلات موجود مطلع کند.کاشفي با بيان اين که تجربه کاري اتاق‌هاي مشترک فعال و پويا نشان داده است که برقراري مستمر نشست‌هاي دوره‌اي ميان اعضاي هيات مديره اتاق‌هاي مشترک کمک شاياني به راهبري موفقيت‌آميز اتاق مشترک مي‌کند، افزود: ازآنجاکه اطلاع‌رساني يکي از وظايف مهم اتاق‌هاي مشترک محسوب مي‌شود ضرورت دارد تماس‌هاي مداوم ميان دبيرخانه اتاق‌هاي مشترک جهت تبادل اطلاعات و اطلاع‌رساني به‌موقع و مناسب به اعضا انجام شود.برنامه‌ريزي براي تبادل هيات‌هاي تجاري و برگزاري نشست‌هاي گفتگوي تجاري دوجانبه (B2B) و مشارکت اعضا در نمايشگاه‌هاي دو طرف از جمله نکاتي بود که به اعتقاد عضو هيات رئيسه اتاق ايران ضروري است در دستور کار برنامه‌هاي اتاق‌هاي مشترک قرار گيرد.او همچني تصريح کرد: در حال حاضر مشکلات مربوط به حمل‌ونقل و مبادلات پولي و بانکي دو مشکل عمده بر سر راه تجارت في‌مابين است که ضرورت دارد پيگيري لازم از سوي مسئولين دولتي دو طرف به‌ويژه مسئولين مشترک دو کشور براي حل آن به عمل آيد؛ در اين زمينه برقراري همکاري‌هاي ترانزيتي سه‌جانبه ميان ايران و عراق و سوريه حائز اهميت است.کاشفي در پايان با اشاره به ضرورت اجرايي شدن سند توافقنامه همکاري‌هاي اقتصادي و راهبردي ميان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي سوريه، تاکيد کرد: اين توافقنامه بسترهاي مناسبي را براي همکاري‌هاي اقتصادي ايجاد مي‌کند که ضرورت دارد توسط اتاق‌ها از دولت‌ها مطالبه و پيگيري شود.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران
1398/06/06
لایحه موافقت نامه حمل و نقل بین‌المللی جاده‌ای مسافر و کالا بین ایران و سوئیس به مجلس رفت

حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني لايحه موافقت نامه حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي مسافر و کالا بين دولت جمهوري اسلامي ايران و شوراي فدرال سوئيس را براي طي تشريفات قانوني به مجلس ارسال کرد.
با توجه به اهميت بهره‌گيري از حمل و نقل جاده‌اي در گسترش مبادله کالا و جابه­‌جايي مسافر و نظر به آثار مثبت آن در تقويت روابط اقتصادي و ساير همکاري­هاي بين دو کشور ايران و سوئيس و با عنايت به ضرورت تأمين شرايط حقوقي لازم براي فعاليت ناوگان ترابري هر کشور جهت تردد از قلمرو يک کشور به قلمرو کشور ديگر و به منظور برقراري تسهيلات مناسب در زمينه عمليات حمل و نقل بين دو کشور و به صورت عبوري از طريق سرزمين‌هاي يکديگر، لايحه موافقت‌نامه حمل و نقل بين‌المللي جاده­اي مسافر و کالا بين ايران و سوئيس جهت طي تشريفات قانوني به مجلس ارسال شد.

اين لايحه در جلسه 13 مرداد 1398 هيئت وزيران به تصويب رسيد.

منبع: پايگاه اطلاع رساني دفتر هيئت دولت

1398/06/06
صادرات ۱۷۵ هزار تن کالای ایرانی از پایانه مرزی بیله سوار طی ۵ ماه گذشته

96 درصد از اين کالاها توسط کاميون آذري و مابقي توسط دستگاه هاي ايراني و ترکي از مرز بيله سوار به کشورهاي هدف ترانزيت شده است .

 مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان اردبيل گفت : در 5 گذشته 175 هزار و 141 تن کالاي ايراني از پايانه مرزي بيله سوار صادر شد .

علي رحمتي در بازديد از پايانه مرزي بيله سوار با بيان اينکه اين ميزان کالا توسط 7 هزار و 910 کاميون به کشور هاي آذربايجان ، روسيه ، گرجستان و حوزه قفقاز صادر شده از افزايش 27 درصدي صادرات کالاي ايراني در مدت ياد شده خبر داد . اداره کل راهداري و حمل ونقل جاده اي استان اردبيل براي تحقق منويات رهبر معظم انقلاب در سال رونق توليد باهمه توان در ميدان عمل بصورت جهادي و انقلابي درحال تلاش است .

وي عمده کالاهاي صادراتي را کاشي ، شيشه ، پروفيل ، نمک ، قير وآهن آلات برشمرد .

دبير کميسيون مديريت ايمني حمل و نقل استان اردبيل به افزايش 27 درصدي ترانزيت خروجي در پايانه مرزي بيله سوار اشاره کرد و گفت : در مدت ياد شده 73 هزار و 426 تن کالا توسط 3 هزار دستگاه کاميون از مرز بيله سوار ترانزيت خروجي شده است .

رحمتي عمده کالاهاي ترانزيت شده را سيمان ، ام دي اف ، گچ ، نئوپان و سنگ هاي ساختماني عنوان کرد و افزود : 96 درصد از اين کالاها توسط کاميون آذري و مابقي توسط دستگاه هاي ايراني و ترکي از مرز بيله سوار به کشورهاي هدف ترانزيت شده است .

مدير کل راهداري و حمل ونقل جاده اي استان اردبيل پايانه مرزي بيله سوار را يکي از 5 پايانه برتر کشور دانست و تصريح کرد : با تلاش شبانه روزي همکاران در پايانه مرزي بيله سوار خوشبختانه وضعيت صادرات و واردات کالا در اين پايانه کاملا عادي و روان است .

منبع: پرتال حمل و نقل

1398/06/06
مدیر عامل شرکت حمل ونقل بین المللی اسکان: مشکلات صنف در بخش جاده ای بسیار زیاد است
محمد عدديان  مدير عامل شرکت حمل ونقل بين المللي اسکان برودت پارس و نائب رئيس بخش جاده اي  در رابطه با اولين جلسه بخش جاده اي اظهار داشت: من انتظار داشتم دوستان بيشتري در اين جلسه حضور داشته باشند چون هر چقدر حضور بيشتر باشد آرائشان تاثيرگذارتر خواهد بود و بعدا اعتراضي در اين زمينه نخواهند داشت. اما با اين حال جلسه خيلي خوب برگزار شد.
وي در رابطه اهميت  بخش جاده اي عنوان کرد:  با توجه به تجربه اي که در اين زمينه دارم و در دورههاي گذشته هم عضو اين بخش بوده ام بخش جاده اي از اهميت بسيار بالايي برخودار است و به نوع  پيشاني انجمن محسوب مي شود .مشکلات صنف در بخش جاده اي بسيار زياد است و اين بخش بايد بسيار فعال باشد خوشبختانه آقايان ترکمن و مرادي که به عنوان رئيس و نائب رئيس اين بخش منتخب شدند افراد درد آشنايي هستند و با امور مربوطه آشنايي دارند اميدواريم با همکاري همه اعضا بتوانند باري از روي شانه هاي اين صنف بردارند.
1398/06/03
قواعد ناهمگون گمرکات عراق، تجارت با این کشور را سخت می‌کند

از حدود 3 روز پيش رانندگان کاميون‌هاي عراقي در اعتراض به برخي مسائل داخلي در مرز چذابه اعتصاب کرده‌اند و روند حمل کالاهاي ايراني به داخل خاک عراق متوقف شده است. البته سيدحميد حسني، دبيرکل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق مي‌گويد بروز چنين اتفاقاتي به يک اتفاق معمول در تجارت با عراق تبديل شده که البته در کوتاه‌مدت برطرف مي‌شود؛ اما تجارت با اين کشور آر سخت مي‌کند.

از اواخر هفته گذشته رانندگان کاميون‌هاي عراقي در مرز چذابه اعتصاب کردند و اين مسئله مشکلاتي براي ارسال کالاهاي صادراتي ايران از اين مرز به داخل کشور عراق ايجاد کرد. رانندگان عراقي به اقدام دولت اين کشور مبني بر فعال کردن باسکول‌هاي توزين بين‌راهي در مسير العماره و بصره و دريافت 20 هزار دينار (معادل 17.4 دلار) جريمه بابت اضافه‌بار کاميون‌ها معترض هستند.

دبيرکل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق، بروز چنين اتفاقاتي در حوزه گمرک و حمل‌ونقل کشور عراق را جزو اتفاقات معمولي در تجارت با اين کشور برمي‌شمارد و مي‌گويد: تجارت ايران با عراق در ظاهر ساده اما در اصل مشکل است و مسائلي ازاين‌دست، هرچند بار در مرز ايران و عراق رخ مي‌دهد که معمولاً در کوتاه‌مدت برطرف مي‌شود؛ اما مشکلاتي و هزينه‌هايي را به بازرگانان تحميل مي‌کند.

سيد حميد حسيني، در گفت‌وگو با پايگاه خبري اتاق ايران مي‌افزايد: در فضاي عراق به خاطر پررنگ بودن بافت اجتماعي قبيله‌اي و عشيره‌اي، واقعيت‌هايي وجود دارد که دولت هم نمي‌تواند چندان کاري در قبال آنها انجام دهد. هرچند دولت عراق براي شفاف‌سازي و يکسان‌سازي قوانين حمل‌ونقلي و گمرکي خود دست به اقداماتي نظير نصب اين باسکول‌ها مي‌زند و باوجوداينکه واکنش‌هاي مقطعي نسبت به آنها مشکلاتي براي تجارت ايجاد مي‌کند اما نمي‌توان به آن انتقاد کرد.

به گفته حسيني، در مقابل اصلاحاتي که دولت مثلاً در قوانين و رويه‌هاي گمرک و حمل‌ونقل انجام مي‌دهد، راننده‌ها با هم توافق مي‌کنند و دست به اعتصاب مي‌زنند.

او با تأکيد بر اينکه به خاطر تسلط افراد و عشيره‌ها در مرزهاي عراق، قوانين کاملاً يکساني در گمرکات اين کشور وجود ندارد، تصريح مي‌کند: دولت عراق تلاش مي‌کند در اقتصاد حضور حداقلي داشته باشد اما هم‌زمان اصلاح قواعد حاکم بر گمرکات را نيز در دستور کار قرار داده و در مورد اخير کنترل‌هايي براي جلوگيري از کم اظهاري و حمل بار اضافه گذاشته است.

دبيرکل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق با اشاره به اينکه بروز اين نوع اتفاقات و اعتصابات در مرزهاي عراق به‌صورت مقطعي، به يک روال معمول تبديل شده است، ادامه مي‌دهد: پيش‌ازاين دولت عراق به‌واسطه گزارش‌هايي که از فساد در مرز سومار دريافت کرده بود اين مرز را بست اما بين ايران و عراق گذرگاه‌هاي مرزي ديگري نيز هست که مي‌تواند مورد استفاده قرار بگيرد.

حسيني مي‌گويد: با اعتصاب رانندگان در مرز چذابه، کالاهاي ايراني مي‌تواند از مسير مرز شلمچه که امکانات خوبي نيز دارد به عراق ارسال شود اما مسئله اينجاست که تجار عراقي در اين مرز نمي‌توانند مانند مرز چذابه عمل کنند و حاضر نمي‌شوند کالا را در اين مرز تحويل بگيرند.

او درباره خسارت احتمالي اعتصاب اخير رانندگان کاميون‌هاي عراقي در مرز چذابه به کالاهاي صادراتي فسادپذير ايراني، اظهار مي‌کند: فعلاً به مناسبت فصل برداشت صيفي‌جات و ميوه در کشور عراق، صادرات اقلامي مانند ميوه و گوجه‌فرنگي به اين کشور ممنوع است و صادرات لبنيات به عراق نيز محدود و ممنوع است در نتيجه بعيد به نظر مي‌رسد انباشت اين کالاهاي فسادپذير در مرزهاي ايران و عراق قابل‌توجه باشد و در کوتاه‌مدت خسارتي به تجار ايراني وارد شود.

حسيني همچنين در پاسخ به اين سؤال که آيا امکان ارسال کالاهاي صادراتي به عراق از طريق کاميون‌هاي ايراني وجود دارد يا نه، مي‌گويد: از نظر تفاهم‌نامه‌هاي ميان دو کشور و امکانات لجستيکي اين امکان وجود دارد که کاميون‌هاي ايراني مستقيماً کالا را تا داخل عراق حمل کنند اما در اين مورد 2 مشکل عمده وجود دارد. اول اينکه طبق قوانين ايران، کاميون‌هاي کشورمان بايد به‌اندازه ظرفيت مجاز بارگيري کنند درحالي‌که کاميون‌هاي عراقي به‌راحتي تا 50 درصد بيش از کاميون‌هاي ايراني بار مي‌زنند و در نتيجه در رقابت با کاميون‌هاي ايراني، حول بار برايشان صرفه اقتصادي دارد.

او ادامه مي‌دهد: مشکل دوم اين است که عراقي‌ها بازار حمل‌ونقل کالا در داخل عراق را بازار خودشان مي‌دانند و به‌واسطه بافت عشيره‌اي، بعضاً مشکلاتي براي کاميون‌هاي ايراني در خاک عراق ايجاد مي‌کنند. علاوه بر اين به‌واسطه اينکه کاميون‌هاي عراقي بارگيري مجاز را رعايت نمي‌کنند و رانندگان آنها نيز با جاده‌هاي ايران آشنايي ندارند، از ورود کاميون‌هاي عراقي غير ترانزيتي به ايران جلوگيري مي‌شود در نتيجه آنها هم در قبال ورود کاميون‌هاي ايراني موضع‌گيري مي‌کنند.

به گفته حسيني، فعلاً روزانه معادل 2 هزار کاميون کالا از ايران به عراق ارسال مي‌شود که کمتر از 50 کاميون آن مستقيماً توسط کاميون‌هاي ايراني منتقل مي‌شود و اين بارها هم عمدتاً به کاميون‌هاي يخچال‌دار و بارهاي خاص مانند شيشه اختصاص دارد که صاحبان بار ترجيح مي‌دهند حتي با هزينه بالاتر، بدون انتقال به خودي ديگر به مقصد برسد.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران

1398/06/03
ایران لجستیکی کند، غیرپاسخگو، گران و ضعیفی دارد
اقتصاد حمل‌ونقل و حمل‌ونقل اقتصادي دو مقوله اساسي در حوزه حمل‌ونقل به شمار مي‌روند. اين دو مقوله که از شاخه‌هاي اقتصاد محسوب مي‌شوند، جايگاه خاصي در کشورهاي پيشرفته دنيا دارند؛ اما اينکه تعريف علمي و عملي اين دو شاخه اقتصادي چيست و کشورهاي پيشرفته در مقايسه با ايران، چگونه با اين دو مقوله برخورد مي‌کنند. از جمله مسائلي است که سعي در پاسخ به آن‌ها را داريم.

براي يافتن پاسخ اين نکات و همچين ارزيابي بهتر جايگاه و وضعيت اقتصاد حمل‌ونقل و حمل‌ونقل اقتصادي با «همايون اسدي» که سابقه 40 سال فعاليت در عرصه‌هاي مختلف حمل‌ونقل را دارد و مديرعامل شرکت حمل‌ونقل هوايي، ريلي و بين‌اللملي و رئيس هيئت مديره اولين کارگزاري بيمه حمل‌ونقل ايران است، هم‌کلام مي‌شويم. وي در کسوت يک فعال باتجربه، پژوهشگر و نويسنده پنج کتاب در بخش حمل‌ونقل، پاسخگوي سئوالاتمان مي‌شود.

منظور از اقتصاد حمل‌ونقل و حمل‌ونقل اقتصادي چيست؟

اقتصاد حمل‌ونقل رشته‌اي از اقتصاد به شمار مي‌رود. حمل‌ونقل به عنوان بخشي از اقتصاد به کليتي که سمت‌وسوي مشخص، استراتژيک و هدفمندي دارد مانند طرح سند چشم‌انداز و برنامه‌هاي پنج ساله بايد جواب بدهد؛ اما حمل‌ونقل اقتصادي مقوله کاملا متفاوتي است؛ يعني در واقع بايد ببينيم که خيلي از حمل‌و نقل‌ها نبايد توجيه اقتصادي داشته باشند. ممکن است کنشگري و فعل و انفعالاتي در راستاي اهداف کلي بوده، اما اقتصادي نباشد و توجيه بازرگاني نداشته باشد و اگر براي آن طرح توجيه اقتصادي بنويسم و محاسبه کنيم، اين طرح از نظر سرمايه‌گذاري بخش خصوصي اقتصادي به شمار نمي‌رود؛ مانند طرح مترو يا کشيدن خطوط راه‌آهن که در چارچوب اقتصاد حمل‌و‌نقل مي‌گنجد، اما براي بخش خصوصي ممکن است توجيه نداشته باشد يا زمان بازگشت سرمايه‌اش آنقدر زياد باشد که توجيه‌پذير نباشد.

در چارچوب اقتصاد بخش خصوصي هر طرحي بايد توجيه داشته باشد که در همه دنيا بين سه تا پنج سال براي آن بازگشت سرمايه در نظر گرفته شده است. بايد نرخ بازده داخلي و خالص وجوه گردش نقد را محاسبه کرد تا توجيه‌پذير بودن يا نبودن آن مشخص شود. اقتصاد حمل‌و‌نقل ايران از چند زيربخش تشکيل شده که بزرگ‌ترين زيربخش آن حمل‌ونقل جاده‌اي داخلي است. يادآوري اين نکته ضروري است که حمل‌ونقل با لجستيک تفاوت دارد. در لجستيک، حمل‌و‌نقل، انبار کالاها و موجوديت موجودي کالا را داريم که اين سه عنصر تشکيل دهنده پيکره لجستيک هستند. حمل‌ونقل به خودي خود 50 تا 60 درصد ارزش اقتصادي اين پيکره را تشکيل مي‌دهد. در ايران مقوله‌اي به نام لجستيک وجود ندارد و در حساب‌هاي ملي خود نيز محاسباتي براي آن نداريم، اما در کشورهاي درحال توسعه به اين مقوله مهم پرداخته‌اند. اقتصاد کشور بايد رقابتي باشد و براي اين اصل لازم است که لجستيک ارزان تمام شود، اما در ايران ارزان نيست. بر اساس محاسبات پراکنده‌اي که وزارت صمت انجام داده است، 19.4 درصد کل توليد ناخالص داخلي، بدنه لجستيک است که رقم بسيار زيادي به شمار مي‌رود در حالي که در کشورهاي توسعه يافته اين رقم 12 درصد است؛ يعني لجستيکي داريم که پاسخگو نيست، کند است، در آن هرزروي زيادي وجود دارد و رضايت مشتريان و دولت را کسب نمي‌کند. دولت براي حمل‌ونقل جاده‌اي سوبسيد مي‌دهد و سياست‌گذاري اين لجستيک با دولت بوده است و با اشتباهاتي که مرتکب شده، به اينجا رسيده است.

در مقايسه با ساير بخش‌هاي اقتصادي، سرمايه‌گذاري و توسعه ترانزيت و لجستيک از نظر ملي چقدر اولويت دارد و چگونه مي‌توان رويکردي با محوريت توسعه داشت؟

بي‌شک از نگاه ملي اولويت دارد چون سال‌هاست يک اعداد عجيبي مي دهند که اگر نفت نبود، فلان قدر درآمد ترانزيت داشتيم. نکته ديگر اينکه در مبحث ترانزيت مسئله فقط درآمد نيست بلکه مسئله وابستگي اقتصادي، اجتماعي و سياسي کشورهايي که کالاهايشان از مسير ايران مي‌گذرد نيز در ميان است. اين ترانزيت براي ايران اهميت ژئوپلتيک دارد که کشورهاي مقصد ترانزيت به نوعي وابسته ما باشند که البته نيستند زيرا کوريدورهايي باز شده است که از حاشيه ايران عبور مي‌کنند و نقش خوبي هم دارند؛ بنابراين از نظر پلان ملي اولويت زيادي دارد، اما از نظر پلان بخش خصوصي توجيه اقتصادي ندارد. از آنجايي که وزارتخانه‌هاي صمت و راه و شهرسازي به تدريج پيکره حمل‌ونقل را ترسيم کرده‌اند و نقشه کلي نداشتند، پيکره‌اي به شمار نمي‌رود که اگر در آن سرمايه‌گذاري شود، از ديدگاه بخش خصوصي توجيه داشته باشد چون يک‌پارچه نيست.

راهکار برون رفت از اين وضعيت چيست؟

دولت از چيب خود سوبسيد مي‌دهد. رانندگان کاميون که خودمالک هستند و از نظر اقتصاد ملي سرمايه‌گذاران کوچک به شمار مي‌روند. براي آن‌ها توجيه ندارد و اعتصاب مي‌کنند و دولت در برابر اين اعتصابات عقب مي‌کشد و مقداري امتي

از مي‌دهد يعني قبلا امتيازي در قالب يارانه سوخت داده بود و حالا با امتياز بيشتر مانند بيمه‌هاي تکميلي و... سوبيدها را پررنگ‌تر کرده است. دولت بايد کمي شهامت داشته باشد که اين زنجيره و دور باطل را اصلاح کند ابتدا بايد ابعاد تشکيل داد يعني همه بخش‌هاي حمل‌ونقل شامل حمل‌ونقل، پيک، درون شهري، برون شهري، بين‌المللي، جاده‌اي، دريايي، ترخيص، بخش‌هاي زير نظر وزارت اقتصاد و دارايي و بخش‌هاي زير نظر وزارت صمت يکپارچه شوند.

در حمل‌ونقل داخلي 4 هزار و200شرکت وجود دارد که عملا 200 شرکت سرپا هستند که پيکره آن‌ها نيز کوچک است. در حمل‌ونقل بين‌المللي يک‌هزار و 100 شرکت حمل‌ونقل فعال هستند که 700 شرکت عملا بيکارند. کشتي‌راني‌ها نيز همين‌طور حتي تنها جايي که مقداري ادغام اجباري انجام شده، راه‌آهن است که براي حمل‌ونقل بار حدود 22 شرکت وجود دارد و چون مسافر سرمايه‌گذاري بيشتر مي‌خواهد 10 شرکت هستند. اينها پيکره خيلي بزرگ‌تري از شرکت‌هاي حمل‌ونقل جاده‌اي دارند يعني در اقتصاد مي‌گوييم صرفه‌هاي ناشي از مقياس و ابعاد. ما ابعاد را نداريم که بتوانيم سرمايه‌گذاري کنيم که بازگشت داشته باشد. بايد وزارت راه اين جرئت را به خود بدهد، اما نيست؛ وزارت صمت نيز شرکت‌هاي خيلي خرد را که الان عملا حداقل 60 درصد آنها نابود شده‌اند و فقط اسمي روي کاغذند و همچنين رانندگان را که به صورت پراکنده هستند، گروه‌گرايي کند بدون اينکه بخواهد ادغام کند. چون در سنت فرهنگي ايران ادغام و کار جمعي را پاس نمي‌دارند بنابراين بايد اين مسائل را سامان داد و ساختاري ساخت که با آن بتوان سرمايه‌گذاري کرد و توجيه اقتصادي داشته باشد.

در وزارت راه و شهرسازي موانع و مشکلات ترانزيت شامل سه دسته مي‌شوند. نبود زيرساخت و سامانه‌هاي اطلاعاتي براي اشتراک‌گذاري اطلاعات بين سازمان‌هاي ذي‌ربط، ضعف در جذب سرمايه‌گذار خارجي و بخش خصوصي به منظور توسعه زيرساخت‌هاي کشور و نبود برنامه‌ريزي و اقدامات مورد نياز براي معرفي و بازاريابي مناسب فرصت‌هاي ترانزيتي ايران. نظر شما درباره اين سه موقوله چيست؟

فناوري اطلاعات يکي از پيشران‌هاي زنجيره تامين است و ما در ايران با اينکه زيربناي تئوري و مقداري عملي آن را داريم، پاره پاره است. گمرک ايران، وزارت صمت، سازمان راهداري و سازمان بنادر هر کدام جداگانه سامانه اطلاعاتي دارند. هر کدام از اين سامانه‌ها بايد با سامانه خود شرکت‌ها در هم ادغام شود. اين مشکل مختص ايران نيست. در کتابي که با نام مراکز لجستيکي در بندر و خشکي نوشته‌ام، توضيح داده‌ام که همه کشورهاي آسيايي پيشرفته و درحال توسعه که وضع خوبي دارند مانند تايلد، اندونزي، مالزي، کره جنوبي، چين و... در ابتدا همين مشکل را داشتند اما خيلي زود به اين نتيجه رسيده‌اند که اين سامانه‌ها بايد با هم ادغام شوند. ما نيز بايد اين کار را بکنيم زيرا اکنون جمع‌بندي نداريم. شرکت‌هاي ما از نظر نرم‌افزارها و سيستم‌هاي کنترل داخلي بسيار عقب هستند و به جرئت مي‌گويم که 30 سال شرکت‌هايمان از دنيا عقب هستند چون شرکت‌ها خيلي کوچک هستند، نمي‌توانند اين سامانه‌ها را توليد کنند.

در سرمايه‌گذاري نيز بايد بگويم که اکنون هيچ خارجي در ايران سرمايه‌گذاري به خاطر تحريم‌ها سرمايه‌گذاري نمي‌کند. شرکت‌هاي لجستيکي خارجي که تا سه چهار سال پيش براي سرمايه‌گذاري در ايران آمده بودند، بعد از تحريم‌ها رفتند زيرا اقتصاد آمريکا وزن تقريبا 20 درصدي در اقتصاد دنيا دارد در حالي که سهم اقتصاد ايران نيم درصد هم نمي‌شود. شرکتي که در آمريکا کار مي‌کند و در ايران نيز کار مي‌کرده است ريسک نمي‌کند و مي‌رود و هيچ راهي نداريم جز اينکه تحريم‌ها برداشته شود. حتي ترک‌ها هم به ايران نمي‌آيند. ترک‌ها شرکت‌هاي لجستکي بزرگي داشتند و وزارت راه ترکيه برنامه‌ريزي بسيار بهتري از وزارت راه ايران کرد و اکنون ترکيه پنجمين قدرت اقتصاد حمل‌ونقل جاده‌اي دنياست. بايد از اين کشور يا حتي از دبي نمونه‌برداري کنيم. اکنون ترک‌ها با حمل‌ونقل جاده‌اي تمام بازارهاي شمال آفريقا، اروپا، آسياي ميانه، قفقاز، روسيه و کشورهاي عربي را سرويس مي‌دهند و ناوگان کارايي دارند.

براي معرفي و بازاريابي ايران نيز شرکت‌هاي خصوصي هستند و بايد دخل و خرج کنند و سود و زيان دارند. شرکت‌ها بازاريابي مي‌کنند و خوب هم اين کار را انجام مي‌دهند، اما بايد ديد که اين بازاريابي و کارهايي که مي‌کنند چقدر از طرف دولت پيشتياني مي‌شود که البته نمي‌شود و خيلي ضعيف است. در واقع نمايندگي‌هاي سياسي در خارج از کشور و سفارتخانه‌ها آنچنان حامي کسب‌وکار ايراني‌ها نيستند.

نقش نهادهاي فعال در صنعت مالي مانند بيمه‌ها، بانک‌ها و شرکت‌هاي سرمايه‌گذاري در رفع موانع توسعه فعاليت بخش حمل‌ونقل و لجستيک ايران چيست؟

بي‌شک مي‌توانند نقش داشته باشند چون بخش بانک و بيمه، موتور محرکه اقتصاد است. وضع صنعت بيمه ايران بد نيست. اکنون نيز خيلي از بخش حمل‌ونقل پشتيباني مي‌کنند و انواع بيمه‌ها را طراحي کرده‌اند و برخي‌ها را با کنشگران بخش حمل‌ونقل سرويس مي‌دهند. بانک‌ها اصلا با صنعت حمل‌ونقل بيگانه‌اند و مقولات آن را درک نمي‌کنند بنابراين بانک‌ها مي‌توانند تاثيرگذار باشند، اما متاسفانه صنعت بانکداري ايران شرکت‌هاي سرمايه‌‌گذاري ايجاد کرده‌اند و منابع مالي خود را خودشان سرمايه‌گذاري مي‌کنند. چون خيلي از پول‌هايشان سوخت شده است و اطمينان نمي‌کنند و خودشان مستقيم سرمايه‌گذراي مي‌کنند. بخش بانکداري ايران در حمل‌ونقل خيلي ضعيف عمل مي‌کنند. در ترکيه بخواهيد در حمل‌ونقل سرمايه‌گذاري کنيد چون بانک‌ها با اقتصاد حمل‌ونقل آشنا هستند و از اين اقتصاد پول درآورده‌اند، تقاضاي وام کنيد و سيستم‌تان درست باشد، بدون خواستن وثيقه ملکي ظرف يک هفته مي‌دهند. اينجا يک سال هم بعيد است؛ يعني بخش بانکداري هم ضعيف است و هم با حمل‌ونقل ناآشناست و اين رسالت نهادهاي دولتي است که اين را تببين و تشريح کنند. البته اين را هم بگويم که بيشتر طرح‌هاي حمل‌ونقل اصلا توجهي ندارد ولي آنهايي که توجيهي دارند بايد بانک‌ها بتوانند درک کنند و قانع شوند و در آن سرمايه‌گذاري کنند.

منبع: پايگاه خبري صما

1398/06/03
مجید مرادی نائب رئیس بخش جاده ای: کثرت کاندیدا های بخش جاده ای را به فال نیک میگیریم
مجيد مرادي مديرعامل  شرکت حمل و نقل بين المللي زنجيره و نائب رئيس اول بخش جاده اي دررابطه با اولين جلسه بخش جاده اي گفت: کثرت افرادي که براي بخش جاده اي کانديدا شده بودند حدود 44 نفربود  که اين امر نشان دهنده اهميت بخش جاده اي وعلاقمند بودن همکاران جهت مشارکت در اين بخش است. اين موضوع را به فال نيک مي گيريم که همه همکاران دست به دست هم بدهند تا بتوانيم خدمات ارزنده اي را براي اعضاء محترم انجام دهيم.

وي درادامه اظهار داشت: جلسه اول بسيارخوب بود و درمحيط صميمانه اي برگزار شد. از افراد حاضر تنها 4نفر براي رياست و نائب رئيسي کانديدا شدند که اين موضوع نشان دهنده اين است که همکاران براي کمک آمده اند نه براي رياست و نائب رئيسي.

نائب رئيس بخش جاده اي در خصوص جلسات آتي اين بخش عنوان کرد: پيشنهاد من اين است که براي هر منطقه بايد کارگروه هاي تخصصي ايجاد شود. همکاران درهر منطقه اي که بيشترين فعاليت را دارند بايد مشخص شوند تا بتوانند به گروه و اعضا بخش جاده اي اطلاعات لازم را بدهند  و اگر مشکلاتي در آن مناطق هست اطلاع داده شود  تا از طريق سازمانهاي ذيربط بتوانيم مشکلات راحل کنيم. مشکلاتي هم  که خارج  از اين کارگروه ها ايجاد مي شود در بخش مطرح و به هيئت مديره انتقال داده شود تا هيئت مديره هم بتواند مسائل مطرح شده را از طريق مراجع بالاتر پيگيري کند.
1398/06/03
اولین جلسه ی بخش جاده ای با حضور اعضاء برگزار شد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، اولين جلسه بخش جاده اي با حضور علي محمودي سراي عضو هيئت مديره و رابط بخش مذکور، دبير انجمن و پيشکسوتان و فعالان حمل و نقل بين المللي در انجمن برگزار شد.
 در اين جلسه جواد ترکمن مديرعامل  شرکت حمل و نقل بين المللي خاورميانه با کسب اکثريت آراء به عنوان رئيس بخش جاده اي انتخاب شد.
 همچنين مجيد مرادي مدير عامل شرکت حمل و نقل بين المللي زنجيره و محمد عدديان نيشابوري مدير عامل شرکت حمل و نقل بين المللي اسکان برودت پارس به عنوان نائبان رئيس بخش انتخاب شدند.
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر