آرشیو اخبار
.
1397/10/30
تخلیه و بارگیری کالا در بزرگ‌ترین بندر ایران به ۵۵ میلیون تن رسید

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي از تخليه و بارگيري بالغ‌بر 55 ميليون و 409 هزار و 942 تن انواع کالا و صادرات 26 ميليون تن کالاي غيرنفتي از بزرگ‌ترين بندر تجاري ايران طي 9 ماه سال جاري خبر داد.

 اله‌مراد عفيفي‌پور مديرکل بنادرودريانوردي هرمزگان و مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي ضمن اعلام اين خبر، اظهار کرد: از آغاز امسال تا ابتداي دي‌ماه جاري، 55 ميليون و 409هزار و 942 تن انواع کالاي نفتي و غيرنفتي در بزرگ‌ترين بندر تجاري ايران تخليه و بارگيري شد.

وي افزود: از اين ميزان، 36 ميليون و 864 هزار و 352 تن مربوط به کالاهاي غيرنفتي و 18 ميليون و 545 هزار و 590 تن نيز به فرآورده‌هاي نفتي اختصاص دارد.

صادرات غيرنفتي از 25 ميليون تن فراتر رفت

مديرکل بندرها و دريانوردي هرمزگان خاطرنشان کرد: در دوره زماني 9 ماهه سال جاري، حجم صادرات غيرنفتي به رقم 26 ميليون و 74 هزار و 183 تن رسيد و همچنين سه ميليون و 387 هزار و879  تن از اين کالاها نيز، ترانزيت شد.

به گفته عفيفي‌پور، چهار ميليون و 481هزار و 469 تن ازاين‌گونه کالاها نيز وارد بزرگ‌ترين بندر تجاري کشور شد.

ترانشيپ 2 ميليون تن به بنادر منطقه

وي اضافه کرد: در اين دوره زماني، دوميليون و 25 هزار و 444 تن کالاي غيرنفتي از بندر شهيد رجايي به بنادر ديگر منطقه ترانشيپ و 24 هزار و 164 تن نيز کابوتاژ (حمل‌ونقل ساحلي) شد.

بيش از پنج ميليون تن فرآورده نفتي صادر شد

مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با اشاره به آمار عمليات نفتي 9 ماه اخير انجام‌شده در بندر خليج‌فارس به‌عنوان زون نفتي اين منطقه ويژه بندري، تصريح کرد: صادرات اين‌گونه کالاها به 5 ميليون و 509 هزار و 399 تن رسيد و 35 هزار و 999 تن نيز ترانزيت شد.

کاهش 60 درصدي واردات نفتي

عفيفي‌پور از کابوتاژ 12 ميليون و66  هزار و 532 تن فرآورده نفتي در اين دوره زماني خبر داد و اظهار کرد: 933 هزار و 660 تن فرآورده نفتي نيز وارد اين بندر شد که در هم سنجي با سال گذشته، کاهش 60 درصدي داشته است.

2778 فروند شناور در بندر شهيد رجايي پهلو گرفتند

مديرکل بنادرودريانوردي هرمزگان گفت: از آغاز امسال تا ابتداي دي ماهه جاري، دو هزار و 778 فروند شناور در اسکله‌هاي چهل‌گانه بندر شهيد رجايي پهلو گرفت که از اين تعداد، دو هزار و 333 فروند مربوط به کشتي‌هاي با ظرفيت بالاي هزار تن بوده است.

منبع: اداره‌کل بنادرودريانوردي هرمزگان

1397/10/30
دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد به بخشنامه گمرک اعتراض کرد
دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در اطلاعيه اي نسبت به صدور بخشنامه 27 دي ماه 97 گمرک جمهوري اسلامي ايران در خصوص توقف ترانزيت خارجي کالاهاي گروه چهارم به اين مناطق واکنش نشان داد.          

در اين اطلاعيه آمده است:

گمرک جمهوري اسلامي ايران در تاريخ 1397/10/27 بخشنامه اي را خطاب به گمرکات اجرايي سراسر کشور صادر نموده است که از ابعاد مختلف جهت تنوير افکار ذينفعان قابل بررسي و توجه است. لذا در اين خصوص توضيحاتي مي بايست ارائه شود: 

1. دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، سازمان هاي مناطق آزاد و ويژه و همچنين فعالين اقتصادي اين مناطق از ابتداي سال جاري با بخشنامه هاي متعدد، متفاوت و بعضا متناقضي از سوي دستگاه هاي اجرايي مرتبط با موضوع واردات و صادرات روبرو بوده اند.

در جلسات متعدد برگزار شده با دستگاه هاي مرتبط تاکنون تلاش بر آن بوده است که فضاي اشتغال، کسب و کار و ابعاد اقتصادي مناطق، قانون مترقي اين مناطق و محيط کسب و کار مرتبط با آن براي دستگاه‌هاي مسئول و تاثير گذار تبيين و مشخص گردد، لکن متاسفانه روند تصميم گيري در اين زمينه مشکلات متعددي را براي فعالين اقتصادي اعم از سرمايه‌گذاران، توليدکنندگان و اصناف به وجود آورده است، به نحوي که اين فعالين را با چالش هاي متعدد و بعضا جبران ناپذيري مواجه ساخته است.

2. در آخرين جلسه که در 27 دي ماه 1397 در محل بانک مرکزي برگزار شد، ضمن اعلام مخالفت با موارد مطرح شده در جلسه، هيچگونه صورتجلسه اي توسط نمايندگان دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد به امضا نرسيده و جمع‌بندي مذکور در بخشنامه فوق الذکر خلاف نظرات و ديدگاه هاي منبعث از مجموعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور است.

3. همواره اعلام شده است، فعالين اقتصادي و سازمانهاي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ضمن درک شرايط کشور و همان‌طور که همراهي کامل با سياستهاي دولت را تاکنون سرلوحه فعاليتهاي خود قرار داده اند، تمايل دارند پيشگام رفع مشکلات کشور  و مردم باشند.

لازم به ذکر است؛ با توجه به تاکيد جناب آقاي دکتر روحاني رياست محترم جمهور مبني بر ضرورت استفاده بيشتر از ظرفيت اين مناطق در شرايط حساس فعلي کشور، لازم است دستگاه هاي ذيربط نيز در راستاي سياست هاي کلان کشور اقدام نمايند.

در انتها تاکيد مي شود، فرصت هاي موجود در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در مقطع کنوني، مي تواند نقش سازنده اي را در کمک به بهبود اوضاع، برون رفت از شرايط حال حاضر و مقابله با جنگ اقتصادي ناجوانمردانه ايفا نمايد.

گفتني است، گمرک ايران 28 دي ماه گمرک ايران در بخشنامه‌اي به گمرکات سراسر کشور اعلام کرد: تا از صدور هرگونه مجوز ترانزيت و ورود کالاهاي گروه4 به مناطق آزاد تجاري-صنعتي و ويژه اقتصادي تا فراهم شدن شرايط مورد نظر خودداري کنند.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/10/29
خودداری از صدور هرگونه مجوز ترانزیت و ورود کالاهای گروه 4 به مناطق آزاد تجاری– صنعتی و ویژۀ اقتصادی
گمرک ايران در بخشنامه اي مهم به گمرکات سراسر کشور اعلام کرد تا گمرکات اجرائي کشور از صدور هرگونه مجوز ترانزيت و ورود کالاهاي گروه 4 به مناطق آزاد تجاري– صنعتي و ويژه اقتصادي تا فراهم شدن شرايط مورد نظر خودداري کنند .
متن کامل اين بخشنامه که امروز خطاب به ناظرين حوزه هاي نظارت گمرکات استان ها ، مديران کل و مديران گمرکات اجرائي مستقل در خصوص گمرکات اجرائي مستقر در مناطق آزاد کيش، قشم، چابهار، اروند، انزلي ، ارس و ماکو و مناطق ويژه اقتصادي ابلاغ شد بدين شرح است :

نظر به اينکه در راستاي رسيدگي به مسائل و مشکلات فيمابين مناطق آزاد تجاري –صنعتي و ويژه اقتصادي و گمرکات اجرائي مستقر در اين مناطق؛ اتخاذ تصميم درخصوص رويه هاي موجود و همچنين با توجه به مشکلات عنوان شده توسط اين گمرکات در نحوه اجراي بخشنامه هاي مرتبط ، جلسه مشترکي با حضور نمايندگان تام الاختيار ؛  بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران ، دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد تجاري –صنعتي و ويژه اقتصادي ، وزارت صنعت معدن و تجارت و گمرک جمهوري اسلامي ايران در تاريخ 27 ديماه 1397 در محل بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران تشکيل شد ، وفق مفاد بند 5  صورتجلسه مذکور مقرر گرديد ؛ صرفاً پس از استقرار کامل گمرک در مبادي ورودي مناطق آزاد و ويژ? اقتصادي، موضوع مصوب? 118416 مورخ 94/9/8 هيأت وزيران (که به تأئيد گمرک ايران مي رسد) و همچنين اصلاح مصوب? 81840 مورخ 97/6/21 هيأت وزيران (آخرين مصوبه مربوط به امکان ثبت سفارش بدون انتقال ارز) ، گمرک نسبت به صدور مجوز ترانزيت و ورود کالاهاي گروه 4 به مناطق آزاد تجاري – صنعتي و ويژه اقتصادي با رعايت تشريفات گمرکي اقدام نمايد.

بر اساس مفاد بخشنامه ياد شده ؛  اين مهم (استقرار کامل گمرک جمهوري اسلامي ايران در مبادي ورودي مناطق آزاد تجاري – صنعتي و ويژه اقتصادي) به اذعان گمرکات اجرائي مستقر در اين مناطق ( اعلام نظر گمرکات مستقر ، متعاقبِ بررسي و اجراي مفاد بخشنامه هاي 1270953/97 مورخ 16/10/97، 1284621/97 مورخ 19/10/97 و 1299308/97 مورخ 23/10/97 گمرک ايران) ، به صورت کامل در برخي موارد محقق نگرديده است و به موجب اين بخشنامه، موکداً تأکيد مي گردد ، گمرکات اجرائي کشور از صدور هرگونه مجوز ترانزيت و ورود کالاهاي گروه 4 به مناطق آزاد تجاري– صنعتي و ويژه اقتصادي خودداري نمايند.

شايان ذکر است بر اساس مفاد بند 6 صورتجلسه مذکور ، مقرر شد با توجه به ممنوعيت ترانزيت و ورود کالاهاي گروه 4 به مناطق آزاد تجاري – صنعتي و ويژه اقتصادي و سرزمين اصلي مطابق بند 5 اين صورتجلسه، وزارت صمت سياست خود را در مورد توقف ثبت سفارش کالاهاي گروه 4 در اين مناطق تعيين نمايد.

مسئوليت حسن اجراي اين بخشنامه به دليل اهميت و حساسيت موضوع ، برعهده بالاترين مقام گمرکات مذکور بوده، گمرکات فوق الاشاره با نظارت دقيق و کنترل هاي لازم ترتيبي اتخاذ نمايند تا مفاد اين بخشنامه بصورت کامل و دقيق اجراء و در صورت وجود هرنوع مشکل ، مراتب را به قيد فوريت به دفاتر ستادي گمرک جمهوري اسلامي ايران منعکس نمايند.

منبع: گمرک نيوز
1397/10/27
ترانزیت فرآورده های نفتی در بندر امام خمینی تقویت شد

وزير راه و شهرسازي به تقويت سوآپ و ترانزيت نفتي و همچنين فرآورده هاي آن از بندر امام خميني (ره) اشاره کرد و گفت: حجم بيشتري از اين ذخيره سازي با بهره برداري از مخازن جديد نفتي توسط بخش خصوصي فراهم شده است.
  محمد اسلامي چهارشنبه شب در حاشيه افتتاح طرح هاي توسعه اي ، عمراني و سرمايه گذاري در مجتمع بندري امام خميني در استان خوزستاني به تشريح ظرفيت ذخيره سازي ايجاد شده در اين زمينه در اين مجتمع بندري اشاره کرد و بيان داشت: در اين راستا سه دستگاه مخزن با قطر 17.5 متر و ارتفاع 15 متر و ظرفيت اسمي سه هزار و 700 متر مکعب جهت سوآپ فرآورده هاي سنگين (مازت) و دو دستگاه به قطرهاي 19 متر با ظرفيت چهار هزار و 343 متر مکعب و 10 متر با ظرفيت 950 متر مکعب ذخيره سازي گازوييل در مجتمع بندري امام خميني به بهره برداري رسيد.

**توسعه حمل و نقل ريلي در مراکز بار کشور ضروري است
وزير راه و شهرسازي با تاکيد بر کاهش حجم بار از جاده هاي کشور گفت: اتصال ريلي به مراکز بار براي دولت و اين وزارتخانه از اهميت ويژه اي برخوردار است. حمل بار از طريق بنادر افزايش توان اقتصادي را در پي دارد و به تقويت ترانزيت کالا منجر مي شود که در پي آن بهبود شرايط اقتصادي را رقم خواهد زد.
اين عضو هيات دولت ادامه داد: در اين بين نيز فرصت هاي شغلي مستقيم متعددي در کشور به وجود مي آيد که استان خوزستان را شامل شده است.

**11 هزار هکتار پسکرانه در بندر امام خميني
اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به 11 هزار هکتار پسکرانه در بندر امام خميني اشاره کرد و گفت: از اين ميزان تاکنون يک هزار و 300 هکتار زير پوشش رفته و شرکت هاي گوناگون اقتصادي مشغول فعاليت هستند.
وي تصريح کرد: در اين ميزان از مساحت پسکرانه بندر امام خميني (ره) فعاليت هاي تجاري از جمله انبارداري و همچنين حمل و نقل بار براي ايجاد ظرفيت فرآوري دانه هاي روغني و غلات به وجود آمده است.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينکه قدرت تخليه بار در بندر امام خميني به 10 هزار تن در روز افزايش يافته است، يادآور شد: در اين شرايط امکان تخليه يک کشتي 60 هزار تني در 6 روز ميسر شده است.
اسلامي ايجاد سيستم مکانيزه نقل و انتقال براي رسيدن به کيفيت تخليه و بارگيري را در بنادر با اهميت خواند و بر اتصال مراکز بار به شبکه ريلي تاکيد کرد.
وي گفت: اين موضوع براي دولت و بخصوص وزارت راه و شهرسازي از اهميت ويژه اي برخوردار است و در اين راستا سرمايه گذاري هاي ويژه اي صورت گرفته است.
اين عضو هيات دولت خاطرنشان کرد: با ايجاد اينگونه زيرساخت ها قيمت تمام شده توليد و هزينه جابجايي بار کاهش پيدا مي کند و در نهايت از بار جاده هاي کشور کم مي شود.
به گزارش ايرنا مجتمع بندري امام خميني (ره) يکي از بنادر مهم کشور است که در استان خوزستان واقع است. اين بندر با 38 اسکله فعال به طول هفت کيلومتر بزرگترين بندر فعال ايران است. اداره کل بنادر و دريانوردي استان خوزستان در بندر امام خميني (ره) مستقر است.
بندرامام خميني (ره) در اواسط نهمين دهه از آغاز فعاليتش، اکنون به عنوان يکي از مهم ترين قطب هاي حمل و نقل منطقه اي به ايفاي نقش مي پردازد، اين بندر در سال 1390 پس از تغيير رژيم حقوقي خود از يک بندر عادي به منطقه ويژه اقتصادي و الحاق اراضي مجاور، هم اکنون با 11 هزار هکتار مساحت و 11 پست اسکله فعال، بزرگترين منطقه ويژه اقتصادي کشور محسوب مي شود.
وزير راه و شهرسازي براي سفري 2 روزه عصر چهارشنبه از طريق بندر ماهشهر وارد استان خوزستان شد.
هشت پروژه عمراني ، بندري و خدماتي با حضور وزير راه و شهرسازي در مجتمع بندري امام خميني کلنگ زني و يا افتتاح شدند.
وزير راه و شهرسازي در ادامه سفر خود به خوزستان فردا پنجشنبه از پروژه هاي سرمايه گذاري در شهرهاي خرمشهر و آبادان ديدن مي کند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/26
بیش از 14 هزار دستگاه کامیون از مرز پلدشت عبور کرد

مدير پايانه مرزي پلدشت با بيان اينکه اين پايانه در ميان پايانه هاي مرزي استان پس از بازرگان يکي از پايانه هاي مهم زميني کشور است، گفت: در 9 ماه گذشته 14 هزار و 847 دستگاه کاميون از اين مرز عبور کرده است.


ايرج آزادي  متوسط تردد روزانه کاميون از اين مرز را 54 دستگاه عنوان کرد و افزود: در اين مدت 14 هزار و 727 دستگاه کاميون از کشور خارج شد که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 39 درصد کاهش داشت.

وي ادامه داد: تعداد کاميون ورودي از طريق اين مرز نيز 120 دستگاه بود که نسبت به سال قبل 100 دستگاه بيشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

وي از تردد 208 هزار و 126 مسافر طي 9 ماه گذشته از طريق اين پايانه خبر داد و بيان کرد: ميانگين تردد روزانه مسافر از اين مرز 754 نفر بوده و از رشد 78درصدي نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته برخوردار است.

به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي علاوه بر مرز مشترک با نخجوان در پلدشت و شمال عراق در تمرچين تنها استان کشورمان است که با ترکيه از طريق مرز بازرگان، رازي خوي و سرو اروميه مرز زميني دارد.

پايانه مرزي پلدشت از شاهراه‌هاي کم‌نظير جمهوري اسلامي ايران در دستيابي به بازارهاي آسياي ميانه از طريق آذربايجان‌غربي به شمار مي رود.

اين پايانه در 47 کيلومتري غرب ماکو و در جوار رودخانه مرزي ارس قرار دارد و حدود 40 سال از فعاليت رسمي آن مي‌گذرد.


منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/26
ترانشیپ ۱۸۱ هزارTEU کانیتنر در بندر شهیدرجایی
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: طي نه ماهه سال جاري، يک ميليون و 412 هزار TEU کانتينر در بندر شهيد رجايي به عنوان پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران تخليه و بارگيري شد.
اله مراد عفيفي پور درباره عملکرد کانتينري بندر شهيد رجايي از ابتداي سال97 تا ابتداي دي ماه جاري، اظهار داشت: در اين دوره زماني، در مجموع يک ميليون و 412 هزار و 487 TEU کانتينر(هر تي اي يو معادل يک کانتينر بيست فوت) در بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران تخليه و بارگيري شد.
وي ادامه داد: از مجموع يک ميليون و 49 هزار و 805 TEUکانتينر پر تخليه و بارگيري شده، 257 هزار و 354 TEUمربوط به محموله هاي ترانزيتي بوده است.
مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان خاطرنشان کرد: طي نه ماهه امسال، 181 هزار و 683 TEU از طريق بندر شهيد رجايي به عنوان اصلي ترين بندر کانتينري ايران به ساير بنادر منطقه ترانشيپ شده است.
عفيفي پور از جابجايي بالغ بر 272 هزار TEUکانتينر حامل کالاهاي صادراتي و حجمي افزون بر 291 هزارTEU کانتينر وارداتي طي نه ماهه سال جاري خبر داد.
وي  يادآور شد: بندر شهيد رجايي با بهره مندي از پيشرفته ترين پايانه هاي کانتينري و برخورداري از تجهيزات روز دنيا، به عنوان بزرگترين و پيشرفته ترين بندر کانتينري ايران محسوب مي شود که تخليه و بارگيري بيش از 80 درصد کالاهاي کانتينري درسطح بنادر کشور را پشتيباني مي کند.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي
 
1397/10/26
اطلاعیه
به آگاهي آن دسته از فارغ التحصيلان دوره ي هشتم و نهم مديريت  بارفرابري فياتا مي رساند که ديپلم هاي آنان از سوي سازمان فياتا به انجمن واصل گرديده است. لذا ضروري است با در دست داشتن کارت ملي در ساعات اداري به واحد آموزش انجمن مراجعه فرمايند.
1397/10/26
کاهش ۶۹ درصدی واردات به پایانه مرزی دوغارون


کريم نوايي نظامي مدير پايانه مرزي دوغارون گفت: از ابتداي امسال تا پايان آذر چهار هزار و 675 تن انواع کالا به پايانه مرزي دوغارون وارد شد که در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 69 درصد کاهش داشته است.

وي افزود: اين ميزان با 201 دستگاه کاميون ترانزيت وارد استان شده که در اين بازه زماني تردد کاميون نيز 68 درصد کاهش داشته است.

نظامي با اشاره به کاهش ترانزيت خروجي کالا در اين پايانه افزود: در اين مدت 511 هزار و 344  تن انواع کالا با 24هزار و792 دستگاه کاميون ترانزيت به سمت کشور افغانستان خارج شد که به لحاظ تردد با کاميون 31 درصد و به لحاظ تن 30 درصد کاهش دارد.

مدير پايانه مرزي دوغارون گفت: ترانزيت ورودي در 9 ماهه امسال از سمت کشور افغانستان به اين پايانه مرزي يک درصد کاهش پيدا کرده است.

پايانه مرزي دوغارون در 18 کيلومتري شهر تايباد و همجوار کشور افغانستان قرار دارد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

1397/10/24
بالغ بر 7ميليون و 65 هزار تن كالا از مرزهاي كشور ترانزيت شد

بيش از 7 ميليون و 65هزار تن كالا از32 مرز فعال زميني و آبي كشور در 9ماه سال جاري ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل 4درصد افزايش داشته است . رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل نقل بين المللي اين سازمان با اعلام اين خبر، افزود :

طي مدت مذكور از مجموع كالاهاي ترانزيت شده، 2 ميليون و 637هزار تن را مواد نفتي و 4 ميليون و 427هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل داده‌اند كه عمده‌ ترين بخش مواد غيرنفتي كالاهايي نظير مواد سوختي، قطعات يدكي ، انواع پنبه، محصولات كشاورزي و مواد غذايي بوده است .

مديركل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي افزود: در مدت زمان ياد شده، از ميان مرزهاي كشور، بندر شهيد رجايي با 2ميليون و 67هزار تن معادل 29   درصد فعال‌ترين مرزدر زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي پرويزخان با   22   درصد ، بازرگان و باشماق با  10درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند .

نفيسي بيشترين حجم تردد كاميون‌هاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: بيشترين حجم مسيرهاي پرتردد كالا از مرزهاي كشور طي مدت مذكور از پرويزخان به بندر امام، بندرشهيد رجايي به مرز باشماق و بندر شهيد رجايي به مرز دوغارون  بوده است . 

وي تصريح كرد : ازاولويتهاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي ، افزايش سهم ناوگان ايراني درترانزيت و حمل و نقل بين المللي مي باشد بطوريكه طي مدت مذكور 73 درصد ترانزيت توسط ناوگان ايران انجام شده است .


منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي

1397/10/24
افزایش ترانزیت کالا از جنوب و شرق آسیا به افغانستان و آسیای میانه با توسعه بندر چابهار

معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي از آغاز فعاليت رسمي اپراتور هندي در بندرچابهار خبر داد و گفت: رقم اجاره ماهيانه که بايد پرداخت شود، قابل افشا نيست اما با روپيه انجام مي‌شود.

 محمدعلي حسن‌زاده عضو هيات عامل سازمان بنادر و دريانوردي درباره جزئيات واگذاري اپراتوري بندر چابهار به شرکت IPGL هند اظهار کرد: فعاليت اين شرکت هندي از ابتداي دي‌ماه با افتتاح رسمي دفتر اين شرکت در چابهار آغاز شد و از نيمه دي‌ماه نيز اپراتوري بنادر شهيد بهشتي و شهيدکلانتري چابهار رسما به هندي‌ها داده شد.

وي ادامه داد: بر اساس توافقنامه سه جانبه ايران، هند و افغانستان که به توافقنامه چابهار مشهور شده و با حضور سران سه کشور به امضا رسيد، بايد اين فرآيند اجرايي مي شد؛ فعاليت اپراتور هندي در چابهار به صورت يک سال و نيم قرارداد موقت و سپس قرارداد ميان‌مدت 10 ساله خواهد بود.

معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي تصريح کرد: هندي ها در اين مدت علاوه بر اپراتوري بندر شامل تخليه و بارگيري، به ساخت، تأمين و نصب تجهيزات نيز اقدام کرده و همچنين بازاريابي فعاليت بندر را هم عهده دار هستند. در پايان اين 10 سال، علاوه بر پرداخت اجاره ماهيانه بندر، تجهيزاتي که خريداري و نصب کرده اند نيز به ايران واگذار مي شود.

به گفته حسن زاده، با توجه به معافيت بندر چابهار از تحريم هاي آمريکا، فرصت خوبي براي توسعه اين بندر و افزايش ترانزيت کالا از جنوب و شرق آسيا به افغانستان و آسياي ميانه فراهم شده است به خصوص که ظرفيت اين بندر افزايش يافته و امکان پهلوگيري کشتي هاي اقيانوس پيما با ظرفيت بيش از 80 هزار تن فراهم شده است.

وي با تأکيد بر اينکه براي نخستين بار در ايران است که راهبري و اپراتوري يک بندر را به شرکت خارجي داده ايم، گفت: در ديگر بنادر بزرگ دنيا نيز مرسوم است که راهبري بندر را به شرکت هاي معتبر اپراتوري بنادر واگذار کنند. در اکثر کشورهاي همسايه ايران نيز اين اتفاق رخ داده است.

عضو هيئت عامل سازمان بنادر و دريانوردي درباره نحوه سرمايه گذاري هند در بندر چابهار تصريح کرد: در قرارداد موقت 18 ماهه ابتدايي اين فعاليت، هندي ها سرمايه‌گذاري جزئي‌اي خواهند داشت چون بخش اعظم تجهيزات را سازمان بنادر و دريانوردي خريداري و نصب کرده است. ضمن اينکه تنها 10 هکتار از اراضي بندري واقع در ترمينال فاز يک بندر شهيد بهشتي و يک پست اسکله در اختيار هندي ها گذاشته شده است؛ اما سرمايه گذاري اصلي و سنگين 85 ميليون دلاري هندي ها در اين بندر در دوره اپراتوري 10 ساله IPGL خواهد بود.

وي خاطرنشان کرد: قرار است اپراتور هندي صرفا در فاز يک طرح توسعه بندر شهيد بهشتي مشغول باشد و فاز2، 3 و4 اين بندر را ساير شرکت داخلي يا خارجي سرمايه گذاري کنند. يک ترمينال فرآورده هاي نفتي که در حال حاضر در حال استفاده است در اختيار هندي ها نيست و دو ترمينال روغن خوراکي شامل واردات مواد اوليه کارخانه فرآوري روغن ذرت واقع در اراضي بندر چابهار و همچنين ترمينال در حال ساخت تمام مکانيزه صادرات مواد معدني نيز در اختيار هندي ها نخواهد بود.

حسن زاده تأکيد کرد: نوع قرارداد سرمايه گذاري هندي ها در چابهار به صورت BOT است به اين صورت که آنها سرمايه گذاري کرده، تجهيزات خريداري مي کنند و در پايان 10 سال، اين تجهيزات به سازمان بنادر و دريانوردي منتقل مي شود. اپراتور هندي در طول 18 ماه ابتدايي، رقمي که بايد به ايران پرداخت کند را طبق قرارداد به صورت روپيه واريز مي کند. اما رقم اجاره ماهيانه اي که آنها بايد پرداخت کنند قرار نيست افشاء شود.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي اظهار داشت: در 9 ماهه ابتدايي امسال صرفا 1.5 ميليون تن انواع کالا در بندر چابهار تخليه شد که معادل 1 درصد کل باري است که به بنادر کشور وارد شده است. 120 هزار تن از اين 1.5 ميليون تن نيز بار ترانزيتي هند به چابهار بود و غير از اين ميزان بار هندي ها، ديگر هيچ بار ترانزيتي اي در چابهار تخليه نشده است.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/10/23
۱۲ هزار کانتینر در بندر شهید رجایی متروکه شد

معاون بندري واقتصادي بندر شهيد رجايي گفت: 12 هزار کانتينر در اين بندر متروکه شده که عمليات ترخيص اين کالا‌ها در دستور کار است .

  تورج اميري معاون بندري و اقتصادي بندر شهيد رجايي در حاشيه بازديد معاون فني گمرک ايران از بندرشهيد رجايي با اشاره به 12هزارکانتينر در اين بندر متروکه شده است، گفت: کانتينر‌هاي رسوب شده اين بندر حدود 50 هزار کانتينر است .

وي اضافه کرد: عمليات ترخيص اين کالا‌ها با همکاري کارشناسان گمرک بندر شهيد رجايي دردستور کار است .

معاون فني گمرک ايران در اين بازديد گفت : امکان ترخيص کالا‌هاي وارداتي گروه يکم (کالا‌هاي اساسي و ضروري) بدون نياز به تمديد ثبت سفارش فراهم شده است .

مهرداد جمال ارونقي افزود: دستورالعمل اجرايي اين تصميم براي جلوگيري از رسوب کالا به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شده است .

معاون فني گمرک ايران بيان کرد: مصوب شده  3هزارو 243  قلم کالا، مواد اوليه و قطعات مورد نياز توليدي بدون ثبت سفارش وارد مناطق آزاد و ويژه کشور شود .

جمال ارونقي در ديدار با برخي صاحبان کالا‌هاي رسوب شده در بندر شهيد رجايي بندرعباس بيان کرد: ترخيص اين کالا‌ها در اولويت قرار گرفته است .

معاون فني گمرک ايران خاطرنشان کرد: با استقرار مديران ستادي گمرک ايران بخشي از دلايل رسوب کالا شناسايي شده و بزودي براي رفع آن بخشنامه‌هاي جديد صادر مي‌شود .

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


 

1397/10/23
افزایش حمل بار دربندرعباس با پلاک کامیون‌های سایر استان‌ها

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان گفت: در مجموع روزانه 3 هزار تا 3هزار و 500 بار در استان وجود دارد و  اين درحالي است که مجموعه ناوگان ما 4 هزار و 500  دستگاه است و شما ببينيد ايجاد تعادل در چنين فضايي چقدر سخت است.

داريوش باقر جوان  با اشاره به گلايه رانندگان در خصوص حمل بار از سوي کاميون‌هاي بومي در هرمزگان گفت: متأسفانه برخي رانندگان اعتقاد دارند که بارها را تنها ماشين‌هاي پلاک هرمزگان جابه‌جا مي‌کنند و استان‌هاي ديگر از حمل بار محروم هستند..

او ادامه داد: مي‌توانيد چند استان را در نظر بگيريد و تعداد بارنامه‌هايي که براي پلاک آن استان صادرشده و اين‌که چقدر براي استان ديگر بوده رصد کرده و سپس با استان هرمزگان مقايسه کنيد. شاهد خواهيد بود که حمل بار اين استان بيش‌تر از سوي کاميون‌هاي پلاک استان‌هاي ديگر انجام مي‌شود.

وي بابيان اين‌که متأسفانه گروه‌هايي در فضاي مجازي تشکيل‌شده است که راننده را تحريک مي‌کنند و به سمت تقاضاهاي غيرواقعي که اصلاً مشکل اصلي اين قشر نيست مي‌کشاند، ادامه داد: عمده بار از سيستم اعلام بار اعلام مي‌شود و بحث‌هاي ترخيص و محاسبات گمرکي نيز به‌زودي حل خواهد شد.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان ادامه داد: گروه‌هاي اجتماعي را رصد مي‌کنيم و مي‌دانيم برخي مواقع هدفمند به استاني حمله مي‌شود با اين‌ حال حق‌وحقوق راننده براي ما مقدس است و تلاش‌ها در شبکه‌هاي اجتماعي براي انحراف راننده از مسير واقعي حقوق خود را به‌پاي رانندگان زحمت‌کش و فعالان واقعي در حمل‌ونقل نخواهيم نوشت.

او گفت: از رانندگان معترض تقاضا داريم که اول مطالعه‌اي در خصوص قوانين حمل‌ونقل داشته باشد و ببينند به چه شکل يک مدير استاني مي‌تواند خارج از قوانين عمل کند و آيا اصلاً براي او ممکن است؟ خواسته برخي دوستان اين است که قانون تجارت را زير پا بگذاريد. نمي‌شود اين قانون را زير پا گذاشت و اين قانون مسئوليت مدني حمل را به شرکت‌هاي حمل‌ونقلي مي‌دهد خارج از اين‌که اين ساختار درست است يا غلط و اين‌که برخي افراد در اين صنف مدام به شرکت‌هاي حمل‌ونقلي حمله مي‌کنند؛ من يک دستگاه مجري هستم و بايد قانون و مقررات را اعمال کنم.

او خطاب به رانندگان ادامه‌داد: اگر باري خارج از سالن اعلام بار حرکت مي‌کند آيا مي‌توانيد قوانيني را براي ما بياوريد که حتما بار بايد از سالن اعلام بار خارج شود؟ نه اين‌که خلاء قانوني وجود داشته باشد روش کار اين است. متولي حمل شرکت حمل‌ونقل است و اگر نارسايي در فرآيند حمل به وجود آيد شرکت حمل‌ونقل بايد پاسخگو باشد.

باقر جوان تصريح‌کرد: عده اي هم مي گويند بايد در تمام کشور اعلام بار واحد وجود داشته باشد نه اين‌که حرف غلطي باشد اما بايد قانوني براي آن نوشته شود و نمي‌شود با يک فرمان در گروه اجتماعي منتظر پياده شدن اين ايده‌ها بود.

وي به وضعيت پايانه بار بندرعباس اشاره کرد و گفت: اينجا مدينه فاضله نيست اما در سطح کشور اعلام بار استان و شهر بندرعباس يکي از منسجم‌ترين و بهترين‌ سالن‌هاي اعلام بار است و نمي‌شود انکار کرد. در مجموع روزانه 3 هزارتا 3هزار و 500 بار در استان وجود دارد و  اين درحالي است که مجموعه ناوگان ما 4 هزار و 500  دستگاه است و شما ببينيد ايجاد تعادل در چنين فضايي چقدر سخت است.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان تصريح کرد: اگر قانون اعلام بار تغيير کرد بحث ديگري است که گمرک هم بايد در اين صورت همکاري کند؛ دروازه بندر شهيد رجايي مي‌تواند به راحتي کنترل شود و از هر ماشيني برگه اعلام خواسته شود.

باقر جوان گفت: در برابر حقوق راننده کوتاه نمي‌آييم در پايانه‌هاي بار در رده کميسيون‌هاي ويژه همکاران ما حضور دارند و هئيت حل اختلافي نيز وجود دارد و در کنار آن تلفن امداد حمل‌ونقل  وجود دارد که رانندگان در صورت مشاهده تخلفات مي‌توانند تماس بگيرند.

منبع: تين نيوز

1397/10/22
با دستگیری ۳ نفر کشف قاچاق انسان در گمرک به ۲۵۰ مورد رسید
 ماموران گمرک بازرگان  با دقت و هوشياري 3 مرد را لابه لاي کاميون هاي خروجي دستگير کردند. 
اين سه فرد تبعه ايراني که ساکن کرج هستند تصميم داشتند به صورت غيرقانوني و‌مخفي شدن ميان کاميونها از کشور خارج شوند که با دقت و هوشياري ماموران گمرک بازرگان دستگير و تحويل مراجع قانوني شدند.
گمرک ايران از ابتداي سالجاري تاکنون 250 مورد قاچاق انسان را کشف کرده است، براساس گزارش هاي گمرک اين افراد عموما از زنان و مردان کشورهاي همسايه هستند.

منبع : گمرک نيوز
1397/10/22
ديدار رايزن اقتصادي سفارت گرجستان با مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي

رايزن اقتصادي سفارت گرجستان با مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ،درخصوص مسائل في مابين از جمله راهكارهاي تسريع، تقويت و فعالسازي كريدورهاي حمل و نقلي و سايرموضوعات دوجانبه در زمينه حمل و نقل جاده‌اي ديدار و گفت‌وگو كردند . 

 رضانفيسي مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي اين سازمان ،با اشاره به سوابق طولاني و همكاري‌هاي متقابل دو كشور و ابراز رضايت بر روند رو به رشد حمل و نقل جاده‌اي در سال 2018 ميلادي، بر ضرورت افزايش پروانه هاي تردد بين دو كشوردر سال 2019 تاكيد و خاطرنشان كرد : آمادگي به منظور فراهم آوردن بستر حمل و نقل تركيبي كالا و ادامه بي‌وقفه آن به صورت دوجانبه و ترانزيتي در چارچوب موافقتنامه دوجانبه حمل و نقل جاده اي و همچنين همكاريهاي دو كشور در چارچوب كريدور شش جانبه خليج فارس- درياي سياه وجود دارد و ضروري است بخش هاي خصوصي دو كشور اقدامات عملي تري جهت توسعه و فعالسازي مسير عبوري از قلمرو گرجستان و درياي سياه انجام دهند .

وي همچنين با توجه به وجود زيرساختهاي موجود، اعلام كرد: زمينه توسعه هرچه بيشتر روابط جاده اي با گرجستان فراهم است و برگزاري نشستهاي چندجانبه با گرجستان و ساير كشورهاي مسير ميتواند باعث احصاء موانع و مشكلات مسير و در نهايت تلاش در جهت رفع آنها، موجب ارتقاء روابط جاده اي بين دو كشور گردد .  

آقاي روبن مورگوشيا، رايزن اقتصادي سفارت گرجستان نيز در اين ديدار،ضمن ابراز خرسندي از همكاري مناسب و رشد تجارت بين دو كشور اعلام كرد :

ظرفيت‌هاي خوبي در زمينه توسعه روابط حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي ميان دو كشور وجود دارد كه اميد است با همكاري‌هاي بيشتر دو كشور، راهكارهاي توسعه و بالقوه نمودن پتانسيل‌هاي موجود در جهت ارتقاي حجم مبادلات تجاري جاده‌اي پيگيري شود .

  وي خاطرنشان كرد: مراتب را به مراجع ذيربط در كشور گرجستان منعكس نموده ونتيجه را به اطلاع طرف ايراني خواهد رساند .

منبع: سازمان راهداري حمل ونقل جاده اي
1397/10/20
تخلیه و بارگیری ۱۹ میلیون تن کالای غیر نفتی
مديرکل بنادر و دريانوردي استان خوزستان گفت: بيش از 31 ميليون و 531 هزار تن انواع کالاي نفتي و غيرنفتي طي9 ماهه سال جاري در مجتمع بندري امام خميني(ره) تخليه و بارگيري شد.
 
 عادل دريس ميزان تخليه و بارگيري کالاي غيرنفتي در منطقه ويژه اقتصادي بندرامام خميني(ره) را بيش از  19 ميليون تن و کالاي نفتي را طي نه ماهه سال جاري در حدود 12 ميليون و 519 هزار تن اعلام کرد.  
وي افزود: ترانزيت فرآورده هاي نفتي در بندرامام خميني(ره) با 10 درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به  حدود 2 ميليون تن رسيده است.
مديرکل بنادر و دريانوردي استان خوزستان با اشاره به تخليه بيش از 8 ميليون و 749  هزار تن انواع کالاهاي اساسي از جمله خوراک دام و نهاده کشاورزي طي مدت ياد شده از رشد  26 درصدي تخليه اين نوع کالا خبر داده است.
عادل دريس با اشاره به اهتمام دولت به تقويت و رونق صادرات غيرنفتي و پيشگامي اين مجتمع بندري در ايجاد تسهيلات و حمايت از صادرکنندگان کالاي غير نفتي اظهار داشت: در پي ايجاد تمهيدات عملياتي لازم در اين مجتمع بندري صادرات کلينکر با 88 درصد رشد به بيش از  يک ميليون و 618 هزار تن  رسيد.
يادآور مي شود منطقه ويژه اقتصادي بندر امام خميني(ره) با مساحتي معادل 11044 هکتار واقع در شمال غربي خليج فارس با ظرفيت سالانه 50 ميليون تن نقش مهمي را در زنجيره تأمين کالا و بازرگاني دريايي کشور ايفا مي کند.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي
1397/10/20
جابه‌جای بیش از یک‌میلیون تن کالا از پایانه‌های مرزی میلک و میرجاوه

يک‌ميليون و 647 هزار و 252 تن کالا در هشت ماه نخست سال جاري از طريق پايانه‌هاي مرزي ميلک و ميرجاوه و بندر چابهار در اين استان جابه‌جا شده است.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل و جاده‌اي سيستان‌وبلوچستان، بيان کرد: پايانه‌هاي مرزي ميلک و مير جاوه از جايگاه ويژه‌اي در صادرات و واردات، ترانزيت کالا و نيز تردد مسافر برخوردارند به‌طوري‌که مجموع ترانزيت انجام‌شده اين پايانه‌هاي مرزي در اين مدت 431 هزار و 26 تن بوده است.

 علي خانقائي ادامه داد: همچنين در اين مدت واردات کالا به کشور از طريق اين پايانه‌هاي مرزي 98 هزار و 363 تن و صادرات به کشورهاي افغانستان و پاکستان بيش از يک‌ميليون و 76 هزار و 205 تن ثبت‌شده است.

 مديرکل راهداري و حمل‌ونقل و جاده‌اي سيستان‌وبلوچستان، بيان کرد: 454 هزار و 169 نفر مسافر در هشت ماه نخست امسال از پايانه‌هاي مرزي ميلک و ميرجاوه تردد کرده‌اند که رشد هشت‌درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان مي‌دهد.

خانقائي بابيان اين‌که بندر چابهار به‌عنوان منطقه راهبردي با موقعيت عالي جغرافيايي از ظرفيت‌هاي تجاري و اقتصادي خاصي برخوردار است گفت: حجم ترانزيت کالاي ورودي به بندر چابهار که از طريق مرز ميلک خارج‌شده است 41 هزار و 658 تن کالا بوده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته با چهار هزار و 721 تن، رشد 8 برابري را نشان مي‌دهد.

خانقائي گفت: اعمال تخفيفات ويژه، اصلاح تعرفه‌هاي عوارض و هزينه‌هاي بندري در کنار کوتاه بودن مسير سبب شده تا چابهار به يکي از مقرون‌به‌صرفه ترين بنادر جنوبي کشور در زمينه ترانزيت کالا تبديل شود.

 وي اظهار کرد: جابه‌جايي کالا در هشت ماه نخست امسال در پايانه‌هاي مرزي ميلک و ميرجاوه و بندر چابهار توسط 67 هزار و 962 دستگاه کاميون انجام‌شده است.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل و جاده‌اي سيستان‌وبلوچستان تاکيد کرد: ميزان ترانزيت و صادرات و واردات در اين مدت نشان‌دهنده ظرفيت و توانمندي بالاي استان در توسعه تجارت با کشورهاي منطقه است.

خانقايي افزود: با توجه به توانمندي‌هاي بالاي سيستان‌وبلوچستان در حوزه اقتصادي و موقعيت استراتژيک آن در محور شرق، برنامه‌ريزي و اهتمام دولت جهت ايجاد و تکميل زيرساخت‌هاي لازم در کنار توسعه بندر چابهار، سبب رونق صنعت حمل‌ونقل در شرق و جنوب شرق کشور خواهد شد.

منبع: راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي سيستان‌وبلوچستان

1397/10/20
گشایش منطقه آزاد تجاری ایران و پاکستان

سرکنسول جمهوري اسلامي ايران از بازگشايي منطقه آزاد تجاري بين ايران و پاکستان در مرز ميرجاوه در راستاي افزايش  روابط اقتصادي دو کشور تا چند روز ديگر خبر داد.

 محمد رفيعي گفت: طي چند روز آينده منطقه آزاد تجاري بين ايران و پاکستان در ميرجاوه افتتاح مي‌شود و ايران سوخت با قيمت ارزان به پاکستان مي‌فروشد.

سر وزير ايالت بلوچستان و سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در نشستي موافقت کردند که مبادلات تجاري دو کشور به‌طور مستقيم به نفع شهروندان خواهد بود و باعث مي‌شود که رشد تجاري دو کشور به 5 ميليارد دلار برسد..

جام کمال خان، سر وزير ايالت بلوچستان با اشاره به تاثير منفي ناآرامي‌هاي منطقه گفت: روابط دو کشور ايران و پاکستان مي‌تواند عاملي براي تقويت فعاليت‌هاي اقتصادي باشد.

وي همچنين تأکيد کرد که تجارت مرزي و بدون ماليات ايران و پاکستان روابط اقتصادي دو کشور را تقويت خواهد کرد و کنسولگري پاکستان اقدامات امنيتي را براي زائران اين کشور به ايران انجام داده است.

منبع: تريبون

1397/10/18
بخشنامه جدید برای کاهش رسوب کالا در بنادر

ترانزيت کالا‌هاي گروه چهارمي ثبت سفارش شده به مناطق آزاد و ويژه اقتصادي آزاد شد.

 اين کالا‌ها در فهرست 1339 قلم کالاي گروه چهارمي قرار دارند که پيش از اين بخشنامه‌اي مبني بر عدم پذيرش ثبت سفارشات گروه چهارم کالايي و عدم انتقال اين گروه کالا‌ها به مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و گمرکات داخلي ابلاغ شده بود.

با بخشنامه جديد امکان انتقال کالا‌هاي مشمول اولويت گروه چهارم که پيش از اين و قبل از ممنوعيت مجوز ثبت سفارش گرفته اند به مناطق آزاد و ويژه اقتصادي فراهم مي‌شود.

اين بخشنامه در راستاي اجراي سياست‌هاي جديد دولت و دستور معاون اول رئيس جمهور، وزير امور اقتصادي و دارايي و همچنين رئيس کل گمرک ايران مبني بر انجام اقدامات اورژانسي براي کاهش رسوب کالا در بنادر صورت مي‌گيرد.

منبع: تين نيوز

1397/10/18
دیدار سفير جمهوري اسلامي افغانستان با معاون وزير راه و شهرسازي

سفير جمهوري اسلامي افغانستان درراستاي تقويت همكاري‌‌هاي حمل و نقلي و مبادلات تجاري   با جمهوري اسلاميايران با معاون وزير راه و شهرسازي ديدار و گفت و گو كرد .

مهندس عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير راه و شهرسازي ورئيس اين سازمان ضمن ابراز علاقمندي به توسعه روابط حمل و نقلي جاده‌اي ترانزيتي ميان دوكشور، اظهار داشت :

پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي خوبي درزمينه توسعه مبادلات حمل و نقل جاده‌اي كالا و ترانزيتي از مرزهاي دو كشور وجوددارد كه اميد است طي برگزاري نشست‌هاي تخصصي، راه‌كارهاي توسعه اين ظرفيت‌ها تدوين و در جهت رفع مشكلات موجود در تردد ناوگان ترانزيتي و ارتقاي حجم مبادلات تجاري،گام‌هاي اساسي برداشته شود .

وي با اشاره به اين كه توسعه بندرچابهار نقش قابل توجهي در گسترش مبادلات تجاري و بازرگاني ميان دو كشور ايفا مي‌كند،افزود :

كاهش و يا حذف عوارض تردد ناوگان،احداث پل دوم ميلك و توسعه و فعالسازي كريدورهاي چند جانبه حمل و نقل بين المللي ازجمله مواردي است كه بايد از سوي مسئولين حمل و نقلي دو كشور مورد رسيدگي و اهتمام جدي قرار گيرد .

دكتر نصير احمد نور سفير افغانستان نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از همكاري‌هاي دوجانبه بين دو كشور، اظهار داشت :

اميد آن مي رود با توافق ميان رؤساي جمهوري كشورهاي هند، افغانستان و ايران، بندرچابهار عملكردي فرامنطقه‌‌اي پيدا كند و با سرمايه‌گذاري ترانزيتي از اين بندر و اتصال به كشورهاي آسياي ميانه و سايركشورهاي منطقه بيش از پيش گسترش يابد. وي با اشاره به آنكه بازار افغانستان يك بازار رقابتي است و با توجه به اشتراكات نژادي، فرهنگي و مذهبي بين دوكشور ،فرصتهاي فراواني براي تجار ايراني براي مشاركت در اين بازار مهيا مي باشد و اينامر به تجارب و مهارتهاي بخش هاي خصوصي و دولتي و همچنين صادرات كالاهاي با كيفيتبالا و همچنين ارائه تسهيلات مناسب بستگي دارد .

گفتني است در اين جلسه مديركل دفترترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي و معاون اين دفتر با ارائه گزارشي از آخرين وضعيت حمل و نقل جاده‌اي و ترانزيتي ميان دو كشور ، مقرر شد در يك نشست تخصصي با وابسته تجاري افغانستان ، راه‌كارهاي رفع مشكلات و زمينه هاي توسعه همكاري‌ها، مورد بررسي قرارگيرد .

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي

1397/10/17
مراحل الحاق به کنوانسیون‌ها خیلی کند است
رئيس هيئت‌مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران ضمن تشريح دلايل تضغيف ترانزيت در ايران از کندي در الحاق به کنوانسيون‌ها گلايه کرد.

يونس جاويد عنوان کرد: فقدان ديدگاه سيستمي عامل بروکراسي شده است و باعث شده که ترانزيت به عنوان بخشي از صنعت و تجارت بومي سازي نشود.

جاويد دراين‌باره توضيح داد: حمل‌ونقل بين‌المللي در چهار راه چندين رشته تجاري بين‌المللي قرار گرفته است که با کنوانسيون‌ها، بيمه، قانون تجارت، قوانين داخلي، عرف‌هاي بين‌المللي و با خيلي از مسائل بين‌الملل ارتباط مستقيم پيدا مي‌کند و متأسفانه عدم توجه به يک بخش از اين موضوعات باعث مي‌شود که بخش بزرگي از نظام حمل‌ونقل بين‌المللي تحت‌الشعاع قرار بگيرد.

او مي‌گويد: مسائلي مثل اينکوترمز، تجارت خارجي، محاکم اختصاصي يا فقدان محاکم اختصاصي رسيدگي به اين موضوعات دست‌به‌دست هم مي‌دهد و شوربختانه آن‌چنان‌که شايسته کشور ماست در اين حوزه ما را رهنمون نمي‌کند. به‌طورکلي حمل‌ونقل بين‌المللي هشت‌سال جنگ تحميلي را تحمل کرده، در دوران تحريم پيشتاز تحريم‌ها بوده، اما همواره اين صنعت در کشور مورد غفلت بوده و با اقبال عمومي به‌ويژه در حوزه قانون‌گذاري مواجه نشده است.

جاويد ادامه داد: ازجمله موضوعات ديگر بحث کنوانسيون‌هاي حمل‌ونقل است. مراحل الحاق به کنوانسيون‌ها خيلي کند است به‌عنوان‌مثال کاميون‌هاي ما از اروپا نمي‌توانند کالاي خطرناک حمل کنند چون در آن‌جا يک کنوانسيوني است تحت عنوان کنوانسيون حمل کالاي خطرناک جاده‌اي (اي‌دي‌آر)، الزام به الحاق به اين کنوانسيون در برنامه سوم توسعه صراحتاً آمده بود.

وي گفت: بر اين اساس، وزارت راه و ترابري وقت مکلف است که مراتب الحاق به کنوانسيون اي‌دي‌آر را طي طريق و آن را به مجلس ارسال کند. تاجايي که من اطلاع دارم پس‌از اين همه‌سال اين لايحه اخيراً به مجلس ارجاع شده است.

او گفت: عدم الحاق به اي‌دي‌آر دو اثر منفي دارد؛ اول اينکه کاميون‌هاي ما نمي‌توانند کالاي خطرناک را حمل کنند در نتيجه کاميون‌هاي غير ايراني حمل مي‌کنند و دوم اين‌که موجب مي‌شود صاحبان کالاي ايراني براي اينکه کالا را با کاميون ايراني حمل کنند اظهار خلاف مي‌کنند، يعني کالاي خطرناک را کالاي غير خطرناک معرفي مي‌کنند که اين خود خطرات بسياري دارد.

1397/10/17
شناسایی ۶۰ مانع در ترخیص کالا از گمرک
بر اساس طرح اورژانسي گمرک براي جلوگيري از انباشت کالا در بنادر و گمرکات تاکنون 60 مورد از موانع و مشکلات مقرراتي و مديريتي احصا شده تا با رفع آنها رسوب کالا در بنادر به صفر برسد.

پس از دستور مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران مبني بر حل مشکل انباشت کالاها در گمرکات و بنادر و وعده گمرک ايران به حل اين موضوع شاهديم که با انجام اين اقدامات جديد رسوب کالا در بنادر کاهش يافته است.

بررسي طرح اورژانسي گمرک ايران در کاهش دپو کالا در بندر شهيد رجايي و همچنين ترخيص سريع کالاهاي وارداتي به کشور نشان مي دهد که در قالب اين برنامه بزودي با بررسي پرونده هايي که مدتي در انتظار تعيين تکليف بوده اند، ميزان پرونده هاي در انتظار به صفر خواهد رسيد.

بر پايه اين گزارش، در طول يکي دو روز اخير و از زمان آغاز طرح بررسي اورژانسي در گمرک شهيد رجايي، بيش از 100 پرونده در روز اول و در ادامه دستکم 60 پرونده در روز دوم توسط مسئولان ارشد گمرک ايران و در حضور مهرداد جمال ارونقي؛ معاون فني گمرک ايران بررسي و ارائه راهکار شده است.

در اين بين، برخي کالاهاي باقي مانده در گمرک از سال 80 نيز مطرح بوده که به گفته مسئولان گمرکي، برخي از اين موارد نيازمند اخذ مجوزهايي از جمله از سازمان حفاظت محيط زيست بوده اند که توسط واردکنندگان و صاحبان کالاها تعيين تکليف نشده اند.
مقامات گمرکي همچنين با بررسي برخي پرونده هاي باقي مانده از سال هاي93 و 94 عنوان کردند که دليل عدم خروج و ترخيص اين کالاها از گمرک متفاوت بوده و برخي از مهم ترين دلايل توقف و رسوب اين کالاها نيز در دو روز گذشته و همچنين روزهاي آينده به منظور تعيين تکليف بررسي خواهند شد.
در عين حال، موضوع دسترسي برخي از دستگاه هاي مرتبط با واردات کالا به کشور نيز مطرح شده که مسئولان گمرکي معتقدند بايد نوع نياز و سطح دسترسي دستگاه هايي که در زمينه رسوب کالا در گمرکات نقش دارند مشخص شود.

مديران ارشد گمرک اعلام کرده اند که قرار است در طرح اورژانسي تا مدت زمان يک هفته تعيين تکليف بيشتر کالاهاي رسوب کرده و دپو موجود در بندر شهيد رجايي مشخص شود.
برخي از مشکلات اساسي مطرح شده از سوي واردکنندگان مربوط به ثبت سفارش ها، ‌اتمام مهلت قانوني انجام پروسه واردات و لزوم اخذ مجوز دوباره از وزارت صمت و ساير دستگاه ها، مسائل مربوط به تخصيص ارز،‌مباحثي در زمينه انتقال بدون ارز، اتمام مهلت کارت بازرگاني در حين انجام عمليات ورود کالا به گمرک و طي مراحل ترخيص کالا و ... است.

مسئولان گمرکي اعلام کرده اند که با وجود اينکه گفته شده 46 هزار کانتينر کالا در گمرک شهيد رجايي رسوب کرده، اما زماني مي توان واقعا اين ميزان کالا را رسوب شده تلقي کرد که امکان ترخيص آن وجود نداشته باشد. در عين حال، ‌گمرک در روزهاي اخير فراهم شدن امکان ثبت سفارش بدون انتقال ارز و پيگيري آن در وزارت صمت از سوي وزارت اقتصاد را پيشنهاد و پيگيري مي کند.

همچنين از ديگر دلايل عمده عدم ترخيص کالا از گمرک در بررسي هاي اورژانسي يکي دو روز اخير مي توان به مسائل بانکي، ‌اعتبارات اسنادي، تخصيص و تامين ارز و ناتواني واردکننده براي دريافت کد از بانک ها قابل اشاره است.
از موضوعات مهم بررسي شده در طرح اورژانسي ترخيص کالا از گمرک، موضوع مربوط به قوانين متروکه شدن کالاها و تعيين تکليف اين دست از کالاهاي رسوب شده در بندر شهيد رجايي است.
از ابتداي سال جاري تا پايان آذرماه امسال 18 هزار و 871 کانتينر کالا از مجموع 42 هزار کانتينر کالاي رسوب شده در گمرک،‌ متروکه اعلام شد،‌ با اين حال تا يک هفته پيش صاحبان بيش از 8 هزار و 500 کانتينر کالا داراي اظهارنامه به گمرک مراجعه کرده اند. مقامات گمرکي مي گويند بررسي ها نشان مي دهد که بيش از 90 درصد کالاهايي که به دلايل مشکل ترخيص و گذشت زمان قانوني متروکه اعلام شده اند، داراي ثبت سفارش هستند.

در سال 96 بيش از 10 هزار کانتينر کالاي موجود در گمرک به عنوان متروکه اعلام شده بود که پس از آن، 4 هزار و 800 مورد تعيين تکليف شد. تبصره هاي ذيل ماده 24 قانون گمرکي مي گويد اگر کالايي در حال انجام تشريفات گمرکي است،‌ نمي تواند به عنوان متروکه اعلام شود.
مقامات گمرکي عنوان کرده اند که علاوه بر شناسايي موارد و مشکلات ياد شده در طرح اورژانسي ترخيص کالا از گمرک، موضوعاتي نيز پيرامون کالاهايي با علامت اغفال کننده نيز وجود دارد که طبق مقررات بايد امحاء شود.
بررسي هاي ميداني از آخرين اقدامات اورژانسي گمرک ايران نشان مي دهد که واردکنندگان برخي کالاها از جمله مواد اوليه و قطعات مورد نياز خودروسازان، ملزومات مورد نياز پتروشيمي ها، پارچه، تجهيزات پزشکي، ژنراتور، تجهيزات مربوط به مترو وکارخانجات لوازم خانگي و ... در روزهاي اخير براي تعيين تکليف کالاهاي دپو شده در گمرک و همچنين حل و فصل مشکلات مراجعه داشته اند.

منبع:گمرک نيوز
1397/10/17
قوانین مربوط به ترانزیت باید بازنگری شود
محمد جواد عطرچيان، دبير انجمن شرکت هاي حمل ونقل بين المللي ايران  در گفت و گو با عصر اقتصاد  درباره موانع حوزه ترانزيت گفت: به دليل تعدد قوانين و مقررات، زمان و هزينه ترانزيت در ايران افزايش مي يابد که شامل تمام مشاغل مرتبط با حمل و نقل جاده اي و دريايي ، ريلي مي شود.

دبير انجمن شرکت هاي حمل ونقل بين المللي ايران با اشاره به برگزاري همايش ها و سمينارهاي متعدد درباره اين موضوع افزود : مشکل با برگزاري اين مراسم ها حل نمي شود و با بازنگري در قوانين و مقررات گمرکي و کاهش هزينه هاي ترانزيت، زمينه توسعه و رشد فراهم شود .

وي ادامه داد: ايران داراي موقعيت جغرافيايي ممتاز است چرا که در مسير کريدورهاي مهم ترانزيتي دنيا قرار گرفته است ولي با وجود همه زير ساخت ها و ناوگان حمل و نقل دريايي و ريلي و جاده اي ، به طور متوسط در حال حاضر حدود 20 ميليون تن کالا به غير از سوخت از ايران امکان جابجايي دارد و اين موقعيت ممتاز ايران هنوز به قدر کافي مورد استفاده قرار نگرفته است.

عطرچيان  تاکيد کرد: علت هم از نوع نرم افزاري و داخلي است نه سخت افزاري براي مثال، قوانين و مقررات متععد و صدور بخشنامه هاي خلق الساعه ، وجود تعرفه هاي دو رقمي و سه رقمي و مشکل قاچاق کالا از جمله عوامل ايجاد چنين مشکلاتي است.

دبير انجمن شرکت هاي حمل ونقل بين المللي ايران افزود: بايد براي توسعه ترانزيت در کشور مقررات زدايي و قوانين زدايي کرده و سرمايه ها را در حوزه مديريت خرج شود تا با کمترين تشريفات گمرکي و بندري و اداري، کالا را از کشور خودمون عبور دهيم.

عطرچيان خاطر نشان کرد: شبکه حمل و نقل راه آهن و جاده اي و بندري ظرفيت هاي بالايي دارد که از اين پتانسيل ها به ميزاني که مستحق ترانزيت است، استفاده نمي شود.

وي اشاره کرد: ميزان ترانزيت کالا از کشور در سال، حدود 9 ميليون تن است که حدود 50 درصد از اين ميزان  متعلق به حمل سوخت است که بايد تجديد نظر صورت گيرد.

دبير انجمن شرکت هاي حمل ونقل بين المللي ايران  ادامه داد: در چند ماه اخير ، مشکلات مربوط به نقل و انتقال و کرايه حمل و هزينه هاي حمل و ... باعث شده که قادر به فعاليت مطلوب در اين حوزه نباشيم.

رئيس سابق سازمان راهداري ايران معتقد است : بايد سازمان ها در حوزه ارزي و مالي تسهيلاتي را ايجاد کنند تا ميزان ترانزيت کالا از کشور افزايش پيدا کند.

منبع: روزنامه عصر اقتصاد

 

1397/10/17
5ميليون و 537 هزار تن كالا از مرزهاي زميني كشور به ساير كشورها صادر شد

طي 9 ماهه سال 97، در مجموع يك ميليون و 336هزار تن كالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني وارد و 5 ميليون و 537 هزار تن كالا از مرزهاي كشور صادر شده است، كه نسبت به مدت مشابه در سال 96 ميزان وارداتاز مرزهاي جاده‌اي 14 درصد كاهش و ميزان صادرات 11 درصدافزايش داشته است .

حسين متولي حبيبي مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اين سازمانبا اعلام اين خبر افزود: از ميان مرزهاي جاده‌اي كشور، مرز بازرگان با سهم 58درصدي فعال‌ترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي خسروي و ميرجاوه   با 8 و   9 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند .

وي افزود: عملكرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان مي‌دهد در مدت مذكور مرز بازرگان با 26درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي ميلك با 14 درصد و دوغارون با 10 درصد قرار دارند .

مديركل دفتر فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: سهم كاميون‌هاي ايراني در صادرات كالا 66 درصد و در جابه‌جايي واردات كالا 48 درصد بوده است.

وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 408 هزار نفر مسافر توسط 54هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 21 درصد، ميني‌بوس 14درصد و سواري 65 درصد است .

همچنين تعداد 404 هزار نفر توسط 54 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافرياز كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 26 درصد ، ميني‌بوس 11 درصد و سواري 63درصد بودهاست . 

متولي درخصوص آمار تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: درمدت مذكور، بيشترين تردد ورودي وسايل نقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 32 درصد وسرو با 22 درصد و بيشترين تردد خروجي در مرزهاي دوغارون 31درصد و سرو با 20 درصد بوده است . 

وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 204 هزار نفر مسافر خارجي و204 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 158 هزار نفر مسافر خارجي و   246 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاده‌اي كشور خارج شدند .

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جادهاي

1397/10/16
فرهنگستان واژه لجستیک را برای ثبت در نام شرکت‌ها بپذیرد

  وزير راه و شهرسازي در نامه‌اي به رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي خواستار اعلام موافقت آن فرهنگستان با استفاده از کلمه لجستيک در نام شرکت‌ها و متون رسمي به نهاد‌هاي مربوطه علي‌الخصوص اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غيرتجاري سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شد.

 محمد اسلامي در نامه‌اي به غلامعلي حداد عادل رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي نوشت: امروزه بهبود و ارتقاي عملکرد لجستيک به‌عنوان يکي از محورهاي مهم توسعه کشورها شناخته مي‌شود، به‌طوري‌که از ميان کشورهاي با درآمد سرانه هم‌سطح، آن کشورهايي که عملکرد لجستيکي بهتري داشته‌اند شاهد يک درصد رشد بيشتر در توليد ناخالص داخلي (GDP) و دو درصد رشد بيشتر در حوزه تجارت بوده‌اند.

وي افزود: ايران نيز با توجه به موقعيت خاص جغرافيايي و زيرساخت‌هاي موجود، استعداد قابل‌توجهي براي توسعه فعاليت‌هاي لجستيکي داراست که در اين‌ زمينه ايجاد شرکت‌هاي تخصصي براي ارائه خدمات لجستيک به‌عنوان يکي از پيش‌نيازهاي بالفعل شدن استعداد‌هاي ملي موجود همراه مورد توجه بوده است.

اسلامي خاطرنشان کرد: ليکن به دليل عدم وجود واژه متناظر مناسب و فراگير براي کلمه لجستيک در زبان فارسي از يک سو و لاتين محسوب شدن واژه لجستيک از ديگر سو، اين شرکت‌ها حتي براي ثبت‌نام خود با عنواني که معرف فعاليت لجستيکي آن‌ها باشد با مشکل مواجه هستند.

وزير راه و شهرسازي در ادامه بيان داشت: بر اساس تعريف ستاد مراکز لجستيک کشور، لجستيک مديريت جريان کالاها از محل موجودي به محل مصرف شامل فرآيند مطالعه، برنامه‌ريزي، نظارت بر خدمات، عمليات و اطلاعات مرتبط با حمل کالا، نگهداري و فعاليت‌هاي ارزش افزوده ( همچون بيمه، مديريت مالي، کنترل کيفيت، بسته‌بندي و ...) است که با هدف تأمين نياز مشتريان و کاهش هزينه‌ها انجام مي‌پذيرد. لغت لجستيک ريشه يوناني دارد اما به دليل ماهيت چندوجهي بودن مفهوم آن، در قريب به اتفاق کشورهاي پيشروي لجستيک در دنيا مانند آمريکا، آلمان،‌اسپانيا، ترکيه و غيره براي کلمه لجستيک معادلي در نظر گرفته نشده و صرفاً با رسم‌الخط آن کشور بازنويسي شده است.

 وي در ادامه يادآور شد: کلمه‌هاي استفاده شده در فارسي همچون آماد، پشتيباني و تدارکات نيز يا دربرگيرنده حوزه پوشش لجستيک به‌طور کامل نيستند (همچون تدارکات) و يا متبادر کننده مفهوم ديگري به ذهن هستند (همچون آماد که هيچ‌يک از فعالان لجستيک به دليل استفاده نظامي از اين کلمه استفاده نمي‌کنند).

اسلامي در پايان اين نامه خطاب به رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي نوشت: با عنايت به موارد فوق‌الذکر مستدعي است دستور فرماييد در راستاي تسهيل در امور ثبت شرکت‌هاي لجستيک، نسبت به اعلام موافقت آن فرهنگستان با استفاده از کلمه لجستيک در نام شرکت‌ها و متون رسمي به نهاد‌هاي مربوطه علي‌الخصوص اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غيرتجاري سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام مقتضي مبذول فرمايند.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/10/15
کشف ۲۴۷ مورد قاچاق انسان توسط ماموران گمرک

ماموران گمرک با هوشياري و رصد يک محموله تجاري موفق به کشف يک مورد قاچاق انسان شدند و با اين کشف آمار کشفيات قاچاق انسان از ابتداي سال جاري تا کنون به 247 مورد افزايش يافت .
ماموران گمرک بازرگان با هوشياري و رصد يک محموله خروجي به وسيله دستگاه ايکس ري موفق شدند يک نفر را که در ميان بار اين کاميون مخفي شده بود، شناسايي و کشف کنند. مقصد کاميون ترکيه بود و اين فرد درمحفظه بار کاميون ترک ، حامل بار کود اوره مخفي شده بود.
بنابراين گزارش ؛  با تجهيز گمرکات به دستگاههاي ايکس ري و ديگر تجهيزات کنترلي و افزايش دانش و تخصص ماموران گمرک کشفيات قاچاق انسان افزايش يافته و از ابتداي سال جاري تا کنون به  رقم247 مورد رسيده است.
 افراد کشف شده عموما  زنان و مردان تبعه کشورهاي همسايه و در ميان آنها گاهي کودکان هم مشاهده شده است. ماموران گمرک ايران در سال گذشته موفق شدند 550 کشف قاچاق انسان را به نام خود ثبت کنند.آمار ها نشان مي دهد که کشفيات قاچاق انسان در سال جاري رشد قابل توجهي داشته است.کشفيات قاچاق از سوي گمرک ايران ، اين سازمان را در صدر گمرکات موفق جهان قرار داده و توانسته در دو سال پي در پي مقام اول را در کشفيات قاچاق در جهان از آن خود کند.

منبع: گمرک نيوز

1397/10/15
تکمیل زیرساخت های مرز رازی در اولویت قرار دارد

معاون حمل و نقل وزير راه و شهرسازي با اشاره به توافق روساي جمهوري ايران و ترکيه مبني بر توسعه تجارت بين دو کشور، گفت: تکميل زيرساخت هاي مرز و پايانه رازي در اولويت برنامه هاي اين وزارتخانه قرار دارد.
شهرام آدم نژاد روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از پايانه و مرز رازي خوي افزود: مرحله اول عمليات ساخت پايانه رازي با صرف 80 ميليارد ريال هزينه به پايان رسيده و براي تکميل آن 600 ميليارد ريال اعتبار ديگر پيش بيني شده است.
وي با اشاره به افزايش روزافزون تردد مسافران دو کشور از مرز رازي، بيان کرد: زيرسازي و آسفالت هفت کيلومتر از جاده خوي - رازي با هدف تسهيل تردد مسافران تا 6 ماه آينده به پايان مي رسد.
آدم نژاد اضافه کرد: مطالعات 29 کيلومتر ديگر اين جاده به همراه تونل آن و 2 کيلومتر منتهي به مرز رازي نيز تا پايان امسال تکميل شده و به مرحله اجرا گذاشته مي شود.
معاون حمل و نقل وزير راه و شهرسازي همچنين به ساماندهي محوطه و نحوه ورود و خروج در پايانه رازي تاکيد کرد و ادامه داد: براي داشتن مرزي با مشخصات فني استاندارد و تکميل ابينه ها از تمام ظرفيت ها استفاده مي شود.
آدم نژاد در ادامه با اشاره به اولويت هاي کاري معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي گفت: تکميل طرح هاي حمل و نقل ترکيبي، دستيابي به لجستيک نظام مند و توسعه ايمني راهها از اولويت برنامه هاي وزارت راه و شهرسازي براي رسيدن به استانداردهاي لازم است.
به گزارش ايرنا مرز زميني و ريلي رازي خوي در توسعه ارتباطات فرهنگي دو کشور نقش بسزايي دارد به طوري که در طول يکسال از اين مرز نزديک به 520 هزار مسافر تردد مي کنند.
مرز رازي خوي در فاصله 75 کيلومتري شهر خوي قرار گرفته و سومين مرز رسمي ايران با ترکيه در آذربايجان غربي است و نقش موثري در اقتصادي منطقه دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/15
ترخیص کالا از بنادر آبادان با همکاری دستگاه‌ها تسریع می‌شود

  مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: انتظار مي‌رود فرآيندهاي ترخيص کالا از بنادر آبادان با مساعدتي که از طرف دستگاه‌هاي مربوطه انجام مي‌شود، سريع‌تر شود.

محمد راستاد معاون وزير راه و شهرسازي در دومين روز از سفر خود به بنادر جنوبي کشور در بازديد از بنادر آبادان افزود: اقدامات خوبي براي بهسازي زيرساخت ها و روبناهاي بندر آبادان انجام شده است و در اين ميان بهسازي اسکله ها و پسکرانه ها در دستور کار است.

وي تصريح کرد: ميزان رسوب کالا در بندر آبادان زياد است لذا اين موضوع مستلزم تسريع در تشريفات خروج کالا است.  

راستاد با بيان اينکه بندر آبادان از نظر پسکرانه دچار محدوديت است، تاکيد کرد: انتظار مي‌رود فرآيندهاي ترخيص کالا با مساعدتي که از طرف دستگاه‌هاي مربوطه انجام مي شود، سريع تر شده تا بتوان از فضا و ظرفيت هاي بندر آبادان بيشتر استفاده کرد.

راستاد افزود: بندر چوئبده از بنادر آبادان از نظر محوطه، پسکرانه و اسکله خوشبختانه از شرايط خوبي برخوردار است.

وي تاکيد کرد: به لحاظ ظرفيت خوبي که در بندر چوئبده وجود دارد بايد تسهيلات گمرکي به گونه اي برقرار شود که از اين ظرفيت بهره‌برداري بيشتري کرد.

معاون وزير راه و شهرسازي گفت: ميزان بهره برداري از بندر چوئبده در مقايسه با پسکرانه هايي که دارد، از نظر  تسهيلات گمرکي و از لحاظ مکانيسم‌هاي تامين سوخت خيلي محدود است.

راستاد با اشاره به مشاهدات خود طي سفر به بنادر محلي خوزستان، بيان کرد: سازمان بنادر و دريانوردي پيگيري هاي لازم براي حل مشکلات لنج داران به خصوص چالش تامين سوخت آنها را از مراجع ذيربط براي بهبود تامين سوخت ناوگان سنتي انجام خواهد داد.

وي در ادامه افزود: ظرفيت‌هاي خيلي خوبي براي صادرات غيرنفتي در بنادر چوئبده و اروندکنار  وجود دارد و از روند رو به رشدي برخوردار است.  

راستاد گفت: اينکه کالاي صادراتي بارگيري شود و سپس معطلي هايي براي ساير فرآيندها از جمله تامين سوخت و حمل داشته باشد، مطمئنا رقابت پذيري را براي صادرات غيرنفتي پايين مي‌آورد.  

وي اذعان داشت: لازم است مسئولين شهرستان آبادان که مساعدت ويژه و پيگيرهاي مجدانه‌اي براي حل و فصل مشکلات اين بنادر دارند و البته سازمان بنادر و دريانوردي به عنوان مرجع حاکميت دريايي در کنار آنان، با رايزني که با ساير دستگاه‌ها به عمل مي‌آورند، مشکلات را به حداقل برسانيم.

مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در خصوص توسعه بندر اروندکنار نيز خاطر نشان کرد: اين بندر به لحاظ محدوديت‌هايي که در حال حاضر به لحاظ اسکله و عمق مناسب براي تردد ناوگان دريايي دارد، به منظور رسيدن به عمق مناسب تر هم در اسکله فعلي و جديد نيازمند برنامه توسعه‌اي است. البته احداث انبار سرپوشيده براي برخورداري از مجموعه کامل بندري نيز در نظر گرفته شده است.

راستاد اظهار اميدواري کرد: با ايجاد و بهبود زيرساخت‌ها، تجارت و حمل و نقل دريايي بهتر و بيشتري در بنادر جنوبي کشور خواهيم داشت.

وي تاکيد کرد: بنادر مراکز ايجاد اشتغال، درآمد و ارزش افزوده هستند؛ اگر بتوانيم بنادر را به گونه‌اي سامان ببخشيم  که حجم تخليه و بارگيري و مراودات تجاري افزايش پيدا کند، مسائل اشتغال و ديگر مسائل منطقه اي نيز به خوبي قابل مديريت شدن است.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، وي گفت: با توجه به سرمايه‌گذاري‌هايي که سازمان بنادر و دريانوردي براي توسعه زيرساخت‌ها انجام داده است و همچنين برنامه‌هايي که براي توسعه بنادر تجاري شهرستان آبادان در دستور کار قرار دارد، سايرعوامل، فرآيندها در اين حوزه در کنار ما قرار گيرند تا استفاده بهينه‌اي از زيرساخت‌ها داشته باشيم.

منبع: پايگاه خبري  وزارت راه و شهرسازي

1397/10/15
ترخیص ۶ میلیارد دلار کالا از ۱۳ آبان تاکنون
رئيس کل گمرک ايران گفت : از 13 آبان ماه تا ابتداي هفته 6 ميليارد دلار کالا از گمرکات کشور ترخيص شده است .
مهدي مير اشرفي  با تاکيد بر اينکه مشکلاتي در حوزه ارسال ارز، کالاهاي خريداري شده و اسناد حمل و خريد وجود داشته است، ادامه داد: گمرک تسهيلاتي ايجاد کرده که عوارض ناشي از تحريم کاهش يابد و در اين راستا حدود 70 درصد کالاها پيش از اينکه اسناد کامل را داشته باشند، از گمرکات ترخيص مي شوند.

وي با اشاره به اينکه گزارش مفصلي درباره حاشيه پيش آمده براي نماينده سراوان در ساختمان گمرک کل کشور به وزارت امور اقتصادي و دارايي و مجلس داده شد ، افزود : در اين ماجرا کارمند گمرک مقصر نبود و به هيچ وجه اين کارمند از کار خود منفک نشده و به کار خود ادامه مي دهد.

منبع: خبرگزاري خانه ملت
1397/10/12
نشست بررسی مشکلات حوزه ترانزیت و امورات شرکتها با حضور مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، نشستي در خصوص بررسي مسائل و مشکلات قاچاق کالا و مهمترين  مشکلاتي که شرکتهاي حمل ونقل بين المللي با آنمواجه هستند در سالن اجتماعات انجمن برگزار گرديد.


در اين نشست رضا نفيسي مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي به همراه معاونانشان مهندس جميلي و مهندس حسيني، رئيس هيئت مديره و دبير انجمن ، چند تن از اعضاي هيئت مديره و رئيس ومعاونان بخش امور گمرکي و ترانزيت انجمن حضور داشتند.

در ابتداي جلسه يونس جاويد رييس هيئت مديره انجمن ضمن خير مقدم به مدعوين به بيان مشکلات شرکتهاي حمل و نقل بين المللي در خصوص قاچاق کالا و اداره امور شرکتها درحوزه هاي مختلف پرداخت. وي عنوان کرد: در حالا حاضر پرونده هايي ميلياردري در خصوص قاچاق کالا وجود دارد که قابليت ارجاع به ديوان عدالت اداري را ندارند چرا که نهاديا افرادي که در اين خصوص مقصر هستند از مجازات تبرئه شده و در نهايت مقصر اصلي به ناحق  شرکت هاي حمل و نقل بين المللي شناخته مي شوند که بايد جريمه هاي سنگيني را پرداخت کنند.

 يکي ديگر ازمشکلاتي که حمل و نقل بين المللي ما با آن مواجه ست مسئله مربوط به اسناد کالا است که ازمتصديان حمل مطالبه ميکنند در حالي که اين اسناد مانند ثبت سفارش به حمل کننده ارتباطي پيدا نمي کند و بعضي از گمرکات به صورت سليقه اي و يا تاکيد به دريافت اصل بارنامه از راننده رادارند در حالي که اين سند رابطه بين صاحب کالا و متصدي حمل است.
 از ديگر مسائل حائز اهميت بحث کارنه تير ونهايتاً آيين نامه تاسيس شرکتهاي حمل و نقل بين المللي است که خوشبختانه با انتصاب مهندس آدم نژاد به عنوان معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازي قطعا کمک بزرگي درجهت پيشبرد و حل معضلات  اين امور خواهند بود.
يونس جاويد در ادامه اظهار داشت: رفتارهاي چندگانه مديران سازمان در مرزهاي مختلف در خصوص ورود و خروج کاميونها در مرزها و اسناد همراه آنها  باعث ايجاد مشکلاتي در حمل ونقل بين المللي ميگردند.
نفيسي مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان ضمن ابراز خرسندي از برگزاري چنين جلسه اي در انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران بيان کرد: ما به دنبال شناسايي مسائل و مشکلات حوزه حمل ونقل بين المللي هستيم تا بتوانيم با تعامل و همفکري يکديگر مسائل ومشکلات را استخراج کرده و جهت بررسي به وزير راه و شهرسازي ارائه دهيم.
در ادامه جلسه حسيني معاون دفتر ترانزيت عنوان کرد : بحث مربوط به قاچاق کالاموضوعي است که براي وزير راه و شهرسازي هم از اهميت بالايي برخوردار است. پيشنهاد ميکنم در رابطه با اين موضوع يک کميته بررسي تشکيل شود تا به بخش دولتي هم در اين زمينه کمکي شود.
ما بايد به دنبال اين باشيم که چگونه مي توانيم در برابر مشکلات ترانزيتي از خود محافظت کنيم و چه اقداماتي ميتوان انجام داد.
نفيسي در خصوص آيين نامه تاسيس شرکتهاي حمل ونقل بين المللي اظهار داشت: آيين نامه ي فعلي داراي نقاط ضعفي است که بايد برطرف شود. ما بايد عوامل موثر در تاسيس يک شرکت حمل ونقل بين المللي را بررسي و در آيين نامه لحاظ کنيم ، صرفا شخصي تنها باشرکت در آزمون تاسيس شرکت حمل ونقل سازمان راهداري و کسب نمره قبولي صلاحيت لازم براي اين امر را نخواهد داشت و بايد يکسري اصول و قوانين در نظر گرفته شود. باهمکاري انجمن و سازمان راهداري اصلاحات آيين نامه را انجام خواهيم داد تا نقاظ ضعف آيين نامه برطرف شود .
وي به تدوام برگزاري جلسات انجمن با سازمان راهداري ، بيان مشکلات حوزه حمل و نقل بين المللي و همفکري در جهت رفع مشکلات تاکيد نمود.
 جلسه با بررسي موارد مطروحه و اظهارنظرهاي طرفين برگزار گرديد و مقرر شد که به صورت دائمي و ماهيانه اين جلسات تداوم يابد.

1397/10/12
کشف شمش مس قاچاق از اگزوز کامیون توسط ماموران گمرک
ماموران گمرک از اگزوز يک کاميون 454 کيلوگرم شمش مس قاچاق کشف کردند.
 ماموران گمرک لطف آباد حين کنترل و بازرسي کاميون هاي ورودي از کشور ترکمنستان در محل درب اصلي اين گمرک ، به منبع اگزوز يک دستگاه کاميون ايراني خالي  در محوطه اين گمرک مشکوک شده  و پس از بازرسي فيزيکي کاميون مقدار 454 کيلوگرم شمش مس را کشف کردند.
براساس اين گزارش ، 454 کيلو گرم شمش مس به طرز ماهرانه اي در قسمت منبع اگزوز کاميون جاسازي شده بود.
گفتني است که راننده اين کاميون جهت جلوگيري از کشف محموله به پرسنل يگان حفاظت گمرک پيشنهاد رشوه داده بود که توسط پرسنل خدوم يگان رد شد و اين پرونده جهت سير مراحل قضايي  به مراجع ذيصلاح ارجاع شد.
گمرک لطف آباد در شمال شرقي استان خراسان  و در مرز با کشور ترکمنستان  قرار دارد.

منبع: گمرک نيوز
1397/10/11
تعیین تکلیف اورژانسی کالا‌های انباشته بنادر
با توجه به ضرورت بررسي ميداني مشکلات و اقدامات فوري در فرآيند ترخيص، پيشنهاد اقدام اورژانسي گمرک ­را­­­­ مهرداد جمال ارونقي معاون جديد فني و امور گمرکي مطرح و با استقبال مهدي مير اشرفي رئيس کل گمرک ايران همراه شده و قرار است رياست اين تيم را­ ارونقي ­بر عهده بگيرد.
ارونقي­­ در اين خصوص گفت: اين نخستين ­پيشنهاد کاري من به رئيس کل گمرک بود و با توجه به تأکيد معاون اول رئيس جمهور و وزير امور اقتصادي و دارايي و همچنين رئيس کل گمرک ايران مبني بر تعيين تکليف کالا‌هاي انباشته شده در بنادر، پيشنهاد شد ­تيم فني دفاتر ستادي گمرک ايران در اسرع وقت در بندر شهيد رجايي به عنوان مهم‌ترين بندر تجاري کشور استقرار داشته باشند که ­پيشنهاد بنده­ مورد استقبال و پذيرش رئيس­­ کل گمرک ايران واقع شد.
معاون فني و امور گمرکي گمرک ايران افزود: ­به همين منظور، من به همراه مديران و معاونين دفاتر ستادي از شنبه هفته آينده در گمرک شهيد رجايي حضور يافته و مشکلات و مسائل گمرک مذکور را به عنوان نمونه‌اي بارز از مشکلات گمرکات کشور مورد بررسي قرار خواهيم داد. ­
ارونقي گفت: با ­اعلام اين موضوع انتظار داريم صاحبان کالا و مراجعين هرگونه مشکلي در روند انجام تشريفات کالا‌هاي خود در همه ­رويه‌هاي گمرکي دارند به اينجانب منعکس يا در گمرک مذکور حضور داشته باشند تا به اين مشکلات رسيدگي و در صورت امکان نسبت به رفع مشکل و در غير اينصورت نسبت به پيگيري آن‌ها از مراجع ذيربط اقدام شود. ­
گفتني است؛ جمال ارونقي معاون فني و امور گمرکي گمرک ايران در دوره‌هاي پيشين، چندين سال در سمت مدير کل و معاونت امور گمرکي بندر شهيد رجايي فعاليت مي‌کرد و بيشترين تجربه کاري در بزرگ‌ترين گمرک تجاري ايران را درکارنامه کاري خود دارد.
نخستين­ پيشنهاد معاون جديد امور گمرکي در دومين ­روز کاري، نويد روز‌هاي خوبي در تصميم گيري براي صاحبان واحد‌هاي توليدي و فعالان اقتصادي را خبر مي‌دهد و با استقبال گسترده تجار، کارگزاران امور گمرکي، فعالان حوزه ترانزيت، صاحبان واحد‌هاي توليدي و ذينفعان گمرک همراه شده است.

منبع: خبرگزاري صدا وسيما
1397/10/11
بیش از 22درصد پایانه‌های مرزی در استان آذر بایجان‌غربی است

مديرکل اين استان در نشست مطبوعاتي به مناسب فرارسيدن هفته حمل‌ونقل، راهداري و رانندگان گفت: هشت شهر مرزي در سطح استان با 967 کيلومتر مرز مشترک آبي و خاکي و 5 پايانه از 23 پايانه فعال در سطح کشور در آذربايجان‌غربي قرار دارد که 22.7 درصد پايانه‌هاي مرزي کشور در آذربايجان غربي قرار دارد و بالغ‌بر 70 درصد واردات کشور از پايانه‌هاي مرزي استان صورت مي‌گيرد که 62 درصد آن به مرز بازرگان اختصاص دارد.

وي افزود: حمل‌ونقل ريلي، جاده‌اي و هوايي يکي از مهم‌ترين مؤلفه‌هاي توسعه پايدار اقتصادي به شمار مي‌رود که در کشور 95 درصد حمل‌ونقل به‌صورت زميني و ريلي صورت مي‌گيرد که از اين ميزان بيش از 90 درصد به حمل‌ونقل زميني از طريق جاده‌ها اختصاص دارد.

 ارسلان شکري توسعه ناوگان موردنياز در استان ازجمله ناوگان يخچال‌دار براي حمل‌ونقل محصولات کشاورزي منطقه، توسعه پايانه‌هاي مرزي، راه‌سازي و ارتقاي محورها، ارتقاي درجه راه‌ها و ايمن‌سازي محورها و... را ازجمله اولويت‌ها مطرح کرد و افزود: در بحث‌هاي زيرساختي توسعه راه‌ها و پايانه‌ها بيشتر مدنظر است و در ارتقاي محورها موضوع باندهاي دوم مطرح است که جزو سرمايه‌هاي ملي محسوب مي‌شود.

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي به جايگاه استان ازلحاظ گردشگري با توجه به مرزي بودن منطقه اشاره کرد و متذکر شد: آذربايجان‌غربي به لحاظ گردشگري در نوع خود از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است به‌گونه‌اي که آثار گردشگري جهاني و ملي را در خود جاي‌داده که نيازمند توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي براي جذب سرمايه‌گذار است.

وي از وجود 18 هزار کيلومتر راه همسنگ در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: آذربايجان غربي با احتساب راه‌هاي روستايي 12 هزار کيلومتر راه خام دارد که هشت هزار کيلومتر آن روستايي است و از مجموع راه‌هاي روستايي 50 درصد آن با بهره‌مندي 80 درصدي خانوارهاي روستايي استان آسفالت شده و مابقي راه‌هاي روستايي خاکي است.

شکري از استقرار 68 اکيپ راهداري در آذربايجان‌غربي خبر داد و اعلام کرد: 30 راهدارخانه ثابت در استان وجود دارد که بيش از 45 هزار تن ماسه و نمک در اين راهداري‌ها براي پاک‌سازي راه‌هاي استان و استفاده در ايام بارش ذخيره‌شده است و نيز تعداد 520 دستگاه ماشين‌آلات سبک و سنگين با حدود يک هزار و 500 نفر کارکنان که 700 نفر به‌صورت رسمي، 200 نفر به‌صورت شرکتي و مابقي به‌صورت کارگران نمک‌پاش با 22 دستگاه نمک‌پاش آماده ارائه خدمات به مردم استان هستند.

 وي از فعاليت 36 هزار راننده ناوگان باري و مسافري داراي کارت هوشمند در استان خبر داد و اضافه کرد: بيش از 17هزار کاميون داراي کارت هوشمند در بخش باري استان، 650 اتوبوس، يک هزار و 100 ميني‌بوس و يک هزار دستگاه سواري در حال خدمات‌رساني در ناوگان حمل‌ونقل استان هستند.

 مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي آذربايجان‌غربي ادامه داد: حدود ده هزار حلقه لاستيک بين رانندگان آذربايجان‌غربي تقسيم‌شده است و درمجموع 4.6 درصد کاميون‌هاي باري کشور در آذربايجان در حال فعاليت هستند.

وي هم‌چنين از فعاليت 17 مجتمع خدمات رفاهي، پنج مرکز معاينه فني، 141 شرکت داخلي باري، 32 شرکت بين‌المللي مسافري و باري و بيش از 130 شرکت مسافربري در آذربايجان خبر داد و افزود: آذربايجان ازلحاظ تعداد شرکت‌هاي بين‌المللي رتبه نخست رادار است.

شکري سن ناوگان اتوبوسي استان را 9.23 سال، کاميون باري 16 سال و عمر ناوگان راهداري استان بالاي 25 سال عنوان کرد و يادآور شد: عمر ناوگان ميني‌بوسي آذربايجان‌غربي سه سال فرسوده‌تر از ميانگين کشوري است.

 شکري با اعلام اين‌که در حال حاضر ساخت پايانه بازرگان در حال تکميل است که 14 ميليارد تومان اعتبار براي اقدامات زيرساختي اين پايانه و 10 ميليارد تومان براي ورودي آن هزينه شده و آماده افتتاح است، ادامه داد: درمجموع براي توسعه زيرساخت‌هاي پايانه‌هاي مرزي استان بيش از 80 ميليارد تومان در نظر گرفته‌شده که عمليات اجرايي در حال انجام است.

 وي ابراز کرد: مديريت راه‌هاي آذربايجان‌غربي با 40 دوربين تصويري و نظارتي در نقاط حساس و پرحادثه استان قرارگرفته است که 12 ارگان ديگر از محتواي اين دوربين‌ها استفاده مي‌کنند و تعداد 88 تردد شمار در محورهاي مواصلاتي استان وجود دارد.

منبع: اداره‌کل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي استان آذربايجان غربي

1397/10/10
70 هزار راننده در نوبت پیامکی پایانه بار بندرعباس قرار دارند

داريوش باقر جوان مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هرمزگان توضيحاتي را در خصوص وضعيت پايانه بار بندرعباس و سيستم نوبت‌دهي آنلاين آن ارائه داد.

وي در پاسخ به گلايه‌هاي رانندگان در خصوص اتلاف وقت و افزايش مدت خواب کاميون‌ها در بندرعباس، گفت: سيستم نوبت‌دهي در پايانه بار بندرعباس يک سيستم پيامکي است و منظور از خواب کاميون اين نيست که راننده با کاميون خود 20 روز در پايانه بار منتظر بوده است بلکه به اين معني است که در شهر خود بوده و 20 روز براي رسيدن موعد دريافت بار صبر کرده است.

او ادامه داد: روال اين است که راننده نوبت بار را به صورت آنلاين مي‌گيرد و بر اساس ميزان باري که از پايانه خارج مي‌شود 48 ساعت قبل از موعد نوبتش، پيامکي را دريافت مي‌کند و سپس با حضور در بندرعباس بار را از پايانه به مقصد حمل مي‌کند.

وي با توضيح اين‌که اکنون نوبت‌دهي آنلاين کمي طولاني شده است، گفت: به دليل مشکلات پيش‌آمده بار گمرکي و بندري کاهش‌يافته است که اگر ترخيص کالا افزايش يابد بلافاصله اين مشکل نيز حل مي‌شود.

باقر جوان ادامه داد: راننده در شهر خود مثلاً مشهد يا شيراز نوبت مي‌زند و تا زماني که پيامکي به او اعلام شود در شهر خود مي‌تواند بارگيري داشته باشد.

وي بابيان اين‌که نزديک 70 هزار راننده در نوبت پيامکي قرار دارد، ادامه داد: در شرايط ايده‌آل اگر روزي 2 هزار بار از بندر خارج شود ماهي يک بار به کاميون‌دار مي‌رسد. اين مدت انتظار زماني مي تواند به حداقل برسد که به اندازه تمام کاميون‌هايي که نوبت مي‌زنند بار وجود داشته باشد؛ ضمن اين‌که موضوع ترخيص بار دست ما نيست و به گمرک مربوط مي‌شود.

او در خصوص چرايي افزايش تقاضاي بار از بندرعباس نيز، گفت: کرايه بندرعباس خوب است و خدماتي که ارائه مي‌شود مناسب است براي همين بيشتر رانندگان علاقه‌مند به حمل بار از اين پايانه هستند و انتظار دارند بار بگيرند. اين درحالي است که مجموعه باري که در بهترين حالت از بنادر و گمرکات بندرعباس خارج مي‌شود حدود 2 هزار تا 2 هزار و 500 تن است و در اين  شرايط اگر متقاضي زياد باشد رانندگان زمان بيشتري را منتظر مي مانند که به معناي خواب راننده نيست و اين رانندگان در شهر خود منتظر مانده‌اند.    

منبع: تين نيوز 

1397/10/10
بلاتکلیفی 10 هزار کانتینر در بندر شهید رجایی

‌در نشست مشترک مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان با مديرکل جديد گمرک شهيد رجايي، بر لزوم تعامل و همکاري دو مجموعه براي ايجاد يکپارچگي بيشتر فعاليت هاي درون بندر، کاهش ميزان ماندگاري کالا در محوطه ها و ‌دقيق و شفاف تر شدن تبادل اطلاعات بين گمرک و بندر تأکيد شد.

اله مراد عفيفي پور در نشست با "حسين سعيدي" که به تازگي تصدي مديريت گمرک شهيد رجايي و ناظر گمرکات استان را عهده دار شده است، ضمن تبريک انتصاب شايسته وي در اين مسئوليت مهم، ابراز اميدواري کرد با برنامه هاي مجموعه مديريتي جديد گمرک شاهد تغيير و تحولات اثربخش و رقم خوردن روزهايي خوب براي تجارت کشور و رضايت مشتريان بندر باشيم.

وي ادامه داد: سازمان بنادر و گمرک دو مجموعه مکمل همديگر هستند که بايد ضمن رعايت ضوابط و تأمين حقوق دولت زيرساخت ها و بستري را فراهم مي کنند تا کالاها به صورت شفاف و در قالب رويه هايي مشخص همچون ترانزيت، ترانشيپ، صادرات و واردات وارد سرزمين اصلي شده يا از کشور خارج شوند.

به گفته عفيفي پور، فعاليت هاي جانبي بايد تسهيل کننده مسير براي تحقق اين هدف مهم باشد، نه ترمزي براي توقف فرآيند خدمات رساني. زيرا در شرايط فعلي اقتصاد کشور نيازمند يکپارچگي بيشتر در سيستم است و بخشي از اين يکپارچگي مربوط به فعاليت هايي است که در داخل بندر اتفاق مي افتد.

مديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان با تأکيد بر لزوم استفاده بيشتر از فناوري اطلاعات در ارتباطات بين سازماني‌ خاطرنشان کرد: تبادل اطلاعات بين گمرک و بندر بايد به شکلي دقيق و شفاف صورت گيرد تا هم اقتصاد کشور دچار مشکل نشود و هم شاهد افزايش رضايت ارباب رجوع و مشتريان و صاحبان کالا باشيم. از سوي ديگر‌ امکان پاسخگويي به دستگاه هاي نظارتي نيز فراهم شود.

وي با اشاره به تأکيدات رييس جمهور و جلسات معاون اول رييس جمهور در خصوص تعيين تکليف کالاهاي رسوبي در بنادر گفت: در حال حاضر 42 هزار کانتينر در محوطه هاي بندر شهيد رجايي وجود دارد که 10 هزار کانتينر از اين تعداد از سال 80 تاکنون تعيين تکليف نشده و بيشترين تعداد نيز مربوط به سال گذشته بوده است.

عفيفي پور با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط اداره کل بنادر و دريانوردي در خصوص احصاء فهرست کالاهاي متروکه در بندر شهيد رجايي به صورت هفتگي گفت: ماندگاري کالا در بندر نه تنها به سود شرکت هاي انباردار بخش خصوصي نيست بلکه تا ميزان چشمگيري بر درآمد آنها هم اثر منفي دارد. زيرا اين پديده باعث ايجاد حاشيه سود شکننده و شيشه‌اي مي شود و گردش کالا در انبارهاي شرکت هاي محوطه دار قطعاً به نفع آنهاست.

در ابتداي اين نشست، "حسين سعيدي" ناظر گمرکات استان و مديرکل جديد گمرک شهيد رجايي طي سخناني اظهار داشت: گمرک و بندر دو مجموعه جدا از هم نيستند و تحت عنوان دولت جمهوري اسلامي تحت هدايت هاي مقام معظم رهبري و در راستاي تحقق اهدافي مشخص، فعاليت مي کنند.

وي با بيان اينکه آمادگي داريم که در بحث تعيين تکليف کالاهاي رسوبي و متروکه به يک جمع بندي برسيم، افزود: بسياري از اين گونه کالاها به دليل محدويت هاي ناشي از قوانين و مقررات امکان خروج از بندر را پيدا نکرده است و با تعامل خوب دو مجموعه قابل حل است.

سعيدي اضافه کرد: نتيجه اين تعامل مسلما هم به نفع نظام و هم به نفع مردم خواهد بود.

‌منطقه ويژه اقتصادي بندر شهيد رجايي با ظرفيت سالانه 100 ميليون تن کالا، بزرگترين و مهم ترين بندر تجاري ايران است که به تنهايي 58 درصد عمليات کالاهاي غيرنفتي، 43 درصد عمليات جابجايي فرآورده هاي نفتي و 85 درصد از عمليات کانتينري بنادر کشور را بر عهده دارد.

خاطرنشان مي شود، حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان متشکل از پنج زيرمجموعه شامل اداره کل گمرک شهيد رجايي، شهيد باهنر، کيش، قشم و بندرلنگه است و از لحاظ وسعت، درآمد و تعداد کارکنان، گمرک شهيد رجايي بزرگ‌ترين و با اهميت‌ترين گمرک کشور به شمار مي‌رود. سهم گمرک شهيد رجايي بندرعباس از کل تجارت خارجي کشور به تنهايي بيش از 35 درصد است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1397/10/10
نخستين دوره آموزشي حمل مواد خطرناك پايان يافت

تصادفات وسايط ‌نقليه حامل مواد سوختي و خطرناك، بيشترين خسارت را برجا مي‌گذارد .

سردار مهري رئيس پليس راهور ناجا در مراسم اختتاميه اولين دوره حمل مواد خطرناك كه به طور مشترك بين پليس راهور و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌‌اي برگزار شد، فزود: پليس متولي نظم و انضباط در جاده‌هاست و بايد در شرايط فعلي تلاش جهادي، كارآمدي و اقتدار توأم با رعايت اخلاق حرفه‌اي را مدنظر داشته باشيم .

رئيس پليس راهور ناجا اقتدار پليس، عدالت در رفتار با مردم و هوشياري را از نصايح اخير مقام رهبري در جمع فرماندهان پليس برشمرد و تصريح كرد: اقتدار يعني سرعت، دقت و صحت در عمل كه باعث مي‌شود مردم از ما رضايت داشته باشند .

رئيس پليس راهور ناجا با بيان اينكه اهداف مختلفي براي برگزاري اين دوره‌ها تعريف شده است اظهار داشت: ما در اين دوره‌ها به دنبال انتقال تجربيات هستيم و بدين منظور اين دوره‌ها به صورت كارگاهي برگزار مي‌شود و همچنين بايستي از آموزش‌ها و تكنيك‌هاي جديد نيز بهره‌مند شويم .

حسن‌نيا در مراسم افتتاحيه اين دوره آموزش تأكيد كرد: سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي وظيفه خود مي‌داند در جهت كاهش تصادفات، همراه با پليس راه باشد و بر پايه دو عنصر علم و آمار مقوله ايمني را برمبناي شناخت و آموزش‌هاي جامعه محور ارائه دهد . 

گفتني است، اولين دوره مشترك سازمان راهداري و پليس راهور از روز شنبه اول دي‌ماه آغاز و تا چهارم دي‌ماه ادامه داشت و مراسم افتتاحيه اين دوره آموزشي با حضور عبدالهاشم حسن‌نيا معاون وزير و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي سردار محمدحسين حميدي رئيس پليس راه كشور و سردار حسن مؤمني معاون اجرايي پليس راه ناجا و 100 نفر از فرماندهان پليس و كارشناسان سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي حضور داشتند .


منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

 

1397/10/10
ساختار چند سطحی سرمایه‌گذاری مراکز لجستیک در دست طراحی است

  مديرکل طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل از طراحي يك ساختار چند سطحي جهت جلب مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي به‌عنوان توسعه‌دهنده اصلي و مسئول توسعه زيرساخت و مديريت كلي اقدامات اجرايي در توسعه مراكز لجستيك خبر داد.

 مديرکل طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل به همراه تيم كارشناسي دبيرخانه ستاد مراكز لجستيك كشور در سفر به استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي از زيرساخت‌هاي لجستيكي اين دو استان و پتانسيل‌هاي موجود آن‌ها جهت ايفاي نقش مراكز تعريف‌شده در سند آمايش لجستيك كشور بازديد كردند.

مديرکل طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازي كه مسئوليت دبيرخانه ستاد مراكز لجستيك كشور را بر عهده دارد، هدف از بازديدهاي صورت گرفته را ارزيابي موقعيت و پتانسيل‌هاي نقاط كانديدا در پهنه‌هاي مصوب در اين دو استان جهت ايفاي نقش به‌عنوان مراكز لجستيك برشمرد و دراين‌باره گفت: با توجه به درخواست‌هاي ارايه شده به دبيرخانه ستاد مراكز لجستيك و مطالعات صورت گرفته پيرامون مناسب‌ترين نقاط جهت ايجاد مراكز لجستيك، تيم كارشناسي دبيرخانه ستاد از پتانسيل‌هاي موجود اين دو استان بازديد نمود تا هر چه سريع‌تر زمينه نهايي نمودن نقاط و صدور مجوز مراكز لجستيك در اين دو استان با همکاري دستگاه‌هاي مسئول تعيين‌شده در هر پهنه فراهم شود.

وي افزود: در اين سفر از زيرساخت‌ها و تسهيلات موجود در پهنه‌هاي تبريز، منطقه آزاد ارس و منطقه آزاد ماكو كه از جمله پهنه‌هاي مشخص‌شده در سند آمايش مراكز لجستيك كشور بودند بازديد شد و نقاط ضعف و قوت محدوده‌هاي كانديدا در هر پهنه مورد ارزيابي كارشناسي قرار گرفت.

صفري مقدم منطقه ويژه اقتصادي سهلان، ايستگاه راه‌آهن و پايانه حمل‌ونقل جاده‌اي و گمرك تبريز، زيرساخت‌هاي موجود در منطقه آزاد ارس، پايانه مرزي بازرگان، پايانه صادراتي منطقه آزاد ماكو و طرح مركز لجستيك مورد نظر در اين منطقه را به‌عنوان بخشي از نقاط ارزيابي شده در اين سفر خواند و اظهار کرد: مذاكرات بسيار خوبي با مديريت منطقه ويژه اقتصادي سهلان و مديران مناطق آزاد ارس و ماكو داشتيم و اين مناطق ضمن تشريح اقدامات و سرمايه‌گذاري‌هاي صورت گرفته و توضيح برنامه‌هاي آتي خود، تمايل و آمادگي کاملشان براي ايفاي نقش مراكز مشخص‌شده در سند آمايش و در چارچوب سياست‌هاي ستاد مراكز لجستيك را اعلام نمودند.

مديركل طرح جامع و مدل‌هاي حمل‌ونقل، حداکثر نمودن استفاده از مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي و اجتناب از ايجاد انحصار و فراهم نمودن زمينه حضور و رقابت همه فعالان عرصه لجستيك را دو سياست مهم ستاد مراكز لجستيك در توسعه آتي اين مراكز خواند و افزود: به‌منظور فراهم نمودن زمينه تحقق اين امر، در حال طراحي يك ساختار چند سطحي جهت جلب مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي هستيم كه در بالاترين سطح آن بخش خصوصي علاقه‌مند به سرمايه‌گذاري به‌عنوان توسعه‌دهنده اصلي (Main Developer) قرار مي‌گيرد كه مسئوليت توسعه زيرساختي و مديريت كلي اقدامات اجرايي در توسعه مراكز لجستيك را بر عهده خواهد داشت.

صفري مقدم ادامه داد: تاکنون در توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل و لجستيك كشور مانند بنادر، فرودگاه‌ها، ايستگاه‌هاي راه‌آهن، پايانه‌ها و ... عمدتاً شرکت‌ها و سازمان‌هاي دولتي اين نقش را بر عهده داشته‌اند ليكن با توجه به سياست استفاده حداكثري از توان و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در نظر است اين نقش نيز به بخش خصوصي علاقه‌مند و واجد صلاحيت واگذار شود.

مسئول دبيرخانه ستاد مراكز لجستيك، شرکت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات لجستيكي، اپراتورهاي تخليه و بارگيري و انبارداري را به‌عنوان بازيگران سطح دوم ساختار جلب مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در توسعه مراكز لجستيك برشمرد و اظهار کرد: اصل اساسي در طراحي اين ساختار چند سطحي کاهش ريسک ايجاد انحصار و فراهم نمودن زمينه رقابت آزاد و عادلانه همه شرکت‌ها در ارائه خدمات در مراكز لجستيک ضمن استفاده از پتانسيل و ظرفيت بخش خصوصي جهت توسعه زيرساختي و مديريت اين مراكز بوده است تا از انحصار توسعه‌دهنده اصلي در فعاليت‌هاي آتي مراكز جلوگيري شود.

صفري مقدم افزود: شرکت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات لجستيكي بايد بتوانند شبكه تخصصي و اختصاصي خود را در سطح كشور و در همه مراكز لجستيك تعيين‌شده در سند آمايش ايجاد و توسعه دهند که شرط تحقق اين موضوع، فراهم شدن زمينه سرمايه‌گذاري اين شرکت‌ها در ايجاد محوطه‌ها، انبارها و تجهيزات اختصاصي خود در مراكز حوزه فعاليتشان است كه توسعه‌دهنده اصلي نبايد مانع و محدوديتي در اين امر ايجاد نمايد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1397/10/10
امتناع شرکت های بیمه خارجی از بیمه ناوگان حمل و نقل بین المللی

رئيس کل بيمه مرکزي از 2000 ميليارد تومان پرداخت غير واقعي خسارت در بيمه شخص ثالث و بدنه خبر داد.

غلامرضا سليماني با بيان اينکه 20 درصد خسارت هايي که در بخش بدنه و شخص ثالث توسط شرکت هاي بيمه پرداخت مي‌شود متقلبانه و غير واقعي است، اظهار کرد: متاسفانه کلاهبرداري در زمينه بيمه نامه شخص ثالث زياد است، براي کاهش اين معضل راهکارهايي همچون صدور بيمه شخص ثالث به صورت الکترونيکي در نظر گرفته‌ايم تا  بتوانيم جلوي پرداخت خسارت‌هاي غير واقعي را بگيريم. 

وي، الکترونيکي شدن پرداخت بيمه شخص ثالت را گامي رو به جلو براي کاهش تخلف در اين زمينه برشمرد و گفت: اگر اين موضوع را به درستي صورت دهيم عملا به نفع بيمه شده و شرکت هاي بيمه خواهد بود و حق به حق دار مي رسد. 

رئيس کل بيمه مرکزي، متوسط ميزان حق بيمه اي  شخص ثالث در کشور را 590 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به خسارتي که صنعت بيمه در بخش شخص ثالث پرداخت مي کند اين مقدار مبلغ زيادي نيست، بسياري از شرکت ها ضريب خسارت بالاي 100 در صد در بخش بيمه شخص ثالث دارند. 

وي با بيان اينکه دليل ضرردهي شرکت هاي بيمه در شخص ثالث به دليل واقعي نبودن قيمت بيمه نامه است، اظهار کرد: پرداخت هاي غير واقعي صنعت بيمه در بخش ثالث و بدنه که به 2000 ميليارد تومان مي رسد ريسک خسارت را بسيار افزايش داده است. 

سليماني، ميزان خسارت پرداخت شده شرکت هاي بيمه در بخش ثالث و بدنه را  بالغ بر 9 ميليارد تومان در سال گذشته اعلام کرد و گفت: اين مقدار عدد بالا و هزينه سنگيني است که با کاهش پرداخت هاي غير واقعي و واقعي کردن نرخ بيمه نامه شخص ثالث و بدنه مي‌توان تا حدودي ضرر شرکت هاي بيمه را جبران کرد. 

وي با بيان اينکه تحريم هاي آمريکا موجب شده تا شرکت هاي بيمه خارجي از بيمه ناوگان حمل و نقل بين المللي جمهوري اسلامي امتناع کنند، تاکيد کرد: به دليل تحريم هاي يک جانبه آمريکا عليه ايران، شرکت هاي بيمه اتکايي خارجي که بيمه شرکت هاي ايراني را قبول مي کردند به صورت يکطرفه قراردادشان را فسخ کردند که توسط بيمه مرکزي مرکزي و حساب هايي خاص ناوگان حمل و نقل بين المللي کشور، در داخل بيمه شدند. 

رئيس کل بيمه مرکزي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار ايسنا که  چند شرکت بيمه خارجي لغو قرارداد داشته‌اند، خاطرنشان کرد: مهم نيست که چند شرکت لغو قرارداد کردند مهم اين است شرکت هاي بزرگ بيمه‌اي که با امريکايي ها کار مي کردند لغو قرار داد داشتند و  بيمه مرکزي در داخل اين معضل را حل کرده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا
1397/10/09
عوامل رد شدن خودروهای سنگین در معاینه فنی
عضو انجمن صنفي مراکز معاينه فني استان تهران گفت: بسياري از خودروهاي سنگين مراجعه کننده به مراکز معاينه فني در مرحله اول مراجعه، نمي توانند برگه معاينه فني اخذ کنند که اين امر، ناشي از سن بالاي ناوگان و کيفيت پايين گازوييل عرضه شده در جايگاههاي سوخت رساني است.
عليرضا اميري  افزود: با شروع نيمه دوم سال و تشديد طرح مبارزه با خودروهاي فاقد برگه معاينه فني، روزانه تا 50 خودروي سنگين به اين مراکز 12 گانه استان تهران مراجعه مي کنند که در اکثر مواقع کمتر از 10 خودرو معاينه فني دريافت کرده و بقيه رانندگان، ملزم به تعمير خودرو مي شوند.

وي افزود: در حال حاضر، اکثر خودروهاي سنگين مراجعه کننده به خاطر فرسودگي لاستيک يا بالا بودن سطح آلاينده ها در معاينه فني مردود مي شوند که عمدتا ناشي از بالا بودن سن ناوگان حمل و نقل جاده اي و کيفيت پايين سوخت آنهاست.
اميري افزود: در فرايند معاينه فني، مواردي چون اصالت خودرو، عيوب ظاهري، تست آلايندگي و دود ، ميزان لقي فرمان و ترمزها کنترل مي شود.

عضو انجمن صنفي مراکز معاينه فني استان تهران همچنين احتمال صدور برگه معاينه فني بدون رفتن خودرو به اين مراکز را که در روزهاي اخير شايعاتي در مورد آنها منتشر شده بود رد کرد و گفت: خودروها بايد براي صدور معاينه فني، حداقل دو بار به هنگام ورود به مرکز معاينه فني و خروج از آن از مقابل دوربين هاي سامانه متمرکز سازمان راهداري عبور کنند تا اطلاعات آنها در سامانه سيمفا ثبت شود و اينکه برخي ادعا کرده اند در مراکز معاينه فني بدون مراجعه به اين مراکز برگه معاينه فني اخذ مي کنند، لااقل در سطح استان تهران واقعيت ندارد.

منبع: پايگاه خبري خودرو نويس

1397/10/09
شفاف سازی قوانین لازمه رونق ترانزیت است

دبير انجمن شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران گفت: براي رونق ترانزيت از مسير ايران بايد قوانين و مقررات دست و پاگير را حذف کرد .
محمد جواد عطرچيان با بيان اينکه با وجود قوانين و مقررات متعدد ودست و پا گير در بخش ترانزيت نمي توان زيرساخت هايي مانند بندر چابهار يا بندرشهيد رجايي را به حداکثر بازدهي رساند، تصريح کرد: در اولويت اول براي رونق ترانزيتاز کشور مي بايست اين مقررات حذف و تعديل شوند .

وي با اشاره به اينکه از سال 1374 تا کنون مشکل عدم رونق ترانزيت در کشور در بخش زيرساخت ها يا پسکرانه هاي بندري، ريلي، دريايي و جاده اي نبوده است، خاطر نشان کرد: قوانين ومقررات متعدد که نتيجه دخيل شدن چندين ارگان مختلف در بخش ترانزيت است پيچيدگيهايي زيادي را در اين بخش ايجاد کرده است .

به گفته رئيس سابق سازمان راهداري کشور از گمرک گرفته تا وزارت خانه هاي صمت و راه و شهرسازي وحتي فرمانداري هاي مرزي به صورت جزيره اي در ترانزيت دخالت مي کنند .

عطرچيان در اين باره افزود: ترانزيت در حالي چندين ذيمدخل دارد که متولي واحد و مشخص ندارد .

وي همين مسئله را يکي از دلايل عدم بهره گيري مناسب از موقعيت جغرافيايي و سرزميني کشور براي ترانزيت دانسته، اظهار داشت: بندر چابهار در جنوب و بندر اميرآباد در شمال کشورظرفيت هاي بسيار مناسبي براي توسعه ترانزيت ايجاد کرده اند اما به دليل فقدان مقررات شفاف، ساده و همه فهم که دست اندرکاران ترانزيت را به درستي راهنمايي وهدايت کند اين ظرفيت ها معطل مانده اند .

معاون سابق وزير راه و شهرسازي اعمال تعرفه هاي دو و سه رقمي را يکي ديگر از موانع جدي در پيشروي ترانزيت از ايران اعلام کرد و در اين باره گفت: در هيچ کجاي دنيا چنين تعرفه هايي بر ترانزيت وضع نشده که همين امر به گراني ترانزيت از مسير ايران منجر شدهاست .

عطرچيان درادامه به رکود فعاليت کاميون داران طي ماه هاي اخير اشاره اي داشت و افزود: اگرترانزيت به شکل عادي و بر اساس قوانين، مقررات و کنوانسيون هاي بين المللي انجام مي شد اين حوزه رونق داشت و ايجاد اشتغال مي کرد .

  دبير انجمن شرکت هاي حمل ونقل بين المللي ايران با تاکيد دوباره بر کافي بودن زيرساخت هاي فعلي براي توسعه ترانزيت از ايران خاطر نشان کرد: بخش دريايي-بندري، ريلي و جاده اي کشور توان ترانزيت 20 ميليون تن کالا در سال را داراست در حالي که سال گذشته تنها هشت ميليون تن ترانزيت از طريق کشور انجام شده که چهار ميليون تن آن نيز ترانزيت سوخت بوده است .

وي در پايان اظهارات خود ارزان سازي هزينه هاي تعرفه اي و کاهش هزينه زمان با ابزار قوانين شفاف و مديريت قوي و واحد را لازمه توسعه ترانزيت از کشور اعلام کرد و اظهار داشت : کالا منتظر بهبود شرايط ما باقي نمي ماند و راه خود را به بازار پيدا مي کند، بر اين اساس اگر زودتر اقدام نکنيم کشورهاي همسايه مسيرهاي تازه اي براي حمل کالاي ترانزيتي خود مي يابند و زيرساخت هايي مانند بندر چابهار بلااستفاده مي شوند .

منبع: مانا

1397/10/09
فراخوان برگزاری جشنواره ایمنی رانندگان حرفه ای

دومين جشنواره ايمني رانندگان حرفه اي به مسئوليت جمعيت طرفدران ايمني راهها و خانه حمل ونقل برگزار خواهد شد. هدف از برگزاري اين جشنواره اشاعه فرهنگ ايمني از طريق رانندگان حرفه اي ، توسعه ايمني پايدار در حمل ونقل و ارج نهادن به مقام و منزلت رانندگان حرفه اي است .
رانندگان حرفه اي حمل ونقل جاده اي کالا و مسافر ( داخلي و بين المللي ) ،رانندگان حرفه اي حمل و نقل درون شهري کالا و مسافر(اتوبوس- ميني بوس- تاکسي-وانت- کاميون) مي توانند در اين جشنواره شرکت نمايند.
شاخص هاي ارزيابي جهت حضور در جشنواره عبارتند از:
1- سوابق و فعاليت حرفه اي (سنوات رانندگي)
2- بررسي سوابق تخلفات رانندگي
3- بررسي وضعيت سانحه رانندگي
4- تشويق و تقديرنامه هاي دريافتي از سازمان ها (مرتبط با ايمني)
5- اقدامات امدادي و کمک رساني به مردم و ساير رانندگان
6- طرح ها و ايده هاي خلاقانه در جهت توسعه ايمني راهها
7- دوره هاي آموزش مهارت هاي حرفه اي
8- سلامت شغلي و حرفه اي
9- مشارکتهاي اجتماعي در جهت توسعه حمل و نقل ايمن

لازم به ذکر است پايان مهلت ارسال تا تاريخ  20 بهمن ماه سال جاري است  و از کليه برگزيدگان در مراسم دومين جشنواره ايمني رانندگان حرفه اي در تاريخ 13 اسفند ماه سال جاري  با اهداء جوايز ارزنده و تنديس جشنواره تقدير به عمل خواهد آمد. علاقمندان مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر باشماره هاي  88654961-88662174 تماس حاصل کرده  و يا به سايت اينترنتي جمعيت طرفداران ايمني راهها به آدرس www.rsss.ir  مراجعه کنند.

1397/10/08
120 هزارتن کالا از بندرچابهار به افغانستان ترانزیت شد

معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: طي 14 ماه گذشته ( منتهي به اذر امسال) با تخليه بار 10 کشتي بزرگ حدود 120 هزار تن کالا شامل گندم و حبوبات از بندر چابهار به افغانستان ترانزيت شده است.

« محمد علي حسن زاده » با بيان اينکه چهار بندر کوچين، کاندلا، ماندرا و جواهر نعل نهرو به عنوان بنادر مبدا بارگيري کالاهاي ترانزيتي و صادراتي از هندوستان به بندرچابهار تعيين شده اند، افزود: چابهار در بحث تعيين کريدورهاي ترانزيتي و حمل و نقلي به عنوان بندر واسط و سه مرز زميني بين ايران و افغانستان به عنوان نقاط گمرکي تعيين شده است.
وي ضمن يادآوري برپايي نخستين نشست راهکار هاي عملياتي سازي موافقت نامه چابهار گفت: تعيين کريدور هاي حمل و نقلي و توافق بر سر پروتکل هاي اجرايي در حوزه هاي بندري ، جاده اي و گمرکي از مهم ترين دستاورهاي نشست سه جانبه ايران، هند و افغانستان محسوب مي شود.
حسن زاده پيرامون تاثير اقتصادي اجرايي سازي موافقت نامه چابهار بر اقتصاد کلان کشور، اظهار داشت: امروز در ايران و همچنين در منطقه، اين امکان که يک بندر همزمان بتواند خدمات ترانزيتي و ترانشيپي ارائه کند به صورت محدود وجود دارد. اين در حالي است که بندر چابهار هم از نظر ترانشيپي به واسطه برخورداري از کوتاه ترين فاصله با مسير کشتيراني آسيا - اروپا و هم از حيث ترانزيتي به دليل همرز بودن با کشور افغانستان، موقعيت ممتازي و برجسته اي را نسبت به ساير بنادر منطقه دارد.
به گفته معاون سازمان بنادر ودريانوردي، کشور هندوستان بر اساس آمار و ارقام حدود 15 ميليون تن با کشور روسيه و کشورهاي CIS ( کشورهاي آسياي ميانه) تجارت دارد که انتظار مي رود بخشي از اين کالاها از مسير بندرچابهار تخليه، بارگيري و ترانزيت شود.
عضو هيأت عامل سازمان بنادر و دريانوردي افزود: رونق فعاليت بندر چابهار در سه سطح ' کالا هاي صادرات و وارداتي استان هاي شرق و شمال شرقي '، ' کالاهاي ترانزيتي ' و ' کالا هاي ترانشيپي ' تعريف شده و بايد از اين ظرفييت ها به خوبي استفاده شود.
حسن زاده گفت : بررسي آمار عملکرد در مدت 9 ماهه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال نشان مي دهد که رشد 51 درصدي عمليات بندري ، افزايش 15 درصدي سايز کشتي هاي ورودي ، رشد 57 درصدي کانتينري و افزايش 60 درصدي کاپوتاژ نفتي در بندر چابهار در اين مدت تحقق يافت.
وي يادآور شد: موافقت نامه چابهار جزو قانون سه کشور ايران، هند و افغانستان محسوب مي شود و هدف اين موافقت نامه ارائه خدمات حمل و نقلي و ترانزيت با محوريت بندر چابهار، کاهش هزينه هاي حمل و نقل و تسهيل جابه جايي کالا و همچنين احياي کريدور حمل و نقل بين المللي در اين منطقه است.
حسن زاده گفت: نخستين نشست راهکار هاي عملياتي سازي موافقت نامه چابهار، هفته گذشته با حضور نمايندگان کشورهاي ايران، هند و افغانستان برگزار شد و ضمن تعيين کريدور هاي حمل و نقلي، توافق بر سر پروتکل هاي اجرايي در حوزه هاي گمرکي ، جاده اي و بندري نيز از مهم ترين دستاورهاي اين نشست سه جانبه بود.
به گزارش ايرنا، با تکميل طرح توسعه مرحله نخست بندر چابهار ظرفيت اين بندر اقيانوسي ايران از 2.5 به 8.5 ميليون تن در سال افزايش يافت تا اين بندر در ترانزيت کالا از هند به افغانستان نقش مهمي را ايفا کند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/06
آغاز فعالیت سایت لجستیک کانتینری منطقه ویژه اقتصادی بندرامام

محوطه جديدي براي ارائه خدمات لجستيک کانتينري با هدف توسعه عمليات تخليه و بارگيري کالاي کانتينري در منطقه ويژه اقتصادي بندرامام‌خميني اختصاص داده شد.

 معاون امور بندري و اقتصادي اداره‌کل بنادر و دريانوردي استان خوزستان ضمن تأکيد بر استفاده بهينه از ظرفيت‌هاي ايجاد شده اين مجتمع بزرگ بندري به منظور ارائه خدمات مطلوب به مشتريان بيان داشت: در پي انعقاد قرارداد همکاري و فراهم ساختن شرايط عملياتي و ستادي لازم  از آذرماه سال جاري محوطه‌اي جديد براي ارائه  خدمات لجستيکي  به کانتينرهاي  خالي با مشارکت  بخش خصوصي  اختصاص يافت.

ايرج مديري در ادامه افزود: جذب خطوط  کانتينري جديد، افزايش ترافيک کالا، ارتقاي سطح کيفيت خدمات‌رساني و کاهش هزينه‌هاي تمام شده  براي مشتريان کانتينري از اهم مزيت هاي ارائه خدمات لجستيک کانتينري به شمار مي‌آيد.

يادآور مي شود از آغاز فعاليت اين سايت جديد نسبت به ارائه خدمات کانتينري به خطوط کشتيراني کانتينري  مختلف  در محوطه لجستيکي مذکور اقدام شده است.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1397/10/06
انعقاد تفاهم‌نامه همكاري‌ حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي ايران و پاكستان

تفاهم‌نامه‌ همكاريهاي حمل و نقل بين‌المللي جاده‌اي بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي پاكستان با حضور مقامات ارشد حمل و نقل  بين‌المللي جاده‌اي دو كشور، پس از دو روز مذاكرات فشرده كارشناسي، در 24 بند، تدوين و به  امضا رسيد.

رضا نفيسي مديركل دفتر ترانزيت و حمل ‌‌و نقل بين‌المللي اين سازمان كه رياست هيأت ايراني را برعهده داشت، اظهار داشت:

در اين نشست، طرفين ابتدا با تاكيد بر روابط عميق دو كشور همسايه مسلمان، آمار حجم تجارت و حمل ‌و نقل بين‌المللي دو جانبه را مبادله و با اشاره به تردد بيش از 60 هزار كاميون و 300 هزار مسافر بين دو كشور، رضايت خود را نسبت به روند رو به‌ رشد همکاري حمل و نقل  بين‌المللي جاده‌اي بين دو کشور ابراز داشتند.

همچنين طرفين با اشاره به هدف‌گذاري رهبران دو كشور به افزايش مبادلات از يك به پنج ميليارد دلار، درخصوص ضرورت تسهيل عمليات حمل و نقل  براي پشتيباني از رشد اقتصادي پايدار در دو كشور و بر تعهد خود در پيگيري تصميمات مندرج در صورتجلسه نهمين نشست كارگروه مشترك منعقده بين دو كشور در مورخ 24 دي‌ماه 1395 در اسلام‌آباد تأكيد نمودند.

نفيسي ضمن ابراز خشنودي از تقارن اين نشست با حضور وزير امورخارجه پاكستان در تهران كه تاثيري فوق‌العاده بر تسريع در رسيدگي به موارد فيمابين خواهدداشت، به اقدامات اساسي و پر اهميت طرف پاكستاني، از جمله مستحدثات جديد در مرز تفتان، بر ضرورت عملياتي نمودن معاهداتTIR  و CMR نيز اشاره نمود.

براساس اين گزارش، اصغر الطاف، دبير مشترك ارشد وزارت ارتباطات كه رياست هيئت پاكستاني را برعهده داشت، با تشكر از ميزباني صميمانه طرف ايراني، با ذكر قابليتهاي كشور خود، از جمله فراهم بودن بازاري با جمعيتي بيش از مجموع شش كشور آسياي مركزي و علاقمندي تجار و فعالان حمل و نقلي  پاكستان به همكاري با شركاي ايراني خود، اظهارداشت:

تقريباً تمام تشريفات دسترسي ايستگاهي تير تكميل و از ارديبهشت 1398 (آوريل 2019) اجرايي‌شدن آن انتظار مي‌رود.

وي خاطرنشان كرد:

نخستين عمليات ورودي تحت رويه تير در تير 1397 (جولاي 2018) از زاهدان به پاكستان آغاز و در كويته خاتمه يافته و اولين تردد خروجي تحت رويه تير به افغانستان در آبان‌ 1397 (اكتبر 2018) از كراچي به كابل انجام شده است.

دبير مشترك ارشد وزارت ارتباطات پاكستان يادآور شد: تشريفات الحاق به معاهده CMR در دست تكميل بوده و اميداست كه در سه‌ماهه اول 2019 ميلادي، به نتيجه رسد.

در ادامه نشست، طرفين ضمن اشاره به  ضرورت مذاكره با نمايندگان دولت چين درخصوص اتصال راهگذرهاي CPEC و ITI پيرو اجلاس اخير ECO-RPC و تسهيل دسترسي آسياي شرقي به آسياي غربي و اروپا و بالعكس، در ارتباط با كاهش هزينه صدور رواديد براي رانندگان و تجار يكديگر، اظهار نظر كردند.

براساس اين گزارش، نفيسي بر ضرورت انطباق الزامات ابعاد و اوزان وسايل نقليه باربري و مسافربري با مقررات داخلي، تاكيد كرد و  هيئت پاكستاني، ضمن اعلام وصول آن در ابتداي سالجاري، بر ارسال نسخ متناظر ، قول مساعد داد.

اين گزارش حاكي است، هيئت ايراني بر ضرورت حداقل‌رساني تاخير ترخيص كالا در مرزها، تاكيد داشت  و مقرر شد هرگاه واردکننده قادر به ترخيص کالاهاي گمرکي به‌منظور استفاده خود در زمان غيرفعال بودن کاميونها نباشد، ضروري است اداره گمرک به تخليه كالاهاي طرف ديگر در انبارهاي تحت كليد، مساعدت نمايد.

همچنين نماينده گمرك ايران بر ضرورت اجرايي‌سازي پروتکل تبادل اطلاعات الکترونيکي و روزآمدسازي آن براساس الگوهاي بين‌المللي اشاره كرد و از مقامات گمرک پاکستان براي آشنايي با سامانه‌هاي فعال دعوت به‌عمل آورد.

اين گزارش مي‌افزايد، طرفين توافق کردند تمام هزينه‌هاي دريافتي در پايانه‌هاي مرزي را به يکديگر اعلام و هرگونه تغيير در برنامه‌هاي مرزها را حداقل از دو هفته قبل، به اطلاع طرف مقابل برسانند.

در خاتمه نشست، طرفين در ارتباط با ضرورت تامين امنيت تردد وسايل نقليه مسافربري ايراني در قلمرو پاكستان همچنين ملاحظات تردد اتوبوسهاي پاكستاني حامل زائران به مشهد، قم و تهران، مذاكره كردند.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي


1397/10/05
بیش از 203 هزار دستگاه کامیون از مرز بازرگان عبور کرد

مدير پايانه مرزي بازرگان با اشاره به اينکه اين مرز يکي از پايانه هاي مهم زميني کشور است، گفت: در 9 ماه گذشته 203 هزار و 776 دستگاه کاميون از اين مرز عبور کرد.
جابر اکبرزاده متوسط تردد روزانه کاميون از اين مرز را 755 دستگاه عنوان کرد و گفت: در اين مدت 91 هزار و 67 دستگاه کاميون از کشور خارج شد که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل سه درصد افزايش داشت.
وي ادامه داد: تردد کاميون ها در مسير ايران - ترکيه در سال جاري چهار درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
مدير پايانه مرزي بازرگان از تردد 997 هزار و 503 مسافر در 9 ماه گذشته از طريق اين پايانه خبر داد و بيان کرد: ميانگين تردد روزانه مسافر از اين مرز سه هزار و 695 نفر بوده و از کاهش 20 درصدي نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته برخوردار است.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي داراي پنج پايانه مرزي شامل بازرگان ماکو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز ترکيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق است.
کل پايانه هاي مرزي کشور 22 مورد است که حدود يک چهارم آنها در آذربايجان غربي قرار دارد؛ گمرک بازرگان يکي از مبادي سه گانه تجارت مرزي ايران و ترکيه به شمار مي رود و در شمال آذربايجان غربي واقع است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/05
574 هزار تن کالا از پایانه مرزی دوغارون صادر شد

مدير پايانه مرزي دوغارون در شهرستان تايباد گفت: از ابتداي امسال تا پايان آذر ماه 574 هزار تن انواع کالا از اين پايانه به کشور افغانستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد افزايش داشته است.

کريم نوايي نظامي عنوان کرد: صادرات اين ميزان کالا با 23 هزار و 882 دستگاه کاميون ترانزيتي صورت گرفته است.
وي اظهار داشت: همچنين در اين مدت بيش از 36 هزار و 218 تن انواع کالا با هزار و 562 دستگاه کاميون ترانزيت وارد اين پايانه مرزي شده است.
وي گفت: هم اکنون روزانه بيش از سه هزار و 500 نفر شامل رانندگان، مسافران، کارکنان بخش هاي مختلف اداري و خدماتي در اين پايانه مرزي تردد دارند.
نوايي نظامي به جايگاه پايانه مرزي دوغارون اشاره کرد و افزود: اين پايانه رتبه دوم صادرات و رتبه پنجم ترانزيت خروجي را در بين پايانه هاي مرزي کشور دارد و 15 درصد از سهم صادرات را از آن خود کرده است.
وي اظهار داشت: عمده کالاهاي ورودي و خروجي از اين پايانه مرزي شامل انواع لوازم اتومبيل، منسوجات، نوشابه، گاز مايع، پنل خورشيدي و روغن نباتي است.
پايانه مرزي دوغارون در 18 کيلومتري شهر تايباد قرار دارد.
مرکز شهرستان 118 هزار نفري تايباد در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1397/10/05
ایران و اتحادیه اروپا به دنبال توافق جامع گمرکی
حسين کاخکي مدير کل دفتر همکاري‌هاي بين‌المللي گمرک ايران طي مصاحبه‌اي گفت: ايران مي‌خواهد يک توافق همکاري دوجانبه با اتحاديه اروپا امضا کند.

وي تاکيد کرد: اتحاديه اروپا و ايران در حال بررسي يک توافق جامع گمرکي و همچنين همکاري در حوزه‌هاي ديگر هستند.

کاخکي ادامه داد: ايران مذاکرات گسترده‌اي را طي دو سال گذشته براي امضاي اين توافقنامه با اتحاديه اروپا داشته است، اروپايي‌ها از ما اسناد مختلفي را خواسته‌اند که ما آنها را آماده کرده‌ايم.

مدير کل دفتر همکاري‌هاي بين‌المللي گمرک ايران ادامه داد: تاکنون مديران عامل گمرک ايران و اتحاديه اروپا دو بار با يکديگر ملاقات کردند و در طول مذاکرات نيز دو هيأت اروپايي به ايران سفر کردند.

کاخکي گفت: هيأت اروپايي از گمرک ايران بازديد کرده و با مقامات سازمان گمرک و همچنين سازمان بنادر و کشتيراني ايران ديدارهايي را داشته‌اند.

او مي‌گويد: اتحاديه اروپا متشکل از چندين کشور است و هر عضو اين اتحاديه بايد نظر خود را بيان کند. ايران منتظر امضاي توافقنامه از طرف آنهاست.

اين مقام ايراني گفت: توافق گمرکي با اتحاديه اروپا شامل همکاري در گمرکات زميني و دريايي خواهد بود و در قالب آن همکاري‌هايي نظير تبادل اسناد و استعلامات بين گمرکات ايران و کشورهاي اروپايي انجام خواهد شد.

منبع: آذرنيوز
1397/10/05
صدور کلیه قبوض انبار به صورت الکترونیکی در بندر انزلی

مديرکل بنادر و دريانوردي استان گيلان گفت: با صدور الکترونيکي قبوض انبار، فعالان اقتصادي به سرعت مي توانند عمليات تخليه و بارگيري کالا را انجام دهند .

  حميدرضا آبايي در ديدار مشترک با ناظر گمرکات گيلان و مديرکل گمرک شهرستان بندرانزلي و رئيس اداره استاندارد اين شهرستان، اظهار داشت: با تمهيدات جديدي که صورت گرفته، کليه قبوض انبار به صورت الکترونيکي صادر و براي گمرک ارسال مي شود تا گمرک با صدور کد رهگيري موجب تسريع در فعاليتهاي تجار و فعالان اقتصادي شود .  

وي با بيان اينکه سازمان بنادر و دريانوردي و گمرک جمهوري اسلامي ايران تعامل وهمکاري مناسبي با يکديگر دارند، تصريح کرد: با صدور الکترونيکي قبوض انبار، ديگرفعالان اقتصادي با اتلاف وقت روبرو نخواهند شد .  

آبايي با بيان اينکه صدور الکترونيکي قبوض انبار در بخش کانتينري بندر شهيد رجايي به عنوان پايلوت شروع شده بود، خاطرنشان کرد: بندرانزلي به عنوان پايلوت غير کانتينري در اين بخش معرفي خواهد شد .  

وي با بيان اينکه سازمان پايانه ها، حلقه ديگري در کنار گمرک و سازمان بنادر و دريانوردي است، اذعان داشت: اگر مجموعه هاي ياد شده همکاري و تعامل مناسبي داشته باشند ديگرمعضل و اتلاف وقتي در روند امور به وجود نخواهد آمد .

همکاري بنادر استان گيلان و اوکراين  

مديرکل بنادر و دريانوردي استان گيلان تاکيد کرد: به دنبال راهکارهاي جديد هستيم تا بنادرگيلان و به خصوص بندرانزلي از رونق بيشتري برخوردار شوند و بهره وري، تجهيزات وخدمات رساني در محدوده درياي خزر افزايش پيدا کند .  

وي ساخت اسکله سرپوشيده را از برنامه هاي اداره کل بنادر و دريانوردي استان گيلان دانست و گفت: در کشورهاي CIS کشور اوکراين يکي از توليدکنندگان برتر غلات و طيور است کهبا استفاده از اين فرصت و جذب سرمايه گذاران مي توان در صادرات غلات با کشوراوکراين همکاري کرد .

  آمادگي گمرک بندر انزليبراي خدمت رساني 24 ساعته به صاحبان کالا  

ابوالقاسم يوسفي نژاد؛ ناظر گمرکات گيلان و مديرکل گمرک شهرستان بندرانزلي نيز گفت : براي صاحبان کالا هزينه تمام شده بسيار مهم است و با تدابيري که انديشه خواهد شد شاهد تسريع در امور و کاهش هزينه تمام شده براي آنها خواهيم بود .  

وي با اشاره به جلب رضايت صاحبان کالا و سرمايه گذاران ادامه داد: وظيفه ما؛ خدمت رساني سريع و دقيق به ارباب رجوع است و در همين راستا، گمرک بندرانزلي آماده خدمت رساني و ارائه تسهيلات 24 ساعته است .

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1397/10/05
تقاضای بخش خصوصی برای حذف خود تحریمی در حمل و نقل جاده ای
1397/10/05
ترمینال ریلی آستارا-آستارا سال آینده میلادی بهره برداری می شود
وزير اقتصاد و صنعت جمهوري آذربايجان گفت: عمليات احداث بارانداز و ترمينال ريلي آستارا-آستارا در خاک آستاراي ايران اواخر سال آينده ميلادي به اتمام رسيده و بهره برداري مي شود.

شاهين مصطفي اف بعدازظهر سه‌شنبه در محل هتل بين المللي اسپيناس شهرستان مرزي آستارا در جمع خبرنگاران با اشاره به مذاکرات بسيار خوب با وزير راه و شهرسازي ايران، گفت: توسعه خط ريلي بين دو کشور و سرعت بخشيدن به ادامه پروژه ريلي آستارا-آستارا در دستور کار قرار دارد. ترمينال اين خط ريلي در خاک آستاراي ايران اواخر سال آتي ميلادي به اتمام مي رسد.

وي با بيان اينکه 260 هزار تن بار ترانزيتي تاکنون از خط ريلي آستارا-آستارا جابه جا شده که نسبت به سال گذشته افزايش يافته است، گفت: کريدور شمال به جنوب رسما فعاليت خود را آغاز کرده و با اتصال خط ريلي آستارا به رشت جايگاه ويژه اقتصادي اين طرح ريلي به خوبي ديده مي شود.

مصطفي اف از مصمم بودن دو کشور براي اتصال خط ريلي آستارا به رشت خبر داد و افزود: اتصال اين خط ريلي افزايش مبادلات اقتصادي بين ايران و آذربايجان را به همراه دارد.

وزير اقتصاد و صنعت جمهوري آذربايجان با اشاره به احداث پل جاده‌اي در کنار پل ريلي آستارا و عملياتي شدن اين پروژه در سال آتي، اظهارکرد: ارتباطات ريلي و جاده‌اي در توسعه اقتصادي کشورها اثرگذار بوده و ايران و جمهوري آذربايجان تصميم قاطعي در اين زمينه دارند.

مصطفي اف به اراده سياسي و تلاش‌هاي روساي جمهور دو کشور در توسعه روابط دو جانبه در تمامي زمينه‌ها اشاره کرد و گفت: تسهيل در رفت و آمد اتباع دو کشور در دستور کار قرار دارد.

وزير اقتصاد و صنعت جمهوري آذربايجان ادامه داد: مبادله تجاري بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان در 11 ماهه گذشته ميلادي با افزايش 73 درصدي همراه بوده و اين روند صعودي در مناسبات اقتصادي ادامه دارد.

منبع: خبرگزاري مهر

1397/10/04
رسوب کالا در گمرک، مخل تولید و تنظیم بازار


معاون فني و خدمات بازرگاني اتاق ايران در برنامه تيتر امشب گفت: برابر آمار فقط در بندر شهيد رجايي 140 هزار کانتينر رسوب داريم که در تنظيم بازار، زنجيره توليد و تأمين مواد اوليه، ما را با مشکل مواجه کرده است.

برنامه تيتر امشب شبکه خبر، با حضور نمايندگاني از اتاق ايران، گمرک و سازمان توسعه تجارت به بررسي و گفت‌وگو درباره وضعيت ترخيص کالا در گمرک اختصاص داشت. در اين برنامه، مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک از عادي شدن روند ترخيص کالا در گمرک خبر داد اما در ادامه معاون فني و خدمات بازرگاني اتاق ايران اعلام کرد هنوز از نگاه توليد و تنظيم بازار، رسوب کالا در گمرک مشکل آفرين است و براي رفع آنها بايد تصميمات ويژه و مختص دوران تحريم گرفته شود.

مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک به عنوان نخستين ميهمان گفت‌وگوي خبري، از عادي شدن روند ترخيص کالا خبر داد و گفت: 95 درصد کالاهايي که اظهار مي‌شود اکنون در کمتر از 3 روز از گمرک ترخيص مي‌شود و انباشت کالا نداريم.

علي معقولي افزود: تا چند ماه قبل محدوديت‌هايي براي ترخيص کالا از گمرک داشتيم اما با ترخيص‌هايي که انجام شد، انباشت کالايي در گمرکات نداريم و شرايط نرمال شده است. از قبل از شهريور که شرايط ارزي نرمال شد روال ترخيص عادي شده است. در بنادر هميشه گردش کالا داريم و به دنبال سرعت بخشيدن به مراحل ترخيص کالا هستيم.

 معقولي ادامه داد: 95 درصد کالاهايي که اظهار مي‌شود در کمتر از 3 روز از گمرک ترخيص مي‌شود، بخشي از کالاها که ثبت سفارش شده و انتظار تخصيص و تأمين ارز است.

او افزود: ما 4 خط قرمز در گمرک داريم: 1- کالاي اساسي 2- دارو 3- تجهيزات پزشکي 4- تمام موارد مربوط به خط توليد که در تأمين کالاي اساسي مجوزهاي مربوطه گرفته شده و هيچ مشکلي براي تخصيص ارز و تأمين آن در گمرک از اين بابت نداريم. براي دارو مصوبه‌اي گرفته‌ايم که با حداقل اسناد بتوانند دارو را از گمرک ترخيص کنند و دو ماه بعد اسناد را ارائه کنند. براي تجهيزات پزشکي هم اين مصوبه گرفته شد و مشمول دو ماه با حداقل اسناد براي ترخيص از گمرک مي‌شوند. براي خدمات توليدي نيز مشکلات برطرف شده و هيچ واحد توليدي نيست که 70 درصد کالا بدون کد رهگيري بانک کالا داده نشود بنابراين ما بحران کمبود در 4 حوزه ذکر شده نداريم.

 معقولي گفت: براي انتهاي سال و سال آينده نيز طرح‌هاي جديدي داريم تا روال خروج کالا از گمرک تسهيل شود با کاهش نرخ دلار و ارز نيز مشکلات تخصيص ارز در حال برطرف شدن است.

 او افزود: تلاطمات ارزي و سياست‌ها بسياري از گزينه‌ها را متغير کرد. افزايش و کاهش نرخ ارز تأثيرات عميقي مي‌گذارد که سازمان‌ها به همان نسبت بايد خود را با شرايط تطبيق دهند. بالاي 95 درصد کالا زير سه روز ترخيص مي‌شود و مشکلات در حال برطرف شدن است.

در ادامه  معاون فني و خدمات بازرگاني اتاق ايران، ديگر مهمان اين برنامه گفت: آقاي معقولي معتقدند بر اساس فرايند زمان شرايط گمرک نسبت به ماه‌هاي گذشته بهتر شده است اما اگر از منظر تنظيم بازار، زنجيره توليد و توزيع، تأمين مواد اوليه نگاه کنيم کماکان شرايط با مشکل مواجه است.

 مظفر عليخاني افزود: برابر آمار فقط در بندر شهيد رجايي 140 هزار کانتينر رسوب داريم که اين رسوب ما را در تنظيم بازار و تأمين کالاهاي مصرفي و اساسي با مشکل مواجه مي‌کند و هم در تأمين مواد موردنياز خط توليد مشکل‌آفرين است که به همين نسبت توليد کالا در داخل و فرايند صادرات مشکلات بيشتر مي‌شود.

او ادامه داد: مشکل ديگر اين است که از يک‌سو منجر به دموراژ کشتي‌ها مي‌شود چراکه مديريت بازار ارز از چالش‌هاي جدي دولت است از سوي ديگر انبارداري واحدهاي تجاري و توليدي با مشکل مي‌خورد و ملزومات موردنياز با ترخيص کالا به مشکل مي‌شود درنتيجه در فرايند توزيع و تأمين کالا را با چالش مواجه مي‌کند.

 عليخاني تصريح کرد: به تعبير بخش خصوصي، در نگاه ميان‌مدت اگر به کالاهاي گمرک مي‌توان به کالاهاي رسوب کرده در گمرک به‌عنوان کالاي استراتژيک نگاه کنيم و فرايند ترخيص مديريت نشود و گواهي‌هاي فني نتواند به‌موقع انجام شود و مشکل ارزي و پرداخت‌ها انجام نشود، اسناد در اختيار واردکننده قرار نمي‌گيرد بنابراين گمرک نمي‌تواند کارهاي ترخيص را انجام دهد.

 معاون فني و خدمات بازرگاني اتاق ايران گفت: با توجه به اينکه مشکلات سامانه نيما نتوانسته مشکل ارزي را حل کند و در تأمين کالاهاي اساسي و شوينده و بهداشتي دچار مشکل هستيم، پس مشکل را بايد در دو زاويه گمرک و پشتيباني ديد تا در نظام توليد و تأمين کالا به مشکل نخوريم.

 او افزود: مقررات کشور براي شرايط عادي تصويب مي‌شود بنابراين در شرايط خاص امروز که با تحريم‌ها مواجه هستيم نيازمند استراتژي و برنامه خاص هستيم. در شرايط تحريم و مشکلات اقتصادي انتظار از ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي اين است شرايط را سهل کنند و به سمت خود تحريمي نرويم.

عليخاني گفت: برخي از مشکلات ناشي از سياست‌هاي ارزي و تجاري است. فرايند ثبت سفارش کند است و با تأخير انجام مي‌شود. قبلاً فعال اقتصادي بر اساس تجربه و پشتوانه ثبت سفارش را بدون انتقال ارز انجام مي‌داد اما امروزه ثبت سفارش با تغيير تعرفه بايد مجدد انجام شود که اين روند کار را کند مي‌کند بنابراين در شرايط تحريم بايد فرايند ترخيص کالا را تسهيل کرد چراکه برخي مشکلات به سازمان گمرک برمي‌گردد.

 مديرکل مقررات، صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت نيز با بيان اينکه براي گذر از شرايط مختلف، تصميمات مختلف گرفته‌ايم گفت: شرايط نسبت به نيمه اول سال متفاوت و راحت‌تر شده است.

 سيدمهدي نيازي افزود: سال گذشته فرايند تجاري حدود 50 درصد عمليات بدون انتقال ارز نياز به فرايند ثبت سفارش بدين شکل نبود. متقاضي و بازرگان با ثبت آماري کالاي وارداتي آن را ترخيص مي‌کرد بنابراين حدود 50 درصد تجارت بدون انتقال ارز بود.

او با بيان اينکه با تصميمات دولت سيل عظيم کالاهاي وارداتي در گمرک ترخيص شد، گفت: با تأکيد بانک مرکزي ثبت سفارش از طريق ارز بانکي انجام شد تا ارز بانکي قابل‌کنترل شود.

او با بيان اينکه عمليات تجاري يک فرايند پويا است افزود: در مقاطع مختلف احتمال انباشت کالا وجود دارد.

او با اشاره به اينکه 30 خرداد امسال براي توانمندي توليدات داخلي ثبت سفارش برخي کالاها ممنوع اعلام شد، افزود: 21 شهريور امسال بر اساس مصوبه دولت به‌جز خودرو، کالاهاي انبار شده در گمرک اجازه ترخيص پيدا کرد.

منبع: پايگاه خبري اتاق بازرگاني ايران

1397/10/04
تاپایان سال دوهزار کامیون تحویل متقاضیان می‌شود

تعدادي از رانندگان خودروهاي سنگين ناوگان حمل‌ونقل بين‌شهري کشور،  نسبت به تأخير در تحويل خودروهاي خود در طرح نوسازي ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي کشور امروز و روز گذشته، مقابل شرکت سايپاديزل تجمع کردند تا زمان تحويل خودروها بعد از چندين ماه تأخير مشخص شود.

 در اين رابطه مجيد مدني، قائم‌مقام مديرعامل در امور بازرگاني و فروش شرکت سايپاديزل گفت: در سال‌هاي گذشته در طرح‌‌هاي مختلف اقدام به ثبت‌نام از حدود سه‌هزار نفر در کلاس‌هاي مختلف خودروهاي تجاري شد که تاکنون بالغ‌بر هزار و 200 دستگاه خودرو به متقاضيان تحويل‌شده است.

قائم‌مقام مديرعامل در امور بازرگاني و فروش شرکت سايپاديزل بابيان اينکه روند تحويل اين خودروها کمي کند بوده است، افزود: يکي از عوامل اثرگذار در تأخيرها  مشکلات قطعه‌سازان و قيمت‌هاي متفاوت قطعات بوده است.

او با اشاره به تعاملات مثبت و سازنده‌اي که در تأمين تسهيلات صورت‌گرفته است، گفت: اين بخش هم موانعي را براي تحويل خودروها ايجاد کرده بود که طي جلساتي که مسئولان شرکت سايپاديزل با مسئولان بانک توسعه تعاون داشتند، مشکلات اين بخش حل‌شده و تفاهم شده تا بانک عامل پرداخت وام‌ها را با سرعت بيشتري انجام دهد.

مدني بابيان اينکه قبل از تجمعات روز گذشته و امروز شرکت سايپاديزل در تلاش براي يافتن راهي براي پاسخگويي به تعهدات خود در مقابل مشتريان بوده است، گفت: با اقدامات انجام‌شده و رفع موانع به‌زودي 430 نفر از متقاضيان براي دريافت تسهيلات به بانک معرفي مي‌شوند و اين افراد ظرف 2 الي 3 ماه آينده خودروهاي خود را تحويل خواهند گرفت.

قائم‌مقام مديرعامل در امور بازرگاني و فروش شرکت سايپاديزل بيان داشت: براين اساس امروز شماره شاسي به 61 نفر از متقاضيان اعلام شد و اين افراد پس از دريافت شماره شاسي بايد براي دريافت مرحله دوم وام خود به بانک مراجعه کنند و حداکثر ظرف 10 تا 15 روز آينده خودروهاي خود را تحويل خواهند گرفت.

او بيان داشت: در مرحله دوم يعني پنج يا 6 روز آينده دوباره شماره شاسي به 60 متقاضي ديگر اعلام مي‌شود و اين اقدام با همين روند تا اعلام شماره شاسي به 430 مشتري ادامه خواهد داشت و تمامي اين افراد بايد بعد از دريافت شماره شاسي براي دريافت وام خود به بانک مراجعه کنند.

مدني در پاسخ به اين سؤال که بقيه متقاضيان چه زماني خودروهاي خود را تحويل خواهند گرفت، بيان داشت: پس از اعمال تحريم‌هاي يک‌جانبه آمريکا عليه ايران، اروپايي‌ها تا حدودي در اجراي تعهداتشان عقب‌نشيني کرده‌اند؛ اما شرکت سايپاديزل عليرغم اين موضوع، درحال مذاکره با طرف اروپايي‌ است و اين مراودات به‌صورت کامل قطع نشده و اميدواريم تا اين شرکت اروپايي به تعهدات خود عمل کند.

او افزود: با توجه به اينکه پيش‌بيني مي‌شود شرکت اروپايي به تعهدات خود به‌طور کامل عمل نکند، مذاکراتي با يک شرکت چيني به‌عنوان شرکت جايگزين انجام‌شده است.

مدني اظهار داشت: تاکنون 1200 خودرو به مشتريان تحويل داده‌شده است و 430 دستگاه هم تحويل مي‌شود و حدود 80 دستگاه ديگر به‌زودي به اين تعداد براي تحويل به متقاضيان اضافه خواهد شد.

او گفت: بنابراين تا پايان سال حدود دوهزار خودرو از خودروهاي ثبت‌نامي در طرح ساماندهي خودروهاي فرسوده به مشتريان تحويل داده مي‌شود که ممکن است تحويل تعداد اندکي از اين خودروها به اوايل سال آينده موکول شود.

مدني در مورد قيمت تحويل خودروها گفت: کليه قطعات موردنياز تا امروز با ارز 4200 توماني وارد کشور شده است و بنابراين قيمت تمام‌شده خودرو هم با ارز مرجع محاسبه و تحويل مشتريان خواهد شد.

او در مورد قيمت خودروهايي که قرار است در آينده تحويل به مشتريان شود، گفت: در طرح ساماندهي خودروهاي فرسوده ما کاملاً هم‌راستا با دولت حرکت خواهيم کرد، بنابراين اگر دولت ارز مرجع براي واردات به ما بدهد ما هم قيمت خودرو را با همان ارز محاسبه و به مشتري تحويل خواهيم داد.

منبع: تين نيوز

1397/10/03
تاکید بر اهمیت نقش بندر چابهار در اتصال افغانستان به آسیای‌میانه

رئيس برنامه‌هاي وزارت حمل و نقل افغانستان با تاکيد بر اهميت بندر چابهار براي افغانستان، گفت: بندر چابهار فرصت سرمايه‌گذاري و استفاده از پتانسيل همکاري در آسياي ميانه را فراهم مي‌کند.
عبدالعلي فروغ در نشست کميته پيگيري اجرايي‌سازي موافقتنامه چابهار با  تاريخي خواندن نشست پيگيري توافقنامه چابهار، افزود: هيچ‌چيز به اندازه تجارت و روابط دو جانبه و چندجانبه اقتصادي، باعث تحول مثبت در کشورها نمي‌شود.

وي تصريح کرد: بندر چابهار يکي از بنادر مهم و استراتژيک در برنامه‌هاي توسعه اقتصادي دولت افغانستان است و نشست سه‌جانبه به لحاظ تکنيکي و بررسي جزئيات حايز اهميت است.

رئيس برنامه‌هاي وزارت حمل و نقل افغانستان با تاکيد بر اينکه کشورش به دريا راه ندارد و محصور در خشکي است، افزود: بندر چابهار به جهت امکان مبادلات تجاري سريع‌تر  براي افغانستان بسيار مهم است.

وي گفت: بندر چابهار به دليل ويژگي‌هاي منحصر به فردي که دارد، فرصت سرمايه‌گذاري و استفاده از پتانسيل همکاري در آسياي ميانه را فراهم مي‌کند.

فروغ اظهار کرد: افغانستان به جهت همکاري‌هاي که با ايران در بندر چابهار دارد، بسيار خرسند است چرا که مي‌تواند نيازهاي کشورش  را مرتفع کند.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، موافقتنامه ترانزيتي سه‌جانبه بين کشورهاي ايران، هند و چابهار با هدف تسريع، تسهيل و ارتقاي ترانزيت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهاي آسياي ميانه از طريق بندر چابهار، توسعه صادرات سه کشور و ايجاد کريدور بين‌المللي بين کشورهاي مذکور در خرداد ماه سال 1395 به امضاي روساي جمهور ايران و افغانستان و نخست وزير هند رسيد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/10/03
95 درصد کالاها سه روزه از گمرک ترخیص می شود
مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک گفت : 95 درصد کالاها سه روزه از گمرک ترخيص مي شود و گمرک پس از مراحل ثبت سفارش و تخصيص ارز و در مرحله سوم واردات قرار دارد . بنابراين تا اين مراحل انجام نشود امکان اظهار کالا به گمرک در مرحله سوم وجود نخواهد داشت .
علي معقولي مديرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گمرک در برنامه تيتر امشب گفت: تا چندماه قبل محدوديت هايي براي ترخيص کالا از گمرک داشتيم اما با مصوباتي که تصويب و ترخيص هايي که انجام شد، انباشت کالايي در گمرکات نداريم و شرايط نرمال شده است اما مطلوب نيست . ازقبل از شهريور که شرايط ارزي نرمال شد روال ترخيص هم عادي شده است. ما در بنادر هميشه گردش کالا داريم و به دنبال سرعت بخشيدن به مراحل ترخيص کالا هستيم.

معقولي در ادامه گفت: واردات کالا مراحلي دارد. ثبت سفارش، تخصيص ارز و اظهار کالا از مراحل واردات کالاست و گمرک در مرحله سوم واردات قرار دارد .
او افزود: 95 درصد کالاهايي که اظهار مي شود در کمتر از 3 روز از گمرک ترخيص مي شود، بخشي از کالاها که ثبت سفارش شده و وارد بنادر شده است در انتظار تخصيص و تامين ارز است و بخشي ديگر امکان ثبت سفارش ندارند .

او افزود: ما 4 خط قرمز در گمرک داريم: 1- کالاي اساسي 2- دارو 3- تجهيزات پزشکي 4- تمام موارد مربوط به خط توليد که در تامين کالاي اساسي مجوزهاي مربوطه گرفته شده و هيچ مشکلي براي تخصيص ارز و تامين آن در گمرک از اين بابت نداريم. براي دارو مصوبه اي گرفته ايم که با حداقل اسناد بتوانند دارو را از گمرک ترخيص کنند و دو ماه بعد اسناد را ارائه کنند. براي تجهيزات پزشکي هم اين مصوبه گرفته شد و مشمول دو ماه با حداقل اسناد براي ترخيص از گمرک مي شوند. براي خدمات توليدي نيز مشکلات برطرف شده و هيچ واحد توليدي نيست که 70 درصد کالا بدون کد رهگيري بانک داده نشود ، بنابراين ما بحران کمبود در 4 حوزه ذکر شده نداريم.
معقولي گفت: براي انتهاي سال و سال آينده نيز طرح هاي جديدي داريم تا روال خروج کالا از گمرک تسهيل شود که با کاهش نرخ دلار و ارز نيز مشکلات تخصيص ارز در حال برطرف شدن است.

 او افزود: تلاطمات ارزي و سياست ها بسياري از گزينه ها را متغير کرد. افزايش و کاهش نرخ ارز تاثيرات عميقي مي گذارد که سازمان ها به همان نسبت بايد خود را با شرايط تطبيق دهند. بالاي 95 درصد کالا زير سه روز ترخيص مي شود و  مشکلات در حال برطرف شدن است.

منبع: گمرک نيوز
1397/10/03
مشكل تامين لاستيك رانندگان تا پايان سال حل می‌شود

  معاون حمل ونقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي گفت: مشكلات تامين لاستيك رانندگان با رايزني‌ها و اقدامات انجام شده تا پايان سال حل مي‌شود.

داريوش اماني در همايش بزرگداشت روز ملي حمل ونقل و راهداري در اصفهان اظهار كرد: سازمان به شدت به دنبال حل مشكلات رانندگان است و همانطور كه شاهد بوديد بحث تامين لاستيك وظيفه سازمان ما نبود اما چون دغدغه رانندگان دغدغه ما بود در اين مساله ورود كرديم.

وي با اشاره به حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي در مراسم بزرگداشت هفته حمل ونقل و راهداري كشور گفت:در اين جلسه نمايندگان صنوف مختلف سئوالات و درخواست هاي خود را به راحتي مطرح كردند.

عضو هيات عامل و معاون حمل ونقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي كشور گفت:در اين جلسه مقرر شد مباحث مربوط به قرار گرفتن شغل رانندگي در زمره مشاغل سخت و زيان آور با قدرت بيشتري در مجلس شوراي اسلامي پيگيري شود.

وي با اشاره به يكي از دغدغه‌هاي بزرگ رانندگان در حوزه بيمه تامين اجتماعي و بيمه تكميلي اظهار كرد:در اين بخش مقرر شد صندوقي تعريف شود تا براي هميشه مشكلات اين حوزه برطرف شود.

معاون حمل ونقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي كشور گفت: افزايش بهره‌وري صنعت حمل ونقل يكي از دغدغه‌هاي ما به شمار مي آيد.وي با بيان اينكه در سال هاي گذشته حجم بار40 درصد افزايش يافته اما ناوگان حمل ونقل 120درصد رشد كرده‌اند، افزود:اين توسعه نامتوازن سفره رانندگان و ساير فعالين صنعت حمل ونقل را كوچك تر كرده‌است.

وي از ثبت سفارش دو ميليون حلقه لاستيك خبر داد و گفت: پيش بيني مي‌شود با اقدامات انجام شده مشكلات لاستيك رانندگان تا پايان سال حل شود.

منبع: اداره كل راهداري وحمل ونقل جاده‌اي استان اصفهان

1397/10/02
نشست کمیته پیگیری موافقت‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه، ایران، هند و افغانستان

نشست کميته پيگيري موافقت‌نامه چابهار فردا (3 دي ماه) با حضور معاون امور بندري و اقتصادي سازمان بنادر و اعضاي کميته پيگيري از کشورهاي ايران، هند و افغانستان در بندر شهيد بهشتي چابهار برگزار و متن پروتکل اجرايي‌سازي موافقت‌نامه چابهار تدوين خواهد شد.
حسين شهدادي معاون بندري و اقتصادي اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان، گفت: کميته پيگيري موافقت‌نامه ترانزيتي سه جانبه ايران، هند و افغانستان (موافقت‌نامه چابهار) سوم دي ماه با حضور معاون امور بندري و اقتصادي و عضو هيأت عامل سازمان بنادر و دريانوردي و اعضاي کميته پيگيري از کشورهاي ايران، هند و افغانستان در بندر شهيد بهشتي چابهار برگزار خواهد شد.  

حسين شهدادي در تشريح جزئيات اين نشست افزود: مذاکرات در دو بخش فني و تخصصي برگزار و بر اساس دستور کار اجلاس؛ پيش نويس پروتکل اجرايي سازي موافقت‌نامه چابهار بررسي خواهد شد.  

معاون بندري و اقتصادي اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان در ادامه افزود: جمع بندي مباحث تخصصي و تهيه متن نهايي پروتکل اجرايي سازي موافقت‌نامه چابهار توسط روساي هيأت هاي مذکور از اهداف اين نشست خواهد بود.

به گزارش اداره کل بنادر ودريانوردي سيستان و بلوچستان، هيأت‌هاي اعزامي از کشورهاي هندوستان و افغانستان پس از ورود به تهران در يکم دي ماه، در روز يکشنبه (دوم دي) وارد بندر چابهار خواهند شد که پس از حضور در اجلاس و بازديد از زيرساختها، تجهيزات و اسکله‌هاي بندر شهيد بهشتي چابهار، سه‌شنبه اين بندر را به مقصد تهران ترک خواهند کرد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/10/02
از رسوب کالاها در بنادر جلوگیری شود

معاون اول رييس جمهوري در جلسه بررسي مسائل گمرکي کشور بر تعيين تکليف و ترخيص کالاهاي انباشته شده در بنادر تاکيد کرد.
در جلسه بررسي مسائل گمرکي کشور گفت: بايد با هماهنگي همه دستگاه‌ها و رفع برخي مقررات زائد و دست و پا گير از رسوب کالاها و مايحتاج کشور در گمرکات کشور جلوگيري شده و به‌سرعت درباره اين کالاها تعيين تکليف و مراحل ترخيص آن انجام شود.

وي با اشاره به گزارش‌هاي ارائه شده از روند کاهشي ميزان کالاهاي متروکه و بلاتکليف در بنادر و گمرکات کشور، از استانداران، سازمان بنادر و کشتيراني و نيز سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليکي کشور خواست تا به‌طور منظم در خصوص ميزان رسوب کالاها در بنادر و گمرکات کشور به هيات دولت گزارش‌هاي لازم را ارائه کنند.

جهانگيري بابيان اين‌که گمرکات درمبادي اصلي کشور بايد به‌طور 24ساعته فعال باشند، بر همکاري وزارت جهاد کشاورزي و بانک مرکزي براي تامين مساله ارز مورد نياز برخي اقلام و محصولات کشاورزي به منظور معطل نشدن کشتي‌ها در بنادر تاکيد کرد.

در اين جلسه فرهاد دژپسند، وزيراموراقتصادي و دارايي نيز گمرک را پيشران تجارت خارجي کشور توصيف کرد و گفت: گمرک براي اين‌که بتواند وظايف و تکاليف خود را به نحو مطلوب انجام دهد، نيازمند تکميل زيرساخت‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري است که بايد با حمايت‌هاي دولت، اين نيازها تامين شود.

عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور نيز در اين جلسه بر مديريت واحد و هماهنگي دستگاه‌ها به منظور جلوگيري از رسوب کالا و مقابله با قاچاق تاکيد کرد و خواستار برنامه‌ريزي در استان‌هاي مرزي براي تسهيل در جريان صادرات و واردات شد.

محمد راستاد رييس سازمان بنادر و کشتيراني هم در اين جلسه گزارشي از آخرين وضعيت رسوب کالا در بنادر تجاري کشور ارائه کرد و گفت: مدت زمان ماندگاري کالا در بنادر کشور از مدت زمان نرمال جهاني بالاتر است که بايد براي کوتاه‌تر شدن اين زمان تلاش و برنامه‌ريزي کنيم.

او همچنين گزارشي از آخرين آمار رسوب کالا در بنادر کشور و مهم‌ترين علل تاخير ترخيص کالا ارائه کرد و به بيان راهکارها و پيشنهادات براي تسريع در روند ترخيص کالا پرداخت.

در اين جلسه که سيد عليرضا آوايي وزير دادگستري، فريدون همتي استاندار هرمزگان، نيره پيروزبخت رييس سازمان ملي استاندارد، عادل آذر رييس کل ديوان محاسبات کشور، ناصر سراج رييس سازمان بازرسي کل کشور و سردار علي مؤيدي رييس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نيز حضور داشتند.

منبع: پايگاه اطلاع‌رساني رياست جمهوري،

1397/10/02
چهارمین خط کشتیرانی ایران و عمان افتتاح شد

اتاق مشترک بازرگاني ايران و عمان از افتتاح چهارمين خط کشتيراني از بنادر ايران به عمان خبر داد.بر اساس گزارش لجيستيک ميدل ايست، چهارمين خط کشتيراني از بنادر ايران به بنادر عمان افتتاح شد.

اتاق مشترک بازرگاني ايران و عمان با صدور اطلاعيه‌اي اين خبر را اعلام کرد. بر اساس اين اطلاعيه خط کشتيراني بندر جاسک-بندرالسويق عمان چهارمين خط کشتيراني است که بين اين دو کشور افتتاح شده است.

بر اساس اطلاعات موجود اولين خط کشتيراني بين دو کشور در سال 2015 افتتاح شد و بندر عباس در ايران را به بندر الصحار در عمان متصل مي‌کرد.

در دسامبر 2016 مسير مستقيم کشتيراني از دو بندر عماني به بندر شهيد باهنر ايران تاسيس شد.

همچنين در سال 2017 هم خط کشتيراني بين بندر صحار و خرمشهر تاسيس شد. با راه‌اندازي خط کشتيراني جديد، کالاها و محصولات کشاورزي ايراني به عمان حمل خواهد شد.

همچنين طبق اعلام اين اتاق مشترک، خط کشتيراني بندرعباس- بندر صحار که با آغاز تحريم‌هاي آمريکا به مدت کوتاهي بسته شده بود، به تازگي فعاليت خود را مجددا آغاز کرده است.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1397/10/01
آموزش ۲۰ هزار راننده مختص حمل مواد خطرناک در اولویت است

عضو هيات عامل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گفت: آموزش 20 هزار راننده تخصصي حمل مواد سوختي و خطرناک در اولويت قرار دارد.

 مهران قرباني در حاشيه برگزاري دوره آموزشي حمل مواد خطرناک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براي ارتقا ايمني راه‌ها نيازمند تعامل مشترک با پليس راه هستيم که نتيجه اين تعامل و همکاري منجر به برگزاري دوره آموزشي حمل مواد خطرناک شد.

وي افزود: روزانه 100 ميليون ليتر مواد خطرناک به ويژه انواع سوخت در جاده‌هاي کشور حمل مي شود.

نماينده تام الاختيار رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در امور ايمني راه‌ها خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن حجم مواد خطرناک، طول شبکه و وضعيت راه‌ها، اشتباهات رانندگان حمل مواد خطرناک مي‌تواند خسارت‌هاي جبران ناپذيري در پي داشته باشد.

قرباني با اشاره 9 گروه مواد خطرناک بيان کرد: متناسب با مخاطرات، ضوابط و استانداردها، مسائل مربوط به نظارت، تخليه، بارگيري و حمل مواد خطرناک از مواد منفجره تا راديو اکتيو آموزش داده مي‌شود.

عصو هيات عامل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي شرکت کنندگان اين دوره‌ها را عوامل حمل و نقل، مجموعه افسران و کادر پليس و 120 هزار راننده‌اي نام برد که 20 هزار نفر از آنها به خاطر فعاليت تخصصي در حمل مواد خطرناک در اولويت قرار دارند.

 نماينده تام الاختيار رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي يادآور شد: طبق آيين نامه سال 1382 مشخصات و ضوابط خاصي براي ناوگان، رانندگان و شرکت‌ هاي حمل و نقل مشخص شده است و تلاش ما براي تحقق مفاد آيين نامه مذکور است. اگرچه حمل مواد خطرناک در شرايط حادي قرار ندارد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1397/10/01
دستاورد ۳۰ میلیارد دلاری، سوغات سفر ترکیه
 سفر روحاني به ترکيه در تداوم سفرهاي اخير مقامات ارشد ايراني به کشورهاي همسايه بود.
درحالي که تلاش‌هاي دولت ايران و کشورهاي اروپايي براي ايجاد ساز و کار مطمئن مالي به جاي سوئيفت ادامه دارد، همزمان با سفر روحاني به ترکيه، عراقي ها از مجوز جديد براي تداوم تجارت با ايران سخن گفتند و روحاني هم با همتاي ترک خود درباره تجارت 30 ميليارد دلاري مذاکره کرد.
اين حجم مبادله بين دو کشور همسايه با توجه به اينکه ترکيه دروازه ميان ايران و اروپاست، مي‌تواند به حادثه اي تلخ براي ترامپ بدل شود. اردوغان پس از ديدار با روحاني از اين گفت که در مقابل تحريم هاي ظالمانه آمريکا، ايران را تنها نمي گذارد.
رئيس جمهور با اشاره به ظرفيت هاي ترانزيتي دو کشور ، تصريح کرد: ظرفيت ها در اين حوزه به نحوي است که مي توانيم  مسير ترانزيتي شرق به غرب را با سرمايه‌گذاري مشترک متحول سازيم.
در اين سفر رئيس جمهوري ، دکتر مهدي مير اشرفي رئيس کل گمرک ايران نيز حضور داشت .

منبع: گمرک نيوز
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر