آرشیو اخبار
.
1398/09/30
جزئیات طولانی شدن روند ثبت سفارش واردات
رييس کنفدراسيون صادرات ايران مي‌گويد از حدود يک ماه پيش روند ثبت سفارش واردات کارت‌هاي بازرگاني دشوار و طولاني شده و اين موضوع به ضرر توليدکننده تمام خواهد شد.

محمد لاهوتي اظهار کرد: براساس برنامه‌ريزي که از سال قبل انجام شد، فرايند ثبت سفارش واردات واحدهاي توليدي سه روز کاري و ثبت سفارش واردات کارت‌هاي بازرگاني پنج روز کاري تعيين شد و در ماه‌هاي گذشته نيز اين روال ادامه پيدا کرد، اما از چند هفته قبل متاسفانه بار ديگر روند ثبت سفارش کارت‌هاي بازرگاني کند شده و حتي به بيش از 20 روز کاري نيز رسيده است.

وي با تاکيد بر اين موضوع که در حال حاضر کالاهايي که مجوز واردات آنها صادر مي‌شود يا اساسي و ضروري هستند يا در فرايند توليد و تامين نياز واحدهاي توليدي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، توضيح داد: امروز اگر تاجري هم اقدام به واردات کالايي مي‌کند، اين کالا در اختيار واحدهاي توليدي قرار خواهد گرفت و عملا راهي جز اين وجود ندارد. طولاني شدن فرايند ثبت سفارش از يک سو عمليات واردات در ازاي صادرات را دشوار مي‌کند که مي‌تواند در رفع تعهد ارزي نيز خلل به وجود آورد و از سوي ديگر واحدهاي توليدي را در تامين مواد اوليه مورد نيازشان با مشکل مواجه مي‌کند.

رييس کنفدراسيون صادرات ايران با اشاره به تفسيري که در دستگاه‌هاي دولتي براي اين نوع واردات وجود دارد، بيان کرد: اين تحليل که بايد تاجر، براي واردات کالا با يک واحد توليدي قرارداد ببندد، به دو دليل درست نيست. از يک سو مي‌تواند به جعل قرارداد يا بستن قراردادهاي صوري منجر شود و از سوي ديگر احتمال آن وجود دارد که يک تاجر بخواهد کالايي را به 10 واحد توليدي مجزا بفروشد و نمي‌توان اين موضوع را محدود کرد.

لاهوتي ادامه داد: جداي از طولاني شدن ثبت سفارش، در هفته‌هاي اخير تخصيص ارز واردات از محل صادرات نيز طولاني شده و در شرايطي که اين اتفاق در 24 ساعت رخ مي‌داد، در هفته‌هاي گذشته صدور مجوز بانک مرکزي به 30 روز نيز افزايش پيدا کرده و بعضا حتي برگشت خورده است.

به گفته وي، در شرايطي که فعالان اقتصادي ايران با مشکلات تحريم‌ها روبه‌رو هستند، اصلاح نشدن اين رويه‌ها مي‌تواند به شکل‌گيري يک تحريم و محدوديت داخلي نيز منجر شود که قطعا به نفع اقتصاد کشور نخواهد بود.

لاهوتي دو روز پيش در جلسه هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران اعلام کرد که روند ثبت سفارش واردات طولاني شده و همين مسئله براي تعدادي از فعالان اقتصادي مشکل‌آفرين شده است.

منبع: ماهنامه ترابران
1398/09/25
رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از طریق مرز زمینی آستارا
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي گيلان گفت : طي هشت ماه گذشته 383 هزار و 342 تن کالا از طريق ناوگان حمل ونقل بين المللي از مرز آستارا صادر شده که نسبت به همين زمان در سال قبل 17 درصد رشد دارد.محمدرضا نازک کار در  نشست خبري افزود : طي هشت ماه گذشته 77 هزار و 198 تن کالا نيز به استان وارد شده که نسبت به سال قبل کاهش سه درصدي دارد.

وي با اشاره به ترانزيت کالا از استان عنوان کرد : طي هشت ماه امسال 156 هزار و 298 تن کالا از استان ترانزيت شده که از اين ميزان 132 هزار و 405 تن از مرز آستارا و 23 هزار و 893 تن از طريق بندر انزلي انجام شده است.

وي در ادامه به توزيع لاستيک بين رانندگان استان اشاره و تصريح کرد:در راستاي حمايت از رانندگان حمل و نقل عمومي از تيرماه سال گذشته تا کنون 32 هزار و 400 حلقه لاستيک بين رانندگان فعال در بخش جابجايي کالا و مسافر استان گيلان توزيع شده است.

نازک کار، تامين بدون واسطه لاستيک مورد نياز رانندگان، ايجاد توازن بين عرضه و تقاضا و جلوگيري از ايجاد بازار کاذب و نيز جابجايي به موقع بار و محصولات کشاورزي و صنايع را از عمده اهداف اين طرح  عنوان کرد.

وي با اشاره به هماهنگي وزارت راه و شهرسازي و وزارت صنعت، معدن و تجارت براي اجرايي شدن اين طرح اظهار داشت: رانندگان با دارا بودن کارت هوشمند فعال ناوگان، مدارک شناسايي خودرو و مدارکي مبني بر فعاليت در حوزه استحفاظي استان گيلان مي توانند به انجمن صنفي رانندگان شهرستان مراجعه و لاستيک مورد نياز خود را طبق شرايط اعلام شده دريافت نمايند.

وي با يادآوري اينکه تخصيص سهميه لاستيک به رانندگان بر اساس پيمايش است، اظهار داشت: در بخش حمل و نقل مسافر ه هر دستگاه اتوبوس در ازاي 20 هزار کيلومتر کارکرد و ميني بوس در ازاي 15 هزار کيلومتر کارکرد دو حلقه لاستيک تخصيص مي يابد که در بخش جابجايي کالا نيز به وسايل نقليه باري با ظرفيت 20 تن به ازاي 20 هزار کيلومتر کارکرد، وسايل نقليه باري بيش از 20 تن تا 40 تن به ازاي 15 هزار کيلومتر کارکرد وسايل نقليه باري با ظرفيت بيش از 40 تن به ازاي 10 هزار کيلومتر کارکرد 2 حلقه لاستيک ارائه مي شود.
 نازک کار همچنين در ادامه با اشاره به تعداد 16 مجتمع خدماتي- رفاهي در حال بهره برداري در طول راههاي استان گفت : به منظور ارائه خدمات به کاربران جاده اي در استان 9 مجتمع خدماتي رفاهي جديد نيز در حال احداث است.

 مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي گيلان در ادامه به آغاز رسمي طرح زمستانه پليس راه  و دستگاه هاي مربوطه اشاره کرد و گفت: 321 دستگاه انواع ماشين آلات با 517 راهدار و اپراتور مجرب براي 20 راهدارخانه ثابت و هشت راهدار خانه سيار  براي طرح زمستانه امسال در مسيرهاي جاده اي مستقر شدند.

 وي مجموع تردد ثبت شده توسط دستگاه هاي تردد شمار در محورهاي استان را طي هشت ماه گذشته 289 ميليون و 681 هزار و 515  تردد عنوان و تصريح کرد: طي اين مدت ؛ 12 ميليون و 594 هزار و 267 دستگاه به استان  وارد و 13 ميليون و 353 هزار و 658 دستگاه از استان خارج شدند.

از 26 آذر تا اول دي ماه هفته حمل و نقل جاده اي ، رانندگان و راهداري نامگذاري شده است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/09/25
صادرات بیش از ۱ میلیون تن کالا از پایانه‌های مرزی میلک و میرجاوه
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان سيستان و بلوچستان با ارائه عملکرد 8 ماهه آن اداره کل به مناسبت فرا رسيدن هفته «حمل و نقل، رانندگان و راهداري» گفت: اين هفته فرصتي مناسب براي تجليل و قدرداني از تلاش راهداران و دست اندرکاران بخش حمل و نقل جاده‌اي استان است.ايوب کرد در نشست خبري افزود: صادرات بيش از يک ميليون و 402 هزار تن و ترانزيت بيش از 416 هزار تن کالا از طريق پايانه‌هاي مرزي ميلک و ميرجاوه و ورود بيش از 112 هزار نفر زائر پاکستاني اباعبدالله الحسين(ع) به کشور جهت حضور در گردهمايي بزرگ اربعين حسيني از طريق پايانه مرزي ميرجاوه از مهم‌ترين اقدامات اين اداره کل در هشت ماهه سال جاري در حوزه حمل و نقل بين‌المللي کالا و مسافر بوده است.
وي ادامه داد: همچنين به منظور ايمني تردد انواع وسايل نقليه در جاده‌هاي سيستان و بلوچستان توزيع 3150 عدد کلاه ايمني و برچسب شبرنگ بين راکبان موتور سيلکلت، 550 عدد کپسول آتش‌نشاني و 550 عدد مارکر شبرنگ مخصوص وانت بارها، در اين مدت توسط همکاران ايمني و ترافيک اين اداره کل انجام شده است.
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان حمل داخلي بيش از 6 ميليون و 393 هزار تن کالا از طريق افزون بر 409 هزار سفر انواع ناوگان حمل و نقل عمومي باري، جابجايي بيش از سه ميليون و 500 هزار نفر مسافر از طريق حدود 390 هزار سفر انواع ناوگان حمل و نقل عمومي مسافري و توزيع 37 هزار و 890 حلقه لاستيک در ميان رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومي برون شهري استان به منظور جبران بخشي از هزينه‌هاي ناشي از افزايش قيمت‌ها از مردادماه سال گذشته تا پايان آبان ماه سال جاري، از ديگر اقدامات اين اداره کل بوده است.

کرد با اشاره به اقدامات حوزه راهداري در هشت ماهه سال جاري افزود: اجراي خط کشي هزار و 420 کيلومتر محور مواصلاتي با اعتبار بيش از 34 هزار ميليون ريال، اجرا و نگهداري 1800 متر روشنايي محورها با اعتبار بيش از 21 هزار ميليون ريال، نصب حفاظ ايمني شامل گاردريل و نيوجرسي در شش کيلومتر از محورهاي مواصلاتي استان با اعتبار بيش از 48 هزار ميليون ريال، نصب 19 هزار عدد انواع علائم ايمني با اعتبار بيش از 41 هزار ميليون ريال، اجراي روکش و عمليات لکه گيري آسفالت در افزون بر 355 کيلومتر از محورهاي مواصلاتي با اعتبار بالغ بر 180 هزار ميليون ريال، تشکيل چهار اکيپ متمرکز راهسازي و راهداري در استان، تعمير و نگهداري 9 دستگاه پل با اعتبار بيش از 9000 ميليون ريال از مهمترين اقدامات حوزه راهداري در استان بوده است.
وي گفت: همچنين در اين مدت بهره برداري از دو مجتمع خدماتي رفاهي با اعتبار 60 هزار ميليون ريال، نصب هشت دستگاه تردد شمار جاده‌اي جديد در محورهاي مواصلاتي استان مورد توجه قرار گرفته و عمليات اجرايي 29 سامانه جديد ثبت تخلفات نيز آغاز شده است.

وي خاطرنشان کرد: استان سيستان و بلوچستان با 250 کيلومتر بزرگراه، 825 کيلومتر راه اصلي، 1598 کيلومتر راه فرعي، 8800 کيلومتر راه روستايي، داراي 16 باب راهدارخانه، دو پايانه مرزي فعال ميلک و ميرجاوه، دو پايانه در دست ساخت ريمدان و پيشين، چهار پايانه باري فعال، چهار پايانه مسافري فعال و چهار مرکز معاينه فني است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/09/24
چشم‌انداز تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران و عراق
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق گفت:: بر اساس برآوردهايي که از تجارت ايران و عراق در ماه‌هاي ابتدايي سال جاري وجود دارد، توانسته‌ايم امسال حدود هفت ميليارد دلار به عراق صادرات داشته باشيم و اين روند در ماه‌هاي پيش‌ رو نيز ادامه خواهد داشت.

يحيي آل اسحاق افزود: رسيدن به آمارهاي صادراتي ايران به عراق در سال‌هاي گذشته دور از انتظار نيست و حتي در صورت فراهم بودن مقدمات لازم مي‌توان به هدف‌گذاري تجارت مشترک 20 ميليارد دلار در سال دسترسي پيدا کرد.

رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق با بيان اين‌که ميزان صادرات ايران به عراق در آبان ماه امسال کاهشي نسبي را تجربه کرد، دراين‌باره توضيح داد: اين کاهش هم‌زمان با کاهش نسبي آمار صادرات ما به تمامي کشورها بود. البته با توجه به مبحث صادرات برق و انرژي به عراق اين کاهش نيز جبران خواهد شد.

آل اسحاق با اشاره به نزديکي دو کشور ايران و عراق به يکديگر، بيان کرد: با توجه به حضور قدرتمند شرکت‌هاي ايراني در بازارهاي عراق اين اميد را داريم که روال مثبت سال‌هاي گذشته ادامه پيدا کند و با ايجاد برخي تغييرات و توسعه سرمايه‌گذاري و فعاليت‌ها، امکان رسيدن به اهداف کلان دو کشور نيز به وجود آيد.

وزير صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز ملي صادرات اعلام کرده بود که ايران سالانه حدود 24 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي به کشورهاي همسايه خود دارد و اين انتظار وجود دارد که عدد صادرات تا سال 1400 دو برابر شود.

پس از چين، عراق به‌عنوان دومين مقصد صادراتي کالاهاي ايراني در سال‌هاي قبل مطرح بوده و در آمارهاي امسال نيز بيش از 20 درصد از صادرات غيرنفتي ايران به اين کشور انجام شده است.


منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/09/23
ضرورت توسعه حمل و نقل و ترانزیت کالاهای کانتینری میان ایران و روسیه
معاون برنامه ريزي و توسعه منابع بندر اميرآباد گفت : توسعه حمل و نقل و ترانزيت کالاهاي کانتينري ميان ايران و روسيه و ساير کشورهاي حاشيه درياي خزر ضرورت دارد .

حسين عظيمي در بازديد هيأت بازرگاني روسيه ، اظهار داشت : مراودات تجاري دو کشور ايران و روسيه طي چند سال اخير به واسطه بندر اميرآباد در سطح بالايي قرار دارد .

وي از ايجاد سراي تجاري در استان سامارا روسيه براي نشان دادن ظرفيت هاي بي نظير اقتصادي ، تجاري و بندري بندراميرآباد خبر داد و گفت : توسعه حمل و نقل و ترانزيت کالاهاي کانتينري ميان ايران و روسيه و ساير کشورهاي حاشيه درياي خزر ضرورت دارد .

معاون برنامه ريزي و توسعه منابع بندر اميرآباد با اشاره به اينکه تنوع کالاهاي مبادلاتي بايد در دستور کار بازرگانان دو کشور قرار گيرد ، اظهار داشت : بندر اميرآباد ؛ آمادگي براي ترانزيت کالا از قبيل نفت و مشتقات آن از روسيه و ارسال به ساير کشورها را دارد .

وي خواستار همکاري هاي بيشتر طرفين در زمينه الکترونيک ، مخابرات و تأمين قطعات الکترونيکي شد و ابراز اميدواري کرد : در آينده نزديک سطح مراودات تجاري و بازرگاني دو کشور با محوريت بندراميرآباد و استان سامارا بيش از پيش افزايش پيدا مي کند . بندر اميرآباد ؛ حلقه اتصال توسعه حمل و نقل و ترانزيت کالاهاي کانتينري در درياي خزر است .

منبع: پرتال حمل و نقل

1398/09/23
کشف محموله قاچاق به ارزش 56 میلیارد در گمرک آستارا
مديرکل گمرک آستارا از کشف محموله قاچاق به ارزش بيش از 56 ميليارد ريال در گمرک خبر داد و گفت: پرونده براي رسيدگي به مراجع قضايي ارجاع شد.

رسول اميدي صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در هفته جاري کارکنان گمرک آستارا حين انجام تشريفات و کنترل يک دستگاه کاميون ترانزيتي از مبدا گمرک شهيد رجايي، متوجه وجود اختلاف و مغايرت در تصاوير اسکن گمرکات مبدا و مقصد شدند.
وي ادامه داد: به همين منظور محموله مربوطه بطور دقيق مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت که در نتيجه مقايسه با اسناد بارگذاري شده در سامانه الکترونيک گمرک مشخص شد که کالاي اظهار شده در مبدأ، مکمل هاي غذايي و مواد انرژي زا بوده که با غذاي دام و طيور (ذرت خرد شده) جايگزين شده است.
مديرکل گمرک آستارا با بيان اينکه با توجه به سالم بودن پلمب گمرک مبدأ، آثار جابجايي و دستکاري در محل ميخ و پرچ دستگيره درب کانتينر مشاهده شد، تصريح کرد: بعد از اين موضوع ماموران گمرک به اين نتيجه رسيدن که تخليه کالاي ترانزيتي در داخل کشور و بارگيري کالاي ممنوع الصدور خوراک دام و طيور بجاي آن، وقوع جرم قاچاق براساس بند ت ماده 113 ق. ا.گمرکي محرز و ضمن تنظيم صورتمجلس قاچاق و پس از تکميل پرونده و ثبت در سامانه جامع قضايي جهت رسيدگي به مراجع قضايي ارسال شد.
اميدي افزود: وزن کالاي تعويض شده حدود 15 تن است که علاوه بر آن کالاي جايگزين (خوراک دام) نيز به علت ممنوع الصدور بودن مشمول قاچاق شده است.

منبع: گمرک نيوز
1398/09/21
در هفتمین جلسه بخش فورواردری و لجستیک مطرح شد؛ تعرفه مصوب حق توقف كانتينرها همان تعرفه سال ٩٧ است


هفتمين جلسه بخش فورواردري و لجستيک مورخ 12 آذر ماه با حضور افسانه فخري عضو هيئت مديره و رابط بخش، مسعود عطري رئيس بخش ، کمال الدين حسيني، پوريا سعيدي، محمدعلي کارگشا نائبان رئيس و 4 نفر از اعضاء درمحل انجمن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، در اين جلسه افسانه  فخري عضو هيئت مديره ورابط بخش درابطه با تعرفه حق توقف كانتينرها توضيحاتي را ارايه و متذکر شدند که تعرفه مصوب همان تعرفه سال 97 است و در حال حاضرتا زمان تشكيل  جلسه كميسيون ماده 20 شوراي عالي ترابري كشور و  تاييد آن شورا كه بر اساس تعرفه پيشنهادي از سوي دو انجمن ايران و كشتيراني تهيه مي شود هر گونه اعلام نرخي خلاف تعرفه يادشده فاقد ارزش قانوني است.

با توجه به بخشنامه اخيرانجمن كشتيراني با موضوعيت حق توقف و با وجود اشاره به تعرفه سال 97باعث بوجود آمدن شبهات و سو برداشت واعلام نرخهاي غير مصوب و افزايش سپرده هاي نقدي وغير نقدي توسط برخي شركتهاي حمل و نقل بين المللي  شده است پس از تبادل نظر ميان اعضا در اين رابطه پيشنهاد شد که   نامه اي توسط هيت مديره انجمن تهيه  و به انجمن کشتيراني ارسال شود تا در رابطه بااين موضوع اقدامات لازم جهت شفاف سازي  صورت پذيرد. همچنين پيشنهاد شد طي بخشنامه اي جهت يادآوري به اعضاي انجمن اعلام شود که در حال حاضر تعرفه مصوب همان تعرفه سال 97است.

1398/09/20
نشست مشترک گمرک ایران، سازمان ایرو و اتاق ایران
جلسه مشترک گمرک ايران، سازمان ايرو و اتاق ايران با حضور آيتي مديرکل دفتر نظارت برترانزيت،باقري پور مديرکل دفتر فناوري اطلاعات و ارتباطات با نمايندگان سازمان ايرو و فرامرزيان مدير امور کارنه تير اتاق ايران در محل گمرک ايران برگزار شد.
پيرو بازديد نمايندگان ايرو از امکانات گمرک شهيدرجايي، ابتدا گزارش بازديد ارائه و درخصوص نحوه فعال سازي کريدور شمال-جنوب با استفاده از کارنه تير و شيوه حمل و نقل ترکيبي تبادل نظر و مقرر گرديد در فاز اول کريدور کارنه تير هند-افغانستان از طريق گمرک شهيدرجايي اجرايي شده و درگامهاي بعدي به کشورهاي آسياي ميانه و آذربايجان و روسيه توسعه يابد. همچنين مقرر گرديد بمنظور تسريع در فرآيند، اجراي eTIR در اين کريدور در دستور کار مشترک قرارگيرد.
در ادامه ضمن بررسس آخرين وضعيت اجراي اولين کريدور الکترونيکي ايران-آذربايجان-گرجستان، مقرر گرديد دومين نشست مشترک چهار جانبه با حضور ايرو 18-19 بهمن 98 در بيله سوار برگزار  گردد.

منبع: گمرک نيوز
1398/09/18
نشست مشترک انجمن ایران با مدیران ارشد اتحادیه جهانی حمل و نقل بین المللی جاده ای (IRU ) برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نشست مشترک انجمن ايران با مديران ارشداتحاديه جهاني حمل و نقل بين المللي جاده اي ( IRU )   به منظور توسعه و تقويت همکاريهاي في مابين حوزه هاي مختلف کارنه تير، امور گمرکي و حمل و نقلي روز شنبه مورخ 16 آذر ماه درسالن اجتماعات انجمن برگزار شد.
در اين نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره ، فريد صفارزاده   مدير فياتا و ICC انجمن ، اکبرلشگري، علي محمودي سراي ، قربان جعفرزادگان ،رضا گيلک و داريوش محمدي بازرگاني ازاعضاي هيئت مديره و بازرسين ، مدير کل دايره تير سازمان ايرو، مدير ارشد پروژه کاسپين ، مدير ارشد روابط خارجه سازمان ايرو، بهنام فرامرزيان سرپرست امور کارنه تير اتاق بازرگاني ، صنايع ، معادن و کشاورزي ايران و معاونت امور کارنه تيراتاق ايران حضور داشتند.
در ابتداي نشست جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، ضمن خير مقدم به ميهمانان گرامي ، در رابطه با پيشينه انجمن به عنوان قديمي ترين انجمن در حوزه لجستيک و حمل و نقل بين المللي توضيحاتي را مشروحاارائه کردند.
در ادامه سرپرست امور کارنه تيراتاق بازرگاني ضمن تشکر از انجمن به جهت قبول دعوت، اين ديدار را نقطه عطفي در جهت افزايش همکاري هاي بين المللي انجمن ايران باسازمان ايرو دانست و اظهار داشت:  همانطورکه مي ‌دانيد مدير کل دايره کارنه تيرسازمان ايرو توجه بسيار زيادي به منطقه بخصوص کشور ما ايران داشته و با پتانسيلهاي موجود در کشور ما آشنا هستند و همواره تلاش مي‌کنيم که از اين موقعيت وبا بسط روابط موجود استفاده بهينه داشته باشيم  . انجمن ايران با قدمتي 50 ساله به عنوان اتاق فکر بخش خصوصي در صنعت حمل ونقل بين المللي فعاليت دارد و اعضاي اين انجمن متفکرين و متخصصين اصلي اين صنعت هستند . تجربه و دانش آقاي سمساريلر به عنوان مدير اين مجموعه نقش بسيار مهمي  در پيشبرد اهداف کاربردي انجمن ايران دارد، که نه تنها در سطح ملي بلکه در سطح بين المللي هم مي تواند تاثيرگذار باشد.
 در اين نشست مدير کل دايره تير سازمانايرو اذعان داشت که سازمان ايرو انجمن ايران را به عنوان متولي بخش خصوصي حمل ونقل بين المللي در ايران به رسميت ميشناسد.
يکي از مشکلاتي که در اين نشست مطرح شد در مورد محمولاتي است که در سامانه TIREPD اجبارا در دو نوبت   براي آنها ثبت مي شود. يکبار توسط شرکت حمل و نقل يکبار هم توسط تجار ، که در سيستم ايرو اين مورد به صورت دو محموله نمايش داده مي شود. مديران سازمان ايرو به انجمن ايران پيشنهاد کردند که   بارهاي ترانزيتي رااز مبدا تا مقصد به صورت بارنامهMULTI MODAL   تحت صحابت کارنه تيرانجام دهند که در رابطه با اين پيشنهاد  بحث و تبادل نظر صورت گرفت . مديران سازمان ايرو پيشنهاد کردند که   از طريق امارات تک محموله به صورت آزمايشي از طريق بندر عباس تحت صحابت تيرانجام و طي اين مدت اشکالات مشخص و برطرف شود. شرايطي که براي انتخاب رانندهها مد نظر است نبايد سوءپيشينيه داشته باشند و در سه سال گذشته تخلفات و جريمه در مسيرهاي بين المللي نداشته باشند. که اين طرح مورد توافق انجمن ايران قرار گرفت.

-يکي از مهم ترين مباحثي که در اين نشست مطرح شد انعقاد تفاهم نامه  سه جانبه  بين اتاق بازرگاني دفتر امور کارنه تير -انجمن ايران و سازمان ايرو بود که اتفاق مهمي خواهد بود و سرپرست امور کارنه تير اتاق بازرگاني هم بر  انعقاد اين تفاهم نامه   تاکيد بسياريداشتند.
- درخواست کاهش نرخ خريد کارنه تير باتوجه شرايط فعلي تحريم و افزايش سفر کاميونهاي ايراني در مسيرهاي مختلف که منجر به افزايش 16 درصدي   خريد بيشتر کارنه تير درمقايسه با سال گذشته شده از ديگر مسائلي بود که در اين نشست مطرح شد . مدير کل دايره کارنه تير سازمان ايرو اعلام کرد که اين مسئله   نياز به بررسي دارد و مقرر گرديد مراتب به انجمن در زمان مقتضي اعلام شود.
- عدم همخواني سيستم TIR EPD  با سيستمهاي NCTS  و EUROASIA باعث بروز مشکلاتي در خصوص اعلام وصول کالا ها مطابق با اظهاراوليه از کشور مبدا شده که مقرر گرديد سازمان ايرو در اين خصوص بررسي و نسبت به ايجاد بستر مناسب به جهت جلوگيري از بروز مشگلات گمرکي در مبدا و مقصد راه حل پويا ارايه نمايند.

- يکي ديگر ازموارد بسيار مهم باز کردن پلمب کاميونهاي ايراني و تخليه محمولات به روش غيراستاندارد توسط گمرکات ورودي و خروجي ترکيه که اثر مخرب بر صادرات کشور دارد و ازطرفي کاملا با مقررات تير مغايرت دارد را اعمال ميکنند که از نمايندگان محترم ايرو درخواست شد  اين مهم را از طريق مقامات کشور ترکيه پيگيري و نتيجه را به انجمن اعلام کنند.

- استفاده از کشتي رو – رو در حمل ترکيبي از ديگر پيشنهاداتي بود که در اين نشست مطرح شدبه اين صورت که محمولات از مبدا تا مقصد تحت صحابت کارنه تير حمل گردد.

 

1398/09/18
صادرات کالا در مرز میلک از 600 هزار تن فراتر رفت
607 هزار و 550 تن کالا از ابتداي سال جاري تا کنون از مرز ميلک به کشور افغانستان صادر شده است. 
تيمور باقري معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان عمده کالاهاي صادراتي از مرز ميلک را در اين مدت سيمان، بنزين، تيرآهن، گازوئيل و ميلگرد عنوان کرد و اظهار داشت: صادرات از طريق پايانه هاي مرزي راهکاري مناسب براي کم کردن فاصله مناطق محروم از مناطق برخوردار است تا با کمک آن زمينه‌هاي اشتغال و گردش سرمايه را در اين مناطق فراهم آورد.
وي با بيان اينکه پايانه مرزي ميلک در محدوده شهرستان هيرمند و در جوار رودخانه مرزي و نزديكي شهر زرنج مركز ولايت نيمروز افغانستان قرار دارد،گفت: كشور افغانستان دريچه ارتباط با كشورهاي آسياي ميانه است و وجود پايانه مرزي ميلک در اين نقطه از استان سبب شده تا حجم قابل ملاحظه اي کالا از اين مرز صادر شود.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان بيان کرد: مجموع تردد پايانه مرزي ميلک در هفت ماهه سال جاري 234 هزار و 882 نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 185 هزار و 572 نفر رشد 27 درصدي را نشان مي دهد.
باقري مجموع ترانزيت انجام شده در پايانه مرزي ميلک از ابتداي سال تا کنون را بيش از 220 هزار تن عنوان کرد و افزود: تجهيز امكانات و زيرساخت ها، فراهم آوردن تسهيلات گسترده در بخش هاي مختلف صنعت حمل و نقل و جذب سرمايه هاي بخش خصوصي، مي تواند در بهره برداري اثر بخش از موقعيت جغرافيايي و منحصر به فرد اين پايانه مرزي موثر باشد.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان سيستان و بلوچستان
1398/09/17
اخذ مجوز برای باز شدن مرز سومار، در دستور کار طرف عراقی است
رايزن بازرگاني ايران در عراق با اشاره به تشکيل کميته پايش روابط اقتصادي به رياست معاون سفارت ايران در بغداد گفت : هفت موضوع زير ساختي براي توسعه روابط دوجانبه در اين نشست مطرح و بر پيگيري آن تاکيد شد .;ناصر بهزاد گفت: لزوم طراحي سازوکارهاي اقتضايي در  روابط مالي و تنوع بخشي به سبد خدمات بانکي براي تقويت تعاملات اقتصادي در بخش کالا و خدمات، تقويت تلاش‌هاي ديپلماتيک براي همگرايي هرچه بيشتر جريان تجاري دو کشور-تداوم فعاليت هوشمندانه بخش خصوصي براي جلوگيري از هرگونه وقفه صادراتي،  افزايش همکاري‌هاي حمل و نقل دريايي و اجرايي شدن خط زميني شلمچه به بصره از مهمترين موضوعات مطرح شده در اين جلسه بود.

وي افزود: فرايند اخذ مجوزهاي لازم براي باز شدن مرز سومار به عنوان معبر رسمي، در دستور کار طرف عراقي است چرا که الحاق اين مرز به شبکه تجارت مرزهاي دو کشور مورد تأکيد طرفين است .

رايزن بازرگاني ايران در عراق ضرورت کاهش هرگونه مانع و محدوديت در مسير تجارت ايران و عراق را مهم دانست و خاطر نشان کرد: حضور مستقيم دستگاه‌هاي اجرايي کشور و شرکت‌هاي توانمند ايراني در عراق براي بازخواني رويه‌هاي توسعه دهنده به ويژه در شرايط فعلي عراق ضرورتي اجتناب ناپذير است.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1398/09/17
رشد بالغ بر ۴۰ درصدی میزان ترانزیت خروجی کالا از مرز‌های استان در سال جاری
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان غربي گفت: ترانزيت خروجي کالا از مرز‌هاي استان در هشت ماهه گذشته از سال جاري نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل بالغ بر 40 درصد رشد دارد;مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان غربي  افزود: بيشترين آمار ترانزيت خروجي کالا از طريق پايانه مرزي سرو انجام گرفته است و طبق آمار ميزان ترانزيت خروجي 8 ماهه سال جاري اين پايانه مرزي نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگير 267 درصدي را حکايت دارد.

او گفت: بعد از پايانه مرزي سرو بيشترين ترانزيت خروجي کالا به ترتيب از طريق پايانه‌هاي مرزي پلدشت و تمرچين انجام گرفته است.

اين مقام مسئول همچنين در مورد ترانزيت ورودي کالا از پايانه‌هاي مرزي استان گفت: در اين مدت ترانزيت ورودي کالا از مبادي ورودي و خروجي استان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد نزديک به 30 درصدي را حکايت مي‌کند که پايانه مرزي تمرچين بيشترين آمار ترانزيت ورودي را به خود اختصاص داده است.

 شکري در پايان به تناژ ورودي و خروجي ترانزيت اشاره کرد و اظهار داشت امسال در اين مولفه نيز شاهد رشد 29 درصدي در تناژ ترانزيت ورودي کالاو 17 درصدي در تناژ ترانزيت خروجي کالا بوده ايم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 
1398/09/14
اجرای طرح تشدید انضباطی تردد کامیون‌ها در بنادر کشور تا پایان سال
وز گذشته خبري در رسانه‌ها منتشر شد که از اجراي طرح ساماندهي ورود کاميون‌هاي حمل بار تجاري به بندر شهيد رجايي به عنوان بندر پايلوت از 20 آذرماه سال جاري و تا پايان سال در تمامي بنادر کشورحکايت داشت.
يک فعال حوزه حمل و نقل بين‌المللي اين پرسش را مطرح کرد که «آيا براي کاميون‌هاي حمل يکسره از داخل شهرهاي بندري به اسکله هم محدوديتي ايجاد مي‌شود؟».

مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي در پاسخ به اين پرسش بيان کرد: در گام اول کاميون‌هاي حمل بين‌شهري هدف طرح هستند اما به تدريج اين طرح همه کاميون‌هاي ورودي را شامل مي‌شود.

خسرو سرايي گفت: اين طرح براي جلوگيري از تضييع حقوق و به نفع تمامي رانندگان کاميون و شرکت‌هاي حمل و نقلي است که در چارچوب فرآيندهاي تعريف شده از جمله فرآيندهاي سازمان راهداري و پايانه‌هاي حمل و نقل کار مي‌کنند.

اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: البته به‌زودي همه کاميون‌هاي ورودي بايد اسنادي را که از سوي مقام مجاز ذيربط براي آنها صادر مي‌شود به همراه داشته باشند، کاميون‌هايي که خارج از نوبت وارد بندر مي‌شدند و اقدام به بارگيري مي‌کردند پس از اجراي طرح قادر به ورود به بندر نبوده و حتي در صورت ورود بارگيري نخواهند شد.

مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي افزود: در مراحل بعدي همه کاميون‌هاي پُر هم بايد بارنامه داشته باشند اما در مرحله اول کاميون‌هاي خالي ورودي شامل اين طرح هستند.

به گفته سرايي، اطلاع‌رساني وسيعي توسط سازمان راهداري در همه پايانه‌هاي بار در اين باره صورت گرفته و در بندر شهيد رجايي نيز  هماهنگي‌هاي لازم انجام شده است.

به گزارش تين نيوز، اين اظهارات مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي درحالي بيان شد که وي روز گذشته نيز در گفت و گو با پايگاه اطلاع‌رساني سازمان بنادر و دريانوردي، در خصوص جزييات طرح تشديد انضباطي کاميون‌هاي حمل بار در بندر شهيدرجايي، گفته بود: شکايت‌هايي در خصوص ورود بدون بارنامه برخي کاميون‌ها به بندر وجود داشت و اعلام شد که اين کاميون‌ها، پس از ورود به بنادر کارهاي اسنادي مربوط به خود را انجام مي‌دهند که اين مسئله موجب تضييع حقوق کاميونداراني مي شود که در سيستم نوبت‌دهي بار ثبت نام کرده‌اند.

سرايي با تاکيد بر اين‌که سازمان بنادر و دريانوردي با همکاري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي تصميم گرفت طرح تشديد انضباطي تردد کاميون‌هاي حمل بار در بندر شهيدرجايي را به عنوان بندر پايلوت کليد بزند، خاطرنشان کرده بود: گيت‌هاي ورود کاميون‌ها به بندر شهيدرجايي نيز الکترونيکي مي‌شوند و با بهره‌گيري از نرم افزارهاي طراحي شده تشديد انضباطي تردد کاميون‌هاي بين‌شهري مدنظر قرار مي‌گيرد و در ابتدا با ارائه تذکري از کاميونداران درخواست خواهد شد نسبت به حواله بار اقدام کنند.

مديرکل لجستيکي و حمل و نقل چندوجهي سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به اينکه يگان حفاظت با همکاري سازمان راهداي و حمل و نقل جاده اي از ورود کاميون‌هاي فاقد مجوز بارگيري يا حواله بار به بندر شهيد رجايي از تاريخ 20 آذرماه سال جاري ممانعت به‌عمل خواهد آورد، اظهار کرده بود: اگر کاميونداران اين مسئله را رعايت نکنند و وارد بندر شوند در محوطه‌هاي بندري کنترل‌هاي لازم صورت مي‌گيرد و به هر ترتيب به کاميون مربوطه بار تحويل داده نمي‌شود؛ بنابراين از بارگيري کاميون‌هاي فاقد مجوزهاي لازم در محوطه‌هاي بندري جلوگيري مي‌شود.

سرايي همچنين تاکيد کرد: علاوه بر اين از تحويل بار و بارگيري کاميون‌هاي بين‌شهري که از طريق سامانه سازمان راهداي و حمل و نقل جاده‌اي کشور تاييد نشده باشند جلوگيري به‌عمل مي‌آيد.

وي با اشاره به اينکه سازمان بنادر و دريانوردي نرم‌افزاري تهيه کرده است که بر اساس آن خوانش پلاک کاميون‌هاي حامل بار مدنظر قرار مي‌گيرد، گفته بود: بر اين اساس کاميون‌هاي بين‌شهري داراي مجوز از فاقد مجوزها قابل تشخيص و تفکيک است و از ورود آنهايي که مجوزهاي لازم را اخذ نکرده‌اند جلوگيري مي‌شود؛ اقدامي که در راستاي هوشمندسازي بنادر است و به طور حتم انضباط هرچه بيشترتردد کاميون‌هاي بين‌شهري را به بنادر در پي خواهد داشت.

منبع: پايگاه خبري تين نيوز

1398/09/13
در دوازدهمین جلسه بخش جاده ای و فناوری روز مطرح شد؛ رسیدگی به موضوع میزان ارز تخصیصی همراه رانندگان

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، دوازدهمين جلسه بخش جاده اي و فناوري روز با حضور علي محمودي سراي عضو هيئت مديره و رابط بخش، اکبر لشگري عضوهيئت مديره ، جواد ترکمن رئيس بخش، محمد عدديان نائب رئيس و 8 نفر از اعضاء بخش درتاريخ 9 آذرماه در سالن اجتماعات انجمن برگزار شد.

در اين نشست موضوع رسيدگي به نامه شماره 83423/74/3 مورخ 1398/07/15 از وزارت راه و شهرسازي به انجمن حمل و نقل بين الملي ايران، در رابطه با جدول ميزان ارز تخصيصي همراه رانندگان کاميونهاي ايراني در هنگام خروج از کشور مطرح شد. حاضران در جلسه پس از بحث و بررسي به اين نتيجه رسيدند با توجه به اينکه ميزان خروج ارز مسافرتي در مرزهاي زميني 2000 يورو و در مرزهاي هوايي 5000 يورو است وهزينه هاي بين راهي کاميونهاي حامل بار در مسيرهاي مختلف قابل پيش بيني و ثابت نيست،پيشنهاد شد در مواردي که کاميون حامل بار براي کشورهاي همسايه است مبلغ 2000 يورو و براي مسيرهايي غير از کشورهاي همسايه و دورتر طبق مرزهاي هوايي مبلغ 5000 يورواعمال شود.

در ادامه جلسه اسماعيل ابراهيمي مديرعامل شرکت بهروان بارموضوع نصب Gps بر روي ماشينها را که از سوي اتاق بازرگاني به اجبار بوده و شامل تحميل هزينه هايي براي شرکتهاي حمل و نقل است را مطرح و درخواست کردند در صورت امکان توسط رابط بخش اين موضوع در هيئت مديره مطرح و براي حل اين مشکل نامه اي به اتاق بازرگاني ارسال شود .همچنين پيشنهاد دادند نصب GPS ها بهتر است به صورت اختياري به شرکتهاي حمل واگذار شود.

در پايان جلسه در خصوص رتبه بندي شرکتها که توسط رابط بخش مطرح شد جواد ترکمن رئيس بخش و مجيد مطلق از اعضاء به شدت با اين طرح مخالفت کردند و اعتقاد داشتند اين رتبه بندي موجب ايجاد رانت و فساد  شده و عملا بسياري از شرکتها از گردونه رقابت حذف خواهند شد. لازم به ذکر است که کليه حاضران در جلسه مخالفت خود را با طرح رتبه بندي اعلام کردند.

 

1398/09/13
ایجاد خطوط منظم کانتینری بین بنادر ایران و روسیه
در نشست مشترک هيأت سازمان بنادر و دريانوردي با مقامات دريايي و وزارت حمل و نقل روسي بر ايجاد خطوط منظم کانتينري بين بنادر ايران و روسيه و راه اندازي خطوط کشتيراني رو – رو ريلي بين بنادر ماخاچ کالا روسيه و اميرآباد تأکيد شد.

 محمد راستاد؛ مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در رأس هيأتي از مديران ستادي و بنادر شمالي کشور و همچنين مديران شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران و کشتيراني درياي خزر و رئيس اتاق بازرگاني ايران و روسيه با معاون وزير حمل و نقل و رئيس آژانس فدرال دولتي دريايي و کشتيراني رودخانه اي روسيه و مقامات مسئول در بخش هاي مختلف بندري و دريانوردي روسيه ديدار کرد.

توسعه همکاري هاي بندري و دريايي دوجانبه ايران و روسيه از مهمترين مسائل مطرح شده در نشست مشترک بود.

در نشست هاي مشترک مقامات بندري و دريايي ايران و روسيه به موضوعات مختلفي اشاره و پيشنهاداتي ارايه شد از جمله محورهاي عنوان شده، برنامه ريزي براي افزايش حجم عمليات حمل کالا در درياي خزر و برقراري و توسعه روابط بخش هاي خصوصي دو کشور جهت توسعه همکاري هاي بندري و دريايي بود.

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، ايجاد خطوط منظم کانتينري به منظور توسعه حمل و نقل کانتينري بين بنادر  ايران و روسيه، راه اندازي خطوط کشتيراني رو – رو ريلي بين بنادر ماخاچ کالا در روسيه و اميرآباد در ايران و لزوم ايجاد کارگروه منطقه اي هيدروگرافي در درياي خزر هم از ديگر محورهاي عنوان شده در نشست مشترک هيأت ايراني و روسيه بود.

در نشست هاي برگزارشده بين طرفين ايراني و روسي، چالش هاي توسعه همکاري هاي بندري و دريايي دو کشور نيز مطرح شد.

 از  مهمترين موضوعاتي که به آنها پرداخته شد مي توان به معافيت ويزايي براي پياده و سوار شدن دريانوردان دو کشور، تسهيل ورود و اجازه پهلودهي شناورهاي کشتيراني درياي خزر در کليه بنادر ساحلي کشور روسيه، لايروبي و تعميق کانال رودخانه ولگا و عدم الزام به تغيير پرچم شناورهاي ايراني که قرار است براي انجام تعميرات به بنادر مستقر در رودخانه ولگا وارد شوند، اشاره کرد.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/09/12
پیشگامی گمرک ایران در پیاده‌سازی طرح‌های بین‌المللی مربوط به پروژه تیر الکترونیک

معاون حقوقي و نظارت گمرک جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اجراي موفق پروژه تير الکترونيک (E-TIR) در سال 1394 براي اولين در دنيا اعلام کرد که در سنوات اخير گمرک ايران با رويکرد تسهيل ترانزيت با استفاده از فناوري‌هاي اطلاعات و ارتباطات، توسعه پروژه تير الکترونيک را در دستور کار خود قرار داده و متعاقباً فازهاي اجرايي بعدي را پيگيري نموده است.

دکتر عليرضا مقدسي ضمن تشريح برخي مذاکرات اخير انجام شده با کشورهاي همسايه در زمينه پياده‌سازي پروژه تير الکترونيک و انتقال تجربيات، درخصوص اجراي اين پروژه با کشور آذربايجان عنوان نمود: پس از اجراي مقدمات و برگزاري جلسات متعدد بين‌المللي با UNECE و اتحاديه حمل‌ونقل جاده‌اي (IRU)، در خرداد ماه سال‌جاري در مرز آستارا اولين پروژه E-TIR بين دو کشور اجرايي و در حال حاضر فاز دوم پروژه مذکور از طريق گمرکات مرزي آستارا و بيله‌سوار در حال پيگيري و اجرا است.
وي در ادامه به مذاکرات اخير با گرجستان نيز اشاره کرد و افزود: اجراي اولين کريدور بين‌المللي E-TIR با کشور آذربايجان و گرجستان در دستور کار قرار گرفته و موضوع پس از طرح در دبيرخانه تير و کسب نظر موافق UNECE، درخصوص نحوه اجرا و زمان‌بندي آن در نشست سه‌جانبه مشترک در آبان ماه امسال به ميزباني گمرکات استان اردبيل تبادل‌نظر گرديد.
دکتر مقدسي هدف از اجراي کريدور بين‌‌المللي تير الکترونيکي بين جمهوري اسلامي ايران، آذربايجان و گرجستان را فعال نمودن کريدور شمال- جنوب از طريق به‌کارگيري کارنه تير الکترونيکي اعلام و آن را گام مؤثري در جذب احتمالي محمولات ترانزيتي هندوستان به شمال اروپا دانست.

منبع: گمرک نيوز
1398/09/12
افزایش 43 درصدی تردد شناور های غیر کانتینری بالای هزار تن
مدير کل بندر و دريانوردي خرمشهر از رشد 40 درصدي صادرات کالا در بندر خرمشهر طي هشت ماهه سالجاري خبر داد.
نوراله اسعدي گفت: از ابتداي سال جاري تاکنون بارگيري يک ميليون 571 هزار و 202 تن کالا در بندر خرمشهر به ثبت رسيده است که اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته افزايش 40 درصدي را نشان مي‌دهد.وي حجم تخليه و بارگيري کالا در بندر خرمشهر طي اين مدت را يک ميليون و 675 هزار و 447 تن عنوان کرد و افزود:  اين رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 34 درصدي را نشان مي‌دهد.مدير کل بندر و دريانوردي خرمشهر تصريح کرد:  طي اين مدت تردد 267 فروند شناور غير کانتينري بالاي هزار تن در بندر خرمشهر به ثبت رسيده که اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از افزايش 43 درصدي برخوردار است.اسعدي به رشد 42 درصدي ميزان بارگيري جنرال کارگو در بندر خرمشهر  اشاره داشت و گفت:  از ابتداي سال جاري تاکنون يک ميليون و 555 هزار و 715 تن کالاي عمومي  از مسير دريايي  بندر خرمشهر صادر شده است.(255, 255, 255);بندر خرمشهر با برخورداري از 20 پست اسکله، مجاورت با کشورهاي حوزه خليج فارس،اتصال به کريدور بندر امام خميني، شلمچه و عراق و بهره‌مندي از سيستم حمل و نقل چند وجهي به عنوان مهمترين بندر جنوب غربي کشور در زمينه صادرات به کشورهاي حوزه خليج فارس شناخته مي‌شود.
منبع: اداره کل بندر و دريانوردي خرمشهر

1398/09/11
ترانزیت جاده‌ای در چاله انحصار گرایی
1398/09/10
کشور به ۵۰ دستگاه ایکس ری نیاز دارد
رئيس کل گمرک گفت: طبق برآوردها، علاوه بر 16 دستگاه ايکس ري فعال در گمرکات کشور به 50 دستگاه ديگر نيازمند هستيم.;مهدي ميراشرفي گفت: تمام گمرکات دنيا براي کنترل به سمت روش‌هاي ناملموس و نامحسوس در حال حرکت هستند.رئيس کل گمرگ افزود: طبق برآوردها، علاوه بر 16 دستگاه ايکس ري فعال در گمرکات کشور به 50 دستگاه ديگر نيازمند هستيم.وي گفت: دستگاه‌هاي ايکس ري موجود در گمرک امسال به خوبي توانست در مراسم اربعين در مرزهاي جنوبي و غربي خدمت رساني کند.رئيس کل گمرک در خصوص توان داخلي ساخت دستگاه‌هاي ايکس ري هم گفت: بخش اعظمي از نياز گمرک را توليدکنندگان داخلي مي‌توانند تامين کنند و در همين راستا 5 دستگاه ايکس ري از وزارت دفاع خريداري شده که از اين تعداد دو دستگاه آن تحويل و فعال است و سه دستگاه باقي مانده تا پايان سال قرار بر تحويل است.مير اشرفي در خصوص قراردادهاي جديد گمرک براي خريد دستگاه ايکس ري هم گفت: در قراردادهاي قبلي که به روش بي او تي بود، براي ساخت يک دستگاه سرمايه گذاري مي‌شد بعد هم تحويل مالک مي‌شد، اما در روش جديد هم که «بي او او» نام دارد به طور دائم مالکيت دستگاه براي سرمايه گذار خواهد بود.وي گفت: در روش جديد قرارداد «بي او او» به تازگي با يکي از توليدکنندگان داخلي قراردادي بسته شده که در بزرگترين درب خروجي گمرک کشور طي 10 ماه آينده يک دستگاه ايکس ري نصب و زير بار خواهد رفت.مير اشرفي گفت: جلسات خوبي با اتاق بازرگاني کشور داشتيم در بحث برون سپاري اتفاقات خوبي افتاده که توليدکنندگان داخلي براي تامين گمرکات اقدام کنند به نحوي که اسکن از طريق دستگاه انجام مي‌شود و ما به ازاي ريالي آن به سرمايه گذار تحويل مي‌شود و تصاوير و ديتاها به گمرک اختصاص داده مي‌شود.وي ادامه داد: در اين روش هم بار هزينه‌اي از روي دولت برداشته خواهد شد و هم اين که گمرکات به خوبي تجهيز خواهند شد و بخش خصوصي و توليدکنندگان هم چرخ توليدشان مي‌چرخد.ميراشرقي در خصوص نحوه قرارداد با توليدکنندگان داخلي هم گفت: در ابتداي امسال براي مراحل قرارداد خريد و نصب ايکس ري در گمرکات به سرمايه گذاران و توليدکنندگان داخلي فراخوان عمومي داده ايم.

منبع: خبرگزاري صدا و سيما

1398/09/09
فعالیت تجاری در مرز مهران متوقف نشده است
مدير کل گمرکات استان ايلام گفت: فعاليت تجاري در مرز مهران هم‌اکنون بدون هيچ مشکلي در حال انجام است.روح‌الله غلامي اظهار کرد: فعاليت تجاري هم‌اکنون در مرز مهران برقرار است و تاکنون دستوري مبني بر توقف فعاليت تجاري دريافت نشده است.وي از  رشد 1354 درصدي مجموع درآمدهاي گمرکات استان ايلام نسبت به مدت مشابه سال گذشته، خبر داد و تصريح کرد:  مجموع درآمدهاي گمرکات استان ايلام در هشت ماهه سال جاري از مجموع درآمدهاي گمرک استان در 16 سال منتهي به 97  ميزان 65 درصد بيشتر بوده که در نوع خود بي‌سابقه است.مديرکل گمرکات استان ايلام در خصوص مراودات تجاري  در هشت ماهه منتهي به آبانماه98 نير گفت: تعداد اظهارنامه هاي گمرکي نسبت به مدت مشابه با افزايش 2333 فقره رشد 21 درصدي داشته است.غلامي ادامه داد: تعداد کاميون ورودي به محوطه گمرک با افزايش چشمگير  18698 دستگاه رشد 35 درصدي داشته و در  حجم صادرات نيز  با افزايش 263738 تن رشد 25 درصدي را شاهد بوده ايم و از لحاظ دلاري 1250000دلار رشد داشته‌ايم .وي تصريح کرد: گمرک در يک ماه گذشته تمامي روزهاي جمعه و تعطيلات فعال بوده است.از چند روز گذشته به دليل مشکلات عراق، برخي محدوديت‌ها در مرزهاي ايران با عراق اِعمال شده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/09/09
تشکیل کمیته مشترک ایران و افغانستان برای ساماندهی مناطق مرزی

وزير راه و شهرسازي کشورمان در ديدار با معاون  حمل و نقل جاده اي افغانستان که به منظور توسعه روابط حمل و نقل و ترانزيتي انجام شد، بر تشکيل هرچه سريعتر کميته مشترک ساماندهي مرزهاي ايران و افغانستان در مناطق ميلک، دوغارون و ماهي رود تأکيد کرد.
محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي کشورمان در ديداري که 7 آذر ماه  در وزارت راه و شهرسازي با شيخ احمد متين معاون وزير حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان داشت، بر توسعه روابط ايران با کشورهاي همسايه به ويژه افغانستان تاکيد کرد و افزود : خط ريلي خواف- هرات هر چه سريعتر با برقراري امنيت تکميل شود.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينکه کشورهاي منطقه بايد مسائل و مشکلات خود را درون منطقه‌اي حل کنند، همزباني و هم کيشي را جزو جاذبه‌ها و ويژگي‌هايي برشمرد که حکومت‌هاي منطقه را به توسعه تبادلات با يکديگر ترغيب مي‌کند.
اسلامي در عين حال خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران همواره به پايداري صلح و ثبات کشور افغانستان براي پيشرفت و توسعه آن کشور معتقد بوده و هست و براي تحقق آن از هيچ کوششي دريغ نکرده است.
وي در راه تقويت و گسترش روابط دو کشور، بر تکميل خط ريلي خواف- هرات تاکيد کرده و گفت: در گذشته براي تکميل خط ريلي خواف- هرات فعاليت هايي انجام شد که  اميدواريم با برقراري امنيت اين خط ريلي هرچه سريعتر تکميل شود.
عضو کابينه دولت دوازدهم در بيان انتظارات جمهوري اسلامي ايران از دولت افغانستان، اعلام کرد: مدت هاست به دليل ناامني شرکت‌هاي ايراني فعال در زمينه تکميل خطوط ريلي دچار زيان و خسارت شده اند. انتظار ما اين است که دولت افغانستان به ويژه وزارت حمل و نقل آن کشور اين موضوع را حل و فصل کند
اسلامي تکميل سکو و بارانداز را در مسير خط ريل خواف- هرات، منوط به برقراري امنيت عنوان کرد و خواستار راه اندازي هرچه سريعتر اين پروژه و تکميل آن شد.
بنا بر اين گزارش، عمليات اجرايي پروژه راه آهن خواف – هرات که از سالهاي 1381 - 1382 آغاز شده است، داراي چهار قطعه بوده که سه قطعه آن از خواف تا ايستگاه شمع تيغ و پس از آن ايستگاه جونو در تعهد ايران است و قطعه چهارم که از اين ايستگاه شروع شده و به هرات مي‌رسد را افغانستاني‌ها متعهد به ساخت و بهره‌برداري از آن شده اند.
وزير راه و شهرسازي در ادامه ديدار خود با هيات افغانستاني از آمادگي ايران براي ارايه ضوابط و معيارهاي حمل و نقلي و آيين‌نامه‌ها در قالب انتقال تکنولوژي، آموزش، تربيت نيروي انساني و تجهيزات و ماشين آلات از سوي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي خبر داد و افزود: نياز داريم تا مناطق مرزي ايران و افغانستان در ميلک، ماهي رود و دوغاورن ساماندهي شود.  انتظار داريم تا توسعه روابط اقتصادي دو کشور با ساماندهي مسير ترانزيتي هموار شود
وي اعلام کرد: کميته و گروه مشترک کارشناسي براي ساماندهي سه منطقه مرزي ايران و افغانستان تعيين شود و با انجام  کار کارشناسي، مشکلات اين مناطق را بررسي و اولويت بندي کنند و مشکلاتي را که مي توان از طريق کميته و کارگروه حل کرد، در همان کارگروه حل کرده و در صورت عدم رفع مشکلات، در خصوص رفع آنها، کميته مرزي، تعيين‌تکليف کند.


ديدار معاون وزير راه و شهرسازي با معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان


معاون وزير راه و شهرسازي و رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي طي ديدار با دكتر شيخ احمد متين معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان بر ضرورت ارتقا و گسترش همكاري هاي حمل و نقلي دو كشور تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رييس اين سازمان با اشاره به پيشينه فرهنگي و تاريخي ايران و افغانستان، لزوم ارتقاي جايگاه دو كشور را در تجارت منطقه اي مهم قلمداد كرد.
وي به مساعدت جدي طرف افغان براي احياي جاده ابريشم به عنوان پيوند دهنده آسياي مركزي و جنوبي براي همكاري هاي منطقه اي، انرژي، تسهيل تجارت از طريق ارتقاي مناسبات حمل و نقلي اشاره كرد و با توجه به همسايگي افغانستان با كشور چين، ضرورت تقويت و ارتقاي مناسبات حمل و نقلي و تجارتي با افغانستان را يادآور شددكتر شيخ احمد متين معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان نيز با ابراز خرسندي از همكاري هاي حمل و نقلي دو كشور و نتايج مثبت اين سفر اظهار اميدواري كرد كه اين نشست ها و همكاري ها تداوم يابد.
وي اظهار داشت:
براي تقويت فرصت هاي سرمايه گذاري، مقرر شد كه همايشي در كابل برگزار شده و همايش بعدي نيز در تهران باشد.
دكتر متين با اشاره به موقعيت استراتژيك دو كشور ايران و افغانستان و ظرفيت بالاي معاملات تجاري گفت:
به رغم مشكلات داخلي كشور افغانستان، اين هماهنگي و همكاري ها بايد تداوم يابد و خلاء هاي موجود نبايد بر روابط دوستانه و تجاري تاثير بگذارد.
وي افزود:كشور ايران در بخش حمل و نقل و به ويژه حمل و نقل هوشمند، تجارب و پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي دارد و ما مغتنم مي دانيم كه اين تجارب در اختيار كشور افغانستان نيز قرار گيرد.
معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان آمادگي كشورش را براي سرمايه گذاري ايران در زمينه تيرپارك ها و تسهيلات زيربنايي اعلام كرد و بر همكاري هاي منطقه اي ايران، افغانستان و ديگر كشورهاي منطقه تاكيد كرد.بازديد معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان و هيأت همراه از آزادراه تهران – پرديس و محور هراز
اين گزارش حاكي است، طبق برنامه ريزي انجام شده معاون حمل و نقل جاده اي وزارت حمل و نقل افغانستان با همراهي رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ، معاون حمل و نقل ، مشاور رياست و مدير روابط عمومي ، مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان مازندران و تهران ، براي بهره مندي از تجارب و تكنولوژي هاي حوزه راهداري زمستاني كشورمان، از آزادراه تهران- پرديس و راهدارخانه امامزاده هاشم  و منظريه و عمليات اجرايي احداث پل کابلي
منطقه ابتهاج  بازديد ميداني به عمل آورد

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي


1398/09/07
افزایش ۲۱ درصدی صادرات کالای ایرانی از پایانه مرزی بیله سوار
مديرکل راهداري و حمل ونقل جاده اي استان اردبيل از افزايش 21 درصدي صادرات کالاي ايراني از پايانه مرزي بيله سوار در 8 ماهه گذشته خبر داد.علي رحمتي در بازديد ازپايانه مرزي بيله سوار با بيان اينکه در مدت ياد شده 295 هزار و 405 تن کالا  از پايانه مرزي بيله سوار صادر شده است، افزود: اين ميزان کالا توسط 13 هزار و 331 دستگاه ناوگان به کشورهاي همسايه عراق ،جمهوري اذربايجان، روسيه، گرجستان و حوزه قفقاز حمل شده است.

دبير کميسيون مديريت ايمني حمل ونقل استان اردبيل عمده کالاهاي صادراتي را کاشي، شيشه، پروفيل، نمک ،قير، سنگ ساختماني و سيب زميني عنوان کرد و گفت: از اين ميزان صادرات 265 هزار و 410 تن کالا توسط 12 هزار و 63 دستگاه کاميون ايراني و29 هزار و 635 تن کالا نيز توسط هزار و 269 دستگاه کاميون گرجي از مرز خارج شده است.

رئيس کميته حمل ونقل ستاد خدمات اجرايي سفر استان اردبيل با اشاره به اينکه در مدت ياد شده صد وپنج هزار و 653 تن کالا توسط 4 هزار و 399 دستگاه کاميون از مرز بيله سوار ترانزيت خروجي شده است اظهار کرد:از اين مقدار 2 درصد توسط کاميون ايراني، 95 درصد توسط کاميون گرجي و 3 درصد نيز توسط کاميون ترکي به کشورهاي مختلف ترانزيت خروجي شده است.

عضو شوراي اداري استان اردبيل عمده کاهاي ترانزيت شده از پايانه مرزي بيله سوار را گچ ،نئوپان، نمک، سنگ هاي ساختماني، آب معدني و سيمان برشمرد.

مديرکل راهداري وحمل ونقل جاده اي استان اردبيل پايانه مرزي بيله سوار را جزوه 5 پايانه برتر کشور دانست و گفت: با تلاش شبانه روزي شرکت هاي حمل ونقل و رانندگان زحمتکش در اين پايانه وضعيت حمل ونقل و صادرات کالا عادي وروان است.

منبع:  اداره کل راهداري و حمل ونقل جاده اي استان اردبيل

1398/09/07
بررسی ظرفیت‌های مشترک ترانزیت و حمل و نقل ایران و پاکستان
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان از بررسي ظرفيت هاي حمل و نقل و ترانزيت کالا بين اين استان و استان بلوچستان کشور پاکستان در هفتمين کميته مشترک مرزي در زاهدان خبر داد.

  ايوب کرد با بيان اينکه يکي از اهداف مهم موافقت نامه هاي تجاري، تسهيل مراودات و حذف قوانين دست و پا گير براي تجار و سرمايه گذاران است و به توسعه روابط اقتصادي کشورها کمک مي کند، اظهار داشت: هدف از برگزاري هفتمين کميته تجارت مرزي استان سيستان و بلوچستان (جمهوري اسلامي ايران) و ايالت بلوچستان (جمهوري اسلامي پاکستان) که هفتم و هشتم آذرماه سال جاري برگزار مي شود، بررسي مشکلات و رفع موانع تجارت مرزي، حمل و نقل، امور گمرکي و کنسولي بين دو کشور است.

وي افزود: موقعيت جغرافيايي ويژه استان سيستان و بلوچستان به دليل هم مرزي با دو کشور پاکستان و افغانستان در شرق و دسترسي به آب‌هاي آزاد درياي عمان در جنوب، در کنار بهره مندي از منطقه آزاد تجاري- صنعتي چابهار، منطقه ويژه اقتصادي سيستان و پايانه هاي مرزي، راه را براي نقش آفريني صنعت حمل و نقل در رونق تجارت، ترانزيت و مبادلات مرزي فراهم ساخته است.

مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان با اشاره به اهداف هفتمين کميته تجارت مرزي استان سيستان و بلوچستان و پاکستان گفت: بر اساس برنامه ريزي انجام شده، در اين کميته مشترک دو طرف هماهنگي هاي لازم را در توسعه بيش از پيش روابط اقتصادي، تبادل هيات هاي تجاري و جذب سرمايه گذاري دو جانبه انجام خواهند داد.

وي در پايان از ارائه پنل هاي تخصصي حوزه ترانزيت و حمل و نقل در اين کميته مشترک خبر داد و افزود: با توجه به ظرفيت هاي حمل و نقل دو کشور بعد از بررسي زمينه هاي مشترک تفاهنامه همکاري امضا خواهد شد.

گفتني است طول مرزهاي خاکي سيستان و بلوچستان با پاکستان 921 کيلومتر و طول مرز آبي کشور در سواحل درياي عمان نيز 370 کيلومتر است.


منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان

1398/09/06
یازدهمین جلسه بخش جاده ای و فناوری روز برگزار شد

  يازدهمين جلسه بخش جاده اي و فناوري روز، شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با حضور جواد ترکمن رئيس بخش ، محمد عدديان نيشابوري و مجيد مرادي نائبان رئيس و8 نفراز اعضا مورخ 2 آذرماه درمحل انجمن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، در ابتداي جلسه جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي و فناوري روز موضوع کمسيون ماده 12 (تخلفات رانندگان) را که موجب بروز مشکلات فراواني براي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي شده است را مطرح کردند.
وي در اين رابطه اظهار داشت: آيين نامه ناظر بر فعاليت شرکتهاي حمل و نقل بين المللي به دليل حاکميت کنوانسيونهاي حمل و نقل بين المللي بر اين رشته از فعاليت حمل و نقلي، آيين نامه تاسيس و فعاليت شرکت هاي حمل و نقل بين المللي (مصوب 1377 )شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور است و علي الاصول مرجع رسيدگي به تخلفات اين شرکتها نيز، در کميسيون ماده 10 آن آيين نامه پيش بيني شده و هر گونه شکايت درخصوص فعاليت اين شرکتها مي بايست در آن کميسيون مورد بررسي قرار گيرد، نه کميسيون ماده12 که اصولا حاکم بر فعاليت حمل و نقل داخلي است. ضمن اينکه در هيچ کجاي قانون تخلفات رانندگي (مصوب 1389) و آيين نامه اجرايي تبصره يک ماده 31 آن قانون نيزاشاره اي به حکومت قانون و آيين نامه اخير بر فعاليت شرکتهاي حمل و نقل بين المللي نشده است . از دلايل اصلي ديگر، عدم حاکميت آيين نامه اجرايي تبصره يک ماده 31 و ماده 32 قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي بر فعاليت شرکتهاي حمل و نقل بين المللي، مفاد ماده 3 آيين نامه مزبور است که اشاره به رعايت ضوابط و دستورالعمل هاي سازمان از قبيل ضوابط تاسيس بهره برداري از شرکتهاي حمل و نقل بار و مسافر است که در خصوص شرکتهاي حمل و نقل بين المللي، همواره آيين نامه مورد اشاره در بند يک ملاک عمل اين رشته از فعاليت است.همچنين مي توان به موضوع تبصره ماده 5 آيين نامه اجرايي تبصره يک ماده 31 اشاره کرد که بکارگيري "مدير فني" را از الزامات شرکت يا موسسه برون شهري مي‌داند اما در حال حاضر، در شرکتهاي حمل و نقل بين المللي عملأ بکارگيري مدير فني به لحاظ گستردگي فعاليت و بعد بين المللي بودن آن، امکان پذير نيست . مع الوصف شرکتهاي حمل ونقل بين المللي در اين خصوص بلاتکليف است و در صورت حادثه و تخلفات رانندگان ما بايد پاسخگو باشيم و از قوانين حمل و نقلداخلي تبعيت کنيم در حالي که امکان صدور بارنامه داخلي نداريم.

در ادامه نشست تمام حاضران جلسه به دليل حائز اهميت بودن اين مشکل مخصوصا براي شرکتهاي سوختي، خواستار رسيدگي از سوي صنف و انجمن شدند که در صورت امکان کميسيون مشترکي با مسئولين مربوطه تشکيل دهند.

از ديگر مسائلي که در اين جلسه مطرح شد رسيدگي به نامه شماره 11/46699 مورخ 1398/08/25 از سوي وزارت راه و شهرسازي به انجمن در خصوص درخواست شرکت سورن ترابر جهت استفاده از کاميونهاي يخچالدار ترک به دليل عدم وجود کاميونهاي يخچالدار ايراني جهت حمل کالاهاي صادراتي بود که در جلسه مطرح و نتيجه اين شد در صورتي که جزئيات بار، بطور کامل و بموقع اعلام شود، ناوگان داخلي کافي وقادر به حمل خواهد بود.

همچنين نامه شماره 122665/74/3 مورخ 1398/08/28 از سوي وزارت راه و شهرسازي به انجمن  به منظورمستند سازي در مورد هزينه ها و عوارض حمل و نقل بين المللي در ساير کشورها بود که دراين جلسه مطرح شد . پس از بحث و تبادل نظر مقرر شد با توجه به حوزه فعاليت همکاران در کشورها و مسيرهاي مختلف، گزارشي تهيه و به بخش ارائه دهند.

 


1398/09/05
در پنجمین جلسه بخش حقوقی مطرح شد؛ انتشار قراردادهاي متحدالشکل مورد نياز صنفي

به گزارش روابط عمومي  انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران پنجمين جلسه بخش حقوقي باحضور يونس جاويد عضو هيئت مديره و رابط بخش ، پوريا سعيدي رئيس بخش ، آرمين حياتي نائب رئيس و 4 نفر از اعضاء در تاريخ 28 آبان ماه در محل انجمن برگزار شد.

مباحثي که در اين جلسه مورد بحث و بررسي قرار گرفت به شرح ذيل است :

1-آيين ‌ نامه کميته ‌ ها و کارگروه ‌هاي تخصصي انجمن

با توجه به ارسال آيين ‌ نامه پيشنهادي توسط بخش حقوقي به هيأت مديره در نيمه اول مهر ماه ، مسئله از رابط بخش پيگيري شده و به دليل عدم گزارش پيشرفت مشخص ، مقرر شد به صورت کتبي از هيأت مديره درخواست اعلام نظر شود .

2- قراردادهاي متحدالشکل مورد نياز صنفي

با توجه به وصول نظرات گوناگون در خصوص عدم ضرورت و بارمسئوليتي نمونه قراردادها پس از بررسي همه جانبه مسئوليت احتمالي انجمن در خصوص انتشار قراردادهاي متحدالشکل ضمن تأکيد بر ضرورت وجود نمونه قراردادهاي مورد نيازفعاليت هاي گوناگون صنفي و شناسايي اين امر به‌ عنوان يکي از اصلي‌ترين دلايل تشکيل و وظايف انجمن‌ها ، مصوب شد که نمونه قراردادها به صورت سابق توسط بخش حقوقي تنظيم و در اختيار اعضا قرار داده شود. همچنين به پيشنهاد حسام الدين خامسي مديرعامل شرکت هودج ترابر و اعضاي بخش مذکور و با موافقت ساير اعضا مقرر شد به جز انتشار نمونه قرارداد ، موارد کليدي و دلايل حقوقي که مي بايست در کليه قراردادها مد نظر قرار گيرد طي اطلاعيه‌اي در اختيار اعضا قرار گيرد.

پس از جمع‌بندي موارد مطروحه ، وظايف ذيل در دستور کار آتي بخش حقوقي قرار گرفت:

الف: تکميل نمونه قراردادها

-ارسال نمونه قرارداد هاي کرير با راننده و کرير با فورواردر به هيأت مديره

-تکميل نمونه قرارداد فورواردر با نمايندگان داخلي و تأمين‌کنندگان خارجي

ب: آيين‌نامه داوري

-تکميل آيين‌نامه مرکز داوري انجمن و ارسال به هيأت مديره

ج: مسئله قاچاق  

-مطالعه در خصوص قوانين گمرکي وقاچاق کالا در ترکيه

-مطالعه در خصوص قوانين گمرکي وقاچاق کالا در حوزه اتحاديه اروپا

-ترجمه و بررسي کنوانسيون کيوتو

 

 

 

1398/09/04
آغاز به كارچهارمين اجلاس كارگروه راهگذرجاده اي KTAI و پنجمين اجلاس كارگروه راهگذر جاده اي ITI



پنجمين اجلاس راهگذرجاده اي  ITI بين كشورهاي پاكستان، ايران و تركيه و چهارمين اجلاس راهگذر جاده اي KTAI بين كشورهاي قرقيزستان، تاجيكستان، افغانستان و ايران به ميزباني سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي صبح امروز در تهران آغاز به كار كرد .

 
.عبدالهاشم حسن نيا معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان در مراسم افتتاحيه اين اجلاس اظهار داشت: گسترش روزافزون علم لجستيک در روند جهاني شدن، پديدآمدن بازارهاي منطقه اي و سهم قابل توجه هزينه هاي حمل ونقل به ويژه مسيرهاي جاده اي در آن، پي ريزي بنيانهاي جديدي از همکاريهاي منطقه اي را مي طلبد ،که پايه گذاري راهگذرهاي ترانزيتي بالاخص راهگذرهاي جاده اي  ITI , KTAI زير نظر سازمان همكاري هاي اقتصادي اكو از آن جمله است.وي با بيان اين كه اجرايي شدن اين راهگذر رويدادي بسيارمهم است که حاصل مشارکت منطقه اي و خرد جمعي بين المللي است  ،‌افزود ملت هاي منطقه هرگز نخواهند توانست منافع ملي يا بين المللي خود را به تنهايي به منصه ظهور برسانند. لذا به طور قطع فعالسازي اين دو راهگذر، موجب جهشي در تجارت منطقه اي خواهد شد.رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي خاطر نشان كرد : برگزاري دو اجلاس هم زمان و به منظور بهره برداري از فرصتهاي تجاري در منطقه و متعاقب ارائه گزارش تهيه شده توسط مشاور پروژه، باعث شناخت دقيقتر فرصتها و چالشهاي توسعه ترانزيت در اين دو راهگذر و فرصت ارائه ديدگاهها و نظرات در آن ارتباط مي شود.حسن نيا ياد آور شد :موقعيت ممتاز جغرافيايي کشورهاي عضو اين دو راهگذر به عنوان فصل مشترک مناطق فوق اشاره با اوراسيا و اروپا و پيوند اقيانوس هند با درياي مديترانه، انگيزه اي دوچندان براي عزم ملي و جديت همکاري فيمابين در توسعه ترانزيت از قلمرو يکديگر در چارچوب اين راهگذرها مي باشد.وي افزود: بديهي است فراهم آوري زيرساختهاي مناسب، بالاخص در بخش عمده اي از راهگذر KTAI ، به فوريت به تقاضاهاي عمده موجود پاسخ داده شده و به صورت گسترده در جهت ارتقاي تجارت فيمابين، موثر واقع خواهدشد.معاون وزير راه و شهرسازي بيان كرد :در قلمرو جمهوري اسلامي ايران، نوسازي ناوگان حمل ونقل کالا و مسافر، به رغم برخي مشکلات ناشي از شرايط جديد بين المللي، با جديت ادامه داشته و تاسيسات زيربنايي مهم از جمله گذرگاههاي مرزي و مجتمع هاي خدمات رفاهي به مقدار کافي احداث و در حال توسعه کمي و کيفي بوده و جزئيات اطلاعات آنها علاوه بر تارنماي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي در ديگر تارنماهاي رسمي از قبيل IRU قابل دسترس بوده و در گزارش مشاور اكو نيز به درستي به آن اشاره شده است.حسن نيا افزود :علاوه بر آن، بهسازي معابر ترانزيتي و رفع نقاط سانحه خيز نيز در دست پيگيري و از اولويتهاي سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي بوده و تسهيل مقررات اداري و تسريع در جريان عبور کالا از کشور از جمله اولويتهاي مهم در بخش ترانزيت است.وي خاطر نشان كرد :سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي همواره از مشارکت نهادهاي بين المللي و شرکتهاي خارجي در طرحهاي سرمايه گذاري متنوع بخش جاده‌اي استقبال نموده است.رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در ادامه اظهار داشت : حمل ونقل بين‌المللي جاده اي مسافر و کالا، علاوه بر تبعيت از مقررات ملي، تابعي از قراردادهاي دو يا چندجانبه بوده ، تغييرات اين قوانين نيز نتيجه تغيير ملاحظات حمل ونقلي و تجاري دولتها و تحولات بين المللي است.وي افزود :اگرچه اسناد حقوقي براي حمل ونقل جاده اي و در نتيجه براي کلان تجارت اهميت وافري دارند، اما جزئيات مهم عمليات حمل ونقل، تابع قراردادهاي خصوصي است که بين شرکتهاي حمل و صاحبان کالا منعقد شده و از اين رو است که کاربرد هوشمندانه از راهگذرهاي بين المللي، اهميتي فزاينده يافته است.حسن نيا پيشنهاد كرد  گزارش تهيه شده ، در پنج محور ازجمله با رويكرد بررسي توانمنديها ، امکانات حمل ونقلي و ترانزيتي در اين دو راهگذر،بررسي سياستگذاريها و رويه ها و متناظراً قوانين و مقررات ناظر بر احياي راهگذرها ، بررسي زمينه هاي سرمايه گذاري و مشارکت تشکلهاي فرامليتي بخش خصوصي و نهادهاي بين المللي علاقمند به توسعه راهگذرها ،با رويکرد توسعه بازار و تجاري سازي راهگذرهايITI  و KTAI و بررسي كشورهاي هدف آن ،چالشها و راهکارهاي توسعه زيرساختها و تسهيلات حمل ونقلي در اين دو راهگذر توسط اكو مورد بررسي و دقت قرار گيرد.وي اظهار اميدواري كرد فرصت پيش رو، در جهت گفتگو در زمينه هاي مختلف حمل‌ونقل جاده اي  و مباحث متنوع نمايندگان کشورها، باعث تقويت همگرايي و همکاري بين المللي در حوزه حمل ونقل به عنوان زيربناي توسعه اقتصادي شده و اين دو اجلاس باعث ايجاد گفتگوهاي سازنده بين تجار و فعالان حمل ونقلي گردد.اين گزارش حاكي است مهمترين دستوركار پنجمين اجلاس كارگروه  ITI و چهارمين اجلاس كارگروه KTAI، كه با حضور نمايندگان دبيرخانه سازمان همكاري هاي اقتصادي اكو و اتحاديه حمل و نقل بين المللي جاده اي ايرو ، ‌وزارت راه و شهرسازي، وزارت امور خارجه، گمرك جمهوري اسلامي ايران  و اتاق بازرگاني و تشكل هاي صنفي حمل و نقل بين المللي برگزار مي شود، ارائه گزارش مطالعه ميداني مشاور اكو و بررسي كارشناسي آن توسط نمايندگان كشورهاي عضو اين دو راهگذر ، است.گفتني است در اين دو اجلاس، مسئولين حمل و نقل جاده اي كشورهاي عضو در سطوح معاون وزير ، مديركل و مشاورين ملي كشورهاي عضو شركت كردند.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي
1398/09/04
تصمیم جدید برای صادرات کالا به «عراق و افغانستان»
عضو کميته ارز اتاق بازرگاني ايران از تصميم جديد بانک مرکزي براي رفع تعهد ارزي صادرکنندگان به عراق و افغانستان خبر داد و گفت:
عضو کميته ارز اتاق بازرگاني ايران از تصميم جديد بانک مرکزي براي رفع تعهد ارزي صادرکنندگان به عراق و افغانستان خبر داد و گفت: امکان ثبت اطلاعات صادرات ريالي از 10 اذر امکان پذير خواهد بود. محمد لاهوتي در گفت‌وگو با «خبرگزاري مهر» با اشاره به تعامل بانک مرکزي با صادرکنندگان کالا به عراق و افغانستان و گفت: بنا به اعلام کتبي بانک مرکزي، طي دو مرحله در روزهاي ششم تير و نهم شهريورماه 98، اين بانک ضمن آماده‌سازي سامانه‌هاي مرتبط و ايجاد درگاه ثبت اطلاعات اين دسته از صادرکنندگان در سامانه جامع تجارت، شيوه‌نامه نحوه ثبت اطلاعات را منتشر کرده و نسبت به اخذ و پالايش اطلاعات اظهارنامه‌هاي ثبت شده صادرکنندگان به عراق و افغانستان اقدام کرده است. به گفته لاهوتي و نظر به اينکه گروهي از صادرکنندگان به عراق و افغانستان، تاکنون موفق به ثبت اظهارنامه‌هاي خوددر سامانه ياد شده و متعاقبا رفع تعهد ارزي مربوطه نشده‌اند، امکان ثبت اطلاعات مربوط توسط صادرکنندگان کالا به اين کشورها، از تاريخ ده آذر 98 در سامانه جامع تجارت به آدرس WWW.nstsw.ir (بخش درگاه ثبت اطلاعات پروانه‌هاي صادراتي افغانستان و عراق) برقرار خواهد بود. لاهوتي افزود: چنانچه اين اسناد مورد تاييد بانک مرکزي قرار گيرد، رفع تعهد ارزي براي صادرکنندگان به عراق و افغانستان انجام خواهد شد؛ اين در حالي است که بر اساس آخرين آمار، بانک مرکزي تقريبا 2 ميليارد دلار صادرات ريالي صادرکنندگان به عراق و افغانستان را در مرحله قبل که ثبت سامانه شده است پذيرفته و رفع تعهد ارزي کرده است. او در ادامه توضيح داد: از آنجايي که برخي از صادرکنندگان، از شيوه اين اقدام يا انجام مراحل ثبت اظهارنامه‌هاي صادراتي خود بي‌اطلاع بوده وآمادگي لازم براي اين کار را نداشته و اطلاعات را در سامانه ثبت نکرده بودند، مشکلات کماکان وجود داشت و عليرغم آنکه بانک مرکزي آخرين مهلت دوره قبل را آخرين زمان اعلام کرده و آن مهلت هم سررسيد شده بود، اما مسائل حل نشده باقي ماند. لاهوتي گفت: هم‌اکنون به جهت تعامل مثبت بانک مرکزي، مجدد اين زمان تمديد شده و افرادي که صادرات ريالي به عراق و افغانستان داشته و موفق به رفع تعهد ارزي نشده‌اند، بايد حتما اطلاعات صادراتي خود و کوتاژهاي صادراتي و مدارک مورد درخواست را در سامانه‌ اعلام شده بانک مرکزي به ثبت برسانند تا پس از بررسي از سوي بانک مرکزي، در صورت تاييد نهايي رفع تعهد ارزي شوند. او در عين حال از صادرکنندگان درخواست کرد تا هر چه سريع‌تر نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اقدام کرده و منتظر اعلام نتيجه از سوي بانک مرکزي باشند.

منبع: روزنامه تعادل
1398/09/03
نهمین جلسه بخش بیمه، ترانزیت و امور گمرکی برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ، نهمين نشست بخش بيمه، ترانزيت و امور گمرکي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در تاريخ 29 آبان ماه با حضور قربان جعفرزادگان عضو هيئت مديره و رابط بخش مذکور ، اکبر لشگري عضو هيئت مديره ، مجيد خياطي مطلق رئيس بخش، نسرين مکري، محمد عدديان نايئبان رئيس و 4 نفر از اعضا در محل انجمن برگزار شد.

در ابتداي نشست قربان جعفرزادگان رابط بخش و عضو هيئت مديره در رابطه با جلساتي که با بيمه هاي مختلف از جمله بيمه آسيا ، تعاون، پاسارگاد ، دي و... برگزار کرده بودند و در مورد شرايط مختلف بيمه ها براي اعضا توضيحاتي را ارائه کردند .

وي همچنين درصدهايي که بيمه ها براي انجمن و براي بيمه گزار، طبق قانون بيمه مرکزي ارائه داده بودند را بازگو کردند و در نهايت انتخاب شرکت بيمه پاسارگاد را طبق بخشنامه صادر شده از سوي انجمن اعلام داشتند.

درادامه نشست اعضاء بخش، خواستار مشخص شدن معيار و تاريخ اعلام درصد بيمه ها از طريق شرکتهاي بيمه به انجمن و چگونگي انتخاب بيمه پاسارگاد شدند.

اکبر لشگري عضوهيئت مديره که در اين جلسه حضور داشتند درمورد مصوب شدن يک موضوع درهيئت مديره و چگونگي تصميم گيري در مورد موضوعات مختلف واعلام نتيجه آن توضيحاتي را ارائه کردند.

مجيد خياطي مطلق رئيس بخش و جواد ترکمن از اعضاي بخش هم دررابطه با شفاف‌تر شدن چگونگي انتخاب بيمه پاسارگاد و فسخ قرارداد با بيمه آسيا صحبتهايي را ارايه کردند. همچنين محمد عدديان نائب رئيس بخش درزمينه انتخاب يک شرکت  بيمه نظرات خود را اعلام داشتند.

در پايان جلسه با بررسي و تبادل نظر پيرامون موضوع بخشنامه شماره 9703/04/160 (فسخ قرارداد با بيمه آسيا و منعقد شدن قرارداد جديد با بيمهپاسارگاد)، و ديگر مسائل جاري روز بيمه و ترانزيت  مراتب به شرح زير جمع بندي شد . لازم به ذکر است که اعضاء از رابط بخش مذکور خواستار مشخص شدن موضوعات ذيل در جلسه بعدي بخش شدند.

1-     مشخص شدن تاريخ عقد قرارداد بابيمه پاسارگاد

2-     شرايط و مفاد داخل قرارداد

3-     و آيا امکان فسخ قرارداد وجود دارديا خير؟

1398/09/02
در پنجمین نشست کمیسیون فرعی شورایعالی هماهنگی ترابری کشور؛ اصلاحیه مصوبه 206 -205 در خصوص میزان حق توقف کانتینرها بررسی شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، پنجمين نشست کميسيون فرعي شورايعالي هماهنگي ترابري کشور روز گذشته با حضور رضا نفيسي رئيس مرکزتدوين مقررات، ايمني حمل‌ونقل، پدافند غيرعامل و مديريت بحران وزارت راه و شهرسازي ،جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، مسعود عطري مديرعامل شرکت دريابار و رئيس بخش فورواردري ولجستيک انجمن ، مديران و معاونان سازمان بنادر و دريانوردي، اتاق بازرگاني صنايع ،معادن و کشاورزي تهران،انجمن کشتيراني، انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل ريلي و خدمات وابسته با دستور کار بررسي پيامدهاي ناشي از سياست گذاري هاي جديد در زمينه صادرات محصولات معدني در حوزه حمل ونقل ريلي، جمع بندي نهايي اصلاحيه آيين نامه ستادمراکز لجستيک در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.
 همچنين در اين نشست  اصلاحيه مصوبه 205 و 206   در خصوص  حق توقف کانتينرها مورد بررسي قرار گرفت.
در ابتداي اين نشست رضا نفيسي عنوان کرد: با توجه به مشکلاتي که از سال گذشته درخصوص دريافت حق توقف کانتينرها با آن مواجه شديم و برخي از خطوط کشتيراني در اين رابطه سليقه اي عمل کرده و مبالغي بيشتر از مصوب تعرفه ها از صاحبان کالا دريافت کرده اند ،که اين امر موجب بي نظمي و نابسامانيهايي در حوزه حمل ونقل شده است. اين موضوع در حدود هفت ماه است که در دستور کارشورايعالي ترابري کشور قرار گرفته و طي اين مدت جلسات متعددي برگزار شده است . درآخرين جلسه که اعضاي کميسيون ماده 20 هم حضور داشتند و براساس نظرات انجمن ايران،اتاق بازرگاني ، سازمان راهداري و ساير اعضا کميسيون ماده 20 اصلاحاتي در خصوص موضوع حق توقف کانتينرها صورت گرفته که به صورت دو پيشنهاد مطرح مي شود تا در صورت تاييد حاضران در جلسه به کميسيون موضوع ماده 20 ارايه گردد.
جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران به تعدد مراکز تصميم گيري اعتراض و بيان کرد: سالهاست که اين روال وجود دارد و موجب بروزمشکلات فراواني براي بخش حمل ونقل کشور شده و آسيب هاي جبران ناپذيري را براي اين حوزه ايجاد کرده است.
در ادامه مسعود عطري در خصوص مصوبه پيشنهادي اول نظراتي را عنوان کرد: اگر موضوع صاحب کالا را در قانون امور گمرکي ملاک کار قرار دهيم اين درست است اما پيشنهاد ما اين است که  به جاي " نماينده خطوط کشتيراني " از واژه " متصدي حمل " استفاده شود.
همچنين در قسمت " درج هر گونه مبلغ مازاد بر سقف   تعرفه هاي مصوب حق   توقف کانتينر در متن بارنامه بلااثر بوده ومطالبه بيش از ميزان مصوب کميسيون ماده 20 از سوي خطوط کشتيراني و يا نمايندگان آنها تخلف محسوب شده و از سوي مراجع ذيربط قابليت پيگيري و رسيدگي خواهد داشت. " اين با مورد بالاکه ذکر شده "اگر توافق کتبي وجود داشته باشد"  مغايرت پيدا ميکند پيشنهادمان اين است که دراين بند ذکر شود " درج هر گونه مبلغ مازاد برسقف تعرفه هاي مصوب حق  توقف کانتينر به جزدر مواردي که توافق مکتوب اشاره شده در  اصل ماده وجود داشته باشد در متن بارنامه بلااثربوده و مطالبه بيش از ميزان مصوب کميسيون ماده 20 از سوي خطوط کشتيراني و يا نمايندگان آنها تخلف  ميشود. "
در ادامه   مسعودعطري اظهار داشت: موضوع صاحب کالا بايد مشخص شود از نظر ما صاحب کالا در رابطه باحق توقف کانتينر عملاً  ذي نفع پرداخت کننده است.زماني که فروشنده کالا  تعهدي  براي شخص ثالث ايجاد مي کند  مي تواند براي خود درآمدي داشته باشد مثلاً کانتينر 1000 دلاري را با کرايه 500 دلاري بفروشد و براي گيرنده  تعهد ايجاد کند که مثلاً براي توقف روزي 200دلار دريافت کند. اين مسئله اي هست که ماههاست با آن مواجه هستيم و انجمن کشتيراني   اولين ارگاني بوده که نسبت به اين رويه انتقاد کرده اما متاسفانه  تاکنون کاري صورت نگرفته است و تاکنون جلسات متعددي در اين زمينه برگزار شده است.
در ادامه نشست هر يک از حاضران نظرات خود را در خصوص اصلاح مصوبه پيشنهادي مطرح وبه تاييد حاضران رسيد تا به کميسيون موضوع ماده 20 ارائه گردد.

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر