آرشیو اخبار
.
1398/05/30
مصطفی کراچیانی از اعضای بخش مالیاتی: اولین جلسه مالیاتی رضایت بخش نبود
مصطفي کراچياني مدير عامل شرکت جهان مورا و از اعضاي بخش مالياتي با انتقاد از نخستين جلسه بخش مذکور اظهار داشت: به طور کلي اولين جلسه بخش مالياتي رضايت بخش نبود.
 جلسات اين بخش بايد به گونه اي باشد که به  شرکت‌ها برنامه بدهند اما با توجه به مسائلي که مطرح شد تنها به مسائل و مشکلات موديان رسيدگي خواهد شد که به نظر من اين مسئله نشان دهنده ضعف اين بخش است.
 وي در پاسخ به سوال عدم حضور تمام مدعوين در اين جلسه عنوان کرد:متاسفانه آيين نامه رعايت نشد و از 13 نفر مدعوين فقط 6 نفر حضور داشتند.
1398/05/30
اولین جلسه بخش مالیاتی برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نخستين جلسه بخش مالياتي با حضور محمد جمالي عضو هيئت مديره و رابط بخش مالياتي و 6 نفر از مديران و فعالان حوزه حمل و نقل بين المللي در تاريخ 28 مرداد ماه  در سالن اجتماعات برگزار شد.
در اين نشست سيد قاسم مقتدايي مديرعامل شرکت رهسپاران مهر توسط محمد جمالي رابط بخش مذکور به سمت رئيس بخش مالياتي منصوب شد.
 در ادامه هر يک از مدعوين به معرفي و بيان سوابق و فعاليتهاي خود در حوزه حمل و نقل بين المللي پرداختند.
1398/05/29
مدیرعامل شرکت هودج ترابر: شرکتها باید انجمن را امین مسائل خود بدانند
حسام الدين خامسي مديرعامل شرکت هودج ترابر  و از اعضاي بخش مالياتي ضمن  ابراز رضايت خود  از نخستين جلسه بخش مالياتي بيان کرد:پيشنهادم اين است که براي جلسات آتي موردهاي بيشتر و واقعي تر مورد بررسي قرار گيرد. انجمن بايد به طور جد از اعضا بخواهد که مسائل و مشکلاتشان را به صورت مکتوب با انجمن مطرح کنند  تا در بخش مطرح و بررسي شود. در واقع  ارتباط شرکت‌ها  با انجمن بايد به گونه اي باشد که انجمن را امين مسائل خود بدانند.
وي در مورد عدم حضور همه مدعوين در اولين جلسه بخش مالياتي اظهار داشت: برخي از شرکت‌ها هستند که ارتباط خوبي با انجمن ندارند و  ارتباط سيستماتيک بين آنها برقرار نيست. در واقع يک نوع نگاه بالا به پايين به شرکت‌ها وجود دارد و شرکت‌ها انجمن را خانه خود نمي دانند. من فکر ميکنم بايد ارتباط صميمانه تري بين اعضا و انجمن برقرار شود.
خامسي در ادامه عنوان کرد: عدم حضور همه مدعوين در نخستين جلسه اتفاق خوبي نيست در واقع اين امر نيازمند اين است که انجمن نگرش متفاوتي به شرکت‌ها داشته باشد و به شرکت‌ها به صورت يک بخش خصوصي نگاه کند. در زمان انتخابات انجمن تلاش‌هايي در جهت برقراري ارتباط صميمانه تر با اعضا انجام داد که شاهد مشارکت بيشتر اعضا در انتخابات بوديم.
1398/05/27
توسعه مراودات منطقه آزاد انزلی و لوتوس روسیه
مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي لوتوس روسيه در بازديداز زير ساخت هاي بندري منطقه آزاد انزلي نسبت به  توسعه مراودات ابراز تمايل کرد.;سرگئي ميلوشکين در نشستي مشترک با رييس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي پيرامون افزايش ترانزيت کالا در مسير کريدور شمال جنوب تبادل نظر کردند.

وي در اين نشست بندر کاسپين را يک ظرفيت مناسب جهت انجام فعاليت هاي تجاري عنوان و بيان کرد: پس از دو سال مجدد از بندر کاسپين بازديد داشتم و در حال حاضر يک بندر مدرن با شرايط ويژه را در اين منطقه ديدم که از تکنولوژي هاي روز برخوردار بوده و پاسخگوي تمامي نياز هاي تجار و بازرگانان است.

وي در ادامه بندر کاسپين را به عنوان الگويي مناسب براي بنادر در دست ساخت آستراخان دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور ايران بندر کاسپين منطقه آزاد انزلي و بندر چابهار همچون ستاره در حوزه تجارت مي درخشند و در نظر داريم به عنوان نزديک ترين بندر کشور روسيه به بندر کاسپين با توسعه زير ساخت هاي بندري در آستراخان ستاره سوم حوزه تجارت باشيم.

مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي آستراخان با تشريح اهميت رونق فعاليت از طريق کريدور شمال–جنوب، افزود: ترانزيت کالاهاي کشور روسيه از طريق بندرکاسپين به کشور هندوستان از مهم ترين برنامه هاي ما بوده و تلاش مي کنيم تا اين مسير به عنوان کوتاه ترين و کم هزينه ترين مسير به تجار معرفي و هرچه سريع تر شاهد انتقال کالا از اين مسير باشيم.

تير ماه امسال مديران عامل منطقه آزاد اقتصادي لوتوس، سازمان منطقه آزاد انزلي و سازمان منطقه آزاد چابهار در سفر به کشور هندوستان با مديران بخش خصوصي و دولتي حوزه تجارت و حمل و نقل اين کشور در خصوص سازوکارهاي عملياتي سازي کريدور شمال- جنوب به بحث و تبادل نظر پرداختند و بازديد سرگئي ميلوشکين از منطقه آزاد چابهار و منطقه آزاد انزلي را بايد در راستاي اجرايي شدن توافقات صورت گرفته ميان طرفين عنوان کرد.

منطقه آزاد انزلي تنها منطقه آزاد ايران در حاشيه درياي خزر است . کشورهاي حاشيه درياي خزر، ترکيه و کشورهاي حاشيه خليج فارس و آسياي جنوب شرقي عمده بازارهاي صادرات و واردات محصولات از طريق منطقه آزاد انزلي هستند.

قرار گرفتن در مسير کريدور بين المللي شمال - جنوب، دارابودن موقعيت ويژه در زمينه ارتباط با کشورهاي حاشيه درياي خزر، همجواري با بنادر آستراخان و لاگان در روسيه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربايجان، دسترسي از طريق راه هاي مناسب، به بازارهاي مصرف کشورهاي CIS، نزديکي به فرودگاه بين المللي رشت از جمله مزاياي منطقه آزاد انزلي است.

مزاياي قانوني همچون امکان ثبت، مالکيت و مشارکت سرمايه گذاران خارجي تا ميزان 100 درصد در منطقه، امکان فعاليت بانکها و موسسات مالي - بيمه اي در اين منطقه، معافيت مالياتي 20 ساله بر درآمد و دارايي از تاريخ بهره برداري هرگونه فعاليت اقتصادي، وحدت مديريت در ارائه کليه خدمات به سرمايه گذاران و فعالين اقتصادي، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزايا و معافيت هاي جديد براي فعالان اقتصادي - توليدي، فعاليت بورس کالاي منطقه، رونق فضاي تجاري با اجراي مصوبه کالاي همراه مسافر و برگزاري پانزدهمين اجلاس اتاق هاي بازرگاني کشورهاي حاشيه درياي خزر زمينه ساز رونق فضاي کسب و کار در محدوده منطقه شده است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/05/26
صدور بارنامه الکترونیکی واحد و کریدور‌های ترانزیتی در اجلاس روسیه و ترکمنستان بررسی شد
وزير راه و شهرسازي اجلاس سوچي و نشست مشترک وزراي حمل‌ونقل پنج کشور ساحلي درياي خزر را گامي مثبت در جهت هماهنگ سازي و يکسان‌سازي جريان عبور کالا با صدور بارنامه الکترونيکي واحد عنوان کرد و بحث و بررسي پيرامون تکميل و توسعه کريدور شمال-جنوب و خليج فارس-درياي سياه را مهم برشمرد. محمد اسلامي که پس از اجلاس ترکمنستان براي شرکت در «نشست مشترک وزراي حمل‌ونقل ايران، روسيه و آذربايجان» به سوچي روسيه سفر کرده بود، توسعه روابط حمل‌ونقل ريلي، حذف رواديد رانندگان کاميون، تکميل کريدور شمال-جنوب ‌و گسترش روابط دريايي را مهم‌ترين موارد مذاکره با همتايان خود در اين نشست عنوان کرد.وزير راه و شهرسازي افزود: اجلاس سوچي و نشست مشترک وزراي حمل‌ونقل پنج کشور ساحلي درياي خزر به برداشتن گامي مثبت در جهت هماهنگسازي و يکسان‌سازي جريان عبور کالا با صدور بارنامه الکترونيکي واحد از مبدا تا مقصد کمک کرد.وي بررسي رفع موانع خواسته و ناخواسته در مرزهاي سه کشور را نکته بعدي برشمرد و گفت: با شروع اين مذاکرات لغو رواديد رانندگان ناوگان حمل‌ونقل جاده‌اي بين‌المللي در دست پيگيري قرار گرفته است.اسلامي در ادامه به بحث و بررسي پيرامون ايجاد کريدور خليج فارس-درياي سياه اشاره کرد و گفت: راه اندازي کريدور خليج فارس-درياي سياه با هدف توسعه ترانزيت از اهميت بالايي برخوردار است.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي
1398/05/26
ایران به دنبال افزایش سهم خود از ترانزیت کالا بین شرق و غرب است
>وزير راه و شهرسازي توافق ها و تفاهم هاي حمل‌ونقلي در حوزه‌هاي ريلي، جاده‌اي، دريايي، هوايي و فرامُدي را تشريح کرد و گفت: با توجه به حجم 30 ميليون تني جابه جايي بار بين خاور دور، هندوستان، روسيه و اروپا و قابليت افزايش ظرفيت جابه جايي بار در اين مسير تا 100 ميليون تن، در تلاش هستيم سهم ايران در جريان جابه جايي بار بين شرق به غرب  را به ويژه از طريق حمل‌ونقل ترکيبي ريلي-دريايي افزايش دهيم.

محمد اسلامي به تشريح سه محور اصلي «نشست مشترک پنج کشور ساحلي درياي خزر» پرداخت و در اين باره اظهار داشت: در محور اول وزراي حمل‌ونقل در محور دوم وزراي اقتصاد و در محور سوم اتاق‌هاي بازرگاني به بحث و تبادل نظر پرداختند که نقطه مشترک ميان تمام کشورهاي شرکت کننده قرار داشتن «گسترش تبادلات تجاري و همکاري‌هاي اقتصادي با اتخاذ تصميمات شتاب‌دهنده» در دستور کار آنها بود.

وي افزود: در اين اجلاس به غير از پنج کشور حاشيه درياي خزر، کشورهاي ديگري همچون ازبکستان و بلغارستان در سطح نخست وزير حضور داشتند.

اسلامي با اشاره به جزئيات اجلاس وزراي حمل ونقل پنج کشور ساحلي درياي خزر گفت: يکي از مباحث مهم اين اجلاس، هماهنگ سازي و يکپارچه سازي رويه‌ها براي گسترش ظرفيت کريدور‌هاي حمل‌‌ونقلي بود که بر روي کليات آن، مذاکرات و کار کارشناسي در گذشته صورت گرفته بود. لذا اتفاق نظر در خصوص توسعه خطوط ريلي، جاده‌اي، دريايي و هوايي ميان پنج کشور حاضر در اين اجلاس پيشرفت خوبي محسوب مي‌شود.

ايران و ترکمنستان براي رفع مشکلات حمل‌ونقل بار همکاري مي‌کنند

وزير راه و شهرسازي به مذاکرات صورت‌ گرفته با مسئولان کشور ترکمنستان در حاشيه برگزاري اجلاس مذکور اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش حجم جابه جايي بار ميان دو کشور طي چند سال گذشته، در مذاکرات دو جانبه هماهنگي‌هايي براي شناسايي و رفع موانع، همچنين اتخاذ تصميمات لازم براي سرعت بخشيدن و روان‌سازي فرايند جابه جايي کالا ميان دو کشور از طريق حمل‌ونقل جاده‌اي و ريلي انجام گرفت. در همين راستا هيئتي متشکل از مسئولان و کارشناسان بخش حمل‌ونقل ترکمنستان براي پيگيري تصميمات و مذاکره با همتايان ايراني خود در آينده نزديک به تهران سفر مي‌کنند.

 وي افزود: علاوه بر مذاکره در خصوص بازگشايي پل جديد سرخس، صحبت‌هايي در زمينه‌ انرژي، گمرک  و ... نيز صورت گرفت که مقرر شد، ابتدا در کميته‌هاي تخصصي کميسيون مشترک ايران و ترکمنستان مورد بررسي قرار گيرد و سر انجام در کميسيون مشترک دو کشور که به ميزباني عشق آباد در آبان‌ماه برگزار مي‌شود، تصميم نهايي اتخاذ گردد.

اسلامي ابراز اميدواري کرد که اين کميسيون به نقطه عطفي براي گسترش مبادلات تجاري و فني بين دو کشور تبديل و سرانجام منجر به امضا تفاهم‌نامه شود.

ارائه برنامه گردشگري دريايي ايران و پيشنهاد تشکيل شرکت‌هاي کشتيراني مشترک

وزير راه و شهرسازي مذاکرات انجام شده در حوزه حمل‌ونقل دريايي را مثبت ارزيابي کرد و گفت: مقرر شد کشتي‌هاي مسافري گردشگري و تفريحي بين بنادر درياي خزر راه اندازي شوند که ما نيز با پيش‌بيني اين اتفقاق، برنامه‌ از قبل تهيه شده خد را ارائه کرديم. همچنين طرف روسيه آمادگي خود را براي راه ‌اندازي اولين کشتي بزرگ گردشگري خود به نام «پتر کبير» در آب‌هاي درياي خزر اعلام کرد.

اسلامي در ادامه بيان داشت: همچنين براي افزايش ظرفيت حمل دريايي پيشنهاد تشکيل شرکت‌ مشترک کشتيراني ارائه کرديم و روسيه افزايش ظرفيت عبور کشتي از رودخانه ولگا که جزو درخواست‌هاي ديرينه ايران بوده است را به عنوان يکي از راهکارهاي و برنامه‌هاي جدي خوداعلام کرد.

وي با بيان اينکه «درياي خزر به خاطر عدم حضور و دخالت کشور خارجي، يک درياي نمونه است» اظهار داشت: ظرفيت جمعيتي و بنادر پيرامون درياي خزر، کمک مي کند که صنعت کشتيراني سهم بزرگي در توسعه و شکوفايي اقتصادي پنج کشور ايفا کند.به همين خاطر با نگاهي به عزم جدي کشورهاي حاشيه درياي خزر براي توسعه کشتيراني، توسعه بنادر اکتائو، ترکمن‌باشي ،‌باکو،‌امير آباد و کاسپين( انزلي) در ميابيم که هر پنج کشور بسيار قوي دنبال توسعه و تقويت حمل‌ونقل دريايي هستند.

از سرگيري و افزايش پروازهاي کشور‌هاي حوزه درياي خزر به مقصد ايران

وزير راه و شهرسازي همچنين مذاکرات انجام شده در حوزه حمل‌ونقل هوايي را مثبت ارزيابي کرد و گفت: مهم ترين نکته‌اي که در بخش حمل‌ونقل هوايي از سوي ايران در اين اجلاس مورد تاکيد قرار گرفت، برقراري و از سرگيري پروازهايي بود که طي چند سال گذشته متوقف يا کاهش يافته بود. در مقابل پيشنهاداتي مبني بر لغو ويزاي تجار براي سفر هوايي و ايجاد شبکه پروازي جديد ميان پنج کشور پيرامون درياي خزر در سطح  وزراي حمل‌ونقل پنج کشور مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت و انتظار مي‌رود در کميته‌ تخصصي حمل‌ونقل هوايي بين کشورها به سر انجام رسد.     

اسلامي با اشاره به درخواست برخي کشورهاي حوزه درياي خزر براي برقراري پرواز مستقيم و برنامه‌اي به ايران بيان داشت: سازمان هواپيمايي کشوري نسبت به درخواست تاجيکستان در اين مورد اقدام کرده است و پيگيري درخواست ترکمنستان و قزاقستان در دستور کار قرار دارد تا پروازها از سر گرفته شود.

ايران به دنبال ايجاد شبکه پروازي برنامه‌ريزي شده با همسايگان حوزه خزر است

وي تصريح کرد: ما به دنبال ايجاد شبکه پروازي برنامه‌ريزي شده، جدا از پروازهاي فصلي که آژانس‌هاي مسافرتي تقاضا مي کنند هستيم.

وزير راه و شهرسازي از برنامه‌هاي کلان اين وزارتخانه براي استفاده از تمام ظرفيت‌هاي حمل‌‌و‌نقلي کشور در جهت حمل‌‌ونقل ترکيبي و چند وجهي خبر داد و گفت: با دستيابي به تفاهمات و توافق‌هاي مهمي که در هر دو اجلاس ترکمن‌باشي  و سوچي منعقد شد، از طريق حمل‌ونقل ترکيبي ريلي-دريايي سهم ايران از صادرات و ترانزيت کالا در درياي خزر و کشورهاي پيرامون آن افزايش مي‌يابد.

 راه‌آهن رشت-استارا حلقه تکميل کننده کريدورهاي شمال-جنوب و خليج فارس-درياي سياه

اين عضو کابينه دولت دوازدهم در ادامه به اجلاس سه جانبه وزراي حمل‌ونقل ايران، روسيه و جمهوري آذربايجان که در سوچي روسيه برگزار شد، پرداخت و در اين خصوص بيان داشت: محور اصلي اين اجلاس، کريدور‌هاي حمل‌ونقلي به ويژه کريدور‌هاي شمال-جنوب و خليج فارس-درياي سياه بود. از آنجايي که شاخه شرقي کريدور شمال-جنوب از ترکمنستان و شاخه غربي از آستارا عبور مي‌کند، بر همين اساس تکميل راه‌‌آهن رشت-آستارا در داخل ايران مورد انتظار طرف روس و آذري در اين اجلاس بود تا بتوانند از اين طريق به آب‌هاي خليج فارس و درياي عمان دسترسي پيدا کنند.

وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: البته احداث اين قطعه به طور جدي از سوي ايران در حال پيگيري ‌است و وزارت راه و شهرسازي نيز ضمن ارائه برنامه عملياتي خود کارگاه عمراني پروژه را تجهيز کرده‌ است.

برخورداري ايران، روسيه و آذربايجان از نظام حمل‌ونقل يکپارچه تا پايان 2020

اسلامي در ادامه با اشاره مذاکرات صورت گرفته در حوزه حمل‌‌ونقل جاده‌اي بيان داشت: با هدف دستيابي به وحدت رويه ميان سه کشور ايران، آذربايجان و روسيه، برقراري سيستم صدور بارنامه الکترونيک و عدم فک پلمپ بارهاي عبوري ميان سه کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنين پيش‌نويس يکسان‌سازي مابه‌التفاوت قيمت سوخت و نرخ عوارض عبوري در اين اجلاس مرور و مقرر شد، سند سه جانبه بعد از امضا معاونان حمل‌ونقل به امضا وزراي سه کشور برسد تا در پايان 2020 شاهد برخورداري سه کشوراز نظام حمل‌ونقل يکپارچه و هماهنگ باشيم.

 وي با اشاره به حجم30 ميليون تني جابه جايي بار بين خاور دور، هندوستان، روسيه و اروپا بيان کرد: ظرفيت جابه جايي بار در اين مسير  تا 100 ميليون تن قابل افزايش است. لذا در تلاش هستيم تا بتوانيم طي سال‌هاي آينده فرصت از دست رفته در سال‌هاي گذشته را جبران کرده و سهم ايران را در جريان جابه جايي بار بين شرق به غرب افزايش دهيم.

گفتني است، محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي جمهوري اسلامي ايران براي شرکت و سخنراني در «نشست مشترک وزراي حمل‌و‌نقل پنج کشور ساحلي درياي خزر با هدف توسعه همکاري‌ها» بيستم مردادماه به ترکمنستان سفر کرد

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/05/23
افزایش حجم روابط تجاری ایران و ترکمنستان تا 3 میلیارد دلار امکان‌پذیر است
معاون امور بين‌الملل اتاق ايران در حاشيه نخستين نشست اقتصادي درياي خزر در ترکمنستان، با معاون اتاق بازرگاني اين کشور ديدار و گفت‌وگو کرد. محمدرضا کرباسي مسائلي نظير تسهيل صدور ويزا، برقرار پرواز مستقيم و تسهيل در حوزه حمل‌ونقل، ترانزيت و تهاتر کالا را ازجمله مواردي دانست که بايد براي توسعه روابط دوجانبه در نظر گرفته شود.معاون امور بين‌الملل اتاق ايران در ديدار با معاون اتاق بازرگاني ترکمنستان، با اشاره به برگزاري نمايشگاه فناوري‌هاي نوين در اين کشور، گفت: بخش خصوصي دو کشور علاقه‌مند به استفاده از فرصت‌هاي موجود براي توسعه روابط هستند و برگزاري اين نمايشگاه يک شروع بزرگ براي اين کار است.

محمدرضا کرباسي در اين ديدار که در حاشيه نخستين نشست اقتصادي درياي خزر در ترکمنستان برگزار شد گفت: خاصيت فعالان بخش خصوصي اين است که در همکاري با همتايان خود در ديگر کشورها، اشکالات يکديگر را به‌خوبي متوجه مي‌شوند و براي رفع اين اشکالات،عملگرايانه رفتار مي‌کنند. 

او با بيان اينکه فعالان بخش خصوصي همواره به دنبال طراحي مسيرهاي برد-برد براي همکاري‌هاي اقتصادي هستند، تصريح کرد: ايران و ترکمنستان همواره روابط گرم و صميمي داشته‌اند و در سال 2014 نيز روابط تجاري 2 ميليارد دلاري را تجربه کرده‌اند، اما از اين سال به بعد حجم تجارت دو کشور رو به کاهش گذاشته است. اين در حالي است که ظرفيت‌هاي اقتصادي خوبي ميان دو کشور وجود دارد.

کرباسي ادامه داد: امروز شاهديم که حجم روابط ايران و ترکمنستان به حدود 250 ميليون دلار رسيده که اصلاً شايسته دو کشور نيست. از اين‌ رو پيشنهاد مي‌کنم اتاق‌هاي بازرگاني دو کشور وارد صحنه شوند و با بهره‌برداري از فرصت‌هاي موجود، زمينه را براي بهبود روابط تجاري فراهم کنند.

معاون امور بين‌الملل اتاق ايران با اشاره به الزامات افزايش حجم تجارت دوجانبه ميان ايران و ترکمنستان، گفت: افزايش دوباره حجم مبادلات نيازمند بسترسازي است و يکي از اولويت‌ها اين است که اتاق‌ها پيگير تسهيل رفت‌وآمد تجار بخش خصوصي دو کشور باشند. ايران و برخي کشورهاي همسايه با تسهيل موضوع رواديد دستاوردهاي خوبي در حوزه تجارت داشته‌اند و اين همکاري با ترکمنستان نيز قابل تحقق است.

او با اشاره به اينکه فعلاً ايران با کشورهاي هم‌مرز ازجمله ترکيه 10 ميليارد دلار، با عراق بيش از 15 ميليارد دلار و با افغانستان 4 ميليارد دلار روابط تجاري دارد، اظهار کرد: ما با ترکمنستان نيز هم‌مرز هستيم و معتقديم با استفاده از ظرفيت‌هاي دو کشور مي‌توان دوره جديدي در روابط اقتصادي دوجانبه آغاز کرد و باور داريم که مي‌توان روابط تجاري را به 3 ميليارد دلار افزايش داد.

از ديگر مواردي که ازنظر معاون امور بين‌الملل اتاق ايران بايد در روابط با ترکمنستان مدنظر قرار گيرد، تسهيل تردد کاميون‌ها براي حمل بار ميان دو کشور و همچنين ترانزيت کالاست و اتاق‌هاي بازرگاني بايد براي متقاعد کردن دولت‌ها و حذف موانع اين حوزه تلاش کنند.

کرباسيان همچنين بحث تسهيل مراودات تجار دو کشور را از جمله مسائلي دانست که بايد مورد توجه قرار گيرد. او افزود: يکي از بهترين روش‌ها براي افزايش حجم تجارت دو کشور، ايجاد مکانيسم تهاتر کالاست که مي‌تواند به افزايش مبادلات اقتصادي منجر شود و درعين‌حال به تعادل تجاري ميان دو کشور نيز کمک مي‌کند.

او ادامه داد: موضوع سرمايه‌گذاري مشترک براي توليد کالاهاي موردنياز دو کشور و تأمين نيازهاي ايران و ترکمنستان از اين محل نيز از زمينه‌هاي مستعد براي همکاري دوجانبه است، ضمن اينکه سرمايه‌گذاري مشترک نشان از عزم و علاقه‌مندي 2 کشور براي توسعه همکاري‌ها دارد.

به گفته کرباسي، شرکت‌ها و تشکل‌هاي عضو اتاق ايران اين آمادگي را دارند که در سرمايه‌گذاري و توليد مشترک با همتايان ترکمنستاني همکاري کنند.

او همچنين با اشاره به سابقه پروازهاي مستقيم ميان ايران و ترکمنستان گفت: مي‌توانيم دوباره خطوط پرواز مستقيم را ايجاد کنيم تا تجار دو کشور بدون دغدغه نسبت به توسعه همکاري‌ها اقدام کنند.

تلاش ترکمنستان براي جلب شرکت‌هاي ايراني

در ادامه معاون اتاق بازرگاني ترکمنستان نيز مسئله ويزا را يکي از مسائل مهم ميان دو کشور عنوان کرد و گفت: در اين زمينه ما مي‌توانيم خواسته‌هاي تجار را با وزارت خارجه در ميان بگذاريم و پيگير تسهيل آن باشيم به‌گونه‌اي که تجار بتوانند براي شرکت در تمام فعاليت‌هايي که در ترکمنستان برگزار مي‌شود به‌راحتي ويزا بگيرند.

او با اشاره به اينکه تجار دو کشور کارهايي براي بهبود روابط انجام داده‌اند، افزود: ما هم بايد براي افزايش مناسبات تلاش کنيم و در کنار فعالان اقتصادي بمانيم تا افت تجارت دو کشور که با ظرفيت‌ها همخواني ندارد، به‌سرعت جبران شود.

معاون اتاق بازرگاني ترکمنستان با اشاره به برگزاري دو نمايشگاه فناوري‌هاي نوين و ترکمن صحراسي گفت: در سال‌هاي نه‌چندان دور 250 شرکت در نمايشگاه‌هاي ترکمنستان شرکت مي‌کردند اما در شرايط فعلي اين تعداد به 30 شرکت هم نمي‌رسد.

به گفته او به نظر مي‌رسد افول روابط تجاري ايران و ترکمنستان بيش از اينکه به مسائلي نظير ويزا ربط داشته باشد ناشي از نبود علاقه‌مندي شرکت‌هاي ايراني در حضور در ترکمنستان است.

او تأکيد کرد: ما مي‌توانيم براي حضور شرکت‌هاي ايراني در نمايشگاه‌ها تسهيلاتي در نظر بگيريم مشروط بر اينکه تعداد شرکت‌ها افزايش پيدا کند.

کرباسيان در پاسخ به معاون اتاق بازرگاني ترکمنستان در مورد کاهش علاقه شرکت‌هاي ايراني براي حضور در اين کشور گفت: اينکه حضور شرکت‌هاي ايراني در اين نمايشگاه‌ها کمرنگ شده، دلايلي دارد ازجمله اينکه گزارش شرکت‌کنندگان در نمايشگاه‌هاي قبلي حاکي از آن است که مجوزهاي لازم براي حضور آنها در ترکمنستان صادر نشده است.

او با تأکيد بر اينکه بايد بحث سرمايه‌گذاري مشترک در پروژه‌هاي مختلف را جدي بگيريم، افزود: با اين اقدامات يقيناً علاقه‌مندي شرکت‌هاي ايراني براي حضور در نمايشگاه‌هاي ترکمنستان نيز دوچندان خواهد شد.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران

1398/05/22
تاکید ایران و بلغارستان بر تقویت مناسبات تجاری و ترانزیت
معاون اول رييس جمهوري و نخست وزير بلغارستان در حاشيه مجمع اقتصادي خزر در ترکمنستان ديدار و بر تقويت مناسبات تجاري و ترانزيت تاکيد کردند.;«اسحاق جهانگيري» در اين ديدار که بعد از ظهر دوشنبه برگزار شد، بر اراده جدي تهران براي توسعه و تعميق همه جانبه مناسبات با صوفيه تاکيد کرد.
جهانگيري با اشاره به زمينه هاي متعدد همکاري ميان دو کشور خاطرنشان کرد: ايران آماده است همکاري هاي خود را با بلغارستان در زمينه هاي مختلف نظير توسعه ترانزيت ارتقاء دهد.
وي با اشاره به روابط سياسي خوب و سازنده ايران و بلغارستان، بر لزوم گسترش مناسبات تجاري و اقتصادي فيمابين متناسب با روابط سياسي دو کشور تاکيد کرد.
«بويکو بوريسف» نخست وزير بلغارستان نيز در اين ديدار از اراده جدي صوفيه براي توسعه همه جانبه مناسبات با تهران خبر داد و گفت: ايران و بلغارستان از ظرفيت هاي فراواني براي گسترش مناسبات تجاري برخوردارند و مي توانند سطح اين مناسبات ارتقاء دهند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/05/22
برطرف شدن محدودیت‌های تجاری با رسمی شدن مرز شوشمی
فرماندار پاوه با اشاره به مصوبه هيات دولت (16 مرداد 98) مبني بر مجاز شدن مرز شوشمي گفت: با قانوني و مجاز شدن اين مرز بسياري از محدوديت هاي صادراتي، وارداتي و تردد افراد برطرف مي شود و مي تواند رونق خاصي به اين منطقه ببخشد.

پرويز ايده‌پور افزود: مرز شوشمي 70 ساله است به صورت بازارچه موقت (غير رسمي) بين دو کشور ايران و عراق شناخته مي شد اما به لطف سال‌ها تلاش و پيگيري مسئولان، هفته گذشته در هيات دولت مرز رسمي يا مجاز براي صادرات و واردات معرفي شد.

ايده‌پور در ادامه امکان مسافرت از مرز شوشمي را يکي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي رسمي شدن آن براي مردم منطقه با توجه به نسبت‌ها آن‌ها دانست و بيان داشت: مجاز شدن اين مرز حاصل سفر رييس جمهوري به عراق و سفر وزير امور خارجه به اقليم کردستان است که بر سر آن توافق شد.

او استقرار اداره گذرنامه را يکي از الزامات ارتقا جايگاه مرز شوشمي براي تسهيل تردد افراد دانست و گفت: پس از ابلاغ اجرايي اين مصوبه به استان و ادارات مربوطه بسياري از محدوديت تجارت از بازارچه فعلي شوشمي برداشته مي شود و پيله‌وري، صادرات و واردات آن رونق بيش‌تري مي‌گيرد.

وي در پايان ابراز اميدواري کرد با رسمي شدن بازارچه شوشمي بسياري از زير ساخت‌ها و شرايط گمرکي آن نيز ايجاد شود. 

امسال بيش از 13 ميليون دلار از بازارچه شوشمي صادرات شده است

ناظر گمرکات استان و مديرکل گمرک کرمانشاه گفت: در چهار ماه سپري شده از سال جاري 13 ميليون و 617 هزار و 36 دلار کالا به وزن 86 هزار و 258 تن از گمرک بازارچه مرزي شوشمي شهرستان پاوه صادر شد.

خليل حيدري افزود: اين ميزان کالاي صادر شده در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از حيث ارزش 12 درصد و از لحاظ وزن 51 درصد کاهش داشته است.

مرز شوشمي در بخش مرزي نوسود از توابع شهرستان پاوه واقع شده است. اين بخش با بيش از 10هزار نفر جمعيت داراي دو بازارچه مرزي است.

استان کرمانشاه 371 کيلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و اکنون پنج مرز و بازارچه رسمي در اين استان فعال است.

منبع:خبرگزاري ايرنا

1398/05/22
افزایش ۳۷ درصدی تخلیه و بارگیری در بندر چابهار
مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان گفت: در 4 ماهه نخست سال 98، آمار کل تخليه و بارگيري کالاهاي نفتي و غيرنفتي در بندر چابهار در مجموع 37 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

 بهروز آقايي مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان با اشاره به عمق 16 و نيم متري اسکله هاي بندر شهيد بهشتي چابهار و بهره گيري از تجهيزات مدرن تخليه و بارگيري اظهار کرد: اين بندر قابليت پذيرش کشتي‌هاي سايز بزرگ و انواع کالا را دارا است. تردد کشتي هاي لاينر بصورت منظم بين بنادر کشور هندوستان و بندر چابهار و همچنين ترانزيت اين کالاها به کشور افغانستان موجب رونق بيش از پيش محور شرق کشور و استان سيستان و بلوچستان شده است.

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان با بيان اينکه در 4 ماهه نخست امسال آمار کل تخليه و بارگيري کالاهاي نفتي و غيرنفتي در مجموع 37 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است اظهار کرد: طي اين مدت بندر چابهار روند رو به رشدي را نسبت به دوره قبل سپري کرده است.

آقايي با اشاره به رشد 2 برابري صادرات غيرنفتي از بندر چابهار در 4 ماهه نخست سال جاري، گفت: خوشبختانه در صادرات کالاهاي غيرنفتي تا پايان تيرماه 98 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد افزايش 100 درصدي بوده ايم.

وي ادامه داد: همچنين بندر چابهار در عمليات تخليه و بارگيري به صورت کاپوتاژ نيز نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 100 درصد افزايش بهره مند شده است.

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان در خصوص تخليه و بارگيري مواد نفتي عنوان کرد: در عمليات تخليه مواد نفتي که به صورت کاپوتاژ صورت مي گيرد نيز رشد بيش از 101 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد بوده ايم.
بر اساس گزارش اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان؛ پهلوگيري شناورهاي با ظرفيت بيش از هزار تن تا پايان تير ماه سال جاري بيش از 28 درصد افزايش داشته است.

آقايي خاطرنشان کرد: برآيندها حکايت از آينده اي روشن و پربار در بندر چابهار است که اميدواريم با استفاده از تمامي ظرفيت هاي بزرگترين بندر اقيانوسي کشور شاهد رونق و‌ توسعه فزاينده اقتصاد دريامحور کشور باشيم.منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/05/22
برگزاری نشست با حضور کاردار سفارت ایران در کنسولگری اربیل ( عراق)
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، نشستي با حضور کاردار سفارت ايران در کنسولگري اربيل (عراق) و شرکتهاي حمل و نقل فعال در مسير کردستان عراق در خصوص مسائل و مشکلات رانندگان و شرکتهاي حمل ونقل در اقليم کردستان عراق در انجمن برگزار شد.
در اين جلسه حاضران در رابطه با مسائل و مشکلات شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايراني و رانندگان فعال در اقليم کردستان، مسائل گمرکات، مشکلات با صاحبان کالاي عراقي و وضعيت جاده ها مطالبي را عنوان کردند و بررسي هايي صورت گرفت.
1398/05/22
آمادگی ایران برای امضاء سند جامع همکاری های حمل و نقل با ازبکستان

سطح همکاري ها و مبادلات تجاري دو کشور در ماه‌هاي اخير نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزايش داشته اما هنوز از تمام ظرفيت هاي دو کشور به طور کامل استفاده نشده است .

در ديدار معاون اول رييس جمهور و وزير راه و شهرسازي با نخست وزير ازبکستان ، بر اهميت حمل و نقل به عنوان ابزار توسعه همکاري‌هاي ايران و ازبکستان تاکيد شد .

اسحاق جهانگيري در ديدار نخست وزير ازبکستان که در حاشيه نخستين مجمع اقتصادي خزر در شهر ترکمن‌باشي ترکمنستان انجام شد ، با تاکيد بر اينکه بايد موانع پيش روي توسعه مناسبات دو کشور شناسايي و برطرف شود ، افزود : اقتصاد دو کشور مي تواند مکمل يکديگر باشد و در همين راستا ايران آمادگي دارد سطح مناسبات و همکاري هاي خود را با ازبکستان در همه زمينه ها ارتقاء دهد .

جهانگيري همچنين از آمادگي کشورمان براي امضاء سند جامع همکاري هاي حمل و نقل با ازبکستان خبر داد و گفت : بايد تلاش کنيم موانع توسعه تجارت بين دو کشور برطرف شود تا مذاکرات طرفين در خصوص سند جامع همکاري هاي تجاري هرچه زودتر به نتيجه برسد .

وي گسترش همکاري هاي فرهنگي ميان ايران و ازبکستان از جمله زمينه هاي مناسب براي ارتقاء سطح همکاري هاي فيمابين برشمرد و افزود : جمهوري اسلامي ايران از تجارب فراواني در زمينه هاي فرهنگي از جمله مرمت و بازسازي آثار باستاني و تاريخي برخوردار است و مي تواند اين تجارب را در اختيار ازبکستان قرار دهد .

معاون اول رييس جمهوري با يادآوري اينکه بايد تلاش کنيم از دخالت طرف هاي ثالث در روابط دو کشور جلوگيري کنيم ، تصريح کرد : ايران و ازبکستان به عنوان دو کنشگر مهم منطقه داراي منافع و تهديدات مشترک هستند و رايزني و همکاري هاي دو کشور در موضوع امنيت منطقه اي مي تواند به ثبات منطقه کمک کند .

نخست وزير ازبکستان نيز در اين ديدار با اشاره به وجود تروريسم و افراطي گري در منطقه ، گفت : بايد همکاري هاي دوجانبه و چندجانبه خود را تا از بين رفتن کامل افراطي گري در منطقه ارتقاء دهيم .

عبدالله عارف‌اف با تاکيد بر اينکه ازبکستان از حضور و فعاليت سرمايه گذاران و بخش خصوصي ايران استقبال مي کند ، افزود : سطح همکاري ها و مبادلات تجاري دو کشور در ماه‌هاي اخير نسبت به دوره مشابه سال گذشته افزايش داشته اما هنوز از تمام ظرفيت هاي دو کشور به طور کامل استفاده نشده است .

وي حمل و نقل را از زمينه هاي مهم براي توسعه همکاري هاي تهران - تاشکند برشمرد و گفت : اقتصاد دو کشور بايد مکمل يکديگر باشند و اميدوارم با برگزاري کميسيون مشترک همکاري ها در آينده نزديک ، شاهد گسترش مناسبات دو کشور باشيم .

نخست وزير ازبکستان بر ضرورت توسعه همکاري هاي فرهنگي دو کشور تاکيد کرد و خواستار استفاده از ظرفيت هاي ايران در مرمت و بازسازي آوار باستاني و آموزش زبان فارسي شد .

منبع: پرتال حمل و نقل

1398/05/16
بنادر ایران برای اتصال تاجیکستان به آب‌های آزاد آمادگی دارند
محمد اسلامي در پاسخ به درخواست سفير تاجيکستان براي اتصال به آب‌هاي آزاد، از آمادگي بنادر ايران به‌منظور تحقق اين خواسته خبر داد و گفت: مصمم به تکميل پروژه ريلي ايران- افغانستان-تاجيکستان هستيم.نظام‌الدين شمس‌الدين‌زاده زاهدي، سفير تاجيکستان روز دوشنبه چهاردهم مردادماه با محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي ديدار و گفت‌وگو کرد.

سفير تاجيکستان در بخشي از اين ديدار با اشاره به همزباني، نزديکي فرهنگي و مشترکات ديني و تاريخي دو کشور بر ضرورت رشد و توسعه همکاري‌هاي دو جانبه تاکيد کرد و گفت: سفر اخير حجت‌الاسلام روحاني، رييس‌جمهور ايران به تاجيکستان برگ جديدي در روابط دو کشور گشود.

وي حوزه راه و حمل‌ونقل را از زمينه‌هاي مهم همکاري ايران و تاجيکستان برشمرد و افزود: از بدو استقلال تاجيکستان،توسعه راه‌ها از اهداف اين کشور بوده و در اين زمينه ايران کمک‌هاي فراواني به تاجيکستان کرده است و پروژه‌ احداث تونل استقلال در تاجيکستان از جمله اين همکاري‌ها بوده است.

شمس‌الدين‌زاده زاهدي در ادامه به موضوع اتصال ريلي کشورهاي ايران، افغانستان، تاجيکستان، قرقيزستان و چين پرداخت و با اشاره به اينکه سه کشور همزبان ايران، افغانستان و تاجيکستان مي‌توانند اين مسير ريلي را سريع‌تر ميان خود برقرار کنند از عزم کشورش به اين منظور خبر داد.

وي در ادامه با بيان اينکه تاجيکستان فاقد دسترسي به آب‌هاي آزاد است از علاقه‌مندي اين کشور براي استفاده از ظرفيت و امکانات بندر چابهار براي اتصال به آب‌هاي اقيانوسي خبر داد و خواستار مساعدت جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص شد.

برقراري پرواز تهران-دوشنبه و بالعکس موضوع ديگري بود که سفير تاجيکستان در اين ديدار از آن سخن گفت و با اشاره به اينکه اين خط پروازي در گذشته ميان دو کشور وجود داشته است، خواهان برقراري دوباره آن شد.

محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي نيز در بخشي از اين ديدار با اشاره به پيوند ديرينه تاريخي، فرهنگي و زباني ميان ايران و تاجيکستان گفت: کساني در پي ايجاد و تلقين حس بدخواهي ميان دو کشور هستند؛ کشور ما 40 سال است که تصميم گرفته مستقل باشد و در اين مسير زحمات بسياري متحمل شده است.
وي با اشاره به تحريم و دشمني 40 ساله آمريکا عليه ايران، افزود: به ياري خداوند پيشرفت‌هاي فراواني در زير سايه اين تحريم‌ها اتفاق افتاده است و ما به اين شرايط عادت کرده‌ايم.

اسلامي با اشاره به خدعه دشمنان براي تحت تاثير قرار دادن و خارج کردن روابط ايران و همسايگان از حالت عادي خاطرنشان کرد، خوشبختانه اين تفرقه‌افکني‌ها در اکثر موارد با شکست مواجه شده و‌ موفق نبوده است و ديدار اخير روساي جمهور دو کشور ايران و تاجيکستان نيز پيام مثبت و روشني در اين خصوص داشت.

وي با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته براي برقراري خط هوايي ميان دو کشور گفت: با پيگيري‌هاي صورت گرفته خط هوايي مشهد- دوشنبه برقرار شده و هم‌اکنون فعال است و مي‌توانيم خط پروازي تهران-دوشنبه را نيز از طريق سازمان هواپيمايي کشوري برقرار کنيم.

اسلامي با اشاره به اينکه سياست ايران براي اتصال ريلي کشورهاي ايران، افغانستان، تاجيکستان، قرقيزستان و چين تغييري نکرده و براي انجام اين پروژه بايد اراده‌اي وجود داشته باشد، تصريح کرد: با وجود ناامني ايجاد شده و حادثه‌اي که منجر به شهادت رسيدن يکي از کارکنان ما در بخشي از خط ريلي خواف-هرات در خاک افغانستان اتفاق افتاد، ما اين پروژه را متوقف نکرديم؛ تاکنون سه‌چهارم اين مسير ريلي تکميل شده و براي اتمام مابقي پروژه مصمم هستيم. افغانستان و تاجيکستان نيز بايد در اين مسير مصمم باشند و اقدامات لازم  را انجام دهند.

وي در پاسخ به درخواست سفير تاجيکستان براي فراهم کردن زمينه حضور اين کشور در چابهار با اشاره به توسعه اين بندر و ارتقاء ظرفيت تخليه و بارگيري آن به 8/5 ميليون تن، از اين کشور براي حضور در چابهار دعوت کرد و گفت: ما آمادگي داريم در هر کدام از بنادري که تاجيکستان تمايل دارد کمک و همکاري لازم را انجام دهيم و فضاي مورد نياز را در اختيار اين کشور قرار دهيم.

اسلامي با تاکيد بر ضرورت افزايش حجم مبادلات تجاري دو کشور از آمادگي شرکت‌هاي ايراني براي سرمايه‌گذاري در تاجيکستان خبر داد و گفت: دو کشور مي‌توانند منافع مشترک جديدي تعريف کنند و با استفاده از روش‌ها و شيوه‌هاي
نوآورانه در مسير توسعه تعاملات مختلف گام بردارند

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/05/16
رانندگان کامیون زندانی در خارج کشور با بستگان خود ملاقات می‌کنند
<مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌و‌نقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي گفت: تبادل‌هايي با کشورهاي مختلف براي جا‌به‌جايي رانندگان ترانزيت زنداني در کشورهاي مختلف انجام شده و نياز هاي آنها براي ملاقات با خانواده‌هايشان را هم فراهم کرده‌ايم.
منوچهر سلمان زاده مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌و‌نقل بين‌المللي به رانندگان کاميون زنداني شده در کشورهاي مختلف هم اشاره کرد و گفت: تبادل‌هايي با کشورهاي مختلف براي جا‌به‌جايي زنداني‌هاي ترانزيت انجام شده و سعي کرده‌ايم ملاقات‌هايي را با خانواده‌هاي آن‌ها و يا تبادل‌ براي جابه‌جايي آنها را فراهم کنيم زيرا که تعدادي از رانندگان کشورهاي مختلف هم به دليل نقض مقررات و يا تصادف‌هايي که در ايران انجام داده‌اند در زندان هستند.

وي افزود: تبادل‌هايي با کشورهاي مختلف جهت جا‌به‌جايي رانندگان ترانزيت زنداني در کشورهاي مختلف انجام شده و نياز هاي آنها براي ملاقات با خانواده‌هايشان را هم فراهم کرده‌ايم.

سلمان زاده در ادامه گفت: در پايانه‌هاي مرزي چندين اقدام همزمان انجام مي‌شود و همين موضوع باعث ايجاد صف‌هاي طولاني براي کاميون‌ها و يا حتي رانندگان مي‌شود.

وي ادامه داد: در برخي از مقاطع زماني ميزان صادرات و يا واردات کالاها افزايش مي‌يابد و به دليل برخي از ناهماهنگي‌هايي که در اين حوزه ايجاد مي‌شود ممکن است زمينه ساز ايجاد صف هاي طولاني در مرزهايي همچون بازرگان و يا آستارا شود.

سلمان زاده اظهار کرد: برخي از مرزها هم به دليل افزايش ميزان قاچاق سوخت اقدام به بازرسي‌هاي سخت گيرانه‌تر براي کاميون‌داران مي‌کنند که همين موضوع هم باعث ايجاد مشکلاتي در پايانه‌هاي مرزي مي‌شود.

مدير کل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي با اشاره به اينکه تجربه‌هاي کشورهاي ديگر نشان داده است که  بايد تمامي تشريفات و همچنين تخليه و بارگيري کالاها در بيرون از پايانه‌هاي مرزي انجام شود گفت: بسياري از پايانه‌هاي مرزي همواره مشغول تخليه و بارگيري کالاها هستند و به طور مثال در پايانه مرزي بازرگان ممکن است صاحبان کالا چندين ماه معطل تخليه و بارگيري کالاي خود شوند به طوري که  اين موضوع باعث ايجاد هدر رفت زمان و هزينه مي‌شود.

سلمان زاده يادآوري کرد: پيشنهاد خارج شدن تشريفات و همچنين تخليه و بارگيري کالا را به بيرون از شهر ارائه داده‌ايم اما هنوز نظري مبني بر تاييد و يا رد اين مشکل اعلام نشده است.

مدير کل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي با اشاره به اينکه نرخ عوارض ترانزيت در پايانه‌هاي مرزي ايران در مقايسه با ساير کشورهاي ديگر بسيار ارزان‌تر است گفت: رانندگان کاميون‌هاي ترانزيت و همچنين شرکت‌هاي حمل و نقلي در اين بخش اعلام کرده‌اند نيازي به دريافت ارز دولتي ندارند زيرا بسياري از آنها از محل کرايه‌هاي خود و همچنين صادرات و واردات نياز ارزي خود را تامين مي‌کنند.

وي به مشکل ارز همراه رانندگان کاميون اشاره کرد و گفت: طبق آخرين بخشنامه بانک مرکزي ارزي که مسافران نه ارد بخش صصادرات و واردات کالا فعاليت مي‌کمنند و. نياز ارزي آنها از محل کرايه‌ها تامين مي‌شود. بايد همراه داشته باشند 2 هزار يورو است اما بسياري از رانندگان بيش از اين ميزان ارز نياز دارند زيرا که آنها بايد هزينه‌هاي حمل بار تامين سوخت و جابه جايي کالاها از طريق کشتي را پرداخت کنند.

سلمان زاده گفت: متاسفانه به دليل آنکه بسياري از رانندگان بيش از اين ميزان ارز همراه داشته‌اند دستگير يا جريمه شده‌اند که در حال رايزني براي حل اين مشکل هستيم اما فعلا به نتيجه‌اي نرسيده‌ايم.

مدير کل دفتر ترانزيت و حمل‌و‌نقل بين‌المللي همچنين به رانندگان کاميون زنداني شده در کشورهاي مختلف هم اشاره کرد و گفت: تبادل‌هايي با کشورهاي مختلف براي جا‌به‌جايي زنداني‌هاي ترانزيت انجام شده و سعي کرده‌ايم ملاقات‌هايي را با خانواده‌هاي آن‌ها و يا تبادل‌ براي جابه‌جايي آنها را فراهم کنيم زيرا که تعدادي از رانندگان کشورهاي مختلف هم به دليل نقض مقررات و يا تصادف‌هايي که در ايران انجام داده‌اند در زندان هستند.

سلمان زاده يادآور شد: تبادل‌هايي با کشورهاي مختلف جهت جا‌به‌جايي رانندگان ترانزيت زنداني در کشورهاي مختلف انجام شده و نياز هاي آنها براي ملاقات با خانواده‌هايشان را هم فراهم کرده‌ايم.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1398/05/16
بیش از ۵۵۴ هزار تن کالا از گمرک باشماق کردستان ترانزیت شد
554 هزار و 351 تُن کالا به ارزش يک ميليارد و 434 ميليون و 290 هزار دلار در چهار ماهه نخست امسال (اول فروردين تا پايان تيرماه) از گمرک مرز باشماق در استان کردستان ترانزيت شد مرز رسمي باشماق مريوان تنها مرز ترانزيتي کردستان است که در اين مدت در بين 57 گمرک کشور در بحث ترانزيت کالا رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

مديرگل کمرکات کردستان اظهار داشت: ميزان ترانزيت داخلي مبدا از مرز باشماق در اين مدت 20 هزار و 576 تُن به ارزش پنج ميليون و 886 هزار و 509 دلار بوده است.

بختيار رحماني‌پور اضافه کرد: 326 هزار و 910 تُن کالا به ارزش يک ميليارد و 312 ميليون و 434 هزار و 831 دلار هم ميزان ترانزيت خارجي مقصد انجام شده در اين مدت از اين گمرک است.

وي گفت: ميزان ترانزيت خارجي مبدا از گمرک باشماق هم 206 هزار و 865 تن به ارزش 115 ميليون و 969 هزار و 192 دلار بوده است.

مديرگل کمرکات کردستان تاکيد کرد: اين ميزان ترانزيت انجام شده گمرک باشماق در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از لحاظ ارزش دلاري10 درصد کاهش و از نظر ارزش ريالي 121درصد رشد داشته است.

گمرک مريوان در زمينه ترانزيت، صادرات، امور مسافري و مقدار قابل توجهي در بخش واردات فعال است.

گمرکات استان کردستان با شعبه هاي فعال در سنندج، باشماق مريوان، سيرانبند بانه به فعالان اقتصادي خدمات گمرکي ارائه مي‌کند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/05/16
رئیس و نائبان رئیس بخش فورواردری و لجستیک انتخاب شدند
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران،  نخستين جلسه بخش فوواردي که با حضور افسانه فخري رابط هيئت مديره  در اين بخش و 22 نفر از پيشکسوتان و فعالان حمل و نقل بين المللي برگزار شد.

 در اين نشست به پيشنهاد رابط بخش و ساير حاضران مسعود عطري مديرعامل شرکت دريا بار و از پيشکسوتان حمل و نقل بين المللي به عنوان رئيس بخش انتخاب شدند.

 همچنين کمال الدين حسيني مديرعامل شرکت نيکواوران، پوريا سعيدي مديرعامل شرکت نسيم اطلس جاده، محمدعلي کارگشا مديرعامل شرکت جاده دريا زمين به عنوان نائبان رئيس انتخاب شدند.
1398/05/16
نائب رئیس بخش فورواردری و لجستیک: از طرح مسائل خلق الساعه جلوگیری کنیم
پورياسعيدي مدير عامل شرکت نسيم اطلس جاده و نائب رئيس بخش فورواردري و لجستيک در خصوص نخستين نشست اين بخش عنوان کرد : يکي از مهمترين اهداف من در اين بخش اين است که تلاش کنيم از طرح مسائل خلق الساعه و به نوعي درد دل جلوگيري کنيم و به صورت مشخص و آکادميک بدانيم که موضوع مورد بررسي در هر جلسه چيست تا افراد حاضر در جلسه پس از بيان نظراتشان در رابطه با موضوع مطرح شده به اجماع نظر برسند.
 وي نخستين جلسه بخش فورواردري و لجستيک رامثبت ارزيابي کرد و اظهار داشت : به طور کلي  با توجه به ترکيب جلسه امروز و مباحث مطرح شده اولين جلسه را مثبت ارزيابي ميکنم البته ممکن است به مرور زمان از اين تجمع کاسته شود اما هسته اصلي تخصص با مشارکت ايده هاي نو و تجربه حتما ايجاد خواهدشد.
نائب رئيس بخش فورواردري و لجستيک  نظم دربرگزاري جلسات ، روند ايجاد دستور جلسه قبل از برگزاري و مهم تر از همه پيگيري مسائل و تمرکز بر روي دستور جلسات را از مهم ترين عوامل نتيجه بخش بودن جلسات آتي بخش مذکور برشمرد.

1398/05/14
رشد ۳ برابری ارزش کالاهای صادراتی از بازرگان
سرپرست اداره‌کل گمرک بازرگان گفت: طي چهار ماهه نخست سال جاري ارزش دلاري کالاهاي صادراتي از اين مرز، نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر رشد داشت.صادق نامدار اظهار داشت: عمده کالاهاي صادراتي در اين مدت شامل محصولات کشاورزي و پتروشيمي و مصنوعات سنگي و فلزي بود که به کشورهاي مختلف جهان صادر شد.وي با اشاره به اينکه ارزش دلاري واردات از طريق اين مرز طي چهار ماهه نخست سال جاري و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 64 درصد افزايش داشت، بيان کرد: در اين مدت230 ميليون و 306 هزار و 509 دلار انواع ماشين‌آلات صنعتي، ورق ام دي اف (MDF)، موز، رنگ‌، اسکلت فلزي، انواع پارچه، لوازم يدکي، قطعات يدکي از طريق مرز بازرگان وارد کشور شد.وي با بيان اينکه واردات کالا از لحاظ وزني نيز در اين مدت 69 درصد افزايش داشت، افزود: تعداد اظهارنامه‌ها در اين مدت پنج هزار و 980 مورد بود.«نامدار» با بيان اينکه ارزش دلاري ترانزيت کلي از اين مرز طي چهار ماه نخست سال جاري 32 درصد کاهش داشت، گفت: ترانزيت کالا از لحاظ وزني نيز پنج درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش يافت.حدود يک چهارم از کل پايانه‌هاي مرزي کشور در آذربايجان‌غربي قرار دارد و اين استان داراي پنج پايانه مرزي شامل بازرگان ماکو، رازي خوي و سرو اروميه در مرز ترکيه، صنم بلاغي پلدشت در مرز نخجوان و تمرچين پيرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان در سال 1305 شمسي راه‌اندازي شد و تنها مرز 24 ساعته و بين‌المللي مابين ايران و ترکيه است.: آذربايجان‌غربي داراي 960 کيلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکيه، عراق و جمهوري خود مختار نخجوان است.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1398/05/14
خط حمل و نقل یخچالی از جاسک به عمان راه‌‍اندازی می‌شود
رايزن بازرگاني ايران در عمان گفت: براي نخستين بار و در راستاي توسعه و تقويت زيرساخت‌هاي حمل و نقل فيمابين جمهوري اسلامي ايران و عمان، خط حمل و نقل دريايي يخچالي راه‌اندازي مي‌شود.

عباس عبدالخاني، با اعلام اين خبر اظهار کرد: خط حمل و نقل يخچالي از طريق دريا براي حمل کالاهاي سريع‌الفساد همچون ميوه‌جات از بندر جاسک به بنادر عمان راه‌اندازي مي‌شود.

وي افزود: در اين خط حمل و نقل، که توسط شرکت‌هاي بخش خصوصي ايراني ايجاد شده است، تريلي يخچالي حامل ميوه روي شناور قرار گرفته و در ميدان تره‌بار مسقط تخليه خواهد شد.

رايزن بازرگاني ايران در عمان خاطرنشان کرد: پيش از اين حمل ميوه‌هاي ايراني به صورت غيرمستقيم و از طريق شارجه صورت مي‌گرفت و اکنون با راه‌اندازي خط مستقيم حمل ميوه به بازار عمان، به دليل رقابتي‌تر و سريع‌تر شدن انتقال، شاهد افزايش صادرات اين محصول به بازار عمان خواهيم بود.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/05/13
سرگردانی کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی در مرز چذابه

خراب شدن دستگاه ايکس ري طرف عراقي در مرز چذابه و ضعف هماهنگي مسوولان استاني با عراقي‌ها طي يک هفته اخير باعث ايجاد مشکلات متعددي براي تجار و کاميون‌هاي حمل کالاي صادراتي به اين کشور شده اس




تقويت صادرات و حمايت از رونق توليد داخل در شرايط موجود کشور از اهميت ويژه‌اي برخوردار است اما طي چند روز اخير مشکلات جدي در مرز چذابه شاهد هستيم که بخشي از آن ناشي از ضعف هماهنگي بين طرف ايراني و عراقي است.

به گفته تجار از روز سوم مردادماه جاري تا امروز به دليل مشکل فني به وجود آمده در دستگاه ايکس ري، تعداد زيادي از کاميون‌هاي تجاري براي ورود به عراق و انجام فرآيندهاي صادرات کالاهاي ايراني با مشکل مواجه شده و متحمل ضرر و زيان شده‌اند.

 يکي از تجار ايراني گفت: از پنج شنبه هفته گذشته طرف عراقي با اعلام اينکه دستگاه ايکس ري مستقر در مرز دچار مشکل شده است، از عبور کاميون‌هاي حامل بار جلوگيري کرده است.

محمد قرباني ادامه داد: تجار و صادرکنندگان ايراني بنا را بر اين گذاشته بودند که مسئولين ايراني با ارتباط با طرف عراقي تمهيدات لازم  براي جايگزين کردن فوري دستگاه تا حداکثر پنجم مرداد را در دستور کار قرار مي‌دهند.

وي با اشاره به اينکه مذاکره براي حل مشکل کالاهاي فاسد شدني و تاريخ مصرف دار نيز يکي از مهمترين اولويت‌ها محسوب مي‌شد، گفت: اما از آنجايي که اين راهکارها تا صبح امروز عملي نشده بود، بخش قابل توجهي از محموله‌هاي صادراتي تجار ايراني که شامل مواد غذايي و فاسد شدني بود دچار آسيب شدند.

او بيان داشت: در حال حاضر حجم زيادي از کالاها ومحموله کاميون‌ها  از جمله تخم مرغ و تره بار يا فاسد شده‌اند و يا در آستانه از بين رفتن هستند.

قرباني يادآور شد: بعد از پيگيري‌هاي صورت گرفته ظاهراً دستگاه ايکس ري طرف عراقي درست شد اما با توجه به اينکه تايم کاري به اتمام رسيده است، مسئولان مرزي اين کشور بعد از يک ساعت کار، مجدداً از ورود کالاهاي صادراتي جلوگيري کردند.

ضرري که به تجار ايراني تحميل شد

يکي ديگر از صادرکنندگان ايراني حاضر در مرز چذابه که خواست نامي از او برده نشود در اين خصوص، اظهارداشت: با وجود گذشت 2 روز از تاريخ تعيين شده براي رفع مشکل در مرز، همچنان کاميون‌ها معطل هستند و اين ما فعالان اقتصادي هستيم که با حجم انبوهي از ضرر و زيان مواجه شده‌ايم.

وي تصريح کرد: ممانعت از عبور کاميونها طي مدت نزديک به يک هفته آن هم به خاطر خراب شدن تجهيزات ايکس ري اگر از ديد مسئولان توجيه پذير يا منطقي تلقي شود، براي ما بعنوان بخش خصوصي که در سخت‌ترين شرايط اقدام به صادرات مي‌کنيم، قابل پذيرش نيست.

او يادآور شد: ضرر سنگين ناشي از شب خوابي کاميون‌ها، مطالبه وجوه اضافي کاميون داران، از بين رفتن بخش قابل توجهي از بارها به دليل فساد يا انقضاي تاريخ مصرف براي کالاهايي مانند لبنيات و... همگي مواردي هستند که تجار آنها را بر خلاف سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و سال رونق توليد مي‌دانند.

اين فعال اقتصادي خواستار ورود فوري مسئولان ارشد در اين خصوص شد و بر جبران خسارت‌هاي به وجود آمده و نيز جلوگيري از تکرار موارد اين چنيني در آينده تاکيد کرد.

هماهنگي مسئولان بايد سرعت بيشتري داشته باشد

محمود زارعي نيز يکي ديگر از فعالان مرز ضمن گلايه شديد از مسئولان گفت: آيا عقد يک تفاهم نامه با طرف عراقي مبني بر بکارگيري دستگاه ايکس ري يدک در 2 سمت ايران و عراق کار سختي است و نمي‌شد اين حالت را پيش بيني و از قبل براي آن چاره انديشي کرد تا ما با اين همه ضرر و زيان رو به رو نشويم.

وي با طرح اين سؤال که چرا انجام هماهنگي‌هاي لازم در زمان بروز چنين مشکلاتي بايد با تأخير يک هفته‌اي صورت بگيرد، افزود: از استانداري و مسوولان مربوطه در خوزستان درخواست مي‌شود که در خصوص وضعيت به وجود آمده پاسخگوي بخش خصوصي باشند و براي جلوگيري از تکرار چنين مشکلاتي چاره انديشي صورت بگيرد.

 در حال مکاتبه با عراق هستيم

مدير کل هماهنگي امور اقتصادي استانداري خوزستان با تأييد اينکه شرايط به وجود آمده بخاطر مشکل فني ايجاد شده در دستگاه ايکس ري طرف عراقي است، گفت: مکاتباتي در اين زمينه صورت گرفته و هم اکنون مشکلات در حال برطرف شدن هستند.

اميد بن عباس يادآور شد: مرز چذابه از سمت جمهوري اسلامي هيچگونه ترددي را ممنوع نکرده اما کشور عراق به دليل مشکلات فني در سيستم ايکس ري کاميوني اين ممانعت را به صورت موقت اعمال کرده بود.

حل مشکل طي 24 ساعت آينده

مشاور استاندار خوزستان و مدير هماهنگي روابط تجاري با کشور عراق با اشاره به اينکه در حال حاضر مشکل فني به وجود آمده از سوي عراق رفع شده، گفت: در تمام طول مدت خرابي دستگاه، طرف عراقي يک دستگاه ايکس ري ديگر اما با ظرفيت محدودتر جايگزين کرده بود.

فاضل سلامات در پاسخ به اين سؤال که چرا رفع اين مشکل نزديک به يک هفته طول کشيد، گفت: از نظر کشور عراق اين مشکل تنها 24 ساعت بوده اما از نظر تجار ايراني به دليل ترافيک ايجاد شده، مشکل سه تا چهار روز طول کشيده است.

وي با اشاره به اينکه از زمان تعمير اين دستگاه تعداد 250 کاميون از مرز ايران رد و وارد خاک عراق شده است، گفت: در شرايط عادي روزانه بين 600 تا 700 کاميون از ايران وارد خاک عراق مي‌شود.

مسئول هماهنگي روابط تجاري با کشور عراق با بيان اينکه هماهنگي به شکلي است که طي ساعات آينده حجم بيشتري از کاميون‌ها وارد خاک عراق شوند، ادامه داد: اولويت تردد با کالاهايي است که مواد خوراکي و يا داراي تاريخ انقضاء هستند.

بر اساس اين گزارش، خواسته فعلي اکثر صادرکنندگان تمديد ساعات کار گمرک و مرزباني به منظور کاهش ترافيک شديد بوجود آمده است.

همچنين با توجه به گرماي شديد هوا، رانندگاني که طي چند روز گذشته شرايط سختي را پشت سر گذاشته‌اند از نبود استراحتگاه که گنجايش کافي را داشته باشد گله دارند و خواهان رسيدگي به اين وضعيت با توجه به احتمال تکرار  شرايط مشابه شدند.

 آن‌ها همچنين از کمبود آب و يخ نيز گله داشته و از مسئولين خواستار رفع نواقص موجود در اين منطقه مرزي هستند.

مرز چذابه در حوزه شهرستان دشت آزدگان در غرب خوزستان در سال 1388 براي تردد زائران عتبات عاليات و صادرات کالا به عراق باز شد. 

پارسال حدود 550 ميليون دلار انواع کالاهاي غيرنفتي از پايانه تجاري چذابه صادر شد.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1398/05/13
صادرات از گمرگ باشماق 7 درصد افزایش یافت

مديرکل گمرکات کردستان، گفت: از ابتداي امسال تا پايان تيرماه، 694هزار تُن کالا به ارزش 417 ميليون دلار از اين استان به خارج از کشور صادر شده که در مقايسه با مدت مشابه در سال 97 از نظر وزني رشدي 9 درصدي داشته است.

بختيار رحماني پور با بيان اينکه صادرات کالا از حوزه نظارت گمرکات استان کردستان از لحاظ ارزي نيز در چهار ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4 درصد رشد نشان مي دهد، گفت:  از مجموع کالاهاي صادر شده، 408 هزار تن کالا به ارزش بيش از 233ميليون دلار مربوط به صادرات گمرکات استان بود.

وي افزود: 287 هزار تن کالا به ارزش 183 ميليون دلار نيز اختصاص به صادرات اظهار شده در ساير گمرکات کشور به مقصد عراق است که از طريق گمرک باشماق به خارج از کشور صادر شده است . 

رحماني پور از کسب رتبه 24 کشوري گمرک باشماق بين 106 گمرک کشور در بحث صادرات خبر داد و تاکيد کرد:مقصد بخش اعظم کالاهاي صادراتي استان به کشور عراق است و ساير کالاها به ترتيب به مقصد کشورهاي ترکيه، کانادا، افغانستان، هند، قطر، مالزي، روسيه و ارمنستان ترخيص مي شود .

وي يادآور شد: محصولات کشاورزي به وزن 220 هزار تن و به ارزش 103 ميليون دلار بالاترين رقم کالاهاي صادراتي را در سال جاري داشته که به نسبت سال 97 به لحاظ ارزش دلاري 7درصد افزايش دارد . 

مديرکل گمرکات کردستان گفت: در بخش صادرات ، بالاترين ارزش مربوط به صادرات سبزي و نباتات با رقمي بيش از 48 ميليون دلار و به مقصد کشور عراق است .

رحماني پور اظهار اضافه کرد: ميوه هاي خوراکي به ارزش 35 ميليون دلار و سوخت هاي معدني با 24 ميليون دلار ارزش در رتبه هاي بعدي اقلام صادراتي  استان کردستان قرار گرفته اند . 

وي با بيان اينکه در بخش واردات ،مهمترين کالاهاي وارداتي شامل ضايعات آلومينيوم، ماشين آلات خط توليد ،ضايعات پلاستيک، ماشين آلات برقي و محصولات شيميايي است، افزود: ضايعات و مصنوعات آلومينيوم به ارزش بيش از 6 ميليون دلار، طي چهار ماهه اول امسال بالاترين ارزش را در بين کالاهاي وارداتي به گمرکات استان داشت . 

مديرکل گمرکات کردستان يادآور شد: در بين کشورهاي هدف کالاهاي وارداتي به استان، عراق سهم 71درصدي را داشته و ساير کالاها از کشورهاي سوئيس ، اتريش، آلمان از طريق مرزهاي استان به کشور وارد مي شود . 

رحماني پور به کسب رتبه دوم گمرک باشماق در بين 57 گمرک کشور در بحث ترانزيت کالا اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتداي سال جاري تاکنون 554 هزار تن کالا به ارزش حدود 1 ميليارد و 434 ميليون دلار از گمرک باشماق ترانزيت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش ريالي 121 درصد رشد داشته است .

گمرکات استان کردستان با چهار شعبه فعال در سنندج، باشماق مريوان، سيرانبند بانه و شهر بانه به فعالان اقتصادي خدمات گمرکي ارائه مي کند. مرز رسمي باشماق مريوان در کردستان يکي از مهمترين مرزهاي رسمي زميني ايران با اقليم کردستان عراق به شمار مي‌آيد .

منبع: خبرگزاري کردپرس

1398/05/12
فرشید پسیان زاده اولین جلسه "بیمه ، ترانزیت ، امور گمرکی" را مثبت ارزیابی کرد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، فرشيد پسيان زاده مديرعامل شرکت خدمات بار فرابري ايرانيان و از اعضاء بخش " بيمه ، ترانزيت و امور گمرکي" در خصوص روند برگزاري اولين جلسه عنوان کرد: من  براي نخستين باراست که  در اين بخش حضور دارم و از روال جلسات دوره هاي پيشين اطلاعي ندارم اما با توجه به مسائل مطرح شده روند اولين جلسه را مثبت ارزيابي مي کنم .

 وي در خصوص افزايش کيفيت برگزاري جلسات اظهار داشت : پيشنهادم اين است مسائلي که در اين بخش بررسي و تصويب مي شود حتما در جلسات هئيت مديره انجمن مطرح  و نظرات آنان را در جلسات آتي بخش منعکس کنند، تا بخش مذکور از نظرات و پيشنهادات هيئت مديره آگاه و در راستاي بهبود عملکرد خود بهره گيرد.
1398/05/12
رئیس و نائبان رئیس بخش ترانزیت،بیمه و امور گمرکی انتخاب شدند

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، در نخستين جلسه بخش " بيمه، ترانزيت و امور گمرکي "  مجيد خياطي مطلق مديرعامل شرکت ناويان،  امير منصوري مديرعامل شرکت آلي بار،  حسام خامسي مدير عامل شرکت هودج ترابر، سياوش تيموري مديرعامل شرکت صحرا ترابر کانديداي رياست بخش مذکورشدند که مجيد خياطي مطلق با کسب اکثريت آراء به عنوان رئيس بخش انتخاب شد . همچنين امير منصوري ، محمد عدديان نيشابوري ، نسرين مکري با کسب اکثريت آراء به عنوان نائبان رئيس انتخاب شدند.
در ادامه نشست رئيس کميته نامه طرح سامانه GPS مورخ 7 مرداد ماه سال جاري که در بازگشت به بخشنامه   12 خرداد ماه سال جاري به شماره 98/328685   خطاب به مدير کل دفترنظارت بر ترانزيت گمرک جمهوري اسلامي ايران نوشته شده بود را قرائت و پس از بحث وتبادل نظر ميان حاضران مقرر شد اين مورد توسط امير منصوري و حميد محمدي پيگيري ونتايج آن در جلسات آتي کميته مطرح شود.
لازم به ذکر است پس از تبادل نظر از حاضران جلسه ، مقرر شد که گروهي در واتس آپ به نام "بخش بيمه ، ترانزيت و امور گمرکي"  تشکيل و پيگيري هاي مورد نياز از آن طريق انجام شود.
 در ادامه قربان جعفر زادگان به عنوان رابط هيئت مديره در بخش " بيمه، ترانزيت،امور گمرکي " ضمن ابراز رضايت از روند برگزاري  نخستين جلسه مذکور  اظهار داشت: تمام سعي ما بر اين است که از تجربيات  و نظرات همکاران در تمام زمينه ها بهرمنده شويم .

1398/05/12
دستور انتقال کالاهای رسوبی بدون ثبت سفارش از بنادر به داخل کشور

درحالي دبير شوراي هماهنگي ترابري موضوع مطالبه مجوز ثبت سفارش در زمان ترخيص کالا و نه ورود آن به کشور را مطرح کرده که به نظر مي‌رسد اين تصميم تنها به انتقال رسوب کالا از بنادر به ساير نقاط کشور کمک کند.

 در روزهاي اخير معاون وزير راه شهرسازي و دبير شوراي عالي هماهنگي ترابري در مکاتبه‌اي با مسئولان گمرک موضوع مطالبه مجوز ثبت سفارش در زمان ترخيص کالا را مطرح کرده است.

دستور مطالبه ثبت سفارش در زمان ترخيص و بعد از ورود کالا به کشور

در اين مکاتبه آمده است، در پي مشکلات به وجود آمده در مرزها در زمينه توقف و معطلي کاميونها، افزايش هزينه‌ةا و نارضايتي دست اندرکاران بخش حمل و نقل  و نظر به ماده 8 قانون مقررات صادرات و واردات (مصوب 1372) که واردکنندگان را ملزم به دريافت مجوز ورود و ثبت سفارش کرده و بند 5  آئين نامه اجرايي اين قانون که ورود کالاي قابل ورود  اعم از آن که واردکننده دولتي يا غير دولتي باشد را موکول به دريافت مجوز ثبت سفارش  از وزارت صمت کرده است، با توجه به مفهوم عام واژه واردات در مصوبه مذکور که دربردارنده رويه‌هاي مختلف مي‌باشد و تفسيرهاي مختلف به همراه دارد  مقرر گرديد مطالبه ثبت سفارش  در مناطق آزاد و ويژه و نيز گمرکات مقصد  و در زمان ترخيص (اظهار، تشريفات گمرکي) از صاحب کالا صورت گيرد.

نکته جالب توجه اينکه شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور بر خلاف بروز و ظهور کم رسانه‌اي از اهميت قابل توجهي برخوردار است. بر اساس قانون، مقررات و دستورالعمل‌هاي سيستم بانکي کشور براي ورود و صدور کالا و همچنين مقررات شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور که از طريق وزارت صنعت اعلام مي‌شود جز ضوابط ورود و صدور کالا بوده و رعايت آنها براي دستگاههاي اجرايي مثل گمرک براي کليه کالاها الزامي است.

همانطور که اشاره شد دبير شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور در مکاتبه خود به تفسيرهاي متعدد واژه عام واردات کالا در قانون مقررات صادرات و واردات اشاره کرده است. اين موضوع ابهامات جدي در برخورد با  واردکنندگاني که بدون مجوز ثبت سفارش اقدام به ورود کالا به بنادر کشور کرده‌اند را ايجاد کرده است.
چندي قبل بر اساس يک گزارش اعلام شد که دهها هزار کانتينر کالاي بدون ثبت سفارش در بنادر مهم کشور دپو شده است، اين کالاها جزو آمار 101 هزار کانتينر کالاي رسوبي در بنار اعلام شد.
چالش وزارت اقتصاد براي فروش هزاران کانتينر بدون ثبت سفارش در بنادر
بر اين اساس در حالي که وزير صمت از ممنوعيت ورود کالاهاي گروه 4 به کشور خبر داده بود، قرار است با تاييد  وزير اقتصاد  هزاران کانتينر کالاي ممنوعه بر خلاف مصوبه هيات وزيران از طريق سازمان اموال تمليکي فروخته شود.
هرچند گمرک و مجموعه وزارت اقتصاد به اين موضوع  واکنش منفي نشان داده و فروش اين کالاها از طريق سازمان اموال تمليکي را منوط به اجازه مقام قضايي دانستند، اما به نظر مي‌رسد در حال حاضر راه حل مشخصي براي مرجوع کردن اين کالاها از بنادر مرزي وجود ندارد.
به گزارش تسنيم، ورود کالا به بنادر و امکان گمرکي بدون ثبت سفارش همواره يکي از چالشهاي اصلي تجارت خارجي کشور محسوب مي‌شود. بر اساس يک گزارش از موجودي کالا در بنادر کشور، حدود 45 درصد از بيش از 100 هزار کانتينر موجود در گمرکات به‌دليل عدم دريافت مجوز ثبت سفارش، دچار فرايند رسوب شده‌اند.
ورود رئيس مجلس به يک ابهام قانوني درباره واردات بدون ثبت سفارش

بر اين اساس در مکاتبه رئيس مجلس  با رئيس جمهور در  همين خصوص آمده است؛ مطابق رأي قطعي 14 ارديبهشت ماه، اصولاً بايستي قبل از واردات کالا به کشور ثبت سفارش انجام شود و بدون ثبت سفارش قبلي نمي‌توان اقدام به واردات کالا به کشور کرد.

بر  اساس اين مکاتبه رئيس مجلس، بند 1 يکي از مصوبات دولت که در ادامه جزييات آن قابل مشاهده است که موضوع ثبت سفارش بعد از واردات کالا به کشور را نيز به‌رسميت مي‌شناسد مغاير قانون اعلام شده است.

گفتني است، همانطور که مشخص است نگاه رئيس مجلس از جايگاه تفسير قانون با بخشنامه صادر شده از سوي شوراي عالي  هماهنگي ترابري تفاوت ماهوي دارد. حالا بايد منتظر ماند و ديد وزراي راه و شهرسازي و اقتصاد چه واکنشي به اين موضوع چالش برانگيز خواهند داشت.

به گزارش تسنيم، در حال حاضر در گمرکات داخل کشور کالاي بدون ثبت سفارش وجود ندارد و عمده تمرکز کالاهاي وارد شده بدون ثبت سفارش در بنادر مرزي مي‌باشد. ممکن است يکي از چالشهاي گمرکات داخلي رسوب کالا با ثبت سفارش منقضي باشد اما با اجراي اين مصوبه امکان انتقال کالاهاي بدون ثبت سفارش که عمدتا کالاهاي گروه 4 و يا گروه 2 با اولويت 6 مي‌باشند به داخل کشور فراهم مي‌شود.

در حال حاضر امکان ترازيت کالاهاي گروه 4 به مناطق آزادو ويژه وجود ندارد اما طبق دستور گمرک تسهيلات ويژه‌اي براي کالاهاي اساسي گروه يک با ثبت سفارش منقضي فراهم شده است. همچنين براي کالاهاي گروه 2 داراي مشکل ثبت سفارش داراي اعتبار نيز مقرر شده مجوز ثبت سفارش در گمرک مقصد اخذ شود اما دستور کلي براي همه کالاها تا حدودي چالش بر انگيز است.

 جهت مشاهده پيوست اينجا کليک کنيد.


منبع: خبرگزاري تسنيم

1398/05/10
توافق ایران و گرجستان در جهت توسعه مناسبات حمل‌ونقل جاده ای میان دو کشور
هشتمين دور مذاکرات حمل‌ونقل جاده‌اي ايران و گرجستان ، در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه 8 و 9 مردادماه در شهر تفليس برگزار و طرفين طي دو روز مذاکرات فشرده ، به توافقات عمده‌اي در جهت توسعه مناسبات حمل‌ونقل جاده اي بين دو کشور دست يافتند .

مهندس حسن‌نيا معاون وزير و رئيس اين سازمان که رياست هياتي ايراني را برعهده داشت ، در ابتداي اين اجلاس ، با قدرداني از مهمان نوازي طرف گرجي ، استمرار در برگزاري نشستهاي مشترک حمل‌ونقلي گرجستان و ايران را از جنبه‌هاي برجسته ارتقاي سطح همکاريهاي دو کشور دانست و اظهار داشت : با توجه به تاريخ مشترک و سوابق حسن همجواري دو ملت در طي قرن ها ، که تاريخ انعقاد موافقتنامه حاضر در فاصله کوتاهي از استقلال گرجستان و روند رو به رشد تردد کاميون هاي دو کشور ، حاکي از نماد عزم ايران بر تعميق روابط با گرجستان، بوده و لازم است با تداوم توسعه راهگذرهاي فراگير و مطمئن براي انتقال کالا بين دو کشور از طريق سواحل درياي سياه و خليج فارس و توسعه مسير‌هاي عبوري که باعث ايجاد رقابت و افزايش قدرت و به‌کارگيري همه ظرفيتهاي موجود جهت تسريع در رشد اقتصادي منطقه و رفع موانع نقاط مرزي مي شود ، تاکيد شود .

مهندس حسن‌نيا ، همچنين با تبريک به دولت گرجستان بابت الحاق به موافقتنامه حمل‌ونقل کالاهاي خطرناک از طريق جاده ( ADR ) ، به رئوس اقدامات الحاق جمهوري اسلامي ايران به اين موافقتنامه اشاره ، و اقدامات و تمهيدات موازي تا زمان الحاق از جمله طي ادوار آموزشي لازم ، اخذ گواهينامه‌هاي معاينه فني کاميون و تاييد سلامت تانکر و بارگير و مبادله فهرست مراکز رسمي صدور گواهينامه‌ها از مراجع ديپلماتيک را برشمرد .

رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي ، در خاتمه ، با دعوت از هيئت گرجي جهت شرکت در اجلاس هفته آينده راهگذر خليج فارس _ درياي سياه در تهران ، بر اهميت ارتقاي سطح تجارت دو کشور از 200 ميليون دلار کنوني به يک ميليارد دلار هدفگذاري شده و همچنين افزايش تبادل ناوگان مسافري ، تاکيد و جايگاه بخش خصوصي دو کشور را در گسترش همکاريها و انعکاس موانع به مسئولين ذي ربط دولتي ، تبيين کرد .

بر اساس اين گزارش در ادامه نشست ، آکاکي ساگيراشويلي ، معاون وزير اقتصاد و توسعه پايدار گرجستان ، ضمن تشکر از حضور هيئت ايراني و قدرداني از مساعي مستمر نسبت به تردد ناوگان آن کشور، به مواردي از جمله توسعه بنادر پوتي و باتومي به‌عنوان گذرگاهي کليدي براي کالاهاي ترانزيتي اروپا به مقصد آسياي جنوبي از قلمرو ايران و گرجستان ، کاهش زمان و هزينه عبور کالاها و ضرورت تشريک مساعي در تقويت زيرساخت هاي حمل‌ونقل زميني طرفين در جهت جريان گردش کالا اشاره کرد و متقابلا ساگيراشويلي ابراز اميدواري کرد تا ناوگان گرجي جهت ارزيابي دقيقتر مسيرهاي ترانزيتي ايران ، اقدام نمايند .

 شايان ذکر است در پايان اين نشست دو روزه ، يادداشت تفاهمي مشتمل بر افزايش شمار پروانه‌هاي تردد در سالجاري و تبيين تعداد براي سالهاي آتي ، ملاحظات نظام بيمه‌اي جبران خسارت در گرجستان ، مشکلات بازرسي‌هاي طولاني در مرزها ، ملاحظات تردد کاميونهاي ايراني با اسناد لازم تا زمان الحاق به ADR ، توسعه حمل‌ونقل مسافري و برگزاري اجلاس آتي ، به امضاي روساي هيئت هاي دو کشور رسيد . همچنين ضمن حضور قوام شهيدي سفير جمهوري اسلامي ايران در تفليس در اجلاس فوق، منوچهر سلمان‌‌زاده ، مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي و نمايندگاني از انجمن صنفي شرکتهاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران و اتحاديه شرکتهاي Iحمل‌ونقل مسافري ايران نيز مهندس حسن نيا را همراهي نمودند .


1398/05/10
تفاهم‌نامه تبادل الکترونیکی اطلاعات بین گمرکات ایران و افغانستان امضا شد
تفاهم‌نامه تبادل الکترونيکي اطلاعات بين ايران و افغانستان طي مراسمي از سوي رؤساي کل گمرکات دو کشور در تهران امضا شد.

به موجب اين تفاهم‌نامه که با حضور معاون برنامه‌ريزي و امور بين‌الملل و مديرکل دفتر همکاري‌هاي بين‌الملل گمرک ايران و تني چند از مقامات گمرکي افغانستان امضا شد، اطلاعات مربوط به همکاري‌هاي گمرکي و مبادلات تجاري دو کشور به صورت الکترونيکي مبادله خواهد شد که اين امر علاوه بر تسريع و تسهيل تجارت و کاهش هزينه‌ها، امکان جعل اسناد و قاچاق کالا را از ميان خواهد برد.
 مهدي ميراشرفي در مراسم امضاي اين تفاهم‌نامه با اشاره به مشترکات فرهنگي بين دو کشور، بر لزوم تلاش طرفين براي گسترش روابط اقتصادي و افزايش تبادلات تجاري تأکيد کرد و گفت: اگرچه افغانستان جزو پنج شريک اول تجاري ايران محسوب مي‌شود، اما با توجه به ظرفيت‌هاي موجود و علاقه‌مندي دو کشور به بسط همکاري‌هاي تجاري و اقتصادي، حجم مبادلات بازرگاني دو طرف مي‌تواند بيشتر از ميزان کنوني باشد.
رئيس کل گمرک ايران با بيان اينکه براي توسعه همکاري‌ها بين ايران و افغانستان زمينه‌هاي مساعدي وجود دارد، افزود: گمرک ايران داراي تجارب فراواني در اجراي طرح‌هاي مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات است که انتقال اين تجارب مي‌تواند براي گمرک افغانستان سودمند باشد.
وي اظهارداشت: برگزاري دوره‌هاي آموزشي، اجراي پروژه‌ تير الکترونيکي، ايجاد دروازه‌هاي مشترک گمرکي در مرزها، تبادل الکترونيکي اطلاعات و استفاده از کريدور شمال- جنوب سبب کاهش هزينه تجارت و افزايش عمليات گمرکي در مرزهاي دو کشور خواهد شد.
براساس اين گزارش "احمد رشاد پوپل" رئيس عمومي گمرکات افغانستان نيز در اين مراسم با ابراز خرسندي از توسعه همکاري‌هاي گمرکي دو کشور، به موضوعاتي ازجمله يکسان‌سازي ساعات کاري گمرکات مرزي، تقويت همکاري‌هاي آموزشي، مديريت ريسک و رفع مشکلات ترانزيت کالا اشاره کرد و گفت: ما براي اجراي پروژه تير الکترونيکي آمادگي داريم، اما پيش از آن بايد زيرساخت‌ها و زمينه‌هاي اجرايي اين پروژه را فراهم کنيم. وي همچنين آمادگي گمرک افغانستان را براي ايجاد دروازه مشترک مرزي و گسترش تجارت قانوني اعلام کرد.
شايان ذکر است که رئيس عمومي گمرکات افغانستان و هيأت همراه در سفر چهار روزه خود به ايران ضمن بازديد از بندر چابهار و امضاي تفاهم‌نامه تبادل الکترونيکي اطلاعات گمرکي در تهران، از مرزهاي مشترک گمرکي دو کشور در استان‌هاي سيستان و بلوچستان، خراسان رضوي و خراسان جنوبي نيز بازديد کردند.

منبع: گمرک نيوز
1398/05/09
ترانزیت کالاهای گروه ۴ به مناطق آزاد ممنوع شد

در راستاي اجراي دستورالعمل مربوط به کاهش رسوب کالا و مشکلات ورود و ترخيص در گمرک‌ها و بنادر، ممنوعيت ترانزيت کالاهاي گروه (4) به مناطق آزاد و و همچنين الزام به ثبت سفارش سرزمين اصلي براي ترانزيت داخلي کالا به مقصد ساير گمرک‌ها در دستور کار قرار گرفت.
بعد از بازديد مسئولاني از گمرک، بين وزارت اقتصاد، بانک مرکزي و وزارت راه و شهرسازي از بنادر و بررسي وضعيت رسوب کالا در آن مناطق،‌ توافقاتي در راستاي کاهش مشکلات مربوط به ورود و ترخيص کالا و تسهيل روند ترخيص انجام و مصوباتي صادر شد.

اين در حالي است که به تازگي گمرک ايران دو بند از بخشنامه (12) بندي مربوط به کاهش مشکلات مربوط به ترخيص کالا را ابلاغ کرده و در دستور کار قرار گرفته است که موضوع ترانزيت خارجي را در بر مي‌گيرد.

طبق آنچه که گمرک در مورد ترانزيت خارجي کالا از گمرک‌هاي مرزي به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي مورد تاکيد قرار داده است، از اين پس ترانزيت کالاهاي گروه (4) به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ممنوع است.

همچنين ترانزيت کالاهاي غير گروه (4) در صورتي که جزو رديف تعرفه‌هاي معاف از ثبت سفارش باشند، به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي نياز به هيچ نوع ثبت سفارشي ندارند.

در رابطه با ترانزيت خارجي کالا اين مورد نيز لازم‌الاجرا است که براي ترانزيت کالاهاي غيرگروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در صورتي که کالا جزو رديف تعرفه‌هاي معاف از ثبت سفارش نباشد، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد و يا ويژه و يا سرزمين اصلي کافي است و نياز به ثبت سفارش از نوع ديگري ندارد.

بند ديگري از اين بخشنامه نيز ابلاغ شده و در دستور کار قرار گرفته است مبني بر اينکه ترانزيت داخلي کالا به مقصد ساير گمرک‌ها نياز به ثبت سفارش سرزمين اصلي خواهد داشت.

اما موضوع ثبت سفارش نيز مورد توجه قرار دارد؛ به طوري که بنابر  تاکيد گمرک، براي جلوگيري از هر گونه ماندگاري اقلام وارد شده به کشور از طريق مرزهاي دريايي يا زميني، اگر در مواردي ترانزيت اقلام اظهار شده گروه (2) کالايي با وجود انجام ساير شرايط قانوني و مقرراتي، مجوز ثبت سفارش صادره آن نياز به تمديد اعتبار داشته باشد، گمرک‌ها بايد نسبت به ادامه مسير کالايي که اظهارنامه ترانزيتي آن وجود دارد، اقدام کنند.

گمرک در اين رابطه اعلام کرده است که توجه لازم به گمرک‌ها مقصد درباره لزوم تمديد مجوز ثبت سفارش در هنگام اظهار و انجام تشريفات قطعي کالا صورت بگيرد، تا در اين شرايط از رسوب کالا در مرزهاي ورودي به دليل نياز به تمديد مجوز ثبت سفارش جلوگيري شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1398/05/09
صادرات۱۴۱ هزار تن کالا از پایانه مرزی بیله‌سوار

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان اردبيــل در مراسم توديع و معارفه مدير پايانه مرزي بيله‌سوار گفت: در چهار ماهه نخست سال‌جاري141 هزار تن کالا توسط 6 هزار و365 دستگاه کاميون از مرز بيله‌سوار صادر شده که از اين تعداد 127هزارتن کالا توسط 5 هزار و 769 دستگاه کاميون ايراني و 13 هزارتن کالا توسط 569 دستگاه کاميون خارجي از مرز خارج شده است.

 علي رحمتي رئيس کميته حمل و نقل ستاد اجرايي خدمات سفر استان اردبيل افزود: در مجموع تناژ کالا 19 درصد و در بخش صادرات کالاي ايراني 35 درصد افزايش داشته‌ايم و در چهار ماه گذشته 31 هزار و 287 تردد وسايل نقليه اعم از کاميون، اتوبوس و سواري از طريق پايانه مرزي بيله‌سوار انجام شده که در مجموع اين تردد‌ها 6 درصد افزايش يافته است.

عضو شوراي ترافيک استان اردبيــل گفت: از ابتداي سال تاکنون کل تردد ورودي و خروجي مرز بيله‌سوار افزايش 23 درصدي را نشان مي‌دهد و اين پايانه مرزي جزء 5 پايانه برتر کشور است.

دبير کميسيون مديريت ايمني حمل و نقل استان اردبيل تصريح کرد: در چهار ماه اول سال جاري بيش از 510 هزار نفر مسافر از مرز بيله‌سوار تردد کرده‌اند که از اين تعداد 45هزار و 836 نفرايراني و 464 هزارو 399 نفر مسافر اتباع خارجي بوده‌اند.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان اردبيــل با بيان اين‌که در 4 ماه گذشته 9 هزار برگ «دوزبلاغ» به‌صورت دو طرفه و بين‌المللي بين ايران و آذربايجان توزيع شده است افزود: سهميه استان در سال 2018، 14 هزار برگ بود که در سال 2019 اين سهميه با افزايش 40 درصدي به 19 هزار برگ رسيد.

عضو شــوراي اداري استان اردبيــل تصريح کرد: دوزبلاغ قرارداد في‌مابين و برگ معافيت کاهش عوارض بين ايران و جمهوري آذربايجان است که از ابتداي اجراي اين طرح از سال 94 تا کنون 40 هزار برگ دوزبلاغ به ارزش 4 ميليون دلار با هدف توسعه و حمايت از صادرات کالاي ايراني توزيع شده است.

منبع: تين نيوز


1398/05/09
آمادگی قرقیزستان برای انتقال کالا از طریق بندر چابهار

سفير قرقيزستان در تهران اظهار کرد: قرقيزستان آماده انتقال کالاهاي صادراتي و وارداتي اين کشور از طريق بندر چابهار است.

  "آواز بيک عبدالرزاق اف" در نشست با مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان که عصر يکشنبه 6 مردادماه با حضور سرکنسول قرقيزستان با موضوع تشريح پتانسيل‌هاي اقتصادي و تخفيف‌هاي بندر چابهار در سفارت اين کشور در تهران برگزار شد با ابراز تمايل نسبت به انتقال کالا از طريق بندر چابهار گفت: درصورتي‌که بندر چابهار آماده ارائه تخفيف‌ها و مشوق‌هاي لازم براي سرمايه‌گذاران خارجي باشد، تجار اين کشور آماده جابه‌جايي کالاهاي صادراتي و وارداتي قرقيزستان و کشورهاي همسايه از طريق اين بندر هستند.

وي با اشاره به صادرات محصولات کشاورزي قرقيزستان به کشورهاي عربي اضافه کرد: براي انتقال اين نوع کالاها کوتاهي مسير و زمان ضروري و از اولويت‌هاست، درصورتي‌که اين امکان در بندر چابهار فراهم باشد مي‌توان براي جابه‌جايي محصولات کشاورزي از ظرفيت‌هاي اين بندر بهره برد.

سفير قرقيزستان بابيان اين‌که گوشت و مواد پروتئيني از ديگر کالاهاي صادراتي قرقيزستان به ساير کشورهاست تصريح کرد: يکي از نيازهاي ضروري براي جابه‌جايي اين نوع کالا وجود زيرساخت‌هاي لازم شامل کانتينرهاي يخچالي است، در صورت مهيا بودن اين امکان در بندر چابهار، آماده جابه‌جايي گوشت و مواد پروتئيني نيز از طريق اين بندر هستيم.

عبدالرزاق اف اظهار کرد: تيم اقتصادي قرقيزستان به‌زودي براي بازديد از زيرساخت‌ها و تجهيزات بندر چابهار، محاسبه هزينه‌هاي جابه‌جايي کالاهاي ترانزيتي از طريق اين بندر و مقايسه آن با ساير بنادر و همچنين بررسي ميزان تخفيف‌هاي قابل ارائه به سرمايه‌گذاران قرقيزستان به بندر چابهار سفر مي‌کند.

به گفته وي، توسعه زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل به‌ويژه ريل يکي از اولويت‌هاي قرقيزستان براي انتقال کالاهاي وارداتي و صادراتي اين کشور از طريق بندر چابهار است.

سفير قرقيزستان در تهران، تسريع و تسهيل در صدور رواديد بدون دعوت‌نامه و صدور ويزا به‌صورت الکترونيکي را يکي از اقدام‌هاي اين کشور براي توسعه تعامل با ايران اعلام کرد.

آمادگي بندر چابهار براي واگذاري دفتر به بخش خصوصي قرقيزستان

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان نيز با اشاره به مزايا و قابليت‌هاي بندر چابهار گفت: اين بندر بهينه‌ترين و کم‌هزينه‌ترين مسير براي ترانزيت به کشورهاي CIS و دسترسي اين کشورها به آب‌هاي آزاد است.

به گزارش اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان، بهروز آقايي از بندر چابهار به‌عنوان بندري بدون محدوديت در پذيرش بار و کشتي يادکرد و افزود: با توجه به بهره‌برداري از فاز نخست طرح توسعه بندر شهيد بهشتي، افزايش ظرفيت عملياتي و تأمين تجهيزات استراتژيک مدرن، اين بندر قابليت پذيرش، تخليه و بارگيري همزمان کشتي‌هاي کانتينر و فله را دارد.

وي ظرفيت تخليه و بارگيري در بندر چابهار را 8.5 ميليون تن اعلام و اضافه کرد: 30 دستگاه استراتژيک به تجهيزات اين بندر اضافه‌شده است.

مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان با اشاره به قابليت بندر چابهار در پهلو دهي کشتي‌ها با بالاترين آبخور نسبت به ساير بنادر کشور اظهار کرد: تخفيف‌ها و تسهيلات ويژه‌اي براي اين بندر مصوب شده است که به خطوط کشتي‌راني، صاحبان کالا و متقاضيان سرمايه‌گذاري اختصاص مي‌يابد.

آقايي بابيان اين‌که هيچ محدوديتي در خصوص پذيرش سرمايه‌گذاران خارجي در بندر چابهار وجود ندارد اظهار کرد: بسته پيشنهادي به سرمايه‌گذاران خارجي و داخلي جهت همکاري در توسعه بزرگ‌ترين بندر اقيانوسي کشور شامل موارد زيادي است.

وي با تأکيد بر اين‌که بندر چابهار کوتاه‌ترين مسير براي دسترسي به آب‌هاي آزاد است اضافه کرد: با توجه به رغبت قرقيزستان براي سرمايه‌گذاري در بندر چابهار، آماده واگذاري دفتر به بخش خصوصي اين کشور جهت بازاريابي و انتقال کالاهاي کشورهاي حوزه CIS از طريق اين بندر هستيم.


منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1398/05/09
افزایش سرعت تخلیه کشتی‌های کالاهای اساسی از بندر چابهار

حسين شهدادي گفت: در راستاي افزايش کيفيت خدمات بندري، به دنبال سرعت تخليه و بارگيري کشتي‌ها به‌ويژه کشتي‌هاي حامل کالاهاي اساسي در بندر چابهار هستيم.

  حسين شهدادي در خصوص عمليات تخليه و بارگيري در بندر چابهار بيان کرد: کشتي «بهداد» حامل کالاي اساسي گندم، در بندر شهيد بهشتي چابهار پهلوگيري کرد .

وي افزود: کشتي يادشده به‌صورت کاپوتاژ از بندر امام خميني(ره) به مقصد بندر شهيد بهشتي چابهار بارگيري شده است .

معاون امور بندري و اقتصادي اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان عنوان کرد: بنادر ايران نقش مهمي در تأمين کالاهاي اساسي مردم دارند و بندر اقيانوسي چابهار نيز از اين حيث مستثني نيست .

شهدادي در ادامه افزود: در راستاي افزايش کيفيت خدمات بندري، به دنبال سرعت تخليه و بارگيري کشتي‌ها به‌ويژه کشتي‌هاي حامل کالاهاي اساسي در بندر چابهار هستيم تا موجب افزايش رضايت صاحبان بار و کالا باشيم .

به گزارش سازمان بنادر و دريانوردي، وي با اشاره به اهميت ايمني و سرعت تخليه کشتي‌ها، گفت: با توجه به نقش پررنگ کالاهاي اساسي در زندگي مردم، اگر تخليه اين کالاها با سرعت مناسب انجام و به‌سوي بازارهاي هدف در داخل کشور روانه شود، مانع از افزايش قيمت مي‌شود .

معاون امور بندري و اقتصادي اداره کل بنادر و دريانوردي استان سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در راستاي سرعت تخليه کالا، عمليات تخليه کشتي کانتينري وارداتي که محتوي کالاي اساسي لاستيک خودرو بود در کمتر از يک روز انجام شد .

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي


1398/05/09
ابلاغ ضوابط جدید ترخیص کالا از گمرک
معاون گمرک ايران، دو بند مصوب نشست رفع مشکلات ترخيص کالا را به منظور کاهش رسوب کالا در بندرها و گمرک ها را براي اجرا ابلاغ کرد.

 براساس مصوبه هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت، حمل و نقل کالا‌هاي گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ممنوع است.
مهرداد جمال ارونقي در نامه‌اي به ناظران، مديران کل و مديران حوزه‌هاي نظارت و گمرکات اجرايي با ارسال تصوير نامه محمود واعظي رييس دفتر رييس جمهور و پاسخ فرهاد دژپسند وزير امور اقتصادي و دارايي به نامه وي نوشته است: با توجه به اينکه در بند12 مصوبات مندرج در نامه اشاره شده تصريح شده است «وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزي و گمرک نسبت به ابلاغ، پيگيري و اجرايي کردن صورتجلسه مورخ 13 تيرماه 1398 مورد تفاهم اين دستگاه‌ها با موضوع "بررسي مشکلات ورود و ترخيص کالا" که با رعايت قوانين و مقررات مربوطه در چارچوب اختيارات اين دستگاه‌ها تنظيم شده براي رفع مشکلات ترخيص و کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور اقدام کنند". به موجب اين بخشنامه بند‌هاي يک و دو صورتجلسه مورخ 13 تيرماه براي اجرا ابلاغ مي‌شود.

بر اساس بند يک اين بخشنامه، در مورد ترانزيت خارجي کالا از گمرکات مرزي به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي آمده است:

الف- ترانزيت کالا‌هاي گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي ممنوع است.

ب- ترانزيت کالا‌هاي غير گروه چهار در صورتي که جزء رديف تعرفه‌هاي معاف از ثبت سفارش موضوع تصويب نامه ??????/ت ????? ه مورخ 11 دي ماه 1397 هيات وزيران باشد، به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي نياز به هيچ نوع ثبت سفارش ندارد.

ج- براي ترانزيت کالا‌هاي غير گروه چهار به مقصد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، در صورتي که کالا جزء رديف تعرفه‌هاي معاف از ثبت سفارش نباشد، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد يا ويژه يا سرزمين اصلي کافي است و نياز به ثبت سفارش از نوع ديگري ندارد.

در بند 2 اين بخشنامه نيز تاکيد شده که «ترانزيت داخلي کالا به مقصد ساير گمرکات، نياز به ثبت سفارش سرزمين اصلي دارد».

در نامه معاون گمرک بار ديگر بر عدم نياز به تمديد مجوز ثبت سفارش کالا‌هاي اساسي که در گروه يک اولويت ارزي قرار گرفته اند، تاکيد شده است.

منبع: گمرک نيوز
1398/05/08
۹۸ هزار دستگاه کامیون در مرز بازرگان تردد کرد

مدير پايانه مرزي بازرگان با اشاره به اينکه اين مرز يکي از پايانه‌هاي مهم زميني کشور است، گفت: از ابتداي سال‌جاري تاکنون 98 هزار و 331 دستگاه کاميون از اين مرز تردد کرده است.


جابر اکبرزاده در اروميه، با اشاره به اينکه از ابتداي امسال تاکنون 98 هزار و 331 دستگاه کاميون از مرز بازرگان تردد کرده است اظهار کرد: متوسط تردد روزانه کاميون از مرز بازرگان 793 دستگاه است و امسال 42 هزار و 431 دستگاه کاميون از کشور خارج شد که نسبت به سال قبل از آن يک درصد افزايش داشت.

وي  ادامه داد: همچنين تعداد کاميون ورودي به کشور از اين پايانه 55 هزار و 910 دستگاه بوده که نسبت به سال قبل از آن 12 درصد افزايش داشت.

مدير پايانه مرزي بازرگان تصريح کرد: عمده کالاهاي صادراتي در اين مدت شامل محصولات کشاورزي و پتروشيمي و مصنوعات سنگي و فلزي بود و به کشورهاي ترکيه، گرجستان، سوريه، بلغارستان، لهستان، روماني، بلژيک، صربستان و آلمان صادر شد.

وي همچنين عمده کالاهاي وارداتي از طريق اين پايانه مرزي را انواع ماشين آلات صنعتي، MDF، موز، رنگ، اسکلت فلزي، انواع پارچه، لوازم و قطعات يدکي ذکر کرد و گفت: ترکيه، گرجستان، چين، اکوادور، هند، تانزانيا، آلمان، فرانسه، ايتاليا، روماني، اسپانيا، بلغارستان، اسپانيا مبداء کالاهاي وارداتي است.

منبع: خبرگزاري فارس


1398/05/08
رئیس هیئت مدیره انجمن حمل ونقل بین المللی ایران در نشست خبری عنوان کرد: تعدد دستگاههای تصمیم گیرنده معضل شرکتهای حمل و نقل بین المللی

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران در نشست خبري روز يکشنبه مورخ 6 مرداد ماه جوادسمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و و نقل بين المللي ايران به  تشريح آخرين وضعيت‌ حمل و نقل بين‌المللي کشور پرداخت.سمساريلر اظهار داشت : در حال حاضر 546 شرکت عضو اين انجمن هستند و حمل ونقل بين المللي ايران  در دهه1960 شروع به کارکردند که  در همه اين سال‌ها در بخش خصوصي اداره مي شده است و و بخش دولتي نقشي در اداره آن نداشتند . اين انجمن که در گذشته در قالب سنديکا فعاليت مي‌کرد، جزو قديمي‌ ترين انجمن‌هاي حمل و نقلي کشور محسوب ميشود .  قبل از سال 1374 قانونيبراي ترانزيت نداشتيم اما همان سال‌ها ‌با همکاري سازمان راهداري، قوانين پيمايش،سرعت کاميون‌ها، اسناد لازم و غيره را نوشتيم . 
رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران يکي از مهم ترين مشکلات حمل ونقل بين المللي در کشور را تعدد دستگاههاي تصميم گيرنده در حوزه حمل و نقل بين المللي عنوان و اظهار کرد: متاسفانه 25 دستگاه، نهاد، ستاد و وزارتخانه درحوزه حمل و نقل بين المللي دخالت مي‌کنند .
وي در خصوص اختصاص ارز دولتي و نيمايي به شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي نيز گفت:ده‌ها نامه و توصيه نامه از بانک مرکزي و وزارت راه و شهرسازي دراين خصوص صادر شدهاست، اما ما خودمان با آن مخالفت کرديم چراکه اولا تفاوت زيادي بين ارز آزاد وسامانه نيما وجود ندارد و در ثاني، مشکلات دريافت اين ارز را مي‌دانستيم و لذا ازدريافت آن امتناع کرديم .

  جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران با اشاره به مشکلات مرزي و هزينه هاي سنگين راننده‌هاي ترانزيت، گفت:‌ از ديگر مشکلات کاميون‌داران اين است که بايد هر بار لب مرز 110 هزار تومان فقط بابت اسکن پرداخت کنند، ضمن آنکه 99 درصد کاميون‌هاي وارده به کشور در مرزهاي ما باز مي‌شود وبرخورد با بار فيزيکي است . 

  رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين‌المللي ايران افزود: بسياري از صاحبان کالا که به عنوان مثال قاب عکس يامبلمان صادر مي‌کنند، در نوار بالاي اين کالاها مواد مخدر پنهان کرده‌اند و همين امر موجب مي‌شود راننده خطوط ترانزيت ما در کشورهاي مختلف دستگير و به جرم حمل مواد مخدر، زنداني شود . 

وي همچنين در رابطه با ميزان ارز همراه توسط رانندگان ترانزيت اظهار داشت: 170 بخشنامه و توصيه نامه ميان وزارت راه و شهرسازي و بانک مرکزي در خصوص تخصيص ارز به رانندگان کاميون‌هاي حامل بار به خارج از کشور رد و بدل شده است و نتيجه آن شد که نهايتاً بخشنامه‌اي از سوي بانک مرکزي مبني بر تعيين سقف ارزي براي کاميون‌هايي که عازم مقاصد خارج از کشور هستند، صادر شد . با وجود آنکه ما مصوبه سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي را داريم،مبني بر اينکه راننده‌ها مي‌ توانند به عنوان مثال در مسير اسپانيا 4 هزارو 500 يورو و يا در مسير آلمان 5 هزار يورو به همراه خود داشته باشند، اما هنگ مرزي به هيچعنوان اين موارد را قبول ندارد و همان قانون 2 هزار يورو که براي مسافر مصوب شدهاست را براي راننده هم اجرا مي‌کند، در حالي که اين راننده فقط بايد در کشور ترکيه بابت عبور کاميون خود از درياچه وان 2 هزار و 800 يورو پول کشتي بدهد،گازوئيل با نرخ آزاد دريافت کند و اگر نقص فني براي کاميون پيش آمد، ارز پرداخت کند، اما گوش شنوايي وجود ندارد و لب مرز، بازار مکاره است . 

وي يکي ديگر از مسائل پيش روي حمل و نقل بين المللي را مشکلات گمرکي دانست و تصريح کرد: اگر چه قانون و آئين نامه گمرکي در سال92  تصويب و ابلاغ شد اما بخش مهمي از آئين نامه‌هاي آن اجرا نمي‌شود . به عنوان مثال بخشنامه شده است که بايد کليه کالاهاي وارداتي در سامانه ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن وتجارت ثبت شود. گمرک نيز با توجه به اين بخشنامه اجازه ورود کاميون‌ها را نمي‌دهد و بعضاً تا 15 روز معطلي براي کاميون‌ها در مبادي ورودي کشور و مرزها رقم مي‌خورد .

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ادامه داد: مشکلي که در اين زمينه وجود دارد اين است که در مصوبه هيئت دولت کلمه «ورود» ذکر شده که برداشت گمرک از آن «عبور» است؛ به جاي آنکه اجازه ورود کاميون به داخل مرز و سپس انجام تشريفات گمرکي داده شود پيش از ورود به مرزها، گمرک اقدام به نگه داشتن کاميون‌هامي‌کند .

وي درباره رانندگان حمل و نقل بين الملل که در زندان‌هاي کشورهاي ديگر به بهانه حمل مواد مخدر زنداني هستند، اظهار داشت: نه وزارت امورخارجه و نه وزارت راه و شهرسازي و پليس بين الملل ناجا آماري از تعداد رانندگان زنداني در ديگر کشورها ندارند چراکه رانندگان پس از بازداشت و زنداني شدن بايد وضعيت خود را به سفارتخانه‌هاي ايران در ديگر کشور اطلاع دهند اما به دليل آنکه از عواقب بعدي آن پس از بازگشت به ايران مي‌ترسند، زنداني شدن خود را پنهان مي‌کنند .

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي افزود: 157 کشور عضو کنوانسيون TIR هستند و ايران 35سال پيش جزوکنوانسيون گمرکي TIR شد با اينکه کنوانسيون  در مجلس شوراي اسلامي تصويب ودر شوراي نگهبان تاييد شده است فقط تا مرز ايران اجرا مي‌شود و از مرز ايران به بعد اجرا نمي‌شود و حتي گمرک ايران حاضر به اجراي قانون جامع گمرک مصوب سال 1392 مجلس شوراي اسلامي هم نيست و در عوضاين قانون را تفسير کرده و مرتبا بخشنامه صادر مي‌کند .
رئيس انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران افزود: کشور به اين بزرگي را با بخشنامه نمي‌توان اداره کرد و بايد قانون اجرا شود درحاليکه هر مدير گمرک با سليقه خود بخشنامه‌اي صادر مي‌کندو جالب اينجاست که از سال 1343 تاکنون هيچ بخشنامه‌اي ملغي نشده است و همه آن‌ها قابل استناد هستند .

سمساريلر در ارتباط با آزادسازي قيمت سوخت براي ناوگان حمل‌ونقل بين‌المللي وتشکيل شرکت‌هاي بزرگ‌مقياس حمل‌ونقل، يادآور شد: موافق آزادسازي قيمت سوخت گازوئيل براي کاميون‌ها هستيم و يکي از نکات مثبت آن جلوگيري از قاچاق است.
وي افزود: بهره‌وري ناوگان حمل‌ونقل عمومي جاده‌اي بسيار مهم است و به‌طور مثال درحالي‌که کاميون‌ها در کشورهاي اروپايي ازجمله آلمان به‌طور متوسط حدود 300هزار کيلومتر در سال تردد دارند اما ميزان پيمايش ناوگان ايراني در سال حدود 60 هزار کيلومتر در سال است. ‌آزادسازي نرخ سوخت در صورت مديريت بهينه ناوگان تاثير مثبتي در ميزان پيمايش ناوگان ايراني دارد.

سمساريلر با بيان اين‌که در حال حاضر حمل‌ونقل جاده‌اي از صرفه اقتصادي برخوردار نيست وميزان ترانزيت کالا از کشور به پنج ميليون تن کاهش داشته است، گفت: اين انجمن موافق تشکيل شرکت‌هاي بزرگ‌مقياس در حوزه حمل‌ونقل کالا در راستاي حذف خودمالکي ناوگان و ارتقا بهره‌وري حمل‌ونقل جاده‌اي کشور بوده و هست. امروز شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي کالا بيش‌تر از آنکه به کشنده نياز داشته باشند به بارگير نياز دارند.

 

1398/05/07
اکبر لشگری به عنوان رئیس بخش حل اختلاف انجمن انتخاب شد
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، در جلسه روز گذشته هيئت مديره انجمن مورخ 6 مرداد ماه، اکبر لشگري با کسب اکثريت آراء  به عنوان رئيس بخش حل اختلاف انجمن انتخاب شد.
1398/05/07
حضور بی سابقه اصحاب رسانه در نشست خبری رئیس هیئت مدیره انجمن ایران
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، نشست خبري رئيس هيئت مديره انجمن با حضور بي نظير و کم سابقه اصحاب رسانه کشور روز گذشته مورخ 6 مرداد ماه در سالن اجتماعات انجمن برگزار شد.
 در اين نشست بيش از 20خبرنگار از رسانه هايي همچون خبرگزاري مهر، خبرگزاري فارس، باشگاه خبرنگاران جوان، واحد مرکزي خبر، پايگاه خبري تين نيوز ، روز نامه عصراقتصاد ، کار و کارگر ،راديو اقتصاد، روزنامه نسل امروز، ماهنامه ترابران، ماهنامه صنعت حمل ونقل ، پرتال حمل ونقل  و ... حضور داشتند.
 در اين کنفرانس خبري  جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره انجمن به مسائل حائز اهميتي از جمله  نامساعد بودن شرايط کنوني حمل و نقل بين المللي در ايران ، اجراي سليقه اي مفاد کنوانسيون تير، عدم وجود وحدت رويه در اجراي قوانين گمرکي در مرزها، پيشنهاد آزاد سازي نرخ سوخت گازوئيل براي کاميون ها ، عدم اجراي مصوبه ارزي رانندگان برون مرزي ، معضلات لاستيک کاميون داران ، دريافت هزينه هاي مازاد از رانندگان در مرز، مشکلات راننده‌هاي ترانزيت در مرز‌ها‌ اشاره کردند.

بازتاب گسترده نشست خبري رئيس هئيت مديره انجمن ايران در رسانه هاي جمعي کشور:

 خبرگزاري مهر:  رئيس هيئت مديره انجمن صنفي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي گفت: به دليل تعدد دستگاههاي تصميم گيرنده در حوزه حمل و نقل بين الملل، مصوبه تامين ارز نيمايي رانندگان برون مرزي اجرا نمي شود. لينک خبر
 خبرگزاري فارس:  مشقات راننده‌هاي ترانزيت در مرز‌ها/آمار مبهم راننده‌هاي ايراني دربند‌ لينک خبر 
خبرگزاري صدا و سيما: تعدد تصميم گيرندگان، فعاليت‌هاي حمل و نقل را ناممکن کرده است  لينک خبر
باشگاه خبرنگاران جوان : لب مرز تبديل به بازار مکاره شده است لينک خبر
پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي : رئيس انجمن صنفي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران: ضرورت تاسيس شرکت‌هاي بزرگ مقياس در حوزه حمل و نقل کشور  لينک خبر
 پايگاه خبري تين نيوز: رئيس هيات مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران از حال نامطلوب اين روزهاي حمل و نقل بين‌المللي خبر داد لينک خبر
 روزنامه عصر اقتصاد: نابودي حمل و نقل بين المللي با تفسير به راي گمرک از قوانين
لينک خبر
 نسل امروز : موافق آزادسازي نرخ سوخت ناوگان جاده‌اي هستيم 
لينک خبر 

 پايگاه خبري تحليلي خبر طلايي : حال حمل و نقل بين‌المللي کشورمان خوب نيست  لينک خبر
 خبر ايران: موافق آزادسازي قيمت سوخت گازوئيل براي کاميون‌ها هستيم  لينک خبر
1398/05/05
کشتی باری شباهنگ در دریای خزر دچار حادثه شد؛ ۹ خدمه کشتی ایرانی نجات یافتند

مديرکل حفاظت ايمني و دريانوردي سازمان بنادر و دريانوردي گفت: علت سانحه کشتي باري “شباهنگ” که در نزديکي سواحل جمهوري آذربايجان در حال غرق شدن مي باشد، در دست بررسي است اما به نظر مي رسد علت آبگرفتگي بوده است.

عليرضا خجسته درباره اخبار مبني بر غرق شدن کشتي باري شباهنگ در نزديکي سواحل جمهوري آذربايجان، افزود: طبق آخرين اطلاعات دريافتي متاسفانه کشتي ياد شده در آستانه غرق کامل است.

مديرکل حفاظت ايمني و دريانوردي سازمان بنادر و دريانوردي اذعان داشت: کشتي شباهنگ که حامل حدود هزارتن کاشي صادراتي به مقصد بندر ماخاچکالا روسيه بوده، در نزديکي سواحل جمهوري آذربايجان ( لنکران) در حال غرق شدن است.

وي با بيان اينکه علت سانحه در دست بررسي است اما به نظر مي رسد آبگرفتگي باعث غرق شدن شناور شده است، تصريح کرد: بعد از بازگشت پرسنل کشتي شباهنگ که احتمالا تا سه روز آينده است، علت دقيق سانحه مشخص خواهد شد.

خجسته گفت: خدمه شناور شامل دونفر تبعه هندي وهفت نفر ايراني بوده اند که توسط بالگردهاي اعزامي از مرکز جست وجو ونجات کشور آذربايجان نجات داده شده و به شهر باکو منتقل شده اند.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1398/05/05
توافقنامه توسعه همکاری های بازرگانی بین ایران و عراق امضا شد

توافقنامه توسعه همکاري هاي بازرگاني بين ايران و عراق با هدف تسهيل گري و رفع موانع تجاري بين دو کشور به امضا رسيد.

رايزن بازرگاني ايران در عراق گفت که اين توافقنامه در جريان سفر هفته جاري سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران و هيات همراه به عراق به امضا رسيده است.
«ناصر بهزاد» افزود که براساس اين توافقنامه مطالعه ايجاد شهرک صنعتي مشترک براي ايجاد توليدات مشترک، بازيابي روش هاي جديد براي تاييد استاندارد کالاهاي ايراني و تمرکز بر کيفيت کالاهاي صادراتي، ايجاد دفاتر صندوق ضمانت صادرات و ارائه تسهيلات حمايتي براي صدور ضمانت نامه هاي صادراتي براي عراق امکان پذير مي شود.
اعمال تسهيلات براي صدور ويزاي تجار و بازرگانان، برگزاري دوره هاي آموزش صنعتي و تجاري، افزايش نمايشگاه هاي عرضه محصولات ايراني، ايجاد زمينه هاي لازم براي حضور حداکثري شرکت هاي بخش خصوصي در روابط تجاري و رفع هرگونه موانع غيرتعرفه اي در ورود کالاي ايران به عراق از ديگر مسائلي است که توافقنامه مزبور در برگرفته است.
بهزاد همچنين خاطرنشان ساخت که براي اولين بار کميته مشترک بازرگاني بين دو کشور با هدف طراحي راهبردهاي مورد نظر براي توسعه همکاري ها و انجام هماهنگي هاي لازم به رياست «محمد رضا مودودي» سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران و «عادل خضير عباس» نماينده وزير و مديرکل روابط خارجي در وزارت تجارت عراق در بغداد برگزار شد.
فعاليت کميته مشترک همکاري هاي بازرگاني ايران و عراق به مدت دو روز از 30 تا 31 تيرماه در بغداد برگزار شد.
فعال شدن اين کميته مشترک با هدف پيگيري توافقات انجام شده بين مقامات دو کشور در جريان سفر رياست جمهوري ايران به عراق در اسفند ماه 97 صورت گرفته است..
رايزن بازرگاني ايران در عراق پيشتر به ايرنا گفته بود که هدف اين کميته مشترک، تبيين اولويت هاي همکاري دو کشور براي تحقق تجارت 20 ميليارد دلاري و تسهيل گري در رفع موانع تجارت بين دو کشور است.
در اين کميته هشت محور مهم در فرآيند تجارت ايران و عراق شامل امور بازرگاني، مسائل بانکي، استاندارد، گمرک، موضوعات صنعتي و سرمايه گذاري، خدمات فني و مهندسي، حمل و نقل و ترانزيت و راهکارهاي افزايش تعاملات بخش خصوصي دو کشور مورد مذاکره و بررسي قرار گرفت.
محمد رضا مودودي در راس يک هيات متشکل ازمديرعامل صندوق ضمانت صادرات ايران، مديرکل بين الملل سازمان صنايع کوچک و شرکت هاي صنعتي، مديرکل دفتر عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت ايران، مديرکل نظارت بر کيفيت سازمان استاندارد ايران، نماينده ستاد توسعه روابط اقتصادي ايران و عراق، نماينده دفتر عراق در وزارت امور خارجه، مديرکل بين الملل گمرکات ايران و نائب رئيس اتاق بازرگاني قزوين از اوائل هفته جاري وارد عراق شد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران در اين سفر با دو وزير تجارت و صنايع و معادن و جمعي از مسوولان و فعالان اقتصادي در عراق و استان هاي بغداد، کربلا و نجف ديدار و پيرامون توسعه مناسبات تجاري و اقتصادي رايزني کرد.
اين هيات همچنين از کارخانه ايراني شرکت کاله که اخيرا در کربلا دچار حريق شد و مرکز دائم تجاري و بازاريابي کالاهاي ايراني در بغداد که در شرف احداث است، بازديد کرد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/05/05
روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان با زیرساخت‎های موجود احیا می‌شود
سفير تاجيکستان در ديدار با رئيس اتاق ايران از لزوم احياي مناسبات اقتصادي ميان دو کشور سخن گفت و خواستار حضور جدي سرمايه‌گذاران ايراني در تاجيکستان شد. غلامحسين شافعي، رئيس اتاق ايران نيز در اين ديدار با اشاره به همکاري‌هاي قابل توجه ايران و تاجيکستان در سال‌هاي گذشته، زيرساخت‌هاي موجود را براي احياي روابط دو جانبه مساعد دانست و بر افزايش سطح روابط دوجانبه تاکيد کرد.

نظام‌الدين زاهدوف، سفير تاجيکستان در تهران در اولين ديدار رسمي خود پس از آغاز مأموريت در کشورمان با غلامحسين شافعي رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران ديدار کرد.

در اين نشست برگزاري مجدد نمايشگاه در دوشنبه، پايتخت تاجيکستان و ديگر شهرهاي اين کشور به‌منظور معرفي امکانات و ظرفيت‌هاي اقتصادي و تجاري ايران، توسعه مناسبات تجاري بين دو کشور، اعزام و پذيرش هيات‌هاي تجاري، گسترش ميزان سطح سرمايه‌گذاري‌ها و تسهيل در صدور رواديد براي فعالان اقتصادي ايراني توسط دولت تاجيکستان، موردبحث و بررسي قرار گرفت.

غلامحسين شافعي، رئيس اتاق ايران با منحصربه‌فرد خواندن اشتراکات فرهنگي ايران و تاجيکستان، زبان مشترک را يکي از مهم‌ترين ظرفيت‌هاي بين دو کشور دانست و تصريح کرد: در گذشته همکاري‌هاي خوبي در زمينه ساخت‌وساز، راه‌سازي و خدمات فني مهندسي داشتيم. امروز نيز با راه‌اندازي پرواز مستقيم و تأکيد سران دو دولت، اميدواريم بتوانيم سطح روابط را از گذشته نيز بيشتر کنيم.

شافعي با بيان اينکه زيرساخت‌هاي لازم براي مبادلات تجاري بين ايران و تاجيکستان فراهم است، گفت: در گذشته قراردادهايي به امضا رسيده که متأسفانه در اجرا با اختلاف‌نظر مواجه و متوقف شدند. در اين شرايط ايران، آمادگي دارد با حل مشکلات ايجاد شده، زمينه را براي احياي اين قراردادها مهيا کند.

شافعي همچنين از آمادگي اتاق ايران و اتاق مشترک ايران و تاجيکستان که به‌تازگي تشکيل شده است، براي پذيرش و اعزام هيات‌هاي تجاري بين دو کشور خبر داد.

رئيس پارلمان بخش خصوصي ايران همچنين از ضرورت احياي نمايشگاه‌هايي که توسط ايران در شهرهاي مختلف تاجيکستان با هدف معرفي توانمندي‌هاي اين کشور برگزار مي‌شد، سخن گفت و ادامه داد: در مسير حمل کالا بين ايران و تاجيکستان مشکلاتي وجود دارد که از سوي کشورهاي واسط به وجود آمده‌اند، البته اين مسائل نيز با تعامل و مذاکره قابل‌حل است.

در ادامه نظام‌الدين زاهدوف، سفير تاجيکستان در تهران ضمن اشاره به اشتراکات فرهنگي و اجتماعي بين دو کشور از کاهش سطح مناسبات تجاري بين ايران و تاجيکستان انتقاد کرد و با تشريح برخي اختلافات ايجاد شده بين دو کشور بر لزوم گرم شدن روابط و پايان دادن به اين مسائل، تأکيد کرد.

به اعتقاد او، ايران و تاجيکستان، ظرفيت‌ها و امکانات بسياري در اختيار دارند که به کمک آن‌ها مي‌توانند در درازمدت به شرکاي تجاري و اقتصادي خوبي براي يکديگر تبديل شوند.

زاهدوف ميزان مبادلات تجاري سال گذشته ميان ايران و تاجيکستان را حدود 65 ميليون دلار برآورد کرد که در مقايسه با 4 تا 5 سال گذشته افت چشمگيري داشته است.

بر اساس اظهارات سفير تاجيکستان در تهران، در سال‌هاي گذشته سطح روابط تجاري بين دو کشور حدود 500 ميليون دلار بود که متأسفانه کاهش چشمگيري داشته است.

او در ادامه از نشست‌هاي اخير دولت‌هاي دو کشور و رايزني براي توسعه حجم مناسبات اقتصادي، سخن گفت و تأکيد کرد: طي چند ماه گذشته مذاکرات خوبي بين سران دو دولت انجام شده و تصميم گرفتند به شيوه‌هاي مختلف از ظرفيت‌هاي موجود استفاده کرده و سطح روابط را افزايش دهند.

سفير تاجيکستان در تهران در بخش ديگري از سخنان خود به موفقيت اين کشور در تأمين برق موردنياز خود اشاره کرد و گفت: تاجيکستان با همکاري و سرمايه‌گذاري‌هاي ايران توانست نه‌تنها برق موردنياز خود را تأمين کند، بلکه به صادرکننده انرژي هم تبديل شود.

زاهدوف افزود: همچنين با اصلاحات صورت گرفته، توانستيم امنيت غذايي کشور را نيز تأمين کنيم. حال به دنبال آن هستيم که از نظر صنعتي نيز ظرفيت‌هاي کشور را توسعه دهيم که براي تحقق اين هدف، خواستار توسعه روابط با ايران هستيم.

محمدرضا کرباسي، معاون امور بين‌الملل اتاق ايران نيز در جريان اين ملاقات، از برنامه‌ريزي براي ميزباني اتاق مشترک ايران و تاجيکستان از هيات تجاري اين کشور در مشهد و برگزاري مجمع تجاري براي تشريح امکانات اقتصادي دو کشور خبر داد که طبق اظهارات او متأسفانه علي‌رغم پيگيري‌هاي انجام شده، پاسخي در مورد زمان و چگونگي اعزام اين هيات دريافت نشده است.

او همچنين به مشکلات پيش‌آمده براي شعبه يکي از بانک‌هاي ايراني فعال در تاجيکستان اشاره و تصريح کرد: با توجه به وضعيت پيش‌آمده، فعالان اقتصادي که قصد کار طولاني‌مدت در اين کشور را دارند، در نقل و انتقالات پولي خود دچار مشکل شده‌اند. بنابراين خواستار حل اين مسئله از سوي دولت تاجيکستان هستيم.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران

1398/05/03
چابهار مثلث توسعه تجارت ایران، افغانستان و هندوستان است

والي ولايت نيمروز جمهوري اسلامي افغانستان گفت: چابهار به عنوان يک نقطه راهبردي و جعرافيايي مناسب با ظرفيت تجاري، اقتصادي وبازرگاني مثلث توسعه تجارت و ترانزيت سه کشور ايران، افغانستان و هندوستان است.

سيد ولي سلطان روز چهارشنبه در نشست شوراي گفتگو دولت و بخش خصوصي در چابهار اظهار داشت: چابهار يک فرصت طلايي در زمينه توسعه تجارت در منطقه است و بايد تمام زيرساخت‌هاي آن براي سرمايه گذاران آماده شود.

وي گفت: موانع موجودي که مانع توسعه و تجارت مي‌شود سريعاً رفع تا منافع ملي طرفين تأمين و مردم کشورهاي فوق بتوانند از اين موضوع داراي منفعت شوند.

استاندار استان نيمروز افغانستان ادامه داد: چابهار موقعيت و فرصت بسيار خوبي براي ترانزيت کالاهاي افعانستان به کشورهاي مختلف است.

والي نيمروز بيان کرد: از مسولان ايران دعوت مي‌کنيم براي توسعه روابط به افعانستان سفرهايي را داشته باشند.

چابهار مرکز ثقل سرمايه گذاري در منطقه است

استاندار سيستان وبلوچستان نيز در اين نشست اظهار داشت: توافق نامه سه جانبه سران کشورهاي ايران، افغانستان و هندوستان منابع اصلي توسعه تجارت و سرمايه گذاري پايدار در منطقه است.

احمدعلي موهبتي با اشاره به مفاد تفاهم سه جانبه بين ايران، افغانستان و هندوستان خواستار ارتباط بيشتر استان‌هاي کشورهاي مورد نظر براي عملياتي کردن حوزه‌هاي مختلف تجارت، سرمايه گذاري و توليد در منطقه شد.

وي چابهار را مرکز ثقل مثلث سرمايه گذاري جهت تحقق اهداف توسعه پايدار در منطقه دانست و خواستار مشارکت در اجراي طرح‌هاي ملي توسعه از سوي ولايت نيمروز افغانستان با استان سيستان و بلوچستان شد.

استاندار سيستان و بلوچستان گفت: 10 هکتار از اراضي بندر چابهار براي انجام سرمايه‌گذاري به فعالان اقتصادي و دولت جمهوري اسلامي افغانستان اختصاص مي‌يابد.

وي تصريح کرد: بندر چابهار اين ظرفيت و آمادگي را دارد تا پيکره‌اي تحت عنوان سرمايه‌گذاري فعالان اقتصادي جمهوري اسلامي افغانستان در اين بندر تعريف کند تا اقدامات مناسب براي انجام سرمايه گذاري صورت پذيرد.

موهبتي آمادگي استان سيستان و بلوچستان براي ايجاد بندر خشک در ولايت نيمروز افغانستان را اعلام کرد و خواستار همکاري بيشتر ميان ولايت نيمروز افغانستان با استانداري سيستان و بلوچستان شد.

منطقه آزاد چابهار ظرفيت ويژه براي تجار افغان
مديرعامل منطقه آزاد چابهار نيز اظهار داشت: بايد تمام درخواست‌هاي سرمايه گذاران اجرايي تا موجب توسعه شود و اين منطقه به عنوان ظرفيت ويژه براي تجار افغان زمينه ساز توسعه روابط است.

عبدالرحيم کردي افزود: تاجر در ابتدا مسير ارزان‌تر و با صرفه‌تر را براي انتقال بار خود انتخاب مي کند و از طرفي بايد سرمايه گذار مورد تکريم قرار گيرد تا در منطقه موردنظر حضور پيدا کند.

وي بيان کرد: دروازه چابهار براي افعانستان باز و تمام امکانات و زمينه‌ها در اين منطقه فراهم است.
رئيس هيات مديره منطقه آزاد چابهار تصريح کرد: امکان سرمايه گذاري براي توسعه تجارت فراهم است و بايد منافع پايدار و پيوند افعانستان با ايران برقرار شود.

وي ادامه داد: منافع سرمايه گذار بايد در نظر گرفته شود و منطقه آزادچابهار نيز براي سرمايه‌گذار فرصت و فضا را فراهم مي کند تا آنان فايده ببرند.

مديرعامل منطقه آزاد چابهار تصريح کرد: معدن و موادغذايي يک فرصت است براي توسعه روابط بايستي زمينه فرآوري موادمعدني افغانستان فرآوري ايجاد شود و سپس به فروش برسد و نبايد خام فروشي شود.

کردي بيان کرد: شهرک موادغذايي در منطقه ازاد چابهار طراحي شده است و منافع تجار را مي‌تواند فراهم کند.

وي گفت: سرمايه گذاري مشترک ايران و افعانستان بايد برنامه ريزي شود و در اين زمينه بخش خصوصي و دستگاه دولتي بايد در کنار براي هم افزايي يکديگر تلاش کنند.

مدير عامل منطقه آاد چابهار اظهار داشت: نوع کالا و گروه بندي کالا در محدوديت ارزي رعايت شده و کالاهايي که در ايران وجود دارد ممانعت شده است ولي در بخش ورود ماشين الات هيچ محدوديتي وجود ندارد.

وي افزود: تمام مشکلات تجار و بازرگانان مرتفع خواهد شد و اميدواريم مشکلي پيش روي سرمايه گذاران نباشد.

وي گفت: چابهار اکسيژن افغانستان است و جلسات و برنامه مي‌تواند به رفع مشکلات کمک کند.

چابهار افعانستان را از طريق دريا به دنيا متصل مي‌کند

دبير اجرايي جامعه بازاريان و صنوف خدماتي و بازرس اتاق بازرگاني منطقه آزادچابهار نيز اظهار داشت: بندر چابهار مي‌تواند بعنوان عاملي در از بين رفتن محدوديت و محصور بودن در خشکي کشور افغانستان محسوب و همچنين باعث افزايش احساس مودت و يگانگي في‌مابين دو ملت دوست و برادر بويژه بعد از اشغال افغانستان از حدود نيم قرن پيش شود.

عباسعلي اکبري افزود: نقش بي بديل بندر چابهار در اين راه با وجود پتانسيل مضاعفي بنام منطقه آزاد مي‌تواند پر رنگ تر شده و همکاري دائمي که متضمن تأمين منافع مادي و معنوي مشترک دو کشور باشد را محقق کند.

وي گفت: ايجاد صنايع تبديلي و پردازشي براي محصولات کشاورزي و معدني کشور افغانستان در محدوده منطقه با استفاده از مزاياي مناطق آزاد (معافيت مالياتي، معافيت گمرکي، معافيت قانون کار سرزمين اصلي، سهولت امکان اقامت و دريافت ويزا و ساير مزايا مانند واردات ماشين آلات با نرخ صفر، استفاده از مزاياي موجود در کشور ايران مانند خدمات فني ومهندسي، ارزان بودن نرخ سوخت و نيروي کار و غيره) توسط فعالين اقتصادي افغان بصورت 100 درصد سهام خودي يا با مشارکت سرمايه گذاران ايراني بايد انجام شود.

دبير اجرايي جامعه بازاريان و صنوف خدماتي منطقه آزاد چابهار ايجاد صنايع تبديلي و پردازشي براي محصولات مورد نياز کشور افغانستان با استفاده از مزاياي مناطق آزاد با واردات مواد اوليه از کشورهاي مبدأ به اين منطقه و انجام فرآيند لازم و ترانزيت محصولات نهايي به مقصد افغانستان با طرح‌هاي توجيهي و استفاده از خدمات فني و مهندسي کشور ايران را خواستار شد.

وي گفت: راه اندازي شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي مشترک و ثبت آن در منطقه که با تقسيم وظايف در محدوده دو کشور مي‌تواند باعث افزايش بهره وري شود و در اين راه استفاده از مزيت امکان واردات کاميون‌هاي مورد نياز با پلاک منطقه آزاد و مجوز تردد در سطح استان که تا زمان راه اندازي و بهره برداري از راه آهن چابهار، زاهدان به ميلک از مزاياي بالقوه محسوب مي‌شود

وي تصريح کرد: با راهبري استانداري و همکاري دستگاه‌هاي مرتبط مانند سازمان پايانه‌هاي حمل و نقل، راهور، نيروي انتظامي، شرکت پخش فرآورده‌هاي نفتي، و اداره کل بنادر و دريانوردي به سر منزل مقصود خواهد رسيد.

تجار افعانستان در چابهار سرمايه گذاري کنند

سادات رايزن بازرگاني سفارت جمهوري اسلامي افغانستان در ايران نيز گفت: قابليت‌هاي بالقوه موجود در جمهوري اسلامي ايران بويژه بندر چابهار در سواحل درياي عمان مي‌تواند يکي از بزرگترين راه توسعه صادرات کالاي توليدي کشور افغانستان باشد.

وي گفت: فعالان اقتصادي کشور افغانستان در چابهار سرمايه گذاري کنند تا موجب توسعه روابط اقتصادي و تجاري شود.

30 واحد شيلاتي در شهرستان کنارک فعال است

فرماندار شهرستان کنارک گفت: به برکت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران 30 واحد شيلاتي در اين شهرستان فعال است.

حميدالدين يوسفي اظهار داشت: ساليانه ??? ميليون قوطي کنسرو در شهرستان توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارج از کشور مي‌شود.

وي با اشاره به ظرفيت‌هاي شهرستان کنارک، بيان کرد: اين شهرستان آمادگي دارد در حوزه شيلات نيازهاي تجار و بازرگانان کشور افغانستان را تأمين کند.

وي افزود: اکنون بهترين دوره براي همکاري، تعامل و استفاده از ظرفيت‌هاي مشترک دو کشور ايران اسلامي و افغانستان است.

فرماندار کنارک ادامه داد: امنيت کشور افغانستان، امنيت ملي کشور ايران اسلامي است.

يوسفي با اشاره به اينکه منطقه آزاد چابهار يک ظرفيت و فرصت براي سرمايه گذاري است، خاطرنشان کرد: چابهار تنها متعلق به جمهوري اسلامي ايران نيست بلکه فرصتي است تا مناطق پيراموني از اين ظرفيت به بهترين شکل استفاده کنند.

شماري از تجار کشور افغانستان نيز در اين جلسه ايجاد بندر خشک در ولايت نيمروز افغانستان و ارتباط آن با بندر چابهار را خواستار شدند و گفتند: با اين اقدامات تجار مي‌توانند گام مؤثر در توسعه صادرات براي جمهوري اسلامي افغانستان و ايران بردارند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/05/03
آخرین وضعیت کالاهاى کانتینرى و غیرکانتینرى در بنادر

مديرکل امور بندرى سازمان بنادر و دريانوردى گفت: در حال حاضر موجودي کالاهاي کانتينري در بنادر کشور بالغ بر 86 هزار TEU و موجودي کالاهاي غيرکانتينري 6.9 ميليون تن است که 4.4 ميليون تن آن کالاهاي اساسي (غلات) است.روانبخش بهزاديان در مورد ميزان و حجم موجودى کالا در بنادر کشور، اعلام کرد: در حال حاضر موجودي کالاهاي کانتينري در بنادر کشور بالغ بر 86 هزار TEU  و موجودي کالاهاي غيرکانتينري 6.9 ميليون تن است که 4.4 ميليون تن آن کالاهاي اساسي (غلات) است.

وى ادامه داد: در ميان کالاهاي اساسي ذرت با 9.1 ميليون تن بيشترين موجودي را در بنادر کشور دارا بوده که 6.1 ميليون تن از آن در بندر امام خميني(ره) دپو شده است و علاوه بر اين طي روزهاي اخير حدود 15 فروند شناور حامل کالاهاي اساسي در حال تخليه و25 فروند نيز در لنگرگاه منتظر نوبت تخليه بوده اند که بيشترين سهم مربوطه به بندر امام خميني با 9 فروند شناور در حال تخليه و 16 فروند شناور منتظر نوبت است.

مديرکل امور بندرى سازمان بنادر و دريانوردى با بيان اينکه از ابتداي سال تاکنون حدود 12 ميليون تن واردات کالاي اساسي صورت گرفته که نسبت به سال گذشته تقريبا دو برابر شده است، گفت: علت اصلي افزايش مدت زمان ماندگارى کالا در بنادر کشور مربوط به نقل و انتقالات ارزي است که با توجه به اعمال تحريم هاي ظالمانه عليه کشورمان انجام مبادلات ارزي با مشکل مواجه و همين امر باعث طولاني شدن زمان ترخيص کالا شده است.

بهزاديان ادامه داد: علاوه بر اين با توجه به لزوم صدور مجوزهاي بهداشتي نظير مجوز استاندارد و قرنطينه براي اغلب کالاهاي اساسي و زمان بر بودن صدور اين گونه مجوزها عملا آمار موجودى کالا را با توجه به ازدياد ورودي با افزايش مواجه کرده است. به گفته وى علت ديگر مشکلات مربوط به حمل و نقل جاده اي و ريلي است که خروج کالا از بنادر را با کندي مواجه کرده و در عين حال هزينه مناسب نگهداري کالا در بنادر نسبت به سرزمين اصلي نيز مزيد بر علت است.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1398/05/03
تهران و باکو بر گسترش همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی تأکید کردند

گسترش همکاري هاي دو کشور در زمينه حمل‌و‌نقل ريلي در ديدار سعيدرسولي معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران با مقامات جمهوري آذربايجان، مورد تأکيد قرار گرفت.سعيد رسولي معاون وزير راه و شهرسازي ومديرعامل اين شرکت در اين سفر يک روزه به کشور آذربايجان با « شاهين مصطفي اف» وزير اقتصاد و رييس کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي باکو - تهران و«جاويد قربان اف» رييس راه‌آهن جمهوري آذربايجان ديدار و در باره همکاري‌هاي دوکشور در زمينه حمل‌ونقل ريلي گفت‌وگو کرد.طرفين در اين ديدار با ابراز رضايت ازپيشرفت پروژه هاي در دست اجراي ميان دو کشور، بر تقويت و توسعه همکاري در بخش هاي اقتصادي مختلف به ويژه حمل و نقل ريلي تأکيد کردند. شايان ذکر است، در زمان حاضرايران و جمهوري آذربايجان در قالب تکميل دالان بين المللي شمال - جنوب براي استفاده از ظرفيت هايي ترانزيتي دو کشور در حمل و نقل ريلي همکاري مي کنند .

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

 

1398/05/02
توسعه مناسبات اقتصادی و بازرگانی ایران و بلاروس
 هيات اتاق بازگاني تهران به دعوت رسمي اتاق بازرگاني و صنايع بلاروس وارد مينسک شد. اعضاي اين هيات به رياست خوانساري ، در بدو ورود به پايتخت بلاروس ، در نشستي مشترک با رييس و اعضاي اتاق بازرگاني و صنايع بلاروس درباره راههاي گسترش و تعميق همکاري هاي تجاري و بازرگاني بين دو کشور گفتگو کردند.
در اين دور از گفتگوها که به ميزباني سفارت جمهوري اسلامي ايران در مينسک برگزار شد ، جمعي از تجار ، بازرگانان و صاحبان صنايع دو کشور حضور داشتند. اعضاي اتاق بازرگاني تهران طي 4 روز اقامت در بلاروس قرار است با نهادها و فعالان بخش خصوصي اين کشور براي توسعه روابط تجاري گفتگو کنند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در بلاروس ، در آغاز نشست مشورتي مشترک دو هيات ، با اشاره به عزم جدي تهران و مينسک براي گسترش مبادلات اقتصادي ، گفت: همکاري تجار و بازرگانان دو کشور مي تواند جهشي چشمگير در افزايش سطح مبادلات تجاري و بازرگاني ايجاد کند.
مصطفي اويسي گفت: سفارت جمهوري اسلامي ايران در بلاروس قدم هاي موثري براي رفع موانع موجود در مسير توسعه تجارت بين دو‌ کشور برداشته و آماده کمک به تجار و بازرگانان دو‌ کشور است.
شاکوتين رئيس اتاق بازرگاني و صنايع بلاروس نيز در اين نشست همکاري هرچه بيشتر صاحبان شرکتها و صنايع دو کشور را خواستار شد.
دو طرف در اين نشست همچنين ضمن برشمردن ظرفيت هاي تجاري و اقتصادي موجود ، راه هاي استفاده بهينه از ظرفيت هاي موجود را بررسي کردند.

منبع: خبرگزاري صدا و سيما
1398/05/02
جزئیات توافق ۱۳ بندی بانک مرکزی با گمرک و وزارت صنعت برای ترخیص کالا

هفته گذشته در جريان بازديد وزير اقتصاد از بندر و گمرک شهيد رجايي، خبر توافق دستگاه‌هاي دخيل در امر تجارت براي رفع رسوب کالا در گمرک اعلام شد و امروز معاون گمرک ايران جزئيات توافق 13 بندي گمرک با بانک مرکزي و وزارت صنعت براي کاهش رسوب کالا در بنادر و تسهيل واردات را تشريح کرد. البته اجراي اين توافق منتظر تأييد و ابلاغ وزير اقتصاد است.





معاون امور گمرکي گمرک ايران جزئيات توافق 13 بندي گمرک با بانک مرکزي و وزارت صنعت براي کاهش رسوب کالا در بنادر و تسهيل واردات را تشريح کرد و گفت: اجراي اين توافق منتظر تاييد و ابلاغ وزير اقتصاد است.

مهرداد جمال ارونقي، معاون گمرک ايران با بيان اينکه وزير امور اقتصادي و دارايي در 20 و 21 تيرماه با همراهي نمايندگاني از ديگر سازمان‌هاي دخيل در تجارت از بندر شهيد رجايي بازديد کرد، افزود: رئيس‌جمهور در دوم تيرماه دستوري مبني بر تشکيل کميته‌اي به رياست وزير اقتصاد براي بررسي رسوب کالا در بنادر و رفع مشکلات و ترخيص سريع کالا صادر کرد.

معاون امور گمرکي گمرک ايران افزود: در آن مقطع از سوي وزارت راه و شهرسازي 102هزار کانتينر به‌عنوان رسوب کالا اعلام شد درحالي‌که اين ميزان اعلام شده به دليل تعريف متفاوت وزارت راه از رسوب کالا بود. درواقع وزارت راه تعريفي دارد که اگر کالايي در حال تخليه از کشتي است نيز رسوب عنوان مي‌شود.

ارونقي اضافه کرد: با توجه به ظرفيت 3.5 ميليون TEU کانتينر بندر شهيد رجايي، ميزان موجودي فعلي 66 هزار TEU کانتينر است که در مقايسه با موجودي بندر شهيد رجايي در سال‌هاي گذشته، بيانگر عدم وجود معنادار کالا به‌عنوان رسوب در بندر مذکور است. آنچه به‌عنوان رسوب کالا گزارش شده در اصل ميزان موجودي نرمال کالا در بندر مذکور است.

او با بيان اينکه مقرر شد وزارت راه در اين تعريف تجديدنظر کند، گفت: درعين‌حال، پيش از حضور وزير اقتصاد، جلساتي به همراه نماينده بانک مرکزي با فعالان اقتصادي داشتيم و صورت‌جلسه‌اي به همراه وزارت صنعت، بانک مرکزي و گمرک در 13 بند ارائه شد.

او تصريح کرد: البته در حال حاضر، 13 بند تصويب شده هنوز ابلاغ نشده و با نظرات وزير اقتصاد ارائه مي‌شود.

جزئيات توافق 13 بندي در زمينه واردات

به گزارش مهر، ارونقي به تشريح 13 بند تصويب شده پرداخت و اظهار کرد: مقرر شد ترانزيت کالاهاي گروه 4 به مقصد مناطق آزاد ممنوع باشد و همچنين کالاهاي غير گروه 4 درصورتي‌که معاف از ثبت سفارش موضوع تصويب‌نامه 118875مورخ 11 آذرماه 97 باشد، به مقصد مناطق آزاد نياز به ثبت سفارش نداشته باشند.

او تأکيد کرد: درعين‌حال، يکي ديگر از بندهاي مصوبه حاکي است براي ترانزيت کالاهاي غير گروه 4 به مقصد مناطق آزاد درصورتي‌که کالا جزو رديف کالاهاي معاف از ثبت سفارش نباشد، ثبت سفارش از نوع ورود به مناطق آزاد و يا سرزمين اصلي کافي است و نياز به ثبت سفارش ديگري ندارد.

معاون گمرک ايران اظهار کرد: از بندهاي ديگر مصوبه ترانزيت داخلي کالا به مقصد ساير گمرکات است که نياز به ثبت سفارش سرزمين اصلي دارد؛ براي تسهيل ثبت سفارش و ورود مواد اوليه و واسطه‌اي با منشأ ارز حاصل از صادرات نيز مقرر شد سقف و سابقه براي بازرگانان متقاضي واردات مواد اوليه و واسطه‌اي بخش توليد در نظر گرفته نشود و الزام به قرارداد با واحد توليدي ضرورت ندارد.

او افزود: بحث بعدي که مطرح است اينکه قبل از تحريم‌ها در اجراي قانون مقررات صادرات و واردات به‌عنوان نمونه ابزاري در اختيار گمرک بود که مي‌شد نسبت به ترخيص بدون ثبت سفارش اقدام کرد. ملاحظه بانک مرکزي و وزارت صنعت اين است که حتماً بايد ثبت سفارش و يا ثبت آماري صورت بگيرد.

جمال ارونقي گفت: در اين زمينه مقرر شد براي واردات کالاهاي موضوع بند يک ماده 38 از معاونت حقوقي رياست جمهوري استعلام شود.

او خاطرنشان کرد: يکي ديگر از بندهاي مصوبه 3 دستگاه گمرک، وزارت صمت و بانک مرکزي درباره ضايعات مناطق است که امکان ورود به کشور را ندارد و اين قبيل اقلام در گمرکات دپو شده و اجازه ترخيص ندارد. طبق مصوبه جديد وزارت صمت مکلف شد يک بند ذيل بند 9 ماده 38 آئين‌نامه مقررات و صادرات بدون انتقال ارز تحت عنوان ضايعات خارج شود، ايجاد کند.

جمال ارونقي تأکيد کرد: در مصوبه ديگري، کالاهايي که در کنار کالاي اصلي به‌عنوان مجاني، هديه يا اقلام بسته‌بندي به‌صورت غيرمتعارف ارسال مي‌شود، بايد به ثبت سفارش کالاي اصلي اضافه شود و وزارت صمت بايد در اين زمينه تعيين تکليف کند.

او افزود: در بند 7 مصوبه مقرر شد صورت‌جلسه 27 اسفند 97 گمرک، بانک مرکزي و وزارت صمت تا نيمه مردادماه سال جاري عملياتي شده و ارتباط ثبت سفارش با گمرک قطع شود.

سابقه بازرگانان براي واردات مواد اوليه در نظر گرفته نمي‌شود

معاون امور گمرکي گمرک ايران تاکيد کرد: همچنين بانک مرکزي در زمان تخصيص ارز، اعتبار کارت بازرگاني را کنترل مي‌کند. ليکن در زمان اعلام منشأ ارز در سامانه جامع تجارت و صدور اعلاميه تأمين ارز در پرتال ارزي، کنترل اعتبار کارت بازرگاني نياز نخواهد بود.

ارونقي ادامه داد: بند بعدي درباره کسر تخليه و اضافه تخليه است و قبلاً منفي يک يا مثبت يک درصد اختلاف وزن اعمال مي‌شد که در برخي کالاها قابل اعمال نيست و در تأمين ارز نيز بانک دچار مشکل مي‌شود. اين مساله باعث انباشت پرونده‌ها شده بود و کميته‌اي در اين زمينه براي بررسي تشکيل خواهد شد.

او تصريح کرد: رئيس جمهور پس از ارائه اين مصوبات به وزير اقتصاد دستور داد تا حصول نتيجه، عملياتي شدن مصوبات را با همراهي دستگاه‌ها دنبال کند.

معاون گمرک ايران تصريح کرد: تصميماتي نيز درباره جلوگيري از ايستايي کالاهاي وارداتي در گمرکات به ويژه کالاهاي اساسي گروه يک و دريافت مابه التفاوت گروه يک و دو کالايي اتخاذ شد که وزارت صمت بايد پيگيري کند.

معاون گمرک ايران با بيان اينکه تمامي کالاهاي اساسي در مسير سبز تعريف شده و به صورت شبانه روزي ترخيص مي‌شوند، تصريح کرد: در عين حال،803  قلم کالا از سوي ستاد تنظيم بازار به عنوان کالاي اساسي تلقي شده و براي بررسي ارزش دقيق کالاها پيشنهاد گمرک استقرار در وزارت صمت و بررسي دقيق ارزش کالاهاي وارداتي است.

ارونقي گفت: پيشنهاد بعدي اين بود که 803 قلم ياد شده را 15 درصد تلورانس ارزشي در نظر بگيريم که قابل پذيرش باشد. وزارت صمت و بانک مرکزي موظف شدند اقدامات لازم براي اجرايي شدن بندهاي مصوبات را انجام دهند.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران

1398/05/02
افزایش ظرفیت تردد کامیون‌ در مرز بازرگان به ۱۲۰۰ دستگاه

مديرکل روابط بين‌الملل گمرک جمهوري اسلامي ايران گفت: ظرفيت تردد کاميون در مرز بازرگان - گوربولاغ به يک‌هزار و 200 دستگاه افزايش مي‌يابد.

 حسين کاخچي مديرکل روابط بين‌الملل گمرک جمهوري اسلامي ايران افزود: در نشست مشترک مديران گمرک ايران و ترکيه، 2 طرف در خصوص افزايش تردد کاميون‌ها تا 500 دستگاه از سوي ايران و 700 دستگاه از سوي ترکيه و ساماندهي مسافران خروجي موافقت کردند.

وي اضافه کرد: توسعه ترانزيت دام زنده و انتقال تبادل اطلاعات گمرکي از ديگر توافق‌هاي صورت گرفته در اين نشست مشترک بود.

کاخچي با اشاره به توافق روساي جمهور ايران و ترکيه براي گسترش مبادلات به 30 ميليارد دلار بيان کرد: مرزهاي مشترک بازرگان، سرو و رازي و گمرکات مقابل در ترکيه مهمترين عوامل در رسيدن به اين هدف به شمار مي رود که بايد تمام توان خود را براي ارتقاي مراودات اقتصادي در کنار تسريع در ترخيص کالا و مسافر به کار گيرند.

مديرکل روابط بين الملل گمرک جمهوري اسلامي ايران با يادآوري مشکل تنظيم ساعت کاري گمرک سرو - اسندره اظهار کرد: در اين نشست مشترک، رفع اين مشکل براي رويه مناسب گمرکي مورد توافق قرار گرفت.

آذربايجان غربي تنها استان مرزي ايران با ترکيه است؛ اين استان سه مرز مشترک شامل سرو - اسندره، رازي - کاپي کوي و بازرگان - گوربولاغ با ترکيه دارد.

گمرک بازرگان يکي از مبادي سه‌گانه تجارت مرزي ايران و ترکيه به شمار مي‌رود که به صورت شبانه روزي در شمال آذربايجان غربي فعال است؛ اين مرز که دروازه ورود ايران به کشورهاي اروپايي به شمار مي‌رود، در فاصله يک کيلومتري شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربايجان غربي قرار دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا


1398/05/02
تایید اساسنامه جدید انجمن

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، اساسنامه پيشنهادي انجمن که در مجمع عمومي فوق العاده  مورخ 10 تيرماه سال جاري مطرح شده بود به تصويب اعضاء رسيد و روز گذشته مورد تاييد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي قرار گرفت .

 اعضا ميتوانند به سايت انجمن به آدرس www.itair.ir مراجعه کرده و در  بخش اساسنامه و نظامنامه، با وارد کردن نام کاربري و کلمه عبور به فايل اساسنامه جديد دسترسي داشته باشند.





1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر