آرشیو اخبار
.
1399/02/30
بررسی آخرین وضعیت مبادلات مرزی بین ایران و پاکستان
سفير جمهوري اسلامي ايران در پاکستان در نشست مجازي با مسئولان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي ايران، آخرين وضعيت مبادلات تجاري و مرزي بين دو کشور پس از شيوع ويروس کرونا را بررسي کرد.

 جلسه ويدئو کنفرانس معاونت امور بين‌الملل اتاق بازرگاني ايران و برخي از روساي تشکل‌ها و کميسيون‌هاي تخصصي اين اتاق با «سيد محمد علي حسيني» سفير کشورمان در اسلام‌آباد برگزار شد. 

طرفين تازه‌ترين تحولات مربوط به گذرگاه‌هاي مرزي ايران و پاکستان، فعاليت‌هاي تجاري مشترک و تبادلات مرزي در وضعيت حاکم ناشي از شيوع کرونا را بررسي کردند. 

سفير ايران آخرين وضعيت کشور پاکستان درخصوص مبارزه با ويروس کرونا، اقدامات سفارت درخصوص پيگيري موضوع رفع انسداد مرز با مسئولان پاکستاني و پروتکل‌هاي بهداشتي براي تسهيل تجارت و ترانزيت در مناطق مرزي را تشريح کرد. 

وي بر عدم تمرکز بر حمل و نقل جاده‌اي و لزوم نگاه جدي‌تر به ترانزيت ريلي و دريايي با استفاده از مدل چند وجهي جاده‌اي، ريلي و دريايي با پاکستان تاکيد کرد. 

حسيني ضمن تشريح ظرفيت‌هاي بالقوه تجاري ايران و پاکستان و جايگاه مهم بازار اين کشور همسايه براي ايران، نکات و پيشنهاداتي را براي کاهش محدوديت‌ها به ويژه در بخش ترانزيت ميان دو کشور همسايه ارائه کرد. 

طي مذاکرات ميان مديران گمرک ميرجاوه ايران و مديران مرزي تفتان پاکستان، مرز ميرجاوه يک هفته پيش به صورت محدود پس از بيش از دو ماه توقف، فعاليت خود را از سر گرفت.  

بر اساس تصميم مسئولان مرزي ايران و پاکستان، اين گذرگاه در روزهاي زوج از ساعت 8 صبح تا 14 فعال خواهد بود و در دو بخش گمرک و بازارچه 75 کاميون کالاي صادراتي ايران را پذيرش مي‌کند. اين تصميم از روز دوشنبه 22 ارديبهشت عملياتي شد و کاميون‌هاي متوقف و کالاهايي که از اسفندماه براي ورود به پاکستان اقدامات قانوني را انجام داده بودند، در اولويت قرار گرفتند. 

سخنگوي گمرک ايران در اين خصوص گفته بود: در صورت عادي شدن شرايط و پذيرش بيشتر محموله‌هاي صادراتي و ترانزيتي از سوي پاکستان،  گمرک ايران آمادگي دارد ضمن اجراي کامل پروتکل‌هاي بهداشتي، به صورت 24 ساعته براي تسريع و ارائه خدمات فعاليت کند. 

از اواخر اسفند ماه گذشته مرز ايران و پاکستان به دليل شيوع ويروس کرونا از سوي اين کشور بسته و اين موضوع منجر به توقف تعداد زيادي کاميون پشت مرز شد. 

رييس جمهوري اسلامي ايران دهم ارديبهشت امسال در تماس تلفني با نخست وزير پاکستان، بازگشايي بازارچه‌هاي مرزي دو کشور با رعايت کامل دستورالعمل‌هاي پزشکي را موجب توسعه روابط تجاري تهران-اسلام‌آباد دانست و افزود: علاقه‌منديم همانطور که با برخي کشورهاي همسايه مبادلات کالا انجام مي‌شود، با کشور پاکستان نيز تبادل کالا و تجارت از مرزها انجام گيرد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/02/30
عبور روزانه ۱۰ کامیون از مرز میرجاوه

يک مقام مسئول با بيان اينکه 800 دستگاه کاميون در 3 ماه گذشته در مرز ميرجاوه متوقف شده‌اند گفت: درحال حاضر روزانه فقط 10 کاميون و با بار مواد غذايي اجازه خروج از مرز را دارند.

 نايب رئيس اتاق بازرگاني مشترک ايران و پاکستان گفت: مرز ميرجاوه (مرز رسمي کشور پاکستان با ايران) چند روزي است که باز شده و بازارهاي مرزي نيز به تدريج درحال بازگشايي است.

امان الله شهنوازي با اعلام اين مطلب افزود: هم اکنون از مرز ميرجاوه، فقط کالاهاي اساسي و مواد غذايي اجازه خروج دارد.

وي اضافه کرد: مشکل اصلي ما در مزر ميرجاوه، عدم صدور ويزا به دليل تعطيلي کنسولگري اين کشور است البته مقرر شده که در هفته جاري ساير کالاها نيز بتوانند به اين کشور صادر شوند.

شهنوازي با بيان اينکه 800 دستگاه کاميون در 3 ماه گذشته در مرز ميرجاوه متوقف شده‌اند گفت: درحال حاضر روزانه فقط 10 کاميون و با بار مواد غذايي اجازه خروج از مرز را دارند، که اين مسئله موجب ايجاد ترافيک شديد در اين مرز شده است. بارهاي اين کاميون‌ها اغلب سراميک، کاشي، گاز و مواد غذايي و خواروبار است و تا زمان تسهيل تردد حداکثر 2 ماه زمان نياز است.

منبع: گمرک نيوز

1399/02/29
مکاتبه دبیر انجمن با مدیر کل دفتر ترانزیت ؛رفتار متقابل با ناوگان ترکیه ای و عدم اجازه ورود آنها به داخل کشور
1399/02/29
ترکمنستان از ظرفیت بندرچابهار برای ترانزیت کالا استفاده کند

استاندار سيستان وبلوچستان گفت: کشور ترکمنستان از ظرفيت بندر و منطقه آزاد تجاري- صنعتي چابهار براي ترانزيت کالا استفاده کند تا شاهد فعال سازي مسير کريدور شمال به جنوب باشيم.

 احمدعلي موهبتي روز يکشنبه در نشست با سفير جمهوري اسلامي ايران در ترکمنستان که با حضور روساي نمايندگي وزارت امورخارجه زاهدان و چابهار از طريق ويدئوکنفرانس برگزار شد اظهارداشت: سيستان وبلوچستان بويژه چابهار ظرفيت‌هاي زيادي در زمينه تجاري، اقتصادي و بازرگاني دارد و يکي از مناطق متصل به آبهاي آزاد بوده و نقش مهمي در توسعه تجارت دارد.

وي افزود: سيستان وبلوچستان سرزمين فرصت‌هاي مهم براي حضور فعالان و سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي است و دستگاه‌هاي اجرايي تمامي همکاري‌ها را براي آغاز فعاليت‌هاي اقتصادي خواهند داشت.

استاندار سيستان و بلوچستان فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در اين استان بويژه چابهار را تشريح و خواستار سرمايه گذاري و حضور بيشتر فعالان اقتصادي ترکمنستان در اين منطقه شد.

سفير جمهوري اسلامي ايران در ترکمنستان نيز ضمن استقبال از پيشنهاد استاندار سيستان وبلوچستان خاطرنشان کرد: آمادگي خود را جهت انجام هماهنگي‌هاي لازم براي سفر مقامات ترکمنستان به چابهار اعلام مي‌داريم.

غلام عباس ارباب خالص افزود: هيات‌هاي سرمايه گذاري در حوزه‌هاي مختلف از ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي بندر و منطقه آزاد چابهار بازديدو فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري را بررسي خواهند کرد.

رييس نمايندگي وزارت امورخارجه در منطقه آزاد چابهار نيز گفت: با انجام هماهنگي‌هاي لازم در آينده‌اي نزديک شاهد حضور مقامات، سفراي برخي از کشورهاي آسياي ميانه و کشورهاي همسايه شرقي در چابهار خواهيم بود.

حميدرضا طوسي افزود: چابهار با ظرفيت‌هاي مهم تجاري و اقتصادي و دارا بودن بندر شهيد بهشتي با هشت و نيم ميليون تن تخليه و بارگيري سالانه کالا و منطقه آزاد با ده‌ها مزيت و فرصت سرمايه‌گذاري مي‌تواند نقش مهمي در توسعه تجارت و روابط داشته باشد.

وي ادامه داد: نمايندگي وزارت خارجه در منطقه آزادچابهار در طول چند سال اخير زمينه حضور تجار، مقامات و مسوولان کشورهاي مختلف در را فراهم کرده و تاکنون صدها هيات از فرصت‌هاي مهم سرمايه‌گذاري اين شهرستان بازديد کرده‌اند.

رييس نمايندگي وزارت امورخارجه در منطقه آزاد چابهار گفت: تمامي همکاري‌ها براي رفع موانع جهت سرمايه‌گذاري و حضور فعالان اقتصادي برداشته و اقدامات لازم انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاري ايرنا


1399/02/29
بار کامیون‌های ایرانی تخلیه نمی‌شود

دبير کانون انجمن‌هاي صنفي کاميون‌داران کشور با بيان اينکه خسارت توقف هر روز کاميون 675 هزار تومان است، گفت: به طور مشخص مشکل کاميون‌داران و رانندگان در مرز ميرجاوه اين است که در اين مرز بعد از توقف کاميون‌ها با کاهش قيمت نفت، انگيزه تجار پاکستان براي خريد و تحويل بار با قيمت قبل از کاهش نرخ نفت کم شده است.

احمد کريمي درباره دليل مشکلات ايجاد شده در مرز ميرجاوه براي کاميون‌ها ايراني اظهار داشت:‌ عمده‌ترين مشکل مرز ميرجاوه و ساير مرزها به ناهماهنگي در روابط بين شرکت‌هاي حمل و نقل، صاحبان کالا و حمل کنندگان برمي گردد. بارها از سازمان راهداري خواسته شده که شرح وظايف هر يک از آنها را مشخص و به آن ها تفهيم کند.

وي تاکيد کرد: اگر در دستورالعمل‌ها قيد مي‌شد که ديرکرد به توقف کاميون‌ها در مرز تعلق نمي‌گيرد، مسئوليت اين توقف در مرزها بر عهده کاميون داران قرار مي‌گرفت و گفته مي ‌شد که کاميون داران ريسک اين شرايط را پذيرفته‌اند اما امروز سازمان راهداري نمي‌تواند به شرکت‌ها پرداخت خسارت توقف به کاميون‌داران را تکليف کند اين در حالي است که وقتي براي يک شرکت حمل ونقل بين الملي مجوز فعاليت صادر مي‌شود نيازمند يک ضمانت‌نامه قوي است.

کريمي با بيان اينکه يکي از مهم‌ترين دلايل وقوع اين مشکلات براي کاميون داران در مرزها عدم هماهنگي بين سازمان و شرکت‌هاي حمل و نقل و کاميون‌داران است، گفت: در حال حاضر براساس دستورالعمل‌هاي موجود خسارت توقف روزانه کاميون‌ها 675 هزار تومان است که بايد به کاميون‌داران و رانندگان اين رقم پرداخت شود.

دبير کانون انجمن‌هاي صنفي کاميون‌داران کشور تاکيد کرد: به طور مشخص مشکل کاميون‌داران و رانندگان در مرز ميرجاوه اين است که در اين مرز بعد از توقف کاميون‌ها با کاهش قيمت نفت، انگيزه تجار پاکستان براي خريد و تحويل بار با قيمت قبل از کاهش نرخ نفت کم شده است.

کريمي ادامه داد: به همين دليل در شرايطي که مرز باز شده است اما شاهد آن هستيم که کاميون‌هاي وارد شده به مرز هنوز بار خود را تخليه نکرده‌اند که اين خسارت تاخير در تخليه هم به زيان رانندگان و کاميون داران اضافه شده است.  

منبع: خبرگزاري ايلنا



1399/02/28
هشدار سازمان راهداری به شرکتها درباره تردد ناوگان ایرانی به قلمرو افغانستان

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي در نامه‌اي به شرکت‌ها و انجمن صنفي حمل‌ونقل جادهاي خواستار اقدامات احتياطي و هشدارهاي لازم جهت اعزام ناوگان به کشور افغانستان شد. 

پس اتفاق‌هاي اخير در مرز افغانستان و تهديد  اتباع ايراني توسط برخي افراد محلي در افغانستان، سازمان راهداري هشدار داد که در اعزام کاميون‌ها به مرز اين کشور احتياط‌هاي لازم انجام گيرد.

 چندي پيش و پس از انتشار ادعاهايي مبني بر کشته شدن اتباع افغان که قصد عبور از مرز را داشته اند برخي از مردم محلي افغان تهديدهايي را نسبت به عبور کاميون ها از مرز مشترک ايران و افغانستان داشته اند. حالا سازمان راهداري در نامه اي که به شرکت هاي حمل  و نقلي ارسال کرده،  در خصوص احتمال تعرض به کاميون‌هاي ايراني در قلمرو افغانستان طي ايام اخير به‌ويژه در مسير اسلام قلعه _ هرات، هشدار داده  بر ضرورت اطلاع‌رساني هرگونه اقدامات احتياطي و هشدارهاي لازم جهت اعزام ناوگان به آن کشور، به‌منظور حفظ حداکثر امنيت و امکان بهره‌برداري از هر شکل امکانات بدرقه (اسکورت)، عنوان کليه شرکت‌هاي عضو و غير عضو، تاکيد کرده است.

گفتني است چندي پيش نيز به کاميون‌هاي ايراني در مسير اسلام قلعه-هرات توسط افراد ناشناسي حمله شده است.

منبع: تين نيوز

1399/02/28
پذیرش روزانه 800 دستگاه خودروی ترانزیت در مرز دوغارون

خراسان رضوي عضو موظف هيئت مديره و معاون اداره مالي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون گفت: از ابتداي سال جاري تا 23 فروردين ماه وضعيت تردد کاميون‌ها در اين منطقه به دليل شيوع ويروس کرونا به شدت کاهش يافت به طوري که به حداقل روزانه 100 کاميون رسيد اما از 23 فروردين ماه تا کنون روزانه 800 دستگاه خودروي ترانزيت در اين معبر پذيرش مي‌شوند.

حسين آخوندزاده اظهار کرد: از آنجا که اقتصاد و معيشت عده زيادي در اين شهرستان بسته به فعاليت مرز دارد، بازگشايي و تسريع در امر واردات و صادرات نقش بسياري را در رفع نيازهاي اقتصادي ايفا مي‌کند از اين رو با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و امنيتي، تردد کاميون‌هاي ترانزيت به روال گذشته برگشته و از 23 فروردين ماه تاکنون روزانه 800 دستگاه خودروي ترانزيت در اين معبر پذيرش مي‌شوند.

وي با اشاره به فعاليت 10 باسکول در منطقه ويژه اقتصادي دوغارون افزود: اين منطقه قابليت پذيرش روزانه 800 دستگاه خودروي ترانزيت را دارد و اگر گمرک اسلام قلعه تعداد باسکول‌هاي خود را افزايش دهد، روند کارها سريع‌تر انجام مي‌شود.

آخوندزاده بيان کرد: با تمهيدات انجام شده و همکاري و تعامل خوب مرزباني، انتظامي و گمرک با اين منطقه کار پذيرش کاميون‌ها نسبت به گذشته با سرعت بيشتري انجام مي‌شود و مدت توقف کاميون‌ها در منطقه به حداقل رسيده است.

وي ادامه داد: کاهش هزينه‌هاي صادرات و کرايه راننده و نيز ترخيص به موقع از اقدامات موثري است که در راستاي پيشبرد اهداف اقتصادي و افزايش صادرات در اين منطقه انجام شده است.

عضو موظف هيئت مديره و مدير اجرايي منطقه ويژه اقتصادي دوغارون مطرح کرد: روزانه بيش از ??? دستگاه کاميون ترانزيت از سمت پايانه مرزي، منطقه ويژه اقتصادي دوغارون و بازارچه مرزي به سمت کشور افغانستان تردد مي‌کنند که نبود زيرساخت لازم در گمرک افغانستان، ظرفيت پذيرش کشور همسايه را به حداقل رسانده است، با توجه به اهميت اين موضوع ملاقات‌هاي مرزي با مسئولان گمرک افغانستان براي برطرف کردن مشکلات موجود در گمرک اسلام قلعه افغانستان صورت گرفته است.

گمرک دوغارون قدمت ??? ساله دارد و سالانه بيش از يک ميليون تن انواع کالا از سمت ايران به سمت کشور افغانستان صادر مي‌شود. در حال حاضر بيش از يک سوم کالاهاي مورد نياز کشور افغانستان از طريق اين معبر وارد مي‌شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا


1399/02/27
تشکیل کمیسیون بررسی مبادلات تجاری در پایانه‌های مرزی ایران و ترکمستان

وزير حمل و نقل جمهوري ترکمنستان از تشکيل کميسيوني براي بررسي افزايش مبادلات تجار ي در پايانه هاي مرزي ايران و ترکمستان خبر داد.

 بايرام گلدي عوض اوف وزير حمل و نقل جمهوري ترکمنستان در نشست سه جانبه بررسي همکاري‌هاي حمل و نقل و ترانزيت جمهوري اسلامي ايران-ترکمنستان و ازبکستان  که به شکل ويدئو کنفرانس برگزار شد، از انجام تهميداتي براي مقابله با شيوع کرونا خير داد و گفت: تمام رانندگان رانندگان در مرزها به لحاظ ابتلا به بيماري کويد ?? کنترل مي شوند و در زمينه ريلي نيز اين کنترل‌ها صورت مي گيرد.

او ادامه داد: طي صحبت با طرف ايراني قرار است کميسيوني متشکل از نمايندگان دو کشور تشکيل شود و براي افزايش مبادلات در پايانه‌هاي مرزي سرخس، لطف آباد و گودان تدابير لازم پيش بيني شود.

وي افزود: ما نيز تلاش مي کنيم تا ?? روز آينده کار نصب تونل‌هاي ضدعفوني کننده به پايان برسد، دستگاه‌هايي که نصب مي کنيم توسط کارشناسان مورد تاييد قرار مي گيرد.

او همچنين درباره درخواست وزير راه و شهرسازي کشورمان مبني بر حل مشکل ? کاميون ايراني که حدود ? ماه است در مرزهاي ترکمنستان و ازبکستان متوقف شده اند نيز عنوان کرد: تمام تدابير لازم را به کار مي گيريم تا اين مشکل را حل کنيم، همچنين نصب ??? متر ريل باقي مانده در سرخس را نيز پيگيري خواهيم کرد.

وزير حمل و نقل جمهوري ترکمنستان ادامه داد: موضوع جمع آوري پل قديمي سرخس را نيز پيگيري کرده ايم و در اين باره مشکلي وجود ندارد.

او تاکيد کرد: تعداد واگن‌هايي که در مرز ايران و ترکمنستان هستند را ظرف ?? روز آينده حل خواهيم کرد و با راه اندازي تونل‌ها تردد واگن‌ها نيز از سر گرفته مي شود.

همچنين اليار غني اوف وزير حمل و نقل ازبکستان نيز با اشاره به اين که طرف ايراني و ازبکستاني به شدت ملزم به استفاده از پروتکل‌هاي مربوط به قرنطينه هستند، از وزير حمل و نقل ترکمنستان خواست تا هر چه زودتر تکليف تجميع واگن‌ها در مرز ايران و نيز ازبکستان را مشخص کند.

منبع: وزارت راه و شهرسازي


1399/02/27
رئوس همکاری‌های جدید گمرکات ایران و گرجستان
رؤساي کل گمرکات ايران و گرجستان درباره رئوس همکاري‌هاي جديد گمرکي بين دو کشور گفت‌وگو کردند.
 امضاي اسناد همکاري در زمينه‌هاي تير الکترونيکي (E-TIR)، تبادل اطلاعات آماري و موضوعات آموزشي از مهمترين موارد مطرح شده در اين گفت‌وگو بود که به صورت ويدئو کنفرانس برگزار شد.
براساس اين گزارش مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران گفت: با توجه به گسترش زيرساخت‌هاي تجاري کشور گرجستان و شبکه سراسري راه‌آهن و جاده‌اي اين کشور و همچنين همجواري آن با کشورهاي روسيه، آذربايجان و ارمنستان مرزهاي زميني گرجستان مي‌تواند به عنوان مسيري جايگزين براي ترانزيت به کشورهاي اروپايي باشد.
وي افزود: با توجه به مذاکرات انجام شده در نشست سه جانبه ايران، آذربايجان و گرجستان در اردبيل، ما آمادگي امضاي سند تير الکترونيکي E-TIR  و همچنين تفاهم نامه تبادل اطلاعات آماري که مقدمات آن فراهم شده را با کشور گرجستان داريم.
وي با اشاره به علاقه‌مندي ايران به افزايش سطح مبادلات تجاري با گرجستان با توجه به وجود برخي اشتراکات افزود: دو کشور مي‌توانند از طريق کريدور شمال جنوب سطح همکاري‌هاي تجاري و ترانزيتي خود را افزايش دهند و ما خواهان انجام اقداماتي در اين راستا هستيم.
رئيس کل گمرک ايران اظهارداشت: در بحث ترانزيت کالا به کشور‌هاي همسايه ما، پروژه تير الکترونيکي را با آذربايجان و ترکيه اجرايي کرديم و آمادگي داريم اين پروژه را با کشور شما نيز اجرايي کنيم.
معاون وزير اقتصاد همچنين به بحث تبادل الکترونيکي اطلاعات اشاره کرد و گفت: ما آمادگي داريم با امضاي يک يادداشت تفاهم نسبت به تبادل الکترونيکي اطلاعات با گرجستان اقدام نماييم.
رئيس کل گمرک کشورمان قانون  موافقتنامه موقت  تشکيل منطقه آزاد تجاري با اتحاديه اقتصادي اوراسيا را از مزيت‌هاي توسعه تجارت بين دو کشور توصيف کرد و اظهارداشت: گرجستان مي‌تواند يکي از دروازه‌هاي ورود کالاهاي ايراني به اروپا باشد و در اين خصوص ما خواهان گسترش همکاري‌هاي گمرکي با تفليس هستيم.
وي سطح فعلي مناسبات تجاري و ترانزيتي بين دو کشور را ناکافي و غيرقابل قبول خواند و بر لزوم افزايش تلاش‌ها براي ارتقاي مبادلات بازرگاني و ترانزيتي طرفين تأکيد کرد.
ارتقاي سطح آموزش گمرکي از طريق امضاي تفاهم‌نامه همکاري بين گمرکات دو کشور از ديگر موضوعات مطرح شده توسط رئيس کل گمرک ايران بود که مورد تأييد طرف گرجستاني قرار گرفت و مقرر شد در اين زمينه بررسي‌هاي لازم صورت گيرد.
اين گزارش حاکي است که "ماموکا جانگشويلي" رئيس کل گمرکات گرجستان نيز با اشاره به سوابق تاريخي و اشتراکات مردم دو کشور، علاقه‌مندي کشورش به افزايش تبادلات تجاري و همکاري‌هاي گمرکي به ويژه در چارچوب موافقت‌نامه موقت تجارت آزاد بين ايران و اتحاديه اوراسيا اعلام کرد.
وي همچنين از پيشنهاد همتاي ايراني خود براي بهره‌مندي دو کشور از کريدور شمال جنوب استقبال کرد و آن را فرصتي مناسب دانست.
شايان ذکر است که همزمان با انجام اين گفت‌وگوي مجازي، شهيدي، سفير ايران در گرجستان نيز ضمن حضور در اين جلسه ويدئو کنفرانس مطالبي را بيان کرد.
در اين جلسه ويدئو کنفرانس مديران کل امور بين الملل گمرکات دو کشور نيز حضور داشتند.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/27
مذاکرات گمرکی روسای کل گمرکات ایران و پاکستان برای حل مشکلات مرزی و گمرکی
روساي کل گمرکات ايران و پاکستان با هدف حل مشکلات مرزي و تداوم مناسبات تجاري در شرايط کرونايي از طريق ويدئو کنفرانس گفت و گو و مذاکره کردند.

مهدي مير اشرفي رئيس کل گمرک ايران در جريان اين مذاکرات گفت :  اميدوارم بيماري کرونا  به زودي از ميان برود و روابط تجاري ما در مرزها از قبل بهتر شود.
وي افزود: مشترکات فرهنگي بسياري بين ايران و پاکستان وجود دارد و در مناسبات تجاري با همسايگان نيز ايران براي پاکستان اهميت فوق العاده اي قايل هست.

مير اشرفي ادامه داد: اعتقاد داريم سطح مبادلات بيش از اين مي تواند افزايش يابد. با وجود بازار بزرگ ايران و پاکستان اين ظرفيت وجود دارد که حجم مبادلات به 20 ميليارد دلار افزايش يابد که حجم فعلي از اين ظرفيت بسيار پايين تر است و با ارتباط گمرکي خوب مي توان سطح مناسبات را افزايش داد.

رئيس کل گمرک ايران گفت: در دوماه گذشته بيش از 500 کاميون در مرز ميرجاوه منتظر ورود به پاکستان بودند که
خوشبختانه تعدادي از کاميون ها طي روزهاي اخير با باز شدن مرز به صورت موقت وارد پاکستان شدند اما همچنان مشکلاتي در اين خصوص وجود دارد .
مير اشرفي گفت: ما آمادگي داريم با اجراي پروتکل هاي بهداشتي در مرزها، مرز دو کشور در ميرجاوه و تفتان به صورت عادي فغاليت کند و مرز کامل باز شود تا سقف مبادله دوکشور از وضعيت فعلي ارتقا يابد و به روزي 100 کاميون برسد حتي اگر امکان عادي سازي روند ورود و خروج در مرزها وجود نداشته باشد.
رئيس کل گمرک ايران افزود: با توجه به امضاي سند پروتکل تبادل اطلاعات گمرکي در فوريه 2020 و همچنين نشست هاي تخصصي انجام شده در سال گذشته و استخراج برنامه اجرايي نحوه تبادل اطلاعات, اميد مي رود با پيگيري جنابعالي تبادل برخط داده هاي اظهارنامه گمرکي فراهم گردد.
محمد جاويد غني رييس کل گمرک پاکستان نيز در جريان اين مذاکرات گفت:  مشترکات زيادي ميان ايران و پاکستان وجود دارد و اميد است ارتباطات و همکاري ها بيشتر شود.

وي افزود: به خاطر ويروس کرونا حدود 50 روز است که ترخيص کالا و تجارت درمرزهاي گمرکي پاکستان با ديگر کشورها با مشکل مواجه شده است. البته در اين خصوص در ستاد ملي پاکستان تصميم گيري مي شود و در حال حاضر در تمامي مرزها با همه کشورها ما تعامل محدودي داريم, به طوريکه با افغانستان نيز در دو مرز موجود هم فقط  برخي روزها تبادل کالا است و صف طولاني با افغانستان هم وجود دارد.

وي ادامه داد: الان تعداد محدودي کاميون روزانه از گمرک تفتان عبور مي کنند, تصميم ستاد ملي در دولت پاکستان فعلا اين است اما من محتواي مذاکرات امروز را به مقامات بالاتر گزارش مي کنم که اين تعداد افزايش يابد.

رئيس کل گمرک پاکستان گفت: وقتي ويروس کرونا از بين برود حاضريم گمرک مرزي خود با ايران را  24 ساعته کنيم اما الان مي توانيم به صورت محدود فعاليت کنيم و اين در خواست شما رابه مراجع بالاتر انتقال خواهم داد و تا براساس تصميمات جديد عمل کنيم. امروز بعد از ظهر ما جلسه داريم که اين موارد را انتقال مي دهيم و اميد است موافقت شود.

وي افزود: در خصوص تبادل الکترونيکي ما موافق هستيم چون اين کار باعث سرعت و سهولت در کار مي شود . همچنين بايد همکاري اي تير يا تير الکترونيک هم بين دو کشور عملياتي شود و موافقيم مديران گمرکات مرزي
براي همکاري بيشتر و تبادل اطلاعات به صورت مستمر جلساتي داشته باشند.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/27
موافقت گمرک ارمنستان با پیشنهادهای ایران برای توسعه همکاری‌های گمرکی و تجاری
رؤساي کل گمرکات ايران و ارمنستان درخصوص تسهيل مبادلات تجاري و تردد محموله‌هاي ترانزيتي بين دو کشور اعلام آمادگي کردند.
به گزارش روابط عمومي گمرک ايران، مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران در ديدار با "داويد آنانيان" رئيس کميته درآمدي جمهوري ارمنستان که به صورت ويدئو کنفرانس برگزار شد، پيشنهادهايي را به منظور رفع مشکلات موجود و بهبود فعاليت‌هاي گمرکي به‌خصوص در مرز مشترک دو کشور ارائه کرد که به طور کامل مورد پذيرش طرف ارمنستاني قرار گرفت.
مهدي ميراشرفي در اين ديدار مجازي با اشاره به تأثير شيوع کرونا بر مناسبات تجاري کشورهاي منطقه، ابراز اميدواري کرد که با اتمام اين بيماري، سطح تجارت و همکاري‌هاي گمرکي دو طرف به شرايط قبلي بازگردد.
وي افزود: ما با همفکري و همکاري يکديگر مي‌توانيم مشکلات را به حداقل برسانيم و از آنجا که سياست راهبردي کشور ما نگاه به سوي همسايگان است، تلاش مي‌کنيم تا سطح مبادلات تجاري خود را با کشورهاي همجوار افزايش دهيم.
ميراشرفي با اشاره به اينکه ميزان فعلي مبادلات تجاري ايران و ارمنستان در حد و اندازه دلخواه نيست، اظهارداشت: در صورت بهره‌گيري از ظرفيت‌ها و امکانات طرفين، مي‌توان سطح مبادلات را به نحو مطلوب افزايش داد.
رئيس کل گمرک ايران در ادامه به همکاري  خوب ارمنستان درخصوص ارسال محموله‌هاي مقابله با کرونا به ايران تشکر کرد و گفت: اولين محموله تست کرونا از ايران به آلمان صادر شده است.
رئيس کل گمرک کشورمان با اشاره به ظرفيت محدود تخليه و بارگيري در گمرک مغري ارمنستان که در مجاورت گمرک مرزي نوردوز در استان آذربايجان شرقي قرار دارد، خطاب به همتاي ارمني خود گفت: به دليل اينکه محل تخليه و بارگيري در مرز نوردوز از گمرک مغري وسيع‌تر و داراي امکاناتي چون جرثقيل و ليفتراک است، طبيعتاً گنجايش و ظرفيت بيشتري در اين مورد وجود دارد که در صورت موافقت شما (طرف ارمنستاني) روزانه 200 دستگاه کاميون مي‌توانند محموله‌هاي خود را در نوردوز تخليه و بارگيري کنند که قبل از شروع کرونا روزانه ?? کاميون اين کار را انجام مي‌دادند.
وي افزود: از آنجا که همه کاميون‌هاي صادراتي به مقصد ارمنستان در مرز تخليه و بارگيري نمي‌شوند و تعدادي از آنها از ابتداي مرز ايران تا شهر ايروان توسط پليس مشايعت مي‌شوند و به علت وجود کرونا  اجازه توقف جهت خواندن نماز و خوردن غذا و استراحت در طول مسير به رانندگان داده نمي‌شود، لازم است مکان مشخصي در کشور ارمنستان براي آنها در نظر گرفته شود.
رئيس کل گمرک ايران اظهارداشت: در حال حاضر تعداد کاميون که توسط پليس ارمنستان در مسير مرز تا ايروان مشايعت مي‌شوند روزانه 50 دستگاه است که ما خواهان افزايش تعداد آنها به 75 دستگاه در روز هستيم.
ميراشرفي همچنين با اشاره به اهميت هماهنگي ساعت کاري گمرکات مرزي نوردوز و مغري تأکيد کرد: درخواست ما اين است که فعاليت کاري و شيفتي گمرکات مرزي با يکديگر هماهنگ باشد و بدون اطلاع طرف مقابل اين برنامه کاري تغيير نکنند.
بر پايه اين گزارش "داويد آنانيان" رئيس کميته درآمدي جمهوري ارمنستان نيز با ابراز خرسندي از توسعه همکاري‌هاي گمرکي و علاقه‌مندي کشورش به رفع مشکلات و بهبود روابط تجاري با ايران گفت: اميدواريم هر چه زودتر موضوع کرونا پايان يابد تا بتوانيم از نزديک ديدار کنيم.
وي با تأييد اظهارات رئيس کل گمرک کشورمان اظهارداشت: افزايش حجم صادرات تجاري با ايران براي ما اهميت زيادي دارد و به همين دليل با پيشنهادهاي شما درخصوص ارائه تسهيلات در مرز نوردوز که داراي امکانات فني زيادي است موافق هستيم و اين موضوع را از طريق وزارت خارجه اعلام کرديم.
داويد آنانيان با اشاره به اينکه هدف گمرک ارمنستان توسعه گمرک مغري است، گفت: حتي با وجود بيماري کرونا، اين مرز در حال توسعه بوده و رويکرد ما همانطور که اشاره شد، توسعه تجارت با ايران است.
رئيس کميته در آمدي جمهوري ارمنستان با پيشنهاد رئيس کل گمرک ايران مبني بر تخليه و بارگيري محموله ها در گمرک نوردوز به جاي گمرک مغري موافقت و اعلام کرد: به زودي مقدمات انجام اين کار را فراهم خواهم کرد.
وي همچنين ضمن موافقت با پيشنهاد گمرک ايران مبني بر اختصاص مکان‌هاي خاص براي استراحت رانندگان کاميون‌هاي ايراني گفت: در اين زمينه با مسئولان مربوط گفت‌وگو خواهيم کرد.
وي با اشاره به اينکه فعاليت گمرک مغري ارمنستان 24 ساعته است، افزود: تعداد کارکنان اين گمرک را افزايش خواهيم داد تا بتوانيم با سرعت بيشتري در تمام ساعات کاري خدمات ارائه کنيم.
آنانيان اظهار داشت: از آنجا که بخشي از امور گمرکي مربوط به محموله‌هاي ترانزيتي در مرز مغري و بقيه در ايروان انجام مي‌شود ما قصد داريم با افزايش اختيارات مديران گمرک مرزي شرايطي را فراهم کنيم که تصميمات را در همان محل اتخاذ نمايند.
وي گفت: گمرک ارمنستان آمادگي
 تبادل الکترونيکي اطلاعات براساس توافق انجام شده در آوريل 2019 را دارد.
آنانيان همچنين درخصوص ايجاد دروازه مشترک مرزي با کشورمان در قالب موافقت‌نامه اوراسيا اعلام آمادگي کرد و خواستار ادامه گفت‌وگو طرفين به صورت ويدئو کنفرانس جهت رفع مشکلات موجود شد.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/24
برای تبادل همکاری‌های ترانزیتی؛ ایجاد دستورالعمل مشترک کنترل کرونا
محمد اسلامي درنشست سه جانبه ويدئو کنفرانسي بررسي همکاري‌هاي حمل و نقل و ترانزيت ايران – ترکمنستان –جمهوري ازبکستان گفت: اين هفته و هفته گذشته رييس جمهور تماس‌هاي تلفني با روسايي اين کشور‌ها داشت و براساس تفاهم نامه مقرر شد تا براي توسعه تبادلات تجاري و رفع موانع ترانزيت، وزاري امور خارجه، روساي کميسيون مشترک و روساي حمل و نقل با يکديگر گفتگو کنند که بر همين اساس امروز نشستي با روساي حمل و نقل کشور‌هاي ازبکستان و ترکمنستان و همه افرادي که در روابط ترانزيت و تجاري مسئوليت دارند برگزار شد.
وي افزود: در اين نشست تفاهم کرديم تا براي از سر گيري تبادلات بين سه کشور، دستورالعمل‌هاي مشترک براي کنترل کرونا داشته باشيم.
اسلامي گفت: حدود 2 ماه است که مرز ترکمنستان بسته شده است و عبورو مرور کالا‌هاي تجاري ما با ترکمنستان و ازبکستان، اسياي ميانه و چين و بالعکس متوقف شده است و تجار و شرکت‌هاي حمل و نقل کشور ما دچار مشکل شدند.
وزير راه و شهرسازي تصريح کرد: ما در مرز‌ها سيستم‌هايي براي ضدعفوني کردن قطار و کاميون‌ها نصب کرديم، اما دولت ترکمنستان درخواست داشت تا تونل‌هايي به طول 20 متر احداث شود که نصب اين تونل‌ها تا 10 روز اينده در مرز جاده‌اي و ريلي ترکمنستان اماده به کار خواهد شد، تا تجارت و ترانزيت به صورت طبيعي و عادي برقرار شود.
وي افزود:در بحث گمرک نيز تفاهم نامه‌اي با کشور ترکمنستان در رابطه با، تبادل اطلاعات الکترونيکي امضا شد و به کشور ازبکستان هم پيشنهاد کرديم تا تفاهم نامه‌اي براي تبادل الکترونيکي با گمرگ امضا کنيم و تاکيد کرديم که با تعرفه‌هاي مشترک روند ترانزيت اسان شود.
وي افزود: تعدادي کاميون و واگن در ازبکستان متوقف است که امروز قول دادند که هر چه سريعتر مشکل برطرف شود.
اسلامي در پايان گفت: طرح‌هاي عمراني نيز بين دو کشور وجود دارد که به محض اجرايي شدن اطلاع رساني مي‌کنيم.
 
نشست بررسي همکاري‌هاي حمل و نقل ايران، ترکمنستان و ازبکستان
 نشست سه جانبه بررسي همکاري‌هاي حمل و نقل ايران - ترکمنستان و ازبکستان با حضور وزير راه و شهرسازي و معاونان وي در محل اين وزارتخانه در حال برگزاري است.
در اين نشست تسهيلات و رفع محدوديت‌هاي ترانزيتي، رعايت مقررات بهداشتي ريلي و ناوگان ناشي از شيوع کوويد 19، بررسي روش‌هاي جديد حمل و نقل بار، پيگيري مسير‌هاي دريايي براي حمل و نقل محصولات و بارها، بررسي مي‌شود.

منبع:  خبرگزاري صدا و سيما
1399/02/24
کامیون‌های ایرانی همچنان اجازه ورود به ترکیه را ندارند
رئيس خانه اقتصاد ايران و ترکيه با اشاره به صحبت‌هايي که از گشايش دوباره مرزهاي زميني مشترک با ترکيه به وجود آمده اما همچنان کاميون‌هاي ايراني اجازه ورود به خاک اين کشور را ندارند.جلال ابراهيمي ظهار کرد: پس از انجام مذاکرات مشترک ميان دو کشور قرار شده تسهيلاتي براي گشايش مرزها و تردد کاميون‌ها به وجود آيد اما آنچه که در روزهاي گذشته رخ داده تنها براي کالاهاي ترک بوده و کاميون‌هاي ايراني کماکان اجازه ورود به ترکيه را ندارند.وي با بيان اين‌که کاميون‌هاي ترک که در کشورهاي آسياي ميانه، گرجستان يا منطقه نخجوان قرار داشته‌اند امکان عبور از مرز ايران را به مقصد کشورشان پيدا کرده‌اند، گفت: در روزهاي گذشته در مرز بازرگان جز اين کاميون‌هاي ترک عملا خودروهاي ايراني اجازه عبور از مرز را پيدا نکردند.رئيس خانه اقتصاد ايران و ترکيه سياست قرنطينه خودروهاي ورودي به ترکيه را يکي از عوامل اين اتفاق دانست و گفت: با توجه به اين‌که ترکيه رانندگاني که به اين کشور وارد مي‌شوند را براي روزهاي طولاني قرنطينه مي‌کند از اين رو شرايط براي رانندگان ايراني دشوار است و آنها نمي‌توانند تمام اين روزها را صبر کنند.ابراهيمي ادامه داد: در کنار فشاري که به صاحبان ناوگان و رانندگان ايراني تحت تاثير اين محدوديت‌ها وارد مي‌شود از دست رفتن بازار کالاهاي ايراني نيز مي‌تواند اتفاق بلندمدت اين فرآيند باشد، زيرا بسياري از محصولات صادراتي ما کشاورزي يا خوراکي هستند و از اين‌رو نمي‌توان توقع داشت که به شکل طولاني مدت در مرز باقي بمانند و از اين‌رو بازار ما با خطر مواجه مي‌شود.رئيس خانه اقتصاد ايران و ترکيه با اشاره به لزوم انجام مذاکره با دولت ترکيه براي عبور از اين شرايط بيان کرد: وقتي اين کشور برخي محدوديت‌ها را در ارتباط مشترک با کشورهاي اروپايي برداشته ما نيز مي‌توانيم اين توقع را داشته باشيم که ايران هم بتواند تجارت خود را با عمل به پروتکل‌هاي بهداشتي ادامه دهد.به گزارش ايسنا، از روزهاي ابتدايي اسفندماه و با تاييد ورود کرونا به ايران تعداد زيادي از مرزهاي زميني مشترک بسته شده و تحت تاثير اين اتفاق ميزان تجارت بين‌المللي و منطقه‌اي نيز کاهش يافته است.براساس آمارهاي سال 1398 ترکيه با رشد بيش از 100 درصدي در صادرات و واردات خود را به عنوان يکي از اصلي‌ترين شرکاي تجاري ايران مطرح کرده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/02/23
چرا حمل‌ونقل بین‌المللی از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا حذف شد؟

نام حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت در فهرست جديد بانک مرکزي در بين رسته‌هاي کسب‌وکارهاي آسيب‌ديده از شيوع ويروس کرونا نيست اما مديرکل دفتر ارزيابي‌هاي اقتصادي و مديريت بهره‌وري حمل‌ونقل وزارت راه‌و‌شهرسازي گفت: «ان‌شاءالله تا اواخر هفته آينده اين داستان تعيين تکليف مي‌شود.»

***

 ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي کالا که هميشه از بي‌توجهي و فراموش‌کاري دولت ضربه خورده است، بار ديگر مظلوم واقع شد. به‌صورتي‌که در بخشنامه جديد بانک مرکزي که درباره فهرست جديد رسته‌هاي کسب‌وکارهاي آسيب‌ديده از شيوع ويروس کرونا به‌منظور حمايت دولتي است، نامي از حمل‌و‌نقل بين‌المللي کالا و ترانزيت برده نشده است.

در همين زمينه، محسن صادقي، مديرکل دفتر ارزيابي‌هاي اقتصادي و مديريت بهره‌وري حمل‌ونقل وزارت راه‌و‌شهرسازي در گفت‌و‌گو با خبرنگار ترابران با اشاره به اين موضوع گفت: «متاسفانه ما هم از چرايي دقيق اين موضوع آگاه نيستيم زيرا کارگروه بررسي و مقابله با پيامدهاي اقتصادي ناشي از شيوع ويروس کرونا خودشان به‌تنهايي درباره درگيري رسته‌هاي مختلف و آسيب‌پذيري آنها از شيوع ويروس کرونا تصميم گرفته‌اند.»

صادقي با بيان اينکه به‌نظر مي‌رسد از آنجايي که حمل‌ونقل مسافري در همان آغاز شيوع ويروس کرونا بيشترين ميزان آسيب را ديد در اين بخشنامه انتخاب شده است، اظهار کرد: «همچنين اعضايي که در اين کارگروه و جلسات مختلف آن حضور داشتند نسبت به مشکلات و آسيب‌هاي وارده به حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت آگاه نبودند اين رسته را در بين کسب‌وکارهاي آسيب ديده نياوردند. به بيان ديگر، چون حمل‌و‌نقل مسافري دچار آسيب بيشتري شده بود بلافاصله اين بخش از حمل‌و‌نقل را به‌عنوان سومين و چهارمين رسته کسب‌وکار آسيب‌ديده از کرونا انتخاب کردند.»

او با اشاره به اينکه مقوله‌هاي اقتصادي را نهاونديان، معاون اقتصادي رئيس‌جمهور پيگيري مي‌کند، خاطرنشان کرد: «به همين دليل، ما در تاريخ 5 فروردين‌ماه فهرست کسب‌وکارهاي مختلفي را که در حوزه حمل‌ونقل آسيب ديدند براي نهاونديان ارسال و آن‌ها را هم از اين‌که به حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت هم صدمه وارد شده است، آگاه کرديم.»

مديرکل دفتر ارزيابي‌هاي اقتصادي و مديريت بهره‌وري حمل‌ونقل وزارت راه‌و‌شهرسازي تاکيد کرد: «البته بخشنامه بانک مرکزي فقط در حد ابلاغيه است که بايد براي آن به‌منظور اجرا و تخصيص تسهيلات حمايتي دولت دستورالعمل تعريف شود که براي اين کار هنوز هم با اداره کار و… درگير هستيم. البته اميدواريم تا آن زمان بتوانيم عنوان حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت را هم به ديگر رسته‌ها اضافه کنيم.»

هواي بخش مسافري را نداشته باشيم؛ اعتصاب مي‌کنند

وي با تاکيد بر اينکه در تلاش هستيم که تحت هر شرايطي براي همه کساني که در اين شرايط آسيب ديده‌اند احقاق حق کنيم، تصريح کرد: «البته اولويت هم مهم است اگر هواي بخش حمل‌ونقل مسافري را نداشته باشيم بايد منتظر اعتصاب آنها باشيم. اين در حالي است که حمل‌و‌نقل بين‌المللي و ترانزيت ما هم از اين آسيب‌ها در امان نبوده است تا جايي که دوره‌اي ترانزيت کاملا قطع شد؛ بنابراين اميدواريم که بتوانيم براي آنها هم بسته تسهيلاتي دريافت کنيم.»

خسارت 7500 ميليارد توماني کرونا به حمل‌ونقل

صادقي با يادآوري اينکه بر اساس برآورد وزارت راه و شهرسازي خسارت کرونا به کل بخش حمل‌و‌نقل 7 هزار و 500 ميليارد تومان بوده است که حمل‌ونقل بين‌المللي هم جزئي از آن است، افزود: «اما بودجه درآمدهاي دولت اکنون در وضعيتي قرار دارد که احتمال مي‌رود نتواند همه 7500 ميليارد تومان خسارت اين بخش را پوشش دهد؛ زيرا شنيده مي‌شود کل بودجه‌اي که دولت براي اين پوشش خسارت‌هاي کسب‌وکارها از کرونا اختصاص داده است حدود 40 تا 45 هزار ميليارد تومان است و براي بخش حمل‌و‌نقل 4000 ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.»

مديرکل دفتر ارزيابي‌هاي اقتصادي و مديريت بهره‌وري حمل‌ونقل وزارت راه‌و‌شهرسازي گفت: «در هر صورت ما همه جانبه تلاش مي‌کنيم و اميدواريم که بتوانيم براي حمل‌ونقل بين‌المللي و ترانزيت هم تسهيلات بگيريم.»

او در پاسخ به اين پرسش که تا چه زماني بايد منتظر تعيين تکليف ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي باشيم، افزود: «ان‌شاءالله تا اواخر هفته آينده اين داستان تعيين تکليف مي‌شود.»

او در پاسخ به پرسشي درباره برآورد و ارزيابي خسارت حمل‌و‌نقل بين‌المللي و ترانزيت از کرونا خاطرنشان کرد: «هنوز اطلاعات دقيق و جزئيات هر بخشي جداگانه مشخص نشده است. ما در حال استخراج آمار بخش به بخش هستيم تا متوجه شويم در هر مد حمل‌ونقلي چه ميزان آسيب به بخش‌ مسافري و تجاري وارد شده است.»

صادقي درباره اقداماتي که وزارت راه به کمک سازمان‌هاي زيرمجموعه‌ خود براي حمايت از شرکت‌ها انجام داده است، گفت: «کارهايي را که مي‌توانستيم به کمک نرم‌افزارها انجام دهيم مانند صدور و تمديد مجوزها از پروسه حضوري خارج و آنلاين کرديم. علاوه بر آن، براي پرداخت ماليات، بيمه، معوقه‌هاي مالياتي و بيمه‌اي، اقساط بانکي و حتي اجاره غرفه و عوارض براي شرکت‌ها با نامه‌نگاري با بانک‌ها استمهال گرفتيم تا آنها با خسارت بيشتري از کرونا آسيب نبينند.»

به گفته مديرکل دفتر ارزيابي‌هاي اقتصادي و مديريت بهره‌وري حمل‌ونقل وزارت راه‌و‌شهرسازي، اين وزارتخانه توانسته براي شرکت‌ها به‌صورت موردي خطاب به بانک‌هاي عامل نامه بزند و براي آنها استمهال بگيرد.

منبع: ترابران

1399/02/23
بازگشایی مرز ایران و پاکستان در میرجاوه از امروز
دبير شوراي اطلاع رساني گمرک گفت: طي مذاکرات صبح امروز مديران گمرک ميرجاوه و مديران مرزي تفتان پاکستان ، مرز ميرجاوه به صورت محدود پس از بيش از دو ماه توقف، فعاليت خود را از سر گرفت.

سيد روح اله لطيفي، سخنگوي گمرک ، اظهار داشت: بر اساس تصميم امروز مديران مرزي ايران و پاکستان، اين مرز در روزهاي زوج از ساعت 8 صبح تا 14 فعال خواهد بود و در دو بخش گمرک و بازارچه 75 کاميون کالاي صادراتي ايران را پذيرش مي کند.

وي افزود: اين تصميم از امروز عملياتي شده است و اولويت با کاميون هاي متوقف و کالاهايي است که از اسفندماه براي ورود به پاکستان اقدامات قانوني را انجام داده اند.

لطيفي تاکيد کرد: از آنجا که بيش از 600 دستگاه کاميون منتظر انتقال کالاهاي خود به مقاصد شان در کشور پاکستان هستند و در صورت ادامه روند پذيرش کالا از سوي پاکستاني ها در سه روز در هفته و اين تعداد، نزديک به سه هفته زمان لازم است تا اين تعداد کاميون ها از مرز عبور کنند، بر همين اساس از تجار و مسئولين مرتبط با تجارت خارجي درخواست داريم  براي جلوگيري از توقف کاميون ها در اين مرز، صادرات کالا هاي جديد را به بعد از اين تاريخ موکول کنند.
 
سخنگوي گمرک در پايان گفت: در صورت عادي شدن شرايط و پذيرش بيشتر محموله هاي صادراتي و ترانزيتي از سوي پاکستان،  گمرک ايران آمادگي دارد ضمن اجراي کامل پروتکل هاي بهداشتي، به صورت 24 ساعته براي تسريع و ارائه خدمات فعاليت کند.

گفتني است مرز ميرجاوه، مهمترين مرز تجاري زميني، بين ايران و پاکستان است که به دليل شيوع ويروس کرونا و با تصميم شوراي امنيت ملي پاکستان در اسفندماه، ورود کالاهاي تجاري ايران  را متوقف کرده است.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/21
از سرگیری ترانزیت از اقلیم کردستان عراق
سخنگوي گمرک ايران گفت: حکومت اقليم کردستان عراق ،  مجوز ازسرگيري ترانزيت ازاين منطقه را صادر کرد.

سيد روح اله لطيفي، سخنگوي گمرک ايران اظهار داشت: با پيگيري هاي صورت گرفته توسط  کنسولگري جمهوري اسلامي  ايران در اربيل ، حکومت اقليم کردستان عراق موافقت خود را براي از سرگيري ترانزيت محموله هاي اتومبيل، لوازم و مصالح ساختماني، آهن و لوله صنعتي با شرايطي خاص اعلام  کرده است.

وي افزود : اين  تصميم طي نامه 4916مورخ 5/5/2020 به امضاي سامال عبدالرحمن عزيز، مديرکل گمرک اقليم کردستان عراق  به گمرکات اين منطقه اعلام شده است.

لطيفي در خصوص شرايط ترانزيت از اقليم کردستان عراق گفت:پرداخت ضمانت به مقدار25 درصد از کل قيمت کالاي ترانزيت شده، دارا بودن مدرک مبدا، تعيين مدت زمان لازم بر روي قبض گمرکي و نامه نماينده براي عبور کالاي ترانزيت شده (حداکثر 48ساعت) خواهد بود.

سخنگوي گمرک در ادامه افزود: نظارت بر ترانزيت بر عهده وزارت کشور، امنيت و گمرک اقليم تعيين شده است و مبلغ تضامين هم بعد از خروج از مرزهاي اقليم کردستان عراق و بازگرداندن قبض نمايندگي بازگردانده مي شود.

وي در پايان گفت: اين دستور از چهارشنبه 17 ارديبهشت، قابليت اجرا پيدا کرده است.

گفتني است کشور عراق عضو کنوانسيون تير نيست و با تصويب پارلمان اين کشور مراحل ابتدايي عضويت را طي مي کند و تا عضويت کامل اين کشور در کنوانسيون مذکور فاصله اي بيش از يکسال را شاهد خواهيم بود.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/21
ظرفیت مرز پرویزخان تکمیل است/ صادرکنندگان از ارسال کالا تا اطلاع ثانوی خودداری کنند

مديرکل گمرک پرويزخان گفت: به صادرکنندگان و فعالان تجاري توصيه مي‌کنم با توجه به صف چند کيلومتري کاميون‌ها قبل از مرز، از ارسال کالا به مرز پرويزخان تا اطلاع ثانوي خودداري کنند

 طبق اعلام مديرکل گمرک پرويزخان با وجود انجام تشريفات گمرکي روزانه حدود 900 کاميون حامل کالاي صادراتي از مرز پرويزخان از ابتداي ارديبهشت ماه، بدليل کمبود ناوگان حمل و نقل عراق و کندي و عدم هماهنگي طرف عراقي در ارسال کاميون هاي خالي متناسب با نياز صادرکنندگان ايراني، زمان خروج کالا از کشور افزايش يافته است.

مسلم احمدي نصر با بيان اين مطلب گفت: به صادرکنندگان و فعالان تجاري توصيه مي‌کنم با توجه به صف چند کيلومتري کاميون‌ها قبل از مرز ، از ارسال کالا به مرز پرويزخان تا اطلاع ثانوي خودداري کنند.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/02/21
واکنش گمرگ به اظهارات مدیرکل سازمان راهداری در خصوص وضعیت مرز میرجاوه
سخنگوي گمرک به اظهارات مديرکل سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي در خصوص وضعيت مرز ميرجاوه و کاميون‌هاي متوقف شده در اين منطقه واکنش نشان دادسيد روح الله لطيفي سخنگوي گمرک ايران اظهار کرد: پس از بستن مرز ميرجاوه توسط پاکستان به دليل شيوع کرونا، گمرک  به صاحبان کالا براي تغيير مسير يا ابطال اظهارنامه‌هاي صادراتي اطلاع داده است تا با بازگشايي مجدد مرز از سوي پاکستاني ها  مجددا  صادرات يا ترانزيت کالا  را از سر بگيرند در همين راستا با همه دست اندرکاران حوزه تجارت از جمله سازمان راهداري نيز براي مجاب کردن شرکتهاي حمل و نقلي از همان اسفندماه مکاتباتي داشتيم که متاسفانه بخشي از اين شرکت ها به هشدارهاي گمرک توجه نکردند.وي افزود: باتوجه به مسدودي مرز کشور پاکستان بصورت  يکجانبه و توقف تعداد زيادي از کاميون‌ها و تانکرهاي سوختي در برخي از مرزهاي ايران با اين کشور از جمله در مرز ميرجاوه، برخي ابهامات به‌وجود آمد که در اين خصوص بايد اذعان داشت ، اساسا بحث تجمع کاميون‌ها و بلاتکليفي آنها که از دغدغه هاي تمامي دستگاه‌هاي کشور و از جمله گمرک بوده است.وي ادامه داد: علي رغم پيگيري‌هاي مستمر صورت گرفته از سوي دستگاه‌هاي ذي‌ربط از جمله گمرکات اجرايي در سطح استان سيستان وبلوچستان، بدليل  تصميمات يکطرفه کشور پاکستان در مسدود کردن مرز با به‌دليل شيوع ويروس کرونا و همچنين عدم همکاري وهمياري کاميونها وبرخي شرکت هاي حمل ونقل بوده است . بطوريکه شرکت هاي حمل ونقلي وصاحبان کالا پس از مسدودي مرزهاي پاکستان اين امکان را داشته اند که با استفاده از ظرفيت هاي قانوني براي انصراف از صادرات ويا تغيير مرزاز ميرجاوه وانتقال کالا به ساير کشور ها اقدام کنند . وليکن همچنان تعدادي از اين کاميون‌ها و تانکرها از اين فرصت استفاده نکرده و با توقف بي دليل و غيرموجه موجب ايجاد ازدحام در برخي پارکينگ هاي مرزي شده‌اند.دبير شوراي اطلاع رساني گمرک افزود: با پيگيري‌هاي مستمر وبا درخواست تعداد زيادي از صاحبان کالا وهمکاري گمرک نسبت به تعيين تکليف بيش از 300 دستگاه کاميون متوقف شده در مرز ميرجاوه مبادرت شده است.لطيفي بيان کرد: تعدادي از صاحبان کالا با اصلاح اظهارنامه هاي خود با تغيير مرز به ساير مرزها وگمرک هايي نظير گمرک دوغارون، جلفا وچابهار هدايت شده اند. همچنين تعدادي از کاميونها به واگن ها وسيستم حمل ونقل ريلي منتقل شده اند و تعدادي نيز با ابطال اظهار نامه ، محموله هاي  در اختيار صاحبان کالا قرار گرفته است .وي با اشاره به اينکه بخش قابل توجهي از کالاهاي صادراتي از مرز ميرجاوه تانکرهاي حمل مواد سوختي ومشتقات نفتي هستند ادامه داد: تعداد زيادي از کاميونهاي حامل گاز صادراتي با درخواست صاحبان کالا ومسئولان استاني خود وبا مشارکت شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي استان پس از ابطال ويا اصلاح اظهارنامه در مخازن استاني تخليه شده است که بطور نمونه اين مورد شامل 177 دستگاه کاميون وتانکر شده است وبرخي از شرکت هانيز با جداسازي کشنده از محموله با مسئوليت خود درحال فعاليت در حوزه حمل و نقل با کشنده هايشان هستند و تعداد محدودي کاميون در اين مرز متوقف است. .اين مقام گمرک ايران افزود : همانگونه که تعداد زيادي از کاميونها وبا درخواست صاحبان کالا تعيين تکليف شده اند، اين امکان براي ساير کاميونها وبا درخواست رسمي صاحبان کالا مقدور است وطبعا کليه تبعات عدم استفاده از اين امکان بر عهده صاحبان کالا وشرکت هاي حمل ونقل است .لطيفي گفت :در مورد کاميونهاي حامل کالاهاي ترانزيتي نيز تاکيد ميشود که امکان تغيير مرزوترانزيت مجدد کالا حسب درخواست شرکت هاي حمل ونقل مربوطه به ساير مرزها وجود دارد بطوريکه از کاميونهاي متوقف در مرز ميرجاوه، تعدادي نيز با تقاضاي شرکت هاي حمل مربوطه مجددا به گمرکات چابهار وجلفا ترانزيت شده اند .وي ادامه داد: اساسا مجوز فعاليت شرکت هاي حمل ونقل از سوي سازمان حمل ونقل جاده اي صادر مي شود همچنين از سوي ديگر مجوز پارکينگ ها براي توقف کاميونهاي حامل کالاهاي صادراتي وترانزيتي نيز توسط اين سازمان صادر مي شود لذا تقاضاي گمرک از سازمان حمل ونقل جاده اي اين است که با توجه به اينکه کشور پاکستان از زمان شيوع ويروس کرونا بطور يکجانبه اقدام به مسدودي مرزهاي خود کرده است واساسا امکان انجام هرگونه تشريفات صادرات ،ترانزيت واصلاح يا ابطال اظهار نامه هاي گمرکي نيز صرفا از سوي شرکت هاي حمل ونقل وصاحبان کالا امکان پذير است، وباعنايت به اينکه امکان نظارت بر عملکرد اين شرکت ها از سوي سازمان حمل ونقل جاده اي مقدور است ، اين سازمان نسبت به ترغيب شرکت هاي حمل براي ارائه درخواست تغيير مرز وترانزيت مجدد کالا به ساير مرزها ، همکاري لازم را بعمل آورد .لطيفي با اشاره به اقدامات گمرک در پي تصميم يکجانبه پاکستان در انسداد مرزهاي خود با کشورمان گفت : در مکاتبه اي که رييس کل گمرک ايران به بالاترين مقام گمرک پاکستان داشته بر لزوم اجراي پروتکل هاي بهداشتي به جاي مسدود کردن مرزها تاکيد شده است و در همين زمينه مکاتبات ديگري نيز با سازمان جهاني گمرک و وزارت امور خارجه  شده تا توقف تجارت را شاهد نباشيم ، علاوه بر اين موارد  گمرک استان نيز  با ارسال 14 نامه به مسئولين استاني از جمله مديرکل سازمان حمل‌و‌نقل جاده اي استان در اسفند سال گذشته و فعال سازي دفاتر کنسولي دو کشور و انجام مذاکرات وملاقات هاي مرزي با مسئولين گمرکي و مرزي پاکستان  تمام تلاش خود را به منظور بازگشايي مرزهاي تجاري وتسهيل تجارت خارجي با پاکستان کرده است.به گفته وي، ليکن همکاري شرکت هاي حمل ونقل واستفاده از فرصت هاي قانوني موجود جهت تغيير مرز مي تواند از ازدحام در مرز وتوقف وبلاتکليفي کالاها جلوگيري کند وگمرک آمادگي کامل خود را براي  بهره برداري مناسب وشايسته اين تسهيلات توسط تجار وصادرکنندگان کالا را اعلام مي‌دارد.اخيرا سلمان‌زاده مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي سازمان راهداري با تشريح جديدترين وضعيت ورود و خروج کاميون‌ها در مرزهاي کشور به دليل شيوع ويروس کرونا، گمرک را مسئول حل مشکل کاميون‌هاي متوقف شده مرز ميرجاوه معرفي کرده بود.

منبع: خبرگزاري تسنيم



1399/02/21
تبادلات تجاری با آذربایجان و ترکیه در حال انجام است/ از سرگیری تبادلات تجاری در دو پایانه‌ ریلی به زودی
وزير راه و شهرسازي در گزارشي به رييس‌جمهور گفت: تبادلات تجاري با کشورهاي آذربايجان و ترکيه در حال انجام است و تبادلات تجاري در دو پايانه ريلي سرخس و اينچه‌رون نيز به زودي از سر گرفته خواهد شد.جلسه روساي کميته‌هاي تخصصي ستاد ملي مقابله با کرونا روز پنجشنبه 18 اريبهشت‌ماه با حضور رييس‌جمهور برگزار شد.وزير راه و شهرسازي در بخشي از اين جلسه به ارائه گزارشي از آخرين وضعيت حمل و نقل بين شهري با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي و همچنين اقدامات انجام شده، شامل تبادل تجاري در11 پايانه مرزي جاده اي با رعايت پروتکل هاي بهداشتي پرداخت.اسلامي گفت: تبادلات تجاري در پايانه‌هاي مرزي با کشورهاي آذربايجان و ترکيه در حال انجام است و با رايزني انجام شده، تبادلات تجاري در پايانه‌هاي ريلي سرخس و اينچه‌برون نيز با توافقات حاصله، بزودي از سر گرفته خواهد شد.وزير راه و شهرسازي همچنين عنوان کرد: کالاهاي اساسي موجود در بنادر نسبت‌به سال گذشته 63 درصد افزايش دارد و ميزان خروج از بندر با قطار نسبت به سال گذشته 2.5 برابر شده است.

منبع: وزارت راه و شهرسازي



1399/02/21
آغاز جابه‌جایی کالا از گمرک اینچه‌برون در اواخر اردیبهشت
رييس اداره ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي اداره‌کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گلستان گفت: صادرات و واردات کالا از گمرک اينچه‌برون گنبدکاووس اواخر ارديبهشت ماه از سرگرفته مي‌شود.;عبدالحميد قوچاقي اظهار داشت: آغاز مجدد صادرات و واردات کالا از اين گمرک ابتدا از خطوط ريلي و سپس جاده اي و با رعايت شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي پيشگيري از ويروس کرونا آغاز خواهد شد.وي به شرکت هاي حمل و نقل بين المللي گلستان توصيه کرد براي از سرگيري صادرات و واردات کالا به قزاقستان براي رانندگان زيرپوشش خود رواديد دريافت کنند.به گفته وي قزاقستان براي جلوگيري از شيوع بيشتر کرونا علاوه بر محدوديت تردد، رواديد اتباع 57 کشور را به حالت تعليق درآورد که شروع مجدد فعاليت رانندگان براي جابه جايي کالا در اين کشور مستلزم دريافت رواديد جديد است.وي ادامه داد : رانندگان براي دريافت رواديد به دفتر کنسولگري قزاقستان در گرگان يا سفارت اين کشور در تهران مراجعه کنند.گلستان 19 شرکت حمل و نقل بين المللي کالا با پوشش هزار راننده فعال دارد.شرکت هاي حمل و نقل بين المللي گلستان سال قبل از طريق گمرکات زميني به کشورهاي قزاقستان، ازبکستان، افغانستان، تاجيکستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکيه، عراق، آذربايجان، روسيه، گرجستان و قرقيزستان، کالا جابه‌جا کردند.اينچه برون هم اينک تنها گمرک زميني و ريلي گلستان است که در شرق استان و در فاصله 80 کيلومتري شمال مرکز شهرستان 350 هزار نفري گنبدکاووس قرار دارد.ويروس کرونا موسوم به « کوويد 19»  اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چين گزارش شد ابتدا از اين بيماري به عنوان ذات الريه نام برده مي شد اما کميسيون ملي بهداشت چين در 30 دسامبر سال 2019 (9دي ماه 98 ) به صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد.رئيس مرکز اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي امروز شنبه گفت: تاکنون 106 هزار و 220 نفر در کشور به طور قطعي به ويروس کرونا مبتلا شده و با فوت 48 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 6 هزار و 589 نفر رسيد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/02/20
اهمیت مرز زميني دوغارون در اقتصاد كشور و رونق ترانزیت منطقه

معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي به همراه مدير كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان خراسان رضوي، در بازديد از پايانه مرزي دوغارون در خراسان رضوي در جريان عملكرد،پتانسيل ها و ظرفيت ها و مشكلات اين معبر رسمي قرار گرفت. 

 مهران قرباني معاون حمل و نقل اين سازمان، در سفر به استان خراسان رضوي از نقطه اختلافي، سالن هاي مسافري و تجاري و منطقه ويژه اقتصادي دوغارون بازديد کرد و در جريان روند فعاليتهاي پايانه مرزي از جمله ترانزيت،صادرات و واردات وزير ساختهاي اداري و تاسيساتي پايانه مرزي قرار گرفت. قرباني در هدف از اين سفر را با توجه به اهميت مرز زميني دوغارون در اقتصاد كشور، بررسي آخرين وضعيت پايانه مرزي دوغارون و خدمات ارائه شده به رانندگان و شركتهاي حمل ونقلي و ايجاد فضايي بهتر براي اين بستر اقتصادي عنوان کرد. 

وي ، چشم انداز پيش رو براي اين پايانه را ارتقائ عملكرد توسعه،تعيين خط مرزي وحل مشكل نقطه اختلافي، توسعه زير بنايي عنوان كرد و افزود : 

اميد است بتوانيم شاهد رشد روز افزون عملكرد اين پايانه مرزي بوده و اين معبر مهم استراتژيكي را به عنوان کريدور حمل ونقل بين المللي از ايران به سمت ازبكستان و تاجيكستان در منطقه مطرح شود. بر اساس اين گزارش، معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در ادامه سفر به خراسان رضوي با حضور در جمع انجمن‌هاي صنفي شرکت‌هاي حمل و نقل خراسان رضوي، اظهارداشت :

رانندگان حمل و نقل برون شهري در کشور سال گذشته از حدود هزار و 300ميليارد ريال بيمه تکميلي درمان بهره‌مند شدند. مهران قرباني ، افزود: بيمه تکميلي رانندگان 2 سال قبل در شوراي عالي ترابري تعيين تکليف شد و مقرر گرديد شرکت‌هاي حمل و نقل نسبت به بيمه تکميلي رانندگان اقدام کنند. 

وي اعلام کرد : طي سه ماه گذشته حدود 4000 پرسشنامه به صورت تصادفي از رانندگان در پايانه‌هاي مرزي کشور تهيه شد و براساس آن اولويت‌هاي 12 گانه رانندگان مشخص گرديد. قرباني خاطرنشان کرد : از راهکارها و پيشنهادهاي دلسوزانه مختلف انجمن‌ها، گروه‌ها و کارشناسان دانشگاهي استقبال مي‌کنيم. وي حمل و نقل را موضوع چند وجهي و چند بخشي دانست و افزود: 

به عنوان مثال در زمينه نوسازي ناوگان حمل و نقل در کشور بايد نظر سازمان استاندارد، خودروسازان بزرگ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و محيط زيست تامين شود ، لذا بايد با توجه به اين موارد صادقانه اظهار نظر نمود و عملکرد دست اندرکاران حمل و نقل را قضاوت کرد. 

قرباني اظهار داشت : با پيگيري‌هاي صورت گرفته در زمينه آسيب‌هاي کرونا به فعالان و صنعت حمل و نقل کشور، فعالان اين صنعت در اولويت قرار دارند که تا حدود 2 هفته آينده چشم اندازي از نحوه حمايت از آنها اعلام خواهد شد. معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي گفت:

در صورت هم افزايي انرژي همه فعالان حوزه حمل و نقل مسافر ، طرح آزمايشي فروش غيرحضوري و اينترنتي بليت اتوبوس بين شهري در مشهد موفق خواهد شد و بقيه کشور نيز از آن تبعيت کرده و آن را الگو قرار مي دهند. قرباني در جمع انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل مسافر خراسان رضوي افزود: با توجه به اجراي آزمايشي طرح در خراسان رضوي از مشهد ، سازمان راهداري وحمل ونقل جاده اي از پروژه آزمايشي فروش بليت اينترنتي اتوبوس حمايت صد درصدي خواهد داشت. 

وي بيان کرد : اين مدل فروش مانند فروش بليت هواپيما در فرودگاه ها خواهد بود يعني علاوه بر فروش غيرحضوري بايد زمينه فروش حضوري در پايانه ها نيز باقي بماند. گفتني است معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي ، از پايانه مسافري امام رضا (ع) بازديد و با رانندگان مسافربري گفت و گو داشت و در جريان مشکلات اين بخش قرار گرفت.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي

1399/02/20
تنها ۵ راننده ایرانی منتظر ورود به کشور هستند

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي از کاهش ميزان کاميون هاي متوقف شده در مرز ميرجاوه و پيگيري ها بابت تعيين تکليف مابقي کاميون ها خبر داد.

 منوچهر سلمان زاده، مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي درخصوص آخرين وضعيت ورود و خروج کاميون ها در مرزهاي کشور پس از بسته شدن و بازگشايي بابت شيوع ويروس کرونا اظهار داشت: درخصوص کاميون‌هاي ايراني که خارج از کشور هستند، تقريبا همه آن ها از ترکيه، لبنان، گرجستان و ديگر کشورهاي اروپايي وارد کشور شده‌اند.

وي ادامه داد: با اين حال تنها 5 دستگاه کاميون که يک دستگاه ايراني و 4 دستگاه ديگر که ناوگان خارجي است اما راننده ايراني دارد، هم اکنون پشت مرز ترکمنستان هستند. منتظر اجازه ترکمنستان هستيم تا اين رانندگان را که از قزاقستان و قرقيزستان راهي ايران بوده و هم اکنون پشت مرز اين کشور هستند، وارد کشور کنيم تا در اين زمينه کار تمام شود.

به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي سلمان‌زاده درباره آخرين وضعيت کاميون‌هايي که پشت مرزهاي ايران منتظر خروج هستند، گفت: در شرايط فعلي به غير از ميرجاوه در هيچ مرزي کاميوني متوقف نيست و تقريبا همه تعيين تکليف شده اند و اگر مرزها فعال هستند که به راحتي عبور کردند.

وي افزود: هم اکنون در مرز ميرجاوه 612 دستگاه کاميون است که منتظر ورود به کشور پاکستان هستند و به خاطر مسدود بودن مرز اين امکان وجود ندارد. به همين خاطر يکسري تمهيدات با کمک وزارت نفت، گمرک، شرکت ملي گاز و وزارت کشور در نظر گرفته شده تا بتوانيم اين تعداد را نيز تعيين و تکليف کنيم.

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي سازمان راهداري در ادامه گفت: البته اين تعداد 612 کاميون در ابتدا 1000 دستگاه بود که در اين زمينه به دنبال اين هستيم تا با يکسري هماهنگي اين کاميون ها به مبادي برگردانده و يکسري هم در انبارهاي استان‌هاي همجوار تخليه تا شرايط در کشور پاکستان عادي شود.

سلمان‌زاده در مورد اين‌که چه زماني اين612 دستگاه تعيين و تکليف خواهند شد، تصريح کرد: زمان دقيقي را نمي‌توان اعلام کرد چون صرفا وزارت راه و شهرسازي تصميم‌گير در اين خصوص نيست و ما در تلاش هستيم تا شرايط را براي کمک به حل اين موضوع فراهم کنيم.

وي در ادامه گفت: در اين مسير بخش عمده تصميم گيري برعهده گمرک جمهوري اسلامي ايران و صاحبان کالا است. وقتي يک کاميون اظهارنامه صادراتي يا ترانزيتي دارد، تنها صاحب کالا مي تواند با هماهنگي گمرک آن را مرجوع يا باطل کند.

وي افزود: به همين خاطر براي حل اين موضوع جلساتي با وزارت نفت، شرکت ملي گاز، گمرک و وزارت کشور برگزار شد تا بتوان به راهکارهايي رسيد. عمده بارهايي که پشت مرز هستند سوختي و گازي بوده و به همين خاطر از وزارت نفت و مسئولان استاني خواسته‌ايم انبار در اختيار بگذارند.

وي تصريح کرد: اقدامات انجام شده شامل تغيير مرز و انتقال به مناطق آزاد است. همچنين يکسري از کالاها مثل گاز در  استان‌هاي مختلف تخليه شدند و اگر اين پيگيري‌ها وجود نداشت هم اکنون اين ميزان کاهش را شاهد نبوديم.

منبع:  سايت خبري ماهنامه صنعت حمل و نهنقل

1399/02/20
بازگشایی دو گذرگاه مرزی عراق با ایران

 دو گذرگاه مرزي عراق و ايران بازگشايي مي‌شود.

به گزارش تين نيوز به نقل از ميدل ايست مانيتور به نقل از بغداد اليوم، «عمر الوائلي» رئيس اداره گذرگاه‌هاي مرزي عراق گفت:در آينده نزديک  دو گذرگاه «زرباطيه» در استان واسط و «مندلي» در استان ديالي  در مرز با ايران براي انجام مبادلات تجاري مجددا باز مي‌شود‌.

1399/02/17
مرز بازرگان به روی کامیون‌های ترک باز شد

معاون حمل و نقل اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي آذربايجان غربي از گشايش مرز بازرگان به روي کاميون‌هاي ترکيه‌اي خبر داد.

به گزارش تين نيوز، فروغ فاريابي به خبرنگار ما گفت: از امروز سه شنبه 16 ارديبهشت، ترکيه کاميون‌هاي ترک حامل بار صادراتي را از مرز بازرگان پذيرش مي‌کند.

وي افزود: آن‌چنان که تا کنون از سوي ترکيه اعلام شده، روزانه 60 کاميون ترک حامل بار صادراتي امکان ورود به خاک ترکيه از مرز بازرگان را خواهند داشت.

به گزارش تين نيوز، دولت ترکيه از 3 اسفند 98 مرز بازرگان را به روي ناوگان ايراني و ترکيه‌اي به بهانه شيوع ويروس کرونا بست اما در نيمه اسفند ماه با ممنوعيت ورود کاميون‌هاي ايراني، فقط به ناوگان ترکيه‌اي اجازه عبور از مرز بازرگان به خاک ترکيه را داد.

اين کشور در تاريخ 21 فروردين تا روز گذشته 15 ارديبهشت با اعمال محدوديت، مجدداً مرز بازرگان را به روي کاميون‌هاي خود بست.

اين گزارش حاکي است اين اقدام موجب شده بود تا روز گذشته حدود 200 دستگاه کاميون ترک در مرز بازرگان به دليل اين ممنوعيت تردد به خاک ترکيه، متوقف شوند که از امروز اين مرز به روي کاميون‌هاي ترک باز شد.

1399/02/17
معطلی کامیون‌ها در مرز پرویزخان/ فرماندار قصرشیرین: روند صادرات کالا به عراق تسریع می‌شود

فرماندار قصرشيرين با اشاره به معطلي کاميون هاي حامل کالاي صادراتي در مرز پرويزخان گفت: با برداشتن برخي محدوديت‌ها و افزايش حجم صادرات در مرز رسمي پرويزخان، روند صادرات کالا به عراق تسريع مي‌‌يابد.

مرادعلي تاتار اظهار داشت: طي روزهاي اخير با توجه به بحث کرونا و بسته شدن مرزهاي کشور و فعال بودن 24 ساعته مرز پرويزخان استان کرمانشاه، رفت و آمد تعداد کاميون‌هاي حامل کالاهاي صادراتي از نقاط مختلف کشور در اين مرز رسمي افزايش يافته است.

وي ادامه داد: استاندار کرمانشاه به منظور بررسي وضعيت مرز پرويزخان چهارشنبه هفته گذشته وارد شهرستان قصرشيرين شد و با برگزاري نشستي در مرز با حضور کنسولگري ايران در کردستان عراق مباحث مربوط به مرز رسمي پرويزخان  به خصوص سرعت دادن به بحث صادرات را بررسي کرد.

فرماندار قصرشيرين با اشاره به سرريز شدن کاميون‌هاي از نقاط مختلف کشور به سمت مرز رسمي پرويزخان، گفت: شلوغي مرز سبب شده کاميون‌دارن چندروزي در اين مرز معطل شوند از اين روز از ظرفيت پارکينگ‌هاي اربعين استفاده کرده‌ايم.

وي ادامه داد: معطلي کاميون‌ها براي بار خشکبار مشکلي ندارد، اما موجب فاسد شدن برخي کالاهاي صادراتي که تاريخ مصرف مشخصي دارند از جمله تره‌بار شده که استاندار در بازديد از اين مرز خواستار، رفع اين مشکل و تسريع در روند صادرات شد.

تارتار در خصوص کارهاي انجام شده در راستاي تسريع روند صادرات در مرز رسمي پرويزخان، گفت: طي نشستي که با طرف عراقي داشتيم قرار شده، برخي محدوديت‌ها برداشته شود؛ در واقع روزانه 300 کاميون تره‌بار از اين مرز صادر مي‌شد که آن را به تعداد 500 کاميون افزايش داده‌ايم تا با افزايش حجم صادرات کاميون‌داران کمتر در صف‌هاي طولاني معطل شوند.

منبع: خبرگزاري فارس

1399/02/16
ممانعت گمرک از ورود کالای فاقد ثبت سفارش با وجود مصوبه شورای عالی ترابری
رئيس هيئت‌ مديره انجمن صنفي شرکت‌هاي حمل‌ و نقل بين‌المللي ايران گفت: با وجود مصوبه شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور،  گمرک ايران همچنان از ورود کاميون‌هايي که حامل کالاي خرده بار فاقد ثبت سفارش هستند به مقاصد گمرکات داخل کشور ممانعت مي‌کند.
جواد سمساريلر افزود: اين در حالي است که بيش از 6 ماه از تصويب مصوبه شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور مي‌گذرد گمرک همچنان بدون در نظر گرفتن عدم امکان اخذ مجوز ثبت سفارش از ادارات تابعه که از اول اسفند ماه 98 که به‌علت شيوع ويروس کرونا تعطيل بوده‌اند و بدون توجه به مسئوليت شرکت‌هاي حمل و نقل، اصرار به تخليه در مرز ورود دارد.
وي عنوان کرد: مشخص نيست چرا در اين شرايط که واردکنندگان که غالباً کارخانجات توليدي هستند و شرکت حمل و نقل که در مسير حمل، بيش از 2 بار در قرنطينه قرار گرفته و خود را به مرز آستارا رسانده است بعد از سه روز متوقف شدن، بايد بارش را در مرز تخليه کند و در حاليکه صاحب کالا کرايه حمل ارزي تا مقصد نهايي را پرداخت کرده، 2 روز هم هزينه توقف به ارز  که در نصف راه تخليه شده را پرداخت نمايد؟

 اين فعال صنفي خاطرنشان کرد: يک کاميون خارجي سه برابر يک کاميون ايراني کرايه مي‌گيرد تا کالاهاي مورد نياز کشور را وارد کند و در چنين شرايطي کسي پاسخگوي  مشکلات وارد کنندگان توليدي و راننده سرگردان و شرکت‌هاي حمل و نقل نيست.

منبع: تين نيوز

1399/02/16
مذاکرات روسای کل گمرکات ایران و ترکیه برای حل مشکلات مرزی و گمرکی
روساي کل گمرکات ايران و ترکيه براي حل مشکلات مرزي  از طريق ويدئو کنفرانس گفت و گو و بر آمادگي گمرکات دو کشور براي بازگشايي مرزها با اجراي پروتکل هاي بهداشتي تاکيد کردند .

 اعلام آمادگي جهت مبادله پروتکل بهداشتي به منظور بازگشايي مرزها ، واردات کالا از بازارچه مرزي ساري سو ، اجراي فاز سوم پروژه تيرالکترونيک e-Tir در سطح تمامي گمرکات دو کشور ، تبادل برخط اطلاعات با توجه به نهايي شدن مذاکرات کارشناسي ، بررسي علت عدم پذيرش کاميون هاي ترک از مرز بازرگان ، استرداد اسناد حمل در مبادي بارگيري واگن هاي راه آهن به طور دقيق و خودداري از عودت آنها از مقصد به سمت ايران ، استعلام الکترونيکي گواهي مبدا براي کالاهاي مشمول موافقتنامه تعرفه ترجيحي PTA ، پيگيري اخذ مجوز از رياست جمهوري ترکيه در خصوص انتقال کالاهاي صادراتي ايراني جهت ارزيابي به گمرک دوبايزيد ترکيه و  تبادل اطلاعات و تصاوير X-RAY در مرزهاي مشترک از محورهاي مهم مذاکرات روساي گمرکات دو کشور در اين مذاکرات بود .

مهدي مير اشرفي رئيس کل گمرک ايران در گفت و گو با همتاي ترکيه اي خود گفت : سازمان جهاني تجارت تاکيد کرده که در هيچ شرايطي مرزهاي تجاري بين کشورها بسته نشود اما کرونا باعث شده بزرگترين گمرک مرزي دو کشور يعني گمرک بازرگان مسدود شود و انتظار مي رود با تلاش دو طرفه بتوانيم مرز را باز و همکاري هاي گمرکي و مبادلات تجاري را در مرز گوربلاغ - بازرگان از سر بگيريم تا با رعايت پروتکل هاي بهداشتي بزرگترين مرز تجاري دو کشور بازگشايي شود.

مير اشرفي ادامه داد : براي 24 ساعته کردن مرز گمرک رازي آمادگي داريم تا عملي کنيم . در شرايط کنوني مشکلات زيادي در مرزها براي کاميون ها هست که انتظار است با ديد مثبت پيگيري و رفع شود . البته
تعريف مرز جايگزين براي زماني که بازرگان بسته است ، تدبير خوبي بود تا بتوانيم از گمرک رازي و بازارچه ساري سو مبادلات تجاري را انجام و ادامه بدهيم.

ميراشرفي تاکيد کرد : ما انتظار داريم مرزهاي مشترک با ايران با کمک و پيگيري هاي شما بازگشايي شود همانطور که مرزهاي مشترک ديگر کشورها با ترکيه باز هست و براي ما هم همان مد نظر قرار گيرد تا مرزها بازگشايي شود.
رئيس کل گمرک ايران افزود :  اميدواريم با پيگيري هايي که شما انجام مي دهيد اين مشکلات رفع و مرزها بازگشايي شود و ايران نيز اقدامات لازم را انجام خواهد داد .

بنابراين گزارش ؛ رضا تونا توراگاي معاون وزير تجارت و رئيس کل گمرک ترکيه نيز در اين گفت و گو از 24 ساعته شدن مسير ريلي در مرز کاپي کوي-رازي استقبال و تاکيد کرد که 24 ساعته شدن مسير ريلي را بررسي خواهيم کرد و براي اين کار آمادگي داريم.

وي افزود : در خصوص بازگشايي مرزها هم ما پيگيري مستمر مي کنيم و وزارت بهداشت و کشور هم بايد نظر بدهند اما تمام تلاش را خود را بعمل مي آوريم .
رئيس کل گمرک ترکيه تاکيد کرد : اميداست در آينده خبر هاي خوشي در خصوص بازگشايي مرزها به شما بدهيم تا همه چيز به روال عادي برگردد.
شايان ذکر است که حسين کاخکي مديرکل دفتر همکاري‌هاي بين‌الملل گمرک ايران نيز در اين جلسه حضور داشت.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/15
ایران و ترکیه امروز برای از سرگیری روابط تجاری مذاکره می‌کنند!
منبعک روزنامه عصرآزادي
1399/02/15
مرز مهران همچنان بسته است
مديرکل گمرکات استان ايلام اعلام کرد:
 در حال حاضر پايانه مرزي مهران بسته است و هيچ گونه فعاليت تجاري از اين مرز صورت نمي گيرد.

طي چند روز گذشته از جانب استان واسط عراق پيشنهاد بازگشايي مرز مهران ? روز در هفته شد،اما تصميم گيري نهايي در اين مورد منوط به تصميم گيري ستاد مبارزه با کرونا و استانداري ايلام است.

هرگونه تصميمي در اين خصوص طي روزهاي آينده اعلام خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
1399/02/14
اطلاعیه کنفدراسیون صادرات ایران
 صادرکنندگاني که حداقل 70 درصد از صادرات خود را با روش‌هاي اعلامي بانک مرکزي (50 درصد سامانه نيما + 20درصد اسکناس و 30 درصد واردات در مقابل صادرات و يا واگذاري ارز و اظهارنامه خود به وارد کننده ) به کشور برگردانده باشند؛ با تاييد بانک مرکزي مي‌توانند از دريافت 100 درصدي ماليات بر ارزش افزوده و معافيت ماليات بر عملکرد، برخوردار شوند.

 آخرين بخشنامه بانک مرکزي صادرکنندگان کشور را مکلف کرده تا نسبت به بازگشت 100 درصد ارز حاصل از صادرات خود به کشور اقدام نمايند. بر اين اساس کنفدراسيون صادرات ايران در اطلاعيه‌اي اعلام کرد:

 با توجه به تماس مکرر صادرکنندگان مبني بر شرايط جديد رفع تعهد ارزي سال 98 به اطلاع مي‌رساند، بنا بر آخرين دستورالعمل بانک مرکزي که مطابق با دستورالعمل اجرايي به شماره 99/24354 به تاريخ 99/2/6 به سازمان امور مالياتي ابلاغ گرديده، شيوه‌نامه رفع تعهد ارزي سال 98 و 99 به شرح ذيل مي‌باشد:

 صادرکنندگان موظف به برگشت 100 درصد ارز حال از صادرات خود (طبق اظهارنامه‌هاي صادراتي)‌، به منظور رفع تعهد ارزي سال 98 و 99 به چرخه اقتصادي کشور مي‌باشند.

 صادرکنندگاني که حداقل 70 درصد از صادرات خود را با روش‌هاي اعلامي بانک مرکزي (50 درصد سامانه نيما + 20درصد اسکناس و 30 درصد واردات در مقابل صادرات و يا واگذاري ارز و اظهارنامه خود به وارد کننده ) به کشور برگردانده باشند؛ با تاييد بانک مرکزي مي‌توانند از دريافت100 درصدي ماليات بر ارزش افزوده و معافيت ماليات بر عملکرد، برخوردار شوند.

 صادرکنندگان کالاهاي کشاورزي (طبق ليست اعلامي گمرک ايران) و خدمات فني و مهندسي، ضمن الزام به برگشت ارز با شرايط اعلامي بانک مرکزي به چرخه اقتصادي، مي‌توانند پيش از رفع تعهد ارزي نسبت به درخواست استرداد ماليات بر ارزش افزوده و معافيت مالياتي خود اقدام نمايند.

 آخرين مهلت سررسيد برگشت ارز حاصل از صادرات براي سال 98 بنا به اعلام بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، 31 تيرماه 99 تعيين گرديده و در صورت عدم رفع تعهد ارزي تا تاريخ مذکور، علاوه بر اينکه صادرکنندگان کماکان ملزم به رفع تعهد ارزي خود خواهند بود، ضمن اينکه از معافيت مالياتي و استرداد ماليات بر ارزش افزوده برخوردار نخواهند بود.
 گفتني است هر گونه تغيير در دستورالعمل سازمان امور مالياتي که متعاقب نامه معاونت ارزي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران تدوين و ابلاغ شده است، ايجاد گردد متعاقبا اطلاع رساني خواهد شد.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/14
افغانستان مسیر جديد ترانزیت کالای ایرانی به آسیای میانه است
رايزن بازرگاني سفارت جمهوري اسلامي ايران در کابل اعلام کرد :
که در شرايط کنوني افغانستان مي تواند مسير جديدي براي ترانزيت کالاهاي بازرگاني ايران به کشورهاي آسياي ميانه بويژه تاجيکستان و ازبکستان باشد.

«محمدمهدي جوانمردقصاب»  گفت: استفاده از ظرفيت هاي افغانستان در خصوص ترانزيت کالا به بازارهاي ازبکستان و تاجيکستان و دستيابي ايران به بازارهاي اين دو کشور در شرايط کنوني که ايران روابط خوب تجارتي با افغانستان دارد از اهميت ويژه اي برخوردار است.

وي افزود: افغانستان در حال که عضو کنسوانسيون «کارنه تير» است و شرکت هاي ايراني در چنين شرايطي مي تواند بخوبي از شرکت هاي حمل و نقل افغانستان براي انتقال اموال بازرگاني ايران به کشورهاي آسياي ميانه استفاده کند.

جوانمرد قصاب اظهار داشت که در حال حاضر در هر هفته پنج تا شش کانتينر يا کاميون از مرز ميلک از مسير افغانستان به طرف تاجيکستان و ازبکستان در حرکت است اما اين کالاي ترانزيتي رقم بسيار کوچک مي باشد و بايد افزايش يابد.

به گفته وي هرچند کاميون هاي ايران هم براساس قوانين تير مي تواند از مرز افغانستان عبور و بصورت مستقيم وارد تاجيکستان و ازبکستان شوند اما به دليل ناامني که در خاک اين کشور حاکم است اين شرايط تا حدودي عملي نيست اما در صورت که دولت افغانستان امنيت کاميون هاي ايراني را ضمانت کند، مي توان بصورت مستقيم از کاميون هاي ايراني براي حمل و نقل کالا به کشورهاي آسياي ميانه براي تردد استفاده کرد.

وي تأکيد کرد که شرکت هاي ايراني بايد براي ترانزيت و انتقال کالاي بازرگاني از مرز ميلک به تاجيکستان و ازبکستان و دسترسي به بازارهاي آسياي ميانه اقدام کنند و اين موضوع براي هر دو کشور ايران و افغانستان مفيد بوده و از طرفي ديگر باعث اشتغال زايي و درآمد براي آنها نيز خواهد شد.

به گفته وي، از آنجايي که افغانستان بعنوان قلب آسيا از توانايي ترانزيتي خوبي برخوردار است، مي تواند توسعه تجارت بين ايران و کشورهاي منطقه از جمله آسياي ميانه بوجود آورده و نقش مهمي در اين مسير بازي کند.

وي گفت: استفاده از ظرفيت هاي افغانستان توسط جمهوري اسلامي ناديده گرفته نمي شود، زيرا دو کشور داراي اشتراکات فرهنگي و ظرفيت اقتصادي خوبي است که در آينده براي هر دو کشور سودمند خواهد بود.

رايزن بازرگاني ايران با اشاره به گسترش ويروس کرونا در کشورهاي منطقه و مسدود شدن مرزها بين اين کشورها گفت: در چنين شرايط دشوار نيز مرز ايران و افغانستان بر كالاهاي تجارت مسدود نشده و بروي کالاهاي بازرگانان باز بود.

جوانمرد قصاب گفت: مزيت استفاده از مسير افغانستان براي ترانزيت کالا به کشورهاي تاجيکستان و ازبکستان اين است که با ورود کاميون هاي ايران از مرز ميلک بين چهار تا پنج روز اين کالا به کشورهاي هدف مي رسد.

وي اضافه کرد که براي هر کاميون بين 100 تا 200 دلار اضافه تر از مسيرهاي قبلي هزينه خواهد داشت که در مقابل کاميون‌ها بدون مشکل از افغانستان گذشته و به تاجيکستان و ازبکستان خواهد رسيد.

به باور وي، ظرفيتي خوبي در اين مسير وجود دارد که بايد براي استفاده مورد توجه قرارگرفته و پررنگ تر شود زيرا در شرايط موجود، در خصوص حمل و نقل و رساندن کالاهاي صادراتي ايران به بازارهاي آسياي ميانه مفيد است.

رايزن بازرگاني ايران گفت که آمادگي کامل دارد تا شرکت هاي حمل نقل خصوصي بين المللي در افغانستان را براي اين هدف و ترانزيت کالا به شرکت ها و بازگانان ايراني معرفي کند.

منبع: خبرگزاري ايرنا
1399/02/13
تمدید محدودیت‌های تردد در مرز آذربایجان

بر اساس گزارش رسانه هاي آذربايجاني، مدت محدوديت هاي اعمال شده بر تردد در مرز جمهوري آذربايجان تا روز ?? مي سال ???? ميلادي تمديد شد.

به گزارش تين نيوز به نقل از ايسنا، خبرگزاري رپورت نوشت: ستاد عملياتي نزد کابينه وزراي آذربايجان گزارش داده است که در حال حاضر مبارزه کشورهاي جهان با ويروس کرونا ادامه دارد. به همين دليل، کشورهاي جهان در چارچوب اقدامات پيشگيرانه به طور موقت محدوديت هايي بر تردد در مرزهاي خود اعمال مي‌کنند و پروازهاي بين‌المللي را به تعويق مي‌اندازند.

براي جلوگيري از شيوع ويروس کرونا در آذربايجان، به استثناي انتقال بارها و پروازهاي چارتر، مدت محدوديت ها اعمال شده بر تردد زميني و هوايي به اراضي جمهوري آذربايجان تا روز ?? مي سال ???? ميلادي تمديد شده است. 

اين دستورالعمل براي تمامي مرزهاي زميني و هوايي اين کشور با همسايگانش از جمله ايران است. 



1399/02/10
جلسه‌ مشترک بخش‌جاده‌ای‌‌وفن‌آوری روز بیمه‌‌و‌‌ترانزیت و بخش فورواردری ولجستیک

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، جلسه‌ مشترک بخش‌هاي جاده‌اي‌‌وفن‌آوري بيمه‌‌و‌‌ترانزيت و فورواردري به دستور رئيس هئيت مديره انجمن ايران مورخ 3 ارديبهشت ماه سال جاري درسالن اجتماعات انجمن ايران برگزار شد. در اين نشست افسانه  فخري عضو هئيت مديره و رابط بخش فورواردري، قربان جعفرزادگان عضو هئيت مديره و رابط بخش بيمه و ترانزيت ، علي محمودي سراي و عضو هئيت مديره رابط بخش جاده اي ، مسعود عطري رئيس بخش فورواردري  ، جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي ، محمد عدديان نائب رئيس بخش و بيمه و ترانزيت ، رضا  ميرهادي رئيس هيئت مديره شرکت پارت نيک و عضو بخش فورواردري و داريوش غلامين مديرعامل شرکت باررسان و عضو بخش جاده اي حضور داشته وجلسه به رياست مسعود عطري رئيس بخش فورواردري تشکيل شد.

دستور جلسه:

1-بررسي راهکارهاي برون رفت از مشکلات ايجادشده براي برخي از شرکتها بر اساس بخشنامه 210/10/0875 انجمن ايران در ارتباط بامسدود شدن مرزهاي کشورترکيه و مشکلات ايجاد شده براي کالاهاي وارداتي .

2-متوقف شدن کاميونهاي ايراني جهت حمل کالاهاي صادراتي و ترانزيت به مقاصد خارج از کشور به علت  بسته بودن مرزهاي کشورهاي همجوار و عدم  پذيرش کاميونهاي ايراني

در ابتداي نشست مسعود عطري رئيس بخش فورواردري اظهار داشتند: اين مشکل دو بعد کاملا متقابل دارد، ازسويي محمولاتي که توسط ناوگانهاي ترکيه حمل مي شود کالاهاي صادراتي و لذا سرمايه هاي ملي کشورند و تاخير يا توقف در ارسال آنها دربردارنده ضرر اقتصادي فراوان در سطوح ملي است  و از سوي ديگر عدم واکنش به رويه اتخاذ شده ازسوي کشور تر کيه در خصوص منع ورود ناوگانملي ما به آن کشور نيز موجب زمين گيرشدن کاميونها و رکود غير قابل جبراني در اين بخش از خدمات خواهد بود و بنابر اين  اين مسئله مي بايست هرچه زودتر تعيين تکليف شود. در ادامه ايشان يادآور شدند که درواقع کشورهاي همجوار بوده اند که مرزهاي خود را مسدود کرده اند، بخصوص کشور ترکيه که حتي پيشنهادهاي ديگر کشورايران را جهت تخليه کالاها را نپذيرفته و از اين بابت   قصوري از طرف ايران صورت نگرفته است. همچنين   انجمن ايران و يا ترکيه از منظر حقوقي در جايگاهي نيستند   که بتوانند درخصوص خسارات مورد درخواست از شرکتهاي فورواردري و گيرندگان ايراني تصميم گيري  کنند. بلکه اينگونه موارد نيازمند دخالت و پيگيري دولتها و توافقات في مابين کشورها است .

افسانه فخري عضو هيئت مديره و رابط بخش فورواردري در تائيد صحبتهاي رئيس بخش فورواردري پيشنهاد کردند که درخصوص چگونگي تاديه خسارات وارده به رانندگان و تجار کشور، با توجه به اينکه چنين هزينه هايي معلول شرايط فوق العاده بوده و هيچ يک از ذينفعان حوزه مرتکب قصوري نشده اند ،بهتر است انجمن ايران با وزارتراه و شهرسازي وساير سازمانها و ارگانهاي ذيربط که در اين موارد اختيار عمل دارند مکاتبه کرده وبراي هريک از موارد مشابه ، يک روش کلي اتخاذ شود. البته در اين ميان مواردي خواهند بود که مشمول روش کلي نبوده و مي بايست کليه جوانب آنها، از جمله توافقات قراردادي، تاريخهاي بارگيري و زمانهاي اعلام منع تردد بصورت مشخص بررسي ودر خصوص آنها تصمميم گيري بعمل آيد. ايشان همچنين به برخي کالاهاي وارداتي متوقف شده کشورمان در ترکيه نيز اشاره کردند که با توجه به مسدود شدن مرزها، زمان انتقال آنها به مقاصد نهايي کاملا نا مشخص بوده و از اين بابت شرکتهاي حمل و نقل و صاحبان کالا با مشکلات عديده اي مواجه هستند و اين مورد نيز بايد پيگيري شود.

محمد عدديان نائب رئيس بخش بيمه،  ترانزيت  و امور گمرکي عنوان کردند: طي استعلامي که از سازمان راهداري داشتند نظرشان بر اين بوده محمولات صادراتي شامل فورس‌ماژور نمي‌شود. همچنين باتوجه به متفاوت بودن موارد در اين موضوع بايد در نظر داشت دراکثرموارد درقراردادهاي حمل و ترم‌هاي خريد، مسئوليت حمل به عهده حمل کننده کالا است و در هر صورت بيشتر خسارات ناشي از اين موضوع متوجه شرکت حمل و نقل است.

در ادامه داريوش غلامين مديرعامل شرکت باررسان و يکي ازاعضاء بخش جاده اي و بيمه و ترانزيت بيان کردند: در برخي موارد مشاهده شده  شرکتها در صادرات و واردات نيز با آگاهي که ازموارد قرنطينه داشتند وبا آگاهي به اين موضوع بارگيري انجام داده‌اند که اين گونه موارد نبايد شامل فورس‌ماژور شود.  بنابراين بايد در بررسي‌هاي انجام شده اين مواردنيز  در نظر گرفته شود.

در اين خصوص رضا ميرهادي رئيس هيئت مديره شرکت پارت نيک و ازاعضاي بخش فورواردري نظرشان بر اين بود درخصوص اثرات اقتصادي که ويروس کرونا ايجاد کرده است مي‌توان با مکاتبه و ارائه موارد از سازمان جهاني ايرو استعلام گرفت که آيا شرايط فوق جز موقعيت فورس‌ماژور محسوب مي‌ شود يا خير؟ و همچنين يادآور شدند درهر صورت بايد در نظر داشت تحت هر شرايط در انجام عمليات حمل طرفين کالا ومسئوليتهاي حمل و قرارداد صورت گرفته مشخص شود و نظرشان بر اين بود بيشتر موارد مسئوليت به عهده فرستنده کالا است  وهمچنين در اين موضوع بهتر است  بحث صادرات و واردات جداگانه مورد بررسي قرار گيرد.

درساعت 13  بخش اول نشست با جمع بندي وضعيت محمولات وارداتي متوقف در مسير توسط مسعود عطري رئيس بخش فورواردري به شرح زير خاتمه يافت:

- کاميونهاي ترک حامل کالا به مقصد ايران که بدنبال بسته شدن مرز بازرگان محمولات خود را در يکي از گمرکات مسير تخليه کرده اند.

-کاميونهايي که مسير ترکيه را طي کرده و  بدليل بسته شدن مرزها، در پشت  مرز بازرگان متوقف مانده و يا پس از گذشت چندهفته برخي از آنها محمولات را در بندر مرسين ترکيه  و يا منطقه وان براي حمل ريلي تخليه کرده اند.

-کاميونهايي که تريلر آنها توسط راننده در يکياز پارکينگهاي دم مرز متوقف وکشنده به محل مورد نظر کرير منتقل شده است.

-کاميونهايي که کلا به مبدا بارگيري برگشته اند.

-کاميونهايي که با تغيير مسير از طريق نخجوان به جلفا حمل و پس از ترانس شيپمنت با کاميونهاي ايراني به مقصد حمل شده اند.

در کليه موارد فوق شرکتهاي کرير ترک آزادسازي کالا را منوطبه تسويه هزينه هاي جانبي ازجمله حق توقف، انبارداري ، تغيير مسير و امثالهم نمودهاند که مبالغ مورد مطالبه فاقد نرخ و ضابطه بندي مشخصي است  و عدم تعيين تکليف آنها ، گاها موجب الزام صاحبانکالا يا شرکتهاي فورواردر به تمکين ازمطالبات غير اصولي شرکتهاي کرير ترک شده است و در اين ميان فروشندگان محمولات نيز با استناد به ترمهاي فروش خود از هرگونه مداخله و پذيرش مسئوليتهاي احتمالي سر باز زده اند.

در چنين شرايط نگران کننده و مبهمي ، تصميم گيري در مورد چگونگي رفع معضل پيش آمده بدون مشارکت مقامات رسمي دو کشور ايران و ترکيه ميسرنبوده و پيشنهاد حاضرين به هيئت مديره ، اعلام مجدد وضعيت موجود به مقامات متولي امر ودرخواست   تشکيل کميته اي مرکب ازمسئولين وزارتخانه ها و ارگانهاي ذيربط دو کشور(وزارتخانه هاي راه ، امورخارجه،بهداشت ، اتاقهاي بازرگاني و شوراي امنيت ملي )  براي حل و فصل مشکل است.  

در ساعت 13/30 دستور جلسه دوم در دستور کار نشست قرار گرفته شد که جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي به موضوع عدم خروج کالاهاي صادراتي ايران وتوقف کاميونها در مرز بازرگان و همچنين مرزهاي شرقي کشور که از طرف کشورهاي همجوارمسدود شده پرداختند و اشاره به کشورپاکستان و کاميونهاي متوقف شده پشت مرزکردند که بايد در اولويت   قرار بگيرند و دليل آن راتوجه به مسايل امنيتي منطقه وتوقف کاميونهاي کالاهاي خطرناک که حدود 582 کاميون حامل گاز و 215 کاميون مواد سوختي و 117 کاميون آهن آلات و 67 کاميون سيمان و 18کاميون قير و 8 کاميون يخچال دار دانسته و تاکيد کردند که توقف طولاني مدت کاميونهاي حامل فراوردهاي نفتي بسيار خطرناک است. همچنين بايد در خصوص چگونگي تامين خسارات وارده به رانندگان کاميونهاي متوقف شده در همه مرزها که بيش از دو ماه است متوقف شده اند  و خسارات هنگفتي به اين قشر زحمتکش وارد شده توسط مسئولين مربوطه تمهيداتي صورت بگيرد، در غير اينصورت نميتوان توقع داشت که رانندگان در نتيجه شدت   فشارهاي اقتصادي و بدهکاري ، براي جبران دست به اعمال غير قانوني نزنند

در ادامه نشست قربان جعفرزادگان عضو هيئت مديره  و رابط بخش بيمه و ترانزيت و امور گمرکي ضمن تائيد سخنان خانم فخري و آقايان عطري و ترکمن عنوان کردند: در طبقه‌بندي موارد که شامل کشور ايران است به سه بخش تقسيم مي شود:

1- در مواردي که مرز باز بوده و راننده با اهمال کاري نتوانسته به موقع از مرز خارج شود و مجبور به توقف شده است. 2- در مواردي هست که شرکتها با آگاهي از شرايط و بسته بودن مرزها بارگيري نموده‌اند و در مرز متوقف شده‌اند.3- در مواردي نيز حمل‌کننده بار خود راتخليه کرده است

همچنين مواردي که کاميون دچار نقص فني شده و از حرکت بازمانده مورد بررسي قرار گيرند در مورد کشور ترکيه هم نظرشان بر اين بود به همين ترتيب مورد بررسي قرار گيرد.

در پايان علي  محمودي سراي عضو هيئت مديره و رابط بخش جاده اي و فن آوري روز ضمن تائيد صحبتهاي حاضران جلسه پيشنهاد کردند  درخصوص نحوه محاسبه حق توقف کاميونها با توجه به شرايط متفاوت براي هر کاميون و توافقاتي که انجام گرفته به صورت جداگانه مورد بررسي قرار گيرد و طي نامه‌اي از شرکتها درخواست شود موارد خودرا با ذکر دقيق توافقات صورت گرفته و اسناد و مدارک مثبته به اين انجمن ارسال کنند تا بررسي دقيق‌تري انجام پذيرد.

در انتهاي جلسه مقرر شد موارد ياد شده به اطلاع رياست انجمن و هيئت مديره رسيده تا در مورد نتايج فوقو چگونگي اجرايي شدن آنها تصميم گيري شود.

پي نوشت:

متعاقب تهيه اين گزارش براي ارائه به هيئت مديره انجمن ، مواردطي مذاکره تلفني رئيس انجمن با رئيس بخش فورواردري مطرح و رئيس انجمن با اظهار اين مطلب که پيگيري اين امر از طريق دو انجمن ايران و ترکيه نتايج سريعتري در بر خواهدداشت ، ليکن با توجه به اينکه در شرائط فوق العاده فعلي امکان تشکيل جلسات رايزني با انجمن حمل و نقل ترکيه بطور معمول ميسر نمي باشد، نظرات و رهنمود هاي خود رابشرح زير اعلام داشته اند :

1-     پيرو مذاکرات مکتوب و تلفني اخير رئيس و دبير انجمن با همتايان خود در انجمن ترکيه ، از آنجا که انجمن ترکيه درخواست نموده تا مشخصات کاميونها و کريرهاي مربوطه مشمول بندهاي مورداشاره در دستور شماره يک جلسه فوق ، به انجمن مزبور اعلام شود تا مورد بررسي وارائه راهکار قرارگيرد، مقرر شد کليه شرکتهاي عضو که تاکنون ليست کاميونها ومشخصات مورد نياز جهت اعلام به انجمن ترکيه را ارسال نکرده ويا اطلاعات ارسالي داراي نواقصي مي باشد، در اسرع وقت نسبت به ارائه و تکميل ليست کاميونها به انجمن  اقدام نموده تا موارد به انجمن ترکيه ارسال وحسب قرار ، درخواست رسيدگي گردد.

اطلاعا ت مورد نياز قبلا طي بخشنامه اعلام شده که از جمله اهم آنها مي توان به شماره پلاک ترانزيت ، نام شرکت کرير، شماره کارنه تير ، مبداو تاريخ بارگيري، تاريخ و محل توقف فعلي ، وضعيت محموله (تخليه در انبار موقت،همچنان روي کاميون، ...) ، خسارات مورد مطالبه از سوي کريرهاي ترک مي باشند.

2-در موردچگونگي برقراري مجدد روند تردد کاميونهاي ايراني از مسير کشور ترکيه تحت شرائط ويژه فعلي و اتخاذ واکنش مقتضي به محدوديتهاي اعمال شده از سوي ترکيه براي ناوگان کشورمان نيز کميته اي با حضور سازمانهاي يادشده در صورتجلسه فوق تشکيل و راهکارهاي عملي به وزارت راه و شهرسازي ، وزارت امورخارجه ووزارت بهداشت براي پيگيري و اجرايي سازي آنها اعلام گردد.  

1399/02/10
۸۹ درصد شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی ایرانی تعطیل شدند
رييس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: در اقدامات اخير دولت ترکيه با بستن مرزهاي خود از سوم اسفند ماه 98 بر روي رانندگان و ناوگان ايراني به بهانه شيوع کرونا باعث گرديده تا 89 درصد شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايراني به تعطيلي کشيده شوند.غلامحسين شافعي در نامه‌اي به وزير راه و شهرسازي درخواست کرد در صورت عدم امکان تردد کاميون‌هاي ايراني به داخل ترکيه، با اقدام متقابل و مشابه مبتني بر دستورالعمل‌هاي وزارت بهداشت، از ورود کاميون‌هاي ترک به کشور بطور کامل جلوگيري بعمل آيد. در اين نامه آمده است:احتراما همانطور که مستحضر هستيد حمل و نقل بين المللي جاده‌اي کشور به ويژه شرکت‌هاي کريري فعال در حوزه کارنه تيرکه بالغ بر 450 شرکت و نزديک به 15 هزار راننده را تحت پوشش خود قرار مي‌دهد. متاسفانه در اقدامات اخير دولت ترکيه با بستن مرزهاي خود از سوم اسفند ماه 98بر روي رانندگان و ناوگان ايراني به بهانه شيوع کرونا باعث گرديده تا 89 درصد شرکت‌هاي حمل و نقل بين المللي ايراني به تعطيلي کشيده شوند.اين در صورتي است که ناوگان حمل و نقل بين المللي جاده اي ترکيه کماکان از مرزهاي بازرگان و پلدشت مورد پذيرش واقع و در برگشت نيز با بارگيري مجدد مبادرت به خروج مي‌نمايند. بديهي است اين اقدامات موجب نگراني و اعتراض شديد شرکت‌هاي حمل و نقل و رانندگان را در پي داشته به طوري که ترک‌ها با زيرکي شرايط کوويد- 19 را به يک فرصت استراتژيک کوتاه و بلندمدت مبدل ساخته اند.انتخاب مسير جايگزين براي دور زدن ترکيه به سمت اروپا از طريق درياي سياه با بسته بودن مرز گرجستان و عدم پذيرش رانندگان ايراني در آن کشور عملا ناممکن و تنها مسير از طريق روسيه خواهد بود که آن نيز شرايط و هزينه هاي خاص خود را دارد.بدون شک حمل و نقل کالا با ناوگان خودي هزينه کمتري را براي وارد يا صادر کننده ايراني خواهد داشت ولي در شرايط فعلي وابستگي تحميلي به ناوگان ترکيه در حوزه جاده‌اي ضربه‌هاي بدي را به چرخه اقتصاد ملي وارد مي‌سازد و تبعات منفي متعددي ديگري از جمله چند برابر شدن کرايه حمل، نابساماني قيمت تمام شده کالا در بازار داخلي، رکود ، عدم امکان رقابت پذيري در بازارهاي بين المللي و بالا رفتن نرخ تورم دو رقمي را پديدار مي سازد.بدون شک فعالان اقتصادي در حوزه صادرات و واردات تحت هيچ شرايطي مايل به تعطيلي شرکت‌هاي حمل و نقل نمي‌باشند بلکه معتقدند حفظ و حمايت از منافع ملي امري اجتناب ناپذير تلقي و شايسته از کليه بخش‌هاي از توانمندي و ظرفيت داخلي خود استفاده کنند.به همين منظور تقاضا دارد، در صورت عدم امکان تردد کاميون‌هاي ايراني به داخل خاک ترکيه با اقدام متقابل و مشابه مبتني بر دستورالعمل‌هاي وزارت بهداشت از ورود کاميون‌هاي ترک به کشور به طور کامل جلوگيري به عمل آورند.

منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/02/09
سومین جلسه مشترک، بخش های جاده ای و فن آوری روز و بیمه ترانزیت و امور گمرکی برگزار شد

به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، سومين جلسه مشترک بخش هـا با حضور آقايان  جواد ترکمن و مجيد خياطي مطلق روساي بخشها واعضا هر دو بخش مورخ 2 ارديبهشت ماه سال جاري در محل انجمن تشکيل شد.

دستور جلسه به شرح ذيل است:

1-   در خصوص بخشنامه شماره 210/10/10875 مورخ 99/01/19 جهت محمولات وارداتي به کشور با ناوگان خارجي متوقف در کشور ترکيه يا تخليه شده در انبارهاي مذکور

2-   بحث و تبادل نظر پيرامون حق توقف کاميونها ومحمولات صادراتي ايراني به کشورهاي خارجي

در ابتداي جلسه جواد ترکمن رئيس بخش جاده اي، به بيان مشکلات بوجود آمده از شيوع بيماري کرونا وتاثير آن بر صنعت حمل ونقل پرداختند .

وي همچنين  در مورد بند اول دستورجلسه در خصوص بخشنامه شماره210/10/10875 مورخ 99/01/19 به جهت جلسه  مشترک هرسه بخش  (جاده اي و فن آوري روز ، بيمه ترانزيت و امور گمرکي و فورواردري)   باحضور رابطين و مسئولين در روز چهارشنبه مورخ 99/02/03 مقرر شد پس از تشکيل اين جلسه  در اين باره صحبت شود و به اتفاق آرا اين بند از دستور جلسه حذف شد.

در خصوص بند دوم دستور جلسه رئيس بخش جاده اي نيز اظهار داشتند: که به هيچ عنوان خسارات وارده به رانندگان کاميونهاي متوقف شده نبايد فقط به عهده رانندگان مقروض باشد زيرا اين موضوع مي‌تواند تبعاتي داشته باشد، چرا که امکان دارد بخاطر جبران خسارت و عقب افتادن اقساط رانندگان بدهکار مورد سو استفاده  قاچاقچيان قرار بگيرند، لذا بايد مسئولين تمهيداتي قايل شوند که خسارت وارده به رانندگان جبران شود و در ادامه از اعضا بخش درخواست کردند که در اين زمينه چنانچه پيشنهاد و نظري دارند ارايه نمايند.

مهدي دهقاني مدير عامل شرکت ره انجام و  يکي از اعضا بخش در اين رابطه به داشتن آمار،ارقام و تاريخ توقف کاميونها در پشت مرزها اشاره کرده و دانستن آن را امري مهم  دانستند و اشاره کردند: خسارت روزهاي توقف نصف /نصف صلاح است، بطوري که نصف مشتري و نصف ديگر را راننده تقبل نمايند، همچنين به جريمه گازوئيل هم اشاره کردند که بايد مبلغي برايش در نظر گرفت .

در ادامه  مجيد خياطي مطلق رئيس بخش بيمه،ترانزيت و امور گمرکي، از پيشنهاد آقاي دهقاني استقبال کرده و در ادامه عنوان کردند : بدست آوردن ارقام حتما بايد با توجه به اسناد و تاريخ اسناد مشخص شود و نظر خود را بر اساس دسته بندي شرايط اعلام وکرايه رفت و برگشت به انظمام نصف حق توقف باشد.

 ايشان در ادامه پيشنهاد کردند که موضوعات بايد به اين صورت دسته بندي شود:

  1- کاميون  داراي بار است و به موقع به مرز رسيده /مرز مسدودبوده

2- کاميون بارزده و تعلل کرده و به موقع نرفته / مرز مسدود بوده                                                          

3  – کاميونها به موقع رسيدند خواستار تخليه بودند اما گمرک اجازه تخليه نداده است

4    - بعد از اعلام انسداد مرزها کاميون بار زده است /مرز مسدود بوده است

سپس در ادامه جناب ايرج حسن زاده مدير عامل شرکت رهاورد و عضو بخش جاده اي در اين رابطه پيشنهاد کردند که :

1    -از مبدا بارگيري تا جايي که رفته است ، کرايه رفت و برگشت با مشتري باشد

2- اگر راننده از مرز پلدشت نخجوان ادامه مسير بدهد و در مرز ديل اوجي ترکيه برگشت خورده باشد، بايد تفاوت هزينه گازوئيل و هزينه کارنه تيرصادراتي و کميسيون و يک ماه بيمه سبز محاسبه شود.

-مثال(طريقه محاسبه بم - ديل اوجي 1500 دلار و ديل اوجي – تهران، تخليه گردد 1200 دلار= در مجموع 2700 دلار مشتري بايد پرداخت کند.)  

    3-همچنين نصف زمان سفر به عهده مشتري است.

محمدعدديان نائب رئيس بخش بيمه ، ترانزيت و امور گمرکي در اين زمينه پيشنهاد داشتند که  تهران تا بازرگان را که جزو قرارداداوليه است کرايه نگيرند، از مرز به بعد هرجايي مقرر شد باربرده شود، تحت دستور صاحب کالا بايد کرايه اش کامل پرداخته شود.

وي همچنين مشکل را مدافع بودن بعضي از سازمانهاي داخلي به ورود ماشينهاي ترک دانسته و نامه نگاري را به تنهايي کاري بي اثر دانستند. ايشان در ادامه پيشنهاد دادند اعتراض نامه اي ترتيب داده و خواهش کنيم جلوي ورود ماشينهاي ترک را بگيرند ويا در ازاي ورود آنها به همان تعداد هم ماشينهاي ما به آن کشور ورود داشته باشند.  همچنين اذعان داشتند که اين موضوع شامل فورس ماژور نيست .

شهره مشيدي فر مديرعامل شرکت رهسان ترابر مهر و از اعضاء بخش از مشکل بارهايي که در کشورهاي ديگر مانده اند اشاره کرده و  به نظر آقاي عدديان در مورد حضور فيزيکي وپيگيري مداوم هم اشاره و آن را مهم دانستند.

در پايان رئيس  بخش جاده اي عنوان کردند: بايد توجه کنيم که انجمن تصميم گيرنده اين موضوعات نيست ولي بايد پيشنهادهاي ارايه شده از طريق وزارت محترم راه و شهر سازي  توسط رابط بخش دسته بندي شود وانجمن در اين خصوص به جد پيگيري ودر مورد خواسته هاي شرکتهاي کريردر برابر آن پافشاري کنند و سپس بعد از تصميمات مقامات مسئول بصورت موردي و اسناد توسط انجمن قابل بررسي خواهد بود.

 

 

1399/02/08
مرز ریمدان بین ایران و پاکستان بازگشایی شد
مرز ريمدان بين ايران و پاکستان از ديروز ششم ارديبهشت ماه بازگشايي شده است.;روح‌الله لطيفي، سخنگوي گمرک ايران، اظهار داشت: از ظهر ديروز شنبه 6 ارديبهشت مرز ريمدان توسط مرزباني پاکستان بازگشايي و تعداد 14 دستگاه کاميون حامل کالاهاي صادراتي پذيرش شد.وي اظهار داشت: طرف پاکستاني اعلام کرد روزهاي شنبه، دوشنبه، چهارشنبه با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي از ساعت 8 الي 14 به تعداد 20 دستگاه کاميون حامل مواد غذايي در روز پذيرش مي‌دهد.لطيفي افزود: گمرک بازارچه مرزي ريمدان در 130 کيلومتري چابهار واقع شده است و با گمرک گوادر يا گبد gabd ايالت بلوچستان پاکستان هم مرز است و عمدتاً در رويه صادرات فعاليت دارد ضمناً مرز ريمدان جزو شهر نگور محسوب مي‌شود.

منبع: خبرگزاري مهر

1399/02/08
درخواست از رانندگان: بدون اطلاع از ظرفیت‌ها به مرز پرویزخان نروید
مديرکل دفتر حمل و نقل کالاي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي خواستار خودداري از عزيمت و اعزام کاميون‌ها بدون هماهنگي و اطلاع از ظرفيت‌‌ها، به مرز پرويز خان شد.

غلامحسين دغاغله اين موضوع را در نامه‌اي که  (6 ارديبهشت) به مديران کل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان‌هاي سراسر کشور ارسال شد، اعلام کرد.

در اين نامه از مديران کل استاني خواسته شده است: با توجه به ازدحام ناوگان در مرز پرويز خان و ايجاد صف طولاني و افزايش مدت خواب کاميون‌ها، مراتب به شرکت‌هاي حمل و نقل و رانندگان اطلاع‌رساني شود تا از اعزام کاميون بدون هماهنگي و اطلاع از ظرفيت اين مرز تا اطلاع ثانوي خودداري شود.

 اين نامه در مورد مرز پرويزخان درحالي ارسال شده که برخي رانندگان در شبکه‌هاي اجتماعي عنوان کرده‌اند صف کاميون‌ها در مرز باشماق مريوان نيز به بيش از 20 کيلومتر رسيده است.

منبع: تين نيوز

1399/02/07
دو بازارچه مرزی بین ایران و پاکستان به زودی فعال می‌شود
;سخنگوي گمرک ايران گفت: بازارچه‌هاي مرزي ريمدان و پيشين بعد از بيش از دو ماه توقف فعاليت، در روزهاي آينده براي تجارت دو طرفه ايران و پاکستان بازگشايي مي‌شود.;سيد روح اله لطيفي اظهار داشت: پس از پيگيري‌هاي صورت گرفته، از جمله ارسال نامه رييس کل گمرک ايران به همتاي پاکستاني‌اش، و تلاش‌هاي دستگاه هاي مسئول در حوزه ديپلماسي و تجارت، مقامات پاکستاني با تاکيد بر اجراي پروتکل‌هاي بهداشتي، و ادامه تجارت دو طرفه ايران و پاکستان، بازگشايي بازارچه هاي مرزي ريمدان و پيشين را مورد پذيرش قرار دادند.سخنگوي گمرک در ادامه گفت: مسئولين مرزي پاکستان پيشنهاد کردند تا اين بازارچه‌ها با اولويت بازارچه مرزي ريمدان  فعلا سه روز در هفته فعال شود.لطيفي  اظهار داشت: پيشنهادات در حال بررسي است و محوطه بازارچه ها در حال آماده سازي و ضدعفوني است تابه محض انجام اقدامات لازم و با هماهنگي دو کشور به زودي شاهد بازگشايي بازارچه مرزي " ريمدان" وسپس " پيشين" باشيم.گفتني است اين بازارچه ها از اوايل اسفند، براي ممانعت  از سوي پاکستان تعطيل شده بود.

منبع: خبرگزاري ايلنا



1399/02/06
نامه کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی ؛ پیشنهادهایی در در حوزه تعاملات بازرگانی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا
1399/02/06
رئیس هیئت مدیره انجمن ایران عنوان کرد : ترکیه به دلیل کرونا ما را راه نمی دهد
منبع: هفته نامه حمل و نقل
1399/02/03
مکاتبه انجمن ایران با انجمن ترکیه در رابطه با مشکلات کامیونهای ایرانی در دوران کرونا

نامه شماره UND.2020.1324 ارسال شده از طرف انجمن شرکتهاي حمل و نقل ترکيه

جهت ارائه به دبير انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران -آقاي زنوزي

موضوع نامه: درخصوص مرزهاي مشترک بين ايران و ترکيه و همکاريهاي دو کشور

ما کاملا معتقد هستيم که انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران و انجمن ترکيه به عنوان دو سازمان غير دولتي همکاري مشترک مناسبي تا کنون در زمينه تجارت و حمل و نقل داشته اند .

انجمن ترکيه نيز در اين دوره سخت حمل و نقل در صدد تسهيل عبور و مرور، ترانزيت و حمل و نقل است که راننده هاي ايراني متوقف شده در پشت مرزهاي بلغارستان و يونان هر چه زودتر به کشور خودبازگردند .

همچنين انجمن ترکيه باتلاشهاي زياد، تدارکاتي براي عبور کاميونهاي ايراني از اوکراين توسط کشتيهاي RO.RO را ديده، که در طول اين تلاشهاي اين انجمن تماسهاي متعددي با مقامات رسمي و سفارت ترکيه جهت رفع منع عبور کاميونهاي ايراني داشته است .

" دبير محترم انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران "

تمام اين تلاشها و راه حلها که ما به طور متقابل پايه ريزي کرديم نتيجه تلاشهاي انجمن ايران بوده است و درحال حاضر و شرايط سخت موجود ماموريتي مهم در پيش رو قرار دارد که اين ماموريت،توانمند سازي و ادامه حمل و نقل دو کشور  ترکيه و ايران است .

لازم به ذکر است که کشورهاي کل دنيا مجبورند در چهارچوب مبارزه با شيوع ويروس کرونا مقررات خاصي رابکار گيرند در همين راستا وزارت بهداشت در ترکيه مسئول اصلي همه گيري ويروس کرونابوده که مقررات و محدوديت هاي خاصي را در امور حمل و نقل بين المللي اعمال کرده است که مقامات و شرکتهاي حمل و نقلي ترکيه نيز نميتوانند خارج از اين قوانين ومقررات رفتار کنند .

همانطور که ميدانيد در اين رابطه براي جستجوي يک زمان مشخص و چگونگي ادامه حمل و نقل بين ترکيه و ايران ، مادر حال مذاکره با مقامات ترکيه هستيم .

در حال حاضر پيشنهادها وروشهايي براي پيگيري داريم و توجه داشته باشيد که طرحهاي ارائه شده از طرف انجمن ايران با مقامات ترکيه اي مربوطه مورد بحث قرار خواهد گرفت که از پيشرفتهاي حاصل در اين زمينه در اسرع وقت به شما اطلاع خواهيم داد .

با احترام

انجمن شرکتهاي حمل و نقل ترکيه

1399/02/03
کاهش تعداد کامیون‌های متوقف شده در پشت مرز میرجاوه

پيرو هماهنگي‌ها و مکاتبات صورت گرفته بسته بودن مرز به اصناف حمل‌ونقلي و حصول اطمينان از باز بودن مرز قبل از بارگيري در هفتم اسفندماه سال 98 اعلام شد .

 تعداد کاميون‌هاي گرفتار در پشت مرز ميرجاوه از اسفندماه سال گذشته تاکنون با اقدامات سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي‌ از 1003دستگاه به 740 دستگاه کاهش يافته است .

منوچهر سلمان‌زاده مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي اين سازمان با اشاره به اقدامات انجام شده در پي نگراني‌ها بابت گرفتاري کاميون‌هاي متوقف در پشت مرز ايران و پاکستان (ميرجاوه) اظهار داشت : با شيوع ويروس کرونا در منطقه ، کشور پاکستان طي دو مرحله از تاريخ 4 تا 16 اسفند ماه سال قبل و همچنين از 24 اسفندماه سال گذشته تا به امروز مرز مشترک خود با ايران را بسته است .

وي افزود : در اين مدت سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي هماهنگي‌هاي لازم را با سفارت جمهوري اسلامي ايران در پاکستان به منظور رايزني با طرف پاکستاني و وزارت کشور در خصوص استفاده از ظرفيت استانداري سيستان‌وبلوچستان انجام داد ، همچنين علاوه بر پيگيري از طريق ملاقات‌هاي مرزي مشترک ، با گمرک ايران براي صدور اجازه برگشت ناوگان ايراني مکاتبه شد .

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي يادآور شد : پيرو هماهنگي‌ها و مکاتبات صورت گرفته بسته بودن مرز به اصناف حمل‌ونقلي و حصول اطمينان از باز بودن مرز قبل از بارگيري در هفتم اسفندماه سال 98 اعلام شد .

سلمان‌زاده با اشاره به نتايج حاصل از اقدامات صورت گرفته بيان داشت : تعداد کاميون‌هاي حامل کالاهاي صادراتي و ترانزيتي در مرز ميرجاوه از 1003 دستگاه به 740 دستگاه کاهش يافت و بخش قابل توجه محمولات گاز مايع در مخازن استان سيستان و بلوچستان تخليه شد و مابقي نيز در دست اقدام است .

وي گفت : در حال حاضر راه حل برگشت ناوگان به مبادي اوليه خود ، صدور اجازه از طرف گمرک ايران با توجه به درخواست صاحبان کالا و يا شرکت‌هاي حمل‌ونقل به نيابت از صاحبان کالا است .

مديرکل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي با بيان اين که تخليه محمولات گاز مايع در مخازن استان سيستان‌وبلوچستان همچنان ادامه دارد ، خاطرنشان کرد : حق توقف رانندگان براساس قرارداد فيمابين با شرکت‌هاي حمل‌ونقل و در صورت فقدان قرارداد براساس سند حمل (بارنامه و CMR) قابل پرداخت از طرف شرکت‌هاي حمل‌ونقل خواهد بود .

منبع: پرتاال حمل ونقل

1399/02/02
بیش از یک میلیون تن کالا از گمرک باشماق ترانزیت شد
مديرکل گمرکات کردستان گفت: پارسال يک ميليون و 626 هزار تن کالا از گمرک باشماق مريوان تنها مرز ترانزيتي اين استان، ترانزيت شد.

بختيار رحماني پور اظهار داشت: يک ميليون و 626 هزار تن کالا به ارزش چهار ميليارد و 173 ميليون دلار از گمرک باشماق سال گذشته ترانزيت خارجي مبدا، خارجي مقصد و ترانزيت داخلي مبدا انجام شده است.

مديرکل گمرکات کردستان افزود: از ميزان کل ترانزيت انجام شده يک ميليون و 82 هزار تن به ارزش سه ميليارد و 411 ميليون دلار ترانزيت خارجي مقصد بوده است.
رحماني پور يادآور شد: سال گذشته گمرک باشماق مريوان در بين 57 گمرک کشور رتبه دوم ترانزيتي مقصد را به خود اختصاص داد.

منبع: گمرک نيوز
1399/02/02
ترکیه کامیون های ترک را هم نمی پذیرد

سخنگوي گمرک ايران گفت: آنکارا نه تنها براي ترانزيت، صادرات و واردات کالا به ايران اجازه تردد به کاميون هاي ايراني و ساير کشورها را نمي دهد بلکه از روز جمعه 22 فروردين ماه کاميون هاي ترکي که از مسير ايران قصد بازگشت به ترکيه را دارند را هم نمي پذيرد.

لطيفي اظهار کرد:  در اين مدت بيش از  210 کاميون ترکيه حامل محموله هاي صادراتي و  ترانزيتي با وجود انجام تشريفات گمرکي در مرز از سوي ايران، در مرز بازرگان بلاتکليف هستند.

بنا بر اعلام گمرک، وي افزود: در خصوص راه اندازي بازارچه "ساري سو" نيز با اينکه طرف ايراني آمادگي خود را اعلام کرده و بنا بود در  هفته پيش فعال شود، هنوز طرف ترک اقدامي انجام نداده است و منتظر عملياتي شدن اين مسير از طرف ترکيه هستيم.

سخنگوي گمرک تاکيد کرد: در حال حاضر تنها راه صادرات و واردات کالا بين ايران و ترکيه مسير ريلي رازي است که بيش از 130 واگن در حال جابجايي کالا بين دو طرف هستند.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر