آرشیو اخبار
.
1398/04/31
برگزاری نشست هم اندیشی و گفت و گو با تشکل های حرفه ای و صنفی حمل ونقلی در وزارت راه و شهرسازی
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، دومين  نشست هم انديشي و گفت و گو با تشکل هاي حرفه اي و صنفي حمل ونقلي با حضور  رئيس ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاون حمل و نقل، هم اکنون در وزارت راه و شهرسازي در حال برگزاري است.
در اين نشست آقايان جواد سمساريلر رئيس هيئت مديره و قربان جعفرزادگان عضو هيئت مديره انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران  حضور دارند.
در اين هم انديشي مباحثي پيرامون  تاثيرات برنامه هاي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه هاي حمل ونقل و بررسي مسائل تشکل هاي حمل و نقل در اين حوزه مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
گزارش تکميلي از اين نشست منتشر خواهد شد.
1398/04/30
حضور نمایندگان انجمن ایران در نهمین کمیته مشترک حمل و نقل بین المللی جاده ای فی مابین ایران و گرجستان
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، نهمين نشست کميته مشترک حمل و نقل بين المللي جاده اي کالا و مسافر في مابين ايران و گرجستان مورخ 8 و 9 مرداد ماه سال جاري در تفليس برگزار خواهد شد.
در اين نشست آقايان فريد صفارزاده و اسماعيل داداش زاده به نمايندگي از انجمن ايران حضور خواهند داشت، تا موضوعاتي از جمله  مسائل و مشکلات مربوط به تردد ناوگان جاده اي به آن کشور، حمل کالاهاي خطرناک توسط ناوگان ايراني به گرجستان و ارائه  پيشنهادات لازم در خصوص توسعه حمل و نقل بين المللي با کشور  گرجستان   مورد بررسي قرار گيرد.
لازم به ذکر است روز دوشنبه مورخ 31 تيرماه جلسه هماهنگي جهت برگزاري نهمين نشست کميته مشترک حمل و نقل بين المللي جاده اي کالا و مسافر في مابين ايران و گرجستان در سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي برگزار خواهد شد.
1398/04/29
پیگیری موضوع عدم درخواست ثبت سفارش در مبادی ورودی توسط انجمن ایران
 به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، پيرو بخشنامه صادر شده از طرف انجمن ايران  به شماره8815-1-180 مورخ 98/4/20  با موضوع (تصميمات متخذه در دويست و يازدهمين جلسه شورايعالي هماهنگي کشور) در رابطه با عدم نياز به ثبت سفارش در مرزها، در بند 2 اين بخشنامه به آن اشاره شده است. اما خبرهايي از سوي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي دريافت شده است که در مرز بازرگان اين مصوبه اجرايي نشده و همچنان به  روال گذشته است.  از آنجايي که انجمن ايران با رويکرد عضو محوري درصدد احياي حقوق شرکتهاي حمل و نقلي است در رابطه با اين موضوع حائز اهميت شنبه مورخ 22 تيرماه  محمد نيک پي نائب رئيس هيئت مديره طي جلسه اي حضوري با رضا نفيسي رئيس مرکز تدوين مقررات، ايمني حمل و نقل،پدافند غيرعامل و مديريت بحران وزارت راه و شهرسازي اين موضوع را پيگيري کردند همچنين روز گذشته مجددا در تماسي تلفني با ايشان براي رفع اين مشکل پيگيري هايي از سوي نائب رئيس هيئت مديره انجام گرفته است. اين موضوع همچنان توسط انجمن ايران طي روزهاي آتي از طريق مراجع ذي ربط پيگيري خواهد شد.
لازم به ذکر است پس از حصول نتيجه به مخاطبان اطلاع رساني خواهد شد.
1398/04/26
احتمال تجارت ایران و ارمنستان با ارزهای رایج دو کشور
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و ارمنستان گفت: به دنبال تجارت با ارزهاي رايج دو کشور يعني ريال و درام هستيم و پيشنهاد تأسيس مؤسسه مالي اعتباري خارج از سيستم قوانين بانکي را به رئيس‌جمهوري اين کشور ارائه کرده‌ايم.

«هرويک ياريجانيان»  ضمن اشاره به جلسه اخير خود با «آرمن سرکيسيان» رئيس‌جمهوري ارمنستان درباره روابط اقتصادي دو کشور توضيح داد: رئيس جمهوري اين کشور ديدگاهي مثبت به ايران دارد و خواستار افزايش سرمايه‌گذاري متقابل بين دو کشور است.

وي افزود: اعزام هيأت‌ها، ايجاد نمايشگاه‌ها و استفاده حداکثري از ظرفيت دو کشور از جمله برنامه‌هاي مد نظر است.

ياريجانيان در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره روابط بانکي بين دو کشور گفت: به دنبال تجارت با ارزهاي رايج دو کشور يعني ريال و درام هستيم و پيشنهاد تأسيس مؤسسه مالي اعتباري خارج از سيستم قوانين بانکي را به رئيس‌جمهوري اين کشور داده‌ايم تا روابط تجاري دو کشور را پوشش دهد.

رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و ارمنستان با اشاره به وضعيت هوايي نابسامان دو کشور اظهار کرد: تا ماه گذشته شرکت هواپيمايي ماهان بليت پرواز را با مبالغ بسيار بالا و حدود سه برابر استاندارد موجود ارائه مي‌کرد؛ اکنون اين پرواز هم متوقف شده و تنها يک شرکت هواپيمايي به اين کشور پرواز دارد و اين موضوع بر گردشگري دو کشور تاثيبر منفي داشته است.

ياريجانيان با اشاره به وضعيت هوايي نابسامان دو کشور اظهار کرد: تا ماه گذشته شرکت هواپيمايي ماهان بليت پرواز را با مبالغ بسيار بالا و حدود سه برابر استاندارد موجود ارائه مي‌کرد؛ اکنون اين پرواز هم متوقف شده و تنها يک شرکت هواپيمايي به اين کشور پرواز دارد و اين موضوع بر گردشگري دو کشور تاثيبر منفي داشته است.
وي با بيان اينکه منطقه آزاد اقتصادي «مقري» هنوز فعال نشده، ادامه داد: با فعال کردن اين منطقه که در جوار مرزهاي ايران مستقر است، مي‌توانيم کارخانجات و سيستم‌هاي خدماتي را به سيستم پيمان اوراسيا متصل کنيم.
نمايشگاه‌هاي ايراني در ارمنستان کيفيت لازم را ندارند
ياريجانيان با اشاره به نمايشگاه‌هاي ايراني برگزار شده در ارمنستان بيان کرد: متاسفانه اين نمايشگاه‌ها تخصصي نبوده و موفقيت لازم را هم کسب نکرده‌اند. اغلب شرکت‌هاي متوسط رو به پايين و بدون هدفي خاص در اين نمايشگاه‌ها شرکت کرده‌اند که باعث شده چهره صنايع داخلي ما آنچنان که بايد شناخته نشود.
وي با اشاره به شلختگي نمايشگاه‌هاي برگزار شده از مسئولان وزارت صنعت خواست در صدور مجوز برگزاري نمايشگاه دقت بيشتري داشته باشند.
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و ارمنستان همچنين اعلام کرد که مرداد ماه هيات تجاري 100 نفره به ارمنستان اعزام مي‌شوند.
تجار ارمني نمي‌توانند روي قوانين ايران حساب کنند
ياريجانيان ضمن انتقاد از بخشنامه‌هاي ناگهاني دولت خاطرنشان کرد: تا دو ماه گذشته ايران يکي از مهم‌ترين تامين‌کنندگان صيفي‌جات ارمنستان بود، اما وقتي ناگهان صادرات سيب‌زميني و پياز ممنوع شد ترکيه از کانال گرجستان به عنوان کشور مياني صادرات صيفي جاتش را به ارمنستان افزايش داد تا جاي بازار ايران را بگيرد. ترديد تجار ارمني نسبت به تجار ايراني روز به روز بيشتر مي‌شود چرا که نمي‌توان روي قوانين ايران حساب کرد.
وي با بيان اينکه ارمنستان ايران را شريکي امن حساب نمي‌کند، پيشنهاد داد قوانين جديد و شتابزده بر کشورهايي که با آن‌ها روابط استراتژيک داريم اعمال نشود.
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و ارمنستان حجم تجارت دو کشور را 300 ميليون دلار اعلام کرد و افزود: عمده تعامل با اين کشور در حوزه انرژي است، اما در زمينه کالايي و محصول حريف رقباي خود مثل ترکيه نشده‌ايم. اخيراً صادرات محصولاتي مثل لوازم التحرير، کاشي و سراميک، رنگ‌هاي ساختماني و خودرويي به اين کشور آغاز شده ولي جاي خالي صادرات محصولات پايه‌اي مثل توربين احساس مي‌شود.

منبع : خبرگزاري ايرنا

1398/04/26
علاقمندی هند و افغانستان برای ترانزیت کالا از بندر امیرآباد
مديربنادر و دريانوردي اميرآباد گفت: کريدور جديد با محور ترانزيتي اميرآباد - دوغارون – چابهار شکل مي گيرد.

 سياوش رضواني با اشاره به  شکل گيري کريدور جديد بنادر اميرآباد – دوغارون- چابهار، گفت: براي افزايش قدرت ترانزيتي ايران در منطقه ؛ کريدور جديد با محور ترانزيتي اميرآباد -دوغارون – چابهار شکل مي گيرد و هم اکنون تفاهمنامه بين بنادر کشورهاي ايران و افغانستان با حضور تاجران هندي  امضاء شده است و در آينده اي نزديک اجرايي مي شود.

وي افزود: هند و افغانستان براي تجارت با کشورهاي شمالي حاشيه خزر و ترانزيت از بندر امير آباد علاقمند هستند.

  رضواني اظهار داشت: بندر اميرآباد فرصتي جهت تامين نيازمندي‌هاي اقتصادي کشور از طريق حمل و نقل دريايي است که تلاش داريم در اين زمينه اقدامات صادرات و واردات را تقويت کنيم. يکي از فعاليت ها لجستيک چند وجهي در زمينه جابجايي کالا و افزايش امکانات بندري است.

رضواني در زمينه ميزان سرمايه‌گذاري در بندر اميرآباد گفت: 23 مورد شرکت در بندر اميرآباد با 690  ميليارد تومان بهره برداري شد و 13 مورد نيز با سرمايه‌گذاري 670 ميليارد تومان در حال ساخت است.

وي ادامه داد: سال گذشته سه ميليون و800 هزار تن کالا در بندر امير آباد تخليه و بارگيري شد که ظرفيت اسمي بندر هفت ميليون و500 هزار تن است.

مديربنادر و دريانوردي و منطقه ويژه اقتصادي اميرآباد گفت: در گذشته آهن، چوب و ذرت وارد بندر مي‌شد و کشتي‌ها خالي برمي گشتند اما اکنون کشتي‌ها دوسربار است.

وي گفت: اسکله رورو براي ايران و کشورهاي حاشيه درياي خزر داراي اهميت زيادي است  که به شبکه ريلي سراسري متصل بوده و داراي يک اسکله روروي کاميوني است و اکنون اسکله رورو ريلي 70 درصد پيشرفت دارد و80 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري  اصلاحات اسکله صورت گرفت.

رضواني بيان کرد: يکي از اهداف ما اين بوده که صادرات و ترانزيت را در بندر توسعه دهيم که تفاهم نامه‌هايي نيز در اين زمينه منعقد شده است.

وي تصريح کرد: بندر امير آباد رتبه خوبي ميان بندر شمالي کشور دارد وهمچنين 81 درصد صادرات به کشورهاي حاشيه درياي خزر از طريق بندر امير آباد بوده است .


منبع: سازمان بنادر و دريانوردي

1398/04/26
کاهش ۴۶ درصدی صادرات کالا از گمرک بازرگان

مديرکل گمرک بازرگان از واردات 350 هزار تن کالا از مرز بازرگان طي سال گذشته خبر داد.

صادق نامدار افزود: طي سال گذشته 350 هزار تن به ارزش 440 ميليون دلار واردات قطعي از گمرک بازرگان صورت گرفته است که از نظر وزن نسبت به سال گذشته 9 درصد کاهش را شاهد هستيم.

مديرکل گمرک بازرگان همچنين بااشاره به صادرات کالا از اين مبادي رسمي اشاره کرد و گفت: سال گذشته 195 هزار تن به ارزش 160 ميليون دلار صادرات قطعي از اين گمرک صورت گرفته است که از نظر وزن نسبت به سال گذشته 46 درصد کاهش دارد.

نامدار همچنين کشورهاي هدف صادرات از اين گمرک را به ترتيب ترکيه با 50 درصد، اروپا با 20 درصد، گرجستان با 10 درصد بيان کرد و گفت: عمده کالاهاي صادراتي محصولات کشاورزي محصولات پتروشيمي، محصولات سنگي، محصولات فلزي و نساجي هستند.

وي در ادامه بر کشفيات کالاي قاچاق از گمرک بازرگان طي سال گذشته اشاره کرد و گفت: 16 درصد کشفيات متعلق به پلي استارين به ارزش16 ميليارد و 461 هزار و 333 هزار ريال است که مواد مخدر گراس و ترياک به ميزان 38هزار و 913 گرم در رده دوم 14 درصد کشفيات را شامل مي‌شود.

مديرکل گمرک مرزي بازرگان با اشاره به توقيف خودرو سواري به ارزش 10 ميليارد و 535 ميليون و 374 هزار ريال در مرز بازرگان گفت: نفت سفيد 80 درصد کشفيات و کالاهاي پزشکي 5 درصد کشفيات را به خود اختصاص داده اند که زيور آلات طلا و نقره با 7 ميليارد و 159 ميليون و 58 هزار و 331 ريال ششمين عنوان کشفيات از گمرک بازرگان را به نام خود ثبت کرده اند.

وي با اشاره به اقدامات و پيشنهادات گمرک بازرگان در حوزه معاونت ترانزيت و کارنه تير گفت: سيستم مديريت ريسک و تعيين کارشناس و ارزياب در ارسال کالا به ايکس ري از اين گمرک هنوز اجرايي نشده است که اين اقدامات با توجه به حجم کالاهاي ترانزيتي از اين گمرک به صورت دستي اجرا مي‌شود که لازم است هر چه سريع‌تر اقدامات سيستم سلکتيويتي عملياتي شود.

منبع: خبرگزاري ايسنا


1398/04/26
افزایش بیش از 80 درصدی صادرات کالا از طریق پایانه مرزی میرجاوه

افزايش57 درصدي عبور کالا از پايانه مرزي ميرجاوه در سه ماهه اول سال، نشان از افزايش اهميت اين پايانه مرزي و تأثيرمثبت سياست هاي اقتصادي دولت در اين زمينه دارد .

علي خانقائي مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان با اشاره به اهميت بالاي پايانه مرزي ميرجاوه در مراودات تجاري با کشور پاکستان گفت: افزايش57 درصدي عبور کالا از پايانه مرزي ميرجاوه درسه ماهه اول سال، نشان از افزايش اهميت اين پايانه مرزي و تأثير مثبت سياست هاي اقتصادي دولت در اين زمينه دارد .

خانقايي گفت: رفع موانع موجود درصادرات و ترانزيت کالا، بهسازي و تجهيز پايانه هاي مرزي، برنامه ريزي و هماهنگيهاي بين بخشي و استفاده بهينه از ظرفيت هاي بخش خصوصي در حوزه حمل و نقل، رونق صادرات و ترانزيت را براي استان در پي داشته و باعث رشد 81 درصدي صادرات و رشد 51درصدي ترانزيت از اين پايانه مرزي شده است.

وي گفت: اهتمام دولت جهت توسعه زيرساخت ها، خصوصاً در بندر اقيانوسي چابهار، در کنار موقعيت ويژه و ممتاز استان سيستان و بلوچستان به دليل همسايگي با دو کشور پاکستان و افغانستان و نيز دسترسي به آب هاي آزاد، از دلايل اصلي رشد چشمگير مبادلات تجاري با کشورهاي همسايه شده است .

خانقائي در ادامه با اشاره به جابجايي مجموعاً 739 هزار و 844 تن کالا از پايانه هاي مرزي ميلک و ميرجاوه در سه ماهه اول سال جاري گفت: از اين ميزان کالا، بيش از 429 هزار تن کالا سهم پايانه مرزي ميرجاوه و بيش از 310 هزار تن سهم پايانه مرزي ميلک بوده است . 

 منبع: تين نيوز

1398/04/25
به زودی انتخابات اعضاء بخشهای انجمن برگزار خواهد شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، در راستاي هم انديشي و ايجاد مشارکت جمعي در جهت بهبود اوضاع کسب و کار ، بررسي و رفع موانع ومشکلات موجود در عرصه حمل و نقل بين المللي،  انجمن ايران در اطلاعيه اي از مديران شرکتهاي عضو که واجد شرايط حضور دربخشهاي زير مجموعه هيئت مديره عبارتند از بخش حقوقي، بخش جاده اي ( کريرهاي فعال)،بخش بيمه ، ترانزيت و امور گمرکي ، بخش امور مالياتي و بخش فورواردري و لجستيک هستندد عوت به عمل مي آورد که طي يک هفته .آمادگي خود را جهت همکاري به دبيرخانه انجمن اعلام کنند
1398/04/25
ایران؛ مسیر ترانزیت کالاهای قزاقستان به ترکیه

مديرعامل منطقه آزاد انزلي ايران  اعلام کرد به‌زودي ترانزيت کالاي قزاقستان به ترکيه از طريق کشورش صورت خواهد گرفت.

رضا مسرور، مديرعامل منطقه آزاد انزلي در شمال ايران  اظهار داشت: ترانزيت کالاهاي قزاقستان به ترکيه و بالعکس، از طريق بندر کاسپين در استان گيلان ايران آغاز خواهد شد.

وي افزود: ترکيه و قزاقستان نيز طي جلساتي درباره استفاده از اين مسير به توافق رسيده اند.

مسرور درباره اهميت جايگزيني مسير ايران تصريح کرد: 

«قزاقستان مي تواند از طريق جمهوري آذربايجان و گرجستان ترانزيت انجام دهد، اما مسير ايران به دليل اينکه تنها از يک کشور عبور مي‌کند مقرون به صرفه است.

کاسپين، از مهمترين بنادر درياي خزر است و با اتصال به ريل مي‌تواند نقش مهمي در کريدور شمال-جنوب بازي کند. بندر کاسپين 22 پست اسکله دارد و ظرفيت آن 15 ميليون تن کالا در سال است».

او درباره پروژه احداث بزرگترين آکواريوم ايران به دست متخصصين ترکيه نيز گفت:

بازرگانان ترک، سرمايه‌گذاري بزرگي در منطقه آزاد انزلي ايران انجام داده اند. مجموعه پارک اكواريوم با سرمايه‌گذاري کمپاني ترک به عنوان يکي از شركت هاي موفق در حوزه ساخت پارک هاي تفريحي ساخته شده است.

سرمايه‌گذاري 30 ميليون يورويي ترک‌ها براي احداث ايجاد يک مجموعه دوطبقه در 10 هزار مترمربع همراه با تونل اكواريوم، شهر بازي، بولينگ، رستوران توانسته گردشگران زيادي را به اين منطقه جذب كند. سال گذشته 500 هزار نفر از اينجا بازديد کردند.

از سرمايه‌گذاران خارجي، به‌ويژه ترک‌ها استقبال مي‌کنيم. درخواست چند پروژه در حوزه زيرساخت و گردشگري از سوي آنها مطرح شده است. از حضور بيش از پيش آنها استقبال مي‌کنيم چرا که از کشور دوست، برادر و همسايه ما هستند».

مسرور درباره مشوق‌هايي که اين منطقه براي سرمايه گذاران خارجي در نظر گرفته است هم اظهار داشت: «مهمترين مساله اين است که سرمايه گذاران داراي مديريت واحد هستند. معافيت‌هاي مختلفي همچون 20 سال معافيت مالياتي و بازار هدف 80 ميليوني ايران روبرو هستند».

منبع: خبرگزاري آناتولي
1398/04/25
3 راهکار اتاق ایران برای تجارت با همسایگان

معاون بين‌الملل اتاق ايران در نشستي با مسئولان بين‌الملل اتاق‌هاي استاني، توسعه روابط و مناسبات تجاري با کشورهاي همسايه و کشورهاي منطقه را به عنوان محور اصلي برنامه‌هاي اتاق ايران به ويژه در دوران تحريم اعلام و تأکيد کرد: در اين رابطه اتاق‌هاي مرزي، اتاق‌هاي مشترک و اتاق‌هاي معين نقش سازنده‌اي دارند.

معاون بين‌الملل اتاق ايران طي نشستي با مسئولان بين‌الملل اتاق‌هاي استاني به وضعيت اقتصادي کشور و فشارهاي ناشي از تحريم‌ها اشاره و تصريح کرد: با توجه به مشکلاتي که در روند تجارت کشور پيش آمده است، راهي جز توسعه صادرات غيرنفتي نداريم و در اين راستا بايد تمرکز خود را روي کشورهاي همسايه و کشورهاي منطقه بگذاريم.

محمدرضا کرباسي، معاون بين‌الملل اتاق ايران با توجه به توان اقتصادي که در ايران وجود دارد، گفت: علي‌رغم تحريم‌هاي حاکم بر اقتصاد ايران، نبايد ارزش پول کشور نسبت به ديگر ارزها تا اين حد سقوط مي‌کرد. بايد دليل اصلي اين افت ارزش پول را در جاي ديگري پيدا کرد.

به اعتقاد وي آنچه منجر به کاهش ارزش پول ملي ايران شده است، وابستگي صرف به درآمدهاي نفتي است. او گفت: اگر ايران بتواند ميزان صادرات غيرنفتي خود را افزايش دهد، ارزش پول ملي را حفظ خواهد کرد.

معاون بين‌الملل اتاق ايران با اشاره به بسته شدن دروازه‌ کشورهاي اروپاي غربي به روي کالاهاي ايراني و اجتناب کشورهاي آسيايي مانند کره جنوبي و ژاپن از تداوم همکاري‌هاي تجاري با ايران، تأکيد کرد: در حال حاضر راهي جز تمرکز بر بازار کشورهاي همسايه نداريم. اين استراتژي را از ابتداي سال 97 اتخاذ کرديم و در حال حرکت در اين همين مسير هستيم.

وي ادامه داد: البته در اين حوزه هم طي سال‌هاي گذشته آن‌طور که بايد رفتار نکرديم و برخي دلخوري‌ها وجود داشت. بدين ترتيب از سال گذشته بازسازي روابط با همسايگان را آغاز کرديم. امروز خوشحاليم اگر بگوييم با وجود همه مشکلات و فشارها توانستيم با کشوري مانند ژاپن که وابستگي قابل توجهي به آمريکا دارد به طور غيرمستقيم همکاري کنيم.

کرباسي خاطرنشان کرد: در اين مسير بخش خصوصي و دولتمردان با يکديگر همکاري کردند و توانستند راه‌هايي را براي ادامه همکاري‌هاي تجاري با برخي از کشورها پيدا کنند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به برخي کارشکني‌ها، محدوديت‌ها و عوامل داخلي که مسير تجارت را پيچيده‌تر مي‌کنند، اشاره و تشريح کرد: اتاق ايران در برابر مشکلاتي از اين دست نيز تلاش کرده تا با ارائه راهکارهاي عملياتي، راه را براي تداوم فعاليت‌هاي تجاري بخش خصوصي آسان کند. براي مثال زماني که موضوع پيمان‌سپاري ارزي مطرح شد، بسياري از صادرکنندگان براي واردات تجهيزات و مواد اوليه موردنياز توليد خود و يا ديگر توليدکنندگان دچار مشکل شدند.

کرباسي تأکيد کرد: در آن زمان، نشست‌هاي متعددي با مسئولان و تصميم‌گيرندگان در بخش توليد و صنعت ترتيب داديم و خواستار مقابله با اين موانع شديم که خوشبختانه جواب هم گرفتيم هرچند که حدود يک سال از اين تصميم گذشته بود و آسيب‌هاي جدي بر فعاليت‌هاي تجاري کشور وارد آمد.

به گفته اظهارات معاون بين‌الملل اتاق ايران بايد در دوران جنگ، قوانين و مقررات مناسب با همان دوران بر اقتصاد کشور حاکم شود؛ قوانين مربوط به دوران صلح نمي‌تواند پاسخگوي نيازهاي مردم در شرايط جنگي باشد.

وي در ادامه روند ثبت سفارش و درج اطلاعات کامل مربوط به صادرات و واردات را در وضعيت کنوني نادرست خواند و افزود: طرف‌هاي تجاري نمي‌خواهند هيچ‌گونه اطلاعاتي از آنها در مورد ادامه همکاري‌شان با ايران ثبت شود، آنگاه مسئولان کشور بدون توجه به اين مسئله همچنان بر اساس سازوکار گذشته روي ثبت سفارش‌ها تأکيد دارند.

کرباسي ادامه داد: اتاق ايران از دولت مي‌خواهد که در اين شرايط سازوکار ديگري را براي تأمين اهداف نظارتي خود بر امر تجارت پيدا و اجرايي کند.

معاون بين‌الملل اتاق ايران در ادامه از لزوم برنامه‌ريزي بلندمدت براي حضور در بازار کشورهاي همسايه سخن گفت و تصريح کرد: اتاق ايران مطالعاتي را در مورد 19 کشور پيراموني انجام و نتيجه آن را در اختيار مسئولان کشور قرار داده است. در اين گزارش 3 راهکار براي حضور بلندمدت و مؤثر در بازار کشورهاي موردنظر ارائه شده است.

وي راهکار اول را تمرکز بر صادرات در قالب تهاتر عنوان کرد چراکه در اين شيوه ديگر نيازي به مناسبات بانکي بين کشورها نيست.

راهکار ديگري که در اين رابطه از سوي کرباسي مطرح شد، امضاي موافقت‌نامه‌هاي تجارت آزاد و تجارت ترجيحي با همسايگان بود که تاکنون مغفول مانده است.

وي همچنين رونق بخشيدن به تجارت مرزي را به عنوان راهکار سوم مطرح کرد و گفت: در اين رابطه به قوانين جديدي نياز داريم تا بتوانيم در بستر آن از ظرفيت‌هاي موجود بهترين استفاده را ببريم.

معاون بين‌الملل اتاق ايران در اين راستا از اقداماتي که در مورد بازار پاکستان و مطالعاتي که به همت اتاق مشترک و اتاق زاهدان انجام شده، سخن گفت. طبق اظهارات وي فهرستي از کالاهايي که مي‌توان براي آنها تعرفه‌هاي ترجيحي در نظر گرفت، تهيه شده که به تأييد دولت هم رسيده و در حال مذاکره با طرف مقابل براي اجراي اين پروژه هستيم.

وي يادآور شد: سطح روابط تجاري ايران و پاکستان در سال 97 چيزي در حدود 500 ميليون دلار بوده که طبق هدف‌گذاري‌هاي انجام شده بايد به سطح 5 ميليارد دلار در سال برسد.

کرباسي در ادامه از برنامه‌ريزي معاونت بين‌الملل اتاق ايران براي برگزاري همايشي در تهران با حضور هيات هاي تجاري از اتاق‌هاي بازرگاني 19 کشور مورد مطالعه در سال 98 خبر داد و گفت: هنوز زمان و جزئيات برگزاري اين همايش نهايي نشده است. از آنجا که قرار است از سفراي اين کشورها هم دعوت شود، در حال رايزني و هماهنگي با وزارت امور خارجه هستيم.

معاون بين‌الملل اتاق ايران همچنين به برگزاري اولين همايش اقتصادي کشورهاي حاشيه درياي خزر که قرار است 20 و 21 مرداد در ترکمنستان برگزار شود، اشاره و از مسئولان بين‌الملل اتاق‌هاي استاني خواست تا در اطلاع‌رساني و معرفي فعالان اقتصادي علاقه‌مند به حضور در اين همايش و نمايشگاه دو روزه، مشارکت فعالانه‌اي داشته باشند.

وي متذکر شد: هيات اعزامي ايران به ترکمنستان مي‌توانند در هر کدام از 7 بخش گردشگري، حمل‌ونقل، معدن، صنعت، خدمات فني و مهندسي، انرژي (پتروشيمي، گاز، برق و نفت) و مواد غذايي فعال باشند.

کرباسي همچنين با توجه به تمهيداتي که بانک مرکزي براي تأمين مواد اوليه موردنياز توليد، اتخاذ کرده است، از مسئولان بين‌الملل اتاق‌هاي استاني خواست تا از طريق مطالعه ميداني و ارتباطاتي که با توليدکنندگان استان خود دارند، نيازهاي آنها را به صورت کلان فهرست کرده و در اختيار معاونت بين‌الملل اتاق ايران قرار دهند.

منبع: اتاق بازرگاني ايران

1398/04/25
معافیت ناوگان ایرانی خروجی از پایانه مرزی اینچه برون از پرداخت مابه التفاوت سوخت

مدير پايانه مرزي اينچه برون در گلستان گفت: ناوگان ايراني بين المللي خروجي از پايانه مرزي اينچه برون با مصوبه هيات از پرداخت مابه التفاوت 200 ليتر سوخت همراه معاف شدند.

 محسن عامريون مدير پايانه مرزي اينچه برون در گلستان گفت: اين اقدام از اول اين ماه در پايانه مرزي اينچه برون اجرايي شده است.

به گفته وي، پيش از اين کاميون‌هاي ايراني خروجي از پايانه اينچه برون بابت کل سوخت همراه مابه التفاوت پرداخت مي‌کردند که در حال حاضر از پرداخت مابه التفاوت 200 ليتر براي مقصد ترکمنستان و 500 ليتر به کشور ثالث معاف هستند.

عامريون ادامه داد: علي رغم کاهش آمار تردد سه ماهه ناوگان نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما روند منفي کاهش يافته و طي روز‌هاي اخير شاهد رشد تردد ناوگان بوده ايم.

وي همچنين افزود: تردد سه ماهه مسافرين و تجار چمداني مرزي نسبت به مدت مشابه سال قبل نزديک به 72 درصد بيشتر شده است.
 
اينچه برون تنها گمرک زميني و ريلي گلستان است که در شمال استان و در فاصله حدود 80 کيلومتري گرگان مرکز استان قرار دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

1398/04/25
برای نخستین بار در جهان؛منطقه آزاد ماکو میزبان طرح «تیر الکترونیکی» شد
معاون ترانزيت گمرک جمهوري اسلامي ايران گفت: طرح موسوم به «تير الکترونيکي» براي نخستين بار در جهان بين منطقه آزاد ماکو و 2 کشور همسايه اجرايي شده است.

مصطفي آيتي  بيان کرد: اين طرح با همکاري کشورهاي ترکيه و جمهوري آذربايجان در حال اجراست و به زودي با کشورهاي همسايه ديگر نيز اجرايي خواهد شد.

وي افزود: هدف از اجراي اين طرح ارتقاي سطح سلامت کار، افزايش سرعت، شفافيت، کاهش هزينه‌ها و پيشگيري از تخلفات مربوط به لجستيک در حوزه گمرکي و حذف کاغذ در تمام رويه‌هاي گمرکي است.

وي اضافه کرد: پس از اين، رويه و تشريفات قانوني ترانزيت و صادرات به صورت الکترونيکي انجام مي‌گيرد که اين امر موجب کاهش توقف کارنه تير در مرز بازرگان خواهد شد.

کلمه تير (TIR) مخفف حمل و نقل جاده‌اي بين‌المللي است و در زمان حاضر سيستم TIR تنها سيستم ترانزيت جهاني و تحت نظارت کميسيون اقتصادي اروپايي سازمان ملل است که تحت آن کالاها از گمرک مبدأ به گمرک مقصد با کنترل‌هاي هماهنگ و پروسه‌هاي مشترک با تضمين بين‌المللي معتبر منتقل مي‌شود. اين امر موجب تسهيل تجارت و حمل‌ونقل شده و از بروز مشکل در جمع‌آوري حقوق و عوارض گمرکي جلوگيري مي‌کند.

گمرک بازرگان يکي از مبادي سه‌گانه تجارت مرزي ايران و ترکيه به شمار مي‌رود که به صورت شبانه روزي در شمال آذربايجان غربي فعال است؛ اين مرز که دروازه ورود ايران به کشورهاي اروپايي به شمار مي‌رود، در فاصله يک کيلومتري شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربايجان غربي قرار دارد.

گمرک بازرگان در سال 1305 شمسي راه اندازي شد و تنها مرز 24 ساعته و بين‌المللي مابين ايران و ترکيه است.

آذربايجان‌غربي داراي 960 کيلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکيه، عراق و جمهوري خود مختار نخجوان و چندين پايانه مرزي است.


منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/04/25
ادامه فعالیت روابط عمومی انجمن با رویکردی نوین
 به اطلاع مخاطبان گرامي مي رساند روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران با رويکردي جديد فعاليت خود را از سر خواهد گرفت.
آگاه کردن و  اطلاع رساني  به موقع مخاطبان از فعاليتها و رويدادهاي مهم انجمن وهمچنين جويا شدن نظرات مخاطبان در پيشبرد بهتر اهداف مهمترين رسالت روابط عمومي است..
روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران قصد دارد در جهت پيشبرد اهداف صنف با رويکردي نوين فعاليت خود را دنبال کند.
 اخبار تکميلي در رابطه با اين تغييرات به اطلاع مخاطبان خواهد رسيد.
1398/04/24
بازدید هیئت مدیره از بخشهای مختلف انجمن
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين  المللي ايران، رئيس ، اعضاي هيئت مديره و بازرسان منتخب روز گذشته از بخشهاي مختلف انجمن  بازديد به عمل آوردند.
در اين بازديد اعضاي هيئت مديره ضمن آشنايي با نحوه کار بخش هاي مختلف انجمن، با پرسنل ديدار و گفتگويي داشتند.
همچنين هيئت مديره و بازرسان با حضور در کلاسهاي آموزشي فياتا از نحوه برگزاري دوره هاي آموزشي بازديد به عمل آوردند.
لازم به ذکر است که  در هر بخش توضيحات لازم توسط دبير انجمن ارائه گرديد.
1398/04/23
ورود بیش از ۱۰ هزار دستگاه کامیون به پایانه مرزی آستارا طی سه ماه نخست امسال

پايانه مرزي آستارا و گمرک از فعال‌ترين دستگاه‌هاي اجرايي و خدمات رسان در مرز پرتردد و بين المللي آستاراي جمهوري اسلامي ايران هستند .

 مدير پايانه مرزي آستارا با اشاره به ورود 10 هزار و 496 دستگاه کاميون در سه ماه نخست امسال به مرز زميني آستارا ، گفت : در مقايسه مدت مشابه سال گذشته شاهد افزايش 7 درصدي هستيم .

منصور بابايي با بيان اينکه پايانه مرزي آستارا در حوزه حمل و نقل ملي و بين المللي از جايگاه و اهميت زيادي برخوردار است ، اظهار کرد : از ابتداي امسال تا پايان خرداد ماه 21 هزار و 259 دستگاه کاميون براي صادرات و واردات کالا از مرز زميني آستارا تردد کرده‌اند . از اين تعداد 10 هزار و 763 دستگاه کاميون براي خروج بار و 10 هزار و 496 دستگاه کاميون نيز براي ورود بار بوده است .

بابايي با اشاره به اينکه نسبت به مدت مشابه سال قبل، تعداد کاميون‌هاي وارد شده به مرز آستارا با افزايش هفت درصدي و خروج کاميون‌ها نيز با کاهش 14 درصدي همراه بوده است ، گفت : پايانه مرزي آستارا و گمرک از فعال‌ترين دستگاه‌هاي اجرايي و خدمات رسان در مرز پرتردد و بين المللي آستاراي جمهوري اسلامي ايران هستند .

مدير پايانه مرزي آستارا افزود : در قالب طرح جامع ساماندهي پايانه مرزي آستارا ، ساخت پاسگاه ، پل مرزي ، نمازخانه ، سرويس بهداشتي و بهسازي مسير تردد کاميون‌ها در دستور کار پايانه مرزي آستارا قرار دارد .

منبع: پرتال حمل و نقل

1398/04/23
توزیع بیش از ۴ هزار برگ دوزبلاغ در پایانه مرزی بیله سوار طی فصل بهار
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان اردبيل گفت : در سه ماه نخست امسال بيش از 4 هزار برگ دوزبلاغ در پايانه مرزي بيله سوار توزيع شده است .

علي رحمتي در بازديد از پايانه مرزي بيله سوار افزود : دوزبلاغ قرارداد في ما بين و برگ معافيت کاهش عوارض بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان است که هر برگ آن معادل 100 دلار است .

وي سهميه سال 2018 دوزبلاغ استان اردبيل را 14 هزار برگ عنوان کرد و افزود : با هدف حمايت از توسعه ناوگان صادراتي و کاهش هزينه هاي حمل و نقل ، افزايش سهميه برگ معافيت عوارض در دستور کار قرار گرفت و اين مهم با رشد 40 درصدي در سال 2019 به 19 هزار برگ افزايش يافت .

مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان اردبيل با بيان اينکه اين مهم در جهت حمايت از صادرات کالاي ايراني در بين رانندگان موقع عبور از مرز در پايانه مرزي بيله سوار توزيع مي شود تصريح کرد : از زمان شروع طرح پرداخت برگ معافيت کاهش عوارض مرزي از سال 94 تاکنون 40 هزار برگ دوزبلاغ به ارزش 4 ميليون دلار توزيع شده است .

رحمتي افزايش 42 درصدي ورود و خروج مسافران اتباع خارجي به کشور از پايانه مرزي بيله سوار در فصل بهار را خاطر نشان کرد و گفت : در مدت ياد شده 368 هزار و 266 نفر از اين پايانه تردد کرده اند که از اين ميزان بيش از 333 هزار نفر اتباع خارجي و 34هزار و 775 نفر مسافر ايراني است .

وي از صادرات 101 هزار و 413 تن کالا توسط 4 هزار و 581 دستگاه کاميون از مرز بيله سوار صادر در سه ماه نخست سال جاري خبر داد و تصريح کرد : اين رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 78 هزار و 236 تن بود ، حدود 30 درصد رشد نشان مي دهد .

منبع: پرتال حمل ونقل

1398/04/20
۲۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک دوغارون کشف شد
بزرگترين محموله سوخت قاچاق در سالجاري به ميزان 23 هزار و 700 ليتر نفت گاز از يک دستگاه کاميون ترانزيتي در گمرک دوغارون شهرستان تايباد کشف شد.

مدير کل گمرک دوغارون تايباد گفت: ديشب يک دستگاه کاميون ترانزيت با محموله مواد غذايي23 هزار و 700 ليتر سوخت قاچاق را در داخل گالن و بشکه جاسازي کرده بود که از طريق دستگاه ايکس ري گمرک کشف شد.

محمد کوه گرد با بيان اينکه ارزش اين محموله يک ميليارد و 300 ميليون ريال است افزود: اين کاميون توقيف و يک متهم افغانستاني در اين ارتباط دستگير و راهي مرجع قضائي شد.

وي اظهار داشت: اين محموله بزرگترين محموله سوخت قاچاق کشف شده در سال جاري است و پيش از اين نيز21هزار و 500 ليتر سوخت به ارزش بيش از 907 ميليون و 484هزار ريال در اين گمرک کشف شده و 70 متهم ايراني و افغانستاني در اين ارتباط دستگير شده اند.

دوغارون در18 کيلومتري تايباد قرار دارد و اين شهرستان نيز در225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/04/20
چالش صادرات محصولات پتروشیمی به دلیل کمبود ناوگان حمل

مهدي شريفي نيک‌نفس، معتقد است با توجه به کمبود ناوگان حمل‌ونقل محصولات پتروشيمي و افزايش شديد هزينه حمل، بهتر است ايران براي ايجاد ناوگان اختصاصي خود با 60 فروند کشتي سرمايه‌گذاري کند.

  عضو هيات نمايندگان اتاق تهران از چالش شرکت‌هاي پتروشيمي در صادرات اين محصولات به دليل کمبود ناوگان حمل خبر داد و گفت: در حالي که ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي فارغ از ميزان توليد ميعانات به حدود20 ميليون تن محصول رسيده است، متاسفانه در سال‌هاي گذشته، سرمايه‌گذاري شايسته‌اي در بخش ناوگان حمل مواد شيميايي، تانکري و گازي متناسب با اين افزايش ظرفيت توليد صورت نگرفته است. به همين سبب، در حال حاضر يکي از معضلات ما براي رساندن مواد شيميايي به بازارهاي هدف، کمبود وسيله حمل و نقل و کشتي است.

مهدي شريفي نيک‌نفس افزود: بنابراين اين ضرورت وجود دارد که يک سرمايه‌گذاري در زمينه خريد ناوگان کشتي براي حمل مواد شيميايي صورت گيرد؛ به اين دليل که هم توليد اين محصولات قابل توجه است و هم بازار آن وجود دارد.

شريفي به روابط عمومي اتاق تهران گفت: برآورد ما اين است که حداقل60 فروند کشتي بايد تامين شود که تامين اين ناوگان ‌مي‌تواند براي حدود 10 هزار نفر اشتغال مستقيم ايجاد کند. از ديگر مزاياي سرمايه‌گذاري در اين بخش آن است که امنيت حمل و نقل محصولات ايراني در هر شرايطي تامين ‌مي‌کند و درعين حال هزينه‌هايي که اکنون به بروکرهاي خارجي پرداخت ‌مي‌شود، ‌مي‌تواند براي تملک و ايجاد ناوگان جديد براي کشور هزينه شود.

او با بيان اينکه هزينه ايجاد ناوگان جديد از طريق اختصاص خط اعتباري ويژه در صندوق توسعه ملي و بانک توسعه صادرات به صادرکنندگان و شرکت‌هاي حمل بزرگ نظير کشتيراني جمهوري اسلامي قابل تامين است، ادامه داد: در حال حاضر هزينه حمل محصولات پتروشيمي به شدت افزايش يافته است. چنانکه براي مثال اگر تا شش ماه پيش، هزينه حمل هر تن محصول پتروشيمي 10 تا 20 دلار بود اما اکنون اين هزينه به 80 دلار رسيده که تحريم‌ها نيز در اين افزايش قيمت موثر بوده است.»

مهدي شريفي نيک‌نفس توضيح داد: تعداد شناورهاي حمل محصولات شيميايي در دنيا محدود است؛ اما ايران به عنوان يکي از صادرکنندگان بزرگ در اين بخش بايد بتواند اين شناورها را به صورت بلندمدت در اختيار داشته باشد. وقتي توليد اين محصولات، به طور مستمر در حال انجام است، حمل آن نيز بايد به صورت مستمر انجام پذيرد.

نايب‌رييس کميسيون تسهيل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران گفت: با توجه به نياز کشور به ارز حاصل از محصولات پتروشيمي، اين انتظار وجود دارد که دولت خط اعتباري ويژه براي خريد ناوگان اختصاص دهد؛ البته اين اعتبارات با توجه به حجم صادرات در کوتاه‌مدت قابل تسويه است. اما در صورت تداوم کمبود ناوگان، شرکت‌هاي پتروشيمي نه تنها بازار خود را از دست خواهند داد که ادامه اين ميزان توليد نيز ميسر نخواهد بود.

منبع: پايگاه خبري اتاق بازرگاني تهران

1398/04/20
امضای تفاهم نامه حمل ونقل بین المللی جاده ای بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قرقیزستان

اجلاس کار گروه مشترک حمل و نقل بين المللي جاده اي في مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قزاقستان در تاريخ 18 و 19 تير ماه سال جاري با حضور  مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي، معاونان ، مسئولان حمل و نقل بين المللي کشور قرقيزستان ، نماينده انجمن حمل و نقل بين المللي ايران از هيئت مديره و نماينده انجمن خراسان ، درتهران برگزار  و تفاهم نامه اي  در خصوص توسعه هرچه بيشتر روابط حمل و نقل بين المللي جاده‌اي ،بررسي مسائل و مشكلات حمل و نقل بين دو كشور و ساير موارد به امضاي روساي اجلاس رسيد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران ،  در اين تفاهم نامه ضمن ابراز رضايت از حجم تجار ت دو جانبه و شمار حمل و نقل بين المللي جاده اي بين دو کشور  مقرر گرديد که در آينده  شرايط مطلوبي را براي شرکتهاي حمل و نقل جاده اي دو طرف جهت عمليات حمل ونقل بين المللي جاده اي ايجاد کنند.
در ادامه ايران و قرقيزستان مقررات جاري ابعاد و اوزان مجاز تردد ناوگان در راههاي قلمرو خود و همچنين فهرست شرکتهاو تشکلهاي صنفي حمل و نقل جاده اي مجري حمل ونقل بين المللي جاده اي کالا را مبادله کردند.
از مهمترين موارد در اين تفاهم نامه  به لزوم تسهيل صدور رواديد براي رانندگان  اشاره شده است که نماينده وزارت خارجه ايران ونماينده سفارت جمهوري قرقيزستان به اطلاع رساندند که به  نتايج مثبتي در خصوص صدور رواديد براي رانندگان دست يافته و هم اکنون صدور رواديد شش ماهه  چند بار ورود به مدت اعتبار يک ماه در هر بار ورود به قلمرو هر دو طرف رابراي رانندگان اجرا مي کنند.
ايران در اين اجلاس  بر امکان دريافت اطلاعات موقعيتها و امکانات تيرپارک ها و استراحتگاهها در سراسر کشور و از بخش trans park  تار نماي IRU.org اشاره کرده وقرقيزستان نيز اطلاعات پارک ها  را به طرف ايراني منعکس نمود.
در ادامه  اين اجلاس ايران همکاري هاي دو جانبه در زمينه هاي نگهداري وبهره برداري راهها ، فناوريهاي نوين در حمل و نقل جاده اي ، سامانه هاي حمل ونقل هوشمند و ايمني عبور و مرور را در قالب يک برنامه به کشور قرقيزستان پيشنهاد نمود.
ايران ضمن تاکيد به اهميت تسريع در فعال سازي راهگذر KATI (قرقيزستان ،تاجيکستان، افغانستان و ايران) به نشست آتي KATI   اشاره نمود که مقرر است  در يکي از دو تاريخ 8 و 9 مهر  ماه يا 22 و 23 مهر ماه سال جاري در ايران برگزار شود.

ايران به استناد تفاهم نامه  در خصوص مشکلاتي که شرکتهاي ايراني حمل و نقل بين المللي ، هنگام عمليات حمل و نقل دو جانبه در کشور قرقيزستان با آنها مواجه مي شوند توضيحاتي در اين خصوص ارائه کرد. با توجه به بسته شدن جدول حملدو جانبه در پروانه هاي تردد مبادله شده طرفين در سال 2019 که موجب تفسيرهاي متفاوتي شده است براساس تفاهم نامه  حمل ونقل دو جانبه بين طرفين معاف از پروانه تردد مي باشند . از اين رو به منظور تفسير واحد پروانه هاي تردد هر دو طرف موافقت کردند که به صورت تکميلي براي سال 2020 طي يک ماه به تعداد 500 برگ پروانه تردد باجداول باز " ترانزيت دو جانبه " مبادله نمايند. همچنين در اين اجلاس توافق شد که براي سال 2020 پروانه هاي تردد را براي حمل و نقل ترانزيت به تعداد1500 برگ مبادله گردد . در همين راستا پروانه هاي تردد با قالب جديد آماده ميشودکه در آنها جدول " دوجانبه" حذف و يادآوري " هنگام حمل و نقل کالاهاي وارداتي و صادراتي بين دو کشور " تردد دو جانبه"   نيازي به ارائه پروانه تردد نيست." درج خواهد شد.
ضمنا براي سال 2020 طرفها به صورت علي الحساب پروانه تردد از/ به کشور ثالث را به تعداد 50 برگ مبادله مي نمايند و هر دو طرف موافقت کردند که در صورت نياز به شماراضافي پروانه هاي تردد در اسرع وقت امکان تبادل پروانه هاي تکميلي را بررسي کنند.
لازم به ذکر است که ايران و قرقيزستان توافق کردند که کليه پروانه هاي صادر شده براي سال جاري و سالهاي آتي تا تاريخ 31 ژانويه سال بعد معتبر خواهد بود.
در خصوص هزينه هايي که قلمرو هر دو کشور صورت مي گيرد ايران به مسئولان قرقيزستان پيشنهاد کرد تا براي عبور ناوگان قرقيزستان از / به قلمرو قفقاز و ترکيه ، خاورميانه وشمال آفريقا ، آسياي غربي و جنوبي و قاره اروپا ، از قلمرو ايران که مسيرکوتاه تر،سهل تر ومقرون به صرفه تر نسبت به ساير مسيرهاي کنوني است استفاده کنند.
همچنين به منظور تسهيل مبادله الکترونيکي اسناد گمرکي و تجاري و پيشنهاد ETIR (نظام تير الکترونيک)جهت عمليات حمل ونقل جاده اي طبق کنوانسيون تير ، ايران اطلاعاتي را به کشور قرقيزستان ارائه داد که پس از بررسي مسئولان قرقيزستاني اعلام کردند که اين موارد گمرکي بوده و از اين نظر اطلاعات را به اداره گمرک قرقيزستان جهت بررسي ارسال خواهند کرد.
مسئولان قرقيزستان به موانع پديد آمده در زمان عمليات حمل ونقل بين المللي جاده ايبين دو کشور اشاره و عنوان کردند که حمل کنندگان جاده اي قرقيزستاني ورودي به قلمرو ايران، در صورت لزوم در نزديکترين جايگاه سوخت نمي توانند سوختگيري انجام دهند زيرا محل سوختگيري بايد از قبل با نهادهاي صلاحيت دار ايراني توافق شود که اين موضوع باعث تاخير و عدم سهولت در تحويل محمولات است. ايران در پاسخ به موضوع عنوان کرد که اين مورد تحت صلاحيت وزارت نفت است اما لازم به ذکر است که در طول مسير جايگاههاي سوختگيري به تعدا کافي مشخص شده است.
نماينده هيئت مديره انجمن ايران آقاي جعفرزادگان که حضور فعالي به اتفاق نماينده انجمن خراسان آقاي حسيني در اين مذاکرات داشته اند با پيگيري موارد عملياتي و مطرح شده در توسعه روابط حمل و نقل بين المللي جاده اي بين دو کشور به توسعه همکاريهاي دو جانبه کمک شايان توجهي نمودند. ضمنا ضيافت شام به افتخار هيئت قرقيزستاني و باحضور مديران کل ذي ربط دو کشور از طرف انجمن ايران برگزار گرديد.

 

1398/04/19
برگزاری اجلاس کمیته مشترک حمل و نقل بین المللی جاده ای فی مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان

اجلاس کميته مشترک حمل و نقل بين المللي جادهاي في مابين   جمهوري اسلامي ايران و جمهوريقرقيزستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل ونقل بين المللي ايران، اين اجلاس با حضور منوچهر سلمانزاده مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي، معاونان ، مسئولان حمل و نقل بين المللي کشور قرقيزستان ، نماينده انجمن حمل و نقل بين المللي ايران از هيئت مديره ونماينده انجمن خراسان در تاريخ 18 و 19 تيرماه سال جاري در سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي   برگزار شد.
اجلاس کميته مشترک حمل و نقل بين المللي جاده اي في مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قرقيزستان به منظور توسعه هرچه بيشتر روابط حمل و نقل بين المللي جاده‌اي ،بررسي مسائل و مشكلات حمل و نقل بين دو كشور و ساير موارد تشکيل و توافقاتي حاصل شد.
در پايان با حضور نمايندگان دو کشور تفاهم نامه ي  توسعه همکاري هاي مشترک حمل و نقل بين المللي جاده اي به امضاء روساي اجلاس رسيد.

1398/04/18
بیش از یک میلیارد دلار کالا از مرز باشماق کردستان ترانزیت شد
مرز رسمي باشماق مريوان تنها مرز ترانزيتي کردستان بوده که امسال در ان بيش از يک ميليارد و 151 ميليون دلار کالا از اين مرز ترانزيت شده است.

مرز رسمي باشماق مريوان تنها مرز ترانزيتي کردستان و يکي از مهمترين مرزهاي رسمي زميني ايران با اقليم کردستان عراق به شمار مي‌آيد که گمرک آن در زمينه ترانزيت، صادرات، امور مسافري و مقدار قابل توجهي در بخش واردات فعال است.

مديرگل کمرکات کردستان اظهار داشت: ميزان ترانزيت داخلي مبداء از مرز باشماق در سه ماهه امسال 13 هزار و332  تن به ارزش سه ميليون و 595 هزار و 953 دلار بوده است.

بختيار رحماني پور اضافه کرد: 156 هزار و771 تن کالا به ارزش 87 ميليون و 128 هزار و 892 دلار ترانزيت خارجي مبداء از گمرک باشماق در اين مدت انجام شده است.

وي ميزان ترانزيت خارجي مقصد از اين گمرک را هم 258 هزار و 699 تن به ارزش يک ميليارد و 60 ميليون و 883 هزار دلار اعلام کرد و افزود: در مجموع 428 هزار و 802 کالا به ارزش يک ميليارد و 151 ميليون و608 هزار دلار در استان ترانزيت شده است.

مديرگل کمرکات کردستان گفت: ميزان ترانزيت انجام شده در سه ماهه امسال در اين گمرک در مقايسه با مدت مشابه آن در سال گذشته از نظر وزني که504 هزار و 212 تن بوده 15 درصد کاهش پيدا کرده است.

رحماني پور اظهار داشت: از لحاظ ارزش دلاري هم که در سه ماهه سال گذشته يک ميليارد و 160 ميليون و610 هزار دلار بود يک درصد کاهش يافت.

گمرکات استان کردستان با شعبه هاي فعال در سنندج، باشماق مريوان، سيرانبند بانه به فعالان اقتصادي خدمات گمرکي ارائه مي کند.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/04/18
قوانین و تعرفه‌ها در همه مرزهای ایران و عراق، یکسان می‌شود

يحيي آل‌اسحاق، رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق مي‌گويد: رابطه ايران و عراق روزهاي خوبي را سپري مي‌کند؛ مجموعه صادرات کالا و خدمات فني و مهندسي ايران به عراق 13 برابر صادرات به مجموع کشورهاي اروپايي است. ايران چشم‌انداز رابطه 20 ميليارد دلاري با عراق را تصور و براي آن تلاش مي‌کند.

تجارت با همسايگان به ويژه در دوران تحريم براي ايران اولويت دارد؛ پيرو اين استراتژي، کشورهاي همسايه از جمله عراق، افغانستان و ترکيه در فهرست شرکاي درجه اول تجاري و اقتصادي ايران در منطقه قرار گرفته‌اند. عراق يکي از مهم‌ترين مقاصد صادراتي ايران است که در مقابل صادرات محدود به ايران، خريدار و واردکننده بخش قابل‌توجهي از کالاهاي غيرنفتي و خدماتي ايران است.
به گفته يحيي آل‌اسحاق، رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق روابط اقتصادي ايران با عراق به‌رغم همه مشکلات موجود رشد خوبي دارد؛ بر اساس آمار به‌دست‌آمده از گمرک ايران، در سال 97، ارزش صادرات ايران به عراق در مقايسه با سال قبل 36 درصد رشد داشته است.
آل اسحاق در گفت‌وگو با پايگاه خبري اتاق ايران مي‌گويد: مجموعه صادرات کالا و خدمات فني و مهندسي ايران به عراق حدود 13 ميليارد دلار در سال 1397 بوده است؛ درصورتي‌که حجم صادرات ايران با کل کشورهاي اروپايي کمتر از يک ميليارد دلار است؛ يعني عراق به‌تنهايي بيش از 10 برابر کشورهاي اروپايي با ايران رابطه اقتصادي دارد. اگرچه کشور آمريکا و خيلي از عوامل ديگر سعي مي‌کند رابطه تجاري ايران با عراق را به حداقل ميزان ممکن برساند ولي روابط ما با عراق در مقايسه با ترکيه، چين، هندوستان و غيره بهتر است. البته ايران چشم‌انداز رابطه 20 ميليارد دلاري با عراق را تصور مي‌کند و براي آن تلاش مي‌کند.

قوانين گمرک يک‌دست مي‌شود
تاجران ايراني از وضعيت قوانين و مقررات گمرک براي صادرات به عراق گله‌ دارند. آل‌اسحاق در کنار نقشه راه تجارت ايران و عراق به موانع و مشکلات اشاره مي‌کند: مهم‌ترين مشکل تجار ايران، قوانين و مقررات متعدد در مرزهاي ايران با اقليم کردستان و دولت مرکزي عراق بود؛ طوري که در اقليم نرخ و تعرفه‌ها متفاوت از استان‌هاي جنوبي بود. اما الآن قرار بر اين است که قانون واحدي در مرزها حاکم باشد.
او ادامه مي‌دهد: البته نرخ گمرک و تعرفه‌ها در مرزهاي اقليم پايين‌تر از مرزهاي ديگر بود؛ ولي قرار است بعدازاين قوانين و تعرفه‌ها در همه مرزها واحد باشد. بااينکه تعرفه‌ها در مرزهاي اقليم کردستان پايين بود ولي براي ارسال کالا از کردستان عراق تا دولت مرکزي، تجار بايد مجددا هزينه گمرک پرداخت مي‌کردند که اين درنهايت به ضرر تاجران ايراني بود؛ اما اگر مقصد نهايي کردستان باشد وضعيت تفاوت مي‌کند.
آل اسحاق ادامه مي‌دهد: برخي از استانداران استان‌هاي هم‌جوار به دليل اختياراتي که دارند، هزينه و عوارضي‌هايي غير از تعرفه‌ها به تجار ايران تحميل مي‌کنند و قرار است که اين مسئله هم در قانون واحد برطرف شود.

ريسک سرمايه‌گذاري در عراق شديدتر است
سرمايه‌گذاري مشترک در عراق چه وضعيتي دارد؟ براي سرمايه‌گذاري در عراق بايد شريک محلي انتخاب کرد تا ريسک کار پايين باشد؛ اين را رئيس کميسيون حمل‌ونقل اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق گفته است. اما رئيس اتاق بازرگاني اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق خوش‌بين است و مي‌گويد: عراق کشوري است که مزاياي فعلي آن براي ايراني‌ها نياز اين کشور به بازسازي مجدد است. جنگ تحميلي حزب بعث با ايران تا جنگ عراق با کويت، جنگ اول و دوم خليج‌فارس و درنهايت سقوط صدام حسين و حمله داعش به عراق همه اين‌ها درنهايت ويراني اقتصادي، ويراني زيرساخت‌هاي اقتصادي و عمراني و شهري را به همراه داشته است. همه واحدهاي صنعتي، اقتصادي، ساختماني و عمراني تا پالايشگاه و نيروگاه‌هاي عراق نياز به بازسازي دارد. عراق با 38 ميليون نفر جمعيت، امکان صادرات نفت بالا، وضعيت خوبي دارد؛ اين‌ها پول دارند؛ نياز به سرمايه‌گذاري هم هست ولي به دليل ناامني تابه‌حال اين پروژه‌ها انجام‌نشده است. در شرايط حاضر عراق فرصت‌هايي زيادي براي کار دارد.
او درباره نحوه اعلام اين پروژه‌ها مي‌گويد: اين فرصت‌ها يا از طريق مزايده و مناقصه با اعلام عمومي به پيمانکارها واگذار مي‌شود. جداي از فرصت‌هاي ملي برخي از استان‌ها اختيار استاني دارند، مثلاً بصره، کربلا و اقليم بودجه‌هاي عمراني دارند؛ پروژه‌هاي دسته سوم مربوط عتبات عاليات هم هست که مجموعه‌اي از پروژه‌هاست.
او ادامه مي‌دهد: اگرچه در عراق حجم و تعداد و تنوع پروژه‌ها بالاست ولي برخي از پروژه‌ها انحصاري است؛ مثلاً سرمايه‌گذاران آمريکايي يا عربستان محدوديت‌هايي را اعمال مي‌کنند؛ آن‌ها براي سرمايه‌گذاري خود شرايط انحصاري طرح مي‌کنند. يا دولت آمريکا با شرايطي خاص در حوزه انرژي، برق و نفت سرمايه‌گذاري مي‌کند. اين به دليل سرمايه و تکنولوژي اعمال قدرت مي‌کنند.
به گفته آل اسحاق، فضا براي ايراني‌ها هم باز است ولي بايد ما بتوانيم موانع را از سر راه برداريم. او موانع را چنين تبيين مي‌کند: ما براي صدور کالا نياز به ضمانت‌نامه داريم؛ هر کار عمراني نياز به ضمانت‌نامه دارد که پيمانکار بر حسن اجراي کار ضمانت بدهد؛ اين را يا بايد بانک‌هاي ايراني صادر کنند يا بايد بانک‌هاي عراقي يا بانک خارجي؛ ولي ما در حوزه ضمانت‌نامه‌ها مشکل‌داريم. صندوق ضمانت صادرات سرمايه حداقلي دارد. با 300 ميليون دلار سرمايه نمي‌شود چند پروژه ميليارد دلاري را تضمين کرد.
او تصريح مي‌کند: مثلاً پيمانکاران ايراني در شرايط حاضر در مناقصه‌اي 4.5 ميليارد دلار برنده شده‌اند ولي به 2 ميليارد دلار اين تعهد عمل کرده‌اند. مشکلات اين حوزه از ويزا تا عمل به تعهد، از بيمه، حمايت‌هاي سياسي و امنيتي، خدماتي تا ضمانت‌نامه و نقل‌وانتقال پول، و حمايت‌هاي حقوقي ديده مي‌شود. دولت بايد بسترهاي لازم را براي حضور سرمايه‌گذار ايراني در عراق فراهم کند. بايد به اين توجه کرد زمينه براي کار آماده است ولي دولت ايران هم بايد زمينه را براي حضور فعالان اقتصادي فراهم کند.
او درباره امنيت سرمايه‌گذاري در عراق مي‌گويد: بحث امنيت موضوع ديگري است؛ در قوانين سرمايه‌گذاري خارجي به داشتن شريک محلي اشاره نشده است اما با توجه به بافت و ساختار عراق حتماً حضور شريک محلي کارساز است ولي جزو الزام‌ها نيست. سرمايه‌گذارها بايد قبل از سرمايه‌گذاري شرکتي را در عراق ثبت کنند.
او درباره اتفاقي که براي شرکت کاله افتاده مي‌گويد: در همه‌جاي دنيا چنين اتفاق‌هاي مي‌افتد؛ بايد صاحبان سرمايه، کار خود را بيمه کنند. به‌هرحال ريسک سرمايه‌گذاري همه‌جا هست ولي در عراق شديدتر است. امن‌تر از ايران نداريم ولي وقتي سرمايه‌گذار شريک ايراني دارد، کار راحت‌تر جلو مي‌رود.

وضعيت رواديد عراق
 وضعيت رواديد عراق براي تاجران ايران چگونه است و اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق چگونه اين موضوع را پيگيري مي‌کند؟ آل‌اسحاق پاسخ مي‌دهد: مردم عادي و زوار براي ورود به عراق مشکلي ندارند، قبلاً 40 دلار پرداخت مي‌کردند ولي الآن اين هزينه‌ها برداشته‌شده است. اتاق مشترک ايران و عراق تلاش مي‌کند اين رواديد براي تاجران ايراني و عراقي هم حذف شود. دولت ايران آمادگي دارد ولي عراقي‌ها اين موضوع را پيگيري مي‌کنند. قدم اول حذف پول ويزا است.
او ادامه مي‌دهد: ما در گام اول مي‌خواهيم ويزاي فعالان اقتصادي و سرمايه‌گذاران از يک ماه به شش ماه تغيير کند. اما اصلاح اين روند به کندي پيش مي‌رود. البته اگر تاجران و فعالان اقتصادي از طرف اتاق مشترک بازرگاني ايران و عراق معرفي شوند، زودتر ويزاي مولتي دريافت مي‌شود.

تجارت با دلار، ريال يا دينار؟
چند درصد از تجارت ايران با عراق مستقل از دلار انجام مي‌شود؟ آل اسحاق پاسخ مي‌دهد: قسمت اعظم تجارت ايران با عراق با دينار انجام مي‌شود نه دلار؛ گاهي هم با يورو و ريال تجارت مي‌کنند. نقل‌وانتقال پول يا با مبادله کالا است يا انتقال دينار، که از طريق صرافي‌هايي که بانک مرکزي معرفي کرده‌ انجام مي‌شود.

منبع: پايگاه خبري اتاق ايران

1398/04/18
واردات از محل اظهارنامه‌های بازارچه‌های مرزی امکان‌پذیر شد + سند

يک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: واردات کالا از گمرکات رسمي و از محل اظهارنامه‌هاي صادراتي بازارچه‌هاي مرزي با رعايت قوانين و مقررات مربوطه بلامانع است.

  سيد مهدي نيازي مديرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: واردات کالا از گمرکات رسمي و از محل اظهارنامه‌هاي صادراتي بازارچه‌هاي مرزي با رعايت قوانين و مقررات مربوطه بلامانع است.

در اين نامه عنوان شد:‌ بازگشت به نامه شماره 114/01/22604  مورخ 98/3/19 در خصوص امکان واردات کالا از طريق گمرکات رسمي با استفاده از اظهارنامه صادراتي بازارچه‌هاي مرزي به استحضار مي‌رساند، با توجه به اين که رعايت کليه ضوابط و قوانين حاکم بر صادرات جهت صدور کالا از بازارچه‌هاي مرزي الزامي بوده و براي آن کوتاژ صادراتي ارائه مي‌گردد، چنانچه اطلاعات صادرات مورد تاييد گمرک قرار گرفته و براي رفع تعهد صادر کننده به بانک مرکزي منعکس شود، لذا ممانعتي براي انجام اين موضوع وجود ندارد. لازم به ذکر است موضوع جهت کارسازي در سامانه جامع تجارت به بانک مرکزي و واحد مربوطه منعکس خواهد شد.

منبع: خبرگزاري فارس

1398/04/18
معافیت سوخت کامیون‌های ترانزیتی خروجی از مرز باشماق کردستان

مدير شرکت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي منطقه کردستان گفت: در راستاي کمک به تسهيل روند صادرات، رونق کسب و کار و حمايت از رانندگان کاميون‌هاي ترانزيتي خروجي از مرز باشماق مريوان طرح اعطاي معافيت پرداخت مابه التفاوت نفتگاز جهت کاميون‌هاي خروجي از اين مرز آغاز شد.

فريدون ياسمي اظهار کرد: از تاريخ 16 تيرماه برنامه اجراي معافيت اخذ مابه التفاوت نرخ سوخت "نفت گاز" در جايگاه مرزي باشماق به مقدار 200 ليتر براي کاميون‌هاي ايراني خروجي از کشور اجرايي شد.

وي با اشاره به فعاليت جايگاه مرزي باشماق از تردد ميانگين روزانه 400 دستگاه کاميون ترانزيت از اين مرز خبر داد و افزود: با هماهنگي‌هاي صورت گرفته اين شرکت با سازمان راهداري، با ثبت کد راه‌نامه بين المللي رانندگان در سامانه فروش مرزي، اين معافيت به کاميون‌هاي خروجي به سوي اقليم کردستان عراق تعلق مي‌گيرد.

مدير شرکت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي منطقه کردستان همچنين در خصوص اطلاع رساني صورت گرفته در اجراي اين طرح، خاطرنشان کرد: نسبت به طراحي و نصب بنر در نقاط مختلف و ورودي مرز و داخل بازارچه اقدام شده است.

منبع: خبرگزاري ايسنا
1398/04/16
کشف ۲۰۳ کیلوگرم هروئین از کامیون ترانزیتی به مقصد اروپا

مأموران گمرک نوردوز در استان آذربايجان شرقي به کمک سگ‌هاي موادياب موفق به کشف بزرگترين محموله مواد مخدر در سال‌جاري به ميزان بيش از 200 کيلوگرم شدند.
گروه سگ‌هاي موادياب مستقر در گمرک نوردوز موفق به کشف 203 کيلو و 700 گرم هرويين خشک از يک کاميون ترانزيتي شدند که قرار بود به کشورهاي اروپايي ترانزيت شود.

اين مقدار مواد مخدر در انتهاي دو کاميون ترانزيتي جاسازي شده بود که ماموران با برش بدنه کاميون اين مقدار مواد مخدر را کشف و ضبط کردند.

در اسناد گمرکي، مقصد نهايي اين کاميون‌ها ارمنستان قيد شده است.

اين کاميون‌ها با پلاک يکي از کشورهاي همسايه به رانندگي دو تبعه از کشور خارجي به ايران وارد شده بود و قرار بود که از طريق گمرک نوردوز به گرجستان عزيمت کنند.

منبع: گمرک نيوز

1398/04/16
امضاي يادداشت تفاهم توسعه همكاري‌هاي حمل و نقل بين المللي جاده‌اي في‌مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري تركيه
 تفاهم نامه  توسعه همكاري‌هاي حمل و نقل بين المللي جاده‌اي في‌مابين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري تركيه با حضور مسئولين حوزه ترانزيت و حمل و نقل بين المللي دو كشور در ازمير جمهوري تركيه  امضاء شد.
منوچهرسلمانزاده مدير كل دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين المللي اين سازمان كه رياست هيات ايراني را در اين اجلاس دو روزه بر عهده داشت، بيان كرد: نشست كميته مشترك حمل و نقل جاده‌اي جمهوري اسلامي ايران و تركيه، به منظور توسعه هرچه بيشتر روابط حمل و نقل بين المللي جاده‌اي في‌مابين طي روزهاي 11 الي 12 تيرماه برگزار شد و در زمينه تبادل اطلاعات و آمار،بررسي مسائل و مشكلات حمل و نقل كالا و مسافر بين دو كشور، و ساير موارد مذاكره شد كه پس از دو روز طرفين به توافقاتي دست يافتند.
سلمانزاده افزود: طرفين ضمن ابراز خشنودي از روند روبه رشد همكاري‌هاي حمل و نقل بين المللي جاده‌اي آمار تردد ناوگان جاده‌اي كالا و مسافر بين دو كشور در سال 2018 ميلادي، آمار مربوط به پنج ماهه 2019ميلادي رامبادله نموده و همچنين براي اتخاذ تدابير لازم در راستاي توسعه مناسبات حمل و نقل بين‌المللي در حوزه جاده‌اي به تفاهم رسيدند.
وي تصريح كرد :در اين اجلاس موضوعات مختلفي از جمله درخصوص ميزان سوخت داخل باك ناوگان ترانزيتي درسفر از قلمروكشور مقابل، اقدامات لازم درخصوص منطقي سازي زمان سفرناوگان ترانزيتي دوكشور ازكليه مبادي ورودي، مشكلات مربوط به سفرهاي غيرمنظم اتوبوسهاي ايراني به/ و ازقلمرو تركيه، تاكيد برخدمات رساني 24 ساعته در هفت روز هفته درپايانه هاي مرزي مشترك بين دوكشور براي كليه   رويه هاي گمركي مورد بررسي قرارگرفت. 
اين گزارش حاكي است دو طرف موافقت نمودند اجلاس آتي در سال 2020 ميلادي به منظور پيگيري موضوعات در  تهران برگزار گردد.
براساس اين گزارش محمت گورسس مديركل دفترحمل ونقل جاده اي وزارت حمل ونقل و زيرساخت تركيه، رياست هيئت تركيه را برعهده داشت و در اين اجلاس نمايندگاني ازبخش خصوصي دوطرف نيز حضور داشتند .
  در پايان اين نشست دو روزه  دوطرف با ابراز خرسندي از مناسبات روبه رشدحمل و نقلي بين دو كشور ، ادامه روند مذاكرات في‌مابين را خواستار شدند.

منبع: سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي
1398/04/16
اولین جلسه هیئت مدیره منتخب در انجمن برگزار شد
اولين جلسه هيئت مديره جديد با انتخاب اعضاي هيئت رئيسه و رابطين کميته هاي مختلف  کار خود را آغاز کرد.
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران، براساس تصميمات هيئت مديره در جلسه  روز گذشته جواد سمساريلر به سمت رئيس هيئت مديره، محمد نيک پي به سمت نائب رئيس و محمد جمالي به عنوان خزانه دار انتخاب شدند.
1398/04/13
پایانه لجستیکی جهت توسعه ترانزیت در پایانه مرزی میلک اجرا خواهد شد
معاون برنامه ريزي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در جريان سفر به استان سيستان و بلوچستان و بازديد از پايانه مرزي ميلک در شهرستان هيرمند، بر ساماندهي تردد در اين پايانه مرزي مهم و استراتژيک تاکيد  و  از  اجراي پايانه لجستيکي در اين منطقه به دليل تردد زياد و توقف بيش از حد ترانزيت در اين پايانه خبر داد.
 خداداد مقبلي معاون برنامه ريزي اين سازمان در بازديد از پايانه مرزي ميلک، اين منطقه را براي رونق اقتصاد کشوربسيار مهم دانست و اظهار داشت:
پيرو بازديد ماه هاي گذشته از پايانه مرزي ميلک و به منظور بررسي ميزان تحقق مصوبات جلسات قبلي در خصوص مسائل مرتبط با اين پايانه مهم و استراتژيک، بازديد مجدد از منطقه در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه پاره اي از مشکلات مرتبط با تردد هاي غير مجاز در اين پايانه مرزي، با استقرار مرزباني برطرف شده و وضعيت کلي تردد و امنيت بهبود يافته است .
معاون برنامه ريزي با اشاره به اهميت پايانه هاي مرزي ميلک و ميرجاوه در توسعه ترانزيت از بندر اقيانوسي چابهار گفت: اقدامات لازم بر روي طرح هاي توسعه اي و اصلاحي و اجراي پايانه لجستيکي از طريق انتخاب مشاور جهت انجام مطالعات راهبردي در حال انجام است که بر مبناي نتايج آن، تصميمات لازم در اين زمينه اتخاذ خواهد شد.
مقبلي افزود: اجراي پارکينگ هاي مناسب و ساماندهي مسير هاي خاکي و راه هاي ارتباطي ورود و خروج به اين پايانه در دست اقدام مي باشد.
خانقائي مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان که در اين بازديد  معاون برنامه ريزي سازمان راهمراهي مي کرد گفت: با اقدامات دولت در زمينه احداث زيرساخت هاي لازم در پايانه هاي مرزي جهت تسهيل ترانزيت و صادرات کالا ، پيشنويس توافقنامه احداث پل دوم ميلک به امضا رسيده است که با نهايي شدن آن، احداث اين پل در دستور کار قرار خواهد گرفت.  
اين گزارش حاکي است حاجي اسماعيلي مدير کل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان با انجمن هاي صنفي بخش حمل و نقل مسافري زاهدان تشکيل جلسه داد و مسائل و مشکلات مربوط به رانندگان حمل و نقل عمومي برون شهري مورد بررسي قرار گرفت.
گفتني است محسن حاجي اسماعيلي مدير کل دفتر حمل و نقل مسافر ، فرهاد مهرياري معاون دفتر توسعه ايمني راه و حريم سازمان كه در سفر به استان سيستان و بلوچستان، معاون برنامه ريزي را همراهي مي کردند از پايانه هاي مرزي ميلک و ميرجاوه، پايانه مسافربري انقلاب و پايانه بار زاهدان، محورهاي مواصلاتي و راهدارخانه هاي نيمه شمالي استان بازديد کردند.

منبع: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي
1398/04/13
پیشنهاد تاسیس دفتر منطقه‌ای IRU در ایران

رئيس کل گمرک ايران با دبيرکل اتحاديه حمل و نقل بين المللي جاده اي (IRU) ديدار و گفت و گو کرد.

مهدي ميراشرفي در بازديد از اتحاديه حمل و نقل بين المللي جاده اي (IRU) با فرآيند کنترل ايمني سازي سيستم تير آشنا شد و با «امبرتو ده‌پره‌تو» دبيرکل اين اتحاديه خصوص توسعه همکاري هاي متقابل در منطقه بحث و تبادل نظر کرد.

ميراشرفي سيستم تير را تسهيل گر رفع مرزها و رشد تجارت بين المللي دانست و با اشاره به موقعيت ويژه ايران و قرار گرفتن حدود 20 کشور محصور در خشکي (لند لاک) در منطقه و همسايگي ايران و همچنين قرار گرفتن در تقاطع کريدورهاي شمال-جنوب و شرق-غرب، خواهان همکاري بيشتر ايرو در توسعه ترانزيت و تير در منطقه شد.

وي با اشاره به موفقيت اخير اجراي دومين پروژه تير الکترونيک با آذربايجان، آمادگي گمرک ايران جهت توسعه تيرالکترونيکي با ساير کشورهاي همسايه به ويژه کريدور شمال-جنوب را اعلام کرد.

رئيس کل گمرک ايران افزود: گمرکات مي‌توانند مانع از تاثير مسائل سياسي بر زندگي مردم از طريق تسهيل تجارت شوند و سيستم بين المللي تير يکي از ابزار مورد استفاده گمرکات است.

وي با اشاره به اجراي سامانه جامع گمرکي در کشور با نيروهاي بومي، آمادگي گمرک ايران براي انتقال تجارب خود به کشورهاي همسايه جهت ديجيتالي کردن گمرکات و ترانزيت را اعلام کرد.

همچنين با درخواست توجه بيشتر ايرو به توسعه حمل و نقل ترکيبي پيشنهاد ايجاد دفتر منطقه اي ايرو در ايران جهت تقويت همکاريها را مطرح کرد.

در ادامه دبيرکل ايرو ضمن ابراز خوشحالي از جديت و موفقيت گمرک ايران در اجراي پروژه‌هاي تيرالکترونيک، گمرک ايران را پيشرو و پيشگام در ديجيتالي شدن تير دانست.

امبرتو ده پره تو دبيرکل ايرو، گمرک ايران را نمونه موفقي از گمرکات قرن 21 دانست که بدون ترديد در مسير ديجيتالي شدن گام برداشته و آنرا الگوي مناسبي براي گمرکات منطقه عنوان کرد.

وي همچنين ضمن ابراز خوشحالي از موفقيت هاي اخير گمرک ايران در تير الکترونيک به عنوان اينترمدال، آمادگي ايرو براي توسعه تير الکترونيکي با همکاري ايران را اعلام کرد.

دبيرکل ايرو از حضور فعال و موثر نماينده کشورمان در شوراي اجرايي تير که منجر به اجراي حمل و نقل ترکيبي تير و توسعه تيرالکترونيکي شده، تشکر و قدرداني کرد.

منبع: گمرک نيوز

1398/04/13
بازگشت سهمیه سوخت یارانه‌ای کامیون‌ها در هنگام خروج از مرز
معاون دفتر ترانزيت و حمل‌ونقل بين‌المللي سازمان راهداري گفت: برمبناي توافق انجام شده ناوگان خروجي از کشور داراي سهميه‌اي خواهند بود که مجاز هستند آن‌را هنگام عبور از مرز کشور به همراه داشته باشند. طبق آخرين مصوبات رانندگان خودروهاي سنگين در سفر به کشورهاي مجاور 200 تا 300 ليتر سوخت و در صورت سفر به کشورهايي مانند روسيه و اروپايي حمل 500 ليتر سوخت يارانه‌اي قانوني اعلام شده است.

 معاون دفتر ترانزيت و حمل و نقل بين‌المللي سازمان راهداري در توضيح قانون همراه داشتن سوخت يارانه‌اي در خروج کاميون‌ها از مرز ايران، اظهار کرد: اين قانون و آيين‌نامه جاري بود تا قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصويب و ابلاغ شد و با اين استدلال که ناوگاني که  از ايران خارج مي‌شود نبايد از سوخت يارانه‌اي استفاده کند. سوخت همراه ناوگان قطع شد. بنابراين راننده ناگزير بود تا مابه‌التفاوت قيمت سوخت يارانه‌اي و فوب خليج‌فارس را پيش از خروج از کشور بپردازد.

سيدحسين حسيني تصريح کرد: با پيگيري‌هاي فراوان سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي و تلاش به منظور حمايت از رانندگان خودروهاي تجاري حامل بار و کالا به ديگر کشورها، به پيشنهاد وزارت راه و شهرسازي و وزارت نفت در حمايت از اين قشر، قانون احياي ميزان مشخص سوخت خروجي همراه کاميون‌ها در تاريخ هجدهم دي‌ماه سال 97 مصوب شد.

وي توضيح داد:  برمبناي توافق انجام شده ناوگان خروجي از کشور داراي سهميه‌اي خواهند بود که مجاز هستند آن‌را هنگام عبور از مرز کشور به همراه داشته باشند. طبق آخرين مصوبات رانندگان خودروهاي سنگين در  سفر به کشورهاي مجاور 200 تا 300 ليتر سوخت و در صورت سفر به کشورهايي مانند روسيه و اورپايي حمل 500 ليتر سوخت يارانه‌اي قانوني اعلام شده است.

حسيني تصريح کرد: اين مصوبه هر چند به دليل برخي بروکراسي‌ها با کمي تاخير مصوب شد اما در نهايت در چند پايانه مرزي  از جمله بيله‌سوار، اينچه‌برون گلستان و مرزهاي خراسان به اجرا گذاشته شد و از اجراي اين قانون کم‌تر از يک هفته مي گذرد.

اين مقام مسئول، تصريح کرد: از روز پنجشنبه 23 خرداد ماه سال جاري، برنامه اجراي معافيت اخذ مابه‌التفاوت سوخت نفت‌گاز در اين پايانه مرزي به مقدار 200 ليتر براي کاميون‌هاي ايراني خروجي  پس از گذشت حدود 5 ماه از تصويب، اجرايي شده است.

وي در ادامه تصريح کرد: با وجود مصوبه هيات وزيران اين قانون که براي تمامي مرزها و کاميون‌ها به تصويب رسيده هنوز در برخي از مرزها عملياتي نشده است. وزارت نفت هنوز نتوانسته اين مصوبه را بخش حمل و نقل در همه مرزها از جمله مرز عراق و ترکيه، نوردوز، نخجوان به اجرا درآورد. اما برنامه‌ريزي‌ها حاکي از عملياتي شدن اين مصوبه در تمام مرزها است. به اين  اميد که با تسريع در اجراي مصوبه دولت از سوي وزارت نفت، ناوگان حمل بار ايران در رقابت با کشورهاي ديگر در ارائه خدمات باز نمانند.

وي با تاکيد بر اين نکته که تخصيص معافيت 200 ليتري براي کاميون‌هاي ايراني خروجي از کشور در اين مرز از طريق ثبت کد رهگيري راهنامه رانندگان در جايگاه مرزي بيله‌سوار اقدام مي‌شود، افزود: رانندگان کاميون‌هاي ايراني که قصد خروج از مرز بيله‌سوار را دارند مي‌توانند از اين معافيت 200 ليتري با پرداخت قيمت داخل کشور استفاده کنند.


منبع: تين نيوز

1398/04/13
با تصمیم اتاق بازرگانی ایران؛ شرکت‌های حمل و نقل متقاضی کارنه تیر رتبه‌بندی می‌شوند

شرکت‌هاي حمل و نقل متقاضي کارنه تير با تصويب هيات رييسه اتاق ايران بر اساس نظام رتبه‌بندي اتاق ايران و قوانين و مقرارت ايرو (اتحاديه بين‌المللي حمل و نقل جاده‌اي) رتبه‌بندي مي‌شوند.
در تازه‌ترين نشست هيات رييسه اتاق ايران مقرر شد تمامي شرکت‌هاي حمل و نقل متقاضي کارنه تير بر اساس نظام مرکز ملي رتبه‌بندي اتاق و نيز با در نظر گرفتن قوانين و مقررات ايرو، مورد رتبه‌بندي قرارگرفته و اخذ وثايق و تضامين در اين چارچوب ساماندهي شوند.

مرکز ملي رتبه بندي با همکاري امور کارنه تير اتاق ايران، جدول زمانبندي و فرآيندهاي اجرايي را متعاقباً اعلام خواهد کرد. ايرو (IRU) يا سازمان جهاني حمل و نقل جاده‌اي (World's Road Transport Organisation) که وظيفه صيانت از حمل و نقل جاده‌اي را در تمام دنيا بر عهده دارد در تاريخ 23 مارس 1948 در شهر ژنو تاسيس شد. در حال حاضر70 کشور از جمله ايران عضو اين سازمان جهاني هستند.

منبع : اتاق بازرگاني ايران

1398/04/12
نتایج انتخابات هیئت مدیره و بازرسان به ترتیب اکثریت آرا
1398/04/11
مجامع عمومی و فوق العاده انجمن برگزار شد
به گزارش روابط عمومي انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين المللي ايران،  مجامع عمومي و فوق العاده انجمن با حضور پرشور و بي سابقه  مديران شرکتهاي عضو انجمن، اعضاي هيئت مديره، نمايندگان وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعي، سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي در اتاق بازرگاني ايران برگزار شد.
در اين جلسه گزارش عملکرد هيئت مديره، گزارش مالي سال‌هاي 96 و 97 و گزارش بازرسي  انجمن قرائت و مورد تاييد حاضران مجمع قرار گرفت.
در انتها شرکت کنندگان در مجامع، برگه راي خود را جهت انتخاب هيئت مديره و بازرسان انجمن به صندوق راي انداختند.
1398/04/05
آمادگی بندرچابهار برای همکاری با تجار افغانستان
مديرکل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان گفت: در راستاي اجراي موافقتنامه چابهار و گسترش همکاري ترانزيتي و سرمايه گذاري بخش خصوصي افغانستان در بندر چابهار و همچنين استفاده هر چه بيشتر تجار افغان از ظرفيت هاي بندر، تفاهم نامه همکاري بين اداره کل بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان و بخش خصوصي اين کشور به امضا رسيد.
 بهروز آقايي در مراسم امضاي اين تفاهم نامه که با حضور معاون اقتصادي رئيس جمهور، استاندار سيستان و بلوچستان و عضو هيات عامل و معاون بندري و اقتصادي سازمان بنادر و دريانوردي انجام شد گفت: اين تفاهم نامه به منظور حسن همجواري دو کشور و توسعه ترانزيتي و سرمايه گذاري بخش خصوصي افغانستان در زمينه حمل و نقل، جذب سرمايه گذار، فعاليت هاي لجستيکي و ترانزيتي و ايجاد ترافيک بار امضا شد.
وي ادامه داد: اداره کل بنادر و ‌دريانوردي جهت همکاري با تجار افغانستان براي بهره مندي از ظرفيت هاي ايجاد شده در بندر شهيد بهشتي آمادگي کامل دارد. 
آقايي اظهار کرد: اين اداره کل به منظور انجام فعاليت هاي مربوطه نسبت واگذاري دفتر فعاليت به بخش خصوصي افغانستان در بندر چابهار اقدام کرده است، در ضمن بخش خصوصي افغانستان متعهد شد نسبت به ايجاد ترافيک بار، جذب و انتقال کالاي ترانزيتي از مسير بندر چابهار به بازارهاي هدف اقدام کند.

منبع: سازمان بنادر و دريانوردي
1398/04/05
لیست آخرین ویرایش کاندیداهای عضویت در هیئت بازرسان
1398/04/05
لیست آخرین ویرایش کاندیداهای عضویت در هیئت مدیره
1398/04/01
١٧ کانتینر سنگ معدنی از چابهار به چین صادر شد
رئيس بندر شهيد کلانتري چابهار گفت: 17 دستگاه کانتينر 20 فوت حاوي سنگ هاي معدني از ابتداي امسال تاکنون از اين بندر بارگيري و به مقصد چين صادر شده است.

مجتبي محمدزاده اظهار داشت: صادرات مواد معدني از بندر شهيد کلانتري نويد دهنده روزهاي خوش براي ترانزيت کالا است و اين امر مي‌تواند به افزايش سبد کالاهاي صادراتي اين بندر منجر شود.

وي بيان کرد: روند رو به رشد صادرات سنگ‌هاي معدني از بندر شهيد کلانتري چابهار را در آينده شاهد خواهيم بود که اين خود زمينه ساز توسعه صادرات خواهد شد.

رئيس بندر شهيد کلانتري چابهار گفت: تعداد کانتينرهاي صادراتي سنگ‌هاي معدني براي نخستين بار ناچيز است ولي اين مي‌تواند راهگشاي صادرات ساير محموله‌هاي از اين دست باشد که به سبد کالاهاي صادراتي بندر شهيد کلانتري اضافه مي‌شود.

وي تصريح کرد: صادرات سنگ‌هاي معدني به دليل ويژگي‌هاي بندري بندر چابهار از قبيل عمق مناسب اسکله، وجود تجهيزات راهبردي، تخفيف‌هاي تعرفه‌اي و ترافيک پايين جاده‌اي به عنوان يکي از بازارهاي هدف بندر چابهار در سال‌هاي اخير مورد توجه واقع شده است.

محمد زاده ادامه داد: وجود معادن غني در استان سيستان و بلوچستان و مسافت زميني کوتاه آن تا بندر چابهار ضرورت ايجاد بسترهاي مناسب جهت انتقال، بارگيري و صادرات اين قبيل کالاها را دوچندان کرده است.

به گزارش ايرنا، بندر چابهار موقعيت مناسبي براي حمل و نقل، ترانزيت و ترانشيپ (حمل و نقل دريايي) کالا دارد و بهترين و کم هزينه ترين مسير ترانزيت به کشورهاي آسياي ميانه و افغانستان و ساير کشورها است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1398/04/01
پشت صحنه رسوب کالاها
پشت‌صحنه رسوب کالاها چيست؟ چه مشکلاتي بر سر راه واردات و ترخيص کالاها وجود دارد که به‌رغم تدابير مختلف، همچنان شاهد ماندگاري کالا در بنادر و گمرکات هستيم؟ «دنياي‌اقتصاد» در گزارشي دست‌اندازهاي ورود کالا در دو بخش پيش از اظهار به گمرک و پس از اظهار به گمرک را بررسي کرده است. مهم‌ترين دليل ماندگاري کالاها در بنادر و پيش از اظهار «نداشتن مجوز ثبت سفارش وزارت صمت» است. همچنين رسوب کالا در گمرکات نيز به چند علت اتفاق مي‌افتد که مهم‌ترين آن «عدم ارائه کد رهگيري بانک» است.

آخرين آمار منتشر شده از ميزان رسوب کانتينري کالا حاکي از ماندگاري101 هزار و 211 کانتينر در بنادر و گمرکات بوده است. همچنين 4 ميليون و640هزار و 377 تن کالاي غيرکانتينري نيز در اين مناطق رسوب کرده‌اند. علاوه بر اين آمارها از ماندگاري کالاهاي اساسي در گمرکات و بنادر نشان‌دهنده رسوب 4 ميليون و 315 هزار و 111 تن کالاهاي اساسي است. حال اين سوال مطرح مي‌شود که پشت صحنه رسوب کالاها چيست؟ چه مشکلاتي بر سر راه واردات و ترخيص کالاها وجود دارد که به‌رغم تدابير مختلف، همچنان شاهد ماندگاري کالا در گمرکات هستيم؟ گزارش پيش‌رو که توسط معاون فني و امورگمرکي گمرک ايران منتشر شده دلايل رسوب کالا را در دو بخش پيش از اظهار به گمرک و پس از اظهار به گمرک بررسي کرده است. مهم‌ترين دليل ماندگاري کالاها در بنادر و پيش از اظهار «نداشتن مجوز ثبت‌سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت» است. پس از آن «مشکلات بانکي و اسنادي از جمله مشکل عدم انتقال مالکيت» و «پايان مهلت مقرر در مجوز ثبت‌سفارش و عدم تمديد آن» از مهم‌ترين دلايل رسوب کالا محسوب مي‌شود. همچنين رسوب کالا در گمرکات نيز به چند علت اتفاق مي‌افتد که مهم‌ترين آن «عدم ارائه کد رهگيري بانک» است. پس از آن «تطويل در صدور مجوزهاي قانوني از جمله استاندارد»، «عدم پرداخت حقوق ورودي به‌دليل عدم تمکن مالي صاحب کالا»، «تطويل در رسيدگي به ارزش کالاهاي موضوع اظهارنامه گمرکي» و «طولاني شدن بررسي اظهارنامه توسط کارشناسان مجازي» درخصوص بروز اين مشکل نقش‌آفريني دارند.

اصلاح يک عبارت اشتباه

آيا تمام کالاها در گمرکات رسوب کرده‌اند؟ مهرداد جمال ارونقي، معاون گمرک ايران مي‌گويد: «اين عبارت که کالاها در گمرکات رسوب کرده‌اند، به لحاظ تخصصي اشتباه است. رسوب کالا در گمرک با رسوب کالا در بنادر فرق دارد. به همين دليل هم دلايل ماندگاري کالا در هر يک از اين دو، متفاوت است. زماني که کالا وارد بندر مي‌شود تا قبل از اظهار به گمرک، به‌عنوان کالاي رسوب شده در بنادر محسوب مي‌شود. اما زماني که کالا به گمرک اظهار شود، کالاي رسوب‌شده در گمرک تلقي مي‌شود.» از سويي به گفته او، «از نظر وزارت راه و شهرسازي هر کالاهايي که به بنادر يا مناطق ويژه و آزاد مي‌رسد، کالاي رسوب‌شده تلقي مي‌شود. اما رسوب در گمرکات تعريف ديگري دارد. چنانچه کالايي نتواند به گمرکات اظهار شود يا نتواند از گمرک ترخيص شود، به اين معني است که کالا در بنادر يا در گمرکات رسوب کرده است.» او مي‌افزايد: «کالاها براي ورود به مناطق آزاد و ويژه مشکلي ندارند. حتي کالاهاي گروه چهارم که ممنوع‌الورود هستند، ممکن است بدوا وارد مناطق ويژه و آزاد و بنادر شوند اما معضل اصلي اين گروه از کالاها اين است که نه مي‌توانند ‌آن کالاها را اظهار کنند و نه مي‌توانند کالا را از منطقه خارج و به منطقه ديگر منتقل کنند. در نتيجه اين کالاها انتقال نيافته و ترخيص نمي‌شوند و در بنادر ماندگار مي‌شوند. به‌صورت کلي مي‌توان گفت: آماري که تحت عنوان «کالاهاي رسوبي» در بنادر و گمرکات مطرح شده در اصل «موجودي کالا» در بنادر و گمرکات است نه رسوب؛ تنها قسمتي از اين اقلام ممکن است به‌دلايل گفته‌شده نتوانند ترخيص شده و ماندگار شوند.»

با توجه به تفکيکي که براي رسوب کالا مطرح شد، گمرکات تنها در شرايطي مي‌توانند تشريفات ترخيص کالا را رصد کرده و پاسخگو باشند که آن کالاها به گمرک اظهار شوند. اما قبل از اظهار کالا به گمرکات، اين سازمان مجري نمي‌تواند در اظهار کالاهاي رسوب شده به گمرکات اصرار بورزد. علاوه بر اين، زمان خاصي براي رسوب کالا در نظر گرفته نشده است. يعني از زماني که کانتينرها در بنادر تخليه مي‌شوند، به‌عنوان کالاهاي رسوب شده در بنادر تلقي مي‌شود. بنابراين تمام کالاهاي رسوب شده در بنادر مشکل‌دار نيستند و برخي از آنها روند معمول در واردات را طي مي‌کنند.

آمار رسوب کالا در کل بنادر و گمرکات

مطابق آمار ارائه شده از سوي وزارت راه و شهرسازي، ميزان رسوب کالا به‌صورت کانتينري در کل بنادر و گمرکات 101 هزار و 211 کانتينر است. 78 هزار و 394 کانتينر در بندر و گمرک شهيدرجايي رسوب کرده است. در بندر و گمرک امام خميني(ره) 8 هزار و 889 کانتينر، در بندر و گمرک بوشهر 5 هزار و 160 کانتينر، در بندر و گمرک خرمشهر 4 هزار و 553 کانتينر، در بندر و گمرک چابهار 2 هزار و 437 کانتينر و در ساير بنادر و گمرکات 1778 کانتينر موجود است. همچنين آمارهاي مربوط به رسوب کالاهاي غيرکانتينري که بيشتر ماشين‌آلات است، نشان مي‌دهد در بندر گمرک شهيدرجايي 2 ميليون و983 هزار و 788 تن کالا موجود است. در بندر و گمرک امام خميني(ره) نيز يک ميليون و 551 هزار و 384 تن، در بندر و گمرک انزلي 63 هزار و 610 تن، در بندر و گمرک خرمشهر 28 هزار و 548 تن و در اميرآباد 13 هزار و 47 تن کالا رسوب کرده‌اند. در مجموع ميزان کالاهاي رسوب شده غيرکانتينري 4 ميليون و 460 هزار و 377 تن است.

همچنين در بندر و گمرک امام خميني(ره)4 ميليون و 95 هزار و 466 تن کالاي اساسي رسوب شده است. در بندر و گمرک شهيدرجايي بندرعباس 379 هزار و22 تن، در بندر و گمرک اميرآباد 371 هزار و 835 تن، در بندر و گمرک چابهار 190 هزار و 372  تن، در بندر و گمرک نوشهر 155هزار و يک تن و در ساير بنادر و گمرکات 123 هزار و 415 تن کالاي اساسي رسوب شده است. در مجموع 4 ميليون و 315 هزار و 111 تن کالاي اساسي در بنادر رسوب شده است. البته ارونقي عنوان مي‌کند: «قسمتي از اين ميزان رسوب کالا طبيعي است. برخي از اين کالاها به نحوي در بنادر تخليه شده‌اند؛ اما هنوز نتوانسته‌اند اظهار کنند. برخي از محموله‌ها در لنگرگاه مانده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند از کشتي تخليه شوند. اين هم به چند مساله برمي‌گردد. اولا ظرفيت بنادر براي لنگر انداختن کشتي‌ها به‌طور همزمان محدود است. به‌عنوان مثال ممکن است در يک بندر تنها 5 کشتي بتوانند به‌طور همزمان بار خود را تخليه کنند، بنابراين مابقي کشتي‌ها بايد منتظر باشند تا بتوانند جايگزين شوند. برخي از کشتي‌ها هم در لنگرگاه در انتظار وصول اسناد هستند. زماني که فروشندگان به کشتي‌ها اجازه دهند و مالکيت از فروشنده به خريدار منتقل شود، آنها مي‌توانند بار را تخليه کنند. از اين‌رو ممکن است کالا حتي تا سه ماه به اين دليل بر روي آب بماند. دليل سوم هم به حمل‌ونقل توسط کاميون‌ها برمي‌گردد که مشکلاتي در اين باره وجود دارد.» همچنين او مي‌افزايد: «برخي از کالاهاي اساسي درحال تخليه هستند و برخي ديگر نيز درحال انجام تشريفات گمرکي و خروج از گمرکات کشور به‌صورت حمل يکسره هستند.»

10 اقدام براي کاهش رسوب کالا در بندر شهيد رجايي

براساس آمارهاي ارائه شده از سوي وزارت راه و سازمان بنادر و دريانوردي، بيشترين ميزان رسوب در گمرک شهيد رجايي بندرعباس اتفاق افتاده است. براساس داده‌هاي گزارش ارائه شده از سوي معاون فني و امور گمرکي گمرک ايران، 78هزار و 394 کانتينر به علاوه 2 ميليون و 983 هزار و 788 تن کالا به‌صورت غيرکانتينري در منطقه اقتصادي شهيد رجايي (گمرک و بندر) وجود دارد. وضعيت کانتينرهاي موجود در منطقه اقتصادي شهيد رجايي بندرعباس نشان مي‌دهد که حدود 3550 کانتينر 20 فوت و حدود 21 هزار و 500 کانتينر 40 فوت، ترکيب کانتينرهاي رسوب شده را تشکيل مي‌دهند. همچنين 18 هزار و 404 کانتينر 20 فوت طي 3070 اظهارنامه به گمرک اظهار شده که 24 درصد کانتينرهاي رسوب شده است. اما 59هزار و 990 کانتينر 20 فوت هنوز به گمرک اظهار نشده که 76 درصد از کانتينرهاي رسوب کرده را شامل مي‌شود. ميزان رسوب کالاهاي اساسي در اين منطقه نيز 371 هزار و 835 تن است.

در همين راستا، حسين سعيدي، سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان 10 اقدام جديد را براي روان‌سازي و تسريع در ترخيص کالاهاي دپو شده در گمرک شهيد‌رجايي بندرعباس اعلام کرده است. بر اين اساس، مجموعه اين اقدامات عمدتا با هدف تسهيل در ورود اقلام موردنياز بخش توليد در دستور کار سياست‌گذار قرار گرفته است. اقدام اول، ارائه خدمات و انجام تشريفات اظهارنامه‌هاي صادراتي و ترانزيتي به‌صورت شبانه‌روزي است. اقدام دوم عبارت است از مجوز ترخيص قطعي کالاهايي که با گواهي بانک عامل، ارزشان تامين شده و مشکل مالکيت ندارند. در اقدام سوم ارائه تسهيلات ويژه واحدهاي توليدي و صادرکنندگان خوشنام در دستور کار قرار گرفته است. پذيرش ضمانت‌نامه بانکي براي ترخيص قطعي و ساير رويه‌هاي ماده 6 قانون امور گمرکي اقدام چهارم در راستاي کاهش رسوب کالا در منطقه شهيد‌رجايي است. اقدام پنجم، فراهم کردن تمهيدات لازم در راستاي نمونه‌برداري از کالاهايي است که نياز به اخذ و ارائه مجوزهاي قانوني دارند، در اين راستا ضرورت دارد که اين تمهيدات پيش از اظهار کالاها به گمرکات عملياتي شود. رسيدگي به پرونده اختلافات گمرکي فعالان اقتصادي مجاز، به‌صورت فوري و خارج از نوبت در کميسيون‌هاي رسيدگي و حل اختلافات گمرکي، اقدام ششم و رسيدگي خارج از نوبت به اظهارنامه‌هاي توليدکنندگان و واردکنندگان مواد اوليه کالاهاي صادراتي با توجه به ضرايب تعيين شده و ضريب اهميت زماني در سامانه جامع امور گمرکي نيز اقدام هفتم است. اقدام هشتم، پذيرش و تسهيل ورود موقت براي صادرکنندگان، اقدام نهم، خروج بخشي از کالاهاي شرکت‌هايي که با مشکل تخصيص ارز روبه رو هستند و اقدام دهم،‌ ترخيص نسيه کالاهاي شرکت‌هايي است که دچار مشکل نقدينگي هستند.

دليل رسوب کالا قبل از اظهار به گمرک

همان‌طور که پيش از اين عنوان شد، رسوب کالا در بنادر و گمرکات با يکديگر متفاوت است. از اين رو دلايل رسوب کالا در بنادر با دلايل رسوب کالا با گمرک متفاوت است. تا زماني که کالايي به گمرک اظهار نشود، کالاي رسوب شده در بنادر تلقي مي‌شود. ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد 45 درصد دليل رسوب کالاهايي که قبل از اظهار به گمرک در بنادر رسوب کرده‌اند مربوط به نداشتن مجوز ثبت‌سفارش وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت است. براساس آنچه در اين گزارش آمده،‌ از کالاهايي که به دليل نداشتن مجوز ثبت‌سفارش وزارت صنعت،‌معدن و تجارت در بنادر مانده‌اند، 30 درصد گروه چهار کالايي و 70 درصد نيز ساير گروه‌هاي کالايي هستند. اين درحالي است که وزارت صمت اعلام کرده کالاهايي که نتوانسته‌اند ثبت‌سفارش دريافت کنند، در گروه 4 کالايي قرار دارند. ارونقي در اين باره مي‌گويد: «درخصوص کالاهايي که به بنادر رسيده اما مشکل اخذ مجوز ثبت‌سفارش دارند رئيس‌جمهوري دستور صدور مجوز ثبت‌سفارش را به وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر کرده‌اند که در اين خصوص بايد مرجع ذي‌صلاح مذکور اظهارنظر کند؛ البته در اين خصوص، بانک مرکزي هم ملاحظاتي دارد که اين اقدام نبايد به نحوي صورت پذيرد که باعث بروز تنش ارزي شود.»

در اين گزارش به‌صورت موردي به چند کالا که در گروه 2 قرار دارند و چند ماه است در بنادر به دليل نداشتن مجوز از ثبت‌سفارش از وزارت صمت در بنادر مانده‌اند اشاره شده است. به‌عنوان مثال، يک محموله «شيرآلات و مکانيزم آنها» که در اولويت2 کالايي قرار گرفته‌اند،6  ماه در بنادر رسوب شده است. يک محموله «چراغ ال‌اي‌دي» که در گروه 2 کالايي قرار گرفته، ‌7 ماه از ماندگاري‌اش در بنادر مي‌گذرد. يک محموله «دستگاه سرزيپ زن» که در گروه 2 کالايي قرار دارد نيز 8 ماه است که در بنادر مانده و به گمرک اظهار نشده است. اين مثال‌ها نشان مي‌دهد کالاهاي رسوب شده به دليل نداشتن مجوز ثبت‌سفارش در بنادر، تنها شامل گروه چهارم کالايي نيست. بلکه کالاهاي گروه 2 که اغلب کالاهاي واسطه‌اي هستند نيز در بنادر ماندگار شده‌اند. البته وزارت صنعت، معدن و تجارت توجيهي براي اين مساله دارد. آنها اعتقاد دارند کالاهاي گروه 2 نيز براساس اولويت به 6 زير گروه دسته‌بندي شده‌اند. از اين رو برخي از کالاهايي که حتي در گروه 2 قرار گرفته‌اند، امکان دارد در اولويت ترخيص نباشد. به‌عنوان مثال کالاهايي که سابقه واردات توسط صاحب بار را نداشته باشند در اولويت‌هاي پايين‌تر قرار مي‌گيرند. همچنين کالاهايي که امکان دارد ساخت داخل داشته باشند نيز در اولويت ترخيص قرار نمي‌گيرند. از سويي برخي از کالاها حتي 8 ماه از ماندگاري‌شان در بنادر مي‌گذرد. حال آنکه کالاها تنها مي‌توانند نهايتا تا چهار ماه (با در نظر گرفتن فرجه قانوني تمديد مهلت ماندگاري) در بنادر بمانند و بعد از آن متروکه مي‌شوند.  دومين دليل رسوب کالا در بنادر به مشکلات بانکي و اسنادي از جمله مشکل عدم انتقال مالکيت برمي‌گردد. اين دليل تا 40 درصد در رسوب کالاها در بنادر نقش دارد. اين مشکل گريبانگير برخي از کالاهاي اساسي، گوشت منجمد و حتي کالايي مانند پنل‌هاي خورشيدي است. در اين گزارش آمده است که 916 کانتينر گوشت منجمد در بنادر هستند که در انتظار اظهار به گمرک قرار و در گروه 2 کالايي قرار دارد و اغلب به اين دليل در بنادر ماندگار شده‌اند.  برخي از کالاهايي که در بنادر رسوب شده‌اند نيز به دليل پايان مهلت مقرر در مجوز ثبت‌سفارش و عدم تمديد آن، هنوز به گمرکات اظهار نشده‌اند که اين مشکل 5 درصد در رسوب کالا نقش‌آفرين است. ارونقي در اين‌باره مي‌گويد: «پيشنهادي از سوي گمرک داده شد و رئيس‌جمهور دستور داد اگر کالايي در مهلت ثبت‌سفارش به کشور رسيده باشد (12 مايلي آب‌هاي ساحلي) ثبت‌سفارش قبول شود، اما اين مورد تاکنون به‌صورت کامل به مرحله اجرا درنيامده است. از اين‌رو برخي از کالاها رسيده و در بنادر است؛ اما اعتبار ثبت‌سفارش آنها منقضي شده است.» ساير دلايل نيز 5 درصد در ماندگاري کالا در بنادر نقش دارند.

چرا محموله‌ها متروکه نمي‌شوند؟

براساس مصوبات مراجع ذي‌صلاح، کالاها تنها تا 4 ماه مي‌توانند در بنادر و گمرکات بمانند، پس از آن، نهادهاي مربوطه مي‌توانند کالاها را متروکه اعلام کنند. به گفته ارونقي «اگر يک کالا چند ماه در بندر بماند، گمرک در اين خصوص نمي‌تواند دخالتي کند و در اين صورت بندر بايد پاسخگو باشد که چرا محموله را متروکه نکرده است.

براساس مصوبات مربوطه بعد از گذشت مدت مصوب و اعلامي از ورود محموله وارداتي به بندر، چنانچه صاحب کالا نسبت به اظهار آن به گمرک، اقدامي نکند، مقامات مسوول بنادر (مناطق ويژه و آزاد) بايد به گمرک اعلام کنند که اين محموله متروکه شده است. گمرک نيز موظف است بلافاصله براي آن محموله اظهارنامه متروکه تنظيم کند و به سازمان اموال تمليکي بفرستد. اين سازمان هم موظف است نسبت به اعمال قانون درخصوص کالاهاي متروکه اقدام کند. حتي ممکن است صاحب کالا، محموله را عودت دهد. اما بعضي از صاحبان کالا ممکن است تعمدا کالا را در بنادر نگه دارند و به گمرک اظهار نکنند که به نوعي احتکار محسوب مي‌شود.» البته لازم به يادآوري است که از زماني که کالا وارد بندر مي‌شود تا زماني که از گمرک ترخيص مي‌شود به استثناي 6 روز اول از بدو ورود، به ازاي هر روز ماندگاري بايد هزينه انبارداري پرداخت شود.

دلايل رسوب کالا در گمرکات بعد از اظهار

هنگامي که کالايي به گمرکات اظهار شود، تا زماني که کالا به دلايل مختلف نتواند تشريفات گمرکي را طي کرده و ترخيص شود،‌ به‌عنوان کالاي رسوب شده تلقي مي‌شود. يکي از دلايل رسوب کالا در گمرکات به عدم ارائه کد رهگيري بانک برمي‌گردد که ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد 50 درصد کالاهاي رسوب شده در گمرکات درگير اين مساله هستند. گمرکات اجرايي کشور براساس مفاد مصوبه ستاد تدابير ويژه اقتصادي نسبت به ترخيص درصدي از کالاهاي موضوع اين اظهارنامه‌ها اقدام کرده‌اند. معمولا 70 درصد کالا تا ارائه کد رهگيري بانک ترخيص شده و 30درصد از کالا در گمرکات باقي مانده است. اما با توجه به طولاني شدن ارائه کدرهگيري بانک، اکثر اقلام باقيمانده در گمرکات مشمول مقررات متروکه شده و گمرکات اجرايي مکلفند نسبت به تنظيم اظهارنامه متروکه و اعلام اين اقلام به سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليکي اقدام کنند. اما در اين صورت کل کالا از گمرک خارج شده و بانک نيز هيچ دسترسي به کالا نخواهد داشت. البته در دستور رئيس‌جمهور آمده است در صورت تامين ريالي معادل ارز کالاي خريداري شده، گمرک نسبت به ترخيص کل کالا اقدام کند، اما شواهد نشان مي‌دهد بانک‌هاي عامل از اعلام اين موضوع به گمرک خودداري کرده و به همين دليل 30 درصد باقي‌مانده کالاها در گمرک مي‌ماند.

يکي ديگر از دلايل رسوب کالا در گمرکات، طولاني شدن صدور مجوزهاي قانوني از جمله استاندارد است که براساس بررسي‌هاي صورت گرفته، 30 درصد از کالاي رسوب شده در گمرکات به اين دليل آنجا ماندگار شده‌اند. اخذ و ارائه مجوزهاي قانوني ترخيص مانند مجوزهاي استاندارد، انرژي اتمي، بهداشت، قرنطينه دامي، قرنطينه نباتي و... الزامي است و گمرک قبل از اخذ اين مجوزها نمي‌تواند با ترخيص کالا ولو به‌صورت درصدي موافقت کند. صدور مجوزهاي قانوني ترخيص از سوي سازمان‌هاي همجوار مستلزم بازديد و نمونه‌برداري از کالاهاي اظهاري و طي فرآيندها و آزمايش‌هاي مربوطه بوده و اين امر بعد از اظهار کالا به گمرک صورت پذيرفته و زمان‌بر است. ارونقي در اين باره مي‌گويد: «پيشنهادي مطرح شد که ترتيبي فراهم شود تا در روي کشتي يا همزمان با تخليه کالا نسبت به نمونه‌برداري از اقلام مشمول اخذ و ارائه مجوزهاي قانوني اقدام شود تا به محض اظهار کالا به گمرک، مجوز ترخيص صادر و در اختيار گمرک قرار گيرد که دستور اقدام در اين خصوص هم از سوي رياست‌جمهوري صادر و ابلاغ شده است.»

عدم پرداخت حقوق ورودي به‌دليل عدم تمکن مالي صاحب کالا نيز رسوب  10 درصد کالاها در گمرک را موجب شده و باعث ماندگاري آنها شده است. برخي از اظهارنامه‌ها به‌رغم اينکه تشريفات گمرکي آنها به‌صورت کامل صورت پذيرفته، در مرحله صندوق سامانه گمرک قرار داشته و به‌دليل عدم توديع حقوق ورودي و ماليات ارزش افزوده آنها، سامانه قادر به صدور پروانه الکترونيکي نيست. در اين شرايط دو تدبير از سوي گمرکات انديشيده شده است. نخست آنکه دستورالعمل پذيرش ضمانت‌نامه بانکي به‌جاي توديع حقوق ورودي به‌صورت نقدي صادر شده است. دوم آنکه دستورالعمل ترخيص کالا بدون توديع حقوق ورودي و به‌صورت نسيه صادر شده است. درصورتي که صاحبان کالا از اين دو روش استفاده نکنند، ليست اظهارنامه‌هاي بلاتکليف به سازمان جمع‌آوري و فروش اموال تمليکي اعلام مي‌شود.  همچنين 5 درصد کالاهايي که در گمرک مانده‌اند به‌دليل تطويل در رسيدگي به ارزش کالاهاي موضوع اظهارنامه گمرکي است. رسيدگي به ارزش کالاهاي اظهارشده به گمرک براساس قانون، برعهده گمرک است. در اين شرايط 3 وضعيت وجود دارد که عبارتند از: متناسب بودن ارزش اظهاري صاحب کالا، کم‌اظهاري صاحب کالا در ارزش وفق استنباط گمرک و بيش‌بود در ارزش اظهاري وفق استنباط گمرک. درحالت اول، گمرکات کالا را ترخيص مي‌کنند. اما در صورت کم‌اظهاري صاحب کالا در ارزش، صدور بخشنامه و تفويض رسيدگي به ارزش توسط گمرکات اجرايي در دستور کار قرار مي‌گيرد. همچنين تفاوت ارزش تا 15 درصد براي اقلام اساسي و ضروري براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار نيز از سوي گمرک پذيرفته مي‌شود. علاوه بر اين، گمرکات در اين شرايط پيشنهاد استقرار کارشناسان گمرک در وزارت صمت و بررسي ارزش هنگام ثبت‌سفارش کالا را ارائه مي‌دهند. در صورت بيش بود در ارزش اظهاري نيز تفاوت ارزش تا 15 درصد براي اقلام اساسي و ضروري براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار پذيرفته مي‌شود. در عين حال بايد توجه داشت که وجود شائبه بيش بود ارزش، مانع از ترخيص کالا نبوده و اين امر بعد از ترخيص کالا صورت مي‌پذيرد. علاوه بر موارد ذکر شده، يکي ديگر از دلايل رسوب کالا در گمرکات کشور مي‌تواند طولاني شدن بررسي اظهارنامه توسط کارشناسان مجازي مربوط به اظهارنامه باشد که گمرک در اين راستا اقداماتي را صورت داده است. اين اقدامات عبارتند از قرارگيري اظهارنامه‌هاي مربوط به فعالان مجاز اقتصادي در مسير سبز انتخاب مسير، قرارگيري اظهارنامه‌هاي بيش از 180 واحد توليدي در مسير سبز انتخاب مسير، رسيدگي به اظهارنامه‌هاي مربوط به مناطق ويژه توسط کارشناسان همان گمرک و ايجاد کارتابل محرمانه معاونت فني و بررسي روزانه شکايات واصل شده و اقدام لازم. اما برخي از موارد خاص هم در رسوب کالا در گمرکات نقش‌آفرين هستند. به‌عنوان مثال گاهي کاميون در بنادر براي حمل کالاي ترخيص شده به حد مورد نياز وجود ندارد و اين امر مانع از تخليه شدن کالا مي‌شود.

منبع: روزنامه دنياي اقتصاد

1398/04/01
صف انتظار ناوگان ترانزیتی در پایانه مرزی بازرگان صفر شد

با تاکيدات وزير راه و شهرسازي و پيگيري مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي مطالبه رانندگان و صاحبان کالا براي رفع مشکل صفوف انتظار ناوگان ترانزيتي در پايانه مرزي بازرگان محقق شد.

 ارسلان شکري با بيان اين مطلب گفت: در پي سفر هيئت دولت به آذربايجان غربي و بازديد وزير راه و شهرسازي از پايانه مرزي بازرگان طي جلسه اي با مسئولان استاني و شهرستاني بر ضرورت تسهيل و روانسازي تردد از اين پايانه مرزي به عنوان مهمترين گذرگاه زميني با کشور ترکيه و دروازه ورود به اروپا تاکيد و بلافاصله اقدامات لازم با رهنمودهاي وزير راه و شهرسازي آغاز شد تاجاييکه امروز شاهد کمترين ميزان انتظار ناوگان حمل و نقلي در اين پايانه مرزي هستيم.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي  با بيان اينکه پايانه مرزي بازرگان همواره در رتبه هاي برتر مهمترين و فعال ترين پايانه هاي مرزي زميني کشور در زمينه ترانزيت، صادرات و واردات قرار دارد، اضافه کرد: اين امر از اهميت پايانه مرزي بازرگان حکايت دارد بطوريکه سال گذشته شاهد ورود بيش از 3200 دستگاه کاميون ترانزيتي حامل کالا و خروج بيش از 18 هزار دستگاه کاميون ترانزيتي حامل کالا از اين پايانه مرزي بوديم.

وي يادآور شد: تردد بيش از ده هزار اتوبوس مسافري از اين پايانه مرزي و همچنين صادرات نزديک به دو ميليون تن کالا و واردات بالغ بر يک ميليون تن کالا از مرز بازرگان نشان از جايگاه ويژه آن در اقتصاد و حمل و نقل بين الملل است و به همين جهت اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي در کنار تمامي برنامه هاي توسعه اي در پايانه هاي مرزي براي توسعه و بهبود زيرساخت ها در پايانه مرزي بازرگان اهتمام ويژه اي دارد و تغييرات درحال انجام در سالن تجاري اين پايانه مرزي با هدف تسهيل تردد و راحتي رانندگان مويد اين امر است.

شکري ادامه داد: در برخي مقاطع خاص و بدليل کشاورزي بودن آذربايجان غربي و صادرات محصولات کشاورزان به بسياري از نقاط جهان شاهد ترافيک و صف بندي تعدادي از ناوگان باري در مسير اين مرز هستيم که محدوديت پذيرش و ظرفيت سايت گور بلاغ در طرف مقابل و لزوم پايانه جايگزين بعنوان عوامل اصلي بروز اين مشکل و درنتيجه تشکيل صفوف بوده بطوريکه ظرفيت پيک گوربلاغ 400 تا 450 دستگاه در روز است در حاليکه در مواقع خاص و فصل صادرات نياز به خروج‌حدود دوبرابر اين تعداد دارد که نياز به توسعه و افزايش ظرفيت از طرف ترکيه است و  با بازديدهاي متعدد و حصول اين نتايج برنامه ريزي لازم در جهت تقليل اين صفوف با تدابيري از سمت ايران در دستور کار قرار گرفته است.

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي  خاطرنشان کرد: قسمتي از اين موضوع مي‌تواند با مناسب و‌تعديل کردن عوارض متقابل از مرز پلدشت و صنم بلاغي در طرف جمهوري نخجوان به عنوان مرز جايگزين و‌کمکي حل شود که هم‌ اکنون روزانه 70 تا 100 کاميون ترانزيتي و دو جانبه از اين طريق تردد مي‌کنند از طرفي ادارات و ‌نهادهاي متعددي در مرز مستقر هستند ‌که لزوم نهاد راهبر و‌ مديريت واحد در مرزها اساس تسهيل در رفت و ‌آمد و تقليل زمان توقف در پايانه هاي مرزي خواهد بود .

وي جداسازي ناوگان يخچالي، مواد غذايي و فاسد شدني از ساير ناوگان در انتظار ترخيص را يکي از راهکارهاي متصور و در حال اجرا براي کاهش صفوف در انتظار ترخيص از پايانه مرزي بازرگان عنوان کرد و افزود: تشويق سرمايه گذاران بخش خصوصي براي ساخت مجتمع هاي خدماتي و رفاهي در مسير کليه پايانه هاي مرزي بويژه حمايت از مجتمع خدماتي و رفاهي آنا وطن در جاده منتهي به پايانه مرزي بازرگان که در حال ساخت است و اجراي طرح جامع گمرک با هدف تسريع در مديريت جامع نرم افزاري در راستاي کنترل يکپارچه اسناد و ايجاد وحدت رويه به منظور کاهش زمان بررسي اسناد مربوطه نيز از نسخه هاي مدنظر براي درمان درد ترافيک و صفوف ناوگان حمل و نقلي است که در برخي بازه هاي زماني عود مي کند.

شکري همچنين اذعان داشت: از مشاوراني که آشنايي کافي با مسائل گمرکي و قوانين حمل و نقل بين المللي و کالا دارند براي ارائه راهکار تسهيل و روانسازي ترددهاي مرزي براي همکاري اعلام آمادگي مي کنيم.

منبع: پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر