آرشیو اخبار
.
1399/08/28
تعطیلی مرز ایران و ارمنستان تکذیب شد
آقاي جواد هدايتي، گفت: پايانه مرزي نوردوز در زمان درگيري‌هاي آذربايجان و ارمنستان به دليل آنکه نزديک منطقه مورد مناقشه بود، در ايامي که اين دو کشور با يکديگر درگير شده بودند، با کاهش تردد روبه‌رو شد، اما تردد‌هاي مرزي بسته نشد البته تا حدودي از ميزان تردد‌ها کاهش يافت، اما با آتش بسي که اعلام شده، اميدواريم به زودي به شرايط عادي برگردد.
منبع: گمرک
1399/08/28
دستور استاندار و افزایش ساعت کاری منجر به کاهش حجم کامیون‌ها در مرز دوغارون شد

معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: ‌با دستور استاندار و افزايش ساعت کاري در مرز دوغارون طي دو هفته اخير، منجر به کاهش يک‌ هزار کاميون از حجم کاميون‌هاي متوقف در پشت مرز شده است.
علي رسوليان روز سه‌شنبه در نشست کارگروه ساماندهي مبادلات مرزي استان در محل استانداري اظهار کرد: يکي از مهم‌ترين بخش‌ها براي توسعه صادرات کالا از خراسان رضوي، رسيدگي به وضعيت مرز دوغارون، تسهيل تردد کاميون‌هاي صادراتي و ارتقاي سطح کيفي خدمات دستگاه‌هاي متولي در مرز است.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي افزود: از سوي ديگر براي حل مشکلات مرز دوغارون، زمينه برگزاري کميسيون مشترک اقتصادي با حضور مسوولان افغانستان فراهم شده است تا براي اين موضوع بحث و تبادل نظر لازم انجام گيرد.

وي گفت: دوغارون مرزي نيست که بتوان براحتي از حجم تردد کاميون‌هاي صادراتي و ترانزيتي در آن کاست لذا چاره‌اي جز شبانه روزي کردن ارايه خدمات در اين مرز را نداريم.

رسوليان با تاکيد بر ايجاد مشوق‌هايي براي افرايش راندمان کاري کارمندان و تعداد نيروهاي انساني دستگاه‌هاي متولي مستقر در مرز، افزود: کارکنان بخش صدور گذرنامه بيشترين فشار کاري را در مرز متحمل مي‌شوند و نحوه فعاليت کارکنان در اين بخش مي‌تواند صف متقاضيان در مرز را افزايش يا کاهش دهد لذا به هر طريق ممکن بايد تعداد کارمندان گذرنامه را افزايش داد و خدمات‌رساني آنان را در دو شيفت ساماندهي کرد.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي ادامه داد: در صورت دو شيفته شدن فعاليت کارکنان مرزباني و اداره گذرنامه در مرز، بايد کارکنان گمرک نيز به صورت دو شيفت فعاليت داشته باشند که تحقق اين مهم نيازمند جذب نيروي انساني جديد در اين بخش است و بايد هر چه سريعتر در اين زمينه اقدام شود.

وي با اشاره به کمبود باسکول و ضعف اينترنت در آن سوي مرز دوغارون عنوان کرد: بايد ساماندهي دو بخش مزبور به عنوان يک مطالبه جدي از سوي ايران به دولت افغانستان اعلام شود زيرا با افزايش ساعات کاري در مرز، نبود باسکول و اينترنت مطلوب در گمرک اسلام قلعه مشکلات دوغارون را بيشتر خواهد کرد.

رسوليان درباره اجراي طرح جامع منطقه ويژه اقتصادي دوغارون اظهار کرد: در صورتي که سازمان مسئول در موعد مقرر نتواند طرح جامع را مصوب و زمينه سرمايه‌گذاري را فراهم کند مجبور به اتخاذ تدابير ديگري خواهيم بود.

معاون استاندار خراسان رضوي اضافه کرد: بنا به تاکيد استاندار همه مصوبات نشست شوراي ساماندهي مبادلات مرزي لازم الاجرا است، اين شورا قانوني است و ساعات نشست‌هاي آن بايد مرتب و مشخص باشد.

منبع:  خبرگزاري فارس

1399/08/28
آغاز فعالیت کشتی های رو - رو کامیونی جهت ترانزیت انواع کالاها در بندر امیرآباد

کشتي‌هاي رو – رو کاميوني براي حمل خودرو و ساير محموله‌هايي که روي چرخ قرار دارند استفاده مي‌شوند و پل‌هاي متحرک در آن امکان ورود و خروج وسايل نقليه موتوري را به کشتي فراهم مي‌سازد .
مديرکل بنادر و دريانوردي اميرآباد گفت : فعاليت کشتي‌هاي رو – رو کاميوني جهت ترانزيت انواع کالاها از بندر اميرآباد آغاز شد .

محمدعلي‌ سعيدي‌پور اظهار داشت : پس از وقفه‌اي 10 ساله در ترانزيت کالا با کشتي‌هاي رو – رو کاميوني از بنادر شمالي به کشورهاي حاشيه درياي خزر ، فعاليت اين نوع کشتي‌ها جهت ترانزيت کالاها؛ براي نخستين بار در بندراميرآباد آغاز شد . کشتي رو – رو کاميوني قادر است 30 دستگاه تريلي محتوي کالا را در خود جاي دهد و در مسير بندر اميرآباد به ساير بنادر درياي خزر ، تردد کند .

سعيدي پور ، مسير ترانزيتي کالا توسط کشتي رو – رو کاميوني را از بنادر شمالي به بندر آکتائو کشور قزاقستان عنوان کرد و افزود : 3 خط منظم ترانزيتي انواع کالا از اين طريق به صورت ماهانه بين دو کشور ايران و قزاقستان راه‌اندازي مي شود .

وي يکي از مهم‌ترين ويژگي اين نوع از حمل و نقل کالاها را صرفه‌جويي در هزينه‌هاي جابجايي کالاهاي تجارتي از مبدأ تا مقصد و کنترل کامل بر تمام مسير حمل برشمرد و خاطرنشان کرد : با فعال شدن اين خط ترانزيتي و کاهش هزينه‌هاي تمام شده ؛ صاحبان کالا بيش از پيش نسبت به ترانزيت کالا از اين مسير ترغيب خواهند شد .

مديرکل بنادر و دريانوردي اميرآباد با بيان اينکه بندر اميرآباد با بهره‌گيري از شقوق مختلف حمل و نقل کالا ؛ نقش بسزايي در صادرات ، واردات و ترانزيت کشور دارد ، تصريح کرد : با تکميل و بهره‌برداري از اسکله رو – رو ريلي و توسعه زيرساخت هاي ريلي و لجستيکي ، شاهد رشد ترانزيت کالا از بندر اميرآباد به کشورهاي حوزه CIS ، عراق و افغانستان باشيم .

گفتني‌است کشتي‌هاي رو – رو کاميوني براي حمل خودرو و ساير محموله‌هايي که روي چرخ قرار دارند استفاده مي‌شوند و پل‌هاي متحرک در آن امکان ورود و خروج وسايل نقليه موتوري را به کشتي فراهم مي‌سازد .

منبع: پرتال حمل و نقل

1399/08/25
سامانه نوبت دهی مکانیزه در مرزهای تجاری آغاز به کار می کند

نخستين مکانيزاسيون نوبت دهي در پايانه‌هاي مرزي بازرگاني کشور از بهمن 99 فعاليت رسمي خود را آغاز خواهد کرد.

 با حضور محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي بيست‌ و پنجمين نشست شوراي ساماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني کشور برگزار شد.

اين نشست که پس از يک وقفه دو ساله پيرو دستور رئيس جمهوري برپا شد، بر عارضه‌يابي، شناسايي مشکلات مديريتي و بررسي شيوه‌هاي مديريتي در پايانه‌هاي مرزي کشور تمرکز داشت تا مشخص شود که تاکنون در پايانه‌هاي مرزي، مشکلات چگونه برطرف شده‌اند.

در اين نشست، بر يکي از وظايف اين شورا که ايجاد هماهنگي ميان دستگاه‌هاي مستقر در پايانه‌هاي مرزي است تاکيد شد و چگونگي استفاده از تصميمات هوشمندانه جهت هماهنگي بين دستگاه‌هاي عضو مورد مطالعه قرار گرفت.

در اين نشست، مشکلات پايانه‌هاي مرزي از منظر نرم افزار مطرح شد که پس از بحث و بررسي، رويکرد يکپارچه‌سازي نرم‌افزارها در تمامي پايانه‌هاي مرزي کشور به تصويب رسيد. با يکپارچه‌سازي نرم‌افزارها، از اين پس مي‌توان از طريق هوشمندسازي فرآيندها در ساختارهاي مرزي، مشکلات پايانه‌هاي مرزي را برطرف کرد.

از ديگر موضوعات مطرح در اين نشست، مربوط به نوبت‌دهي مکانيزه در پس کرانه‌هاي پايانه‌هاي مرزي بود که پس از بحث و بررسي، ساماندهي صف در پايانه هاي مرزي از سوي اعضا به تصويب رسيد و مطابق اين مصوبه، مقرر شد که سامانه نوبت دهي مکانيزه در پايانه‌هاي مرزي بازرگان به صورت پايلوت از بهمن ماه امسال پياده‌سازي و به بهره‎برداري برسد.

با اجراي اين مصوبه، نخستين مکانيزاسيون نوبت دهي در پايانه‌هاي مرزي بازرگاني کشور از بهمن 99 فعاليت رسمي خود را آغاز خواهد کرد.

همچنين در اين نشست، موضوع بهداشت مسافران در پايانه‌هاي مرزي که پيش از اين در جلسه کار ويژه شورا درباره آن بحث و بررسي شده بود، در جلسه شورا قرائت شد و پس از بحث و بررسي به تصويب اعضا رسيد و طي آن، مقرر شد که اين مصوبه به همه پايانه‌هاي مرزي ابلاغ شود و مسافراني که از طريق پايانه‌هاي مرزي تردد مي‌کنند، مي‌بايست تمامي مفاد پروتکل‌هاي بهداشتي مصوب را رعايت نمايند.

در پايان جلسه مقرر شد که از اين پس، به طور مرتب هر ماه يک بار، نشست شوراي ساماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني کشور برگزار شود.

 به گزارش ايرنا ، شوراي ساماندهي مبادي ورودي و خروجي مجاز زميني کشور نخستين بار فعاليت خود را در سال 1375 آغاز کرد و تاکنون اين شورا 24 نشست داشته است. آخرين نشست اين شورا در مورخ 17 شهريور 97 بود که اکنون بيست‌ و پنجمين نشست اين شورا با يک وقفه 2 ساله در آبان 99 برگزار شده است.

منبع:  پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي

1399/08/24
عراقچی:مسیر ترانزیت ایران به ارمنستان و آذربایجان تغییر نمی‌کند
سيد عباس عراقچي معاون سياسي وزارت امورخارجه شايعات درخصوص توافق آتش بس قره‌باغ را "بي اساس" خواند و گفت: هيچ تغييري در مسيرهاي ترانزيتي ايران به سمت ارمنستان يا آذربايجان ايجاد نخواهد شد.

معاون سياسي وزير امور خارجه گفت:متاسفانه اطلاعات غلط و گمراه کننده همراه با نقشه هاي جعلي در فضاي مجازي در حال انتشار است و ادعاهايي همچون قطع مرز ايران با ارمنستان،  ايجاد کريدور در داخل خاک ارمنستان يا حتي داخل خاک ايران، تغيير ژئوپلتيک منطقه و... مطرح شده است که از اساس واقعيت ندارد و با اغراض خاص سياسي و تبليغاتي صورت مي‌گيرد. 

عراقچي با اشاره به نقشه اصلي توافق گفت: چنانچه در اين نقشه مشاهده مي شود، بحث ايجاد يک نوار جغرافيايي در حاشيه مرز ايران با ارمنستان که زياد مطرح  شده است کاملا بي مبنا است.

فرستاده ويژه رييس جمهور براي ارائه طرح صلح ايران گفت: آنچه در توافق آتش بس قره باغ آمده ايجاد يک کريدور جاده اي، يا بهتر است گفته شود يک مسير ترانزيتي، داخل خاک ارمنستان از نخجوان به سمت خاک اصلي آذربايجان است که امنيت آن توسط روسيه تضمين خواهد شد و مسير دقيق آن نيز هنوز مشخص نيست.  

عراقچي گفت: اين ايده  جديدي نيست و طرح آن سابقه طولاني دارد، و اگر هم عملي شود، که با هزار اما و اگر همراه است، هيچ تغييري در مسيرهاي ترانزيتي ايران به سمت ارمنستان يا آذربايجان ايجاد نخواهد کرد.

معاون وزير امور خارجه خاطرنشان کرد: با اين حال رايزني هاي ما با همه طرف ها ادامه دارد. عصر چهارشنبه گفتگوي طولاني با سفير روسيه در تهران در همين خصوص داشتم.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/24
کاهش ۲۰ درصدی هزینه‌های ترانزیت با افتتاح راه‌آهن ایران-افغانستان

راه‌آهن ايران تا يک ماه ديگر با اتصال به راه‌آهن افغانستان براي ترانزيت کالا به ظرفيت 1.7 ميليون تن از کشورهاي حوزه cis (مستقل مشترک المنافع)، ترکيه و خليج فارس آماده مي‌شود که تا 20 درصد هزينه‌هاي ترانزيت را کاهش خواهد داد.

رييس‌جمهوري روز گذشته نويد ورود شبکه ريلي از ايران به افغانستان را داد و گفت: ظرف يک ماه آينده با افتتاح راه‌آهن خواف به هرات براي نخستين بار راه آهن وارد افغانستان خواهد شد و خطوط ريلي دو کشور به يکديگر وصل مي‌شود.

پروژه خط راه‌آهن خواف- هرات، متصل کننده خواف در ايران به شهر هرات در غرب افغانستان است که طول اين پروژه ريلي 218 کيلومتر و از چهار قطعه تشکيل شده است.

سعيد رسولي معاون وزير راه و شهرسازي پيش تر گفته بود: خواب-هران ششمين مرز ريلي کشور  با ظرفيت 1.7ميليون تن ترانزيت بار از کشورهاي حوزه cis (مستقل مشترک المنافع)، ترکيه و خليج فارس است که اواخر آذرماه توسط دولت تدبير و اميد افتتاح مي‌شود.

قطعات اول و دوم از ايستگاه خواف تا شمتيغ به طول 76 کيلومتر در خاک ايران و قطعه سوم و چهارم از شمتيغ تا روزنک و از روزنک تا هرات هر کدام به طول 63 کيلومتر داخل خاک افغانستان است. قطعه چهارم نيز از روزنک تا هرات قرار است توسط دولت افغانستان ساخته شود که هم اکنون دو بخش مربوط به داخل خاک ايران و نيمي از بخش ريل در داخل خاک افغانستان تکميل شده است.

قطعه‌اي که ساخت آن به پايان رسيده و به بهره‌برداري مي‌رسد، مسير ريلي خواف تا روزنک است که 76 کيلومتر اين مسير در خاک ايران و 62 کيلومتر آن در خاک افغانستان است.

تعداد قطاري که در اين مسير ريلي به کار گرفته مي‌شود، بستگي به تقاضاي بار و مسافر دارد. قطعاً از روز اول افتتاح، امکان تخمين تقاضا وجود ندارد. اکنون با محوريت راه آهن، صاحبان کالا، بازرگانان و بازاريابان که مسئوليت جذب بار را دارند، در حال گفت‌وگو هستند تا براي بهره‌برداري از ظرفيت اين مسير ريلي، حداکثر استفاده بشود.

*وضعيت شبکه ريلي در افغانستان

اهميت اين پروژه از آن روست که براي اولين بار مردم افغانستان صاحب مسيرريلي با ايران مي شوند. اداره راه آهن افغانستان در سال 1391 با هدف مديريت توسعه و بهره‌برداري از خطوط ريلي موجود و آتي کشور و به‌منظور بهبود رشد اقتصادي، حمايت از توسعه منطقه‌اي و ارتقاي سير مسافران افغان تأسيس شد.

راه آهن افغانستان به دنبال مسير مطمئن و کارآمد منابع، کالا و مسافران در سراسر افغانستان از طريق توسعه خط‌مشي‌هاي پايدار و منسجم و ايجاد همکاري‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي است. و در اين مسير عضويت اين کشور در اتحاديه بين‌المللي راه‌آهن‌ها يا به اختصار UIC در تاريخ 12 سپتامبر 2013 ميلادي به تصويب رسيد و راه‌آهن افغانستان رسماً عضو اين اتحاديه است.

پيش از آغاز طرح راه‌آهن ملي، طول کلي خطوط آهن احداث شده در افغانستان 135 کيلومتر بوده که يک بخش آن در بلخ در سطح محدودي بهره‌برداري مي‌شد هم چنين طرح راه‌آهن ملي افغانستان پيش‌بيني کرده است که بين سال‌هاي 2017تا 2040 ميلادي، 75 درصد از ترافيک باري را به خود اختصاص دهد.

*چشم‌انداز اتصال مسير ريلي خواف- هرات به بندر چابهار

اتمام ساخت پروژه خواف – هرات و اتصال آن به بندر چابهار از طريق راه‌آهن سراسري به بندرچابهار، مسير به صرفه و اقتصادي براي ترانزيت کالاهاي افغانستان ايجاد خواهد شد و تحول شگرفي در حمل و نقل را رقم خواهد زد و سرعت و کاهش هزينه  جابجايي کالاهاي ترانزيتي را در پي خواهد داشت. پيش‌بيني مي شود قيمت ترانزيت کالاها از اين مسير تا 20 درصد ارزان تر از ساير شيوه‌هاي حمل و نقل باشد.

 

در افغانستان زمينه‌هاي قابل توجهي براي صادرات، واردات و ترانزيت کالاها وجود دارد. وجود منابع غني از جمله وجود 1400 معدن و مواد معدني و نفت و گاز به ارزش 1000 ميليارد دلار و فرصت‌هاي مناسب در زمينه کشاورزي که هم اکنون 16 درصد توليد ناخالص اين کشور تشکيل داده و زمينه اشتغال 61 درصد از مردم اين کشور را فراهم کرده، روي هم رفته فرصت‌هاي صادراتي ويژه‌اي را براي افغانستان از طريق بندر چابهار بوجود آورده است.

اين کشور از طرف ديگر 90 درصد مايحتاج و موارد مصرفي خود را از طريق واردات تأمين مي‌کند و به همين خاطر جمهوري اسلامي ايران در سال 2018 چهارمين کشور مبدأ واردات افغانستان بوده که ارزش اين کالاها معادل 908 ميليون دلار است.

*تاريخچه و يژگي‌هاي خط ريلي خواف- هرات

طرح موضوع خط آهن ايران به هرات در غرب افغانستان به دهه 1970 ميلادي برمي‌گردد اما موانع متعدد مانع از اجراي آن شد. در اوايل دهه هشتاد در چارچوب مذاکرات طرفين و برخي اسناد مبادله شده، نظير قانون موافقت‌نامه مسيرهاي حمل‌ونقل بين‌المللي ايران، افغانستان، ازبکستان، مصوب سال 1382، همچنين برنامه کمک‌هاي جمهوري اسلامي ايران به بازسازي افغانستان در آن مقطع زماني، اين پروژه دوباره مطرح و در نهايت عمليات اجرايي آن پيرو تفاهم بين وزارت راه و ترابري با وزارت فوائد عامه افغانستان به‌عنوان يکي از پروژه‌هاي بزرگ با مسئوليت شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل‌ونقل کشور آغاز شد.

مسير ريلي خواف - هرات باعث افزايش مبادلات تجاري بين دو کشور ايران و افغانستان مي‌شود. اين خط آهن، امکان حمل مقرون‌به‌صرفه و اقتصادي کالاهاي سنگين و حجيم را از مبادي داخلي سراسر کشور همچنين از مبادي ورودي نظير مرز با کشورهاي همسايه به ويژه همسايگان شمالي و غربي، بنادر شمالي و جنوبي از جمله چابهار و شهيدرجايي به افغانستان و بالعکس، در چارچوب عمليات صادرات، واردات و ترانزيت از خاک کشورمان را فراهم مي‌سازد.

وجود سنگ‌آهن هم در ايران و هم افغانستان و امکان صادرات و واردات آن، برنامه توسعه صادرات نفتي و غيرنفتي و تنوع‌بخشي به کالاهاي صادراتي کشور به ويژه ميوه و تره‌بار، موادغذايي، الياف و منسوجات، کالاهاي صنعتي و ساختماني به افغانستان، موافقت‌نامه چابهار و امکان ترانزيت کالاي هندي به ويژه گندم و شکر به مقصد افغانستان و ترانزيت کالاي افغانستاني به ويژه مواد معدني، خشکبار و ميوه به مقصد هندوستان، ترانزيت کالا از مبدأ ترکيه و عراق به افغانستان و بالعکس، همچنين توسعه تبادلات تجاري کشورمان با کشورهاي آسياي ميانه از طريق ترانزيت کالا از سرزمين افغانستان، عوامل پيشران افزايش مبادلات تجاري دو کشور محسوب مي‌شوند که بايد به نحو مطلوبي از آن‌ها بهره‌برداري کرد.

رسيدن به اين اهداف، مستلزم اجراي اقدامات مشترک نرم‌افزاري نظير روان‌سازي، الکترونيکي و ديجيتاليزه کردن و مدرنيزه کردن فرآيندهاي مرزي است که به موازات توسعه زيرساخت‌هاي اتصالي دو کشور در دستور کار بخش‌ها و دستگاه‌هاي ذي‌ربط، از جمله وزارت راه و شهرسازي قرار دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/24
دیدار مدیران کل گمرکات آستارای ایران و جمهوری آذربایجان با هدف تسهیل تجارت
 نشستي ميان مديران کل گمرکات مرزي آستاراي ايران و جمهوري آذربايجان  روز گذشته مورخ 23 آبان ماه سال جاري برگزار شد .

 در اين نشست که کريم رسولي مدير کل گمرک آستارا را علي پور معاون فني و مرحباء مسئول درب مرزي گمرك آستارا همراهي مي كردند و هابيل مهدي مدير كل گمرك آستاراي جمهوري آذربايجان و معاونين وي اصلان معلم ، الهام معلم و الله وردي معلم در نشست نيز حضور داشتند ، مباحث زير مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت:

  در خصوص مشكلات اخير حجم ترافيك كاميونهاي حامل صادرات ما كه به دليل مشكلات مرز مشترك روسيه و آذر بايجان در مرز سامور روسيه و كندي خروج كاميون در آن مرز آذربايجان پذيرش كاميونهاي ما را در مرز آستارا محدود كرده بودند قول مساعد رفع مشكل و پذيرش بيشتر كاميونهاي خروجي ما را دادند و مقرر گرديد پذيرش را بيشتر كنند و باعث كاهش ترافيك كاميونهاي حامل صادرات ايران در مرز شود .

در مورد همكاري مشترك در خصوص آموزش و تبادل تجربه طرفين مسئولين XRay و نيروهاي فعال در اين بخش با هماهنگي دو كشور تجارب طرفين در تجزيه و تحليل اسكن ها به اشتراك گذاشته شود و توانمندي و كارايي همكاران دراين زمينه افزايش پيدا كند.

مورد بعدي كه مورد بحث قرار گرفت همكاري دو گمرك مرزي در  خصوص مبارزه با قاچاق كالا وارز خصوصا مواد مخدر  و استفاده از توانمنديهاي سگ هاي مواد ياب طرفين در مرز مشترك بود .

در پايان طرفين ابراز علاقه مندي خود را براي برگزاري جلسات مشترك مرزي بين دو گمرك حهت رفع موانع و مشكلات احتمالي ابراز داشتند .
1399/08/20
صادرات ۱۴۱ هزار تن کالا از پایانه مرزی بیله سوار طی ۷ ماه گذشته
مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان اردبيل گفت : 141 هزار و 390 هزار تن کالاي ايراني در 7 ماه گذشته از پايانه مرزي بيله سوار صادر شده است .

کليم الله وثوقي در بازديد از پايانه مرزي افزود : اين ميزان کالا توسط 6 هزار و 206 دستگاه کاميون از مرز بيله سوار صادر شده که از اين تعداد بيش از 136 هزار تن کالا توسط 5 هزار و 988 دستگاه کاميون ايراني و 4 هزار و 716 تن کالا توسط 218 دستگاه کاميون گرجي از مرز خارج شده است . محصولات کشاورزي ، کاشي ، شيشه ، نمک ، سنگ ساختماني ، پسته ، نئوپان ، خرما را عمده کالاهاي صادر شده ايراني عنوان کرد .

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي استان اردبيل صادرات اين ميزان کالاي ايراني به کشورهاي آذربايجان ، روسيه ، گرجستان و حوزه قفقاز را خاطرنشان کرد و گفت : در مدت ياد شده 110 هزار و 623 تن کالا توسط 4 هزارو734 دستگاه از پايانه مرزي بيله سوار ترانزيت خروجي شده است . آب معدني ، برنج ، گچ ، سنگ هاي ساختماني ، سيمان ، ام دي اف ، نئوپان ، سيمان ، نمک ، پروفيل ، هيدروکربن و بيسکويت عمده ترين کالاهاي ترانزيت خروجي شده هستند .

وثوقي گندزدايي و ضدعفوني مرتب پايانه مرزي بيله سوار را باهدف مبارزه با ويروس کرونا خاطرنشان کرد و گفت : به دليل شيوع اين ويروس منحوس تردد مسافر از پايانه مرزي 100 درصد کاهش يافته است .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/20
آینده ایران در معاملات ترانزیتی منطقه با رفع احتمالی تحریم‌ها

حجم جابه‌جايي بار بين خاور دور، هندوستان، روسيه و اروپا از طريق ايران 30 ميليون تن است اما با رفع احتمالي تحريم ها و با برنامه‌ريزي مناسب و سپس اجراي دقيق آن مي توان به افزايش دو برابري اين رقم اميدوار بود.

با انتخاب جو بايدن به عنوان رييس جمهور امريکا احتمال قريب به يقين در مساله رفع تحريم ها مطرح شده است.

اگر چنين اتفاق محتملي رخ دهد، در آينده ترانزيت ايران در منطقه و جهان بويژه از طريق حمل ونقل ريلي، طبق نُرم جهاني، تاثير بسياري خواهد داشت. چراکه کشور براي ايجاد ارتباط و همچنين خريد قطعات به يک يا دو کشور وابسته نخواهد بود تا آنها با اعمال 100درصدي منافع خود، سهم کوچکي هم براي منافع ترانزيتي ايران قائل باشند.

اين در حالي است که موقعيت ترانزيتي کشور ما براي هند و روسيه و کشورهاي حوزه سي آي اس بيش از سايرين اهميت دارد. اين موضوع در توافقنامه اوراسيا ديده شده است و اين توافقنامه از آن جهت بويزه براي روسيه مهم است که به مزيت‌هاي قلمرو آگاه بوده و مي‌داند از نظر هزينه، زمان و امنيت چقدر استفاده از مسيرهاي ايران براي اين کشور و همچنين کشورهاي اروپاي شرقي و اقيانوس هند جذابيت دارد.

در همين راستا هم کريدور شمال – جنوب شکل گرفت و براساس همين مساله روسيه يک سند راهبردي توسعه تجارت در حوزه خزر و کريدور شمال و جنوب را تنظيم و در هشتم نوامبر ???? در مجلس خود به تصويب رساند.

يکي از شاخصه‌هاي اجرايي اين سند راهبردي توسعه تجارت آزاد با ايران بوده است که آن را مصوب کردند. روسيه طبق برنامه زمان‌بندي در سال ???? اين سند را مصوب کرد، اين سند بايد تا سال ???? عملياتي مي‌شد که از طرف روس‌ها اين مساله انجام گرفت.

 عضو هيات رئيسه اتاق مشترک ايران و روسيه در اينباره اظهار داشت: به نظر مي‌رسد در ايران آنچنان که بايد از اين توافقنامه استفاده نشده است اما هنوز فرصت براي کسب موفقيت وجود دارد.

سيدسعيد جلالي‌فر ادامه داد:‌ اين توافقنامه يکي از برنامه‌هاي توسعه‌اي بنادر شمالي کشور مثل بندر انزلي است که در ادامه بنادر جنوبي ايران و کشورهاي عضو در حوزه سي آي اس را نيز توسعه خواهد داد.

 وي افزود: با اين حال اين توافقنامه مي‌تواند بيشترين نقش را در توسعه بنادر شمالي ايران و جنوب روسيه داشته باشد و اين موضوع يکي از تصميمات و راهبردهاي روسيه در توسعه تجارت با ايران است.

او تاکيد کرد: حجم جابه‌جايي بار بين خاور دور، هندوستان، روسيه و اروپا از طريق ايران ?? ميليون تن است اما با رفع احتمالي تحريم ها و با برنامه‌ريزي مناسب و سپس اجراي دقيق آن مي توان به افزايش دو برابري اين رقم اميدوار بود.

گفتني است که هدف روسيه و کشورهاي سي آي اس اين است که بتواند به آب‌هاي گرم دسترسي پيدا کند و تجارت خودشان را با هند، پاکستان، شرق آفريقا و کشورهاي عربي حوزه خليج‌فارس را از موقعيت قلمرويي جمهوري اسلامي ايران توسعه دهمد. هدف ايران نيز توسعه تجارت است که با اعمال تحريم ها با مشکلاتي مواجه شد.

حالا با رفع احتمالي تحريم ها، ايران نيز مي تواند از موقعيت بي بديل خود به جبران کم کاري هاي سال هاي قبل، در توسعه ترانزيت استفاده کند و رقم ترانزيت کالا را از 10 تا 11 ميليون تن در دو سال اخير به 100 ميليون تن، طبق نظر وزير راه و شهرسازي افزايش دهد.

منبع: تين نيوز

1399/08/19
تاکید وزیر راه و شهرسازی بر پیگیری سیاست کاهش قیمت حمل و نقل و افزایش سهم ترانزیت

توسعه همه جانبه زيرساخت ها با ارايه کيفي و سپردن پروژه ها به کارآمدان ، پاسخگوبودن و رسيدگي به امور مردم و ارايه گزارشي از اقدامات و رويکردهاي شرکت ها و سازمان ها در ايام کرونا و ارايه گزارش به رييس جمهور و مقام معظم رهبري در دستورکار قرار بگيرد .
وزير راه و شهرسازي در دهمين نشست شوراي حمل و نقل و لجستيک بر پيگيري سياست کاهش قيمت حمل و نقل و افزايش سهم ترانزيت ، تاکيد کرد .

محمد اسلامي در دهمين نشست شوراي حمل و نقل و لجستيک در سال 99 که در ساختمان دادمان و با تمامي مديران عامل شرکت ها و سازمان هاي حمل و نقل به شکل ويدئوکنفرانس برگزار شد ، ضمن ابراز رضايت از انجام اقدامات مهم در سيستان و بلوچستان ، منطقه چابهار ، گفت : اقدامات بازآفريني شهري بعد از 40 سال در چابهار و در اين دوره ، بسيار حائز اهميت بود و رضايت مردم را به دنبال داشت که بايد اين رويکرد دنبال شود .

وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينکه اقدامات و حوزه مسئوليت وزارت راه و شهرسازي ، تاثير مستقيم بر زندگي مردم دارد و بهبود در عملکرد، رضايت اجتماعي را به دنبال خواهد داشت ، بر افزايش بهره وري در نظام حمل و نقل و لجستيک تاکيد کرد .

عضو کابينه دولت دوازدهم بر رعايت سه نکته کليدي در نظام حمل و نقل و لجستيک تاکيد کرد و افزود : توسعه همه جانبه زيرساخت ها با ارايه کيفي و سپردن پروژه ها به کارآمدان ، پاسخگوبودن و رسيدگي به امور مردم و ارايه گزارشي از اقدامات و رويکردهاي شرکت ها و سازمان ها در ايام کرونا و ارايه گزارش به رييس جمهور و مقام معظم رهبري در دستورکار قرار بگيرد .

اسلامي درباره توسعه همه جانبه زيرساخت ها و اجراي با کيفيت آنها ، توضيح داد : اجراي قاطعانه و مستحکم پروژه هاي زيرساختي مدنظر مجموعه هاي وزارت راه و شهرسازي قرار بگيرد . پذيرفته نيست که برخي پروژه ها تا ?? سال يا کمتر از آن به طول انجاميده و تکميل نشده باشد . هيچکدام از پروژه ها نبايد زمانبندي بيش از 40 ماه داشته باشند ، زيرا همواره براي انجام پروژه هاي زيرساختي منابع در اختيار بوده است .

وي بار ديگر بر جلب رضايت مردمي از انجام پروژه ها تاکيد کرد و خطاب به مديران عامل و روساي سازمان ها و شرکت هاي تابعه وزارتخانه تحت مسئوليت خود ، گفت : هم اکنون سرفصل ها و منابع مختلف براي انجام پروژه ها تعريف شده است که بايد از طريق آنها منابع انجام و تکميل پروژه ها تامين شود و نبايد در انجام پروژه هاي زيرساختي تنها به رديف بودجه بسنده کرد .

تلاش براي جلب رضايت اجتماعي در حوزه هاي حمل و نقل

اسلامي ضمن قدرداني از معاونت برنامه ريزي و توسعه منابع وزارتخانه تحت مسئوليت خود ، اعلام کرد : لايحه بودجه 1400وزارت راه و شهرسازي ، لايحه مطلوبي است که با آن لايحه بايد تلاش مضاعف شود و نسبت به محروميت زدايي و توسعه و پيشرفت متوازن و همه جانبه اقدام کرد . اصلاحات سياستي ، برنامه اي و عملياتي بايد فراگير در همه سازمان ها ، يکپارچه اجرا شود . در 1400 انتظار مي رود تا همه سازمان ها ، کارآمد ، نوآور ، خلاق ، پيشرو ، خدمتگزار و پاسخگو باشند . پاسخگو بودن و رسيدگي به امور مردم و باز کردن گره از زندگي آنها براي ما در دولت حائزاهميت است .

اسلامي همچنين بر تغيير فرهنگ رفتاري افرادي از جمله مشاوران، پيمانکاران ، عرضه کنندگان و خدمات دهندگاني که با وزارت راه و شهرسازي فعاليت مي کنند ، تاکيد کرد و گفت : پيمانکاراني که خوب کار مي کنند و درستکار هستند بايد مورد احترام باشند و در همکاري مشترک با وزارتخانه ، آسيب نبينند .

وي گزارش هاي ارايه شده توسط شرکت ها و سازمان هاي تابعه وزارتخانه را در ايام کرونا ، مثبت و تاثيرگذار عنوان کرد و از ارائه مجدد آنها در نشست بعدي با حضور وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي خبر داد . چکيده گزارش سازمان ها و شرکت هاي زيرمجموعه وزارت راه و شهرسازي و دستاوردها در ايام کرونا و ارتباطات با کسب و کارهاي فعال حوزه حمل و نقل خدمت رييس جمهور ارايه خواهد شد . همچنين اين چکيده به شکل کتاب درآمده و به مقام معظم رهبري تقديم مي شود .

وزير راه و شهرسازي ، سياست وزارتخانه را افزايش کاهش قيمت حمل و نقل و افزايش سهم ترانزيت برشمرد و افزود : افزايش بهره‌وري در چيدمان نظام حمل و نقل پيگيري خواهد شد و تلاش مي کنيم تا بار ، سريعتر ، ايمن تر ، مطمئن تر و با هزينه کمتر جابه شود و به نقاط مصرف برسد .

وي در عين حال خواستار بازنگري در طرح جامع لجستيک در شرايط کرونايي شد .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/18
تردد کامیون‌ها در مرز دوغارون خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافت
مدير پايانه مرزي دوغارون گفت: با افزايش ساعات کار پايانه مرزي دوغارون در مرز تايباد خراسان رضوي با کشور افغانستان ظرفيت تردد کاميون در اين مرز 30 درصد افزايش يافت.

کريم نوايي نظامي افزود: در حالي که طي هفته‌هاي گذشته ميزان خروج ناوگان تجاري از اين پايانه حدود 450 دستگاه در روز بود اکنون اين تعداد به حدود 600 دستگاه رسيده است.

وي ادامه داد: پيش از اين ساعات کاري از هفت صبح تا 18 تعيين شده بود که با توجه به ازدحام کاميونهاي صادراتي و ترانزيتي در اين مرز مقرر گرديد فعاليت اين پايانه تا ساعت 22 ادامه يابد که اين هدف تا حدودي محقق شد.

مدير پايانه مرزي دوغارون گفت: در حال حاضر زمان معطلي و به اصطلاح خواب کاميونهايي که مستقيم و بدون تخليه بار از مرز عبور مي‌کنند به سه روز کاهش يافته اما تداوم زمان کاري پايانه تا ساعت 22 ، منوط به همکاري  و ايجاد ظرفيت پذيرش در افغانستان است.

وي افزود: ما ظرفيت خروج ناوگان از مرز را افزايش داده ايم اما در آن سوي مرز طرف افغانستاني با محدوديت توقفگاه مواجه است لذا فعاليت پايانه دوغارون طي روزهاي اخير تا حدود ساعت 19 بوده ولي طرف افغانستاني قول داده با افزايش ظرفيت توقفگاه مشکل پذيرش کاميونها را برطرف کند.

نوايي نظامي ظرفيت کنوني تردد ناوگان باري در دو سوي اين پايانه را روزانه هزار و 200 دستگاه کاميون اعلام کرد و ادامه داد: از مجموع اين مقدار تبادل تجاري 35 درصد سهم پايانه مرزي، 45 درصد در منطقه ويژه و حدود 20 درصد نيز در بازارچه مرزي است.   

معطلي يک ماهه کاميونها در مرز دوغارون

رييس انجمن صنفي شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي خراسان رضوي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در حال حاضر بيش از 2 هزار دستگاه کاميون پشت مرز منتظر خروج از کشور و ورود به مرز اسلام قلعه افغانستان هستند اين ازدحام در حالي است که طي روزهاي اخير گمرک بندرعباس تعطيل بوده و کاميوني به دوغارون نيامده است.  

احمد زمانيان يزدي افزود: زمان معطلي يا خواب کاميونهايي که به صورت مستقيم از مرز خارج مي شوند 6 روز يا يک هفته است و اين زمان براي کاميونهايي که ناچار هستند بار خود را ترانشيپمنت کنند به يک ماه نيز مي رسد.

وي ادامه داد: اگر ترانشيپمنت يا جابه‌جايي بار از يک وسيله نقليه به کاميون ديگر، بوسيله جرثقيل انجام شود زمان خواب کاميون 10 تا 15 روز است اما اگر اين جابه‌جايي بار بوسيله باربر و نيروي انساني صورت گيرد ناوگان باري در مرز دوغارون يک ماه معطل مي شود.  

پايانه مرزي دوغارون رتبه پنجم کشور در حوزه صادرات از معبرهاي زميني، رتبه سوم ترانزيت خروجي و رتبه نخست تردد مسافري با ناوگان حمل و نقل عمومي در بين معبرهاي زميني کشور را از آن خود کرده است.

سالانه افزون بر 600 هزار تن انواع کالاي صادراتي و 400 هزار تن کالاي ترانزيتي از اين پايانه به کشور افغانستان صادر مي‌شود.

مرز دوغارون در 18 کيلومتري تايباد قرار دارد و تايباد نيز در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/17
۲۵ سازمان با هزاران قانون و بخشنامه تجارت را قفل کرده‌اند!

رئيس کل گمرک اذعان داشت: 25 سازمان با هزاران قانون و بخشنامه تجارت را قفل کرده‌اند!
ميراشرفي اذعان داشت در اقتصاد کشور بيماري مزمني به نام تعدد قوانين و مقررات داريم که با تحريم تشديد مي‌شود. 10 هزار مورد قانون مصوب،100هزار مصوبه و بخشنامه و هزار مورد قانون در حوزه تجارت داريم.

در کشور ما 25 سازمان در حوزه تجارت ، قوانين و مقررات دارند که اين امر ناهماهنگي ايجاد مي کند.

مرزها و گمرکات کشور محل عبور کالا هستند نه ايستايي آن، اما تعدد قوانين و ناهماهنگي باعث ايستايي کالا در گمرکات شده است.
منبع: پايگاه خبري-تحليلي لجستيک و زنجيره تامين

1399/08/12
ساعت کاری پایانه مرزی دوغارون افزایش خواهد یافت
معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي گفت: با هدف افزايش خروجي از مرز دوغارون، ساعت کاري اين پايانه مرزي افزايش خواهد يافت. علي رسوليان معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي در گفتگو با خبرنگاران گفت: با هماهنگي طرف افغانستاني، تامين نيرو‌هاي مورد نياز و آمادگي ظرفيت‌ها و زيرساخت ها، اين افزايش ساعت کاري محقق خواهد شد.او افزود: يکي از اهداف ما، افزايش تردد‌هاي مرزي است و از طريق آن مي‌توان هزينه‌هاي سربار صادرات به افغانستان را که باعث افزايش قيمت کالا‌هاي مصرفي مردم کشورمان مي‌شود؛ کاهش داد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
1399/08/12
افزایش تردد روزانه کامیون‌های صادراتی و ترانزیتی در پایانه مرزی میلک

ماه‌‌هاي گذشته در تيرپارک‌‌هاي اين پايانه مرزي ، روزانه حدود 700 دستگاه کاميون منتظر خروج از کشور بودند ؛ در حالي‌که با اقدامات انجام‌‌شده هم‌‌اکنون تردد در آن به‌‌صورت روان و بدون وقفه در تيرپارک‌‌ها در حال انجام است .

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌اي سيستان و بلوچستان از افزايش تردد روزانه کاميون‌هاي صادراتي و ترانزيتي در پايانه مرزي ميلک از 250 دستگاه به حدود 400 دستگاه خبر داد .

ايوب کرد با بيان اينکه پايانه مرزي ميلک از نظر صادرات و واردات کالا براي ايران و افغانستان اهميت بسيار زيادي دارد ، گفت : افزايش تردد در اين پايانه مهم مرزي ، پيرو پيگيري‌هاي متعدد انجام‌‌شده توسط مسئولان کشوري و استاني در هشتمين اجلاس کميته مشترک همکاري‌‌هاي حمل‌‌و‌‌نقل بين‌‌‌المللي جاده‌اي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي افغانستان در تهران و جلسه شوراي ساماندهي مبادلات مرزي استان در زاهدان در شهريورماه سال جاري بوده است .

او با اشاره به تردد 28 هزار و 312 دستگاه کاميون ترانزيتي و صادراتي در پايانه مرزي ميلک در هفت‌‌ماهه نخست سال جاري گفت : ماه‌‌هاي گذشته در تيرپارک‌‌هاي اين پايانه مرزي ، روزانه حدود 700 دستگاه کاميون منتظر خروج از کشور بودند ؛ در حالي‌که با اقدامات انجام‌‌شده هم‌‌اکنون تردد در آن به‌‌صورت روان و بدون وقفه در تيرپارک‌‌ها در حال انجام است .

مديرکل راهداري و حمل و نقل جاده‌‌اي استان سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد : نزديکي مرز ميلک به بندر چابهار ، کاهش هزينه و زمان حمل‌‌و‌‌نقل ، واقع‌‌شدن در دالان ترانزيتي محور شرق ، همچنين گسترش تجارت بين ايران و افغانستان و توسعه اقتصادي منطقه ، از جمله ويژگي‌‌هاي پايانه مرزي ميلک است که سبب‌‌شده مسئولان اين سازمان ، تمام همت خود را براي رونق هرچه بيشتر آن به‌کار گيرند ؛ به‌‌طوري که عمليات توسعه محوطه اين پايانه از نظر فيزيکي براي ارائه خدمات بهتر به مسافران ، صاحبان کالا و رانندگان در سطح استانداردهاي ملي و بين‌‌المللي در حال انجام است .

پايانه و بازارچه مرزي ميلک در 340 کيلومتري شمال زاهدان و در همسايگي ولايت نيمروز افغانستان قرار دارد .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/12
رفتار تبعیض آمیز گرجستان با کامیون‌های ایرانی
اعضاي اتاق بازرگاني مشترک ايران و گرجستان مي‌گويند، با وجود اقدامات سازنده صورت گرفته، همچنان برخي مشکلات در مسير صادرات ايران به اين کشور وجود دارد.

با بالا گرفتن تحريم‌هاي يک جانبه امريکا عليه ايران، نهادهاي تصيم گير ايراني اعلام کردند که در حال حاضر اولويت خود را بر افزايش تجارت با کشورهاي همسايه و منطقه مي‌گذارند و آمارهايي که از صادرات ايران در سال‌هاي گذشته منتشر شده نشان از آن دارد که در کنار چين، بخش قابل توجهي از صادرات ايران به کشورهاي همسايه انجام شده است.

گرجستان به عنوان يکي از کشورهاي اروپاي شرقي که در سال‌هاي گذشته به منظور توسعه اقتصادي درهاي خود را براي تجارت خارجي باز کرده، در سال‌هاي اخير يکي از مقاصد اصلي صادرکنندگان و سرمايه گذاران ايراني بوده است و در سال‌هاي قبل، آمارها حاکي از رشد قابل توجه صادرات به اين کشور بودند.

با اين وجود در ماه‌هاي گذشته به دنبال شکل گيري برخي اختلاف نظرها در قيمت تمام شده محصولات ايراني در گرجستان و اعتراضاتي که برخي فعالان اقتصادي اين کشور داشتند، فضاي سابق بر هم ريخت و حضور کالاهاي ايراني در گرجستان دشواري‌هاي بيشتري را تجربه کردند. با اين وجود در جلسه اخير اعضاي اتاق بازرگاني ايران و گرجستان با سفير جديد ايران در تفليس، دو طرف بر لزوم افزايش همکاري هاي بخش خصوصي و دولت براي افزايش حضور ايران در گرجستان تاکيد کرده‌اند.

اعضاي اتاق بازرگاني ايران و گرجستان مي‌گويند که تبادل‌نظر ميان اين اتاق مشترک و سفارت ايران باهدف به‌روز کردن آخرين اطلاعات درباره ظرفيت‌ها و مقررات و اولويت‌ها در هر کشوري، مهم‌ترين نياز بخش خصوصي براي حضور و سرمايه‌گذاري در بازارهاي هدف است.

حسين وثوق عضو هيات مديره اتاق مشترک ايران و گرجستان نيز به مشکلات مرزي پيش آمده در گرجستان و بسته شدن مرزهاي اين کشور به دليل شيوع کرونا اشاره کرد و گفت: کاميون داران از تبعيضي که مقامات گرجي بين کاميون داران روسي، ترکي، آذري و ايتاليايي با کاميون داران ايراني قائل هستند، انتقاد دارند. اين کاميون‌ها برخلاف ايراني‌ها امکان تردد در فضاي کرونا را دارند اما به دلايل نامشخص اين امکان را به کاميون داران ايراني نمي‌دهند.

در ادامه اين نشست، اکبر قاسمي، سفير جديد ايران در تفليس با توجه به مشکلات و پيشنهادهايي که از سوي حضار مطرح شد و ضمن تشريح برنامه‌هاي خود، گفت: اتاق ايران و اتاق مشترک ايران و گرجستان ازجمله مراکزي هستند که براي پيشبرد اهداف کشور بايد با آنها همراهي لازم صورت پذيرد، نيازهاي آنها را تأمين و مشکلات آنها را براي گسترش مراودات دو کشور برطرف کرد.

او تأکيد کرد: بايد کار با گرجستان را از مسيري احيا کنيم که کمترين هزينه را داشته باشد و بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي استان‌هاي هم‌جوار و با دسترسي‌هاي بهتر که ازنظر مسافت نزديک‌ترين مناطق ايران به گرجستان هستند مفيد و مقرون‌به‌صرفه براي دو کشور هستند.

قاسمي با توجه به سياست‌هاي گرجستان در مقابله با کرونا و بستن فضاي اقتصادي خود در اين دوران، ادامه داد: اتخاذ چنين رويکردي در خدمت منافع متقابل دو کشور نبوده و ازنظر اقتصادي به ضرر اقتصاد گرجستان بوده و موجب افزايش قيمت‌هاي تمام‌شده توليدات اين کشور شده است، ضمن اينکه ايران به‌راحتي مي‌تواند، بازارهاي جايگزين را در منطقه شکل دهد.

منبع: خبرگزاري ايسنا

1399/08/12
کارنامه تجارت خارجی ایران در هفت ماهه سال جاری / ارزش تجارت خارجی ایران به بیش از 38 میلیارد دلار رسید
ارزش کل تجارت خارجي کشور در هفت ماهه سال‌جاري به 38 ميليارد و 278 ميليون دلار رسيد که با وجود کاهش ?? درصدي در ارزش دلاري نسبت به مدت مشابه سال قبل، در مقايسه با شهريور ماه (34 درصد) حدود 11 درصد بهبود يافته است.
مهدي ميراشرفي رئيس کل گمرک ايران با اعلام اين خبر گفت: وزن کل کالاهاي مبادله شده در هفت ماهه امسال 85 ميليون تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5/17 درصد کاهش نشان مي‌دهد.
در اين مدت سهم صادرات از کل تجارت خارجي 65 ميليون و 573 هزار تن به ارزش 18 ميليارد و 238 ميليون دلار و سهم واردات 19 ميليون و 332 هزار تن به ارزش 20 ميليارد و 40 ميليون دلار بود که از کل واردات کشورمان در اين مدت 8/13 ميليون تن مربوط به کالاهاي اساسي است.
 ميراشرفي گفت: طي هفت ماه سال‌جاري عمده مقاصد کالاهاي صادراتي به ترتيب عراق با 4.8 ميليارد دلار، چين با 4.4 ميليارد دلار، امارات متحده عربي با2.2  ميليارد دلار، ترکيه با 1.4 ميليارد دلار و افغانستان با 1.3 ميليارد دلار بود.
وي افزود: کشورهاي عمده طرف معامله واردات نيز به ترتيب شامل چين با 5.1 ميليارد دلار، امارات متحده عربي با 4.7 ميليارد دلار، ترکيه 2.2 ميليارد دلار، هند با 1.2 ميليارد دلار و آلمان قريب يک ميليارد دلار بودند.

منبع: گمرک نيوز
1399/08/10
شرکت های حمل و نقل باید از خودمالکی به شرکت‌مالکی تغییر یابند

فرسودگي حمل و نقل عمومي و باري مساله اي است که بارها مسئولان در مورد آن هشدار داده اند اما تا به حال تصميم براي نوسازي آن گرفته نشده است. حالا گويا فرسودگي در حمل و نقل باري که 5 سال پيش مقرر شد در تفاهم نامه اي که پيشتر  ميان وزارت راه و شهرسازي با وزارت نفت بسته شد قرار بود که 65 هزار کاميون فرسوده کشور در مدت 4 سال نوسازي شود اما طي اين مدت فقط 5000 کاميون نوسازي شده است به نوعي مي شود گفت فقط 10 درصد از تفاهم نامه اجرايي شد. حالا سخنگوي کميسيون عمران مجلس گفته: بر اساس آمارها، ميانگين عمر حدود 40 درصد از ناوگان حمل و نقل باري بالاي 35 سال است، در حوزه مسافري ميانگين عمر ناوگان ميني بوس بالغ بر 18 سال است که اين نشان مي دهد که عمر اين ناوگان بسيار بالا است.

همان طور که در بالا اشاره شد بارها از سوي مسئولان و دستگاه هاي ذي ربط مساله فرسودگي حمل و نقل عمومي و باري هشدار داده شده است اما تا اکنون تمصميمات در اين حوزه هيچکدام نه اجرايي شده اند و نا اقداماتي مبني بر رفع اين مشکل بين نهادها و دستگاه هاي مرتبط  صورت گرفته است. در بررسي موانع و مشکلات موجود در سر راه نوسازي حمل و نقل عمومي و باري ديده مي شود که از يک سو شهرداري ها از دولت درخواست دارند که در اين حوزه بودجه لازم در نظر گرفته شود و همچنين عدم رعايت تعهدات سنواتي دولت در جهت تامين ناوگان، چه در قالب تامين ارز و چه در قالب تامين قطعات را مانعي بر نوسازي مي دانند. از سوي ديگر برخي  نمايندگان مجلس کمبود اعتبارات از سوي شهرداري‌ها را مانع اصلي نوسازي ناوگان اتوبوسراني و ناوگان حمل و نقل عمومي کشور مي دانند. اين رفت و برگشت ها باعث شده است که ما شاهد برخي اعتراضات از سوي رانندگان به خصوص در حوزه حمل و نقل جاده اي براي عدم توجه به نوسازي اين سيستم باشيم.

*حمايت از سازمان راهداري جهت تأمين لجستيک حمل و نقل

حالا البرز حسيني سخنگوي کميسيون عمران مجلس با اشاره به مشکلات حوزه حمل و نقل جاده اي به ويژه حمل بار، گفته: در چند سال اخير رانندگان وسايل نقليه به ويژه کاميون ها براي تأمين تجهيزات مرتبط، با مشکلات بسياري مواجه شده اند، اين مسئله موجب شد که در سال 97 کاميون داران نسبت به اين شرايط اعتراض کنند که خوشبختانه با تلاش مجلس و دولت اين مشکلات تا حدودي مرتفع شد.

نماينده مردم خدابنده در مجلس شوراي اسلامي ادامه داده: البته حمل و نقل يک چرخه فرابخشي است و تمام امور اين بخش بر عهده وزارت راه و سازمان راهداري نيست، از اين رو مسائلي مانند تأمين منابع، تأمين قطعات و سوخت جزء مواردي است که بايد به صورت فرابخشي مورد پيگيري قرار گيرد.

وي با بيان اينکه رويکرد مجلس و اعضاي کميسيون عمران مجلس به حوزه حمل و نقل جاده اي بسيار مثبت است، افزوده: کميسيون عمران در هفته جاري نيز نشستي را با هدف بررسي وضعيت حمل و نقل باري برگزار کرد و تمام محورهاي اين بخش مورد بحث و بررسي قرار گرفت. از اين رو اعضاي کميسيون براي حمايت و کمک به سازمان راهداري جهت تأمين لجستيک و تجهيزات اعلام آمادگي کردند.

 

*ميانگين عمر حدود 40 درصد از ناوگان حمل و نقل باري کشور بالاي 35 سال است

حسيني با اشاره به بالا بودن ميانگين عمر ناوگان حمل و نقل کشور، ادامه داده: بر اساس آمارها، ميانگين عمر حدود 40 درصد از ناوگان حمل و نقل باري کشور بالاي 35 سال است، در حوزه مسافري ميانگين عمر ناوگان ميني بوس بالغ بر 18 سال است که اين نشان مي دهد که عمر اين ناوگان بسيار بالا است.

اين نماينده مردم در مجلس يازدهم گفته: همچنين ميانگين عمر ناوگان اتوبوس کشور حدود 12 سال و ميانگين عمر ناوگان سواري کشور حدود 9 تا 11 سال است. از اين رو بسيار ضروري است تا با تأمين منابع مالي و نظم بخشي در اين حوزه وضعيت حوزه حمل و نقل کشور را ارتقا دهيم.

 

*شرکت هاي حمل و نقل بايد از خودمالکي به شرکت‌مالکي تغيير يابند

سخنگوي کميسيون عمران مجلس افزوده: يکي ديگر از اهداف، توانمندسازي شرکت هاي حمل و نقل است تا اين شرکت ها از خودمالکي به سمت شرکت‌مالکي تغيير يابند تا سياست‌گذاري، کنترل بار و نحوه مديريت اين بخش توسط سازمان راهداري صورت گرفته و اجرا توسط صنوف حمل و نقل انجام شود.

منبع: خبرگزاري خانه ملت

1399/08/07
کامیون‌های روسی مجوز تردد در مازندران می‌گیرند

مديرکل راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي مازندران گفت که در راستاي کمک به توسعه صادرات توليدات داخلي به خصوص محصولات کشاورزي به کشورهاي حاشيه درياي خزر ، مجوز تردد به خودروهاي باري روسي در استان داده مي‌شود.

عباسعلي نجفي افزود : بنا به درخواست اتاق بازرگاني مازندران براي کاهش هزينه هاي حمل و تسهيل در صادرات محصولات توليدي استان به کشورهاي آسياي ميانه و روسيه ، با معرفي صادرکنندگان مجوز تردد در داخل استان براي بارگيري کالاهاي صادراتي به کاميون هاي روسي داده مي شود.

وي توضيح داد : پيش از اين اعمال محدوديت صدور مجوز براي تردد کاميون هاي روسي براي حمل کالاهاي صادراتي از استان گله مندي تجار ما را به دنبال داشت  و آنها نيز براي کاهش هزينه هاي تمام شده جابه جايي کالا ، مجبور به حمل کالاهاي صادراتي از مازندران به گمرک مرزي آستارا و حمل آن با کاميون هاي روسي بودند و اين کار علاوه بر تحميل هزينه مازاد تا حد زيادي نيز زمانبر بود ، ضمن اين که با تخليه و بارگيري چندين باره ، احتمال آسيب به کالا نيز وجود داشت.

نجفي گفت : براساس تصميم سه جانبه استانداري ، اتاق بازرگاني و راهداري و حمل و  نقل جاده اي استان ، از اين پس کاميون هاي کانتينردار روسي که مجهيز به سردخانه باشند ، پس از اعلام شماره اشان به راهداري ، مجوز تردد دريافت مي کنند تا محصولات  صادراتي استان به کشور مقصد را با ورود به داخل استان ، حمل کنند.

وي با اعلام اين که صدور مجوز تردد براي کاميون هاي باربري روسي باعث کاهش هزينه هاي تمام شده کالاهاي صادراتي براي تجار مازندراني و کاهش ميزان آسيب پذيري ناشي از تخليه و بارگيري چندين باره کالا مي شود ، افزود : اين خودروها به دليل اين که بار وارداتي از کشورهاي آسياي ميانه و روسيه را به آستارا حمل مي کنند، در برگشت براي اين که خالي مسير را طي نکنند، هزينه حمل مجدد بار به مقصد را نصف محاسبه مي کنند و اين کار براي صادر کنندگان به صرفه است.

مديرکل راهداري مازندران گفت : پيش از اين صدور مجوز براي خودروهاي خارجي با محدوديت هايي در استان مواجه بود ولي با رايزني استاندار مازندران با سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي کشور و دريافت اجازه براي راهداري و حمل و جاده اي استان ، قرار شد مجوز  تردد به آن دسته از خودروهاي روسي داده شود که از سوي تجار اتاق بازرگاني مازندران معرفي مي شوند.

وي مزيت ديگر صدور مجوز تردد براي خودروهاي روسي را  ثبت سفارش صادراتي و کمرگي اين کالاها در داخل استان برشمرد و افزود : پيش از اين بيشتر توليدات صادراتي استان به خصوص محصولات کشاورزي مانند پرتقال و کيوي به دليل مزيت حمل و نقلي در گمرک مرزي آستارا  ، به استان گيلان منتقل مي شد و به نام آن استان صادر مي گرديد ولي از اين پس کالاهاي استان به نام مازندران صادر خواهد شد.

نجفي در مورد صدور مجوز  جديد براي شرکت هاي حمل و نقل بين المللي گفت : در شرايط فعلي در استان پنج شرکت حمل و نقل بين المللي فعال است و صدور مجوز براي متقاضيان جديد نيز تابع قوانين بوده به گونه اي که متقاضيان زماني مي توانند مجوز بگيرند که در آزمون اختصاصي که وزارت راه و شهرسازي برگزار مي کند ، نمره قبولي دريافت کنند.

وي افزود : در سال هاي گذشته تعدادي از متقاضيان استان در اين آزمون ها که بيشتر مربوط به قوانين بين المللي حمل و نقل ، مسايل مرزي و ساير قوانين مرتبط کشورهاي هدف صادراتي ايران بود ، شرکت کردند و موفق به قبولي در آزمون نشدند و پيگيري هايي در سطح مديريت ارشد استان با وزارت راه و شهرسازي براي تعديل اين قوانين در دست انجام است که در صورت موافقت اجرايي مي شود.

نجفي گفت : در سال جاري با صدور محوز تردد براي خودروهاي روسي در استان تا حد زيادي مشکلات صادرات محصولات توليدي و کشاورزي ما رفع مي شود و براي سال هاي آينده نيز متناسب با شرايط تصميم گيري خواهد شد.

استان مازندران با توليد سالانه بيش از هفت ميليون تن محصولات کشاورزي و بيش از اين ميزان توليدات صنعتي ، ظرفيت بالايي براي صادرات به کشورهاي آسياي ميانه و سي آي اس با جمعيت 400 ميليون نفري و مبادلات تجاري بيش از 850 ميليارد دلاري دارد.

با وجود توانمندي صادراتي مازندران ، آمارها نشان مي دهد که بيشتر محصولات کشاورزي اين استان از گمرک استان گيلان و مرز آستارا صادر مي شود.

براساس آمار رسمي در نيمه نخست سال جاري حدود 100 ميليون دلار کالا از گمرکات استان مازندران به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل بين 15 تا 20 درصد از لحاظ ارزشي کاهش دارد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/06
بلاتکلیفی کامیون‌های سوخت مربوط به مشکلات داخلی عراق است

فرماندار قصرشيرين گفت: بلاتکليفي حدود 500 کاميون ترانزيت سوخت براي تردد از مرز رسمي پرويزخان به دليل مشکلات داخلي طرف عراقي است و از جانب جمهوري اسلامي ايران مشکلي براي خروج اين کاميون ها وجود ندارد.

 مرادعلي تاتارافزود: عدم تردد تانکرهاي ترانزيت سوخت که هم اکنون در مسير و در نوبت خروج به مقصد سليمانيه اقليم کردستان عراق هستند به دليل مشکلاتي است که برخي رانندگان عراقي در خاک اقليم کردستان عراق به وجود آورده‌اند که در حال رايزني با مقامات عراقي براي حل اين مشکل هستيم.

وي اظهار داشت: حدود 500 کاميوني که در صف خروج به سمت عراق هستند هم اکنون در خارج از محوطه مرز و برخي در پارکينگ‌ها هستند و رانندگان اين تانکرها به مناطق سکونت خود تا زمان حل مشکل از سمت عراق  بازگشته‌اند و ما نيز پيگير رفع آن هستيم.

اخيرا کليپي در فضاي مجازي منتشر شده که عنوان شده بيش از يک ماه است که يک هزار و  200 تانکر سوخت در مرزهاي باشماق و پرويزخان معطل مانده‌اند.

رانندگان اين بارها مي‌گويند طرف عراقي براي دريافت محموله اقدامي نکرده‌ و شرکت ايراني هم پاسخگو نيست و حاضرند که وارد خاک عراق شوند و بار را در سليمانيه تحويل دهند اما رانندگان عراقي مانع از ورود به خاک عراق مي‌شوند و مي‌گويند در صورت حمل بار تا مقصد توسط رانندگان ايراني، ما کار خود را از دست مي‌دهيم.

شهرستان مرزي قصرشيرين در غرب کرمانشاه با بيش از 27 هزار تن جمعيت، با عراق 186 کيلومتر مرز دارد که در امتداد اين مرز، 2 معبر رسمي پرويزخان و خسروي قرار دارد که مبادلات اقتصادي، تجاري و صادرات کالا به اقليم کردستان و حکومت مرکزي عراق از اين 2 مرز انجام مي شود.

روزانه يک هزار و 500 دستگاه کاميون کالاهاي صادراتي از مرز رسمي پرويزخان به اقليم کردستان عراق و همچنين 500 دستگاه کاميون کالا از طريق مرز رسمي خسروي به حوزه حکومت مرکزي عراق (بخش مرکزي) صادر مي شود.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/06
۲۵۰۰ کامیون ترانزیت در مرز دوغارون منتظر ورود به افغانستان هستند
2 هزار و 500 دستگاه کاميون ترانزيت حامل کالاهاي صادراتي و ترانزيتي در گذرگاه رسمي مرزي دوغارون توقف کرده‌اند تا در صورت مساعدت طرف افغانستاني از مرز ايران وارد کشور همسايه شوند.

مدير پايانه مرزي دوغارون روز دوشنبه با بيان اين مطلب گفت: معطلي اين کاميون‌هاي ترانزيتي در مرز دوغارون ناشي از نبود زيرساخت لازم براي پذيرش خودروهاي سنگين حامل انواع کالا در گمرک کشور افغانستان است.

کريم نوايي نظامي همچنين افزايش تقاضاي خريد انواع کالاهاي ايراني از سوي تجار اين کشور و کاهش فعاليت مرزهاي " ميلک " در استان سيستان و بلوچستان، مرز " ماهيرود " در استان خراسان جنوبي، " لطف آباد " در شهرستان درگز و مرز سرخس با کشور ترکمنستان را از ديگر علت‌هاي افزايش کاميون‌هاي متوقف شده در پايانه مرزي دوغارون تايباد برشمرد.

وي افزود: در نيمه نخست امسال ترانزيت خروجي از سمت گذرگاه رسمي دوغارون به سمت افغانستان نسبت به سال گذشته 65 درصد افزايش يافته است که خود از ديگر علل توقف کاميونها در معبر زميني دوغارون است.

مدير پايانه مرزي دوغارون به فعاليت 10 واحد باسکول در گمرک منطقه ويژه اقتصادي و نيز بازارچه مرزي دوغارون در خاک ايران براي تسهيل و شتاب در اعزام تانکرها و کاميونهاي حامل سوخت و کالا اشاره کرد و ادامه داد: اين در حالي است که گمرک افغانستان در آن سوي مرز تنها يک دستگاه باسکول در اختيار دارد.

نوايي گفت: به منظور تسهيل در روند ورود و خروج خودروهاي سنگين در گمرک دوغارون در حال حاضر فعاليت ساعت کاري اين گذرگاه رسمي از ساعت 6 صبح تا 17 بعداز ظهر است و پيشنهاد افزايش ساعت کاري تا 22 شب نيز به دستگاههاي متولي 2 کشور ارائه شده است و در اين راستا مسوولان دستگاههاي متولي در 2 کشور ايران و افغانستان ملاقاتهاي مرزي نيز انجام داده اند.

او افزود: به طور ميانگين روزانه 550 دستگاه کاميون حامل بار ترانزيت از دوغارون به مقصد هرات افغانستان بارگيري شده و همين تعداد کاميون از مرز اسلام‌قلعه آن کشور وارد خاک ايران مي‌شود.
پايانه مرزي دوغارون رتبه پنجم کشور در حوزه صادرات از معبرهاي زميني، رتبه سوم ترانزيت خروجي و رتبه نخست تردد مسافري با ناوگان حمل و نقل عمومي را در بين معبرهاي زميني کشور از آن خود کرده است.

سالانه افزون بر 650 هزار تن انواع کالاي صادراتي و 400 هزار تن کالاي ترانزيتي از اين پايانه به کشور افغانستان صادر مي‌شود.

تايباد در 225 کيلومتري جنوب شرقي مشهد و  گذرگاه مرزي دوغارون در 18 کيلومتري شرق تايباد واقع است.

دوغارون پر رونق‌ترين گمرک خراسان رضوي و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در اين استان محسوب مي‌شود که تقريبا تمام ترانزيت کالا از ايران  به افغانستان از طريق آن صورت مي‌گيرد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/05
توافق میان ایران و پاکستان برای حذف دفترچه کارنه دو پاساژ محدوده تفتان و میرجاوه

به منظور شفافيت در پرداخت هزينه هاي رسمي براي ناوگان حمل و نقل دو کشور ، طرفين بر نصب هزينه رسمي قابل پرداخت توسط رانندگان در مقابل گمرکات ميرجاوه و تفتان توافق کردند .
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان سيستان و بلوچستان از امضاي تفاهنامه مشترک حذف دفترچه کارنه دو پاساژ در محدوده تفتان و ميرجاوه در هشتمين اجلاس کميته تجاري مرزي اين استان و ايالت بلوچستان پاکستان به منظور افزايش مبادلات مرزي از طريق کاهش هزينه ترد ناوگان حمل و نقل حامل اقلام تجاري دو کشور خبر داد .

ايوب کرد توسعه و بهبود روابط تجاري و اقتصادي دو جانبه به منظور گسترش تجارت مرزي را از اهداف اين اجلاس مهم مرزي عنوان کرد و اظهار داشت : دراين اجلاس علاوه بر حذف دفترچه کارنه دو پاساژ ، طرفين در حوزه حمل و نقل بر امکان تردد کاميون هاي ايراني حامل اقلام فاسد شدني به مقاصد تعيين شده درCMR در داخل کشور پاکستان و تردد ناوگان بدون محدوديت در ساعت کاري گمرکات در کليه مبادي خروجي تاکيد کردند .

وي راه اندازي گيت جداگانه براي تجار پاکستاني در مرز ميرجاوه تا دو ماه آينده ، ايجاد امکانات رفاهي براي رانندگان ايراني در پارکينگ NLC تفتان ، يکمچ و پدگ پاکستان و تشکيل کميته هاي رفع و حل اختلافات تجاري و بازرگاني با عضويت مسئولان زيربط از جمله حوزه حمل و نقل را از ديگر مفاد توافق شده در اين اجلاس مهم مرزي عنوان کرد . همچنين به منظور شفافيت در پرداخت هزينه هاي رسمي براي ناوگان حمل و نقل دو کشور ، طرفين بر نصب هزينه رسمي قابل پرداخت توسط رانندگان در مقابل گمرکات ميرجاوه و تفتان توافق کردند .

گفتني است هشتمين اجلاس کميته تجاري مرزي استان سيستان و بلوچستان (جمهوري اسلامي ايران) و ايالت بلوچستان (جمهوري اسلامي پاکستان) به منظور بررسي مشکلات و رفع موانع تجارت مرزي ، حمل و نقل و امور گمرکي بين دو کشور 29 و 30 مهرماه سال جاري در شهر کويته پاکستان برگزار شد .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/05
بلاتکلیفی کامیون های حامل سوخت در مرز ایران و عراق تنها مربوط به راهداری نیست
مدير کل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان کرمانشاه گفت : موضوع بلاتکليفي کاميون هاي حامل سوخت در مرز ايران و عراق تنها مربوط به راهداري نيست بلکه گمرک و شرکت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي و دستگاه‌هاي نظارتي نيز متولي هستند .

فريبرز کرمي افزود : بر اساس قانون ديگر ترانشيپ و تخليه در مرز انجام نمي شود بلکه از مبدأ تا مقصد که خاک عراق است ، حمل يکسره مواد سوختي انجام خواهد شد .

وي با بيان اينکه يکي دو ماه هم ترانشيپ انجام شد ، افزود : در حال حاضر طرف عراقي و البته ما نيز معتقديم که ترانشيپ در نقطه مرزي خطرناک و غير اصولي است . با اين حال رانندگان راضي نمي شوند به خاک عراق بروند زيرا از طرفي نگران تامين امنيت هستند و از سوي ديگر براي آنها تخليه در مرز منافع مالي به دنبال دارد بر همين مبنا با سفارت ايران در عراق رايزني شده تا مشکلات رانندگان حل شود از جمله اينکه کرايه از مرز تا مقصد عراق به دلار خواهد بود .

وي افزود : امروز نيز هماهنگي لازم با شرکت هاي حمل و نقل صادر کننده مجوز حمل انجام گرفته تا قبل از صدور مجوز حمل به رانندگان اطلاع دهند که ترانشيپ نخواهد بود زيرا بحث تعرفه در مرز برداشت شده و حمل يکسره از ايران به عنوان مبدا تا عراق به عنوان مقصد خواهد بود و در مرز تخليه و توقف وجود ندارد .

کرمي با بيان اينکه مسئوليت اين کار بر عهده شرکت هاي حمل و نقل است ، گفت : رانندگان نيز بايد طبق اسناد حمل به عراق بروند و اگر نمي خواهند به جايي که بار آورده رجوع کنند .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/05
معاون استاندار خراسان رضوی بر ساماندهی هزینه‌ کامیون‌ها در مرز دوغارون تاکید کرد
معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي هزينه‌هاي تحميلي بر کاميون‌هاي حامل بار صادراتي در مرز دوغارون اين استان از سوي ايران و افغانستان را بيش از حد دانست و بر ساماندهي آن تاکيد کرد.

علي رسوليان عصر چهارشنبه در نشست با تجار و مسوولان شرکتهاي حمل و نقل بين‌المللي ايران و افغانستان در مشهد گفت: هزينه‌هاي تحميلي بر کالاهاي صادراتي انجام مي‌گيرد و بايد تدابيري اتخاذ کرد که اين هزينه‌ها کاهش يابد.

وي افزود: بازنگري در نرخ عوارض دريافتي در مرز دوغارون و همکاري افغانستان در اين خصوص به توسعه روابط اقتصادي دو کشور کمک شاياني مي‌کند، همچنين دو طرف بايد تجهيزات و ساعت کاري خود در گمرک را افزايش دهند.

معاون استاندار خراسان رضوي در خصوص نظارت بر "سي.ام.آر" (سند مربوط به حمل و نقل بين‌المللي با کاميون در جاده) صادره در بازارچه مرزي نيز ادامه داد: مي‌توان روشي اتخاذ کرد که شرکتهاي حمل و نقل در بازارچه اقدام به صدور "سي.ام. آر" کنند و از صدور انواع صوري آن جلوگيري شود.

وي گفت: در قانون جمهوري اسلامي ايران نيازي به صدور سي.ام.آر در بازارچه نيست  اما اگر شرکتهاي حمل و نقل طي نامه‌اي از وزارت امور خارجه افغانستان خواستار صدور سي.ام.آر در بازارچه مرزي شوند، مي‌توان اين مرحله را در بازارچه دوغارون نيز اجرا کرد.

رسوليان با اشاره به معطل ماندن سه هزار دستگاه کاميون در دو طرف مرز دوغارون افزود: در صدد افزايش ساعت کار گمرک دوغارون هستيم تا بتوان از حجم کاميونهاي مانده در مرز کاست.

وي همچنين بر فعاليت  جايگاه‌هاي سوخت در مرز تاکيد کرد و ادامه داد: جايگاه‌هاي سوخت و نازلها همواره بايد فعال بوده و سوخت مورد نياز را در اختيار کاميونها قرار دهند تا از قاچاق آن جلوگيري شود.

دوغارون در نقطه صفر مرزي با کشور افغانستان و در 18 کيلومتري شهرستان تايباد و 220 کيلومتري مشهد واقع است.

قرار داشتن در مسير جاده ابريشم و کريدورهاي بين‌المللي و وجود گمرک دوغارون با بيش از صدسال قدمت به عنوان تنها مرز رسمي ايران با افغانستان اين منطقه را از ديگر مناطق متمايز نموده است.

از ديگر مزاياي اين منطقه مي‌توان به فاصله نزديک با ولايت هرات که کانون مبادلات و فعاليتهاي اقتصادي افغانستان است، اشاره کرد.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/05
ارسال کانتینرهای یخچالی از بندر آستارا به کشورهای CIS برای اولین بار

محصولات کشاورزي گيلان و آذربايجان غربي براي نخستين بار با کانتينر يخچالي از بندر آستارا به مقصد کشورهاي CIS صادر شد.

 مدير عامل شرکت کشتيراني درياي خزر از راه‌اندازي  لاينر صادرات و واردات يخچالي يا همان خط حمل و نقل دريايي در بندر آستارا خبر داد و گفت: نخستين کانتينرهاي يخچالي با محموله هاي کيوي از اين بندر به مقصد کشورهايCIS ارسال شد.

به گفته تفتي از اين پس لاينر صادرات و واردات يخچالي در بندر آستارا هر دو هفته يک بار انجام مي شود و عمده کالاهايي که از اين مسير صادر يا وارد مي شود محصولات کشاورزي گيلان واستان هاي همجوار است .

فرماندار آستارا هم در مراسم راه اندازي اين خط حمل و نقل دريايي  گفت: اين حمل و نقل دريايي با همکاري شرکت کشتيراني درياي خزر، شرکت بندري کاوه و اداره بندر و دريانوردي آستارا است.

عباس صابر افزود: حمل و نقل دريايي از طريق کانتينرهاي يخچالي يکي از مزيت هاي منطقه ويژه اقتصادي بندر آستارا است که تجار ، صادرکنندگان و واردکنندگان مي‌توانند از آن بهره بگيرند و بايد براي استفاده از اين امتياز در زمان بندي مناسب برنامه ريزي هاي لازم انجام شود.

رئيس اداره بندر و دريانوردي آستارا هم ظرفيت تخليه و بارگيري کالا در اين بندر را 700 هزار تن کالا در سال اعلام کرد و گفت :  از ابتداي امسال تاکنون 117 هزار تن کالا در بندر آستارا تخليه و بارگيري شده است که از اين مقدار 34 هزار تن مربوط به واردات و 82 هزار تن مربوط به صادرات است و اين ميزان صادرات و واردات در مقايسه با مدت مشابه پارسال 27 درصد افزايش يافته است.

کيانوش اميري لايروبي بندرآستارا براي پهلو گرفتن کشتي هاي با حجم بالا را از اولويت هاي اداره بنادر و دريانوردي آستارا دانست و گفت: تا امروز حدود يک پنجم آن محقق شده است.

 وي از پيشرفت 80 درصدي ساخت اسکله 75 متري در بندر آستارا خبر داد و گفت :  با ساخت و تکميل اين مجموعه ظرفيت تخليه و بارگيري در بندر آستارا به يک ميليون تن در سال خواهد رسيد.

  رئيس اداره بندر و دريانوردي آستارا به ايجاد 3 پست برق و 8 هکتار محوطه سازي هم اشاره کرد و افزود: اين طرح ها در مجموع 50 درصد پيشرفت دارد.


منبع: خبرگزاري ايلنا

1399/08/05
رونق کریدورهای تجاری جدید ترانزیت در مرز دوغارون را افزایش داد

سته شدن مرز جنوبي افغانستان و مرزهاي زميني ترکمنستان با ايران و رونق کريدورهاي تجاري جديد بين المللي، ترانزيت کالا در مرز دوغارون خراسان رضوي با کشور افغانستان را افزايش داد.

رييس اداره ترانزيت اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي گفت: بسته شدن مرز جنوبي افغانستان و مرزهاي زميني ترکمنستان با ايران و رونق کريدورهاي تجاري جديد بين المللي، ترانزيت کالا در مرز دوغارون خراسان رضوي با کشور افغانستان را افزايش داد.

حميد محمدي فاز افزود: در پي اختلال در تجارت مرزي بين پاکستان و افغانستان، حجم ترانزيت کالا از بنادر جنوبي ايران به پايانه مرزي دوغارون افزايش يافت.
وي ادامه داد: همچنين با شيوع کرونا مرزهاي زميني ترکمنستان با ايران و ديگر کشورهاي همسايه بسته شد و اکنون فقط مرز زميني سرخس در حد محدود بازگشايي شده است لذا تجار بين المللي، مسيرهاي جايگزين ديگر از جمله مرز دوغارون را براي ترانزيت کالاي خود به آسياي مرکزي انتخاب کرده اند.
رييس اداره ترانزيت اداره کل راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي گفت: در اين چارچوب مسير کتاي شامل ايران، افغانستان، تاجيکستان و قرقيزستان فعال گرديد و همچنين با اجراي توافقنامه تجاري ميان ايران، افغانستان و ازبکستان، اين مسير جديد نيز جايگزين مسير ترکمنستان براي ترانزيت کالا به کشور ازبکستان شد.
وي افزود: علاوه بر آن با فعال شدن محور تجاري شرق کشور و توسعه بندر چابهار، ترانزيت کالا از اين بندر به افغانستان از طريق مرز دوغارون مورد توجه تجار افغانستاني و شرکاي تجاري اين کشور قرار گرفت و به حجم ترانزيت کالا در اين مرز افزود.
محمدي فاز سهم هر يک از اين رويدادهاي مرزي و ترانزيتي در افزايش تبادلات تجاري مرز دوغارون را متفاوت دانست و ادامه داد: انسداد و اختلال در تجارت زميني پاکستان از گذرگاه مرزي جنوبي افغانستان و ولايت قندهار اين کشور، مهمترين عامل رونق ترانزيت در مرز دوغارون است و مي توان سهم 80 درصدي به اين رويداد براي رونق مرز دوغارون در نظر گرفت.

منبع: خبرگزاري ايرنا

1399/08/05
بلاتکلیفی تانکر‌های سوخت ایرانی در مرز پرویزخان

مشکلات به وجود آمده در اين زمينه صرفا به علت عدم همکاري تجار ، شرکت‌هاي حمل و نقل و رانندگان دو طرف مخصوصا طرف عراقي رخ داده است .
مديرکل گمرک پرويزخان بلاتکليفي تانکر‌هاي سوخت ايراني در اين مرز را ناشي از همکاري نکردن تجار و شرکت‌هاي حمل و نقل دو طرف اعلام کرد و گفت : با رايزني‌هاي صورت گرفته اين مشکل به زودي بر طرف مي‌شود .

مسلم احمدي نصر با بيان اينکه قبل از شيوع کرونا حمل سوخت به عراق به صورت يکسره انجام مي‌شد ، اظهار کرد : با شيوع کرونا حمل کالا به صورت تانکر به تانکر صورت مي‌گيرد . در روش تانکر به تانکر طرف عراقي روزانه بيشتر از 50 تانکر پذيرش نمي‌کند که همين موضوع باعث شده بقيه تانکر‌هاي سوخت که روزانه حدود 200 تا 300 تانکر به مرز پرويزخان وارد مي‌شود ، در صف‌هاي طولاني روز‌هاي متمادي معطل بمانند .

مديرکل گمرک پرويزخان تصريح کرد : با مذاکراتي که طي 20 روز گذشته سرکنسولگري کشورمان با مقامات اقليم کردستان عراق انجام داده قرار بر اين شده است براي تسريع در امر صادرات ، روزانه 50 درصد از حمل سوخت به صورت يکسره و 50 درصد نيز از طريق تانکر به تانکر در مرز انجام شود . بر اين اساس ، روزانه حدود 200 تانکر سوخت به آن سوي مرز حمل مي‌شود و معطلي رانندگان بسيار کم مي‌شود .

مديرکل گمرک پرويزخان يادآور شد : مشکلات به وجود آمده در اين زمينه صرفا به علت عدم همکاري تجار ، شرکت‌هاي حمل و نقل و رانندگان دو طرف مخصوصا طرف عراقي رخ داده است .

منبع: پرتال حمل ونقل

1399/08/05
تردد تانکر‌های حامل سوخت از مرز باشماق در جریان است

مديرکل گمرکات کردستان گفت: شايعاتي که در فضاي مجازي مبني بر ازدحام تانکر‌هاي سوخت منتشر شده، صحت ندارد و تردد در مرز باشماق بدون هيچ مشکلي در حال انجام است.
بختيار رحماني پور اظهار داشت: هدف ايران و طرف عراقي اين است که کالاي سوختي به صورت حمل يکسره انجام شود.
وي با بيان اينکه تخليه و بارگيري مجدد سوخت در مسير مخاطراتي را به همراه دارد افزود: خود طرف عراقي هم مشتاق است که حمل سوخت به صورت حمل يکسره بر اساس بارنامه تا مقصد انجام شود.


رحماني‌پور با بيان اينکه حدود 2 هفته قبل هزار و 800 تانکر حامل سوخت پشت مرز باشماق منتظر عبور از مرز بودند افزود: در حال حاضر هيچ تانکر سوختي پشت مرز درنوبت نيست.

وي تاکيد کرد: حمل سوخت تانکر‌هاي پشت مرز باشماق،2 هفته قبل به صورت 50 - 50 انجام و 50 درصد توسط راننده ايراني و 50 درصد آن توسط رانندگان عراقي حمل شد.

مديرکل گمرکات کردستان تاکيد کرد: در حال حاضر هم طرف عراقي و هم طرف ايراني پيگير اين هستند تا حمل سوخت به صورت يکسره انجام گيرد.

منبع: خبرگزاري صدا و سيما
1401خرداد
1401فروردین
1400اسفند
1400آذر
1400آبان
1400مهر
1400شهریور
1400مرداد
1400تیر
1400خرداد
1400اردیبهشت
1400فروردین
1399اسفند
1399بهمن
1399دی
1399آذر
1399آبان
1399مهر
1399شهریور
1399مرداد
1399تیر
1399خرداد
1399اردیبهشت
1399فروردین
1398اسفند
1398بهمن
1398دی
1398آذر
1398آبان
1398مهر
1398شهریور
1398مرداد
1398تیر
1398خرداد
1398اردیبهشت
1398فروردین
1397اسفند
1397بهمن
1397دی
1397آذر
1397آبان
1397مهر
1397شهریور
1397مرداد
1397تیر
1397خرداد
1397اردیبهشت
1397فروردین
1396اسفند
1396بهمن
1396آذر